Paniikkiin vatsalla

reagoiminen :/

Alkaa jo väsyttämään tällainen elämä.. Koko elämä pyörii mahan toiminnan ympärillä, ja se menee vaan kokoajan pahemmaksi.
Minulla on siis paniikkihäiriö, ja olen käyttänyt lääkkeitä epäsäännöllisesti muutaman vuoden.
Eli välillä aloittanut, sitten lopettanut jonkun tyhmän syyn (luullut että olen jo parantunut, tai kuvitellut että lääkkeet lihottaa yms) takia. Sitten taas aloittanut, ja lopettanut.. Nyt olen ollut suunnilleen joulusta lähtien ilman lääkkeitä.
Nyt olen tosin varannut ajan taas mielenterveystoimistoon ensiviikoksi, ja aloitan lääkkeet taas uudestaan. Tilanne on mennyt niin pahaksi, että kohta ei uskalla mennä uloskaan. Lääkkeet ovat aina olleet hyvä apu, ja nämäkin "mahapaniikit" ovat jääneet niillä pois.
Eli itse asiaan: Minulla tämä paniikki tulee melkein aina, kun poistun ulko-ovesta esim. kauppaan.. Automatkat ja kaupassakäynnit on kamalia.
Minulla oli muutama vuosi sitten tuntemattomasta syystä johtuvia mahavaivoja erittäin usein, eli maha oli sekaisin useampana päivänä viikossa. Sitä ei ikinä tiennyt, että milloin se menee sekaisin, joten usein jäin vaan kotiin, kun en uskaltanut lähteä mihinkään. Tämä jännitys onkin varmaan siltä ajalta peräisin.
Nykyään minulle on tullut oikea pakkomielle tuosta vessasta ja mahan toiminnasta, vaikka maha ei oireilisikaan mitenkään.
Esimerkiksi autossa ollessani paniikki saattaa yhtä äkkiä lähteä kasvamaan, ja rupean heti miettimään, että entä jos maha meneekin sekaisin, ja minun pitää päästä vessaan. Siinä vaiheessa mahaan alkaa yleensä koskea, ja tuntuu että sinne vessaan on päästävä ja heti. Sen lisäksi tulee muitakin oireita, kuten hikoilua, sydän hakkaa, ja tulee sellainen olo että pakko päästä pois autosta/kaupasta/missä sitten ikinä olenkin ja ihan hirveä pakokauhu iskee.
Sitten kun pääsen kotiin, oireet ovatkin ykskaks poissa, eikä minulla ole mitään vessahätää ensinkään.
Tämä tulee nykyään tosi usein, ja vaikka yritän muistella aina tilanteen ollessa päällä, että se on vaan omaa mielikuvitusta (kuten se yleensä tosiaan on ihan psyykkistä) niin se ei auta, vaan se paniikki vaan iskee kaikesta huolimatta.
Tosi ärsyttävää, kun elämä menee ihan pilalle, kun stressaan tuota mahaa, vaikka ei ole mitään oikeaa hätää. :/
Tilanne on myös pahentunut siinämielessä, että toisinaan ihan kotonakin ollessa se saattaa iskeä, jos joku muu on vessassa, ja tiedän etten sinne pääse just sillä hetkellä. Sitten kun sinne pääsen, ei ole enää mitään vessahätää. Ja myös silloin panikoin, jos on vieraita, kun en kehtaa muiden aikaan mennä vessaan jos ei ole ihan pakko.. Tai varsinkaan ravata paniikissa edestakasin ja pelätä, että kohta sinne menee joku, ja en itse pääse.
Tiedän, että tämä on tosi tyhmää ja sairasta, mutta ei tälle mahda mitään.
Pitää vaan jaksaa muutama päivä vielä ja toivoa, että niistä lääkkeistä tulee olemaan apua.
Onko kellään ollut mitään vastaavaa? Olisi kiva kuulla, jos en ole ainoa tässä maailmassa...

20

7358

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kettu.nen

      tyhmää eikä sairasta vaan paniikki joka jäi päälle siltä ajalta kun sinulla oli niitä epämääräisiä vatsavaivoja.
      Sinun pitää vaan päästä siitä kierteestä yli.

