Vhh vaarallinen?

Diabeetikoille vai kaikille?

Onko tää vhh vaarallinen diabeetikoille vai kaikille? Mulle eräs hoitaja sanoi että se on vaarallinen, elimistö joutuu myrkytystilaan sen ketoosin vuoksi.. Tai jotenkin niin. Saako hiilareita syödä ollenkaan? Hedelmiä, tms? Pari palaa leipää päivässä?

74

2054

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sanotaan--

      sitä ei suositella diapeetikoille ja munuaispotilaille. mutta eihän se sitä tarkoita,ettei silti saisi VHH:lla olla. kunhan vaan reilusti vähentää hiilareita.

      • asia...

        jos jotain ei suositella, niin ei se tarkoita sitä että ko asia olisi kielletty ja/tai haitallista.


      • hh määrä

        Mikä hh määrä on sopiva vhh.ssa? Mukaan lukien hedelmät ja leivät? Esim 2 hedelmää päivässä ja 2 palaa ruisleipää?


      • leipää
        hh määrä kirjoitti:

        Mikä hh määrä on sopiva vhh.ssa? Mukaan lukien hedelmät ja leivät? Esim 2 hedelmää päivässä ja 2 palaa ruisleipää?

        Mä en vieläkään ymmärrä sitä leivän ihannointia jota suomessa esiintyy. Mikä tässä on oikein takana?


    • kenellekään. Ruotsissa lääkäri Annika Dahlqvist hoitaa diabeetikkoja VHH:n avulla ja Suomessa lääkäri Antti Heikkilä. Kyllä hiilareita saa syödä mutta kun ruokavalio on vähähiilihydraattinen niin se tarkoittaa vähiä hiilareita. Hedelmistä kannattaa valita niitä joissa on vähän sokeria. Kotimaiset marjatkin ovat suositeltavia. Ei ketoosi ole mikään myrkytystila. Olipa tietämätön hoitaja. Minä en syö leipää päivittäin, otan ne vähäiset hiilarit maitotuotteista. Jos pari palaa leipää mahtuu ruokavalioon niin mikäs siinä.

      • ketoking

        Jos ihmisellä on 1-tyypin diabetes ja unohtaa pistää insulinia niin silloin voi veren ketonipitoisuus nousta liian korkealle ja se on nimeltään ketoacidosis. Kyllähän diabeetikko voi saada verensokerimyrkytyksenkin jos unohtaa pistää insuliinia.
        2-tyypin diabetes on sitten ihan eri juttu, eli silloin ei ole samaa vaaraa koska haima erittää kuitenkin insuliinia.


      • vaaraa VHH:sta
        ketoking kirjoitti:

        Jos ihmisellä on 1-tyypin diabetes ja unohtaa pistää insulinia niin silloin voi veren ketonipitoisuus nousta liian korkealle ja se on nimeltään ketoacidosis. Kyllähän diabeetikko voi saada verensokerimyrkytyksenkin jos unohtaa pistää insuliinia.
        2-tyypin diabetes on sitten ihan eri juttu, eli silloin ei ole samaa vaaraa koska haima erittää kuitenkin insuliinia.

        Ei tuo vaara liity ollenkaan VHH:hon. Jos on piikittävä D-potilas (numerosta riippumatta) niin voi joutua ketoasidoosiin vaikka kuinka söisi kuten on ohjeistettu.


      • kun VHH:sta
        vaaraa VHH:sta kirjoitti:

        Ei tuo vaara liity ollenkaan VHH:hon. Jos on piikittävä D-potilas (numerosta riippumatta) niin voi joutua ketoasidoosiin vaikka kuinka söisi kuten on ohjeistettu.

        ... kuulee joskus kerrottavan että sillä voi parantua diabeteksesta. Joku ykköstyypin diabeetikko voi lopettaa lääkityksen siirtyessään VHH:lle ja tämähän ei ole hyvä juttu.


      • sanoo?
        kun VHH:sta kirjoitti:

        ... kuulee joskus kerrottavan että sillä voi parantua diabeteksesta. Joku ykköstyypin diabeetikko voi lopettaa lääkityksen siirtyessään VHH:lle ja tämähän ei ole hyvä juttu.

        Ei ainakaan Heikkilä ole niin sanonut, ei edes pari päivää sitten olleessa lehtijutussa.
        Käsittääkseni Annikakaan ei ole niin sanonut.


      • Dahlqvist

        kuin puhtaasti kakkostyypin diabeetikkoja. Diabetesta on monta lajia ja ykkös- ja kakkostyyppien sekoitus on voimakkaasti yleistymässä. Ykköstyypin kanssa VHH on hengenvaarallinen, ja sen myöntää Annikakin.


      • ovat lääkäreitä
        sanoo? kirjoitti:

        Ei ainakaan Heikkilä ole niin sanonut, ei edes pari päivää sitten olleessa lehtijutussa.
        Käsittääkseni Annikakaan ei ole niin sanonut.

        eivätkä siksi väitä mitään niin älytöntä kuin että diabeteksesta voisi parantua. Oireettomuus ja paraneminen eivät ole sama asia.

        Tälläkin palstalla on moni itseopiskellut puoskari väittänyt, että VHH parantaa diabeteksen. Ei paranna, ja ykköstyypin diabeetikon se tappaa.


      • ovat lääkäreitä kirjoitti:

        eivätkä siksi väitä mitään niin älytöntä kuin että diabeteksesta voisi parantua. Oireettomuus ja paraneminen eivät ole sama asia.

        Tälläkin palstalla on moni itseopiskellut puoskari väittänyt, että VHH parantaa diabeteksen. Ei paranna, ja ykköstyypin diabeetikon se tappaa.

        sanoo Antti Heikkilä uudessa kirjassaan.

        http://www.rasalas.fi/kirja.php?id=53

        Antti Heikkilä: DIABETEKSEN HOITO RUOKAVALIOLLA

        "Diabetes leviää epidemian tavoin. Tällä hetkellä Suomessa on jo yli puoli miljoonaa II -tyypin diabeetikkoa. Mahdollisesti jopa kolmasosa kansasta on diabeteksen esivaiheessa.

        Diabetes on vakava koko elimistön sairaus, joka johtaa lukuisiin komplikaatioihin ja ennenaikaiseen kuolemaan. Diabetes ei ole "sokeritauti", kuten yleisesti luullaan. Diabetes on insuliini -nimisen hormonin aineenvaihdunnan häiriötila ja sen aiheuttama sairaus.

        Lääkäri Antti Heikkilä kritisoi voimakkaasti nykyistä hoitokäytäntöä, joka perustuu runsaaseen insuliinin käyttöön sekä vähärasvaiseen ja runsashiilihydraattiseen ruokavalioon. Virallinen hoitosuositus pahentaa sairautta, koska se sekoittaa insuliinin aineenvaihduntaa entisestään. Insuliini on myrkky, joka vahingoittaa elimistöä monella tavalla.

        Lääkäri Antti Heikkilän mukaan II -tyypin diabeteksen ensisijainen hoitomuoto on vähähiilihydraattinen ruokavalio ja vasta toissijaisesti lääkehoito. Vähähiilihydraattinen ruokavalio normalisoi ja tasapainottaa insuliinin aineenvaihdunnan. Monet Heikkilän potilaista ovat päässeet lääkkeistä ja täysin parantuneet vähähiilihydraattisella ruokavaliolla. Tämä ruokavalio on tärkeä myös I -tyypin diabeetikoille tasaisen verensokerin saavuttamiseksi.

        Antti Heikkilän suunnittelemasta ruokavaliosta hyötyvät paitsi diabetespotilaat ja taudin ehkäisemisestä kiinnostuneet, myös ikääntyvät sillä ruokavalio vaikuttaa myönteisesti vanhenemisprosesseihin. Nykyisin tiedetään, että pitkän iän salaisuus on matala insuliinitaso.

        Lääkäri Antti Heikkilän potilastyö perustuu tutkittuun tietoon ja vankkaan kliiniseen kokemukseen. Hänen mielestään ainoastaan sillä, miten potilas voi, on merkitystä potilastyössä. Nykytilanne hyödyttää lähinnä ruoka- ja lääketeollisuutta."


      • kappaleessa
        kj.mattila kirjoitti:

        sanoo Antti Heikkilä uudessa kirjassaan.

        http://www.rasalas.fi/kirja.php?id=53

        Antti Heikkilä: DIABETEKSEN HOITO RUOKAVALIOLLA

        "Diabetes leviää epidemian tavoin. Tällä hetkellä Suomessa on jo yli puoli miljoonaa II -tyypin diabeetikkoa. Mahdollisesti jopa kolmasosa kansasta on diabeteksen esivaiheessa.

        Diabetes on vakava koko elimistön sairaus, joka johtaa lukuisiin komplikaatioihin ja ennenaikaiseen kuolemaan. Diabetes ei ole "sokeritauti", kuten yleisesti luullaan. Diabetes on insuliini -nimisen hormonin aineenvaihdunnan häiriötila ja sen aiheuttama sairaus.

        Lääkäri Antti Heikkilä kritisoi voimakkaasti nykyistä hoitokäytäntöä, joka perustuu runsaaseen insuliinin käyttöön sekä vähärasvaiseen ja runsashiilihydraattiseen ruokavalioon. Virallinen hoitosuositus pahentaa sairautta, koska se sekoittaa insuliinin aineenvaihduntaa entisestään. Insuliini on myrkky, joka vahingoittaa elimistöä monella tavalla.

        Lääkäri Antti Heikkilän mukaan II -tyypin diabeteksen ensisijainen hoitomuoto on vähähiilihydraattinen ruokavalio ja vasta toissijaisesti lääkehoito. Vähähiilihydraattinen ruokavalio normalisoi ja tasapainottaa insuliinin aineenvaihdunnan. Monet Heikkilän potilaista ovat päässeet lääkkeistä ja täysin parantuneet vähähiilihydraattisella ruokavaliolla. Tämä ruokavalio on tärkeä myös I -tyypin diabeetikoille tasaisen verensokerin saavuttamiseksi.

        Antti Heikkilän suunnittelemasta ruokavaliosta hyötyvät paitsi diabetespotilaat ja taudin ehkäisemisestä kiinnostuneet, myös ikääntyvät sillä ruokavalio vaikuttaa myönteisesti vanhenemisprosesseihin. Nykyisin tiedetään, että pitkän iän salaisuus on matala insuliinitaso.

        Lääkäri Antti Heikkilän potilastyö perustuu tutkittuun tietoon ja vankkaan kliiniseen kokemukseen. Hänen mielestään ainoastaan sillä, miten potilas voi, on merkitystä potilastyössä. Nykytilanne hyödyttää lähinnä ruoka- ja lääketeollisuutta."

        ei ollut mitään diabeteksen paranemisesta, ja hyvä niin. Vielä on vähän järkeä päässä Antillakin.

        Ykköstyypin diabeetikko kuolee ilman hiilareita tai jos hiilaritaso lasketaan liian alas. Sen tietää Anttikin. Diabeetikon ruokavalio on aina suosinut hitaita hiilareita, sokeria tarvitaan shokin hoitoon. Shokkeja on vähemmän, jos ruokavalio sisältää riittävästi hiilareita, eikä taso laske liian alas.


      • kappaleessa kirjoitti:

        ei ollut mitään diabeteksen paranemisesta, ja hyvä niin. Vielä on vähän järkeä päässä Antillakin.

