Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Toinen pakollinen välivuosi

Joku jolla on unelma.

Hei.

Olen lukenut täällä jonkin verran välivuosista, ja ajattelin että ehkä saisin itsellenikin uutta puhtia jos jakaisin ajatukseni Teidän kanssa, sillä kuka täällä vastaakin, mielipide olisi täysin ulkopuolinen mitä se ei ole kun asiasta puhuu ystävien tai perheen kanssa. Elikkä tarinani on tämä, ei pitkä mutta kuitenkin. Olen vuoden 2007 ylioppilas ja tiesin jo silloin aivan selvästi mitä tahdon opiskella. Tahdoin Oikeustieteelliseen. Hain niin hyvin kuin silloin osasin, luin luin, mutta heinäkuussa karvas pettymys tuli toteen; ei opiskelu paikkaa, huonot pisteet (10p jäi puuttumaan). Ainoa lohtuni oli kokeesta että pisteet jäivät 2 tehtävästä eivätkä yleisesti menneet huonosti. Hain töitä ja lopulta pääsin ja tuli kevät 08 ja hain taas. Koin hakevani paremmin, ymmärtäväni tekstiä paremmin. Kokeen jälkeen tunne sisäänpääsystä oli todellinen. Mutta EI, sama juttu, melkeinpä tasan samat pisteet, ehkä parin pisteen parannus. Ongelmani on nyt toisena välivuotena(joka on jo suht pitkällä) että koen olevani täydellinen epäonnistuja,häpeän itseäni kun näin kuinka monet monet ystäväni pääsivät sisälle. Avoin yliopisto on ollut kyllä apu ja suoritan kurssin siellä, mutta mikä saisi uskoa itseeni että en ole täydellinen epäonnistuja vaikka kahdesti yritin tosissani? Monet sanovat että usko itseesi, mutta kun uskoo ja epäonnistuu, miten sitä edes enää osaisi?Haen tekstilläni ehkä muita jotka ovat olleet samassa tilanteessa ja jakaisi tuntemuksiaan ja miten ehkäpä pääsi tilanteesta eteenpäin. Mitä jos ei kolmannellakaan kerralla? Ahdistus mitä ajatus tuo siitä että en koskaan tavoita unelmaani saa tunteen että olen jumissa. Mitä tehdä?

6

3232

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • euraasia

      Ei mitään paniikkia. On ihan normaalia joutua pyrkimään useampaan kertaan. Oikeustieteelliseen kun on kuulemme erittäin haastavat kokeet ja kiinnostuneita kuitenkin riittää.

      Itse pääsin opiskelemaan historiaa kolmannella yrittämällä eli vietin kaksi välivuotta. Kyllä se välillä hävettä kun ystävät pääsivät opiskelemaan ja minä en. Hyvä kuitenkin, että sinäkin käyt avoimen yliopiston luennoilla, siitä on varmasti apua.

      Mietit nyt vain miten voisit vielä parantaa tulostasi ensi vuonna. Tarvitsisitko lisäksi lukupiiriä, itseopiskelumateriaali tai valmennuskurssia? Vai vain entistä enemmän aikaa lukemiselle ja tehokkaampaa pänttäämistä?

      Ei kannata masentua, vaan täysillä höyryillä kohti seuraavaa pääsykoetta. Päätä onnistua!

    • Val0kiila

      Stoorisi muistuttaa erään ystäväni tilannetta. Hän haki samaan oppilaitokseen neljä kertaa ennen kuin pääsi sisään, mutta pääsi kuitenkin :)

      Jos tiedät varmaksi sen, että ala jonne olet hakenut on se sun juttu, niin kannattaa vaan yrittää uudelleen. Se vaatii luonnetta ja pitkäjännitteisyyttä! Ei tietenkään ole pahitteeksi sekään, että pohtii olisiko mitään muita alavaihtoehtoja, jotka voisivat kiinnostaa tai mitkä voisivat edesauttaa pääsyäsi oikeustieteelliseen. Tärkeää on se, ettei heitä välivuosia hukkaan, vaan pysyy kokoajan aktiivisena. Töissäkäyminen, avoinyliopisto, kaverisuhteet yms. antavat tärkeän pohjan, jota tarvitaan elämässä eteenpäin ponnisteluja varten.

      Voimia!

    • ...

      Kannattaa kuitenkin aina lopunpelin miettiä, elämää ja asioita realistisesti ja tarkoituksenmukaisuuden kannaltakin. Oli aivan millainen haave tahansa joku tietty koulu ja työura, niin se ei kuitenkaan ole ainut tässä maailmassa jota kannattaa tuijottaa.