      Jos lääkkeet auttaa, älä ole hassu ja lopeta niitä ominpäin; niitä pitää syödä riittävän kauan, että olet päässyt ihan varmasti yli asiasta, ettei tule isoja takapakkeja suotta. Terapia on varmasti paras keino ja lääkkeet tukevat sitä ja paranemista, mitään oikotietä onneen ei ole, kestää aikansa että siitä pääsee yli, mutta usko pois, se on täysin mahdollista.

      Paniikki kannattaa koittaa katkaista jo heti alkuunsa, anna itsellesi siedätys hoitoa mutta iiiihan pikkuruisin askelin, ensin vaikka ovesta ulos ja takaisin ennen kuin mitään paniikkia ehtii tullakaan, sitten kasvatat pikkuhiljaa matkaa.

      Hyvät kokemukset korvaavat ennen pitkään huonot.

      Pari kätevää kotikonstia, vaikkapa automatkalle semmoiseen tilanteeseen, mistä et pääse pois - kuulostaa ehkä vähän hassulta mutta toimii, koska se perustuu aivojen "hämäämiseen" ja sen paniikki ajatuksen katkaisuun:

      laita käteen ranteeseen nauha/koru/hiuslenkki etc
      kun tunnet paniikkikohtauksen tulevan, alat "hipeltelemään" ranteessa olevaa lenkkiä ( helmistä tehty on kätevä: ala laskemaan yksitellen helmiä tunnustelemalla niitä toisen käden sormilla), näin saat paniikki ajatuksen katkeamaan, jos et heti kohta kokonaan, niin ainakin lievenemään, koska aivosi on pakko keskittyä myös tuohon motoriseen toimintoon.

      Lisäksi se on huomaamaton konsti, kukaan ei ala tuijottamaan ja ihmettelemään mitä teet.

      Usko siihen, että se toimii, ihan kuin itse sanoit, se on vaan psyykkistä, jos mielesi uskottelee itselleen olemattomista paniikkikohtauksen, se voi uskotella myös sen, että joku tuollainen asia saa sen pois.

      Kotikonsti numero kaksi on kello; katso kelloa ja sano itsellesi, että kestät kyllä minuutin vielä, ennen kuin sinun on pakko mennä vaikkapa vessaan. Annat itsellesi luvan alkaa panikoimaan sen minuutin jälkeen ihan vapaasti - jos vielä siltä tuntuu. Minuutti ilman paniikkia ja sitten tapahtukoon mitä tapahtuu.

      Kun minuutti on mennyt, eikä luultavasti ole tapahtunut yhtään mitään järisyttävää, ota tavoitteeksi toinen minuutti perään: no ok, selvisin minuutin, selviän vielä toisenkin. Jne.
      Kätevää vaikkapa juuri automatkalla, joka päättyy jossain vaiheessa kuitenkin!

      Minuutti kerrallaan, ja kasvatat aikaa mielessäsi sitä mukaan kun tuntuu, ja ennen pitkään matkat alkavat sujua! Ei kannata ajatella liian pitkälle eteenpäin, eikä antaa mielen lietsoa itseään ihan mahdottomaan paniikkiin, pitää vain oppia sellaiset konstit, jotka auttavat juuri sinun omaa mieltäsi.

    • naikkonen83

      Mun ongelma poikkeaa jonkin verran sun ongelmasta, mutta samaa niissä on se, että mulla myös elämä pyörii vatsani ympärillä..
      Pelkään, että vatsani murisee ja sitä kautta nolaa minut. Enkä tarkoita että minulla olisi nälkä.. Ymmärrän kyllä, että kaikkien vatsat joskus pitävät ääntä, mutta se ajatus ei todellakaan auta kun se jännitys iskee.. Kouluni meni sen takia huonosti (yläasteesta eteenpäin), en uskalla ryhtyä uusiin ihmissuhteisiin, ja yritän aina olla työvuorossa kun jollain tutulla on vaikkapa synttärit, ettei tarvitse pelätä kahvipöydässä että joku kuulee suolistoääniäni..
      Mitään sairautta tms minulla ei ole, ongelma on täysin psyykkinen. Silloin, kun olen vaikka yökerhossa, töissä tai ulkona, en ajattele vatsaa ollenkaan, koska kellään ei ole mahdollisuutta kuulla sitä, koska on tarpeeksi ääntä ympärillä. Ja silloin se on myös "kiltisti", koska en jännitä sitä.
      On todella rasittavaa, kun kavereiden kanssa oleillessakin on yhtä paha jännitys päällä kuin jos olisi menossa tuhatpäiselle yleisölle esiintymään..
      Olin nuorempana psykoterapiassa ja olen teinistä asti käyttänyt lääkkeitä ahdistukseen.
      Ei vain tunnu mikään auttavan.

