Huutaminen, Väkivallan esiaste?

Euoo

Onko huutaminen väkivallan esiaste? musta ei oo yhtään mukavaa ku riitojen yhteydessä mies huutaa naama punasena. Kusipääksikin on tullut haukuttua, mutta sitä hän on katunut ja hartaasti, ja mies sanoo että hänellä on paha tapa sanoa mitä sylki suuhun tuo eikä tarkoita mitään. meillä on ihanaa arkea, riitoja tulee ehkä yksi iso kuukaudessa, jossa sitten huudetaan ja saatetaan sanoa ikävästi. onko tämmönen normaalia? pitäskö lähtee menemään..
tiedän kjyllä että itse ärsytän ja jankutan niinkauan että mies kiehahtaa. sitten ruikutan kun se huutaa. äääh..

20

4449

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Setämies82

      En kyllä usko, että huutaminen on mikään alkusoitto väkivaltaiseen käyttäytymiseen. Meillä kaikilla on oma tapamme purkaa vihantunnetta ja huutaminen on yksi tapa. Haukkuminen ei ole hyvksyttävää, oli sitten huudettuna tai ihan kuiskattuna.

      Itse olen huutaja-tyyppiä kun hermostun. Ääneni desibelit nousee ihan huomaamatta, mutta olen oppinut nykyisen tyttökaverini kanssa hallitsemaan niitä, hän kun on herkkä ihminen. Aina kun huomaan alkavani huutaa, lasken ääntäni ja yritän puhua normaalisti. Se huutaminen vaan auttaa välillä kun oikein kiehuttaa, mutta ikinä en ole haukkunut. Rakentavaa keskustelua pitäisi saada aikaan, eikä haukkuminen auta mitään.

      Niin ja ikinä ei ole ollut mitään mielihaluja käydä toiseen käsiksi, ei edes silloin kun nainen on ollut väkivaltainen minua kohtaan, mutta siitä on jo kauan aikaa.

      • eoo

        No mutta voiko sellaisen miehen kanssa jatkaa joka on kämmännyt ja sanonut pari kertaa ikävästi? mutta olen itsekkin sanonut.


      • herra xmäks..21
        eoo kirjoitti:

        No mutta voiko sellaisen miehen kanssa jatkaa joka on kämmännyt ja sanonut pari kertaa ikävästi? mutta olen itsekkin sanonut.

        Jotain rajaa nyt jo. Kyllä sellasen miehen kanssa voi jatkaa. Opetat sille vaan jatkossa, että haukkuminen on koirien hommaa. Samalla sanot sille, että opettaa myös sulle käytöstapoja, kun kerran itsekin haukut samalla mitalla takaisin. Hyvin yksinkertaista.


      • euoo
        herra xmäks..21 kirjoitti:

        Jotain rajaa nyt jo. Kyllä sellasen miehen kanssa voi jatkaa. Opetat sille vaan jatkossa, että haukkuminen on koirien hommaa. Samalla sanot sille, että opettaa myös sulle käytöstapoja, kun kerran itsekin haukut samalla mitalla takaisin. Hyvin yksinkertaista.

        joo, totta asiasta pitää vaan keskustella. eiköhän meistä jokaisen tee joskus mieli sanoa rumalla tavalla, ja eipä mulla oo paljon varaa haukkua toisen riitely tapaa kun itse ärsytän niin kauan että toinen hermostuu ja saatan sanoa rumasti takaisin ja jossen sano nii ainaki mietin mielessä.


    • Helposti huutava nainen.

      Ei se välttämättä ole väkivallan esiaste. Minä olen todella lyhytpinnainen ihminen ja ku suutun, ni sillon rivoan pää punasena miehelleni. Mieheni on meistä se rauhallisempi osapuoli, mutta OIKEIN kun suuttuu, niin huutaa ja raivoaa myös samallalailla. Koskaan en ole pelännyt hänen lyövän minua, mutta voihan sekin olla mahollista joidenkin kohdalla.

      En lähtisi ihan heti tuomitsemaan väkivaltaiseksi. Sitten voi sanoa jo merkeiks, jos käy kiinni ja puristaa esim. kädestä, niin että sattuu tai tulee esim naaman eteen huutamaa ja riehumaa.

      Tuosta nimittelystä sen verran, että meillä kumpiki laukoo suuttuessaan välillä kaikenlaista, jota kadutaan sitten myöhemmin, mutta se taitaa olla aika monella ongelmana. En toki puolustele, että kenenkään pitäisi puolisoaan haukkua kusipääksi.

      • euoo

        niinkun tuossa aikasempi sanoi että joskus vahingossa lipsahtaa..
        no mut me ollaan päätetty yrittää. ei enään rumia sanoja, eikä riehumisia huutamalla. Mä uskon että ihminen voi muuttaa riitelytyyliään jos oikeasti toista rakastaa.


