Ensimmäinen nauhaväli

jäykkä!

Ottaa siitä tietenkin soinnut. Eikä toinenkaan nauhaväli juuri parempi. On tullut kokeiltua jotain kalliimpaa sähkistä ja siinä on ollut kielet "rennot" ensimmäisellä välillä.

Eli missä vika piilee?

9

438

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kitaristi 162162162

      Tuo voi johtua esim. siitä että kielet ovat korkealla ja joutuu painamaan enemmän, kielten korkeutta kannattaa säätää esim. laskemalla tallasta kieleten korkeutta.

      Eri kieletkin poikkeavat toisistaan, voi olla paksumpaa ja jäykempää kieltä ja sitten ohkaisempaa ja taipuisamman olosta kieltä.

      Yleisesti ottaen (tosin ei aina) kalliimpi sähkis on parempi soittaa ja soundaa paremmalta.

      Tärkein asia mistä yleensä tuo on kiinni on se, miten kitara on säädetty a) kielen korkeus otelaudasta (nauhoista) b) kaula voi olla kovera eli sen verran käyrä että kielet ovat varsinkin keskemmältä kaulaa korkeammalla c) saattaa olla myös että halvemmissa kitaroissa lapapäässä se satula on hieman liian korkea, jolloin niitä kielen paikkoja pitäisi viilata matalammalle d) talla on liian korkea jne.

      Saattaahan olla, ettei sormissa ole vielä myöskään tarpeeksi voimaa ja tekniikka on vielä heikkohkoa jolloin ei osaa painaa kieliä oikealla tekniikalla ja sitten joutuu käyttämään sormien lihasvoimaa korvaamaan tekniikkaa.

      Joo tuossahan noita muutamia juttuja mitä nyt mieleen tuli. Opettele oikea tekniikka, kasvata sormivoimia (soittamalla ja voihan niitä treenata sellaisilla sormivoimistelu vehkeilläkin) ja säädä tai säädätytä kitara itsellesi sopivaksi

      Muut voivat kertoa lisää mitä tässä en ole huomannut kertoa.

      • kielet

        korkeammalla. Ensimmäinen nauhaväli on aika matala ja tallaan mennessä kielien korkeus nousee ainakin kolminkertaiseksi silmämääräisesti.

        Tässä on tuollainen mikä lieneekään (les paul spesiaalissa samannäköinen) nimeltään, missä on säädettävät palat intonaatiolle ja sen jälkeen kielet laskeutuvat kielten pitimeen.

        Tässä intonaatiovempaimessa on kummankin kiinnitysruuvin ympärillä "prikka". Voisi luulla tarkoitetun kielten korkeudensäätöön. Kuinka tarkkaa touhua tuo on ja miten suoritetaan?


    • yksinkertaisesti

      siitä, että satula on liian korkea. Ei siihen tallan säätäminen auta. Korjaamolle mars mars!

    • Pw61

      Entä mikä on ns 0 (nolla) nauha ja sen tarkoitus?on semmonen Suzuki klassinen kitara jossa on näin

    • ihhahhaahaaaa

      luule että satula on liian kireällä ja ei kannata syöttää liikaa heinää, niin sitten toimii. Ajatteme myös että sen pitäisi mielumnin antaa kuin ottaa. Turvallista matkaa!

    • ylihilseen

      Mikä on kitaran intonaatio?

    • notkea

      Vaikka soittokokemusta onkin "joitakin kymmeniä" vuosia,silti käsissä käy myös sellaisia kitaroita joita en saa puhtaasti soimaan johtuen kitaran säätämättömyydestä. Joistakin omistani joutunut viilailemaan satulaa,ja myös akustisissa tallan luuta matalemmaksi,,sen jälkeen vaatii vielä yleensä kaularaudan säädön,jonka jälkeen alkaakin olla jo "limunaadisäädöissä" itselleni. Nuo alkavat jo olla sellaisia asioita jotka vaativat joko soitinkorjaajan tai pitkäaikaisen tutustumisen asiaan ennenkuin suositeltavaa lähteä itse tekemään. Tuo viimeisen kirjoittajan kysymys intonaatiosta,,se on hienosäätö,että otelaudalta erikohdista soitetut äänet eivät poikkeaisi korkeudeltaan juurikaan.

      • itsetehden

        Youtubesta löytyy hakemalla kaikki tarvittavat ohjeet kitaran säätämiseen. Laitoin itse halvan Squier stratoni hyväksi soittaa. Hioin nauhojen päät, kiristin kaulan suoremmaksi, vaihdoin kielet ja laskin ne alemmaksi tallassa sekä säädin intonaation. Kalliin kitaran säätämistä ei ehkä uskaltaisi alkaa opettelemaan itse eikä varmaan olisi niin tarvettakaan mutta se on kuitenkin hyvä opetella.


      • notkea
        itsetehden kirjoitti:

        Youtubesta löytyy hakemalla kaikki tarvittavat ohjeet kitaran säätämiseen. Laitoin itse halvan Squier stratoni hyväksi soittaa. Hioin nauhojen päät, kiristin kaulan suoremmaksi, vaihdoin kielet ja laskin ne alemmaksi tallassa sekä säädin intonaation. Kalliin kitaran säätämistä ei ehkä uskaltaisi alkaa opettelemaan itse eikä varmaan olisi niin tarvettakaan mutta se on kuitenkin hyvä opetella.

        Monesti löytyy apuja netistä kaivelemalla,se on totta. Mutta täytyy sanoa,,halvan projektikitaran kuluneet nauhat hioin opettelumielessä ennenkuin uskalsin Stratoni nauhat hioa. Ja kuten sinäkin,netistä pengotuilla ohjeilla. Aivan jokaisella ei sitä määrittelemätöntä "kädentaitoa" ja tarkkuutta huolellisuutta ihan riittävästi ole.
        Kyllä noita kalliimpiakin joutuu aika-ajoin talvi/kesä kaularaudan säätöjä tai kieltenvaihdon yhteydessä intonaatioita säätämään.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2042
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      45
      1577
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1461
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      19
      1447
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1431
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1405
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1377
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1310
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1240
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1227
    Aihe