Mihin seuraan Oulussa

Salo-boy

Puuhataan tässä tulevaksi kesäksi muuttoa Ouluun. On veneilty kymmenkunta vuotta Turku asemapaikkana. Vene on 33 jalkainen purkkari ja tarkoitus on viedä se uuteen kotipaikkaan. Oulussa näkyy olevan netin mukaan useampia purjehdus ja veneilyseuroja. Mitä suosittelette uudeksi seuraksemme? Mitä etuja? Mitä miinuspuoleisia asioita? Kertokaa nyt reilusti kokemuksistanne seurassanne. Voin tietysti jäädä "villiksi", mikään pakko ei ole ruveta maksaan kalliita jäsenmaksuja jos löytyy laituripaikka muutenkin.

71

5584

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jussi P.

      Oulun Merenkävijöillä on hyvää seuratoimintaa laajalla rintamalla. Suosittelen.

      • FIN8283

        Merenkävijät!


    • Enpä tunne

      Oulun Hollihaan Veneilijät
      Erkki Häikiö
      Jalohaukantie 3 C 20
      90250 OULU
      puh. m. 040 013 7221

      Oulun Merenkävijät
      Reino Aula
      PL 37
      90101 OULU
      puh. k. (08) 555 5564 puh. t. (08) 551 2314

      Oulun Purjehdusseura
      PL 20
      90101 OULU
      puh. k. (08) 333 137, m. 040 019 3122

      Oulun Työväen Pursiseura
      Risto Suikkari
      puh. k. (08) 311 4081, m. 050 521 274

      Oulun Merenkävijöillä ja Oulun Purjehdusseuralla on nettisivustotkin, joista löytynee lisätietoa.

      • yx vaa

        Näköjään sulla on lukihäiriökin... tää kysyjä nän kyseli kokemuksia seuroista.. annoit erinäisen määrän seurojen nimiä...

        jotka hänellä kait jo olikin....


      • Enpä tunne
        yx vaa kirjoitti:

        Näköjään sulla on lukihäiriökin... tää kysyjä nän kyseli kokemuksia seuroista.. annoit erinäisen määrän seurojen nimiä...

        jotka hänellä kait jo olikin....

        Taidat olla oikeassa – luultavasti kysyjällä olivat jo hallussaan antamani tiedot tai ainakin osa niistä.

        Mielestäni en silti tehnyt suurtakaan virhettä kerätessäni katsauksen yhteystietoineen tuohon framille. Joku muukin saattaisi olla kiinnostunut Oulussa tarjolla olevista vaihtoehdoista.

        Sinun mielesi onnistuin pahoittamaan – et olisi halunnut tuhlata kallista aikaasi lukemalla tuollaista typerää listaa tällä palstalla. Pyydän tuhannesti anteeksi tökeröyttäni!


      • Purjehtija
        Enpä tunne kirjoitti:

        Taidat olla oikeassa – luultavasti kysyjällä olivat jo hallussaan antamani tiedot tai ainakin osa niistä.

        Mielestäni en silti tehnyt suurtakaan virhettä kerätessäni katsauksen yhteystietoineen tuohon framille. Joku muukin saattaisi olla kiinnostunut Oulussa tarjolla olevista vaihtoehdoista.

        Sinun mielesi onnistuin pahoittamaan – et olisi halunnut tuhlata kallista aikaasi lukemalla tuollaista typerää listaa tällä palstalla. Pyydän tuhannesti anteeksi tökeröyttäni!

        Isoja seuroja ovat Oulun Purjehdusseura, Oulun Merenkävijät ja Oulun Työväenpursiseura. Kaikilla on vilkasta toimintaa ja omat satamat (OPS:lla ja OM:lla yhteinen satama jossa isot satamamaksut. OPS on Suomen vanhimpia seuroja.OTPS:n satama on tosi hyvä ja suojainen. Kilpapurjehdusmenestystä lienee eniten OM:llä. Kaikilla Oulun seuroilla on majat Iin Röytässä. Pieni mutta aktiivinen seura on Varjakan veneilijät. Kaupungilla on hyviä satamia joissa on kohtuu hintaiset venepaikat. Enpä osaa suositella mihin liittyisit, kun seurat ovat niin tasavahvoja.


    • Fred

      Ehdottomasti kannattaa Oulun Merenkävijöihin liittyä, jos aktiivista purjehdus harrastaa. Tällä hetkellä parhaiten näistä seuroista keskittynyt purjehdukseen. OPS ja OTPS ovat hieman tuuliajolla.
      Itse en kuulu OM:n kirjoille mutta joudun totuuden nimissä suosittelemaan sitä.

      • OMjäsen

        OM on Oulun paras seura ja meillä on Röytässä kiva maja ja hyvä sauna. 70% veneistä on purjeveneitä. LYS1 ja LYS2 luokassa on useita kilpailevia veneitä. Ouluregattaan osallistui 30 kölivenettä. Kolmena peräkkäisenä vuonna seuralla on ollut Suomenmestari (avomeri SM / X-99).

        Om nettisivulta www.om.oulu.fi kannattaa katella mm edellisen vuoden toimintakertomus ja pohtia sen perusteella, mitä haluaa. Jäsenmaksumme on kohtuullinen, mutta se ei sisällä laituripaikkaa eikä telakointioikeutta. Tällä hetkellä laituripaikoista on pula, joten sen saaminen Hietasaaren rannasta voi olla vaikeaa. Laituripaikka-anmomuksen edellytys on joko OM tai OPS jäsenyys.


    • Veneilijä

      Ei liene yhtä "parasta". Jos jotenkin yrittäisi kuvailla OM:n ja OPS:n henkeä, niin mielestäni OM:n henki on "rempseämpää", kun taas OPS on pitkiä perinteitään kunnioittava ja "arvonsa tunteva" seura. OPS:n maja on ilman muuta Röytän siisteimmin hoidettu ja sen sauna käytännössä joka ilta valmiiksi lämmitetty.

      Molemmat seurat asuvat samassa satamassa ja toimivat hyvin läheisesti keskenään. Ei siellä juurikaan ajatella kumpaan seuraan se naapuriveneilijä sattuu jäsenmaksunsa maksamaan.

      Jos sellaiset asiat kuin seuran ikä, vanhat perinteet ja niiden tuoma tietynlainen "arvokkuus" viehättää, kannattaa valita OPS. Jos taas sellainen ei tunnu mukavalta, OM on parempi valinta. Mukavia kavereita molemmissa.

