Sekasauna parisuhteessa

mies.....

Tuli vastaan tilanne, että saunaillassa oli vain naisten saunavuoro ja sekasaunavuoro ja itse olen parisuhteessa oleva mies niin on ongelma.

ELi tyttöystävä ei tykkää, että menen sekasaunaan mutta ei ollut ollenkaan miesten saunavuoroa niin jääkö nyt sitten saunomiset? tyttöystävän tahtoa toki haluan kunnioittaa mutta ilmeisesti porukan muita varattuja miehiä asia ei haitannut..

153

64402

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • naisena

      sekasauna inhottaa. Olen parisuhteessa, ja mies on tottunut saunomaan kavereittensa, myös naisten ja mieskavereiden tyttöystävien kanssa.

      Minua asia häiritsee, mieheni ei ymmärrä mitä pahaa "alastomuudessa" on. No vittu, ei siinä alastomuudessa mitään pahaa ole itsessään.. Mutta kyllä se vaan on niin että vastakkaisilla sukupuolilla herää seksuaaliset ajatukset kun näkee toisensa alasti.

      Minusta alastomuus on myös henkilökohtainen juttu, minä en halua että kuka vaan saa nähdä minut alasti. Vaikea hyväksyä, että poikaystävääni ei haittaa jos hänen kaverinsa näkevät minut alasti. Minulla taas on asenne, että sen herkun haluan säästää vain yksityisesti miehelleni. Se on intiimiä. En myöskään pidä ajatuksesta, että muut naiset näkevät mieheni alasti, varsinkin kun kaikki ollaan tuttuja, mikä minusta pahentaa asiaa. Sitten katsotaan ja vertaillaan millainen muna tai millaiset tissit sillä ja sillä oli... Se loukkaa minun yksityisyyttäni. En ole enkä halua olla "yhtä suurta perhettä" kaveriporukan kesken, ikäänkuin millään ei olisi väliä.

      Minusta se on myös kunnioitusta toisia ihmisiä kohtaan, ettei nakuile tuosta vaan kaikkien seurassa. Joillekin se voi olla kiusallinen tilanne, varsinkin miehille, kun nimenomaan heihin vaikuttaa hyvin voimakkaasti alastoman naisvartalon näkeminen. Se voi olla tukalaa muutenkin jos ei ole tottunut yleiseen nakuiluun. Eikä sitä kaikki siinä tilanteessa kehtaa myöntää, tai tilanteesta ei pääse enää pakoon.

      Jos sekasaunominen on ok, niin miksi sitten ei ole hyväksyttävää, että kumppani muuten vain menisi johonkin katsomaan alastomia naisia/miehiä livenä, ja vielä jutskailemaan heidän kanssaan? Sauna on huone siinä missä muutkin. Ja jos saunoa voi vastakkaisen sukupuolen kanssa, pitäisi järjen mukaan olla ok myös, että varatut mies ja nainen menevät saunomaan kahden kesken. Eli jos hyväksytään että kumppani menee kaveriporukalla saunaan, voi kumppani myös milloin vaan saunoa vaikka exänsä kanssa, jos he ovat kavereita. Moni ei tykkäisi, mutta kaikessa loogisuudessa sen pitäisi olla täten myös luonnollista ja ok. Jos kerran siinä ei ole mitään seksuaalista ja alastomuus on niin luonnollista.

      Kaipa se on tottumiskysymys miten asiaan suhtautuu...

      Inhottaa tämä, että vapauden ja luonnollisuuden nimissä pitää saada tehdä asioita, jotka loukkaavat toisia. Mikään ei ole enää "pyhää". Luonnollisuuden nimissähän voisi sitten panna kokoajan keitä sattuu ja milloin vain, vaikka on parisuhteessa. Sehän on luonnollinen vietti! Mitä pahaa on seksuaalisuudessa ja seksissä??

      Poikaystäväni hyväksyy mielipiteeni ja kunnioittaa sitä, mutta ei arvosta. Hän on tehnyt selväksi, että näin ollen hän valitettavasti tulee loukkaamaan minua jatkossa, koska aikoo mennä sekasaunaan jos sattuu tilanne. Mitäpä muuta tässä voisi tehdä kuin hyväksyä... En sellaisen takia jättäisi, koska moraalikäsityksemme kulkevat muuten aika pitkälti samoissa uomissa.

      Minua vaan häiritsee ja loukkaa!

      Sinulle ap sanoisin että kunnioita tyttöystäväsi tunteita, puhukaa tuo asia ja sopikaa siihen liittyvät pelisäännöt yhdessä. Kyllä niitä miehiä ja naisia on, ketkä eivät omasta tahdostaan halua mennä sekasaunaan koska ovat varattuja, joko omasta halusta tai puolison takia.

      • me vaan saunottaisiin, ihan...


      • KylmäNainen

        Siis katseletteko te vakavissanne miesten munia ja naisten tissejä kun saunotte keskenänne? Jos se sekasauna noin stressaa, niin siinähän voi saunoa pyyhkeen tai uikkarien kanssa. Ei siellä ole pakko alasti olla.

        Toisekseen, saunassa yleensä peseydytään. Ei tuijoteta tissejä. Minä huolestuisin vasta, jos mieheni haluaisi pestä jonkun naisen tissit ja selän suihkussa. Saunoa saa vapaasti.

        Käymme tuttavapariskunnan kanssa saunassa vähintään kerran kuussa eikä koskaan olla vertailtu toisten paikkoja.


      • rehellisyys itselle ja muille
        KylmäNainen kirjoitti:

        Siis katseletteko te vakavissanne miesten munia ja naisten tissejä kun saunotte keskenänne? Jos se sekasauna noin stressaa, niin siinähän voi saunoa pyyhkeen tai uikkarien kanssa. Ei siellä ole pakko alasti olla.

        Toisekseen, saunassa yleensä peseydytään. Ei tuijoteta tissejä. Minä huolestuisin vasta, jos mieheni haluaisi pestä jonkun naisen tissit ja selän suihkussa. Saunoa saa vapaasti.

        Käymme tuttavapariskunnan kanssa saunassa vähintään kerran kuussa eikä koskaan olla vertailtu toisten paikkoja.

        Siis jos silmät on päässä, niin kyllähän niillä näkee!

        Tietysti voi valehdella itselle, että ei huomaa.

        Eri asia on myös olla pariskuntana mukana sekasaunassa, eli molemmat on yhtäaikaa ja vielä tuttujen pariskuntien kanssa. Kuin esimerkiksi tuo vertaus, että nainen olisi jumpan jälkeen joka viikko kaupungin jääkiekkojoukkueen kanssa sekasaunassa. Tilanteet on erilaisia!


      • N 71

        Olen kanssasi todella samoilla linjoilla!
        Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että sekasaunat on sellaiseten ihmisten suosiossa, jotka tykkäävät tirkistellä muita.
        On ihan pelkkää paskaa jeesustella, että alastomuus on luonnollinen asia ja niin on tehty iät ja ajat Suomessa.
        Kivahan se on saunomisen varjolla katella vaikka kaverin tyttöystävää ja ihan oikein luvalla, kun "saunotaan" yhdessä.
        Minä itse en käy sekasaunoissa, enkä halua myöskään mieheni käyvän.
        Asiasta käytiin seurustelun alussa varsin tiivis keskustelu ja mieheni ymmärsi kantani, vaikka on aikaisemmissa suhteissaan ollut sekasaunoissa, eikä nähnyt siinä mitään pahaa..( yllätys...)
        Hän ymmärtää sen, että sekasaunominen olisi luokkaavaa minua kohtaan, että hän istuisi tissi ja pillurivissä varattuna miehenä.
        Enkä todellakaan haluaisi, että kaverini näkisivät mieheni alasti... Siis mitä helvettiä, pitääkö tässä maailmassa kaikki jakaa???? Pitäkää vaan hurskastelijana mutta jotkut asiat kuuluu ihan vaan mulle ja mun mieheni alasti olemienen kuuluu just siihen kategoriaan.

        Tämä lauseesi jäi vähän ihmetyttämään:

        Poikaystäväni hyväksyy mielipiteeni ja kunnioittaa sitä, mutta ei arvosta. Hän on tehnyt selväksi, että näin ollen hän valitettavasti tulee loukkaamaan minua jatkossa, koska aikoo mennä sekasaunaan jos sattuu tilanne.

        Musta vaikuttaa kyllä siltä, että ei kunnioita mielipidettäsi, sen enempää kuin välitä loukkaamisestasikaan, jos tilanne on tämä...
        Miten voi muka hyväksyä ja kunnioittaa toisen mielipidettä, mutta samaan henkeen sanoa että aikoo vastaisuudessakin toimia samalla tavalla???
        Ei se ole kunnioitusta toista kohtaan vaan täydellistä itsekkyyttä ja piittaamattomuutta toisen tunteista.

        Oma mieheni ei enää sauno sekasaunoissa, koska kunnioittaa minua ja sitä seikkaa, että se loukkaisi minua!
        Että tätä rataa..


      • TheHermit

        Minä olen kyllä sitä mieltä, että jos saunassa alkaa tuollaiset ajatukset vilisemään mielessä, niin se tarkoittaa vaan yksinkertaisesti sitä, ettei sauna ole vielä tarpeeksi lämmin.

        Harvemmin siellä kuitenkaan muuta pystyy kuin omia munia ähisten katsomaan ja verikin kiertää aivan muualla kuin genitaalialueilla. Ei kuumuudesta irvistävä ihminen ole kuitenkaan millään tavalla viehättävä.

        Sitä paitsi, ei ihmiset - eikä varsinkaan miehet tarvitse edes alastomuutta, että ajatukset alkaa vaeltelemaan navan alapuolelle. Se kuuluu ihmisen perusluonteeseen - muuten ihminen olisi aikoja sitten kuollut sukupuuttoon.

        Mun mielestä on paljon olennaisempaa, että mitä silloin tekee, kun ajatukset alkaa vaeltelemaan? Tekeekö ajatuksista totta vai paineleeko kotiin panemaan vaimokullalleen hymyn korviin?

        Tilaisuus tekee ehkä varkaan, mutta useimmat ihmiset eivät varkaita kuitenkaan ole.

        Vaikka pukeutuisit millaiseen säkkiin tahansa, se tosi asia on kuitenkin olemassa, että on ihmisiä, joilla on isommat tissit kuin sinulla ja on miehiä, joilla on isommat munat kuin partnerillasi. Silti te olette valinneet toisenne.

        Eikö se kuitenkin ole olennaista?


      • m 83.....

        En mäkään päästäis muijaani sekasaunaan..enkä kyl mielellään mene itsekkään..Jos mä oon sekasaunas niin mua rupee heti kiihottaa ne alastomat naiset ja sit on vähä vaivautunut olla koko saunas kun pysty muuhun keskittyy...Mut mukavahan niitä katella tietysti on =)


      • Melamiinisoiro

        Jos ei ole muuta vuoroa kuin sekasaunavuoro ja haluaa päästä saunomaan niin silloin se on ihan normaalia että sinne menee, voi ajatella vaikka et "okei, mä meen nyt sitte sekasaunaan tällä kertaa". Aivan tervejärkistä käytöstä on mennä sekasaunaan ja käyttäytyä siellä asiallisesti silloin jos ei satu omalle vuorolleen pääsemään.

        Mutta sitten on ihmisiä joilla on pakottava tarve päästä sekasaunoihin, he oikein kissojen ja koirien kanssa etsivät mahdollisuuksia päästä sekasaunoihin. Sitten pitäisi jo hälytyskellot soida, tässä tapauksessa siellä saunassa istuu nimittäin perverssi, jota kiinnostaa jokin ihan muu kuin kovat löylyt.
        Tällaisia ihmisiä kutsutaan mm. uimaharrastajien kesken "kyttääjiksi". Tällaisia "uimahallikyttääjiä" löytää varmuudella jokaisesta uimahallista tai kylpylästä josta vain löytyy sekasauna. Tyypillisin kyttääjä on vanhempi mieshenkilö, 40-60 -vuotias, joka on tullut saunaan vain ja ainoastaan vilkuilemaan naisten paljaita tissejä, perseitä ja pilluja. Nykyään kyttäyksestä ovat kuitenkin joutuneet kärsimään jopa nuoret miehetkin, joita usein mm. vanhemmat naiset ovat tulleet kylpylöihin kyttäämään.

        Toki tällaisia pervertikkoja löytyy myös muistakin kuin uimahallien saunoista, kyttääjiä voi löytyä mistä tahansa saunasta. Se ei vaadi muuta kuin synnynnisen kyttääjän luonteen. Kerran kyttääjä, aina kyttääjä.

        Itse olen käynyt sekasaunoissa lähinnä alkoholia ottaneena, jos on ollut juhlat tai vastaavat. Pari kertaa myös avovaimoni kanssa. Vaikka saunojat ovat olleet peräti humalassa, ovat saunaillat olleet silti äärimmäisen siveellisiä. Kenenkään yksityisyyteen ei todellakaan puututa eikä kajota, ei ennen eikä jälkeenpäin. Korkeintaan lauletaan löylylauluja yhdessä.

        Joten syytä huoleen tuskin on. Mutta jos miehellänne tai vaimollanne on pakottava tarve päästä jatkuvasti sekasaunaan, niin silloin varoituksen sana, hänessä virtaa kyttääjän veri!


      • Se on loukkaavaa ;)
        Melamiinisoiro kirjoitti:

        Jos ei ole muuta vuoroa kuin sekasaunavuoro ja haluaa päästä saunomaan niin silloin se on ihan normaalia että sinne menee, voi ajatella vaikka et "okei, mä meen nyt sitte sekasaunaan tällä kertaa". Aivan tervejärkistä käytöstä on mennä sekasaunaan ja käyttäytyä siellä asiallisesti silloin jos ei satu omalle vuorolleen pääsemään.

        Mutta sitten on ihmisiä joilla on pakottava tarve päästä sekasaunoihin, he oikein kissojen ja koirien kanssa etsivät mahdollisuuksia päästä sekasaunoihin. Sitten pitäisi jo hälytyskellot soida, tässä tapauksessa siellä saunassa istuu nimittäin perverssi, jota kiinnostaa jokin ihan muu kuin kovat löylyt.
        Tällaisia ihmisiä kutsutaan mm. uimaharrastajien kesken "kyttääjiksi". Tällaisia "uimahallikyttääjiä" löytää varmuudella jokaisesta uimahallista tai kylpylästä josta vain löytyy sekasauna. Tyypillisin kyttääjä on vanhempi mieshenkilö, 40-60 -vuotias, joka on tullut saunaan vain ja ainoastaan vilkuilemaan naisten paljaita tissejä, perseitä ja pilluja. Nykyään kyttäyksestä ovat kuitenkin joutuneet kärsimään jopa nuoret miehetkin, joita usein mm. vanhemmat naiset ovat tulleet kylpylöihin kyttäämään.

        Toki tällaisia pervertikkoja löytyy myös muistakin kuin uimahallien saunoista, kyttääjiä voi löytyä mistä tahansa saunasta. Se ei vaadi muuta kuin synnynnisen kyttääjän luonteen. Kerran kyttääjä, aina kyttääjä.

        Itse olen käynyt sekasaunoissa lähinnä alkoholia ottaneena, jos on ollut juhlat tai vastaavat. Pari kertaa myös avovaimoni kanssa. Vaikka saunojat ovat olleet peräti humalassa, ovat saunaillat olleet silti äärimmäisen siveellisiä. Kenenkään yksityisyyteen ei todellakaan puututa eikä kajota, ei ennen eikä jälkeenpäin. Korkeintaan lauletaan löylylauluja yhdessä.

        Joten syytä huoleen tuskin on. Mutta jos miehellänne tai vaimollanne on pakottava tarve päästä jatkuvasti sekasaunaan, niin silloin varoituksen sana, hänessä virtaa kyttääjän veri!

        Naiset voi kyllä olla sormella sekasaunassa, se on ihan OOOOO OK :)


      • Nyt heti !!
        Se on loukkaavaa ;) kirjoitti:

        Naiset voi kyllä olla sormella sekasaunassa, se on ihan OOOOO OK :)

        Herää pahvi ! :))


      • pelletto
        rehellisyys itselle ja muille kirjoitti:

        Siis jos silmät on päässä, niin kyllähän niillä näkee!

        Tietysti voi valehdella itselle, että ei huomaa.

        Eri asia on myös olla pariskuntana mukana sekasaunassa, eli molemmat on yhtäaikaa ja vielä tuttujen pariskuntien kanssa. Kuin esimerkiksi tuo vertaus, että nainen olisi jumpan jälkeen joka viikko kaupungin jääkiekkojoukkueen kanssa sekasaunassa. Tilanteet on erilaisia!

        Itsellä ainakin kävi ukon kanssa joskus, kun kaveriporukalla eksyttiin sekasaunaan (josta minä en liiemmälti innostunut ja olin saunassa pyyhe päällä) eikä se ruljanssi päättynyt kovin hyvin.

        Tiesin, että mieheni kaverit ovat hyvin persoja naisille, siksi laitoin pyyhkeen päälleni. Minusta on inhottavaa, miten he tuijottavat naisia, vertailevat näiden ulkomuotoja ja arvostelevat, oli sitten kyseessä lehdessä tai livenä oleva tyttö. Minua ei kiinnostanut tulla tuijotetuksi ja vertailluksi.

        Mutta loput kaksi kaveriporukan naista saunoivat ihan ilman estoja, toinen parisuhteessa elävä (jonka mies ei saunonut kanssamme) ja toinen sinkku. Ongelmana sitten oli tietysti, että mieheni kaverit heitä tuijottelivat hyvinkin avoimesti ja ikävä kyllä - myös oma mieheni. Illalla oli todella mukava juttutuokio jonka mieheni aloitti: "En uskonut että X olisi noin hyvän näköinen."

        Oli helvetin kiva saunareissu.


      • nainen25

        Minun mielestäni sekasaunomisessa ei ole mitään vikaa. Olen mieheni ja ystäviemme kanssa saunoneet monet kerrat yhdessä. Ei siinä mitään seksuaalista ole. Olemme kaikki syntyneet alastomina ja pienempinä varmasti hyppineet ilkosillaan ties kenen edessä, eikä siinäkään ole mitään seksuaalista.

        Ymmärrän kyllä ihmisiä jotka eivät halua mennä saunaan kuin puolisoidensa kanssa. Mutta ei mielestäni toiselle voi sanoa kenen kanssa saunoa. Saunassa sitäpaitsi on yleensä niin kuuma, että viimeisenä asiana mielessä on seksi tai muiden ihmisten sukupuolielimet.


      • kaiken saa
        Melamiinisoiro kirjoitti:

        Jos ei ole muuta vuoroa kuin sekasaunavuoro ja haluaa päästä saunomaan niin silloin se on ihan normaalia että sinne menee, voi ajatella vaikka et "okei, mä meen nyt sitte sekasaunaan tällä kertaa". Aivan tervejärkistä käytöstä on mennä sekasaunaan ja käyttäytyä siellä asiallisesti silloin jos ei satu omalle vuorolleen pääsemään.

        Mutta sitten on ihmisiä joilla on pakottava tarve päästä sekasaunoihin, he oikein kissojen ja koirien kanssa etsivät mahdollisuuksia päästä sekasaunoihin. Sitten pitäisi jo hälytyskellot soida, tässä tapauksessa siellä saunassa istuu nimittäin perverssi, jota kiinnostaa jokin ihan muu kuin kovat löylyt.
        Tällaisia ihmisiä kutsutaan mm. uimaharrastajien kesken "kyttääjiksi". Tällaisia "uimahallikyttääjiä" löytää varmuudella jokaisesta uimahallista tai kylpylästä josta vain löytyy sekasauna. Tyypillisin kyttääjä on vanhempi mieshenkilö, 40-60 -vuotias, joka on tullut saunaan vain ja ainoastaan vilkuilemaan naisten paljaita tissejä, perseitä ja pilluja. Nykyään kyttäyksestä ovat kuitenkin joutuneet kärsimään jopa nuoret miehetkin, joita usein mm. vanhemmat naiset ovat tulleet kylpylöihin kyttäämään.

        Toki tällaisia pervertikkoja löytyy myös muistakin kuin uimahallien saunoista, kyttääjiä voi löytyä mistä tahansa saunasta. Se ei vaadi muuta kuin synnynnisen kyttääjän luonteen. Kerran kyttääjä, aina kyttääjä.

        Itse olen käynyt sekasaunoissa lähinnä alkoholia ottaneena, jos on ollut juhlat tai vastaavat. Pari kertaa myös avovaimoni kanssa. Vaikka saunojat ovat olleet peräti humalassa, ovat saunaillat olleet silti äärimmäisen siveellisiä. Kenenkään yksityisyyteen ei todellakaan puututa eikä kajota, ei ennen eikä jälkeenpäin. Korkeintaan lauletaan löylylauluja yhdessä.

        Joten syytä huoleen tuskin on. Mutta jos miehellänne tai vaimollanne on pakottava tarve päästä jatkuvasti sekasaunaan, niin silloin varoituksen sana, hänessä virtaa kyttääjän veri!