        Ykköstyypin diabeetikko kuolee ilman hiilareita tai jos hiilaritaso lasketaan liian alas. Sen tietää Anttikin. Diabeetikon ruokavalio on aina suosinut hitaita hiilareita, sokeria tarvitaan shokin hoitoon. Shokkeja on vähemmän, jos ruokavalio sisältää riittävästi hiilareita, eikä taso laske liian alas.

        "Monet Heikkilän potilaista ovat päässeet lääkkeistä ja täysin parantuneet vähähiilihydraattisella ruokavaliolla."

        http://www.rasalas.fi/kirja.php?id=53


      • Perun puheeni
        kj.mattila kirjoitti:

        "Monet Heikkilän potilaista ovat päässeet lääkkeistä ja täysin parantuneet vähähiilihydraattisella ruokavaliolla."

        http://www.rasalas.fi/kirja.php?id=53

        Heikkilä on seonnut lopullisesti.


      • tapa.
        ovat lääkäreitä kirjoitti:

        eivätkä siksi väitä mitään niin älytöntä kuin että diabeteksesta voisi parantua. Oireettomuus ja paraneminen eivät ole sama asia.

        Tälläkin palstalla on moni itseopiskellut puoskari väittänyt, että VHH parantaa diabeteksen. Ei paranna, ja ykköstyypin diabeetikon se tappaa.

        yhtään sen enempää kuin mikään muukaan ruokavalio.


      • diabeetikko
        tapa. kirjoitti:

        yhtään sen enempää kuin mikään muukaan ruokavalio.

        ei selviä hengissä VHH-ruokavaliolla. Tässä ketjussa on hyvää tietoa sinullekin siitä miksi, jos ja kun olet tässä suhteessa tietämätön.


      • tietoa
        diabeetikko kirjoitti:

        ei selviä hengissä VHH-ruokavaliolla. Tässä ketjussa on hyvää tietoa sinullekin siitä miksi, jos ja kun olet tässä suhteessa tietämätön.

        Luin tätä viestiketjua alkuviikosta osittain, mutta en löytänyt sellaista tietoa miksi D1 ei selviäisi VHH:lla hengissä.
        Voisitko valaista asiaa lyhyesti?


    • d1 voi syödä

      Mitä d1 voi syödä että laihtuu? Mitkä hedelmät on vähäsokerisia? Pari palaa näkkäriä päivässä, rahkaa, maitoa, vihanneksia? Suuri kiitos avusta jo etukäteen. Pitäis 15 kiloa saada pois ja konstit on aika vähissä.

      • kysyä konsteja

        Niiltä jotka ovat laihtuneet.
        Et voi olla niin ajattelematon että et tiedä konstia laihtumiseen.


      • ihmisen.
        kysyä konsteja kirjoitti:

        Niiltä jotka ovat laihtuneet.
        Et voi olla niin ajattelematon että et tiedä konstia laihtumiseen.

        joka ei vielä itse ymmärrä hoitotasapainonsa päälle on aina keskusteltava asiasta hoitavan lääkärinsä kanssa. Ja kysyjä taitaa olla juuri sellainen henkilö.


      • kalorilaskuri

        ja huolehdi siitä, että kulutat enemmän kuin syöt. Sinun pitää saada aikaiseksi kalorivaje. Se että diabeetikko ei saisi syödä sokeria ollenkaan on 50 vuotta vanhaa tietoa, silloin kun kansan keskuudessa puhuttiin sokeritaudista ja ihmiset saivat käsityksen, että sokeritauti tulee liiasta sokerin syömisestä. Kyseessähän on autoimmuunisairaus.


      • insuliinin
        kalorilaskuri kirjoitti:

        ja huolehdi siitä, että kulutat enemmän kuin syöt. Sinun pitää saada aikaiseksi kalorivaje. Se että diabeetikko ei saisi syödä sokeria ollenkaan on 50 vuotta vanhaa tietoa, silloin kun kansan keskuudessa puhuttiin sokeritaudista ja ihmiset saivat käsityksen, että sokeritauti tulee liiasta sokerin syömisestä. Kyseessähän on autoimmuunisairaus.

        keksimistä (lääkkeenä) käytettiin sokeritautiin menestyksekkäästi ruokavaliota hoitomuotona. Kyseiseen tautiin tehoaa vhh erinomaisesti kuten terveellekin. Virallisista ravintosuosituksista poiketen vhh ennaltaehkäisee sokeritaudin syntymistä.

        Kuinkahan hyvällä tasolla on sokeritaudin hoitotasapaino tämän päivän Suomessa? Kuinka paljon sokeritautisia on nyt? Entä kymmenen vuoden kuluttua? Mitä makroravintoainetta on suositeltu syötäväksi yli 50% ravinnosta jo vuosikymmeniä? Väheneekö sokeritauti sokerinsyömisellä? Miksi autoimmuunisairaudet lisääntyvät? Mikähän olikaan autoimmuunisairauksien taustalla? Tulehdus? Mikä mahtaa tulehduksen aiheuttaa? Liiallinen hh/insuliini?


      • juttuja keksii?
        insuliinin kirjoitti:

        keksimistä (lääkkeenä) käytettiin sokeritautiin menestyksekkäästi ruokavaliota hoitomuotona. Kyseiseen tautiin tehoaa vhh erinomaisesti kuten terveellekin. Virallisista ravintosuosituksista poiketen vhh ennaltaehkäisee sokeritaudin syntymistä.

        Kuinkahan hyvällä tasolla on sokeritaudin hoitotasapaino tämän päivän Suomessa? Kuinka paljon sokeritautisia on nyt? Entä kymmenen vuoden kuluttua? Mitä makroravintoainetta on suositeltu syötäväksi yli 50% ravinnosta jo vuosikymmeniä? Väheneekö sokeritauti sokerinsyömisellä? Miksi autoimmuunisairaudet lisääntyvät? Mikähän olikaan autoimmuunisairauksien taustalla? Tulehdus? Mikä mahtaa tulehduksen aiheuttaa? Liiallinen hh/insuliini?

        Vähähiilihydraattista, runsasproteiinista ruokavaliota käytettiin diabeteksen hoitoon insuliinen keksimisen jälkeen, ei ennen. Sydän- ja verisuonitautikuolemat lisääntyivät tämän seurauksena kuitenkin niin huolestuttavasti, että diabeetikon ruokavalio vaihdettiin nykyisen kaltaiseksi.

        Diabetes on myös verenkiertoelimistön tauti ja diabeetikoilla on moninkertainen riski sairastua sv-tauteihin. Sen vuoksi rasvanmättö ei heille kerta kaikkiaan sovi. Nykyiset suositukset suosittelevat sokerin käytön minimoimista diabeetikoilla. Sokeritaudin yleistymisen syyn selvittämisestä on tiedossa Nobel-palkinto.

        Sokeritaudin perimmäinen syy on se, ettei elimistö tuota lainkaan insuliinia tai tuottaa sitä liian vähän. Syy ei siis ole liika insuliini, vaan päin vastoin.


      • kalorilaskuri kirjoitti:

        ja huolehdi siitä, että kulutat enemmän kuin syöt. Sinun pitää saada aikaiseksi kalorivaje. Se että diabeetikko ei saisi syödä sokeria ollenkaan on 50 vuotta vanhaa tietoa, silloin kun kansan keskuudessa puhuttiin sokeritaudista ja ihmiset saivat käsityksen, että sokeritauti tulee liiasta sokerin syömisestä. Kyseessähän on autoimmuunisairaus.

        meillä oli 4000 diabeetikkoa ja nyt kun suositellaan samaa runsashiilihydraattista ruokavaliota kuin muullekin kansalle niin diabeetikkoja on jo yli puoli miljoonaa.

        http://www.rasalas.fi/kirja.php?id=53

        Antti Heikkilä: DIABETEKSEN HOITO RUOKAVALIOLLA

        Diabetes leviää epidemian tavoin. Tällä hetkellä Suomessa on jo yli puoli miljoonaa II -tyypin diabeetikkoa. Mahdollisesti jopa kolmasosa kansasta on diabeteksen esivaiheessa.

        Diabetes on vakava koko elimistön sairaus, joka johtaa lukuisiin komplikaatioihin ja ennenaikaiseen kuolemaan. Diabetes ei ole "sokeritauti", kuten yleisesti luullaan. Diabetes on insuliini -nimisen hormonin aineenvaihdunnan häiriötila ja sen aiheuttama sairaus.

        Lääkäri Antti Heikkilä kritisoi voimakkaasti nykyistä hoitokäytäntöä, joka perustuu runsaaseen insuliinin käyttöön sekä vähärasvaiseen ja runsashiilihydraattiseen ruokavalioon. Virallinen hoitosuositus pahentaa sairautta, koska se sekoittaa insuliinin aineenvaihduntaa entisestään. Insuliini on myrkky, joka vahingoittaa elimistöä monella tavalla.

        Lääkäri Antti Heikkilän mukaan II -tyypin diabeteksen ensisijainen hoitomuoto on vähähiilihydraattinen ruokavalio ja vasta toissijaisesti lääkehoito. Vähähiilihydraattinen ruokavalio normalisoi ja tasapainottaa insuliinin aineenvaihdunnan. Monet Heikkilän potilaista ovat päässeet lääkkeistä ja täysin parantuneet vähähiilihydraattisella ruokavaliolla. Tämä ruokavalio on tärkeä myös I -tyypin diabeetikoille tasaisen verensokerin saavuttamiseksi.

        Antti Heikkilän suunnittelemasta ruokavaliosta hyötyvät paitsi diabetespotilaat ja taudin ehkäisemisestä kiinnostuneet, myös ikääntyvät sillä ruokavalio vaikuttaa myönteisesti vanhenemisprosesseihin. Nykyisin tiedetään, että pitkän iän salaisuus on matala insuliinitaso.

        Lääkäri Antti Heikkilän potilastyö perustuu tutkittuun tietoon ja vankkaan kliiniseen kokemukseen. Hänen mielestään ainoastaan sillä, miten potilas voi, on merkitystä potilastyössä. Nykytilanne hyödyttää lähinnä ruoka- ja lääketeollisuutta.


      • insuliinitaso
        juttuja keksii? kirjoitti:

        Vähähiilihydraattista, runsasproteiinista ruokavaliota käytettiin diabeteksen hoitoon insuliinen keksimisen jälkeen, ei ennen. Sydän- ja verisuonitautikuolemat lisääntyivät tämän seurauksena kuitenkin niin huolestuttavasti, että diabeetikon ruokavalio vaihdettiin nykyisen kaltaiseksi.

        Diabetes on myös verenkiertoelimistön tauti ja diabeetikoilla on moninkertainen riski sairastua sv-tauteihin. Sen vuoksi rasvanmättö ei heille kerta kaikkiaan sovi. Nykyiset suositukset suosittelevat sokerin käytön minimoimista diabeetikoilla. Sokeritaudin yleistymisen syyn selvittämisestä on tiedossa Nobel-palkinto.

        Sokeritaudin perimmäinen syy on se, ettei elimistö tuota lainkaan insuliinia tai tuottaa sitä liian vähän. Syy ei siis ole liika insuliini, vaan päin vastoin.

        tulehduttaa verisuonistoa ja aiheuttaa ns. elintasosairaudet. Se, ettei elimistö ota enää vastaan sokerista tehtyä rasvaa on tila jota kutsutaan insuliiniresistanssiksi. Silloin(kin) kannattaa vähentää nopeasti sokeroituvien elintarvikkeiden (tärkkelys) käyttöä.


