toinen lapsi isälle ja toinen äidille

mä vaan

Kuinkas määräytyy elatusmaksut jos toinen lapsi jää kirjoille isänsä luo ja toinen äidilleen. Isän tulot ovat tuplat äidin tuloihin nähden. Isällä oleva olisi vuoroviikoin molempien luona ja toinen kävisi isällään varmaan vain kun olisi pakko, eli mahdollisimman vähän.

18

4284

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Järki käteen

      Älkää erottako sisaruksia.

    • voitte tehdä

      On jos sisarukset erotatte. Sopikaa yhteishuoltajuus. Esim. niin että MOLEMMAT lapset on vuoroviikoin YHDESSÄ isän ja äidin luona. Karmea ajatuskin.Tuohoatte vielä heidän tulevaisuuden.Aikuinen saa itsensä aina jotenkin kuntoon ero satuttaa lasta eniten ja jotkut lapset voi alkaa syyllistää vielä itseään erosta.

    • uk-ko

      minunkaan mielestä ole elatusmaksujen järjestäminen. Miten olette tuollaiseen järjestelyyn päätyneet lasten asumisen osalta? Asiaa tuntemattomasta kuulostaa siltä, että te ette eron yhteydessä ole pystyneet luopumaan siitä perheajatuksesta, siis siitä, että taloudessa on lapsia.
      Lapsia ei pitäisi jakaa samalla tavalla kuin muu osa taloudesta jaetaan, vaan lasten asuminen pitää järjestää lasten edun mukaan oikein. Aikuisille jää se arvioitavaksi oikein.

      Elatusmaksut määräytyvät ensisijaisesti asumisen mukaan. Se on sopimusasia, kuinka ne käytännössä toteutuvat. Ideahan siinä on taas se lapsen etu, kun se lasta varten maksetaan. Se, joka vastaa lapsen kuluista on oikeutettu saamaan elatustukea.
      Tämä mun selostus nyt ei varmasti mene juridisesti oikein.
      Pointtini on se, että lasten huoltajuudesta, asumisesta, kuluista ja elareista ei kannata tehdä teknistä kikkailua, vaikka molemmat olisivat pienituloisia. Se pitäisi kaikki sopia lapsen edun kautta. Silloin se on myös aika selkeää, kuka maksaa mitä ja kenelle.

    • lasten edun vuoksi!

      Meillä on kolme lasta. Ex on ehdotellut,että nuorin poika voisi asua hänellä - sopisi uusioperheeseen, jossa exän uudella on vähän nuorempi tyttö!
      Pojan kanssa puhuessa, hän tuskailee, että isällä on kivaa, mutta tulee äitiä ikävä. Äidin luona on isää ikävä. Jos siihen vielä lisätään muista sisaruksista erottaminen, en osaa edes kuvitella pojan ikävän määrää! Eikä ratkaisu ole helppo sisaruksillekaan. he ovat sanoneet, että eivät ikinä hyväksy, että pikkuveli ei asuisi yhdessä meidän kanssa. Niinpä olen sanonut exälle, että en ikinä suostu lapsia jakamaan. Poika voi olla isällään vaikka loma-aikoina enemmän. Isälle ei vaan vielä ole sopinut.
      Pitäkää lapset yhdessä! ainakin meillä heistä on toisilleen tukea, kun voivat keskenäänkin jutella elämänmuutoksesta, jonka ero aiheutti, lapset kun varjelevat vanhempiaan, eivätkä halua kertoa kaikkea isälle tai äidille, ettei heille tulisi paha mieli.
      Ero on lapsille niin iso juttu, että vanhempien on itse kannettava vastuu ja syyllisyys siitä, ja tehtävä kaikkensa lasten voinnin eteen!

    • olkaa aikuisia!

      Tuo ei varmasti ole lapsenedunmukainen ratkaisu. Mua surettaa ajatuskin tuosta että sisarukset erotetaan toisistaan=(

    • sovussa

      periaatteessa niistähän te voitte sopia keskenänne, ynnä sekin, että jos kummallakin on yksi lapsi, ei elareita välttämättä tarvitse maksaa, koska nehän menee periaatteessa päittäin.

      Teknisesti on näin, miten lie lasten itsensä kannalta. Jos esimerkiksi poika on kovin isänsä perään, tyttö vaikka vielä nuorempi, äitinsä hoivan tarpeessa, voi olla ihan viisasta jakaa lapset, jos muunlaista tolkkua ja sopua ei ole saatavissa.
      Monesti pakka kannattaisi kääntää vielä kerran: entä jos isä ottaakin kummankin lapsen, ja se lapsista kuka kaipaa äitiään enempi on enempi äitinsä luona.

      Lapsia en itse lähtisi jakamaan, jos ei olisi ihan viimeinen pakko ja keino rauhan saavuttamiseksi.

      Jokaisen perhe on eri, lähtökohdat on erit, mutta hyvin varmasti äiti, joka ei pidä lapsiaan itsellään, tuomitaan, vaikka ei siinä välttämättä ole mitään tuomitsemista.