        Kyllä nuorten miesten vartalot on luotu, kiimaisten naisten käyttöön, mitä sitä mies ujostelemaan, hyväkuntoista kroppaansa, reippaasti alasti saunaan naisten arvioitavaksi, ja moni ottaskin nuorekkaan hyvävartaloisen lihaksikkaan, hyväperseisen, kookkaan Kullin omaavien miehiä....Sekasaunaan vaa nuoren nuoret miehet, silmäniloksemme...ja näin onneksi tapahtuukin, kuin tiedämmekään...


      • naisten nähden
        Se on loukkaavaa ;) kirjoitti:

        Naiset voi kyllä olla sormella sekasaunassa, se on ihan OOOOO OK :)

        Ja me naiset vertailtais miesten kulleja, millaisia ne on, onko paksuja, käyriä ym pienen pieniä 'prinssinakkeja' mitä monella on. Ja siitäkös naurut tuliskin ja puheenaihetta riittäisi aina ja tulee riittämään naisten yhteisissä juhlissa yms bileissä jne..Ja aika rivosti puhutaa miehistä!!!


      • Kuullostaa suunnitelmalta !
        naisten nähden kirjoitti:

        Ja me naiset vertailtais miesten kulleja, millaisia ne on, onko paksuja, käyriä ym pienen pieniä 'prinssinakkeja' mitä monella on. Ja siitäkös naurut tuliskin ja puheenaihetta riittäisi aina ja tulee riittämään naisten yhteisissä juhlissa yms bileissä jne..Ja aika rivosti puhutaa miehistä!!!

        Sä voisit kertoa näitä sun juttuja esim. osoitteess WWW.Kuntakorva.fi niin siellä riittää kiinnostuneita kuulijoita ;)


      • Milloin saunotaan ???
        kaiken saa kirjoitti:

        Kyllä nuorten miesten vartalot on luotu, kiimaisten naisten käyttöön, mitä sitä mies ujostelemaan, hyväkuntoista kroppaansa, reippaasti alasti saunaan naisten arvioitavaksi, ja moni ottaskin nuorekkaan hyvävartaloisen lihaksikkaan, hyväperseisen, kookkaan Kullin omaavien miehiä....Sekasaunaan vaa nuoren nuoret miehet, silmäniloksemme...ja näin onneksi tapahtuukin, kuin tiedämmekään...

        Mä oon innostunut tuleen saunomaan teidän kanssa niin voitte sitte kattella mua ja mun KULLIA :)


      • ja asenne
        KylmäNainen kirjoitti:

        Siis katseletteko te vakavissanne miesten munia ja naisten tissejä kun saunotte keskenänne? Jos se sekasauna noin stressaa, niin siinähän voi saunoa pyyhkeen tai uikkarien kanssa. Ei siellä ole pakko alasti olla.

        Toisekseen, saunassa yleensä peseydytään. Ei tuijoteta tissejä. Minä huolestuisin vasta, jos mieheni haluaisi pestä jonkun naisen tissit ja selän suihkussa. Saunoa saa vapaasti.

        Käymme tuttavapariskunnan kanssa saunassa vähintään kerran kuussa eikä koskaan olla vertailtu toisten paikkoja.

        niin ehkä se riippuu paljolti saunaporukasta :) eihän se nyt omasta mielestä ainakaan olisi kiva jos ihan outoja naisia mieheni kanssa saunoisi, siis sellaisia jotka vielä avoimesti lirkuttelisivat.

        mutta kerran vuodessa kesällä menemme eräälle mökille jonne porukka kokoontuu. ja kuten muinakin kesinä yhteissaunomistakin on ollut :) sekä niin että olen ollut ainut naispuolinen tai että mieheni on ollut ainut mies. vaikka en niistä naisista kaikkia tuntenu niin illan aikana oli tuttavuutta tehty eikä siinä mitään ihmeellistä ollut :)eikä mies mistäny pahaksi mun miesporukassa saunomista :)

        ja ehkä se riippuu paljon siitä mihin on tottunut. ennen olisin varmasti tulistunut, mutta tilanteet muuttuu ja ihmiset myös :) eikä siellä toisten kulleja tai pilluja kateltu vaan saunottiin ja juteltiin hyvässä hengessä :)ja ikä kulki 18-26 välillä.

        ja oishan tuo mielenkiintosta kokeilla kunnon sekasaunaa, outojen ihmisten kanssa :) jos huonosti menee niin eipä enää sit kokeilla :) avara mieli on hyväksi tiettyyn rajaan asti :)


      • kiinnostunut kysyjä

        Kumpi siinä on se pahempi juttu? Se että miehesi näkee muita alastomia naisia ja saattaapa jopa mielessään vertailla heitä sinuun vai se että muut naiset näkevät miehesi alastomana ja pystyvät päättelemään ovatko puheesi sänkypuuhistanne totta?


      • rehellinen

        Tuo sekasaunan "inho"on sinulla jossakin syvällä,etkä sille tule "mahtamaan mitään".Kun me ihmiset olemme erilaisia.Voiko ihminen joka ei tykkää sekasaunasta mennä nudistirannalle?,mitäs se vaatii meistä?.


      • KylmäNainen
        pelletto kirjoitti:

        Itsellä ainakin kävi ukon kanssa joskus, kun kaveriporukalla eksyttiin sekasaunaan (josta minä en liiemmälti innostunut ja olin saunassa pyyhe päällä) eikä se ruljanssi päättynyt kovin hyvin.

        Tiesin, että mieheni kaverit ovat hyvin persoja naisille, siksi laitoin pyyhkeen päälleni. Minusta on inhottavaa, miten he tuijottavat naisia, vertailevat näiden ulkomuotoja ja arvostelevat, oli sitten kyseessä lehdessä tai livenä oleva tyttö. Minua ei kiinnostanut tulla tuijotetuksi ja vertailluksi.

        Mutta loput kaksi kaveriporukan naista saunoivat ihan ilman estoja, toinen parisuhteessa elävä (jonka mies ei saunonut kanssamme) ja toinen sinkku. Ongelmana sitten oli tietysti, että mieheni kaverit heitä tuijottelivat hyvinkin avoimesti ja ikävä kyllä - myös oma mieheni. Illalla oli todella mukava juttutuokio jonka mieheni aloitti: "En uskonut että X olisi noin hyvän näköinen."

        Oli helvetin kiva saunareissu.

        teillä on tuollaista, meillä ei. Enkä ole muutenkaan sekasaunaporukoissa huomannut, että oikein tuijottelemalla oltaisiin toisia tuijoteltu. Välillä tietty voi vilkaista, mutta se on eri asia.


      • Miss Drinkwater
        N 71 kirjoitti:

        Olen kanssasi todella samoilla linjoilla!
        Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että sekasaunat on sellaiseten ihmisten suosiossa, jotka tykkäävät tirkistellä muita.
        On ihan pelkkää paskaa jeesustella, että alastomuus on luonnollinen asia ja niin on tehty iät ja ajat Suomessa.
        Kivahan se on saunomisen varjolla katella vaikka kaverin tyttöystävää ja ihan oikein luvalla, kun "saunotaan" yhdessä.
        Minä itse en käy sekasaunoissa, enkä halua myöskään mieheni käyvän.
        Asiasta käytiin seurustelun alussa varsin tiivis keskustelu ja mieheni ymmärsi kantani, vaikka on aikaisemmissa suhteissaan ollut sekasaunoissa, eikä nähnyt siinä mitään pahaa..( yllätys...)
        Hän ymmärtää sen, että sekasaunominen olisi luokkaavaa minua kohtaan, että hän istuisi tissi ja pillurivissä varattuna miehenä.
        Enkä todellakaan haluaisi, että kaverini näkisivät mieheni alasti... Siis mitä helvettiä, pitääkö tässä maailmassa kaikki jakaa???? Pitäkää vaan hurskastelijana mutta jotkut asiat kuuluu ihan vaan mulle ja mun mieheni alasti olemienen kuuluu just siihen kategoriaan.

        Tämä lauseesi jäi vähän ihmetyttämään:

        Poikaystäväni hyväksyy mielipiteeni ja kunnioittaa sitä, mutta ei arvosta. Hän on tehnyt selväksi, että näin ollen hän valitettavasti tulee loukkaamaan minua jatkossa, koska aikoo mennä sekasaunaan jos sattuu tilanne.

        Musta vaikuttaa kyllä siltä, että ei kunnioita mielipidettäsi, sen enempää kuin välitä loukkaamisestasikaan, jos tilanne on tämä...
        Miten voi muka hyväksyä ja kunnioittaa toisen mielipidettä, mutta samaan henkeen sanoa että aikoo vastaisuudessakin toimia samalla tavalla???
        Ei se ole kunnioitusta toista kohtaan vaan täydellistä itsekkyyttä ja piittaamattomuutta toisen tunteista.

        Oma mieheni ei enää sauno sekasaunoissa, koska kunnioittaa minua ja sitä seikkaa, että se loukkaisi minua!
        Että tätä rataa..

        Yhtä lailla tuo naiskirjoittaja ei arvosta miehen mielipidettä yrittämällä kieltää tältä asian, jota tämä on ilmeisesti aikaisemmin tehnyt ilman että siihen on liittynyt mitään pahaa. En pysty ymmärtämään naisia, jotka kieltävät mieheltä pornon, saunomisen tai minkä milloinkin sillä verukkeella, että jos tämä jatkaa "harrastustaan" niin se loukkaa heitä. Minusta tämä mies on vastannut aivan oikein: hän kunnioittaa naisen mielipidettä, mutta ei pidä kohtuullisena luopua saunomisesta. Epäkunnioittavaa olisi ollut todeta, että "ihan sama mitä mieltä olet, teen mitä haluan".


      • kari.

        Mitä itselläni on kokemusta sellaisista kylpylä yhteissaunoista. Näissä kyllä monasti on ollut vanhempia naisia jotka tietoisesti kyttäävät miesten kaluja. Tottakai siinä alkaa jopöttää mutta minua ei se haittaa vaikka naiset katselevat.


      • aivan varma että ei sekasauno
        N 71 kirjoitti:

        Olen kanssasi todella samoilla linjoilla!
        Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että sekasaunat on sellaiseten ihmisten suosiossa, jotka tykkäävät tirkistellä muita.
        On ihan pelkkää paskaa jeesustella, että alastomuus on luonnollinen asia ja niin on tehty iät ja ajat Suomessa.
        Kivahan se on saunomisen varjolla katella vaikka kaverin tyttöystävää ja ihan oikein luvalla, kun "saunotaan" yhdessä.
        Minä itse en käy sekasaunoissa, enkä halua myöskään mieheni käyvän.
        Asiasta käytiin seurustelun alussa varsin tiivis keskustelu ja mieheni ymmärsi kantani, vaikka on aikaisemmissa suhteissaan ollut sekasaunoissa, eikä nähnyt siinä mitään pahaa..( yllätys...)
        Hän ymmärtää sen, että sekasaunominen olisi luokkaavaa minua kohtaan, että hän istuisi tissi ja pillurivissä varattuna miehenä.
        Enkä todellakaan haluaisi, että kaverini näkisivät mieheni alasti... Siis mitä helvettiä, pitääkö tässä maailmassa kaikki jakaa???? Pitäkää vaan hurskastelijana mutta jotkut asiat kuuluu ihan vaan mulle ja mun mieheni alasti olemienen kuuluu just siihen kategoriaan.

        Tämä lauseesi jäi vähän ihmetyttämään:

        Poikaystäväni hyväksyy mielipiteeni ja kunnioittaa sitä, mutta ei arvosta. Hän on tehnyt selväksi, että näin ollen hän valitettavasti tulee loukkaamaan minua jatkossa, koska aikoo mennä sekasaunaan jos sattuu tilanne.

        Musta vaikuttaa kyllä siltä, että ei kunnioita mielipidettäsi, sen enempää kuin välitä loukkaamisestasikaan, jos tilanne on tämä...
        Miten voi muka hyväksyä ja kunnioittaa toisen mielipidettä, mutta samaan henkeen sanoa että aikoo vastaisuudessakin toimia samalla tavalla???
        Ei se ole kunnioitusta toista kohtaan vaan täydellistä itsekkyyttä ja piittaamattomuutta toisen tunteista.

        Oma mieheni ei enää sauno sekasaunoissa, koska kunnioittaa minua ja sitä seikkaa, että se loukkaisi minua!
        Että tätä rataa..

        tiedän yhen joka vaimolleen vanootti että ei sekasauno ja ainakun tulee tilaisuus tämä on siellä kuitenkin vaimon tietämättä...


      • aika nuori ja

        aika neuroottinen.
        Suomi on maa jossa on ihmiset kautta ikain saunoneet yhdessä.
        Herää halut..ja paskat.
        ei mulla ainakaan herää minkäänlaiset halut.
        Päinvastoin miltei.
        Kaveriporukalla useinkin saunotaan yhdessä.
        Ei ole ollutminkäänlaisia vaikeuksia ja tuskin tuleekaan.
        Ihminen pelkää muissa ihmisissä niitä ominaisuusksia joita itsellä on.
        Siis sinä et osaa olla haluamatta saunassa, pelkästään ystävien kans.


      • on juuri tuollainen...
        rehellisyys itselle ja muille kirjoitti:

        Siis jos silmät on päässä, niin kyllähän niillä näkee!

        Tietysti voi valehdella itselle, että ei huomaa.

        Eri asia on myös olla pariskuntana mukana sekasaunassa, eli molemmat on yhtäaikaa ja vielä tuttujen pariskuntien kanssa. Kuin esimerkiksi tuo vertaus, että nainen olisi jumpan jälkeen joka viikko kaupungin jääkiekkojoukkueen kanssa sekasaunassa. Tilanteet on erilaisia!

        Parhaan kaverini poikaystävän kaveripiirissä sekasauna on tapana. Siellä kyllä halaavat tytöt ja pojat kännissä toisiaan sikin sokin hyvin "pitkään" jne. Hän pitää meidän kaverijengiämme nipona. Ollaan yli 2-kymppisiä reilusti kaikki.

        MUTTA, hän kyllä katsoo tarkkaan tissit ja perseet mökkireissuilla, vaikka väittää, että on "luonnollinen tapa" vaan saunoa ;) SE ON TAPA SAADA EDES TAVALLAAN VÄHÄN VIERASTA, vähän jännitystä, ja ymmärrän kyllä... Eli hän siis katsoo meidän tyttöporukan vartalot läpi, vaikka meillä aina bikinit päällä...


      • mies22

        Olen itse samoilla linjoilla sun kanssas! tuntu kivalta löytää joku joka ajattelee samalla tavalla.
        Olen seurustellut 6 vuotta tyttöni kanssa ja löylyttelemme kahdestaan. En halua hänen menevän sekasaunaan, koska mielestäni alastomuus kuuluu vain meille. Onko tämä nyt sitten tosiaan niin saatanan tiukkapipoista?! En todellakaan saarnaa että "ALASTOMUUS ON PAHASTA" tai että "SAUNASSA KAIKKI VAAN SEKSTAILEE!!1". En ole konservatiivi-nössö, mielestäni on vain joitain asioita jotka ovat yksityisiä. Noh, ihmiset saunoo tietysti eri syistä: Toiset saunoo saunomisen takia ja toiset haluavat katsella muiden vartaloja. Tiedän että esim. näihin opiskelijapiireihin kuuluu näitä tirkistelijöitä, tottakai. Sitä ollaan sitten niin suomalaisia kun hakeudutaan sekasaunaan...kaverit on sitten kertonut jälkeenpäin näistä yliopiston saunailloista, ketä panis ja kuka oli seksikäs. Moni sanoo että "saunassa vain saunotaan ei siellä mitään muuta tapahdu". No ihanko totta, mutta haloo kaikki eivät ole samanlaisia! Ei pidä olla sinisilmäinen. kyllä ihmisellä on halut ja silmät päässä. En halua tyttöystävääni sekasaunaan, koska valitettavasti ei voi aina tietää millasessa porukassa sitä ollaan. Mun alastomuus ei kuulu muille tytöille ja muiden miesten ei kuulu tsekkailevan mun tyttöystävän pillua.
        Tällaisista keskusteluista jää yleensä paha maku suuhun, kun monet ei tunnu arvostan mielipidettäni ja leimaa tiukkapipoksi. Voiko olla mitään vittumaisempaa? Kyllä mä sen hyväksyn, kun joku tyttö/poikapuolinen kaveri haluaa tirkistellä muita. Sinne vaan sitten menkööt jos siltä tuntuu, kyllä mäkin nautin naisvartaloista. Mutta tässä tilanteessa en halua mennä niitä tuijottelemaan saunaan.


      • mies22
        aika nuori ja kirjoitti:

        aika neuroottinen.
        Suomi on maa jossa on ihmiset kautta ikain saunoneet yhdessä.
        Herää halut..ja paskat.
        ei mulla ainakaan herää minkäänlaiset halut.
        Päinvastoin miltei.
        Kaveriporukalla useinkin saunotaan yhdessä.
        Ei ole ollutminkäänlaisia vaikeuksia ja tuskin tuleekaan.
        Ihminen pelkää muissa ihmisissä niitä ominaisuusksia joita itsellä on.
        Siis sinä et osaa olla haluamatta saunassa, pelkästään ystävien kans.

        No hei älä itse ole lapsellinen: eivät kaikki sekasauno vain peseytymisen takia. Kyllä moni siellä myös tirkistelee. Ei mitenkään voi yleistää, että saunassa vaan saunotaan kuten ei voi sanoa että vain tirkistellään.
        Sori jos horjutin sun maailmaa, mutta ehkä tuohon ikään mennessä kannattais jo tietää.


      • nuoree emäntä
        pelletto kirjoitti:

        Itsellä ainakin kävi ukon kanssa joskus, kun kaveriporukalla eksyttiin sekasaunaan (josta minä en liiemmälti innostunut ja olin saunassa pyyhe päällä) eikä se ruljanssi päättynyt kovin hyvin.

        Tiesin, että mieheni kaverit ovat hyvin persoja naisille, siksi laitoin pyyhkeen päälleni. Minusta on inhottavaa, miten he tuijottavat naisia, vertailevat näiden ulkomuotoja ja arvostelevat, oli sitten kyseessä lehdessä tai livenä oleva tyttö. Minua ei kiinnostanut tulla tuijotetuksi ja vertailluksi.

        Mutta loput kaksi kaveriporukan naista saunoivat ihan ilman estoja, toinen parisuhteessa elävä (jonka mies ei saunonut kanssamme) ja toinen sinkku. Ongelmana sitten oli tietysti, että mieheni kaverit heitä tuijottelivat hyvinkin avoimesti ja ikävä kyllä - myös oma mieheni. Illalla oli todella mukava juttutuokio jonka mieheni aloitti: "En uskonut että X olisi noin hyvän näköinen."

        Oli helvetin kiva saunareissu.

        Kai sä ripitit sen ukkos oikeen kunnolla, toi on kyllä yks pahimmista mitä voi omalle naiselleen tehdä. Mä en antaisi oman miehen mennä mihinkää seka-tirkistely-ällö saunaan. Mahto repiä sun itsetuntoas? Saitteko te sen asian sitte selvitettyä, se varmaan vaivaa sua vieläkin.. Mitä tekisit jos tulis uus tilanne vastaan, ja se haluis väkisin mennä? Mä oon kyllä samaa mieltä tuon yhden kirjottajan kans, jotta pitääkö täs maailmas kaikki aina jakaa, ja vielä omasta miehestä lähtien...?


      • toiset

        Itsestäänhän toiset tuntee.. taidat olla sitä kiertopalkinto-tyyppiä.

        Tuttua juttua, asuin 2 vuotta semmosen kaa.


      • ei Kiinaan
        me vaan saunottaisiin, ihan... kirjoitti:

        63kg lihava, ruma, vetämätön,
        arveton, nokkosenpurema kiinalainen
        mies etsii sekasaunaseuraa ainoana
        naisena yllätyshullujen noitien
        yllättämänä.
        Aviopiiska lienee ratkaisu.

        Raippa noitiin (noitatohtoreihin), ukko löylyyn.

        Älkää ottako todesta.

        Pääsiäisjutut kierrän kaukaa.


        ei kiinalaista aviomiestä


      • HuiHailee
        pelletto kirjoitti:

        Itsellä ainakin kävi ukon kanssa joskus, kun kaveriporukalla eksyttiin sekasaunaan (josta minä en liiemmälti innostunut ja olin saunassa pyyhe päällä) eikä se ruljanssi päättynyt kovin hyvin.

        Tiesin, että mieheni kaverit ovat hyvin persoja naisille, siksi laitoin pyyhkeen päälleni. Minusta on inhottavaa, miten he tuijottavat naisia, vertailevat näiden ulkomuotoja ja arvostelevat, oli sitten kyseessä lehdessä tai livenä oleva tyttö. Minua ei kiinnostanut tulla tuijotetuksi ja vertailluksi.

        Mutta loput kaksi kaveriporukan naista saunoivat ihan ilman estoja, toinen parisuhteessa elävä (jonka mies ei saunonut kanssamme) ja toinen sinkku. Ongelmana sitten oli tietysti, että mieheni kaverit heitä tuijottelivat hyvinkin avoimesti ja ikävä kyllä - myös oma mieheni. Illalla oli todella mukava juttutuokio jonka mieheni aloitti: "En uskonut että X olisi noin hyvän näköinen."

        Oli helvetin kiva saunareissu.