      • puhe
        insuliinitaso kirjoitti:

        tulehduttaa verisuonistoa ja aiheuttaa ns. elintasosairaudet. Se, ettei elimistö ota enää vastaan sokerista tehtyä rasvaa on tila jota kutsutaan insuliiniresistanssiksi. Silloin(kin) kannattaa vähentää nopeasti sokeroituvien elintarvikkeiden (tärkkelys) käyttöä.

        diabeteksesta.


      • olikin puhe
        puhe kirjoitti:

        diabeteksesta.

        diabeteksesta. Mikähän ne insuliinitasot liian ylös nostaakaan aiheuttaen tulehdusta? Aivan oikein: hiilihydraatit. Solut eivät kestä liiallista insuliinikuormaa vaan suojautuvat siltä jolloin taas tarvitaan lisää insuliinia. Noidankehä on valmis. Ja seurauksen diabetes mellitus tyyppiä 2. Eli "aikuisiän" sokeritauti. Nykyään myös jo lapsilla. Aiheuttaako sen voi vai sianliha? Vai liiat sokerit?


      • jäljillä
        olikin puhe kirjoitti:

        diabeteksesta. Mikähän ne insuliinitasot liian ylös nostaakaan aiheuttaen tulehdusta? Aivan oikein: hiilihydraatit. Solut eivät kestä liiallista insuliinikuormaa vaan suojautuvat siltä jolloin taas tarvitaan lisää insuliinia. Noidankehä on valmis. Ja seurauksen diabetes mellitus tyyppiä 2. Eli "aikuisiän" sokeritauti. Nykyään myös jo lapsilla. Aiheuttaako sen voi vai sianliha? Vai liiat sokerit?

        Diabeteksen puhkeamisen perimmäisiä syitä ei tiedetä. Jos sinulla on tähän asiaan jotain uutta ja mullistavaa tietoa, niin suosittelen, että otat välittömästi yhteyttä viranomaisiin. VHH on tällä saralla jo kokeiltu.

        Ykköstyypin diabetes muuten lisääntyy vielä kovemmalla vauhdilla kuin kakkonen. Lisäksi tunnistetaan muodot kolme ja neljä, sekä useita sekamuotoja. Potilasmäärät ovat ykkösessä kuitenkin pienemmät, joten asiasta ei ole syntynyt vastaavaa kohua kuin kakkosesta. Ykköstyyppiin ei VHH auta - päin vastoin. Koska tiedät niin hyvin, niin kerropa samalla miten ehkäisemme ykköstyypin ja sekamuodot ja miksi tautia esiintyy eniten maailmassa nimen omaan Suomessa. Pekka Puska ei kelpaa vastaukseksi.


      • vastannut...
        jäljillä kirjoitti:

        Diabeteksen puhkeamisen perimmäisiä syitä ei tiedetä. Jos sinulla on tähän asiaan jotain uutta ja mullistavaa tietoa, niin suosittelen, että otat välittömästi yhteyttä viranomaisiin. VHH on tällä saralla jo kokeiltu.

        Ykköstyypin diabetes muuten lisääntyy vielä kovemmalla vauhdilla kuin kakkonen. Lisäksi tunnistetaan muodot kolme ja neljä, sekä useita sekamuotoja. Potilasmäärät ovat ykkösessä kuitenkin pienemmät, joten asiasta ei ole syntynyt vastaavaa kohua kuin kakkosesta. Ykköstyyppiin ei VHH auta - päin vastoin. Koska tiedät niin hyvin, niin kerropa samalla miten ehkäisemme ykköstyypin ja sekamuodot ja miksi tautia esiintyy eniten maailmassa nimen omaan Suomessa. Pekka Puska ei kelpaa vastaukseksi.

        "Pekka Puska ei kelpaa vastaukseksi."

        Miksi ei?


      • ei vastaa siitä
        vastannut... kirjoitti:

        "Pekka Puska ei kelpaa vastaukseksi."

        Miksi ei?

        mitä kukakin suuhunsa pistää. Lisäksi - kuten jo kirjoitin - diabeteksen perimmäistä syytä ei tiedetä. Lisäksi diabetes yleistyy kaikissa länsimaissa, eikä Puskan käsi yllä kaikkiin maihin. Nopeimmin yleistyy ykköstyypin diabetes, jonka todennäköisin syntysyy on virus. Onko Puska jo vastuussa viruksistakin?

        Eikö sinulla sitten olekaan ihan oikeaa vastausta? Harmi.


      • ei vastaa siitä kirjoitti:

        mitä kukakin suuhunsa pistää. Lisäksi - kuten jo kirjoitin - diabeteksen perimmäistä syytä ei tiedetä. Lisäksi diabetes yleistyy kaikissa länsimaissa, eikä Puskan käsi yllä kaikkiin maihin. Nopeimmin yleistyy ykköstyypin diabetes, jonka todennäköisin syntysyy on virus. Onko Puska jo vastuussa viruksistakin?

        Eikö sinulla sitten olekaan ihan oikeaa vastausta? Harmi.

        syynä diabetekseen. Aikaisemmin syytettiin kaikesta bakteereja ja sitten ryhdyttiin tappamaan oikein urakalla bakteereja. Siinä sitten meni kaikki hyvät ja välttämättömät bakteeritkin mukana. Ongelmat vaan lisääntyivät. Nykyisin on muotia syyttää ongelmista geenejä, että emme voi mitään kun kaikki taudit on meillä perimässä. Koskaan ei vahingossakaan tunnusteta että syy on virheellisessä ravinnossa. Hiilihydraatti- ja sokeriteollisuuden valta on niin vahva.


      • ykköstyypin diabeteksen
        kj.mattila kirjoitti:

        syynä diabetekseen. Aikaisemmin syytettiin kaikesta bakteereja ja sitten ryhdyttiin tappamaan oikein urakalla bakteereja. Siinä sitten meni kaikki hyvät ja välttämättömät bakteeritkin mukana. Ongelmat vaan lisääntyivät. Nykyisin on muotia syyttää ongelmista geenejä, että emme voi mitään kun kaikki taudit on meillä perimässä. Koskaan ei vahingossakaan tunnusteta että syy on virheellisessä ravinnossa. Hiilihydraatti- ja sokeriteollisuuden valta on niin vahva.

        pääepäiltyjä jo 70-luvulta lähtien. Tieto ei siis ole uusi, mutta siihen on vuosikymmenien aikana saatu vahvistusta.

        Bakteerit eivät nykytietämän mukaan liity diabeteksen syntyyn. Sen sijaan on epäilty, että maito voisi olla syypää ykköstyypin diabeteksen runsaaseen esiintyvyyteen Suomessa. Meillä kun jo lapset juovat huomattavasti enemmän maitoa kuin muissa maissa. Myös suuret nitriittimäärät ruokavaliossa ovat epäilyksen alaisena. Sekin pätee hyvin suomalaiseen makkarakansaan.

        Geenit kuuluvat nekin kuvaan. On kiistämätön tosiasia, että jos suvussa on diabetestä - mitä tyyppiä tahansa - on sairastuvuuden riski kohonnut. Tämä koskee myös ykköstyyppiä, ja jopa niin, että kakkostyypin diabeteksen esiintyminen suvussa altistaa ykköstyypille. Lisäksi ykkostyypin diabeetikko, voi sairastua myös kakkostyyppiin. Tutkimusten mukaan n. 15%:lla suomalaisista on ns. diabeeteskudostyyppi. Kaikki tähän ryhmään kuuluvat eivät kuitenkaan sairastu.

        Geenien lisäksi tarvitaan myös altistus. Kakkostyypissä altistavia tekijöitä ovat liian vähäinen liikunta (ehdottomasti tärkein!) ja ylipaino. Ykköstyypin laukaisijaa ei tiedetä, mutta suurimmat epäilyksen alaiset ovat tällä hetkellä tietyt virukset (ja maito). Valtaosa ykköstyyppiin sairastuneista lapsista ja vanhemmistakin on sairastanut jonkin virussairauden puolisen vuotta ennen diabetesdiagnoosia.

        Nykytiedon mukaan geeniperimänsä tunteva voi elintavoillaan jossain määrin mahdollisesti vaikuttaa sairastumiseensa kakkos- tai muihin kuin ykköstyypin diabetekseen. Ykköstyypin ehkäisemiseksi ei toistaiseksi ole keinoja. Mistään diabeteksesta ei voi parantua, mutta lievissä kakkostyypeissä on potilaan mahdollista hoitaa itsensä oireettomaksi. Joillekin se keino voi olla Vhh:n ja liikunnan yhdistelmä.


      • ettet maalaile
        kj.mattila kirjoitti:

        meillä oli 4000 diabeetikkoa ja nyt kun suositellaan samaa runsashiilihydraattista ruokavaliota kuin muullekin kansalle niin diabeetikkoja on jo yli puoli miljoonaa.

        http://www.rasalas.fi/kirja.php?id=53

        Antti Heikkilä: DIABETEKSEN HOITO RUOKAVALIOLLA

        Diabetes leviää epidemian tavoin. Tällä hetkellä Suomessa on jo yli puoli miljoonaa II -tyypin diabeetikkoa. Mahdollisesti jopa kolmasosa kansasta on diabeteksen esivaiheessa.

        Diabetes on vakava koko elimistön sairaus, joka johtaa lukuisiin komplikaatioihin ja ennenaikaiseen kuolemaan. Diabetes ei ole "sokeritauti", kuten yleisesti luullaan. Diabetes on insuliini -nimisen hormonin aineenvaihdunnan häiriötila ja sen aiheuttama sairaus.

        Lääkäri Antti Heikkilä kritisoi voimakkaasti nykyistä hoitokäytäntöä, joka perustuu runsaaseen insuliinin käyttöön sekä vähärasvaiseen ja runsashiilihydraattiseen ruokavalioon. Virallinen hoitosuositus pahentaa sairautta, koska se sekoittaa insuliinin aineenvaihduntaa entisestään. Insuliini on myrkky, joka vahingoittaa elimistöä monella tavalla.

        Lääkäri Antti Heikkilän mukaan II -tyypin diabeteksen ensisijainen hoitomuoto on vähähiilihydraattinen ruokavalio ja vasta toissijaisesti lääkehoito. Vähähiilihydraattinen ruokavalio normalisoi ja tasapainottaa insuliinin aineenvaihdunnan. Monet Heikkilän potilaista ovat päässeet lääkkeistä ja täysin parantuneet vähähiilihydraattisella ruokavaliolla. Tämä ruokavalio on tärkeä myös I -tyypin diabeetikoille tasaisen verensokerin saavuttamiseksi.

        Antti Heikkilän suunnittelemasta ruokavaliosta hyötyvät paitsi diabetespotilaat ja taudin ehkäisemisestä kiinnostuneet, myös ikääntyvät sillä ruokavalio vaikuttaa myönteisesti vanhenemisprosesseihin. Nykyisin tiedetään, että pitkän iän salaisuus on matala insuliinitaso.

