Kynsien Pureskelu

diudaudom

Tää on ollu mulla tapana jo niin kauan kuin muistan :(
Joskus puren kynnen niin lyhyeksi että sormenpää on kipeä, ja kaiken lisäksi kynteni ovat todella ruman näköiset! Aina tylsissä tilanteissa alan ajatuksissani nakertamaan sormiani.
onkos neuvoja miten päästä tästä tavasta pois?
Haluaisin suht pitkät ja kauniit kynnet :)

15

1865

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • KauneudenParatiisi

      Tapahtunut about reilusti yli 20 vuotta sitten:

      Pääsin eroon sillä että annoin luvan itselleni ensin purra vain peukalonkynsiä. Olin saanut eri värisiä kynsilakkoja eräältä silloiselta maahantuojalta, joka oli tuonut niitä kuvattavaksi isälleni. Lakkailin nysäkynsiäni ja tein hunaja-oliiviöljy sekoituksia ja uittelin niissä käsiäni. Viilasin jo nysänä kynnen päät tasaisiksi kun ne siiheksi asti kasvoivat. Ensin kasvoi muut kynnet ja lopulta kasvatin toisen peukalon ja viimeiseksi viimeisenkin peukalon.

      Kun kynnellä oli pituutta, en voinut enään purra, sillä mieleen tuli aina se, mitä kaikkea siellä kynnen alla on.

      Tietysti myös pitkät kynnet kannustivat kasvattamaan kynsiä. Tuolloin kynsienkoristelu oli harvinaista Suomessa ja sisareni taitoluistelupuvun baljetteja ja kristalleja liimailin ja porailin kynteeni kiinni ja isäni siveltimillä maalailin kynsilakalla kuvioita ja tein itse sabloneita, joiden avulla sain kivoja rajauksia kynsiini.

      Välillä olen toki vuosien aikana sortunut pureskelemaan kynsiä, mutta aina koristluilla ja taiteen avulla olen saanut itseni kasvattamaan kynnet uudelleen. Nyt kun pidän rakennekynsiä, ei niitä tule pureskeltua edes vahingossa.

      Surffaile vaikka googlen kuvapuolella ja käy etsimässä kauniita kynsien kuvia. Kun sukkeroit itsesi kauniisiin kynsiin, uskon että saat itsestäsi irti niin paljon että saat lopetettua kynsien pureskelun.

      Tee päätös vaikka nyt heti, että seuraavaan 3kk et pure kuin peukalonkynsiä:D

    • Glitterikoukku

      Hei kynsien pureskelija.

      Tässä saat myös vastauksen entiseltä pureskelijalta.
      Kävin ottamassa rakennekynnet Heavenlynails-nimisessä kynsistudiossa. Olin varautunut siihen, että pureskelluissa nysissäni ei rakennekynnet pysyisi kuin viikon, korkeintaan kaksi.
      Mutta kynnet olivatkin niin hyvät ja kestävät, että pysyivät hyvin kiinni 3 vkoa ja sitten niissä oli kasvuraja jo niin paljon, että oli pakko mennä huoltoon.

      Nyt tippejä ei enää tarvita ja ollaan geelausta jatkettu omiin kynsiini, joten rakennekynsien avulla olen päässyt eroon kynsien pureskelusta.

      Ostin miehelleni samaisesta kynsistudiosta kynsi-stop nimistä pureskelunestoainetta.
      Maistoin sitä ja se oli niin pahaa, etten koskaan kaupasta ollut saanut sellaista ja olin jo ennen rakennekynsiä kokeillut kaikkia mahdollisia pureskelua estäviä kynneleitä ja muita merkkejä.

      Tämä kynsi-stop on niin kammottavan makuista, että mieheni on päässyt hyvin eroon kynsiensä pureskelusta.

      Uskon, että kynsimuotoilijani voisi lähettää sinulle sellaisen jopa postissa, koska on tosi mukava ihminen. Joten kannattaa ottaa häneen yhteyttä. Maksoi muistaakseni 8 euroa.