        Joo joo. Yhteisaunomisesta on mennyt luonnollisuus jo ajat sitten heti sotien jälkeen.
        Alapään ja tissien kyyläämistä se nykyään on. Muka ah, niiiin luonnollista ja vapauttavaa. Höpö höpö. On kuultu seuraavan päivän juttua sekasaunasta ja voi vee mitä törkyjuttuja siltä sitten kaivettiinkaan.
        Kiitos, mutta ei kiitos yhteisaunalle puolituttujen kanssa.

        Toisekseen; mikä pakko sitä on tunkea johonkin hikiseen koppiin jota saunaksi kutsutaan. Eikö suihku riitä tai jos ei ole hikinen niin miksi pitää itseänsä kastella pakolla?
        Voi jättää väliinkin. Tuskinpa siitä tulee henkisiä tai fyysisiä vammoja.

        Siis ap.:lle sanoisin, että parempi jättää väliin.


      • yök

        hyvä neuvo, mene itsekin sekasaunaan ja rehvastele sillä miehellesi, vaikka sinua itseä inhottaisikin. Ehkä hän siinä huomaa, miltä se tuntuu. En usko että hän hyväksyisi sinun sekasaunomiset, nyt hän sanoo niin koska et ole tehny sitä koskaan! tällä tavoin hän huomaa sinun tunteet ja ei pidä sinua enää itsestäänselvyytenä tuossa asiassa. Veit muuten puheellasi sanat suustani!!


      • Sekasaunat pervoille
        N 71 kirjoitti:

        Olen kanssasi todella samoilla linjoilla!
        Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että sekasaunat on sellaiseten ihmisten suosiossa, jotka tykkäävät tirkistellä muita.
        On ihan pelkkää paskaa jeesustella, että alastomuus on luonnollinen asia ja niin on tehty iät ja ajat Suomessa.
        Kivahan se on saunomisen varjolla katella vaikka kaverin tyttöystävää ja ihan oikein luvalla, kun "saunotaan" yhdessä.
        Minä itse en käy sekasaunoissa, enkä halua myöskään mieheni käyvän.
        Asiasta käytiin seurustelun alussa varsin tiivis keskustelu ja mieheni ymmärsi kantani, vaikka on aikaisemmissa suhteissaan ollut sekasaunoissa, eikä nähnyt siinä mitään pahaa..( yllätys...)
        Hän ymmärtää sen, että sekasaunominen olisi luokkaavaa minua kohtaan, että hän istuisi tissi ja pillurivissä varattuna miehenä.
        Enkä todellakaan haluaisi, että kaverini näkisivät mieheni alasti... Siis mitä helvettiä, pitääkö tässä maailmassa kaikki jakaa???? Pitäkää vaan hurskastelijana mutta jotkut asiat kuuluu ihan vaan mulle ja mun mieheni alasti olemienen kuuluu just siihen kategoriaan.

        Tämä lauseesi jäi vähän ihmetyttämään:

        Poikaystäväni hyväksyy mielipiteeni ja kunnioittaa sitä, mutta ei arvosta. Hän on tehnyt selväksi, että näin ollen hän valitettavasti tulee loukkaamaan minua jatkossa, koska aikoo mennä sekasaunaan jos sattuu tilanne.

        Musta vaikuttaa kyllä siltä, että ei kunnioita mielipidettäsi, sen enempää kuin välitä loukkaamisestasikaan, jos tilanne on tämä...
        Miten voi muka hyväksyä ja kunnioittaa toisen mielipidettä, mutta samaan henkeen sanoa että aikoo vastaisuudessakin toimia samalla tavalla???
        Ei se ole kunnioitusta toista kohtaan vaan täydellistä itsekkyyttä ja piittaamattomuutta toisen tunteista.

        Oma mieheni ei enää sauno sekasaunoissa, koska kunnioittaa minua ja sitä seikkaa, että se loukkaisi minua!
        Että tätä rataa..

        Olen kanssasi aivan samaa mieltä. Onneksi minä kuitenkin olen sinkku, eikä tarvitse huolehtia moisesta, meneekö äijä sekasaunaan vai ei. Ja mikäli äijän otan, niin sillä ei ole sekasaunaan menemistä, tai tulee heti loppu meidän välille. Sekasaunokoon ne, joille se sopii. Tuolla joku eukko mainitsi, että "käyvät tuttavapariskunnan kanssa sekasaunassa" sen nyt tietää, mitä sen jälkeen tapahtuu. On todella parisuhde sitten tylsäksi mennyt, kun tarvii jo sekasaunoa ja paria vaihtaa.


      • me vaan saunottaisiin, ihan... kirjoitti:

        nykyajan naiset tuntien en voisi uskoa että vaan saunottaisiin,,, jos naiseen voisi luottaa niin miksei se voisi mennä poikien kanssa saunaan.


      • *netta*

        Meillä on kuule ihan sama tilanne. Mies kyllä ymmärtää ja hyväksyy sekasaunat, mutta mä en! Oon ajatellu et oonko mä jotenki hirvitys jos kiellän miestä sellaseen menemisen (jos joskus sellanen tilanne tuleee), kun en ite todellakaan mene! Kiitos sulle niin paljon tuosta kirjoituksesta!!! Mähän oon ihan normaali :)


      • assal
        nainen25 kirjoitti:

        Minun mielestäni sekasaunomisessa ei ole mitään vikaa. Olen mieheni ja ystäviemme kanssa saunoneet monet kerrat yhdessä. Ei siinä mitään seksuaalista ole. Olemme kaikki syntyneet alastomina ja pienempinä varmasti hyppineet ilkosillaan ties kenen edessä, eikä siinäkään ole mitään seksuaalista.

        Ymmärrän kyllä ihmisiä jotka eivät halua mennä saunaan kuin puolisoidensa kanssa. Mutta ei mielestäni toiselle voi sanoa kenen kanssa saunoa. Saunassa sitäpaitsi on yleensä niin kuuma, että viimeisenä asiana mielessä on seksi tai muiden ihmisten sukupuolielimet.

        Näin asia on,miksi peitellä luonnollista asiaa,ei varmaankaan yhteisissä saunomis- asioissa tule mitään "ikäviä" asioita mieleen vaan saunassa peseydytään ja otetaan löylyjä,mutta ahdasmielisiäkin löytyy meistä !!!


      • ...
        kari. kirjoitti:

        Mitä itselläni on kokemusta sellaisista kylpylä yhteissaunoista. Näissä kyllä monasti on ollut vanhempia naisia jotka tietoisesti kyttäävät miesten kaluja. Tottakai siinä alkaa jopöttää mutta minua ei se haittaa vaikka naiset katselevat.

        Juuri tuollainen käsitys minullakin on sekasaunoista. Niihin menevät sekä tirkistelyn haluiset, etä ne jotka saavat nautintoa siitä, että heitä tirkistellään.


      • N 71
        aivan varma että ei sekasauno kirjoitti:

        tiedän yhen joka vaimolleen vanootti että ei sekasauno ja ainakun tulee tilaisuus tämä on siellä kuitenkin vaimon tietämättä...

        Sille on olemassa aivan luonnollinen ja itsestään selvä vastaus: Rakkaus, kunnioitus toista kohtaan ja luottamus.
        Ikävää, että et ilmeissesti itse ole saanut sitä parisuhteessasi kokea, koska kyselet noin typeriä...
        Oma parisuhteeni perustuu aika vankasti tolle pohjalle, eikä ole tarvinnut liiemmin kytätä mitä ukko tekee selkäni takana, tietämättäni.


      • täällä on ongelma!!
        KylmäNainen kirjoitti:

        Siis katseletteko te vakavissanne miesten munia ja naisten tissejä kun saunotte keskenänne? Jos se sekasauna noin stressaa, niin siinähän voi saunoa pyyhkeen tai uikkarien kanssa. Ei siellä ole pakko alasti olla.

        Toisekseen, saunassa yleensä peseydytään. Ei tuijoteta tissejä. Minä huolestuisin vasta, jos mieheni haluaisi pestä jonkun naisen tissit ja selän suihkussa. Saunoa saa vapaasti.

        Käymme tuttavapariskunnan kanssa saunassa vähintään kerran kuussa eikä koskaan olla vertailtu toisten paikkoja.

        Naapurin muija tunkee saunavuorolla miedän matkaan ja pikkasen aina ihmetyttää se kun naapurin akka alkaa nuolla mun munaa ja mulla alkaa seisoooooooooo...onko normaalia ???


      • Vai kakkaatko ?
        ja asenne kirjoitti:

        niin ehkä se riippuu paljolti saunaporukasta :) eihän se nyt omasta mielestä ainakaan olisi kiva jos ihan outoja naisia mieheni kanssa saunoisi, siis sellaisia jotka vielä avoimesti lirkuttelisivat.

        mutta kerran vuodessa kesällä menemme eräälle mökille jonne porukka kokoontuu. ja kuten muinakin kesinä yhteissaunomistakin on ollut :) sekä niin että olen ollut ainut naispuolinen tai että mieheni on ollut ainut mies. vaikka en niistä naisista kaikkia tuntenu niin illan aikana oli tuttavuutta tehty eikä siinä mitään ihmeellistä ollut :)eikä mies mistäny pahaksi mun miesporukassa saunomista :)

        ja ehkä se riippuu paljon siitä mihin on tottunut. ennen olisin varmasti tulistunut, mutta tilanteet muuttuu ja ihmiset myös :) eikä siellä toisten kulleja tai pilluja kateltu vaan saunottiin ja juteltiin hyvässä hengessä :)ja ikä kulki 18-26 välillä.

        ja oishan tuo mielenkiintosta kokeilla kunnon sekasaunaa, outojen ihmisten kanssa :) jos huonosti menee niin eipä enää sit kokeilla :) avara mieli on hyväksi tiettyyn rajaan asti :)

        Katselet ainaki pilluu ja runkkaat kotona :))


      • nyt ehkä

        Btruu!! Nyt meni kyllä taas aika pahasti yli. Miten ihmeessä se paneminen taas yhtäkkiä tuli kuvaan? Ja vielä kaikkien kanssa yhtä aikaa?? Ei kyllä minusta liity mitenkään saunassa käymiseen. Eikä exien ym muitten "hankalien" henkilöiden kanssa tarvitse ja pidäkkään saunoa. Tervettä järkeä voi käyttää jos sellaista löytyy.


      • kyllähän se näin on jos kunnioittaa puolisoaan ja on muutenkin itse fiksu niin antaa sekasaunojen olla ja antaa niiden käydä jotka kyttäävät toisten tissejä ja kalun kokoa,kun niitä kyllä löytyy liian paljon.... jokaisella pitää olla oikeus haluaako mennä moiseen vai puolison kanssa kahden.


      • "Jos sekasaunominen on ok, niin miksi sitten ei ole hyväksyttävää, että kumppani muuten vain menisi johonkin katsomaan alastomia naisia/miehiä livenä, ja vielä jutskailemaan heidän kanssaan?"

        Onhan se hyväksyttävää!!

        Oletko kuullut STRIPPIKLUBEISTA?!

        Siellä nimenomaan mennään katsomaan alastomia/vähäpukeisia miehiä ja naisia ja saapa vielä jutskaillakkin heidän kanssaa! ;)

        Se jos sun oma minäkuvas on noin heikko itsetunnosta puhumattakaan, ni älä siitä miestäsi rankaise...


    • en minäkään

      Minäkään en kyllä tykkäisi, jos mies kävisi sekasaunomassa. Vaikka kuinka yrittäis kieltää, niin kyllä siihen aina liittyy tietty pieni seksuaalinen lautaus kun alastomia miehiä ja naisia on samassa saunassa. Mies on pari kertaa jossain mökkireissuilla tai saunaillassa saunonut "vieraiden" naisten kanssa. En oo tykänny, mutta enpä nyt oo viitsinyt siitä sen kummempaa numeroa tehdä kun ei tuota nyt jatkuvasti satu. Ja varsinkin kun mies kertoi ihan avoimesti, että tällaista on tehty. Mutta kyllä mua häiritsee se, että muut naiset näkee mun miehen alasti. Ja tosiaan mitä tutumpia naisia, niin sen pahempi!

      Itse en ainakaan parhaiden miespuolisten kavereiden kanssa saunaan menis. Mieluummin sitten vähän tuntemattomampien. Ja varmasti tsiigaisin vehkeet :D

    • meillä...

      Meidän suhteessamme saa mennä sekasaunaan, eikä tästä ole koskaan tullut mitään ongelmia 11 vuoden yhteiselon aikana. Luottamus on molemminpuolinen, että se on vain saunahetki ihmisten kanssa. Tilanne ei ole outo, kun ottaa ihmiset ihmisinä.

      Korvienvälistä tuo sekasauna asia on kiinni.

    • Nimetön

      Seksuaalinen olento ja on näin ollen luonnollisesti kiinnostunut vastakkaisesta sukupuolesta,joka tämän kiistää niin kiistää myös oman seksuaalisuutensa.Yhtä luonnollisesti myös tsekataan toisten avut.

    • saunominen on mukavaa

      Ja minusta kun saunonomisessa ei ole mitään seksuaalista. Meillä ainakin harrastetaan saunomista kaveriporukassa eikä siinä katota onko munat vai... Enkä näin naisena nää siinä mitään pahaa. Eikä oo tullu mieleen et mieheni sen kummemmin kattelis toisia naisia.. ja eihän kattomisessa mitään pahaa ole. Mut ehkä se juju on siinä että meidän suhde on kunnossa ja perustuu luottamukseen.

    • pornografinen selonteko

      Minulla (nainen) ja puolisolla (mies) on hyvä ystäväpariskunta (molemmat naisia). Vietämme paljon aikaa yhdessä ja koska suomalainen rentoutuu ja purkaa syvimmät tunteensa perinteisesti saunassa, myös saunomme silloin tällöin yhdessä. Jos jäisimme aprikoimaan sitä kenenoikeastaan on sopivaa saunoa kenenkin kanssa tässä tilanteessa (kiihottuuko puolisoni ehkä muista naisista hillittömästi vai vedänkö minä ystäväpariskunnastamme jomman kumman huomion täydellisesti itseeni vai mitä oikein voisikaan tapahtua), kaikilla olisi paljon tylsempää ja monet syvälliset keskustelut olisivat jääneet väliin.

    • Nimetön

      Naisille oli varattu oma vuoro ja lisäksi oli sekavuoro joka päivä.
      Kas kummaa sekavuorossa oli joka päivä paljon naisia ja nähdäkseni suunnilleen samanverran naisia kävi naisten vuorolla. Naiset olisivat mahtuneet kaikki omalle vuorolleen mutta halusivat änkeä äijien sekaan, mistähän se kertoo.
      Naisystäväni ei pitänyt siitä ollenkaan, mutta oli pakko päästä pesulle vaikka en olisi halunnutkaan akkojen kanssa löylytteleen tai viereiseen suihkuun.
      Siitä seurasi ikäviä keskusteluja vaikka oikea osoite olis ollut se akkalauma joka halus esitellä itteään.
      Sekasauna alasti viearaiden ihmisten kanssa ei kuulu tämän päivän tapoihin vaikka miten päin asiaa yrittäis katsoa.
      Eri asia on jos ollaan hyvässä yhteisymmärryksessä vanhan tuttavapariskunnan kanssa, silti siitäkin saattaa tulla jälkipuheita ja ainakin mun tuttavapiirissä on keritty saunomaan ihan hyvin miehet ja naiset erikseen.
      Haluan saada olla rauhassa ja pestä vehkeeni ym ilman ylimääräistä häiriötä. Ja suon sen saman mielelläni myös naisille.
      Olisi oltava mahdollisuus valita erilaisten mieltymysten välillä jolloin jokainen saisi sitä mitä haluaa, miehet, naiset tai seka.

    • jep jep...

      Saunavuoromme meni ihan panemiseksi..huh..huh..

      • kysymystä..

        Jos on kaksi vuoroa niin miten ihmeessä on tehty naistenvuoro ja sekavuoro. Miksi ei voi olla miestenvuoro ja naistenvuoro, perusteluja kiitos. Tässä ei ole mitää muuta viritystä kuin toisten tirkistely.

        Toinen asia, miksi ei voi ottaa uikkareita tai pyyhettä, jos on pakko saunoa kimpassa. Hygienia syyt ovat aivan tuulesta temmattuja juttuja.

        On aivan sama esitteleekö vehkeitään olohuoneessa tai saunassa. Sauna ei tee tilanteesta mitenkään hyväksyttävämpää. Vai vietättekö paljonkin aikaa alasti ventovieraiden kanssa?


      • Kunnon löylyihin ! :))
        kysymystä.. kirjoitti:

        Jos on kaksi vuoroa niin miten ihmeessä on tehty naistenvuoro ja sekavuoro. Miksi ei voi olla miestenvuoro ja naistenvuoro, perusteluja kiitos. Tässä ei ole mitää muuta viritystä kuin toisten tirkistely.

        Toinen asia, miksi ei voi ottaa uikkareita tai pyyhettä, jos on pakko saunoa kimpassa. Hygienia syyt ovat aivan tuulesta temmattuja juttuja.

        On aivan sama esitteleekö vehkeitään olohuoneessa tai saunassa. Sauna ei tee tilanteesta mitenkään hyväksyttävämpää. Vai vietättekö paljonkin aikaa alasti ventovieraiden kanssa?

        Siis meillä on kaksi vuoroa: Naisten vuoro ja Sekoilu-vuoro jossa sextataan samalla tavalla kuin pornokaupan ale-leffassa ilman estoja ja vaatteita, panohommat saunassa on hoidettava kun eritteet voi lauteilta pestä helpommin pois kuin olkkarin matosta, käytännöllistä eikö totta ? :)


    • ongelmat

      Jos tyttöystäväsi tykkää mielummin peseytymättömästä haisulista, niin älä mene.
      Ihme ongelmia ihmiset kehittävät itselleen ja sitten vielä netissä moralisoivat toisten ratkaisuja. Eiköhän se ole jokaisen oma (tai pariskunnan keskeinen) asia että käydäkö sekasaunassa vai ei. Jos ette halua mennä niin älkää menkö ja antakaa niiden, jotka halauavat, käydä siellä tahtonsa mukaan. Ei ole teidän tehtävänne arvostella muiden tekemisiä.
      Eikä sen teidän kanssa parisuhteeseen ryhtyneen tarvi olla joka asiassa teidän kanssanne samaa mieltä ja toteuttaa jokaista tahtoanne. Jos mielestänne rikkoo liikaa tahtoanne vastaan niin vaihtaakaa se kumppani tottelevaisempaan tai jo valmiiksi samaa mieltä olevaan.

      • Nussiminen rulettaaaaaaaaaa...

        Nussikaa kiuasta !


      • seka- vai sikasauna?

        Itse naisena en näe sekasaunomisessa mitään pahaa. Itse en todellakaan mene sinne kyttäämään ketään, enkä ilman laseja paljon mitään kyllä näekään :D Saunassa on vaan mukava istua kavereiden kanssa, oli ne sitten miehiä tai naisia ja jutella. Siellä ne syvällisimmät ja arkaluontoisimmat keskustelut aina käydään. Tosin isossa ja oudossa miesporukassa en yleensä sauno, mut tuttujen kans kylläkin. Jos ei muka voi mennä sekasaunaan, kertoo se joko että on liiallisen kiinnostunut muista saunojista tai ei ole sinut oman kroppansa kanssa.


      • KYSYN VAAN

        "Jos tyttöystäväsi tykkää mielummin peseytymättömästä haisulista, niin älä mene."

        Pelkkä tekosyy. Kai teiltä nyt kotootakin SUIHKU LÖYTYY? Ei sauna ole sen parempi pesupaikka kuin suihku. Suihkussa tulee tasan varmasti yhtä puhtaaksi. Olen mies ja taatusti arvostelisin jokaisen naisen kropan jos sekasaunaan menisin. En kuitenkaan mene, koska kunnioitan vaimoani.

        Jokainen viriili mies tykkäisi kyllä katsella Tanja Karpelan näköistä naista saunassa ja väkisinkin siinä heteromiehillä tulisi seksi mieleen. Jos te naiset olette täysin seinästä reväistyjä, niin saunaan vaan, mutta kauniit naiset saavat taatusti himokkaita katseita.


      • kirjaimellisesti
        KYSYN VAAN kirjoitti:

        "Jos tyttöystäväsi tykkää mielummin peseytymättömästä haisulista, niin älä mene."

        Pelkkä tekosyy. Kai teiltä nyt kotootakin SUIHKU LÖYTYY? Ei sauna ole sen parempi pesupaikka kuin suihku. Suihkussa tulee tasan varmasti yhtä puhtaaksi. Olen mies ja taatusti arvostelisin jokaisen naisen kropan jos sekasaunaan menisin. En kuitenkaan mene, koska kunnioitan vaimoani.

        Jokainen viriili mies tykkäisi kyllä katsella Tanja Karpelan näköistä naista saunassa ja väkisinkin siinä heteromiehillä tulisi seksi mieleen. Jos te naiset olette täysin seinästä reväistyjä, niin saunaan vaan, mutta kauniit naiset saavat taatusti himokkaita katseita.

