Profeetat välttämättömiä

Voiko katolinen kirkko olla Jeesuksen Kristuksen perustaman kirkon oikea perillinen?

Nikean kirkolliskokouksen aikana tuntui opit olevan kovin hakusessa ilman eläviä profeettoja ja oikeata Jumalalta saatua valtuutta

Profeettoja kaivattiin.
Tässä lainausta Hugh Nibleyn kirjasta Maailma ja profeetat keskusteluista Nikean kirkolliskokouksen ajalta: Otsikon Profeetat ja uskontunnustukset alkaen sivulta 47.

"Atanasius muuan Nikean huippukykyjä, oli huolissaan sitä välittömästi seuraavien kirkolliskokousten johdosta. "Mitä katoliselle kirkolle jää opetettavaksi pelastuksen suhteen, jos nyt uskoa tutkitaan ja asetetaan nykyaikainen auktoriteetti, joka virallisesti selittää sen, mitä jo on sanottu?.... Ja miksi niin sanotut kirkonmiehet ryntäilevät sinne tänne saadakseen selville, mitä heidän tulisi uskoa Herrastamme Jeesuksesta Kristuksesta? Jos he olisivat uskoneet kaiken aikaa, he eivät voisi nyt suinkaan haeskella sellaista, mitä heillä on!" Kaikki nauravat kristittyjen johtomiehiä, sanoo Atanasius, ja sanovat: "Nämä kristityt eivät tiedä mitä heidän pitäisi ajatella Kristuksesta!" mikä tietystikin heikentää heidän auktoriteettiaan. (Atanasius, De Synodis, PG 26:684)
"Mitä hyötyä on kaikista näistä synodeista?" hän kysyy. "Turhaan he törmäilevät sinne tänne muka siitä syystä, että synodit ovat välttämättömiä tärkeiden opillisten kysymysten ratkaisemiseksi, sillä pyhät kirjoitukset ovat siihen kaikkeen riittäviä". (Ibid.,PG 26:688)
(Pankaa merkille, mitä Atanasius pitää korkeimpana oikeusistuimena - ei mitään piispanistuinta, vaan yksinkertaisesti pyhiä kirjoituksia.) "Me olemme ristiriidassa niiden kanssa, jotka edelsivät meitä, poikkeamme isiemme perinteistä ja kuvittelemme, että meidän on pidettävä synodi. Sitten meissä herää epäilyksiä, että ellemme yksinkertaisesti kokoonnu yhteen ja pääse yksimielisyyteen, uutteruutemme menee hukkaan: niinpä tulemme siihen lopputulokseen, että synodi pitäisi jakaa kahteen ryhmään, niin että voisimme äänestää;... ja siten teemme Nikean saavutukset tyhjiksi sillä tekosyyllä, että pyrimme suurempaan yksimielisyyteen". (Ibid.,PG 26:689)
Voimmeko pyytää parempaa kuvausta tästä ihmeen nykyaikaisesta asenteesta, missä kristikunnan varhaiset uskomukset laadittiin – itse tärkeiden puuhakkaiden komiteajäsenten into, ankaran epämääräinen kiinnostus menettelytapoihin ja touhuun; hinku pitää kokouksia tuli mitä tuli? "Kaikki nämä synodit ovat tarpeettomia", toistaa Atanasius, "ja ne ovat tarpeettomia, koska meillä on pyhät kirjoitukset, ja jos kirjoitukset ovat synodien kiistan aiheena, meillä on isien kirjoitukset. Nikeaan kokoontuneet muistivat tämän... Mitä muihin kirkolliskokouksiin tulee, niissä ei yksinkertaisesti ole järkeä, eikä niissä päästä koskaan mihinkään." (Ibid) J vielä: "Kuka voi sanoa sellaisia kristityiksi tai kuinka me voimme puhua uskosta sellaisten keskuudessa, joilla ei ole sen paremmin järkeä kuin kirjoituksia, jotka eivät muutu yhtä mittaa, vaan joita muutetaan ja käännellään alinomaa, niin että ne sopeutuisivat kaikkiin olosuhteisiin?" (Ibid., PG 26:760. Tämä on yhteenveto)

Seuraavaksi siirrymme Atanasiuksen kuuluisaan länsimaiseen aikalaiseen pyhään Hilariukseen: "On yhtä valitettavaa kuin vaarallista", hän kirjoittaa eräässä kohdassa, että ihmisten keskuudessa on yhtä monta uskontunnustusta kuin mielipidettä, yhtä monta oppia kuin mieltymystä ja yhtä monta jumalanpilkan lähdettä kuin keskuudessamme on vikoja; sillä me laadimme uskontunnustuksia mielivaltaisesti ja selitämme niitä mielivaltaisesti ... Peräkkäiset synodit hylkäävät ja hyväksyvät ja selittävät sanaa homoousion... Joka vuosi, ei vaan joka kuukausi me laadimme uusia uskontunnustuksia kuvaamaan näkymättömiä salaisuuksia. Me kadumme tekemäämme, puollamme niitä, jotka muuttavat mieltään, julistamme pannaan ne, joita olemme puoltaneet. Me joko tuomitsemme muiden opin omassa itsessämme tai oman oppimme muissa; ja repien toinen toistamme palasille olemme saaneet aikaan toinen toisemme tuhon. (Hilarus, Episte to Constantine II, 4-5, PL 10:566-67.)
Ja myöhemmin keisarille: "Usko on turmeltunut - onko uskonpuhdistus mahdollinen? Uskoa etsitään ikään kuin sitä ei olisi hallussamme. Usko on kirjoitettava paperille ikään kuin sitä ei olisi sydämessämme. Synnyttyämme uudesti uskosta meille nyt opetetaan uskoa, ikään kuin uudestisyntymisemme olisi tapahtunut ilman uskoa. Opimme tuntemaan Kristusta kasteen jälkeen ikään kuin kastetta voisi edes olla olemassa ilman Kristuksen tuntemusta." (Ibid., II, 6 PL 10:567-68)
Tässä synodeja ja uskontunnustuksia pidetään vararikon julistuksina, selvänä osoituksena siitä, että usko on menetetty, epätoivoisena yrityksenä tyhjiön täyttämiseksi. Ja tämän täyttämisen piti tapahtua sanoin, filosofien loputtomin puhein.