    • hyvän vastauksen,

      mutta kirjoitan sinulle vielä vähän tuosta paniikkihäiriölääkityksestä. Lääkitys on yleensä "oikeassa" paniikkihäiriössä varsin pitkäkestoinen, vuosia, jopa vuosikymmeniä. Jostain ketjusta täältä luin, että ph on aivojen aineenvaihduntasairaus, yleensä krooninen sellainen. Koita olla sisukas ja hoida itsesi kuntoon. Tuohon maha-asiaan en osaa antaa mitään neuvoa. Kaikkea hyvää sinulle.

    • mirrinen***

      Mun nykyään diagnosoitu ahdistuneisuushärö, johon paniikkikohtaukset vahvasti kuuluvat, alkoi nimenomaan vatsan temppuilulla. Kun lopulta sanoivat et on päästä kii, en meinannut uskoa - ennen kun mun roipuli katosi kuin tuhka tuuleen cipralexin ansiosta.

      Nyt elän täysipainoista elämää, mutta silloin tällöin kun ahdistun jostain asiasta, vatsa muistuttaa olemassaolollaan. Minulla erona oli ainoastaan se, että tämä vessahätä ei tosiaan kadonnut mihinkään vaan mun suolistoa tutkittiin pitkään ja hartaasti. Oudointa siinä oli se, että vaikka nukuin hyvin, olin unissanikin niin perusahdistuneessa tilassa, että aamulla lensi aina ripuli.

      Huh. Onneksi se on nyt vaan paha muisto. Jota en kuitenkaan koskaan unohda. Puoli vuotta helvettiä, johon kuului siis nimenomaan paljon, kamalia, fyysisiä oireita. Kiitos cipralexin kaikki nyt ok.

      Noo, yritinpä sit puolittaa annoksen. Kuinkas kävikään. 2vko päästä tuli ripuli takas elämään, joten ei muuta ku nappia poskeen...

      Paljon tsemppiä!

    • AP kirjoittaja

      Hei vaan!
      Kiitos kaikille vastauksista. :) Vastaan yhteisesti jokaiselle.
      Tiedän kyllä, että lääkkeitä pitää syödä säännöllisesti, ja olenkin niitä aika pitkään syönyt.. Jouduin vaan lopettamaan ne erään terveydellisen seikan takia, mutta olisin voinut ne aloittaa myöhemmin uudelleen.. Se kuitenkin jäi, kun luulin että pärjään ilman.. Mutta kun ne uudelleen kohta aloitan, niin syön vaikka loppuikäni, mieluummin kuin ajaudun taas tähän paniikkikierteeseen.

      Olen kokeillut aiemminkin joskus tuota ajatusten siirtämistä johonkin näpertelyyn, ja se on kyllä auttanut. Pitänee ottaa se taas käyttöön, kiitos vinkistä. :)

      Kokeilin tänään myös tuota kellojuttua, ja kyllähän tuosta automatkasta selvittiin, ja peräti kaupassa käynnistäkin. :D Päätin että tunnin päästä pääsen kotiin ja vessaan, ja jos en pääse niin sitten en pääse. Pääsin ja selvisin.

      "Kiva" myös kuulla (en tietenkään kenellekkän toivo tällaista helvettiä oikeasti) joillakin on samansuuntaisia kokemuksia. Enpähän ole ihan ainoa tässä maailmassa..

      Hyvää jatkoa myös teille kaikille, ja yritetään selvitä tämän paniikkihäiriön kanssa. :)

    • kohtalontoveri

      Siis huh-huh, ihan kuin olisin omaa kirjoitustani lukenut, piti oikein alkaa miettimään ettenhän mä nyt kyllä tollasta ole tänne kirjoittanut :)

