äidin rakkaus??

milloin??

hei

Minulla on kolme viikkoinen suloinen tyttö joka tosin on hirmu itkuinen ollut tämän alkutaipaleen ajan ja raskas hoitaa, tyttö ei nuku öisin mutta päivisin kyllä muutaman tunnin jotta itsekkinsaan hengähtää... joskus huutomaratonit kestää 8tuntia päivään... tämä on eka lapseni. On ollut hirmu hankalaa ja itsekkin itkee tihrustan kotona päivät pitkät kun mies on töissä, saatan itkee ilman syytä ja aikka mille asialle mutta yleensä silloin kun lapsi itkee niin itken itekkin... oon tosi väsyny ja ehkä jo kuvittelen jotta en rakasta vauvvaani vaikka eihä se totta ole...en vaan saa kunnolla niitä äidillisiä tunteita esiin... voisitteko kertoa siis jotta minkähän aikaa tätä baby bluessia ja masennusta mahdollisesti kestää ja miltä se sitten tuntuu kun oikeasti haluaa olla äiti ja se rakkaus lapseen on valtava ja elämä on ihanaa vauvan kanssa... haluan nämä tunteet myös itselleni ... on nin vaikeeta tää alku :(

8

1824

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vain vielä ole tasaantuneet.

      Kyllä se siitä. Ajan kanssa. kaikille yksilöllinen juttu.

    • nälkäinen??

      Jos ei, vie lääkäriin! Voimia!

    • jaksaa,

      kyllä se siitä. Äidinrakkauskin on vain tunne, joka välkähtää silloin tällöin. Kun mun kolmevuotiaani huutaa naama punaisena tultuaan hoidosta kotiin, ei mun mielessä ainakaan ole yhtään äidinrakkautta! Mutta kun hän tulee halamaan ja sanoo "oot mun oma äiti, tykkään susta", se tunne on kaikenkattava... :) Silloin vauva-aikanakin muistan ihailleeni vauvaani silloin kun hän nukkui, en silloin kun oli huutokonsertti menossa. Sunkin vauvas on vasta kolmeviikkoinen, joten teillä on vielä paljon aikaa tutustua toisiinne.

      Voisit myös puhua neuvolassa tästä, kun siellä käytte vielä useammin vauvan ollessa pieni. Neuvolatoimintaan kuuluu myös äidin hoito, ei pelkästään vauvan punnitus ja mittaus. Siellä kyllä osataan auttaa. Itsekin soitin sinne lapsen ollessa puolivuotias, kun itse meinasin hajota. Sulla on myös mies, tietääkö hän näistä sun tunteista? Ei niitä vanhemmanvaistoja miehillekään heti tule, miks sit naisellekaan pitäis?

    • äidinrakkaudesta..

      mulla oli ehkä hiukan samanlaiset tunteet kun synnytin 4kk sitten. tai mun vauva oli keskosuuden takia 7vkoo sairaalassa hoidossa.
      musta tuntu aluksi, että mua on jotenki huijattu. siis kun aina puhutaan äidinrakkaudesta ja -vaistosta joita kumpaakaan mulla ei sitten ollut.. sanottiin että kyllä sä sit tiedät mitä lapsi haluaa kun se itkee. no, en tiennyt. tuntui että mussa oli jtn vikaa. kaikki helpotti sitten kun arki lapsen kanssa tasaantui ja sai ite nukuttua yhden yön kun pakotin miehen hoitaan lasta :) (pullosta syö)
      baby blues on yksi sellanen asia mistä mulla ei ollut mitään tietoa kun lapseni sain. muistan kun laitoksella kysyin kätilöltä että mikä mua riivaa kun vaan itken.. :) itkin kaikelle mahdolliselle ja mahdottomalle 3vkoa ja sen jälkeen vaan satunnaisesti pari viikkoo lisää.. hienoa aikaa!
      kyllä se siitä ajan myötä. veemäisesti sanottu mutta niin se vaan menee. joku päivä huomaat, että eihän tää nyt niin kauheeta oo ja sitten ollaan jo voiton puolella! suosittelen, että ensinnäkin soitat siskolle/äidille/anopille/kaverille että tulla hengaan lapsen kans sillä välin kun vedät itsekkäät parin tunnin tirsat. ja sitten levänneenä soitat neuvolaan ja keskustelet aiheesta: miksi lapsi itkee.
      jos et vielä anna lapselle rela-tippoja, niin nyt kannattaa koittaa. meillä neitiä itketti kehittymätön suolisto ja tipat auttoi parempaan uneen. myös kapalo on yksi maailmankaikkeuden parhaimmista keksinnöistä tutin ohella.
      ja voimia!!