        Se oli tarkoitettu osoittamaan että asioilla on kaksi puolta. Ja alkuperäisestä viestistä ei käynyt ilmi oltiinko kotona vai ei ja oliko muita peseytymismahdollisuuksia.
        Jos luit kommenttini kokonaan läpi, niin sinun olisi pitänyt tajuta pointtini, mutta joko et lukenut tai ymmärrystä ei riittänyt.
        Oli se tyttöystävän syy kieltä sekasaunaan meno mikä tahansa, niin punnitse vaihtoehdot. Onko tyttöystävälle tärkeämpää ettet mene sinne saunaan kuin sinulle saunaan pääseminen? Oletko valmis tässä asiassa myöntymään tyttöystävän tahtoon vai et. Kaikessa ei kannata myöntyä. Ja toisaalta jos et edes halua mennä sekasaunaan, niin älä sitten ihmeessä mene, mutta älä myöskään jeesustele ja tuomitse niitä jotka menevät.
        Niin ja Tanjan olen jo alle kouluikäisestä tuntenut ja aikoinaan kanssaan saunonut ja ei kyllä tullut seksi mieleen. Ei ole tullut saunassa muidenkaan naisten kohdalla vaikka muuten olisikin heidän kohdallaan viisari värähtänyt. Voin myös viettää illan selvinpäin ravintolassa ilman että tekee olutta mieli. Ne ketkä ovat vieteille herkempiä tietävät sen varmasti itse ja välttävät niitä ilman että sinun täytyy heitä kieltää johonkin menemästä.


      • ei seksi tule mieleen
        kirjaimellisesti kirjoitti:

        Se oli tarkoitettu osoittamaan että asioilla on kaksi puolta. Ja alkuperäisestä viestistä ei käynyt ilmi oltiinko kotona vai ei ja oliko muita peseytymismahdollisuuksia.
        Jos luit kommenttini kokonaan läpi, niin sinun olisi pitänyt tajuta pointtini, mutta joko et lukenut tai ymmärrystä ei riittänyt.
        Oli se tyttöystävän syy kieltä sekasaunaan meno mikä tahansa, niin punnitse vaihtoehdot. Onko tyttöystävälle tärkeämpää ettet mene sinne saunaan kuin sinulle saunaan pääseminen? Oletko valmis tässä asiassa myöntymään tyttöystävän tahtoon vai et. Kaikessa ei kannata myöntyä. Ja toisaalta jos et edes halua mennä sekasaunaan, niin älä sitten ihmeessä mene, mutta älä myöskään jeesustele ja tuomitse niitä jotka menevät.
        Niin ja Tanjan olen jo alle kouluikäisestä tuntenut ja aikoinaan kanssaan saunonut ja ei kyllä tullut seksi mieleen. Ei ole tullut saunassa muidenkaan naisten kohdalla vaikka muuten olisikin heidän kohdallaan viisari värähtänyt. Voin myös viettää illan selvinpäin ravintolassa ilman että tekee olutta mieli. Ne ketkä ovat vieteille herkempiä tietävät sen varmasti itse ja välttävät niitä ilman että sinun täytyy heitä kieltää johonkin menemästä.

        niin miehessä on kyllä vika! Ja paha.

        Tuleeko sulla sitten Mr. Suomen kanssa saunoessa seksi pikemminkin mieleen?


      • en sauno
        ei seksi tule mieleen kirjoitti:

        niin miehessä on kyllä vika! Ja paha.

        Tuleeko sulla sitten Mr. Suomen kanssa saunoessa seksi pikemminkin mieleen?

        Juuri niin. Ei täällä homojen mielipiteitä kaivata.


      • silloinkaan
        ei seksi tule mieleen kirjoitti:

        niin miehessä on kyllä vika! Ja paha.

        Tuleeko sulla sitten Mr. Suomen kanssa saunoessa seksi pikemminkin mieleen?

        Ei tule herrojen eikä rouvien kanssa. Ei tule seksi mieleen monen muunkaan tuntemani naisen kanssa, vaikka olisivat kuinka näyttävän näköisiä. Eikä tule kenenkään miehen kanssakaan.
        Tuleeko itselläsi seksi mieleen aina kun näet alastoman naisen tai miehen? Taitaa sulla olla pahat mielessä joka kerta kun kuka tahansa ottaa vähän vaatetta vähemmäksi. Normaali ihmisen ajatuksissa pyörii muitakin asioita kuin seksi.


      • vanhan ryppyisen
        ei seksi tule mieleen kirjoitti:

        niin miehessä on kyllä vika! Ja paha.

        Tuleeko sulla sitten Mr. Suomen kanssa saunoessa seksi pikemminkin mieleen?

        Karppelan kanssa naiminen ja hänellä on ollut useita partnereita,niin saattaa tauti vaania paljaalla peniksellä.


      • Saunassa vaan :)
        en sauno kirjoitti:

        Juuri niin. Ei täällä homojen mielipiteitä kaivata.

        Mee saunomaan homojen kaa niin sulle ei tuu ummetusta :))


      • jepulis ;)
        ei seksi tule mieleen kirjoitti:

        niin miehessä on kyllä vika! Ja paha.

        Tuleeko sulla sitten Mr. Suomen kanssa saunoessa seksi pikemminkin mieleen?

        Milloin vaan.


      • Edsie
        ei seksi tule mieleen kirjoitti:

        niin miehessä on kyllä vika! Ja paha.

        Tuleeko sulla sitten Mr. Suomen kanssa saunoessa seksi pikemminkin mieleen?

        No yhtä paljon kuin Kyllikki Virolaisen kanssa. Makuja on totisesti monenlaisia.

        Ja saunatapahtumia on tosiaan riettaita ja täysin asiallisia. Ja asiallisissakin saattaa käydä niin että vastakkainen sukupuoli näyttää kivalta, miksei näyttäisi?

        -Ed


    • dsasadasd

      Mutta minusta silti aika ajattelematonta puuhastelua järjestää tollanen saunailta. Järjestää nyt ihmiset kiusallisiin tilanteisiin silloin kun pitäisi pitää hauskaa.

    • tyttötää

      Voihan sitä olla, ettei sekasaunassa ole edes naisia. Tai oman kokemukseni mukaan hyvin vähän, ja yleensä nekin häipyvät jossain välissä, kun täytyy päästä meikkaamaan tai yksinkertaisesti vaan käy löylyt liian kuumaksi.

      Itse olen sekasaunonut paljon, sekä avomieheni ja hänen ystäviensä kanssa, että ilman avomiestä opiskelutovereitten kanssa. Siis tuttujen ja tuntemattomien!

      Ja voin käsi sydämellä sanoa, että en siellä saunassa miesten vehkeitä tuijottele. Eikä mielestäni kukaan ole minuakaan tuijotellut. Kyllä siellä on keskitytty ihan jutteluun ja saunomiseen. Yleensä siellä on sen verran hämärääkin, ettei siinä nyt ihan näytillä ole.

      Vähän kyllä on tuntunut, että viimeisen 5 vuoden aikana on tultu enemmän ujoiksi, kohta ollaan ulkomaan mallissa, niinkun Englannissa, jossa ei ees uimahallin naistenosastolla kukaan uskalla käydä suihkussa ilman uimapukua (ja se vaihdetaan suljetussa kopissa..)

      • tirkistelijät

        Johtuisko siitä että nykyään on luettu mukavista jutuista mm. shampoolaukkuun piilotetuista kameroista?

        Ja tuo sekasauna, kyllä kertoo naisesta jotain jos mieluummin menee sekasaunaan kun omalla vuorollaan. Joko menee sinne esittelemään itseään tai kyttäämään miestään. Nimenomaan jos on hyvä itsetunto ja kroppa kuosissa, sitä ei tarvitse halvasti tyrkyttää muiden nähtäville kun tietää että se on hyvä, niin tekevät ne jotka ovat epävarmoja itsestään. Joka on tyytyväinen itseensä ei pönkitä itsetuntoaan noilla tavoilla.

        Se kun tiedetään miksi ne miehet sinne menevät ja itse en ainakaan halua alapäätäni esitellä tuntemattomille, sama juttu ois jos menisin pornolehteen. Yhtälailla niistä toiset saa kiksejä.


      • elämän kevät
        tirkistelijät kirjoitti:

        Johtuisko siitä että nykyään on luettu mukavista jutuista mm. shampoolaukkuun piilotetuista kameroista?

        Ja tuo sekasauna, kyllä kertoo naisesta jotain jos mieluummin menee sekasaunaan kun omalla vuorollaan. Joko menee sinne esittelemään itseään tai kyttäämään miestään. Nimenomaan jos on hyvä itsetunto ja kroppa kuosissa, sitä ei tarvitse halvasti tyrkyttää muiden nähtäville kun tietää että se on hyvä, niin tekevät ne jotka ovat epävarmoja itsestään. Joka on tyytyväinen itseensä ei pönkitä itsetuntoaan noilla tavoilla.

        Se kun tiedetään miksi ne miehet sinne menevät ja itse en ainakaan halua alapäätäni esitellä tuntemattomille, sama juttu ois jos menisin pornolehteen. Yhtälailla niistä toiset saa kiksejä.

        itse olen sen verran usein käynyt niin naisten kanssa kuin sekasaunassakin että voin sanoa että naiset on niitä jotka toisiaan kyttäävät arvostelevasti. miehet todella keskittyvät saunomiseen ja keskusteluun eivätkä naisten tussujen kyttäämiseen.


      • keski-ikäiset papparaiset
        elämän kevät kirjoitti:

        itse olen sen verran usein käynyt niin naisten kanssa kuin sekasaunassakin että voin sanoa että naiset on niitä jotka toisiaan kyttäävät arvostelevasti. miehet todella keskittyvät saunomiseen ja keskusteluun eivätkä naisten tussujen kyttäämiseen.

        kun pääset 40 suureen ikään ja siitä ylöspäin, ja etenkin kun sulla ei ota enää eteen, niin sinäkin muutut kiilusilmäiseksi tuijottajaksi.

        Miehillä jotenkin keski-iässä tosiaan aivot laskeutuu irstauden tasolle.


      • Itsetunto ja sen puute
        tirkistelijät kirjoitti:

        Johtuisko siitä että nykyään on luettu mukavista jutuista mm. shampoolaukkuun piilotetuista kameroista?

        Ja tuo sekasauna, kyllä kertoo naisesta jotain jos mieluummin menee sekasaunaan kun omalla vuorollaan. Joko menee sinne esittelemään itseään tai kyttäämään miestään. Nimenomaan jos on hyvä itsetunto ja kroppa kuosissa, sitä ei tarvitse halvasti tyrkyttää muiden nähtäville kun tietää että se on hyvä, niin tekevät ne jotka ovat epävarmoja itsestään. Joka on tyytyväinen itseensä ei pönkitä itsetuntoaan noilla tavoilla.

        Se kun tiedetään miksi ne miehet sinne menevät ja itse en ainakaan halua alapäätäni esitellä tuntemattomille, sama juttu ois jos menisin pornolehteen. Yhtälailla niistä toiset saa kiksejä.

        Eiköhän SE ole itsetunnon puutetta, jos pelkää mennä sekasaunaa "esittelemään" sitä alapäätään. Minusta noissa ko. saunoissa ei ole mitään pahaa eikä myöskään mitää seksiä.
        Saunahan ei ole sellainen paikka, mielestäni, missä pitää vahdata/peitellä sukukalleuksiaan.

        Itse olen muutaman kerran ollut ko. saunassa, eikä todellakaan ole tullut mieleen tuijottaa ketään tai vertailla kellä on isoin tai onko jollain paremmat tissit kuin mulla.
        Liekö oppi kantanu tuolta lapsuudesta: meillä saunottiin ihan aina vanhempien kanssa. Oltiin veljeni kanssa varmaan jo pitkälle toisella kymmenellä. Saunakisoja iskän kanssa, kumpi kestää paremmin.

        Itsetuntoni on ollut huono aiemmin- tosin ei koskaan tässä asiassa- nykyään ihan sama missä mennään.

        Mielestäni se tunne siitä onko sekasauna oikein vai väärin on jokaisen omassa päässä. Kyllä jos rakkaanpaansa luottaa, se on ihan yks hailee kenen kanssa saunoo; Matin vai Maijan tai kenties molempien. Ja kuten tässä aiemmin joku kertoi, sitten voi jo jotain miettiä jos kaveri haluaa selänpesuun.
        Ja "so what" mitä se auttaa, vaikka kuinka pelkäät sitä, että se kaveri haluaa sen selän sitten pestä. Eihän se sinun pelkosi poista sitä, jos kaverisi ei ole luottamuksen arvoinen. Miksi sitä murehtia, eihän murehtiminen mitään auta.
        Sekasauna ei todellakaan ole ongelma, jos susta siltä tuntuu, uskoisin, että ongelma on ollut jo kauan ilmassa ja se on juurtunut jostain ihan muusta.
        Jos kerran uskot rakkaaseesi, ja kuitenkin hän jotain tekee, niin ehkä olis paras ettiä parempi sekasaunakumppani.


    • tyhmä:)

      siis???
      Missä ei ole saunavuoroja miehille erikseen? Taloyhtiössä? Eikös niille isännöitsijöille kannattais sitten valittaa? Ainakin jos itse olisin mies ja haluaisin saunoa ilman naisseuraa niin kyllähän se on yksityisyyden kannalta loukkaavaa että sinut pakotetaan saunomaan vastakkaisen sukupuolen kanssa.

      Varsinkaan kun et voi valita ovatko muut siellä aataminasussa vai pyyhkeen kanssa. En päästäisi miestäni sellaiseen, enkä menisi itse. Ymmärrän kyllä miksi miehet sinne änkeävät ja heitä ei haittaa että pääsevät alastomia naisia katsomaan, mikäs sen mukavampaa. Onhan se jo todettu että alastomuus saa ihmisen seksuaaliset vietit heräämään varsinkin jos se kohde on muutenkin perusviehättävä.

      Kannattaisko etsiä kämppä omalla saunalla/saunavuorolla tai sitten vain ajatella niitä tyttöystävän tunteita enemmän kuin niitä porukan muita miehiä.. Jos et siihen kykene niin tuskin paljon välität.

      Toiset kun vaikka hyväksyy avoimet suhteet ja kolmen kimpat mutta toiset ei. Miksi pitäisikään hyväksyä?

      • Saunovaarin pojanpojanpoika

        Kuten moni jo aiemmin totesikin, niin osa ihmisistä menee sinne saunaan ihan saunomaan, ei ajattelemaan seksiä. Jos on suht perinteinen suomalainen sauna ja saunojat, niin saunassa on ensinnäkin melko hämärää, joten se tirkistely on tosiaan tihrustelua ja jos ei saunota ruotsalaiseen malliin, niin yleensä saunassa lämpötila kohoaa sen verran korkeaksi, että monesti siinä tosiaan tuijottelee lähinnä niitä omia muniaan enemmän, kun selkä köyryssä ottaa löylyjä vastaan. Tosin yleensä silmät on muutenkin sirrillään tai kiinni siinä vaiheessa.

        Osalla tänne kirjoittaneista saunaseura tuntuu tosiaan olevan vain joko se kanki tai reikä (etenkin tuo jonkun käyttämä termi pillurivi oli ainakin minulle aivan uusi ja mielenkiintoinen käsite, kun en ole asiaa koskaan tuolta kannalta ajatellut). Mutta itse kyllä muistan ja tunnistan saunakaverini kyllä parhaiten kasvoista.

        Varmaan tulee joskus sivusilmällä vilkaistua saunakavereita, mutta nyt kun rupesin tämän keskustelun takia asiaa miettimään, niin en kyllä osaa varmaksi sanoa kella miespuolisista kavereista on paras kroppa tai isoimmat vehkeet, tai kellä naisella parhaimmat näkemäni rinnat ja vartalo. Varmasti monia erilaisia eri tilanteissa nähnyt, mutta tarvittaessa ja yleensä saan keiteltyä omat fantasiani kokoon aivan muusta materiaalista materiaalista.

        Kato vaikka mies olenkin, niin minun ei tarvitse ajatella seksiä kuin sen 14 sekunnin välein (sen ajan välein pidän myös aina tauon tästä kirjoittamisesta ja nautiskelen mielikuvistani hetkisen). Sen muun ajan voinkin sitten ajatella ihan vapaasti jotain aivan muuta. Varmasti on joskus saunaseurassakin käynyt seksi mielessä, mutta näin on myös ihme kyllä tapahtunut keskellä talveakin, kun kaikki on olleet täysissä toppatakeissa seisoskelemassa ulkona suht kovassa pakkasessa ja odottelemassa taksia. Toisaalta silloinhan voidaankin puhua todella kuumista asusteista, joten mikäs ihme se on...

        Ehkä te, joita kiinnostaa vain ja ainostaan saunaseuranne alapää, niin voitte pysyä poissa sekasaunoista jos homma on teille liian vaikeaa, mutta ottakaa huomioon, että kaikki muut eivät vöälttämättä ajattele samalla tavalla kuin te. Ja siinä tilanteessa jos haluatte estää puolisoanne menemästä sekasaunaan niin miettikää ensin tilannetta ja sitten keskustelkaa asiasta puolisonne kanssa. On vähän toinen juttu käydä naisena saunomassa jonkun satunnaisen lätkäjoukkueen kanssa, kuin käydä sekasaunassa esim kerran tai kaksi vuodessa jossain tutussa kaveriporukassa, joka luultavasti koostuu niin miehistä, kuin naisistakin.

        Eikä ne välttämättä sielläkään kaikki naiset tai miehet mene sinne sekavuorolle. Kaikissa tapaamisissa ja pippaloissa joissa olen itse käynyt ja joihin on liittynyt saunomista, niin aina tarvittaessa ollut yleensä ensin naisten/miesten vuorot ja jos on ollut lähtijöitä, niin sekasaunaan on halutessaan voinut mennä sitten miesten vuoron lopussa. Ihan sopimalla ainakin omissa tuttavaporukoissa näistä on selvitty enkä muista yhtään tapausta jossa ketään olis katsottu kieroon sen takia jos hän ei halua lähteä sekasaunaan. En ole sinne aina itsekään jaksanut lähteä etenkään jos on jo aiemmin miestenvuorolla tullut löylyteltyä aivan omiksi tarpeiksi.


      • Saunovaarin pojanpojanpoika
        Saunovaarin pojanpojanpoika kirjoitti:

        Kuten moni jo aiemmin totesikin, niin osa ihmisistä menee sinne saunaan ihan saunomaan, ei ajattelemaan seksiä. Jos on suht perinteinen suomalainen sauna ja saunojat, niin saunassa on ensinnäkin melko hämärää, joten se tirkistely on tosiaan tihrustelua ja jos ei saunota ruotsalaiseen malliin, niin yleensä saunassa lämpötila kohoaa sen verran korkeaksi, että monesti siinä tosiaan tuijottelee lähinnä niitä omia muniaan enemmän, kun selkä köyryssä ottaa löylyjä vastaan. Tosin yleensä silmät on muutenkin sirrillään tai kiinni siinä vaiheessa.

        Osalla tänne kirjoittaneista saunaseura tuntuu tosiaan olevan vain joko se kanki tai reikä (etenkin tuo jonkun käyttämä termi pillurivi oli ainakin minulle aivan uusi ja mielenkiintoinen käsite, kun en ole asiaa koskaan tuolta kannalta ajatellut). Mutta itse kyllä muistan ja tunnistan saunakaverini kyllä parhaiten kasvoista.

        Varmaan tulee joskus sivusilmällä vilkaistua saunakavereita, mutta nyt kun rupesin tämän keskustelun takia asiaa miettimään, niin en kyllä osaa varmaksi sanoa kella miespuolisista kavereista on paras kroppa tai isoimmat vehkeet, tai kellä naisella parhaimmat näkemäni rinnat ja vartalo. Varmasti monia erilaisia eri tilanteissa nähnyt, mutta tarvittaessa ja yleensä saan keiteltyä omat fantasiani kokoon aivan muusta materiaalista materiaalista.

        Kato vaikka mies olenkin, niin minun ei tarvitse ajatella seksiä kuin sen 14 sekunnin välein (sen ajan välein pidän myös aina tauon tästä kirjoittamisesta ja nautiskelen mielikuvistani hetkisen). Sen muun ajan voinkin sitten ajatella ihan vapaasti jotain aivan muuta. Varmasti on joskus saunaseurassakin käynyt seksi mielessä, mutta näin on myös ihme kyllä tapahtunut keskellä talveakin, kun kaikki on olleet täysissä toppatakeissa seisoskelemassa ulkona suht kovassa pakkasessa ja odottelemassa taksia. Toisaalta silloinhan voidaankin puhua todella kuumista asusteista, joten mikäs ihme se on...

        Ehkä te, joita kiinnostaa vain ja ainostaan saunaseuranne alapää, niin voitte pysyä poissa sekasaunoista jos homma on teille liian vaikeaa, mutta ottakaa huomioon, että kaikki muut eivät vöälttämättä ajattele samalla tavalla kuin te. Ja siinä tilanteessa jos haluatte estää puolisoanne menemästä sekasaunaan niin miettikää ensin tilannetta ja sitten keskustelkaa asiasta puolisonne kanssa. On vähän toinen juttu käydä naisena saunomassa jonkun satunnaisen lätkäjoukkueen kanssa, kuin käydä sekasaunassa esim kerran tai kaksi vuodessa jossain tutussa kaveriporukassa, joka luultavasti koostuu niin miehistä, kuin naisistakin.