      Siis mulla tuntuu elämä pyörivän nykyään juurikin mahan ja vessan välillä. Mua helpottaa heti vähän jos tiiän että vessa on lähellä. Kotoa, kun lähden vaikka kauppaan alan samantien miettimään mitä jos mun maha alkaa temppuileen. No totta helvetissä se alkaa temppuileen ku mä sitä oikeen odotan!! Kaikista eniten mua siis just pelottaa, että mulla menee maha sekaisin tai mua alkaa oksettaan paikassa missä en pääse vessaan. Mulla esiintyy kans sit muitakin oireita, samoin kuin sinulla.. hikoilua, sydän pamppailee kovempaa, tuntuu että ei meinaa saada happea. Ehkä pahin oire on se, että mulle tulee olo että oksennan ihan just. Ei oo kiva, kun tulee oksu olo bussissa/metrossa/kauppakeskuksessa.. Mä en tiiä yhtään mistä tämä johtuu kun mun elämä on kuitenkin muuten niin mallillaan.. Mä taas en jostain syystä haluais aloittaa mtn lääkitystä, vaan mietin voisinko itse yrittää tehdä jotain. Pidän jotenkin viimeisenä oljenkortena sitä lääkitystä.

      • Stressivatsainen

        aiheuttaa niin ripulia/vatsa sekaisin kuten myös ummetusta, johon kuuluu täysin tuo ikitoive "kunpa vessa olisi lähellä".

        Librax on tarkoitettu stressivatsan hoitoon, itsellä ainakin auttaa, käytän sitä itsekin.


    • mahapaniikki

      Mulla on ikäni ollut sama..mutta pahentunut niin että pelkään myös oksentavani aina ja kaikkialla. Tänään juuri yritin mennä lääkäriin tämän takia mutta ryntäilin sitten pois sieöltä ja kaiken kukkuraksi kun viimein sain uskallettua mennä ilmoittautumaan sain kuulla että aikani olikin väärä :(

      Minä en todella tiedä mistä tämä johtuu mutta kamala vaiva on!!!!etenkin kun nyt on tullut viellä toi oksentamisen pelko...mulla on aina oksennuspussi varuilta mukana aina ja kaikkialla kun eihän sitä koskaan tiedä.
      Olen yrittänyt myös pakottaa itseäni tilanteisiin missä kohtaus iskee ja olen pakottanut itseni jäämään tilanteisiin mutta siitä on seurannut vain kauheempi katastrooffi... jonkin verran olen sanut apua luontaistuotekauppojen erilaisista rauhoittavista jutuista ja vatsaa rauhoittavista lääkkeistä mut en paljoa...pelko korvien välissä on niin suuri... nyt jonotan aikaa psykologille..

    • AP kirjoittaja

      Niin, jotkut kertoivat tuosta oksentamisen pelosta, niin huomasin että olin sen omasta kirjoituksestani unohtanut kkonaan.
      Minulla kanssa tilanne on mennyt siihen pisteeseen, että olen ruvennut pelkäämään sitäkin, että jos rupeaa vaikka kaupassa oksettamaan.
      Mietin aina, että miten sieltä pääsis äkkiä pois, tai että jos ei kerkeekkään.. Ja siitähän seuraa tietysti se, että rupeaa tuntumaan, että oksettaa..
      Ärsyttävää.. Pitäisi saada tämä pää kuntoon kyllä. :( Mutta kiva (ei tietysti kiva kellekkään tämä, mutta ymmärrätte mitä tarkotan) kuulla muittenkin kokemuksia tästä asiasta. jaksamista teille tämän vaivan kanssa. :)

    • kohtalontoveri

      Joku tuossa kirjoitti pitävänsä aina oksupussia mukana. Mä olen kans alkanut kantaan pikku pussia mukana laukussa tai taskussa. Sekin ihan vähän helpottaa, kun tietää ettei sentään mihinkää bussin lattialle oksentaa jos tuntuu että tulee.
      Minäkin olen yrittänyt mennä tilanteisiin missä tiedän kohtauksen iskevän ja yrittänyt ajatella ettei tässä mtn hätää ole ja kaikki on vaan mun päässä. Oon yrittänyt siirtää ajatukset muualle ja monesti mua auttaa vähän (jos olen tilanteessa yksin), että soitan jollekin. Mies on tarvinnut autoa koko vkon enkä ole kouluun päässyt sillä, vaan on pitänyt mennä bussilla..huh-huh että oli vaikeeta ekana aamuna. Mietin joka pysäkillä jäänkö pois, jään seuraavalla. Selvisin loppujen lopuks perille, mutta hirveetä oli :( Mutta ilokseni sain huomata että se eka kerta oli pahin kerta ja nyt ei ole tehnyt enään niin pahaa. Yksi asia mikä on tällä hetkellä pahin juttu: ruokailu koulussa. Mulla alkaa heti aamusta tuntuu palan tunnetta kurkussa, pääsen kyllä sinne ruokalaan, mutta ruokaa ei saa kyllä sit palaakaan alas. Ja jos olo on normi kun syömään mennään niin syön hotkimalla aluksi, koska tiiän että hetken kuluttua tulee täys stoppi ja mtn ei saa alas. Alkanut kaverit ihmetteeleen miksen syö.. huoh. Sitten ruokailun jälkeen jo helpottaakin ja loppu päivänä ei ole mtn ongelmaa!