      OTPS:stä en valitettavasti tiedä kovin paljon, joten siitä kommentoikoon muut.

      Varjakan Vene Oulunlahden toisella puolella on virkeä, vekkuli ja kovaa vauhtia kehittyvä seura. Mukavaa ja aktiivista porukkaa omassa kauniissa ja historiallisessa Varjakan satamassaan. Jäsenmaksukin vain murto-osa Oulun isojen seurojen maksuista.

    • Purjehtija vaan

      Ehkä kannattaa käydä katselemassa paikan päällä. Näillä keskustelusivuilla kun suurin osa haluaa tyrkyttää omaa vaihtoehtoaan. Kaikissa seuroissa ja rannoissa on sekä hyviä että ärsyttäviä ihmisiä. Riippuu siitä millainen itse on. Kaunein ranta on ehdottomasti OTPS:llä mutta OPS: ja OM:n rannat ovat lähempänä merta. En tiedä noista perinteistä tai vastaavista mutta uskon että jokaiselle löytyy paikkansa. Kannattaa ottaa mallia OTPS:n, OPS:n ja OM:n junioritoiminnasta. Tärkeintä on itse purjehstiminen.

    • tullista tullut

      joka on OM:n ja OPSin yhteinen on kuitenkin ylivoimaisesti kätevin tapa pitää venettä Oulussa (kiinteä nosturi, vartioitu, hallimahd., sähkö, vesi yms) vaikka hommisi pilttuun kaupungin rannasta mikä ei sekään ole huonompi vaihtoehto. Perämerellä purjehtijat ja veneilypalvelujen tarjoajat on kuitenkin harvassa lounais-Suomeen verrattuna joten seuraan kyllä kannattaa kuulua väkeen tutustumisen sekä aiemmissa viesteissä mainittujen majojen yms vuoksi vaikkei talkoilusta tai kilpailusta niin välittäisikään. Seuran valinta on makuasia eikä sillä kiirettä/väliä juuri lie. Itse pidin useamman vuoden kesät kaupungin rannassa ja talvet telakkasäätiöllä ennenkuin kypsyin ajatuksissani (sittenkin epämääräisin perustein)

      tervetuloa.

    • Josajaisomastarannasta

      Löytyi vanha juttu, mutta itselleni ajankohtainen.

      Miten nuo kolme pursiseuraa jaotellaan:
      OPS
      OM
      OTPS

      Eikö jossain ollut joku suosittelijasysteemikin?

    • TS36

      Saattaapa olla suosittelijasysteemi kaikissa, mutta lähinnä jäänne menneistä ajoista.

      Jos purjehdusta ajatellaan OM:llä on seurassa purjehduskoulu, kouluvene (albin express) aktiivisessä käytössä, useita moottoriveneitä (suurimassa yöpymismahdollisuus) ja eniten purjehtijoita ja kilpapurjehtijoita.

      Mutta toki toiminnan pyörittäjistä silti puutetta, esim. kilpailupäällikkö ja järjestäjät hakusessa. Toiminnassa paljon yhteistyötä seurojen kanssa eli ei sillä kovin välä mihin seuraan kuuluu.

      • vuodesta-68

        Ainakaan OTPS:ssa ei ole ja ei ole koskaan ollutkaan suosittelija systeemiä jäseniä otettaessa, enkä tiedä, että muissakaan Oulun veneilyseuroissa sellaista systeemiä olisi ollut. OM:n ja OPS:n kannattaisi laittaa tuo kilpailutoimihenkilö asia kuntoon kun nyt kisoja pitää (yhteistyön nimissä?) ainoastaan OTPS:n kilpailutoimihenkilöt ja sama porukka pitää muidenkin seurojen kisat. Tälläinen ei voi jatkua kovin pitkään ja jos ainoa kilpailuja Oulussa järjestävä taho päättää laittaa kintaat tiskiin tai heittää ankkurin pohjaan niin kukaan ei pidä sen jälkeen Oulussa purjehduskilpailuja. Kaikki ajaa vaan "tiistiksiä"


      • Meliora_

        Lainaus OM:n sivuilta:
        "Yhdistyksen jäseneksi voidaan hallitukselle osoitetusta kirjallisesta anomuksesta ottaa jokainen hyvämaineinen henkilö tai oikeuskelpoinen yhteisö yhdistyksen kahden jäsenen suosituksella. "

        Purjehdus on mukavaa ilman pappakerhojakin. Kaupungilla on runsaasti venepaikkoja ja kun rannoilla on vähän kuulolla niin tietää milloin on jokin yhteinen nostopäivä. Tavan purkkari nousee yleensä muutamalla kympillä. Mihin näitä kerhoja vielä nykyään tarvitaan?


    • luonnollistapoistumaa

      Otps:n touhut tällä hetkellä todella hakusessa. "Tuuliajolla".
      Vastausten ja päätösten saaminen kestää todella pitkään, oli asia mikä tahansa.

      Siellä on muutamia vanhempia 70v- jäseniä, jotka luulevat omistavansa koko seuran.
      Näiden kielenkäyttö ja käytöskin on sellaista, että kannattaisi miettiä pari kertaa.
      Useammalla nuoremmalla näköjään jotain hampaankolossa näitä "euroopanomistajia" kohtaan. Saa nähdä, milloin sattuu jonkinasteinen "räjähdys".

      Näiden suunsoittajien kannattaisi räkyttäessään ajatella, että jollakin saattaa olla raskas työpäivä takana ja ei siinä paljon enää tarvitse, kun joku pystyynkuivunut valkohiuksinen ukko alkaa soittelemaan.

      95% ihan ok tyyppejä.

      • Suviseuraaja

        Tämä lienee suurin ongelma kaikenlaisessa seuratoiminnassa nykyään. Ml. muukin seuratoiminta kuin veneseurat.


      • katse.peiliin

        Jos ok-tyyppejä on 95 %, ei tilanteessa voi olla mitään ongelmaa. Ok-tyypeillä on valtaenemmistö äänistä ja saavat hallitukseen pelkästään ok-tyyppejä. Jos kuitenkin hallitukseen tulee valittua niitä pystyynkuolleita, on ok-tyypeillä peiliinkatsomisen paikka. Ei meno ainakaan keskustelupalstalla valittamalla parane.