        Eikä ne välttämättä sielläkään kaikki naiset tai miehet mene sinne sekavuorolle. Kaikissa tapaamisissa ja pippaloissa joissa olen itse käynyt ja joihin on liittynyt saunomista, niin aina tarvittaessa ollut yleensä ensin naisten/miesten vuorot ja jos on ollut lähtijöitä, niin sekasaunaan on halutessaan voinut mennä sitten miesten vuoron lopussa. Ihan sopimalla ainakin omissa tuttavaporukoissa näistä on selvitty enkä muista yhtään tapausta jossa ketään olis katsottu kieroon sen takia jos hän ei halua lähteä sekasaunaan. En ole sinne aina itsekään jaksanut lähteä etenkään jos on jo aiemmin miestenvuorolla tullut löylyteltyä aivan omiksi tarpeiksi.

        Vielä tuohon "Toiset kun vaikka hyväksyy avoimet suhteet ja kolmen kimpat mutta toiset ei." - Niin ja toiset ne vaan seksuaalistaa kaikki miesten ja naisten väliset asiat, sekä ilmeisesti vielä alastomuudenkin ja toiset ei.

        Ja minulle tyhmälle voisi joku vielä kertoa mitä tekemistä sekasaunoilla ja avoimilla suhteilla on keskenään? Minä en ainakaan ole mikään avointen suhteiden kannattaja, vaikken sekasaunoja vastustakaan. Miten se edes tähän liittyy?

        Ja pitääkö sellaisten, jotka ei oo jatkuvasti kiipeämässä nais/miespuolisten kavereidensa selkään (tai kuvittele tekevänsä sitä 24/7) kärsiä siitä että jotkut toiset tuntuvat vahvasti näin tekevän vähintään oman päänsä sisällä?

        Minä esimerkiksi olen syytön jo joku toinen yhdistää saunomisen ja ryhmäseksin keskenään. Minä en sitä tee. Ja ihmettelen myös että maailmassa on kuitenkin vaikka kuinka paljon nudistirantojakin joissa meno ei noin 2 sekunnin välein muutu irstaiksi bakkanaaleiksi niin, että palokunta joutuu kokoajan paloletkun avulla pitämään kymmeniä/satoja vieraita ihmisiä erossa toisistaan.

        Se että jotkut haluavat välttämättä tuijotella vieraiden ihmisten alastomia vartaloita irstailumielessä ei estä heitä tekemästä sitä vaikka molemmilla osapuolilla olisi vaatetta päällä vahvastikin. Monestihan sopivasti peittävät ja vihjailevat vaatteet ovat paljon seksikkäämmät, kuin pelkkä alaston vartalo.


    • Dr. RelaX

      Nykypäivänä tällainen käyttäytyminen on aivan normia. Katso vaikka BB:sta :)

    • Seka(o)saunoja

      Vuosien saatossa ukkomiehenä sekasaunassa useastikin käyneenä voin aivan hyvin suositella sitä.
      Meillä nyt vain on ollut tapana piilottaa enempi sukupuolista kiinostusta herättävät alueet käyttämällä uima-asuja ja hoitaa peseytyminen joustavasti eri aikaan (pareittain/sukupuolittain).

      "Turha" nipottaminen pois ja saunaan vain.

      Jos suhteessa tulee tilanne, ettei toinen osapuoli saa nähdä vastakkaisen sukupuolen edustajia, niin olisiko parisuhteessa ylipäätään ehkä jotain keskustelemista (ehkä huono itsetunto, ehkä liian vilkkaat silmät,...)?

      Oma mielipiteeni useistakin asioista on ennemmin miettiä kiertoteitä hoitaa asioita, kuin pistää ehdoton jyrkkä piste millekään.

    • en mene sekasaunoihin

      Näissä menee ihmisillä ajatukset ja tunteet sekaisin, enkä itse myöskään tajua tätä nykypvän villitystä nakuilla ja saunoa muidenkin kun oman perheen tai tyttö- poikaystävän kanssa.

      Toisia asia ei haittaa, mutta turha kenenkään silti väittää, ettei siellä saunassa katselisi sitten niitä kavereitten vaimoja ja miehiä.

      On oltava vapaus kieltäytyä, eikä siitä tarvii tehdä numeroa. Mikä vika on naisten- ja miesten vuoroissa, ei mitään, vaan ne ovat paljon luonnollisempi jako saunomiseen. Samalla saa jutella niitä tyttöjen- ja poikien juttuja rauhassa.

      Joku ei tykkää kahvista, anna hänene juoda teeta ihmettelemättä sitä, joku kokee oman alastomuutensa yksityiseksi, salli se hänelle. Kyse ei ole mistään "ootpa vaikee tai tiukkis", vaan hyvästä käytöksestä!

    • suomalaisista

      on tullut sellaisia niuhottajia, ettei kaikki vois saunoa alasti yhdessä? Onko nää muslimiajatukset pesiny jo suomalaisiinkin. Vuosituhannet on vedetty väensaunat kaikki kimpassa, eikä siihen automaattisesti oo liityny niin minkaanlaista seksuaalisuutta. Minä ainakin mieheni kanssa saunon kavereittemme kanssa yhdessä kaikki yhdes koos, niin miehet kuin naisetkin. Perkele, ottakaa rennosti uhmiset, maailmassa on oikeesti oikeitakin ongelmia!

      • ----------------

        Ei varmasti ole entisaikaan saunottu sukuun kuulumattomien kanssa sekasaunassa. Ennen naiset oli paljon tarkempia omasta maineestaan ja kylillä varmasti kuiskittiin jos vieraiden kanssa sekasaunaan eksyi.


    • lusikkaa soppaa

      on tullut jos minkälaista kommenttia, ja tässä yks lisää.
      olen keski-ikäinen nainen. nuorempana tuli käytyä sekasaunoissakin muutaman kerran. yleensä ei oltu vesiselviä kukaan.
      likinäköä mulla on jonkun verran. en ole silti ns puolisokea, eli kyllä ne ... näkee jos niikseen.

      kyllä mun mielestä siellä tulee kattottua toisia! onhan ne silmät päässä!

      vaikkakin saunassa on "kuuma" (mikä kellekin on kuumaa sitten), mutta ei nyt välttämättä aina kuuma kuin hornassa, eli kyllä pystyy muutakin kuin irviselemään. eli katteleen vaikka ympärilleen!

      ja juu, pystyy ja fyysisesti jaksaa myös....piip.. siinä selkää pestessä voi tulla ja on tullutkin mieleen, ja

      on tapahtunu myös, oman kumppanin kans, pesuhuoneessa. eikä ollut ollenkaan noin teknisesti vaikeaa toteuttaa, ei ollut liian kuumaa, ei rankkaa saati sitten mahdotonta ...piip...

      ja juu, sanoisin tosiaan toisaalta että ne on naiset kyllä yleensä niitä, jotka mittailee ja vertailee itteänsä niihin toisiin naisiin!
      tunnustakoon ken uskaltaa.

      vanhemmuuteen olen käynyt yhden tai kaks kertaa yhteissaunassa mieheni ja meidän yhteisen tuttavamiehen kanssa. vähän se vaivasi, mutta oli liki pakko toimia silloin siinä tilanteessa niin.

      en periaatteessa enää kannata sekasaunomista.

      ensinnäkin löylyn määristä ollaan niin montaa mieltä, toiseksi jos pesemään ei pääse / mahdu kuitenkaan kovin moni yhtä aikaa jne.
      mun mielestä jutella voi saunan jälkeenkin. lauteilla haluan vain rentoutua.

      nykyisin käydään omassa saunassa ukon kanssa, ja saunan lämpötilasta kun ollaan yhtä mieltä jne, niin kivaa on.

      tykätään semmosesta 65-70 asteisesta, ja itse poistun vähän aiemmin, ja mies jää vielä heittään isot löylyt sen jälkeen.

      mielestäni toista pitää kyllä kunnioittaa, että jos ei partneri hyväksy eikä tykkää, niin sitten pitäis keksiä joku muu ratkaisu.

      ei ole ittellä tuollaista ongelmaa enää, mutta en usko että ukko tykkäis että menisin saunomaan minne sattuu, ja sama toisinkin päin.
      kukin kuitenkin taaplaa tyylillään.

    • 50v

      Mitä hävettävää kelläkään on,ollaanhan kaikki periaattessa samanlaisia vai onko se naisille vaikeaa jos on itsellä selluliittiä ja toisille sitä ei ehkä tulekaan.Vai onko tää kilpailuyhteiskunta se joka panee toiset pelkäämään että nyt se puoliso näki paremman ja vaihtaa siihen.,Ehkä se häveliäisyys on vanhemmilta perittyä mutta minun mielestä typerää kun minäkään en häpeä vaikkei munulla olekaan mitkään isot munat mutta vaimolle ovat jo riittäneet liki kolmekymmentä vuotta ja intiimiähän se on kun siellä ei kuitenkaan kosketella toisia vaikka samaan aikaa saunassa ollaankin.

      • ononon

        no VAIN ja ainoastaan periaatteessa ollaankin kaikki suurinpiirtein samanlaisia, mut tottaKAI se selluliitti, roikkumaha/tissi, suonikohjut jne.. on arkoja asioita, ja korpeaa niiiiiiiiiin, jos sellasilta on joku kanssasisar (ja auta armias jos vielä saman ikäinen olleskaan) on välttyny ja itte ei. kauppamaailmakin tietää tuon asian hiton hyvin.

        ja VAIKKA tietää kuinka hyvin, ettei se oma rakas niitä oman kultansa kurveja arvostelumielessä mittele, ja rakastaa kaikesta huolimatta koko pakettia, EIKÄ vaihtais jonkun tollasen ulkonäkö-asian takia johonkin silopyllyyn, vaan isommat asiat ne painaa vaa´assa, niin SILTIKIN !!!:(


      • on keinotekoinen

        Se on nähdäkseni se on "kateutta kaikesta".Kun minä olin lapsi/koulussa,me kaikki kävimme saunassa ken mitenkin ehti.(oli samaan-aikaan,miehiä,naisia,tyttöjä,poikia.Ei tuosta jäänyt mitään pitkäksiaikaa keskusteltavaa.Eikä niinkään mitään salaisuuksia.


    • saunoja123

      Älä ole tossun alla.

    • Mr. Parisuhde

      Ovatko nuo naikkoset, jotka olisivat samassa saunassa, parisuhteessa vai sinkkuja? Jos sinkkuja, silloin sekasauna tosiaan arveluttaa..., typsyt voivat nimittäin "vahingossa" tarttua siroilla sormillaan jöötiisi kiinni...:/ Tällainen kiusoittelu on naisille hyvin tyypillistä, erityisesti, kun tietävät sinun olevan parisuhteessa. Se voisi olla tyttöystäväsi mielestä todella arveluttavaa.

    • mukaan

      Arveluttaahan tuo varmaan jokaista puolisoa.

      Me käydään kyllä kultsin kanssa saunassa aina kun siihen on mahdollisuus, joko yhdessä tai erikseen.

      En käsitä mitä eroottista saunassa on. Suomessa on kautta aikojen saunottu alastomina, ainoa poikkeus taitaa olla uimahallit.

      Parisuhteessa luottamuksen on toimittava ja ellei se toimi, on mun mielestä epäilevällä osapuolella velvollisuus korjata asia.

      Alkuun yhdessä sinne sekasaunaan ja rakentamaan luottamusta että sinne joskus pääsee omineenkin.

    • joku?:?

      meillä ei ole tollasia saunavuoroja.vaan on jokaiselle merkitty omat sauna vuorot aika.millon mennään jne. sinuna minä kunniottasin mitä suuremmalla syyllä puoliskoasi.antaa muitten mennä vaan.älä muista välitä. lopussa kiitos seisoo kyllä...

    • Miksi ei?

      Menkää yhdessä sinne sekasaunaan. Silloinhan kaikki on ok.

      • kypsymättömyydestä

        Eli kun ei ole sinut itsensä eikä seksuaalisuutensa, tai edes kehonsa kanssa, niin toinenkaan ei saa olla. Ja kaikki muuthan sitten onkin pervoja :)).

        Kyllä se kieltäminen johtuu omasta päänupista, eikä puolison kunnioituksesta. Siitä on kieltäjällä kunnioitus kaukana. Parisuhdehan pitäisi perustua luottamukseen. Sitä luottamusta joko on tai sitten ei. Ja jos kiellät menemästä silloin kumppanisi tietää ettei luottamusta ole. Se myöskin kertoo eittämättä siitä kumpi teistä on pervompi, ainakin ajatuksissaan. Mut lohdutuksen sana. Kun aikuistutte ja luottamus on sillä tasolla kun aikuisilla pitäisi olla, se on sulle yks hailee näkeekö kumppanisi alastoman ihmisen vai ei. Koska tiedät että sä olet se kaunein kuitenkin kumppanisi mielestä.
        ps. tanja karpela ei ainakaan mun makuun yhtään, vaikka naisista pidänkin


      • Tuollainen vitun impotentti...
        kypsymättömyydestä kirjoitti:

        Eli kun ei ole sinut itsensä eikä seksuaalisuutensa, tai edes kehonsa kanssa, niin toinenkaan ei saa olla. Ja kaikki muuthan sitten onkin pervoja :)).

        Kyllä se kieltäminen johtuu omasta päänupista, eikä puolison kunnioituksesta. Siitä on kieltäjällä kunnioitus kaukana. Parisuhdehan pitäisi perustua luottamukseen. Sitä luottamusta joko on tai sitten ei. Ja jos kiellät menemästä silloin kumppanisi tietää ettei luottamusta ole. Se myöskin kertoo eittämättä siitä kumpi teistä on pervompi, ainakin ajatuksissaan. Mut lohdutuksen sana. Kun aikuistutte ja luottamus on sillä tasolla kun aikuisilla pitäisi olla, se on sulle yks hailee näkeekö kumppanisi alastoman ihmisen vai ei. Koska tiedät että sä olet se kaunein kuitenkin kumppanisi mielestä.
        ps. tanja karpela ei ainakaan mun makuun yhtään, vaikka naisista pidänkin

        Sulla vitun impotentti on päässä vikaa.


      • diagnoosi?
        Tuollainen vitun impotentti... kirjoitti:

        Sulla vitun impotentti on päässä vikaa.

        Tosi kypsän aikuisen kommentti.


      • Se oli kivaa !
        diagnoosi? kirjoitti:

        Tosi kypsän aikuisen kommentti.

        Te ootte kaikki homoja paitsi minä ;)


    • Homosauna

      Homoja on joissakin uimahalleissa runsaastikin, joskus joku on jotenkin väärin käsittänyt seksuaalisuuteni ja tullut istumaan tyhjässä saunassa ihan ihoon kiinni.

      Ei mua katselu haittaa, tuollaisesta iholle asti tulemisesta hieman hätkähtää.

      Sekasauna jossain lätkä- tai jalkapallo jengissä on turvallisempi kuin "miesten" sauna

    • himo-Erkki

      Näkyykös näissä sekasaunoissa usein naisia, joilla on posliini? Olisi ihan kiva tietää noin niinku tilastollisesti, että monellako mahtaa olla posliini ja monellako on tosi rietas ajelematon karvaviidakko?! Nam!

      Alkuperäinen keskustelun aloittaja voisi vaikka vastata ja kertoa omat tilastonsa ja tietysti kaikki muutkin saa kertoa kokemuksensa.

      t: himo-Erkki

      • isotpojat kertovat

        kun kasvat aikuiseksi.


    • tyttö18v.

      Mitä, jos koittaisit järjestää jätkien keskeisen saunavuoron? Ymmärrän, että jätkät tahtovat tyttöjen kanssa yhdessä saunaan ja ymmärrän, miksei tyttöystäväsi tahdo sinua saunaan alastomien naisten keskelle.

      Olen itse 18-vuotias sievä neito. Sekasauna on monesti koettu, mutta yleensä on kuitenkin oma kulta otettu mukaan ja sauna on ollut meidän.

      Ei minunkaan poikaystäväni päästä minua monen jätkän kanssa saunaan, vaikka hän itse olisi paikalla - menee yli,
      ja kyllä minäkin katson hieman, ketä saunaan on menossa (naispuolisia) ennen kuin mihinkään suostun (kyllä se tiedetään, että te jätkät - vaikka suhteessa elätte - kuolaatte kaikkien perään),
      ja sitten löytyy vielä ihmisiä, jotka eivät ymmärrä, ettei sekasauna nyt seksiä tarkoita.

      Jos nyt typeränä menet, koitat mukames pitää oman tahtosi tai muuta hölmöä, äijämäistä, saat kuulla asiasta vielä pitkään.
      Kuuntele nyt kerrankin tyttöystävää. Se on vain yksi sauna kerta. Ehkä illalla tyttöystävä osoittaa kiitollisuutensa ;)

      • Maanvaivari

        Tai miksei se tyttöystävä voi samalla tavalla vastavuoroisesti kunnioittaa poikaystävän tahtoa? Eiköhän se juttu kannata arvioida tilanteen mukaan.

        Jos jätkä on menossa saunaan lähinnä vanhojen kavereiden kanssa kerran pari vuodessa on se vähän eri asia kuin että hän juoksisi sekasaunassa jatkuvasti tuttujen ja tuntemattomien kanssa eikä tahtoisi tyttöystäväänsä mukaan.

        Sinä sitten tiedät miten me jätkät kuolataan kaikkien perään -

        Minä voin kertoa sinulle yhden salaisuuden... Ei me kaikki kuolata. Edes vaikka nähtäisiin joku alastomana. Toiset ehkä kuolaa, toiset ei. Sinun jätkästäsi en tiedä. Voi vaikka kuolatakin. Jotenkin vain olen huomannut, että jos joku tekee jotain itse, niin automaattisesti epäilee(eli tietää) että kaikki muutkin tekevät sitä samaa. Sama juttu mustasukkaisuuden kanssa. Pettäjät ovat monesti itse uskomattoman mustasukkaisia puolisostaan. Koska minä petän, hänkin pettää minua heti kun voin voi...

        Mutta vielä sen verran, että silloin kun me miehet jotakuta kuolataan, niin sillä taas ei ole yhtään mitään väliä ollaanko saunassa vai ei tai ollaanko me nähty sen tissit ja pimpsa. Hiton paljon kiihottavamapaa homma on, kun ei aivan kaikkea tiedä. Jättää katsos enemmän tilaa mielikuvitukselle.


      • tyttö18v.
        Maanvaivari kirjoitti:

        Tai miksei se tyttöystävä voi samalla tavalla vastavuoroisesti kunnioittaa poikaystävän tahtoa? Eiköhän se juttu kannata arvioida tilanteen mukaan.

        Jos jätkä on menossa saunaan lähinnä vanhojen kavereiden kanssa kerran pari vuodessa on se vähän eri asia kuin että hän juoksisi sekasaunassa jatkuvasti tuttujen ja tuntemattomien kanssa eikä tahtoisi tyttöystäväänsä mukaan.

        Sinä sitten tiedät miten me jätkät kuolataan kaikkien perään -

        Minä voin kertoa sinulle yhden salaisuuden... Ei me kaikki kuolata. Edes vaikka nähtäisiin joku alastomana. Toiset ehkä kuolaa, toiset ei. Sinun jätkästäsi en tiedä. Voi vaikka kuolatakin. Jotenkin vain olen huomannut, että jos joku tekee jotain itse, niin automaattisesti epäilee(eli tietää) että kaikki muutkin tekevät sitä samaa. Sama juttu mustasukkaisuuden kanssa. Pettäjät ovat monesti itse uskomattoman mustasukkaisia puolisostaan. Koska minä petän, hänkin pettää minua heti kun voin voi...

        Mutta vielä sen verran, että silloin kun me miehet jotakuta kuolataan, niin sillä taas ei ole yhtään mitään väliä ollaanko saunassa vai ei tai ollaanko me nähty sen tissit ja pimpsa. Hiton paljon kiihottavamapaa homma on, kun ei aivan kaikkea tiedä. Jättää katsos enemmän tilaa mielikuvitukselle.

        Naiset jaksavat muistella vanhoja kauemmin.

        Olen aivan varma, että enemmän naista harmittaa, että mies menee sekasaunaan kuin miestä se, että yksi sauna jäi väliin.

        Sinä olet sinä - se ei tarkoita, että kaikki ovat samanlaisia :)

        Sinä oletkin ehkä vanhempi kuin nämä jätkät, joista itse puhuin. Nämä ainakin kuolaavat minkä tahansa pimpsan perään :)


      • Maanvaivari
        tyttö18v. kirjoitti:

        Naiset jaksavat muistella vanhoja kauemmin.

        Olen aivan varma, että enemmän naista harmittaa, että mies menee sekasaunaan kuin miestä se, että yksi sauna jäi väliin.

        Sinä olet sinä - se ei tarkoita, että kaikki ovat samanlaisia :)

        Sinä oletkin ehkä vanhempi kuin nämä jätkät, joista itse puhuin. Nämä ainakin kuolaavat minkä tahansa pimpsan perään :)

        Mullapa ei olekaan tapana väittää että kaikki käyttäytyisivät - tai heidän pitäisi käyttäytyä kuten vaikka minun (vaikka tietenkin satunkin olemaan se kaikkein komein/viisain/älykkäin/täydellisin/vaatimattomin kaikista maailman ihmisistä). Tiedostan sen asian hyvin. Siksi sanoinkin, että jotkut varmasti kuolaavatkin, mutta eivät tosiaan kaikki. Eikä se ole pelkästään iästä kiinni. Osa vanhoistakin osaa käyttäytyä välillä kuin lapset. Ja joskus jopa huonommin. Henk kohtaisesti olen nähnyt kun joku keski-ikäinen saa samantyylisen itkupotkuraivarin kuin joku 3-vuotias ja vielä täysin mitättömästä asiasta. Eikä edes alkoholilla ollut mitään tekemistä asian kanssa.

