kia ceed 1,6 crdi viritysapua

ceed115

olen todellinen noviisi autoasioissa, joku varmaan päättelee sen jo autostani, mutta sen ei tarvitsisi herättää mielipiteitä. tilasin itselleni juuri uuden kia 1,6 crdi sw:n, jossa vakiona ilmoitettu 115 hp.

en sen ihmeemmin tarvitse, mutta olen kiinnostunut jonkinlaisesta ”virityschipistä” (en siis tiedä itsekään puhunko chipistä, modulista, lastusta, moottorinohjausyksiköstä tai ihan jostain muusta. lisäksi käyttelen näitä sanoja alempana aivan sattumanvaraisesti, tietämättä mistä sanasta/käsitteestä kulloinkin kysymys).

auto oli ihan tarpeeksi ripeä jo vakiona, mutta mikäli jokin järkevä ratkaisu löytyy, niin ainahan olisi kiva saada lisää tehoa ja vääntöä (näistäkään en pysty täsmällisen tarkasti sanomaan mitä ne tarkoittavat, mikäli pää on panttina) ja ehkä vielä kaiken huvin lisäksi hieman polttoainesäästöä. TÄRKEÄ MYYNTIARGUMENTTI TIETÄMÄTTÖMÄLLE ON MYÖS SE, ETTÄ JOTKIN CHIPIT LUPAAVAT SUORASTAAN PARANATVAN AUTON KÄYTTÄYTYMISTÄ, SÄÄTÖJÄ, KESTOA YM. onko tämä mahdollista?

ajotapani on pääsääntöisesti hyvin maltillinen ja taloudellinen, mutta nuoruuden jäljiltä on bmw 325 e30:n takia jäänyt pieni kiinnostus pienille kiihdytyksille tarpeen tullen (=siis kun haluan esim. näyttää aikuismaisesti tunteeni edellä ajavan huonoista ajotaidoista), ei siis kuitenkaan jatkuvalle lujaa ajamiselle eikä varsinkaan tyyliin 160 km/h moottoritiellä vaan ainoastaan siis harvoja ja sattumanvaraisia kiihdytyksiä varten n. sallituissa ja turvallisissa rajoissa.

haluaisin kuulla, onko jollain kokemuksia/ehdotuksia jostain moottorin tai sen tietokoneen virittämisestä? ns. viidessä minuutissa itse asennettavia chipejä, jotka maksavat hieman yli sata euroa, netissä on tarjolla varsin paljon. miten auto kestää näitä tai ylipäänsä toimiiko kunnolla. näissä luvataan n. 30 hv:n lisäystä ja prosenteissa suunnilleen saman verran vääntöä.

onko pajalla tehty viritys suuresti erilainen, näissä kun varoitellaan näistä chipeistä, jotka muokkaavat ja vääristävät vain jotain hyvin pientä osaa moottorista. itse pajat lupaavat säätää suunnilleen kaiken mitä autossa on kiinni ja ilman tällaista toimenpidettä he sanovat chipien toimivan huonosti, jos lainkaan ja vaarantavan auton kestoa.

siis itse asennettavien chipien oletan pajojen mukaan lupaavan liikoja.

lisäksi pitäisin mielelläni 7v:n takuun (joku varmasti taas on sitä mieltä, ettei sellaista todellakaan ole delta-autossa, mutta itse vielä elättelen toiveita sellaisesta, vaikka joutuisin auton deltassa huollattamaankin), joka siis todennäköisesti tarkoittaa huollattamista delta-autossa 20 tkm:n välein ja se tulee täyteen vähintään puolen vuoden välein.

pitääkö ”viritys” aina ottaa pois ennen huoltoja/katsastusta vai onko sellaisia virityksiä, jotka voivat olla paikallaan koko ajan huomaamattomina ja kärsimättä huollon ym. toimenpiteistä? olen siinä uskossa, ettei tällaisia löydy.

