Aihe

Ketipinor unilääkkeenä

unihäiriö

jos käytät ketipinoria unilääkkeenä, miten se vaikuttaa sinulla? esim:

-nukahdatko sen avulla helposti?
-kestääkö unesi katkeamatta aamuun asti?
-mitä mahdollisia sivuvaikutuksia?
ESIM. oletko aamulla häiritsevän
unelias, onko fyysisiä oireita - mitä?,
psyykkisiä oireita - mitä? ( psyykettä mietin,
koska kyseessähän on kuitenkin oikeasti
psykoosilääke, jota käytetään myös
unilääkkeenä)
-voit kertoa myös lisää, mitä mieleesi tulee!

Kerrothan myös, kuinka monta mg otat sitä ennen nukkumaan menoa?

115

23127

  Vastaukset

  • Käytän sekä unilääkkeenä 400mg, siis 2 tabl S-Prota illalla. Nukun yhtäjäksoisesti jopa 12 h
   Minulla myös diagnosoitu bipo, johon kyseinen lääke vaikuttaa myös myönteisesti. Unilääkkeistä
   eikä nukahtamislääkkeistä ollut enää apua hypo-
   vaiheessa. Ainut haitta on tuo aamu-unisuus ja lievä lääketokkura aamuisin. Muuten olen tyytyväinen.

   • jota Ketipinorilla ei ole.

    Käytän silloin tällöin unettomuuteen 25 mg Ketipinoria, aika herkästi se kerää nestettä...minulla.


   • ei kannata syödä ketipinoria vaikka olis psykoottinen..en suosittele sitä kenellekkään....

    lamaa keskushermostoa...jäät loppuiäks koukkuun

    uskot ilmeisesti mitä lääkärit sanoo..mut ne kusettaa sua...

    nii ja onhan mullakin skitsofrenia lääkärin mielestä mut eihän mulla ole harhoja ja elän ihan todellisudessa eikä mielialani heittele..


   • antzon82 kirjoitti:

    ei kannata syödä ketipinoria vaikka olis psykoottinen..en suosittele sitä kenellekkään....

    lamaa keskushermostoa...jäät loppuiäks koukkuun

    uskot ilmeisesti mitä lääkärit sanoo..mut ne kusettaa sua...

    nii ja onhan mullakin skitsofrenia lääkärin mielestä mut eihän mulla ole harhoja ja elän ihan todellisudessa eikä mielialani heittele..

    Suosittele kuuntelee lääkärii ja uskoo äänii jotka peittää järve valo Ja ketipinor on 0�ntsopohjane joten koukuton ellei veä sitä ku nälkää leipää.


   • 20Vjauniongelmia kirjoitti:

    Suosittele kuuntelee lääkärii ja uskoo äänii jotka peittää järve valo Ja ketipinor on 0�ntsopohjane joten koukuton ellei veä sitä ku nälkää leipää.

    Koukku on myös se kun et pysty enää nukkumaan ilman lääkettä vaan sinun on pakko saada se. Koukku ei ole pelkästään sinun suklaansyömis "ongelmasi"


   • 20Vjauniongelmia kirjoitti:

    Suosittele kuuntelee lääkärii ja uskoo äänii jotka peittää järve valo Ja ketipinor on 0�ntsopohjane joten koukuton ellei veä sitä ku nälkää leipää.

    Plus käy hoidattamassa lukihäiriösi tai pääsi kun et osaa lukea ettei antonilla ole harhoja.
    Lääkket ovat bisnet! toisilla tietyt lääkkeet auttaa, toisilla ei.


  • En tiedä johtuuko Ketipinorista, mutta nilkkani ovat usein tosi kipeät. Käytän kyllä mielialalääkettä. En tiedä, kumpi tämän kivun aiheuttaa. Joskus vielä Diapamiin verrattavaa lääkettä hyvin pienenä annoksena. Voihan sekin nuo vaivat tuoda.

   Otan Ketipinoria 25 mg yleensä 2 tab. Hyvin nukuttaa, aamulla suht pirteä. Ei muita sivuvaikutuksia.

   • Ensimmäisenä iltana nukuin zopinox 7.5mg 50mg Ketipinor, toisena iltana sama annos ja pysyin kyllä silmät kiinni sängyssä koko yön, mutta en nukkunut (sen verran rentouttava vaikutus, ettei tullut tarvetta nousta vaikka ei nukuttanut). Käynti psykiatrilla ja hän sanoi, että ketipinor -> 100mg. Tuli uni ihan yhtäkkiä. Aamu oireina vaikea ylösnousu, mieli on masentunut, mutta kohenee päivän mittaan. Eniten itseä pelottaa toleranssi, mutta olen helpottunut pitkän unettomuuden päälle saadusta unesta. Ei missään tapauksessa lievään unettomuuteen, mutta pahaan unettomuuteen hyvä apu. Puhuisin tässä vaiheessa suhteellisen hyvästä aivojen sammuttajasta, en kuitenkaan osaa sanoa takaisiko minulla unta ilman zopinoxia.


   • Nesteenpoistolääke sekaan. Vaikka Furesis.


   • Juttele lääkärisi ka kirjoitti:

    Nesteenpoistolääke sekaan. Vaikka Furesis.

    Tai lääkkeen vaihto, ketipinor ei sovi kaikille, jos kellekkään pitkässä käytössä.


  • Olen käyttänyt muutaman kuukauden. Yhdeksän vuotta jatkuneen unettomuuden aikana paras lääke tähän mennessä, ja olen kokeillut kymmeniä eri lääkkeitä.

   Ketipinorin suurin ongelma on sama kuin vanhempien neuroleptien, se heikentää unen laatua - joskin vähemmän. Omalla kohdalla kaksikin tablettia vie jo syvän unen, joka ilmenee seuraavana päivänä silmien punoituksena, pääkipuna, jne.

