Onko lisäravinteista hyötyä?

M-78-

On tullut luettua tällä palstalla lisäravinteista vaikka mitä. Tulee sellainen fiilis tekstien perusteella, että niistä on todella paljon hyötyä fysiikan kehittämisessä.

Onko niistä todellakin hyötyä?

Tarvitseeko lisäravinteita välttämättä? Riittääkö monipuolinen ruokavalio?

14

986

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • gdggdgd

   jos tarkoitat lisäravinteilla proteiinijauheita,maltodekstriiinia jne niin niiden avulla voidaan hieman helpottaa elämää kun on helppoja valmistaa,kuljettaa mukana ja nopeita käyttää, mutta mitään muuta hyötyä niistä en ole havainnut verrattuna ruokaan. lihakset siis kasvavat ihan tavallisella ruoallakin yhtä hyvin ellei jopa paremmin.

   sen sijaan vitamiinit,mineraalit,kalaöljyt ym varmasti ovat ihan oiekasti hyödyllisiä ihan yleisterveyden kannalta. niiden hyötyä nyt vaan on melko hankala mitenkään todeta.

  • joop joop

   Palautusjuoma on selkeästi tärkein lisäravinne. Muuta et tarvi jos vain saat riittävästi proteiinia kehityksen kannalta. Kreatiini on tietenkin plussaa mutta ei kannata lähteä tuhlaamaan rahoja muuhun kuin palkkariin.

   • sasasasas

    vitamiinit/mineraalit ja kalaöljy.


   • Ääliö selittää

    Kreatiini on kyllä huomattavasti tehokkaampi, kuin mikään palkkari. Mistä saatanan kannon nokassa näitä idiootteja oikeen elää?


  • paljastaja.

   Proteiinijauhoista on eniten hyötyä, jos ruokavaliosi sisältää niukasti lihaa. Kasviksista saatava proteiini on usein laadullisesti paljon köyhempää ja niitä joutuu syömään todella monipuolisesti, mikä ei useimmilla täyty ellei ole asioista tietävä kasvissyöjä.

   Kreatiini auttaa vähän ja veikkaisin, että siitä tulet näkemään eniten hyötyä, jos katsoo tuloksia. Kreatiinia on myös lihassa, mutta joutuisit syömään muistaakseni kilon päivässä, jotta se vähän päälle 5g per päivä tulisi täyteen. Ei ole kovin terveellistä, joten jauho on järkevämpi vaihtoehto.

   Maltosta en osaa sanoa paljoakaan. Veikkaisin, että joku banaani ajaa pitkälti saman asian, mutta malto on toki halvempi vaihtoehto. Sitäkään ei kannata käyttää kuin palautusjuomassa. Läski ei ole voimaa vaikka moni niin väittää.

   Vitamiinit saa yleensä kun syö paljon hedelmiä ja kasviksia. Toki joku vitamiinilisä voi olla helpompi ja ehkä edullisempi vaihtoehto, mutta kannattaako nyt korvata pillereillä perinteistä ravintoa, koska keinotekoinen on vielä uusi ala eikä kaikkea välttämättä ole hoksattua vaikka se näyttäisi joidenkin tutkijoiden mielestä olevan itsestään selvää...kunnes tulee ilmi jotain.

   Pari ruokalusikallista kylmäpuristettua rypsiöljyä päivittäin on hyvä rasvojen täydentäjä. En tiedä näistä omega-3 niinkään kun niidenkin pitoisuuksista on väännetty kättä ja joka purkissa ne on erilailla. Ihminen on kasvanut ja voimistunut ennen mitään tällaisia uutuuksia. Ei lisäravinteista kannatta odottaa mullistavia tuloksia.

  • Ruokaa

   Lisäravinteita mainostetaan kovan treeniä tehostamaan ja siitä palautumaan. Lisäksi niillä kerrotaan olevan aivan uskomattomia terveysvaaikutuksia, mutta mikä on totuus? Sanoisin, että tavalliselle treenaajalle ei mitään käytettäköön vertailukohtana ravintoa. No, heti joku ajattelee....minä en olekkaan tavallinen treenaaja. No siinä tapauksessa kuulut siihen ryhmään kun tarpeeksi lukee samoja juttuja alkaa itsekkin uskoa. Mielenkiinnosta olen kaivellut mm. positiivisia terveysvaikutuksia esim. sairauksien hoidossa, niin ei minkäänlaista tutkimusnäyttöä puhumattakaaan yksittäisistä kokemuksista. Ainoat vitaamiinit purkista otettuna ovat olleet d-vitamiini, sekä mangnesium. Kalaöljyt olisi muuten ok, mutta laatu niissäkin vaihtelee ja aiheuttaa mitä suuremmissa määrin leikkauskomblikaatioita. Nimittäin jos joudut onnettomuuteen ja sitä seuranneeseen vaativaan toimenpiteeseen verenvuotoriski sisäisenä on aika yleistä.

