Meillä menee huonosti

miumiu4

En tiedä yhtään, miten aloittaisin. Meillä on mennyt jo jonkun aikaa heikosti.. Ja minua masentaa se. Mieheni ei tee minkäänlaisia aloitteita, istuu vaan koneella ja on.

Toivoisin pieniä asioita, ihan sellaisia, että hän joskus ehdottaisi, että voisimme yhdessä tehdä jotain, mutta ei ei koskaan. Kerran jopa vihjaisin hänelle, että mitä tehtäisiin. Hän vastasi, en tiedä ja meni takaisin koneelle.

Olen puhunut hänelle asiasta monta kertaa ja tappelimme suhteestamme yksi yö aika rankastikin ja hän sanoi, että tekisi mitä vain sen eteen, että kaikki olisi niinkuin ennen ja että minä voisin taas olla tyytyväinen suhteeseemme. On mennyt tuosta riidasta jo kaksi viikkoa ja kaikki on ihan samanlailla kuin ennen.

Silloin kun mieheni yrittää tulla lähelleni, hermostun, en tiedä miksi. Ja silloin kun hän ei tule olen koko ajan hermostunut, tiuskin jne. Olenko jo niin yksin oppinut elämään, etten tavallaan osaa päästää toista enää lähelle?

Tilanne masentaa minua todella, eikä mikään yksinkertaisesti huvita, silti pitäisi korkeakouluopintoja tässä suoritella. Mutta en vaan jaksa, haluaisin maata kaikki päivät ja itkeä, haluaisin vain olla, tekemättä mitään.

Onko se kuitenkaan ratkaisu. En tiedä mitä teen, kun puhe ei mene perille. Pitääkö olla suhteessa onneton, jos kaikkensa yrittää ja mies ei piittaa. Puheessa antaa ymmärtää toisin vai olisiko sittenkin jonkun ajan kuluttua onnellinen, jos olisi yksin? Olen niin rikki, niin loppu. Rakastan kuitenkin miestäni. Olisi hankalaa vaan päästää irti ja antaa hänen mennä, mutta voinko olla onnellinen hänen kanssaan koko loppuelämäni. Emme siis ole naimisissa, avoliitossa. Olemme olleet yhdessä kohta 4 vuotta. Vai onko arki vain astunut elämäämme, ken tietää?

17

3115

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • miumiu4

      Siis tarkoitin tuolla, "riidastamme on kulunut jo kaksi viikkoa ja kaikki on samanlailla kuin ennen", sitä siis, että mikään ei ole sen riidan jälkeen muuttunut. Kaikki mitä hän niin lempeästi puhui ei ole toteutunut, edes yrityksen tasolla.

      Tänään tappelimme asiasta taas ja hän sanoi, että yrittää.. minä en näe sitä yritystä kyllä missään, jos mies herää aamulla ja menee takaisin koneelle ja keittää välillä kahvia itselleen ja jatkaa koneella istumista, vaikka minä olen yrittänyt, että lähdettäisiin ulos syömään tj. Jos ehdotan tällaista, saan odottaa ehkäpä n. 5 tuntia, ennen kuin hän vaivautuu nostamaan perseensä sen koneen ääreltä.

      • näin miehenä

        Jos olet tehnyt selväksi, että peli ei vetele ja koneella istuminen ei ole sitä, mitä hänen osaltaan parisuhteessa odotit, niin kannattaisiko sitä mitään sanomatta lähteä vaikka tyttökaverien kanssa syömään ja juomaan ja vaikka niille yöksi. Katsoa, että miten reagoi.

        Se voi olla, että on nyt addiktoitunut nettijuttuihin tai johonkin peliin ja tarvitsee nyt vähän herätystä. Teot ne kuitenkin merkitsevät, eivätkä sanat. Jos ei äijälle mene tuonkaan jälkeen jakeluun niin sitten taitaa olla erot edessä.