      Huoh, kylläpä taas helpotti, kun sai tänne vähän purkautua, kun mulla ei tosiaan kukaan tiedä tästä mun tilanteesta. Haluaisin niin kovasti selvitä tästä omin avuin.

    • murmur

      Voi hyvänen aika... ihan kuin itse olisin kirjoittanut tuon, sillä puoli vuotta sitten elämäni oli tuollaista... aina etsin ensin missä vessat on/ riittääkö niitä kaikille/kyttäsin jopa hesellä jos joku meni vessaan niin kohta tuli tunne että minunkin on päästävä. Bussissa en suostu kulkemaan vieläkään... autossa minulla on wc-paperirulla varmuuden varalta... mulla diagnoosi oli paniikkihäiriö/lievä masennus. Olen nyt syönyt cipralexiä 10mg/pvä ja oireet ovat melkein poissa... muttamutta... elämänmuutos on edessä ja aika palata työelämään... mitenkähän onnistuu kassatyö em. vatsalla? Tiedän/uskon että kunhan pääsen työhön kiinni kaikki helpottaa mutta olen kyllä harkinnut jotain lääkettä jännitysmasuunikin?

      • murmur

        Jepjep...käytyäni työkkärissä ja kelalla paniikki vain kasvaa... minulle olisi ehkä töitä Prisman kassalla mutta ajatus joka kiertää päässä on; entä jos vatsassani alkaa kiertää kesken kassalla olon? Mitä jos tulee ilmavaiva? Eihän siitä tule mitään... miksi en voi olla terve? Olen joskus ajatellut että elämä ilman paniikkihäiriötä olisi varmasti helppoa... ja on tosi helppo laittaa kaikki sen piikkiin... Antaisin vaikka vasemman käden jos pääsisin tästä ja olisin normaali (tosin sitten vain yksikätinen ;)


      • kasssa
        murmur kirjoitti:

        Jepjep...käytyäni työkkärissä ja kelalla paniikki vain kasvaa... minulle olisi ehkä töitä Prisman kassalla mutta ajatus joka kiertää päässä on; entä jos vatsassani alkaa kiertää kesken kassalla olon? Mitä jos tulee ilmavaiva? Eihän siitä tule mitään... miksi en voi olla terve? Olen joskus ajatellut että elämä ilman paniikkihäiriötä olisi varmasti helppoa... ja on tosi helppo laittaa kaikki sen piikkiin... Antaisin vaikka vasemman käden jos pääsisin tästä ja olisin normaali (tosin sitten vain yksikätinen ;)

        Tässä lueskelin ihan mielenkiinnosta palstaa. Itse en kärsi paniikkihäiriöstä mutta löysästä vatsasta kylläkin. Olen varsin hyvä pidättämään enkä siksi pelkää vessattomuutta. Pisti vaan silmään ja teki mieli kommentoida, että Prisman kassana myönnän että jos ihan hirveästi pierettää, niin kyllä minä olen päästänyt ilmaa. Kaupassa on aina niin kova meteli ettei kovemmatkaan pierut ole kuuluneet mihinkään. : D Ihan hävettää tämmöistä myöntää, mutta olen joskus siinä istuessani pohdiskellut, että ihan takuulla se vastapään kassakin siellä piereskelee salaa. Se, että tulee pakottava tarve vessaan on tietysti eri asia, sillä kassalla tauot on todella tarkat. Et saa poistua paikalta edes vessaan taukojen ulkopuolella. Näitä taukoja on esim. kuudessa tunnissa 2 x 10 min. Joskus mietin, että entä jos alkaakin menkat siinä istuessa yhtäkkiä.. en saanut poistua kasssalta edes silloin kun viilsin sormeeni. Infon työntekijä toi laastarin kassalle.


