Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Tytöttömyysteollinen kompleksi ja sen vaarat

Pavlovin koira

Sotateollinen kompleksi ja sen vaarat
Yhdysvaltain presidentti Dwight D. Eisenhower varoitti 17. tammikuuta 1961 jäähyväispuheessaan Yhdysvaltain sotateollisen kompleksin vaikutusvallan liiallisen kasvun aiheuttamista vaaroista.

Sotateollinen kompleksi tarkoittaa taloudellisista toimijoista, poliitikoista ja sotilashenkilöistä koostuvaa verkostoa, jonka yhteinen etu on tavaroiden ja palveluiden tuottaminen sotilaallisiin tarkoituksiin, ja jonka poliittinen ja taloudellinen vaikutusvalta on suuri.

Työttömyysteollinen kompleksi ja sen vaarat
Mielestäni on paikallaan ja aika varoittaa tänä päivän Suomessa TYÖTTÖMYYSTEOLLISESTA KOMPLEKSISTA, siis taloudellisista toimijoista, poliitikoista, kouluttajista, psykologeista ym. koostuvasta verkosta, jonka yhteinen etu on tavaroiden ja palvelujen tuottaminen työllistämisiin tarkoituksiin, ja jonka poliittinen ja taloudellinen vaikutusvalta on suuri.

Aivan kuten sotateollisessa kompleksissa, työttömyysteollisessa kompleksissa ainoat hyötyjät ovat tavaroiden ja palvelujen tuottajat, sen uhrit eivät hyödy yhtään mitään – päinvastoin, työttömiä alistetaan kouluttajien ja psykologien taholta mitä nöyryyttävimpiin tilanteisiin, joissa loukataan yksilön perustuslaillisia oikeuksia, kuten yksityisyyden suojaa (pakotetaan uhrit paljastamaan yksityisyyden suojan piiriin kuuluvia asiota ryhmässä toisille osallistujille ja kurssittajille), oikeutta vapaaseen ajatteluun ja mielipiteen ilmaisuun, oikeutta poliittiseen mielipiteeseen ja sen ilmaisuun yms. Itse asiassa monet kurssit ovat verrattavissa Kiinan kulttuurivallankumoukseen, jossa kommunismin ja sosialismin sijaan osallistujista aivopestään uusliberalistisia ajattelijoita ja toimijoita. Osallistujiin taotaan ajatus, että yksilö ja ainoastaan yksilö on vastuussa itsestään eikä valtio tai kukaan muu, varsinkaan poliitikot. Epäonnistuminen on aina ja pelkästään yksilön oma syy. Käyttämällä eri pakottavia tekniikkoja saadaan uhrin uskomukset ja käyttäytyminen muuttumaan. Asettamalla työttömät Pavlovin koirien tavoin olemassaoloa uhkaavaan tilanteeseen (uhataan poistaa uhri kurssilta ja evätä siten hänen toimeentulo) saadaan uhrien aikaisempi käyttäytyminen ja uskomukset pyyhittyä pois ja tilalle istutettua uudet, uusliberalistiset ajatukset ja toimintamalli.

2

194

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Sotateollinen kompleksi pitää huolen, että sotia riittää, jotta aseteollisuudella menee hyvin.

      Pankkiteollinen kompleksi pitää huolen, että ihmiset ottavat velkaa ja pysyvät veloissa koko elämänsä.

      Lääketeollinen kompleksi pitää huolen, että viruksia riittää, ihmiset sairastuvat ja kuolevat pois viimeistään eläkeiän kynnyksellä.

      Politiikkateollinen kompleksi pitää huolen, että uskoisit virkamiesten ajattelevan vain sinun parastasi.

      Uskontoteollinen kompleksi siunaa kaiken edellä kerrotun.

    • Anonyymi

      Mainitsemasi tytöttömyysteollinen kompleksi tarkoittaa Kiinan yhden lapsen periaatetta siten, että vain pojat jätetään henkiin. Toinen tulkintavaihtoehto käsitteelle on, että vuonna 1961 käytössä ollut sukupuolittuneet käytännöt eli sovinismi jätti (ja jättää) tytöt ja naiset työelämän ulkopuolelle.

      Työttömyysteollinen kompleksi eli alistus, nöyryytys, mitätöinti sekä perus- ja ihmisoikeuksien rikkominen on synonyymi orjatyölle, jota on harjoitettu Stubbin hallituksesta (2011) alkaen, mutta myös Auschwitschissa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2207
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2043
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1652
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1480
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1456
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1367
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1334
    8. 52
      1238
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1169
    Aihe