        Ei se parisuhde voi toimia, jos siinä ei molemmat osapuolet ole yhdessä. Mutta naiset tuntien vähän ajattelen, että kerrot liiaksi vain sen yhden puolen koko asiasta. Jos pyydät miehen viereen istumaan ja alat sitten valittaa, että mitä sä nyt siinä teet, niin ei ole ihme että koittaa sitten vaan olla ja odottaa, että jotain tapahtuisi.

        Tsemppiä :)


      • tyttö 20v

        Kuulostaa hyvin paljon samanlaiselta kuin meidän suhteemme... Eli ymärrän sinua ja paljon :)


        En ole itsekään uskaltanut tehdä mitään. Jättäminen vaan kuulostaa niin kaukaiselta ajatukselta, vaikka kuitenkin läheiseltä...

        Mutta ihanaa kun kirjoitit asiasta tänne. Minä olen monta kertaa aloittanut, mutta en sitten ole viestiä lähettänyt...


      • myös mies
        näin miehenä kirjoitti:

        Jos olet tehnyt selväksi, että peli ei vetele ja koneella istuminen ei ole sitä, mitä hänen osaltaan parisuhteessa odotit, niin kannattaisiko sitä mitään sanomatta lähteä vaikka tyttökaverien kanssa syömään ja juomaan ja vaikka niille yöksi. Katsoa, että miten reagoi.

        Se voi olla, että on nyt addiktoitunut nettijuttuihin tai johonkin peliin ja tarvitsee nyt vähän herätystä. Teot ne kuitenkin merkitsevät, eivätkä sanat. Jos ei äijälle mene tuonkaan jälkeen jakeluun niin sitten taitaa olla erot edessä.

        Ei se parisuhde voi toimia, jos siinä ei molemmat osapuolet ole yhdessä. Mutta naiset tuntien vähän ajattelen, että kerrot liiaksi vain sen yhden puolen koko asiasta. Jos pyydät miehen viereen istumaan ja alat sitten valittaa, että mitä sä nyt siinä teet, niin ei ole ihme että koittaa sitten vaan olla ja odottaa, että jotain tapahtuisi.

        Tsemppiä :)

        Miehesi ei taida todellakaan ymmärtää minkälaisia ajatuksia käsittelet nyt. Hän luulee tyyliin että olette ikuisesti yhdessä. Olen tehnyt näitä samoja virheitä vähän toisenlaisessa muodossa ja voin sanoa että ei ole helppoa hänen muuttaa tapojansa. On hyvä idea käydä kavereitten kanssa jossain ja vaikka hieman panostaa enemmän pukeutumiseen, jotta mies huomaisi naisensa kauneuden. Oisin tehnyt kaiken toisin jos olisin tajunnut aikaisemmin kuinka huonossa jamassa suhteeni oli ja mitä ajatuksia naisellani oli.


    • sitten vasta

      Kun menettää jotain tärkeää sitten oppii vasta arvostamaan sitä.

      Taitaa miehesi pitää sinua itsestään selvyytenä.

    • pellolle

      niin kamalalta ku se kuulostaakin. Ei kovin rakkaudelta kuulosta, ei ne pelkät sanat vaan ne teot kyllä myös... Miksi olla suhteessa jos ei olla onnellinen? Jos mies ei vaihda konetta sinuun nii pihalle se, ja sano se myös sille. Jos ei mee perille nii morjensta. Voimia!

    • maapette

      Ehkä parisuhde terapia voisi auttaa. Suosittelen

      • Anonyymi

        Eihä sellaisen lähde on puhuttu


    • Tavis86

      Meilläkin neljäs vuosi avoliittoa menossa, ja mies viihtyy hyvin usein koneella. Silloin kun hän ei pelaa, täytyy minun tehdä kotitehtäviä. Kun toinen on koneella, toinen lukee.

      Asia ei ole ihan näin mustavalkoinen, mutta lähes aina olemme kotona. Yhteisiä ystäviä meillä ei juuri ole, eikä niin kovin läheisiä omiakaan. Välillä elämä tympii, vuorotellen koneella, illalla ehkä televisiota tunnin verran ja nukkumaan.

