Mietteitä duunarin nykytilasta

Yöduunari...

Tänä päivänä tuntuu missä tahansa duunarin hommassa olevan lähes/jopa epäinhimilliset olosuhteet. Työtä teetetään enemmän ja enemmän yksittäisellä duunarilla kun ihmisiä irtisanotaan, palkka luonnollisesti kuitenkin pysyy ennallaan, todennäköisesti lähes puolet pienempänä esimiesten palkoista. Kuvitellaan, että ihminen on kone tai pelkästään nimi/numero paperilla. Palkkio hyvin tehdystä työstä on lisää töitä.

Ihmiset omalla työpaikallani ovat hyvin ärtyneitä, uupuneita, stressaantuneita, väsyneitä ja lähes loppuunpalaneita. Ihmiset ajetaan liiallisella työnteettämisellä niin sanotusti piippuun. Hiljaa mielessään tai muutaman työkaverin kanssa kuiskitaan kuinka töitä on liikaa, mutta kuitenkin apaattisesti mukisematta hoidetaan kaikki hommat. Tällaista tuntuu tapahtuvan pääosin ainoastaan Suomessa, monet tuttuni muun muassa Ranskassa ja Italiassa ovat hyvinkin valmiita sanomaan vastaan esimiehelleen liiasta työnteettämisestä. Etenkin naiset tuntuvat olevan hyvin pelokkaita auktoriteetin marssiessa vierestä.

Herää kysymys, onko olemassa mitään rajaa tälle kyykytykselle ja jos on, niin missä se menee? Mihin katosi duunarin tietynlainen "ylpeys"? Onko mitään ylipäätään tehtävissä kun ammattiliitotkin tuntuvat olevan niin paljon taloon päin nykyään? Laittomat lakot tai muu kapinointi?

Luonnollisesti soppaan on lisättävä irtisanomisen pelko, joka tuntuu vaivaavan duunaria varsin paljon nykypäivänä. On kuitenkin muistettava, että harvasta työpaikasta työt loppuvat tekemällä. Kehoitankin jokaista pitämään rauhallisen työtahdin, jolloin ei riko itseään fyysisesti eikä henkisesti. "Inhimillinen työtahti" ei ole pätevä irtisanomisen syy.

Henkilökohtaisesti minulla yritetään lähes joka yö teettää töitä, jotka eivät edes kuulu työsopimuksessa mainittuihin tehtäviini. Näistä tehtävistä tulee myös ehdottomasti kieltäytyä, eikä kieltäytyminen voi myöskään johtaa irtisanomiseen.

Yrittäkää ihmiset olla polttamatta itseänne loppuun. Uskaltakaa kyseenalaistaa esimiestänne ja muistakaa, että teilläkin on oikeutenne.

2

671

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • VIRKALIJAT RIKASTUU

   Työttömillä ei ole hyvinvointia, mutta niillä jotka työttömiä juoksuttavat, "auttajilla", byrokraateilla, heillä on paljon rahaa koska heillä on virka ja muhkea palkka:


   Sosiaaliasiamies (67 % naisia) 2879 eur/kk

   Johtava sosiaalityöntekijä (89 % naisia) 3141 eur/kk

   Sosiaalipalvelupäällikkö (83 % naisia) 3429 eur/kk

   Sosiaalityön päällikkö (100 % naisia) 3502 eur/kk


   KÖYHÄT KÖYHTYY, VIRKAILIJAT RIKASTUU

  • Äly hoi

   Kyseenalaista esimies, mutta kyseenalaista se asioilla, joihin on perusteet ja parempi ratkaisu. Vertaa esimiestyötä omaasi. Esimies tekee työtänsä niillä perusteilla ja työkaluilla, joita hänen oma esimiehensä antaa ja jotka viimekädessä omistaja antaa. Kuten sinäkin. Pelkästään kyseenalaistamalla, et asioita edistä. Päinvastoin. Miltä sinusta tuntuisi, jos esimies tulisi kyseenalaistamaan sinun työsi jatkuvasti. Vai tuleeko? Entäpä liksa. Onko se niin paljon parempi, että siihen kuuluu työkavereiden päivittäinen vittuilu?

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Valkeakosken murhaaja

   Raiskausrikosten joukossa kanta suomalainen tekijä on niin harvinainen että kannattaa erikseen mainita. Raiskausuutisia
   Maailman menoa
   184
   11132
  2. Valkeakosken sekopää murhaaja.

   Itselläni on 3 teini ikäistä tytärtä ja tämä tapaus on herättänyt minussa tosi paljon surua ja vihaa. On käsittämättömän
   Valkeakoski
   145
   2129
  3. Naiset pysyy sinkkuna ja ottavat mieluimmin koiran

   Nykynainen ei halua jakaa elämäänsä miehen kanssa, vaan elää yksin ja ottaa koiran tai koiria. Ja pikkuvähemmistö eli in
   Sinkut
   242
   1407
  4. Sille yhelle vaa

   Viime aikoina oon miettinyt sun juttuja aika paljon. Vaikka en oo saanu susta vielä kunnolla selvää kuvaa, jotenkin tunt
   Ikävä
   61
   1030
  5. Kiitos kun annoit värejä elämääni

   Edes pienen hetken. Sellasiakin mitä en muuten näe ;) ❤️
   Ikävä
   53
   910
  6. Hiljaista on

   Ei kuulu viestiä 😘 pallo on sinulla Mies, odotan!
   Ikävä
   60
   858
  7. Nainen, se kun olit joskus niin vakavana

   ja naama peruslukemilla, toisinaan silloinkin kun kuuntelit juttujani. Se ilme on jäänyt lähtemättömästi mieleeni. Mitäh
   Ikävä
   42
   757
  8. Onhan sulla

   Nainen nyt varmasti kaikki hyvin.
   Ikävä
   52
   709
  9. Kysymys iltaan

   Kuinka kuuma kaivattusi on celsius-asteikolla?
   Ikävä
   42
   689
  10. Olen ylpeä sinusta

   nainen. Vaikutat "vanhalta" tekijältä. Olet aarre tälle touhulle ja uskon että pääset vielä pitkälle jos haluat. Ehkä sa
   Tunteet
   25
   685
  Aihe