Onko lisäravinteista hyötyä?

M-78-

On tullut luettua tällä palstalla lisäravinteista vaikka mitä. Tulee sellainen fiilis tekstien perusteella, että niistä on todella paljon hyötyä fysiikan kehittämisessä.

Onko niistä todellakin hyötyä?

Tarvitseeko lisäravinteita välttämättä? Riittääkö monipuolinen ruokavalio?

14

646

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • gdggdgd

      jos tarkoitat lisäravinteilla proteiinijauheita,maltodekstriiinia jne niin niiden avulla voidaan hieman helpottaa elämää kun on helppoja valmistaa,kuljettaa mukana ja nopeita käyttää, mutta mitään muuta hyötyä niistä en ole havainnut verrattuna ruokaan. lihakset siis kasvavat ihan tavallisella ruoallakin yhtä hyvin ellei jopa paremmin.

      sen sijaan vitamiinit,mineraalit,kalaöljyt ym varmasti ovat ihan oiekasti hyödyllisiä ihan yleisterveyden kannalta. niiden hyötyä nyt vaan on melko hankala mitenkään todeta.

    • joop joop

      Palautusjuoma on selkeästi tärkein lisäravinne. Muuta et tarvi jos vain saat riittävästi proteiinia kehityksen kannalta. Kreatiini on tietenkin plussaa mutta ei kannata lähteä tuhlaamaan rahoja muuhun kuin palkkariin.

      • sasasasas

        vitamiinit/mineraalit ja kalaöljy.


      • Ääliö selittää

        Kreatiini on kyllä huomattavasti tehokkaampi, kuin mikään palkkari. Mistä saatanan kannon nokassa näitä idiootteja oikeen elää?


    • paljastaja.

      Proteiinijauhoista on eniten hyötyä, jos ruokavaliosi sisältää niukasti lihaa. Kasviksista saatava proteiini on usein laadullisesti paljon köyhempää ja niitä joutuu syömään todella monipuolisesti, mikä ei useimmilla täyty ellei ole asioista tietävä kasvissyöjä.

      Kreatiini auttaa vähän ja veikkaisin, että siitä tulet näkemään eniten hyötyä, jos katsoo tuloksia. Kreatiinia on myös lihassa, mutta joutuisit syömään muistaakseni kilon päivässä, jotta se vähän päälle 5g per päivä tulisi täyteen. Ei ole kovin terveellistä, joten jauho on järkevämpi vaihtoehto.

      Maltosta en osaa sanoa paljoakaan. Veikkaisin, että joku banaani ajaa pitkälti saman asian, mutta malto on toki halvempi vaihtoehto. Sitäkään ei kannata käyttää kuin palautusjuomassa. Läski ei ole voimaa vaikka moni niin väittää.

      Vitamiinit saa yleensä kun syö paljon hedelmiä ja kasviksia. Toki joku vitamiinilisä voi olla helpompi ja ehkä edullisempi vaihtoehto, mutta kannattaako nyt korvata pillereillä perinteistä ravintoa, koska keinotekoinen on vielä uusi ala eikä kaikkea välttämättä ole hoksattua vaikka se näyttäisi joidenkin tutkijoiden mielestä olevan itsestään selvää...kunnes tulee ilmi jotain.

      Pari ruokalusikallista kylmäpuristettua rypsiöljyä päivittäin on hyvä rasvojen täydentäjä. En tiedä näistä omega-3 niinkään kun niidenkin pitoisuuksista on väännetty kättä ja joka purkissa ne on erilailla. Ihminen on kasvanut ja voimistunut ennen mitään tällaisia uutuuksia. Ei lisäravinteista kannatta odottaa mullistavia tuloksia.

    • Ruokaa

      Lisäravinteita mainostetaan kovan treeniä tehostamaan ja siitä palautumaan. Lisäksi niillä kerrotaan olevan aivan uskomattomia terveysvaaikutuksia, mutta mikä on totuus? Sanoisin, että tavalliselle treenaajalle ei mitään käytettäköön vertailukohtana ravintoa. No, heti joku ajattelee....minä en olekkaan tavallinen treenaaja. No siinä tapauksessa kuulut siihen ryhmään kun tarpeeksi lukee samoja juttuja alkaa itsekkin uskoa. Mielenkiinnosta olen kaivellut mm. positiivisia terveysvaikutuksia esim. sairauksien hoidossa, niin ei minkäänlaista tutkimusnäyttöä puhumattakaaan yksittäisistä kokemuksista. Ainoat vitaamiinit purkista otettuna ovat olleet d-vitamiini, sekä mangnesium. Kalaöljyt olisi muuten ok, mutta laatu niissäkin vaihtelee ja aiheuttaa mitä suuremmissa määrin leikkauskomblikaatioita. Nimittäin jos joudut onnettomuuteen ja sitä seuranneeseen vaativaan toimenpiteeseen verenvuotoriski sisäisenä on aika yleistä.

    • Kovaatreeniäkö

      Lisäravinteista on todella paljon hyötyä niille dopingriippuvaisille bodareille, eli tuleville korvaushoitopotilaille. Nimittäin siinä mielessä, että kun he mainostavat lisäravinteita, heille saatetaan maksaa siitä pieni korvaus sponsorin toimesta. Lisäravinteet sinällään ovat ihan turhia. Tämän totesi yhdysvaltalainen lisäravinteita markkinoiva ja fitnessmallin uralla ollut mies, joka avoimesti uransa jälkeen totesi lihaksikkuutensa olleen vain ja ainoastaan steroidien ynnä muun dopingin ansiota. Treeninsä olivat olleet lähinnä ns. sunnuntaikuntoilijan harjoituksia, jos sitäkään.

      • lkhjjchjh

        Näin se menee... Mut onhan se nyt hienoa kävellä salilla se nokkamuki kädessä, kun oma esikuva konsanaan!XD


    • Lihasjumppaaja

      Kun urheilijoilta on kysytty mikä on tärkein lisäravinne vastaus on monivitamiini.

      Minusta paras aika ottaa se on kovan treenin jälkeen ennen nukkumaan menoa.

      Syyn huomaat aamulla.

      • aitoBlueteam

        tärkein on statiini ja sen kyllä huomaat ennen aamuakin


    • ihanmitentykkää

      Ei tarvita lisäravinteita. Mutta on se protskudrinkki treenin jälkeen ihan kätevä. Ja kreatiinista monet saa pari kiloa lisää maximirautoihin. Ei mitään ihmeellistä / tarpeellista. Mitään vaikutusta ei normilisäravinteista huomaa. Paitsi, että treenin jälkeen ei ole niin nälkäinen kun on heti se nestemmäinen välipala mukana.

    • Ylljjju
    • Tyhjiö

      Valio mainostaa uutta jauhettaan siivojille ja koiran kusettajille. Just joo.

    • vuosikymmentenkokemus

      Lisäravinteista vähän hyötyä natuille, roinaajille enemmän. Turbobuustattu keho tarvitsee oikeesti lisäravinteita, jos meinaa saada kuurista kaiken irti ja minimoida haittoja. Natulla korkeintaan helpottaa arkea, jos ravitsemus muuten retuperällä, eikä se sittenkään korvaa puutteita kokonaan.
      Buusterit ihan jees natuille.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      54
      4336
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2209
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1724
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1468
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      23
      1400
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1278
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1195
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1126
    9. 22
      1076
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1004
    Aihe