   Pitkäaikaiskäytön ongelma taas on se, että vaikuttava-aine kerääntyy elimistöön ja suurina annoksina aiheuttaa pysyviä toiminnanhäiriöitä (mm. vapinaa). Tosin tämä koskee ensisijaisesti satoja milligrammoja päivässä, vuosikausia lääkettä syöviä.

   Omalla kohdalla olen huomannut melatoniinin yhteiskäytön vahvistavan ketiapiinia. Benzoidien vaikutus vahvistuu myös, mutta ei paranna unenlaatuongelmaa.

   Eli kaikenkaikkiaan varsin suositeltava lääke. Uni tulee paremmin ja kestää pitkään. Psyykeen suhteen ei tarvinne pelätä - ei se psyykettä muuta. Huomaat kyllä sen vaikutuksen aivoihin. Näin maallikkona sanoisin sen aukaisevan hermoratoja, koska ainakin omalla kohdalla vaikutuspiikin aikana aivoissa pompahtelevat iän vanhat jo unehdetut muistot mieleen.

   Mutta kysy toki lisää.

  • otan, joskus 200 mg. Olen päässyt tämän ansiosta pois kokonaan nukahtamislääkkeistä. Vaikutus pitkä, mutta aamulla kuitenkin virkeä olo.

  • Itse olen käyttänyt ketiapiinia 6 vuotta ja vaikutus on säilynyt!! Mulla tuo ilta annos on tosin 400mg. hyvät 8 tunnin unet antaa ja ei mulla ole ainakaan mitään haittavaikutuksia ollut.

   • on mulla määrätty Ketipinoria univaikeuksiin. Joskus raukaisee jo puolikaskin. Mutta tuolla 25 mg annoksella nukkuisin tosi hyvin ellei ois sivuvaikutuksia. Levottomat jalat ja nenän/nielun tukkoisuus. Näen usein painajaisia että tukehdun. Siis nukun painajaisten kanssa useimmiten. Vähän ojasta allikkoonhan se on, mutta nukun kuitenkin. Olen huomannut sen, että jos otan useampana iltana peräkkäin, ei teho ole niin hyvä. Jos pidän 2-3 iltaa taukoa, on nukuttava vaikutus taas sama. En tosin muutenkaan tarviis ottaa joka ilta kun olen eläkeläinen ja ei haittaa vaikka joskus menee yö valvoessa. Mutta monta yötä peräkkäin ei kestä valvoa. Periaatteessa hyvä lääke mutta nuo sivuoireet. Magnesium auttaa jonkin verran levottomiin jalkoihin ja nenäsuihke tukkoisuuteen.


   • Eiks edes lihoyta, mä nvedän Levotsiinia, ja 10kg 0n tullut lisää 6kkssa.


   • Nukuttaahan se kirjoitti:

    on mulla määrätty Ketipinoria univaikeuksiin. Joskus raukaisee jo puolikaskin. Mutta tuolla 25 mg annoksella nukkuisin tosi hyvin ellei ois sivuvaikutuksia. Levottomat jalat ja nenän/nielun tukkoisuus. Näen usein painajaisia että tukehdun. Siis nukun painajaisten kanssa useimmiten. Vähän ojasta allikkoonhan se on, mutta nukun kuitenkin. Olen huomannut sen, että jos otan useampana iltana peräkkäin, ei teho ole niin hyvä. Jos pidän 2-3 iltaa taukoa, on nukuttava vaikutus taas sama. En tosin muutenkaan tarviis ottaa joka ilta kun olen eläkeläinen ja ei haittaa vaikka joskus menee yö valvoessa. Mutta monta yötä peräkkäin ei kestä valvoa. Periaatteessa hyvä lääke mutta nuo sivuoireet. Magnesium auttaa jonkin verran levottomiin jalkoihin ja nenäsuihke tukkoisuuteen.

    Ketipinor toimi minulla aikansa, 25mg:n puolitinkin. Mielenkiintoisia uniakin näin.
    Myöhemmin nilkat kävivät ahdistamaan ja teki aina mieli mousta ylös. Sitten leuat alkoivat lyödä yhteen kieli välissä. Ei hyvä, piti lopettaa pitempiaikainen käyttö ja ottaa bentsot esiin.


  • Mä olen itse syönyt ketiapiinia 500mg päivässä 7 vuoden ajan. 50 aamulla ja 50 iltapäivällä ja nukkumista varten 400. Mulla lääke toiminut erinomaisesti eikä mitään haittavaikutuksia ole ollut. Ajatukset pysyy rauhallisina päivällä(ei käy pää ylikierroksilla) ja kunnon 8 tunnin yöunet se antaa. Joillekin lääke käy ja joillekin ei. mutta siihenhän lääkityksessä pyritään että pitäisi löytää se täsmälääkitys.Hölmöä haukkua lääkettä jos se ei käy sinulle. mulla se on paras lääke mitä olen saanut. Noissa rinnakkaislääkkeissä on kyllä eroa....seroquel ja quetiapin ovat hyviä mutta ketipinor nukuttaa huonommin.. Hyvä lääke muuten ketiapiini. hommatkin sujuu hyvin kun saa kunnon yöunet eikä lääke vaikuta päivällä muuten kun mieli on sopivan rauhallinen (johtuupi kevyestä päivälääkityksestä).

  • Olen kärsinyt kroonisesta unettomuudesta vuosia. Nyt mulla on lääkityksenä Ketipinor 25 mg Atarax 25mg, jotka otan noin 2 tuntia ennen nukkumaanmenoa. Nukun kuin tukki ja herään hyvin levänneenä. Aamuväsymystä ei ole tavanomaista enempää. Niin, ja lisäksi Melatonin 5 mg x 1. Vielä tehokkaampi tuntuis olevan Zyprexa 5mg Atarax 25mg Melatoniini, joita käytän ehkä yhtenä iltana viikossa. Mitään senkummempaa psykiatrista sairautta mulla ei ole..

