Mitä teet kun tekee mieli herkkuja

Fättmama

Mitä ihmettä teet, kun mieliteko valtaa ja on vain saatava herkkuja?, Karkkia, sipsiä, dippiä, jätskiä, pullaa, keksejä jnejnejne

Auttaako teitä tosiaan ne vinkit että "keksi jotain tekemistä kun himo tulee mene vaikka lenkille, kuuntele itseäsi hetken kyllä se himo menee pois tai lue kirjaa vaikka? Mua ei auta YHTÄÄN MIKÄÄN kun tekee mieli. Olen "kuunnellut" itseäni parikin tuntia enemmänkin, kun mieli haluaa herkkuja. Olen käynyt lenkillä mutta ei siitäkään ole apua, päinvastoin saatan poiketa kiskalla antaa periksi herkkuhimolle olen myös kokeillut lukea kirjaa, istunut netissä, juonut litroittain vettä/muuta nestettä tai mitä tahansa muuta kuin syömistä, mutta ei mistään mitään apua. Luovutan ihan just ja lähden käymään kiskalla, olen koko päivän taistellut tätä herkkuhimoa vastaan enkä taida enää jaksaa. :(

Kertokaa tehokkaita vinkkejä miten tuon mielihalun saa pois, vai onko sellaisia edes?
Kaupoissa on erilaisia pillereitä jotka poistavat nälän tunteen, mutta eivätkö ne ole humpuukia? Ja nytkun kyse EI OLE näläntunteesta vaan todella rajusta mieliteosta. :( Vertaisin tätä jo tupakoinnin lopettamiseen, paitsi että on vielläkin vaikeampaa.

45

10585

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pienen purkillisen

      omaan liemeensä säilöttyä ANANASTA tai tuoretta (jos on varaa) ananasta. Makeaa, hyvää, terveellistä ja nestettä poistavaa kuituista. Namia, eikä lihota. Lisänä mansikoita (liiat nesteet ne vain lorisee pois...). Syön myös joskus laksatiivisia kurkkupastilleja! Makeanhimo häviää jo rasiallisesta xlylimakeutettuja ja vatsa tyhjenee vauhdilla ennen iltaa. Eikä ole paljon kaloreita! Nam. Suolaisella puolella suolakurkku ruisleivälle. Ei muuta. Nam nam.

    • Lihava possuli

      Joskus sallin itselleni esim. jäätelöä. Kieltämättä huudan sisäisesti kaupassa monet kerrat, kun kuljen houkutusten ohi, mutta itsekuria on oltava jos aikoo laihtua. Mutta tosiaan silloin tällöin on suotava itselleen joku herkku, että jaksaa. Itse olen nähnyt suoraansanoen nälkää sen takia, että olen saanut syödä jonkun kaloripitoisen jäätelön. Karkkien kanssa olen varovainen. Olen ostanut joitakin pusseja, mutta jättänyt sitten senkin, kun ei paljon lämmitä kun saa syödä vain muutaman karkin päivässä.
      On se vaikeaa tämä laihdutus. Argh!

    • yksi tapa

      Jos tuntuu ihan mahdottomalta niin karkinhimoon toimii tikkari.. tai mehujätskit/sorbetit jäätelöön.. Nämä nyt kuitenkin on "ihan oikeita herkkuja".

      Olen itselläni ainakin huomannut että jos ja kun tekee O-I-K-E-A-S-T-I mieli joain niin ihan sam miten yrität sitä korvata niin loppujen lopuksi on pakko vielä saada se mitä on alunperinkin halunnut (mulla siis ei toimi korvikkeena, syönpä hedelmän..lähden lenkille..)

      Ja kuten joku tuossa sanoi, niin silloin tällöin ON sallittava itselleen se yksi vapaapäivä, jolloin vaikka unohtaa kaikki kalorit ja muut..Itselläni on usein noina päivinä illalla kaiken syömisen jälkeen niin huono olo että ei todelakaan tee mitään mieli moneen päivään..

      Toinen toimii toisilla, toinen toisilla. Yritä löytää se oma hyvä tapa:),tsemppiä! Tämä ei ole helppoa mutta täytyy muistaa että itsehän on itsensä tähän jamaan saattanut.

    • 10 vuotta

      lähes makeisilla pullalla ym.roskaruualla.Kesti kauan tajuta että voisi syödä normaalia perusruokaakin.No tottakai siitä tuli kakkosluokan diabetes ym vaivat.Rupesin sitten korjaamaan tilaani syömällä ananas-hedelmäcoktail ym makeaa hedelmää ja jugurttia.Mulla alkoi sitten todella kova laihis ja kilot rapisee pois kovaa kyytiä.Nyt ei enää ole ihan pakko lähteä karkkikauppaan,vaan syön hedelmiä isompaan makean nälkään.Suolan puutteeseen vetelen yhden suolakurkun.Tiedän kyllä sen himon makeaan mutta kunnon itsekurilla ja katsomalla peiliin tulee aikamoinen shokki vastaan ja se näky pistää lähtemään ulos vauhdilla.Minä olen päässyt yli 20 stä kilosta eroon.On mukavampaa olla kun ei tarvitse raahata mukana sellaista liikapainoa.Ja varpaatkin näkyy mahan pienenemisen takia.:)

    • ym.herkut

      A piimällä ja banaaneilla,tulee tosi tuhti olo,mutta on parempi vaihtoehto kun pullat ja karkit.