        Lääkäri Antti Heikkilän potilastyö perustuu tutkittuun tietoon ja vankkaan kliiniseen kokemukseen. Hänen mielestään ainoastaan sillä, miten potilas voi, on merkitystä potilastyössä. Nykytilanne hyödyttää lähinnä ruoka- ja lääketeollisuutta.

        Toivon todella, ettet maalaile 50 vuoden takaisia suomalaisia lihaa ja munia runsain määrin popsivana kansana, mutta vähemmän leipää ja perunaa syövinä.

        Satuin itse olemaan 50-luvulla kouluiässä, jolloin työtä tehtiin ja kouluja käytiin viljan ja perunan voimalla, särpimenä kananmunat (koska meillä oli paljon kanoja) sekä siansivu, jossa lihaa oli ohut viiru. Jos oli kaupungin rikkaimmilla varaa enemmän syödä lihaa, oli siihen sitä vähemmän varaa maaseudun pienituloisilla.

        Meilläkin kotona mun lapsuudessa syötiin paljon ruis- ja ohraleipää, lisäksi perunoita jokaisella lämpimällä aterialla (paitsi kaalikeittopäivänä), lisäksi pari palaa pullaa kahvin kanssa, joten meidän minun ja sisarusteni pitäisi olla sairastunut jo aikoja sitten 2-tyypin diabetekseen. Vaan kun emme vieläkään ole sairastuneet, vaikka ikää on jo reilusti yli 60 tai yli 70!

        Tosin liikuntaakin tuli runsaasti, kun junalle tai bussille oli matkaa 3-4 km, eikä omaa autoa ollut, joten sinne joko käveltiin tai ajettiin pyörällä, edestakaisin. Koulumatkojen lisäksi (n. 8 vuotta; 9 kk per vuosi; 6 päivänä viikossa (lauantai oli koulu/työpäivä silloin); koulupäivänä kävelyä/pyöräilyä n. 8-10 km) vapaa-aikana me lapset "huviteltiin", no yllätys yllätys: pyörä- ja hiihtolenkeillä. Ylämäet jaksettiin polkea, kesällä uimareissu edellytti yht. 8 km:n pyörälenkin järvelle ja takaisin, joten kesälomillakin liikuttiin, autettiin heinänteossa, pojat järeämmissäkin miesten töissä.

        Miksei kukaan uskalla tunnustaa, että tietokone jumittaa heidät moneksi turhaksi tunniksi "keskustelemaan" erilaisilla foorumeilla, "eikä liikunnalle jää aikaa"?

        Kuka näppärä kaveri laskisi, kuinka monta tuntia/vuotta elämässä jää liikkumatta turhien netti-istuntojen takia? Päivässä kertyy ainakin 2 tuntia monille, vaikka kävisi päivisin töissä. Joten turha väittää, ettei ole aikaa, pitää vain jättää tietokone avaamatta liikuntailtana. Siihen päälle myöhäisillan tv:n tuijotus.

        Eikös tämä lihomis- ja sairastumisongelma alkanutkin vuosituhannen vaihteessa (jolloin kotitietokoneet yleistyivät) ja siitä yhä jatkuu tai paremminkin pahenee? Kyllä 90-luvun alkupuoli oli aivan toisenlaista, kun puuttui netin tuijotus illan tai koko päivän ohjelmasta. Sehän se sairastuttaa, liikunnan puute.


      • rasvaton
        ykköstyypin diabeteksen kirjoitti:

        pääepäiltyjä jo 70-luvulta lähtien. Tieto ei siis ole uusi, mutta siihen on vuosikymmenien aikana saatu vahvistusta.

        Bakteerit eivät nykytietämän mukaan liity diabeteksen syntyyn. Sen sijaan on epäilty, että maito voisi olla syypää ykköstyypin diabeteksen runsaaseen esiintyvyyteen Suomessa. Meillä kun jo lapset juovat huomattavasti enemmän maitoa kuin muissa maissa. Myös suuret nitriittimäärät ruokavaliossa ovat epäilyksen alaisena. Sekin pätee hyvin suomalaiseen makkarakansaan.

        Geenit kuuluvat nekin kuvaan. On kiistämätön tosiasia, että jos suvussa on diabetestä - mitä tyyppiä tahansa - on sairastuvuuden riski kohonnut. Tämä koskee myös ykköstyyppiä, ja jopa niin, että kakkostyypin diabeteksen esiintyminen suvussa altistaa ykköstyypille. Lisäksi ykkostyypin diabeetikko, voi sairastua myös kakkostyyppiin. Tutkimusten mukaan n. 15%:lla suomalaisista on ns. diabeeteskudostyyppi. Kaikki tähän ryhmään kuuluvat eivät kuitenkaan sairastu.

        Geenien lisäksi tarvitaan myös altistus. Kakkostyypissä altistavia tekijöitä ovat liian vähäinen liikunta (ehdottomasti tärkein!) ja ylipaino. Ykköstyypin laukaisijaa ei tiedetä, mutta suurimmat epäilyksen alaiset ovat tällä hetkellä tietyt virukset (ja maito). Valtaosa ykköstyyppiin sairastuneista lapsista ja vanhemmistakin on sairastanut jonkin virussairauden puolisen vuotta ennen diabetesdiagnoosia.

        Nykytiedon mukaan geeniperimänsä tunteva voi elintavoillaan jossain määrin mahdollisesti vaikuttaa sairastumiseensa kakkos- tai muihin kuin ykköstyypin diabetekseen. Ykköstyypin ehkäisemiseksi ei toistaiseksi ole keinoja. Mistään diabeteksesta ei voi parantua, mutta lievissä kakkostyypeissä on potilaan mahdollista hoitaa itsensä oireettomaksi. Joillekin se keino voi olla Vhh:n ja liikunnan yhdistelmä.

        pastöroitu ja homogenoitu maito jollain tavalla tekemisissä tuon tyypin 1- kanssa? Sitten kun siihen on vielä lisätty synteettistä D-vitamiinia niin ollaankin jo aika kaukana alkuperäisestä luonnontuotteesta.


      • ykköstyypin diabeteksen kirjoitti:

        pääepäiltyjä jo 70-luvulta lähtien. Tieto ei siis ole uusi, mutta siihen on vuosikymmenien aikana saatu vahvistusta.

        Bakteerit eivät nykytietämän mukaan liity diabeteksen syntyyn. Sen sijaan on epäilty, että maito voisi olla syypää ykköstyypin diabeteksen runsaaseen esiintyvyyteen Suomessa. Meillä kun jo lapset juovat huomattavasti enemmän maitoa kuin muissa maissa. Myös suuret nitriittimäärät ruokavaliossa ovat epäilyksen alaisena. Sekin pätee hyvin suomalaiseen makkarakansaan.

        Geenit kuuluvat nekin kuvaan. On kiistämätön tosiasia, että jos suvussa on diabetestä - mitä tyyppiä tahansa - on sairastuvuuden riski kohonnut. Tämä koskee myös ykköstyyppiä, ja jopa niin, että kakkostyypin diabeteksen esiintyminen suvussa altistaa ykköstyypille. Lisäksi ykkostyypin diabeetikko, voi sairastua myös kakkostyyppiin. Tutkimusten mukaan n. 15%:lla suomalaisista on ns. diabeeteskudostyyppi. Kaikki tähän ryhmään kuuluvat eivät kuitenkaan sairastu.

        Geenien lisäksi tarvitaan myös altistus. Kakkostyypissä altistavia tekijöitä ovat liian vähäinen liikunta (ehdottomasti tärkein!) ja ylipaino. Ykköstyypin laukaisijaa ei tiedetä, mutta suurimmat epäilyksen alaiset ovat tällä hetkellä tietyt virukset (ja maito). Valtaosa ykköstyyppiin sairastuneista lapsista ja vanhemmistakin on sairastanut jonkin virussairauden puolisen vuotta ennen diabetesdiagnoosia.

        Nykytiedon mukaan geeniperimänsä tunteva voi elintavoillaan jossain määrin mahdollisesti vaikuttaa sairastumiseensa kakkos- tai muihin kuin ykköstyypin diabetekseen. Ykköstyypin ehkäisemiseksi ei toistaiseksi ole keinoja. Mistään diabeteksesta ei voi parantua, mutta lievissä kakkostyypeissä on potilaan mahdollista hoitaa itsensä oireettomaksi. Joillekin se keino voi olla Vhh:n ja liikunnan yhdistelmä.

        nimittäin tämä teollisesti muokattu rasvaton maito eli kurri niinkuin ennen sanottiin. Sitähän lapsille nykyisin juotetaan ja mitä enemmän sen osuus kaikesta juodusta maidosta kasvaa niin sitä enemmän lapsilla sairauksia.

        Toinen pääepäily kohdistuu maidon pastörointiin ja homogenointiin. Pastöroimalla tuhotaan kaikki maidon hyödylliset bakteerit, vitamiinit ja hivenaineet ja homogenoimalla rasva pilkotaan sellaiseen muotoon ettei ihmisen elimistö oikein ymmärrä sitä ja se aiheuttaa monia ongelmia.


      • se sitten
        ettet maalaile kirjoitti:

        Toivon todella, ettet maalaile 50 vuoden takaisia suomalaisia lihaa ja munia runsain määrin popsivana kansana, mutta vähemmän leipää ja perunaa syövinä.

        Satuin itse olemaan 50-luvulla kouluiässä, jolloin työtä tehtiin ja kouluja käytiin viljan ja perunan voimalla, särpimenä kananmunat (koska meillä oli paljon kanoja) sekä siansivu, jossa lihaa oli ohut viiru. Jos oli kaupungin rikkaimmilla varaa enemmän syödä lihaa, oli siihen sitä vähemmän varaa maaseudun pienituloisilla.

        Meilläkin kotona mun lapsuudessa syötiin paljon ruis- ja ohraleipää, lisäksi perunoita jokaisella lämpimällä aterialla (paitsi kaalikeittopäivänä), lisäksi pari palaa pullaa kahvin kanssa, joten meidän minun ja sisarusteni pitäisi olla sairastunut jo aikoja sitten 2-tyypin diabetekseen. Vaan kun emme vieläkään ole sairastuneet, vaikka ikää on jo reilusti yli 60 tai yli 70!

        Tosin liikuntaakin tuli runsaasti, kun junalle tai bussille oli matkaa 3-4 km, eikä omaa autoa ollut, joten sinne joko käveltiin tai ajettiin pyörällä, edestakaisin. Koulumatkojen lisäksi (n. 8 vuotta; 9 kk per vuosi; 6 päivänä viikossa (lauantai oli koulu/työpäivä silloin); koulupäivänä kävelyä/pyöräilyä n. 8-10 km) vapaa-aikana me lapset "huviteltiin", no yllätys yllätys: pyörä- ja hiihtolenkeillä. Ylämäet jaksettiin polkea, kesällä uimareissu edellytti yht. 8 km:n pyörälenkin järvelle ja takaisin, joten kesälomillakin liikuttiin, autettiin heinänteossa, pojat järeämmissäkin miesten töissä.

        Miksei kukaan uskalla tunnustaa, että tietokone jumittaa heidät moneksi turhaksi tunniksi "keskustelemaan" erilaisilla foorumeilla, "eikä liikunnalle jää aikaa"?