joka tapauksessa viritys pitäisi ilmeisesti ottaa pois 20 tkm:n välein, joten onko sellaista viritystä, joka on järkevä, kätevä, edullinen ja kestävä tällaisessa renkutuksessa. ja siis todellakin helposti pois otettavissa niilläkin, jotka eivät tiedä, mikä jokaisen konepellin alla olevan osan nimi, käyttötarkoitus ja vaikutus auton käyttäytymiseen on.

tuntuu isolta ero 150 euron itse tehdyssä chippauksessa ja pajalla suoritetussa kokonaisvaltaisessa "modifioinnissa", jotka maksavat 1 000 euron molemmin puolin ja pahimmassa tapauksessa vielä vakioksi muuttaminen ja uudelleen virittäminen maksavat vielä 100€/kerta.

olisin hyvin kiitollinen, mikäli joku, joka on viitsinyt lukea koko tämän sepustuksen, antaisi oman näkemyksensä asiaan. kannattaako tällainen, mistä/missä tämä kannattaa hankkia/teettää, minkä hintaista, todellisia lukuja ym.

9

4697

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mie vuan
    • virittää

      Mutta menee hukkaan se 7v takuu.Viritetyn auton "porsiminen" menee omaan piikkiin.Samalla rahalla olis saanut valmiiksi tehokkaan käytetyn.Uutta kun ei millään kannata ostaa jos nyt ei ihan halua rahojaan viskellä hukkaan.Hinta putoaa uudessa aivan helvetisti.

    • kannattanut odottaa
    • sillä ehtii

      Tuollaiset höpöhöpö-viritykset kannattaa heti unohtaa. Kyllä sinä ehdit sillä aivan varmasti vakiotehoillakin perille, sillä sehän on varsin rivakkaliikkeinen peli.

    • rivakampaa menoa

      Kysäise, jos vaikkapa joku porchemies voisi vähäksi aikaa ottaa hinaukseen. Ei tarvi kovin pitkää matkaa kialla parinsadan vauhdissa narun päässä roikkua, kun menohalut vähenee.

    • laadukas ohjelma ja Suomesta

      Älä osta "huijausboksi", kunnollinen sellainen maksaa paljon ja jää ominaisuuksissa paljon tuollaiselle laadukkaalle oikealle ECUun ladattavalle ohjelmalle.

      Todennäköisesti parantaa auton käyttäytymistä eli vastetta kaasuun, alavääntöä jne. Ei paranna moottorin kestoa. Voi parantaa taloudellisuutta, mutta vain jos ajat kevyellä kaasujalalla.

      "Viritystä" ei tarvitse ottaa pois missään vaiheessa eli ei näy katsastuksessa. Odota kuitenkin ainakin autosi takuun loppumista, merkkihuolloille uusi ohjelma todennäköisesti näkyy (tai viimeistään valmistajan paremmilla vehkeillä).

      Mutta ihan lopuksi; olisit ostanut auton jossa on jo tehoa paljon tai sitten sellaisen jonka kanssa ei tarvitse tuollaisia jännittää.

    • muttaaaaaaaaaa

      mitä jos panostaisit ajo-ominaisuuksiin jotka ceedissä ovat luvalla sanoen puutteelliset kävin koeajolla ko. autolla, mutta jo 150kmh vauhdissa alkoi motarilla hirvittään, olo oli vähän kuin saippualla laatikossa. Mutta arkikäyttöön varmasti soiva peli, teho vakionakin tosin ylittää ajo-ominaisuudet!

      • kiallakulkee

        kateellinen vanhan takaveto corollan omistaja taidat olla kun motarilla ajo hirvitti.


    • Anonyymi

      Mutta eihän suomen motarilla saa ajaa 150km/h nopeutta!!
      Jos autolla osaa ajaa niin kyllä tuolla kiialla on ihan hyvä ajaa ainakin sallittuja nopeuksia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1906
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1648
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1584
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1415
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1316
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1138
    Aihe