      • pois !!!!

        Tuossa yläpuolella tulee esiin se ennakkoasenteellisuus, kiinnittäkää huomioita verbeihin :

        "Isä OTTAA lapset"
        "Äiti PITÄÄ lapset"

        Harvemmin näkee verbejä päinvastoin


    • mä vaan

      tuohon edelliseen. Lapset ovat molemmat siis jo lähes täysi-ikäisiä. Toinen on ilmaissut selvästi ettei halua olla isänsä kanssa tekemisissä ja toinen taas ei haluaisi jättää isäänsä ihan kokonaan yksin mikäli me lähdemme muualle asumaan. Uusi asuinpaikkamme tulee olemaan kuitenkin sama kylä kuin tähänkin asti. Lapset kulkevat sujuvasti jo omilla menopeleillään, joten näkevät jo nytkin toisiaan melko vähän ja silloinkin kunnon sisarusten tapaan kinaavat koko ajan.

      Tarkoitukseni oli siis ihmetellä sitä, että onko mahdollista että molemmat vanhemmat maksavat toisilleen elatusmaksua.

      • uk-ko

        Siitä, kun mun piti elarien perusteita ajatella, on jo kauan, en oo ihan varma enää faktoista. Mutta jos te sovitte sen keskenänne, kumpi maksaa, ja olette muutenkin asioista sovussa, niin ei sitä kukaan viranomainen tule tarkistamaan.
        En kyllä tiedä, mitä hyötyä sitä rahaa on siirrella edestakaisin. Aattelitteko siitä jonkunlaista verohyötyä?


      • -----

        On mahdollista, että molemmat siirrätte rahaa toistenne tilille, mutta ei siitä saa kuin muutaman kympin verohyödyn vuositasolla.


    • käynyt saman läpi

      Jos lapset menevät toinen äidilleen,toinen isälleen,eikä vanhemmilla ole riitaa siitä,kummalla on omaisuutta enemmän,eli jompikumpi haluaa suurempaa summaa "lapsestaan",niin noi elarit menee päittäin!

      itsellä on ollut aikoinaan sama tilanne,ja papereihin vaan merkittiin tilanne,et lapset asuvat eri vanhempien luona,(oltava kirjoilla!!)ja että kumpikaan ei maksa kummallekaan mitään,piste!

      SE on sitten eri asia,jos haluatte rahoittaa muuten lapsianne,ottaa osaa esim. lastenne menokuluihin ym,se on sitten ihan teidän kahden välinen juttu,mutta karkeesti kunnan/kaupungin kans elatushomma menee noin!

      • tingelitangeli

        minä maksan ex-miehelle pojasta elaria ja hän minulle tyttärestä.Meillä lapset ovat itse saaneet päättää missä haluavat asua,ja näin tehtiin.Todella vanhan-aikaista tuollainen lapsia
        ei saa erottaa jorina....varsinkaan kun lapset ovat isompia ja pystyvät ilmaisemaan itse omat mielipiteensä.


      • ffgg
        tingelitangeli kirjoitti:

        minä maksan ex-miehelle pojasta elaria ja hän minulle tyttärestä.Meillä lapset ovat itse saaneet päättää missä haluavat asua,ja näin tehtiin.Todella vanhan-aikaista tuollainen lapsia
        ei saa erottaa jorina....varsinkaan kun lapset ovat isompia ja pystyvät ilmaisemaan itse omat mielipiteensä.

        jos lapset on lähellä täysikäisyyttä,niin päättäköön itse,alta 10v. tiiviisti yhdessä olleitten lasten erottaminen on itsekäs ja raaka temppu.läheltä seuranneena naapurissa tänne jääneellä lapsella suuria ongelmia,onko selvinnyt vieläkään(nykyään aikuinen).


    • Anonyymi

      Jos yhteinen sopimus, niin nniin kumpikaan ei mitään.
      Oikeuden päätöksellä, suurituloisemi voi joutua maksamaan pienitulooisemmalle, jos sitä vaaditaan.

    • Anonyymi

      😏😂🤣

    • Anonyymi

      JA SITTEN EI MUUTA KUIN UUSIOPERHETTÄ RAKENTAMAAN.
      Eläkkeet viidelle akalle ja kuudelletoista pennulle.

    • Anonyymi

      Jos noin hulluun ratkaisuun päädytte, kannattaa ruveta jo etsimään kummallekin lapselle terapeuttia.

      • Anonyymi

        Ei 17 ja 18 vuotiaat mitään terapeuttia tarvii, 18 v kirjoittaa keväällä ja lähtee opiskelemaan Espooseen pois kotoota 200 km päähän ja nuorempi kirjoittaa seuraavana vuonna ja lähtee myös kotootansa opiskelen.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      107
      2087
    2. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      118
      1600
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      124
      1510
    4. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1337
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      75
      1226
    6. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      488
      1145
    7. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      68
      1135
    8. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      88
      953
    9. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      932
    10. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      138
      876
    Aihe