    • Terävä pieru....

      Kuinka joku voikaan....mahottomia nää emännät.

      • plöö

        ei tänne kannata mitään kirjottaa ku kaikki vaan aukoo päätä. :S


    • huutolaispoka

      huutaminen on väkivaltaa. Agressiivinen huutaminen on mielestäni sallittua ainoastaan kun henki tai terveys on vaarassa.

      Minun kohdallani huutoon liittyi se että exäni yritti näin saada tahtonsa läpi. Jos en suostunut tekemään jotain tai lähtemään jonnekkin alkoi huutaminen, nimittely ym. mitätöinti. Ei puhettakaan asiallisesta keskustelusta.

      Huutaminen tekee uhrin olon epämukavaksi tai jopa pelokkaaksi. Kyllähän sillä jotain alistamista haetaan. Ehkä teidän tapauksessanne huutaja haluaa että ärsytys ja jankutus loppuu.

      Viime suhteeni lopetin osin sen takia että en olisi kestänyt jatkuvaa huutamista alistamisen välineenä. Olen melko varma että olisin tehnyt väkivallasta jossain vaiheessa fyysistä.

      Parempi kun exäni etsii alistumishaluisen kumppanin ja minä diplomaatin.

      • mies...

        On se näin. Pahoja sanoja ja raivoamista käytin tultuani pitkässä suhteessa petetyksi lyhyen ajan sisällä useasti, mutta minut tietenkin tuomittiin. Tosin vaarassa ei ollut kuin mielenterveys.

        Tunneilmaisun kieltäminen on henkistä väkivaltaa.

        Äänen korottaminen pitää siksi tietyissä tilanteessa sallia, sisältö merkitsee myös. Se on eri asia kuin alistava ja pelotteluun pyrkivä huutaminen. Se on ehkä lähimpänä väkivallalla uhkailua... luo sellaisen fyysisen väkivallan uhan ilmapiirin.

        Erosin.


      • mies...
        mies... kirjoitti:

        On se näin. Pahoja sanoja ja raivoamista käytin tultuani pitkässä suhteessa petetyksi lyhyen ajan sisällä useasti, mutta minut tietenkin tuomittiin. Tosin vaarassa ei ollut kuin mielenterveys.

        Tunneilmaisun kieltäminen on henkistä väkivaltaa.

        Äänen korottaminen pitää siksi tietyissä tilanteessa sallia, sisältö merkitsee myös. Se on eri asia kuin alistava ja pelotteluun pyrkivä huutaminen. Se on ehkä lähimpänä väkivallalla uhkailua... luo sellaisen fyysisen väkivallan uhan ilmapiirin.

        Erosin.

        .. siis alistava ja pelotteluun pyrkivä huutaminen on ehkä lähimpänä väkivallalla uhkailua...


    • Lytätty

      Huutaminen on silloin vain lievää väkivaltaa, jos sillä ilmaisee välittävänsä toisesta: NYT PIRU VIEKÖÖN LOPETAT SEN TUPAKANPOLTON/VIINALLA LÄTRÄÄMISEN!!! Huutaminen kuulostaa hirveältä, mut on tärkeää ilmaista oma huoli ja välittäminen. Silloin huutaminen on henkistä väkivaltaa kun karjuja vaikkapa huutaa "EI KUULU SULLE SE, ETTÄ MÄ PISTIN ILKEÄSTI POIKKI MUN POIKAKAVERIN JA SUN YSTÄVÄN KANSSA!!!" Mä inhoan yli kaiken niitä pahoja ihmisiä, jotka on huutanu mulle ja eniten sitä jolta sain turpaani pentuna. En toivo niille mitään hyvää.

    • EI VÄKIVALTAA KU HUU

      Huutaminen on eri asia kuin väkivalta. Mutta huutaminen voi sisältää väkivaltaa.

      Ihminen huutaa (korottaa ääntään), kun hänelle tulee tunne, ettei hän tule kuulluksi. Ikäänkuin huutamalla sama asia menisi yhtään paremmin toiselle perille. Mutta huutaminen on vain merkki keskinäisestä huonosta kommunikoinnista, missä toinen kokee, ettei häntä kuunnella. Eikä se ole väkivaltaa.

      Kun huutamiseen (tai pelkkään puhumiseenkin ilman mitään äänen korotusta) liittyy uhkailua, halventamista, haukkumista, mitätöintiä tms. niin kyse on henkisestä väkivallasta. Näitä asioita sisältävä kommunikointi voi olla toisesta pelottavaa, alistavaa, halventavaa ja sillä pyritään hakemaan toisesta 'väkisin' henkinen yliote eli valta-asema. Eli kyseessä on väkivallan yksi muoto. Mutta tämä ei tarvitse huutamista. Hyvin hiljaa, julmasti sanottu uhkaus, halventava ilmaus tms. voi olla paljon pelottavampi ja tai tehokkaampi kuin huutamalla sanottu.