Puhuessaan eräästä Nikean kirkolliskokouksen tapahtumasta historioitsija Sosomen kirjoitti: "Olisi vaikeaa sanoa, mikä olisi suurempi ihme; saada kivi puhumaan tai saada filosofi lakkaamaan puhumasta." (Sozomen Ecclesiastical History I, 18, PG 67:917.)
Mutta kuulkaamme Hilarusta: "Koska koko väittely koskee sanoja ja koska koko ristiriita koskee uudistamista [toisin sanoen pyhistä kirjoituksista löytymättömien filosofisten termien esittämistä] ja koska keskustelun aiheena on joidenkin epämääräisyyksien olemassaolo ja koska kysymys on valtuudesta ja koska me riitelemme teknisistä kysymyksistä ja koska pyrkimyksenämme on yksimielisyyteen pääseminen ja koska kumpikin puoli on valmiina julistamaan toisen pannaan, niin näyttäisi siltä, että tuskin kukaan kuuluu enää Kristukselle (tai on Kristuksen puolella). Opin tuulet puhaltavat meitä ympäriinsä ja sitä mukaa kuin opetamme, harmistumme vain enemmän, ja mitä enemmän meitä opetetaan, sitä enemmän joudumme harhaan." (Hilarus, II, 5 PL 10:567.)
Mikä kommentaari Nikeasta! "Vältämme sen uskomista Kristuksesta, mitä hän käski meidän uskoa, niin että saisimme aikaan petollisen yhtenäisyyden rauhan väärässä nimessä ja kapinoimme käyttämällä Jumalasta uusia määritelmiä niiden sijaan, mitä me erheellisesti kutsumme uudistuksiksi, ja pyhien kirjoitusten nimessä me petollisesti lainaamme sellaista, mitä pyhissä kirjoituksissa ei ole; vaihtelevaista, epähurskasta, mikä muuttaa sitä mikä on säädetty, hylkää hyväksyttyjä oppeja, omaksuu epäuskonnollisia ajatuksia." (Ibid II, 6 PL 10: 568)

Tässä Hilarus ei tuomitse kerettiläisiä ja separatisteja. Atanasiuksen, Eusebiuksen, Basileikoksen, Krysostomuksen, Akakiuksen, Eleusiuksen, Foebadiuksen ja monien vähäisimpien valojen tavoin hän eikuvaa vain muutamien harvojen hulluutta vaan kuten hän sanoo " kurjan aikakautemme uskoa..." Hän kysyy: "Mitä muutoksia viime vuoden usko sisältääkään? Ensin se vaiensi sanan homoousion, sitten se julisti sitä, sitten se selitti sitä, sitten se tuomitsi sen. Ja mihin tällainen johtaa? Siihen, että emme me sen paremmin kuin edeltäjämmekään olleet siinä asemassa, että olisimme voineet olla varmat minkään pyhän asian säilymisestä koskemattomana." Ibid II, 5 PL 10: 567)

Kun ihmiset jäävät omien keinojensa varaan, ilman elävien profeettojen johdatusta, ei edes suuri traditio pysty säilyttämään tosi uskoa, sillä kuten Hilarius on juuri maininnut, ihmiset eivät pysty omin voimin säilyttämään tätä traditiota. Olemme lainanneet muutamia lausuntoja - emmekä suinkaan edes kaikkia tärkeitä lausuntoja - jotka kirjoitti kaksi kristikunnan kunnioitetuinta puhemiestä, jotka olivat itse läsnä neljännen vuosisadan suurissa kirkolliskokouksissa, joissa nykyajan kristilliset uskontunnustukset saivat lopullisen muotonsa... Kuinka he kaipasivatkaan profeettain ääntä."

33

1084

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kostipolli

      mihin sitä profeettaa kun pyhä henki ohjaa...

      • Pyhä Henki noita katolisia uskontunnusten tekijöitä? Jos luet nuo aikalaisten kommentit, niin varmasti vastaus on ei ohjannut.

        Pyhä Henki ilmoittaa Jumalan valtuuttamalle profeetalle kaiken tarpeellisen Jumalan valtakuntaa koskevan asian. Jokainen kelvollinen ihminen voi saada ohjausta omaa elämäänsä varten Kristuksen valkeuden kautta, mutta koko kirkkoa ja maailmaa varten tulevat ilmoitukset annetaan vain profeetalle, joka on sitä varten kutsuttu.


      • mormoneita
        Unski kirjoitti:

        Pyhä Henki noita katolisia uskontunnusten tekijöitä? Jos luet nuo aikalaisten kommentit, niin varmasti vastaus on ei ohjannut.

        Pyhä Henki ilmoittaa Jumalan valtuuttamalle profeetalle kaiken tarpeellisen Jumalan valtakuntaa koskevan asian. Jokainen kelvollinen ihminen voi saada ohjausta omaa elämäänsä varten Kristuksen valkeuden kautta, mutta koko kirkkoa ja maailmaa varten tulevat ilmoitukset annetaan vain profeetalle, joka on sitä varten kutsuttu.

        Pyhä Henki vai profeetta mm. tuossa mustien pappeussekoilussa? Tai sitten Paha Henki vai "profeetta"?


      • mormoneita kirjoitti:

        Pyhä Henki vai profeetta mm. tuossa mustien pappeussekoilussa? Tai sitten Paha Henki vai "profeetta"?

        Pohdimme tuota nuorten kesken pari vuotta sitten aika aktiivisesti ja päädyimme lopulta siihen lopputulokseen, etteivät kirkon jäsenet olleet valmiit hyväksymään sitä mahdollisuutta, että pappeus kuuluisi myös mustille. Yhteiskunnan asenteet olivat siis väärät.

        Jos tähän löytyy jokin virallinenkin selitys, niin sitä en ole kuullut tai en sitä enää muista.


      • oikeasti
        mormoneita kirjoitti:

        Pyhä Henki vai profeetta mm. tuossa mustien pappeussekoilussa? Tai sitten Paha Henki vai "profeetta"?

        huolta mustista? Annatko rahaa hyväntekeväisyyteen heidän avustamiseksi?
        Oikeinhan tehtiin kun pappeus annettiin kaikkien saatavaksi, väristä riippumatta.
        Vai eikö se mielestäsi kuuluisi heille?


      • mormoneita kirjoitti:

        Pyhä Henki vai profeetta mm. tuossa mustien pappeussekoilussa? Tai sitten Paha Henki vai "profeetta"?

        tulee jokin ilmoitus tai sinaus vastauksena ihmisten vilpittömään pyyntöön, niin se toimii aina juuri niin, että ihmiset ensin kääntyvät asiassa Hänen puoleensa. Mustaihoiset lähestyivät rukouksessa tästä asiasta Jumalan puoleen ja sen jälkeen tuo ilmoitus saatiin. Näinhän kävi myös viisauden sanan suhteen. Ensin Joseph Smith rukoili, että oliko oikein tupakoida ja käyttää päihdyttäviä aineita. Tähän rukoukseen tuli vastauksena viisauden sanana tunnettu ilmoitus. Lähes aina ilmoitusta edeltää ihmisen vilpitön rukous aivan kuten myös ennen ensimmäistä näkyä. Ja tämä on hyvin sopusoinnussa ihmisen vapaan tahdon kanssa. Jumala ei pyri käskyttämään ihmistä vaan antaa sen mukaan kuin ihminen itse haluaa.


      • mormoneilta
        oikeasti kirjoitti:

        huolta mustista? Annatko rahaa hyväntekeväisyyteen heidän avustamiseksi?
        Oikeinhan tehtiin kun pappeus annettiin kaikkien saatavaksi, väristä riippumatta.
        Vai eikö se mielestäsi kuuluisi heille?