    • Vanha Jojo

      Usko kokenutta: kaikkinainen ehdottomuus johtaa ennen pitkää aina katastrofiin. Lakkaa siis suhtautumasta herkkuihin ehdottomasti, koska usein juuri sitä, minkä yrittää itseltään kieltää, alkaa tehdä hillittömästi mieli.

      Tässä minun neuvoni:
      1. Syö tarpeeksi oikeaa ruokaa (herkuttelunhalu on usein osoitus verensokerin laskusta tai sitten ihan vanhanaikaista nälkää, vaikkei sitä sellaiseksi tunnista)
      2. Syö terveellisiä herkkuja, kuten hedelmiä, tai edes terveellisempiä, kuten kuivattuja hedelmiä ja pähkinöitä
      3. Salli itsellesi kohtuullinen herkuttelu

    • fättmama

      Kiitos vastauksista, ja vinkkejä saa laittaa lisääkin tulemaan.
      Voin olla nyt ylpeä itsestäni, sillä en eilen illalla lähtenytkään huoltsikalta hakemaan herkkuja. Viellä kun pystyisi vastustamaan herkkuja noin niinkun yleensäkin, ei tuo yksi herkuton päivä mitään auta.

    • laihduttanut

      Itse aloin keväällä laihduttamaan ja sen jälkeen on 8 kg lähtenyt. Päätin, että yhtenä päivänä viikossa saan syödä mitä vaan, mutta 6 päivää taistelen houkutuksia vastaan. Ja nimenomaan olen pyrkinyt lauantain pitämään tuona "herkkupäivänä", koska viikolla on paljon helpompi taistella houkutuksia vastaan kuin viikonloppuna.

      En muista että alussa olisi ollut juurikaan ongelmia tämän kanssa. Myöhemmin on ajoittaisia lipsahduksia tullut, mutta koska tämä on näkynyt heti vaa'alla, olen palauttanut itseni ruotuun.

      Vielä nytkin tulee houkutuksia keskellä viikkoa, mutta koska olen huomannut saavani paremman tyydytyksen tuosta yhdestä herkkupäivästä, olen saanut pidettyä itseni kurissa. Välillä kun noita lipsahduksia on tullut, ei ainoa seuraus ole ollut lisäkilot vaa'assa, vaan myös huono omatunto muutenkin. Tuon yhden herkkupäivän jälkeen ei tuota ongelmaa ole ollut. Ja varsinkin kun silloin syö itsensä lähes ähkyyn, mieliteot häipyy aika tehokkaasti muutamaksi päiväksi. Nykyään olen huomannut, etten enää syö edes tuona herkkupäivänäkään niin paljon kuin ennen.

      • Jojopupuhu

        tarvitse
        Herkut laakista pois < lujaa tahtoo itseään kohtaan
        Herkuissahan on kaloreita vaikka kuinka.
        Kun alkaa tosiaan laihduttamaan niin makeat pois kokonaan.


      • laihduttanut
        Jojopupuhu kirjoitti:

        tarvitse
        Herkut laakista pois < lujaa tahtoo itseään kohtaan
        Herkuissahan on kaloreita vaikka kuinka.
        Kun alkaa tosiaan laihduttamaan niin makeat pois kokonaan.

        Vaikka tämä trolli onkin, niin pakko kuitata. Kuten nimim. Vanha Jojo tuossa aiemmin kirjoitti: ehdottomuus on pahasta. Tästä olen ehdottomasti samaa mieltä.


      • vielä..
        Jojopupuhu kirjoitti:

        tarvitse
        Herkut laakista pois < lujaa tahtoo itseään kohtaan
        Herkuissahan on kaloreita vaikka kuinka.
        Kun alkaa tosiaan laihduttamaan niin makeat pois kokonaan.

        En ymmärrä mitä järkeäkään olisi elää loppuikäänsä ituja ja näkkileipää syömällä?

        Mieluummin kuolen nuorena ja syön normaalisti kuin että sairaalloisesti valvoisin kaikkea epäterveellistä ja sen avulla "parantaisin" elämääni. Sitä paitsi kun vain silloin tällöin syö ns. epäterveellisesti, en usko sen olevan kovinkaan haitallista. Päin vastoin väittäisin sen jopa parantavan elämänlaatua. Omassa suussani ainakin kaikki herkut maistuvat paljon paremmalta kun niitä ei jatkuvasti syö.