      Huutaminen siis kertoo vakavista parisuhteen kommunikaatio-ongelmista, mutta henkinen väkivalta kertoo erittäin vakavista parisuhteen ongelmista, missä suhde on saanut toista alistavia piirteitä.

    • Hämmästynyt

      Huutaminen on merkki siitä, että ihminen käy täysillä jostain syystä.

      Ehkä itsehillintä rakoilee tai jotkut takautumat pistää huutamaan.

      Tämä on lähinnä hänen ongelmansa, ei sinun.

      • Anonyymi

        Höpö höpö. Huutaminen on melkein aina pelkkää managementia by perkele. En ole 20 vuoteen nähnyt tai kuullut ainuttakaan ihmistä, joka olisi huutanut tai puhunut vihaisesti tunteiden vallassa eli loukkaantuneena.

        Nämä tehdää aina ihan kylmän viileästi.


    • Huutajan puoliso

      En usko, että läheskään kaikki "huutajat" käyttää koskaan fyysistä väkivaltaa.
      Mutta henkistä se voi olla riippuen toisesta osapuolesta. Jos toista pelottaa tai alkaa itkemään ja toivoo toisen lähtevän niin ei ole reilua jatkaa huutamista. Ja huutava voisi aina yrittää muuttaa riitelytapaansa. Onko huutamisesta oikeasti hyötyä? Mun mielstä on kamalaa kun toinen huttaa nuppipunaisena ja on tosi raivostuneen näköinen. Ja ei siinä voi oikein edes sanoa väliin mitään. Ja raivoissaan toienn voi myös päästää suustaan mitä sattuu ja riiidassa ei ole enää mitään järkeä.

      Meillä minä olen sulkeutuva tyyppi ja "mykkäkoulun" pitäjä. Toista ärsyttää se ja huutaa ja mitä enemmän toinen huutaa sitä enemmän vetäydyn/sulkeudun. Vältän myös riitatilanteita viimeiseen asti. Joten tilanne on se, että asioista ei puhuta.

      Itsessäsikin on kyllä vika kun ärsytät ja jankutat? Ainakin jos tahalteen teet niin. Meillä ei tarvitse edes ärsyttää tai ärsyttämisen kynnys on hyvin matala, kun toinen jo kiehahtaa kunnolla.

      Nimittely ei ole ainakaan reilua. Meillä on ruvennut mieheltä tulemaan ämmittelyä esimerkiksi. Ja paljon ikävämpiäkin asioita. Kusipään ehkä vielä kestäisin...

      Ja riippuu myös onko lapsia. Itse olen lapsena kärsinyt vanhempieni kovaäänisestä riitelystä. Lasten ei pitäisi joutua kuuntelemaan huutamista.

    • Anonyymi

      Anteeksi että huusin, halusin tehdä jotain mutta en päässyt tekemään sitä.En tarkoittanut pahaa.Purin vain tekemättömyyttäni.

      Anteeksi että en puhunut. Oli ongelmia, kaikenlaisia.

      Tälläiseen se maailma johtaa.

      • Anonyymi

        Et todellakaan saa anteeksi. Jos sinulla on ongelmia, mene hakkaamaan pääsi seinään, äläkä tee siitä viattomien ihmisten ongelmaa.

        Jos sinulla koskee hampaasen/on kuukautiset/oli paska päivä/oli paska lapsuus jne jne, niin et saa mennä ja hakata kadulla ensimmäistä vastaantulijaa. Jos ja kun kuitenkin olet välittämättä täsät ohjeesta, sinut itsesi saa hakata hiljaiseksi. Kunhan me muut päästään kuuntelemasta sinua. Tapa vapaa.


    • Anonyymi

      Ei se ole mukavaa myöskään sinun jankkaamisesi eli nalkuttamisesi. Voisit opetella myös puhumaan.

      Tuntuu, että joku nainen tässä hakee kiertotietä oikeutusta huutamiselleen.

    • Anonyymi

      On se väkivallan esiaste kuten ilkeästi puhuminenkin. Samaa "väkisin valtaa" siinä käytetään.
      Aloittaja kertoo sen tapahtuvan n. kerran kuukaudessa.
      Herättääkö se ajatuksia. Mitä muuta tapahtuu kerran kuukaudessa?
      Siinä varmaan syy.
      Toinen syy on sivistymättömyys ja kunnioituksen puute.
      Väkivallalla on monet kasvot ja se ei ole pelkästään sitä mitä olemme oppineet väkivallaksi vaan kyllä se on toisen pahoin pitelyä tavalla tai toisella.
      Fyysisesti tai henkisesti.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      47
      4723
    2. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      95
      4562
    3. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      617
      4168
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3117
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      79
      2671
    6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      129
      2203
    7. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      347
      2153
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      220
      2152
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      29
      1765
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1502
    Aihe