        Se olisi kuulunut heille ainoassa oikeassa kirkossa jo 1800-luvulta lähtien...

        Niin, ja annan avustuksia saajan ihonväristä riippumatta...


      • mormoneilta
        Unski kirjoitti:

        tulee jokin ilmoitus tai sinaus vastauksena ihmisten vilpittömään pyyntöön, niin se toimii aina juuri niin, että ihmiset ensin kääntyvät asiassa Hänen puoleensa. Mustaihoiset lähestyivät rukouksessa tästä asiasta Jumalan puoleen ja sen jälkeen tuo ilmoitus saatiin. Näinhän kävi myös viisauden sanan suhteen. Ensin Joseph Smith rukoili, että oliko oikein tupakoida ja käyttää päihdyttäviä aineita. Tähän rukoukseen tuli vastauksena viisauden sanana tunnettu ilmoitus. Lähes aina ilmoitusta edeltää ihmisen vilpitön rukous aivan kuten myös ennen ensimmäistä näkyä. Ja tämä on hyvin sopusoinnussa ihmisen vapaan tahdon kanssa. Jumala ei pyri käskyttämään ihmistä vaan antaa sen mukaan kuin ihminen itse haluaa.

        tuo on.


    • Raamatussa. Aamoksen kirjassa: Sillä ei Herra Herra tee mitään ilmoittamatta salaisuuttaan palvelijoillensa profeetoille.

      • ilmoitettu

        mormoniprofeetoille?


    • Sam Andreevitsh

      Todella ovat mormonit saaneet luotua ainakin ulkonaisesti yhtenäisen järjestön! Kuka vain hyväksyy "profeetan" aseman järjestönsä korkeimpana johtajana, on osa tätä "yhtenäisyyttä", koska uskomalla "profeetan" asemaan hän uskoo myös kaikkeen siihen, mitä tämä "profeetta" ja hänen edeltäjänsä ovat uskoneet.

      Välttämättä yhtenäisyyden saavuttaminen ei kuitenkaan tarvitse "profeettaa". Onhan toinenkin järjestö, joka on luonut samanlaisen yhtenäisyyden. Jehovantodistajat. Ja miten he ovat luoneet tämän yhtenäisyyden? Julistamalla, että vartiotorniseura New Yorkissa saa suoraa ilmoitusta Jumalalta!

      Kuka on todellinen jehovantodistaja? Se, joka uskoo vartiotorniseuran asemaan ja ottaa sen opetukset vastaan uskonnollisena totuutena ja selkeytenä. Kuka on todellinen mormoni? Se, joka uskoo mormonien presidentin asemaan ja ottaa hänen ilmoituksensa vastaan uskonnollisena totuutena ja selkeytenä.

      Niin nähdään nyt siis, että yhtenäisyyden saamiseksi ei tarvita "profeettaa". Yhtenäisyys saadaan aikaiseksi luomalla oppi, että jokin tietty elin tai henkilö saa ilmoituksia, jotka ohjaavat koko järjestöä. Niinpä loi katolinen kirkkokin opin siitä, että istuimelta puhuessaan paavi on erehtymätön. Ja kuka vain ottaa vastaan tällaisen opin jonkun henkilön asemasta, on tämän yhtenäisyyden ja "yhteisen uskon" sisäpuolella. Ja joka kyseenalaistaa vartiotorniseuran, Rooman paavin tai mormonien "profeetan" aseman, on tämän "yhtenäisyyden" ulkopuolella.

      ---

      Mutta kiitos Jumalalle! Hän on lähettänyt Pyhän Henkensä! Jeesus lupasi, että Pyhä Henki ohjaisi kaikkeen totuuteen!

      Väitänkö siis, että Jumalalla ei olisi nykyään apostoleita, joiden tehtävänä on ohjata Jeesuksen Kristuksen seurakuntaa? En tietenkään. Sanon vain sen, että yhtenäisyyden nimissä meidän ei pidä ottaa itsellemme auktoriteeteiksi sellaisia "apostoleita" tai "profeettoja", jotka eivät ole Jumalan asettamia.

      • En noista muista uskontokunnista tiedä, mutta minulle (ja muille luokassani olleille) on aina opetettu, että kun profeetalta tulee jokin ilmoitus, meidän täytyy itse rukoilla suoraan Jumalalta, onko se ilmoitus oikea. Kaiken aikaa korostetaan henkilökohtaista todistusta ja sitä, ettei saa vain seurata sokeasti sitä mitä kirkon johtajat sanovat.


      • Sam Andreevitsh
        QotD kirjoitti:

        En noista muista uskontokunnista tiedä, mutta minulle (ja muille luokassani olleille) on aina opetettu, että kun profeetalta tulee jokin ilmoitus, meidän täytyy itse rukoilla suoraan Jumalalta, onko se ilmoitus oikea. Kaiken aikaa korostetaan henkilökohtaista todistusta ja sitä, ettei saa vain seurata sokeasti sitä mitä kirkon johtajat sanovat.

        Kuinka usein on käynyt niin, että mormonien johtajan antama ilmoitus on jotakuinkin heti kyseenalaistettu ja hylätty?

        Mormonien presidentti totesi kymmenkunta vuotta sitten (lainaan ulkomuistista silloin lukemaani), että tärkeimpiä tehtäviä silloin oli temppelien rakentaminen ympäri maailmaa, jotta "temppelien siunaukset voitaisiin antaa mahdollisimman monen jäsenen helposti saavutettaviksi", koska "ne ovat niitä [evankeliumin?] kruunaavia toimituksia, joita kirkollamme on tarjottavana". Kuinka moni mormoni nousi silloin näkyvästi vastustamaan tätä iloitusta ja tuomitsi Gordon B. Hinckleyn vääräksi profeetaksi?


      • Sam Andreevitsh kirjoitti:

        Kuinka usein on käynyt niin, että mormonien johtajan antama ilmoitus on jotakuinkin heti kyseenalaistettu ja hylätty?

        Mormonien presidentti totesi kymmenkunta vuotta sitten (lainaan ulkomuistista silloin lukemaani), että tärkeimpiä tehtäviä silloin oli temppelien rakentaminen ympäri maailmaa, jotta "temppelien siunaukset voitaisiin antaa mahdollisimman monen jäsenen helposti saavutettaviksi", koska "ne ovat niitä [evankeliumin?] kruunaavia toimituksia, joita kirkollamme on tarjottavana". Kuinka moni mormoni nousi silloin näkyvästi vastustamaan tätä iloitusta ja tuomitsi Gordon B. Hinckleyn vääräksi profeetaksi?

        Kirjoitit:
        "Mormonien presidentti totesi kymmenkunta vuotta sitten (lainaan ulkomuistista silloin lukemaani), että tärkeimpiä tehtäviä silloin oli temppelien rakentaminen ympäri maailmaa, jotta "temppelien siunaukset voitaisiin antaa mahdollisimman monen jäsenen helposti saavutettaviksi", koska "ne ovat niitä [evankeliumin?] kruunaavia toimituksia, joita kirkollamme on tarjottavana". Kuinka moni mormoni nousi silloin näkyvästi vastustamaan tätä ilmoitusta ja tuomitsi Gordon B. Hinckleyn vääräksi profeetaksi?"