      • Anonyymi
        Jojopupuhu kirjoitti:

        tarvitse
        Herkut laakista pois < lujaa tahtoo itseään kohtaan
        Herkuissahan on kaloreita vaikka kuinka.
        Kun alkaa tosiaan laihduttamaan niin makeat pois kokonaan.

        Pidän sitä jo hyvänä asiana, että kun tulee pieni herkku-lipsahdus, en enää jatka sitä lipsahdusta ja ala syömään kerralla kaikki. Kyllä se on minulle itselleni pieni ihme, että siinä kohtaa on tullut itsehillintää.


    • d**

      Kaksi asiaa:

      1) Ruokavalio kuntoon sekä sisällön että ruokailurytmin puolesta, niin verensokeri ei pääse heilahtelemaan turhan rajusti.

      2) Lopeta fanaattinen herkkujen kieltäminen. Päinvastoin, lisää niitä tarkoituksella ruokavalioosi, niin ylitsepääsemätön himo iskee paljon harvemmin. Pidä kuitenkin määrät kohtuullisina. Luovuta itsellesi vaikka 50 centtiä karkkirahaa päivittäin.

    • liina

      Sinähän keksit hyvän idean himosi taltuttamiseen: tulet kysymään tukea täältä palstalta! Kun aloit kirjoitella ja lukea viestejä, unohdit makeanhimosi. Toivottavasti et saa nettiriippuvuutta tilalle...:)

    • ajatukset toimii

      Itselläni auttaa kun mietin minkä takia laihdutan ja ajattelen myös sitä lopputulosta kun olen saanut pudotettua haluamani kilot.
      Ja mietin myös sitä etten saa luovuttaa ja oloni on kamala/petyn itseeni jos retkahdan...
      Nämä ajatukset auttaa :D

    • makeannälkään

      Kokeile syödä kromia, olen laihduttanut 20 kiloa ja syönyt kromia, se hillitsee makeannälkää ja puoli vuotta meni hurahti ja makeannälkää en tuntenut. Ja itse olin todella sokeririippuvainen, karkkia söin joka päivä pussitolkulla.

      • Vanha Jojo

        Kromi auttaa makeannälkään vain siinä harvinaisessa tapauksessa, että makeannälkä johtuu kromin puutoksesta. Monin kerroin tavallisempaa on liian vähäisestä syömisestä tai liian pitkistä ateriaväleistä johtuva makeannälkä, joka korjautuu sillä, että syö tasaisin väliajoin riittävästi oikeaa ruokaa.

        Minäkin kokeilin aikanani kromia, mutta ainakaan minuun sillä ei ollut minkään valtakunnan vaikutusta.


    • Mikitin
    • wowowoow

      Ite pesen hampaat :D

    • Banaanibanaani

      Banaanijäätelö on mun mielestä hyvä jätskin korvike: 2 pakastettua banaania ( halutessaan pakastemarjoja, makeuttamatonta kaakaojauhetta, maapähkinävoita tms.) sauvasekoittimella mössöksi :). Mitä kypsempiä banaanit ovat sitä makeampaa tulee, itse pidän pakkasessa aina banaaneja jätskinhimoon.

    • Asennemuutos

      Minullakin on auttanut henkinen asian käsittely. Makeanhimo ei ole fyysinen tarve, sehän on pään sisäinen. Miksi laihdutan? Syönko mielummin herkkuja ja jään yhtä lihavaksi kuin nyt tai lihon lisää? Kumpi houkuttaa enemmän: tietyt herkut vai ajatus siitä, että todella pääsen tavoitteeseeni. Näenkö jo itseni tavoitteessa terveenä ja hyvinvoivana, vai olenko valmis luopumaan siitä kuvasta tai ainakin siirtämään aikajanaa eteenpäin? Tätä asiaa kun miettii aivan kunnolla, on tavoite kirkkaana mielessä; viimeiseen etenkin on helppo vastata jos motivaatio on laihdutukseen kohdallaan.

      Samaa taktiikkaa kypärän kasaan saamiseksi käyttävät mm. urheilijat.

      Jos sitten tavoite on löysä, ei ole tarkoituskaan laihtua tehokkaasti ja muuttaa elämäntapoja pysyvästi terveellisemmäksi, käyvät noi ylläkin olevat ohjeet, kuten "lisää herkkuja tarkoituksella ruokavalioosi". Useimmilla sellainen taktiikka kuitenkin vie lopputulokseen, että herkkujen napostelu jatkuu likimain kuten ennenkin ja tulosta ei tule suuntaan eikä toiseen.
      Erityistilaisuudet ja juhlapäivät ovat ihan oma juttunsa, mutta ei laihduttaja voi syödä karkkeja, sipsejä, saunasiidereitä tms. ravintoköyhiä ja erittäin kalori- ja sokeripitoisia juttuja joka viikko. Tavasta ja "himoista" on opetettava itsensä asennemuutoksella pois, jos semmoisia on kehittynyt.

