22.10.1844

Tämä päivä, 22. lokakuuta, on teidän adventistien kieroutuneen uskonnollisuutenne merkkipäivä.

William Miller laski uhmaten Raamatun selvää ilmoitusta (Matt 24:36) päivämääriä, jolloin Kristus tulisi tempaamaan uskovat (21.3.1843, 21.3.1844), joista viimeinen oli tuo 22.10.1844.

Noin 50.000 milleristiä joutui toteamaan tuonkin päivän palturiksi. Mikä pettymys, kun oli täysillä uskottu tuohon valheelliseen ennustukseen ja laitettu koko elämä sen varaan. Sitä katui pian Miller itsekin ja pyyteli anteeksi.

Miller oli vielä lapsi uskon saralla eikä hänellä ollut hyvää historian tuntemustakaan. Hän sekoitti oman mielensä mukaan Danielin kirjan kohtia, ja jo tapahtuneet ja vielä tapahtumattomat siirtyivät mikä minnekin. Antiokos IV Epifaneen aikaisesta temppelin ryöstöstä (168 eKr) Antiokos Eubatorin ja makkabilaissotien temppelin takaisin käyttöön saattamisen (162 eKr) välisen 2300 vuorokauden, (6 v ja 100 vrk) Miller muutti 2300 vuodeksi ja samaan tyyliin sujui kaikki muukin laskelmat.

Helppo noille jo valheeseen uskoneille ihmisille oli tuoda uutta eksytystä. Ja niinpä yksi noista harhaan joutuneista sitten saikin näyn, joka toi uutta uskoa tuohon 22.10.1844 valheeseen. Tuo yksi oli metodistikirkosta harhaoppisena pois potkittu Ellen Harmon, myöhemmin White.

Näky meni näin:
”Rukoillessani perhealttarilla Pyhä Henki tuli päälleni ja näytin nousevan korkeammalle ja korkeammalle, kauas pimeän maailman yläpuolelle. Käännyin katsomaan adventisteja maailmassa, mutta en löytänyt heitä - kun ääni sanoi minulle, ´Katso uudelleen ja katso vähän ylemmäs´. Silloin nostin silmäni ja näin suoran ja kapean polun, heitettynä korkealle maailman yläpuolelle. Tällä polulla adventistit matkasivat Kaupunkiin, joka oli polun loppupäässä. Heillä oli kirkas valo takanaan polun alkupäässä valaisemassa, enkeli kertoi valon olevan Keskiyön Huuto. Tämä valo valaisi koko polun ja antoi valoaan heidän jaloilleen niin, etteivät he kompastuisi. Ja jos he pitivät silmänsä Jeesuksessa, joka oli juuri heidän edellään, johtaen heitä Kaupunkiin, he olivat turvassa. Mutta pian jotkut väsyivät ja sanoivat, että Kaupunki on hyvin kaukana ja he olivat odottaneet pääsevänsä sinne aikaisemmin. Silloin Jeesus rohkaisi heitä nostaen loistavan oikean käsivartensa ja hänen käsivarrestaan tuli loistava valo, joka aaltoili adventistijoukon yllä ja he huusivat hallelujaa! Toiset harkitsemattomasti kielsivät valon takanaan ja sanoivat, että se ei ollut Jumala, joka oli johtanut heidät niin pitkälle. Valo heidän takanaan jätti heidän jalkansa täydelliseen pimeyteen ja he kompastuivat ja heidän silmänsä erkanivat maalista ja menettivät Jeesuksen näköpiiristään, ja he putosivat polulta alas pimeään ja pahaan maailmaan. Oli aivan yhtä mahdotonta heille päästä takaisin polulle ja mennä Kaupunkiin kuin koko pahalle maailmalle, jonka Jumala oli hylännyt." (Ellen White kirjassa A Word to the ”Little Flock” s. 14)

Valhepäivämäärää, tuota pimeyttä, haluttiin pitääkin valona, joka johti ja johtaa Ellen Whiten seuraajia. Se nimettiin Raamatusta löytyvällä, aivan muuta tarkoittavalla, nimityksellä: keskiyön huuto.

Tuon 22.10.1844 perustukselle sitten tuli lisää epäraamatullista näkyä, opetusta ja oppia: suljetun oven oppi, pyhäkköoppi, tutkivan tuomion oppi ja myöhemmin ellensapatti, ruokasäännöt jne. Kaikki ovat harhaoppeja ja eksytystä niin kuin alkuperäinen 22.10.1844:kin.

Miller eksyi, milleristit eksyivät, Ellen White eksyi, oven sulkijat eksyivät, adventistit eksyivät ja lisää on koko ajan eksynyt.

Sinä adventisti, joka nyt tätä luet, lakkaa pelkäämästä Ellen Whiteä, väärää profeettaa, lakkaa pelkäämästä tuota eksyttävää päivämäärää tänä päivänä 22.10.2008.

Ravistaudu irti koko adventismista kaikkineen. Anna Jeesuksen pelastaa itsesi ja tee tästä päivämäärästä itsellesi pelastuksen päivä tai ainakin se päivä, jolloin lähdit etsimään Jeesusta ja rukoilemaan, että pääsisit irti eksytyksestä.

163

2123

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kirjoitettu on

      Julistamme kolmen enkelin vieläpä iankaikkista evankeliumia koko maailmaan.

      Ilm. 16:4
      Ja kolmas enkeli vuodatti maljansa jokiin ja vesilähteisiin, ja ne tulivat vereksi.

      • joka tahallasi

        valehtelet.


      • sekoitettu on
        joka tahallasi kirjoitti:

        valehtelet.

        Jotkut hupsut uskovat olevansa edelleen "puhdas ja ainoa oikea jäännös"..?

        Voi, voi voi-huudot kuuluvat tyhjissä saleissa ja pieni adventtikansa hukkuu pappiensa haureudessa ja Babylonian sekoituksessa...?    


      • "Ilm. 16:4
        Ja kolmas enkeli vuodatti maljansa jokiin ja vesilähteisiin, ja ne tulivat vereksi."

        Joudut sijoittamaan tuon vesipulasi ja kolmannen
        enkelin sanoman vielä uudestaan. Sillä se ajoittuu
        vuoteen 2025. Katso vaikkapa Raamatusta, siellä se
        on ihan selvästi sanottu.

        Myös julkisuudessa, jopa lehdistössä, on aika ajoin
        noussut esiin ennsutus vesipulasta vuonna 2008.
        Maya-intiaanit ennustivat vuotta 2012, mutta
        kun korjataan alanlaskutavan muutokset, osunee
        heidän ennsuteensa samoihin aikoihin.

        Kronologiahan on kutakuinkin tämä:
        Ruokapula
        Rauhansopimus
        Ylöstempaus
        Pedonaika
        Vitsaukset (kuten vesipula ja vesilähteiden saastuminen
        Jeesus palaa "pyhät mukanaan" Öljymäelle ja tuhoaa antikristuksen
        Rauhanaika (1000 v)
        Taivas


    • you are a hanttabuli

      Seventh-day Adventist General Conference President Robert H. Pierson said:

      When you and I joined the General Conference family something special happened to us. When we begin work in the General Conference office we become part of what inspiration describes as God’s highest authority on earth. … All of us are something special in God’s sight. Our relationship to our church, to the world field, to one another, and to the work entrusted to us is unique. We are part of ‘the highest authority that God has on earth.’… This office is the headquarters of our Commanding Officer — the Lord Jesus Christ Himself. These three buildings are not ordinary buildings…. These buildings constitute a consecrated place where God, through His appointed servants —you, me — directs His worldwide work. … As those of us here on the General Conference staff continue our unique service for Him, let us remember that we are daily, hourly, momentarily a part of a group of leaders that constitute the highest authority of God upon earth…

    • tuhat ja yksi

      Mutta et itsekkään parempaan pysty , samaa Kristinuskon harhaa levität erilaiseen oppiin mukauttaen.
      Joten kysynkin uskotko Danielin kirjan kirjoittavan Jeesus Nasaretilaisesta ?

      (Minä tiedän ettei kirjoita sanaakaan.)

      • sapatin sinetöijät

        Lukittu ja sinetöity 1844-sapatti, löytyy ainoastaan adventistien tekijäinoikeus kirjoista ja ellensapattikerskauksesta.

        Sapatti ei ole sinetti ja eikä ole adventistien yksinoikeus.
        Kristityt eivät pidä sapattia sinettinä eikä sapattikerskailua kristinuskoon kuuluvana.


      • että kirjoittaa ja

        tiedän senkin, että sinä et ymmärrä mitään Danielin kirjasta. Luulet vain ymmärtäväsi.


      • Tuhat ja yksi satua

        Eikä ole tullut hullua hurskaammaksi.

        KUN löydät Danielin kirjasta sekä Jeesus
        Nasarealaisen, että myöskin erään enkelin,
        Miikaelin - - tiedät olevasi uskossa.


      • tuhat ja yksi
        että kirjoittaa ja kirjoitti:

        tiedän senkin, että sinä et ymmärrä mitään Danielin kirjasta. Luulet vain ymmärtäväsi.

        En luule , en usko , vaan tiedän !

        Uskoa on monenlaista ja uskova luulee tietävänsä ja uskoo siihen se on uskoa . Kuten olet huomannut uskovat ne keskustelevat ja riitelevät kenellä on se Danielin kirjan oikea selitys ja koittavat sepitellä lisää erilaisia harhauskomuksia sen perusteella ,ettei ihmisille paljastuisi se tosiseikka mitä Danielin kirjan kirjoitushetkellä sanoma tarkoitti !

        Uskonto on tässä tapauksessa ihmisten harhauttamista aina uudella tulkinnalla ja ja jotkut aina uskovat niihin ,on myöskin paljon uskovia jotka eivät ymmärrä Danielin kirjan ja sen kirjoittamisen aikakaudesta mitään !

        Tuosta tietämättömyydestä on syntynyt Advestisminkin tulkinta ja Jehovan todistajatkin ovat saaneet samanlaisesta tulkinnasta oppiinsa aineksia.

        Joten kerro mitä luulosi sisältää ! vai oliko se uskoa ?


      • tuhat ja yksi
        Tuhat ja yksi satua kirjoitti:

        Eikä ole tullut hullua hurskaammaksi.

        KUN löydät Danielin kirjasta sekä Jeesus
        Nasarealaisen, että myöskin erään enkelin,
        Miikaelin - - tiedät olevasi uskossa.

        Danielin kirja kertoo ns,enkelioppia sivuten kansoja suojelevista ja kansojen puolesta taistelevista enkeleistä ;

        Dan.10:21. >> Mutta minä kerron sinulle,mitä on merkitty totuuden kirjaan. Ainoa,joka tukee minua heitä vastaan,on enkeliruhtinaanne Mikael,
        Dan.11:1. jota minä autoin ja suojasin meedialaisen Dareioksen ensimmäisenä hallitusvuotena.
        Dan.11:2. Nyt kerron sinulle totuuden; >>

        ja sitten seuraa kertomus Persian-, Meedian-,Magedonian-, Egyptin-, ja Syyrian kuninkaista !

        Mutta ei Jeesus Nasaretilaisesta sanaakaan !


      • tuhat ja yksi
        Tuhat ja yksi satua kirjoitti:

        Eikä ole tullut hullua hurskaammaksi.

        KUN löydät Danielin kirjasta sekä Jeesus
        Nasarealaisen, että myöskin erään enkelin,
        Miikaelin - - tiedät olevasi uskossa.

        Jeesus Nasaretilaisen Danielin kirjasta kun hänestä ei kerrota siellä mitään ?


        Mitä käännöstä olet lukenut kun väität löytäneesi viittauksen Jeesus Nasaretilaiseen Danielin kirjassa ? ( Ja mikä jae ? )

        Pupu leikki ei ole hyvästä ! Kun kävelen tiellä ja kyselen missä se lukee ,rivi perseitä pöllöttää pensaikosta, ja kun oho menen kuulen "Tuhat ja yksi satua " kuiskauksen.

        Mitä hyötyä minulle on jos löydän sen harhan jossa kerrotaan Jeesuksesta Danielin kirjassa ?

        ( Olen jo löytänyt monta ,mutta siksi kehoitankin antamaan sen jakeen jotta kertoisin toisenlaisen tulkinnan asiasta ja jokainen itse päättäköön mihin uskoo ! Enää ei ole se aika jolloin papit ja muut uskonnolliset johtajat saarnasivat ja valistumattoman kansan oli pakko uskoa . Valita aika on myös sinun kohdallasi askeleen edellä kiiruhda vähän tahtia .)

        Mutta jos olet kuitenkin se ratsastaja käy joskus kaalimaan ulkopuolellakin !


      • tuhat ja yksi
        että kirjoittaa ja kirjoitti:

        tiedän senkin, että sinä et ymmärrä mitään Danielin kirjasta. Luulet vain ymmärtäväsi.

        Danielin kirjan jaetta tutkinnan kohteeksi, pelkäät että uskosi paljastuu harhaksi !

        Tietosi ei ole tietoa vaan se on uskoa ja kautta opeteltua tietoa toisten tekemiistä tulkinnoista ja niihin uskot , väitän ettet ole tutustunut kunnolla koko asiaan vaan olet uskosi kautta opetellut tietämään asioita .

        Satutko tietämään että niitä oikeita uskoja on tuhansin ja melkein jokaiselle riittää omanlainen usko .


      • tuhat ja yksi
        sapatin sinetöijät kirjoitti:

        Lukittu ja sinetöity 1844-sapatti, löytyy ainoastaan adventistien tekijäinoikeus kirjoista ja ellensapattikerskauksesta.

        Sapatti ei ole sinetti ja eikä ole adventistien yksinoikeus.
        Kristityt eivät pidä sapattia sinettinä eikä sapattikerskailua kristinuskoon kuuluvana.

        enneminkin juutalaiseen uskoon . Kristityt ottivat uskontoonsa luontevammin sovitettavissa olevan käytännön Rooman sunnuntain,Konstantiinuksen aikana tuo Kristinuskon voittokulku saavutti voiton "pakanuudesta".

        Nyt vaan on ajan kysymys koska Kristinusko monissa länsimaissa menettää valta asemansa .

        "Sapattivapaa "useilla alkaakin perjantai-iltana ja päättyy maanantai aamuna !

        Älkäämme tehkö siitä taakkaa itsellemme !


    • eksyttäjän

      örinät kiinnosta.

      • kirjoitettu on

        Kristityillä on eri evankeliumi saarnattavanaan kuin adventisteilla sapatisiunetteineen ja sunnuntai pedonmerkkeineen.
        Kristityt eivät usko Mikaelin jumaluuteen kuten adventistit ja jehovan todistajat.


      • mitään...
        kirjoitettu on kirjoitti:

        Kristityillä on eri evankeliumi saarnattavanaan kuin adventisteilla sapatisiunetteineen ja sunnuntai pedonmerkkeineen.
        Kristityt eivät usko Mikaelin jumaluuteen kuten adventistit ja jehovan todistajat.

        jehovat eivät usko Mikaelin jumaluuteen ollenkaan.

        Palvokaa vain baalejanne sunnuntaisin. Ei kiinnosta mua pätkääkään.


      • amerikan hörhöuskoviin
        mitään... kirjoitti:

        jehovat eivät usko Mikaelin jumaluuteen ollenkaan.

        Palvokaa vain baalejanne sunnuntaisin. Ei kiinnosta mua pätkääkään.

        Kristitty voi olla uskomatta vuoteen 1884, tutkivaan tuomioon, adventtitotuuteen ja Ellen Whiten näkyihin.


      • ei kuulu kristinuskoon
        mitään... kirjoitti:

        jehovat eivät usko Mikaelin jumaluuteen ollenkaan.

        Palvokaa vain baalejanne sunnuntaisin. Ei kiinnosta mua pätkääkään.

        Vartiotorniseuran hallintoelimen opetuksessa Jeesus on enkeli; arkkienkeli Mikael (Puhu Perustellen käyttäen Raamattua 1987, 96).

        Sama oppi on SDA:n Pääkonferenssillä, että Jeesus on Mikael.


      • Ihailen ja kadehdin sitä intoa yhden asian puolesta!

        Galatal. 4:16-17
        16
        Onko minusta siis tullut teidän vihamiehenne sen tähden, että minä puhun teille totuuden?
        17
        Heillä on intoa teidän hyväksenne, mutta ei oikeata;
        vaan he tahtovat eristää teidät,
        että teillä olisi intoa heidän hyväksensä.

        Johtajillanne ja johtajille uskollisillanne on
        intoa!

        Intoa!


      • anttikristuksen
        kirjoitettu on kirjoitti:

        Kristityillä on eri evankeliumi saarnattavanaan kuin adventisteilla sapatisiunetteineen ja sunnuntai pedonmerkkeineen.
        Kristityt eivät usko Mikaelin jumaluuteen kuten adventistit ja jehovan todistajat.

        evankeliumia, joka on keksinyt tehdä sunnuntai arjesta pyhän, te evankeljuilette ihmiskäskyllä.


      • Veli Herrassa

      • antaa uskonvahvistusta
        anttikristuksen kirjoitti:

        evankeliumia, joka on keksinyt tehdä sunnuntai arjesta pyhän, te evankeljuilette ihmiskäskyllä.

        Te todistelette koko ajan iteänne ja adventismia.
        Eihän Raamatussa ole sen todistamisesta kysymys.
        Raamattu on todistetta Jumalan tahdosta eikä adventisteista.
        Kaikki teidän viestinne painottuvat oman itsenne todistamiseksi meille muille.

        Evankeliumihan on opetusta pelastussanomasta ja siihen liittyvistä asioista.
        Teillä on jo perusasiat hukassa!

        Adventismi ei kaipaa puolustelua.
        Lopeta adventismista puolustaminen. Mikäli adventismi olisi pyramiidin kärki johon uskovien olisi syytä palata. Miksei Jeesuksen uskovat ole sitten tulleet samaan käsitykseen eli adventismiin. Syythän ovat selvät! Hengen silmin näkevät uskovat Raamatun Sanan kautta kirkkaasti että adventismi on harhaoppia joka opettaa toista evankeliumia.


      • julistus ole
        antaa uskonvahvistusta kirjoitti:

        Te todistelette koko ajan iteänne ja adventismia.
        Eihän Raamatussa ole sen todistamisesta kysymys.
        Raamattu on todistetta Jumalan tahdosta eikä adventisteista.
        Kaikki teidän viestinne painottuvat oman itsenne todistamiseksi meille muille.

        Evankeliumihan on opetusta pelastussanomasta ja siihen liittyvistä asioista.
        Teillä on jo perusasiat hukassa!

        Adventismi ei kaipaa puolustelua.
        Lopeta adventismista puolustaminen. Mikäli adventismi olisi pyramiidin kärki johon uskovien olisi syytä palata. Miksei Jeesuksen uskovat ole sitten tulleet samaan käsitykseen eli adventismiin. Syythän ovat selvät! Hengen silmin näkevät uskovat Raamatun Sanan kautta kirkkaasti että adventismi on harhaoppia joka opettaa toista evankeliumia.

        vain evankeljuilua sunnuntai ihmiskäskyineen ja iankaikisine kidutuksineen tulijärvessä.


    • sinua, joka..

      olet itse se väärä profeetta.

      • ja elleniä

        "emme palvoa
        Kirjoittanut: sinua, joka.. olet itse se väärä profeetta".


      • noitakaan
        ja elleniä kirjoitti:

        "emme palvoa
        Kirjoittanut: sinua, joka.. olet itse se väärä profeetta".

        ja pvm on 22.10.1844 eikä 22.10.1884. Sulla on faktat pelkkää fiktiota.


    • hirvas

      sillä kun koko adventismi perustuu alunperinkin valheeseen. Ja kaikki valhe on lähtöisin perkeleestä.

      Joh. 8:44
      Te olette isästä perkeleestä, ja isänne himoja te tahdotte noudattaa. Hän on ollut murhaaja alusta asti, ja totuudessa hän ei pysy, koska hänessä ei totuutta ole. Kun hän puhuu valhetta, niin hän puhuu omaansa, sillä hän on valhettelija ja sen isä.

      Hyvä esimerkki on juuri 22.10.1844. Jeesus itse ei koskaan todistanut tulevansa tuona päivänä, vaan se on ihmisten keksimä valhe - sekin.

      • harhaa oppien sekamelskassa.

        Ja kaikennäköisiä valheita kristikunnassa niellään karvoimeen päivineen. Esim. salainen tempaus.
        Monisäikeinen uskovien ylösotto, ennen vaivan aikaa ja vaivanajassa jne. Sana itsessään ei tunne kuin kaksi, oikeiden ja vääräin. Ym. ym. Tästä Jeesuksen paluusta omistin kerran ennustuksia 4 kpl 4 arkkia. Joku ehkä pisti talteensa, oli vaan niin perusteellinen,.. - Että onhan näitä. Lutterkin ennusti tuonne 1500 luvun alkupuolelle esim. tämän Jeesuksen paluun.
        Helluntalaiset Israelin itsenäistyminen ja se sukupolvi, 40 vuotta ja nyt polvet venytvät monella tapaa, koska aika meni ohi. Onhan tätä.
        Mutta hyvä osoitella toisiaan, pysyy tuo "henki" oikeanlaisena, koska uskoontulo puuttuu.
        Niin ja nyt matkitaan Riittaa, hänhän kehuu, ettei ole tullut uskoon, eikun Riitun pitäsi tulla uskoon. Heh. No tämä oli täällä keskutelun hengessä kirjoitettu.


      • suit sait sukkelaan
        harhaa oppien sekamelskassa. kirjoitti:

        Ja kaikennäköisiä valheita kristikunnassa niellään karvoimeen päivineen. Esim. salainen tempaus.
        Monisäikeinen uskovien ylösotto, ennen vaivan aikaa ja vaivanajassa jne. Sana itsessään ei tunne kuin kaksi, oikeiden ja vääräin. Ym. ym. Tästä Jeesuksen paluusta omistin kerran ennustuksia 4 kpl 4 arkkia. Joku ehkä pisti talteensa, oli vaan niin perusteellinen,.. - Että onhan näitä. Lutterkin ennusti tuonne 1500 luvun alkupuolelle esim. tämän Jeesuksen paluun.
        Helluntalaiset Israelin itsenäistyminen ja se sukupolvi, 40 vuotta ja nyt polvet venytvät monella tapaa, koska aika meni ohi. Onhan tätä.
        Mutta hyvä osoitella toisiaan, pysyy tuo "henki" oikeanlaisena, koska uskoontulo puuttuu.
        Niin ja nyt matkitaan Riittaa, hänhän kehuu, ettei ole tullut uskoon, eikun Riitun pitäsi tulla uskoon. Heh. No tämä oli täällä keskutelun hengessä kirjoitettu.

        Eihän Luther, paavivihamielisyys, helluntalaisuus, ylösotto, Riitta poista adventistien harhoja ja hapatuksia.


      • noin yleisesti.
        suit sait sukkelaan kirjoitti:

        Eihän Luther, paavivihamielisyys, helluntalaisuus, ylösotto, Riitta poista adventistien harhoja ja hapatuksia.

        Mutta määrätyt laulajat olisi hyvä huomata se, että tämä kirkkokuoro tavallaan on kaikenkattava.
        Nyt sitä röyhistellään rintoja ja naputetaan tätimäisesti siellä sun täällä.
        Katsopa ystävä, se tuomio käy kohdalle, kun toisia niin tuomitsee. Vene vaan keikkuu omallakohdalla aika pahasti ja hörppii vettä.


      • hellaristi
        harhaa oppien sekamelskassa. kirjoitti:

        Ja kaikennäköisiä valheita kristikunnassa niellään karvoimeen päivineen. Esim. salainen tempaus.
        Monisäikeinen uskovien ylösotto, ennen vaivan aikaa ja vaivanajassa jne. Sana itsessään ei tunne kuin kaksi, oikeiden ja vääräin. Ym. ym. Tästä Jeesuksen paluusta omistin kerran ennustuksia 4 kpl 4 arkkia. Joku ehkä pisti talteensa, oli vaan niin perusteellinen,.. - Että onhan näitä. Lutterkin ennusti tuonne 1500 luvun alkupuolelle esim. tämän Jeesuksen paluun.
        Helluntalaiset Israelin itsenäistyminen ja se sukupolvi, 40 vuotta ja nyt polvet venytvät monella tapaa, koska aika meni ohi. Onhan tätä.
        Mutta hyvä osoitella toisiaan, pysyy tuo "henki" oikeanlaisena, koska uskoontulo puuttuu.
        Niin ja nyt matkitaan Riittaa, hänhän kehuu, ettei ole tullut uskoon, eikun Riitun pitäsi tulla uskoon. Heh. No tämä oli täällä keskutelun hengessä kirjoitettu.

        Älä viitsi puhua mitään. Me hellaristit saamme omalla palstallamme tukkapöllyä ihan olantakaa, ja myönnämme väärän kun se osuu kohdalle.
        Meillä on ollut lukemattomia väärintukintoja historian varrella, mutta ne on tunnustettava eikä jäkätettävä niinkuin te adventistit. Sitäpaitsi ne jotka ovat väärin tulkinneet, ovat tehneet sen omalla vastuullaan eikä (helluntai)kirkon nimessä.
        Teillä on oppinne merten takana pääkonfferenssinne käsissä, ja te täällä taistelette muun kuin sydämessä asuvan uskonopin puolesta. Tuskin monikaan teistä edes tietää mitä puolustavat.


      • mielipidettä
        hellaristi kirjoitti:

        Älä viitsi puhua mitään. Me hellaristit saamme omalla palstallamme tukkapöllyä ihan olantakaa, ja myönnämme väärän kun se osuu kohdalle.
        Meillä on ollut lukemattomia väärintukintoja historian varrella, mutta ne on tunnustettava eikä jäkätettävä niinkuin te adventistit. Sitäpaitsi ne jotka ovat väärin tulkinneet, ovat tehneet sen omalla vastuullaan eikä (helluntai)kirkon nimessä.
        Teillä on oppinne merten takana pääkonfferenssinne käsissä, ja te täällä taistelette muun kuin sydämessä asuvan uskonopin puolesta. Tuskin monikaan teistä edes tietää mitä puolustavat.

        Hymyilen kirjoituksellesi.
        Ehkä totta, että puhut helluntaikirkon nimissä, mutta helluntaiherätyksen nimissä tuota opetuksen pohjaa piti helluntaiherätyksen Isonkirjan opettajaksi kutsuttu saarnamies. No nyt en tiedä, eläkkeellä taitaa olla, mutta ehkä Isonkirjan ongelmat on siitä tulleet ajankohtaiseksi.
        Tarkoitan taloudellisia ongelmia. Jaa, ja mistä se hellutalaisuus ponnistaa, ehkä samasta rapakontakaisesta lähteestä, ettei se niin puhdashenkistä taida olla. Puhun yleisesti, en adventtikirkon nimissä. Kun katselet helluntailiikkeen puhdasoppisuutta ja vaikka sitä, että Pyhällä Hengellä ei ole täytetty, ellei puhu "kielillä", no se ilmeisesti kuuluu siihen perinteiseen ry.n oppiin eikä tähän pieneen 3000 jäseniseen helluntaikirkkoon.
        Toivottavasti saatte hajaannuksenne jotekin kuriin, tämän kirkottumisen suhteen, sehän ei niin ongelmatonta näytä olevan. Aika näyttää.
        Miten sinä suhtaudut ns. perinteiseen helluntalaisuuteen, hehän eivät niin suopealla silmällä katsele peräänne`? Ehkä siinä olisi työtä ja evankelium tehtävää sinullekin.


      • kipin kapin
        mielipidettä kirjoitti:

        Hymyilen kirjoituksellesi.
        Ehkä totta, että puhut helluntaikirkon nimissä, mutta helluntaiherätyksen nimissä tuota opetuksen pohjaa piti helluntaiherätyksen Isonkirjan opettajaksi kutsuttu saarnamies. No nyt en tiedä, eläkkeellä taitaa olla, mutta ehkä Isonkirjan ongelmat on siitä tulleet ajankohtaiseksi.
        Tarkoitan taloudellisia ongelmia. Jaa, ja mistä se hellutalaisuus ponnistaa, ehkä samasta rapakontakaisesta lähteestä, ettei se niin puhdashenkistä taida olla. Puhun yleisesti, en adventtikirkon nimissä. Kun katselet helluntailiikkeen puhdasoppisuutta ja vaikka sitä, että Pyhällä Hengellä ei ole täytetty, ellei puhu "kielillä", no se ilmeisesti kuuluu siihen perinteiseen ry.n oppiin eikä tähän pieneen 3000 jäseniseen helluntaikirkkoon.
        Toivottavasti saatte hajaannuksenne jotekin kuriin, tämän kirkottumisen suhteen, sehän ei niin ongelmatonta näytä olevan. Aika näyttää.
        Miten sinä suhtaudut ns. perinteiseen helluntalaisuuteen, hehän eivät niin suopealla silmällä katsele peräänne`? Ehkä siinä olisi työtä ja evankelium tehtävää sinullekin.

        Eihän se helluntalaisuus ratkaise adventismin eksytyksiä ja eikä adventismi ratkaise helluntailaisten hapatuksia.


      • hellaristi
        mielipidettä kirjoitti:

        Hymyilen kirjoituksellesi.
        Ehkä totta, että puhut helluntaikirkon nimissä, mutta helluntaiherätyksen nimissä tuota opetuksen pohjaa piti helluntaiherätyksen Isonkirjan opettajaksi kutsuttu saarnamies. No nyt en tiedä, eläkkeellä taitaa olla, mutta ehkä Isonkirjan ongelmat on siitä tulleet ajankohtaiseksi.
        Tarkoitan taloudellisia ongelmia. Jaa, ja mistä se hellutalaisuus ponnistaa, ehkä samasta rapakontakaisesta lähteestä, ettei se niin puhdashenkistä taida olla. Puhun yleisesti, en adventtikirkon nimissä. Kun katselet helluntailiikkeen puhdasoppisuutta ja vaikka sitä, että Pyhällä Hengellä ei ole täytetty, ellei puhu "kielillä", no se ilmeisesti kuuluu siihen perinteiseen ry.n oppiin eikä tähän pieneen 3000 jäseniseen helluntaikirkkoon.
        Toivottavasti saatte hajaannuksenne jotekin kuriin, tämän kirkottumisen suhteen, sehän ei niin ongelmatonta näytä olevan. Aika näyttää.
        Miten sinä suhtaudut ns. perinteiseen helluntalaisuuteen, hehän eivät niin suopealla silmällä katsele peräänne`? Ehkä siinä olisi työtä ja evankelium tehtävää sinullekin.

        Älä välitä!
        Leveästi minäkin hymyilen sinun kirjoituksellesi.
        Keskustellaanko sitten
        helluntailaisuudesta teidän keskustelutavallanne,
        kun vielä lisäksi olemme teidän palstallamme?
        Tarkoitan että en puhu
        halaistua sanaa itse
        asioista
        vaan kierrän ja kaarran
        kunnon adventistityylillä
        aina pois alta?
        Sovitaanko niin?


      • teidän...
        hellaristi kirjoitti:

        Älä välitä!
        Leveästi minäkin hymyilen sinun kirjoituksellesi.
        Keskustellaanko sitten
        helluntailaisuudesta teidän keskustelutavallanne,
        kun vielä lisäksi olemme teidän palstallamme?
        Tarkoitan että en puhu
        halaistua sanaa itse
        asioista
        vaan kierrän ja kaarran
        kunnon adventistityylillä
        aina pois alta?
        Sovitaanko niin?

        Sapatti siivoustalkoille joita suoritetaan vähän päästä teidän rukoushuoneillanne helluntaikirkossa tapanne mukaan.

        Oikea Jeesus meni tapansa mukaan sapatinpäivänä synägoogaan opettamaan ja parantamaan sairaita. Jeesus sanoi, että sapatti on annettu ihmistä varten ja sen te hylkäätte ja teette sapatista arkipäivän.

        Joka ei pidä Hänen käskyjänsä ei ole Hänen omansa.


      • hellaristi adventisti tisti
        kipin kapin kirjoitti:

        Eihän se helluntalaisuus ratkaise adventismin eksytyksiä ja eikä adventismi ratkaise helluntailaisten hapatuksia.

        Tämä oli esimerkkikirjoitus, kuinka voi kirjoittaa mitä vain ja kestä vain.
        Mutta miksi*? Tämän maan evankeliointi ei tapahdu Herran omien kohdilla pilkaten, oppien suossa kävellen jne. Syystä, kun uskomattoman saama kuva on näistä kirjoituksista se, että he eivät usko mihinkään. Jo Jeesuksen ajassa opetuslapset "valittivat" Jeesukselle, että kun he eivät ole "meidän" joukossa. Vastaus oli, että Hänen nimessään ei voi tehdä väärin, eli tarkoittaen sitä, että kun Jeesuksen sovitustyötä julistetaan, julistetaanko se adventismissa, helluntaissa, evl.kirkossa, Vapaakirkossa, niin Kristus on pelastaja. Mutta ongelma on meidän korvienvälissä. Esim. vaikka henkilökohtaisesti en näe tätä 1884 oppia niin, että yhtyisin siihen, on ne Jeesuksen käsiin jättäneet veljet ja sisaret Herran omia ja Rauha meidän välissämme kunnioittava. Samoin se on helluntalaisuuteen, kirkonpiirin uskovaan, vaikka on lapsena kastettu, mutta kun tunnustaa Jeesuksen omakseen, niin ok. HÄn on Kristuksessa veljeni tai sisareni.
        Viimeisellä rajalla, Kristus nyhtää akanat ja jyvät se ei ole minun tehtävä. Sopii vain sitten jokainen elää niin, että ettei olisi Riitta luste, kolmen enkeli-nimimerkki luste, sinäluste tai minäluste, vaan Kristuksen oma.
        Hänen joka viimeisellä portilla sanoo, että kun olin alaston, te vaatetetti, kävitte katsomassa vankeudessa ollessani, sairaana jne.
        Ja itse näen näitä katsojia, tapaan näitä katsojia sieltä sun täältä seurakunnasta ja näen sen puun hedelmistä hyviä hedelmiä.
        Siksi en käy oppikiistoihin turhanpäiväisenä työnä, koska ongelma on kristillisenkentän kokonaisvaltainen ongelma kaikkine hapatakuksineen seurakuntien nimestä oikeellista katsomatta, hapatus on kaikenkattava.
        Mutta siellä happamuuden keskellä sanan on opettanut näitä henkilöitä ojentautumaan Kristukseen, seurakunnan nimestä huolimatta oikeaan. Tämän kentän kirjoitus väite / vastaus, ei johda mihinkään, vaan montakertaa tämä alue on ongelmaisten kirjoituspurku kenttä. Oma sielunmaiseman vääräpuinen henki johdattaa kaikkeen hapatuskiistoihin, eikä raittiuteen koskaan. Areena on väärä, mutta kentän pui ja on puinut itse Jumala, Pyhän Henkensä kautta.


      • Pienenä
        teidän... kirjoitti:

        Sapatti siivoustalkoille joita suoritetaan vähän päästä teidän rukoushuoneillanne helluntaikirkossa tapanne mukaan.

        Oikea Jeesus meni tapansa mukaan sapatinpäivänä synägoogaan opettamaan ja parantamaan sairaita. Jeesus sanoi, että sapatti on annettu ihmistä varten ja sen te hylkäätte ja teette sapatista arkipäivän.

        Joka ei pidä Hänen käskyjänsä ei ole Hänen omansa.

        vähemmistönä tosin joutuvat valtavirran alistukseen ja puristukseen, jotkut eivät edes uskalla mainita, että pitävät sapatin pyhänä.
        Muutenkin katsotaan pitkin karvoin, kun eivät tule mukaan siivoustalkoisiin sapattasin, että ovat laiskoja.


      • hellaristi
        hellaristi adventisti tisti kirjoitti:

        Tämä oli esimerkkikirjoitus, kuinka voi kirjoittaa mitä vain ja kestä vain.
        Mutta miksi*? Tämän maan evankeliointi ei tapahdu Herran omien kohdilla pilkaten, oppien suossa kävellen jne. Syystä, kun uskomattoman saama kuva on näistä kirjoituksista se, että he eivät usko mihinkään. Jo Jeesuksen ajassa opetuslapset "valittivat" Jeesukselle, että kun he eivät ole "meidän" joukossa. Vastaus oli, että Hänen nimessään ei voi tehdä väärin, eli tarkoittaen sitä, että kun Jeesuksen sovitustyötä julistetaan, julistetaanko se adventismissa, helluntaissa, evl.kirkossa, Vapaakirkossa, niin Kristus on pelastaja. Mutta ongelma on meidän korvienvälissä. Esim. vaikka henkilökohtaisesti en näe tätä 1884 oppia niin, että yhtyisin siihen, on ne Jeesuksen käsiin jättäneet veljet ja sisaret Herran omia ja Rauha meidän välissämme kunnioittava. Samoin se on helluntalaisuuteen, kirkonpiirin uskovaan, vaikka on lapsena kastettu, mutta kun tunnustaa Jeesuksen omakseen, niin ok. HÄn on Kristuksessa veljeni tai sisareni.
        Viimeisellä rajalla, Kristus nyhtää akanat ja jyvät se ei ole minun tehtävä. Sopii vain sitten jokainen elää niin, että ettei olisi Riitta luste, kolmen enkeli-nimimerkki luste, sinäluste tai minäluste, vaan Kristuksen oma.
        Hänen joka viimeisellä portilla sanoo, että kun olin alaston, te vaatetetti, kävitte katsomassa vankeudessa ollessani, sairaana jne.
        Ja itse näen näitä katsojia, tapaan näitä katsojia sieltä sun täältä seurakunnasta ja näen sen puun hedelmistä hyviä hedelmiä.
        Siksi en käy oppikiistoihin turhanpäiväisenä työnä, koska ongelma on kristillisenkentän kokonaisvaltainen ongelma kaikkine hapatakuksineen seurakuntien nimestä oikeellista katsomatta, hapatus on kaikenkattava.
        Mutta siellä happamuuden keskellä sanan on opettanut näitä henkilöitä ojentautumaan Kristukseen, seurakunnan nimestä huolimatta oikeaan. Tämän kentän kirjoitus väite / vastaus, ei johda mihinkään, vaan montakertaa tämä alue on ongelmaisten kirjoituspurku kenttä. Oma sielunmaiseman vääräpuinen henki johdattaa kaikkeen hapatuskiistoihin, eikä raittiuteen koskaan. Areena on väärä, mutta kentän pui ja on puinut itse Jumala, Pyhän Henkensä kautta.

        Esität hyvän vilpittömän mielipitaasi.
        Sen ongelmaksi kostautuu se, ettei se ole Raamatun sanalla koeteltu.

        Itse olen tullut uskon piiriin vapaakirkkolaisten kautta ja muuton vuoksi uskonyhteys siirtyi helluntailaisten keskuuteen. Olin tuolloin nuori ja tietämätön.
        Mutta Mitä enemmän olen oppinut Raamatun Sanan kautta, sitä irrallisemmaksi on uskoni tullut näihin vapaisiin suuntiinkin nähden.
        Kun olin nuori, kävin rippikoulun kuten ikä edellytti, mutta jostain Herran vaikutuksesta erosin L-kirkosta heti kun täytin 15v ja olin uskon suhteen laillisessa iässä vapaa omiin valintoihin.

        Mielipiteesi ei ole Raamatun Sanan ohjaama vaan perustuu omiin päätelmiisi.
        Jo Paavalin varoitukset ja opastukset karttaa väärien oppien hyväksyntää puhuu toista kieltä kuin esittämäsi mielipide.
        Meidänhän tulee ojentautua vain yksin Herran Sanan perusteella eikä oman mielipiteen mukaan.
        Evankeliointia ei voi tehdä sitäkään omalla ponnistelulla päättelemällä mikä on otollista.
        Eikä varsinkaan neuvotellen muiden ihmisten kanssa. Evankeliumi on Herran elonkylvöä eikä kirkkokuntien!
        Ja me voimme olla hengellisissä asioissa joko Herran palvelijoita tahi kirkkokuntien.
        Ei Paavalinkaan varoitukset kohdentuneet maailman ihmisiin vaan hengellisen väärän torjuntaan.

        Kuten kerroin, voi ihminen tulla Sanan luokse kirkkokuntien kautta, mutta uskon kasvun tulee olla siitä lähtien vain Jumalan Sanasta.
        Siksi juuri Paavali oli myöntyväinen kaikkien julistukseen, väärienkin.(Fil.2:15. Muutamat tosin julistavat Kristusta kateudestakin ja riidan halusta, mutta toiset hyvässä tarkoituksessa:
        16. nämä tekevät sitä rakkaudesta, koska tietävät, että minut on pantu evankeliumia puolustamaan,
        17. nuo toiset taas julistavat Kristusta itsekkyydestä, epäpuhtaalla mielellä, luullen tuottavansa minulle murhetta kahleissani.
        18. Vaan mitäpä tuosta, kunhan Kristusta vain tavalla tai toisella julistetaan, joko näön vuoksi tai totuudessa! Ja siitä minä iloitsen, ja olen vastakin iloitseva.