    • Samantapainen

      Hei!

      Huomasin että löysin itseni tekstistäsi pienin muutoksin tosin. Olen 17-vuotias ja minulla on ollut koko ikäni sama vaiva tosin virtsan suhteen, että pelkään etten pääse virtsaamaan sitten kun tulee hätä ja tuntuu kokoajan että on hätä vaikkei oikeasti ole.

      Minulla oli kesällä jonkinlainen ripulitauti, jonka jälkeen jokainen päivä on ollut helvettiä suoliston kannalta.

      Olen lukiossa ja joka päivä tuntuu, että pitäisi asua vessassa ja opiskella sieltä käsin. Olen tottunut käymään joka välitunti vessassa vähintään virtsaamassa, eikä se ole haitannut pahemmin, mutta tänä vuonna koeviikoilla ei saisi mennä vessaan ja siitäkös ongelma paheni. Nyt on ollut kaksi koeviikkoa ja hirveä paniikki ennen koetta ja kokeen aikana. Hyvä kun olen päässyt pois pöntöltä aamulla ja päässyt kouluun.

      Yleisesti pärjään keskinkertaisesti jos pakotan itseni odottamaan ja ajattelen että tulkoon housuun, mutta se tunne että on hätä ei poistu ja häiritsee suuresti keskittymistä.

      Urheiluharrastukseni on kärsinyt suuresti. Harrastan jalkapalloa enkä pysty keskittymään kun on tunne että tavara on housussa jos en pääse vessaan. Tämän takia olen myös loukkaantuneena ollut jo pari kuukautta.

      Lääkkeitä en ole syönyt ja olen koulupsykologille menossa tammikuussa. Ongelmani on hyvin akuutti sillä ylioppilaskirjoitukset alkavat osaltani syksyllä.

      Ajattelinkin kysyä, että kuinka nopeasti lääkkeitä saa ja kuinka nopeasti ne alkavat vaikuttamaan?

      Kiitos mahdollisesta avusta ja toivotan onnea kaikille ongelmasta jollain tasolla kärsiville. Luulin että olen ainoa, mutta on ns. "kiva" että on muitakin eikä tunne itseään kummajaiseksi.

    • tntyehby

      Hei keskustelun aloittaja, kärsin täysin samasta ongelmasta!! Olisin hyvin iloinen jos ottaisit minuun yhteyttä vaikka kirjoituksestasi onkin jo vuosi! Koskaan en ole tästä kellekään pystynyt kertomaan.
      Ota yhteyttä [email protected]
      kiitos!

    • Väsynyt6666

      Tämä on juuri kuin lukisi omaa tekstiä... millä keinoilla parannuitte?? Oma elämä on yhtä helvettiä moisen ongelman kanssa!!

      • Stressivatsa

        Täällä sama ongelma. Vessa pitäisi olla joka paikassa. Jos jonnee pitää mennä niin herään 4-5 tuntia ennen kun pitäis lähteä. Ravaan vessassa 3-4 kertaa ennen lähtöä. Kaiken lisäks vielä paniikkihäiriö johon mulla on lääkitys. Niin ärsyttävää kun mihinkään ei voi mennä (kauppakeskukset, isommat kaupat...) :(


    • Stressivatsa

      Kommentoin näköjään jonkun viestiin.. laitetaa sama kommentti tähän....

      Täällä sama ongelma. Vessa pitäisi olla joka paikassa. Jos jonnee pitää mennä niin herään 4-5 tuntia ennen kun pitäis lähteä. Ravaan vessassa 3-4 kertaa ennen lähtöä. Kaiken lisäks vielä paniikkihäiriö johon mulla on lääkitys. Niin ärsyttävää kun mihinkään ei voi mennä (kauppakeskukset, isommat kaupat...) :(

    • samajuttu

      pakko sanoa,toi on vasta alkua.sulta menee toimintakyky.lääkäriin vaan ja pysy lujana.kaikkea hyvää sulle.

    • Anonyymi

      Etpä ole ainoa. Vessapassi olisi meikäläisellekkin tarpeen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      54
      5339
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3447
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1572
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      193
      1484
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1066
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      25
      1003
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      897
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      826
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      788
    10. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      779
    Aihe