      Tarkoitan tällä nyt täysin sitä, että ei ole järkevää ja ns. tervettä sitten jäädä pakkomielteenomaisesti kiinni pyrkimiseen. Itse kyllä jokainen tietää milloin ei ole enää järkevää ja kannattaa vaihtaa suunnitelmia. Toisella on ensimmäinen kerta se jolla toteaa olevan liian kaukana realismista pyrkiä uudelleen ja toisella se on viides:) Yhtä kaikki sanoisin, että siinä vaiheessa kun iskee todellinen floppipyrkiminen niin ei ehkä kannata enää yrittää, sieltä ei enää nousta useinkaan motivoituneisuuden puoleenkaan.

      Tarkoitan nyt realistisesti ajatellen tällä sitä, että jos nyt olet itsekin jäänyt pari kertaa kohtuullisen vähän ja joskus jatkossa tulee kerta (jos vielä yrität) jolloin jäät aivan tolkuttomasti niin kannattaako ainakaan enää sen jälkeen. Ja onko mielenterveyden kannaltakaan lopunkaiken ihan parasta antia.

      Ja aina kuitenkin on sekin tilanne, että se on vuosi lisää ikää, elämää ja mikäli vuodet vain aina välissä täyttää jollain ohjelmalla josta ei jatkon kannalta ole mitään aivan kauheata iloa niin ehkä 5 hukkavuotta ja 5 ei-pääsyä ei se ehkä paras vaihtoehto ole. Se on vähän kuin urheilijalla eli mitä kun ura loppuu... Mikä on varasuunnitelma. Tiedän käyneen melkoisen heikostikin ihmisille jotka ovat pyrkineet, pyrkineet ja sitten tullut se kolahdus että en mä pääse enkä jaksa enää yrittää. Käteen jää tyhjä olo ja pahimmillaan vielä ulkopuolinen painekin, että olet sä melkoinen luuseri. Näin voi sanoa pahimmissa tapauksissa oma perhekin jos vanhemmat ovat juuri kyseisen alan edustajia jonne on jälkikasvu ollut pyrkimässä.

      Eli toki järkevä aika kannattaa yrittää ja niin kauan kuin fiilistä ja innostusta on, mutta ei ehkä ihan liian kauan kuitenkaan... Jokainen tietää itse.

      • ...

        Ja kerrotaan nyt oma kokemukseni lyhyesti siltä osin, että pyrin itsekin yliopistoon pari kertaa. Ensin pidin välivuoden tehden töitä (ehkä liikaakin lukemisen kannalta...) ja miellyinkin alaan jota tein. Pyrin toisen kerran ja jäin pari pistettä...

        Oikeastaan ei kuitenkaan ollut mikään pudotus, koska jatkoin vain samassa duunissa ja vähän paranikin hommat. Lopunpelin kun olin jo pari kk lukenut ajatellen kolmannen kerran vielä koettaa ja jäin niin vähän edellisvuonna, että pääseminen olisi ollut ehkä aika realististakin, niin tein jouluna radikaalin päätöksen pistäen kirjat kaappiin. Otin ihan pitkällä tähtäimellä työputken itselleni kovin pitämästäni hommasta ja aloin käydä ihan sen mukaisia ammattikoulutasoisia tutkintoja, ammattitutkintoja ym. työn sivussa. Enkä ole kyllä katunut, tuli vain se tilanne eteen että päätös oli tehtävä ja valitsin näin. En kokenut itse mielekkääksi enää roikkua tavoitteessa, joka oli kyllä unelma, mutta oli jo konkreettisesti asioita olemassa joista oli alkanut pitää kovasti.

        Tällä nyt lähinnä tarkoitin tuota, että välivuodet kannattaa pyrkiä ehkä käyttämään järkevästi ja ainakin niin, jotta on aina ns. jotain vaikkei pääsisikään. Ei ole sitä tyhjää fiilistä sitten edessä kun/jos ei natsaakaan.


    • Tsemppaaja!

      Minulla oli yksi kaveri joka tahtoi opiskella opettajaksi... Sisään ei päässyt ensimmäisellä kerralla eikä toisellakaan... ja lopulta vasta neljännellä kerralla pääsi sisään haluamaansa kouluun... Eli tsemppiä vain! Kyllä sitä pääsee sisään jos oikein haluaa! :DDD

    • kohdalleni

      ei ole tullut vielä samaa ongelmaa, en ole vielä hakenut yliopistoon, haluan käydä ammattikoulun, minkä avulla saan paremman palkan opiskelujen ohella :D
      Mutta niin, serkkuni haki turun lääkikseen 4 kertaa ennen kuin pääsi. Hän meinasi heittää jo toivon menemään, mutta jotenkin vain jaksoi yrittää. Lopulta kun tuli tulos: hyväksytty, totesi hän vain "kyllä kannatti" :D aikaa siinä meni, mutta hän sai sen mitä oikeasti halusi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      92
      2412
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2164
    3. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      1993
    4. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1868
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      11
      1702
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1622
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      27
      1476
    8. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1450
    9. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      74
      1419
    10. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1412
    Aihe