    • sihfiwehrgå

      Makeanhimo voi olla ihan oikeaa nälkää. Jos näin, syön jotain ruokaa ja sillä se menee ohi. Toisinaan tekee mieli karkkia, mutta silloin mietin, mitä kaikkea ne sisältää (sokeria, väri- ja lisäaineita) ja mietin, mitä tuhoa ne kropassa tekee, yllättäin ei enää tee mieli karkkia :). Sama koskee leivoksia, jäätelöä tms.

    • ihottumatonta

      Taistelen niin ikään herkkuja vastaan ( jätski, pulla... ) . Ja aina on nälkä. Luontaistuotteet, vitamiinit jne. on kiellettyjä ( kilpirauhaslääkitys poiston jälkeen, silti liikatoiminta ja syötättää niin valtavasti! ) . Otan juustoa, siihen voita ja maksapasteijaa. Sitä syön leivän sijasta. Minulla ei auta mikään korvaava toiminta kun nälkä / makeannälkä tulee ( ei auta käsityöt, ei älypään pelit tai blogin hahmottelu sinne, ei veden juominen tai kahvi, ei kurkku - ja porkkanasiivut ) . Ai niin, unohtui mainitsematta kookoslastut ja harvoin cashewpähkinät.
      Paheena minulla laittaa vehnäspalaselle voita... yritän siitä eroon. Onneksi on kilpirauhasen liikatoiminta ja maha toimii kuudesti päivässä.
      Mutta tuo keino yrittää toimia minulla. Yritin joskus jättää pois konjakkitilkan joka on päivittäin paheeni. Mutta se ei onnistunut. Se tyydyttää osittain makeannälkää.
      Jokaisella on omat keinonsa, mutta nuo edellämainitut ( voi, juusto, maksapasteija, kookoslastut ja konjakki ) auttaa minua hetkellisesti. Välillä annan periksi ja otan croisantin kahviossa kerran kuukaudessa tai palan vehnästä ( pullavan pitko, sydänmerkki ) . Ei auta olla liian tiukka itselleen.
      Vaikka jotkut lääkärit paasaa siitä että pitäisi kieltäytyä herkuista kokonaan, en jaksa kuunnella. Kardiologi ( minulla pumppuvika ja läppävuoto ) sanoo että nauti vain elämästä ja syö kuten ennenkin ( kolesteroli 4, hdl eli hyvä 0,5 ja ldl 3,5 . Sanovat erinomaisiksi arvoiksi ) .

    • Anonyymi

      Olen 14 vuotias tyttö ja harrastan tankotanssia ja treenata täytyy. On siis pakko syödä tervrellisesti, että treeni ns. tehoaa. Syön makean himoon useasti mm. granaatti omenan siemeniä(pakastettuna) tai hedelmiä, mutta silti tekee välillä mieli :(. Pidän lauantaina herkkupäivän jolloin saan syödä herkkuja. Yleensä, kun nään vaikka kotona sipsipussin, niin mietin,että miksi haluan sipsejä?, miksi ne on, niin hyviä?, mitä ne tekevät keholleni... Tämä viesti tuli tosi myöhään, mutta toivottavasti jotkut saavat tästä apua :)

      • Anonyymi

        Eli miettimisestäkö on apua herkkuhimoon.


    • Anonyymi

      Kun tein laihduttamispäätöksen, pohdin asiaa kaikilta kannoilta jotka kykenin hahmottamaan. Päätin että esimerkiksi kaikki pika"ruoka", pakaste"ruoka", namit, pullat, leivät, limsat, kahvi ja tee poistuvat kokonaan valikoimasta. Ja silti ryhdyin laihtarille (100kg -> 63.6kg).

      Samantyyppistä pohdintaa tein aikoinaan kun lopetin tupakanpolton noin 30v sauhututtelun jälkeen, aski per päivä.

      Kummassakin tapauksessa minua on auttanut vakava/perinpohjainen ennalta harkinta, on vakaa päätös johon voin nojata. Tupakka oli luokaa 100 kertaa vaikeampi muutos kuin tämä terveellisempään ruokavalioon siirtyminen. Tupakan tilalle ei tule mitään, mutta terveellinen ruokavalio laajentaa makujen maailmaa, kokkaustaitoja sekä tietoutta ravinnosta/ravinteista suuresti.

      Mitä siis teen kun silmä harhailee kaupan namikujalle. Mietin päätöstäni ja sitä mikä tilanteeni on parhaillaan, ja hymähdän.

    • Anonyymi

      1-2 x kk "syö mitä vaan" päivä. Ei mene laihdutus pilalle, päin vastoin. Tosin en ole millää dieetillä koska ne ei ole toiminut pitemmänpäälle painonhallinnassa. Olen vaan opettelemassa syömään terveellisesti ja tällä hetkellä paino tippuu hitaasti mutta varmasti.