        Kuten myös Vanhassa Testamentissa >>>
        Jesaja:
        42:19 Kuka on sokea, ellei minun palvelijani, ja kuka niin kuuro kuin minun sanansaattajani, jonka minä lähetän? Kuka on niin sokea kuin minun palkkalaiseni, niin sokea kuin Herran palvelija?

        Herran Sanaa kulkee siis sokeiden Herran palvelijoiden kautta,mutta ei meitä sokeuteen ole tarkoitettu!
        Sokeita olivat myös Jeesuksen ajan juutalaiset opettajat, mutta Sanan hekin kuljettivat läpi historian niinkuin Jumala on tarkoittanutkin.
        Jo on aika unesta nousta ja etsiä herätyksen hedelmiä, sillä unessa maailma tottatotisesti on!


      • hellaristi
        Pienenä kirjoitti:

        vähemmistönä tosin joutuvat valtavirran alistukseen ja puristukseen, jotkut eivät edes uskalla mainita, että pitävät sapatin pyhänä.
        Muutenkin katsotaan pitkin karvoin, kun eivät tule mukaan siivoustalkoisiin sapattasin, että ovat laiskoja.

        Perustelusi on täysin vailla mitään arvoa.
        Vaikka te jokainen viettäisitte sapattinne lyhtypylvään päässä, siitä ei tule oikeaa sapatinviettoa.
        Eihän oikeaa katsota ihmisistä vaan Raamatusta!
        Kokemuksesta tiedän, ettei niillä tuntemillani helluntailaisilla, jotka viettivät lepopäivää lauantaina, ollut kuitenkaan mitään viisautta Raamatun Sanan tuntemisessa, päinvastoin heidän toimintansa oli kuin taikoihin uskomista.
        Ja heidän puheensa oli pelkää mantrojen hokemista.


      • Ja itseriittoinen
        hellaristi adventisti tisti kirjoitti:

        Tämä oli esimerkkikirjoitus, kuinka voi kirjoittaa mitä vain ja kestä vain.
        Mutta miksi*? Tämän maan evankeliointi ei tapahdu Herran omien kohdilla pilkaten, oppien suossa kävellen jne. Syystä, kun uskomattoman saama kuva on näistä kirjoituksista se, että he eivät usko mihinkään. Jo Jeesuksen ajassa opetuslapset "valittivat" Jeesukselle, että kun he eivät ole "meidän" joukossa. Vastaus oli, että Hänen nimessään ei voi tehdä väärin, eli tarkoittaen sitä, että kun Jeesuksen sovitustyötä julistetaan, julistetaanko se adventismissa, helluntaissa, evl.kirkossa, Vapaakirkossa, niin Kristus on pelastaja. Mutta ongelma on meidän korvienvälissä. Esim. vaikka henkilökohtaisesti en näe tätä 1884 oppia niin, että yhtyisin siihen, on ne Jeesuksen käsiin jättäneet veljet ja sisaret Herran omia ja Rauha meidän välissämme kunnioittava. Samoin se on helluntalaisuuteen, kirkonpiirin uskovaan, vaikka on lapsena kastettu, mutta kun tunnustaa Jeesuksen omakseen, niin ok. HÄn on Kristuksessa veljeni tai sisareni.
        Viimeisellä rajalla, Kristus nyhtää akanat ja jyvät se ei ole minun tehtävä. Sopii vain sitten jokainen elää niin, että ettei olisi Riitta luste, kolmen enkeli-nimimerkki luste, sinäluste tai minäluste, vaan Kristuksen oma.
        Hänen joka viimeisellä portilla sanoo, että kun olin alaston, te vaatetetti, kävitte katsomassa vankeudessa ollessani, sairaana jne.
        Ja itse näen näitä katsojia, tapaan näitä katsojia sieltä sun täältä seurakunnasta ja näen sen puun hedelmistä hyviä hedelmiä.
        Siksi en käy oppikiistoihin turhanpäiväisenä työnä, koska ongelma on kristillisenkentän kokonaisvaltainen ongelma kaikkine hapatakuksineen seurakuntien nimestä oikeellista katsomatta, hapatus on kaikenkattava.
        Mutta siellä happamuuden keskellä sanan on opettanut näitä henkilöitä ojentautumaan Kristukseen, seurakunnan nimestä huolimatta oikeaan. Tämän kentän kirjoitus väite / vastaus, ei johda mihinkään, vaan montakertaa tämä alue on ongelmaisten kirjoituspurku kenttä. Oma sielunmaiseman vääräpuinen henki johdattaa kaikkeen hapatuskiistoihin, eikä raittiuteen koskaan. Areena on väärä, mutta kentän pui ja on puinut itse Jumala, Pyhän Henkensä kautta.

        Lukija jää ihmettelemään, mihin tarvitset Kristusta!


    • ohjaamana

      Arthur L. Wite, Ellenin pojanpoika. Whiten säätiön edesmennyt
      sihteeri
      kirjoituksessaan Perintömme ja juuremme
      Adventtiairueesta n 20, 1983, s 4.

      Tyypillinen kokoontuminen oli David Arnoldin maatilalla New Yorkin
      valtiossa 1848. 35 osaanottajasta oli tuskin 2 samaa mieltä tietyistä
      opillisista kysymyksistä. Jokainen halusi korostaa omaa näkemystään,
      jota väitti raamatulliseksi. Käsitteiden erilaisuus oli raskaana
      taakkana Ellen Whitelle, joka joutui näkytilaan. Myöhemmin hän
      kirjoitti:


      "Valo taivaasta tuli ylleni. Maalliset hävisivät pian näkyvistä.
      enkeliseuralaiseni esitti minulle joitain läsnäolevien erheitä ja
      totuuden niiden vastakohtana. Nämä Raamatun kanssa sopusointuisiksi
      väitetyt näkemykset olivatkin sopusoinnussa vain heidän Raamatusta
      omaksumansa käsityksen kanssa. Heidän piti luopua hellimistään
      erheistä ja liittyö kolmannen enkelin sanomaan" ( Spiritual Gifts, 2.
      osa 98.99)


      ...Sisar White ei pystynyt ottamaan osaa keskusteluun. Hän ei kyennyt
      tajuamaan veljien perusteluja. Hän saattoi vain kertoa sen, minkä
      Herra oli hänelle näyssä näyttänyt. Sen vuoksi läsnäolijat ottivat
      valon vastaan suoraan taivaasta tulleena ilmoituksena

      " Selostaessaan näkyjään sisar White nimitti usein häntä opastanutta olentoa seurassaan olevaksi enkeliksi, opettajakseen tai oppaakseen. näillä sanoilla hän tarkoitti kirkasta, loistavaa enkeliä, joka toimi järkätämättä hänen oppaanaan eli opettajanaan"( Heng, kokemuksia, s 156 )

      Oppaani sanoi: "Kasvattakaa, kasvattakaa, kasvattakaa" .Mieltä on valistettava, sillä ymmärrys on pimentynyt aivan saatanan tahdon mukaisesti, koska hän pääsee pilaantuneen ruokahalun välityksellä turmelemaan sielua-- Oppaani selosti minulle:

      " Kaikkien, jotka uskovat ja julistavat totuutta, ei pitäisi ainoastaan noudattaa terveysuudistusta vaan myös opettaa sitä ahkerasi toisille." Tämä vaikuttaa voimakkaasti epäuskoisiin ja saa heidät päättelemään, että jos meillä on oikea käsitys terveellisestä ruokavaliosta ja terveystavoista, saatamme olla oikeassa myös kun on kyse Raamatun opetuksesta. ( Ajankohtainen työ , s 112)Kk 1. 1875

      "Minulle osoitettiin 3 porrasaskelta 1, 2, 3 enkelin sanomat. Enkeliseuralaiseni sanoi: " Voi sitä, joka näistä sanomista siirtää lankun tai liikuttaa naulaakaan. Näiden sanomien oikea ymmärtäminen on ratkaisevan tärkeä. Sielujen kohtalo riippuu siitä tavasta, millä sanomat vastaanotetaan"( Heng. kokemuksia, s 286 -287)

      Enkeli sanoi: " Jumala punnitsee kansaansa, jos sanoma olisi kestänyt vain lyhyen ajan kuin moni meistä luuli, niin heillä ei olisi ollut kylliksi aikaa kehittää luonnettaan. Moni on muuttunut tunteissa, mutta ei periaatteissa ja uskossa ja tämä juhlallinen ja pelottava sanoma kohensi heitä...( Test, vol, 1, p.186-187)


      " Selostaessaan näkyjään sisar White nimitti usein häntä opastanutta
      olentoa seurassaan olevaksi enkeliksi, opettajakseen tai oppaakseen.
      näillä sanoilla hän tarkoitti kirkasta, loistavaa enkeliä, joka toimi
      järkätämättä hänen oppaanaan eli opettajanaan"( Heng, kokemuksia, s
      156 )

      Oppaani sanoi: "Kasvattakaa, kasvattakaa, kasvattakaa" .Mieltä on
      valistettava, sillä ymmärrys on pimentynyt aivan saatanan tahdon
      mukaisesti, koska hän pääsee pilaantuneen ruokahalun välityksellä
      turmelemaan sielua--


      Oppaani selosti minulle: " Kaikkien, jotka uskovat ja julistavat
      totuutta, ei pitäisi ainoastaan noudattaa terveysuudistusta vaan myös
      opettaa sitä ahkerasi toisille." Tämä vaikuttaa voimakkaasti
      epäuskoisiin ja saa heidät päättelemään, että jos meillä on oikea
      käsitys terveellisestä ruokavaliosta ja terveystavoista, saatamme
      olla
      oikeassa myös kun on kyse Raamatun opetuksesta. ( Ajankohtainen työ ,
      s 112)Kk 1. 1875


      "Minulle osoitettiin 3 porrasaskelta 1, 2, 3 enkelin sanomat.
      Enkeliseuralaiseni sanoi: " Voi sitä, joka näistä sanomista siirtää
      lankun tai liikuttaa naulaakaan. Näiden sanomien oikea ymmärtäminen
      on
      ratkaisevan tärkeä. Sielujen kohtalo riippuu siitä tavasta, millä
      sanomat vastaanotetaan"( Heng. kokemuksia, s 286 -287)


      Enkeli sanoi: " Jumala punnitsee kansaansa, jos sanoma olisi kestänyt
      vain lyhyen ajan kuin moni meistä luuli, niin heillä ei olisi ollut
      kylliksi aikaa kehittää luonnettaan. Moni on muuttunut tunteissa,
      mutta ei periaatteissa ja uskossa ja tämä juhlallinen ja pelottava
      sanoma kohensi heitä...( Test, vol, 1, p.186-187)

      • ovat paholaisesta

        Niitä esiintyy usein New Age uskonnoissa, oppaina ja neuvonantajina. Nämä enkeliseuralaiset saattavat sanoa itseään vaikkä Jeesukseksi , pyhäksi hengeksi jne...

        Ellenillä oli hänen omien sanojensa mukaan tällainen.

        Niinkuin huomasit enkelioppaan viestit eivät ole sopusoinnussa Raamatun kanssa!


      • Siksi erosin ADventtikirkosta
        ovat paholaisesta kirjoitti:

        Niitä esiintyy usein New Age uskonnoissa, oppaina ja neuvonantajina. Nämä enkeliseuralaiset saattavat sanoa itseään vaikkä Jeesukseksi , pyhäksi hengeksi jne...

        Ellenillä oli hänen omien sanojensa mukaan tällainen.

        Niinkuin huomasit enkelioppaan viestit eivät ole sopusoinnussa Raamatun kanssa!

        Nyt olen vapaa pahasta hengestä!


    • Petoksen huomaaja

      Tämä Jesuiitan Petos ei onnistunut saamaan kannatusta heti uskon puhdistuksen jälkeisenä aikana. !800 luvun lopulla syötti tehosi. Narrattavat ovat nielleet Jesuiitan syötin kiduksiinsa asti. Nykyään se jota vastaan Lutter taisteli, se on tullut pyhäksi. Lutterin työ on sortumassa. myyrät syövät sitä sisältä päin?

      • sapattikerskailijat ry

        Jesuuitat ja Luther eivät pelasta adventistien omia harhauskomuksia.


      • tainnut olla

        kuitenkaan samaa mieltä sinun kanssasi siitä, että oikeasti ristille naulittiin Juudas ja Jeesus vain lymysi tosipaikan tullen. Ja näin Pilatuksesta tuli pyhimys.


      • tuhat ja yksi
        tainnut olla kirjoitti:

        kuitenkaan samaa mieltä sinun kanssasi siitä, että oikeasti ristille naulittiin Juudas ja Jeesus vain lymysi tosipaikan tullen. Ja näin Pilatuksesta tuli pyhimys.

        Koko Kristinusko on ("petos") 2000 vuotinen harha harha ilmenee tuhantena (sina) erilaisina uskoina ja selityksinä valheita paikataan uusilla valheilla , ja uusi valhe on Kristitylle uutta valoa "Pyhän Hengen" antamana , katso kuinka ristiriitaisia eri Kristinuskon suuntien selitykset asioista ovat !?

        Turha paeta Saatanan seläntaakse piiloon ja selitellä hän sen sekoittaa , olemattoman läpi on helppo nähdä !


    • ### Noin 50.000 milleristiä joutui toteamaan tuonkin päivän palturiksi. Mikä pettymys, kun oli täysillä uskottu tuohon valheelliseen ennustukseen ja laitettu koko elämä sen varaan. Sitä katui pian Miller itsekin ja pyyteli anteeksi. (uskova_1) ###

      Tänään 16 milj vannoutunutta ellenistiä (osa tosin ei tiedä edes tuota nimeä) odottaa sapattisinettiä. Suomessakin lähes 3000, mutta odottajat vähenevät koko ajan, Suomessa.
      Muu maailma kuulemma on pian valloitettu EGW-Centerien kautta.

      Jeesus on tullut tänään ihan konkreettisesti monelle kristitylle - on noutanut kotiin, ei EGW:n ehdoin.

      Joo - 2300 pv vaihtui milleristisessä silmänkääntötempussa 2300 vuodeksi ja ikuisuuden se pimeä puoli vaihtui silmänräpäyksen kestäväksi leimahdukseksi. Jääköhän sentään se savu
      leijailemaan edes puoleksi ikuisuutta? No, ehkä elämänfilosofiaa on parempi harrastaa kuin kuolemanfilosofia.

      YLÖSPÄIN KATSOTTAVA ADVENTISTIA

      ## Näky meni näin:
      ”Rukoillessani perhealttarilla Pyhä Henki tuli päälleni ja näytin nousevan korkeammalle ja korkeammalle, kauas pimeän maailman yläpuolelle.
      Käännyin katsomaan adventisteja maailmassa, mutta en löytänyt heitä - kun ääni sanoi minulle, ´Katso uudelleen ja katso vähän ylemmäs´. ##

      Mutta tuohan on totta. Ylöspäin joutuu katsomaan, niin että niskaan koskee - jos tahtoo nähdä
      ylevän adventistin. "Aina vähän ylemmäs" täytyy aktsoa, sillä ylös ylpeyteen adventisti pakenee, sinne viimeisen puskan latvaan. Kunnes taas hetkeksi laskeutuu kivensä viskaamaan.


      Mutta ylpeys on jo tuomittu kaikkein alimmaksi:
      Hesekiel 28:13-18
      13
      Eedenissä, Jumalan puutarhassa, sinä olit. Peitteenäsi olivat kaikkinaiset kalliit kivet; karneolia, topaasia ja jaspista, krysoliittia, onyksia ja berylliä, safiiria, rubiinia ja smaragdia sekä kultaa olivat upotus-ja syvennystyöt sinussa, valmistetut sinä päivänä, jona sinut luotiin.
      14
      Sinä olit kerubi, laajalti suojaavainen, ja minä asetin sinut pyhälle vuorelle; sinä olit jumal'olento ja käyskentelit säihkyväin kivien keskellä.
      15
      Nuhteeton sinä olit vaellukseltasi siitä päivästä, jona sinut luotiin, siihen saakka, kunnes sinussa löydettiin vääryys.

      16
      Suuressa kaupankäynnissäsi tuli sydämesi täyteen väkivaltaa, ja sinä teit syntiä. Niin minä karkoitin sinut häväistynä Jumalan vuorelta ja hävitin sinut, suojaava kerubi, pois säihkyväin kivien keskeltä.
      17
      Sinun sydämesi ylpistyi sinun kauneudestasi, ihanuutesi tähden sinä kadotit viisautesi. Minä viskasin sinut maahan, annoin sinut alttiiksi kuninkaille, heidän silmänherkukseen.
      18
      Paljoilla synneilläsi, tekemällä vääryyttä kaupoissasi, sinä olet häväissyt pyhäkkösi. Niin minä annoin sinun keskeltäsi puhjeta tulen; se kulutti sinut. Ja minä panin sinut tuhaksi maahan kaikkien silmäin edessä, jotka sinut näkivät.


      Saatanallisin iisebel-Ellenin säie tuossa alhaalla - sehän koettaa torpedoida koko Raamatun:

      ### Oli aivan yhtä mahdotonta heille päästä takaisin polulle ja mennä Kaupunkiin kuin koko pahalle maailmalle, jonka Jumala oli hylännyt." (Ellen White kirjassa A Word to the ”Little Flock” s. 14) ###

      Kiitos, Riitta-sisar valaisevasta muistutuksestasi!

    • meedio777
    • sivullinen..

      joka noita sekasotkuisia valheita kirjoittelet lopeta tuo valheen lörpöttelu, otat Whiten kirjoista pätkän sieltä sun täältä että saat sotkusi näyttämään oikealta, toimit täydellisesti niinkuin suuri pettäjä, ja se sinä kyllä oletkin, jatka vain työtäsi niin saat joskus kyllä tekojesi mukaisen palkan.

    • ja niin ovat Riitan eksyttäjätkin eksyneet.

      2300 iltaa ja aamua ja sitten pyhäkkö asetetaan jälleen oikeuteensa v. 1844 taivaassa eikä maan päällä. Maan päälle ei tuona aikana asetettu mitään temppeliä oikeuteensa, mutta taivaallisessa pyhäkössä aloitettiin tutkiva tuomio v.1844.

      Tutkiva tuomio jatkui vuoteen 1914 jolloin tuomiovalta annettiin Jumalan pyhille taivaassa, eikä maan päällä.

      Jeesus vei mukanaan vankeja saaliinaan ja nämä tulevat olemaan tuomiovallan käyttäjinä, sillä ettekö te tiedä, että pyhät tulevat tuomitsemaan enkeleitäkin.

      Vertauskuvallisuus vanhanliiton pyhäkön ja uudenliiton pyhäkön välillä on vastaus kysymykseen .
      Adventistit erehtyivät ainoastaan paikasta ja Jehovan todistajat tuhatvuotisesta valtakunnastaan, sillä vain pyhät viettävät tuhatvuotista valtakuntaansa taivaassa, eikä maan päällä milloinkaan, koska Juutalaiset hylkäsivät Messiaansa.

      Kaiken voi selittää oikein yhtä hyvin kuin väärinkin, mutta eksyttäjät hakevat vain tukea toisistaan löytämättä milloinkaan totuutta.

      Kyllä Riitallekin ajat ajallaan selvenee, kun oikea Kointähti pääse valaisemaan hänen sydäntään. Vastaus voi löytyä myöskin Kointähdestä ja Itämaan tietäjistä, jotka menivät oikeaan aikaan kysymään neuvoa Herodekselta, silloin selvisi milloin Kointähti oli ilmestynyt taivaalle.

      • hirvas

        uskomaan Jeesukseen ja Hänen sanaansa. Ja koska Jeesus ei ikinä tehnyt eikä puhunut mistään aikalaskelmista, ovat ne ihmisten valheita, joihin kenenkään ei pidä uskoa. Eikä tarvitse uskoa.


      • tuhat ja yksi
        hirvas kirjoitti:

        uskomaan Jeesukseen ja Hänen sanaansa. Ja koska Jeesus ei ikinä tehnyt eikä puhunut mistään aikalaskelmista, ovat ne ihmisten valheita, joihin kenenkään ei pidä uskoa. Eikä tarvitse uskoa.

        1.Keskustellaanko siitä miten Ellen Wihten tulkinta menee Danielin kirjassa esitetystä 2300 päivästä ?

        2. Vai mitä Danielin kirja sen syntyhetkellä tarkoitti 2300 päivää ?

        3. Vai Matteuksen uudelleen muokkaamasta selityksestä "Hävityksen kauhistus".

        Nämä jakeet läytyvät; Dan.8:14. ja Matt .24:15.

        4. Ja todellakaan Danielin kirja ei kerro Jerusalemin ja sen temppelin hävityksestä n,70. (Ei sovi mitenkään Danielin kirjan asiayhtetyeen ,kuin Kristittyjen mielikuvituksen avulla !)


      • hirvas
        tuhat ja yksi kirjoitti:

        1.Keskustellaanko siitä miten Ellen Wihten tulkinta menee Danielin kirjassa esitetystä 2300 päivästä ?

        2. Vai mitä Danielin kirja sen syntyhetkellä tarkoitti 2300 päivää ?

        3. Vai Matteuksen uudelleen muokkaamasta selityksestä "Hävityksen kauhistus".

        Nämä jakeet läytyvät; Dan.8:14. ja Matt .24:15.

        4. Ja todellakaan Danielin kirja ei kerro Jerusalemin ja sen temppelin hävityksestä n,70. (Ei sovi mitenkään Danielin kirjan asiayhtetyeen ,kuin Kristittyjen mielikuvituksen avulla !)

        riittää, se on vallan ja ahneuden keino hallita toisia ihmisiä - uskottavasti!


      • tuhat ja yksi
        hirvas kirjoitti:

        uskomaan Jeesukseen ja Hänen sanaansa. Ja koska Jeesus ei ikinä tehnyt eikä puhunut mistään aikalaskelmista, ovat ne ihmisten valheita, joihin kenenkään ei pidä uskoa. Eikä tarvitse uskoa.

        että "Jumala kehoitti" koska koko meluisaa harhauskomuksien sekamelska porukkaako se Jumala kehoitti ?

        On tehtävä tiettäväksi Uuden uskonnon kirjan Uuden testamentin kirjoittivat erehtyväiset ihmiset! ( on myös tosi !)

        Ja niitäkin luettaessa syntyy helposto käsitys "Jumala kehoitti".

        Entä nämä tuhat erilaista harhaselitystä Danielin kirjasta ja kaikissa Jumala,"Pyhä Henki" Jeesus tai enkeli ovat kehoittaneet kertomaan erilaisen harhauskomuksen 2000 vuoden aikana.Adventisteilla on vain yksi niistä harhauskomuksista kerrottavanaan, Jehovantodistajilla omansa ja Helluntalaisilla "tempauksensa"!

        Minulla "Danielin unet" tulkinta !
        Mutta mutta se poikkeaa noista kaikista edellisistä tuhannesta täysin se tulkinta kumoaa kaiken 2000 vuotinen harha haihtuu taivaan tuuliin ja jää tuleville sukupolville opetukseksi miten on voitu uskoa virhetulkintoihin .

        Asia on vain niin kuin esitän virheineenkin !

        Jeesus Nasaretilainen ei esiinny Danielin kirjassa lainkaan !

        Tuon väitteen kun ensiksi kumoat ja esität jakeen missä se siellä on ?


      • vallitseva tilanne
        tuhat ja yksi kirjoitti:

        1.Keskustellaanko siitä miten Ellen Wihten tulkinta menee Danielin kirjassa esitetystä 2300 päivästä ?

        2. Vai mitä Danielin kirja sen syntyhetkellä tarkoitti 2300 päivää ?

        3. Vai Matteuksen uudelleen muokkaamasta selityksestä "Hävityksen kauhistus".

        Nämä jakeet läytyvät; Dan.8:14. ja Matt .24:15.

        4. Ja todellakaan Danielin kirja ei kerro Jerusalemin ja sen temppelin hävityksestä n,70. (Ei sovi mitenkään Danielin kirjan asiayhtetyeen ,kuin Kristittyjen mielikuvituksen avulla !)

        Keskustelulle ei löydy minkäänlaista syytä sinun tarjoamalta pohjaltasi.

        Jaakobin kirje:
        3:18 Vanhurskauden hedelmä kylvetään rauhassa rauhan tekijöille.


      • tuhat ja yksi
        hirvas kirjoitti:

        riittää, se on vallan ja ahneuden keino hallita toisia ihmisiä - uskottavasti!

        Nimenomaan uskonnon piiriin usein pesiytyy luonnehäiriöisiä ihmisiä jotka haluavat hallita ihmisiä ja käyttää heitä hyväkseen , uskottelevat oppejaan ja tietoa vailla olevat ottavat vastaan melkein minkälaisen opin tahansa kun vain se heille sopivina annoksina riittävän usein syötetään.

        En näe paljon muuta keinoa torjua tuota kuin tiedon lisääminen ,tieto on jo eri asioiden vapaata mietiskelyä mikä mihinkin vaikuttaa , pelkkä usko sulkee vapaan eri asioiden punniskelun pois ja usko ottaa vastaan uskolleen myönteiset asiat ja kielteiset torjuu !

        Tuttua varmaan kaikille !


      • tuhat ja yksi
        vallitseva tilanne kirjoitti:

        Keskustelulle ei löydy minkäänlaista syytä sinun tarjoamalta pohjaltasi.

        Jaakobin kirje:
        3:18 Vanhurskauden hedelmä kylvetään rauhassa rauhan tekijöille.

        Terve menoa 2000 vuoden harha uskomuksen mukana ja seuraavan 2000 vuoden aikana olette kehitelleet taas muutaman tuhannen tulkinnan lisää Danielin kirjasta ja mikään niistä ei toteudu !

        Koska Danielin kirjan sanoma päättyy Makkabialaiskirjan ajan alkuun !

        Jobib kirja on kirjoitettu huomattavasti ennen Danielin kirjaa ! täytyisi ottaa kirjoituksien syntyaika huomioon tutkiessa niitä !


      • hirvas
        tuhat ja yksi kirjoitti:

        Terve menoa 2000 vuoden harha uskomuksen mukana ja seuraavan 2000 vuoden aikana olette kehitelleet taas muutaman tuhannen tulkinnan lisää Danielin kirjasta ja mikään niistä ei toteudu !

        Koska Danielin kirjan sanoma päättyy Makkabialaiskirjan ajan alkuun !

        Jobib kirja on kirjoitettu huomattavasti ennen Danielin kirjaa ! täytyisi ottaa kirjoituksien syntyaika huomioon tutkiessa niitä !

        noudattaa Raamattua näin:

        2. Piet. 3:8
        Mutta tämä yksi älköön olko teiltä, rakkaani, salassa, että "yksi päivä on Herran edessä niinkuin tuhat vuotta ja tuhat vuotta niinkuin yksi päivä".

        Eli 2300 x 1000 on 2300000 vuotta, joten aikaa on sen tulkinnan mukaan aivan riittämiin...


      • ### 2300 iltaa ja aamua ja sitten pyhäkkö asetetaan jälleen oikeuteensa v. 1844 taivaassa eikä maan päällä. Maan päälle ei tuona aikana asetettu mitään temppeliä oikeuteensa, mutta taivaallisessa pyhäkössä aloitettiin tutkiva tuomio v.1844.

        Tutkiva tuomio jatkui vuoteen 1914 jolloin tuomiovalta annettiin Jumalan pyhille taivaassa, eikä maan päällä. ###

        Tuo on suoraan jehovalaisten opista, tuo 1914 -
        ei sitä löydy egw-kirjallisuudesta.
        Ei muuten löydy koko tuota sepustustasi, ainakaan
        mun Raamatusta.

        Mutta Danielin kirja opettaa, että lopunajassa
        pyhäkkö rakennetaan (Hes 39-48), se häväistään
        antikristuksen toimesta ja sitten Jeesus palaa
        Öljymäelle ja asettaa pyhäkön jälleen oikeuteensa,
        1000 vuoden rauhanaika koittaa, "ennalleenasettaminen" - Jes 66:20-24, Sak 14.,
        ym, ym.

        Ylifariseus_1 ei jää palkkaansa vaille, vänkäämisestään.

        Kyllä kansa tietää


      • Tosi_uskova
        hirvas kirjoitti:

        riittää, se on vallan ja ahneuden keino hallita toisia ihmisiä - uskottavasti!

        Gal. 4:17
        Heillä on intoa teidän hyväksenne, mutta ei oikeata; vaan he tahtovat eristää teidät, että teillä olisi intoa heidän hyväksensä.


      • hirvas kirjoitti:

        noudattaa Raamattua näin:

        2. Piet. 3:8
        Mutta tämä yksi älköön olko teiltä, rakkaani, salassa, että "yksi päivä on Herran edessä niinkuin tuhat vuotta ja tuhat vuotta niinkuin yksi päivä".

        Eli 2300 x 1000 on 2300000 vuotta, joten aikaa on sen tulkinnan mukaan aivan riittämiin...

        2300 ILTAA JA AAMUA. Enkeli tahtoo varmsitaa, että
        Daniel käsittää olevan kyse vuorokausista, eikä
        vuosisadoista tai vuosituhansista.

        Jos 2300 iltaa ja aamua olisi 2300 vuotta tai
        23000 vuotta, niin aikapaljon olisi 70 vuosiviikkoa.
        Entä "aika" ja "puoli aikaa" ja "kaksi aikaa".
        (Dan 7:25, Ilm 13:5)
        Oikeesti aika=vuosi.

        Ja oikeesti vuosiviikko-sanonta johtuu siitä,
        ettei kukaan tiedä, milloin srk ylöstemmataan.
        Joten se viimeinen vuosiviikko - viimeiset 7
        vuotta - on täytynyt erikseen ilmoittaa, sen
        vaiheet ja alkaminen. Sehän on tempauksen jälkeen.

        Mites adv.teologit määrittelee Totuuden Kirjassa,
        (Dan 11. ja 12.) mainitut 1290 pv ja 1335 pv?

        Dan 12:11-13
        11
        Siitä ajasta, jolloin päivittäinen uhri lakkautetaan ja turmion iljetys pystytetään, on kuluva tuhatkaksisataayhdeksänkymmentä (1290)päivää. [Dan. 8:14, 11:31]
        12
        Onnellinen se, joka jaksaa odottaa ja kestää tuhatkolmesataakolmekymmentäviisi (1335)päivää!
        13
        Mutta mene sinä siksi kunnes loppu tulee, lepää ja nouse saamaan osasi aikojen lopussa." [Jes. 26:20]

        19 Mutta sinun kuolleesi heräävät eloon, heidän ruumiinsa nousevat ylös. Tomuun vaipuneet, herätkää ja riemuitkaa! Sinun kimaltava aamukasteesi virvoittaa maan, ja niin maa palauttaa kuolleet elämään. [Hes. 37:3; Dan. 12:2; 2. Makk. 7:9]
        Tuomion päivä maalla ja meressä
        Jes 26:20-21
        20
        Ja nyt, kansani, mene huoneisiisi, sisälle, sulje ovet jäljessäsi. Pysy piilossa lyhyt hetki, kunnes raivo on ohi. [Ps. 30:6]
        21
        Sillä itse Herra lähtee asuinpaikastaan vaatiakseen maan asukkaat tilille kaikesta pahasta, mitä he ovat tehneet. Silloin maa paljastaa kaiken siihen vuodatetun veren eikä enää peitä surmattujen ruumiita.
        [Miika 1:3 | 1. Moos. 4:10; Saarn. 12:14; Matt. 23:35]

        Niin - varsinkin israelilaisten on syytä pysyä
        piilossa, kun Herra tuomitsee kansojen sotajoukot
        Jerusalemin tienoilla, (Sak 14., Jes 66. ym.)
        Vaikeinta aikaa on 1335 miinus 1290 pv=45 pv.

        Mitä tekee 42 kk adventtiteologisen laskutavan
        mukaan?

        Ilm 13:5
        Pedolle annettiin suu, joka herjaa ja puhuu suuria sanoja, ja se sai tämän vallan neljänkymmenenkahden (42 kk)kuukauden ajaksi.
        [Dan. 7:8 | Dan. 7:25, 12:7; Ilm. 11:2]

        Enpä tahdo olla adv.teologin housuissa!


      • Antikristitty joka tapauksessa
        tuhat ja yksi kirjoitti:

        että "Jumala kehoitti" koska koko meluisaa harhauskomuksien sekamelska porukkaako se Jumala kehoitti ?

        On tehtävä tiettäväksi Uuden uskonnon kirjan Uuden testamentin kirjoittivat erehtyväiset ihmiset! ( on myös tosi !)

        Ja niitäkin luettaessa syntyy helposto käsitys "Jumala kehoitti".

        Entä nämä tuhat erilaista harhaselitystä Danielin kirjasta ja kaikissa Jumala,"Pyhä Henki" Jeesus tai enkeli ovat kehoittaneet kertomaan erilaisen harhauskomuksen 2000 vuoden aikana.Adventisteilla on vain yksi niistä harhauskomuksista kerrottavanaan, Jehovantodistajilla omansa ja Helluntalaisilla "tempauksensa"!

        Minulla "Danielin unet" tulkinta !
        Mutta mutta se poikkeaa noista kaikista edellisistä tuhannesta täysin se tulkinta kumoaa kaiken 2000 vuotinen harha haihtuu taivaan tuuliin ja jää tuleville sukupolville opetukseksi miten on voitu uskoa virhetulkintoihin .

        Asia on vain niin kuin esitän virheineenkin !

        Jeesus Nasaretilainen ei esiinny Danielin kirjassa lainkaan !

        Tuon väitteen kun ensiksi kumoat ja esität jakeen missä se siellä on ?

        Usko ei ole joka miehen, sanoo Uusi Testamentti.
        Eikä sitä voi ottaa, ellei armosta anneta.


      • hirvas
        AnttiVKantola kirjoitti:

        2300 ILTAA JA AAMUA. Enkeli tahtoo varmsitaa, että
        Daniel käsittää olevan kyse vuorokausista, eikä
        vuosisadoista tai vuosituhansista.

        Jos 2300 iltaa ja aamua olisi 2300 vuotta tai
        23000 vuotta, niin aikapaljon olisi 70 vuosiviikkoa.
        Entä "aika" ja "puoli aikaa" ja "kaksi aikaa".
        (Dan 7:25, Ilm 13:5)
        Oikeesti aika=vuosi.

        Ja oikeesti vuosiviikko-sanonta johtuu siitä,
        ettei kukaan tiedä, milloin srk ylöstemmataan.
        Joten se viimeinen vuosiviikko - viimeiset 7
        vuotta - on täytynyt erikseen ilmoittaa, sen
        vaiheet ja alkaminen. Sehän on tempauksen jälkeen.

        Mites adv.teologit määrittelee Totuuden Kirjassa,
        (Dan 11. ja 12.) mainitut 1290 pv ja 1335 pv?

        Dan 12:11-13
        11
        Siitä ajasta, jolloin päivittäinen uhri lakkautetaan ja turmion iljetys pystytetään, on kuluva tuhatkaksisataayhdeksänkymmentä (1290)päivää. [Dan. 8:14, 11:31]
        12
        Onnellinen se, joka jaksaa odottaa ja kestää tuhatkolmesataakolmekymmentäviisi (1335)päivää!
        13
        Mutta mene sinä siksi kunnes loppu tulee, lepää ja nouse saamaan osasi aikojen lopussa." [Jes. 26:20]

        19 Mutta sinun kuolleesi heräävät eloon, heidän ruumiinsa nousevat ylös. Tomuun vaipuneet, herätkää ja riemuitkaa! Sinun kimaltava aamukasteesi virvoittaa maan, ja niin maa palauttaa kuolleet elämään. [Hes. 37:3; Dan. 12:2; 2. Makk. 7:9]
        Tuomion päivä maalla ja meressä
        Jes 26:20-21
        20
        Ja nyt, kansani, mene huoneisiisi, sisälle, sulje ovet jäljessäsi. Pysy piilossa lyhyt hetki, kunnes raivo on ohi. [Ps. 30:6]
        21
        Sillä itse Herra lähtee asuinpaikastaan vaatiakseen maan asukkaat tilille kaikesta pahasta, mitä he ovat tehneet. Silloin maa paljastaa kaiken siihen vuodatetun veren eikä enää peitä surmattujen ruumiita.
        [Miika 1:3 | 1. Moos. 4:10; Saarn. 12:14; Matt. 23:35]

        Niin - varsinkin israelilaisten on syytä pysyä
        piilossa, kun Herra tuomitsee kansojen sotajoukot
        Jerusalemin tienoilla, (Sak 14., Jes 66. ym.)
        Vaikeinta aikaa on 1335 miinus 1290 pv=45 pv.

        Mitä tekee 42 kk adventtiteologisen laskutavan
        mukaan?

        Ilm 13:5
        Pedolle annettiin suu, joka herjaa ja puhuu suuria sanoja, ja se sai tämän vallan neljänkymmenenkahden (42 kk)kuukauden ajaksi.
        [Dan. 7:8 | Dan. 7:25, 12:7; Ilm. 11:2]

        Enpä tahdo olla adv.teologin housuissa!

        ihmistekoiset laskelmat ja uskoa Jeesukseen joka sanoi:

        Matt.24:36

        36 Mutta siitä päivästä ja hetkestä ei tiedä kukaan, eivät taivasten enkelit, eikä myöskään Poika, vaan Isä yksin.

        Eli kyllä laskemia saa tehdä, mutta kaikki ne ovat täysin turhia. Joka uskoo Jeesuksen sanaan, tietää sen.


      • hyöt ova
        AnttiVKantola kirjoitti:

        2300 ILTAA JA AAMUA. Enkeli tahtoo varmsitaa, että
        Daniel käsittää olevan kyse vuorokausista, eikä
        vuosisadoista tai vuosituhansista.

        Jos 2300 iltaa ja aamua olisi 2300 vuotta tai
        23000 vuotta, niin aikapaljon olisi 70 vuosiviikkoa.
        Entä "aika" ja "puoli aikaa" ja "kaksi aikaa".
        (Dan 7:25, Ilm 13:5)
        Oikeesti aika=vuosi.

        Ja oikeesti vuosiviikko-sanonta johtuu siitä,
        ettei kukaan tiedä, milloin srk ylöstemmataan.
        Joten se viimeinen vuosiviikko - viimeiset 7
        vuotta - on täytynyt erikseen ilmoittaa, sen
        vaiheet ja alkaminen. Sehän on tempauksen jälkeen.

        Mites adv.teologit määrittelee Totuuden Kirjassa,
        (Dan 11. ja 12.) mainitut 1290 pv ja 1335 pv?

        Dan 12:11-13
        11
        Siitä ajasta, jolloin päivittäinen uhri lakkautetaan ja turmion iljetys pystytetään, on kuluva tuhatkaksisataayhdeksänkymmentä (1290)päivää. [Dan. 8:14, 11:31]
        12
        Onnellinen se, joka jaksaa odottaa ja kestää tuhatkolmesataakolmekymmentäviisi (1335)päivää!
        13
        Mutta mene sinä siksi kunnes loppu tulee, lepää ja nouse saamaan osasi aikojen lopussa." [Jes. 26:20]

        19 Mutta sinun kuolleesi heräävät eloon, heidän ruumiinsa nousevat ylös. Tomuun vaipuneet, herätkää ja riemuitkaa! Sinun kimaltava aamukasteesi virvoittaa maan, ja niin maa palauttaa kuolleet elämään. [Hes. 37:3; Dan. 12:2; 2. Makk. 7:9]
        Tuomion päivä maalla ja meressä
        Jes 26:20-21
        20
        Ja nyt, kansani, mene huoneisiisi, sisälle, sulje ovet jäljessäsi. Pysy piilossa lyhyt hetki, kunnes raivo on ohi. [Ps. 30:6]
        21
        Sillä itse Herra lähtee asuinpaikastaan vaatiakseen maan asukkaat tilille kaikesta pahasta, mitä he ovat tehneet. Silloin maa paljastaa kaiken siihen vuodatetun veren eikä enää peitä surmattujen ruumiita.
        [Miika 1:3 | 1. Moos. 4:10; Saarn. 12:14; Matt. 23:35]

        Niin - varsinkin israelilaisten on syytä pysyä
        piilossa, kun Herra tuomitsee kansojen sotajoukot
        Jerusalemin tienoilla, (Sak 14., Jes 66. ym.)
        Vaikeinta aikaa on 1335 miinus 1290 pv=45 pv.

        Mitä tekee 42 kk adventtiteologisen laskutavan
        mukaan?

        Ilm 13:5
        Pedolle annettiin suu, joka herjaa ja puhuu suuria sanoja, ja se sai tämän vallan neljänkymmenenkahden (42 kk)kuukauden ajaksi.
        [Dan. 7:8 | Dan. 7:25, 12:7; Ilm. 11:2]

        Enpä tahdo olla adv.teologin housuissa!

        Adventistit ovat joutuneet oman valheensa loukkuun.
        Jos he myöntävät virheensä he samalla myöntävät, että adventtikirkko on väärän profeetan opetuslapsi.
        Ja itsensä he näin tunnustaisivat harhaoppisiksi ja varoittavaksi esimerkiksi koko ihmiskunnalle.