        Kuka näppärä kaveri laskisi, kuinka monta tuntia/vuotta elämässä jää liikkumatta turhien netti-istuntojen takia? Päivässä kertyy ainakin 2 tuntia monille, vaikka kävisi päivisin töissä. Joten turha väittää, ettei ole aikaa, pitää vain jättää tietokone avaamatta liikuntailtana. Siihen päälle myöhäisillan tv:n tuijotus.

        Eikös tämä lihomis- ja sairastumisongelma alkanutkin vuosituhannen vaihteessa (jolloin kotitietokoneet yleistyivät) ja siitä yhä jatkuu tai paremminkin pahenee? Kyllä 90-luvun alkupuoli oli aivan toisenlaista, kun puuttui netin tuijotus illan tai koko päivän ohjelmasta. Sehän se sairastuttaa, liikunnan puute.

        tulikin todiste siitä kuinka paljon liikuntaa/vrk täytyy suorittaa jotta saataisiin vääränlaisen ruokavalion haitat kuitattua... Kun nykyään nuo työt on kevyempiä kuin ennen eikä kukaan ehdi laukata joka ilta kympin lenkkiä niin eikö ole helpompaa vähentää niitä turhia hiilareita ja syödä vähemmän mutta sitäkin ravinteikkaampaa ruokaa ja voida hyvin. Toki liikuntakin on hyvästä mutta kohtuus kaikessa, maailma on muuttunut sitten 50-luvun.


      • ettet maalaile kirjoitti:

        Toivon todella, ettet maalaile 50 vuoden takaisia suomalaisia lihaa ja munia runsain määrin popsivana kansana, mutta vähemmän leipää ja perunaa syövinä.

        Satuin itse olemaan 50-luvulla kouluiässä, jolloin työtä tehtiin ja kouluja käytiin viljan ja perunan voimalla, särpimenä kananmunat (koska meillä oli paljon kanoja) sekä siansivu, jossa lihaa oli ohut viiru. Jos oli kaupungin rikkaimmilla varaa enemmän syödä lihaa, oli siihen sitä vähemmän varaa maaseudun pienituloisilla.

        Meilläkin kotona mun lapsuudessa syötiin paljon ruis- ja ohraleipää, lisäksi perunoita jokaisella lämpimällä aterialla (paitsi kaalikeittopäivänä), lisäksi pari palaa pullaa kahvin kanssa, joten meidän minun ja sisarusteni pitäisi olla sairastunut jo aikoja sitten 2-tyypin diabetekseen. Vaan kun emme vieläkään ole sairastuneet, vaikka ikää on jo reilusti yli 60 tai yli 70!

        Tosin liikuntaakin tuli runsaasti, kun junalle tai bussille oli matkaa 3-4 km, eikä omaa autoa ollut, joten sinne joko käveltiin tai ajettiin pyörällä, edestakaisin. Koulumatkojen lisäksi (n. 8 vuotta; 9 kk per vuosi; 6 päivänä viikossa (lauantai oli koulu/työpäivä silloin); koulupäivänä kävelyä/pyöräilyä n. 8-10 km) vapaa-aikana me lapset "huviteltiin", no yllätys yllätys: pyörä- ja hiihtolenkeillä. Ylämäet jaksettiin polkea, kesällä uimareissu edellytti yht. 8 km:n pyörälenkin järvelle ja takaisin, joten kesälomillakin liikuttiin, autettiin heinänteossa, pojat järeämmissäkin miesten töissä.

        Miksei kukaan uskalla tunnustaa, että tietokone jumittaa heidät moneksi turhaksi tunniksi "keskustelemaan" erilaisilla foorumeilla, "eikä liikunnalle jää aikaa"?

        Kuka näppärä kaveri laskisi, kuinka monta tuntia/vuotta elämässä jää liikkumatta turhien netti-istuntojen takia? Päivässä kertyy ainakin 2 tuntia monille, vaikka kävisi päivisin töissä. Joten turha väittää, ettei ole aikaa, pitää vain jättää tietokone avaamatta liikuntailtana. Siihen päälle myöhäisillan tv:n tuijotus.

        Eikös tämä lihomis- ja sairastumisongelma alkanutkin vuosituhannen vaihteessa (jolloin kotitietokoneet yleistyivät) ja siitä yhä jatkuu tai paremminkin pahenee? Kyllä 90-luvun alkupuoli oli aivan toisenlaista, kun puuttui netin tuijotus illan tai koko päivän ohjelmasta. Sehän se sairastuttaa, liikunnan puute.

        että nykyisin tietokoneiden ääressä töitä tekevät ihmiset syövät niinkuin olisivat metsä- tai peltotöissä. Aivan liikaa leipää ja perunaa. Olin minäkin 50-luvulla kouluiässä, kouluun mentiin suksilla tai pyörällä, ei ollut takseja ajamassa lapsia kouluun ja kun sitten kesätöissä oltiin heinäpellolla tai sahalla niin voi syödä vapaammin ihan mitä vaan eikä oltu lihavia. Nykyisin kun paperitehtaissa ja konepajoissa istutaan päätteiden ääressä 8 tuntia valvomassa niin pitäisi tajuta muuttaa ruokavaliota keveämmäksi VHH:n mukaan. Ei perunaa, riisiä, pastaa, makaroonia ja leipää.


      • mutta tulokset
        rasvaton kirjoitti:

        pastöroitu ja homogenoitu maito jollain tavalla tekemisissä tuon tyypin 1- kanssa? Sitten kun siihen on vielä lisätty synteettistä D-vitamiinia niin ollaankin jo aika kaukana alkuperäisestä luonnontuotteesta.

        eivät viittaa maidon prosessointiin. Diabetestä on ollut yhtä paljon tai jopa enemmän maitotiloilla asuvien lasten keskuudessa, jotka juovat maitoa "suoraan utareesta", mutta silti paljon.

        Olen kanssasi samaa mieltä siinä, ettei nykyisin kaupasta oleva maito ole puhdas luonnontuote. Sillä ei tutkimusten mukaan kuitenkaan näyttäisi olevan yhteyttä ykköstyyypin diabetekseen. Sen sijaan nitriittipitoisuudet (einekset, makkarat) pitäisi ottaa tarkempaan syyniin.


      • suomeksi
        kj.mattila kirjoitti:

        että nykyisin tietokoneiden ääressä töitä tekevät ihmiset syövät niinkuin olisivat metsä- tai peltotöissä. Aivan liikaa leipää ja perunaa. Olin minäkin 50-luvulla kouluiässä, kouluun mentiin suksilla tai pyörällä, ei ollut takseja ajamassa lapsia kouluun ja kun sitten kesätöissä oltiin heinäpellolla tai sahalla niin voi syödä vapaammin ihan mitä vaan eikä oltu lihavia. Nykyisin kun paperitehtaissa ja konepajoissa istutaan päätteiden ääressä 8 tuntia valvomassa niin pitäisi tajuta muuttaa ruokavaliota keveämmäksi VHH:n mukaan. Ei perunaa, riisiä, pastaa, makaroonia ja leipää.

        syö se ja vain se mitä kulutat. Ihan sama mitä syöt, kunhan et syö liikaa.

        Jos terveenä haluat pysyä, muista myös liikkua. Joka päivä. Mikään ruokavalio ei korvaa liikuntaa.


      • on edelleen
        kj.mattila kirjoitti:

        nimittäin tämä teollisesti muokattu rasvaton maito eli kurri niinkuin ennen sanottiin. Sitähän lapsille nykyisin juotetaan ja mitä enemmän sen osuus kaikesta juodusta maidosta kasvaa niin sitä enemmän lapsilla sairauksia.

        Toinen pääepäily kohdistuu maidon pastörointiin ja homogenointiin. Pastöroimalla tuhotaan kaikki maidon hyödylliset bakteerit, vitamiinit ja hivenaineet ja homogenoimalla rasva pilkotaan sellaiseen muotoon ettei ihmisen elimistö oikein ymmärrä sitä ja se aiheuttaa monia ongelmia.

        tarkoitettu vasikoille ja suurin osa maailman väestöstä ei sillä itseään sairastuta. Sut on kyllä tehokkaasti aivopesty viemään eteenpäin maidon kyseenalaisia terveysvaikutuksia.


      • hoitsu-66

        Olet sairastuttuasi DM1:een käynyt jossakin vaiheessa ravitsemusterapeutin juttusilla. Mikäli sinulla on tarvetta ruokavalion suhteen tietojen päivitykseen, suosittelisin tilaaman uuden ajan.


      • hoitsu-66
        juttuja keksii? kirjoitti:

        Vähähiilihydraattista, runsasproteiinista ruokavaliota käytettiin diabeteksen hoitoon insuliinen keksimisen jälkeen, ei ennen. Sydän- ja verisuonitautikuolemat lisääntyivät tämän seurauksena kuitenkin niin huolestuttavasti, että diabeetikon ruokavalio vaihdettiin nykyisen kaltaiseksi.

        Diabetes on myös verenkiertoelimistön tauti ja diabeetikoilla on moninkertainen riski sairastua sv-tauteihin. Sen vuoksi rasvanmättö ei heille kerta kaikkiaan sovi. Nykyiset suositukset suosittelevat sokerin käytön minimoimista diabeetikoilla. Sokeritaudin yleistymisen syyn selvittämisestä on tiedossa Nobel-palkinto.

        Sokeritaudin perimmäinen syy on se, ettei elimistö tuota lainkaan insuliinia tai tuottaa sitä liian vähän. Syy ei siis ole liika insuliini, vaan päin vastoin.

        Lopetetaan nyt ihan ensi alkuun tämä sokeritauti-sanan käyttö ja siirrytään 2000-luvulle; puhutaan Diabeteksesta. Diabetesta on ainakin kolmea eri tyyppiä: DM1, DM2 ja sekamuoto.
        Koska DM2 on tämä huomattavasti yleisempi muoto, ja joka elintapojemme rapistuessa; vähäinen liikunta, vääränlainen ruokavalio- liikalihavuus etc. yhdistettynä perinnölliseen sairastumis alttiuteemme lisääntyy räjähdysmäisesti maassamme, en jaksa nyt kertoa tästä sen enempää, sillä tietoa pitäisi olla helposti saatavilla, sensijaan siirryn vähemmän tunnettuun Diabetes mellitus 1.
        DM1 puhkeaa useinmiten lapsuudessa tai nuoruudessa, mutta sairastua voi minkä ikäisenä hyvänsä. DM1:ssä on kysymys haiman beetasolujen(eli insuliinia tuottavien solujen) totaalisesta tuhoutumisesta. Tämän prosessin seurauksena ihminen kuolee mikäli ulkopuolelta tulevaa insuliinia ei ole saatavilla ja käytettävissä. Sairauden "hoito" on siis elinikäinen, elämää ylläpitävä. DM1 sairastunut ihminen pysyy siis elossa ulkopuolelta saadun insuliinin turvin. Solutuhon aiheuttajaa ei tiedetä, teorioita sekä arveluita on kuitenkin olemassa; jonkinlainen virus, vauvaiässä tapahtuva liian aikainen lehmänmaidon saanti, D-vitamiinin puutos etc.
        Todennäköisin DM1 sairastuva ihminen on suomalainen ja sukupuoleltaan poika, useinmiten iältään noin 1-3v tai 10-12v. Johdamme maailmanlaajuisesti tätä DM1 sairastuvuus tilastoa ja se joka keksii syyn miksi ihmiselimistö jostain, vielä tuntemattomasta, syystä kääntyy tällä tavalla itseään vastaan, ansaitsee toden totta Nobelin arvoisen palkinnon.