        Tämä oli selvä ilmoitus, eikä tietääkseni kukaan sitä vastustanut. Ei Hinkley myöskään ollut väärä profeetta vaan ihan oikea joka sai oikeita ilmoituksia. Toinen tärkeä ilmoitus oli perhejulistus maailmalle ja sekin on tarpeellinen.
        Sitä aiemmin temppelit olivat suuria, massiivisia ja kalliita rakennuksia, joita ei ollut mahdollista tehdä kovinkaan montaa. Siinä muutettiin temppelit pienemmiksi, mutta ne rakennettiin lähelle jäseniä ja näin jäseniltä säästyi pitkät ja kalliit matkat kun menivät hakemaan temppelisiunauksensa itselleen tai edesmenneille omaisilleen. Jumala rakastaa kaikkia lapsiaan ja siksi Hän ajattelee heidän parastaan ja muuttaa käytäntöjä sekä rakennusten, että toimitustenkin suhteen, niin että ne olisivat helpompia kaikille, niin terveille kuin vammaisillekkin. Evankeliumin pelastavien toimitusten sisältö pysyy silti muuttumattomana. Herra pyrkii myös kiirehtimään työtään näinä lopun aikoina.


      • to....
        Unski kirjoitti:

        Kirjoitit:
        "Mormonien presidentti totesi kymmenkunta vuotta sitten (lainaan ulkomuistista silloin lukemaani), että tärkeimpiä tehtäviä silloin oli temppelien rakentaminen ympäri maailmaa, jotta "temppelien siunaukset voitaisiin antaa mahdollisimman monen jäsenen helposti saavutettaviksi", koska "ne ovat niitä [evankeliumin?] kruunaavia toimituksia, joita kirkollamme on tarjottavana". Kuinka moni mormoni nousi silloin näkyvästi vastustamaan tätä ilmoitusta ja tuomitsi Gordon B. Hinckleyn vääräksi profeetaksi?"

        Tämä oli selvä ilmoitus, eikä tietääkseni kukaan sitä vastustanut. Ei Hinkley myöskään ollut väärä profeetta vaan ihan oikea joka sai oikeita ilmoituksia. Toinen tärkeä ilmoitus oli perhejulistus maailmalle ja sekin on tarpeellinen.
        Sitä aiemmin temppelit olivat suuria, massiivisia ja kalliita rakennuksia, joita ei ollut mahdollista tehdä kovinkaan montaa. Siinä muutettiin temppelit pienemmiksi, mutta ne rakennettiin lähelle jäseniä ja näin jäseniltä säästyi pitkät ja kalliit matkat kun menivät hakemaan temppelisiunauksensa itselleen tai edesmenneille omaisilleen. Jumala rakastaa kaikkia lapsiaan ja siksi Hän ajattelee heidän parastaan ja muuttaa käytäntöjä sekä rakennusten, että toimitustenkin suhteen, niin että ne olisivat helpompia kaikille, niin terveille kuin vammaisillekkin. Evankeliumin pelastavien toimitusten sisältö pysyy silti muuttumattomana. Herra pyrkii myös kiirehtimään työtään näinä lopun aikoina.

        selvää jokainen yhteisö miettii noita asioita rakentaessaan kokous/rukouspaikkoja.


      • yksi tärkeimmistä on yhdenmukaisuus alkuperäisen kanssa. Ihmisillä ei ole oikeutta muuttaa sitä, minkä Jumala on antanut. Siitä syntyy harhaoppeja. Sellaisia ovat mm. kolminaisuusoppi, vauvakaste ja oppi näkymättömästä kirkosta. Tuo viimemainittu on protestantismin harhaa. Katoliselle kirkolle se on vieras oppi.


      • oppii...
        Unski kirjoitti:

        Kirjoitit:
        "Mormonien presidentti totesi kymmenkunta vuotta sitten (lainaan ulkomuistista silloin lukemaani), että tärkeimpiä tehtäviä silloin oli temppelien rakentaminen ympäri maailmaa, jotta "temppelien siunaukset voitaisiin antaa mahdollisimman monen jäsenen helposti saavutettaviksi", koska "ne ovat niitä [evankeliumin?] kruunaavia toimituksia, joita kirkollamme on tarjottavana". Kuinka moni mormoni nousi silloin näkyvästi vastustamaan tätä ilmoitusta ja tuomitsi Gordon B. Hinckleyn vääräksi profeetaksi?"

        Tämä oli selvä ilmoitus, eikä tietääkseni kukaan sitä vastustanut. Ei Hinkley myöskään ollut väärä profeetta vaan ihan oikea joka sai oikeita ilmoituksia. Toinen tärkeä ilmoitus oli perhejulistus maailmalle ja sekin on tarpeellinen.
        Sitä aiemmin temppelit olivat suuria, massiivisia ja kalliita rakennuksia, joita ei ollut mahdollista tehdä kovinkaan montaa. Siinä muutettiin temppelit pienemmiksi, mutta ne rakennettiin lähelle jäseniä ja näin jäseniltä säästyi pitkät ja kalliit matkat kun menivät hakemaan temppelisiunauksensa itselleen tai edesmenneille omaisilleen. Jumala rakastaa kaikkia lapsiaan ja siksi Hän ajattelee heidän parastaan ja muuttaa käytäntöjä sekä rakennusten, että toimitustenkin suhteen, niin että ne olisivat helpompia kaikille, niin terveille kuin vammaisillekkin. Evankeliumin pelastavien toimitusten sisältö pysyy silti muuttumattomana. Herra pyrkii myös kiirehtimään työtään näinä lopun aikoina.

        Siis Jumala teetätti ensin turhan suuria ja kalliita rakennuksia. Onneksi Hän sentään oppii virheistään.


      • oppii... kirjoitti:

        Siis Jumala teetätti ensin turhan suuria ja kalliita rakennuksia. Onneksi Hän sentään oppii virheistään.

        Hän osaa jo kaiken, mutta Hän opettaa ihmisiä tilanteen vaatimusten mukaan. Eli kun ihmiset asuvat yhä laajemmalla alueella ja kuitenkin jäseniä on liian vähän isoja temppeleitä varten, niin on käytännöllistä tehdä pienempiä ja aina vain kauemmaksi maapallon eri kolkkiin. Näin ihmiset saavat paremmat mahdollisuudet tulla tekemään temppelityötä.

        Katsoin hiljattain ohjelman Jeesuksen ajan Jerusalemista ja siinä kerrottiin kuinka mahtava tuo maailman suurin rakennelma oli, jonka Herodes suuri rakennutti Jerusalemin uudistetuksi temppeliksi. Sellaisia ei yksi kansa pystyisi montaa rakentamaan.