        Juudaan kirje:
        1:4 Sillä teidän keskuuteenne on pujahtanut eräitä ihmisiä, joiden jo aikoja sitten on kirjoitettu tulevan tähän tuomioon, jumalattomia, jotka kääntävät meidän Jumalamme armon irstaudeksi ja kieltävät meidän ainoan valtiaamme ja Herramme, Jeesuksen Kristuksen.


      • empäs ite
        hirvas kirjoitti:

        ihmistekoiset laskelmat ja uskoa Jeesukseen joka sanoi:

        Matt.24:36

        36 Mutta siitä päivästä ja hetkestä ei tiedä kukaan, eivät taivasten enkelit, eikä myöskään Poika, vaan Isä yksin.

        Eli kyllä laskemia saa tehdä, mutta kaikki ne ovat täysin turhia. Joka uskoo Jeesuksen sanaan, tietää sen.

        Adventistit hylkäävät kaikki pienet ilmoitukset jotka ovat annetut meille.
        Niistä kertyy koko totuus.
        Eikä se ole lohdullinen tieto adventisteista.


      • tuhat ja yksi
        AnttiVKantola kirjoitti:

        2300 ILTAA JA AAMUA. Enkeli tahtoo varmsitaa, että
        Daniel käsittää olevan kyse vuorokausista, eikä
        vuosisadoista tai vuosituhansista.

        Jos 2300 iltaa ja aamua olisi 2300 vuotta tai
        23000 vuotta, niin aikapaljon olisi 70 vuosiviikkoa.
        Entä "aika" ja "puoli aikaa" ja "kaksi aikaa".
        (Dan 7:25, Ilm 13:5)
        Oikeesti aika=vuosi.

        Ja oikeesti vuosiviikko-sanonta johtuu siitä,
        ettei kukaan tiedä, milloin srk ylöstemmataan.
        Joten se viimeinen vuosiviikko - viimeiset 7
        vuotta - on täytynyt erikseen ilmoittaa, sen
        vaiheet ja alkaminen. Sehän on tempauksen jälkeen.

        Mites adv.teologit määrittelee Totuuden Kirjassa,
        (Dan 11. ja 12.) mainitut 1290 pv ja 1335 pv?

        Dan 12:11-13
        11
        Siitä ajasta, jolloin päivittäinen uhri lakkautetaan ja turmion iljetys pystytetään, on kuluva tuhatkaksisataayhdeksänkymmentä (1290)päivää. [Dan. 8:14, 11:31]
        12
        Onnellinen se, joka jaksaa odottaa ja kestää tuhatkolmesataakolmekymmentäviisi (1335)päivää!
        13
        Mutta mene sinä siksi kunnes loppu tulee, lepää ja nouse saamaan osasi aikojen lopussa." [Jes. 26:20]

        19 Mutta sinun kuolleesi heräävät eloon, heidän ruumiinsa nousevat ylös. Tomuun vaipuneet, herätkää ja riemuitkaa! Sinun kimaltava aamukasteesi virvoittaa maan, ja niin maa palauttaa kuolleet elämään. [Hes. 37:3; Dan. 12:2; 2. Makk. 7:9]
        Tuomion päivä maalla ja meressä
        Jes 26:20-21
        20
        Ja nyt, kansani, mene huoneisiisi, sisälle, sulje ovet jäljessäsi. Pysy piilossa lyhyt hetki, kunnes raivo on ohi. [Ps. 30:6]
        21
        Sillä itse Herra lähtee asuinpaikastaan vaatiakseen maan asukkaat tilille kaikesta pahasta, mitä he ovat tehneet. Silloin maa paljastaa kaiken siihen vuodatetun veren eikä enää peitä surmattujen ruumiita.
        [Miika 1:3 | 1. Moos. 4:10; Saarn. 12:14; Matt. 23:35]

        Niin - varsinkin israelilaisten on syytä pysyä
        piilossa, kun Herra tuomitsee kansojen sotajoukot
        Jerusalemin tienoilla, (Sak 14., Jes 66. ym.)
        Vaikeinta aikaa on 1335 miinus 1290 pv=45 pv.

        Mitä tekee 42 kk adventtiteologisen laskutavan
        mukaan?

        Ilm 13:5
        Pedolle annettiin suu, joka herjaa ja puhuu suuria sanoja, ja se sai tämän vallan neljänkymmenenkahden (42 kk)kuukauden ajaksi.
        [Dan. 7:8 | Dan. 7:25, 12:7; Ilm. 11:2]

        Enpä tahdo olla adv.teologin housuissa!

        Sanonta "päivittäinen uhri " juutalaisen uskonnon mukaan Danielin kirjan krjoittamisen aikana.?

        "Aika , kaksiaikaa ja puoliaikaa".

        Tarkoittaa jokin aika ; 1 kertaa 2 kertaa 0,5 kertaa !

        Esim , 1 vuosi X 1 = 1

        1 vuosi X 2 = 2

        1 vuosi X 0,5= 0,5

        Yhteensä 3,5 vuotta

        Jos aika on 100 vuotta saamme 350 vuotta !

        Ja oikeita lukiarvoja käytettäessä on tiedettävä mikä tuo aika on ja se mistä tuo aika aletaan laskea.

        Danielin kirjassa aletaan 3,5 vuoden aikamääritelmää laskea siitä tapahtumasta kun Antiokhos neljäs Epifanes häpäisee Jerusalemin Serubbabelin temppelin ja asettaa sinne ZEUS Jumalan palvonnan.
        ( mutta kun useat Kristilliset tulkinnat eivät ole ymmärtäneet sitä mikä "hävityksen kauhistus" on kaikki selitykset sen siliän tien ovat päätyneet metsään.)

        tämän lisäksi Danielin kirjan mukaan hän määrää Hellenistiset Antiokian lait ja Syyrialaisen ajanlaskun ja ne ovat voimassa n. 3,5 vuotta !

        Juutalaisten hanukka kertoo teille lisää !


      • tuhat ja yksi
        hirvas kirjoitti:

        ihmistekoiset laskelmat ja uskoa Jeesukseen joka sanoi:

        Matt.24:36

        36 Mutta siitä päivästä ja hetkestä ei tiedä kukaan, eivät taivasten enkelit, eikä myöskään Poika, vaan Isä yksin.

        Eli kyllä laskemia saa tehdä, mutta kaikki ne ovat täysin turhia. Joka uskoo Jeesuksen sanaan, tietää sen.

        Kaikki Danielin kirjan ennustukset ja laskelmat ,jotka koskevat nykyisyyttä ja tulevaisuutta on viisasta jättää laskematta ,sillä ne on tuhoon tuomittu ennen ennustuksen lausumista.

        Kaikki Danielin kirjan ennustukset / unet ja miksi itsekukin niitä väittäneekin ovat olleet elettyä historiaa jo Makkabialais ajan alussa !

        Siis jos oikein Danielin kirjan sanoman ymmärrät se kertoo juutalaisia kohdenneesta vainosta neljännen pedon 11. kuninkaan aikana .

        Ota selvää Syyrian Seleukidi kuninkaiden historiasta sieltä löydät sen Antiokhos neljännen Epifaneen ,josta Danielin kirja kertoo !

        ( Jeesus Nasaretilaisesta ei jaettakaan !)

        Nimenomaan kaikki uudet laskelmat ovat turhia !


      • tuhat ja yksi
        Antikristitty joka tapauksessa kirjoitti:

        Usko ei ole joka miehen, sanoo Uusi Testamentti.
        Eikä sitä voi ottaa, ellei armosta anneta.

        Antikristus han oli se Antiokhos neljäs Epifanes!

        Siitä ne ovat keksineet tuon sanan Uudenuskonnon kehittelijät !

        Nyky Kristinuskoisilta ei vain löydy rehellisyttä ja kanttia selittää tuota asiaa sillätapaa vaan pitää keksiä ja soveltaa se harhautukseksi muille ties minkälaisin selityksin .

        Nämä Ameriikasta tuodut uskonsuunnat ovat pahimmasta päästä Antikristus päihtymyksen harhojen vallassa !


    • tuhat ja yksi

      Niin ei ole muuta mahdollisuutta Kristityillä kuin jatkaa tuota erhettä erilaisilla uusilla selityksillä . Ja sitähän tuo Adventistienkin selitykset ova uusia harhoja on paikattu Ellen Whiten selityksillä ! Hän koki uskonnollisen murroksen n, 12 vuotiaana ja oli n, 17 vuotias kun Millerin suuri pettymys paljastui 22.10.1844.

      Ja se 2300 on väärin tulkittu Dan.8:14. kuten sanoitkin sen koskevan Syyrian Seleukidi kuninkaan Antiokhos neljännen aikaa ja eteenkin sitä vainonaikaa valtakauden loppupuolella !

      Samaa aikaat tarkoittaa mm. Dan 9:27. 10.31.ja 12:11.

      Matteus vetoaa Matt:24:15. Danielin kirjaan eikä tunne noiden tapahtumien merkitystä tai tahallaan harhauttaa uutta uskontoa luodessaan -.

      Jälkikäteen kirjoittaa n.70 Jerusalemin ja sen temppelin tuhoon viitaten Danielin profetioihin!

      Raamatussa oikeasti pitäisi olla vain yksi "Hävityksen kauhistukseksi" nimitetty tapahtuma ja siitä samasta Makkabialaiskirjatkin kirjoittaa!

      Repikää siitä Raamattukin on erehtyväinen ja ihmisten kirjoittama !

      Siis tutki mikä tuo arvoituksellinen "HÄVITYKSEN KAUHISTUS" on uudemmissa käännöksissä " turmion iljetys "

      Ja se Jeesus Kristus Danielin kirjassa ? (Siellä ei ole lainkaan .)

      • pidä paikkaansa

        Mielestäsi muut ovat erehtyneet, Matteusta myöten. Sinä olet jähmettynyt Antiokhos neljännen aikaan.

        Vanhan Testamentin ennustukset ulottuvat paljon kauemmaksi.


      • tuhat ja yksi
        pidä paikkaansa kirjoitti:

        Mielestäsi muut ovat erehtyneet, Matteusta myöten. Sinä olet jähmettynyt Antiokhos neljännen aikaan.

        Vanhan Testamentin ennustukset ulottuvat paljon kauemmaksi.

        Aloitushan koski 22.10.1844. aikaa ja juuri tuohon aikamääritelmään Adventistit laskevat (Dan.8:14. kertovan Antiokhos neljännen Epifaneen ajan - ,) päivät vuosiksi ja siitä syntyy sellaine virhe josta kannattaakin keskustella !

        Jämähtänyt kuka mihinkin !

        Ja on ollut aikakausi jolloin ei Kristityt juurikaan ymmärtäneet Danielin kirjan kertovan juuri tuosta Antiokhos neljännestä Epifaneesta.

        Jos et ymmärrä mitä kerron ,niin tietenkin vika on kertojassa ,mutta jos ei asioista ota selvää en sille mahda mitään ja esitän vain näkökantani asiaan.

        Siis Danielin kirja ei ennusta eikä kerro Jeesus Nasaretilaisesta yhdessäkään jakeessa ,mutta kertoo Syyrian kuninkaasta paljonkin .
        (Tuota jos et ymmärrä olet edelleenkin Kristinuskon 2000 vuotisessa harhassa.)

        Ja jos luulet että kertoo pistä jae esille kerron mielipiteeni mitä sillä on sen kirjoitushetkellä tarkoitettu ?

        En ole pupu enkä pistä päätä pensaaseen ,toivon sinulta samaa .


    • alex-kasi

      Riitta sanoo:
      "Ravistaudu irti koko adventismista kaikkineen. Anna Jeesuksen pelastaa itsesi ja tee tästä päivämäärästä itsellesi pelastuksen päivä tai ainakin se päivä, jolloin lähdit etsimään Jeesusta ja rukoilemaan, että pääsisit irti eksytyksestä"!.

      ------------
      MUTTA - mitä Riitta tarjoaa tilalle?

      Vain itse tietoista - omien näkyjensä kautta saanutta uskoaan ja omaa "Raamatun tulkintaansa" ikuisine piinoineen ja omine vaatimuksineen..

      Riittan uskoon tuloon liittyy hänen "helvetin pelkonsa" (omien kirjoitustensa mukaan),
      Riitta näki (eeelleen omien kirjoituksiensa mukaan) Jeesuksen puhumassa sänkynsä jalkopäässä ja antamassa hänelle tehtävää..
      Riitta kertoi kuinka hän näki kirkkaan valon kävellessään tiellä ja on nyt varma että se on Jumalasata... (eikä esimerkiksi joku häiriö tuskallisten kokemustensa seurauksena) Riitta oli sitä ennen käynyt kysymässä "tietäjä naiselta" onko hänen (siis Riitan) uskonsa oikeaa vai ei... ja "tietäjä nainen" sanoi että oikeaa on..

      Jotenkin tuntuu, että Riitta käy taistelua Ellen G Whitea vastaan - koska Riitta tajuaa heissä on samankaltaisuuksia. Alussa Riitta oli lähes adventisti ja kun löysi Ellen G Whiten kirjoituksista sellaista mikä ei olekaan paikkansa pitävää Raamatun kanssa tuli Riittasta adventismin vihollinen numero yksi.

      Niin Ellenillä kuin Riitalla on "näkyjä" ja "ihmeitä"... ja tiedetään asioita (joita ei oikeastaan tiedetäkään) ...

      Molemmat armahtavat itsensä, kaikki vanhat? pahat teot ja mielen turmelluksen ja luulevat että se "uskon muoto" mikä sopii heille (mm kuten Riittan tapauksessa entiselle huumeiden käyttäjälle ja rahan perässä juoksijalle) on ainoa oikea usko. Riitta uskoo esimerkiksi että jos et tunne samaa ikuisen piinan kauhua kuin hän ja jonka vain uskossa oleminen voi "poistaa", tai jos et ryve ravassa kuin Riitta teki (huonon elämänsä seurauksena) et olekaan uskossa.

      Kuinka monta kertaa Riitta onkaan antanut "oman lausuntonsa" eri palstalla kirjoittaville uskossa oleville "että sinä et ole uskossa"... esimerkiksi jos et usko että KAIKKIVALTIAS kaiken elämän LUOJA ja ylläpitäjä loi elämää ikuiseen kärsimykseen. Se on Riittan uskon tärkein oppi - ikuinen piina - se pelko johdatti Riittan uskoon - mutta josta Riitta tänään sanoo "se ei häntä enää huolestuta" :)..

      Riitta uskoo, että jokaisen ihmisen tulee uskoa "kuin Riitta" ennekuin kelpaa Jumalalle - erittäin tavallista monessa lahkossa..

      Vaikka totuus on paremminkin, että todellisuudessa jokainen on omassa uskossaan ja eihän muiden usko ole koskaan ketään edes auttanut - se pitäisi jokaisen käsittää...

      Liian usein täälläkin saa lukea että uskotaan kuin kuin joku toinen - ikäänkuin olisi kysymys "jostain uskon-puolueesta".

      Paavali kirjoitti erittäin hyvin tästä asiasta 1 Kor. kirjeen alussa, kun selitti riitelevälle Korinton seurakunnalle, että jokainen oli väärässä.. jopa ne jotka sanoivat olevansa "Jeesuksen puolta".. koska he kaikki olivat riitelijöitä.. kyllä jokainen uskoi Jeesukseen mutta silti tuomitsivat toisiaan..

      Paavali kirjoitti heille:
      Sillä Kloen perheväeltä olen saanut teistä kuulla, VELJENI, että teillä on riitoja keskuudessanne. Tarkoitan sitä, että yksi teistä sanoo: "Minä olen Paavalin puolta", toinen: "Minä Apolloksen", joku taas: "Minä Keefaan", joku vielä: "Minä Kristuksen". Onko Kristus jaettu? Ei kaiketi Paavali ole ristiinnaulittu teidän edestänne?
      """

      Paavali olisi voinut kirjoittaa tuon kirjeen VELJILLEEN tällä kristinuskon palstalla - sillä täällä on näitä "ainoita oikeita" jotka tuomitsevat suurella suulla muiden uskovaisten uskon mitättömäksi - mutta entäs se oma malka????

      On täysin selvä asia, että uskovaiselle tulee Raamattu olla riittää oppikirjaksi - kaikki muut kirjoitukset ovat ihmisten ajatuksia, usein vääriä ja joskus jopa oikeita - tämä pätee yhtä paljon Riitta Nenoseen kuin Ellen G Whiteen..

      Raamattu riittää ja siellä lukee selvin sanoin:
      """Älkää tuomitko ettei teitä tuomittasi""".

      • a-alex tyrkyttää adventismia

        /// Paljon Riitta kirjoittaa MUTTA ...
        Kirjoittanut: alex-kasi 23.10.2008 klo 12.34

           Riitta sanoo:
        "Ravistaudu irti koko adventismista kaikkineen. Anna Jeesuksen pelastaa itsesi ja tee tästä päivämäärästä itsellesi pelastuksen päivä tai ainakin se päivä, jolloin lähdit etsimään Jeesusta ja rukoilemaan, että pääsisit irti eksytyksestä"!.

        ------------
        MUTTA - mitä Riitta tarjoaa tilalle? \\\

        Amen! Amen!!
        Riitta tarjoaa yksin Jeesusta. a-alex tarjoaa
        adventismia.

        Lukija päättää ...


      • kolme-enkelin aviosiippa?

        Semmoista olen kuullut


      • Tarkk'ampuja

        Room 14.

        12 Niin on siis meidän jokaisen tehtävä Jumalalle tili itsestämme.   
        13 Älkäämme siis enää toisiamme tuomitko, vaan päättäkää pikemmin olla panematta veljenne eteen loukkauskiveä tai langetusta.   
        14 Minä tiedän ja olen varma Herrassa Jeesuksessa, ettei mikään ole epäpyhää itsessään; vaan ainoastaan sille, joka pitää jotakin epäpyhänä, sille se on epäpyhää.   

        >>> Alussa Riitta oli lähes adventisti ja kun löysi Ellen G Whiten kirjoituksista sellaista mikä ei olekaan paikkansa pitävää Raamatun kanssa tuli Riittasta adventismin vihollinen numero yksi.


      • alex-kasi
        kolme-enkelin aviosiippa? kirjoitti:

        Semmoista olen kuullut

        Vai että oikein kolmen enkelin aviosiippa?
        Hah hah - etkö ole käynyt katsomassa sivuani.

        Älkää hyvät ihmiset antako naruttaa itseänne jokaiseen kuoppaan mitä eteen pannaan.. Jeesuksen usko ei jätä sellaiseen tilaa..

        http://galleria.suomi24.fi/alex-kasi


      • alex-kasi
        a-alex tyrkyttää adventismia kirjoitti:

        /// Paljon Riitta kirjoittaa MUTTA ...
        Kirjoittanut: alex-kasi 23.10.2008 klo 12.34

           Riitta sanoo:
        "Ravistaudu irti koko adventismista kaikkineen. Anna Jeesuksen pelastaa itsesi ja tee tästä päivämäärästä itsellesi pelastuksen päivä tai ainakin se päivä, jolloin lähdit etsimään Jeesusta ja rukoilemaan, että pääsisit irti eksytyksestä"!.

        ------------
        MUTTA - mitä Riitta tarjoaa tilalle? \\\

        Amen! Amen!!
        Riitta tarjoaa yksin Jeesusta. a-alex tarjoaa
        adventismia.

        Lukija päättää ...

        kuten jo totesin - joskus oikeaa ja joskus väärää -- mutta jos luit tuon kirjoitukseni sillä ajatuksella millä se on kirjoitettukin niin tajuat kyllä.. Riitta tarjoaa sitä mitä Riittalla on tarjottavana - (muun muuassa "ikuisen piinan harhaoppia") Raamattua en sanoisi Riittan korvaavan millään tavalla. Jo sekin että puolustat ihmisoppia osoittaa että olet kiinni jossain lahkossa enemmän kuin Raamatussa - luitko Paavalin kirjoituksen Korintolaisille veljilleen.. huomaa Paavalin sana VELJILLEEN.. KESKENÄÄN RIITELEVILLE VELJILLEEN..

        Raamattu riittää jokaiselle .. ja parempi yrittää soveltaa sen opetuksia omaan elämäänsä kuin muiden ... Ensimmäinen ja tärkein käsky on rakasta JUMALAA - ja se tarkoittaa että luet Hänen Sanaansa ja sovellat sitä parhaasi mukaan ENSIN omaan elämääsi ja toinen on että sovellat Raamatun opetuksia myös toisiin - ja tärkein niistä on "älkää tuomitko - ettei teitä tuomittaisi"..

        Te olette niin SOKEITA - että luulette jokaista adventistiksi joka ei lankea kanssanne samaan panettelijan kuoppaan.. Yritä käsittää, vain Raamattu - siis Jumalan Sana - sanoo minulle mitä minun tulee tehdä ei kukaan muu. On aika surkeaa tuo että heitätte kaikenlaisia "syytöksiä" jokaisen niskaan joka ei ole TEIDÄN kanssanne samalla linjalla.. käy sinäkin katsomassa ja lopeta tuo lapsellinen lahkolaisuutesi.. ja epäluuloisuutesi..

        http://galleria.suomi24.fi/alex-kasi


      • alex-kasi
        Tarkk'ampuja kirjoitti:

        Room 14.

        12 Niin on siis meidän jokaisen tehtävä Jumalalle tili itsestämme.   
        13 Älkäämme siis enää toisiamme tuomitko, vaan päättäkää pikemmin olla panematta veljenne eteen loukkauskiveä tai langetusta.   
        14 Minä tiedän ja olen varma Herrassa Jeesuksessa, ettei mikään ole epäpyhää itsessään; vaan ainoastaan sille, joka pitää jotakin epäpyhänä, sille se on epäpyhää.   

        >>> Alussa Riitta oli lähes adventisti ja kun löysi Ellen G Whiten kirjoituksista sellaista mikä ei olekaan paikkansa pitävää Raamatun kanssa tuli Riittasta adventismin vihollinen numero yksi.

        sekö olisi "oikeaa uskoa" että ei ole adventisti.

        Siinä tapauksessa on oikeaa uskoa sekin, että ei ole musliimi, tai katolilainen tai evankelisluterilainen (kuten minä) tai joku muu*lainen.

        Toisten parjaaminen ei todellaskaan ole "oikeaa uskoa" - tosiasiassa sillä ei ole mitään oikean uskon kanssa tekemistä. Raamattu on oikeaa uskoa ..

        Kaikki toisten tuomitseminen ja kiihkoilu vain loitontaa ihmiset Jumalasta ... ja jos joku jo kolmatta tai neljättä vuotta ajaa takaa yhtä ryhmää kristityistä (ja usein puhuu jopa valhetta heistä ja muista) ei se ole Jumalasta - se on lahkolaisuutta. (ja lahkolaisuus on sitä että uskoo että vain "oma uskoni" kelpaa Jumalalle).. silloin ihminen on asettanut itsensä Jumalan asemaan - ja Kristuksen asemaan - ja miksi kutsut sitä oppia joka panee siihen uskovan Kristuksen asemaan..

        Lue sinäkin (huolella) Paavalin kirjoitus mihin viittasin - se on Raamatun Sanaa - ei Riitta Nenosen joka kovin muistuttaa näitä Korintolaisia joita Paavali oikaisi.. vai onko Raamatun opetukset teille vähempi arvoisia kuin oma kiihkonne ja anti-adventisminne..


      • tiedetään
        alex-kasi kirjoitti:

        sekö olisi "oikeaa uskoa" että ei ole adventisti.

        Siinä tapauksessa on oikeaa uskoa sekin, että ei ole musliimi, tai katolilainen tai evankelisluterilainen (kuten minä) tai joku muu*lainen.

        Toisten parjaaminen ei todellaskaan ole "oikeaa uskoa" - tosiasiassa sillä ei ole mitään oikean uskon kanssa tekemistä. Raamattu on oikeaa uskoa ..

        Kaikki toisten tuomitseminen ja kiihkoilu vain loitontaa ihmiset Jumalasta ... ja jos joku jo kolmatta tai neljättä vuotta ajaa takaa yhtä ryhmää kristityistä (ja usein puhuu jopa valhetta heistä ja muista) ei se ole Jumalasta - se on lahkolaisuutta. (ja lahkolaisuus on sitä että uskoo että vain "oma uskoni" kelpaa Jumalalle).. silloin ihminen on asettanut itsensä Jumalan asemaan - ja Kristuksen asemaan - ja miksi kutsut sitä oppia joka panee siihen uskovan Kristuksen asemaan..

        Lue sinäkin (huolella) Paavalin kirjoitus mihin viittasin - se on Raamatun Sanaa - ei Riitta Nenosen joka kovin muistuttaa näitä Korintolaisia joita Paavali oikaisi.. vai onko Raamatun opetukset teille vähempi arvoisia kuin oma kiihkonne ja anti-adventisminne..

        Riita N;n kauheat puutteet tiedetään, mutta hän on oikeassa monbin kohdin mitä hän keroo adventismistya. Eihän tämä palsta on R. Nenosesta puhumista varten?Kai?


      • haa...
        alex-kasi kirjoitti:

        kuten jo totesin - joskus oikeaa ja joskus väärää -- mutta jos luit tuon kirjoitukseni sillä ajatuksella millä se on kirjoitettukin niin tajuat kyllä.. Riitta tarjoaa sitä mitä Riittalla on tarjottavana - (muun muuassa "ikuisen piinan harhaoppia") Raamattua en sanoisi Riittan korvaavan millään tavalla. Jo sekin että puolustat ihmisoppia osoittaa että olet kiinni jossain lahkossa enemmän kuin Raamatussa - luitko Paavalin kirjoituksen Korintolaisille veljilleen.. huomaa Paavalin sana VELJILLEEN.. KESKENÄÄN RIITELEVILLE VELJILLEEN..

        Raamattu riittää jokaiselle .. ja parempi yrittää soveltaa sen opetuksia omaan elämäänsä kuin muiden ... Ensimmäinen ja tärkein käsky on rakasta JUMALAA - ja se tarkoittaa että luet Hänen Sanaansa ja sovellat sitä parhaasi mukaan ENSIN omaan elämääsi ja toinen on että sovellat Raamatun opetuksia myös toisiin - ja tärkein niistä on "älkää tuomitko - ettei teitä tuomittaisi"..

        Te olette niin SOKEITA - että luulette jokaista adventistiksi joka ei lankea kanssanne samaan panettelijan kuoppaan.. Yritä käsittää, vain Raamattu - siis Jumalan Sana - sanoo minulle mitä minun tulee tehdä ei kukaan muu. On aika surkeaa tuo että heitätte kaikenlaisia "syytöksiä" jokaisen niskaan joka ei ole TEIDÄN kanssanne samalla linjalla.. käy sinäkin katsomassa ja lopeta tuo lapsellinen lahkolaisuutesi.. ja epäluuloisuutesi..

        http://galleria.suomi24.fi/alex-kasi

        kuva kertoi kaiken :)


      • alex-kasi
        tiedetään kirjoitti:

        Riita N;n kauheat puutteet tiedetään, mutta hän on oikeassa monbin kohdin mitä hän keroo adventismistya. Eihän tämä palsta on R. Nenosesta puhumista varten?Kai?

        kristinuskosta - puhutaan Raamatun antamasta uskosta, mutta ei siten että Raamattua ikäänkuin käytettäisiin lyömäaseena etsittäessä virheitä muita kristityistä.

        Se ei ole oikeaa Jumalan Sanan käyttöä - joka sellaista väittää on todella eksynyt.. on suuri ero sanoa Raan´mattua sanoo näin ... kuin sanoa Raamattu sanoo "sinä olet väärässä" varsinkin jos toistamiseen hokee sitä samaa kuten Riitta - vuosi toisen perästä..

        Riitta itse on väärässä.. ja jokaiselle meistä on Sana kirjoitettu - ota ENSIN pois malka omasta silmästäsi..

        Raamattu selittää itse itsensä - jospa ymmärtäisitte sen..


      • tark`kampuja
        haa... kirjoitti:

        kuva kertoi kaiken :)

        Viestisi kertoopi enemmän kuin monta kuvaa!


      • alex-kasi
        haa... kirjoitti:

        kuva kertoi kaiken :)

        "kuvista lukija"? :)

        Eilen oli TV:ssä täällä sellainen "korteista lukija" - en luota teíhin kumpaankaaan. Molemmat luulevat tietävänsä - vaikkeivät mitään tiedäkään.. :) niin että hah hah..

        Entäs ne linkit siinä vieressä, mitä ne kertovat?


      • alex-kasi
        tark`kampuja kirjoitti:

        Viestisi kertoopi enemmän kuin monta kuvaa!

        enhän minä pyytänyt teitä kuvaa katsomaan .. vaan mitä olen kirjoittanut ja mitkä linkit olen sinne pannut..

        ja panehan tähän jokunen linkki minun kirjoituksiini joihin vetosít - niitä on varmaan ainakin satoja jos ei tuhat - saat tässä hyvän mahdollisuuden osoittaa että et ole valehtelija... vaan tótuuden puhuja.. :)

        MUTTA älä alennu sellaiseen että nyppäät lauseen sieltä ja toisen täältä vaan pane linkki niin saa jokainen lukea.. ok?

        Jään odottamaan niitä kirjoituksiani jotka saivat sinut väittämään että

        Vielä enemmän!!!!!1
        tark`kampuja 23.10.2008 klo 15.57

        Viestisi kertoopi enemmän kuin monta kuvaa!


      • oliko se viiskytkytuus
        alex-kasi kirjoitti:

        kristinuskosta - puhutaan Raamatun antamasta uskosta, mutta ei siten että Raamattua ikäänkuin käytettäisiin lyömäaseena etsittäessä virheitä muita kristityistä.

        Se ei ole oikeaa Jumalan Sanan käyttöä - joka sellaista väittää on todella eksynyt.. on suuri ero sanoa Raan´mattua sanoo näin ... kuin sanoa Raamattu sanoo "sinä olet väärässä" varsinkin jos toistamiseen hokee sitä samaa kuten Riitta - vuosi toisen perästä..

        Riitta itse on väärässä.. ja jokaiselle meistä on Sana kirjoitettu - ota ENSIN pois malka omasta silmästäsi..

        Raamattu selittää itse itsensä - jospa ymmärtäisitte sen..

        Tosihan on, että adventismi ja Raamattu ovat tyystin eri asioita eikä niistä voisi oikein puhua edes samana päivänä.

        Riitta puhuu asiaa silloin kun osoittaa väärää!
        Mutta kun Riitan pitäisi osoittaa oikeaa, ei sitä paljon olekaan.

        Mitä uskottomien kohtaloon tulee, miksi se sinua vaivaa? Roomalaiskirje:
        8:1 Niin ei nyt siis ole mitään kadotustuomiota niille, jotka Kristuksessa Jeesuksessa ovat.

        Tuo on se perusta, joka on uskoville annettu.
        Jos sitten haluat tietää KAIKESTA, sinulla on pitkä oppimatka muissa asioissa, ennenkuin pääset tietämään uskottomien osasta kaiken, sillä se kerrotaan selväksi vasta kaikkein pitkälle päässeille.

        Olet oikeassa, ettei sama Sana joka on Elämän leipää, voi olla aseena muita vastaan. Sehän kuuluu jo lasten ruokatapojen alkeisiin.

        Mutta kyllä Sanalla erotetaan oikea ja väärä toisistaan. Eikä adventismista oikeaa löydä suurennuslasillakaan. Adventismiin voit verrata Paavalin huomautusta;
           
        Haun laajuus       
        Hakuehto       

        Apostolien teot:
        17:1 Ja he matkustivat Amfipolin ja Apollonian kautta ja tulivat Tessalonikaan, jossa oli juutalaisten synagooga.
        18:24 Ja Efesoon saapui eräs juutalainen, nimeltä Apollos, syntyisin Aleksandriasta, puhetaitoinen mies ja väkevä raamatuissa.
        19:1 Kun Apollos oli Korintossa, tuli Paavali, kuljettuaan läpi ylämaakuntien, Efesoon ja tapasi siellä muutamia opetuslapsia.

        1.Korinttolaiskirje:
        1:12 Tarkoitan sitä, että yksi teistä sanoo: "Minä olen Paavalin puolta", toinen: "Minä Apolloksen", joku taas: "Minä Keefaan", joku vielä: "Minä Kristuksen."
        3:4 Kun toinen sanoo: "Minä olen Paavalin puolta", ja toinen: "Minä olen Apolloksen", ettekö silloin ole niinkuin ihmiset ainakin?
        3:5 Mikä Apollos sitten on? Ja mikä Paavali on? Palvelijoita, joiden kautta te olette tulleet uskoviksi, palvelijoita sen kykynsä mukaan, minkä Herra on heille kullekin antanut.
        Tuon voit sovittaa adventistien kiistaan Ellustaan!


      • perunko puheeni?
        alex-kasi kirjoitti:

        enhän minä pyytänyt teitä kuvaa katsomaan .. vaan mitä olen kirjoittanut ja mitkä linkit olen sinne pannut..

        ja panehan tähän jokunen linkki minun kirjoituksiini joihin vetosít - niitä on varmaan ainakin satoja jos ei tuhat - saat tässä hyvän mahdollisuuden osoittaa että et ole valehtelija... vaan tótuuden puhuja.. :)

        MUTTA älä alennu sellaiseen että nyppäät lauseen sieltä ja toisen täältä vaan pane linkki niin saa jokainen lukea.. ok?

        Jään odottamaan niitä kirjoituksiani jotka saivat sinut väittämään että

        Vielä enemmän!!!!!1
        tark`kampuja 23.10.2008 klo 15.57

        Viestisi kertoopi enemmän kuin monta kuvaa!

        Eikös viestini ollutkaan eräälle toiselle kun sieppasit sen itsellesi?
        Siitäkö moitit, etten sinulle kirjoittanut?
        Vai viestini puhuu enemmän kuin tuhat kuvaa?
        Toivottavasti ei pahaa!


      • alex-kasi
        oliko se viiskytkytuus kirjoitti:

        Tosihan on, että adventismi ja Raamattu ovat tyystin eri asioita eikä niistä voisi oikein puhua edes samana päivänä.

        Riitta puhuu asiaa silloin kun osoittaa väärää!
        Mutta kun Riitan pitäisi osoittaa oikeaa, ei sitä paljon olekaan.

        Mitä uskottomien kohtaloon tulee, miksi se sinua vaivaa? Roomalaiskirje:
        8:1 Niin ei nyt siis ole mitään kadotustuomiota niille, jotka Kristuksessa Jeesuksessa ovat.

        Tuo on se perusta, joka on uskoville annettu.
        Jos sitten haluat tietää KAIKESTA, sinulla on pitkä oppimatka muissa asioissa, ennenkuin pääset tietämään uskottomien osasta kaiken, sillä se kerrotaan selväksi vasta kaikkein pitkälle päässeille.

        Olet oikeassa, ettei sama Sana joka on Elämän leipää, voi olla aseena muita vastaan. Sehän kuuluu jo lasten ruokatapojen alkeisiin.

        Mutta kyllä Sanalla erotetaan oikea ja väärä toisistaan. Eikä adventismista oikeaa löydä suurennuslasillakaan. Adventismiin voit verrata Paavalin huomautusta;
           
        Haun laajuus       
        Hakuehto       

        Apostolien teot:
        17:1 Ja he matkustivat Amfipolin ja Apollonian kautta ja tulivat Tessalonikaan, jossa oli juutalaisten synagooga.
        18:24 Ja Efesoon saapui eräs juutalainen, nimeltä Apollos, syntyisin Aleksandriasta, puhetaitoinen mies ja väkevä raamatuissa.
        19:1 Kun Apollos oli Korintossa, tuli Paavali, kuljettuaan läpi ylämaakuntien, Efesoon ja tapasi siellä muutamia opetuslapsia.

        1.Korinttolaiskirje:
        1:12 Tarkoitan sitä, että yksi teistä sanoo: "Minä olen Paavalin puolta", toinen: "Minä Apolloksen", joku taas: "Minä Keefaan", joku vielä: "Minä Kristuksen."
        3:4 Kun toinen sanoo: "Minä olen Paavalin puolta", ja toinen: "Minä olen Apolloksen", ettekö silloin ole niinkuin ihmiset ainakin?
        3:5 Mikä Apollos sitten on? Ja mikä Paavali on? Palvelijoita, joiden kautta te olette tulleet uskoviksi, palvelijoita sen kykynsä mukaan, minkä Herra on heille kullekin antanut.
        Tuon voit sovittaa adventistien kiistaan Ellustaan!

        on että kun ihminen uskoo että kaikkivaltias Luoja loi elämää ikuiseen kärsimykseen - hän antaa Jumalalle sellaisia ominaisuuksia joita Hänellä EI ole.

        Sinunkin täytyy kai myöntää (mihin sitten uskotkin) että jos Raamatun Jumala ymmärretään ikusesn piinan Jumalaksi - muuttuu koko Raamattu toiseksi kun me vertaamme sitä sellaiseen Jumala-käsitykseen jossa ikuista kärsimystä ei ole.

        Kaksi uskovaa - toinen uskoo piinaan ja toinen ei - he ymmärtävät koko Raamatun sisällön paljossa eri tavalla.

        Kun Jumalaa ei ymmärretä luotujaan piinaavaksi - muuttuu moni muukin toiseksi. Siksi minä haluan pitää tätä asiaa esillä.. jotta tämä ero tulisi sille .. sillä se on olemassa.

        Minulle Raamattu on ymmärretävää Jumalan Sanaa - koko Raamattu - ei ole niin että Raamattua ei voisi ymmärtää. Sinäkin voit ymmärtää sitä jos luet sen siten kuin se on kirjoitettukin ja rukouksen kanssa - ilman omia ennalta päätettyjä tai ehkä opittuja asioita. Kun ihmiset sanovat että Raamattu on ristiriitainen he lukevat sitä oman päänsä mukaan - eikä Pyhän Hengen johdatuksessa. Nämä näennäiset ristiriidat juuri SELITTÄVÄT Raamatun oikean opetuksen.

        Raamattu selittää itse itseään.. EI SIIHEN TARVITA SELIKIRJOJA..

        Lahkolaisuus on juuri sitä että nypitään yksi lause sieltä ja toinen täältä ja selitetään omaa uskoa siten - sellainen vie usein hakoteille - ja valitettavasti helposti aletaan nähdä vikaa muissa enemmän kuin itsessä.. Esimerkiksi juuri
        adventistien jatkuva mustaaminen tulee helposti Jumalan tahdon vastustamiseksi ja silloin se kääntyykin itse parjaajaa vastaan.. sillä asialla kuinka oikeassa tai väärässä me olemme on nimittäin aika vähän asian kanssa tekemistä.. silloin kun käyttäydymme muita parjaavana .. sillä se ei ole oikeudenmukaista Herran silmissä..

        Riitta on nyt jauhanut samaa asiaa muutaman vuoden - Riitta oli parjaamassa adventisteja jo Herätyspalstalla ja ensimmäisiä ajmassa heitä sieltä pois - ja kehoittamassa adventisteja tekemään oman palstan - että "tehkää oma palsta, mitäs te täällä teette" - ja kun adventistit sitten saivat "oman palstan" ja Herätys palsta vaikeni - seurasi Riitta (ja Riittan häntä) perässä Adventismi palstalle ja jatkaa entiseen malliin parjaamistaan jos ei vielä pahemmin.
        Täällä on tätä nykyä "puskajusseja" jotka tuskin ovat edes uskossa mutta jotka todella epäoikeudenmukaisesti parjaavat muita palstalaisia ja etupäässä adventisteja.

        Kukaan ei saa minua uskomaan että Riitta Nenosen käyttäytyminen olisis Jumalasta - sellainen käytös ei ole Jeesuksen opetuslapsen mukaista. Raamattu sanoo "hedelmistään puu tunnetaan" ja Riitan hedelmät on "nämä parjaajat" kauhistuttavat ainakin minua. Enemmänkin tuo Riittan part´jaaminen muistuttaa jonkun PMS vaivoista kärsivän naisen tunteen purkauksia (tämä rehellisesti sanottuna ja ilman mitään naista alentavaa tai tuomitsemista)...

        Kyllä minäkin olen adventti kirkkoa arvostellut, mutta yritän tehdä sen asiallisesti ja tietäen että kaikki Jeesukseen uskovat ihmiset hakevat hänestä turvaa, myös adventistit, ja että hekin ovat minun veljiäni ja sisariani.. ja saan myös vastauksen ainakin lähes aina.. he kertovat miten he asian näkevät.. ja senhän minä juuri haluankin tietää .. en sitä että kuinka väärässä tai oikeassa he ovat. Sillä se on kuitenkin Jumala joka on se todellinen tuomari jota kukaan ei pääse pakoon.. ja siinä EI kysytä että mihin kirkkoon kuuluit tai et kuulunut - ei kysytä eikä ole koskaan kysytty ... se kannattaa meidän jokaisen muistaa.. enenkuin ottaa itselleen parjaavan tuomarin viran..

        Sekin on todella lapsellista (siis sanan oikeassa merkityksessä), että jokainen joka ei suostu liittymään näiden "parjaajien joukkoon" on lähes aina näiden parjaajien mielestä joko adventisti, mormooni tai Jehovan todistaja - tai joku muu .. aivan kuin sillä olisi asian kanssa tekemistä.

