ASUMINEN JA TYÖ AMERIKASSA? KOKEMUSTA?

Meikäläiset

Heips!

Kenellä löytyy kokemusta Yhdysvalloista? Siis asumiseen pitkän aikaa ja työntekoon/työttömyyteen SIELLÄ? Siis ajattelin, että jos noin vain muuttaisi sinne asumaan vaikka pariksi vuodeksi melkeinpä tyhjiltä ja kuinka helposti sitä tulisi pärjäämään? Päivärahat jne.? Kertokaa, kaikkea sellaistakin, mitä en edes ehtinyt ajatella :). Kiitos!

15

13281

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kysymykseesi...

      jos et ole jonkin alan rautainen ammattilainen, niin työhön et pääse. Parhain tapa päästä jenkkeihin töihin on työskentely Suomessa jollain sellaisella firmalla jonka palveluksessa voit siirtyä ulkomaille työskentelemään.

      Mitään tukia laittomana asukkaana et tule saamaan.

    • lyte

      Yksi vaihtoehto on rantautua maahan avioliiton kautta. Rahaa vastaan löytyy netistä toimistoja jotka hoitavat lume liiton oikein hyvin. Toimii muttei mitään ilmaista lystiä.

      • myös, että

        työluvan saanti avioliiton kauttakin on tosi pitkä prosessi.


    • LOL.

      Ei mitään mahdollisuuksia.

    • Et vielä paljon tiedä

      Yli 3 kk:n oleskeluun tarvitset viisumin esim. opiskelua tai työtä varten ja ensin olisi oltava se opiskelu- tai työpaikka sekä opiskelutapauksessa todistus koulun hyväksynnän lisäksi riittävästä rahoituksesta ensimmäisen vuoden osalta. Itse olin useita vuosia opiskeluviisumilla, johon sisältyi rajoitettu oikeus työntekoon yliopiston kampuksella. Siellä tienasi lähinnä taskurahoja eli pääasiassa rahoituksen on tultava muualta, säästöistä, opintotuesta, vanhempien mahdollisesta tuesta tms. Pankki antaa sen todistuksen.

      Sinua kiinnostava työskentelyvaihtoehto ei ole mikään yksinkertainen juttu, varsinkin jos sinulla ei ole jotakin erityisosaamista, kuten joku taisi jo mainitakin. Paras mahdollisuus olisi ehkä hankkiutua Suomessa töihin johonkin kansainväliseen firmaan, jossa sitten hakisit ulkomaan komennukselle USA:han.

      Jos tosissaan kiinnostaa, tee töitä asian eteen, mutta USA:han ei mennä noin vain laillisesti (ja muuten ei kannata edes harkita) eikä sinne voi mennä laillisesti edes töitä etsimään, vaan työpaikka täytyy saada muuta kautta. On kuitenkin hyvä, että on unelmia. Tsemppiä!

    • Sama unelma

      Eikös se ole niin, että jos olet Yhdysvalloissa opiskelu/turistiviisumilla
      ja hankit työn sieltä, maassaoloajan umpeutuessa työnantaja voi
      anoa kansalaisuutta sinulle mikäli kokee sinut tärkeäksi ja/tai hyväksi työntekijäksi? Näin olen ymmärtänyt.

      Ja eikö se rahasta naimisiin meno ja sitä kautta kansalaisuuden saaminen ole laitonta? Taisiis, yleensähän sellaisissa liitoissa ns. "tarkistetaan" että liitto on oikea mutta erotaan heti kun mahdollista. En suosittele ihan vain senkin vuoksi
      mikäli haluat säilyttää ylpeytesi.

    • Haaleakala

      Tuskin työnantaja voi kenellekään kansalaisuutta anoa. Green Cardia ehkä, mutta en tiedä tarkemmin sen ehdoista. Green Card on siis pysyvä oleskelulupa, ellei joku sitä vielä tiennyt. Siinäkin tapauksessa, minun käsityksen mukaan, se työpaikka olisi ensin järjestettävä jotenkin muuten, turistin tapauksessa Yhdysvaltojen ulkopuolelta käsin (eli tarvitaan hieman verkostoitumista ja suhteita). Opiskelujen kautta voi ehkä olla helpompaa (silloin niitä suhteitakin yleensä jo löytyy jonkin verran).

      Avioliitonkin kautta oleskeluluvan ja työluvan saanti voi kestää kauan, kuten joku edellä jo sanoikin. Käsittelyt on aina tapauskohtaisia, mutta puhutaan kuitenkin enneminkin vuodesta tai vuosista kuin kuukausista. Tuollaisella lumeliittosysteemillä en lähtisi edes kokeilemaan.

      Eräs USA:han suomalaisen firman kautta töihin mennyt kaveri kerran sanoi, että sikäläisten maahanmuuttoviranomaisten kanssa ei kannata alkaa soveltamaan ja kehittämään mitään omia juttuja. Kaikki on tehtävä just tasan tarkkaan määräysten mukaan ja ehdot täyttäen, muuten tulee ongelmia.