      • vuodesta-68

        Voi olla, että OTPS on jotenkin tuuliajolla mutta se on sitä juuri oikeaan suuntaan tällä hetkellä. Voidaan sanoa, että uudet tuulet alkavat puhaltamaan ja henkilöitä tulee vaihtumaan ja on vaihtunutkin vuosittain päättävissä elimissä ja vanhat jäärät jää taustalle. Nuoria tarvitaan mukaan seuratoimintaan koska se on se voimavara mihin seuratoiminta voi turvata jatkossa. Tietysti OTPS:aan kaivataan lisää kilpailevia veneitä kun niitä nyt ei ole kuin kourallinen eli 5-7kpl. OTPS:n puitteet on ensiluokkaiset ja juuri tuo kilpailevien venekuntien puute on ensimmäinen asia, joka seurassa pitäisi laittaa kuntoon.


      • eihyväei

        Yhdyn täysin tuohon tuuliajolla olemiseen.
        Mikäli vertaa pelkästään Oulun veneseurojen nettisivuja, niin toisilla on ajankohtaista toimintaa, toisilla ei.


      • EiOululainen
        vuodesta-68 kirjoitti:

        Voi olla, että OTPS on jotenkin tuuliajolla mutta se on sitä juuri oikeaan suuntaan tällä hetkellä. Voidaan sanoa, että uudet tuulet alkavat puhaltamaan ja henkilöitä tulee vaihtumaan ja on vaihtunutkin vuosittain päättävissä elimissä ja vanhat jäärät jää taustalle. Nuoria tarvitaan mukaan seuratoimintaan koska se on se voimavara mihin seuratoiminta voi turvata jatkossa. Tietysti OTPS:aan kaivataan lisää kilpailevia veneitä kun niitä nyt ei ole kuin kourallinen eli 5-7kpl. OTPS:n puitteet on ensiluokkaiset ja juuri tuo kilpailevien venekuntien puute on ensimmäinen asia, joka seurassa pitäisi laittaa kuntoon.

        Miksi ihmeessä kilpailevien venekuntien puute olisi mikään ongelma, vaikka niitä ei olisi yhtään????


      • verratkaahuvikseen
        eihyväei kirjoitti:

        Yhdyn täysin tuohon tuuliajolla olemiseen.
        Mikäli vertaa pelkästään Oulun veneseurojen nettisivuja, niin toisilla on ajankohtaista toimintaa, toisilla ei.

        OPS/OM näyttää tekevän asiat järjestelmällisesti, tämä ilmenee erityisesti selkeästi aikataulutetuissa toiminnoissa.

        Muut seurat tekevät pääpiirteittäin kaikki asiat miten lystävät ja kukaan toimihenkilö ei tiedä näissä seuroissa mistään mitään.
        Joidenkin seurojen kotisivujen pääuutinen on tietyille pienille kuppikunnille suunnattua jorinaa. Tämä ei tietenkään palvele kaikkia seuralaisia tasapuolisesti.


      • Aboriginaali_oululainen
        EiOululainen kirjoitti:

        Miksi ihmeessä kilpailevien venekuntien puute olisi mikään ongelma, vaikka niitä ei olisi yhtään????

        Kyllä ainakin edustamani seura eli OTPS on joka paikassa uheiluseura-otsikon alla ja siksi siellä seurassa pitää olla myös jotain urheiluun viittaavaa toimintaa kuten esim. kilpapurjehdusta tai kilpaveneilyä. Nykymeininki on ollut enemmänkin rakentamiseen ja ympäristöön keskittymistä. Sitä se on ollut jo parikymmentä vuotta. Välillä tuntuu, että hienosta purjehduskeskuksestamme on tullut eläkeläisten puuhamaa tai joku päiväkerho, jossa voi rakennella ja puuhailla kaikenlaista.


      • ihmepelleilyä

        Veneiden rakentelu/ varustelu kuuluukin harrastukseen ja tämä on yhteisössä hyvä, sekä yhdistävä seikka.
        Ympäristöön liittyvät seikat kuuluvat hallituksen päätösvaltaan ja ammattitaitoisten urakoitsijoiden toteutettaviksi. Hallitus sitten ohjeistaa jäseniään oikein.
        Tekee kerralla kunnolla, niin ei tarvitse parsia.

        Sitä minä en taas ymmärrä, että joka tuutissa hehkutetaan purjehduskilpailuja, purjehdustapahtumia, jne. Missä moottoriveneilijöiden huomioiminen on, istuuko hallituksessa vain purjehtijoita?

        Missä ylipäänsä vuodenaikoihin kuuluva ilmoittelu monen seuran kotisivuilla on? Kevään katsastukset, nosturit, vapaat laituripaikat, hinnat, jne.
        Syksyn nosturit, aisannostot, säilytykset? Tämä tiedottaminen kuuluu hallitukselle ja jos tuollaisia perusasioita ei osata/ hoksata tehdä, ei tarvitse ihmetellä kun mikään ei vain toimi.
        Seurojen hallituksiin pitäisi saada työelämässäkin päättävissä asioissa olevia henkilöitä, heillä on näkemystä johtaa strategisesti seurankin toimintaa.

        Noissa ilmoitusasioissa, sekä käytännön asioissa OM/OPS on kirkkaasti kärjessä.


      • Aboriginaali_oululainen
        ihmepelleilyä kirjoitti:

        Veneiden rakentelu/ varustelu kuuluukin harrastukseen ja tämä on yhteisössä hyvä, sekä yhdistävä seikka.
        Ympäristöön liittyvät seikat kuuluvat hallituksen päätösvaltaan ja ammattitaitoisten urakoitsijoiden toteutettaviksi. Hallitus sitten ohjeistaa jäseniään oikein.
        Tekee kerralla kunnolla, niin ei tarvitse parsia.

        Sitä minä en taas ymmärrä, että joka tuutissa hehkutetaan purjehduskilpailuja, purjehdustapahtumia, jne. Missä moottoriveneilijöiden huomioiminen on, istuuko hallituksessa vain purjehtijoita?

        Missä ylipäänsä vuodenaikoihin kuuluva ilmoittelu monen seuran kotisivuilla on? Kevään katsastukset, nosturit, vapaat laituripaikat, hinnat, jne.
        Syksyn nosturit, aisannostot, säilytykset? Tämä tiedottaminen kuuluu hallitukselle ja jos tuollaisia perusasioita ei osata/ hoksata tehdä, ei tarvitse ihmetellä kun mikään ei vain toimi.
        Seurojen hallituksiin pitäisi saada työelämässäkin päättävissä asioissa olevia henkilöitä, heillä on näkemystä johtaa strategisesti seurankin toimintaa.