        Ja vaikka monet täällä sanovat suoraan, että mihin kirkkoon he kuuluvat - ei se kelpaa parjaajille.. Raamatullista? - no ei varmasti ole..

        Totuus on että koko parjaamistouhu on niin surkeaa, että EN minä ainakaan halua liittyä heihin (teihin)- näen koko touhun todella epäraamatullisena ja kartan sitä parhaani mukaan juuri siitä syystä..

        Olin muuten siellä "Turuus" armeijassa .. :) kerran nuorena miehenä..


      • alex-kasi
        perunko puheeni? kirjoitti:

        Eikös viestini ollutkaan eräälle toiselle kun sieppasit sen itsellesi?
        Siitäkö moitit, etten sinulle kirjoittanut?
        Vai viestini puhuu enemmän kuin tuhat kuvaa?
        Toivottavasti ei pahaa!

        olet oikeassa, meni pieleen kun sekoilin vastauksen vastaanottajissa .. joten sait väärää postia..


      • Sen sijaan että hyökkäisit henkilökohtaisuuksiin Riittaa kohtaa voisit vastata itse asiaan, jota Riitta tuoo, ei omista näyistään, vaan adventistien oman profeetaan Ellen G Whiten omista lähteistä otettuja. Näköjään uskot Ellen Whiten kirjoituksiin, koska otat niin henkiökohtaisesti suoranaisen EGW kritiikin.

        Riitta asiallisesti kertoi: ""Tuon 22.10.1844 perustukselle sitten tuli lisää epäraamatullista näkyä, opetusta ja oppia: suljetun oven oppi, pyhäkköoppi, tutkivan tuomion oppi ja myöhemmin ellensapatti, ruokasäännöt jne. Kaikki ovat harhaoppeja ja eksytystä niin kuin alkuperäinen 22.10.1844:kin.""

        Riitta on täysin oikeassa epäraamatullisten suljettujen ovien jne.suhteen, mutta valitettavasti sinä alex et huomaa lainkaan näitä asioita, vaan pyrit vain piikittelemään. Lue ajatuksella Riittan edesottamuksia. Äläkä aina panettele lähimmäistäsi hyvän kritiikkin annissa.


      • kuulin kyllä kerran ...
        alex-kasi kirjoitti:

        on että kun ihminen uskoo että kaikkivaltias Luoja loi elämää ikuiseen kärsimykseen - hän antaa Jumalalle sellaisia ominaisuuksia joita Hänellä EI ole.

        Sinunkin täytyy kai myöntää (mihin sitten uskotkin) että jos Raamatun Jumala ymmärretään ikusesn piinan Jumalaksi - muuttuu koko Raamattu toiseksi kun me vertaamme sitä sellaiseen Jumala-käsitykseen jossa ikuista kärsimystä ei ole.

        Kaksi uskovaa - toinen uskoo piinaan ja toinen ei - he ymmärtävät koko Raamatun sisällön paljossa eri tavalla.

        Kun Jumalaa ei ymmärretä luotujaan piinaavaksi - muuttuu moni muukin toiseksi. Siksi minä haluan pitää tätä asiaa esillä.. jotta tämä ero tulisi sille .. sillä se on olemassa.

        Minulle Raamattu on ymmärretävää Jumalan Sanaa - koko Raamattu - ei ole niin että Raamattua ei voisi ymmärtää. Sinäkin voit ymmärtää sitä jos luet sen siten kuin se on kirjoitettukin ja rukouksen kanssa - ilman omia ennalta päätettyjä tai ehkä opittuja asioita. Kun ihmiset sanovat että Raamattu on ristiriitainen he lukevat sitä oman päänsä mukaan - eikä Pyhän Hengen johdatuksessa. Nämä näennäiset ristiriidat juuri SELITTÄVÄT Raamatun oikean opetuksen.

        Raamattu selittää itse itseään.. EI SIIHEN TARVITA SELIKIRJOJA..

        Lahkolaisuus on juuri sitä että nypitään yksi lause sieltä ja toinen täältä ja selitetään omaa uskoa siten - sellainen vie usein hakoteille - ja valitettavasti helposti aletaan nähdä vikaa muissa enemmän kuin itsessä.. Esimerkiksi juuri
        adventistien jatkuva mustaaminen tulee helposti Jumalan tahdon vastustamiseksi ja silloin se kääntyykin itse parjaajaa vastaan.. sillä asialla kuinka oikeassa tai väärässä me olemme on nimittäin aika vähän asian kanssa tekemistä.. silloin kun käyttäydymme muita parjaavana .. sillä se ei ole oikeudenmukaista Herran silmissä..

        Riitta on nyt jauhanut samaa asiaa muutaman vuoden - Riitta oli parjaamassa adventisteja jo Herätyspalstalla ja ensimmäisiä ajmassa heitä sieltä pois - ja kehoittamassa adventisteja tekemään oman palstan - että "tehkää oma palsta, mitäs te täällä teette" - ja kun adventistit sitten saivat "oman palstan" ja Herätys palsta vaikeni - seurasi Riitta (ja Riittan häntä) perässä Adventismi palstalle ja jatkaa entiseen malliin parjaamistaan jos ei vielä pahemmin.
        Täällä on tätä nykyä "puskajusseja" jotka tuskin ovat edes uskossa mutta jotka todella epäoikeudenmukaisesti parjaavat muita palstalaisia ja etupäässä adventisteja.

        Kukaan ei saa minua uskomaan että Riitta Nenosen käyttäytyminen olisis Jumalasta - sellainen käytös ei ole Jeesuksen opetuslapsen mukaista. Raamattu sanoo "hedelmistään puu tunnetaan" ja Riitan hedelmät on "nämä parjaajat" kauhistuttavat ainakin minua. Enemmänkin tuo Riittan part´jaaminen muistuttaa jonkun PMS vaivoista kärsivän naisen tunteen purkauksia (tämä rehellisesti sanottuna ja ilman mitään naista alentavaa tai tuomitsemista)...

        Kyllä minäkin olen adventti kirkkoa arvostellut, mutta yritän tehdä sen asiallisesti ja tietäen että kaikki Jeesukseen uskovat ihmiset hakevat hänestä turvaa, myös adventistit, ja että hekin ovat minun veljiäni ja sisariani.. ja saan myös vastauksen ainakin lähes aina.. he kertovat miten he asian näkevät.. ja senhän minä juuri haluankin tietää .. en sitä että kuinka väärässä tai oikeassa he ovat. Sillä se on kuitenkin Jumala joka on se todellinen tuomari jota kukaan ei pääse pakoon.. ja siinä EI kysytä että mihin kirkkoon kuuluit tai et kuulunut - ei kysytä eikä ole koskaan kysytty ... se kannattaa meidän jokaisen muistaa.. enenkuin ottaa itselleen parjaavan tuomarin viran..

        Sekin on todella lapsellista (siis sanan oikeassa merkityksessä), että jokainen joka ei suostu liittymään näiden "parjaajien joukkoon" on lähes aina näiden parjaajien mielestä joko adventisti, mormooni tai Jehovan todistaja - tai joku muu .. aivan kuin sillä olisi asian kanssa tekemistä.

        Ja vaikka monet täällä sanovat suoraan, että mihin kirkkoon he kuuluvat - ei se kelpaa parjaajille.. Raamatullista? - no ei varmasti ole..

        Totuus on että koko parjaamistouhu on niin surkeaa, että EN minä ainakaan halua liittyä heihin (teihin)- näen koko touhun todella epäraamatullisena ja kartan sitä parhaani mukaan juuri siitä syystä..

        Olin muuten siellä "Turuus" armeijassa .. :) kerran nuorena miehenä..

        Ei minulle ole Raamattua lukiessani tullut mitään piinaoopia vastaani.
        Ja Raamatun ulkopuoliset puheet voi jättää omaan arvoonsa.
        Pahin rangaistus on tarkoitettu uskottomille, joka Raamatussa tarkoittaa hengellistä vääristelyä niiden taholta, jotka pitävät itseään muita parempina,eikä suinkaan tietämättömien erehdyksiä.
        Jos muiden opit kovin vaivaavat niin sitten täytyy olla kyseessä asennevammaa! Muita oppejahan on tuhansittain.


      • alex-kasi
        Utulila kirjoitti:

        Sen sijaan että hyökkäisit henkilökohtaisuuksiin Riittaa kohtaa voisit vastata itse asiaan, jota Riitta tuoo, ei omista näyistään, vaan adventistien oman profeetaan Ellen G Whiten omista lähteistä otettuja. Näköjään uskot Ellen Whiten kirjoituksiin, koska otat niin henkiökohtaisesti suoranaisen EGW kritiikin.

        Riitta asiallisesti kertoi: ""Tuon 22.10.1844 perustukselle sitten tuli lisää epäraamatullista näkyä, opetusta ja oppia: suljetun oven oppi, pyhäkköoppi, tutkivan tuomion oppi ja myöhemmin ellensapatti, ruokasäännöt jne. Kaikki ovat harhaoppeja ja eksytystä niin kuin alkuperäinen 22.10.1844:kin.""

        Riitta on täysin oikeassa epäraamatullisten suljettujen ovien jne.suhteen, mutta valitettavasti sinä alex et huomaa lainkaan näitä asioita, vaan pyrit vain piikittelemään. Lue ajatuksella Riittan edesottamuksia. Äläkä aina panettele lähimmäistäsi hyvän kritiikkin annissa.

        sillä Riittan parjaus on parjausta ja ei muuta, se on itsensä korottamista - varsinkin kun sitä on jo jatkunut vuosikausia.. saman asian jauhamista kerta kerran jälkeen - sillä ei todellakaan ole mitään adventismin kanssa tekemistä.. Ensin ajettiin adventistit pois Herätys palstalta ja sitten seurataan heitä kuitenkin kuin ajokoirat ja haukutaan aina kun tuntuu että alkaa hormoonit hyrräämään siten että pitää johonkin kiukkunsa purkaa..

        Sanohan kuka on niin hyvä, että häntä ei voisi parjata - VARSINKIN jos nyt on niin halukas että kaivaa 150 vuotta vanhoja asioita ihmisten luottavaksi intenetissä.. kerta kerran jälkeen.. sekö olisi evankeliumin levittämistä???

        Kiitos Jumalan että on varjellut minut lankeamasta näihin omiin "ainoihin oikeisiin" -- oli sitten kyseessä viidesläiset tai mitkä tahansa.. on todella ilo olla vapaa tuosta pakkopaidasta ja vain Jumalan oma ..

        Tämä nainen (Riitta) jakaa omia pinnojaan ihmisille internetissä ja tuomitsee kuin Kristus ainakin - "sinä olet uskossa" - "sinä et ole uskossa" ... ja jotkut herkästi narutettavat puhuvat että sellainen olisi Jeesuksesta..

        Kaikki nämä kaatujalahkoissaa kulkevat ja hurmostiloissaan päättömänä touhuavat voisivat joskus ottaa ja keskustella omista TÄMÄN PÄIVÄN harhoistaan. Mutta niistä ollaan hiljaa - Riittakin on hiljaa omasta seurakunnastaan, ei itse edes uskalla tunnustaa että on yksi näista viidesläisistä - mikä on tunnettu kovasta halustaan riidellä ja "olla oikeassa - kun nuo muut ovat väärässä" Koko poppoo on jakautunut ties kuinka monta kertaa ja kuinka moneen lahkoon ja osaan ...

        Mutta uskoakseni tällä parjaamisellä halutaan korottaa omaa uskoa muiden silmissä - enemmän kuin auttaa muita - oletko huomannut kuinka monet sanovat että Riitta tuo Jeesusta ????? Mikä vitsi - Jeesusko muka täällä muka on ihmisiä parjaamassa.

        Lue sinäkin mitä Paavali kirjoitti 1 Kor. kirjeensä alussa .. se on ainoa Raamatullinen tapa keskustella asioista.

        ÄLKÖÖN KUKAAN USKOKO ETTÄ TÄMÄ MUIDEN USKOVAISTEN PARJAAMINEN ON JUMALASTA - SILLÄ SE EI OLE. Ja se ie tarkoita että A-kirkko olisi kaikessa oikeassa - SEN ENEMPÄÄ KUIN ME MUUTKAAN.

        Jos olet seurannut asioita vähänkään niin olet myös huomannut mihin seuraan olet liittynyt ja jos väität että et ole liittynyt niin saat selvittää sen kerran itsesi ja Jumalan kanssa..
        Mikään ihmisten jatkuva jaakaaminen ei ole Jumalasta..

        ... ja oletko olevinasi Herran asialla kun puhut valhetta minusta? Se mitä kirjoitin on Riittan aikaisemmin itse kirjoittamaa asiaa.. kirveleekö? Itse et ota rehellisesti kantaa vaan uskot olevasi parempi kristitty kuin muut?!

        Minä en usko .. sillä ei kukaan ole parempiu Jumalan silmissä... lahkopappien silmissä ehkä mutta ei Jumalan ...


      • Kaikelle muulle voit nauraa...
        alex-kasi kirjoitti:

        sekö olisi "oikeaa uskoa" että ei ole adventisti.

        Siinä tapauksessa on oikeaa uskoa sekin, että ei ole musliimi, tai katolilainen tai evankelisluterilainen (kuten minä) tai joku muu*lainen.

        Toisten parjaaminen ei todellaskaan ole "oikeaa uskoa" - tosiasiassa sillä ei ole mitään oikean uskon kanssa tekemistä. Raamattu on oikeaa uskoa ..

        Kaikki toisten tuomitseminen ja kiihkoilu vain loitontaa ihmiset Jumalasta ... ja jos joku jo kolmatta tai neljättä vuotta ajaa takaa yhtä ryhmää kristityistä (ja usein puhuu jopa valhetta heistä ja muista) ei se ole Jumalasta - se on lahkolaisuutta. (ja lahkolaisuus on sitä että uskoo että vain "oma uskoni" kelpaa Jumalalle).. silloin ihminen on asettanut itsensä Jumalan asemaan - ja Kristuksen asemaan - ja miksi kutsut sitä oppia joka panee siihen uskovan Kristuksen asemaan..

        Lue sinäkin (huolella) Paavalin kirjoitus mihin viittasin - se on Raamatun Sanaa - ei Riitta Nenosen joka kovin muistuttaa näitä Korintolaisia joita Paavali oikaisi.. vai onko Raamatun opetukset teille vähempi arvoisia kuin oma kiihkonne ja anti-adventisminne..

        Tuon parannuksenteon pilkkaaminen paaduttaa,
        "poltinraudalla merkitsee", niin että musta
        savu vaan nousee, eikä meinaa lakatakaan ...


      • Tarkk'ampuja
        kuulin kyllä kerran ... kirjoitti:

        Ei minulle ole Raamattua lukiessani tullut mitään piinaoopia vastaani.
        Ja Raamatun ulkopuoliset puheet voi jättää omaan arvoonsa.
        Pahin rangaistus on tarkoitettu uskottomille, joka Raamatussa tarkoittaa hengellistä vääristelyä niiden taholta, jotka pitävät itseään muita parempina,eikä suinkaan tietämättömien erehdyksiä.
        Jos muiden opit kovin vaivaavat niin sitten täytyy olla kyseessä asennevammaa! Muita oppejahan on tuhansittain.

        "" Pahin rangaistus on tarkoitettu uskottomille, joka Raamatussa tarkoittaa hengellistä vääristelyä niiden taholta, jotka pitävät itseään muita parempina
        ,eikä suinkaan tietämättömien erehdyksiä.
        Jos muiden opit kovin vaivaavat,
        niin sitten täytyy olla kyseessä asennevammaa! Muita oppejahan on tuhansittain.""

        "Se minua vaivaa piinaopissa ..."
        Ei ole päässyt läheskään täydelliseksi rakkaudessa,
        jos kanssaihmisten harrastamat opit piinaa noin.
        "Täydellinen rakkaus karkoittaa pelon".


      • Vaikkapa v. 1914 oppia (yli...
        Utulila kirjoitti:

        Sen sijaan että hyökkäisit henkilökohtaisuuksiin Riittaa kohtaa voisit vastata itse asiaan, jota Riitta tuoo, ei omista näyistään, vaan adventistien oman profeetaan Ellen G Whiten omista lähteistä otettuja. Näköjään uskot Ellen Whiten kirjoituksiin, koska otat niin henkiökohtaisesti suoranaisen EGW kritiikin.

        Riitta asiallisesti kertoi: ""Tuon 22.10.1844 perustukselle sitten tuli lisää epäraamatullista näkyä, opetusta ja oppia: suljetun oven oppi, pyhäkköoppi, tutkivan tuomion oppi ja myöhemmin ellensapatti, ruokasäännöt jne. Kaikki ovat harhaoppeja ja eksytystä niin kuin alkuperäinen 22.10.1844:kin.""

        Riitta on täysin oikeassa epäraamatullisten suljettujen ovien jne.suhteen, mutta valitettavasti sinä alex et huomaa lainkaan näitä asioita, vaan pyrit vain piikittelemään. Lue ajatuksella Riittan edesottamuksia. Äläkä aina panettele lähimmäistäsi hyvän kritiikkin annissa.

        ## 2300 iltaa ja aamua ja sitten pyhäkkö asetetaan jälleen oikeuteensa v. 1844 taivaassa eikä maan päällä. Maan päälle ei tuona aikana asetettu mitään temppeliä oikeuteensa, mutta taivaallisessa pyhäkössä aloitettiin tutkiva tuomio v.1844.

        Tutkiva tuomio jatkui vuoteen 1914 jolloin tuomiovalta annettiin Jumalan pyhille taivaassa, eikä maan päällä. ## (ylifariseus_1)

        RIITALLE EI TULISI MIELEENKÄÄN KEKSIÄ JA LEVITTÄÄ!


      • alex-kasi
        Kaikelle muulle voit nauraa... kirjoitti:

        Tuon parannuksenteon pilkkaaminen paaduttaa,
        "poltinraudalla merkitsee", niin että musta
        savu vaan nousee, eikä meinaa lakatakaan ...

        ETTÄ PARANNUKSEN TEKO OLISI NAURETTAVAA?

        Älä anna väärää todistusta - sillä se ei ole Jumalan mielen mukaista..

        ----------------------------------------------
        NÄIN MINÄ KIRJOITIN:

        Sekö olisi "oikeaa uskoa" että ei ole adventisti.

        Siinä tapauksessa on oikeaa uskoa sekin, että ei ole musliimi, tai katolilainen tai evankelisluterilainen (kuten minä) tai joku muu*lainen.

        Toisten parjaaminen ei todellaskaan ole "oikeaa uskoa" - tosiasiassa sillä ei ole mitään oikean uskon kanssa tekemistä. Raamattu on oikeaa uskoa ..

        Kaikki toisten tuomitseminen ja kiihkoilu vain loitontaa ihmiset Jumalasta ... ja jos joku jo kolmatta tai neljättä vuotta ajaa takaa yhtä ryhmää kristityistä (ja usein puhuu jopa valhetta heistä ja muista) ei se ole Jumalasta - se on lahkolaisuutta. (ja lahkolaisuus on sitä että uskoo että vain "oma uskoni" kelpaa Jumalalle).. silloin ihminen on asettanut itsensä Jumalan asemaan - ja Kristuksen asemaan - ja miksi kutsut sitä oppia joka panee siihen uskovan Kristuksen asemaan..

        Lue sinäkin (huolella) Paavalin kirjoitus mihin viittasin - se on Raamatun Sanaa - ei Riitta Nenosen joka kovin muistuttaa näitä Korintolaisia joita Paavali oikaisi.. vai onko Raamatun opetukset teille vähempi arvoisia kuin oma kiihkonne ja anti-adventisminne..

        ------------------------------------------------

        Mihin katosikaan "rehellisyytesi" - sillä haluat kai olla rehellinen - kai se kuuluu uskoosi?? vai eikö kuulu?

        Joka tapauksessa vastasit näin:

        Vai parannuksen teko naurettavaa?
        Kaikelle muulle voit nauraa...
        23.10.2008 klo 20.21

        Tuon parannuksen teon pilkkaaminen paaduttaa,
        "poltinraudalla merkitsee", niin että musta
        savu vaan nousee, eikä meinaa lakatakaan ...
        ------------------------------------------------

        Samaistat parjaamisen ja evankeliumin ??? olet valitettavasti hairahtanut pahan kerran jos uskot olevasi parempi kristitty kuin adventistit - vain siitä syystä että et ole adventisti vaan heidän parjaajansa..

        Olet kuin eräs mies noin 2000 vuotta sitten, joka rukoili ITSEKSEEN sanoin: Jumala, minä kiitän sinua, etten ole sellainen kuin muut ihmiset, ROSVOT, HUIJARIT, HUORINTEKIJÄT tai vaikkapa tuo PUBLIKAANI.

        Aivan varmasti kiittelet samalla tavalla - vaikka lisäät listaasi tuo ADVENTISTI..


      • alex-kasi
        Vaikkapa v. 1914 oppia (yli... kirjoitti:

        ## 2300 iltaa ja aamua ja sitten pyhäkkö asetetaan jälleen oikeuteensa v. 1844 taivaassa eikä maan päällä. Maan päälle ei tuona aikana asetettu mitään temppeliä oikeuteensa, mutta taivaallisessa pyhäkössä aloitettiin tutkiva tuomio v.1844.

        Tutkiva tuomio jatkui vuoteen 1914 jolloin tuomiovalta annettiin Jumalan pyhille taivaassa, eikä maan päällä. ## (ylifariseus_1)

        RIITALLE EI TULISI MIELEENKÄÄN KEKSIÄ JA LEVITTÄÄ!

        mieleenkään... Totuus on että Riitta kulkee internetissä jakamassa pinnojaan ihmisille - sinä olet uskossa ... sinä et ole uskossa... sinä olet kuin minä ja hyvä MUTTA sinä joka et ole kuin Riitta et ole hyvä - ja nyt tulet sinä puhumaan omiasi ... ettei Riittalle tulisi mieleenkään ... olet oikea satusetä (täti?)

        Jos Riitta sanoisi - "sinä et ole SAMASSA uskossa kuin minä". SE OLISI OIKEIN ja rehellistä, MUTTA Riitta sanookin, että ihmiset jotka eivät ole hänen kaltaisiaan "uskovia" eivät ole uskossa!!!

        Minä esimerkiksi EN halua olla Riittan kaltainen ikuiseen piinaan uskova muiden parjaaja. Joten sen voisi Riitta sanoa ja se olisi tottakin - mutta kun Nenonen omien harhojensa tuloksena vuosikausia on olevinaan valtuutettu päättämään kuka on kelvollinen Jumalan valtakuntaan ja kuka ei - JA MIKSI? JUU - koska he eivät ole samaa mieltä kuin viidesläiset tai pietistit..

        Totuus on, että ei kukaan ole ITSE ANSAINNYT pääsyä Jumalan valtakuntaan - ei edes "oikealla uskollaan" ja vielä vähemmän "oletetulla oikealla uskolla". Uskon hedelmät EIVÄT OLE muiden parjaaminen vaan ihan muuta..

        Olen lukenut samat Riitan valitukset adventisteista jo ainakin sata kertaa näiden vuosien aikana.

        Parjaaminen todistaa vain, että Riittalla on tarve pönkittää omaa uskoaan - JA EHKÄ SE ONKIN YKSI PÄÄSYY, TÄHÄN VUOSIKAUSIA KESTÄNEESEEN PARJAUSKAMPANJAAN JOTA HÄN YLLÄ PITÄÄ INTERNETISSÄ.

        Valitettavasti ovat kaikenlaiset hännystelevät seuraamassa Riitta Nenosen esimerkkiä, Jumalaa pilkkaavia ihmisiä joilla ei edes ole uskoa - jotka nay uravat kaikelle uskonnolle. He saavat tukea Riitalta - hän ei koskaan vielä ole käynyt heitä vastaan - eikö sekään sano mitään?

        - Riittalla on usko, vajavainen - mutta kuitenkin - mutta Riitta ei sovella Jumalan Sanaa uskon elämässään - koska hänen uskonsa juuret ovat alun alkuaan ikuisen piinan pelossa (omien sanojensa mukaan)..

        Olen omasta puolestani varma että JOS te "adventistien parjaajat" sanotte heille, että siinä ja tässä emme ole SAMASSA USKOSSA tai että SITÄ JA TÄTÄ EMME YMMÄRRÄ SAMALLA TAVALLA he olisivat samaa mieltä kanssanne.. mutta lakatkaa leíkkimästä jonkinlaista pikku paavia maan päällä, joka vain lukiessaan kirjoituksia internetissä jo päättää kuka on uskossa ja kuka ei, kenet Jumalan Poika pelastaa ja kenet ei. Sellainen jos mikä on tuomitsemista kirjaimen mukaan - tai oikeastaan sen mukaan mitä itse uskoo kirjaimen tarkoittavan..

        ON VÄÄRIN mielivaltaisesti niputtaa ihmisiä uskon, ihonvaärin tai minkään sellaisen mukaan - moni on yrittänyt - esimerkiksi toisen maailman sodan aikana.. toiset kelpasivat toiset eivät... ja silloinkin sanottiin että se oli oikein - se ei koskaan tule olemaan oikein .. ei edes Riittan kirjoittamana ..

        Joten älä kuule selitä minulle että parjaaminen olisi kaikkivaltiaan Jumalan tahdon mukaista !!!! jos sellaista väitetään silloin pannaan Jumala omien harhojen palvelijaksi..

        Maailmassa olisi paljon todellista tekemistä .. 2000>3000 lasta kuolee ravinnon puutteessa JOKA PÄIVÄ .. kiinnostaako?

        Minä esimerkiksi EN USKO ikuisen piinan olevan Raamatusta - sinä uskot ... voitko alkaa parjata minua vuosikausia että emme usko samalla tavalla.. SELLAINEN olisi sairasta .. vai väitätkö että se oikeuttaa sinut parjaajaksi??

        On eri asia sanoa ME EMME USKO SAMALLA TAVALLA - kuin sanoa SINÄ OET VÄÄRÄSSÄ JA MINÄ OLEN OIKEASSA ... ymmärrätkö? Siksi Riitta Nenonen tekee väärin - hän tuomitsee oman uskonsa nojalla muut .. ja se on väärin.


      • Onpa onni, että kirjoitukseni ovat luettavissa täältä Suomi24:stä niin, että jokainen voi itse tarkistaa, että syydät omia valeitasi minun sanomikseni ja olet valehtelija!

        1. valheesi: "Vain itse tietoista - omien näkyjensä kautta saanutta uskoaan ja omaa "Raamatun tulkintaansa" ikuisine piinoineen ja omine vaatimuksineen"

        Ei ikuinen helvetin rangaistus ole oma tulkintani, vaan Raamatun sanaa ja kristikunnan käsitys kautta aikojen.

        2. "Riitta näki (eeelleen omien kirjoituksiensa mukaan) Jeesuksen puhumassa sänkynsä jalkopäässä ja antamassa hänelle tehtävää.."

        Omaa keksintöäsi, saatana se oli, joka ilmestyi sänkyni päätyyn, kun en vielä ollut uskossa. Jumala on antanut minulle kutsumuksen ja mission, mutta ei sängyn päässä.

        3. "Riitta kertoi kuinka hän näki kirkkaan valon kävellessään tiellä ja on nyt varma että se on Jumalasata... (eikä esimerkiksi joku häiriö tuskallisten kokemustensa seurauksena)"

        En ole kirjoittanut mistään tuollaisesta, panettelun ja mustamaalaamisen halussasi keksit omiasi, vaikka tiedät, että kaikki voivat käydä läpi kirjoitukseni ja nähdä, että valehtelet.

        4."Riitta oli sitä ennen käynyt kysymässä "tietäjä naiselta" onko hänen (siis Riitan) uskonsa oikeaa vai ei... ja "tietäjä nainen" sanoi että oikeaa on.."

        Ei tulisi mieleenikään mennä kysymään yhtään mitään miltään tietäjänaisilta! Olet inha valehtelija ja parjaaja.

        5. "Jotenkin tuntuu, että Riitta käy taistelua Ellen G Whitea vastaan - koska Riitta tajuaa heissä on samankaltaisuuksia"

        No omia tuntemuksiasi on todellakin, ei totuuden häivääkään.

        6. "Alussa Riitta oli lähes adventisti ja kun löysi Ellen G Whiten kirjoituksista sellaista mikä ei olekaan paikkansa pitävää Raamatun kanssa tuli Riittasta adventismin vihollinen numero yksi."

        En ole koskaan ollut adventisti enkä edes lähes adventisti. Adventismin vihollinen kyllä olen ja kaikkien muidenkin harhaoppien, sillä ne eksyttävät ihmisiä ja estävät heitä pääsemästä taivastielle tai eksyttävät jopa uskovat pois taivastieltä.

        Loppua löpinääsi en edes jaksa käydä läpi. Sinulla on vain tuo uskovien vainoamishalu ja -into keinolla millä hyvänsä, kun itse olet hylännyt etsikkoaikasi etkä suostunut tulemaan uskoon.


      • täydellinen...
        alex-kasi kirjoitti:

        ETTÄ PARANNUKSEN TEKO OLISI NAURETTAVAA?

        Älä anna väärää todistusta - sillä se ei ole Jumalan mielen mukaista..

        ----------------------------------------------
        NÄIN MINÄ KIRJOITIN:

        Sekö olisi "oikeaa uskoa" että ei ole adventisti.

        Siinä tapauksessa on oikeaa uskoa sekin, että ei ole musliimi, tai katolilainen tai evankelisluterilainen (kuten minä) tai joku muu*lainen.

        Toisten parjaaminen ei todellaskaan ole "oikeaa uskoa" - tosiasiassa sillä ei ole mitään oikean uskon kanssa tekemistä. Raamattu on oikeaa uskoa ..

        Kaikki toisten tuomitseminen ja kiihkoilu vain loitontaa ihmiset Jumalasta ... ja jos joku jo kolmatta tai neljättä vuotta ajaa takaa yhtä ryhmää kristityistä (ja usein puhuu jopa valhetta heistä ja muista) ei se ole Jumalasta - se on lahkolaisuutta. (ja lahkolaisuus on sitä että uskoo että vain "oma uskoni" kelpaa Jumalalle).. silloin ihminen on asettanut itsensä Jumalan asemaan - ja Kristuksen asemaan - ja miksi kutsut sitä oppia joka panee siihen uskovan Kristuksen asemaan..

        Lue sinäkin (huolella) Paavalin kirjoitus mihin viittasin - se on Raamatun Sanaa - ei Riitta Nenosen joka kovin muistuttaa näitä Korintolaisia joita Paavali oikaisi.. vai onko Raamatun opetukset teille vähempi arvoisia kuin oma kiihkonne ja anti-adventisminne..

        ------------------------------------------------

        Mihin katosikaan "rehellisyytesi" - sillä haluat kai olla rehellinen - kai se kuuluu uskoosi?? vai eikö kuulu?

        Joka tapauksessa vastasit näin:

        Vai parannuksen teko naurettavaa?
        Kaikelle muulle voit nauraa...
        23.10.2008 klo 20.21

        Tuon parannuksen teon pilkkaaminen paaduttaa,
        "poltinraudalla merkitsee", niin että musta
        savu vaan nousee, eikä meinaa lakatakaan ...
        ------------------------------------------------

        Samaistat parjaamisen ja evankeliumin ??? olet valitettavasti hairahtanut pahan kerran jos uskot olevasi parempi kristitty kuin adventistit - vain siitä syystä että et ole adventisti vaan heidän parjaajansa..

        Olet kuin eräs mies noin 2000 vuotta sitten, joka rukoili ITSEKSEEN sanoin: Jumala, minä kiitän sinua, etten ole sellainen kuin muut ihmiset, ROSVOT, HUIJARIT, HUORINTEKIJÄT tai vaikkapa tuo PUBLIKAANI.

        Aivan varmasti kiittelet samalla tavalla - vaikka lisäät listaasi tuo ADVENTISTI..

        18:12   Minä paastoan kahdesti viikossa; minä annan kymmenykset kaikista tuloistani.'
        ja vietän iloiten sapattia :)


      • selittää
        alex-kasi kirjoitti:

        mieleenkään... Totuus on että Riitta kulkee internetissä jakamassa pinnojaan ihmisille - sinä olet uskossa ... sinä et ole uskossa... sinä olet kuin minä ja hyvä MUTTA sinä joka et ole kuin Riitta et ole hyvä - ja nyt tulet sinä puhumaan omiasi ... ettei Riittalle tulisi mieleenkään ... olet oikea satusetä (täti?)

        Jos Riitta sanoisi - "sinä et ole SAMASSA uskossa kuin minä". SE OLISI OIKEIN ja rehellistä, MUTTA Riitta sanookin, että ihmiset jotka eivät ole hänen kaltaisiaan "uskovia" eivät ole uskossa!!!

        Minä esimerkiksi EN halua olla Riittan kaltainen ikuiseen piinaan uskova muiden parjaaja. Joten sen voisi Riitta sanoa ja se olisi tottakin - mutta kun Nenonen omien harhojensa tuloksena vuosikausia on olevinaan valtuutettu päättämään kuka on kelvollinen Jumalan valtakuntaan ja kuka ei - JA MIKSI? JUU - koska he eivät ole samaa mieltä kuin viidesläiset tai pietistit..

        Totuus on, että ei kukaan ole ITSE ANSAINNYT pääsyä Jumalan valtakuntaan - ei edes "oikealla uskollaan" ja vielä vähemmän "oletetulla oikealla uskolla". Uskon hedelmät EIVÄT OLE muiden parjaaminen vaan ihan muuta..

        Olen lukenut samat Riitan valitukset adventisteista jo ainakin sata kertaa näiden vuosien aikana.

        Parjaaminen todistaa vain, että Riittalla on tarve pönkittää omaa uskoaan - JA EHKÄ SE ONKIN YKSI PÄÄSYY, TÄHÄN VUOSIKAUSIA KESTÄNEESEEN PARJAUSKAMPANJAAN JOTA HÄN YLLÄ PITÄÄ INTERNETISSÄ.

        Valitettavasti ovat kaikenlaiset hännystelevät seuraamassa Riitta Nenosen esimerkkiä, Jumalaa pilkkaavia ihmisiä joilla ei edes ole uskoa - jotka nay uravat kaikelle uskonnolle. He saavat tukea Riitalta - hän ei koskaan vielä ole käynyt heitä vastaan - eikö sekään sano mitään?

        - Riittalla on usko, vajavainen - mutta kuitenkin - mutta Riitta ei sovella Jumalan Sanaa uskon elämässään - koska hänen uskonsa juuret ovat alun alkuaan ikuisen piinan pelossa (omien sanojensa mukaan)..

        Olen omasta puolestani varma että JOS te "adventistien parjaajat" sanotte heille, että siinä ja tässä emme ole SAMASSA USKOSSA tai että SITÄ JA TÄTÄ EMME YMMÄRRÄ SAMALLA TAVALLA he olisivat samaa mieltä kanssanne.. mutta lakatkaa leíkkimästä jonkinlaista pikku paavia maan päällä, joka vain lukiessaan kirjoituksia internetissä jo päättää kuka on uskossa ja kuka ei, kenet Jumalan Poika pelastaa ja kenet ei. Sellainen jos mikä on tuomitsemista kirjaimen mukaan - tai oikeastaan sen mukaan mitä itse uskoo kirjaimen tarkoittavan..

        ON VÄÄRIN mielivaltaisesti niputtaa ihmisiä uskon, ihonvaärin tai minkään sellaisen mukaan - moni on yrittänyt - esimerkiksi toisen maailman sodan aikana.. toiset kelpasivat toiset eivät... ja silloinkin sanottiin että se oli oikein - se ei koskaan tule olemaan oikein .. ei edes Riittan kirjoittamana ..

        Joten älä kuule selitä minulle että parjaaminen olisi kaikkivaltiaan Jumalan tahdon mukaista !!!! jos sellaista väitetään silloin pannaan Jumala omien harhojen palvelijaksi..

        Maailmassa olisi paljon todellista tekemistä .. 2000>3000 lasta kuolee ravinnon puutteessa JOKA PÄIVÄ .. kiinnostaako?

        Minä esimerkiksi EN USKO ikuisen piinan olevan Raamatusta - sinä uskot ... voitko alkaa parjata minua vuosikausia että emme usko samalla tavalla.. SELLAINEN olisi sairasta .. vai väitätkö että se oikeuttaa sinut parjaajaksi??

        On eri asia sanoa ME EMME USKO SAMALLA TAVALLA - kuin sanoa SINÄ OET VÄÄRÄSSÄ JA MINÄ OLEN OIKEASSA ... ymmärrätkö? Siksi Riitta Nenonen tekee väärin - hän tuomitsee oman uskonsa nojalla muut .. ja se on väärin.

        Mikä oikeus advareilla on tuomita muita ja jaella pedonmerkkejä päivien perusteella?


      • mieltä
        alex-kasi kirjoitti:

        sillä Riittan parjaus on parjausta ja ei muuta, se on itsensä korottamista - varsinkin kun sitä on jo jatkunut vuosikausia.. saman asian jauhamista kerta kerran jälkeen - sillä ei todellakaan ole mitään adventismin kanssa tekemistä.. Ensin ajettiin adventistit pois Herätys palstalta ja sitten seurataan heitä kuitenkin kuin ajokoirat ja haukutaan aina kun tuntuu että alkaa hormoonit hyrräämään siten että pitää johonkin kiukkunsa purkaa..

        Sanohan kuka on niin hyvä, että häntä ei voisi parjata - VARSINKIN jos nyt on niin halukas että kaivaa 150 vuotta vanhoja asioita ihmisten luottavaksi intenetissä.. kerta kerran jälkeen.. sekö olisi evankeliumin levittämistä???

        Kiitos Jumalan että on varjellut minut lankeamasta näihin omiin "ainoihin oikeisiin" -- oli sitten kyseessä viidesläiset tai mitkä tahansa.. on todella ilo olla vapaa tuosta pakkopaidasta ja vain Jumalan oma ..

        Tämä nainen (Riitta) jakaa omia pinnojaan ihmisille internetissä ja tuomitsee kuin Kristus ainakin - "sinä olet uskossa" - "sinä et ole uskossa" ... ja jotkut herkästi narutettavat puhuvat että sellainen olisi Jeesuksesta..

        Kaikki nämä kaatujalahkoissaa kulkevat ja hurmostiloissaan päättömänä touhuavat voisivat joskus ottaa ja keskustella omista TÄMÄN PÄIVÄN harhoistaan. Mutta niistä ollaan hiljaa - Riittakin on hiljaa omasta seurakunnastaan, ei itse edes uskalla tunnustaa että on yksi näista viidesläisistä - mikä on tunnettu kovasta halustaan riidellä ja "olla oikeassa - kun nuo muut ovat väärässä" Koko poppoo on jakautunut ties kuinka monta kertaa ja kuinka moneen lahkoon ja osaan ...

        Mutta uskoakseni tällä parjaamisellä halutaan korottaa omaa uskoa muiden silmissä - enemmän kuin auttaa muita - oletko huomannut kuinka monet sanovat että Riitta tuo Jeesusta ????? Mikä vitsi - Jeesusko muka täällä muka on ihmisiä parjaamassa.

        Lue sinäkin mitä Paavali kirjoitti 1 Kor. kirjeensä alussa .. se on ainoa Raamatullinen tapa keskustella asioista.

        ÄLKÖÖN KUKAAN USKOKO ETTÄ TÄMÄ MUIDEN USKOVAISTEN PARJAAMINEN ON JUMALASTA - SILLÄ SE EI OLE. Ja se ie tarkoita että A-kirkko olisi kaikessa oikeassa - SEN ENEMPÄÄ KUIN ME MUUTKAAN.

        Jos olet seurannut asioita vähänkään niin olet myös huomannut mihin seuraan olet liittynyt ja jos väität että et ole liittynyt niin saat selvittää sen kerran itsesi ja Jumalan kanssa..
        Mikään ihmisten jatkuva jaakaaminen ei ole Jumalasta..

        ... ja oletko olevinasi Herran asialla kun puhut valhetta minusta? Se mitä kirjoitin on Riittan aikaisemmin itse kirjoittamaa asiaa.. kirveleekö? Itse et ota rehellisesti kantaa vaan uskot olevasi parempi kristitty kuin muut?!

        Minä en usko .. sillä ei kukaan ole parempiu Jumalan silmissä... lahkopappien silmissä ehkä mutta ei Jumalan ...

        Sinähän toistat yhtä ja samaa vuodesta toiseen !!


      • alex-kasi
        uskova_1 kirjoitti:

        Onpa onni, että kirjoitukseni ovat luettavissa täältä Suomi24:stä niin, että jokainen voi itse tarkistaa, että syydät omia valeitasi minun sanomikseni ja olet valehtelija!

        1. valheesi: "Vain itse tietoista - omien näkyjensä kautta saanutta uskoaan ja omaa "Raamatun tulkintaansa" ikuisine piinoineen ja omine vaatimuksineen"

        Ei ikuinen helvetin rangaistus ole oma tulkintani, vaan Raamatun sanaa ja kristikunnan käsitys kautta aikojen.

