Onko koskaan liian myöhäistä?

toivottavasti ei!

Olen 17-vuotias ja haluaisin niin kovasti alkaa käymään laulutunneilla (ja kouluttautua vielä laulunopettajaksi) mutta taloudellinen tilanne ei nyt salli mitään ylimääräistä, elikkä niitä suht. kalliita laulutunteja :( Jos aloitan vaikka parin vuoden sisällä onko silloin jo liian myöhäistä alkaa muokata ääntä? Miten voisin pitää ääneni kehitystä yllä itse siihen asti kun taloudellinen tilanne muuttuu?

7

793

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hmmh

      Voit tehdä paljonkin asialle jo nyt, vaikket vielä laulutnneille pääsisikään. Mene kuoroon, siellä saat arvokasta oppia stemmalaulannasta. Voit myös itseksesi opiskella teoriaa, netistä löytyy varmasti materiaalia. Laulunopettajakoulutuksessa tarvitset noita molempia taitoja. Lisäksi on hyödyllistä, jos osaat soittaa pianoa. 19-vuotias ei ole liian vanha aloittamaan, jos tietyt edellytykset täyttyvät.

      Eli tahtoa pitää olla, ja itsekuria harjoitella tarpeeksi. Monet kuvittelevat, että laulunopiskelu on pelkkää lauleskelua ja hauskanpitoa, mutta ei se ole. Se on raakaa työtä alusta loppuun.

      Pitää olla lahjakas. Sanon suoraan, että ammattilaulajaksi haluavalla pitää olla poikkeuksellisen hieno äänimateriaali, muuten jäät siihen kasvottomaan massaan jolla on kyllä koulutus muttei töitä. Suurin osa tämän päivän laulunopettajaksi opiskelevista valmistuu suoraan kortistoon.

      Kovaa tekstiä, mutta aivan totta. En tarkoita lannistaa ketään, mutta soitellen ei kannata sotaan lähteä. Jos siis olet lahjakas ja ahkera, niin se kantaa pitkälle.

      • aloittaja :-)

        Kiitos rehellisistä neuvoista :)
        Tiedän tosiaan että laulaminen on kovaa hommaa, sitä ihmettelenkin miksi useat (tietämättömät) luulevat sen olevan jotain helppoa loilottelua. Se on juuri sellaista työtä jossa ei ole varmaa taloudellista turvaa ja aina saa paskaa niskaan. No, kestän mitä vaan kunhan saan olla tekemisissä musiikin kanssa ja laulaa ja kehittyä.
        Äänimateriaalistani en tiedä... Se vaikuttaa olevan (omiin korviini) oikein kehityskelpoinen :D Täytyy vain harjoitella... Teoriaa aion opiskella ja opetella hieman pianonsoittoakin. Pianonsoiton opiskelu tässä varmasti tulee olemaan vaikeinta xD


    • NannaP

      YLE-teemalta tulee parhaillaan Kuoroon!-niminen ohjelma maanantaisin. Siinä otettiin mukaan ihmisiä jotka eivät eläessään ole kuorossa (ja harva muutenkaan) laulaneet ja seurataan heidän edistymistään. (maanantaisin en muista kellonaikaa). YLE Arenasta voi katsoa vielä kyseisen viikon jakson ja ohjelman nettisivuilla on mm. teoria- ja lauluteknisiä vinkkejä.
      Käy kurkkaamassa!

      • tästä ketjusta

        tuli minullekin mieleen.

        :)


    • ---

      ;uuan Mauno Kuusisto aloiti 28 vuotiaana ja piti ensikonserttinsa muistaakseni 35 tai 36 vuotiaana.Ja ehti tehdä hienon uran.

      Pentti Perksalo aloitti 40 vuotiaana ja ehti kuitenkin Metropolin lavalle solistiksi.

      Jos solistiksi haluat niin älä mene kuoroon.

      • horiset?

        "Jos solistiksi haluat niin älä mene kuoroon?"

        Pötyä.

        Kuorolaisuus antaa loistavan pohjan solismille.

        Kanttiksesta on moni hyvä tekijä aloittanut. Jyrki Korhonen ja oliko Petteri Salomaa ja monia muita tekijöitä. Kuoroista tulee kuuntelevia laulajia.


      • se niin on
        horiset? kirjoitti:

        "Jos solistiksi haluat niin älä mene kuoroon?"

        Pötyä.

        Kuorolaisuus antaa loistavan pohjan solismille.

        Kanttiksesta on moni hyvä tekijä aloittanut. Jyrki Korhonen ja oliko Petteri Salomaa ja monia muita tekijöitä. Kuoroista tulee kuuntelevia laulajia.

        ... että tänä päivänä vaaditaan solistilta muitakin taitoja, kun diivailua malliin: mäoonsolisti ja muut tulkoot perässä jos pysyvät.

        Todella hyvä laulaja on muusikko, joka hallitsee instrumenttinsa läpikotaisin, ja siihen kuuluu myös kyky laulaa äänissä ja kuunnella toisia. Ne oppii parhaiten kuorossa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      4985
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      31
      3154
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1817
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1770
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1635
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1491
    7. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1256
    8. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1247
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1237
    10. Ison Omenan uhri tukahdutettiin kuoliaaksi. Kuolinsyynä sydämen pysähdys.

      Eli naisen hengittäminen estettiin ja tästä oli suorana seurauksena sydämen pysähdys. Ihan oppikirjan mukainen tapaus. H
      Maailman menoa
      17
      1217
    Aihe