      • on edelleen kirjoitti:

        tarkoitettu vasikoille ja suurin osa maailman väestöstä ei sillä itseään sairastuta. Sut on kyllä tehokkaasti aivopesty viemään eteenpäin maidon kyseenalaisia terveysvaikutuksia.

        on tässä jo pari vuotta haettu suoraan navetasta kun se on niin terveellistä. Raakamaito, pastöroimaton ja homogenoimaton maito on luonnontuote ja elävää ravintoa. Raakamaidon entsyymit helpottavat ravinteiden imeytymistä suolistosta. Raakamaito sisältää hyödyllisiä bakteereja ja se ehkäisee lapsilla allergioita ja sitä voi käyttää ihottumien ja nivelkipujen hoidossa. Ennen myös diabeetikkoja hoidettiin raakamaidolla.


      • suomeksi kirjoitti:

        syö se ja vain se mitä kulutat. Ihan sama mitä syöt, kunhan et syö liikaa.

        Jos terveenä haluat pysyä, muista myös liikkua. Joka päivä. Mikään ruokavalio ei korvaa liikuntaa.

        automaattisesti kun ei ole niitä ruokahalua lisääviä viljatuotteita aterioilla mukana. Hiilihydraattien ansiosta ihmiset syövät liikaa kun on aina nälkä. Nälkä pysyy poissa pitkään kun syö niukasti hiilareita ja riittävästi rasvaa ja proteiineja. VHH:lla syödään vain sen verran mitä elimistö tarvitsee. Ei tarvitse laskea kaloreita, pisteitä eikä punnita mitään, kaikki hoituu luonnollisesti. Siksi VHH on loistava ruokavalio.

        Jos on runsashiilihydraattisella ruokavaliolla niin liikunta ei auta laihduttamiseen. Terveyteen liikunnalla on positiivinen vaikutus ja siksi liikun päivittäin itsekin mutta ei saa sotkea liikuntaa laihduttamiseen sillä sen vaikutus painonpudotukseen on vain 10-20%. Ensin ruokavalio kuntoon ja VHH:n avulla painonpudotus käyntiin niin sitten kun läskejä on lähtenyt niin pystyy paremmin aloittamaan liikuntaharrastuksen.


      • hoitsu-66
        hoitsu-66 kirjoitti:

        Lopetetaan nyt ihan ensi alkuun tämä sokeritauti-sanan käyttö ja siirrytään 2000-luvulle; puhutaan Diabeteksesta. Diabetesta on ainakin kolmea eri tyyppiä: DM1, DM2 ja sekamuoto.
        Koska DM2 on tämä huomattavasti yleisempi muoto, ja joka elintapojemme rapistuessa; vähäinen liikunta, vääränlainen ruokavalio- liikalihavuus etc. yhdistettynä perinnölliseen sairastumis alttiuteemme lisääntyy räjähdysmäisesti maassamme, en jaksa nyt kertoa tästä sen enempää, sillä tietoa pitäisi olla helposti saatavilla, sensijaan siirryn vähemmän tunnettuun Diabetes mellitus 1.
        DM1 puhkeaa useinmiten lapsuudessa tai nuoruudessa, mutta sairastua voi minkä ikäisenä hyvänsä. DM1:ssä on kysymys haiman beetasolujen(eli insuliinia tuottavien solujen) totaalisesta tuhoutumisesta. Tämän prosessin seurauksena ihminen kuolee mikäli ulkopuolelta tulevaa insuliinia ei ole saatavilla ja käytettävissä. Sairauden "hoito" on siis elinikäinen, elämää ylläpitävä. DM1 sairastunut ihminen pysyy siis elossa ulkopuolelta saadun insuliinin turvin. Solutuhon aiheuttajaa ei tiedetä, teorioita sekä arveluita on kuitenkin olemassa; jonkinlainen virus, vauvaiässä tapahtuva liian aikainen lehmänmaidon saanti, D-vitamiinin puutos etc.
        Todennäköisin DM1 sairastuva ihminen on suomalainen ja sukupuoleltaan poika, useinmiten iältään noin 1-3v tai 10-12v. Johdamme maailmanlaajuisesti tätä DM1 sairastuvuus tilastoa ja se joka keksii syyn miksi ihmiselimistö jostain, vielä tuntemattomasta, syystä kääntyy tällä tavalla itseään vastaan, ansaitsee toden totta Nobelin arvoisen palkinnon.

        Piti vielä lisätä että on huomattu että DM1 puhkeamista edeltää usein jonkinlainen infektio, vaikea elämäntilanne tai stressireaktio....
        Ja nyt tämä väsynyt hoitsu menee nukkumaan. Öitä!


      • ylempänä eilen
        kj.mattila kirjoitti:

        nimittäin tämä teollisesti muokattu rasvaton maito eli kurri niinkuin ennen sanottiin. Sitähän lapsille nykyisin juotetaan ja mitä enemmän sen osuus kaikesta juodusta maidosta kasvaa niin sitä enemmän lapsilla sairauksia.

        Toinen pääepäily kohdistuu maidon pastörointiin ja homogenointiin. Pastöroimalla tuhotaan kaikki maidon hyödylliset bakteerit, vitamiinit ja hivenaineet ja homogenoimalla rasva pilkotaan sellaiseen muotoon ettei ihmisen elimistö oikein ymmärrä sitä ja se aiheuttaa monia ongelmia.

        kirjoitin, maidon prosessoinnilla ei ole todettu olevan yhteyttä diabetekseen. Maitoa juotiin Suomessa jo kauan ennen prosessoimisen aloittamista huomattavan paljon, ja ykköstyypin diabetesta meillä on aina ollut enemmän kuin muissa maissa.


      • mukavaa huomata
        hoitsu-66 kirjoitti:

        Lopetetaan nyt ihan ensi alkuun tämä sokeritauti-sanan käyttö ja siirrytään 2000-luvulle; puhutaan Diabeteksesta. Diabetesta on ainakin kolmea eri tyyppiä: DM1, DM2 ja sekamuoto.
        Koska DM2 on tämä huomattavasti yleisempi muoto, ja joka elintapojemme rapistuessa; vähäinen liikunta, vääränlainen ruokavalio- liikalihavuus etc. yhdistettynä perinnölliseen sairastumis alttiuteemme lisääntyy räjähdysmäisesti maassamme, en jaksa nyt kertoa tästä sen enempää, sillä tietoa pitäisi olla helposti saatavilla, sensijaan siirryn vähemmän tunnettuun Diabetes mellitus 1.
        DM1 puhkeaa useinmiten lapsuudessa tai nuoruudessa, mutta sairastua voi minkä ikäisenä hyvänsä. DM1:ssä on kysymys haiman beetasolujen(eli insuliinia tuottavien solujen) totaalisesta tuhoutumisesta. Tämän prosessin seurauksena ihminen kuolee mikäli ulkopuolelta tulevaa insuliinia ei ole saatavilla ja käytettävissä. Sairauden "hoito" on siis elinikäinen, elämää ylläpitävä. DM1 sairastunut ihminen pysyy siis elossa ulkopuolelta saadun insuliinin turvin. Solutuhon aiheuttajaa ei tiedetä, teorioita sekä arveluita on kuitenkin olemassa; jonkinlainen virus, vauvaiässä tapahtuva liian aikainen lehmänmaidon saanti, D-vitamiinin puutos etc.
        Todennäköisin DM1 sairastuva ihminen on suomalainen ja sukupuoleltaan poika, useinmiten iältään noin 1-3v tai 10-12v. Johdamme maailmanlaajuisesti tätä DM1 sairastuvuus tilastoa ja se joka keksii syyn miksi ihmiselimistö jostain, vielä tuntemattomasta, syystä kääntyy tällä tavalla itseään vastaan, ansaitsee toden totta Nobelin arvoisen palkinnon.

        että täällä välillä käy joku joka tietää asiasta josta puhuu. Toivottavasti mahdollisimman moni luki kirjoituksesi.


      • kuitenkaan
        hoitsu-66 kirjoitti:

        Lopetetaan nyt ihan ensi alkuun tämä sokeritauti-sanan käyttö ja siirrytään 2000-luvulle; puhutaan Diabeteksesta. Diabetesta on ainakin kolmea eri tyyppiä: DM1, DM2 ja sekamuoto.
        Koska DM2 on tämä huomattavasti yleisempi muoto, ja joka elintapojemme rapistuessa; vähäinen liikunta, vääränlainen ruokavalio- liikalihavuus etc. yhdistettynä perinnölliseen sairastumis alttiuteemme lisääntyy räjähdysmäisesti maassamme, en jaksa nyt kertoa tästä sen enempää, sillä tietoa pitäisi olla helposti saatavilla, sensijaan siirryn vähemmän tunnettuun Diabetes mellitus 1.
        DM1 puhkeaa useinmiten lapsuudessa tai nuoruudessa, mutta sairastua voi minkä ikäisenä hyvänsä. DM1:ssä on kysymys haiman beetasolujen(eli insuliinia tuottavien solujen) totaalisesta tuhoutumisesta. Tämän prosessin seurauksena ihminen kuolee mikäli ulkopuolelta tulevaa insuliinia ei ole saatavilla ja käytettävissä. Sairauden "hoito" on siis elinikäinen, elämää ylläpitävä. DM1 sairastunut ihminen pysyy siis elossa ulkopuolelta saadun insuliinin turvin. Solutuhon aiheuttajaa ei tiedetä, teorioita sekä arveluita on kuitenkin olemassa; jonkinlainen virus, vauvaiässä tapahtuva liian aikainen lehmänmaidon saanti, D-vitamiinin puutos etc.
        Todennäköisin DM1 sairastuva ihminen on suomalainen ja sukupuoleltaan poika, useinmiten iältään noin 1-3v tai 10-12v. Johdamme maailmanlaajuisesti tätä DM1 sairastuvuus tilastoa ja se joka keksii syyn miksi ihmiselimistö jostain, vielä tuntemattomasta, syystä kääntyy tällä tavalla itseään vastaan, ansaitsee toden totta Nobelin arvoisen palkinnon.

        sokeritautisen syödä paljon sokeria ja sitten piikittää runsaammin inskaa? Onko se järkevää jos sokerinsäätely on rikki? Eikö kannattaisi ruokavaliolla pitää sokeritasapaino mahdollisimman vakaana ilman turhi nousuja?

        Diabetes mellitus= hunajavirtsaisuus... no, ehkäpä sokeritauti kuvaa yhtä hyvin.


      • puute?
        ylempänä eilen kirjoitti:

        kirjoitin, maidon prosessoinnilla ei ole todettu olevan yhteyttä diabetekseen. Maitoa juotiin Suomessa jo kauan ennen prosessoimisen aloittamista huomattavan paljon, ja ykköstyypin diabetesta meillä on aina ollut enemmän kuin muissa maissa.

        Voisko vaikuttaa? Ollaan pitkä talvi pimeessä eikä auringosta tietookaan.


      • se nyt
        hoitsu-66 kirjoitti:

        Olet sairastuttuasi DM1:een käynyt jossakin vaiheessa ravitsemusterapeutin juttusilla. Mikäli sinulla on tarvetta ruokavalion suhteen tietojen päivitykseen, suosittelisin tilaaman uuden ajan.

        hyödyttäisi? Nehän tuputtaa sitä virallista soopaa vaan. Pottua ja leipää ja samaa mitä muillekin. On siinä hoitotasapaino mallissaan!


