Mitä eroa akryyli- tai geelikynsillä?

.................

Hei!

Osaisiko joku vähän selventää minulle tätä kynsien ihmeellistä maailmaa?
Eli siis mitkä ovat akryylikynnet ja tuleeko niihin tipit? Entäpä ne kaikki geelipäällysteet ja uunissa kuivattamiset? Mitä siis kuluu noihin akryylikynsiin?

Entäpä sitten sellaiset geelikynnet joihin tulee tipit ja monta kerrosta erilaisia geelejä joita kuivatetaan uunissa? Tai sitten sellaiset mihin ei tule noita tippejä vai miksi niitä sanotaan, mutta kuitenkin ovat geelikynnet.
Olen ihan sekaisin näiden eroissa ja mitä aineit minkäkin kynnen valmistukseen tarvitaan?

Kiitos jos vain joku viitsii selventää.:)

6

8704

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tuunari
    • EK-K

      Akryylikynsiksi kutsutaan kaksikomponentti akryylimassaa, johon kuuluu neste jauhe, joita sekoittamalla saadaan aikaan ilmakovetteinen massa. Kovettuessaan aine on akryylia, eli valoa läpäisevää muovia.

      Akryylikynnet voidaan rakentaa joko tipille tai muotille ilman tippiä. Akryyleissa on valmistajittain eroja koostumuksessa, hajussa, kovettumisajassa ja muotoiltavuudessa.

      Akryylimassa muotoillaan kynnelle siveltimellä painellen. Kun massa on osittain kovettunut, voidaan akryylimassaa ns "pinssata" muotoonsa.

      Akryylikynsien kanssa lisäksi tarvitaan myös Primer kynnen alustukseen ja desinfiointiaine kynsien desinfiointiin.

      Geeleiksi kutsutaan yksikomponentti akryylia, joka on saanut nimityksensä geelimäisestä koostumuksestaan. Geeli kovetetaan UV-valossa, joka aikaansaa geelissä kovettumisen aiheuttavan reaktion.

      Geelikynnet rakennetaan yleisimmin tipille. Suuri osa rakennekynsigeeleistä kuitenkin voidaan rakentaa myös muotille, jolloin lopputulos on huomattavasti luonnollisemman tuntuinen ja kestävämpi käytössä.

      Geeli voidaan muotoilla joko muotoilu instrumentilla tai siveltimellä. Tekniikoita on useita mm. pyöritys-, insturumentti-, juotto- ja kerrostekniikka. Geeliä voidaan myös ns."pinssata" muotoonsa ja se tapahtuu kovetuksen aikana.

      Geeleissä on valmistajittain eroja koostumuksessa, hajussa, muotoiltavuudessa ja kovettumisajassa. Osa geeleistä tarvitsee korkeamman aallonpituuden UV-valoon kuin toiset ja näin myös UV-kovettimen ominaisuudet vaikuttavat tuotteen kovettumiseen ja kovetinaikaan.

      Geeleistä osa löytyy happovapaina (Acid free)

      Geelien kanssa tarvitaan desinfiointiaine kynsien desinfiointiin.

      • aloittelia!

        kiitos tiedosta!


      • lopeta jo!

        kyllä geelien kanssa primer on myös käytössä. eikä se primer mikään myrkky ole. ihan turhaan yritätte nostaa omaa tuotetta parjaamalla muita. etkö luota omaan ammattitaitoosi.. vai etkö ehkä omaakaan sitä?


    • näin nämä

      molemmat ovat samanlaista akrylaattia kovettumisen jälkeen. vain tekotapa on erilainen. molemmissa kynsien pohjustus tapahtuu samalla tavoin. molemmissa voidaan käyttää tippiä tai tehdä rakennus muotilla eli pelkkää massaa käyttämällä. asiakkaan kannalta ei ole väliä tuleeko tippi vai ei. tekijä päättää miten kynnen pituutta jatketaan jos asiakas haluaa pidennyksen. tippi ei tee kynnestä kestävää voima rakenteeseen tulee aina massasta. akryyli on geeliä inan kestävämpi mutta on ihmisiä joilla hormonitoiminnoista johtuen pysyy geeli paremmin kiinni. akryyli on asiakkaalle mukavampi laittaessa koska sen teko on nopeampaa(puhun nyt omasta työstäni) eikä tarvita uunia massan kovetukseen. useimmat geelimerkit kuumottavat kynttä voimakkaasti uunituksen ajan ja asiakas joutuu koko ajan venkomaan kättä uuniin ja pois.. tää on tietysti makuasia. sekä tekijöissä ja asiakkaissa on eroja. on kuitenkin huuhaata semmoset jutut joissa valehdellaan jomman kumman tuotteen olevan jotenkin vaarallisempi toista. älkää menkö mainoshalpaan. itse hallitsen molemmat tekniikat, omistan molemmat aineet ja myös teen molempia. oma suosikki on akryyli koska omassa käytössä ei geelit kestä ja itse inhoan uunin kuumotusta. asiakkaalle tehdessä on ihan sama kumpaa käytän. geelejä tehdään enemmän koska se on todella paljon helpompaa kuin akryylikynnen rakentaminen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 189
      2266
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      54
      2074
    3. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      170
      1873
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      170
      1687
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1344
    6. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      32
      1339
    7. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1257
    8. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1195
    9. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1178
    10. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      14
      1178
    Aihe