      • minäpäminävain.

        Itellä on ihan sama juttu, koko pienen ikäni oon kynsiä pureskellu ja nyt on alkanu ärsyttämään oikein se kun niitä pureskelee :D Tänään sit löysin euromarketissa käydessäni mavala stop -nimistä ainetta. Maksoi vähän päälle 6 euroa. Toivottavasti tehoaa! :)

        Pakkaus selosteessa lukee näin:

        Mavala stop on täysin vaaraton kynsilakanomainen tuote, jonka karvas maku saa välittömästi lopettamaan kynsien pueskelun. Estää lapsia imemästä peukaloa ja lopettaa kynsien pureskelun.
        kynnet täytyy lakata tällä aineella joka toinen päivä niin kauan, kunnes kynsien pureskelu on loppunut.


    • Helppoa se ei ole..

      Moi!! Tässä oma tarinani:

      Itse olen syönyt oikeastaan koko ikäni kynsiä, siitä ei pääse mihinkään. Aina kun esim. luen kirjaa niin kynnet ajautuvat suuhun ja sille vaan ei voi mitään. Ja pienenä äiti aina sanoi että jos en lopeta kynsien syömistä, niin se tulee harmittamaan minua isona tyttönä. No, minähän tietysti jatkoin syömistä ja olen ikään kuin "riippuvainen" sille. Sitten minua alkoi vähitellen todellisesti häiritsemään se ja kynteni olivat hyvin rumat ja lyhyet. Olen vuosien aikana monta kertaa yrittänyt mennä kynsiensyöntilakkoon, mutta olen aina sortunut. Joskus olen saanut kynteni ihan hyvään kuntoon ja sitten en voi jälleen mitään. Ajattelin aina joskus että siltäköhän tuntuu olla riippuvainen jollekkin. No, tässä sitten n. puoli vuotta sitten päätin että saan syödä vain oikean käden kynsiä. Sitä jatkui noin kuukauden pari ja sitten vasemman käden kynteni alkoivat olla aika pitkät (tai pitkät minulle). Ongelmana oli se, että oikean käden kynteni olivat jo niin lyhyet, että niitä oli tylsempi pureskella - joten, sorruin taas. Sitten olen tehnyt jonkinlaisia "harjoituslakkoja" koska olen antanut itseni sortua ihan hyvällä omallatunnolla. Ja olen valmistautunut henkisesti ikuiseen kynsiensyöntilakkoon, jonka aloitin tänään, uudenvuodenlupauksena. Joten vielä on vähän epäselvää, mitä tapahtuu, mutta olen kyllä todella määrätietoinen. Tällä kertaa tuntuu siltä, että voin todella onnistua. Ja jos joskus tulee ahdistus niin kannattaa laittaa hanskat käteen, ettei pääse syömään kynsiä, minulla se ainakin tehoaa! Ja olen valmistautunut tähän lakkoon niin hyvin ja pitkään, että olen saanut uutta puhtia. Nyt kun luin tämän tekstin, niin huomasin, että tämä kuulostaa aika vakavalta, mutta toisaalta kynsien pureskelu on ollut ikuinen riesani ja haluan siitä todella eroon!! Toivottavasti hyödyit tästä.

      • minä taas

        Moi!! Olen sama henkilö, joka kirjoitti tuon kyseisen oman tarinan. Nyt olen ollut jo noin kolme ja puoli kuukautta lakossa, enkä ole sortunut vielä kertaakaan, enkä aiokkaan sortua! Kannattaa vain olla todella määrätietoinen. Ensimmäiset viikot olivat tuskaa, kun kynnet olivat niin epätasaiset, mutta sittemmin on sujunut hyvin. Nykyään ei tee edes mieli syödä kynsiä, kun ne ovat terveet, kauniit ja tasaiset. Hyviä jatkoja kaikille!!