  • Käytin 10v Stilnoct nukahtamislääkettä jonka lopetin pakon edessä koska jäin koukkuun. Muistakaa kaikki lukijat tämä: näihin jää todella koukkuun ja lääkärin ohjeistama vieroitushoito on rankka, kohdallani niin pahoja painajaisia ja hikoiluja kuin voi kuvitella. Vaimo oli tukena ja nyt kaikki ok. Krooninen unettomuus suvussa ja isälläni vahvana. Lisänä stressaava työ tulospaineineen. Vieroituslääkeenä lääkäri määräsi kyseistä ketipinoria, olen ottanut 50-100mg vuoden. Auttaa mutta nykyään heräilen aamuyöstä. Uskon että tekee väsymyskohtauksia pitkin päivää?

   En tiedä johtuuko tästä lääkkeestä? Kumminkin olen tyytyväinen koska Stilnoct koukkulääke nyt historiaa. Minua hoitanut lääkäri sanoi että Stilnoch yms vastaavat kiellettäisiin lailla jos tulisivat nyt markkinoille.

   Välillä kun vapaata niin menen nukkumaan ilman Ketipinoria kun tiedän että saan nukkua puolillepäivin, uni tulee vasta aamuyöstä mutta seuraavana päivänä paljon virkeempi olo.

  • -nukahdatko sen avulla helposti?
   aikoinaan ku käytin sitä niin joo.

   -kestääkö unesi katkeamatta aamuun asti?
   yleensä

   -mitä mahdollisia sivuvaikutuksia?
   ESIM. oletko aamulla häiritsevän
   unelias, onko fyysisiä oireita - mitä?
   kyllä, ihan hirvittävä väsymys ja tokkura yli 12 tuntia lääkkeen oton jälkeenkin.

   -voit kertoa myös lisää, mitä mieleesi tulee!
   olin niin zombina jokaisen pillerin jälkeen että lopetin koko lääkkeen hyvin nopeasti.

   Kerrothan myös, kuinka monta mg otat sitä ennen nukkumaan menoa?
   otin 25 mg / ilta.

  • Itse nukun hyvin ketiapiinin avulla!! olen käyttänyt sitä 10 vuotta. illalla pari tuntia ennen nukkiumaan menoa 400 tai 300 mg ...miltä itsestä tuntuu!! Antaa hyvät 8 tunnin unet ja päivällä ei väsytä. 10 vuoden kokemuksella voin sanoa että joskus tulee outoja unia...niin sanottuja unihalvauksia...silmät toimii ja näkee kaiken mutta roppa ei liiku lainkaan...tuossa viimeyönä oli taas erikonen uni kun luulin ihan aidosti olevani matkalla talon rappusia alas ja mikään ei tahtonut liikkua mutta heräsin siihen ja huomasin että kirja jota luin oli edelleen rinnuksen päällä mihin sen olin jättänytkin..ihan hyvä lääke kuitenkin unen kannalta koska olen tottunut noihin outoihin uniin mitä tulee melko harvoin!! joku muukin on joskus aikoinaan kirjoittanut että jos nukkuu selällään unia tulee mutta jos nukkuu kyljellään ei unia tule!! johtuu ilmeisesti että ihmisen hengitystiet pysyvät auki kylkiasennossa!! ns unihalvauksien on todettu juuri ilmenevän selällään nukkuessa!! tosin eihän nämä välttämättä liity itse ketiapiiniin vaan voi olla muu häiriö!!

   Mutta kuitenkin...muut lääkkeet aikoinaan menettivät tehonsa...ketiapiini toimii vieläkin hyvin eikä mitään sivuoireita ole ilmennyt normaalissa elämässä...mitä nyt joskus outoja unia!! so what ..tuleehan niitä ilman lääkkeitäkin ja unihalvauksistakin oppii ettei ne ole vaarallisia!!

  • ketipinorin haittavaikutuksena ainakin minulla seksuaalisten halujen väheneminen,enkä ole saanut enää orgasmia lääkkeen aloittamisen jälkeen (5v naimisissa kyseisen lääkkeen kanssa), ja annostukseni on vain 25-75mg iltaisin.muuten aivan huippu lääke, mutta viiden vuoden orkuttomuus alkaa ehkä jo hiiiuuukan harmittaa.

  • Itselläni annos 100mg illassa ja kun sitä on jonkin aikaa käyttänyt ei uni tahdo enää tulla pienemmällä annoksella.
   Kerää hieman nestettä/turvotusta jalkoihin ja luultavasti tästä syystä myös hikoilen helpommin esim,lenkkeillessä. :/
   Aamuisin on hieman masentunut olo,sillä lääke on "tasapainoittava" joten kaikki on pelkkää arkea ja realismia ilman unelmia mistään.
   Tämä tunne tosin häipyy iltapäivään mennessä.
   Haluaisin päästä eroon,ko,lääkkeestä mutta silloin pitäisi saada esim,Imovane tilalle edes joksikin aikaa.
   Atarax 25mg 2 tablettia iltaisin ei auta nukahtamaan,tekee vaan raskaan olon pariksi tunniksi,kunnes vaikutus ohi.

   • Käytän itse ko lääkettä 100-200 mg illaksi unta antamaan mutta sivuvaikutukset ovat lähes sietämättömiä. Painajaisia ja aamulla herätessä on ajan ja paikan taju poissa.
    Muisti on kadonnut. En muista esim: vuodenaikaa tai paikkaa jossa asun. Todella ahdistavaa. Nyt koetan vaihtaa takaisin tuttuun imovaneen.