        Noissa ilmoitusasioissa, sekä käytännön asioissa OM/OPS on kirkkaasti kärjessä.

        Jos osaisit tai haluaisit lukea oikein niin tuossahan kyllä mainittiin purjehduskilpailujen ohella myös kilpaveneily, joka juuri tarkoittaa moottoriveneillä tapahtuvaa kilpailua. Se voi olla joko nopeuskilpailuja ja/tai vaikka navigointiin liittyvää kilpailua. Kannattaa hankkiutua hallitukseen kun on noin hyviä kehitysehdotuksiakin. Tuota en kyllä en allekirjoita, että seurojen hallituksiin pitäisi muka valita henkilöitä, jotka tekevät työelämässäkin päätöksiä. Itsellä on työuraa takana kohta 40 vuotta ja olen useasti törmännyt sellaisiinkin päälliköihin, jotka ei kertakaikkiaan osaa tehdä minkäänlasia päätöksiä.


      • ihmehommaaedelleen
        Aboriginaali_oululainen kirjoitti:

        Jos osaisit tai haluaisit lukea oikein niin tuossahan kyllä mainittiin purjehduskilpailujen ohella myös kilpaveneily, joka juuri tarkoittaa moottoriveneillä tapahtuvaa kilpailua. Se voi olla joko nopeuskilpailuja ja/tai vaikka navigointiin liittyvää kilpailua. Kannattaa hankkiutua hallitukseen kun on noin hyviä kehitysehdotuksiakin. Tuota en kyllä en allekirjoita, että seurojen hallituksiin pitäisi muka valita henkilöitä, jotka tekevät työelämässäkin päätöksiä. Itsellä on työuraa takana kohta 40 vuotta ja olen useasti törmännyt sellaisiinkin päälliköihin, jotka ei kertakaikkiaan osaa tehdä minkäänlasia päätöksiä.

        No katsopa ihan itse omilla silmilläsi nyt seurojen sivuja, paljonko purjehdustapahtumia on esillä vs moottoriveneilijöillekin sopivia tapahtumia.
        Nyt ei sitten lasketa mitään talkoita, vain ja ainoastaan veneilytapahtumia:

        http://www.otps.fi/uutiset/

        http://www.oulunmerenkavijat.fi/

        https://www.oulunpurjehdusseura.fi/13

        En näe yhden yhtäkään tapahtumaa, joka soveltuu myös moottoripaateille.
        Pitäisiköhän lähteä isommalla porukalla moottoriveneillä räntäraceen, tai jopa yökilpailuun, mitenhän olisi Varjakkapurjehdus???

        Tuossa olisi hallituksilla petrattavaa. Moottoriveneily, kun on aika yleistä.
        Moottoripyöräilijät ja harrasteautoilijatkin kehittävät kerhojen hallituksissa tapahtumia.


      • kuka.tekis
        ihmehommaaedelleen kirjoitti:

        No katsopa ihan itse omilla silmilläsi nyt seurojen sivuja, paljonko purjehdustapahtumia on esillä vs moottoriveneilijöillekin sopivia tapahtumia.
        Nyt ei sitten lasketa mitään talkoita, vain ja ainoastaan veneilytapahtumia:

        http://www.otps.fi/uutiset/

        http://www.oulunmerenkavijat.fi/

        https://www.oulunpurjehdusseura.fi/13

        En näe yhden yhtäkään tapahtumaa, joka soveltuu myös moottoripaateille.
        Pitäisiköhän lähteä isommalla porukalla moottoriveneillä räntäraceen, tai jopa yökilpailuun, mitenhän olisi Varjakkapurjehdus???

        Tuossa olisi hallituksilla petrattavaa. Moottoriveneily, kun on aika yleistä.
        Moottoripyöräilijät ja harrasteautoilijatkin kehittävät kerhojen hallituksissa tapahtumia.

        Moottoriveneily on aika yleistä, mutta onkohan moottoriveneilijöissä muita kuin sinä, joka osallistuisi tapahtumiin. Ja ennen kaikkea, kai siellä pitäisi olla sen verran aktiivisia moottoriveneilijöitä, että olisivat luomassa niitä tapahtumia.


      • ARentusiasti
        ihmehommaaedelleen kirjoitti:

        No katsopa ihan itse omilla silmilläsi nyt seurojen sivuja, paljonko purjehdustapahtumia on esillä vs moottoriveneilijöillekin sopivia tapahtumia.
        Nyt ei sitten lasketa mitään talkoita, vain ja ainoastaan veneilytapahtumia:

        http://www.otps.fi/uutiset/

        http://www.oulunmerenkavijat.fi/

        https://www.oulunpurjehdusseura.fi/13

        En näe yhden yhtäkään tapahtumaa, joka soveltuu myös moottoripaateille.
        Pitäisiköhän lähteä isommalla porukalla moottoriveneillä räntäraceen, tai jopa yökilpailuun, mitenhän olisi Varjakkapurjehdus???

        Tuossa olisi hallituksilla petrattavaa. Moottoriveneily, kun on aika yleistä.
        Moottoripyöräilijät ja harrasteautoilijatkin kehittävät kerhojen hallituksissa tapahtumia.

        Henkilökohtaisesti en ole viitsinyt lähteä aktiivijäsenenä oman veneseuran toimintaan mukaan vaan olen niitä, jotka käyttävät vain palveluja hyväksi ja maksavat jäsen ym maksut. En silti olisi vaatimalla vaatimassa mitään. Siksi en ole lähtenyt aktiivijäseneksi, koska minulla on muutamasta harrasteseurasta kokemusta aktiivisena toimimisesta ja sanoisin, että olet nyt täysin väärillä jäljillä, joskin suhtautumisesi on varsin tavallista. Ei ole hallituksen tehtävä ehdottaa ja yrittää väen vängällä keksiä toimintamuotoja, vaan sen pitää lähteä niistä seuran jäsenistä, joilla on halua uudenlaiselle toiminnalle. Hallitus hoitaa juoksevia asioita ja jäsenistö laittaa uutta toimintaa alulle omaehtoisilla toimillaan, näin sen pitäisi mennä toimivassa seurassa. Se hallitus ei ole mikään palveluntuottaja, joka on velvollinen järjestämään jäsenille harrastustoimintaa.
        Siitä vaan seuraavaan vuosikokoukseen edottamaan uusia tapahtumia, voisin jopa osallistuakin johonkin sopivaan moottoriveneeskaaderiin jos joku järjestäisi ja se sopisi minun aikatauluihin. Hallitus varmaankin ilolla delegoi järjestelyt innokkaalle ja idearikkaalle jäsenelle ja antaa tarvittavat valmiudet seuran mahdollisuuksien puitteissa. Turha kuvitella, että mitään tapahtuu jos ei tee sitä itse. Yleensä harrasteseuroissa hallitus on ainoa joka edes yrittää tehdä jotakin, muut rivijäsenet maksaa jäsemaksun ja kuvittelevat että se oikeuttaa vaatimaan muutamalta vapaaehtoiselta sitä sun tätä. Niin ja noihin hallituksiin joutuu alta aikayksikön jos vain osoittaa pienintäkin intoa osallistua aktiivisesti toimintaan. Näin siksi koska vain harva oikeasti haluaa käyttää aikaansa yhteisen harrastuksen eteenpäin viemiselle.