        Ja vastahan kesällä lehdissäkin käsiteltiin näitä eduskunnan yli 50-vuotiaita ikiteinejä, jotka kuolaavat minkä tahansa pimpsan perään. Iällä ei tosiaan ole sen asian kanssa mitään tekemistä.

        Ehkä sen naisen kannattaa myös välillä vähän miettiä omaa käytöstään. Terve parisuhde on aina kompromissien tekemistä, koska ei voida olettaa että molemilla olisi täysin samat kiinnostuksen kohteet, mutta se ei tosiaan tarkoita että vain mies tekee aina ne kompromissit, koska: "naista nyt vain harmittaa jotkin asiat enemmän ja pidempään". Tämä sama pätee tietysti tarvittaessa miehiinkin.


    • MarruM

      Kyllä on ihme jeesustelijoita koko viestiketju pullollaan. Viesteistä päätellen hillittömimmin himot hyrräävät nimenomaan niillä, jotka haluavat tekosiveinä kieltää sekasaunat itseltään, puolisoiltaan ja oikeastaan kaikilta muiltakin. En minä ainakaan ole koskaan mennyt saunaan muiden ihmisten jalkovälejä tuijottelemaan.

      Mutta joo, kuten joku jo sanoikin, ihmiset ovat erilaisia. Aloittajan kannattaa ehkä vielä jutella asiasta tyttöystävänsä kanssa. Jos omat arvot on kovinkin erilaiset (tai luottamusta ei ole???) niin liekö sitä järkevää olla yhdessä ylipäätään.

      • jeesustelua

        se on ettei halua mennä saunaan kenen tahansa kanssa? Minulla on täysi oikeus olla menemättä vaikka ollenkaan saunaan ikinä koskaan never, tai saunoa aina yksin.

        Sekö on jeesustelua ettei halua olla alasti kaikkien ihmisten kanssa!!??????!!!!!!

        Ihan oikeesti, tuollainen on naurettavaa... Mikäs tekee teistä sekasaunan kannattajista parempia ihmisiä? Nämä on mielipideasioita, ja tuntuu ettei useakaan ihminen täällä arvosta tai kunnioita YHTÄÄN toisenlaista mielipidettä. Varsinkaan nämä kiihkeät sekasaunan ja alasti-kaikkien-kanssa-aina- periaatteen kannattajat ja ihannoijat.

        Se osoittaa kypsymättömyyttä, jos ei osaa ajatella että maailmassa on erilaisia ihmisiä, eivätkä kaikki ole samanlaisia kuin itse.

        Eikös jokaisella ihmisellä ole oikeus tehdä just niinku haluaa? Se on VAPAUTTA, ei jeesustelua, prkl!

        Minä en hauku enkä ole haukkunut ketään vaikka olisi mitä mieltä mistä asiasta. Joka mielipiteessä on pointti.

        Tehkää niinkuin tykkäätte, minä teen niinkuin minä haluan.

        Tästäkin keskustelusta tuli joku ihme kateus/hyvä itsetunto/ULKONÄKÖ-juttu. Sekö sitten jonkun mielestä osoittaa varman huonon itsetunnon, jos ei halua sekasaunaan? Hah hah..

        Ja sekö sitten on suorastaan henkirikos, jos ei tykkää että kumppani menee sekasaunaan? Täällä paljon haukutaan armottomasti ja lapsellisesti niitä ketkä toivoo ettei kumppani mene, mutta hyvin harva täällä sanoo kieltävänsä menon, vaikka ei itse tykkää. Niin, että eikös se osoita älyä ja joustavuutta, että antaa asian olla omanaan ja toisen omana, vaikka ei ajattelisi ihan samoin? Se ei ole kieltämistä, jos avoimesti kertoo jonkun asian loukkaavan. Se on rehellisyyttä.

        Tuntuu että sekasaunan kannattajat varsinkaan eivät anna yhtään tilaa toisten mielipiteelle tai edes yritä kunnioittaa muita.

        Sekö on vapautta, että pitää tehdä yleisen mielipiteen mukaan ja mielistellä muita jotta saisi arvostetun "vapauden kunnioittajan" nimikkeen? Minusta vapaus on aivan muuta.


      • jaapatijaa
        jeesustelua kirjoitti:

        se on ettei halua mennä saunaan kenen tahansa kanssa? Minulla on täysi oikeus olla menemättä vaikka ollenkaan saunaan ikinä koskaan never, tai saunoa aina yksin.

        Sekö on jeesustelua ettei halua olla alasti kaikkien ihmisten kanssa!!??????!!!!!!

        Ihan oikeesti, tuollainen on naurettavaa... Mikäs tekee teistä sekasaunan kannattajista parempia ihmisiä? Nämä on mielipideasioita, ja tuntuu ettei useakaan ihminen täällä arvosta tai kunnioita YHTÄÄN toisenlaista mielipidettä. Varsinkaan nämä kiihkeät sekasaunan ja alasti-kaikkien-kanssa-aina- periaatteen kannattajat ja ihannoijat.

        Se osoittaa kypsymättömyyttä, jos ei osaa ajatella että maailmassa on erilaisia ihmisiä, eivätkä kaikki ole samanlaisia kuin itse.

        Eikös jokaisella ihmisellä ole oikeus tehdä just niinku haluaa? Se on VAPAUTTA, ei jeesustelua, prkl!

        Minä en hauku enkä ole haukkunut ketään vaikka olisi mitä mieltä mistä asiasta. Joka mielipiteessä on pointti.

        Tehkää niinkuin tykkäätte, minä teen niinkuin minä haluan.

        Tästäkin keskustelusta tuli joku ihme kateus/hyvä itsetunto/ULKONÄKÖ-juttu. Sekö sitten jonkun mielestä osoittaa varman huonon itsetunnon, jos ei halua sekasaunaan? Hah hah..

        Ja sekö sitten on suorastaan henkirikos, jos ei tykkää että kumppani menee sekasaunaan? Täällä paljon haukutaan armottomasti ja lapsellisesti niitä ketkä toivoo ettei kumppani mene, mutta hyvin harva täällä sanoo kieltävänsä menon, vaikka ei itse tykkää. Niin, että eikös se osoita älyä ja joustavuutta, että antaa asian olla omanaan ja toisen omana, vaikka ei ajattelisi ihan samoin? Se ei ole kieltämistä, jos avoimesti kertoo jonkun asian loukkaavan. Se on rehellisyyttä.

        Tuntuu että sekasaunan kannattajat varsinkaan eivät anna yhtään tilaa toisten mielipiteelle tai edes yritä kunnioittaa muita.

        Sekö on vapautta, että pitää tehdä yleisen mielipiteen mukaan ja mielistellä muita jotta saisi arvostetun "vapauden kunnioittajan" nimikkeen? Minusta vapaus on aivan muuta.

        Eikös kyse ollut juuri siitä että joku joka ei sekasaunoista itse välitä, haluaa estää myös puolisoaan sellaiseen menemästä? Mitäs tekemistä sillä on sen oman vapauden kanssa?

        "Ja kiihkeät sekasaunan ja alasti-kaikkien-kanssa-aina- periaatteen kannattajat" - olisit vielä lisännyt karvaiset, limaiset, rasvaiset ja irstaat. Enkä minä ainakaan suhtaudu sekasaunaan sen "kiihkeämmin" kuin vaikka yksin saunomiseen. Saunominen kuin saunominen. Jos ei sauno yksin, niin sitten on juttuseuraa. Itse en ainakaan muista koskaan saunoneeni täysin vieraassa porukassa. Aina on mukana ollut tuttu/tuttuja.

        Ei minulle ainakaan tuota mitään ongelmaa jos joku ei halua sekasaunassa käydä. En minä itsekkää käy sellaisessa kuin harvoin, mutta en myöskään myöskään tuomitse niitä jotka käyvät useasti tai eivät ollenkaan. Ja itse ainakin käyn siellä juuri saunomassa/juttelemassa ja viettämässä hauskaa iltaa kavereiden kanssa.

        Jos haluan välttämättä nähdä alastomia ihmisiä, niin se kyllä onnistuisi vaikka nyt, tältä istumalta. Sen kun etsisi jonkun sivuston, jossa niitä paljaita vartaloita esitellään vielä kaikenlisäksi hyvässä valaistuksessa ja muutenkin täydellisiksi kuvankäsiteltyinä. Ja varmasti halutessa kaikenkokoisina/näköisinä/ikäisinä. Ei tarvitse laskea sen varaan josko nänni vilahtaisi. Ja seksiäkin voi harrastaa ihan oman kullan kanssa, ei tarvitse lähteä minnekään saunaan ehdottelemaan ryhmissessiota joillekin ventovieraille.


      • EnniK
        jeesustelua kirjoitti:

        se on ettei halua mennä saunaan kenen tahansa kanssa? Minulla on täysi oikeus olla menemättä vaikka ollenkaan saunaan ikinä koskaan never, tai saunoa aina yksin.

        Sekö on jeesustelua ettei halua olla alasti kaikkien ihmisten kanssa!!??????!!!!!!

        Ihan oikeesti, tuollainen on naurettavaa... Mikäs tekee teistä sekasaunan kannattajista parempia ihmisiä? Nämä on mielipideasioita, ja tuntuu ettei useakaan ihminen täällä arvosta tai kunnioita YHTÄÄN toisenlaista mielipidettä. Varsinkaan nämä kiihkeät sekasaunan ja alasti-kaikkien-kanssa-aina- periaatteen kannattajat ja ihannoijat.

        Se osoittaa kypsymättömyyttä, jos ei osaa ajatella että maailmassa on erilaisia ihmisiä, eivätkä kaikki ole samanlaisia kuin itse.

        Eikös jokaisella ihmisellä ole oikeus tehdä just niinku haluaa? Se on VAPAUTTA, ei jeesustelua, prkl!

        Minä en hauku enkä ole haukkunut ketään vaikka olisi mitä mieltä mistä asiasta. Joka mielipiteessä on pointti.

        Tehkää niinkuin tykkäätte, minä teen niinkuin minä haluan.

        Tästäkin keskustelusta tuli joku ihme kateus/hyvä itsetunto/ULKONÄKÖ-juttu. Sekö sitten jonkun mielestä osoittaa varman huonon itsetunnon, jos ei halua sekasaunaan? Hah hah..

        Ja sekö sitten on suorastaan henkirikos, jos ei tykkää että kumppani menee sekasaunaan? Täällä paljon haukutaan armottomasti ja lapsellisesti niitä ketkä toivoo ettei kumppani mene, mutta hyvin harva täällä sanoo kieltävänsä menon, vaikka ei itse tykkää. Niin, että eikös se osoita älyä ja joustavuutta, että antaa asian olla omanaan ja toisen omana, vaikka ei ajattelisi ihan samoin? Se ei ole kieltämistä, jos avoimesti kertoo jonkun asian loukkaavan. Se on rehellisyyttä.

        Tuntuu että sekasaunan kannattajat varsinkaan eivät anna yhtään tilaa toisten mielipiteelle tai edes yritä kunnioittaa muita.

        Sekö on vapautta, että pitää tehdä yleisen mielipiteen mukaan ja mielistellä muita jotta saisi arvostetun "vapauden kunnioittajan" nimikkeen? Minusta vapaus on aivan muuta.

        "Minulla on täysi oikeus olla menemättä vaikka ollenkaan saunaan ikinä koskaan never, tai saunoa aina yksin."

        Voi jeesus kristus ja mitä niitä muita olikaan... Koita sinäkin nyt pikkuhiljaa ymmärtää, ettei suurinta osaa tämän viestiketjun kirjoittajista kiinnosta palaneen puupennin vertaa, kenen kanssa sinä saunot tai olet saunomatta. Viestissä, johon vastasit, oli kyse siitä, että A) useimmille ihmisille sauna ja seksi eivät liity toisiinsa mitenkään ja B) suhde ei liene kovinkaan terveellä pohjalla, jos pariskunta on tällaisesta asiasta täysin eri mieltä ja toinen osapuoli painostaa toista käyttäytymään tavalla, joka tuntuu hänestä omituiselta (Tämähän pätee jotakuinkin kaikkiin asioihin tässä maailmassa.)

        Mikä tossa nyt sitten on niin vaikeeta? Kyllä tollanen vuodatus haiskahtaa jo aikamoisilta patoutumilta, jos on tollanen meteli aloitettava näin simppelistä asiasta.


      • Kysyjä kaipaa selkeää tilastoa
        EnniK kirjoitti:

        "Minulla on täysi oikeus olla menemättä vaikka ollenkaan saunaan ikinä koskaan never, tai saunoa aina yksin."

        Voi jeesus kristus ja mitä niitä muita olikaan... Koita sinäkin nyt pikkuhiljaa ymmärtää, ettei suurinta osaa tämän viestiketjun kirjoittajista kiinnosta palaneen puupennin vertaa, kenen kanssa sinä saunot tai olet saunomatta. Viestissä, johon vastasit, oli kyse siitä, että A) useimmille ihmisille sauna ja seksi eivät liity toisiinsa mitenkään ja B) suhde ei liene kovinkaan terveellä pohjalla, jos pariskunta on tällaisesta asiasta täysin eri mieltä ja toinen osapuoli painostaa toista käyttäytymään tavalla, joka tuntuu hänestä omituiselta (Tämähän pätee jotakuinkin kaikkiin asioihin tässä maailmassa.)

        Mikä tossa nyt sitten on niin vaikeeta? Kyllä tollanen vuodatus haiskahtaa jo aikamoisilta patoutumilta, jos on tollanen meteli aloitettava näin simppelistä asiasta.

        "A) useimmille ihmisille sauna ja seksi eivät liity toisiinsa mitenkään"

        Esitä tilasto. Älä selitä mitään, vaan esitä tilasto. Jos sulla ei ole tilastoa, sulla on vain mielipide, jota koitat tyrkyttää totuutena.

        "B) suhde ei liene kovinkaan terveellä pohjalla, jos pariskunta on tällaisesta asiasta täysin eri mieltä ja toinen osapuoli painostaa toista käyttäytymään tavalla, joka tuntuu hänestä omituiselta"

        Suhde on terveemmällä pohjalla kuin suurimmalla osalla täällä. Suurimmassa osassa maailmaa EI YHTEISSAUNOTA.

        Sen lisäksi suurimmassa osassa maailmaa ei esiinnytä julkisesti alasti.

        Sen lisäksi suurimmassa osassa maailmaa ei ole niin suuria avioero ja pettämislukuja kuin Suomessa.

        Siinä sulle faktaa. Tilastoja löytyy esim. Natiomaster-nettisivuilta.


      • MarruM
        Kysyjä kaipaa selkeää tilastoa kirjoitti:

        "A) useimmille ihmisille sauna ja seksi eivät liity toisiinsa mitenkään"

        Esitä tilasto. Älä selitä mitään, vaan esitä tilasto. Jos sulla ei ole tilastoa, sulla on vain mielipide, jota koitat tyrkyttää totuutena.

        "B) suhde ei liene kovinkaan terveellä pohjalla, jos pariskunta on tällaisesta asiasta täysin eri mieltä ja toinen osapuoli painostaa toista käyttäytymään tavalla, joka tuntuu hänestä omituiselta"

        Suhde on terveemmällä pohjalla kuin suurimmalla osalla täällä. Suurimmassa osassa maailmaa EI YHTEISSAUNOTA.

        Sen lisäksi suurimmassa osassa maailmaa ei esiinnytä julkisesti alasti.

        Sen lisäksi suurimmassa osassa maailmaa ei ole niin suuria avioero ja pettämislukuja kuin Suomessa.

        Siinä sulle faktaa. Tilastoja löytyy esim. Natiomaster-nettisivuilta.

        Voi hellanlettas.

        B)"Suhde on terveemmällä pohjalla kuin suurimmalla osalla täällä."

        Niin... no, heh, jos vaikka perustelisit tätä jotekin, jookos??? Ihan vaikka kahdella sanalla. Ai niin, kaikki sun kanssa eri mieltä olevat ihmiset on huorintekijöitä, eikö niin? Vai tiedätkö tosiaan paljonkin minun ja mieheni parisuhteesta? Rupeaa kohta ihan pelottamaan.

        A) tämä perustuu ihan näppituntumaan siitä paljon puhutusta suomalaisesta identiteetistä. Ei ole tilastoa ei, mutta jos väität päinvastaista (aika lässynlässynläpätilää edes heittää tollasta) niin SULLA varmaan on tähän joku tilasto eikös juu? Siis tunnet paljonkin kaltaisiasi ihmisiä jotka saavat suorastaan pelottavia kiksejä ja kiihottumiskohtauksia saunomisesta? Sulla varmaan on jotain muutakin faktaa kuin BB? Ja ai niin: saunassa naiminen ei OIKEASTI ole kovinkaan käytännöllistä. Kokeiltu on.

        Niin ja mitä suurimpaan osaan maailmaa tulee, suurimmassa osassa maailmaa ei juurikaan esim. kunnioiteta naisten ihmisoikeuksia, joten se siitä vetoomuksesta. Suurin osa=ne oikeassa olevat? Joo, hyvää yötä vaan.


      • ......!!
        Kysyjä kaipaa selkeää tilastoa kirjoitti:

        "A) useimmille ihmisille sauna ja seksi eivät liity toisiinsa mitenkään"

        Esitä tilasto. Älä selitä mitään, vaan esitä tilasto. Jos sulla ei ole tilastoa, sulla on vain mielipide, jota koitat tyrkyttää totuutena.

        "B) suhde ei liene kovinkaan terveellä pohjalla, jos pariskunta on tällaisesta asiasta täysin eri mieltä ja toinen osapuoli painostaa toista käyttäytymään tavalla, joka tuntuu hänestä omituiselta"

        Suhde on terveemmällä pohjalla kuin suurimmalla osalla täällä. Suurimmassa osassa maailmaa EI YHTEISSAUNOTA.

        Sen lisäksi suurimmassa osassa maailmaa ei esiinnytä julkisesti alasti.

        Sen lisäksi suurimmassa osassa maailmaa ei ole niin suuria avioero ja pettämislukuja kuin Suomessa.

        Siinä sulle faktaa. Tilastoja löytyy esim. Natiomaster-nettisivuilta.

        "Suurimmassa osassa maailmaa EI YHTEISSAUNOTA."

        Isossa osassa maailmaa naiset eivät saa puhutella vieraita miehiä. Sama malli meillekin, kuulutaan joukkoon, jipii!


    • Kävi..

      Samanlailla...Saunaan menin rouvien kanssa...Hehe

    • Normaali mies!

      Sekasaunaan...no kai opiskelijabileissä tuli sitäkin tehtyä.
      25v parisuhteessa eläneenä voin sanoa, että oma vaimo riittää. Ei kiinnosta tirkistellä toisten tavaroita!

    • Ikäukko

      Löytyykö saunamaasta nimeltä Suomi todellakin noin tiukkapipoista ja elämänkielteistä väkeä?

      Olen ollut tyttöystäväni, vaimoni ja lasteni äidin kanssa yksissä pitkälti neljättäkymmentä vuotta. Niissä opiskelijapiireissä, joissa tutustuimme, oli sekasaunominen ihan normaalia. Saunoimme silloin sekasaunoissa yhdessä ja erikseen ja niin olemme tehneet sen jälkeenkin, aivan nykyhetkeen saakka. Ja uikkarit eivät sekasaunaan tietenkään kuulu sen enempää kuin saunomiseen muutenkaan!

      Minua ei ole kiusannut, jos vaimoni on poissaollessani mennyt sekasaunaan, jossa on minulle vieraita miehiä – enkä usko vaimoni olleen mustasukkainen minun saunomisistani.

      Mikä siinä saunomisessa eri sukupuolta olevien kesken on niin perin kummallista? Saunomassahan saunassa ollaan eikä toistensa intiimejä paikkoja tuijottamassa! Sauna on rentoutumis- eikä kiihottumispaikka.

      Olen saunonut sekasaunoissa siellä täällä hyvinkin monien ihmisten kanssa, enkä ole vielä tähän päivään mennessä havainnut ilmassa mitään eroottista väreilyä tai seksuaalista kiihottumista. Saunominen isommassa porukassa on hyvinkin seksitöntä meininkiä.

      Kahdestaan saunoessa saattaa toki seksikin tulla mieleen – mutta varsinaiseen muhinointiin sauna on liian kuuma ja tukala paikka!

      Eilen viimeksi saunoskeltiin, tällä kertaa ihan vain kahdestaan.

      • Jöppikäsi

        En voi enää mennä sekasaunoihin. Kymmeniä kertoja kokeilleena, lähes aina minulla on alkanut seisoa, ja Isosti, kun naisia on läsnä. En katsele heitä, en tuijottele, en ajattele himokkaasti. Mutta nainen on NAINEN ja hänen läsnäolonsa saa minulle seisiön, tahattomasti. Se on noloa sankolla peitellä kun pienemmällä astialla ei peity, saunakiulu on liian lyhyt. Että viimeinkin on uskottava ja lopetettava sekasaunominen. Sääli.