        2. "Riitta näki (eeelleen omien kirjoituksiensa mukaan) Jeesuksen puhumassa sänkynsä jalkopäässä ja antamassa hänelle tehtävää.."

        Omaa keksintöäsi, saatana se oli, joka ilmestyi sänkyni päätyyn, kun en vielä ollut uskossa. Jumala on antanut minulle kutsumuksen ja mission, mutta ei sängyn päässä.

        3. "Riitta kertoi kuinka hän näki kirkkaan valon kävellessään tiellä ja on nyt varma että se on Jumalasata... (eikä esimerkiksi joku häiriö tuskallisten kokemustensa seurauksena)"

        En ole kirjoittanut mistään tuollaisesta, panettelun ja mustamaalaamisen halussasi keksit omiasi, vaikka tiedät, että kaikki voivat käydä läpi kirjoitukseni ja nähdä, että valehtelet.

        4."Riitta oli sitä ennen käynyt kysymässä "tietäjä naiselta" onko hänen (siis Riitan) uskonsa oikeaa vai ei... ja "tietäjä nainen" sanoi että oikeaa on.."

        Ei tulisi mieleenikään mennä kysymään yhtään mitään miltään tietäjänaisilta! Olet inha valehtelija ja parjaaja.

        5. "Jotenkin tuntuu, että Riitta käy taistelua Ellen G Whitea vastaan - koska Riitta tajuaa heissä on samankaltaisuuksia"

        No omia tuntemuksiasi on todellakin, ei totuuden häivääkään.

        6. "Alussa Riitta oli lähes adventisti ja kun löysi Ellen G Whiten kirjoituksista sellaista mikä ei olekaan paikkansa pitävää Raamatun kanssa tuli Riittasta adventismin vihollinen numero yksi."

        En ole koskaan ollut adventisti enkä edes lähes adventisti. Adventismin vihollinen kyllä olen ja kaikkien muidenkin harhaoppien, sillä ne eksyttävät ihmisiä ja estävät heitä pääsemästä taivastielle tai eksyttävät jopa uskovat pois taivastieltä.

        Loppua löpinääsi en edes jaksa käydä läpi. Sinulla on vain tuo uskovien vainoamishalu ja -into keinolla millä hyvänsä, kun itse olet hylännyt etsikkoaikasi etkä suostunut tulemaan uskoon.

        onkoo muistisi heikentynyt?

        Sanot:
        Onpa onni, että kirjoitukseni ovat luettavissa täältä Suomi24:stä niin, että jokainen voi itse tarkistaa, että syydät omia valeitasi minun sanomikseni ja olet valehtelija!

        Vastaan:
        Kyllä kai juu - asia on kuitenkin niin että olet itse kertonut sen mistä kirjoitin - joten jos se on valhetta niin syytä itseäsi..

        1. valheesi: "Vain itse tietoista - omien näkyjensä kautta saanutta uskoaan ja omaa "Raamatun tulkintaansa" ikuisine piinoineen ja omine vaatimuksineen"..

        Sanot_
        Ei ikuinen helvetin rangaistus ole oma tulkintani, vaan Raamatun sanaa ja kristikunnan käsitys kautta aikojen.

        Vastaan:
        Olet kuitenkin omaksunut ikuisen piinan tulkinnan - ja hieman ihmetyttää että väität että olet nielaiset "muiden tulkinnan" ... ja että siten nyt ikäänkuin kiellät oman vastuun .. omasta uskostasi..


        2. "Riitta näki (edelleen omien kirjoituksiensa mukaan) Jeesuksen puhumassa sänkynsä jalkopäässä ja antamassa hänelle tehtävää.."

        Sanot:
        Omaa keksintöäsi, saatana se oli, joka ilmestyi sänkyni päätyyn, kun en vielä ollut uskossa. Jumala on antanut minulle kutsumuksen ja mission, mutta ei sängyn päässä.

        Hoppsan - vai oli se saatana .. no ei asia siitään parane .. sillä hourit kai huumeen alla sillä sellaiset "näyt" (jos nyt puhut edes totta) ovat vain harhaa ja omien aivojen höyryä.. Olet kuitenkin useaan otteeseen sanonut että olet saanut "tehtävän" ja siksi parjaaat adventisteja.. siten kuin teet - että se johtuu siitä että olet saanut tehtävän ... vai pettääkö muistisi jälleen..

        3. "Riitta kertoi kuinka hän näki kirkkaan valon kävellessään tiellä ja on nyt varma että se on Jumalasata... (eikä esimerkiksi joku häiriö tuskallisten kokemustensa seurauksena)"

        Sanot:
        En ole kirjoittanut mistään tuollaisesta, panettelun ja mustamaalaamisen halussasi keksit omiasi, vaikka tiedät, että kaikki voivat käydä läpi kirjoitukseni ja nähdä, että valehtelet.

        Vastaan:
        Ai ai - vai et muka ole kertonut että näit kirkaan valon tiellä kävellessäsi -- kyllä kerroit jo siihen aikaan kun olimme herätyspalstalla ja parjasit ihmisiä siellä..

        4."Riitta oli sitä ennen käynyt kysymässä "tietäjä naiselta" onko hänen (siis Riitan) uskonsa oikeaa vai ei... ja "tietäjä nainen" sanoi että oikeaa on.."

        Ei tulisi mieleenikään mennä kysymään yhtään mitään miltään tietäjänaisilta! Olet inha valehtelija ja parjaaja.

        Vastaan:
        Niinpä niin - sinä et kutsu sitä naista "tietäjä naiseksi" - mutta minäpä teen. Miten hän muuten voisi sanoa että olet "oikeassa uskossa" .. sait ohjeen joltain toiselta ihmiseltä mennä hänen luokseen, kun olit itse epävarma että onko tämä nyt uskoa vai mitä tämä on - pettääkö muistisi vai ihanko valhetta syydät??

        5. "Jotenkin tuntuu, että Riitta käy taistelua Ellen G Whitea vastaan - koska Riitta tajuaa heissä on samankaltaisuuksia"
        Sanot:
        No omia tuntemuksiasi on todellakin, ei totuuden häivääkään.

        Vastaan:
        Vai ei totuuden häivääkään?? -
        Olet nyt parjannut ihmisiä heidän uskostaan kai nelisen vuotta ?? ja ei muka totuuden häivääkään??? Olet pitänyt yllä samaa jauhamista kerta kerran jälkeen - halventavaa käytöstä ihmisiä kohtaan jotka panevat luottonsa Jumalaan ja Jumalan Poikaan - vaikka valheellisesti väitätkin toista - ja vain koska he uskovat Ellen G whiten opetuksiisn ENEMMÄN KUIN SINUN..

        Tämän nyt huomaa tyhmempikin - ja nyt olet luonut itsellesi hännän kaikenlaisiata ihmisistä joihin kuulee myöskin paljon niitä jotka mielummin pilkkaavat Jumalaa kuin palvelevat häntä, mutta ei se sinua häiritse - sillä pääasia on että ovat adventistien kimpussa.. herjaamassa heitä - silloin olet tyytyväinen - koko touhusi on MÄTÄÄ - ja päivän selvästi käyt omaa suurta taisteluasi Ellen G Whitea vastaan.. SIITÄ EI OLE EPÄILYSTÄKÄÄN..

        Jättäisit adventistit heti rauhaan jos he kääntyisivät pois Ellenin ajatuksista sinun uskoosi - ikuisine piinoineen ja ottaisivat päälleen samanlaisen tuomarin hengen kuin sinulla on - mutta koska he eivät sitä tee olet heidän kimpussaan sata viisikymmentä vuotta vanhoista kirjoituksista - SIITÄ HUOLIMATTA ETTÄ HE SANOVAT ETTÄ RAAMATTU ON HEILLE AINOA TOTUUS.. mutta koska sen tulkinta ei sinua miellytä olet aloittanut kampanjasi ja VAITÄT jopa että olet saanut sen tehtävän Jumalalta.. (sano mitä haluat näin asia on)

        ´Sillä vain siksi että ihmiset eivät usko siten kuin sinä haluat heidän tekevän - parjaat heitä - HALUAT PÄIVÄN SELVÄSTI SYRJÄYTTÄÄ ELLENIN - se on selvä - kukaan ei voi olla tietämätön siitä..

        Vai ei totuuden häivääkään.. :) pyh sanon minä.. vuosikaudet olet AJANUT IHMISIÄ TAKAA HEIDÄN USKONSA TÄHDEN JA VÄKISIN TYRKYTTÄNYT OMAA USKOASI heille ja kun se ei ole kelvannut jatkat kamppanjaasi ihmisiä halventavilla kirjoituksillasi ...

        6. "Alussa Riitta oli lähes adventisti ja kun löysi Ellen G Whiten kirjoituksista sellaista mikä ei olekaan paikkansa pitävää Raamatun kanssa tuli Riittasta adventismin vihollinen numero yksi."

        En ole koskaan ollut adventisti enkä edes lähes adventisti. Adventismin vihollinen kyllä olen ja kaikkien muidenkin harhaoppien, sillä ne eksyttävät ihmisiä ja estävät heitä pääsemästä taivastielle tai eksyttävät jopa uskovat pois taivastieltä.

        Vastaan:
        ITSE kerroit!! että luit Ellen G Whiten kirjoituksia ja ajattelit että jos se sittenkin on niin kuin hän kirjoittaa.. kunnes tajusit että ei ole.. ja kerroit samalla kuinka HELPOSTI ihmiset voivat langeta Ellenin harhaoppiin kuinka ELLENIN KIRJOITUKSET ovat niin kavalia.. niistä puuttui henki ja niin edelleen ... (muistisi alkaa todella olla aika huono - kuinka vanha oikeastaan olet?)

        Sanot:
        Loppua löpinääsi en edes jaksa käydä läpi. Sinulla on vain tuo uskovien vainoamishalu ja -into keinolla millä hyvänsä, kun itse olet hylännyt etsikkoaikasi etkä suostunut tulemaan uskoon.

        Vastaan:
        Loppua löpinää oli muun muuassa Paavalin 1 kirje Korintolaisille..

        Paavali kirjoitti erittäin hyvin tästä asiasta 1 Kor. kirjeen alussa, kun selitti riitelevälle Korinton seurakunnalle, että jokainen oli väärässä.. jopa ne jotka sanoivat olevansa "Jeesuksen puolta".. koska he kaikki olivat riitelijöitä.. kyllä jokainen uskoi Jeesukseen mutta silti tuomitsivat toisiaan..

        Paavali kirjoitti heille:
        Sillä Kloen perheväeltä olen saanut teistä kuulla, VELJENI, että teillä on riitoja keskuudessanne. Tarkoitan sitä, että yksi teistä sanoo: "Minä olen Paavalin puolta", toinen: "Minä Apolloksen", joku taas: "Minä Keefaan", joku vielä: "Minä Kristuksen". Onko Kristus jaettu? Ei kaiketi Paavali ole ristiinnaulittu teidän edestänne?

        Lisä "loppu löpinä" kosketteli esimerkiksi juuri tuota että olet ottanut Kristus aseman internetissä - päätät kuka on uskossa ja kuka ei - kuka on kelvollinen, kuka etsikko ajassa ja kuka ei ole kelvollinen (sinulle) - kuten tuossa aikaisemmin kirjoitin sanot että "sinä joka uskot kuten minä - olet uskossa" tai sitten päin vastoin "sinä et ole uskossa" koska ei uskosi miellytä minua - luuletko todella olevasi se joka valitsee uskovat jotka kelpaavat Herralle..

        Kaikki adventistit olet tuominnut sinne olemattomaan ikuiseen piinaasi.. ja ison kasan muistakin ihmisistä. Minutkin olet haukkunut vaikka minkälaisilla nimillä ja liittänyt minut milloin mihinkin seurakuntaan tai kirkkoon ja nyt sitten opetuslapsesi tekevät sitä samaa .. uskoivat he sitten Jumalaan tai eivät..

        Panit muuten taas yhden nimen siihen listaasi josta kerran varmaan joudut vastaamaan jos et kadu erehdyksiäsi..
        ----------------------------------------------

        Panen tähän koko kirjoitukseni kerran vielä muutamien selventävien lisäysten kanssa ..
        Esimerkiksi että näkysi siellä sänkysi jalkopäässä olikin saatana eikä Jeesus ..
        ----
        Paljon Riitta kirjoittaa MUTTA -
        MUTTA - mitä Riitta tarjoaa tilalle?

        Vain itse tietoista - omien näkyjensä kautta saanutta uskoaan ja omaa "Raamatun tulkintaansa" ikuisine piinoineen ja omine vaatimuksineen..

        Riittan uskoon tuloon liittyy hänen "helvetin pelkonsa" (omien kirjoitustensa mukaan),
        Riitta näki (eeelleen omien kirjoituksiensa mukaan) Jeesuksen (joka siis olikin saatana) puhumassa sänkynsä jalkopäässä...

        (Kuitenkin joku oli antamassa Riittalle "tehtävää" ja se on syy (Riittan sanojen mukaan siihen että hän vainoaa suomen pienintä kirkkoa jo nelljättä vuotta..

        Riitta kertoi kuinka hän näki kirkkaan valon kävellessään tiellä ja on nyt varma että se on Jumalasta... (eikä esimerkiksi joku häiriö tuskallisten kokemustensa seurauksena) Riitta oli sitä ennen käynyt kysymässä "tietäjä naiselta" (jota Riitta ehkä kutsuu jollain muulla nimellä - mutta minä en) onko hänen (siis Riitan) uskonsa oikeaa vai ei... ja "tietäjä nainen" sanoi että oikeaa on..

        Jotenkin tuntuu, että Riitta käy taistelua Ellen G Whitea vastaan - koska Riitta tajuaa heissä on samankaltaisuuksia. Alussa Riitta oli lähes adventisti ja kun löysi Ellen G Whiten kirjoituksista sellaista mikä ei olekaan paikkansa pitävää Raamatun kanssa tuli Riittasta adventismin vihollinen numero yksi.

        Niin Ellenillä kuin Riitalla on "näkyjä" ja "ihmeitä"... ja tiedetään asioita (joita ei oikeastaan tiedetäkään) ...

        Molemmat armahtavat itsensä, kaikki vanhat? pahat teot ja mielen turmelluksen ja luulevat että se "uskon muoto" mikä sopii heille on ainoa oikea usko. (mm kuten Riittan tapauksessa entiselle huumeiden käyttäjälle ja rahan perässä juoksijalle (Riitta oli kova business nainen - joka eli kovaa elämää)

        Riitta uskoo esimerkiksi että jos et tunne samaa ikuisen piinan kauhua kuin hän (uskoon tullessasi) ja jonka vain uskossa oleminen voi "poistaa", tai jos et ryve ravassa kuin Riitta teki (huonon elämänsä seurauksena) et olekaan uskossa.

        Kuinka monta kertaa Riitta onkaan antanut "oman lausuntonsa" eri palstalla kirjoittaville uskossa oleville "että sinä et ole uskossa"...
        (kuten tänäänkin minulle taas kerran) ...

        Esimerkiksi jos et usko että KAIKKIVALTIAS kaiken elämän LUOJA ja ylläpitäjä loi elämää ikuiseen kärsimykseen et ole uskossa - Se on Riittan uskon tärkein oppi - ikuinen piina - sillä sen pelko johdatti Riittan uskoon - mutta josta Riitta tänään sanoo "se ei häntä enää huolestuta" :)..

        Riitta uskoo, että jokaisen ihmisen tulee uskoa "kuin Riitta" ennekuin kelpaa Jumalalle - mikä on erittäin tavallista monessa lahkossa.. totuus on paremminkin, että todellisuudessa jokainen on omassa uskossaan ja eihän muiden usko ole koskaan ketään edes auttanut - se pitäisi jokaisen käsittää... Riitankin - ei auta että sanoo usko kuin minä .. se on vain typerää koska joakisen uskossa on toivomisen varaa...

        Liian usein täälläkin saa lukea että uskotaan kuin kuin joku toinen - ikäänkuin olisi kysymys "jostain uskon-puolueesta"...

        Paavali kirjoitti erittäin hyvin tästä asiasta 1 Kor. kirjeen alussa, kun selitti riitelevälle Korinton seurakunnalle, että jokainen oli väärässä.. jopa ne jotka sanoivat olevansa "Jeesuksen puolta".. koska he kaikki olivat riitelijöitä.. kyllä jokainen uskoi Jeesukseen mutta silti tuomitsivat toisiaan..

        Paavali kirjoitti heille:
        Sillä Kloen perheväeltä olen saanut teistä kuulla, VELJENI, että teillä on riitoja keskuudessanne. Tarkoitan sitä, että yksi teistä sanoo: "Minä olen Paavalin puolta", toinen: "Minä Apolloksen", joku taas: "Minä Keefaan", joku vielä: "Minä Kristuksen". Onko Kristus jaettu? Ei kaiketi Paavali ole ristiinnaulittu teidän edestänne?
        """

        Paavali olisi voinut kirjoittaa tuon kirjeen VELJILLEEN tällä kristinuskon palstalla - sillä täällä on näitä "ainoita oikeita" jotka tuomitsevat suurella suulla muiden uskovaisten uskon mitättömäksi - mutta entäs se oma malka????

        On täysin selvä asia, että uskovaiselle tulee Raamattu olla riittää oppikirjaksi - kaikki muut kirjoitukset ovat ihmisten ajatuksia, usein vääriä ja joskus jopa oikeita - tämä pätee yhtä paljon Riitta Nenoseen kuin Ellen G Whiteen..

        Raamattu riittää ja siellä lukee selvin sanoin:
        """Älkää tuomitko ettei teitä tuomittasi""".


      • tuhat ja yksi
        uskova_1 kirjoitti:

        Onpa onni, että kirjoitukseni ovat luettavissa täältä Suomi24:stä niin, että jokainen voi itse tarkistaa, että syydät omia valeitasi minun sanomikseni ja olet valehtelija!

        1. valheesi: "Vain itse tietoista - omien näkyjensä kautta saanutta uskoaan ja omaa "Raamatun tulkintaansa" ikuisine piinoineen ja omine vaatimuksineen"

        Ei ikuinen helvetin rangaistus ole oma tulkintani, vaan Raamatun sanaa ja kristikunnan käsitys kautta aikojen.

        2. "Riitta näki (eeelleen omien kirjoituksiensa mukaan) Jeesuksen puhumassa sänkynsä jalkopäässä ja antamassa hänelle tehtävää.."

        Omaa keksintöäsi, saatana se oli, joka ilmestyi sänkyni päätyyn, kun en vielä ollut uskossa. Jumala on antanut minulle kutsumuksen ja mission, mutta ei sängyn päässä.

        3. "Riitta kertoi kuinka hän näki kirkkaan valon kävellessään tiellä ja on nyt varma että se on Jumalasata... (eikä esimerkiksi joku häiriö tuskallisten kokemustensa seurauksena)"

        En ole kirjoittanut mistään tuollaisesta, panettelun ja mustamaalaamisen halussasi keksit omiasi, vaikka tiedät, että kaikki voivat käydä läpi kirjoitukseni ja nähdä, että valehtelet.

        4."Riitta oli sitä ennen käynyt kysymässä "tietäjä naiselta" onko hänen (siis Riitan) uskonsa oikeaa vai ei... ja "tietäjä nainen" sanoi että oikeaa on.."

        Ei tulisi mieleenikään mennä kysymään yhtään mitään miltään tietäjänaisilta! Olet inha valehtelija ja parjaaja.

        5. "Jotenkin tuntuu, että Riitta käy taistelua Ellen G Whitea vastaan - koska Riitta tajuaa heissä on samankaltaisuuksia"

        No omia tuntemuksiasi on todellakin, ei totuuden häivääkään.

        6. "Alussa Riitta oli lähes adventisti ja kun löysi Ellen G Whiten kirjoituksista sellaista mikä ei olekaan paikkansa pitävää Raamatun kanssa tuli Riittasta adventismin vihollinen numero yksi."

        En ole koskaan ollut adventisti enkä edes lähes adventisti. Adventismin vihollinen kyllä olen ja kaikkien muidenkin harhaoppien, sillä ne eksyttävät ihmisiä ja estävät heitä pääsemästä taivastielle tai eksyttävät jopa uskovat pois taivastieltä.

        Loppua löpinääsi en edes jaksa käydä läpi. Sinulla on vain tuo uskovien vainoamishalu ja -into keinolla millä hyvänsä, kun itse olet hylännyt etsikkoaikasi etkä suostunut tulemaan uskoon.

        Nämä keskustelupalstat käy ideaköyhiksi samojen asioiden ympärillä pyörimisestä ,he haluavat herutella uusia virikkeitä keskusteluun ja pois selvimpien epäkohtien äärestä !


      • tuhat ja yksi
        alex-kasi kirjoitti:

        onkoo muistisi heikentynyt?

        Sanot:
        Onpa onni, että kirjoitukseni ovat luettavissa täältä Suomi24:stä niin, että jokainen voi itse tarkistaa, että syydät omia valeitasi minun sanomikseni ja olet valehtelija!

        Vastaan:
        Kyllä kai juu - asia on kuitenkin niin että olet itse kertonut sen mistä kirjoitin - joten jos se on valhetta niin syytä itseäsi..

        1. valheesi: "Vain itse tietoista - omien näkyjensä kautta saanutta uskoaan ja omaa "Raamatun tulkintaansa" ikuisine piinoineen ja omine vaatimuksineen"..

        Sanot_
        Ei ikuinen helvetin rangaistus ole oma tulkintani, vaan Raamatun sanaa ja kristikunnan käsitys kautta aikojen.

        Vastaan:
        Olet kuitenkin omaksunut ikuisen piinan tulkinnan - ja hieman ihmetyttää että väität että olet nielaiset "muiden tulkinnan" ... ja että siten nyt ikäänkuin kiellät oman vastuun .. omasta uskostasi..


        2. "Riitta näki (edelleen omien kirjoituksiensa mukaan) Jeesuksen puhumassa sänkynsä jalkopäässä ja antamassa hänelle tehtävää.."

        Sanot:
        Omaa keksintöäsi, saatana se oli, joka ilmestyi sänkyni päätyyn, kun en vielä ollut uskossa. Jumala on antanut minulle kutsumuksen ja mission, mutta ei sängyn päässä.

        Hoppsan - vai oli se saatana .. no ei asia siitään parane .. sillä hourit kai huumeen alla sillä sellaiset "näyt" (jos nyt puhut edes totta) ovat vain harhaa ja omien aivojen höyryä.. Olet kuitenkin useaan otteeseen sanonut että olet saanut "tehtävän" ja siksi parjaaat adventisteja.. siten kuin teet - että se johtuu siitä että olet saanut tehtävän ... vai pettääkö muistisi jälleen..

        3. "Riitta kertoi kuinka hän näki kirkkaan valon kävellessään tiellä ja on nyt varma että se on Jumalasata... (eikä esimerkiksi joku häiriö tuskallisten kokemustensa seurauksena)"

        Sanot:
        En ole kirjoittanut mistään tuollaisesta, panettelun ja mustamaalaamisen halussasi keksit omiasi, vaikka tiedät, että kaikki voivat käydä läpi kirjoitukseni ja nähdä, että valehtelet.

        Vastaan:
        Ai ai - vai et muka ole kertonut että näit kirkaan valon tiellä kävellessäsi -- kyllä kerroit jo siihen aikaan kun olimme herätyspalstalla ja parjasit ihmisiä siellä..

        4."Riitta oli sitä ennen käynyt kysymässä "tietäjä naiselta" onko hänen (siis Riitan) uskonsa oikeaa vai ei... ja "tietäjä nainen" sanoi että oikeaa on.."

        Ei tulisi mieleenikään mennä kysymään yhtään mitään miltään tietäjänaisilta! Olet inha valehtelija ja parjaaja.

        Vastaan:
        Niinpä niin - sinä et kutsu sitä naista "tietäjä naiseksi" - mutta minäpä teen. Miten hän muuten voisi sanoa että olet "oikeassa uskossa" .. sait ohjeen joltain toiselta ihmiseltä mennä hänen luokseen, kun olit itse epävarma että onko tämä nyt uskoa vai mitä tämä on - pettääkö muistisi vai ihanko valhetta syydät??

        5. "Jotenkin tuntuu, että Riitta käy taistelua Ellen G Whitea vastaan - koska Riitta tajuaa heissä on samankaltaisuuksia"
        Sanot:
        No omia tuntemuksiasi on todellakin, ei totuuden häivääkään.

        Vastaan:
        Vai ei totuuden häivääkään?? -
        Olet nyt parjannut ihmisiä heidän uskostaan kai nelisen vuotta ?? ja ei muka totuuden häivääkään??? Olet pitänyt yllä samaa jauhamista kerta kerran jälkeen - halventavaa käytöstä ihmisiä kohtaan jotka panevat luottonsa Jumalaan ja Jumalan Poikaan - vaikka valheellisesti väitätkin toista - ja vain koska he uskovat Ellen G whiten opetuksiisn ENEMMÄN KUIN SINUN..

        Tämän nyt huomaa tyhmempikin - ja nyt olet luonut itsellesi hännän kaikenlaisiata ihmisistä joihin kuulee myöskin paljon niitä jotka mielummin pilkkaavat Jumalaa kuin palvelevat häntä, mutta ei se sinua häiritse - sillä pääasia on että ovat adventistien kimpussa.. herjaamassa heitä - silloin olet tyytyväinen - koko touhusi on MÄTÄÄ - ja päivän selvästi käyt omaa suurta taisteluasi Ellen G Whitea vastaan.. SIITÄ EI OLE EPÄILYSTÄKÄÄN..

        Jättäisit adventistit heti rauhaan jos he kääntyisivät pois Ellenin ajatuksista sinun uskoosi - ikuisine piinoineen ja ottaisivat päälleen samanlaisen tuomarin hengen kuin sinulla on - mutta koska he eivät sitä tee olet heidän kimpussaan sata viisikymmentä vuotta vanhoista kirjoituksista - SIITÄ HUOLIMATTA ETTÄ HE SANOVAT ETTÄ RAAMATTU ON HEILLE AINOA TOTUUS.. mutta koska sen tulkinta ei sinua miellytä olet aloittanut kampanjasi ja VAITÄT jopa että olet saanut sen tehtävän Jumalalta.. (sano mitä haluat näin asia on)

        ´Sillä vain siksi että ihmiset eivät usko siten kuin sinä haluat heidän tekevän - parjaat heitä - HALUAT PÄIVÄN SELVÄSTI SYRJÄYTTÄÄ ELLENIN - se on selvä - kukaan ei voi olla tietämätön siitä..

        Vai ei totuuden häivääkään.. :) pyh sanon minä.. vuosikaudet olet AJANUT IHMISIÄ TAKAA HEIDÄN USKONSA TÄHDEN JA VÄKISIN TYRKYTTÄNYT OMAA USKOASI heille ja kun se ei ole kelvannut jatkat kamppanjaasi ihmisiä halventavilla kirjoituksillasi ...

        6. "Alussa Riitta oli lähes adventisti ja kun löysi Ellen G Whiten kirjoituksista sellaista mikä ei olekaan paikkansa pitävää Raamatun kanssa tuli Riittasta adventismin vihollinen numero yksi."

        En ole koskaan ollut adventisti enkä edes lähes adventisti. Adventismin vihollinen kyllä olen ja kaikkien muidenkin harhaoppien, sillä ne eksyttävät ihmisiä ja estävät heitä pääsemästä taivastielle tai eksyttävät jopa uskovat pois taivastieltä.

        Vastaan:
        ITSE kerroit!! että luit Ellen G Whiten kirjoituksia ja ajattelit että jos se sittenkin on niin kuin hän kirjoittaa.. kunnes tajusit että ei ole.. ja kerroit samalla kuinka HELPOSTI ihmiset voivat langeta Ellenin harhaoppiin kuinka ELLENIN KIRJOITUKSET ovat niin kavalia.. niistä puuttui henki ja niin edelleen ... (muistisi alkaa todella olla aika huono - kuinka vanha oikeastaan olet?)

        Sanot:
        Loppua löpinääsi en edes jaksa käydä läpi. Sinulla on vain tuo uskovien vainoamishalu ja -into keinolla millä hyvänsä, kun itse olet hylännyt etsikkoaikasi etkä suostunut tulemaan uskoon.

        Vastaan:
        Loppua löpinää oli muun muuassa Paavalin 1 kirje Korintolaisille..

        Paavali kirjoitti erittäin hyvin tästä asiasta 1 Kor. kirjeen alussa, kun selitti riitelevälle Korinton seurakunnalle, että jokainen oli väärässä.. jopa ne jotka sanoivat olevansa "Jeesuksen puolta".. koska he kaikki olivat riitelijöitä.. kyllä jokainen uskoi Jeesukseen mutta silti tuomitsivat toisiaan..

        Paavali kirjoitti heille:
        Sillä Kloen perheväeltä olen saanut teistä kuulla, VELJENI, että teillä on riitoja keskuudessanne. Tarkoitan sitä, että yksi teistä sanoo: "Minä olen Paavalin puolta", toinen: "Minä Apolloksen", joku taas: "Minä Keefaan", joku vielä: "Minä Kristuksen". Onko Kristus jaettu? Ei kaiketi Paavali ole ristiinnaulittu teidän edestänne?

        Lisä "loppu löpinä" kosketteli esimerkiksi juuri tuota että olet ottanut Kristus aseman internetissä - päätät kuka on uskossa ja kuka ei - kuka on kelvollinen, kuka etsikko ajassa ja kuka ei ole kelvollinen (sinulle) - kuten tuossa aikaisemmin kirjoitin sanot että "sinä joka uskot kuten minä - olet uskossa" tai sitten päin vastoin "sinä et ole uskossa" koska ei uskosi miellytä minua - luuletko todella olevasi se joka valitsee uskovat jotka kelpaavat Herralle..

        Kaikki adventistit olet tuominnut sinne olemattomaan ikuiseen piinaasi.. ja ison kasan muistakin ihmisistä. Minutkin olet haukkunut vaikka minkälaisilla nimillä ja liittänyt minut milloin mihinkin seurakuntaan tai kirkkoon ja nyt sitten opetuslapsesi tekevät sitä samaa .. uskoivat he sitten Jumalaan tai eivät..

        Panit muuten taas yhden nimen siihen listaasi josta kerran varmaan joudut vastaamaan jos et kadu erehdyksiäsi..
        ----------------------------------------------

        Panen tähän koko kirjoitukseni kerran vielä muutamien selventävien lisäysten kanssa ..
        Esimerkiksi että näkysi siellä sänkysi jalkopäässä olikin saatana eikä Jeesus ..
        ----
        Paljon Riitta kirjoittaa MUTTA -
        MUTTA - mitä Riitta tarjoaa tilalle?

        Vain itse tietoista - omien näkyjensä kautta saanutta uskoaan ja omaa "Raamatun tulkintaansa" ikuisine piinoineen ja omine vaatimuksineen..

        Riittan uskoon tuloon liittyy hänen "helvetin pelkonsa" (omien kirjoitustensa mukaan),
        Riitta näki (eeelleen omien kirjoituksiensa mukaan) Jeesuksen (joka siis olikin saatana) puhumassa sänkynsä jalkopäässä...

        (Kuitenkin joku oli antamassa Riittalle "tehtävää" ja se on syy (Riittan sanojen mukaan siihen että hän vainoaa suomen pienintä kirkkoa jo nelljättä vuotta..

        Riitta kertoi kuinka hän näki kirkkaan valon kävellessään tiellä ja on nyt varma että se on Jumalasta... (eikä esimerkiksi joku häiriö tuskallisten kokemustensa seurauksena) Riitta oli sitä ennen käynyt kysymässä "tietäjä naiselta" (jota Riitta ehkä kutsuu jollain muulla nimellä - mutta minä en) onko hänen (siis Riitan) uskonsa oikeaa vai ei... ja "tietäjä nainen" sanoi että oikeaa on..

        Jotenkin tuntuu, että Riitta käy taistelua Ellen G Whitea vastaan - koska Riitta tajuaa heissä on samankaltaisuuksia. Alussa Riitta oli lähes adventisti ja kun löysi Ellen G Whiten kirjoituksista sellaista mikä ei olekaan paikkansa pitävää Raamatun kanssa tuli Riittasta adventismin vihollinen numero yksi.

        Niin Ellenillä kuin Riitalla on "näkyjä" ja "ihmeitä"... ja tiedetään asioita (joita ei oikeastaan tiedetäkään) ...

        Molemmat armahtavat itsensä, kaikki vanhat? pahat teot ja mielen turmelluksen ja luulevat että se "uskon muoto" mikä sopii heille on ainoa oikea usko. (mm kuten Riittan tapauksessa entiselle huumeiden käyttäjälle ja rahan perässä juoksijalle (Riitta oli kova business nainen - joka eli kovaa elämää)

        Riitta uskoo esimerkiksi että jos et tunne samaa ikuisen piinan kauhua kuin hän (uskoon tullessasi) ja jonka vain uskossa oleminen voi "poistaa", tai jos et ryve ravassa kuin Riitta teki (huonon elämänsä seurauksena) et olekaan uskossa.

        Kuinka monta kertaa Riitta onkaan antanut "oman lausuntonsa" eri palstalla kirjoittaville uskossa oleville "että sinä et ole uskossa"...
        (kuten tänäänkin minulle taas kerran) ...

        Esimerkiksi jos et usko että KAIKKIVALTIAS kaiken elämän LUOJA ja ylläpitäjä loi elämää ikuiseen kärsimykseen et ole uskossa - Se on Riittan uskon tärkein oppi - ikuinen piina - sillä sen pelko johdatti Riittan uskoon - mutta josta Riitta tänään sanoo "se ei häntä enää huolestuta" :)..

        Riitta uskoo, että jokaisen ihmisen tulee uskoa "kuin Riitta" ennekuin kelpaa Jumalalle - mikä on erittäin tavallista monessa lahkossa.. totuus on paremminkin, että todellisuudessa jokainen on omassa uskossaan ja eihän muiden usko ole koskaan ketään edes auttanut - se pitäisi jokaisen käsittää... Riitankin - ei auta että sanoo usko kuin minä .. se on vain typerää koska joakisen uskossa on toivomisen varaa...

        Liian usein täälläkin saa lukea että uskotaan kuin kuin joku toinen - ikäänkuin olisi kysymys "jostain uskon-puolueesta"...

        Paavali kirjoitti erittäin hyvin tästä asiasta 1 Kor. kirjeen alussa, kun selitti riitelevälle Korinton seurakunnalle, että jokainen oli väärässä.. jopa ne jotka sanoivat olevansa "Jeesuksen puolta".. koska he kaikki olivat riitelijöitä.. kyllä jokainen uskoi Jeesukseen mutta silti tuomitsivat toisiaan..

        Paavali kirjoitti heille:
        Sillä Kloen perheväeltä olen saanut teistä kuulla, VELJENI, että teillä on riitoja keskuudessanne. Tarkoitan sitä, että yksi teistä sanoo: "Minä olen Paavalin puolta", toinen: "Minä Apolloksen", joku taas: "Minä Keefaan", joku vielä: "Minä Kristuksen". Onko Kristus jaettu? Ei kaiketi Paavali ole ristiinnaulittu teidän edestänne?
        """

        Paavali olisi voinut kirjoittaa tuon kirjeen VELJILLEEN tällä kristinuskon palstalla - sillä täällä on näitä "ainoita oikeita" jotka tuomitsevat suurella suulla muiden uskovaisten uskon mitättömäksi - mutta entäs se oma malka????

        On täysin selvä asia, että uskovaiselle tulee Raamattu olla riittää oppikirjaksi - kaikki muut kirjoitukset ovat ihmisten ajatuksia, usein vääriä ja joskus jopa oikeita - tämä pätee yhtä paljon Riitta Nenoseen kuin Ellen G Whiteen..

        Raamattu riittää ja siellä lukee selvin sanoin:
        """Älkää tuomitko ettei teitä tuomittasi""".

        Tuskinpa sinäkään asioista ajattelit 10 vuotta sitten samalla tapaa ?
        Entä kuinka oli 30 vuotta sitten ?

        Useat muuttavat ajatuskuvioitaan unien ja näkyjen, uskonkokemusten yms. mukaan.Pelko ajaa rakastamaan näkymätöntä Jumalaa ja Hänen pojassaan Jeesuksessa löytävät pelastajansa , sitähän se U.T. kertoo ! Mutta V.T. ei sitä kerro se on eri uskonnon kirjoitukset, Raamatun lehdilläkin usko muuttuu .

        Entä Muslimit heillä on oma Pyhä kirjansa Koraan ja sekin on syntynyt Kristinuskon sortoa vastaan !

        Entä Mormoninkirja sekin kirjoitettiin samaan aikaan kuin Adventistien harha oli aiheuttamassa suurta pettymystä, sankoin joukoin siihenkin uskotaan !


      • lutkulainen
        alex-kasi kirjoitti:

        onkoo muistisi heikentynyt?

        Sanot:
        Onpa onni, että kirjoitukseni ovat luettavissa täältä Suomi24:stä niin, että jokainen voi itse tarkistaa, että syydät omia valeitasi minun sanomikseni ja olet valehtelija!

        Vastaan:
        Kyllä kai juu - asia on kuitenkin niin että olet itse kertonut sen mistä kirjoitin - joten jos se on valhetta niin syytä itseäsi..

        1. valheesi: "Vain itse tietoista - omien näkyjensä kautta saanutta uskoaan ja omaa "Raamatun tulkintaansa" ikuisine piinoineen ja omine vaatimuksineen"..

        Sanot_
        Ei ikuinen helvetin rangaistus ole oma tulkintani, vaan Raamatun sanaa ja kristikunnan käsitys kautta aikojen.

        Vastaan:
        Olet kuitenkin omaksunut ikuisen piinan tulkinnan - ja hieman ihmetyttää että väität että olet nielaiset "muiden tulkinnan" ... ja että siten nyt ikäänkuin kiellät oman vastuun .. omasta uskostasi..


        2. "Riitta näki (edelleen omien kirjoituksiensa mukaan) Jeesuksen puhumassa sänkynsä jalkopäässä ja antamassa hänelle tehtävää.."

        Sanot:
        Omaa keksintöäsi, saatana se oli, joka ilmestyi sänkyni päätyyn, kun en vielä ollut uskossa. Jumala on antanut minulle kutsumuksen ja mission, mutta ei sängyn päässä.

        Hoppsan - vai oli se saatana .. no ei asia siitään parane .. sillä hourit kai huumeen alla sillä sellaiset "näyt" (jos nyt puhut edes totta) ovat vain harhaa ja omien aivojen höyryä.. Olet kuitenkin useaan otteeseen sanonut että olet saanut "tehtävän" ja siksi parjaaat adventisteja.. siten kuin teet - että se johtuu siitä että olet saanut tehtävän ... vai pettääkö muistisi jälleen..

        3. "Riitta kertoi kuinka hän näki kirkkaan valon kävellessään tiellä ja on nyt varma että se on Jumalasata... (eikä esimerkiksi joku häiriö tuskallisten kokemustensa seurauksena)"

        Sanot:
        En ole kirjoittanut mistään tuollaisesta, panettelun ja mustamaalaamisen halussasi keksit omiasi, vaikka tiedät, että kaikki voivat käydä läpi kirjoitukseni ja nähdä, että valehtelet.

        Vastaan:
        Ai ai - vai et muka ole kertonut että näit kirkaan valon tiellä kävellessäsi -- kyllä kerroit jo siihen aikaan kun olimme herätyspalstalla ja parjasit ihmisiä siellä..

        4."Riitta oli sitä ennen käynyt kysymässä "tietäjä naiselta" onko hänen (siis Riitan) uskonsa oikeaa vai ei... ja "tietäjä nainen" sanoi että oikeaa on.."

        Ei tulisi mieleenikään mennä kysymään yhtään mitään miltään tietäjänaisilta! Olet inha valehtelija ja parjaaja.

        Vastaan:
        Niinpä niin - sinä et kutsu sitä naista "tietäjä naiseksi" - mutta minäpä teen. Miten hän muuten voisi sanoa että olet "oikeassa uskossa" .. sait ohjeen joltain toiselta ihmiseltä mennä hänen luokseen, kun olit itse epävarma että onko tämä nyt uskoa vai mitä tämä on - pettääkö muistisi vai ihanko valhetta syydät??

        5. "Jotenkin tuntuu, että Riitta käy taistelua Ellen G Whitea vastaan - koska Riitta tajuaa heissä on samankaltaisuuksia"
        Sanot:
        No omia tuntemuksiasi on todellakin, ei totuuden häivääkään.

        Vastaan:
        Vai ei totuuden häivääkään?? -
        Olet nyt parjannut ihmisiä heidän uskostaan kai nelisen vuotta ?? ja ei muka totuuden häivääkään??? Olet pitänyt yllä samaa jauhamista kerta kerran jälkeen - halventavaa käytöstä ihmisiä kohtaan jotka panevat luottonsa Jumalaan ja Jumalan Poikaan - vaikka valheellisesti väitätkin toista - ja vain koska he uskovat Ellen G whiten opetuksiisn ENEMMÄN KUIN SINUN..