      Voin sanoa että ei ole helppoa kun on koko ikänsä syönyt mitä ja miten sattuu.. mutta nuo vapaapäivät helpottaa. Eikä noina päivinä tule nykyään enää mässättyäkään niin paljon, yleensä tilaan päivällä pizzan tai kebabin ja illaksi irtomellejä(osta vain sen verran kuin syöt sinä iltana)

    • Anonyymi

      Mikä näissä Veijon teksteissä on se miksi ne usein poistetaan? Asia ei sinällään minulle kuulu koska en ole kohderyhmää vaikka olen toistaiseksi hieman ylipainoinen..
      Kiusallaanko hän näitä viestejä laittaa vai halusaisiko ehkä auttaa jotakuta.. Olen vaan näitä viestiketjuja lukiessa huomannut että kyseisen veijon viestit usein poistetaan..
      Olen melko uusi palstalla ja tuli tunne edellisestä tekstistä että tästä on ollut pidempään joku vääntö.

      Puhuuko tää Veijo passskaa vai mikä tää juttu on?

    • Anonyymi

      Ideahan on tietysti kehittää elämäänsä parempaa sisältöä ja jännitystä herkkujen ahmimisen tilalle. Jos elämä on tapahtumaköyhää junnaamista ilman mitään korkeampia tavoitteita niin aika vähissä on keinot torjua sitä "makean himoansa". Soffa ja TV ja herkut on silloin elämän syvin tarkoitus. Kyseessä on enempikin syväänjuurtunut ideologia kuin himo. Oman elämän toimintatapa. Tyhjiötä eli vakuumia ei ole olemassa. Tila täytyy joko heikkouksista ja/tai vahvuuksista. Omilla valinnoilla ja uskomuksilla on siksi merkitystä. On lähes mahdotonta laihduttaa jos ei tiedä millä uudella jutulla tilan täyttää.

    • Anonyymi

      "Ideahan on tietysti kehittää elämäänsä parempaa sisältöä ja jännitystä herkkujen ahmimisen tilalle."

      UUUPS! Meni enemmän uskonnon kuin ravintotieteeen puolelle.
      ts. Jos sinulle helteellä tulee janontunne niin kyse on enemmn jostain ideologiasta kuin siitä miten elimistösi toimii???

    • Anonyymi

      Ostaa vaan herkkuja jos tekee mieli,mutta harkiten.

      Täytyy jo kaupassa laskea siitä saatavat kalorit.Kalorit saa olla päivässä korkeintaan 3000, niitä pitää sitten tasata välillä pitämällä vähempikalorisia päiviä.

      • Anonyymi

        Eihän niitä tarvi laskea laisinkaan, jos ei ole pakonomaista tarvetta ahtaa itseensä makeaa.

        Koitat hallita oiretta, mutta itse ongelma (sairaus) jää sinulta huomaamatta.

        Ymmärrän kyllä, jos on pitkään kärsinyt tuosta ahmimisesta, ei ole enää käsitystä siitä, mikä on normaali olotila.

        Normaalissa olotilassa voi kulkea pulla, karkki tai keksihyllyn ohitse ilman että käy edes mielessä että pitäisi ostaa jotakin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eihän niitä tarvi laskea laisinkaan, jos ei ole pakonomaista tarvetta ahtaa itseensä makeaa.

        Koitat hallita oiretta, mutta itse ongelma (sairaus) jää sinulta huomaamatta.

        Ymmärrän kyllä, jos on pitkään kärsinyt tuosta ahmimisesta, ei ole enää käsitystä siitä, mikä on normaali olotila.

        Normaalissa olotilassa voi kulkea pulla, karkki tai keksihyllyn ohitse ilman että käy edes mielessä että pitäisi ostaa jotakin.

        Voi niitä ostaa,ei sitä silloin laihdu,mutta EI LIHOKKAAN ,kun ostaa harkiten.
        Vain pienin tikkujäätelö,ja ei esimerkiksi kauho irtokarkkeja isoa pussillista,vaan valitsee kaikista parhaimmat karkit,ja niitäkin vain 100g =350 kal

        Ostin nyt tänäänkin kolmeen kertaan tämän 100g karkkia,siitä tulee kaloreita vain vähän yli 1000
        Kalorinkulutukseni päivässä on nyt vain 2300 koska en harrasta liikuntaa.

        Otan aina välillä neljän päivän 1000 kalorin kuurin ja laihdun sinä aikana 4 kg
        Punnitsen painon joka päivä,ja mittaan vyötärönympärysmitan,kirjaan ruokapäiväkirjaan tarkasti mitä olen syönyt,ja niiden kalorit.
        Roskaruokakalorit laitan aina erikseen paperin alalaitaan,ja terveellinen ruoka ylemmäs.Tiedän siis tarkasti mistä kalorit ovat tulleet.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Voi niitä ostaa,ei sitä silloin laihdu,mutta EI LIHOKKAAN ,kun ostaa harkiten.
        Vain pienin tikkujäätelö,ja ei esimerkiksi kauho irtokarkkeja isoa pussillista,vaan valitsee kaikista parhaimmat karkit,ja niitäkin vain 100g =350 kal

        Ostin nyt tänäänkin kolmeen kertaan tämän 100g karkkia,siitä tulee kaloreita vain vähän yli 1000
        Kalorinkulutukseni päivässä on nyt vain 2300 koska en harrasta liikuntaa.