      • Vai on

        elämänkielteistä jos ei tykkää sekasaunasta...

        Hohhoijaa!

        On se varmaankin joidenkin mielestä sitten elinehto että on pakko mennä sakasaunaan että tuntisi elävänsä.

        Eihän siinä ole pakko olla mitään seksuaalista, vaikka ollaanhan me seksuaalisia olentoja. Sekasaunasta ei joku tykkää ihan muiden asioiden kuin seksuaalisten juttujen takia.

        Onko sitä niin vaikea ymmärtää?

        Minun mielestäni tiukkapipoinen ja mustavalkoinen ihminen on sellainen, joka ei pysty ymmärtämään tai hyväksymään erilaisia ihmisiä tykkäämisineen ja ei-tykkäämisineen. Toisin sanoen avarakatseisuus puuttuu elämästä. Olen pahoillani kaikkien sellaisten puolesta.


      • ihmiset erilaisia

        Kuten jo mainittukin, joillekin käy kimppakin.

        Monille käy vapaa suhde - naidaan ketä huvittaa.

        Ja kummassakin edellisessä nautiskellaan vielä siitä, että se kerrotaan kumppanille.

        Jotkut tykkää S/M:stä.

        Ja niin edelleen.

        Jos joku ei halua, että hänen kumppaninsa on sekasaunassa, niin minusta se on varsin ymmärrettävää. Eikä edes paha tai tiukka asia.

        Jotkut (etenkin miehet) eivät anna naisensa edes mennä pihalle, tai puhua vieraille miehille. Islamilaiset hunnuttaa koko akan, että muut ei näe. Se on sairasta.


      • PESUHUONE EI OO

        höpön löpöt ja ei oo pesuhuone liian kuuma eikä tukala paikka välttämättä. löylyhuone tietenkin on. ilman huutomerkkejä asia selvä kuin pläkki.


      • fiestam
        Vai on kirjoitti:

        elämänkielteistä jos ei tykkää sekasaunasta...

        Hohhoijaa!

        On se varmaankin joidenkin mielestä sitten elinehto että on pakko mennä sakasaunaan että tuntisi elävänsä.

        Eihän siinä ole pakko olla mitään seksuaalista, vaikka ollaanhan me seksuaalisia olentoja. Sekasaunasta ei joku tykkää ihan muiden asioiden kuin seksuaalisten juttujen takia.

        Onko sitä niin vaikea ymmärtää?

        Minun mielestäni tiukkapipoinen ja mustavalkoinen ihminen on sellainen, joka ei pysty ymmärtämään tai hyväksymään erilaisia ihmisiä tykkäämisineen ja ei-tykkäämisineen. Toisin sanoen avarakatseisuus puuttuu elämästä. Olen pahoillani kaikkien sellaisten puolesta.

        En tiedä kuinka moni tuomitsee niitä jotka eivät halua sekasaunoa. Sellaisia kirjoituksia en ole ainakaan kovin montaa huomannut. Lähinnä asiaa ihmetellään sen kummemmin moralisoimatta.

        Toisaalta monta sellaista kirjoitusta olen huomannut joiden mielstä on ihan ok kieltää sekasaunat myös puolisolta jos se ei kiinnosta itseään. Tämä minua kyllä ihmetyttää. Jos joku ei jotain halua tehdä, niin ok. Se on jokaisen oma päätös. Mutta että sen takia myös puolison olisi automaattisesti jätettävä saunomiset väliin, "koska muuten se ei kunnioita sinua ja mielipiteitäsi eikä rakasta sinua."

        Eikä vedetä tähän nyt mitään seksifantasioita. Sauna ei ole sen saksuaalisempi paikka kuin mikään muukaan jos ei itse siitä sellaista tee. Kun itse olen muutaman kertaan sekasaunassa ollut, niin ei se ole aiheuttanut sen kummempaa himojen hyrräämistä. Aivan toista sen on sitten ihan kahdestaan puolison kanssa...

        Jos jotkut haluaa panna keskenään niin sitten ne tekee sen vaikka hississä tai ulkohuussissa. Ei siihen saunaa tarvita. Ihan kuin joku tyyppi josta en pidä alkaisi panettamaan minua vain sen takia että näkisin sen saunassa. Toisaalta joku toinen voi himottaa vaikka sillä olis päällä likaiset vaatteet.


    • ....

      vitsi mikä ääliö

    • Aili Tyyne Irmeli

      Saunaillassahan voi vapaasti valita millaiset vuorot sinne kehittelee, miksi siis vain naistenvuoro ja sekavuoro? Olisko kyseessä ollut se, että useimmat naiset kuitenkin haluavat saunoa ilman miehiä ja taas miehiä ei (tietystikään) haittaa jos joku nainen heidän joukkoon haluaisi.
      Itse ainakin tuossa tilanteessa katsoisin aika karsaasti naista, joka ns. sekasaunavuorolla miesten mukaan menisi, koska on olemassa myös se naisten vuoro.
      Sekasaunominen esim. BB:ssä on mielestäni epätasa-arvoista varsinkin naisia kohtaan, koska joutuu saunomaan bikinit päällä jollei halua esitellä paikkojaan.
      Mites sellaisessa tilanteessa kun puoliso on seksiriippuvainen...onko saunominen sekavuorolla ok?

      • AIli Tyyne Orvokki

        Ehkä saunomisessa eli löylyissä istumisessa ei ole mitään pahaa, mutta entäs kun nainen menee pesulle ja joku pervo ukko änkeää samaan aikaan. Yritäppä siinä silmät saippuassa väistellä äijän hiplailua ja jos et kunnolla tiedä kuka se on niin jää kyllä niin ahdisteltu ja heikko olo koko tilanteesta. Ja jos miehesi on kovakin sekasaunomisen kannattaja niin tuskin se uskoo tai välittää, vaikka hänelle kertoisikin ahdistelusta. Eli ei sekasaunomista minulle.


    • Saunova avomies

      Unohda nyt hetkeksi tyttöystäväsi mielipide asiasta ja pohdi seuraavia kysymyksiä:

      1. Tykkäätkö sinä saunomisesta / sekasaunomisesta?
      2. Onko sekasaunominen mielestäsi uhka sinun ja tyttöystäväsi parisuhteelle?
      3. Onko tyttöystävälläsi mielestäsi oikeus kieltää sinua tekemästä asiaa josta pidät, ja joka ei millään tavoin uhkaa parisuhdettanne?

      Sekasaunaan siitä, mars! Kun tyttöystäväsi toteaa jälkeenpäin että mitään kamalaa ei tapahtunutkaan, niin se päästää sinut jatkossakin mukisematta saunomaan. Näin ne muutkin varatut MIEHET toimivat.;)

      • mies22

        Pidän saunomisesta eikä se itsessään ole uhka parisuhteelle. "Onko tyttöystävälläsi mielestäsi oikeus kieltää sinua tekemästä asiaa josta pidät, ja joka ei millään tavoin uhkaa parisuhdettanne?" Jos jokin asia loukkaa niin siitä pitää sanoa ja näitä näkemyksiä tulee kunnioittaa. Tässä tapauksessa sekasaunasta luopuminen ei ole elämässä kovin suuri uhraus. Omani tai tyttöystäväni alastomuus ei mielestäni kuulu muille. Tyttöystäväni ei sekasauno, koska ei halua loukata minua ja näkemyksiäni yksityisyydestä. Ihmiset on erilaisia, mielipiteet on erilaisia. Arvosta muiden mielipiteitä kuten minäkin sinun.


    • Niiiiiina

      Riippuu täysin naisen itsetunnosta päästääkö hyvällä vai pahalla sekasaunaan. Itse muutama vuosi sitten en olisi välittänyt asiasta, olisin painanu sekaan vaan. Kummasti sitte onnettumuuden seurauksena painoo tuli alle vuodessa 30kg ja sen jälkeen olen karttanut sekasaunoja ja en toivoisi miehenikään niihin menevän...

      Jos tyttöystävälläsi on itsetunto/ulkonäköongelmia omasta mielestään niin ÄLÄ MISSÄÄN nimessä mene sekasaunaan. Loukkaat tyttöystävässi ja pahasti. Mutta jos ihmisellä ei ole ko. ongelmia niin sekaan vaan. Tuntuu vaan, että jokaisella naisella niitä ulkonäköongelmia tuntuu olevan omassa päässään...

      • Nussi lisää !

        Akkaa kun nussii tarpeexi niin sen ongelmat haihtuu :))


    • jepusss

      saunominen on vain saunomista. jos on liian mustasukkainen niin silloin se on sen ihmisen ongelma. toki tässä keskstelussa tuli jo ilmi esim ulkonäköpaineet. onko naisellasi niitä?
      mutta joo..

    • jota naiset

      hakevat miehestä tänä päivänä, siis fyysinen ominaisuus, toinenhan on yhtä julkean iso pankkitilin saldo.

      Että kyllä sekasaunoja tulee vältää! Sieltä munahaukat nappaa kukot (cocks!) itselleen, varatut tai vapaat, kuin kanat orrelta!!!

      • kalun kokoa

        tiedä,sillä kalun pitää olla jäykkänä seisomassa,koska ei tiedä,mitä siitä pienen pienestä kasvaa,kun se alkaa seisoo,ehkä se on jalan mittainen ja ei laukea alle minuutissa,eikä 10:sä minuutissakaan!


      • sekasaunassa
        kalun kokoa kirjoitti:

        tiedä,sillä kalun pitää olla jäykkänä seisomassa,koska ei tiedä,mitä siitä pienen pienestä kasvaa,kun se alkaa seisoo,ehkä se on jalan mittainen ja ei laukea alle minuutissa,eikä 10:sä minuutissakaan!

        kaikki äijät kalu pystyssä? (En tiedä kun en ole käynyt) Muussa tapauksessahan ne on kaikki pelkkiä katkarapuja, eikä munahaukat kostu niistä mitään.


      • Ja runkkaaminen vaikeata

        Löylynkauhan vartta olen tunkenut pippeliini pissareikästä sisään jotta vehke näyttäisi isommalta ja olisi kovempi yhdynäsä.


      • Saunapuuhia.
        Ja runkkaaminen vaikeata kirjoitti:

        Löylynkauhan vartta olen tunkenut pippeliini pissareikästä sisään jotta vehke näyttäisi isommalta ja olisi kovempi yhdynäsä.

        Tunge kiukaan kiviä persereikääsi niin siitin työntyy eteenpäin ja vaikuttaa isommalta.


      • nainen vai mies....

        Jos olet mies niin et kai ole tyytyväinen kullis kokoon ja jos taas olet nainen niin et ole tyytyväinen siihen mitä olet tähän asti saanut tai sitten et osaa antaa.


    • tyhmää

      tälläsiä juttuja pohtia täällä.päätä itse menetkö vai et jos mieheni sanoisi etten saa mennä en menisi ja aiheuttaisi pahaa mieltä ja riitaa.ja onko pakko mennä sekasaunaan itse olisin mieluiten ilman joko mieheni knassa tai ei ollenkaa kunnioitan paljon miestäni ja toisin päin järki käteen jos naisesi ei tykkää niin vaihtoehtona on sitte saada riita tai olla menemättä saunaan

    • oikea laitalinkki

      Olen lueskellut tämän ketjun viestejä ja tehnyt pari huomiota. Monet tuntuvat toteavan, että ei siinä yhteissaunomisessa mitään ihmeellistä ole koska alastomuus on luonnollista. No, mennessänne vierailulle tuttavien luokse muuten vaan kai te sitten otatte sisään päästyänne vaatteet pois päältä ja menette vaikkapa sinne olohuoneeseen juttelemaan niitä näitä ihan nakuna? Luonnollistahan se vaan on, eikö?

      Ja mitä tulee siihen toisten katselemattomuuteen, niin pskan marjat. Siinä kun istutte sekasaunan löylyissä ja joku vastakkaisen sukupuolen edustaja nousee vaikkapa käydäkseen välillä suihkussa, niin aivan varmasti useimmalla katse hieman nousee tarkastamaan. "Ohohhoh, ompas sillä, kas kas.."

      En moralisoi, tehkööt jokainen niin kuin haluaa, mutta turha sitä on teeskennellä: sinne sekasaunaan mennään näkemään ja näkymään, vaikka sillä ei muutoin seksin kanssa mitään tekemistä ollekkaan. Jos on muita selityksiä, niin miksi sitten sinne on pakko väkisin kaikkien pukata? Ei siellä saunassa ole mitään muuta kuin kuuma, eli ei mitään mitä ei muissa huoneissa olisi.

      Vielä mitä tulee tuohon toisten haluun, että oma kumppani ei esim. sekasaunaan menisi, niin mikä siinä on niin ihmeellistä? Jokaisessa parisuhteessa ihmisillä on asioita jotka ovat tärkeitä ja joillekkin sellainen voi olla sekin, että muut eivät näkisi omaa kumppania alasti. Voi kuullostaa vanhanaikaiselta, mutta mitä sitten? Jokaisella on omat rajansa, jos toisen rajat eivät itselle kelpaa niin, että niitä viitsii kunnioittaa niin kannattanee etsiä toinen kumppani.

      • ihme menoa

        Hemmetin moni täällä itkeä niiskuttaa kuinka sekasauna on paha PAHA asia.

        Näette sen olevan paikka vain tirkistelijöille, runkkaajille, pettäjille ja puutteessa oleville.

        Mitä edelliseen viestiin tulee, sinullakaan ei taida juurikaan kaikki kotona olla, eihän?

        Vieraisiin mennään ja hetikö alasti ... kärjistettynähän kaikki on niin hauskaa.

        Olen ollut sekasaunoissa vaikkakin on sanottava etten liiemämälti edes välitä saunomisesta.

        Kertaakaan ei siellä saunassa ole tapahtunut yhtään mitään kyseenalaista. Milloin meillä on ollut 1-2 naista ja 5 meitä miehiä saunomassa, milloin olen ollut yksin 7 naisen kanssa.

        Teidän kärjistyksillänne, joka kerta olisi pitänyt tapahtua jotain.

        AI mutta niinhän tapahtuikin ... saunomisen jälkeen istuimme takapihalla rupattelemassa ja nauttimassa virvokkeita ... saisimme hävetä!!

        Ja kukaan ei ollut edes naimisissa meistä silloin ...


        Sekasaunoissa ei ole mitään pahaa, jokainen ITSE tekee siitä pahan jos välttämättä haluaa.

        Niin ja mitä nykyisin tulee tilanteeseen, en näe mitään syytä miksi estäisin vaimoani menemästä sekasaunaan.

        Minulla kun on itsetunto paikallaan ja tiedän voivani luottaa vaimooni, siinä missä hän tietää voivansa luottaa minuun.

        Heikko itsetunto on sangen ikävä asia ... älkää siis purkako sitä sekasaunoihin kiitos.


      • dssdasaddsa
        ihme menoa kirjoitti:

        Hemmetin moni täällä itkeä niiskuttaa kuinka sekasauna on paha PAHA asia.

        Näette sen olevan paikka vain tirkistelijöille, runkkaajille, pettäjille ja puutteessa oleville.

        Mitä edelliseen viestiin tulee, sinullakaan ei taida juurikaan kaikki kotona olla, eihän?

        Vieraisiin mennään ja hetikö alasti ... kärjistettynähän kaikki on niin hauskaa.

        Olen ollut sekasaunoissa vaikkakin on sanottava etten liiemämälti edes välitä saunomisesta.

        Kertaakaan ei siellä saunassa ole tapahtunut yhtään mitään kyseenalaista. Milloin meillä on ollut 1-2 naista ja 5 meitä miehiä saunomassa, milloin olen ollut yksin 7 naisen kanssa.

        Teidän kärjistyksillänne, joka kerta olisi pitänyt tapahtua jotain.

        AI mutta niinhän tapahtuikin ... saunomisen jälkeen istuimme takapihalla rupattelemassa ja nauttimassa virvokkeita ... saisimme hävetä!!

        Ja kukaan ei ollut edes naimisissa meistä silloin ...


        Sekasaunoissa ei ole mitään pahaa, jokainen ITSE tekee siitä pahan jos välttämättä haluaa.

        Niin ja mitä nykyisin tulee tilanteeseen, en näe mitään syytä miksi estäisin vaimoani menemästä sekasaunaan.

        Minulla kun on itsetunto paikallaan ja tiedän voivani luottaa vaimooni, siinä missä hän tietää voivansa luottaa minuun.

        Heikko itsetunto on sangen ikävä asia ... älkää siis purkako sitä sekasaunoihin kiitos.

        Itse olen sitä mieltä, että miehet ja naiset menee saunaan omalla vuorollaan. Itse en ainakaan "vieraiden" naisten kanssa mene. Turha pölöttää henkevistä keskusteluista tai alastomuuden luonnollisuudesta. Ei naisten kanssa keskustella henkeviä saunassa paitsi jos on homo. Eikä entisaikaankaan sekasaunottu vieraiden naisten kanssa vaikka alastomuus oli paljon paljon luonnollisempaa kuin nykyään.


      • turiset.
        dssdasaddsa kirjoitti:

        Itse olen sitä mieltä, että miehet ja naiset menee saunaan omalla vuorollaan. Itse en ainakaan "vieraiden" naisten kanssa mene. Turha pölöttää henkevistä keskusteluista tai alastomuuden luonnollisuudesta. Ei naisten kanssa keskustella henkeviä saunassa paitsi jos on homo. Eikä entisaikaankaan sekasaunottu vieraiden naisten kanssa vaikka alastomuus oli paljon paljon luonnollisempaa kuin nykyään.

        Ennen vanhaan käytiin saunomassa perheen kesken. Kun lapset tulivat murrosikään, saunoi perheen miesväki ja naisväki erikseen.


      • oikea laitalinkki

        Kova on tarve teillä sekasaunottajilla todistella kuinka toisen näkemyksen omaavat ovat muka jotenkin traumatisoituneita, heikon itsetunnon omaavia, alastomuuskammoisia jne.

        En ole mitään edellä mainituista, en vain näe mitään järkevää syytä änkeä saunaan tuttujen tai tuntemattomien kanssa. Jos sinulla on esittää edes yksi järkevä syy niin kerro toki. Joku syy tällekkin käyttäytymiselle on.

        Edelleenkin odotan vastausta siihen, että miksi te "nakuiluun luontevasti suhtautuvat" ette ole alasti muutenkin ystävien kesken? Kivahan siinä olisi kahvia juoda ja pullaa mutustaa vehkeet hyvin tuuletettuna. Vai onko alastomuus teille jokin ongelma?


      • oikea laitalinkki
        ihme menoa kirjoitti:

        Hemmetin moni täällä itkeä niiskuttaa kuinka sekasauna on paha PAHA asia.

        Näette sen olevan paikka vain tirkistelijöille, runkkaajille, pettäjille ja puutteessa oleville.

        Mitä edelliseen viestiin tulee, sinullakaan ei taida juurikaan kaikki kotona olla, eihän?

        Vieraisiin mennään ja hetikö alasti ... kärjistettynähän kaikki on niin hauskaa.

        Olen ollut sekasaunoissa vaikkakin on sanottava etten liiemämälti edes välitä saunomisesta.

        Kertaakaan ei siellä saunassa ole tapahtunut yhtään mitään kyseenalaista. Milloin meillä on ollut 1-2 naista ja 5 meitä miehiä saunomassa, milloin olen ollut yksin 7 naisen kanssa.

        Teidän kärjistyksillänne, joka kerta olisi pitänyt tapahtua jotain.

        AI mutta niinhän tapahtuikin ... saunomisen jälkeen istuimme takapihalla rupattelemassa ja nauttimassa virvokkeita ... saisimme hävetä!!

        Ja kukaan ei ollut edes naimisissa meistä silloin ...


        Sekasaunoissa ei ole mitään pahaa, jokainen ITSE tekee siitä pahan jos välttämättä haluaa.

        Niin ja mitä nykyisin tulee tilanteeseen, en näe mitään syytä miksi estäisin vaimoani menemästä sekasaunaan.

        Minulla kun on itsetunto paikallaan ja tiedän voivani luottaa vaimooni, siinä missä hän tietää voivansa luottaa minuun.

        Heikko itsetunto on sangen ikävä asia ... älkää siis purkako sitä sekasaunoihin kiitos.

        En ole missään kohtaa väittänyt sekasaunomista pahaksi asiaksi, vaan kyseenalaistin sen tarpeellisuuden. Miksi sitä sekasaunomista harrastetaan? Minulla ei ole koskaan esiintynyt tarvetta tupata sellaiseen. Se ei tee minusta huonon itsetunnon omaavaa tai neurootikkoa, vaikka sinulla ja muillakin kaltaisillasi pelleillä tuntuu olevan kova tarve kanssanne eri mieltä olevat niin leimata.

        Mitä tulee siihen onko minulla "kaikki kotona" vai ei, niin sinulla ei ole siihen älyä eikä kykyä pystyä sitä arvioimaan.

        En ole väittänyt sekasaunomisen liittyvän seksiin millään tavalla. Tämänkin olisit huomannut jos olisit kirjoitukseni lukenut. Ilmeisesti lukutaito ja luetun ymmärtäminen eivät ole sinun vahvimpia alueitasi. Pyydä vaikka äitiäsi lukemaan nämä viestit sinulle ja selittämään hitaasti mitä nämä lauseet tarkoittavat.