        Tämän nyt huomaa tyhmempikin - ja nyt olet luonut itsellesi hännän kaikenlaisiata ihmisistä joihin kuulee myöskin paljon niitä jotka mielummin pilkkaavat Jumalaa kuin palvelevat häntä, mutta ei se sinua häiritse - sillä pääasia on että ovat adventistien kimpussa.. herjaamassa heitä - silloin olet tyytyväinen - koko touhusi on MÄTÄÄ - ja päivän selvästi käyt omaa suurta taisteluasi Ellen G Whitea vastaan.. SIITÄ EI OLE EPÄILYSTÄKÄÄN..

        Jättäisit adventistit heti rauhaan jos he kääntyisivät pois Ellenin ajatuksista sinun uskoosi - ikuisine piinoineen ja ottaisivat päälleen samanlaisen tuomarin hengen kuin sinulla on - mutta koska he eivät sitä tee olet heidän kimpussaan sata viisikymmentä vuotta vanhoista kirjoituksista - SIITÄ HUOLIMATTA ETTÄ HE SANOVAT ETTÄ RAAMATTU ON HEILLE AINOA TOTUUS.. mutta koska sen tulkinta ei sinua miellytä olet aloittanut kampanjasi ja VAITÄT jopa että olet saanut sen tehtävän Jumalalta.. (sano mitä haluat näin asia on)

        ´Sillä vain siksi että ihmiset eivät usko siten kuin sinä haluat heidän tekevän - parjaat heitä - HALUAT PÄIVÄN SELVÄSTI SYRJÄYTTÄÄ ELLENIN - se on selvä - kukaan ei voi olla tietämätön siitä..

        Vai ei totuuden häivääkään.. :) pyh sanon minä.. vuosikaudet olet AJANUT IHMISIÄ TAKAA HEIDÄN USKONSA TÄHDEN JA VÄKISIN TYRKYTTÄNYT OMAA USKOASI heille ja kun se ei ole kelvannut jatkat kamppanjaasi ihmisiä halventavilla kirjoituksillasi ...

        6. "Alussa Riitta oli lähes adventisti ja kun löysi Ellen G Whiten kirjoituksista sellaista mikä ei olekaan paikkansa pitävää Raamatun kanssa tuli Riittasta adventismin vihollinen numero yksi."

        En ole koskaan ollut adventisti enkä edes lähes adventisti. Adventismin vihollinen kyllä olen ja kaikkien muidenkin harhaoppien, sillä ne eksyttävät ihmisiä ja estävät heitä pääsemästä taivastielle tai eksyttävät jopa uskovat pois taivastieltä.

        Vastaan:
        ITSE kerroit!! että luit Ellen G Whiten kirjoituksia ja ajattelit että jos se sittenkin on niin kuin hän kirjoittaa.. kunnes tajusit että ei ole.. ja kerroit samalla kuinka HELPOSTI ihmiset voivat langeta Ellenin harhaoppiin kuinka ELLENIN KIRJOITUKSET ovat niin kavalia.. niistä puuttui henki ja niin edelleen ... (muistisi alkaa todella olla aika huono - kuinka vanha oikeastaan olet?)

        Sanot:
        Loppua löpinääsi en edes jaksa käydä läpi. Sinulla on vain tuo uskovien vainoamishalu ja -into keinolla millä hyvänsä, kun itse olet hylännyt etsikkoaikasi etkä suostunut tulemaan uskoon.

        Vastaan:
        Loppua löpinää oli muun muuassa Paavalin 1 kirje Korintolaisille..

        Paavali kirjoitti erittäin hyvin tästä asiasta 1 Kor. kirjeen alussa, kun selitti riitelevälle Korinton seurakunnalle, että jokainen oli väärässä.. jopa ne jotka sanoivat olevansa "Jeesuksen puolta".. koska he kaikki olivat riitelijöitä.. kyllä jokainen uskoi Jeesukseen mutta silti tuomitsivat toisiaan..

        Paavali kirjoitti heille:
        Sillä Kloen perheväeltä olen saanut teistä kuulla, VELJENI, että teillä on riitoja keskuudessanne. Tarkoitan sitä, että yksi teistä sanoo: "Minä olen Paavalin puolta", toinen: "Minä Apolloksen", joku taas: "Minä Keefaan", joku vielä: "Minä Kristuksen". Onko Kristus jaettu? Ei kaiketi Paavali ole ristiinnaulittu teidän edestänne?

        Lisä "loppu löpinä" kosketteli esimerkiksi juuri tuota että olet ottanut Kristus aseman internetissä - päätät kuka on uskossa ja kuka ei - kuka on kelvollinen, kuka etsikko ajassa ja kuka ei ole kelvollinen (sinulle) - kuten tuossa aikaisemmin kirjoitin sanot että "sinä joka uskot kuten minä - olet uskossa" tai sitten päin vastoin "sinä et ole uskossa" koska ei uskosi miellytä minua - luuletko todella olevasi se joka valitsee uskovat jotka kelpaavat Herralle..

        Kaikki adventistit olet tuominnut sinne olemattomaan ikuiseen piinaasi.. ja ison kasan muistakin ihmisistä. Minutkin olet haukkunut vaikka minkälaisilla nimillä ja liittänyt minut milloin mihinkin seurakuntaan tai kirkkoon ja nyt sitten opetuslapsesi tekevät sitä samaa .. uskoivat he sitten Jumalaan tai eivät..

        Panit muuten taas yhden nimen siihen listaasi josta kerran varmaan joudut vastaamaan jos et kadu erehdyksiäsi..
        ----------------------------------------------

        Panen tähän koko kirjoitukseni kerran vielä muutamien selventävien lisäysten kanssa ..
        Esimerkiksi että näkysi siellä sänkysi jalkopäässä olikin saatana eikä Jeesus ..
        ----
        Paljon Riitta kirjoittaa MUTTA -
        MUTTA - mitä Riitta tarjoaa tilalle?

        Vain itse tietoista - omien näkyjensä kautta saanutta uskoaan ja omaa "Raamatun tulkintaansa" ikuisine piinoineen ja omine vaatimuksineen..

        Riittan uskoon tuloon liittyy hänen "helvetin pelkonsa" (omien kirjoitustensa mukaan),
        Riitta näki (eeelleen omien kirjoituksiensa mukaan) Jeesuksen (joka siis olikin saatana) puhumassa sänkynsä jalkopäässä...

        (Kuitenkin joku oli antamassa Riittalle "tehtävää" ja se on syy (Riittan sanojen mukaan siihen että hän vainoaa suomen pienintä kirkkoa jo nelljättä vuotta..

        Riitta kertoi kuinka hän näki kirkkaan valon kävellessään tiellä ja on nyt varma että se on Jumalasta... (eikä esimerkiksi joku häiriö tuskallisten kokemustensa seurauksena) Riitta oli sitä ennen käynyt kysymässä "tietäjä naiselta" (jota Riitta ehkä kutsuu jollain muulla nimellä - mutta minä en) onko hänen (siis Riitan) uskonsa oikeaa vai ei... ja "tietäjä nainen" sanoi että oikeaa on..

        Jotenkin tuntuu, että Riitta käy taistelua Ellen G Whitea vastaan - koska Riitta tajuaa heissä on samankaltaisuuksia. Alussa Riitta oli lähes adventisti ja kun löysi Ellen G Whiten kirjoituksista sellaista mikä ei olekaan paikkansa pitävää Raamatun kanssa tuli Riittasta adventismin vihollinen numero yksi.

        Niin Ellenillä kuin Riitalla on "näkyjä" ja "ihmeitä"... ja tiedetään asioita (joita ei oikeastaan tiedetäkään) ...

        Molemmat armahtavat itsensä, kaikki vanhat? pahat teot ja mielen turmelluksen ja luulevat että se "uskon muoto" mikä sopii heille on ainoa oikea usko. (mm kuten Riittan tapauksessa entiselle huumeiden käyttäjälle ja rahan perässä juoksijalle (Riitta oli kova business nainen - joka eli kovaa elämää)

        Riitta uskoo esimerkiksi että jos et tunne samaa ikuisen piinan kauhua kuin hän (uskoon tullessasi) ja jonka vain uskossa oleminen voi "poistaa", tai jos et ryve ravassa kuin Riitta teki (huonon elämänsä seurauksena) et olekaan uskossa.

        Kuinka monta kertaa Riitta onkaan antanut "oman lausuntonsa" eri palstalla kirjoittaville uskossa oleville "että sinä et ole uskossa"...
        (kuten tänäänkin minulle taas kerran) ...

        Esimerkiksi jos et usko että KAIKKIVALTIAS kaiken elämän LUOJA ja ylläpitäjä loi elämää ikuiseen kärsimykseen et ole uskossa - Se on Riittan uskon tärkein oppi - ikuinen piina - sillä sen pelko johdatti Riittan uskoon - mutta josta Riitta tänään sanoo "se ei häntä enää huolestuta" :)..

        Riitta uskoo, että jokaisen ihmisen tulee uskoa "kuin Riitta" ennekuin kelpaa Jumalalle - mikä on erittäin tavallista monessa lahkossa.. totuus on paremminkin, että todellisuudessa jokainen on omassa uskossaan ja eihän muiden usko ole koskaan ketään edes auttanut - se pitäisi jokaisen käsittää... Riitankin - ei auta että sanoo usko kuin minä .. se on vain typerää koska joakisen uskossa on toivomisen varaa...

        Liian usein täälläkin saa lukea että uskotaan kuin kuin joku toinen - ikäänkuin olisi kysymys "jostain uskon-puolueesta"...

        Paavali kirjoitti erittäin hyvin tästä asiasta 1 Kor. kirjeen alussa, kun selitti riitelevälle Korinton seurakunnalle, että jokainen oli väärässä.. jopa ne jotka sanoivat olevansa "Jeesuksen puolta".. koska he kaikki olivat riitelijöitä.. kyllä jokainen uskoi Jeesukseen mutta silti tuomitsivat toisiaan..

        Paavali kirjoitti heille:
        Sillä Kloen perheväeltä olen saanut teistä kuulla, VELJENI, että teillä on riitoja keskuudessanne. Tarkoitan sitä, että yksi teistä sanoo: "Minä olen Paavalin puolta", toinen: "Minä Apolloksen", joku taas: "Minä Keefaan", joku vielä: "Minä Kristuksen". Onko Kristus jaettu? Ei kaiketi Paavali ole ristiinnaulittu teidän edestänne?
        """

        Paavali olisi voinut kirjoittaa tuon kirjeen VELJILLEEN tällä kristinuskon palstalla - sillä täällä on näitä "ainoita oikeita" jotka tuomitsevat suurella suulla muiden uskovaisten uskon mitättömäksi - mutta entäs se oma malka????

        On täysin selvä asia, että uskovaiselle tulee Raamattu olla riittää oppikirjaksi - kaikki muut kirjoitukset ovat ihmisten ajatuksia, usein vääriä ja joskus jopa oikeita - tämä pätee yhtä paljon Riitta Nenoseen kuin Ellen G Whiteen..

        Raamattu riittää ja siellä lukee selvin sanoin:
        """Älkää tuomitko ettei teitä tuomittasi""".

        Syytät täällä palstalla toisia uskovaisia siitä kuinka he parjaavat adventisteja ,mutta et huomaa kuinka itse parjaat ja haukut muita uskovaisia jotka eivät ole kanssasi samaa mieltä joistakin oppi kysymyksistä.Nytkin sinun kirjoituksestasi tulee esiin sinun vihasi uskova 1kohtaan. Pyydän sinulta suoran kysymykseen suoran vastauksen oletko UUDESTISYNTYNYT?. Kysyn sen takia ,että uskova 1kin tietäisi sen ,koska hän epäilee sitä.


      • alex-kasi
        lutkulainen kirjoitti:

        Syytät täällä palstalla toisia uskovaisia siitä kuinka he parjaavat adventisteja ,mutta et huomaa kuinka itse parjaat ja haukut muita uskovaisia jotka eivät ole kanssasi samaa mieltä joistakin oppi kysymyksistä.Nytkin sinun kirjoituksestasi tulee esiin sinun vihasi uskova 1kohtaan. Pyydän sinulta suoran kysymykseen suoran vastauksen oletko UUDESTISYNTYNYT?. Kysyn sen takia ,että uskova 1kin tietäisi sen ,koska hän epäilee sitä.

        että kehtaankin :) sanoa että uskova_1:llä on omia vaikeuksia joita sitten purkaa muiden niskaan, vuosi toisen jälkeen.. ja että hän on kerännyt itselleen pitkän hännän joka seuraa lippua.. ja että häntään kuuluu iso joukko asiattomia joilla ei edes ole uskoa monet jopa pilkkaavat Jumalaa yhtä paljon kuin adventisteja.. Niinpä niin .. teitä on moneksi .. mutta mitäs jos jättäisitte adventistit rauhaan??!! Mitäs jos lakkaisitte ajamasta heitä takaa kuin kuin ajokoirat .. olisiko ihan mahdotonta.. no siltä se tuntuu ainakin ... ajattele jos olisitte adventisteja kohtaan ihan niinkuin he olisivat OIKEITA ihmisiä ... joilla on vaimo, lapset ja ihan tavallisten ihmisten huolet ja vaivat ... ajattele HETKI -- OLETKO TODELLA niin hyvä että katsot olevasi oikeutettu liittymään tähän parjaaja porukkaan - taidat olla.. olet ainakin puolustamassa heitä..

        Mutta varo - sillä JUMALA EI KATSELE TUOTA KÄYTÖSTÄNNE SUOPEIN SILMIN - uskot sen sitten tai et.


      • alex-kasi
        mieltä kirjoitti:

        Sinähän toistat yhtä ja samaa vuodesta toiseen !!

        Kuinka voisi keskustellä näkymättömän kanssa - joka vaihtaa nimimerkkiä jokaiseen viestiinsä - hanki oma nimimerkki niin tietää kenelle vastaa.. se ei maksa mitää..

        Minä en vainoa ketään - saat olla omaa mieltäsi juuri niinkuin haluat... jos uskot piinaavaan jumalaasi niin tee .. omahan on uskosi. Raamattu ei kuitenkaan sellaista tunne ...


      • tuhat ja yksi
        lutkulainen kirjoitti:

        Syytät täällä palstalla toisia uskovaisia siitä kuinka he parjaavat adventisteja ,mutta et huomaa kuinka itse parjaat ja haukut muita uskovaisia jotka eivät ole kanssasi samaa mieltä joistakin oppi kysymyksistä.Nytkin sinun kirjoituksestasi tulee esiin sinun vihasi uskova 1kohtaan. Pyydän sinulta suoran kysymykseen suoran vastauksen oletko UUDESTISYNTYNYT?. Kysyn sen takia ,että uskova 1kin tietäisi sen ,koska hän epäilee sitä.

        On Kristinuskon oppeja ,juutalaisille se on ollut ennen Jeesus Nasaretilaista tuntematon käsite he eivät sitä opettaneet.

        Samoin eivät juutalaiset käsittäneet Jeesuksen opetusta joissa hän kertoi löytäneensä itsensä myös V.T. teksteistä ja toiminnallaan pyrki näitä "löydöksiä " täyttämään .

        Nykyään Raamatuntutkimuksen edetessä nämä Jeesus Nasaretilaiseen yhdistetyt V.T. kirjoituksen kohdat ovat vähintäänkin kyseenalaisia. eivätkä ne sovi vanhantestamentin sanomaan muiden ,kuin niiden mielestä jotka eivät tiedä juutalaisten historiasta ja traditioista mitään .

        Pelkästään Raamattua lukemalla ei historiallinentieto avaudu ja tämä selittääkin entisaikojen harhaoppien syntyä , kun ei tiedetä taustoja mielikuvutuksin ja unennäyin selitellään mitä ihmeellisempiä kertomuksia ihmisten uskottavaksi.


      • alex-kasi
        täydellinen... kirjoitti:

        18:12   Minä paastoan kahdesti viikossa; minä annan kymmenykset kaikista tuloistani.'
        ja vietän iloiten sapattia :)

        pilkkaat Jumalaa ja lähimmäisiäsi?


      • toistelija
        alex-kasi kirjoitti:

        Kuinka voisi keskustellä näkymättömän kanssa - joka vaihtaa nimimerkkiä jokaiseen viestiinsä - hanki oma nimimerkki niin tietää kenelle vastaa.. se ei maksa mitää..

        Minä en vainoa ketään - saat olla omaa mieltäsi juuri niinkuin haluat... jos uskot piinaavaan jumalaasi niin tee .. omahan on uskosi. Raamattu ei kuitenkaan sellaista tunne ...

        Etkö tajua, että mitään jumalaa ei ole olemassa kuin sinun mielikuvituksessa. Minua ei todellakaan kiinnosta sinun piinajutut.


      • alex-kasi
        selittää kirjoitti:

        Mikä oikeus advareilla on tuomita muita ja jaella pedonmerkkejä päivien perusteella?

        opi jo.. ei sinullakaan.. ei maailmassa ole niin huonoa ihmistä että saisit oikeuden tuomita ... tuomio on Jumalan.

        Ja toiseksi KUINKA IHMEESSÄ PUHUT "advareista" kuin kyseessä olisi YKSI ihminen... etkö näe kuinka sairasta touhua se on?? Puhutko samalla tavalla muista kansan ryhmistä? savolaisista, hesalaisista, karjalaisista (kaik jäi mittää ei saatu mukkaa) tai ruotsalaisista ... amerikkalaisita tai kiinalaisista..

        Parjaaja löytää aina puolustuksen käyttäytymisellaan - eikö vain "ku ne on semmosia".. mä vaan sanon ..

        Eikö olisi sinunkin parempi mennä sinne omaan hiekkalaatikkoon ... voit sieltä sitten huudella ohikulkijoille ...


      • alex-kasi
        toistelija kirjoitti:

        Etkö tajua, että mitään jumalaa ei ole olemassa kuin sinun mielikuvituksessa. Minua ei todellakaan kiinnosta sinun piinajutut.

        teistä uskova_1:den jälkeläisistä .. Kuten jo aikaisemmin totesin et edes usko Jumalaan silti olette arvostelemassa adventisteja kuin tietäisitte mistä uskossa on kyse.

        Kiitos että näin todistit aikaisemmat kirjoitukseni todeksi..

        uskova_1:den siementä olet .. parjaamassa ihmisiä.. tosin et edes usko Jumalaan, mutta kuitenkin vietät päiväsi kristittyjen parissa.. tuntuu kai niin hyvältä kun saa purkaa tuskaansa muiden niskaan .. olla oikeassa - ja huudella puskasta..

        uskova_1:den seurakuntaa olet.. yhtynyt parjaajien kuoroon.. teitä on moneksi.. toden totta...


      • auni3
        alex-kasi kirjoitti:

        opi jo.. ei sinullakaan.. ei maailmassa ole niin huonoa ihmistä että saisit oikeuden tuomita ... tuomio on Jumalan.

        Ja toiseksi KUINKA IHMEESSÄ PUHUT "advareista" kuin kyseessä olisi YKSI ihminen... etkö näe kuinka sairasta touhua se on?? Puhutko samalla tavalla muista kansan ryhmistä? savolaisista, hesalaisista, karjalaisista (kaik jäi mittää ei saatu mukkaa) tai ruotsalaisista ... amerikkalaisita tai kiinalaisista..

        Parjaaja löytää aina puolustuksen käyttäytymisellaan - eikö vain "ku ne on semmosia".. mä vaan sanon ..

        Eikö olisi sinunkin parempi mennä sinne omaan hiekkalaatikkoon ... voit sieltä sitten huudella ohikulkijoille ...

        tuomiovaltaa, mutta kyllä täällä tuomitaan hyvin näpäkästi,mutta antaa heidän tuomita, sillä sehän on vain kuolevaisen antama tuomio.
        Jumala antaa jokaiselle sitten oikeuden mukaisen tuomion.

        Noista parjaajista ei niihin viitsi ottaa mitään kantaa sillä se olisi loputonta parjausta, antaa mennä toisesta korvasta ulos turhanpäiväiset parjaukset, itse kukin tietää ketä seuraa.


      • Eki..
        alex-kasi kirjoitti:

        että kehtaankin :) sanoa että uskova_1:llä on omia vaikeuksia joita sitten purkaa muiden niskaan, vuosi toisen jälkeen.. ja että hän on kerännyt itselleen pitkän hännän joka seuraa lippua.. ja että häntään kuuluu iso joukko asiattomia joilla ei edes ole uskoa monet jopa pilkkaavat Jumalaa yhtä paljon kuin adventisteja.. Niinpä niin .. teitä on moneksi .. mutta mitäs jos jättäisitte adventistit rauhaan??!! Mitäs jos lakkaisitte ajamasta heitä takaa kuin kuin ajokoirat .. olisiko ihan mahdotonta.. no siltä se tuntuu ainakin ... ajattele jos olisitte adventisteja kohtaan ihan niinkuin he olisivat OIKEITA ihmisiä ... joilla on vaimo, lapset ja ihan tavallisten ihmisten huolet ja vaivat ... ajattele HETKI -- OLETKO TODELLA niin hyvä että katsot olevasi oikeutettu liittymään tähän parjaaja porukkaan - taidat olla.. olet ainakin puolustamassa heitä..

        Mutta varo - sillä JUMALA EI KATSELE TUOTA KÄYTÖSTÄNNE SUOPEIN SILMIN - uskot sen sitten tai et.


      • alex-kasi
        tuhat ja yksi kirjoitti:

        Nämä keskustelupalstat käy ideaköyhiksi samojen asioiden ympärillä pyörimisestä ,he haluavat herutella uusia virikkeitä keskusteluun ja pois selvimpien epäkohtien äärestä !

        Vasiten kuisaavat????
        HE?

        Ei kukaan kiusaa enkä minä ole "he", joten voit lopettaa tuon konspiratioteoriasi .. se on vain omaa keksintöäsi - ei muuta..

        Minä kirjoitan siitä uskova_1:den jo vuosikausia jatkuneesta sairaasta adventistien vainomisesta jolla ei tunnu olevan loppua..

        uskova_1 haluaa ottaa Ellenin paikan adventististien ajatuksissa - taistelee Elleniä vastaan.. ei uskova_1 lähes lähes koskaan puhu edes Raamatusta - Riitta puhuu Ellenistä ... on puhunut jo vuosikausia ja haluaa todistaa olevansa PAREMPI kuin Ellen.. Riitta kaivaa esiin 150 vanhoja kirjoituksia ja vääristelee niitä mielensä mukaan ja uskottelee sitten palstalaisille ttä kaikki adventistit ovat sekopäitä - monet uskovat ja liittyvät parjaajiin - uskoivat he sitten Jumalaan tai eivät.. uskova_1 ei siitä piittaa - koska jokainen joka on hänen puolellaan on tervetullut mukaan parjamaan.. ja monet lankeavat .. uskovat niinkuin ei uskovat..

        Siitä minä (eikä HE) kirjoitan...

        Mitä muuten tarkoitit sanmalla HE?

        Adventisteja???

        Mutta enhän minä ole edes adventisti ja kuitenkin sanot HE... vai ketä tarkoitit?


      • alex-kasi
        auni3 kirjoitti:

        tuomiovaltaa, mutta kyllä täällä tuomitaan hyvin näpäkästi,mutta antaa heidän tuomita, sillä sehän on vain kuolevaisen antama tuomio.
        Jumala antaa jokaiselle sitten oikeuden mukaisen tuomion.

        Noista parjaajista ei niihin viitsi ottaa mitään kantaa sillä se olisi loputonta parjausta, antaa mennä toisesta korvasta ulos turhanpäiväiset parjaukset, itse kukin tietää ketä seuraa.

        ja totuuden sanoakseni en välitä minäkään jos minua parjaavat - mutta uskova_1 on nyt jatkanut samaa parjauskampanjaansa vuosikausia.. samaa Elleniä.. häntä seuraa perässä epämääräinen joukko ihmisiä joille on vain parjaaminen yhteyistä ei mikään muu.. siellä on uskossa olevia (jotka luulevat että uskova_1:den kirjoitukset ovat Jumalasta), Jumalan pilkkaajia ja kiihkolahkolaisia - tätä parjaajien joukkoa voisi kutsua vaikka "uskova_1_:den netti seurakunnaksi" jonka pää aihe on Ellenin kukistaminen ja Riitta Nenosen esiin tuominen adventistien mieliin.

        Minä en ole adventisti - mutta minulle ovat uskossa olevat adventistit yhtäläisiä uskon veljiä ja sisaruksia kuin muutkin uskossa olevat ihmiset. Nämä adventismin vihassa olevat eivät sitä voi käsittää tai sulattaa - KOSKA VAIN HE OVAT OIKEASSA.

        Kuinka monesti onkaan uskova_1 sanonut ihmisille että he eivät kelpaa Jumalalle - eilen viimeksi - koska he eivät ole kuin Riitta on ... koska he eivät ole käyneet läpi samaa huumekautta, ja rypeneet samassa kuralätäkössä kuin Riitta ja koska heidän todellisuutensa ei ole tai ole ollut samanlainen kuin Riittan ... Riitta ei käsitä että jokaisella on oma tiensä ja arvostelee sen vuoksi kaikkea mitä ei ymmärrä..


      • alex-kasi
        Eki.. kirjoitti:

        tiedä onko ne Jumalasta vai ei, niin olet itse eksynyt.. Miksi ei kukaan teistä koskaan ota kirjoituksiini kantaa - kirjoitin esimerkiksi 1 Kor. kirjeen alusta - paljon on tekstiä tullut vastaan mutta ei sanaakaan asiasta..

        Jos et halua esimerkiksi tutkia onko helvetti ikuisine piinoineen totta vai ei olet itse eksynyt..

        MIKSI OTAN ASIAN NIIN USEIN ESIIN.. tullakseni suosituksi ??? pah.. No en tietenkään - vaan siksi että "ikuisen piinan oppi - on Jumalaa panetteleva oppi" .. mutta jos et edes vaivaudu tutkimaan asiaa vaan piina pelossasi liityt esimerkiksi näiden parjaajien joukkoon - olet itse eksynyt..

        Minä puhun rehellisen uskoni hedelmää - tutki sitä - ei se riitä että ollaan olevinaan ja väitetään että ollaan uudesti syntyneitä - HEDELMISTÄÄN PUU TUNNETAAN.. eikö kirjoitukseni hedelmät ole muka oikeita?? Ne ovat Jumalan Sanan mukaisia.. kun Sanaan vetoan..

        Olen vastannut vaikka kuinka monesti samaan asiaan - minä olen Jumalan lapsi - kenenkä muun olisin se että muutamat yrittävät saada asiat näyttämään toisilta omien dogmiensa ja sairaiden uskomuksiensa mukaan ei muuta asiaa..

        Kerronpa pikku jutun esimerkiksi:
        Eräs pappi sanoi minulle kerran että kun häneltä kysytään että uskotko Jumalaan - on siihen vastattava erittäin varovasti - sillä kysyjän kuva Jumalasta voi olla erittäin erilainen kuin papin. Kysyjä ehkä näkee edessään pilvenhattaralla istuvan vanhan ukon ja jos hänelle vastaa että - KYLLÄ, minä uskon Jumalaan - saa kysyjä sen luulon että pappi uskoo pilvenhattaralla istuvaan ukkoon.

        Ymmärrätkö? Tuollaiset kysymykset oletko sitä tai tätä eivät todellisuudessä kerro yhtään mitään. JA ovat usein jopa asetettu vain siksi että saataisiin vastaaja huonoon valoon ..

        Anteeksi jos TULEE kirjoitusvirheitä ei näitä ehdi kaikkia lukemaan uusiksi..


      • auni3
        alex-kasi kirjoitti:

        ja totuuden sanoakseni en välitä minäkään jos minua parjaavat - mutta uskova_1 on nyt jatkanut samaa parjauskampanjaansa vuosikausia.. samaa Elleniä.. häntä seuraa perässä epämääräinen joukko ihmisiä joille on vain parjaaminen yhteyistä ei mikään muu.. siellä on uskossa olevia (jotka luulevat että uskova_1:den kirjoitukset ovat Jumalasta), Jumalan pilkkaajia ja kiihkolahkolaisia - tätä parjaajien joukkoa voisi kutsua vaikka "uskova_1_:den netti seurakunnaksi" jonka pää aihe on Ellenin kukistaminen ja Riitta Nenosen esiin tuominen adventistien mieliin.

        Minä en ole adventisti - mutta minulle ovat uskossa olevat adventistit yhtäläisiä uskon veljiä ja sisaruksia kuin muutkin uskossa olevat ihmiset. Nämä adventismin vihassa olevat eivät sitä voi käsittää tai sulattaa - KOSKA VAIN HE OVAT OIKEASSA.

        Kuinka monesti onkaan uskova_1 sanonut ihmisille että he eivät kelpaa Jumalalle - eilen viimeksi - koska he eivät ole kuin Riitta on ... koska he eivät ole käyneet läpi samaa huumekautta, ja rypeneet samassa kuralätäkössä kuin Riitta ja koska heidän todellisuutensa ei ole tai ole ollut samanlainen kuin Riittan ... Riitta ei käsitä että jokaisella on oma tiensä ja arvostelee sen vuoksi kaikkea mitä ei ymmärrä..

        uskova kumpa kaltaisiasi olisi enempi niin olis hauska kirjoitella tänne, mutta se ollut ja tietysti tulee aina niin olemaankin, että jos sananankin sanon he ovat sotaan valmiit.

        Onhan ne saaneet sen aikaiseksi että ei täällä moni adventisti enää kirjoittelekkaan ovat jättäneet tämän palstan noille parjaajille.

        Kyllä minä olen joskus lueskellut noita Riitan kirjoituksia ja mitä hän on omasta elämästään kirjoitellut, ei se kaunista elämää ole ollut, ehkä siitä on viellä hiukan jälki kaikuja, huomaa sen noista hänen kirjoituksistaan. Kiitos sinulle alex kun jaksat puolustaa alaspainettuja näet asiat oikeassa valossa.


      • Eki..
        alex-kasi kirjoitti:

        tiedä onko ne Jumalasta vai ei, niin olet itse eksynyt.. Miksi ei kukaan teistä koskaan ota kirjoituksiini kantaa - kirjoitin esimerkiksi 1 Kor. kirjeen alusta - paljon on tekstiä tullut vastaan mutta ei sanaakaan asiasta..

        Jos et halua esimerkiksi tutkia onko helvetti ikuisine piinoineen totta vai ei olet itse eksynyt..

        MIKSI OTAN ASIAN NIIN USEIN ESIIN.. tullakseni suosituksi ??? pah.. No en tietenkään - vaan siksi että "ikuisen piinan oppi - on Jumalaa panetteleva oppi" .. mutta jos et edes vaivaudu tutkimaan asiaa vaan piina pelossasi liityt esimerkiksi näiden parjaajien joukkoon - olet itse eksynyt..

        Minä puhun rehellisen uskoni hedelmää - tutki sitä - ei se riitä että ollaan olevinaan ja väitetään että ollaan uudesti syntyneitä - HEDELMISTÄÄN PUU TUNNETAAN.. eikö kirjoitukseni hedelmät ole muka oikeita?? Ne ovat Jumalan Sanan mukaisia.. kun Sanaan vetoan..

        Olen vastannut vaikka kuinka monesti samaan asiaan - minä olen Jumalan lapsi - kenenkä muun olisin se että muutamat yrittävät saada asiat näyttämään toisilta omien dogmiensa ja sairaiden uskomuksiensa mukaan ei muuta asiaa..

        Kerronpa pikku jutun esimerkiksi:
        Eräs pappi sanoi minulle kerran että kun häneltä kysytään että uskotko Jumalaan - on siihen vastattava erittäin varovasti - sillä kysyjän kuva Jumalasta voi olla erittäin erilainen kuin papin. Kysyjä ehkä näkee edessään pilvenhattaralla istuvan vanhan ukon ja jos hänelle vastaa että - KYLLÄ, minä uskon Jumalaan - saa kysyjä sen luulon että pappi uskoo pilvenhattaralla istuvaan ukkoon.

        Ymmärrätkö? Tuollaiset kysymykset oletko sitä tai tätä eivät todellisuudessä kerro yhtään mitään. JA ovat usein jopa asetettu vain siksi että saataisiin vastaaja huonoon valoon ..

        Anteeksi jos TULEE kirjoitusvirheitä ei näitä ehdi kaikkia lukemaan uusiksi..

        Ei ole kysymys mistään opin-kohdista.

        eikä siitä kuinka tuntee raamatun.

        eikä siitä useinko käy kirkossa.

        eikä siitä kuinka hyvä ihminen on

        toki nuokin asiat ovat tärkeitä,mutta ne eivät uudesti-synnytä ketään.

        Itse muistan uudesti-syntymiseni 7.6.81.

        olin polvillani,ja minulle suoritettiin synnin-päästö. Tuli kevyt olo kun synnit olivat poissa painamasta. Rukoilija sanoi: "Joka hänen (Jeesuksen) luokse tulee en minä heitä pois"

        Silloin minulle annettiin usko lahjaksi.(ajattelin kun nyt olen tullut Jeesuksen luokse hän ei heitä minua pois.

        Ei kannata uskoa kaikkin pappeihin(kaan) eivät he osaa neuvoa pelastus kysymyksissä,kun monet papit eivät itsekään ole uudesti-syntyneet.

        Yksikin pappi sanoi "meidänhän pitää syntyä joka päivä uudesti"

        Väärin ihminen voi kokea vain kerran elämässään uudesti-syntymisen,mutta joka päivä voi tehdä parannusta.

        Meidän paikkakunnalla,erään lut.kirkon papin mielipuuhaa on kumota,jos joku kertoo uskostaan,hän sanoo:"ei siihen mitään valintoja,ja ratkaisuja tarvita"

        Uskoon tulo ratkaisun tekeminen uudesti-syntyminen kaikki tarkoittavat samaa asiaa.

        En tiedä oletko uudestisyntynyt? mutta jos et ole.
        Sano vain Jeesukselle "Haluan antaa kaiken sinulle,elämäni,ja sydämeni ota ne vastaan.

        "Huuda minua avuksesi hädän päivänä,niin minä pelastan sinut, mutta sinun on kunnioitettava minua"

        Siinä Jeesuksen ihania sanoja.


      • lutkulainen
        alex-kasi kirjoitti:

        että kehtaankin :) sanoa että uskova_1:llä on omia vaikeuksia joita sitten purkaa muiden niskaan, vuosi toisen jälkeen.. ja että hän on kerännyt itselleen pitkän hännän joka seuraa lippua.. ja että häntään kuuluu iso joukko asiattomia joilla ei edes ole uskoa monet jopa pilkkaavat Jumalaa yhtä paljon kuin adventisteja.. Niinpä niin .. teitä on moneksi .. mutta mitäs jos jättäisitte adventistit rauhaan??!! Mitäs jos lakkaisitte ajamasta heitä takaa kuin kuin ajokoirat .. olisiko ihan mahdotonta.. no siltä se tuntuu ainakin ... ajattele jos olisitte adventisteja kohtaan ihan niinkuin he olisivat OIKEITA ihmisiä ... joilla on vaimo, lapset ja ihan tavallisten ihmisten huolet ja vaivat ... ajattele HETKI -- OLETKO TODELLA niin hyvä että katsot olevasi oikeutettu liittymään tähän parjaaja porukkaan - taidat olla.. olet ainakin puolustamassa heitä..

        Mutta varo - sillä JUMALA EI KATSELE TUOTA KÄYTÖSTÄNNE SUOPEIN SILMIN - uskot sen sitten tai et.

        Minä en ole mielestäni täällä adventisteja parjannut enkä ajannut heitä takaa kuin ajokoirat.oletpa omituinen kun saat tuollaisen käsityksen kirjoituksestani ,sehän oli tarkoitettu SINULLE eikä kellekkään muulle,niin no jos sinä oletkin adventisti? En tiedä ,mutta olen saannut sellaisen käsityksen että kuulut lutkulaissiin niin ,kuin minäkin. Mutta tahdon osoittaa sinulle etä sinä itse syylistyt samaan mistä toisia nuhtelet ,ELI PATA KATTILAA SOIMAA MUSTA KYLKI KUMMALLAKIN. Kirjoitat lopuksi ,että olen liittynyt parjaajien porukkaan ,onko se sinun mielestä liittymistä ,jos on eri mieltä sinun kanssasi?
        Kysyn sinulta uudestaan oletko UUDESTISYNTYNYT?


      • alex-kasi
        Eki.. kirjoitti:

        Ei ole kysymys mistään opin-kohdista.

        eikä siitä kuinka tuntee raamatun.

        eikä siitä useinko käy kirkossa.

        eikä siitä kuinka hyvä ihminen on

        toki nuokin asiat ovat tärkeitä,mutta ne eivät uudesti-synnytä ketään.

        Itse muistan uudesti-syntymiseni 7.6.81.

        olin polvillani,ja minulle suoritettiin synnin-päästö. Tuli kevyt olo kun synnit olivat poissa painamasta. Rukoilija sanoi: "Joka hänen (Jeesuksen) luokse tulee en minä heitä pois"

        Silloin minulle annettiin usko lahjaksi.(ajattelin kun nyt olen tullut Jeesuksen luokse hän ei heitä minua pois.

        Ei kannata uskoa kaikkin pappeihin(kaan) eivät he osaa neuvoa pelastus kysymyksissä,kun monet papit eivät itsekään ole uudesti-syntyneet.

        Yksikin pappi sanoi "meidänhän pitää syntyä joka päivä uudesti"

        Väärin ihminen voi kokea vain kerran elämässään uudesti-syntymisen,mutta joka päivä voi tehdä parannusta.

        Meidän paikkakunnalla,erään lut.kirkon papin mielipuuhaa on kumota,jos joku kertoo uskostaan,hän sanoo:"ei siihen mitään valintoja,ja ratkaisuja tarvita"

        Uskoon tulo ratkaisun tekeminen uudesti-syntyminen kaikki tarkoittavat samaa asiaa.

        En tiedä oletko uudestisyntynyt? mutta jos et ole.
        Sano vain Jeesukselle "Haluan antaa kaiken sinulle,elämäni,ja sydämeni ota ne vastaan.

        "Huuda minua avuksesi hädän päivänä,niin minä pelastan sinut, mutta sinun on kunnioitettava minua"

        Siinä Jeesuksen ihania sanoja.

        uudesti syntymisen tärkeyttä ja merkitystä minulle. Olenko minä selittänyt sinulle että kirkossa käyminen olisi uudesti syntymisen merkki..? Tai että kaikki papit olivat nuhteettomia Herran palveluksessaan.. en ole.

        Uskovan sydämen asennoituminen paljastaa uudesti syntyneen - hedelmistään puu tunnetaan..

        En halua tuomita ketään, mutta sen kuitenkin sanon vain että hurmostilat ja kaatumiset eivät tarkoita että ihminen olisi uudesti syntynyt..

        Uusi ihminen saa paremman luottamuksen Jumalaan ja rauhan - se on totta - mutta se ei jää siihen .. se on vain yksi puoli asiasta - kun Jumalan tuntemus kasvaa kasvaa muukin ymmärrys ... Raamattua on helpompi lukea ja ymmärtää - esimerkiksi oppii että Raamattu on "yksi sanoma" - koko Raamattu - Olen varma että Jumalan lapsia (joiksi minä heitä kutsun) on jokaisessa kirkossa myös A-kirkossa ja jopa kirkkojen ulkopuolella.. sillä ei se ole ihmisen hyvyys tai teot joka ratkaisee.. vaan Jumalan tahto ja meillä ei ole mitään sen asian kanssa tekemistä kenet Herra valitsee - me emme ole oikeutettuja leikkimään Kristusta .. se ei kuulu syntiselle ihmiselle vaan synnittömälle ... se on aina Jumalan tahto .. Kristus on se joka tuomitsee - sillä hänelle on kaikki valta annettu - mutta hän tuomitsee Jumalan tahdon mukaan koska Jumalan tahto on Kristuksen ..

        Hedelmistään puu tunnetaan - uudeksi syntyneelle ihmiselle on Jumalan tahto kaikkein tärkein - se on tärkeämpi kuin mikään muu, jopa tärkeämpi kuin hänen oma elämänsä ...

        Siksi on tärkeää, että se minkä hän uskoo Jumalan tahdoksi - myös todella on Jumalan tahto. Eikä vain omia höyryjä.. Sillä jos uudesti syntyminen rajoittuu vain ikäänkuin omaan pelastukseen ja tunteeseen ja "that's it" - ei se tarkoita vielä, että olisi täydelleen ymmärtänyt Jumalan tahdon merkityksen .. hedelmistään puu tunnetaan .. ei esimerkiksi parjaavan hengen hedelmä ole Jumalasta..

        Ei se auta että on kokenut suuren mullistuksen ja saanut synnit anteeksi, jos se jää siihen eikä välitä muista .. esimerkiksi kuinka muita kohdellaan, uskovaisia tai ei, ja luulee samalla että on saavuttanut erkoisaseman Jumalan edessä SITEN että saan alkaa muiden tuomariksi.. on luonnollisesti tärkeä osa uudesta elämästä että jättää taakseen ne vanhat ja seuraa Jeesusta ja opettelee Jeesuksen sanoista ITSELLEENKIN eikä vain muille.. sillä ei kukaan ole mitään ilman Jumalaa ...

