Ketoosi on vaarallinen tila ??

kjhjh

Kuulin radiosta kuinka lääkäri varoitteli laihduttamista ketoosin avulla, useasti vuodessa elimistön meneminen ketoosiin voi aiheuttaa vahinkoa aivoille. Hän piti tällaisia laihdutsmuotoja hyvin vaarallisina. Hämmästyin kun luin näitä sivuja, että kuinka ihmiset uskaltaa vai onko siinä joku määrä montako kertaa vuodessa voi vetää tällaisia diettejä ?

9

2467

  Vastaukset

  • mutta mitä useammin tekee, sitä todennäköisemmin ja sitä enemmän saa vahinkoa aikaan. Mutta se ei olekaan terveyden vuoksi laihduttamista!

  • Jeps, näitä mielipiteitä näyttää olevan yhtä paljon kuin on lääkäreitäkin. Mun lääkäri on sitä mieltä, ettei ketoosi ole varaaksi, kyseessä on kumminkin keholle luonnollinen tapa selvitä "pula-ajasta"

   • >

    Niin ja itse asiassa koko ajan kehossa tapahtuu ketoaineenvaihduntaa. Aina kun rasvan kanssa pelataan elimistössä, syntyy ketoneja. Toki äärimmilleen viety ketoosi on varmasti - noh, ei nyt ainakaan terveellinen. Kyllä me kestämme lyhytaikaisia ketooseja - ja pidempiaikaisiakin, jos sitä ei viedä äärimmäisyyksiin.


  • hiilarin mättäminenkään kovin terveellistä ole. Ainaisessa sokerihumalassa ja insuliini koholla.

  • Ja olisi siihen eläinlääkärin mukaan menehtynyt, jos ei olisi hoidettu. Puhui myös, että lehmän aivot ei saa ravintoa. Lehmä oli vain kaula pitkällä ja lipoi kieltään ja katse oli erilainen. Maidontuotanto loppui lähes täysin. Muutenkin meni ihan erilaiseksi koko elukka.

   Eli olen sitä mieltä, että voi se ihmisellekin olla vaarallista.

  • Minä laihdutan toista kertaa ENED/VLCD -menetelmällä ja molemmat kerrat lääkärin valvonnassa ja uskon että se on turvallista jos on ylipainoa ja ei ole raskaana. Ainakin ylipainon riski on suurempi riski kuin ketoosi, joka on niin kuin joku jo sanoikin, kehon normaali tapa hyödyntää varastoitunutta rasvaa. Ainakin 12 viikkoa voi ENED/VLCD -menetelmää käyttää laihdutukseen jos on suhtkoht terve, lääkäriltä voi kysyä estääkö jokin sairaus ko. menetelmällä laihdutuksen.

   • Lääkäri onnitteli minua kun laihduin kuukaudessa 10kg ketoosissa, sen jälkeen tuumasi minulle että laihduta loput 5kg pitemmällä ajalla


  • Käsityksiä voi olla monellaisia, lääkäreilläkin. Mutta uskon lääkäreitä jotka ovat todenneet että ENED on turvallinen menetelmä, olen nyt toista kertaa sellaisella lääkärin valvonnassa. ENED/VLCD tuotteissa on (käsittääkseni) kaikkia hivenaineita ja vitamiineja että ei tule puutostiloja, sekä sokereita/hiilihydraatteja aivojen tarpeeksi. Varmaan ei ole suositeltavaa olla jatkuvasti ko. dietillä mutta eihän se ole tarkoituskaan, laihdutetaan ja sitten on tarkoitus pitää paino hallinnassa (mikä onkin sitten jo toinen juttu...)

   • Joillekin ketoosi voi olla yksi harvoista tavoista polttaa rasvaa.

    Itse olen nivelreumainen, eikä hyppelyharjoitukset oikeen suju..


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Vaarallinen neuvo kansalle

   Hätkähdyttävä tieto marjastajille: Jopa yli puolet yksityisteiden rajoitusmerkeistä laittomia – Asiantuntija: "Itse tehtyjä ei tarvitse noudattaa" Ra
   Maailman menoa
   335
   6292
  2. Martinan kunnioitus muita kohtaan?

   Astuu kirkkoon rinnat paljaana . Just ja just peittää nännit. Hirveä myötähäpeä- kuka oikeesti kehtaa muutakuin Martina? Liian lyhyt hame! Ollaan k
   Kotimaiset julkkisjuorut
   375
   3595
  3. Vihreiltä selvä viesti,jos emme saa ilmastotavotteita

   läpi lähdemme tästä hallituksesta. Ja tämä tule tapahtumaan aivan varmasti koska meillä ei ole varaa toteuttaa vihreiden toivomuslista. Nyt pitäisi al
   Perussuomalaiset
   155
   3150
  4. Onko taas Stefulla ja Sofialle tilanne päällä?

   Eilen niin iloisesti kilisteltiin laseja ja tänään ei kumpaakaan näy instassa..
   Kotimaiset julkkisjuorut
   35
   1500