irtisanoutuminen lomautumisaikana

määräaikainen

Olen parhaillaan määräaikaisena tekemässä vuorotteluvapaasijaisuutta(?). Firmassa on tulossa keväällä lomautuksia. Työsuhteeni päättyy elokuussa. Toistaiseksi voimassaolevan työsuhteen voi purkaa lomautuksen aikana ilman irtisanomisaikaa, mikäli lomautuksen loppuun on yli viikko. Miten on minun laita. Voiko määräaikaisen työsuhteen purkaa myös lomautuksen aikana?

8

2551

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • RaakaRane

      määräaikaista työntekijää ei voi lomauttaa. Näin ollen et voi yksipuolisesti purkaa työsopimustasi.
      Asia on eri, jos neuvottelet asian ja molemmat osapuolet hyväksyvät työsuhteen purkamisen tai päättämisen.

      • Kallepoega

        Sellaisen määräaikaisen, joka on tietyn vakinaisen työntekijän tuuraaja, voi lomauttaa, mikäli tämän vakinaisen olisi voinut lomauttaa. Ja luullakseni irtisanoutuminen on mahdollista myös hänelle.


      • RaakaRane
        Kallepoega kirjoitti:

        Sellaisen määräaikaisen, joka on tietyn vakinaisen työntekijän tuuraaja, voi lomauttaa, mikäli tämän vakinaisen olisi voinut lomauttaa. Ja luullakseni irtisanoutuminen on mahdollista myös hänelle.

        pääsääntöisesti määräaikaista ei voi lomauttaa. Asia on eri, jos kyseessä on ns. sekamuotoinen työsopimus. Toinen poikkeus asiaan on se, että määräaikainen työntekijä on selkeästi nimetty toisen henkilön sijaiseksi ja että muuta työtä ei voida järjestää.
        Käytännöt vaihtelevat hieman liittojen välillä, eli onko kyseessä työntekijä, toimihenkilö tai ylempi toimihenkilö.
        Esimiehenä ollaan aina heikoilla jäillä, kun määräaikaisten lomautuksia mietitään, niin epäreilua kuin se vakituisia työntekijöitä kohtaan onkin. Tämäkin seikka puoltaa sitä, että työsopimus tulee laatia huolella ja tarkasti, jotta lakimiesten ei tarvitse asiaa myöhemmin oikeudessa ruotia.


    • sama tilanne

      tiedä sitten miten pitkä karenssi tulisi...olen myös vuorotteluvapaan sijainen ja työsopimus elokuulle määräaikaisena. haaveissa olisi vauva ja mielestäni irtisanoutuminen olisi helppo vaihtoehto koska työ on raskasta tehdastyötä ja tiedän etten raskaan sitä jaksaisi tehdä.

      • saat sairaslomaa

        Siitä vaan vauvaa tekemään. Jos työ on raskasta, niin raskauden aikana saat varsin helposti saikkua.


    • työttömien luokka

      Ahne ay-demari on suojatyöpaikassaan eikä haluaisi päästää työtöntä tehtaaseen kun hän luulee että se on vain hänelle varattu. Toki ay-demari kutsuu reviirinsä suojelua "solidaarisuudeksi", mutta työtön ei siitä hyödy, ainoastaan ay-demari hyötyy rikastuu ja nauraa partaansa kun työtön ei pääse sinne töihin.

      Mutta työttömien luokan taistelijat soluttautuvat AY-liikkeen sisään ja kuppaavat ay-kassan varat itselleen. Ay-kassan varathan on kiskottu veronmaksajien selkänahasta.... tottakai valtion rahoittamasta kassasta kannattaa aina ottaa rahat pois.. hölmähän se on joka ei ota niitä rahoja kun ne on veroilla katettu .... demarilta on aina kupattava rahat pois....

      ahtaajatkin yrittävät estää työttömien pääsyn satamiin ja tehtaille mutta työttömät syrjäyttää AKT:n lakkovahdit ja ottaa ne satama-työpaikat itselleen... ahtaajat eivät halua päästää työttömiä saaliinjaolle, mutta työttömät kumoavat paperiliiton ja ottavat myös paperiteollisuuden työpaikat itselleen....