    • minun kynästä tuo

      Mulla on hyvin paljon samanlaista ajatusta. Meidän neiti on nyt 2kk ja alku oli hankalaa. huutomaratoonit kesti läpi yön ja päivällä nukuin muutamia tunteja. Olin itsekin itkuinen ja väsynyt ja ahdistunut.. Äidinrakkautta ei ollut nimeksikään.

      Ensimmäiset tunteet taisi tulla noin 5vk kohdalla.. Pilkahduksina siellä täällä. Nytkään en voi sanoa mistään kaikenkattavasta tunteesta jota myös itse odotan saapuvaksi.

      Meillä vauvan itkut helpotti ja minun olo parani noin 500% kun siirryttiin korvikkeisiin 8. viikolla.

      Että kyllä se tosiaan siitä vaikka niin inhottavalta kuulostaakin. Tsemppiä ja toipumista ja toivoa sinulle!
      Ehkä se äidinrakkaus sieltä napsahtaa päälle kun tämä hakalin vauvavaihe menee ohi...

    • sannatuula

      Muistan hyvin jo liki aikuisen tyttöni ensitaipaleet. Vauva huusi koko ajan, monesti mies löysi meidät molemmat itkemästä, kun palasi yövuorosta kotiin. Välillä ajattelin ihan kamaliakin ajatuksia.
      Puhuttiin koliikista ja neuvolasta käskettiin pitää huutopäiväkirjaa minuutilleen. Ne paljastivat mm. vuorokauden, jolloin tyttö huusi yli 18 tuntia. Nyt tiedän, että kyse oli allergiasta, silloin sitä ei tiedetty. Kykenemättömyys tilanteessa, jossa lapsi huusi kaarella tauotta oli karmeaa.

      Pari vuotta myöhemmin menin äiti-lapsi kerhossa sanomaan, että vaikka en tietenkään hyväksy lasten pahoinpitelyä, niin voin ymmärtää äidin tunnetilan, jossa niin saattaisi päästä käymään. Muistan sen syvän hiljaisuuden ympärilläni ja sen, miten minuun katsottiin...

      Ahdistus ja ajatukset ovat kuitenkin eri asia kuin teot. Sinä selviät kyllä =) Meitä saman kokeneita on paljon. Ei lastasi huostaanoteta vaikka kertoisit neuvolassa alkuvaikeuksistasi, vaan saat apua, tai jos sinulla lähipiiriä, valjasta heidät apuun ensikuukausiksi.

      Minulla siis näistä muistoista jo ikuisuus, mutta muistan yhä sen avuttomuuteni.

    • äidinrakkau^s

      joo oon 10 mut hellyys auttaa! lähde pienelle kävelylle ja unohda murheet. hanki lapselle huoltaja:) onnea uuden vauvan johdosta! onko tyttö vai poika?=)

      • maamuska1980

        Moikka. Meidän esikoinen on nyt 1v 3kk. Mulla oli alussa monta kuukautta itkuisuutta ja alakuloisuutta, olin odottanut / haaveillut äidiksi tulosta ja omasta lapsesta tooooosi monta vuotta. Mutta äitiys ei alkanutkaan lainkaan niin kuin olin ajatellut/ haaveillut/ odottanut. Tunteesi kuulostaa tosi tutuilta. KAUHEETA sanoa, mutta mun mielestä Rakkaus vauvaan syveni vasta lähempänä yhtä vuotta, kun lopetin ihanan imetyksen. Oisko sitte ne hormoonit...? Pelkäsin jo ihan kamalasti, että eikö sellasta omaan vauvaan hullaantumista tule lainkaan, onko se vaan satua.

        MUTTA TULI!!!!! Ja voi että, on kyllä niin mahtava!! ELämän parasta aikaa olla vielä piiitkään pienokaisen kanssa kotona :D

        -lapsestaan niin kiitollinen äiti 30v-


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1252
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      19
      1245
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1166
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1164
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1143
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1141
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1134
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1127
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1119
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1110
    Aihe