        Otan aina välillä neljän päivän 1000 kalorin kuurin ja laihdun sinä aikana 4 kg
        Punnitsen painon joka päivä,ja mittaan vyötärönympärysmitan,kirjaan ruokapäiväkirjaan tarkasti mitä olen syönyt,ja niiden kalorit.
        Roskaruokakalorit laitan aina erikseen paperin alalaitaan,ja terveellinen ruoka ylemmäs.Tiedän siis tarkasti mistä kalorit ovat tulleet.

        "Otan aina välillä neljän päivän 1000 kalorin kuurin ja laihdun sinä aikana 4 kg"

        Tämähän on ehkä tyypillisin ahmimishäiriön tunnusmerkki.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Otan aina välillä neljän päivän 1000 kalorin kuurin ja laihdun sinä aikana 4 kg"

        Tämähän on ehkä tyypillisin ahmimishäiriön tunnusmerkki.

        Ei ole,vaan tervettä painonhallintaa,nämä sairaat syövät erittäin isoja määriä kerralla,ja oksentavat pois kaiken.
        Minulla kaikki on hallittua.Tiedän mitä syön ja miten paljon,ja miten laihdun.
        Vatsalihakseni ovat melkein näkyvissä.Tavallinen laihduttaja tarvitsee 1000 kalorin vajeen vuorokaudessa,eikä 300-500 mitä virheellisesti yleensä neuvotaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei ole,vaan tervettä painonhallintaa,nämä sairaat syövät erittäin isoja määriä kerralla,ja oksentavat pois kaiken.
        Minulla kaikki on hallittua.Tiedän mitä syön ja miten paljon,ja miten laihdun.
        Vatsalihakseni ovat melkein näkyvissä.Tavallinen laihduttaja tarvitsee 1000 kalorin vajeen vuorokaudessa,eikä 300-500 mitä virheellisesti yleensä neuvotaan.

        Et selvästi tiedä mikä on ahmintahäiriö, se ei ole sama kuin bulimia. Kirjoitin itsekin tuossa aiemmin väärin, ahmimishäiriö = bulimia, mutta toimintasi viittaa ahmintahäiriöön.

        Ylipaino tai sen puuttuminen tai vatsalihasten näkyminen ei vaikuta siihen voiko ihmisellä olla ahmintahäiriö.

        Tuossa on arviointilomake:

        https://www.mielenterveystalo.fi/aikuiset/itsearviointi/Pages/BES.aspx


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Et selvästi tiedä mikä on ahmintahäiriö, se ei ole sama kuin bulimia. Kirjoitin itsekin tuossa aiemmin väärin, ahmimishäiriö = bulimia, mutta toimintasi viittaa ahmintahäiriöön.

        Ylipaino tai sen puuttuminen tai vatsalihasten näkyminen ei vaikuta siihen voiko ihmisellä olla ahmintahäiriö.

        Tuossa on arviointilomake:

        https://www.mielenterveystalo.fi/aikuiset/itsearviointi/Pages/BES.aspx

        Isokalorinen syöminen on aivan normaalitila kovan laihdutuskuurin jälkeen.
        Keho menee vähästä syömisestä säästöliekille,oireena jalkojen kylmyys,ei huvita lähtä urheilemaan yms.Siihen pitää syödä viikon ajan normaalia enemmän,niin pääsee taas normaalitilaan,ja voi taas aloittaa uudestaan laihduttamisen.Isompikalorisella syömisellä ei laihdu ollenkaan,missä kalorivaje on vain 300-500 kal pv

        Säästöliekki on tila jossa aineenvaihdunta hidastuu.Siihen auttaa vain kova hiilihydraattien syönti,hitaalla liekillä oleva keholle pitää antaa polttoainetta,niin paljon että liekki suurenee,ja näin saadaan aineenvaihdunta taas normaalille tasolle.En ole lihonut,vaikka kalorit ovat olleet viikon ajan 4000-5500 kal pv,(aineenvaihdunta on lisääntynyt runsaan liikunnan ansiosta,pyöräilen joka päivä vähintään 2,5 tuntia,lisäksi kävelen)pientä nestepöhoä on kyllä tullut,mutta vyötärörasvan paksuus ei ole lisääntynyt.

