Mitä tarkoittaa hinta/laatusuhde?

Voiko

kitara olla absoluuttisesti hyvä hintaluokassa noin 500 euroa? Onko 900 euron kitara aina absoluuttisesti parempi kuin 500 euron kitara?

Vai alkavatko keskinkertaisetkin sähkikset vasta 900 euron jälkeen?

Tuli luettua uskomaton Harley (Benton se kai oli?) kertomus. Että alle parilla sadalla oli saatu kitara mihin ei ollut tarvinnut vaihtaa mikkejä, potikoita eikä mitään. Eli siinä oli ollut KITARA. Ehkäpä tuurilla oli osansa mukana. Joku kertoi, että samalta valmistajalta oli tullut aivan uskomattoman huono kapula. Jostain postimyynnistä oli ostettu.

7

3151

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mutta...

      Halpatuotannossa tulee enemmän huonolaatuista tavaraa "linjalta ulos". Joukossa saattaa kuitenkin olla ihan hyviä yksilöitä. Tuurista on kyse jos postimyynnin kautta hankkii.

      Aina kannattaa se, että pääsee tunnustelemaan ja testaaamaan kitaraa ennen hankintaa. Vain silloin voi olla varma mitä tulee hankittua.

    • Ei ole mitään hintasääntöä millä rahalla saa hyvän skitan.Esim. alle 1500 een stratoistakin löytyy aika kuraa,mutta soitettavan kepin voi löytää vaikka hyvinkin 500eellä,kun ei etsi sitä,missä merkki maksaa tai etsii käytetyn...Pääsääntöisesti juuri mikit ja elektronikka kusee halvoissa kitaroissa,viimeistely on sitten arpapeliä,että miten on sattunut osumaan kohdalleen.Se joka väittää että parinsadan Bentonissa on hyvät mikit,valehtelee tai on päissään.

    • LFend

      Itselläni on japanilainen Tokai Strato jonka ostin musamaailmasta ennen hintojen nousua nykyiselle tasolle. Työn laatu on hyvä (maadoitukset, nauhat, virityskoneistot ja yleinen ulkoasu). Puutteina on että talla on enemmänkin keskinkertainen (pitää vireen mutta parempiakin olen nähnyt) ja mikit ovat "vintaget" eli soundi on ohut ja häiriöherkkä.
      Pari sataa lisää niin saisi vähemmän kompromisseja.

    • Kiesus Mk. IV

      Sähkökitara on ilmaisun väline.

      Aivan halvoilla kitaroilla voi tehdä kelpo musiikkia. Ääntä voidaan käsitellä jälkeenpäin, ja jos ilmaisu ei edes tarvitse "suurta saundia", niin sittenkin voi olla että halpa kitara täyttää tehtävänsä. Jos kitara on täysin susi, niin sillä ei voi ehkä tehdä kovin valtavirran musiikkia, mutta epävireisyys ja tietynlainen rumuuskin voi olla osa taiteellista ilmaisua. Sääntöjä kun ei ole.

      Omasta mielestäni jonkinlainen raja ehkä menee tuossa 500 € kohdassa: monet "halpamaissa", Kiinassa, Meksikossa tai Koreassa valmistetut sähkökitarat ovat peruslaadukkaita soittimia, ja kenties joku voi tuolla summalla omastaan luopua, jos käytettyä kitaraa havittelee.

      Kitaran saundia ja soitettavuutta voidaan säätää. Mikrofonien parantaminen tai vaikkapa etäisyyden säätö voi auttaa asiaa. Tallat, oikeanlainen lakkaus ja erityisesti nauhat parantavat sointia.

      Joku aika sitten ostin 400 @ meksikolaisen Telecasterin, ja ehkä vaihdan siihen paremmat mikit ja hiotutan hiukan nauhoja ja siitä tulee hieno.

      Kitaraa kannattaa myös opetella soittamaan. Hyvä tatsi ja soiton tarkkuus saavat vaatimattomankin kitaran kuulostamaan hyvältä.

      500 euron kitara ei voi olla absoluuttisesti hyvä. Kokeilin äsken Fender Stratocaster American Deluxea, hinta ovh 1600 €. Se on aivan törkeä läjä rahaa, mutta instrumentit pitävät hintansa melko hyvin ja osaan soittaa riittävän hyvin että siinä on jotakin järkeä. Siksi mahdollisesti ostan sen.

      Tämän tasoisen Fender Stratocasterin saundi on nimittäin tyrmäävä. Pelkästään ilman vahvistinta näppäiltynä se pistää poskiluut helisemään.

      Se ei ole kuitenkaan täydellinen soitin. Esimerkiksi Suomalainen kitarapaja Ruokangas valmistaa 3000 € hintaluokassa soittimia, joilla varsinaiset kitarataitelijat voivat ilmaista itseään. Customoitu Fender on hintaluokassa 5000 €.

      Mutta lohdun sana. Sen enempää kitarasta ei luultavasti tarvitse maksaa. Mutta tuurissa on silti, että hyvän soittimen saa...

    • Anonyymi

      aaa

      • Anonyymi

        bee


    • Anonyymi

      Halpatuotanto on mennyt valtavasti eteenpäin. Harley Benton on varmasti tänä päivänä ihan kelpo soitin (jos ei sitä ihan halvinta osta). Jotain 150 - 250 € joutuu varmaan sijoittamaan.

      Halpatuotannon osalta on lähinnä se, että itse pitää osata säätää kitara kunnolla kuntoon. Halpatuotannon laadunvalvonta ei ole niin hyvä joten itse pitää osata tehdä asioita (kaularaudan säätö, intonaation säätö, kielten korkeuden säätö jne.).

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      5
      1639
    2. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      25
      1401
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      13
      1109
    4. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      20
      1072
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      6
      1071
    6. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      3
      964
    7. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      6
      954
    8. 5
      945
    9. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      1
      942
    10. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      6
      934
    Aihe