      • Aboriginaali_oululainen
        ihmepelleilyä kirjoitti:

        Veneiden rakentelu/ varustelu kuuluukin harrastukseen ja tämä on yhteisössä hyvä, sekä yhdistävä seikka.
        Ympäristöön liittyvät seikat kuuluvat hallituksen päätösvaltaan ja ammattitaitoisten urakoitsijoiden toteutettaviksi. Hallitus sitten ohjeistaa jäseniään oikein.
        Tekee kerralla kunnolla, niin ei tarvitse parsia.

        Sitä minä en taas ymmärrä, että joka tuutissa hehkutetaan purjehduskilpailuja, purjehdustapahtumia, jne. Missä moottoriveneilijöiden huomioiminen on, istuuko hallituksessa vain purjehtijoita?

        Missä ylipäänsä vuodenaikoihin kuuluva ilmoittelu monen seuran kotisivuilla on? Kevään katsastukset, nosturit, vapaat laituripaikat, hinnat, jne.
        Syksyn nosturit, aisannostot, säilytykset? Tämä tiedottaminen kuuluu hallitukselle ja jos tuollaisia perusasioita ei osata/ hoksata tehdä, ei tarvitse ihmetellä kun mikään ei vain toimi.
        Seurojen hallituksiin pitäisi saada työelämässäkin päättävissä asioissa olevia henkilöitä, heillä on näkemystä johtaa strategisesti seurankin toimintaa.

        Noissa ilmoitusasioissa, sekä käytännön asioissa OM/OPS on kirkkaasti kärjessä.

        En tarkoittanut tuossa kylläkään veneiden rakentelua vaan kaikenlaista rakentelua telakka- ja laiturialueella näiden harmaapäiden toimesta. Rakentamasta päästyäänkin aletaan rakentamaan ihan niin kuin muuta tekemistä ei olisi. Ydintoiminta eli veneily kaikissa muodoissaan jää taka-alalle kun pitää vaan rakentaa. Niille jotka on tulleet seuraan veneilemään, eivätkä halua venerannasta mitään puuhamaata keljuillaan joka käänteestä siitä, että ei tehdä mitään. Ei tehdäkkään kun keskitytään siihen ydintoimintaan ja käydään väliajat töissä hankkimassa pelimerkkejä, että sen toiminnan voi jotenkin rahoittaa.


      • noin.se.menee
        ARentusiasti kirjoitti:

        Henkilökohtaisesti en ole viitsinyt lähteä aktiivijäsenenä oman veneseuran toimintaan mukaan vaan olen niitä, jotka käyttävät vain palveluja hyväksi ja maksavat jäsen ym maksut. En silti olisi vaatimalla vaatimassa mitään. Siksi en ole lähtenyt aktiivijäseneksi, koska minulla on muutamasta harrasteseurasta kokemusta aktiivisena toimimisesta ja sanoisin, että olet nyt täysin väärillä jäljillä, joskin suhtautumisesi on varsin tavallista. Ei ole hallituksen tehtävä ehdottaa ja yrittää väen vängällä keksiä toimintamuotoja, vaan sen pitää lähteä niistä seuran jäsenistä, joilla on halua uudenlaiselle toiminnalle. Hallitus hoitaa juoksevia asioita ja jäsenistö laittaa uutta toimintaa alulle omaehtoisilla toimillaan, näin sen pitäisi mennä toimivassa seurassa. Se hallitus ei ole mikään palveluntuottaja, joka on velvollinen järjestämään jäsenille harrastustoimintaa.
        Siitä vaan seuraavaan vuosikokoukseen edottamaan uusia tapahtumia, voisin jopa osallistuakin johonkin sopivaan moottoriveneeskaaderiin jos joku järjestäisi ja se sopisi minun aikatauluihin. Hallitus varmaankin ilolla delegoi järjestelyt innokkaalle ja idearikkaalle jäsenelle ja antaa tarvittavat valmiudet seuran mahdollisuuksien puitteissa. Turha kuvitella, että mitään tapahtuu jos ei tee sitä itse. Yleensä harrasteseuroissa hallitus on ainoa joka edes yrittää tehdä jotakin, muut rivijäsenet maksaa jäsemaksun ja kuvittelevat että se oikeuttaa vaatimaan muutamalta vapaaehtoiselta sitä sun tätä. Niin ja noihin hallituksiin joutuu alta aikayksikön jos vain osoittaa pienintäkin intoa osallistua aktiivisesti toimintaan. Näin siksi koska vain harva oikeasti haluaa käyttää aikaansa yhteisen harrastuksen eteenpäin viemiselle.

        Tuskin enempää samoissa ajatuksissa voisi olla. Tosin itse olen aktiivisena sekä omassa seurassa että luokkaliitossa.


      • Kemppaine

        Juuri näiden syiden takia on sama pysytellä kaukana noista pappakerhoista ja työleireistä. Ei ne seurojen majatkaan kovin kummoisia ole eikä omaa rauhaa ole ikinä.


      • ihan_varmasti
        Kemppaine kirjoitti:

        Juuri näiden syiden takia on sama pysytellä kaukana noista pappakerhoista ja työleireistä. Ei ne seurojen majatkaan kovin kummoisia ole eikä omaa rauhaa ole ikinä.

        Jälleen kerran pakko todeta, että ilo on takuulla molemminpuolinen.