        Monella väärällä tavalla laihduttaneella aineenvaihdunta hidastuu pysyvästi vuosikausiksi,siitä seuraa jojolaihdutus,vaikka syöty kalorimäärä olisi pieni,koska kehon peruskalorinkulutus pienentyy hidastuneen aineenvaihdunnan seurauksena.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Isokalorinen syöminen on aivan normaalitila kovan laihdutuskuurin jälkeen.
        Keho menee vähästä syömisestä säästöliekille,oireena jalkojen kylmyys,ei huvita lähtä urheilemaan yms.Siihen pitää syödä viikon ajan normaalia enemmän,niin pääsee taas normaalitilaan,ja voi taas aloittaa uudestaan laihduttamisen.Isompikalorisella syömisellä ei laihdu ollenkaan,missä kalorivaje on vain 300-500 kal pv

        Säästöliekki on tila jossa aineenvaihdunta hidastuu.Siihen auttaa vain kova hiilihydraattien syönti,hitaalla liekillä oleva keholle pitää antaa polttoainetta,niin paljon että liekki suurenee,ja näin saadaan aineenvaihdunta taas normaalille tasolle.En ole lihonut,vaikka kalorit ovat olleet viikon ajan 4000-5500 kal pv,(aineenvaihdunta on lisääntynyt runsaan liikunnan ansiosta,pyöräilen joka päivä vähintään 2,5 tuntia,lisäksi kävelen)pientä nestepöhoä on kyllä tullut,mutta vyötärörasvan paksuus ei ole lisääntynyt.

        Monella väärällä tavalla laihduttaneella aineenvaihdunta hidastuu pysyvästi vuosikausiksi,siitä seuraa jojolaihdutus,vaikka syöty kalorimäärä olisi pieni,koska kehon peruskalorinkulutus pienentyy hidastuneen aineenvaihdunnan seurauksena.

        Että sillälailla. Aineenvaihdunta hidastuu kun ihminen on unessa.

        Ja lisäksi silloin, kun hän ensin on kärsinyt _pitkään jatkunutta_ aliravitsemusta ja sen tähden alkaa näivettymään/surkastumaan. Tästä ei laihduttajan kannata olla huolissaan, aniharva ihminen maailmassa kykenee oman tahdon voimalla ssaattamaan itsensä k.o. tilaan, hyvä jos saavuttavat edes normaalipainon (joka silmämäärin arvioiden tarkoittaa tukevahkoa/tukevaa).


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Isokalorinen syöminen on aivan normaalitila kovan laihdutuskuurin jälkeen.
        Keho menee vähästä syömisestä säästöliekille,oireena jalkojen kylmyys,ei huvita lähtä urheilemaan yms.Siihen pitää syödä viikon ajan normaalia enemmän,niin pääsee taas normaalitilaan,ja voi taas aloittaa uudestaan laihduttamisen.Isompikalorisella syömisellä ei laihdu ollenkaan,missä kalorivaje on vain 300-500 kal pv

        Säästöliekki on tila jossa aineenvaihdunta hidastuu.Siihen auttaa vain kova hiilihydraattien syönti,hitaalla liekillä oleva keholle pitää antaa polttoainetta,niin paljon että liekki suurenee,ja näin saadaan aineenvaihdunta taas normaalille tasolle.En ole lihonut,vaikka kalorit ovat olleet viikon ajan 4000-5500 kal pv,(aineenvaihdunta on lisääntynyt runsaan liikunnan ansiosta,pyöräilen joka päivä vähintään 2,5 tuntia,lisäksi kävelen)pientä nestepöhoä on kyllä tullut,mutta vyötärörasvan paksuus ei ole lisääntynyt.

        Monella väärällä tavalla laihduttaneella aineenvaihdunta hidastuu pysyvästi vuosikausiksi,siitä seuraa jojolaihdutus,vaikka syöty kalorimäärä olisi pieni,koska kehon peruskalorinkulutus pienentyy hidastuneen aineenvaihdunnan seurauksena.

        "En ole lihonut,vaikka kalorit ovat olleet viikon ajan 4000-5500 kal pv"

        Mitä ihmettä syöt, jos päivässä saamasi energiamäärä on 5500 kcal?

        Tuohaan meinaan vastaa kiloa suklaata. Vaikka söisit normaalisti, niin sen päälle pitäisi vetää 600 - 700 grammaa suklaata.

        Karkkia pitäisi vetää kilon verran normaaliruoan päälle.

        Ei kuulosta ihan normaalilta.

        Kun et sitä ahmintahäirintöä kuitenkaan ole itsellesi selvittänyt niin siinä sanotaan mm. näin:

        "Koska toistuva ahmiminen nostaa painoa, ahmintaan taipuvaiset henkilöt pyrkivät säätelemään usein syömistään erilaisilla jyrkillä dieeteillä ja turvautumalla laihduttamiseen painonhallintakeinona. Tämä sekoittaa elimistön nälän ja kylläisyyden säätelyn."

        Toimintasi muistuttaa aikalailla tuossa kerrottua.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Että sillälailla. Aineenvaihdunta hidastuu kun ihminen on unessa.