      Työttömät tietävät että demarit käyttävät solidaarisuus ja auttamispuheitaan vain oman asemansa pönkittämiseen. Kusetussysteemin perusidea on, että rahanahneet virkamiehet kuppaavat rahaa veronmaksajilta.

      työttömien luokka on suurin, noin miljoona, ja VAHVIN! Työttömien luokka käyttää joukkovoimaa aseenaan. Työttömien luokka käyttää kaikkia luokkasodan keinoja (mm soluttautuminen) päämääriensä saavuttamiseen. Enpä haluaisi olla työttömien luokan luokkavihollinen....

      • jkjlkl.hgkugt

        lkhlk


    • neuvoo näin

      Työntekijän oikeus irtisanoa työsopimus lomautusaikana

      Lomautettu työntekijä saa irtisanoa työsopimuksen ilman irtisanomisaikaa milloin vain lomautuksen aikana. Irtisanomisoikeus on riippumaton työsopimuksen kestosta (määräaikainen tai toistaiseksi voimassa oleva). Irtisanomisoikeutta ei kuitenkaan ole lomautuksen päättymistä edeltävän seitsemän kalenteripäivän aikana.

      Jos työntekijä irtisanoo työsopimuksen lomautuksen viimeisen seitsemän päivän aikana, irtisanomisaika on toistaiseksi voimassa olevassa työsuhteessa muutoin noudatettava irtisanomisaika. Määräaikainen työsopimus sitoo näissä tapauksissa työntekijää määräajan päättymiseen saakka, ellei irtisanomisoikeudesta ole sovittu.

      Jos lomautus on kestänyt yhdenjaksoisesti yli 200 kalenteripäivää, työntekijällä on oikeus päättää työsuhde ja saada irtisanomisajan palkka lomakorvauksineen. Koska kysymys on vahingonkorvauksesta, työntekovelvollisuutta ei ole. Vuosiloman ei katsota katkaisevan edellä mainittua 200 päivää.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuvat! Dannyyn liitetty Helmi Loukasmäki, 22, on puhjennut naisena kukkaan - Some sekoaa: "Sä..."

      Ooo, kaunis aikuinen nainen Helmistä on kasvanut siinä yli 80-vuotiaan Dannyn rinnalla! Katso uudet kuvat: https://ww
      Suomalaiset julkkikset
      47
      3065
    2. Henkirikos Alakylässä

      Nainen löydetty elottomana, mies otettu kiinni. Mitä on tapahtunut?
      Seinäjoki
      47
      2301
    3. Suodatinpussin kastelemalla saa parempaa kahvia

      Kokeilin niksiä ja kyllä tämä kahvi on parempaa nyt. Ei lainkaan maistu paperiselta. Huljuttelee hanan alla suppiloa pap
      Maailman menoa
      122
      1680
    4. Tidätkö nainen

      että suoraan sanottuna v.tut.aa että pääsit näin lähelle minua. Ei olisi oikeasti aikaa tähän mutta silti aina välillä o
      Ikävä
      100
      1543
    5. Onkohan sinulla kaikki hyvin?

      Nyt vähän sellainen outo tunne tuli. Sinun asiasi niin ei minulle toki tarvitse kertoa. Kunhan mietin...
      Ikävä
      38
      1067
    6. Viimeinen reissu tälle kesälle

      Pian se syksy on. Hyvää huomenta ja aurinkoista päivää. ☕🌞🍁🌻🐺❤️
      Ikävä
      169
      934
    7. Mikä on kaivattusi etunimi?

      Otsikossa siis on kysymys eriteltynä. Vain oikeat vastaukset hyväksytään.
      Ikävä
      44
      901
    8. Huikeeta, mahtavaa, ihan mielettömän upeeta

      Me ostettiin talo Espanjasta. Tosin saadaan käyttää sitä vain muutama viikko vuodessa kun on monta muutakin ostajaa! M
      Kotimaiset julkkisjuorut
      175
      846
    9. En kestä katsoa

      Sitä miten sinusta on muut kiinnostuneita. Olen kateellinen. Siksi pitäisi lähteä pois
      Ikävä
      71
      791
    10. Oho! Arja Koriseva paljastaa TTK:n ekasta suorasta lähetyksestä: "On vähän ärsyttävä yhtälö!"

      Upea Arja Koriseva! Tsemppiä haasteelliseen tilanteeseen! Lue lisää: https://www.suomi24.fi/viihde/oho-arja-koriseva-
      Suomalaiset julkkikset
      14
      754
    Aihe