      • oppii...
        Unski kirjoitti:

        Hän osaa jo kaiken, mutta Hän opettaa ihmisiä tilanteen vaatimusten mukaan. Eli kun ihmiset asuvat yhä laajemmalla alueella ja kuitenkin jäseniä on liian vähän isoja temppeleitä varten, niin on käytännöllistä tehdä pienempiä ja aina vain kauemmaksi maapallon eri kolkkiin. Näin ihmiset saavat paremmat mahdollisuudet tulla tekemään temppelityötä.

        Katsoin hiljattain ohjelman Jeesuksen ajan Jerusalemista ja siinä kerrottiin kuinka mahtava tuo maailman suurin rakennelma oli, jonka Herodes suuri rakennutti Jerusalemin uudistetuksi temppeliksi. Sellaisia ei yksi kansa pystyisi montaa rakentamaan.

        >Eli kun ihmiset asuvat yhä laajemmalla alueella...

        Ai. Tuo on minulle uutta tietoa. No, kai se Jumala sitten tietää paremmin kuin minä;-)


      • Sam Andreevitsh
        Unski kirjoitti:

        Kirjoitit:
        "Mormonien presidentti totesi kymmenkunta vuotta sitten (lainaan ulkomuistista silloin lukemaani), että tärkeimpiä tehtäviä silloin oli temppelien rakentaminen ympäri maailmaa, jotta "temppelien siunaukset voitaisiin antaa mahdollisimman monen jäsenen helposti saavutettaviksi", koska "ne ovat niitä [evankeliumin?] kruunaavia toimituksia, joita kirkollamme on tarjottavana". Kuinka moni mormoni nousi silloin näkyvästi vastustamaan tätä ilmoitusta ja tuomitsi Gordon B. Hinckleyn vääräksi profeetaksi?"

        Tämä oli selvä ilmoitus, eikä tietääkseni kukaan sitä vastustanut. Ei Hinkley myöskään ollut väärä profeetta vaan ihan oikea joka sai oikeita ilmoituksia. Toinen tärkeä ilmoitus oli perhejulistus maailmalle ja sekin on tarpeellinen.
        Sitä aiemmin temppelit olivat suuria, massiivisia ja kalliita rakennuksia, joita ei ollut mahdollista tehdä kovinkaan montaa. Siinä muutettiin temppelit pienemmiksi, mutta ne rakennettiin lähelle jäseniä ja näin jäseniltä säästyi pitkät ja kalliit matkat kun menivät hakemaan temppelisiunauksensa itselleen tai edesmenneille omaisilleen. Jumala rakastaa kaikkia lapsiaan ja siksi Hän ajattelee heidän parastaan ja muuttaa käytäntöjä sekä rakennusten, että toimitustenkin suhteen, niin että ne olisivat helpompia kaikille, niin terveille kuin vammaisillekkin. Evankeliumin pelastavien toimitusten sisältö pysyy silti muuttumattomana. Herra pyrkii myös kiirehtimään työtään näinä lopun aikoina.

        Tämä aiemmin vapaasti siteeraamani Gordon B. Hinckleyn "ilmoitus" löytyi mormonien nettisivuilta:

        "Jos temppelitoimitukset ovat välttämätön osa palautettua evankeliumia, ja minä todistan niiden olevan, niin silloin meidän tulee tarjota keino, jolla niitä voidaan toteuttaa. Kaikki meidän suunnattomat sukututkimusponnistelumme kohdistuvat temppelityöhön. Niillä ei ole mitään muuta tavoitetta. Temppelitoimitukset ovat niitä kruunaavia siunauksia, joita kirkolla on tarjottavana."

        Tämän pohjalta on varsin selvää, että Hinckley on ollut väärä profeetta. Uuden liiton aikakaudella meidän ruumiimme ovat Jumalan temppeleitä, ja myös seurakunnan voidaan UT:n valossa ymmärtää olevan Jumalan temppeli. Jos seurakunnan on määrä tehdä joitain "temppelitoimituksia" nykyään, niin sen täytyy liittyä oman ruumiimme antamiseen eläväksi uhriksi Jumalalle.

        Ei Hinckleyn ilmoitus ollut Jumalan puhetta. Hän oli vain omaksunut mormonien temppeliopin ja siltä pohjalta antoi "ilmoituksen" temppelien lisärakentamisesta.

        Kristuksessa olen saanut perintöosan, pelastuksen, Jumalan lapseuden, rikkomusteni anteeksisaamisen, Pyhän Hengen sinetin - joka on perintöni vakuutena. Ja paljon muuta. Kristuksen veressä olen päässyt Jumalan läheisyyteen! Siksi mormonitemppeleillä ei ole minulle yhtään mitään annettavaa.


      • Sam Andreevitsh
        Unski kirjoitti:

        Kirjoitit:
        "Mormonien presidentti totesi kymmenkunta vuotta sitten (lainaan ulkomuistista silloin lukemaani), että tärkeimpiä tehtäviä silloin oli temppelien rakentaminen ympäri maailmaa, jotta "temppelien siunaukset voitaisiin antaa mahdollisimman monen jäsenen helposti saavutettaviksi", koska "ne ovat niitä [evankeliumin?] kruunaavia toimituksia, joita kirkollamme on tarjottavana". Kuinka moni mormoni nousi silloin näkyvästi vastustamaan tätä ilmoitusta ja tuomitsi Gordon B. Hinckleyn vääräksi profeetaksi?"

        Tämä oli selvä ilmoitus, eikä tietääkseni kukaan sitä vastustanut. Ei Hinkley myöskään ollut väärä profeetta vaan ihan oikea joka sai oikeita ilmoituksia. Toinen tärkeä ilmoitus oli perhejulistus maailmalle ja sekin on tarpeellinen.
        Sitä aiemmin temppelit olivat suuria, massiivisia ja kalliita rakennuksia, joita ei ollut mahdollista tehdä kovinkaan montaa. Siinä muutettiin temppelit pienemmiksi, mutta ne rakennettiin lähelle jäseniä ja näin jäseniltä säästyi pitkät ja kalliit matkat kun menivät hakemaan temppelisiunauksensa itselleen tai edesmenneille omaisilleen. Jumala rakastaa kaikkia lapsiaan ja siksi Hän ajattelee heidän parastaan ja muuttaa käytäntöjä sekä rakennusten, että toimitustenkin suhteen, niin että ne olisivat helpompia kaikille, niin terveille kuin vammaisillekkin. Evankeliumin pelastavien toimitusten sisältö pysyy silti muuttumattomana. Herra pyrkii myös kiirehtimään työtään näinä lopun aikoina.

        Vanhin Dennis B. Neuenschwander
        seitsemänkymmenen koorumista:

        "Lähempänä nykyaikaa suoritettu kirkon tutkimus kertoo, että uusien jäsenten varhainen perehdyttäminen suvun nimien etsimiseen ja valmistamiseen temppeliä varten ja, milloin mahdollista, osallistuminen sijaiskasteisiin heidän puolestaan ovat tärkeitä tekijöitä uusien jäsenten aktiivisena pitämisessä. Ensimmäinen presidenttikunta ja kahdentoista apostolin koorumi ovat kehottaneet käyttämään sukututkimusta ja sukututkimuskeskuksia paljon enemmän uusien jäsenten aktiivisina pitämiseen ja niiden aktivoimiseen, jotka ovat jääneet pois säännöllisestä kirkon toiminnasta."