      Elämästä tulee vähitellen väkisin hieman kaavamaista. Se on turvallista, mutta siihen täytyy saada joskus vaihtelua. Me käymme teatterissa noin neljä kertaa vuodessa, keikoilla aina kun mahdollista, silloin tällöin keilaamassa jne. Mitä teitte mielellänne yhdessä aiemmin? Muistele miehellesi jotain mukavaa ja ehdota uusintaa. Toivottavasti hän innostuu ja lähtee mukaan.

    • puuhaa kehiin

      Etsikää joku kiva resepti (tai tehkää vanhaa, tuttua herkkuruokaa) ja pillkokaa ja paistakaa vapaapäivänä oikein pitemmän kautta. Sitä ennen vaikka pitkä kävelylenkki, uudessa kahvilassa tai kirpputorilla poikkeaminen. Joulukortteja tai koristeita voi myös alkaa leikkelemään ;)

      Läheisyys alkaa palautua hiljalleen, kun teette jotain mukavaa yhdessä. Ehdota tätä innostuen, älä mankuen. Ei ole väliä, että sinä olet taas se, joka ehdottaa. Entä sitten? Samalla puolellahan te kuitenkin olette ja haluatte suhteen parasta.

      Seksielämä saa olla ja odottaa, tärkeintä on ensin palauttaa mukava ilmapiiri ja läheisyys, kyllä se intiimimpikin läheisyys tätä kautta vielä herää.

      Jutelkaa asioista, ei riidan hetkellä itkeskellen, vaan vaikkapa aamukahvilla. Kerratkaa niitä hyviä asioita, joita toisissanne ja suhteessanne näette. Ja luvatkaa vaalia niitä.

      Onnea!

    • parempi koneella kuin kapak...

      sanoit rakastavasi miestä vielä.ja hänkin avautui kertomalla että toivoisi asoiden olvan niinkuin hyvinä aikoina.ylltäpä hänet.tee jotain hyvää syötävää,kata pöytä kauniisti.kun hän istuu koneella,kuiskaa jotain hellää hänen korvaansa japyydä syömään.me saimme aikanaan avun seurakunnan avioliitto leiriltä.opimme puhumaan tunteistmme.saimme muutamia uusia ystäviä ja näköalan mikä on loppupeleissä elämässä tärkeää ja mikä voima meitä arjessa kantaa.hyvä uusi alku teille.

    • Frek3455

      Paras tapa herättämiseen on antaa hänelle ankara menettämisen tunne esim. pakkaamalla laukut ja lähtemällä esim. jonkun ystävän tai sukulaisten luo muutamaksi viikoksi. Jos hän ei sittenkään herää ja muuta tapojansa on niin on aika nostaa lopullisesti purjeet ja seilata uusille vesille.

      Täytyy aina muistaa, että parisuhteissa ja muissakin asioissa ihmiset tekevät virheitä mutta tärkeintä on millainen on halu ja mitä on valmis tekemään korjatakseen nämä virheet.