      • on ollut esillä
        puute? kirjoitti:

        Voisko vaikuttaa? Ollaan pitkä talvi pimeessä eikä auringosta tietookaan.

        toisaalta esim. ruotsalaisilla ei esiinny ykköstyypin diabetesta yhtä paljon kuin meillä, vaikka heilläkin on pitkä ja pimeä talvi.


      • ei mätä sokeria
        kuitenkaan kirjoitti:

        sokeritautisen syödä paljon sokeria ja sitten piikittää runsaammin inskaa? Onko se järkevää jos sokerinsäätely on rikki? Eikö kannattaisi ruokavaliolla pitää sokeritasapaino mahdollisimman vakaana ilman turhi nousuja?

        Diabetes mellitus= hunajavirtsaisuus... no, ehkäpä sokeritauti kuvaa yhtä hyvin.

        sen enempää kuin kukaan muukaan. Ainoastaan siinä tapauksessa, että sokeritaso jostain syystä laskee liian alas, tarvitaan sokeria, mehua tai hunajaa ensiapuna. Ilman tätä ensiapua diabeetikko kuolee, sillä hänen elimistönsä ei osaa nostaa verensokeria takaisin tajunnan tasolle ilman ulkoista apua, kuten terveiden.

        Sokerin mättämisen sijaan ykköstyypin diabeetikko tarvitsee hiilihydraattia joka aterialla. Pihvi ja vihersalaatti ei käy diabeetikon ateriaksi. Juuri silloin sokeritasapaino romahtaa, ja silloin joudutaan mättämään lisäsokeria. Tämä taas johtaa helposti kierteeseen, jolloin sokerit menevät liian ylös, jolloin tarvitaan lisää insuliinia, jolloin sokerit taas romahtavat, jolloin tarvitaan lisää sokeria jne.

        Yllämainitun ketjun estämiseksi ykköstyypin diabeetikon on joka aterialla saatava perunaa, pastaa, leipää, puuroa tms. jotta sokeritaspaino pysyy vakaana. Vaaleita jauhoja ja vaaleaa riisiä ja pastaa sekä pullia, limuja ja karkkeja on diabeetikon yhtä suositeltavaa välttää kuin terveidenkin.


      • siis -
        ei mätä sokeria kirjoitti:

        sen enempää kuin kukaan muukaan. Ainoastaan siinä tapauksessa, että sokeritaso jostain syystä laskee liian alas, tarvitaan sokeria, mehua tai hunajaa ensiapuna. Ilman tätä ensiapua diabeetikko kuolee, sillä hänen elimistönsä ei osaa nostaa verensokeria takaisin tajunnan tasolle ilman ulkoista apua, kuten terveiden.

        Sokerin mättämisen sijaan ykköstyypin diabeetikko tarvitsee hiilihydraattia joka aterialla. Pihvi ja vihersalaatti ei käy diabeetikon ateriaksi. Juuri silloin sokeritasapaino romahtaa, ja silloin joudutaan mättämään lisäsokeria. Tämä taas johtaa helposti kierteeseen, jolloin sokerit menevät liian ylös, jolloin tarvitaan lisää insuliinia, jolloin sokerit taas romahtavat, jolloin tarvitaan lisää sokeria jne.

        Yllämainitun ketjun estämiseksi ykköstyypin diabeetikon on joka aterialla saatava perunaa, pastaa, leipää, puuroa tms. jotta sokeritaspaino pysyy vakaana. Vaaleita jauhoja ja vaaleaa riisiä ja pastaa sekä pullia, limuja ja karkkeja on diabeetikon yhtä suositeltavaa välttää kuin terveidenkin.

        ykkösillä puutetta kaikista hormoneista? Glukagon, adrenaliini, kortisoli, nämähän nostavat verensokeria tarvittaessa.


      • ei kuvaa diabetestä
        kuitenkaan kirjoitti:

        sokeritautisen syödä paljon sokeria ja sitten piikittää runsaammin inskaa? Onko se järkevää jos sokerinsäätely on rikki? Eikö kannattaisi ruokavaliolla pitää sokeritasapaino mahdollisimman vakaana ilman turhi nousuja?

        Diabetes mellitus= hunajavirtsaisuus... no, ehkäpä sokeritauti kuvaa yhtä hyvin.

        kovin hyvin. Jos kansanomainen nimi haluttaisiin keksiä, niin parempi nimi olisi vaikkapa haiman vakava toimintahäiriö, haimankuolematauti tai jopa ennenvanhainen "näivetystauti". VHH-ruokavaliolla ykköstyypin diabeetikko nimen omaan näivettyisi tuskallisesti kuoliaaksi. Niin myös tapahtui ennen insuliinin keksimistä.


      • nykyiset
        ei mätä sokeria kirjoitti:

        sen enempää kuin kukaan muukaan. Ainoastaan siinä tapauksessa, että sokeritaso jostain syystä laskee liian alas, tarvitaan sokeria, mehua tai hunajaa ensiapuna. Ilman tätä ensiapua diabeetikko kuolee, sillä hänen elimistönsä ei osaa nostaa verensokeria takaisin tajunnan tasolle ilman ulkoista apua, kuten terveiden.

        Sokerin mättämisen sijaan ykköstyypin diabeetikko tarvitsee hiilihydraattia joka aterialla. Pihvi ja vihersalaatti ei käy diabeetikon ateriaksi. Juuri silloin sokeritasapaino romahtaa, ja silloin joudutaan mättämään lisäsokeria. Tämä taas johtaa helposti kierteeseen, jolloin sokerit menevät liian ylös, jolloin tarvitaan lisää insuliinia, jolloin sokerit taas romahtavat, jolloin tarvitaan lisää sokeria jne.

        Yllämainitun ketjun estämiseksi ykköstyypin diabeetikon on joka aterialla saatava perunaa, pastaa, leipää, puuroa tms. jotta sokeritaspaino pysyy vakaana. Vaaleita jauhoja ja vaaleaa riisiä ja pastaa sekä pullia, limuja ja karkkeja on diabeetikon yhtä suositeltavaa välttää kuin terveidenkin.

        ravintosuositukset päde myös sokeritautisillekin? Ja nehän ne vasta sokerimättöä ovatkin pahimmillaan. 55-60% kokonaisenergiasta sokereista on aikas paljon jopa (vielä) terveellekin!


      • ylempänä eilen kirjoitti:

        kirjoitin, maidon prosessoinnilla ei ole todettu olevan yhteyttä diabetekseen. Maitoa juotiin Suomessa jo kauan ennen prosessoimisen aloittamista huomattavan paljon, ja ykköstyypin diabetesta meillä on aina ollut enemmän kuin muissa maissa.

        meillä ollut diabetesta yleensä mutta vasta nyt se on räjähtänyt käsiin ja kasvu jatkuu. 50 vuotta sitten ei prosessoitu juuri mitään elintarvikkeita eikä ollut sanottavasti diabetestakaan. Ykköstyyppiä ei edes mainita sen ajan lääkärikirjoissa.

        Perheen lääkärikirja vuodelta 1951 kertoo meillä olleen silloin noin 4000 sokeritautista ja ykköstyypistä ei sanaakaan. Nyt on yhteensä diabeetikkoja jo yli puoli miljoonaa.


      • tavalla
        ei kuvaa diabetestä kirjoitti:

        kovin hyvin. Jos kansanomainen nimi haluttaisiin keksiä, niin parempi nimi olisi vaikkapa haiman vakava toimintahäiriö, haimankuolematauti tai jopa ennenvanhainen "näivetystauti". VHH-ruokavaliolla ykköstyypin diabeetikko nimen omaan näivettyisi tuskallisesti kuoliaaksi. Niin myös tapahtui ennen insuliinin keksimistä.

        vhh näivettää? Ravinteitahan tulvii "ovista ja ikkunoista" tällä ruokavaliolla.


      • mistä johtuu
        siis - kirjoitti:

        ykkösillä puutetta kaikista hormoneista? Glukagon, adrenaliini, kortisoli, nämähän nostavat verensokeria tarvittaessa.

        mutta shokkitilassa ykkösten elimistö ei korjaa tilannetta, vaan sokeritasapaino vain jatkaa laskemistaan. Ensiapuna on tajunnan menetyksen jälkeen glukoosipiikki.

        Kuitenkin esim. adrenaliini nostaa verensokeria meilläkin, silloin kun verensokeri on muuten normaali. Tämän vuoksi esim. stressitilanteissa (vaikkapa tentissä) sokerit voivat ilman syytä pompata taivaisiin ja aiheuttaa todella ikävän olon.


      • myös toisesta
        kj.mattila kirjoitti:

        meillä ollut diabetesta yleensä mutta vasta nyt se on räjähtänyt käsiin ja kasvu jatkuu. 50 vuotta sitten ei prosessoitu juuri mitään elintarvikkeita eikä ollut sanottavasti diabetestakaan. Ykköstyyppiä ei edes mainita sen ajan lääkärikirjoissa.

        Perheen lääkärikirja vuodelta 1951 kertoo meillä olleen silloin noin 4000 sokeritautista ja ykköstyypistä ei sanaakaan. Nyt on yhteensä diabeetikkoja jo yli puoli miljoonaa.

        lääkärikirjasta. Ykköstyypin diabetes on tautilastojen perustamisesta lähtien ollut Suomessa väestömäärään nähden maailman huippuluokkaa.

        Minulla ei ole sinun lääkärikirjaasi, mutta epäilisin, että siinä puhutaan nimen omaan ykköstyypistä.


      • minulla ainakin
        se nyt kirjoitti:

        hyödyttäisi? Nehän tuputtaa sitä virallista soopaa vaan. Pottua ja leipää ja samaa mitä muillekin. On siinä hoitotasapaino mallissaan!

        Yli 35 vuotta ykköstyypin diabeetikkona, ei ainuttakaan komplikaatiota, ei verenpainetta, ei kolesterolia, ei silmänpohjamuutoksia. Kaikki arvot sokereita myöten kohdallaan. Hoitotasapainoa hetkauttavat vain muutaman vuoden välein sairastetut flunssat.


      • myös toisesta kirjoitti:

        lääkärikirjasta. Ykköstyypin diabetes on tautilastojen perustamisesta lähtien ollut Suomessa väestömäärään nähden maailman huippuluokkaa.

        Minulla ei ole sinun lääkärikirjaasi, mutta epäilisin, että siinä puhutaan nimen omaan ykköstyypistä.

        että siinä lääkärikirjassa puhutaan ykköstyypistä niin väitätkö että kakkostyyppiä ei vuonna 1951 tunnettu lainkaan. Ei mene jakeluun.


      • - jos todella haluat
        tavalla kirjoitti:

        vhh näivettää? Ravinteitahan tulvii "ovista ja ikkunoista" tällä ruokavaliolla.

        tätä sanaa tässä yhteydessä käyttää - eivä ole ensisijaisia diabeteksen hoidossa.

        Ykköstyypin diabeetikon sokeritasapaino laskee liian matalaksi VHH-ruokavaliolla. Ensin menee taju, ja pikkuhiljaa elintoiminnot heikkenevät. Lopulta sydän pysähtyy. Diabeetikon elimistö kun ei pysty nostamaan sokeritasapainoa riittävän korkeaksi ilman riittävää määrää oikeanlaatuisia hiilihydraatteja.