        P.s. Olen 14 vuotias, joten en ole varma, onko aikuisen näkökulma aivan sama. :)


    • ihan lyhyet

      Itse olis vuosi kynsien pureskelija, kunnes kävin laittamassa rakennekynnet, omat kynnet sai rauuhassa kasvaa siellä alla ja kun rakennekynnet poistettiin niin laitoin vielä geeliä oman kynnen päälle.En kertaakaan edes yrittänyt purra rakennekynsiä!

    • on korvien välissä...

      Hei kohtalotoverit! Itse olen pureskellut kynsiä niin kauan kuin muistan eli reilu parikymmentä vuotta. Ei auttanut, vaikka äiti jaksoi nipottaa huonosta tavasta. Enemmän vaikutusta oli sillä, jos kaverit huomauttivat asiasta. En osaa yhdistää pureskelua esim. stressiin/jännitykseen, se oon vain pinttynyt tapa, joka ei katso aikaa eikä paikkaa. Kynneliä olen kokeillut pienempänä, mutta se ei kamalasta mausta huolimatta auttanut. Olen yrittänyt muitakin tapoja, kuten maksaa veljille, jos he saavat minut kiinni kynsien pureskelusta, mutta ei sekään ole pitemmän päälle toiminut. Ostin runsas vuosi sitten Mavalan Stop-pakkauksen, johon kuului pahanmakuisen Stop-aineen lisäksi kynsinauhanhoitoainetta ja muita kynsienhoitotarpeita. Ensimmäisillä kerroilla ei ollut tarpeeksi motivaatiota ja yritykset epäonnistuivat. Nyt löysin tuon pakkauksen uudestaan ja aloitin n. kuukausi sitten lakon. Aluksi käytin sitä Stop-ainetta, mutta paha maku jäi suuhun tuntikausiksi, joten en reilun viikon jälkeen enää käyttänyt sitä. Kynsinauhoja olen hoitanut ja käyttänyt kynnenkovettajaa. Ja rupean lakkaamaan kynsiä tavallisella lakalla, kunhan vielä hieman kasvavat. Kynnet ovat jo huomattavasti siistimmän näköiset ja valkoista kynttäkin näkyy jo hieman. Tällä kertaa olen tosissani ja en aio enää sortua! Tahdonvoimaa se vaatii... Tsemppiä siskot & veljet!

      • tyytyväinen itseensä

        Ite oon purru kynsiä niin kauan ku muistan. Nyt 27-v, ja aloin miettiä taustoja siihen puremiseen. Kynneli ja kova itsekuri on vihdoinkin tuottanu tulosta toistaiseksi=). Alussa kun en voinut kynsiä purra kynnelin takia, revin kaikki kynsinauhat ym. ihan verille. Sitten teippasin sormenpäät haavateipillä, niin niitäkään ei voinu tuhota. Musta ainakin tuntuu, että oon paljon rauhallisempi nykyään, kun repimistä ei enää ole(toistaiseksi). Että ehkäpä se kynsien repiminen myös aiheuttaa stressiä, eikä vain poista sitä! Tuntuu että mulla oli alussa epärealistiset odotukset kasvaviin kynsiin, ja pettymys sitten aiheutti uuden lipsahduksen takaisin puremisen pariin. Pitkät kynnet ei vieläkään tunnu hyvältä, kai se vaan kestää sitten tottua kynsiin ylipäätään. Lakkailustakaan en välitä, kynneliä tosin on pakko levittää=)


      • edelleen korvien väl

        Hei kaikki. Olen sama tyyppi, joka kirjoitti pari vuotta sitten... ja ongelma on pysynyt mukana näihin päiviin saakka, ehkä pahenemaan päin. Kynnet ovat viime kuukaudet olleet aivan järkyttävässä kunnossa. Pari päivää sitten sain (taas) tarpeekseni ja päätin yrittää kunnolla. Pistin taas sitä Mavalan hirveän makuista tököttiä kynsiin ja sen kyllä huomaa. Ei voi edes syödä mitään sormin, kun tulee maku suuhun. Yhhhh.. No, toistaiseksi se on auttanut, mutta vastaavasti maku on suussakin sen mukainen.. Nyt olisi kyllä vihdoin aika päästä eroon tästä ylitsepääsemättömältä tuntuvasta ongelmasta! Katsotaan... Asenne on ainakin kohdallaan.