        Jos kerran alastomuus on sinulle niin luontevaa, niin miksi sitten et riisu alasti ystäviesi seurassa? Oletko jotenkin alastomuuskamoinen? Heikon itsetunnon omaava?


      • Mahlaa valuu lauteille :)
        oikea laitalinkki kirjoitti:

        En ole missään kohtaa väittänyt sekasaunomista pahaksi asiaksi, vaan kyseenalaistin sen tarpeellisuuden. Miksi sitä sekasaunomista harrastetaan? Minulla ei ole koskaan esiintynyt tarvetta tupata sellaiseen. Se ei tee minusta huonon itsetunnon omaavaa tai neurootikkoa, vaikka sinulla ja muillakin kaltaisillasi pelleillä tuntuu olevan kova tarve kanssanne eri mieltä olevat niin leimata.

        Mitä tulee siihen onko minulla "kaikki kotona" vai ei, niin sinulla ei ole siihen älyä eikä kykyä pystyä sitä arvioimaan.

        En ole väittänyt sekasaunomisen liittyvän seksiin millään tavalla. Tämänkin olisit huomannut jos olisit kirjoitukseni lukenut. Ilmeisesti lukutaito ja luetun ymmärtäminen eivät ole sinun vahvimpia alueitasi. Pyydä vaikka äitiäsi lukemaan nämä viestit sinulle ja selittämään hitaasti mitä nämä lauseet tarkoittavat.

        Jos kerran alastomuus on sinulle niin luontevaa, niin miksi sitten et riisu alasti ystäviesi seurassa? Oletko jotenkin alastomuuskamoinen? Heikon itsetunnon omaava?

        Kivempi käydä naisten kanssa saunassa nussimassa kun ilman naisia se olisi homoiluu joka on homoille ei siis mulle :)


      • Pikku vinkki !
        oikea laitalinkki kirjoitti:

        Kova on tarve teillä sekasaunottajilla todistella kuinka toisen näkemyksen omaavat ovat muka jotenkin traumatisoituneita, heikon itsetunnon omaavia, alastomuuskammoisia jne.

        En ole mitään edellä mainituista, en vain näe mitään järkevää syytä änkeä saunaan tuttujen tai tuntemattomien kanssa. Jos sinulla on esittää edes yksi järkevä syy niin kerro toki. Joku syy tällekkin käyttäytymiselle on.

        Edelleenkin odotan vastausta siihen, että miksi te "nakuiluun luontevasti suhtautuvat" ette ole alasti muutenkin ystävien kesken? Kivahan siinä olisi kahvia juoda ja pullaa mutustaa vehkeet hyvin tuuletettuna. Vai onko alastomuus teille jokin ongelma?

        Olet ilmeisesti joku pervo ja taidat homoilla aika paljon, mee takasin homolee ja anna kunnon ihmisten keskustella rauhassa.


      • Kotona runkkaan matoille :))
        Mahlaa valuu lauteille :) kirjoitti:

        Kivempi käydä naisten kanssa saunassa nussimassa kun ilman naisia se olisi homoiluu joka on homoille ei siis mulle :)

        Saunassa saa PILLU:uuuu ja se on kiva juttu se, siitä voi tulla parisuhteeseen ongelmia jos käy saunassa nussimassa toisii akkoi :)


      • Presidentti12345
        Pikku vinkki ! kirjoitti:

        Olet ilmeisesti joku pervo ja taidat homoilla aika paljon, mee takasin homolee ja anna kunnon ihmisten keskustella rauhassa.

        painu vittuun !


      • koska PESTÄÄN!
        oikea laitalinkki kirjoitti:

        En ole missään kohtaa väittänyt sekasaunomista pahaksi asiaksi, vaan kyseenalaistin sen tarpeellisuuden. Miksi sitä sekasaunomista harrastetaan? Minulla ei ole koskaan esiintynyt tarvetta tupata sellaiseen. Se ei tee minusta huonon itsetunnon omaavaa tai neurootikkoa, vaikka sinulla ja muillakin kaltaisillasi pelleillä tuntuu olevan kova tarve kanssanne eri mieltä olevat niin leimata.

        Mitä tulee siihen onko minulla "kaikki kotona" vai ei, niin sinulla ei ole siihen älyä eikä kykyä pystyä sitä arvioimaan.

        En ole väittänyt sekasaunomisen liittyvän seksiin millään tavalla. Tämänkin olisit huomannut jos olisit kirjoitukseni lukenut. Ilmeisesti lukutaito ja luetun ymmärtäminen eivät ole sinun vahvimpia alueitasi. Pyydä vaikka äitiäsi lukemaan nämä viestit sinulle ja selittämään hitaasti mitä nämä lauseet tarkoittavat.

        Jos kerran alastomuus on sinulle niin luontevaa, niin miksi sitten et riisu alasti ystäviesi seurassa? Oletko jotenkin alastomuuskamoinen? Heikon itsetunnon omaava?

        Jos menen ystäviini, en riisu heidän olohuoneessaan, koskapa ei ole mitään syytä.

        Saunaan taasen en koskaan mene vaatteet päällä, (miksiköhän?)

        ....ja, kyllä, alastomuus on luonnollista. Järkikin on.


    • ihmii

      miks ylipäänsä halutaan mennä sekasaunaan? Ystävien kanssa voi seurustella vaatteet päälläkin... Jotain jännitystä sillä lie halutaan. Minulle kävi niin, että vaikka ns. ystäväpariskunta tiesi, etten haluaisi saunoa heidän kanssaan sekasaunassa, he silti änkivät saunaan, kun olimme silloisen mieheni kanssa jo saunomassa. Kivoja "ystäviä". Heidän mielestään olin kummallisen estynyt, kun en sitä halunnut. Siitä sain kuulla useamman kerran. Estynyt tai ei, siedätyshoitoa en kaipaa, vastentahtoisesti ainakaan. Lampsin samantien saunasta ulos, saunafiilikset katosivat piipusta savuna ilmaan. Jos minä kunniotin heidän vapaata näkemystään sallimalla huvin heille, olisin toivonut omaanikin kunnioitettavan...

      • on paras

        niin se vain menee!


    • shghsdghgfh

      Monet täällä väittävät että suomessa on iät ja ajat saunottu sekasaunassa. Tämä väite kuitenkin täyttä paskaa, tämän faktan voi tsekata jostain saunomissta kertovasta kirjasta. Perintesesti Suomessa miehet ovat saunoneet ensin, ja naiset sen jälkeen. Perheen kesken sekasanuominen on esim. myöhemmän ajan keksintö. Luulenkin että tämä kaveriporukassa sekasanominen on joku uusi villitys tässä ajassa jossa on kaikki oltava "extremeä".

    • wekew

      Et muuten näe missään livenä niin hyviä pilluja kuin siellä

      • Pilluu tänne tänne !!!

        Mulla seisoo jo ja kohta mälli lentääääääääääääääääääääääääääääääääääää!!!!!!!!!!!!!!!


      • Mulkku pystyssä tsiikasin P...
        Pilluu tänne tänne !!! kirjoitti:

        Mulla seisoo jo ja kohta mälli lentääääääääääääääääääääääääääääääääääää!!!!!!!!!!!!!!!

        Siellä saunassa PILLU näytti ihan samalta kuin internetissäkin ja tuoksu oli tosi hyvä :)


    • SekaSaunassakinSuhteessa

      Kyllä se on ihan luottamuksesta kiinni, että parisuhteessakin voi käydä sekasaunassa. Itse luotan kumppaniini, eikä minulle ole mikään ongelma, että hän käy saunassa sekaporukassa, eikä vastaavasti minun käymiseni ole mikään ongelma. Mitä ihmeellistä siinä on, että näkee alastomia naisia ja miehiä siellä saunassa?

      Mutta, ihan vapaasta jokaisen oma asia meneekö vai eikö mene, ja meneekö uikkareissa vai kokonaan nakuna. Välillä harrastusmenoissakin on sekasauna, osa uikkareissa, osa ei. Välillä on erikseen naisten ja miesten vuorot. Ihan sen mukaan miten kukakin porukasta tähän suhtautuu.

      Ei kannata tehdä asiasta ongelmaa. Jos se on kumppanille ongelma, niin sitten on parempi olla menemättä, ettei tee toiselle pahaa mieltä. Toinen vaihtoehto on keskustalla asiasta. Pahimmillaan suhde voi päättyä, jos kyse on luottamuspulasta.

      Alastomista naisista ja miehistä - kyllä niitä siellä saunassa katsoo. Miehistä kuinka lihaksikkaita, naisista just ne tissit ja peput vilkaisee - uikkareissa tai ei. Kyllä katsoa saa. Ei siinä ole sen ihmeellisempää. Ei saunassa käyminen ole eroottinen tapahtuma. Ei yhtään sen ihmeellisempää kuin vaikka beachillä katsoa hyvännäköisiä ihmisiä - naisia tai miehiä. Tai lehdestä. Tai mistä vaan.

      Mutta, tämä on vain minun näkemykseni. Jokainen taaplaa tyylillään. Kumppanin ajatuksia pitää kuunnella!

      • tai mulkusta

        ja saunassa pitää muistaa että kiuas on kuuma ja kiukaalta ei saa ottaa niitä kuumia kiviä ja niitä ei siis pidä työntää perseeseen :)


    • rtf

      Meillä mennään kaikki kaverit yhdessä saunaan. Olkoon naisia tai miehiä. Olemme kavereita ja toistemme vaimoja tai miehiä. Ei siellä toisia kytätä. Saunotaan, uidaan ja grillataan. So what??????

    • vaimoni ei oikeen ole innoissaan sekasaunomisesta ... sun jälkikasvukaan ei sellaisesta varmastikaan välitä ...lisäksi sekasauna ei oo hygieenistä ... enkä kyllä käy kuin omassa suihkussa ja ym. tiloissa ... että silleen ... hyvät päivänjatkot ...

    • Jos ei voi pariinsa tuon vertaa luottaa niin.. helvetti, parempi vaan lähteä lätkimään.
      Eipä tunnu hänkään kunnioittavan sinua jos noin huterasti sinuun uskoo.

    • -pera-

      Tätä keskustelua lukiessa saa sellaisen kuvan, että saunominen sekasaunassa olisi jotenkin parisuhteen mitta. Eli jos ei onnistu sekasaunominen, niin pitäisi olla samantien eroamassa. Sitten vedotaan siihen, että sekasaunominen olisi jotenkin paluuta vanhoihin hyviin aikoihin, joka kyllä on aivan bullshitiä, koska ei silloinkaan saunottu vieraiden kanssa sekasaunassa, vaikka alastomuus oli entisaikaan paljon nykyistä luonnollisempaa. Sitä en ymmärrä, että miesten ja naisten saunat erikseen olisi nykypäivänä joku erityisvaatimus. Itse en varattuna miehenä mene sekasaunaan, koska olen melko häveliäs, mutta jokainen ihminen tekee niin kuin parhaaksi näkee.

      • kunniaan

        ONKO TOISTEN VAIKEAA HYVÄKSYÄ ETTÄ PARISUHTEET OVAT ERILAISIA/NIISSÄ KÄYTTÄYDYTÄÄN ERILAILLA?
        Asioista varmaan kannattaa suhteen alkuaikoina puhua niin ei tule suurempia yllätyksiä, toiset kun hyväksyy vaikka mitä, toiset ei.

        Miksi minä olisin jotenkin huonoitsetuntoinen tai pervo ellen halua saunoa tuntemattomien miesten kanssa, tai ellen halua mieheni saunovan naisten kanssa? Vaikka sitten kaikki ei sitä seksiä siellä ajattelekaan, miksi lähtisin vain kokeilemaan ja katsomaan että löytyykö sieltä irstas naapurinsetä joka tuijottaa? Miksi minun pitäisi antaa tuijottaa jos haluan pitää yksityisyydestäni kiinni?

        Kaikki ei esim. levittele pi**ukuviaan britney-tyyliin, kaikki ei myöskään halua sitä muille tuntemattomille esitellä, missään tilanteessa tai millään tavalla. Miksi se olisi jotenkin outoa? Eikö ihmisillä saa olla eri arvoja? Ei tarkoita että olen muslimi jos en halua paikkojani kaikille tuntemattomille esitellä. Ja kyllä minulla on hyvä itsetunto, periaatteessa voisin saunaan mennäkin mutta vähän inhottaa noi mahdolliset kyttääjät.

        Parisuhteissa voi myös tehdä myönnytyksiä riippuen kuinka tärkeitä ne sitten kellekin ovat. Jos minulla on esim. selvä mielipide että en halua mieheni kanssa "vapaata suhdetta", ja hän tahtoo, ja koska se on minulle tärkeä asia, niin joko hän elää pyyntöni mukaisesti tai saa kenkää. Jos ihminen ei pätkääkään kunnioita toisen mielipiteitä suhteessa, niin on joko kyse todella tärkeästä asiasta tai sitten pelosta ettei toinen rajoita liikaa.

        Jos tuota kunnioitusta ei vaikka tyttöystävä tässä tapauksessa saa, hän pahoittaa mielensä tai voi etsiä itselleen sopivamman miehen omaan elämäänsä ja tarpeisiinsa. Eikös kumminkin olis tarkoitus elää sovussa ja toista kunnioittaen? En tarkoita että kaikessa saa rajoittaa toisen tekemisiä, mutta noista olis hyvä puhua keskenään että minkä asioiden suhteen on valmis joustamaan. Eri juttu on että jos ihmiset ovat täysin erilaisia ja mies vaatii kunnioittamaan päätöstään saunoa, se voikin olla ylipääsemätön ongelma tytölle.

        "Tästäkin keskustelusta tuli joku ihme kateus/hyvä itsetunto/ULKONÄKÖ-juttu. Sekö sitten jonkun mielestä osoittaa varman huonon itsetunnon, jos ei halua sekasaunaan? Hah hah.."

        -Niinpä. Ne jotka ei hyväksy muiden ajattelutapoja haukutaan jotenkin huonoitsetuntoisiksi, perustein? Eli voi olla hyvä itsetunto vain jos haluaa esitellä itseään laumalle miehiä ja naisia alasti, vaikka sitten keskellä katua, BB:ssa, tai Hartwall Areenalla:)

        "Ja sekö sitten on suorastaan henkirikos, jos ei tykkää että kumppani menee sekasaunaan? Täällä paljon haukutaan armottomasti ja lapsellisesti niitä ketkä toivoo ettei kumppani mene, mutta hyvin harva täällä sanoo kieltävänsä menon, vaikka ei itse tykkää. Niin, että eikös se osoita älyä ja joustavuutta, että antaa asian olla omanaan ja toisen omana, vaikka ei ajattelisi ihan samoin? Se ei ole kieltämistä, jos avoimesti kertoo jonkun asian loukkaavan. Se on rehellisyyttä."

        -Juuri noin. Muuten miksiköhän ihmiset ovat mustasukkaisia? Moni on sen tunteen kokenut elämänsä aikana, ilman painavaa syytä. Ihmiset voi olla myös mustasukkaisia tuollaisistakin asioista, se ei silti aina meinaa että parisuhde olis jotenkin huonompi.

        Toisilla on eri rajat ja halut toteuttaa elämäänsä. Ja tietysti kaikilla pitää olla vapaus elää elämäänsä, mutta kannattaa ymmärtää että jos ollaan parisuhteessa niin se ei aina välttämättä täysin onnistu, kaikki ei suvaitse kaikkien mielitekoja. Kannattaa siis etsiä kumppani jonka kanssa ollaan tärkeimmistä asioista samaa mieltä jottei sitä mielipahaa tarvitse tulla:)


      • Juppeliski
        kunniaan kirjoitti:

        ONKO TOISTEN VAIKEAA HYVÄKSYÄ ETTÄ PARISUHTEET OVAT ERILAISIA/NIISSÄ KÄYTTÄYDYTÄÄN ERILAILLA?
        Asioista varmaan kannattaa suhteen alkuaikoina puhua niin ei tule suurempia yllätyksiä, toiset kun hyväksyy vaikka mitä, toiset ei.

        Miksi minä olisin jotenkin huonoitsetuntoinen tai pervo ellen halua saunoa tuntemattomien miesten kanssa, tai ellen halua mieheni saunovan naisten kanssa? Vaikka sitten kaikki ei sitä seksiä siellä ajattelekaan, miksi lähtisin vain kokeilemaan ja katsomaan että löytyykö sieltä irstas naapurinsetä joka tuijottaa? Miksi minun pitäisi antaa tuijottaa jos haluan pitää yksityisyydestäni kiinni?

        Kaikki ei esim. levittele pi**ukuviaan britney-tyyliin, kaikki ei myöskään halua sitä muille tuntemattomille esitellä, missään tilanteessa tai millään tavalla. Miksi se olisi jotenkin outoa? Eikö ihmisillä saa olla eri arvoja? Ei tarkoita että olen muslimi jos en halua paikkojani kaikille tuntemattomille esitellä. Ja kyllä minulla on hyvä itsetunto, periaatteessa voisin saunaan mennäkin mutta vähän inhottaa noi mahdolliset kyttääjät.

        Parisuhteissa voi myös tehdä myönnytyksiä riippuen kuinka tärkeitä ne sitten kellekin ovat. Jos minulla on esim. selvä mielipide että en halua mieheni kanssa "vapaata suhdetta", ja hän tahtoo, ja koska se on minulle tärkeä asia, niin joko hän elää pyyntöni mukaisesti tai saa kenkää. Jos ihminen ei pätkääkään kunnioita toisen mielipiteitä suhteessa, niin on joko kyse todella tärkeästä asiasta tai sitten pelosta ettei toinen rajoita liikaa.

        Jos tuota kunnioitusta ei vaikka tyttöystävä tässä tapauksessa saa, hän pahoittaa mielensä tai voi etsiä itselleen sopivamman miehen omaan elämäänsä ja tarpeisiinsa. Eikös kumminkin olis tarkoitus elää sovussa ja toista kunnioittaen? En tarkoita että kaikessa saa rajoittaa toisen tekemisiä, mutta noista olis hyvä puhua keskenään että minkä asioiden suhteen on valmis joustamaan. Eri juttu on että jos ihmiset ovat täysin erilaisia ja mies vaatii kunnioittamaan päätöstään saunoa, se voikin olla ylipääsemätön ongelma tytölle.

        "Tästäkin keskustelusta tuli joku ihme kateus/hyvä itsetunto/ULKONÄKÖ-juttu. Sekö sitten jonkun mielestä osoittaa varman huonon itsetunnon, jos ei halua sekasaunaan? Hah hah.."

        -Niinpä. Ne jotka ei hyväksy muiden ajattelutapoja haukutaan jotenkin huonoitsetuntoisiksi, perustein? Eli voi olla hyvä itsetunto vain jos haluaa esitellä itseään laumalle miehiä ja naisia alasti, vaikka sitten keskellä katua, BB:ssa, tai Hartwall Areenalla:)

        "Ja sekö sitten on suorastaan henkirikos, jos ei tykkää että kumppani menee sekasaunaan? Täällä paljon haukutaan armottomasti ja lapsellisesti niitä ketkä toivoo ettei kumppani mene, mutta hyvin harva täällä sanoo kieltävänsä menon, vaikka ei itse tykkää. Niin, että eikös se osoita älyä ja joustavuutta, että antaa asian olla omanaan ja toisen omana, vaikka ei ajattelisi ihan samoin? Se ei ole kieltämistä, jos avoimesti kertoo jonkun asian loukkaavan. Se on rehellisyyttä."

        -Juuri noin. Muuten miksiköhän ihmiset ovat mustasukkaisia? Moni on sen tunteen kokenut elämänsä aikana, ilman painavaa syytä. Ihmiset voi olla myös mustasukkaisia tuollaisistakin asioista, se ei silti aina meinaa että parisuhde olis jotenkin huonompi.

        Toisilla on eri rajat ja halut toteuttaa elämäänsä. Ja tietysti kaikilla pitää olla vapaus elää elämäänsä, mutta kannattaa ymmärtää että jos ollaan parisuhteessa niin se ei aina välttämättä täysin onnistu, kaikki ei suvaitse kaikkien mielitekoja. Kannattaa siis etsiä kumppani jonka kanssa ollaan tärkeimmistä asioista samaa mieltä jottei sitä mielipahaa tarvitse tulla:)

        Naiset on kyllä yksiä piruja. Kun minä haluan / vaadin / tahdon jne. niin sitten se on niin ettei ukko mene sekasaunaan. Ja hirveet pultit vedetään jos ukko edes varovasti tahtoo moista kokeilla. Vaihtoon vaan tollaset akat. Etenkin jos ukolla on puhtaat jauhot pussissa.

        Nudismi on ok, ja jos ihminen on nk. Normaali, niin hommassa ei ole mitään hämärää. Ja jos mies saa kotona tarpeeksi toosaa, niin ei tarvii vieraita vonkailla.

        Akoille tiedoksi: Annetaan sitä toosaa nk. riittävsti niin ei tarvii miesten vieraissa juosta.


    Ketjusta on poistettu 10 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      119
      2681
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      256
      1155
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      91
      1129
    4. Taas kuoli kuortaneella

      Mitä tapahtui kuhinoilla kun auton alle jäi ja kuoli 66.
      Kuortane
      8
      1084
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1011
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      940
    7. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      63
      933
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      906
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      41
      842
    10. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      37
      809
    Aihe