    • Americainmyheart

      En tiiä nykypäivästä, mutta kummisetäni lähti nuorena vaimonsa kanssa amerikkaan ja ilman mitään työkokemusta. Ottihan se pitkän raadannan kun joutui näyttämään työnteolla mihin pystyy ja tänä päivänä omistaa tehtaan. mulla on ollut aina se tässä että tulen vielä menemään amerikkaan, oon sitä pikkukersasta asti halunnut, ja aina kun joku tulee kysymään mikä on sun suurin haave niin se on ensimmäisenä. Sinne sitten tulevaisuutta rakentamaan. Kouluakin vaihdoin ns sen takia, tällä alalla on paremmin mahdollisuutta päästä töihin minne vaan työharjoittelun kautta. :)

      Haluan vaan tuntea amerikan tuulien virtauksen iholla!

      • diibadaaba

        sitten sustakin tulee läskipaska


      • ak_85usa

        joko oot nähny suuren maailama :)....ei tosi samat ajatukset mullakii että vaikka laittomana jos ei muuten...oon telttaankin hyvin tottunu jne, laita s.postia jos vielä tämä "hulluus" vallitsee...itsellä jokapäiväistä ahdistusta tämä suomi meininki/ihmiset [email protected]


    • JeeesSÖÖr

      Amerikkaan muutosta fiilisteleville suosittelisin turistina pyörimistä kyseisessä valtakunnassa. Amerikkakin on kuitenkin iso sekava kokonaisuus, omine pikku jekkuineen. On aivan eri asia menetkö miamiin vai new yorkkiin, työtahti ja rytmi ovat kuin yö ja päivä. Aluksi toki ihastelee vain palmuja ja korkeita taloja ja hymyileviä ihmisiä, sitten kun siitä herää niin näkee paljon muutakin.
      Nopein tapa on tietysti oman firman perustaminen sinne. Nopeuduella tarkoitan että siinäkin hommassa voi mennä 2-3 vuotta, ennenkuin saat pysyvästi työskennellä siellä. Yrityksen arvonkin on oltava vähintään 500tuhannen dollarin arvoinen. Amerikassa on pirun vaikea muutenkin itse hoitaa asioita. Lähes kaikkeen tarvitsee avustajan, asiainhoitajan, juristin ja joista jokainen taas maksaa. Jokainen haluaa hyötyä sinusta ja hymyn takana on yleensä dollari. Yleisesti ottaen sinun tulisi todistaa että tuot amerikkaan, enemmän kuin viet. Tietysti voithan piileskellä 7 vuotta meksikolaisten kanssa ja toivoa parasta. Jos sitten käyt suomessa, niin takaisin ei enään pääsekkään. Kyllä isot yrityksen ostavat/ anovat työntekijöilleen Green Cardeja, mutta se onkin asia erikseen koska se maksaa ja paljon myös yritykselle.
      Ehkä muoti/ malli maailmassa saa Green Cardit "helpoiten" Iso firma, iso valta.
      Suurinta osaa ihmisitä ei voisi vähempää kiinnostaa oletko suomesta vai meksikosta. Siellä amerikkalaiset ihmiset pitävät suomea lähinnä valko-venäjän kaltaisena maana jossain venäjän vieressä. Ei niitä kiinnosta että suomi on kolmen A luottoluokituksen omaava. Tietysti on aina parempi tulla lentäen kuin veneellä. En tarkoita että amerikassa mitään vikaa olisi, kiva maa jos on rahaa. Jos rahaa ei ole, olet kusessa. Suomi tytöt amerikassa tai ruotsin miljonääri äidit kannattaa unohtaa..

      Peace!

    • ameeriikka

      Itse työskentelin Expattina 6KK jenkeissä ja isossa suomalaisessa firmassa, olin 2x3kk pätkää ongelmia mulla ei ollu ku palkkaa ei maksettu jenkkeihin, osa porukasta joutu jäämään vuosiksi sinne ja täyttelee ne paperit.. vitun moinen savotta, ei kannatta yksin lähtee täyttelee, palkkaat jonkun tekee sen homman ja laitat vaan tarvittavat liitteet mukaan, toimistoja on siellä. maksa mutta helpoin tapa, joskaan ei satavarma että tuut hyväksytyksi. meillä oli iso firma joten ei ollu mitään ongelmia, kaikki sai luvat aina kun tarvittiin

    • Anonyymi

      Oon ollu 22 vuotta valtiolla. Vangivartijana ja poliisissa virkamiehenä. Ja sitä ennen yksityisel vartijana.

      • Anonyymi

        Ei kiinnosta edelleenkään työ valtiolla eikä Securitaksella. Eikä tule kiinnostamaankaan. Ikinä. Omituinen pakkomielle jollakin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei kiinnosta edelleenkään työ valtiolla eikä Securitaksella. Eikä tule kiinnostamaankaan. Ikinä. Omituinen pakkomielle jollakin.

        Täytyy olla jotenkin korvien välistä todella sairaan pakkomielteinen työnantaja jos joka päivä 7 päivänä viikossa jankuttaa aamusta yöhön vuosikymmenet ja ruikuttaa tulemaan heille töihin. Tuollaisen pitäisi mennä ihan hoitoon. Ei ole korvien välissä kaikki kunnossa. Täyttää ihan vainoamisen merkitkin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1827
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1699
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1524
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1213
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1204
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1192
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1156
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1131
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      8
      1129
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1124
    Aihe