  • Itse käyttänyt kohta kolme vuotta ketipinor 25-200mg 30mg mirtatsapiini lähinnä nukahtamiseen, mutta myös mielialan tasaamiseen ja mielialan kohottamiseen. Sivuoireina on tullut huonomuistisuus ja taatusti olen näihin koukussa. Ikää 22v ja en muista viikonpäivää ellen sitä joka päivä tarkista. Mitä lie muisti sitten vaikka 30v kuluttua? :/ Lisäksi omalla kohdallani lieväksi katsomiani sivuoireita levottomat jalat ja ajottaista päänsärkyä. Hyvä unilääke, mutta huolettavat sivuoireet.

  • Ketiapiini on niin raju lääke, ettei sitä kannata aloittaa ihan pikkuvaivaan, kuten unettomuuteen. Alle 150 mg vuorokausi annoksia ei saa käyttää kk pidempään, muuten tulee pahoja ongelmia. Liian pienellä annoksella lääkettä ei ole koko ajan veressä ja reseptorit aukeavat ja sulkeutuva koko ajan. Tämä herkistää reseptorit piloille, eivätkä ne enään toimi kunnolla. Eli ne selittämättömät äkkikuolemat johtuvat juuri liian pieneistä annoksista liian pitkään. Samoin viikatemies tulee oven taakse, kun lääkettä lopetaan ja aloitaan useita kertoja. Kaksi aloitusta ja lopetusta onnistuu, sitten ei enään onnistu. Mitään vaaraa ei ole, jos käyttää sitä jatkuvasti tasaisella, yli 150mg annoksella jatkuvasti.

   • miks sä maalaat piruja seinälle? Ei se niin vaarallinen ole ku sä annat olettaa, mä oon välillä vetäny 800mg päivässä ja se vähennetty nyt 400mg, sain lisäks Lamotriginin. Ei ollu mitään viekkareita ja nyt elämä sujuu hienosti jos ei lueta kroonista rahapulaa. Ja mulla on tosi laaja kokemus eri lääkkeistä laajempi ku monella muulla! Hyvää Joulua kaikille, älkää uskoko kaikkee mitä teille syötetään


   • Niin täyttä paskaa kirjoitat. Oletko joku kotilääkäri vai poppamies? On tainnut psykoosi iskeä tai muuten vaan pää pihalla.


  • Liekö joku lääketehtaan myyrä laitettu tänne kommentoimaan. Itse olen lopettanut ja aloittanut kymmeniä kertoja ja otan juurikin 25-200mg illassa riippuen unettomuuden sen hetkisestä tilanteesta. En ole kuollut, kärsin vain huonosta muistista, lievistä päänsäryistä ja levottomista jaloista. Olisin varmasti jo tämän kolmen vuoden aikana heittänyt veivini, jos tämä niin tappava lääke olisi. Ei tämä hyväksi ole, mutta en usko lääkkeen tappavuuteen.

   • No enpä ole moista kuullut, että pitäisi käyttää suuria annoksia ja pienet tappaa.
    Tuli myös mieleeni lääketehtaan myyntitykki :D


  • Täytyy vielä täsmentää tuota "lääketehtaan myyrä" kommenttia, että mielestäni kommenttisi on suora kehotus nostaa lääke annosta ja en varmasti ota yhtään enempää mitä tarvitsen.

  • Käypä hoito-suosituksissa psykoosilääkkeen määrääminen tulisi olla vain psykiatrian erikoislääkärin tehtävä. Pitkäaikaisvaikutuksista ei tiedetä. Ketipinor on Orionin lääkesampo. Käyttäkää unilääkkeitä, ne on vaivaan kehitetty.

  • En myöskään minä tajua miksi ketipinoria ylipäätään määrätään unilääkkeeksi. Alun perinhan tuo lääke ei ole tarkoitettu siihem. Nykyään lääkäreillä on ohjeistus olla kirjoittamatta vars. unilääkkeitä tai jos kirjoittaa niin vain muutamaksi viikoksi. Eikä ole kyse lääkkeiden koukuttavuudesta vaan ihan muista asioista....

   Mieliala lääkkeitä määrätään mm. kivun hoitoon, ja voin kertoa, että ainakaan mun kohdallani ei ollut kipuun mitään vaikutusta, muttei myöskään mielialaan.

   • Ei Ketipinor ole mikään psykoosilääke, vaikka yritätte niin väittää! Ketipinor on kaks suuntaseen mieli-alaan suunnattu ja se on ihan sama lääke ku Seroguel! Älkää tehkö itsestänne pellejä, ei ketipinor anna teille "kiksejä" jos antaa ni ootte vetäny jotain muuta...


  • olen kärsinyt unettomuudessa 10v. Syönyt eri lääkkeitä EI OLE AUTTANUT, 2 tunnin unet. Ollut sellasia lääkäreitä joita ei ole kiinostanut minun unettomuus, 27.2 .2013 lekuri meinaan kysyä jos se kirjottais ketipinoria, kuullut ,lukenut et olis hyvä lääke krooniseen unettomuuteen ja näista keskusteluista saanut myös tukea näihin omiin arviohin. Vähän pelottaa se lääkäri keikka jos ei mene niinku pitäis elikkä se alkaa tarjota jotain ihan muuta

   • ketipinor on hyvä unilääke ilman toleranssin kejittymistän ainakin mulle. itse nukun 25mg annoksella joka on vain murto-osa siitä mitä käytetään jos lääke on määrätty psyykkiseen sairauteen. vuoden käytön jälkeen puhkes levottomat jalat - kos illalla olin tuon pikku napin ottanut, alkoi sätkiminen ja selän kouristelutarve jo päivällä kahdentoista aikaan ja jatkui asmu neljään. lääke oli pakko lopettaa. mutta pääsin helposti irti enkä tarvinnu enää mitään unirohtoja. jalkojen turvotusta se kyllä myös aiheutti vaan eipä juuri muuta. pirteä olin.