      • lisääsaariakiitos
        Kemppaine kirjoitti:

        Juuri näiden syiden takia on sama pysytellä kaukana noista pappakerhoista ja työleireistä. Ei ne seurojen majatkaan kovin kummoisia ole eikä omaa rauhaa ole ikinä.

        Joo en kyllä näe enää 2000-luvulla mitään hohtoa homeisissa yhteiskäytön saunamökeissä. 70-luvun tuulilasiveneilyssähän kaikki tuo oli luksusta. Nyt sama on"selviytymistä".

        Rauhaa mökeissäsaunoessa on turha toivoa, kun aina on joku nurkan takana. Onhan tämä ihan mukavaakin tavata porukkaa, mutta ei aina noin.

        Sitten se besserwisseröinti/ päteminen, joka korostuu juurikin noilla mökkisaarilla. Otetaan, vaikka Röyttä esimerkiksi. Ei sitä hulluutta jaksa katsoa nuorempi (tuleva) sukupolvi vapaa-aikanaan ja tuokin paikka tulee kaatumaan joskus omaan mahdottomuuteensa.


      • yksikin.riittää
        lisääsaariakiitos kirjoitti:

        Joo en kyllä näe enää 2000-luvulla mitään hohtoa homeisissa yhteiskäytön saunamökeissä. 70-luvun tuulilasiveneilyssähän kaikki tuo oli luksusta. Nyt sama on"selviytymistä".

        Rauhaa mökeissäsaunoessa on turha toivoa, kun aina on joku nurkan takana. Onhan tämä ihan mukavaakin tavata porukkaa, mutta ei aina noin.

        Sitten se besserwisseröinti/ päteminen, joka korostuu juurikin noilla mökkisaarilla. Otetaan, vaikka Röyttä esimerkiksi. Ei sitä hulluutta jaksa katsoa nuorempi (tuleva) sukupolvi vapaa-aikanaan ja tuokin paikka tulee kaatumaan joskus omaan mahdottomuuteensa.

        Röytästä en tiedä, mutta oman seuran saaressa ei pienintäkään tuollaista ongelmaa ole. Mitään velvollisuutta ei ole saareen mennä, mutta sinne silti melkein aina mennään, koska se on niin mukava paikka.


      • nytrupeskiinnostamaan

        Missä saaressa on seuralla homeeton mökki?


      • luettelenko
        nytrupeskiinnostamaan kirjoitti:

        Missä saaressa on seuralla homeeton mökki?

        Pystyn luettelemaan ainakin 30 saarta, joissa on homeeton mökki. Varmasti homeisia en tiedä yhtäkään, mutta voihan jossakin hometta olla. Röytästä en edelleenkään tiedä, paikka on vielä käymättä.


      • eikiinnostaollenkaan

        Oulun ympäristöstä et pysty luettelemaan seuran vapaassa käytössä olevaa homeetonta mökkiä.


      • luettelenko
        eikiinnostaollenkaan kirjoitti:

        Oulun ympäristöstä et pysty luettelemaan seuran vapaassa käytössä olevaa homeetonta mökkiä.

        Tämä keskustelun sivujuonne olikin seuraan kuulumisesta yleensä, ei rajoittuen Oulun seutuun.


    • KaikkiMukaanvesille

      Mihinkäs olette unohtanee monet muut Oululaiset purjehdus ja veneilyseurat joita on monia muitakin kuin nuo mainisemanne ja ei ainakaan huonompia kuin nuo vanhat seurat...

    • Eikoskaanenääseuraan

      Ei kannata liittyä mihinkään seuraan. Itse olen ollut hallituksessa kolmessa seurassa ja vara- ja kommodorina yhdessä. Enää en kuulu seuraan enkä tule koskaan mihinkään seuraan kuulumaan. Purjehtiminen on hyvä harraste, pursiseuratoiminta ei. Paskaa saa niskaan ja siinä se, mitään hyvää seuratoiminnan ei ole. Seuran tukikohta väittäisin kuin ruttoa, kukaan tervejärkinen ei niihin mene.

      • hyvä.kaikille

        Tunne on varmastikin molemminpuolinen.

        Kun on hallituksessa tai kommodorina, joku määrä paskaa tulee aina niskaan, kaikkia ei voi, eikä pidäkään miellyttää. Yksikin tyytymätön jäsen riittää siihen. Enemmistön ehdoilla mennään ja omat kokemukset niin hallituksen jäsenen, varakommodorin kuin kommodorinkin viroista ovat olleet paljon enemmän palkitsevia kuin paskan niskaan ottamista. Ja seuran saaritukikohta on useimmiten hyvin miellyttävä paikka, johon se yksi hankala tapaus ei tule, siellä kun on liikaa mukavia jäseniä. Aivan kuten edellisestä näemme.


      • Tötterströmm

        Kolmea seuraa olet kokeillut ja mikään ei miellyttänyt? Silti tungit ihan hallituksiin saakka? Just just.


    • mihinhänsitäsitten

      Olen miettinyt myös Oululaisesta pursiseurasta eroamista. Puuttuu selkeä johto ja hiiret (vanhukset) hyppivät pöydillä.
      Mikään asia ei toimi ja laituritkin seilaavat kohta itsestään merellä. Mistä siis kannattaa maksaa?

    • PorotEiPurjehdi

      Vaikea ymmärtää, miksi kukaan muuttaisi etelän suunnalta Ouluun. Etenkään kukaan veneilyä harrastava.

      • selitysehdotus

        Voi olla että muuttamisen syy ei liity purjehtimiseen.


      • eiselitystä

        Set se vain kannattas sinunki tulla käymään edes joskus sen kehä kolmosen ulkopuolella niin näkisit kuinka soma täällä on olla ja vaikka purjehtia ja näkisit myös sen kuinka paljon täällä niitä poroja on ja mistä net alkaa näkymään. Ei net porot kuule vielä Oulussa sentään ole vaan pitää mennä ylemmäs eli korkiammalle. Minusta on hirviän vaikia ymmärtää miksi kaikki paska valuu sinne alas kehä kolmosen sisäpuolelle ja miksi kaikki haluaa sinne kusiaspesään elämään kun voi sitä elää muuallakin ja harrastaa vaikka purjehdusta.


      • Hfdgyygfg

        Niin, asuuhan toisaalta monet hesassakin, vaikka siellä purjehdusolot ei ole sen paremmat ja muutenkin siellä on liikaa hesalaisia.