    • kynsien paha järsijä

      et ole yksin yrittämässä!!! :DD minulla on ollut ihan siitä saaakka kynsien ja sormien pureskelu ongelma kun minull kasvoi hampaat, ja nyt vihdoin 15 vuotiaana olen saanut kynsiäni hieman siistimpään kuntoon, mutta on siinä vielä paljon hommaa! >:D minulla on tänä kesänä rippijuhlat joten en haluaisi mennä ripille rikkinäiten kynsieni kanssa!. päätin alaittaa "uuden elämän vaiheen" nyt kujn olen jo melkein opääsemässä kylsien pureskelusta eroon :DD

    • Dhapd

      Täällä kanssa yksi entinen pureskelija. Mielestäni ei kannata yrittää lopettaa kerralla. Se pureskelu on sellainen tapa, josta on vaikea päästä eroon (sormet aina suussa), joten kerralla lopettaminen ei vain toimi.

      Aloita rauhoittamalla yksi tai kaksi kynttä (laita niihin sitä nail stop-ainetta). On kohtuullisen helppoa muistaa olla purematta jotakin tiettyä kynttä (esim. pikkurillit). Kun ne ovat kasvaneet, laita kunnon nätti väritön lakka ja siirry seuraavaan. Peukalot ja etusormet on vaikeimmat.

      Aluksi kasvavat kynnet on hauraat, joten leikkaa usein ja pidä kohtuullisen lyhyinä. Viila tai leikkurit kannattaa pitää tiiviisti mukana. Itse ainakin huomaan, että jos kynsi lohkeaa eikä mukana ole kumpaakaan, kynsi on pian syöty. Sitten vain alusta. Kun useampi kynsi on kasvanut, hanki kauniita kynsilakkoja - lisää hieman motivaatiota.

    • ENTINEN pureskelija.

      Tsemppiä kaikille kynsien pureskelun lopettamiseen!

    • neonvalo

      30-vuotta syöty kynsiä nyt 22 päivää syömättä jeah

    • Kynsiensyöntiä v.78

      On tää niin perkeleellisen ikävä tapa. Itelle ja mulle kanssa matkustajille. Mä en ymmärrä miten joku voi sanoa, että ajattele mitä siellä kynsien aalla on ku peukalon kynnestä on puolet jäljellä ja siinä on ihoa niin paljon edessä, ettei sinne voi mennä likaa. Toki toinen juttu on sitte sormenpäät.

      Joskus reilut 10 vuotta sitten kasvatin toiseen käteen kitaran soittelua varten pitkät kynnet mutta niitä tuli silloin tuupittua suuhun ja ajatus kävi kui monen päivän kasvu siinä olis tarjolla mut silloin oli pakko pitää kynnet kädessa, että pysty soitetleen.

      Mikäli jotain muita konsteja tulee ku
      1) rakennekynnet ei käy miehelle
      2) Kynneli
      3) Oma tahto
      Niin voi laittaa jonon jatkeeksi. Itse en ole noita kynneleitä koetttanut joten täytyy koettaa ja saada suuhun paskan maku josko se vaikka loppuis siihen.

      Tsemppiä kaikille jotka saman ongelman kans painii.

    • rohkeasti vaan

      kyl miehelle voi tehdä rakenteen kynnen päälle. niistä ei tarvi aina tehdä pitkiä ja pinkkejä. miehen kynnet tehdään luonnolliseen lookiin. pyydä akryylikynsiä koska geelin pureksii pois helposti.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8316
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      39
      2529
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2253
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      1929
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1654
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1489
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1452
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1389
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1272
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1183
    Aihe