        Mitä pimeyttä! Ja tämä väittää edustavansa suurinta valkeutta maailmassa!


      • Sam Andreevitsh kirjoitti:

        Vanhin Dennis B. Neuenschwander
        seitsemänkymmenen koorumista:

        "Lähempänä nykyaikaa suoritettu kirkon tutkimus kertoo, että uusien jäsenten varhainen perehdyttäminen suvun nimien etsimiseen ja valmistamiseen temppeliä varten ja, milloin mahdollista, osallistuminen sijaiskasteisiin heidän puolestaan ovat tärkeitä tekijöitä uusien jäsenten aktiivisena pitämisessä. Ensimmäinen presidenttikunta ja kahdentoista apostolin koorumi ovat kehottaneet käyttämään sukututkimusta ja sukututkimuskeskuksia paljon enemmän uusien jäsenten aktiivisina pitämiseen ja niiden aktivoimiseen, jotka ovat jääneet pois säännöllisestä kirkon toiminnasta."

        Mitä pimeyttä! Ja tämä väittää edustavansa suurinta valkeutta maailmassa!

        siinä on, jos ihmisiä innostetaan sukututkimustyöhön. Tänä aikana muutkin kuin MAP-kirkon jäsenet tekevät aktiivisesti sukututkimustyötä. Jos se on kirkkomme jäsenille tärkeää, että osallistuvat esivanhempiensa pelastavien toimitusten järjestämiseen, niin miksi heitä ei kannustettaisi ja autettaisi tuossa tärkeässä työssä.


      • todellakin...
        Unski kirjoitti:

        siinä on, jos ihmisiä innostetaan sukututkimustyöhön. Tänä aikana muutkin kuin MAP-kirkon jäsenet tekevät aktiivisesti sukututkimustyötä. Jos se on kirkkomme jäsenille tärkeää, että osallistuvat esivanhempiensa pelastavien toimitusten järjestämiseen, niin miksi heitä ei kannustettaisi ja autettaisi tuossa tärkeässä työssä.

        Jumalanne on niin vähäpätöinen, että tarvitsee teidän tekojanne voidakseen pelastaa esivanhempanne.


      • todellakin... kirjoitti:

        Jumalanne on niin vähäpätöinen, että tarvitsee teidän tekojanne voidakseen pelastaa esivanhempanne.

        Jumala ei voi eikä halua pelastaa ketään vastoin henkilön omaa tahtoa. Meidän on tehtävä osamme. Sen jälkeen Jumala tekee Kristuksen ja Pyhän Hengen kautta sen, mihin emme itse pysty.


      • Sam Andreevitsh
        Unski kirjoitti:

        siinä on, jos ihmisiä innostetaan sukututkimustyöhön. Tänä aikana muutkin kuin MAP-kirkon jäsenet tekevät aktiivisesti sukututkimustyötä. Jos se on kirkkomme jäsenille tärkeää, että osallistuvat esivanhempiensa pelastavien toimitusten järjestämiseen, niin miksi heitä ei kannustettaisi ja autettaisi tuossa tärkeässä työssä.

        Joo, ehkä se "pimeys" ei ollut tuossa yhteydessä kaikkein paras sana.

        Tuo opetus oli vain niin ihmisjärkeilyn tulosta. Tarjotaan ihmisille "uskonnollista tekemistä", jotta saadaan pidettyä heidät "aktiivisina". Kuinka kaukana tuo onkaan siitä, että nämä ihmiset saisivat jotain todellista Jumalan maailmasta! Että Kristus eläisi heissä!


      • todellakin
        Tapani1 kirjoitti:

        Jumala ei voi eikä halua pelastaa ketään vastoin henkilön omaa tahtoa. Meidän on tehtävä osamme. Sen jälkeen Jumala tekee Kristuksen ja Pyhän Hengen kautta sen, mihin emme itse pysty.

        henkilön omasta tahdosta mitään. Mainitsin vain, että teidän Jumalanne on niin vähäpätöinen, ettei pysty pelastamaan edes sitä tahtovia ilman, että Smithin kirkkolaiset ovat tehneet rituaalejaan.


      • todellakin kirjoitti:

        henkilön omasta tahdosta mitään. Mainitsin vain, että teidän Jumalanne on niin vähäpätöinen, ettei pysty pelastamaan edes sitä tahtovia ilman, että Smithin kirkkolaiset ovat tehneet rituaalejaan.

        Jankutukseksi on mennyt tuo hokeminen Smithin kirkosta, vaikka kirjoittaja hyvin tietää, ettei sellaista kirkkoa ole, vaan on Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkko.

        Kuulin tuon kirkon nimen ensi kerran veljeltäni. Hän oli tavannut junassa lähetyssaarnaajia. Hän kertoi heistä tuhahtaen: "Kaikenlaisia niitä onkin."

        Minulle tuo nimi jäi mieleen. Jos olisin ollut riitävän herkkä Hengen kosketukselle, olisin jo silloin ottanut tästä kirkosta selvää. Meni kuitenkin useita vuosia ennen kuin tapasin lähetyssaarnaajat. Olisin säästynyt paljosta, jos olisin löytänyt MAP-kirkon aikaisemmin.


      • Sam Andreevitsh kirjoitti:

        Joo, ehkä se "pimeys" ei ollut tuossa yhteydessä kaikkein paras sana.

        Tuo opetus oli vain niin ihmisjärkeilyn tulosta. Tarjotaan ihmisille "uskonnollista tekemistä", jotta saadaan pidettyä heidät "aktiivisina". Kuinka kaukana tuo onkaan siitä, että nämä ihmiset saisivat jotain todellista Jumalan maailmasta! Että Kristus eläisi heissä!

        Kristuksen elämisestä meissä?
        Tämä on kovin kummallista tekstiä sinulta:
        "Kuinka kaukana tuo onkaan siitä, että nämä ihmiset saisivat jotain todellista Jumalan maailmasta! Että Kristus eläisi heissä."