        Terveellä henkilöllä ei tietenkään käy näin, mutta nyt oli kyse ykköstyypin diabeteksesta.


      • 1970-luvulla
        kj.mattila kirjoitti:

        että siinä lääkärikirjassa puhutaan ykköstyypistä niin väitätkö että kakkostyyppiä ei vuonna 1951 tunnettu lainkaan. Ei mene jakeluun.

        kun puhuttiin diabeteksesta (silloin vielä "sokeritaudista") tarkoitettiin nimen omaan ykköstyyppiä.

        Kakkostyyppi yleistyi paljon myöhemmin, ja nykyisin on valitettavasti niin, että usein puhutaan vain diabeteksesta, kun tarkoitetaan kakkostyyppiä, vaikka tyyppejä on useita, ja kaikki ovat täysin eri sairauksia.


      • millaisin oirein
        kj.mattila kirjoitti:

        että siinä lääkärikirjassa puhutaan ykköstyypistä niin väitätkö että kakkostyyppiä ei vuonna 1951 tunnettu lainkaan. Ei mene jakeluun.

        kirjassai kuvataan diabetestä? Sen perusteella on helppo arvioida kummasta tyypistä on kyse.


      • mielestäsi
        nykyiset kirjoitti:

        ravintosuositukset päde myös sokeritautisillekin? Ja nehän ne vasta sokerimättöä ovatkin pahimmillaan. 55-60% kokonaisenergiasta sokereista on aikas paljon jopa (vielä) terveellekin!

        kovinkin hauska kommentti?

        Hiilihydraatit eivät todellakaan ole sama asia kuin puhdas sokeri, joka ei diabeetikon ruokavalioon kuulu.

        Saatoit kommentillasi taas aiheuttaa huomattavan terveyshaitan jollekin vastasairastuneelle diabeetikolle, joka ei ymmärrä hiilihydraateista kuin vähän enemmän kuin sinä. Häpeäisit.


      • että ikivanhassa opuksessasi
        kj.mattila kirjoitti:

        että siinä lääkärikirjassa puhutaan ykköstyypistä niin väitätkö että kakkostyyppiä ei vuonna 1951 tunnettu lainkaan. Ei mene jakeluun.

        kirjoitetaan nimen omaan D1-sairaudesta. Myös tuo lukumäärä 4000 kuulostaa aika oikealta. Kakkostyypin diabeetes ja muut elintasosairaudet olivat tuolloin vasta tuloillaan.


      • tarkoitat?
        mielestäsi kirjoitti:

        kovinkin hauska kommentti?

        Hiilihydraatit eivät todellakaan ole sama asia kuin puhdas sokeri, joka ei diabeetikon ruokavalioon kuulu.

        Saatoit kommentillasi taas aiheuttaa huomattavan terveyshaitan jollekin vastasairastuneelle diabeetikolle, joka ei ymmärrä hiilihydraateista kuin vähän enemmän kuin sinä. Häpeäisit.

        Hiilihydraatit muuttuvat elimistössämme "sokereiksi". Onko siinä jotain epäselvää?

        Diabetesliiton "Diabeetikon ruokavaliosuositus 2008" kehottaa syömään hiilihydraatteja päivittäisestä kokonaisenergiasta 45-60 % (josta lisättyä sokeria < 10 %).

        Noin siis neuvotaan virallisesti, mitäs tykkäät?


      • olet riidan
        tarkoitat? kirjoitti:

        Hiilihydraatit muuttuvat elimistössämme "sokereiksi". Onko siinä jotain epäselvää?

        Diabetesliiton "Diabeetikon ruokavaliosuositus 2008" kehottaa syömään hiilihydraatteja päivittäisestä kokonaisenergiasta 45-60 % (josta lisättyä sokeria < 10 %).

        Noin siis neuvotaan virallisesti, mitäs tykkäät?

        haastaja. Tiedät kyllä, ettei suositus tarkoita sitä, että syötäisiin puhdasta sokeria. En viitsi jänkätä tyhmiksi tekeytyvien kanssa.


      • hyvä ihminen
        kj.mattila kirjoitti:

        automaattisesti kun ei ole niitä ruokahalua lisääviä viljatuotteita aterioilla mukana. Hiilihydraattien ansiosta ihmiset syövät liikaa kun on aina nälkä. Nälkä pysyy poissa pitkään kun syö niukasti hiilareita ja riittävästi rasvaa ja proteiineja. VHH:lla syödään vain sen verran mitä elimistö tarvitsee. Ei tarvitse laskea kaloreita, pisteitä eikä punnita mitään, kaikki hoituu luonnollisesti. Siksi VHH on loistava ruokavalio.

        Jos on runsashiilihydraattisella ruokavaliolla niin liikunta ei auta laihduttamiseen. Terveyteen liikunnalla on positiivinen vaikutus ja siksi liikun päivittäin itsekin mutta ei saa sotkea liikuntaa laihduttamiseen sillä sen vaikutus painonpudotukseen on vain 10-20%. Ensin ruokavalio kuntoon ja VHH:n avulla painonpudotus käyntiin niin sitten kun läskejä on lähtenyt niin pystyy paremmin aloittamaan liikuntaharrastuksen.

        Tässä ketjussa on keskusteltu ensisijaisesti diabeteksesta, ei laihduttamisesta. Jos ihminen liikkuu runsaasti, hän ei ole ylipainoinen.

        Ihminen ei liho siksi että syö nälkäänsä. Hyvin harva ihminen mussuttaa jatkuvasti nälkäänsä, ei lihominen siitä johdu. Syödään kun on tapa, mussutetaan sohvalla leffan ääressä kun ei olla harrastamassa liikuntaa. Nälällä ei ole asian kanssa yhtään mitään tekemistä.

        Jos on runsashiilihydraattisella ruokavaliolla, jossa hiilarit ovat hyviä, hitaita hiilareita, ei tarvitse laihtua. Syö vain sen minkä kuluttaa, niin ei tule vastakaan ylipainoiseksi.

        Ja kuten tiedämme, aktiivista liikuntaa ei pysty harrastamaan ilman hiilihydraatteja.


      • väitteitä
        hyvä ihminen kirjoitti:

        Tässä ketjussa on keskusteltu ensisijaisesti diabeteksesta, ei laihduttamisesta. Jos ihminen liikkuu runsaasti, hän ei ole ylipainoinen.

        Ihminen ei liho siksi että syö nälkäänsä. Hyvin harva ihminen mussuttaa jatkuvasti nälkäänsä, ei lihominen siitä johdu. Syödään kun on tapa, mussutetaan sohvalla leffan ääressä kun ei olla harrastamassa liikuntaa. Nälällä ei ole asian kanssa yhtään mitään tekemistä.

        Jos on runsashiilihydraattisella ruokavaliolla, jossa hiilarit ovat hyviä, hitaita hiilareita, ei tarvitse laihtua. Syö vain sen minkä kuluttaa, niin ei tule vastakaan ylipainoiseksi.

        Ja kuten tiedämme, aktiivista liikuntaa ei pysty harrastamaan ilman hiilihydraatteja.

        sinulla. Jos ihminen liikkuu runsaasti, hän ei ole ylipainoinen. Kyllä vaan näkyy runsaasti liikkuvia ja hyvinkin ylipainoisia ihmisiä lenkkeilemässä ym. Ihminen ei liho jos syö nälkäänsä. Kylläpäs voi hyvinkin lihoa jos ravintona vähärasvainen runsashiilarinen. Ei tarvita mitään sipsejä siihenkään. Jos on rhh:lla hyvillä hiilareilla, ei tarvitse laihtua. Miksi ei tarvitse? Onko silloin lihavuus sallittua?
        Ja kuten tiedämme, aktiivista liikuntaa voi hyvinkin harrastaa vähillä hiilareilla. Jos haluaa. Painonhallinnassa se on suhteellisen huono laji. Ravitsemus on paljon suuremmassa roolissa.


    • soopaa

      Kannattaa tarkistaa mikä on kyseisen hoitajan koulutus, ainakin hänellä on ihan omia kuvitempia kehon toiminnoista ja VHH:sta.

      • tietää

        terveellisen ruokavalion, mutta ei laihdu sillä, vaikka on jättänyt valkoisen viljan, possun lihan ja sokerit pois. Paino ei tipu mitenkään. Vaikka syö pari palaa leipää päivässä, salaatteja ja rasvattomia maitotuotteita.


      • ihmettä
        tietää kirjoitti:

        terveellisen ruokavalion, mutta ei laihdu sillä, vaikka on jättänyt valkoisen viljan, possun lihan ja sokerit pois. Paino ei tipu mitenkään. Vaikka syö pari palaa leipää päivässä, salaatteja ja rasvattomia maitotuotteita.

        tällä viestillä oli tekemistä aloituksen tai minun viestini kanssa?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Martinan uusi poikakaveri

      Sielläpä se sitten on. Instastoorissa pienissä speedoissa retkottaa uusin kulta Martinan kanssa. Oikein sydämiä laitettu
      Kotimaiset julkkisjuorut
      205
      3121
    2. Suomessa helteet ylittää vasta +30 astetta.

      Etelä-Euroopassa on mitattu yli +40 asteen lämpötiloja. Lähi-Idässä +50 on ylitetty useasti Lämpöennätykset rikkoutuva
      Maailman menoa
      239
      1600
    3. Laita mulle viesti!!

      Laita viesti mesen (Facebook) kautta. Haluan keskustella mutta sinun ehdoilla en halua häiriköidä tms. Yhä välitän sinus
      Ikävä
      93
      1451
    4. Millaisessa tilanteessa olisit toiminut toisin

      Jos saisit yhden mahdollisuuden toimia toisin?
      Ikävä
      89
      1349
    5. Vanhemmalle naiselle

      alkuperäiseltä kirjoittajalta. On olemassa myös se toinen joka tarkoituksella käyttää samaa otsikkoa. Ihan sama kunhan e
      Ikävä
      46
      1314
    6. Fazer perustaa 400 miljoonan suklaatehtaan Lahteen

      No eipä ihme miksi ovat kolminkertaistaneen suklaalevyjensä hinnan. Nehän on alkaneet keräämään rahaa tehdasta varten.
      Maailman menoa
      155
      1228
    7. Ajattelen sinua tänäkin iltana

      Olet huippuihana❤️ Ajattelen sinua jatkuvasti. Toivottavasti tapaamme pian. En malttaisi odottaa, mutta odotan kuitenkin
      Ikävä
      12
      1168
    8. Ökyrikkaat Fazerit saivat 20 MILJOONAA veronmaksajien varallisuutta!

      "Yle uutisoi viime viikolla, että Business Finland on myöntänyt Fazerille noin 20 miljoonaa euroa investointitukea. Faze
      Maailman menoa
      123
      999
    9. Miehelle...

      Oliko kaikki mökötus sen arvoista? Ei mukavalta tuntunut, kun aloit hiljaisesti osoittaa mieltä ja kohtelit välinpitämät
      Ikävä
      89
      922
    10. Tuntuu liian hankalalta

      Lähettää sulle viesti. Tarvitsen apuasi ottaa koppi tilanteesta. Miehelle meni.
      Ikävä
      44
      803
    Aihe