      • omjäsen

        Luleå, Turku tai Vaasa olisi purjehduksen kannalta paikkoja joissa voisi asua. Helsingistä tai Oulusta en niin tiedä.


    • Haiwene

      Jos haluat että perusasiat toimivat, niin valintasi on OM, tai OPS. Jälkimmäiseen pääsee vain suosittelijan kautta.
      Mikäli olet tyytyväinen, että kaikki asiat menevät osapuilleen sinne päin ainakin teoriassa, niin OTPS, tai joku muu seura.
      Kaupunki on vähentämässä paikkojaan ja se on aiheuttanut tunkua seuroihin.

    • Junnutoiminnasta

      Nykyään Oulun seudun junnutoiminta toimii fiksusti Sailing Team Oulun alla, eli sen kannalta on sama mihin seuraan kuuluu.

      http://www.sailingteamoulu.com/

      • Tietäjä_52

        Eipä ole tuollakaan yhtään moottorivenekilpaa. 70-luvulla junnut painoivat vielä täysiä Vesimäkärillä. Sekin on kai loppunut koska ei ole alla turvahiekkaa ja CE-hyväksyttyjä veneitä?

        Onko kellään mitään oikeaa käsitystä siitä, mikä on vienyt perämereltä kaiken kisailun moottoreilla?


      • Tietäjä_52 kirjoitti:

        Eipä ole tuollakaan yhtään moottorivenekilpaa. 70-luvulla junnut painoivat vielä täysiä Vesimäkärillä. Sekin on kai loppunut koska ei ole alla turvahiekkaa ja CE-hyväksyttyjä veneitä?

        Onko kellään mitään oikeaa käsitystä siitä, mikä on vienyt perämereltä kaiken kisailun moottoreilla?

        Perämeren alueesta en erikseen osaa mitään sanoa, mutta minulla on kyllä se käsitys, että kilpamoottoriveneily on hyvin marginaalinen harrastus muuallakin. Ja hyvä niin. Vielä kun kilpapurjehdus kuihtuisi pois, niin veneily"skene" olisi hyvällä mallilla.


      • parempiratkaisu
        10-14 kirjoitti:

        Perämeren alueesta en erikseen osaa mitään sanoa, mutta minulla on kyllä se käsitys, että kilpamoottoriveneily on hyvin marginaalinen harrastus muuallakin. Ja hyvä niin. Vielä kun kilpapurjehdus kuihtuisi pois, niin veneily"skene" olisi hyvällä mallilla.

        Enemmän skene parantuisi, jos 10-14 jäisi maihin.


    • Kaukaatulossa

      Onko tilanteet muuttuneet?
      Missä toimivin hallitus?
      Missä eniten jäsenetuja/ palveluja?

    • Benge

      Olen harrastanut 10 vuotta veneilyä Oulussa ilman yhdenkään seuran jäsenyyttä. Miksi te liitytte purjehdusseuraan ja mitä niistä saatte? Eikö vene liiku ilman vai oletteko niin seurankipeitä että ette uskalla yksin merelle?

      • win_win

        On varmaan jälleen kerran niitä tapauksia, joissa onni on molemminpuolinen, niin Bengen kuin sen seurankin, johon Benge ei ole liittynyt


      • Pursiseuralainen

        MInusta on ainakin mukavaa oman searan satamassa pitää venettä . Vaikka se yhden yövartionnin verran rasittaa. Talvisäilytys seuran alueella on toiminut varsin hyvin , En muista 10 vuoden seuran jäsenyyden akana yhtään ilkivaltatapausta.

        Seuran yhteisnostot ja laskut tomii varsin hyvin . Seurakavereiden kesken on helppo sopia nosturiautosta jola taasen maksaa hieman enemmän mutta palvelusta mielellään maksaa. Aina voi valita joko 50 euroa tai 100 euroa..

        Katsastuskin nykyään helppoa senkun netissä ilmoittaa, niin katsastus onistuu ilman ylimääräistä sähläystä.Miten lienne vakuutusmaksujen osalta jos vene ei ole katsatettu . Kai siinä jonkin euron varmaan säästää.

        Sammuttimetkin tullaan seuran rantaan tarkistamaan ihan kohtuulliseen hintaan. Kunhan mustaa vaan tarkistuspäivän katsoa seuran sivuilta.

        Miten siten Oulussa lienee. asiat.


      • kerrataan.taas
        Pursiseuralainen kirjoitti:

        MInusta on ainakin mukavaa oman searan satamassa pitää venettä . Vaikka se yhden yövartionnin verran rasittaa. Talvisäilytys seuran alueella on toiminut varsin hyvin , En muista 10 vuoden seuran jäsenyyden akana yhtään ilkivaltatapausta.

        Seuran yhteisnostot ja laskut tomii varsin hyvin . Seurakavereiden kesken on helppo sopia nosturiautosta jola taasen maksaa hieman enemmän mutta palvelusta mielellään maksaa. Aina voi valita joko 50 euroa tai 100 euroa..

        Katsastuskin nykyään helppoa senkun netissä ilmoittaa, niin katsastus onistuu ilman ylimääräistä sähläystä.Miten lienne vakuutusmaksujen osalta jos vene ei ole katsatettu . Kai siinä jonkin euron varmaan säästää.

        Sammuttimetkin tullaan seuran rantaan tarkistamaan ihan kohtuulliseen hintaan. Kunhan mustaa vaan tarkistuspäivän katsoa seuran sivuilta.

        Miten siten Oulussa lienee. asiat.

        Kaikki tuo ja monta todella hyvää ystävää kaupan päälle. Ja onhan vielä saaritukikohtakin, johon ajankohdan valitsemalla pääsee viettämään aikaa ja saunomaan joko yksin tai porukalla. Merelle mennään useimmiten kaksin vaimon kanssa, ellei kisaan lähdetä, jolloin niitä seurakavereita saa miehistöksi.

        Onhan silti seuroissa paljon niitäkin, joita ei näe muuten kuin satunnaisesti laiturilla tulossa tai menossa. Heillekin on satama- ja telakkapalvelut käytettävissä, saattaisi siihen joukkoon jopa Bengekin mahtua.


      • ilmeistäkö

        Niin mitä saatte; Veneen nostot, laskut ja talvisäilytyksen-


    • butputbutput

      No, esimerkiksi Oulussa et voi viedä venettä Hietasaareen, mihinkään satamaan kuulumatta seuraan.
      Vartioimattomiin paikkoihin voit viedä, mutta kuka sitä sellaiseen haluaa viedä vähänkään arvokkaampaa venettä?