        Älkää tuomitko ... rukoilkaa vihollistenne puolesta ... rakasta lähimmäistäsi niinkuin itseäsi ja niin edelleen ... ne ovat uuden ihmisen uuden elämän ohjeita.. koska ne ovat Jumalan tahto joka nousee Jumalan Sanasta ja ei kukaan elä vain leivästä vaan JOKAISESTA SANASTA joka Jumalan suusta lähtee..

        Joka haluaa olla uusi ihminen - tekee Jumalan tahdon elämänsä ohjenuoraksi.. ei se riitä että on saanut kokea syntien anteeksi saamisen ilon..


      • Eki..
        alex-kasi kirjoitti:

        uudesti syntymisen tärkeyttä ja merkitystä minulle. Olenko minä selittänyt sinulle että kirkossa käyminen olisi uudesti syntymisen merkki..? Tai että kaikki papit olivat nuhteettomia Herran palveluksessaan.. en ole.

        Uskovan sydämen asennoituminen paljastaa uudesti syntyneen - hedelmistään puu tunnetaan..

        En halua tuomita ketään, mutta sen kuitenkin sanon vain että hurmostilat ja kaatumiset eivät tarkoita että ihminen olisi uudesti syntynyt..

        Uusi ihminen saa paremman luottamuksen Jumalaan ja rauhan - se on totta - mutta se ei jää siihen .. se on vain yksi puoli asiasta - kun Jumalan tuntemus kasvaa kasvaa muukin ymmärrys ... Raamattua on helpompi lukea ja ymmärtää - esimerkiksi oppii että Raamattu on "yksi sanoma" - koko Raamattu - Olen varma että Jumalan lapsia (joiksi minä heitä kutsun) on jokaisessa kirkossa myös A-kirkossa ja jopa kirkkojen ulkopuolella.. sillä ei se ole ihmisen hyvyys tai teot joka ratkaisee.. vaan Jumalan tahto ja meillä ei ole mitään sen asian kanssa tekemistä kenet Herra valitsee - me emme ole oikeutettuja leikkimään Kristusta .. se ei kuulu syntiselle ihmiselle vaan synnittömälle ... se on aina Jumalan tahto .. Kristus on se joka tuomitsee - sillä hänelle on kaikki valta annettu - mutta hän tuomitsee Jumalan tahdon mukaan koska Jumalan tahto on Kristuksen ..

        Hedelmistään puu tunnetaan - uudeksi syntyneelle ihmiselle on Jumalan tahto kaikkein tärkein - se on tärkeämpi kuin mikään muu, jopa tärkeämpi kuin hänen oma elämänsä ...

        Siksi on tärkeää, että se minkä hän uskoo Jumalan tahdoksi - myös todella on Jumalan tahto. Eikä vain omia höyryjä.. Sillä jos uudesti syntyminen rajoittuu vain ikäänkuin omaan pelastukseen ja tunteeseen ja "that's it" - ei se tarkoita vielä, että olisi täydelleen ymmärtänyt Jumalan tahdon merkityksen .. hedelmistään puu tunnetaan .. ei esimerkiksi parjaavan hengen hedelmä ole Jumalasta..

        Ei se auta että on kokenut suuren mullistuksen ja saanut synnit anteeksi, jos se jää siihen eikä välitä muista .. esimerkiksi kuinka muita kohdellaan, uskovaisia tai ei, ja luulee samalla että on saavuttanut erkoisaseman Jumalan edessä SITEN että saan alkaa muiden tuomariksi.. on luonnollisesti tärkeä osa uudesta elämästä että jättää taakseen ne vanhat ja seuraa Jeesusta ja opettelee Jeesuksen sanoista ITSELLEENKIN eikä vain muille.. sillä ei kukaan ole mitään ilman Jumalaa ...

        Älkää tuomitko ... rukoilkaa vihollistenne puolesta ... rakasta lähimmäistäsi niinkuin itseäsi ja niin edelleen ... ne ovat uuden ihmisen uuden elämän ohjeita.. koska ne ovat Jumalan tahto joka nousee Jumalan Sanasta ja ei kukaan elä vain leivästä vaan JOKAISESTA SANASTA joka Jumalan suusta lähtee..

        Joka haluaa olla uusi ihminen - tekee Jumalan tahdon elämänsä ohjenuoraksi.. ei se riitä että on saanut kokea syntien anteeksi saamisen ilon..

        Oletko johdattanut Kristuksen luo pelastukseen,muita ihmisiä. Oletko voittanut sieluja Herralle. Se on se tärkein asia,ei nyt ruvata puhumaan kuinka on kasvanut Herrassa.

        Esim.parjaamasi uskova.1. on johdattanut muitakin ihmisiä pelastukseen Kristuksessa.

        Mutta täytyy ensin itse kokea,ennenkö voi muita auttaa...

        Lähden nyt viikonlopuksi kursseille,enkä voi kirjoittaa...mutta jatketaan sitten tätä mielenkiintoista keskustelua.


      • merkkari
        Eki.. kirjoitti:

        Ei ole kysymys mistään opin-kohdista.

        eikä siitä kuinka tuntee raamatun.

        eikä siitä useinko käy kirkossa.

        eikä siitä kuinka hyvä ihminen on

        toki nuokin asiat ovat tärkeitä,mutta ne eivät uudesti-synnytä ketään.

        Itse muistan uudesti-syntymiseni 7.6.81.

        olin polvillani,ja minulle suoritettiin synnin-päästö. Tuli kevyt olo kun synnit olivat poissa painamasta. Rukoilija sanoi: "Joka hänen (Jeesuksen) luokse tulee en minä heitä pois"

        Silloin minulle annettiin usko lahjaksi.(ajattelin kun nyt olen tullut Jeesuksen luokse hän ei heitä minua pois.

        Ei kannata uskoa kaikkin pappeihin(kaan) eivät he osaa neuvoa pelastus kysymyksissä,kun monet papit eivät itsekään ole uudesti-syntyneet.

        Yksikin pappi sanoi "meidänhän pitää syntyä joka päivä uudesti"

        Väärin ihminen voi kokea vain kerran elämässään uudesti-syntymisen,mutta joka päivä voi tehdä parannusta.

        Meidän paikkakunnalla,erään lut.kirkon papin mielipuuhaa on kumota,jos joku kertoo uskostaan,hän sanoo:"ei siihen mitään valintoja,ja ratkaisuja tarvita"

        Uskoon tulo ratkaisun tekeminen uudesti-syntyminen kaikki tarkoittavat samaa asiaa.

        En tiedä oletko uudestisyntynyt? mutta jos et ole.
        Sano vain Jeesukselle "Haluan antaa kaiken sinulle,elämäni,ja sydämeni ota ne vastaan.

        "Huuda minua avuksesi hädän päivänä,niin minä pelastan sinut, mutta sinun on kunnioitettava minua"

        Siinä Jeesuksen ihania sanoja.

        Itse tulin uskoon nuorena poikana ja kuulin siitä puhuttavan uudestisyntymänä.
        Kesti kauan irtaantua tuosta harhaopista.
        Monet 60-luvun uudestisyntyneet ehtivät luopua (suurin osa) kunnes itse lukien totesin tuon kuvaannollisen "uudestisyntyminen" olevan oikeastaan väärinymmärrystä joka karsiutuu Raamattua lukien.
        Uudestisyntymisellä tarkoitetaan eri kohdissa eri asiaa.
        Jeesus käytti "uudestisyntymää" ilmaisten sen tuonpuoleisuuteen syntymäksi kuoleman jälkeen.
        Matteuksen evankeliumi:
        19:28 Niin Jeesus sanoi heille: "Totisesti minä sanon teille: siinä uudestisyntymisessä, jolloin Ihmisen Poika istuu kirkkautensa valtaistuimella, saatte tekin, jotka olette minua seuranneet, istua kahdellatoista valtaistuimella ja tuomita Israelin kahtatoista sukukuntaa.

        Pelastus on vastaavasti väärinymmärretty.
        1.Korinttolaiskirje:
        15:2 ja jonka kautta te myös pelastutte, jos pidätte siitä kiinni semmoisena, kuin minä sen teille julistin, ellette turhaan ole uskoneet.

        Kuten huomaat, ei uskoontulo ole pelastus. Se on uskossaelämisen alkua jonka varrella on pidettävä kiinni puhtaasta opetuksesta ja pysyttävä siinä loppuun asti. Ja opetus on kehitystä varten.

        2.Timoteuksen kirje:
        3:15 ja koska jo lapsuudestasi saakka tunnet pyhät kirjoitukset, jotka voivat tehdä sinut viisaaksi, niin että pelastut uskon kautta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa.

        6:9 Mutta teistä, rakkaat, uskomme sitä, mikä on parempaa ja mikä koituu teille pelastukseksi - vaikka puhummekin näin.
        9:28 samoin Kristuskin, kerran uhrattuna ottaakseen pois monien synnit, on toistamiseen ilman syntiä ilmestyvä pelastukseksi niille, jotka häntä odottavat.

        Ja seuraava;
        10:39 Mutta me emme ole niitä, jotka vetäytyvät pois omaksi kadotuksekseen, vaan niitä, jotka uskovat sielunsa pelastukseksi. >>>> Paavalihan puhuu seurakunnassa jo oleville. Usko on toki jatkuva pelastus koko matkaltaan, missä vaiheessa sitten eroammekin tästä maailmasta.

        Varsin huono kuvaus olisi sanoa pelastuksen olevan jonkun kirkkokunnan opetuksessa pysymistä, sillä sehän on monin kohdin poikkeavaa eri uskonsuunnilla.


      • tuhat ja yksi
        alex-kasi kirjoitti:

        Vasiten kuisaavat????
        HE?

        Ei kukaan kiusaa enkä minä ole "he", joten voit lopettaa tuon konspiratioteoriasi .. se on vain omaa keksintöäsi - ei muuta..

        Minä kirjoitan siitä uskova_1:den jo vuosikausia jatkuneesta sairaasta adventistien vainomisesta jolla ei tunnu olevan loppua..

        uskova_1 haluaa ottaa Ellenin paikan adventististien ajatuksissa - taistelee Elleniä vastaan.. ei uskova_1 lähes lähes koskaan puhu edes Raamatusta - Riitta puhuu Ellenistä ... on puhunut jo vuosikausia ja haluaa todistaa olevansa PAREMPI kuin Ellen.. Riitta kaivaa esiin 150 vanhoja kirjoituksia ja vääristelee niitä mielensä mukaan ja uskottelee sitten palstalaisille ttä kaikki adventistit ovat sekopäitä - monet uskovat ja liittyvät parjaajiin - uskoivat he sitten Jumalaan tai eivät.. uskova_1 ei siitä piittaa - koska jokainen joka on hänen puolellaan on tervetullut mukaan parjamaan.. ja monet lankeavat .. uskovat niinkuin ei uskovat..

        Siitä minä (eikä HE) kirjoitan...

        Mitä muuten tarkoitit sanmalla HE?

        Adventisteja???

        Mutta enhän minä ole edes adventisti ja kuitenkin sanot HE... vai ketä tarkoitit?

        Ja mitä keskustelun aloittajan viestiin tulee , se oli niin paljon totta ,jotta katsoin osallistua keskusteluun, näemmä et paljon kestä kannastasi poikkeavia mielipiteitä, etkä enää ole kehityskelpoinen ottamaan uusia virikkeitä ajatteluusi.

        "Ei kukaan kiusaa enkä minä ole "he", joten voit lopettaa tuon konspiratioteoriasi .. se on vain omaa keksintöäsi - ei muuta.. avia mielipiteitä."

        Lisäksi erehdyt jos vain ajattelet siten ettei kukaan muu ole kanssani samaa mieltä asioista.

        Muuten olen tavattoman huono keksimään ,enkä ole keksinyt juuri mitään.Kerron vain siten miten ymmärrän asioiden olevan ja se on enemmän totta kuin Adventistien Danielin kirjaan perustuvat opit yhteensä !

        Siis enemmän kuin sinä ja "he" .

        Ei todellakaan tiedä mitä kukin on ja mihin uskoo ja miten ajattelee ,ei myöskään sitä onko kirjoittaja jo pistetty holhoukseen vai olisikko hän sen tarpeessa "he".

        Tuohon viestiketjun loppuun kirjoitin miten Dan.9:27. voitaisiin jo kääntää valistuneille ihmisille !

        ja valistumattomat voisivat vielä lueskella Raamattua kannesta kanteen päivät pitkät ,toistaen lukemansaniin monta kertaa että sekoaisi unissa ja näyissä sitten selittäsi taas Danielin kirjaan perustuen uuden odotuksen ajan jne,.


      • alex-kasi
        tuhat ja yksi kirjoitti:

        Ja mitä keskustelun aloittajan viestiin tulee , se oli niin paljon totta ,jotta katsoin osallistua keskusteluun, näemmä et paljon kestä kannastasi poikkeavia mielipiteitä, etkä enää ole kehityskelpoinen ottamaan uusia virikkeitä ajatteluusi.

        "Ei kukaan kiusaa enkä minä ole "he", joten voit lopettaa tuon konspiratioteoriasi .. se on vain omaa keksintöäsi - ei muuta.. avia mielipiteitä."

        Lisäksi erehdyt jos vain ajattelet siten ettei kukaan muu ole kanssani samaa mieltä asioista.

        Muuten olen tavattoman huono keksimään ,enkä ole keksinyt juuri mitään.Kerron vain siten miten ymmärrän asioiden olevan ja se on enemmän totta kuin Adventistien Danielin kirjaan perustuvat opit yhteensä !

        Siis enemmän kuin sinä ja "he" .

        Ei todellakaan tiedä mitä kukin on ja mihin uskoo ja miten ajattelee ,ei myöskään sitä onko kirjoittaja jo pistetty holhoukseen vai olisikko hän sen tarpeessa "he".

        Tuohon viestiketjun loppuun kirjoitin miten Dan.9:27. voitaisiin jo kääntää valistuneille ihmisille !

        ja valistumattomat voisivat vielä lueskella Raamattua kannesta kanteen päivät pitkät ,toistaen lukemansaniin monta kertaa että sekoaisi unissa ja näyissä sitten selittäsi taas Danielin kirjaan perustuen uuden odotuksen ajan jne,.

        keskustele usealla nimimerkillä - ja kyllä minä kestän kannastani poikkeavia mielipiteitä.

        Mutta tämä vuosikausia kestänyt adventistien parjaaminen on väärin - mutta sano mitä haluat - ei se minua muuta mitenkään. Eikä se että parjaaminen on väärin muutu vaikka olisin ihan hiljaa ...

        En minä luule mitään - ja tässä ei ollut puhe Danielin kirjasta :) mistä se tähän keskusteluun pulpahti.

        En minä ainakaan ole kääntänyt Danielinkirjaa kenellekään.. olet kuule niin omien luulojasi vallassa että... En minä ole adventisti - enkä ole koskaan ollut - te vain höpötätte antiadventismissanne että jokainen joka ei ala parjaamaan adventisteja on adventisti.. Eikö olisi jo aika herätä - VALTA OSA NIISTÄ JOTKA EIVÄT PARJAA ADVENTISTEJA .. EIVÄT ITSE OLE ADVENTISTEJA.. ala siltä pohjalta ... :) ensi kerralla.. te adventistien parjaajat olette ns. väehemmistö - vain pikku "klikki" joille on tullut nämä adventistien asiat kuin punainen vaate..


      • alex-kasi
        Eki.. kirjoitti:

        Oletko johdattanut Kristuksen luo pelastukseen,muita ihmisiä. Oletko voittanut sieluja Herralle. Se on se tärkein asia,ei nyt ruvata puhumaan kuinka on kasvanut Herrassa.

        Esim.parjaamasi uskova.1. on johdattanut muitakin ihmisiä pelastukseen Kristuksessa.

        Mutta täytyy ensin itse kokea,ennenkö voi muita auttaa...

        Lähden nyt viikonlopuksi kursseille,enkä voi kirjoittaa...mutta jatketaan sitten tätä mielenkiintoista keskustelua.

        ei ihmisen teko - jos sinä tai minä kerromme Jumalasta ja Hänen todellisesta olemuksestaan ja todellisista ominaisuuksistaan.. se on meidän tehtävämme..

        Jos joku saa laahattua yhden haaksirikkoisen tai kuoleman sairaan johonkin kiihkolahkon kokoukseen ja siellä kaatavat ja tekevät temppujaan - ei se tarkoita että se ihminen on pelastettu.. en sano että ei Jumala pelasta sitäkin ihmistä - mutta ei sen tähden että ihminen on kuin mieltä vailla jossain kokouksessa..

        http://www.youtube.com/watch?v=ZjXSS2gY9mQ&NR=1

        Pelastus on ihan muuta .. se on elämää Jumalan valossa - ei missään hurmiossa ja taianomaisessa spiritisessä uskossa, jossa kaikki on kuin unta ja uskotaan mitä käsketään uskomaan .. nähdään näkyjä - saatanaa tai jotain muuta.. niinkuin Riitta parka - näki saatanan joka HAISI rikinkatkulle ????

        Jokainen vähänkin asiaa ymmärtävä tajuaa että sellainen on vain sairasta mielikuvitusta.. vai on saatana rikinkatkulle haiseva olento???

        Siis - jos sellaisia ihmiselle tapahtuu on aika juosta lääkäriin.. tai ainakin lakata käyttämästä huumeita.. ei sellainen ole Raamatusta .. se on varmaa se on omien mielikuvitusten tuotetta ..

        Voinhan minä ymmärtää että se on kova kokemus ja että se panee ajattelemaan - mutta ei se ole samaa kuin Jumalan tuntemus -

        Rehellinen kysymys: Mihin ihminen silloin uskoo?

        Rehellinen vastaus: Ikuiseen piinaan - ja mitä tekee ihminen joka uskoo sellaiseen - HÄN PELKÄÄ.

        Riittakin pelkäsi jo nuoresta lähtien helvettiä ja että joutuu sinne kitumaan ikuisesti.. ja jos esimerkiksi viet ihmisen joka on vakavasti sairas tai masentunut tai ehkä kuoleman sairas jonkin kaatajan luo joka ensin uhkaa ikuisella piinalla ja sitten LUPAA PELASTAA hänet siitä.... ??!!! Ja kun ihminen hädissään tekee mitä käsketään - kutsutko SITÄ uskoon tuloksi?

        Minä en tee.

        Mutta - kuten jo sanoin Jumalan armo suuri ja en koskaan väitä että Jumala ei armossaan pelasta häntäkin - se on Jumalan teko ja päätös..

        Sinullekin yksi rehellinen kysymys:
        Mitä uskosi sisältää - pelastuksen - ok - entä mihin uskot? mikä on SE mikä sinut pelastaa ja MIKSI?

        En minä halua sinun uskoasi väheksyä, mutta jos ajattelet asiaa - niin tiedätkö MIKSI uskosi pelastaa? ja mistä?

        Jokaisen joka uskoo tulee tietää se - tulee tietää MIHIN uskoo..ja miksi - EIKÖ NIIN?

        Sillä se on juuri SE pelastava usko joka osoittaa Jumalan OLEMUKSEN ja opettaa MIKSI kaikki on siten kuin ne on ..

        Jumala kirjoittaa lakinsa (tahtonsa) ihmiseen ei siten että lain vaatimus pantaisi ihmisen pelastuksen ehdoksi - vaan ymmärryksen tähden - että ihminenn ymmärtäisi sen - ilman kaatumisia tai hurmoksia - vain Jumalann Sana, rauha ja valo ja varmuutta lupauksen täydellisestä täyttymyksestä .. Jumalassa ... KAIKKI SELVIÄÄ ..

        Oletko ymmärtänyt kaiken tämän vai kaatuiletko kun alkaa paineet nousta liikaa.. Jos niin teet niin sanon vain että voit yhtä hyvin mennä rokkikonserttiin.. heillä on juuri samanlaiset kokemukset ...

        Kuka johdattaa ihmisen Jumalan luo - Jumalan TAHTO ja se tulee ilmi Hänen Sanassaan.. jos se luetaan samassa hengessä kuin se kirjoitettukin -Jumalan Pyhän Hengen ollessa läsnä .. ilman hurmostiloja tai kaatumisia..


      • tuhat ja yksi
        alex-kasi kirjoitti:

        keskustele usealla nimimerkillä - ja kyllä minä kestän kannastani poikkeavia mielipiteitä.

        Mutta tämä vuosikausia kestänyt adventistien parjaaminen on väärin - mutta sano mitä haluat - ei se minua muuta mitenkään. Eikä se että parjaaminen on väärin muutu vaikka olisin ihan hiljaa ...

        En minä luule mitään - ja tässä ei ollut puhe Danielin kirjasta :) mistä se tähän keskusteluun pulpahti.

        En minä ainakaan ole kääntänyt Danielinkirjaa kenellekään.. olet kuule niin omien luulojasi vallassa että... En minä ole adventisti - enkä ole koskaan ollut - te vain höpötätte antiadventismissanne että jokainen joka ei ala parjaamaan adventisteja on adventisti.. Eikö olisi jo aika herätä - VALTA OSA NIISTÄ JOTKA EIVÄT PARJAA ADVENTISTEJA .. EIVÄT ITSE OLE ADVENTISTEJA.. ala siltä pohjalta ... :) ensi kerralla.. te adventistien parjaajat olette ns. väehemmistö - vain pikku "klikki" joille on tullut nämä adventistien asiat kuin punainen vaate..

        "En minä luule mitään - ja tässä ei ollut puhe Danielin kirjasta :) mistä se tähän keskusteluun pulpahti. "

        Minun mielestä juuri Danielin kirjasta keskustelu lähti liikkeelle ja siksi tulinkin esittämään mielipiteitä !

        Sinä et vain sanaakaan keskustellut aloittajan aiheesta !

        On eriasia Adventistien oppia osoittaa kyseenalaiseksi ja "parjata Adventisteja " sitä paitsi siinä välissä on vielä se NIMIMERKKIKIN!

        Joten ei aivan henkilökohtaisuutta, jotkut vaan ovat jostain ihmeen syystä lähteneet omalla nimellään keskusteluihin mukaan (Ovat niin varmoja , - kait asiansa oikeellisuudesta, josta kohdallasi olen kuitenkin erimieltä, koska et suostunut keskustelemaan aloittajan laittaman viestin pohjalta vaan kirjoittelit omiasi.)

        Pistä oma aloitus jos haluat "parjata" jonkun nimimerkkiä !

        Muuten et mahda mitään esittämälleni Danielin kirjan tulkinnalle !

        Et pysty edes osoittamaan yhtä ainutta jaetta Danielin kirjasta jossa kerrotaan Jeesus Nasaretilaisesta !?


      • alex-kasi
        tuhat ja yksi kirjoitti:

        "En minä luule mitään - ja tässä ei ollut puhe Danielin kirjasta :) mistä se tähän keskusteluun pulpahti. "

        Minun mielestä juuri Danielin kirjasta keskustelu lähti liikkeelle ja siksi tulinkin esittämään mielipiteitä !

        Sinä et vain sanaakaan keskustellut aloittajan aiheesta !

        On eriasia Adventistien oppia osoittaa kyseenalaiseksi ja "parjata Adventisteja " sitä paitsi siinä välissä on vielä se NIMIMERKKIKIN!

        Joten ei aivan henkilökohtaisuutta, jotkut vaan ovat jostain ihmeen syystä lähteneet omalla nimellään keskusteluihin mukaan (Ovat niin varmoja , - kait asiansa oikeellisuudesta, josta kohdallasi olen kuitenkin erimieltä, koska et suostunut keskustelemaan aloittajan laittaman viestin pohjalta vaan kirjoittelit omiasi.)

        Pistä oma aloitus jos haluat "parjata" jonkun nimimerkkiä !

        Muuten et mahda mitään esittämälleni Danielin kirjan tulkinnalle !

        Et pysty edes osoittamaan yhtä ainutta jaetta Danielin kirjasta jossa kerrotaan Jeesus Nasaretilaisesta !?

        TODELLINEN SYY tähän ja muihin Riittan kirjoituksiin tällä palstalla on hyökätä Ellenin oppeja vastaan. Etkö sitä huomaa? Riitta kirjoittaa lähes aina ELLENISTÄ - ei Riitta kirjoita Raamatun Sanasta vaikka onkin kirjoittavinaan. Tarkoitus on kohentaa hiillosta adventismia vastaan - SE on se todellinen aihe mistä Riitta lähes aina kirjoittaa. Se on paljolta juuri näiden kirjoitusten seurauksena palstalla liikkuu väkeä joiden AINOA tarkoitus on pilkata adventisteja - he eivät usko edes Jumalaan mutta silti käyttävät Riittalta opittuja argumentteja ihmisiä pilkatessaan. Riitan kirjoitukset ovat vääristeltyjä - sen tiedän minäkin koska "oikeat adventistit" ovat kertoneet mihin he uskovat ja miten he ajattelevat. Eikö teitä parjaajia koskaan ihmetytä, että kun te kirjoitatte adventistien uskosta ja he sanovat teille että "EI - ei noin" ja yrittävät sitten selittää kuinka asia oikeastaan on HEIDÄN mielestään ja uskossaan.

        Mitä itua on sellaisesta että toistellaan samoja valheita ihmisten uskosta - kunnes itsekin aletaan uskomaan niihin???

        Riitta kaivaa vanhoja Ellenin kirjoituksia - kaivaisi omiaan - tai viidesläisten .. siellä kyllä riittää töitä .. mutta hän hiljaa jopa siitä mihin seurakuntaan kuuluu.. jotta ei se joutuisi alttiiksi muiden kirjoituksille..

        Ei tämä Riittan touhu ole kuin oman "uskon" oikeuttamista toisten panettelulla..

        Otetaan esimerkiksi Riittan usko "ikuiseen piinaan" - eihän Riitta siitä koskaan keskustele asiallisesti - mitä sellainen usko on - ja mitä se tekee ihmiselle. Riitta itse kertoo että se on hänen uskonsa alkujuuri.. sairas pelko olemattomasta... sitä Riitta levittää, mutta jos siitä kirjoittaa, ei takuulla tule kunnon keskustelua.

        Koko touhu osoittaa vain että hän on SOKEA ikuiseen piinaan uskova nainen joka on kokenut kovia elämässään, huumeineen ja ties mitä .. ja kaikkien niiden erehdyksiensä seurauksena on nyt "piina uskossa" .. uskoen että jos ei ihmiset koe samaa kuin hän he eivät ole uskossa - siis ihan sairasta touhua..

        Ei Riitta saa ketään täysissä sielun voimissa olevaa uskomaan ettei sellaiseen harhaan uskova PELKÄÄ - ja JOS ei pelkää - niin silloin on jossain mätää.. Kyllä minä ainakin pelkäisin kaikkien maailman ihmisten puolesta jos minulla olisi niin älytön usko - että Kaikkivaltias, Kaikkiviisas Oikeudenmukainen Kaiken elämän Luoja ja Yllä pitäjä - loi elämää ikuisesti piinattavaksi...

        Riitta uskoo niin . . ja syyttää siitä sitten ihmispoloista joka on syntynyt tähän pahuuden turmelemaan maailmaan "jos et usko niinkuin minä joudut helvetin tulimereen" ... ja SIKSI Riitta on muka oikeutettu vääristelemään ja parjaamaan ihmisiä heidän uskostaan KOSKA HE EIVÄT USKO kuin Riitta - HE EIVÄT USKO että kukaan joutuu ikuisesti kitumaan helvetin tuliseen pätsiin ..

        SE ON RIITTAN KIRJOITUSTEN SYY.. eikä mikään muu - oma väärä uskonsa ... jonka hän haluaa panna adventistien sydämmiin..

        Mutta katsohan mitkä on Riittan kirjoitusten hedelmät - jopa Jumalaa pilkkaavat herhiläiset viettävät päivittäin aikaansa Adventismi palstalla heitä pilkkaamassa... joka päivä he ovat olevinaan adventisteja ja kirjoittelevat typeryyksiä ja monet uskovat että adventistit ovat sellaisia..

        Miksi ihmiset kieltäytyvät lukemasta A-kirkon palstaa - sillähän lukee mihin he uskovat..

        Oletko tietoinen ? että adventistit olivat aikanaan kirjoittelemassa Herätyspalstalla, mutta heitä ajettiin kaiken aikaa sieltäpois ja Riitta oli yksi niistä jotka HUUSIVAT kovimmalla äänellä..

        Kun adventistit sitten saivat OMAN palstan ja alkoivat kirjoitella uskostaan - miten kävikään - Herätyspalsta vaikeni.. Riitta ei enää ollutkaan kiinnostava.. kukaan ei enää lukenutkaan hänen kirjoituksiaan ... Riittan "sanoma" ei kiinnostanutkaan enää kun se ei ollutkaan parjaamista..

        Siksi Riitta "unohti" että oli itse ollut ajanmassan adventisteja pois Herätyspalstalta "omalle palstalle" ja seurasikin heidän perässään Adventismi palstalle ja jatkoi parjaamistaan entiseen malliin..

        Koko Riittan touhu on niin takaperoista oman itsensä korostamista, oman sairaan ikuisen piinan oppinsa levittämistä, rikinkautkuisine saatanoineen.. Riitta voisi kirjoittaa omista asioistaan eikä vääristellä muiden uskoa ..

        Minulle ovat adventistit uskon veljiä ja sisaria siinä missä muutkin, en ole KOSKAAN NÄHNYT YHTÄÄN TÄYDELLISTÄ uskovaa. Toisten uskon vuosikausia jatkuva pilkkaaminen ja sen sisällön vääristeleminen ja oman HARHAN väkisin syöttäminen on ihan sairasta touhua.


      • tuhat ja yksi
        alex-kasi kirjoitti:

        TODELLINEN SYY tähän ja muihin Riittan kirjoituksiin tällä palstalla on hyökätä Ellenin oppeja vastaan. Etkö sitä huomaa? Riitta kirjoittaa lähes aina ELLENISTÄ - ei Riitta kirjoita Raamatun Sanasta vaikka onkin kirjoittavinaan. Tarkoitus on kohentaa hiillosta adventismia vastaan - SE on se todellinen aihe mistä Riitta lähes aina kirjoittaa. Se on paljolta juuri näiden kirjoitusten seurauksena palstalla liikkuu väkeä joiden AINOA tarkoitus on pilkata adventisteja - he eivät usko edes Jumalaan mutta silti käyttävät Riittalta opittuja argumentteja ihmisiä pilkatessaan. Riitan kirjoitukset ovat vääristeltyjä - sen tiedän minäkin koska "oikeat adventistit" ovat kertoneet mihin he uskovat ja miten he ajattelevat. Eikö teitä parjaajia koskaan ihmetytä, että kun te kirjoitatte adventistien uskosta ja he sanovat teille että "EI - ei noin" ja yrittävät sitten selittää kuinka asia oikeastaan on HEIDÄN mielestään ja uskossaan.

        Mitä itua on sellaisesta että toistellaan samoja valheita ihmisten uskosta - kunnes itsekin aletaan uskomaan niihin???

        Riitta kaivaa vanhoja Ellenin kirjoituksia - kaivaisi omiaan - tai viidesläisten .. siellä kyllä riittää töitä .. mutta hän hiljaa jopa siitä mihin seurakuntaan kuuluu.. jotta ei se joutuisi alttiiksi muiden kirjoituksille..

        Ei tämä Riittan touhu ole kuin oman "uskon" oikeuttamista toisten panettelulla..

        Otetaan esimerkiksi Riittan usko "ikuiseen piinaan" - eihän Riitta siitä koskaan keskustele asiallisesti - mitä sellainen usko on - ja mitä se tekee ihmiselle. Riitta itse kertoo että se on hänen uskonsa alkujuuri.. sairas pelko olemattomasta... sitä Riitta levittää, mutta jos siitä kirjoittaa, ei takuulla tule kunnon keskustelua.

        Koko touhu osoittaa vain että hän on SOKEA ikuiseen piinaan uskova nainen joka on kokenut kovia elämässään, huumeineen ja ties mitä .. ja kaikkien niiden erehdyksiensä seurauksena on nyt "piina uskossa" .. uskoen että jos ei ihmiset koe samaa kuin hän he eivät ole uskossa - siis ihan sairasta touhua..

        Ei Riitta saa ketään täysissä sielun voimissa olevaa uskomaan ettei sellaiseen harhaan uskova PELKÄÄ - ja JOS ei pelkää - niin silloin on jossain mätää.. Kyllä minä ainakin pelkäisin kaikkien maailman ihmisten puolesta jos minulla olisi niin älytön usko - että Kaikkivaltias, Kaikkiviisas Oikeudenmukainen Kaiken elämän Luoja ja Yllä pitäjä - loi elämää ikuisesti piinattavaksi...

        Riitta uskoo niin . . ja syyttää siitä sitten ihmispoloista joka on syntynyt tähän pahuuden turmelemaan maailmaan "jos et usko niinkuin minä joudut helvetin tulimereen" ... ja SIKSI Riitta on muka oikeutettu vääristelemään ja parjaamaan ihmisiä heidän uskostaan KOSKA HE EIVÄT USKO kuin Riitta - HE EIVÄT USKO että kukaan joutuu ikuisesti kitumaan helvetin tuliseen pätsiin ..

        SE ON RIITTAN KIRJOITUSTEN SYY.. eikä mikään muu - oma väärä uskonsa ... jonka hän haluaa panna adventistien sydämmiin..

        Mutta katsohan mitkä on Riittan kirjoitusten hedelmät - jopa Jumalaa pilkkaavat herhiläiset viettävät päivittäin aikaansa Adventismi palstalla heitä pilkkaamassa... joka päivä he ovat olevinaan adventisteja ja kirjoittelevat typeryyksiä ja monet uskovat että adventistit ovat sellaisia..

        Miksi ihmiset kieltäytyvät lukemasta A-kirkon palstaa - sillähän lukee mihin he uskovat..

        Oletko tietoinen ? että adventistit olivat aikanaan kirjoittelemassa Herätyspalstalla, mutta heitä ajettiin kaiken aikaa sieltäpois ja Riitta oli yksi niistä jotka HUUSIVAT kovimmalla äänellä..

        Kun adventistit sitten saivat OMAN palstan ja alkoivat kirjoitella uskostaan - miten kävikään - Herätyspalsta vaikeni.. Riitta ei enää ollutkaan kiinnostava.. kukaan ei enää lukenutkaan hänen kirjoituksiaan ... Riittan "sanoma" ei kiinnostanutkaan enää kun se ei ollutkaan parjaamista..

        Siksi Riitta "unohti" että oli itse ollut ajanmassan adventisteja pois Herätyspalstalta "omalle palstalle" ja seurasikin heidän perässään Adventismi palstalle ja jatkoi parjaamistaan entiseen malliin..

        Koko Riittan touhu on niin takaperoista oman itsensä korostamista, oman sairaan ikuisen piinan oppinsa levittämistä, rikinkautkuisine saatanoineen.. Riitta voisi kirjoittaa omista asioistaan eikä vääristellä muiden uskoa ..

        Minulle ovat adventistit uskon veljiä ja sisaria siinä missä muutkin, en ole KOSKAAN NÄHNYT YHTÄÄN TÄYDELLISTÄ uskovaa. Toisten uskon vuosikausia jatkuva pilkkaaminen ja sen sisällön vääristeleminen ja oman HARHAN väkisin syöttäminen on ihan sairasta touhua.

        Niin ei köhänse Uskova yhden tosiasioiden julkituonti pistä vielä muutama kehän ympyrää kiretämään !

        Ei välttämättä tarvitsisi hermostua uskova yhden totuudesta , vaan olisi johdon mukaisempi toimintatapa ottaa niistä selvää puhuuko hän totta , kai hän tiedoilleen lähdeaineiston sanoo jos kiltisti kysyy .

        Voit minultakin kysyä miksi ja miten Adventistit Danielin kirjan tulkinnassa erehtyy koska siitä oli aloituksessa kysymys .

        Ne vain täytyy jae jakeelta käsitellä ,muuten asioihin perehtymätön kyllä sekoaa niissä .


      • tulkinta
        tuhat ja yksi kirjoitti:

        Niin ei köhänse Uskova yhden tosiasioiden julkituonti pistä vielä muutama kehän ympyrää kiretämään !

        Ei välttämättä tarvitsisi hermostua uskova yhden totuudesta , vaan olisi johdon mukaisempi toimintatapa ottaa niistä selvää puhuuko hän totta , kai hän tiedoilleen lähdeaineiston sanoo jos kiltisti kysyy .

        Voit minultakin kysyä miksi ja miten Adventistit Danielin kirjan tulkinnassa erehtyy koska siitä oli aloituksessa kysymys .

        Ne vain täytyy jae jakeelta käsitellä ,muuten asioihin perehtymätön kyllä sekoaa niissä .

        ei pidä yhtä uskonpuhdistajien tulkintojen kanssa, eikä raamatun kokonaiskuvan.
        Se on väärä, niin väärä, että ei edes kannata siitä lähteä kinastelemaan, koska et pysty katsomaan asioita muusta kulmasta.


      • tuhat ja yksi
        tulkinta kirjoitti:

        ei pidä yhtä uskonpuhdistajien tulkintojen kanssa, eikä raamatun kokonaiskuvan.
        Se on väärä, niin väärä, että ei edes kannata siitä lähteä kinastelemaan, koska et pysty katsomaan asioita muusta kulmasta.

        Mutta siinä väärin;

        "Se on väärä, niin väärä, että ei edes kannata siitä lähteä kinastelemaan, koska et pysty katsomaan asioita muusta kulmasta."

        Miksi väärä ?
        Ja miksi kinastelisimme olen esittänyt Danielin kirjan erilaisten tulkintojen vertailemista jae jakeelta !

        Ja siinä vertailussa vasta pystyisit päättelemään tunnenko yhtään muunlaisia Danielin kirjan tulkintoja .( Minun tulkintani , on Danielin unet !)

        Ja se on erilainen kuin kaikki muut Kristinuskon synnyttämää tuhatta erilaista tulkintaa.

        Esitän vain yhtä tulkintaa ja jos sen pystytte kaatamaan en esitä sitä yhtäkään , en ole sellainen kuin uskonsuunnat ovat ,virheelliset lue ,(aikamääritelmät umpeen menneet tulkinnat HE muuttavat -, uudistavat!) Samoin tekevät myös Veijonen ja Melleri ,jotka lienevät Suomi 24 keskustelussa tunnetuimmat ,jotka ovat seillä omilla nimillään .

        Uskon puhdistajien tulkinnat eivät pidä paikkaansa , ainakaan silloin jos he selittävät Danielin kirjan sisältävän tietoa Jeesus Nasaretilaisesta .

        Kerro missä jakeessa Danielin kirjassa esiintyy Jeesus Nasaretilainen ?

        Kerro se jae ?,niin kerron sen miten ymmärrän tuon jakeen !

        Et pysty siihen !Miksi et ?


      • Eki..
        alex-kasi kirjoitti:

        ei ihmisen teko - jos sinä tai minä kerromme Jumalasta ja Hänen todellisesta olemuksestaan ja todellisista ominaisuuksistaan.. se on meidän tehtävämme..

        Jos joku saa laahattua yhden haaksirikkoisen tai kuoleman sairaan johonkin kiihkolahkon kokoukseen ja siellä kaatavat ja tekevät temppujaan - ei se tarkoita että se ihminen on pelastettu.. en sano että ei Jumala pelasta sitäkin ihmistä - mutta ei sen tähden että ihminen on kuin mieltä vailla jossain kokouksessa..

        http://www.youtube.com/watch?v=ZjXSS2gY9mQ&NR=1

        Pelastus on ihan muuta .. se on elämää Jumalan valossa - ei missään hurmiossa ja taianomaisessa spiritisessä uskossa, jossa kaikki on kuin unta ja uskotaan mitä käsketään uskomaan .. nähdään näkyjä - saatanaa tai jotain muuta.. niinkuin Riitta parka - näki saatanan joka HAISI rikinkatkulle ????

        Jokainen vähänkin asiaa ymmärtävä tajuaa että sellainen on vain sairasta mielikuvitusta.. vai on saatana rikinkatkulle haiseva olento???

        Siis - jos sellaisia ihmiselle tapahtuu on aika juosta lääkäriin.. tai ainakin lakata käyttämästä huumeita.. ei sellainen ole Raamatusta .. se on varmaa se on omien mielikuvitusten tuotetta ..

        Voinhan minä ymmärtää että se on kova kokemus ja että se panee ajattelemaan - mutta ei se ole samaa kuin Jumalan tuntemus -

        Rehellinen kysymys: Mihin ihminen silloin uskoo?

        Rehellinen vastaus: Ikuiseen piinaan - ja mitä tekee ihminen joka uskoo sellaiseen - HÄN PELKÄÄ.

        Riittakin pelkäsi jo nuoresta lähtien helvettiä ja että joutuu sinne kitumaan ikuisesti.. ja jos esimerkiksi viet ihmisen joka on vakavasti sairas tai masentunut tai ehkä kuoleman sairas jonkin kaatajan luo joka ensin uhkaa ikuisella piinalla ja sitten LUPAA PELASTAA hänet siitä.... ??!!! Ja kun ihminen hädissään tekee mitä käsketään - kutsutko SITÄ uskoon tuloksi?