        Uskonnollinen tekeminen on juuri sitä Kristuksen elämistä meissä:
        Matt. 3:8
        Tehkää hedelmää, jossa kääntymyksenne näkyy! [Ap. t. 26:20]
        Matt. 7:12
        "Kaikki, minkä tahdotte ihmisten tekevän teille, tehkää te heille. Tässä on laki ja profeetat. [Sir. 31:15; Luuk. 6:31 | Matt. 22:40; Room. 13:10]
        Matt. 23:3
        Tehkää siis niin kuin he sanovat ja noudattakaa heidän opetustaan. Älkää kuitenkaan ottako oppia heidän teoistaan, sillä he puhuvat yhtä ja tekevät toista. [Mal. 2:7,8]
        Matt. 28:19
        Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni: kastakaa heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen [Mark. 13:10 | 2. Kor. 13:13; 1. Piet. 1:2]
        Luuk. 3:8
        Tehkää hedelmiä, joissa kääntymyksenne näkyy! Älkää ruvetko ajattelemaan: 'Olemmehan me Abrahamin lapsia.' Minä sanon teille: Jumala pystyy herättämään Abrahamille lapsia vaikka näistä kivistä. [Joh. 8:39]
        Luuk. 6:27
        "Mutta teille, jotka minua kuulette, minä sanon: Rakastakaa vihamiehiänne, tehkää hyvää niille, jotka teitä vihaavat. [6:27-36: Matt. 5:38-48 : 6:27,28: Matt. 5:44 ]
        Luuk. 6:31
        "Niin kuin te tahdotte ihmisten tekevän teille, niin tehkää te heille. [Matt. 7:12]
        Luuk. 6:35
        Ei, rakastakaa vihamiehiänne, tehkää hyvää ja lainatkaa, vaikka ette uskoisikaan saavanne takaisin. Silloin teidän palkkanne on suuri ja te olette Korkeimman lapsia, sillä hän on hyvä kiittämättömille ja pahoille. [Ps. 37:26]
        Luuk. 22:19
        Sitten hän otti leivän, siunasi, mursi ja antoi sen opetuslapsilleen sanoen: "Tämä on minun ruumiini, joka annetaan teidän puolestanne. Tehkää tämä minun muistokseni." [1. Kor. 10:17]


      • todellakin
        Tapani1 kirjoitti:

        Jankutukseksi on mennyt tuo hokeminen Smithin kirkosta, vaikka kirjoittaja hyvin tietää, ettei sellaista kirkkoa ole, vaan on Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkko.

        Kuulin tuon kirkon nimen ensi kerran veljeltäni. Hän oli tavannut junassa lähetyssaarnaajia. Hän kertoi heistä tuhahtaen: "Kaikenlaisia niitä onkin."

        Minulle tuo nimi jäi mieleen. Jos olisin ollut riitävän herkkä Hengen kosketukselle, olisin jo silloin ottanut tästä kirkosta selvää. Meni kuitenkin useita vuosia ennen kuin tapasin lähetyssaarnaajat. Olisin säästynyt paljosta, jos olisin löytänyt MAP-kirkon aikaisemmin.

        Kirkkosi virallinen nimi on niin harhaanjohtava, että on paljon kätevämpää puhua Smithin kirkosta, vaikka hän on sen kristillisyyden pohjalle osin rakentanutkin.

        Olisitpa ollut yhtä järkevä kuin veljesi. Jo noin raflaavan nimen pitäisi paljastaa.


      • todellakin
        Tapani1 kirjoitti:

        Jankutukseksi on mennyt tuo hokeminen Smithin kirkosta, vaikka kirjoittaja hyvin tietää, ettei sellaista kirkkoa ole, vaan on Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkko.

        Kuulin tuon kirkon nimen ensi kerran veljeltäni. Hän oli tavannut junassa lähetyssaarnaajia. Hän kertoi heistä tuhahtaen: "Kaikenlaisia niitä onkin."

        Minulle tuo nimi jäi mieleen. Jos olisin ollut riitävän herkkä Hengen kosketukselle, olisin jo silloin ottanut tästä kirkosta selvää. Meni kuitenkin useita vuosia ennen kuin tapasin lähetyssaarnaajat. Olisin säästynyt paljosta, jos olisin löytänyt MAP-kirkon aikaisemmin.

        >Olisin säästynyt paljosta, jos olisin löytänyt MAP-kirkon aikaisemmin.

        Olisit ja varsinkin perheesi olisi säästynyt paljosta, jos et olisi mokomaa kirkkoa koskaan löytänyt. Se sai piilevän narsismisi puhkeamaan kukkaan.


      • Sam Andreevitsh
        Tapani1 kirjoitti:

        Kristuksen elämisestä meissä?
        Tämä on kovin kummallista tekstiä sinulta:
        "Kuinka kaukana tuo onkaan siitä, että nämä ihmiset saisivat jotain todellista Jumalan maailmasta! Että Kristus eläisi heissä."

        Uskonnollinen tekeminen on juuri sitä Kristuksen elämistä meissä:
        Matt. 3:8
        Tehkää hedelmää, jossa kääntymyksenne näkyy! [Ap. t. 26:20]
        Matt. 7:12
        "Kaikki, minkä tahdotte ihmisten tekevän teille, tehkää te heille. Tässä on laki ja profeetat. [Sir. 31:15; Luuk. 6:31 | Matt. 22:40; Room. 13:10]
        Matt. 23:3
        Tehkää siis niin kuin he sanovat ja noudattakaa heidän opetustaan. Älkää kuitenkaan ottako oppia heidän teoistaan, sillä he puhuvat yhtä ja tekevät toista. [Mal. 2:7,8]
        Matt. 28:19
        Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni: kastakaa heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen [Mark. 13:10 | 2. Kor. 13:13; 1. Piet. 1:2]
        Luuk. 3:8
        Tehkää hedelmiä, joissa kääntymyksenne näkyy! Älkää ruvetko ajattelemaan: 'Olemmehan me Abrahamin lapsia.' Minä sanon teille: Jumala pystyy herättämään Abrahamille lapsia vaikka näistä kivistä. [Joh. 8:39]
        Luuk. 6:27
        "Mutta teille, jotka minua kuulette, minä sanon: Rakastakaa vihamiehiänne, tehkää hyvää niille, jotka teitä vihaavat. [6:27-36: Matt. 5:38-48 : 6:27,28: Matt. 5:44 ]
        Luuk. 6:31
        "Niin kuin te tahdotte ihmisten tekevän teille, niin tehkää te heille. [Matt. 7:12]
        Luuk. 6:35
        Ei, rakastakaa vihamiehiänne, tehkää hyvää ja lainatkaa, vaikka ette uskoisikaan saavanne takaisin. Silloin teidän palkkanne on suuri ja te olette Korkeimman lapsia, sillä hän on hyvä kiittämättömille ja pahoille. [Ps. 37:26]
        Luuk. 22:19
        Sitten hän otti leivän, siunasi, mursi ja antoi sen opetuslapsilleen sanoen: "Tämä on minun ruumiini, joka annetaan teidän puolestanne. Tehkää tämä minun muistokseni." [1. Kor. 10:17]

        Lainaamissasi Raamatun jakeissa on todella Jumalan elämä ja elämää! Ne on aivan hyvin valittuja jakeita!

        Kuinka kaukana näistä sanoista onkaan ihmisten aktivoiminen sellaisilla uskonnollisilla aktiviteeteillä ja uskonnollisella puuhastelulla, joka on aivan jotain muuta kuin mihin Jumala haluaisi ihmisiä viedä!