   • Ota huoletta vähän Ketipinoria, niin mun poikanikin joutuu ottaan sterissin takia. Opiskelut painaa päälle ja ym. hommat. Eise niin pahasta ole ku jotkut täällä antaa olettaa, jos aletaan jokaisen lääkkeen haittavaikutuksia lukemaan niin mitään ei voisi turvallisesti ottaa..


  • Ottakohan lääkärit hirveesti itseensä jos niille ehdottaa omamielipiteensä (oman toivomuksensa lääkkeen suhteen) ,ois kiva saada joskus nukuttua sillee ettei heräs 15 kerttaa yössä, odota innolla lääkärille menoa, tovottavasti KETIPINORISTA on apua.onkoha jollakin tietoa jostakin muusta hyvästä unilääkkeestä

  • Unilääkkeeksi neuroleptiä? Sairasta.

   Muutaman vuosikymmenen kuluttua tässä maassa on paljon nuoria dementikkoja.

   Ottakaa selvää mitä suuhunne laitatte.

   Tuo ei ole unta mitä tämä lääke tuo tullessaan vaan tajuttomuutta lähentelevä tila, jossa aivot myrkytetään.

   • Kun se ei ole neurolepti, tää jengi kuvittelee saavansa jotain hemmetin kovaa tavaraa. Se on vaan kaks suuntaseen mieli-alaan, eli entiseen maanisdepresvisuuteen. Toki se auttaa pieninä määrinä myös unettomuuteen, mutta heidän ei pitäisi kommentoida siihen mihin se oikeasti on. Uskoisin että he eivät edes tiedä, ottakaa selvää vaikka niiltä jotka joutuu niitä käyttää, ennenkuin kommentoitte mitään...


   • Se on neurolepti eli antipsykootti


  • Minulla auttoi krooniseen unettomuuteen Lyrica, kun mikään muu lääke ei auttanut.

  • Syön ketipinoria bipoon 600mg/ilta.
   Sanotaanko näin että kolme tuntia nukun ihan sikeesti.

   • Luulisi että nukut tuolla määrällä ikuiseen uneen. 600 mg tappaa jo hevosenkin.


   • 600 mg Ketipinoria illalla? Huh huh, ei kannattaisi tulla trollaamaan vakavilla asioilla.


   • pistän paremmaksi: 800 mg ketipinoria ilman mitään psykiatrista diagnoosia, vain unettomuus. nukun tai oikeammin torkun ja näen painajaisia 4-5 tuntia. olen onnistunut haalimaan itselleni lähes kaikki ketipinorin haittavaikutukset (no totta hel...vetissä tuolla annoksella.) aamut ja aamupäivät menee tokkurassa.
    joka kerta lääkärillä käydessäni yritän puhua lääkityksen vaihtamisesta, kuuroille korville menee. eihän mun tarviis kotona syödä tuota annosta, mutta ne muutaman tunnin torkut ajavat siihen. olen kokeillut pienempiäkin annoksia, sama lopputulos.
    tohtori on vaan päätänyt, että mua hoidetaan ketipinorilla, eikä muuta edes kokeilla.
    täällä ei lääkäreitä joka oksalla kasva, joten lääkärin vaihtokaan ei oikein onnistu.


   • Bibolaari kirjoitti:

    600 mg Ketipinoria illalla? Huh huh, ei kannattaisi tulla trollaamaan vakavilla asioilla.

    Myös mulla 600mg Ketipinorua illalla


   • Bibolaari kirjoitti:

    600 mg Ketipinoria illalla? Huh huh, ei kannattaisi tulla trollaamaan vakavilla asioilla.

    Mulla vastaava eli seroquel ollut parhaimmillaan 1000 mg illalla ja olen pienikokoinen naisihminen. Biboon ja unettomuuteen. Tän tosin koen jo vääryydeksi ja tästä helvetistä eroon päässyt. Mutta trollaamisesta tässä tuskin kyse on


  • Ihan normaalia, että unettomuuteen määrätään 25mg ketipinoria. Been there, done that..

  • Olen lapsesta lähtien kärsinyt kroonisesta unettomuudesta, nyt ikää on 23. Lisäksi II tyypin bipo. Yli kymmenen vuotta elelin unettomuuden kanssa, ilman mitään hoitoa. Sitten kun vihdoin hain hoitoa ongelmiini, ni ei lääkäreitä kamalasti kiinnostut uniongelmat, kokeiltiin kolmea eri unilääketta ( kaikki tarkoitettu tilapäiseen unettomuuteen), yksikään niistä ei auttanut kahta yötä kauempaa. Sitten kun otin tenoxia kourallisen ni en enää ole unilääkkeitä saanut.

   Bipoon sain ketipinoria, se oli pitkään mun pelastus. Oli maailman hienoin tunne kun ensimmäistä kertaa yli kymmeneen vuoteen nukuin koko yön heräämättä. Nyt on kaksi vuotta 400 mg ketipinoria iltaisin syöty. Enää ei ole samanlainen vaikutus: saan iltaisin unta, mutta usein heräilen pitkin yötä ja sivuvaikutukset on kamalia. Oppimisesta on tullut vaikeaa, saan päänsärkyjä, painajaisia, hallusinaatioita, 10kg painoa lisää, seksi ei kiinnosta pätkän vertaa, henkistä tunnottomuutta yms. Hypomaniaa en ole kokenut sen jälkeen kun lääkkeet aloitin, mutta masennusta ne ei koskaan vieneet pois. Elämä tuntuu pelkältä alamäeltä kun mikään asia mistä ennen nautin ei tunnu miltään. Toisaalta verrattuna 10 vuoden valvomiseen muutama heräily yön aikana ei tunnu missään.