  • Kovaatreeniäkö

   Lisäravinteista on todella paljon hyötyä niille dopingriippuvaisille bodareille, eli tuleville korvaushoitopotilaille. Nimittäin siinä mielessä, että kun he mainostavat lisäravinteita, heille saatetaan maksaa siitä pieni korvaus sponsorin toimesta. Lisäravinteet sinällään ovat ihan turhia. Tämän totesi yhdysvaltalainen lisäravinteita markkinoiva ja fitnessmallin uralla ollut mies, joka avoimesti uransa jälkeen totesi lihaksikkuutensa olleen vain ja ainoastaan steroidien ynnä muun dopingin ansiota. Treeninsä olivat olleet lähinnä ns. sunnuntaikuntoilijan harjoituksia, jos sitäkään.

   • lkhjjchjh

    Näin se menee... Mut onhan se nyt hienoa kävellä salilla se nokkamuki kädessä, kun oma esikuva konsanaan!XD


  • Lihasjumppaaja

   Kun urheilijoilta on kysytty mikä on tärkein lisäravinne vastaus on monivitamiini.

   Minusta paras aika ottaa se on kovan treenin jälkeen ennen nukkumaan menoa.

   Syyn huomaat aamulla.

   • aitoBlueteam

    tärkein on statiini ja sen kyllä huomaat ennen aamuakin


  • ihanmitentykkää

   Ei tarvita lisäravinteita. Mutta on se protskudrinkki treenin jälkeen ihan kätevä. Ja kreatiinista monet saa pari kiloa lisää maximirautoihin. Ei mitään ihmeellistä / tarpeellista. Mitään vaikutusta ei normilisäravinteista huomaa. Paitsi, että treenin jälkeen ei ole niin nälkäinen kun on heti se nestemmäinen välipala mukana.

  • Ylljjju
  • Tyhjiö

   Valio mainostaa uutta jauhettaan siivojille ja koiran kusettajille. Just joo.

  • vuosikymmentenkokemus

   Lisäravinteista vähän hyötyä natuille, roinaajille enemmän. Turbobuustattu keho tarvitsee oikeesti lisäravinteita, jos meinaa saada kuurista kaiken irti ja minimoida haittoja. Natulla korkeintaan helpottaa arkea, jos ravitsemus muuten retuperällä, eikä se sittenkään korvaa puutteita kokonaan.
   Buusterit ihan jees natuille.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Yksinasumisen tukeminen lopetettava

   Mukavuudenhaluiset köyhät haluavat asua kalliisti yksin. No ei se mitään, jos maksavat itse asumisensa. Mutta kun eivät. Kun lopetetaan asumistukie
   Maailman menoa
   506
   2787
  2. Sara Chafak Rikkaat ja rahattomat -ohjelmassa

   Verotuksessa tulot olleet melko maltillisia edellisinä vuosina ja sitten tullaan rikkaina telkkariin esiintymään. Puoliso Jeffrey Lawman ei ole ollut
   Kotimaiset julkkisjuorut
   58
   1444
  3. 3 vuotias lapsi jätettiin yksin Espoon Friisilän päiväkodin pihalle.

   Hoitohenkilökunta oli häipynyt ja lapsi yksin leikkimässä hiekkalaatikolla. Vanhemmat olivat hakeneet sovitusti lapsensa ennen viittä ja päiväkoti oli
   Yhteiskunta
   47
   1003
  4. Jo toinen ei-koti! Päivi Lipponen ei kutsu Maria Veitolaa Paavo Lipposen kanssa jakamaansa kotiin

   No jopas...! Päivi Lipponen asuu puolisonsa Paavo Lipposen kanssa Helsingin Töölössä. Hän ei kutsu Maria Veitolaa yökylään Helsingin kotiin, vaan Porv
   Suomalaiset julkkikset
   46
   898
  5. Mitä haluaisit

   Sanoa kaipaamallesi neiti- ihmiselle, juuri nyt?
   Ikävä
   74
   848
  6. Andy McCoy heittää hurjan väitteen "heponisti"-elämästään: "Levy-yhtiö toi sulle kamaa, että sä..."

   Ohhoh… Rock-legenda Andy McCoy avautuu huumeiden käytöstään ja esittääkin aikamoisia väitteitä. Lue lisää: https://www.suomi24.fi/viihde/andy-mccoy-h
   Kotimaiset julkkisjuorut
   17
   847
  7. Martina IG:ssä pitää rotikoita vapaana metsässä, vaikka lakisääteinen kiinnipitoaika on alkanut

   Ja naisella jo aiempi tuomio metsästyslain rikkomisesta! Martina kuvaa videolla vapaana juoksevia koiria ja selittää "nää nauttii, on kyl iha mielentö
   Kotimaiset julkkisjuorut
   306
   831
  8. Tiedäthän nainen sen

   Että sun ei tarvi tehdä mitään ylimääräistä. Olet täydellinen ja rakastan sinua. Mikään ei muuta tunteitani sinuun.
   Ikävä
   39
   816
  9. Mikä ihastuksesi kohteessa on kuumaa

   Mikä saa haluamaan juuri häntä? Ole rehellinen.. Kukaan ei saa tietää👀
   Ikävä
   37
   750
  10. Mutta sinä et pidä minusta

   Olisi mukava tietää että mitä sinulle kuuluu.
   Ikävä
   37
   642
  Aihe