      • 98874

        Kiviniemessä on telakkayhdistyksen ranta pursiseuratoiminnasta vapaa, mutta yhdistykseen pitää kuulua. Siellä on vartiointi ja muut palvelut pikkurahalla eikä tarvitse sitä pappojen kerhotoimintaa maksaa. Sama juttu Ervastinrannassa. On näitä varmaan muitakin.


    • Septiasemakontrolleri

      Villi veneily, saati -purjehdus, eivät ole mistään kotoisin.
      Veneet ovat missä kunnossa sattuvat, katsastamattomia, moottorit huoltamatta ja jopa maalaamatta, lippuetikettiä ei osata, septitankit usein puuttuvat, sammuttimia ei ole tarkastettu, vakuutukset miten sattuu, näkyvä humalatila satamassa ja jopa vesillä. Kisoihin ei mennä eikä päästä, joten purjehdusta ei opita. Navigointi on heikkoa, merkintäkaskua ei osata, väistämissääntöjä ei tunneta, päivämerkit uupuvat, Lista on aivan loputon.

      Iso asia on sekin ettei villi purjehtija pääse millään matkapurjehtijan kliimaksiin, eli jäseneksi Merikarhuihin!

      Itselleni kauppalipun alla liikkuva alus aktivoi suoja- ja varautumismekanismin. Sellaisen veneen pyrkiessä satamassa viereen pyrin ohjaamaan sen muualle. Kysyn ainakin vastuuvakuutuksesta silloin kun tulevan veneen keula on peräpoijun tasalla. Ei vakuutusta -> ei mitään asiaa vierelle. Yleensä myös videokuvaan kauppalipullisen veneen rantautumisen. On sitten mitä näyttää todisteena jos kolisee.

      Liittykää hyvät ihmiset veneseuroihin! Opitte sitä kautta paljon.

      • ennakkoluuloinen

        Jatka sinä niiden septiasemien höyryjen hengittämistä, mutta älä kirjoittele höyryjen vaikutuksen alaisena. Tekstisi on yhtä laadukasta kuin septin tavara.


      • OikeillaReissuillaoppii

        Ei pidä monikaan kohta paikaansa mistä kirjoittelet nim. "Septiasemakontrolleri" mutta se lienee onkin itsestään selvää valitsemasi nimimerkkisi perusteella.

        Esimerkkinä voin mainita kun oli tämän suomen suurimman purjehtijoiden kattojärjestön turvallisuus johtohenkilö televisiossa esittelemässä purjehdusta veneellään,niin ei ymmärtänyt tai välittänyt edes asentaa saalinkeja oikeaan kulmaan , eikä suostunut edes asiasta keskustelemaankaan????????? että tällaista purjehdusliitto opettaa?

        Etkä voi ketään ohjata satamissa muualle et lipun perusteella etkä muillakaan parusteilla ja kenenkään muiden vakuutuksetkaan ei kuulu tälle "Septiasemakontrolleri" .
        Monista purjehdusseurojen opeista ei ole jäsenilleen jäänyt paljonkaan mieleen kun tuolla käytännössä merellä ja satamissakin seuraa heidän tumpeloin tiaan.


    • Neljäkakkonen

      Lopetin 16 vuotta kestäneen jäsenyyteni pursiseurassa 1994 koska tuntui että en saa jäsenmaksulle oikeastaan mitään vastinetta, eikä seuran touhut minua kiinnostaneet. Nyt 24 vuotta myöhemmin ei ole kaduttanut tämä päätös laisinkaan. Varsinkin nyt tälle vuosituhannelle päästiin, kaikki se rantojen tieto ja tietämättömyys siirtyi nettiin. Olen ollut varsin villi ja vapaa purjehtija enkä varmaan tulevaisuudessakaan mihinkään pursiseuraan liity enää. Pursiseura on ihan hyvä turvakoti aloittelijalle ja seurankipeille aloittelijan auttajalle. Minua ei toisten tekemiset niin paljoa jaksaneet enää kiinnostaa että olisin hommissa mukana. Lähes kaikissa venerannoissa pyörii joku yhdistyksen tapainen porukka joka touhuaa vahtivuoroja. Ainakin meidän kylällä joka ikinen veneranta, soutuvenepaikkoja lukuunottamatta, on vartioitu kesäkuusta syyskuulle.

    • hupsistaupsista

      Ainakin yksi Oulun isoista seuroista on edellämainittu eläkeläisten puuhapaja, joka näkyy ihan jokasaralla.

    • Ariel371

      Septiasemavartijan kaltaisia on oikeasti olemassa!
      Rantauduin kerran navakassa sivutuulessa. Viereisen veneen omistaja kuvasi videolle koko tapahtuman, mieleenkään ei tullut mikään muu, vain se kuvaaminen jos vaikka olisi kolissut.
      Seuraava episodi oli kun nostin juhannuksen takia juhlaliputuksen. Sama naapuri tsekkasi huolella lippuni ja antoi positiiviselta kalskahtaneen lausuntonsa kun se siniristilippu (x) puuttui nauhasta.
      Sitten satamaan lipui pieni vanha vene jossa oli merirosvolippu. Merkkariveneen kippari kysyi nätisti että sopiiko kiinnittyä viereen. "Pistä ensin noi lippuasiat kuntoon" oli naapurin vastaus.
      Saunassa muiden kanssa kuuntelin tuon miehen juttuja kovista seiluistaan. Myrskyjä, reissua ihan Höga Kustenille saakka ja muuta oli ollut. Saunan ovi aukesi kun tankkereilla nuorena maailmalla palvellut vanhempi gastini tuli löylyihin. Gastilla on sen verran meriaiheisia tatuointeja nahassaan että septiasiamies vaikeni koko loppujuhannuksen ajaksi.

    • Penn

      Pelsollakin tekevät noita meriaiheisia tatuointeja

      • puntti.tutisee

        Septiasiamies kai tunsi paremmin tatuointien teon posessa kuin merillä.


    • fgoåfknbofnbonfå

      Mitä nuo kolmen Oulun Hietasaarenseuran erot ovat?

      • Lyhyestiiiiiiiiii

        Yhdessä talkoillaan kaikenlaista, mikä ei liity veneilyyn ja kahdessa keskitytään veneilyyn.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      22
      1321
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1272
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1196
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1184
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1173
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1171
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1157
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1154
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1139
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1120
    Aihe