      • Sam Andreevitsh kirjoitti:

        Lainaamissasi Raamatun jakeissa on todella Jumalan elämä ja elämää! Ne on aivan hyvin valittuja jakeita!

        Kuinka kaukana näistä sanoista onkaan ihmisten aktivoiminen sellaisilla uskonnollisilla aktiviteeteillä ja uskonnollisella puuhastelulla, joka on aivan jotain muuta kuin mihin Jumala haluaisi ihmisiä viedä!

        tasoilla, mitä tulee tuohon Kristuksen seuraamiseen. On kuitenkin hyvä viedä ihmisiä lähemmäksi Kristusta ja johtaa heitä vähitellen enemmän Kristuksen kaltaiseksi. Jeesuskin sanoi Pietarille kun opetti häntä kysymällä: Joh.21:
        15 Kun he olivat einehtineet, sanoi Jeesus Simon Pietarille: "Simon, Johanneksen poika, rakastatko sinä minua enemmän kuin nämä?" Hän vastasi hänelle: "Rakastan, Herra; sinä tiedät, että olet minulle rakas". Hän sanoi hänelle: "Ruoki minun karitsoitani".
        16 Hän sanoi hänelle taas toistamiseen: "Simon, Johanneksen poika, rakastatko minua?" Hän vastasi hänelle: "Rakastan, Herra; sinä tiedät, että olet minulle rakas". Hän sanoi hänelle: "Kaitse minun lampaitani".
        17 Hän sanoi hänelle kolmannen kerran: "Simon, Johanneksen poika, olenko minä sinulle rakas?" Pietari tuli murheelliseksi siitä, että hän kolmannen kerran sanoi hänelle: "Olenko minä sinulle rakas?" ja vastasi hänelle: "Herra, sinä tiedät kaikki; sinä tiedät, että olet minulle rakas". Jeesus sanoi hänelle: "Ruoki minun lampaitani.

        Tuossa käy esille, että Kristuksen kirkossa opetetaan ensin alkeita, kun puhutaan karitsojen ruokkimisesta. Kaikki tietävät, ettei karitsoita voi ruollia vahvalla ruoalla. Sitten tulee lampaiden kaitsemisen vuoro kun he ovat kehittyneet enemmän ja lopuksi ruokitaan lampaita vahvemmalla ruoalla.

        Näin tapahtuu käännynnäistenkin kohdalla.


      • Sam Andreevitsh
        Unski kirjoitti:

        tasoilla, mitä tulee tuohon Kristuksen seuraamiseen. On kuitenkin hyvä viedä ihmisiä lähemmäksi Kristusta ja johtaa heitä vähitellen enemmän Kristuksen kaltaiseksi. Jeesuskin sanoi Pietarille kun opetti häntä kysymällä: Joh.21:
        15 Kun he olivat einehtineet, sanoi Jeesus Simon Pietarille: "Simon, Johanneksen poika, rakastatko sinä minua enemmän kuin nämä?" Hän vastasi hänelle: "Rakastan, Herra; sinä tiedät, että olet minulle rakas". Hän sanoi hänelle: "Ruoki minun karitsoitani".
        16 Hän sanoi hänelle taas toistamiseen: "Simon, Johanneksen poika, rakastatko minua?" Hän vastasi hänelle: "Rakastan, Herra; sinä tiedät, että olet minulle rakas". Hän sanoi hänelle: "Kaitse minun lampaitani".
        17 Hän sanoi hänelle kolmannen kerran: "Simon, Johanneksen poika, olenko minä sinulle rakas?" Pietari tuli murheelliseksi siitä, että hän kolmannen kerran sanoi hänelle: "Olenko minä sinulle rakas?" ja vastasi hänelle: "Herra, sinä tiedät kaikki; sinä tiedät, että olet minulle rakas". Jeesus sanoi hänelle: "Ruoki minun lampaitani.

        Tuossa käy esille, että Kristuksen kirkossa opetetaan ensin alkeita, kun puhutaan karitsojen ruokkimisesta. Kaikki tietävät, ettei karitsoita voi ruollia vahvalla ruoalla. Sitten tulee lampaiden kaitsemisen vuoro kun he ovat kehittyneet enemmän ja lopuksi ruokitaan lampaita vahvemmalla ruoalla.

        Näin tapahtuu käännynnäistenkin kohdalla.

        Kyllä, näistä sanoista olen monessa mielessä samaa mieltä.

        Siitä uskonnollisesta puuhastelusta taasen olen hyvin eri mieltä sen lainaamani kirjoituksen kanssa.


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuvat! Dannyyn liitetty Helmi Loukasmäki, 22, on puhjennut naisena kukkaan - Some sekoaa: "Sä..."

      Ooo, kaunis aikuinen nainen Helmistä on kasvanut siinä yli 80-vuotiaan Dannyn rinnalla! Katso uudet kuvat: https://ww
      Suomalaiset julkkikset
      65
      5004
    2. Henkirikos Alakylässä

      Nainen löydetty elottomana, mies otettu kiinni. Mitä on tapahtunut?
      Seinäjoki
      53
      3340
    3. Suodatinpussin kastelemalla saa parempaa kahvia

      Kokeilin niksiä ja kyllä tämä kahvi on parempaa nyt. Ei lainkaan maistu paperiselta. Huljuttelee hanan alla suppiloa pap
      Maailman menoa
      145
      2512
    4. Tidätkö nainen

      että suoraan sanottuna v.tut.aa että pääsit näin lähelle minua. Ei olisi oikeasti aikaa tähän mutta silti aina välillä o
      Ikävä
      105
      2046
    5. Mikä on kaivattusi etunimi?

      Otsikossa siis on kysymys eriteltynä. Vain oikeat vastaukset hyväksytään.
      Ikävä
      83
      1689
    6. Onkohan sinulla kaikki hyvin?

      Nyt vähän sellainen outo tunne tuli. Sinun asiasi niin ei minulle toki tarvitse kertoa. Kunhan mietin...
      Ikävä
      38
      1247
    7. Oho! Arja Koriseva paljastaa TTK:n ekasta suorasta lähetyksestä: "On vähän ärsyttävä yhtälö!"

      Upea Arja Koriseva! Tsemppiä haasteelliseen tilanteeseen! Lue lisää: https://www.suomi24.fi/viihde/oho-arja-koriseva-
      Suomalaiset julkkikset
      21
      1189
    8. Huikeeta, mahtavaa, ihan mielettömän upeeta

      Me ostettiin talo Espanjasta. Tosin saadaan käyttää sitä vain muutama viikko vuodessa kun on monta muutakin ostajaa! M
      Kotimaiset julkkisjuorut
      193
      1165
    9. En kestä katsoa

      Sitä miten sinusta on muut kiinnostuneita. Olen kateellinen. Siksi pitäisi lähteä pois
      Ikävä
      88
      1150
    10. Viimeinen reissu tälle kesälle

      Pian se syksy on. Hyvää huomenta ja aurinkoista päivää. ☕🌞🍁🌻🐺❤️
      Ikävä
      173
      1116
    Aihe