        Ja lisäksi silloin, kun hän ensin on kärsinyt _pitkään jatkunutta_ aliravitsemusta ja sen tähden alkaa näivettymään/surkastumaan. Tästä ei laihduttajan kannata olla huolissaan, aniharva ihminen maailmassa kykenee oman tahdon voimalla ssaattamaan itsensä k.o. tilaan, hyvä jos saavuttavat edes normaalipainon (joka silmämäärin arvioiden tarkoittaa tukevahkoa/tukevaa).

        https://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dlk00352 Tässä se selvästi sanotaan,mikä on ahmimishäiriö/ bulimia toiselta nimeltään.

        Hitaassa laihtumisessa ei tule säästöliekkiä.En pidä sitä mielekkäänä,siinä pitää punnita ja mitata,seurata syöntiä aivan samalla tavalla,sekä paino saattaa alkaa helposti junnaamaan paikoillaan.
        Liian nopeissa laihtumisissa säästöliekki jää päälle moneksi vuodeksi,siksi nämä kaikki suurin pudottaja ohjelmaan osallistuneet lihovat takaisin 100% varmuudella.
        Nyt on taas hyvä pyöräilykunto.Tein tänäänkin 3 tunnin pyörälenkin.Aloitan sen saman ohjelman nyt uudestaan,millä sain hyvää laihtumistulosta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        https://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dlk00352 Tässä se selvästi sanotaan,mikä on ahmimishäiriö/ bulimia toiselta nimeltään.

        Hitaassa laihtumisessa ei tule säästöliekkiä.En pidä sitä mielekkäänä,siinä pitää punnita ja mitata,seurata syöntiä aivan samalla tavalla,sekä paino saattaa alkaa helposti junnaamaan paikoillaan.
        Liian nopeissa laihtumisissa säästöliekki jää päälle moneksi vuodeksi,siksi nämä kaikki suurin pudottaja ohjelmaan osallistuneet lihovat takaisin 100% varmuudella.
        Nyt on taas hyvä pyöräilykunto.Tein tänäänkin 3 tunnin pyörälenkin.Aloitan sen saman ohjelman nyt uudestaan,millä sain hyvää laihtumistulosta.

        "https://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dlk00352 Tässä se selvästi sanotaan,mikä on ahmimishäiriö/ bulimia toiselta nimeltään."

        Juu niin sanotaan. Mutta itsekin sekoilin noissa nimissä aluksi:

        -sinulla ei ole ahmimishäiriö (bulimia)
        -sinulla on todennäköisesti ahmintahäiriö

        Pieni ero nimessä, mutta ratkaiseva.

        "Hitaassa laihtumisessa ei tule säästöliekkiä.En pidä sitä mielekkäänä,siinä pitää punnita ja mitata,seurata syöntiä aivan samalla tavalla,sekä paino saattaa alkaa helposti junnaamaan paikoillaan."

        Koko elämä on aikaa. Mihin on kiire? Entä mitä tapahtuu sen jälkeen kun olet saavuttanut tavoitteesi? Miten ajattelit sitten syödä?

        "Liian nopeissa laihtumisissa säästöliekki jää päälle moneksi vuodeksi,siksi nämä kaikki suurin pudottaja ohjelmaan osallistuneet lihovat takaisin 100% varmuudella."

        Kaikki ohjelmaan osallistuneet eivät ole lihoneet takaisin. Itse epäilen lihomisen syyksi ennemminkin sitä, että laihduttajilla on edelleenkin ne samat häiriöt ja vääränlainen suhtautuminen ruokaa, kuin oli ennen ohjelmaan osallistumista.

        Jotenkin näin:

        -"nyt on kituutettu 30kg pois, aaah nyt voi varovaisesti ottaa vähän herkkuja"
        -"voi ei, paino nousee, nyt on kaikki menetetty, no ei voi minkään, otetaan lisää, antaa mennä kun on mennäkseen"

        "Nyt on taas hyvä pyöräilykunto.Tein tänäänkin 3 tunnin pyörälenkin.Aloitan sen saman ohjelman nyt uudestaan,millä sain hyvää laihtumistulosta."

        Olen itse tehnyt ihan samat virheet kuin sinäkin, olet vain noin kolme tai neljä vuotta minua jäljessä aikataulullisesti, joten... Parin vuoden sisällä (jos etenet asiassa samaa tahtia kuin minä), ymmärrät että ei se vaan mene noin.

        Tsemppiä kuitenkin.


    • Anonyymi

      Haluan karkkia mitta mikään ei auta ei ole rahaa voi vitsi kun haluais että joku taikois mulle karkkia mutta se ei ole valitettavasti onnistunut):

    • Anonyymi

      En osta kotiin suklaalevyjä. Jos ostaisin, söisin kuitenkin koko levyn kerralla.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1826
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1401
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1396
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1362
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1355
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1324
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1294
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1260
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1210
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1183
    Aihe