        Minä en tee.

        Mutta - kuten jo sanoin Jumalan armo suuri ja en koskaan väitä että Jumala ei armossaan pelasta häntäkin - se on Jumalan teko ja päätös..

        Sinullekin yksi rehellinen kysymys:
        Mitä uskosi sisältää - pelastuksen - ok - entä mihin uskot? mikä on SE mikä sinut pelastaa ja MIKSI?

        En minä halua sinun uskoasi väheksyä, mutta jos ajattelet asiaa - niin tiedätkö MIKSI uskosi pelastaa? ja mistä?

        Jokaisen joka uskoo tulee tietää se - tulee tietää MIHIN uskoo..ja miksi - EIKÖ NIIN?

        Sillä se on juuri SE pelastava usko joka osoittaa Jumalan OLEMUKSEN ja opettaa MIKSI kaikki on siten kuin ne on ..

        Jumala kirjoittaa lakinsa (tahtonsa) ihmiseen ei siten että lain vaatimus pantaisi ihmisen pelastuksen ehdoksi - vaan ymmärryksen tähden - että ihminenn ymmärtäisi sen - ilman kaatumisia tai hurmoksia - vain Jumalann Sana, rauha ja valo ja varmuutta lupauksen täydellisestä täyttymyksestä .. Jumalassa ... KAIKKI SELVIÄÄ ..

        Oletko ymmärtänyt kaiken tämän vai kaatuiletko kun alkaa paineet nousta liikaa.. Jos niin teet niin sanon vain että voit yhtä hyvin mennä rokkikonserttiin.. heillä on juuri samanlaiset kokemukset ...

        Kuka johdattaa ihmisen Jumalan luo - Jumalan TAHTO ja se tulee ilmi Hänen Sanassaan.. jos se luetaan samassa hengessä kuin se kirjoitettukin -Jumalan Pyhän Hengen ollessa läsnä .. ilman hurmostiloja tai kaatumisia..

        Kyllä on,koska siis olet antanut Jumalan uudesti-synnyttää sinut. Sen päivän kyllä tietää jos on uudesti-syntynyt. Minä pystyn koska tahansa sen kertomaan,jos joku kysyy koska olen sen kokenut. Mutta vaikka olisi pappi,hän alkaa selittelemään,liirum-laarumia,jos ei ole sitä kokenut. Sinäkin alkaat puhumaan kaatuilemisesta,ja ikuisesta piinasta,kun et osaa vastata. Oletko uudesti-syntynyt? Oppi-kysymykset ovat asia erikseen,ne eivät pelasta.

        John.3/3." vastasi Jeesus,ja sanoi hänelle:"Totisesti totisesti minä sanon sinulle:Joka ei synny uudesti ylhäältä,se ei voi nähdä Jumalan valtakuntaa"

        Siis asia on vakava. Nikodeemus oli Juutalaisten hallitus-miehiä.ja aikansa pappeja. Eikä hän tiennyt.

        Mutta hän meni yöllä salaa Jeesuksen luokse,jolloin Jeesus vastasi nämä edellä mainitut sanat.


      • uskontunnustus
        uskova_1 kirjoitti:

        Onpa onni, että kirjoitukseni ovat luettavissa täältä Suomi24:stä niin, että jokainen voi itse tarkistaa, että syydät omia valeitasi minun sanomikseni ja olet valehtelija!

        1. valheesi: "Vain itse tietoista - omien näkyjensä kautta saanutta uskoaan ja omaa "Raamatun tulkintaansa" ikuisine piinoineen ja omine vaatimuksineen"

        Ei ikuinen helvetin rangaistus ole oma tulkintani, vaan Raamatun sanaa ja kristikunnan käsitys kautta aikojen.

        2. "Riitta näki (eeelleen omien kirjoituksiensa mukaan) Jeesuksen puhumassa sänkynsä jalkopäässä ja antamassa hänelle tehtävää.."

        Omaa keksintöäsi, saatana se oli, joka ilmestyi sänkyni päätyyn, kun en vielä ollut uskossa. Jumala on antanut minulle kutsumuksen ja mission, mutta ei sängyn päässä.

        3. "Riitta kertoi kuinka hän näki kirkkaan valon kävellessään tiellä ja on nyt varma että se on Jumalasata... (eikä esimerkiksi joku häiriö tuskallisten kokemustensa seurauksena)"

        En ole kirjoittanut mistään tuollaisesta, panettelun ja mustamaalaamisen halussasi keksit omiasi, vaikka tiedät, että kaikki voivat käydä läpi kirjoitukseni ja nähdä, että valehtelet.

        4."Riitta oli sitä ennen käynyt kysymässä "tietäjä naiselta" onko hänen (siis Riitan) uskonsa oikeaa vai ei... ja "tietäjä nainen" sanoi että oikeaa on.."

        Ei tulisi mieleenikään mennä kysymään yhtään mitään miltään tietäjänaisilta! Olet inha valehtelija ja parjaaja.

        5. "Jotenkin tuntuu, että Riitta käy taistelua Ellen G Whitea vastaan - koska Riitta tajuaa heissä on samankaltaisuuksia"

        No omia tuntemuksiasi on todellakin, ei totuuden häivääkään.

        6. "Alussa Riitta oli lähes adventisti ja kun löysi Ellen G Whiten kirjoituksista sellaista mikä ei olekaan paikkansa pitävää Raamatun kanssa tuli Riittasta adventismin vihollinen numero yksi."

        En ole koskaan ollut adventisti enkä edes lähes adventisti. Adventismin vihollinen kyllä olen ja kaikkien muidenkin harhaoppien, sillä ne eksyttävät ihmisiä ja estävät heitä pääsemästä taivastielle tai eksyttävät jopa uskovat pois taivastieltä.

        Loppua löpinääsi en edes jaksa käydä läpi. Sinulla on vain tuo uskovien vainoamishalu ja -into keinolla millä hyvänsä, kun itse olet hylännyt etsikkoaikasi etkä suostunut tulemaan uskoon.

        " Silloin Jeesus rohkaisi heitä nostaen loistavan oikean käsivartensa ja hänen käsivarrestaan tuli loistava valo, joka aaltoili adventistijoukon yllä ja he huusivat hallelujaa! " (Ellenin todistelua)


      • Eki.. kirjoitti:

        Akex-kasi pelkää joutuvansa helvettiin, jos
        valehtelee olevansa UUDESTISYNTYNYT !
        Siksi hän väistää kysymyksesi inttämällä, että
        kyllä se asia täytyy paljastua hänen viesteistään,
        ellei lukija aivan idiootti ole.

        No eipä Andersonin satukirjoistakaan paljastu,
        onko Anderson ollut uusestisyntynyt.


    • Veli Herrassa

      Riitta EI ole eksynyt. Nyt tarvittaisiin Riitan
      apua ...

      ### RIITTA ON EKSYNYT !!!
      Kirjoittanut: ylifariseus_1
      23.10.2008 klo 05.10
      -
      Taivaallisessa pyhäkössä aloitettiin tutkiva tuomio v.1844.
      -
      Tutkiva tuomio jatkui vuoteen 1914 jolloin tuomiovalta annettiin
      Jumalan pyhille taivaassa, eikä maan päällä. ###


      Onko adventisteilla sama oppi tässä tutkivassa tuomiossa,
      kuin on jehovalaisilla, kuten ylifariseus_1?
      Että ns. tutkiva tuomio (TT-oppi) alkoi . 22.10.1884 ja päättyi
      vuoteen 1914?
      Ja että vuodesta 1914 on tuomiovalta ollut 7. pv:n adventisteilla
      "taivaassa".

      Mutta mehän olemme vielä maan päällä ...
      Poisnukkuneet adventistitko nyt tuomitsevat meitä sieltä
      taivaasta käsin? Vaiko vanhan liiton juutalaiset?
      Tietäiskö joku adventtiteologian tohtori?

      Eikös tuo jehovien TT-oppi (ylifariseus_1) ole kovasti ristiriidassa
      adventistien tuomio-opin kanssa?
      kolme-enkeliä toitottaa, että parhaillaan Jeesus itse tutkii taivaassa
      uskovaisten syntejä. Vaikeeselkoista ...
      No, ei sen niin väliä - minä uskon Jeesukseen
      PUOLUSTAJANI taivaassa.

      Kysyvä ei vastausta vaille jää

      • mitään vuotta 1914

        se on jehovien oppia, ei adventistien.

        advari


      • Tietämätön advari
        mitään vuotta 1914 kirjoitti:

        se on jehovien oppia, ei adventistien.

        advari

        Onko se sellainen, mitä Riitta lähes suoraan
        kirjoistamme lainaa? Vai onko se jotain kirjojemme
        ulkopuolelta?
        Mitä sanoo meidän TT-oppimme kokonaisuudessaan?
        Ja pitääkö siihen sanoa: valehtelet vaiko: totta?

        Tahtosi olla kuuliainen, mutta kun ei tiedä, onko
        kuuliaisuus kyllä vaiko ei ...


      • löydät adventtikirkon
        Tietämätön advari kirjoitti:

        Onko se sellainen, mitä Riitta lähes suoraan
        kirjoistamme lainaa? Vai onko se jotain kirjojemme
        ulkopuolelta?
        Mitä sanoo meidän TT-oppimme kokonaisuudessaan?
        Ja pitääkö siihen sanoa: valehtelet vaiko: totta?

        Tahtosi olla kuuliainen, mutta kun ei tiedä, onko
        kuuliaisuus kyllä vaiko ei ...

        nettisivuilta. Osoite on:

        http://www.adventtikirkko.fi/opetus/pyhakko.htm

        advari


      • Vai palaanko Raamattuun
        löydät adventtikirkon kirjoitti:

        nettisivuilta. Osoite on:

        http://www.adventtikirkko.fi/opetus/pyhakko.htm

        advari

        Jos ei kukaan osaa selittää, vaan kehotetaan vaan
        yksikseen tutkimaan ja arvailemaan ...
        niin sitten on parempi tutkia yksin ennemmin
        Raamattua ja antaa Herran Hengen selittää.


      • löydät adventtikirkon kirjoitti:

        nettisivuilta. Osoite on:

        http://www.adventtikirkko.fi/opetus/pyhakko.htm

        advari

        Onpa sitäkin kokeiltu, että suoraan sieltä
        adventtikirkon kotisivulta tuotu palstalle.
        "Valhetta, valhetta!", olette sanoneet.
        (Ja valhettahan se onkin, joten miksi puolustatte?)

        Kun ette itse edes tiedä opistanne, kauhistutte
        hirvittävästä opista - ettekä käsitä, että olette
        kastautuneet siihen oppiin. Olette siinä suossa!

        2.Sam 12:5-7a

        5 Niin Daavid vihastui kovin siihen mieheen ja sanoi Naatanille: "Niin totta kuin Herra elää: mies, joka tämän on tehnyt, on kuoleman oma.
        6 Ja karitsa hänen on korvattava nelinkertaisesti, koska hän teki näin ja koska hän ei sääliä tuntenut."
        7 Mutta Naatan sanoi Daavidille: "Sinä olet se mies.


      • teidän väitteenne
        AnttiVKantola kirjoitti:

        Onpa sitäkin kokeiltu, että suoraan sieltä
        adventtikirkon kotisivulta tuotu palstalle.
        "Valhetta, valhetta!", olette sanoneet.
        (Ja valhettahan se onkin, joten miksi puolustatte?)

        Kun ette itse edes tiedä opistanne, kauhistutte
        hirvittävästä opista - ettekä käsitä, että olette
        kastautuneet siihen oppiin. Olette siinä suossa!

        2.Sam 12:5-7a

        5 Niin Daavid vihastui kovin siihen mieheen ja sanoi Naatanille: "Niin totta kuin Herra elää: mies, joka tämän on tehnyt, on kuoleman oma.
        6 Ja karitsa hänen on korvattava nelinkertaisesti, koska hän teki näin ja koska hän ei sääliä tuntenut."
        7 Mutta Naatan sanoi Daavidille: "Sinä olet se mies.

        valheita ovat olleet. Otatte palan sieltä, toisen täältä ja sitten annatte niille ihan eri merkitykset kuin mitä niillä tekstissä oli.

        advari


      • TT-oppien OIKEA merkitys?
        teidän väitteenne kirjoitti:

        valheita ovat olleet. Otatte palan sieltä, toisen täältä ja sitten annatte niille ihan eri merkitykset kuin mitä niillä tekstissä oli.

        advari

        "annatte niille ihan eri merkitykset kuin mitä niillä tekstissä oli."

        Mikä niiden TT-oppien o i k e a merkitys sitten
        on???

        Niinpä: valhetta!


      • voit lukea
        TT-oppien OIKEA merkitys? kirjoitti:

        "annatte niille ihan eri merkitykset kuin mitä niillä tekstissä oli."

        Mikä niiden TT-oppien o i k e a merkitys sitten
        on???

        Niinpä: valhetta!

        kirkon nettisivuilta. Täältä sitä on turha etsiä.

        advari


      • hyvin sopii
        voit lukea kirjoitti:

        kirkon nettisivuilta. Täältä sitä on turha etsiä.

        advari

        Mepä luemmekin mieluummin Raamattua.
        Ei mene sekään aika turhan toimittamiseen.


      • alex-kasi
        AnttiVKantola kirjoitti:

        Onpa sitäkin kokeiltu, että suoraan sieltä
        adventtikirkon kotisivulta tuotu palstalle.
        "Valhetta, valhetta!", olette sanoneet.
        (Ja valhettahan se onkin, joten miksi puolustatte?)

        Kun ette itse edes tiedä opistanne, kauhistutte
        hirvittävästä opista - ettekä käsitä, että olette
        kastautuneet siihen oppiin. Olette siinä suossa!

        2.Sam 12:5-7a

        5 Niin Daavid vihastui kovin siihen mieheen ja sanoi Naatanille: "Niin totta kuin Herra elää: mies, joka tämän on tehnyt, on kuoleman oma.
        6 Ja karitsa hänen on korvattava nelinkertaisesti, koska hän teki näin ja koska hän ei sääliä tuntenut."
        7 Mutta Naatan sanoi Daavidille: "Sinä olet se mies.

        a) puhut "teistä" aivankuin jokainen olisi samanlainen..

        b) et edes aina tiedä onko vastaaja edes adventisti..

        c) jos ei A-kirkon nettisivujen opetus ole adventismia - niin mikä sitten on???

        tästä seuraa että vastauksesi alkaa lähennellä rasismia.. todellakin tai ainakin ihmnisten vainoamista heidän uskonsa täden - miksikö? - koska otat usein "puskajussien" vastaukset netissä todistukseksi suurta ihmisjoukkoa vastaan ja jopa sivuutat A-kirjkon nettisivun todisteena A-kirkon opeista.

        Kyllä adventistit seisovat yleensä sen opetuksen takana mitä heidän kirkkonsa opettaa ja ne jotka eivät seiso lähtevät kai muille maille..

        Siksi on mielestäni väärin syyttää jokaista adventistia jokaisesta kirjoituksesta mitä saa lukea internetissä - on väärin sanoa TE sanotte .. ei sellaista voi sanoa vain nettikirjoitusten perusteella .. sen sijaan voi sanoa A-kirkko sanoo niin tai näin.. tosin sekin muuttuu panetteluksi jos jauhaa samaa asiaa vuosikausia..

        Ota esiin A-kirkon opetus jos haluat A-kirkkoa kritisoida ja jätä yksittäiset netissä kirjoittajat rauhaan..


      • a)b)c)
        alex-kasi kirjoitti:

        a) puhut "teistä" aivankuin jokainen olisi samanlainen..

        b) et edes aina tiedä onko vastaaja edes adventisti..

        c) jos ei A-kirkon nettisivujen opetus ole adventismia - niin mikä sitten on???

        tästä seuraa että vastauksesi alkaa lähennellä rasismia.. todellakin tai ainakin ihmnisten vainoamista heidän uskonsa täden - miksikö? - koska otat usein "puskajussien" vastaukset netissä todistukseksi suurta ihmisjoukkoa vastaan ja jopa sivuutat A-kirjkon nettisivun todisteena A-kirkon opeista.

        Kyllä adventistit seisovat yleensä sen opetuksen takana mitä heidän kirkkonsa opettaa ja ne jotka eivät seiso lähtevät kai muille maille..

        Siksi on mielestäni väärin syyttää jokaista adventistia jokaisesta kirjoituksesta mitä saa lukea internetissä - on väärin sanoa TE sanotte .. ei sellaista voi sanoa vain nettikirjoitusten perusteella .. sen sijaan voi sanoa A-kirkko sanoo niin tai näin.. tosin sekin muuttuu panetteluksi jos jauhaa samaa asiaa vuosikausia..

        Ota esiin A-kirkon opetus jos haluat A-kirkkoa kritisoida ja jätä yksittäiset netissä kirjoittajat rauhaan..

        a) viitataan kirjoittajan mielipiteeseen jonka hän juuri on esittänyt. kun mielipide ja adventismin oppi ovat yhtä, on sen esittänyt persoona yhtä adventismin kanssa.

        b)vastaus on viestien sisältöön. katso ed.

        c) Adventistit tarjoavat kirkkonsa sivuja ja ne esittävät adventismin siloitellulla tavalla. Silti kiistämättä yhtäkään räikeämpää oppien muotoa joihin vain viitataan.

        Adventtikirkon nettisivuilta voi johtaa perustellusti kirkon oppien olevaksi muuta kuin kristinuskon tunnustusta.

        Kuhilas on velmu mieheksi!


      • alex-kasi
        a)b)c) kirjoitti:

        a) viitataan kirjoittajan mielipiteeseen jonka hän juuri on esittänyt. kun mielipide ja adventismin oppi ovat yhtä, on sen esittänyt persoona yhtä adventismin kanssa.

        b)vastaus on viestien sisältöön. katso ed.

        c) Adventistit tarjoavat kirkkonsa sivuja ja ne esittävät adventismin siloitellulla tavalla. Silti kiistämättä yhtäkään räikeämpää oppien muotoa joihin vain viitataan.

        Adventtikirkon nettisivuilta voi johtaa perustellusti kirkon oppien olevaksi muuta kuin kristinuskon tunnustusta.

        Kuhilas on velmu mieheksi!

        Kirjoitin (Antille):
        a) puhut "teistä" aivankuin jokainen olisi samanlainen..

        Joku vastasi ja valehteli:
        a) viitataan kirjoittajan mielipiteeseen jonka hän juuri on esittänyt. kun mielipide ja adventismin oppi ovat yhtä, on sen esittänyt persoona yhtä adventismin kanssa.

        Kirjoitin:
        b) et edes aina tiedä onko vastaaja edes adventisti..

        Joku vastasi ja yhä valehteli:
        b)vastaus on viestien sisältöön. katso ed.

        Kirjoitin:
        c) jos ei A-kirkon nettisivujen opetus ole adventismia - niin mikä sitten on???

        Vastasit:
        c) Adventistit tarjoavat kirkkonsa sivuja ja ne esittävät adventismin siloitellulla tavalla. Silti kiistämättä yhtäkään räikeämpää oppien muotoa joihin vain viitataan.

        Vastaan lisää:
        Sinä siis uskot että nämä netissä liikkuvat panettelijat joista monet eivät edes usko Jumalaan ovat parempi tiedonlähde A-kirkon opista kuin A-kirkko itse???!!!

        Voi ihmisparka - pimeys on läpi pääsemätön älä vain eksy sellaiseen labýrinttiin mistä et enää osaa ulos..


      • tuhat ja yksi
        alex-kasi kirjoitti:

        Kirjoitin (Antille):
        a) puhut "teistä" aivankuin jokainen olisi samanlainen..

        Joku vastasi ja valehteli:
        a) viitataan kirjoittajan mielipiteeseen jonka hän juuri on esittänyt. kun mielipide ja adventismin oppi ovat yhtä, on sen esittänyt persoona yhtä adventismin kanssa.

        Kirjoitin:
        b) et edes aina tiedä onko vastaaja edes adventisti..

        Joku vastasi ja yhä valehteli:
        b)vastaus on viestien sisältöön. katso ed.

        Kirjoitin:
        c) jos ei A-kirkon nettisivujen opetus ole adventismia - niin mikä sitten on???

        Vastasit:
        c) Adventistit tarjoavat kirkkonsa sivuja ja ne esittävät adventismin siloitellulla tavalla. Silti kiistämättä yhtäkään räikeämpää oppien muotoa joihin vain viitataan.

        Vastaan lisää:
        Sinä siis uskot että nämä netissä liikkuvat panettelijat joista monet eivät edes usko Jumalaan ovat parempi tiedonlähde A-kirkon opista kuin A-kirkko itse???!!!

        Voi ihmisparka - pimeys on läpi pääsemätön älä vain eksy sellaiseen labýrinttiin mistä et enää osaa ulos..

        "EN TIETENKÄÄN "

        Vastauksessa tässä keskustelussa väitit ettet kirjoita muilla nimimerkeillä ja näyt kirjoittavan .

        Lisäksi muka avaus ei koskenut millään tavalla Danielin kirjaa , vaikka avauksessa lukeekin sana " Danielin kirja ".

        Että sellainen totuus sinulla !


      • alex-kasi
        tuhat ja yksi kirjoitti:

        "EN TIETENKÄÄN "

        Vastauksessa tässä keskustelussa väitit ettet kirjoita muilla nimimerkeillä ja näyt kirjoittavan .

        Lisäksi muka avaus ei koskenut millään tavalla Danielin kirjaa , vaikka avauksessa lukeekin sana " Danielin kirja ".

        Että sellainen totuus sinulla !

        millä nimimerkeillä minä muka kirjoitan?
        Olehan hieman varovaisempi puheissasi... näytähän se kirjoitus minullekin ...


      • alex-kasi
        alex-kasi kirjoitti:

        millä nimimerkeillä minä muka kirjoitan?
        Olehan hieman varovaisempi puheissasi... näytähän se kirjoitus minullekin ...

        Totuus on - jos se nyt sinua ollenkaan kiinnostaa että Riitta kirjoittelee palstalle koska on Elleniä vastaan ja yrittää ottaa Ellenin aseman adventistien ajatuksissa..

        Ritta ei kirjoita minkään asian puolesta vaan vastaan. Juuri niinkuin sinäkin väität esimerkiksi tuossa aikaisemmin että kirjoituksistani näkee että olen adventisti - ei varmasti näe - mutta niistä näkee että pidän adventisteja uskon veljinäni ja sisarinani siinä kuin miúitakin jotka tunnustautuvat Jeesuksen seyúraajiksi. Se ei tarkoita että olisin kaikessa samaa mieltä heidän kanssaan ...

        Joten valehtelijoista puheen ollen ... kuka on valehtelija sinä vai minä... jos minä sanon että en ole adventisti (jonka jokainen adventistikin hyvin tietää vaikka uskonveljiä ollaankin) tai sinä joka vain intät että olen adventisti..

        Syy siihen että väität sellaista on vain ja ainoastaan, että haluat saada valheellista oikeutusta parjaamisellesi.. voittaa riitelysi..

        Sinun uskosi on kovin heikko jos sitä täytyy pönkittää tuolla tavalla..


      • tuhat ja yksi
        alex-kasi kirjoitti:

        millä nimimerkeillä minä muka kirjoitan?
        Olehan hieman varovaisempi puheissasi... näytähän se kirjoitus minullekin ...

        Silläpä sillä !


      • tuhat ja yksi
        alex-kasi kirjoitti:

        Totuus on - jos se nyt sinua ollenkaan kiinnostaa että Riitta kirjoittelee palstalle koska on Elleniä vastaan ja yrittää ottaa Ellenin aseman adventistien ajatuksissa..

        Ritta ei kirjoita minkään asian puolesta vaan vastaan. Juuri niinkuin sinäkin väität esimerkiksi tuossa aikaisemmin että kirjoituksistani näkee että olen adventisti - ei varmasti näe - mutta niistä näkee että pidän adventisteja uskon veljinäni ja sisarinani siinä kuin miúitakin jotka tunnustautuvat Jeesuksen seyúraajiksi. Se ei tarkoita että olisin kaikessa samaa mieltä heidän kanssaan ...

        Joten valehtelijoista puheen ollen ... kuka on valehtelija sinä vai minä... jos minä sanon että en ole adventisti (jonka jokainen adventistikin hyvin tietää vaikka uskonveljiä ollaankin) tai sinä joka vain intät että olen adventisti..

        Syy siihen että väität sellaista on vain ja ainoastaan, että haluat saada valheellista oikeutusta parjaamisellesi.. voittaa riitelysi..

        Sinun uskosi on kovin heikko jos sitä täytyy pönkittää tuolla tavalla..

        22.10.1844. on harhaoppi kaikkien muidenkin Kristinuskon harhojen joukossa , mutta se on helpoimmin osoitettavissa harhaksi ja siksi kait sen kaatamis innostus on noussut huippuunsa.

        Siinä taidat itsekkin mennä mukanaomine uskonesi, siihen mihin tieto loppuu usko usein vasta alkaa, uskoa voi vaihtaa tietoon mutta tietoa on vaikea vaihtaa harhauskoon.

        Kirkoissa ja seurakunnissa ihmiset ovat mukana ja vain harvat ovat tietoisia uskonsuuntien erilaisista koukeroista ehkä tämän päivän Adventistin Millerismin tieto saattaa olla tiukassa seurakunnanpiiristä siitä saada oikeaatietoa ,vaikeneminen hävittää tietoa ja siihen sinäkin eritavallaajattelevia olet komentamassa.


      • alex-kasi
        tuhat ja yksi kirjoitti:

        Silläpä sillä !

        oliko tuo muka minun nimimerkkini .. ei ollut ei.. samalla tavallako "todistat muitakin valehtelijaksi" - luuletko pääseväsi kuin koira väräjästä? kaikkine valheinesi ? VAI MIKSI OTAT TUOLLAISIA RISKEJÄ ..Voi hyvä mies..

        Jospa lukisit mitä minä kirjoitin ennenkuin heittelet omiasi ...

        Kyllä minä tiedän mistä Riitta kirjoittaa - on jo kirjoittanut samaa Elleniään vuosikaudet ja samoille. Oli ajamassa adventisteja pois Herätys palstalta "menkää omalle palstallenne" kunluuli että ei kukaan seuraa heitä jos he pois lähtevät - mutta kun Herätyspalsta sen sijaan vaikenikin niin mitäs luulet että Riitta teki - seurasi perässä WÁdventismi palstalle ja JATKAA SAMAA RÄÄPIMISTÄÄN - SAMOISTA ASIOISTA jo kai neljättä vuotta - ensin pilasi Herätys palstan (vaikka siitä adventisteja syyttikin) ja nyt on tuonut parjaaja hengen mukanaan tännekin..

        Monet haluaisivat keskustella asioista eri näkemyksien kesken - mutta te teette sen mahdottomaksi parjauksellanne .. nyt ovat sitten jopa ne jotka eivät edes usko Jumalaan liittoutuneet teihin - olette oikein hyvä kuvä maailmasta..

        Parempi olisi että olistte muualla kuin täällä ..

        Luuletko tosiaan että SE TEIDÄN OPPINNE ON PAREMPI ?? Ikuisesti piinavine jumalineen ja kuolemattomine sieluinenne.. mutta se ok´n teidän uskonne ja minä en ole tuomarinne vaikka en samaa mieltä olekaan näissä asioissa.. VAAN ER IMIELTÄ - sen Jumala tietäköön - en usko tai väitä tai levitä sellaisia vääriä asioita Hänestä jhoka on kaiken elämän Luoja ja ylläpitäjä. Ja senkin sanotte olevan "JUMALAN ARVOSTELEMISTA" .. siis anna mun kaikki taas kestää - puhutta väärin siitä Jumalasta jolta armoa anotte ja olette parjaamassa muita Häneen turvaavia ... huono kambinaatio.. mietihän asiaa..


      • tuhat ja yksi
        alex-kasi kirjoitti:

        oliko tuo muka minun nimimerkkini .. ei ollut ei.. samalla tavallako "todistat muitakin valehtelijaksi" - luuletko pääseväsi kuin koira väräjästä? kaikkine valheinesi ? VAI MIKSI OTAT TUOLLAISIA RISKEJÄ ..Voi hyvä mies..

        Jospa lukisit mitä minä kirjoitin ennenkuin heittelet omiasi ...

        Kyllä minä tiedän mistä Riitta kirjoittaa - on jo kirjoittanut samaa Elleniään vuosikaudet ja samoille. Oli ajamassa adventisteja pois Herätys palstalta "menkää omalle palstallenne" kunluuli että ei kukaan seuraa heitä jos he pois lähtevät - mutta kun Herätyspalsta sen sijaan vaikenikin niin mitäs luulet että Riitta teki - seurasi perässä WÁdventismi palstalle ja JATKAA SAMAA RÄÄPIMISTÄÄN - SAMOISTA ASIOISTA jo kai neljättä vuotta - ensin pilasi Herätys palstan (vaikka siitä adventisteja syyttikin) ja nyt on tuonut parjaaja hengen mukanaan tännekin..

        Monet haluaisivat keskustella asioista eri näkemyksien kesken - mutta te teette sen mahdottomaksi parjauksellanne .. nyt ovat sitten jopa ne jotka eivät edes usko Jumalaan liittoutuneet teihin - olette oikein hyvä kuvä maailmasta..

        Parempi olisi että olistte muualla kuin täällä ..

        Luuletko tosiaan että SE TEIDÄN OPPINNE ON PAREMPI ?? Ikuisesti piinavine jumalineen ja kuolemattomine sieluinenne.. mutta se ok´n teidän uskonne ja minä en ole tuomarinne vaikka en samaa mieltä olekaan näissä asioissa.. VAAN ER IMIELTÄ - sen Jumala tietäköön - en usko tai väitä tai levitä sellaisia vääriä asioita Hänestä jhoka on kaiken elämän Luoja ja ylläpitäjä. Ja senkin sanotte olevan "JUMALAN ARVOSTELEMISTA" .. siis anna mun kaikki taas kestää - puhutta väärin siitä Jumalasta jolta armoa anotte ja olette parjaamassa muita Häneen turvaavia ... huono kambinaatio.. mietihän asiaa..

        Muuten Adventistien palsta oli jo ennenkuin yhtään viestiä kirjoitin .

        On vähän tiedoissa aukkoja 2 v. olen katsellut näitä uskonnon höpinöitä eikä muussa ole edistystä tullut kuin Danielin kirja keskustelu on asettunut vähän paremmin asialinjalle ,kun tarvetta ilmaantuu otan kantaa jos huomaan niistä väännettävän kauheita stooreja .

        Uskova 1 en ole huomannu useinkaan ja sinä jahtaa häntä kuin paraskin vainolainen.


      • Sanot "he" vaikka...
        alex-kasi kirjoitti:

        a) puhut "teistä" aivankuin jokainen olisi samanlainen..

        b) et edes aina tiedä onko vastaaja edes adventisti..

        c) jos ei A-kirkon nettisivujen opetus ole adventismia - niin mikä sitten on???

        tästä seuraa että vastauksesi alkaa lähennellä rasismia.. todellakin tai ainakin ihmnisten vainoamista heidän uskonsa täden - miksikö? - koska otat usein "puskajussien" vastaukset netissä todistukseksi suurta ihmisjoukkoa vastaan ja jopa sivuutat A-kirjkon nettisivun todisteena A-kirkon opeista.

        Kyllä adventistit seisovat yleensä sen opetuksen takana mitä heidän kirkkonsa opettaa ja ne jotka eivät seiso lähtevät kai muille maille..

        Siksi on mielestäni väärin syyttää jokaista adventistia jokaisesta kirjoituksesta mitä saa lukea internetissä - on väärin sanoa TE sanotte .. ei sellaista voi sanoa vain nettikirjoitusten perusteella .. sen sijaan voi sanoa A-kirkko sanoo niin tai näin.. tosin sekin muuttuu panetteluksi jos jauhaa samaa asiaa vuosikausia..

        Ota esiin A-kirkon opetus jos haluat A-kirkkoa kritisoida ja jätä yksittäiset netissä kirjoittajat rauhaan..

        " Kyllä adventistit seisovat yleensä sen opetuksen takana mitä heidän kirkkonsa opettaa ja ne jotka eivät seiso lähtevät kai muille maille.. "

        Miksi sanot teikäläisistä "he"?
        Olet aidoin tietämämme adventisti!


    • toinenadventti

      Tuona aikana, 1800-luvun alussa - kun Raamattu oli juuri levinnyt kansan käsiin ensimmäisen kerran historiassa - alkoi tapahtua Kristuksen paluun odotusta kaikkialla maailmassa. Ihmiset - Pyhän Hengen johtamina - tutkivat kirjoituksia ja kaikkialla heräsi toivo kristuksen pikaisesta paluusta. Suurimmat mittasuhteet se saavutti uskonnonvapauden tyyssijassa - USA:ssa! Tunnetuin Jeesuksen paluun odottaja siellä oli William Miller. Sadattuhannet ihmiset odottivat jotain suurta tapahtuvan. tutkijat tulkitsivat - sen ajan ymmärryksen mukaan - Jeesuksen tulemuksen olevan sama kuin pyhäkön puhdistaminen. heidän ainoa virheensä oli siinä, että he tulkitsivat pyhäkön tarkoittavan maata joka puhdistettaisiin Kristuksen tulemuksessa synnistä. Mutta Danielin ennustus ei tarkoittanut maallista pyhäkköä vaan taivaallista. Ihmisen Pojan kaltainen saapui - mutta ei maan päälle, vaan taivaassa - Vanhaikäisen eteen ja kirjat avattiin! Alkoi taivaallisen pyhäkön puhdistaminen!

      Hepr. 9:23

      On siis välttämätöntä, että taivaallisten kuvat tällä tavalla puhdistetaan, mutta että taivaalliset itse puhdistetaan paremmilla uhreilla kuin nämä.

      Tuomion aika oli alkanut 1844!

      1. Piet. 4:17

      Sillä aika on tuomion alkaa Jumalan huoneesta; mutta jos se alkaa ensiksi meistä, niin mikä on niiden loppu, jotka eivät ole Jumalan evankeliumille kuuliaiset?

      Ja Juamlan pyhä laki korotetaan jälleen arvoonsa, myöskin sapati pyhyys!

      Ilm. 14:7

      Ja hän sanoi suurella äänellä: "Peljätkää Jumalaa ja antakaa hänelle kunnia, sillä hänen tuomionsa hetki on tullut, ja kumartakaa häntä, joka on tehnyt taivaan ja maan ja meren ja vetten lähteet".

      • tuhat ja yksi

        "Jeesuksen tulemuksen olevan sama kuin pyhäkön puhdistaminen. heidän ainoa virheensä oli siinä, että he tulkitsivat pyhäkön tarkoittavan maata joka puhdistettaisiin Kristuksen tulemuksessa synnistä. Mutta Danielin ennustus ei tarkoittanut maallista pyhäkköä vaan taivaallista. Ihmisen Pojan kaltainen saapui - mutta ei maan päälle, vaan taivaassa - Vanhaikäisen eteen ja kirjat avattiin! Alkoi taivaallisen pyhäkön puhdistaminen!"

        1. Danielin kirja ei kerro Jeesuksesta mitään .

        2. "pyhäkön puhdistaminen " on ; Makkabien kapinoinnin jälkeen saavutettu voitto Syyrian Seleukideista ,ja juutalaiset ottivat uhrikäytäntönsä n, 3,5 vuoden katkoksen jälkeen Serubbabelin temppelissä Jerusalemissa .
        ( Tarkista juutalaisten hanukka juhla miksi sitä vietetään ?)

        3. "Ihmisen kaltaine " oli Danielin unessa ja se selitetään samassa luvussa ! Dan.7:26-28. ( Ja Makkabit saivat valtakuntansa ,kaikki täällä on katoavaista niin Makkabien valtakin.)

        4. Danielin kirja kertoo ainakin Jerusalemin Serubaabelin temppelistä.


      • tuhat ja yksi

        "Hän on tekevä liiton raskaaksi monille yhden vuosiviikon ajaksi",,,,,

        Voitaisiin kääntää pois peitellyltä kieleltä !

        Esim;
        1. Antiokhos neljäs Epifanes teki liittoutumisen raskaaksi monille juutalaisille n,171 eaa - 164 eaa. ajaksi.

        2.,," ja puoleksi sitä vuosiviikkoa hän on lakkauttava teuras ja ruokauhrin.",,,

        N, 3,5 vuodeksi edellä mainitusta ajasta (n.169eaa. -167 eaa.n,165 eaa. - 164 eaa.)
        Antiokhos neljäs Epifanes lakkautti juutalaisen uhrikäytännön Jerusalemin Serubbabelin temppelissä.

        3." Ja temppelin ylimmällä kohdalla on oleva turmion iljetys aina siihen saakka .kun turmion tuoja vääjäämättä joutuu turmioon."

        Esim. Juutalaisten Jerusalemin Serubaabelin temppelin ylimmälle kohtaa Antiokhos neljäs Epifanes asetti Jumalansa Zeuksen patsaan ja se oli siellä niin kauan kuin tuho kohtasi Syyrian Seleukidi joukkoja Emmauksessa .( samoihin aikoihin myös Antiokhos neljäs Epifanes kuoli.)


      • tuhat ja yksi

        Ja miksipä ei , koska Kristinuskon harha oli silloin vain 1800 vuotta vanha, eikä tietenkään harhaennustukset toteutuneet ,vaan korjattiin heti joukolla uusia oppeja joiden jälkimainingit lyövät rantoihin ympäri maaplanettaa vieläkin vaimeina kuitenkin.

        Onneksi suuri joukko länsimaisesta kultuurista sanoutui irti tuosta uskonnon "täydellisestä" holhouksesta ja niin teollinen kehitys sai aivoja käyttöönsä eivätkä heikentyneessä holhouksessa Kristillisen uskon suunnat pystyneet sitä estämään.

        Että semmoinen tapaus ei kaikki hyvä tulekkaan pimeästä uskosta !


      • tuhat ja yksi

        Muunlaisia Danielin kirjan tulkintoja jotka ovat pielessä, kuin 1844. niin katso;


        "Jeesus Kristus Danielin kirjassa , Raimo Mäkelä."


    • Elävänsä valheessa

      Adventisti ei tiedä elävänsä valheessa ...

      Onpa sitäkin kokeiltu, että suoraan sieltä
      adventtikirkon kotisivulta tuotu palstalle.
      "Valhetta, valhetta!", olette sanoneet.
      (Ja valhettahan se onkin, joten miksi puolustatte?)

      Kun ette itse edes tiedä opistanne, kauhistutte
      hirvittävästä opista - ettekä käsitä, että olette
      kastautuneet siihen oppiin. Olette siinä suossa!

      2.Sam 12:5-7a

      5 Niin Daavid vihastui kovin siihen mieheen ja sanoi Naatanille: "Niin totta kuin Herra elää: mies, joka tämän on tehnyt, on kuoleman oma.
      6 Ja karitsa hänen on korvattava nelinkertaisesti, koska hän teki näin ja koska hän ei sääliä tuntenut."
      7 Mutta Naatan sanoi Daavidille: "Sinä olet se mies.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin olet viimeksi nähnyt

      Kaivattusi ja missä? Onko ikävä vastaa rehellisesti.
      Ikävä
      135
      2222
    2. Pimahdan kohta ihan kunnolla

      Entä, jos otan sitten yhteyttä sinuun? 🫨🫥🥴
      Ikävä
      27
      1705
    3. Onpas punavihreät taas ärhäkkäinä

      😺 Ihan tuntuu kuin syyttäisitte meikäläisiä/meikäläistä Oulun puukotuksesta. Tapaus on hyvin ikävä ja tuomittava. En
      Luterilaisuus
      378
      1671
    4. Hauskaakin jopa...

      Että moni nainen olettaa, että kyse on vaan siitä kaanustinloukusta, kun mies jotain ehdottaa. 😄 Ja miettiikö monikaan
      Sinkut
      227
      1206
    5. Nainen, minkä kappaleen laittaisit nyt miehelle

      kuunneltavaksi tietäen, että hän ikävöi sinua ja kipuilee päästäkseen yhteyteen kanssasi. Jotain, joka kertoo...
      Ikävä
      109
      1049
    6. Toivottavasti vielä kohdataan mies

      Ja aloitetaan juttelu. Nyt olisin valmis.
      Ikävä
      97
      1035
    7. Koen, että minua tavallaan vainotaan

      Kyllä minä vain satun tietämään, että täälläkin on joitain serkun kaiman kummeja jotka kiusaavat minua. Lisäksi sairas n
      Ikävä
      125
      1014
    8. Vanhemmalle naiselle

      Aikataulu muutos. Ensi viikolla pistetään asia vireille. Ei juhannukseen asti aikaa. Kannatti valehdella!
      Ikävä
      56
      993
    9. Herätänkö minä sinut itkullani nainen

      Kysyn tässä kun kaipuun aallot lyövät ylitseni ja ihmettelen missä olet toivoessani, että olisit tässä vierelläni. On va
      Ikävä
      25
      888
    10. Vastaa nyt kun kuitenkin valvot!

      Vai pelkäätkö että miehesi herää? Ppm:lle 😉
      Ikävä
      111
      858
    Aihe