   Ketipinorilla on hyvät ja huonot puolet, ja niitä kannattaa punnita tarkkaan ennen kuin aloittaa kyseisten nappuloiden syömisen. Itse en ole valmis niistä luopumaan, huolimatta sivuvaikutuksista. Nyt vaan odottelen niitä pahimpia oireita joita sivuoire-listaus ja wikipedia lupailee.

  • En ole lihonnut. Käytän ketipinor 100 mg ja 600 mg lito. Olen kyllä aina liikkunut. Jos itse säännöllisesti liikkuu niin paino voi pysyä sama monta vuotta. Olen pitkäaikaistyötön ja surullinen mutta en lohduta itseni ruualla.

  • Mun mielestä ne jotka ottaa ketipinooria ovat paskasia narkkareita ja rupukansaa

   • Sanoo! Jonka nimimerkkikin viittaa että kaikki hilut ei oo kohillaan päänupissa.


   • Sä joutusit täällä näkemään mitä se paskanen narkkari on, ehkäpä sua korkeemmin koulutettu! Sä joutaisit pieneen myllytykseen...


   • SikaAaaAaAaAaAAAaaaA....


   • :'D


  • Ketipinor ei ole mikään vahva neurolepti verrattuna ns. vanhan polven neurolepteihin, ja vaikuttaa pienillä annoksilla vain antihistamiinin tavoin väsyttävästi. Yli 300 mg:n annoksilla rupeaa kuulemma vaikuttamaan serotoniinireseptoreihin ja vielä isommilla annoksilla mieltä tasaavana lääkkeenä, tietenkin se on paljon yksilöstä kiinni. Itselläni annos on 225 mg, 25 päivällä ja loput illalla ja nukun hyvät yöunet 8-10 tuntia levollisesti. Käytin useita kuukausia bentsoja unettomuuteen, enkä nukkunut niillä läheskään niin hyvin kuin nyt, ja muutenkin niiden teho heikkenee pitkässä juoksussa ja alkaa pää sekoamaan, tulee tehtyä kaikenlaista hullua.

  • Miettikää tarkkaan ennenkö aloitatte syömään ketipinoria.
   Se voi taata unen, mutta nukutko enää ikinä ilman neuroleptejä?
   Onko sinulle ok, että voit saada siitä pysyviä haittoja vaikka lopettaisit lääkkeen?
   Et näe kuinka se tuhoaa elimistöäsi. mutta pääasiahan on se että nukut hyvin.....

   Suosittelen kokeilemaan terveellistä ruokavaliota, liikuntaa ja vaikka terapiaa mieluummin ensin, ennenkö alkaa itseensä pumppaamaan lääkkeitä.

   • Ihan hienoa mutta kaikki "luomu" temput eivät auttaneet minua. Sanon KAIKKI. Emäksinen ruokavalio ja aeropinen liikunta oli näistä paras mutta jos kantaa sairautta niin ei siihen lenkkitossut vaan auta.


  • ei toiminut minulla ketipinor. Oon kärsinyt pitkästä masennuksesta ja univaikeuksista, sekä stressi/kipu/tärinä/ahdistuksesta. Lääkäri määräsi kyseisen lääkkeen mulle univaikeuksiin ku saatoin valvoa kaikkien vaivojen ja ongelmien takia vuorokausia nukkumatta tai muutaman tunnin unella. Ei tuonut unta eikä mitään. Joten ihan turha "kapistus".

   • Sama homma minulla. Kärsin myös tärinästä ja ahidstuksesta. Ei auta ketipinori uneen vaan hermostuttaa lisää. plus pahentaa levottomia jalkoja.


  • Minulle annettiin/määrättiin ketipinoria 25mg korvaamaan olanzapinia jota söin 10mg. opin annostusta puotettiin 7.5mg:n. Mitään ongelmia ei ole ollut ja ketipinor pakettia en ole edes avannut. Unet tulee melkein samantien kun silmät laittaa kiinni. Olo tuntuu varovaisen toiveikkaalta olanzapiinin pienennyksen johdosta. Syön liuskat loppuun ja otan lääkärin kanssa puheeksi 5mg. Jos tarve vaatii niin olen ehkä valmis syömään 25mg ketiä, jos unet häviää tämän päälääkkeen laskun takia. Minulla vaikuttaa se, että olen hyvässä kunnossa ja tehnyt ihan töitä tänä työttömyyden aikakautena. Pari vuotta on voinut sanoa, että ihan hyvin menee. Siksi siis turhan isoja lääkemääriä voi pienentää.

   Mitä mieltä olette tästä olanzapinistä? ja onko 7.5mg iso annostus? Minusta olanza on isompi paha kuin ketipinor.

  • Dopamiini säätelee liikkeitä ja sen puute aiheuttaa muun muassa dystonioita eli lihasten kouristelua, nykimistä ja muita pakkoliikkeitä. Ihmisen herkkyys voimakkaille kipuärsykkeille on kääntäen verrannollinen aivojen dopamiinipitoisuudelle.

   Dopamiini aiheuttaa mielihyvän kokemuksia ja osallistuu tunteiden säätelyyn.

   Dopamiini vaikuttaa elimistöön piristävästi ja energiaa lisäävästi. Dopamiini tehostaa myös oppimista.

   Dopamiini on välittäjäaine, jota ilman ihminen ei olisi älyllinen olento.

   Ketiapiini vaikuttaa pääasiassa vaikuttamalla aivojen adrenergisiin ja serotonergisiin osiin. Ketiapiini sitoo vasta suurilla annoksilla dopaminergistä järjestelmää aivoissa.

   Kannattaa siis miettiä syökö Seroquelia.