    • on järjestys

      eikä kukaan estä menemästä virallisesti
      avioliittoon . moni nainen haluaisi naimisiin mutta mies pitää ovea auki jos löytyykin joku muu.
      se on julmaa naista kohtaan .käyttää kuitenkin
      kuin patjaa eikä sitten menekään naimisiin .
      naisen pitäisi arvostaa itseään niin paljon
      että vaatii miehen menemään kanssaan naimisiin .
      jos eletään yhdessä julkisesti sen voi siis laillistaa myös . aviloliitossa kaikki on yhteistä
      avoliitossa kaikki on sun ja mun ja sitten kun erotaan tunnelma . avioliitossa ollaan jo päätetty olla yhdessä vaikeinakin aikoina ja omaisuus on yhteistä ja lapsetkin syntyy oikeeseen perheeseen jossa isä on isä ja äiti on äiti . ei siis homoperheeseen jossa edes vanhemmat ei tiedä kumman ruumis heillä on . normaali terve avioliitto on terve . se on normaalia elämään ja eikä kukaan tunne olevansa syrjitty tai hyväksikäytetty . siis aviolliitto tai ei mitään . koska sen aikaa kun tuhlaa aikaansa odottamalla että se joku päivä mua rakastaa niin voi jo olla naimissa sen oikean kanssa ja olla rakastettu ihan oikeesti . avoliitto voi olla vankila jossa toinen kerjää hyväksymistä jota ei koskaan tule . joo joo ei ole vastaus . hurjaa se on mutta joko minä tai ne muut on kysymys jonka voi miehelle esittää.vastaus on sitten mikä on mutta ainakin tulee selväksi .ettei tuhlaa lyhyttä elämäänsä johonkin kuvitelmaan . on niitä kunnollisiakin miehiä . jos taas naisesta tuntuu että on mukamas huonompi tai huono niin se tulee lapsuuden ja naiseuden loukkauksista joista pääsee eroon lukemalla raamattua kuinka kallis olet jeesukselle ja kuinka jeesus sua rakastaa eikä koskaan hylkää sinua . silloin saat itsetuntosi takaisin ja kulkemalla sellaisten ihmisten kanssa jotka on posittiivisia ja parempi jos uskovaisia silloin on turvallisempaa . ehkä voit käydä kuuntelemassa ylistysmusiikkia tai saarnoja jossain seurakunnassa ? herätyskristillisyys on sitä että juhlitaan jeesusta joka rakastaa meitä tosi paljon
      ja jeesuksen luokse saa tulla kuka vaan sellaisena kuin on koska jeesus tuntee meidät ja mitä meidän sydämessä on . älä kerjää rakkautta sieltä missä sitä ei ole . se on nöyryyttävää . katso ylöspäin jeesus rakastaa sinua vaikka ihmiset eivät . jumalan kämmenelle mahtuu aina .

      • naimisiinmeno

        ei muuta mitään,ainakaan paremmaksi.Eikä naimisiin haluaminen ole mitenkään vain naisten juttu. ja Jeesusjutut ei liity asiaan mitenkään.


      • miumiu4
        naimisiinmeno kirjoitti:

        ei muuta mitään,ainakaan paremmaksi.Eikä naimisiin haluaminen ole mitenkään vain naisten juttu. ja Jeesusjutut ei liity asiaan mitenkään.

        Olen kyllä täysin samaaa mieltä :)


      • näitä taas

        Eli pitäisi mennä naimisiin tuon miehen kans, joka kohtelee kuin seinäkukkaa, eikä edes kastele sitä välillä. Siihen vielä lapsia tekemään, kun mies istuu koneella ja kaks lasta itkee lattialla vaipat märkänä, kun itse yrität siinä kokata perheelle ruokaa ja saada muutenkin talon pysymään pystyssä.

        Ja kyllä avoliitossakin tavarat on yhteisiä, eikä ole sitä "sitten kun erotaan" tunnelmaa, jos homma oikeasti toimii. Ja kyllä avoliitossakin lapsella äiti on äiti ja isä on isä, jos avoliitossa on mies ja nainen. Eikä kaikki avioliitot todellakaan ole terveitä, vaikka olisivatkin kestäneet se ikuisuuden. Ja mikäpäs se kirkko on ketään tuomitsemaan, eikös se isoherra ole luonut kaikki omaksi kuvakseen...

        En tajua edes miksi menin tähän vastaamaan, eihän tämä kuitenkaan ole kuin noiden turhan taivastelijoiden provo... Mutta tulipahan nyt tehtyä...


    • Anonyymi

      Mitä minä teen kun mieheni on ihan hiljaa on ollut 52 vuotta yhdessä.aina on riitoja en jaksa

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2880
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      115
      2145
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      43
      1554
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      70
      1013
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      911
    7. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      884
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      880
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      795
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      736
    Aihe