Varastettu

kansallisuus

Kuinka moni tietää että Jussi Björlingin isoäiti oli suomalainen ja Jussi vietti lähes koko nuoruutensa Suomessa? Puolustautuvatkohan ruotsalaiset sillä että Matilda Lönnqvist oli suomenruotsalainen? Juutuubissa joku alistuva ja kruunulle kuuliainen suomalainen ylistää Jussia "Ruotsin lahjana ihmiskunnalle" eivätkä edes suomenruotsalaiset, joita asia varsinaisesti koskettaa, uskalla puhua mitään kruunun vihan pelossa.

Kauheaa jos ruotsalaisilta otettaisiin monopoli Jussiin pois, meillä kun on jo Sibeliuksemme eikä naapureille jäisi enää mitään.

Myös Puolan kansallissankari Frédéric Chopin on ongelmatapaus sillä hänen isänsä oli ranskalainen. Jotkut puolalaiset eivät edes hyväksy Chopinia kansallissankarikseen vaan tuhahtelevat katkerina neron ranskalaisista juurista. Ranskalaiset eivät kuitenkaan ole omineet Chopinia itselleen vaikka voisivat halutessaan julistaa Chopinin Ranskan suurimmaksi säveltäjäksi.

5

1454

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • TuomasQ

      Ruotsissa ei oo kyllä ikinä ollut ketään säveltäjää joka ois kelvannu ees pyyhkimään Sibeliuksen pyllyä... "Ukko Nooa" on Ruotsin kuuluisin sävellys.. voi juma. Ai niin olihan niillä "Den Glider In" joka on just kaksimielinen homppelipiisi. Ai niin, olihan siellä myös Abban Agnetha jota ois tehny joskus mieli panna.. sillon nuorena kun vielä seiso

    • Strutsi129

      Totta kai Jussin isoäidin kansallisuus on meillä kaikilla tiedossa. Isöäiti oli kotoisin Tampereelta (ja kyseessähän oli tietysti äidinäiti)

      • leineperi3

        Taitaa olla kommentoija itse Tampereelta. Jussi Björlingin isänäiti Henrika Matilda Lönnqvist oli syntynyt vuonna 1844 Porissa ja kuoli vuonna 1918 Borlängessä. Jussin isänisä Lars Björling työskenteli 1860-luvulla ja myöhemmin myös 1880- ja 1890-luvulla mestariseppänä Leineperin ruukissa Kullaalla lähellä Poria. Perhe muutti Ruotsiin vuonna 1895.


    • oikeasti suomalainen

      Chopin onkin oikeasti suomalainen. 1400 ruotsalaiset lähetivät suomalaiset hakkapelitat Ranskaan. Ne tuhosivat juuri sen kylän mistä Chonin isän suku kotoisin. hakkikset tappoivat kaikki miehet, polttivat talot, söivät lehmät ja lopuksi raiskasivat kaikki kylän naimahaluiset naiset. Näin Chopin saadaan suomalaiseksi. Suomalaiset kylvivät siemeniä myös Puolassa monta kertaa. Ilman suomalaisia geenejähän säveltäjille välttämätön itsetuhoinen mieli ja huono terveys olsi vain kuvitelmaa. Chopin oli koko ikänsä sairas - jotkut sano, että herkistelevä romattinen pillittäjä, hysteerikko.

    • onpas taas tuubaa

      Mikähän tänkin avauksen tarkoitus oli. Björlingillä on yksi mummu Tampereelta, so what? Se ei tee Jussista suomalaista.

      Kilju vaikka ennemmin, että Apollinaire on suomalainen, sen äiti oli puolalainen kreivitär joka kävi syntymässä Helsingissä. Olis vielä sukupolvea lähempänäkin kuin Jussi mummuineen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      75
      1286
    2. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      68
      1185
    3. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      138
      896
    4. huono omatunto

      johtuu siitä, että minulla on tunteita sinua kohtaan. Se vaikuttaa asiaan. Kaipasin sinua tänäänkin.
      Ikävä
      51
      852
    5. Mietitikö nainen koskaan

      Miksi me ollaan päädytty tähän pisteeseen. Lähestmistapaa ei ole. Tarvitaanko me oikeasti enää tätä.
      Ikävä
      73
      753
    6. Päätin juuri että

      En odota että meidän välillä enää tapahtuisi mitään. Tämä on aivan liian monimutkaista ja kyllä sinäkin olisit joskus mi
      Ikävä
      29
      742
    7. Suomalaisia naisia lennätetään seksimatkoille

      https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/1f5f5e20-8c36-4907-9640-8e0c3b017c5a Gambia on jo vuosia ollut yhtä kuin munanhaku ma
      Lieksa
      157
      734
    8. Huomenna se

      Tulee kohta, odotatko?
      Ikävä
      60
      730
    9. Onnistuit sohaisemaan mua

      Kaikkein herkimpään kohtaan ja kyseenalaistamaan mun luottamuksellisuuden. Kun sitä ei ole niin ei ole mitään muutakaan
      Ikävä
      58
      727
    10. Mitä kaipaat

      Usein elämässäsi
      Ikävä
      76
      665
    Aihe