  • Itsellä on tavoitteena pienentää olanzapin niin pieneksi kuin mahdollista. Siinä aion käyttää ketipinor lääkettä keppihevosena. Vaikeaa tämä varmasti on, kun työkin on aika stressaava ja haastava. Haluan siis olanzapinistä eroon. Minulla on ollut kymmenen vuotta ongelmana nukkuminen. Epäilen että tämä ketis ajaa saman asian pienemmillä haitoilla aivoille. Ajankohta pitää vain valita huolella, että puottaa olanzan 5mg ja 25mg ketistä nukkumiseen.

  • Älytöntä! EI ketiapiinia "normi" unettomuuteen. Lukekaa netistä hyvät ihmiset faktoja tuosta aineesta! Nim. On kokemusta, valitettavasti...

  • itse otan 200mg iltaisin,hyin tulee nukuttua.lamotgrin 100mg aamulla ja iltapäivällä.hyvin auttanut mua tämä yhdistelmä!

  • Käytäpä vuosi tuota mömmöö ja lopeta sen käyttö ni tuntuu et aivot sammuu... kunnon huumeita tommosen paskan tilalle ni parempi teho ja pienemmät riskit.

  • Tuhoaa aivosi ja pilaa elämäsi!!

   http://www.youtube.com/watch?v=M24EWvYG5CQ

   Katsokaa edes läheisienne tähden tämä lyhyt minuuttien video!

   SSRI/SNRI neuroleptit ovat täyttä myrkkyä! kuten muut masennus"Lääke" myrkyt.

   Raha puhuu ihmisten rappeutumisesta piittaamattomasti.

   !!Varoitan video voi aiheuttaa kieltäytymistunteita ja suurta pettymystä ja vihaa!

   Älkää uskoko pseudo lääkäreihin(Psykiatreihin) psykiatri perustuu nazi ajatus juureen ja psykiatrit olivat ne ketkä kehittivät hitlerin ideat.

   • No ni. Jenkki kamaa. Tässä on haettu tietentahtoisesti kohua. Alkoholikin tappaa kuten myös ylinopeus.

    Lääkettä otetaan oikea määrä. Liika on liikaa.


  • Käyttelin puoli vuotta pientä annosta uni ongelmiin. Nukutti ja hyvät yöunet. aamuisin ja aamupäivällä niin akäinen että avioero alkoi uhata. Myös suhteet huononivat työkavereihin.

   Lopetein ja taas valvotaan öisin mutta aamuäkäisyys katosi lääkkeen myötä heti.

  • Uniongelmia ollut parikymmentä vuotta. Kokeiltu on monia lääkkeitä. Omega3 vitamiini, kivennäisaineet yms myös huomioitu. Monen tunnin liikuntakaan ei tuo unta. Ketipinor toistaiseksi parhaiten toiminut nukkumisprobleemoihin. Tosi pieni annos voi riittää. Itselläni 1/4 25mg tabletista. Joskus kun stressi paha niin murunen. eli 1/6 nukahtamislääkkeestä myös. Koen kyllä ongelmaksi sen, että uni ei tule lainkaan ilman lääkettä. Onko siis riippuvuus? Mietin, että dopamiinit voi olla aika alhaalla myös.

   • Neuroleptejähän ei tulisi käyttää unilääkkeenä. Varsinkaan pitkään. Haitat vyöryvät mahdollisten pienten hyötyjen yli.


  • Hei,

   Te, jotka pidätte ketipinoria hyvänä lääkkeenä nukkumiseen, ettekä katso sillä olevan suuriakaan sivuvaikutuksia, esim. seuraavan päivän tokkuraisuus ja suuri kognitiivisten kykyjen lamaantuminen. Tällaiset oireet siis minulla, vaikka joskus olen unettomuuteen kokeillut vain 25 mg annosta, en sen suurempaa.

   Kysymykseni oikeastaan oli se, että te, siis jotka ette koe haittaavia sivuavaikutuksia, niin saisinko kysyä millä alalla työskentelette?

   Itse siis olen tutkija, fyysikko ja tuntuu, että unettomankin yön jälkeen aivoni ovat aivan eri toimintatasolla kuin ketipinorin jälkeen. Jos siis otan ketipinorin, 25 mg, olen seuraavana päivänä omalla alallani täysin hyödytön, ja tuntuu kuin älykkyysosamäärä olisi laskenut puoleen tms.

   Olisi siis kiinnostanut tietää korrelaatio henkilökohtaisten sivuvaikutusten suhteen ihmisten omaan alaan?

   Onkohan täällä esim. kuinka monta psykiatria, jotka käyttävät tätä lääkettä niin, että se ei vaikuta epäsuotuisasti heidän kykyynsä hoitaa potilaitaan?

   • Sulla oli hyvä asiallinen kysymys.

    Käytön alussa "univelka" ottaa aikaa. Voisin kuvitella että aivojen "spiidi" tasoon vaikuttaa. Kehottaisin sinua syömään jonkun viikon verran ja varaamaan aikaa yöunille jonkun 10 tuntia alkuun. Käytä vain ainoastaan 25 mg. Itse pärjään 50 mg llä ja 75 mg tulee jo todella vahvat unet. 75 mghaittaa minulla päivätoimintaa.


   • Jos olisin tutkija, en ehkä söisi Ketipinoria, sillä se lamaannuttaa. Toki nukuttaakin mainiosti ainakin minua. Käytän iltaisin 50 mg sitä unta edistämään, ja mielialaa tasaamaan. Olen työkyvyttömyyseläkkeellä 50 nainen. Aamuisin otan Sertraliinia 50 mg. Tämä coctail pitää minut kyllä tyynenä ja jokseenkin toimintakykyisenä. Luultavasti haittaisi kyllä työelämässä, kun en oo mikään välkky ollut koskaan.


  • Otan ketiapiinia 100 mg klo 22.00.Alan nukumaan 00.00.
   Hyvät unet tulee.Ei vaikuta aamulla 09-10,kun herään.
   En varmaan muuten saisi nukuttua ollenkaan.
   Lääk.nimi Quetiapine Accord 100 mg.

  • Krp aloitti kuulustelut. Pakko oli käydä hakemassa lääkitystä. Lääkäri määräsi ketiapiinia 25 mg per ilta. Ihan hyvin on riittänyt. Saanut nukuttua paremmin ja ahdistus lieventynyt. Katsotaan nyt kauanko tarvii käyttää..

  • Kroonisen unettomuuden vuoksi sairaslomalla jo toista vuotta. Kokeiltu lukemattomia lääkkeitä ja niiden yhdistelmiä. Ainoastaan bentsot auttaneet mutta toleranssi alkoi olla niin suuri etten enää halunnut syödä. Nyt aloitettiin Ketipinor 100-600 mg unettomuuteen ja levottomiin jalkoihin Lyrica 75 mg (tosin en itse niitä ole huomannut, tutkimuksissa havaittiin). 100 mg Ketipinor on antanut unen, uniakin olen nähnyt - mitä en ole pariin vuoteen tehnyt. En ole vielä huomannut mitään sivuvaikutuksia, mutta muistihan minulta on mennyt jo aikaisemman lääkityksen vuoksi...

   • Itse söin 100-200mg ketipinoria, mutta en tainnut silti mitään unia nähdä. Opamoxilla ehkä jotain unen tapaista vähän näki, mutta koukuttaa aivan liikaa, niin sitä en pysty enää kokeilua enempää käyttämään. Mirtatsapiini on toiminut itsellä parhaiten unen parantajana, mutta ehkä senkin teho alkaa pian laskea kun kauemmin syö. Otin nyt päivällä noin 7.5mg mirtatsapiinia mutta ei siinä enää unettavaa vaikutusta huomaa.

    Hyvä tosiaan jos ketipinorin avulla unia näkyy. En itsekään ole huomannut kummempia sivuvaikutuksia ketipinorista, mutta vähentämisen joutuu tehdä pikku hiljaa. Lisäksi saattaa vaikuttaa muistiin, muisti voi pätkiä. Itsellä 25mg oli viimeksi, mutta se on niin pieni määrä että ei ole mitään hyötyä enää syödä.


   • Ole onnellinen että et huomaa ketipinorin aiheuttamia levottomia jalkoja. Itselle puhkesi akatisia.


  • "Opamoxilla ehkä jotain unen tapaista vähän näki, mutta koukuttaa aivan liikaa, niin sitä en pysty enää kokeilua enempää käyttämään."

   Opamoxilla näkee unia ja unen laatu tuntuu normaalilta, eli herää virkistyneenä. Koukkuun niihin jää, mutta jos oikeasti tuntuu että alkaa lanttu leviämään niin kannattavampaa on koukuttua hetkeksi Opamoxiin ja sitten vieroittaa siitä itsensä. Ei se koukku niin kova ole, ettei siitä irti pääsisi. Stellat ja Imovanet pilaavat unen laadun ja saattaa olla aamulla ihan väsymyksestä sekaisin vaikka nukkuisi 9 tuntia.

   Ketipinori vaikuttaa minulla niin että tuntuu kuin aivotoimintaa säädettäisiin pienemmälle. Tuntuu todella epäterveeltä ja luonnottomalta konstilta nukahtaa. Aivan kuin kokisi hetkellisen lobotomian. Aamulla saattaa olla joko normaali olo, tai sitten se zombi-moodi jatkuu vielä aamullakin ja on vaikeuksia hahmottaa jopa omaa persoonallisuuttansa koska on niin sekaisin edelleen. Illasta saattaa alkaa ahdistamaan kun aine poistuu kehosta.

   • Ainiin ja Ketipinor aiheuttaa minulla aistiharhoja sen lamaavan tunteen lisäksi.


   • Tuo Opamoxin koukku kannattaa tiedostaa jo etukäteen, jotta osaa käyttää pillereitä säästeliäästi ja osaa varautua siihen että jonkinlaisia vieroitusoireita voi tulla jos joka päivä syö. Kyseessä on kuitenkin bentsoista miedoin, joten irtipääsy vaatii vain hetkellisen hankalan olon sietämistä.


   • En yleensä kommentoi, mutta tämä oli niin väärää tietoa, että on pakko korjata. Söin Opamoxia säännöllisesti 2 vuotta 30 mg/vrk, lopettaminen ei onnistunut millään (unettomuutta, todella vaikeaa ahdistusta) vaikka esim tupakan polton onnistuin lopettamaan 15 vuoden polton jälkeen. Lisäksi Opamox on niin lyhytvaikutteinen, että jos otin aamulla lääkettä, niin illalla tuli jo vieroitusoireita. Nykyään syön Diapamia, koska se on pitkävaikutteisempi. Elämäni meni lopullisesti pilalle, kun aloin syödä bentsoja.


  • 50 mg Ketipinoria 6 mg melatoniinia. Uni tulee hyvin n. 1-2 h sisällä. Aamusta hiukan väsyttää, mutta tunne menee nopeasti ohi. En antaisi lääkettä pois, koska olen aina ollut huono nukkuja, mutta takaa minulle koko yön kestävät unet. Paljon parempi vaihtoehto kuin esim. Stillnocht, jota olen kokeillut. Menettää tehonsa ajan kanssa ja annosta täytyy vain lisätä eikä siltikään koko yötä nukuta.

  • jokainen kokee sen itse ja ihan turha sönköttää mitään paskaa, koska kaikki olemme erilaisia ja kaikilla vaikuttaa erilailla. itselläni menee 200mg illalla joka vitun ikinen päivä.

   • sama täällä.


  • Kokeilinpas sitten eilen ekaa kertaa Ketipinoria pitkään aikaan koska unettomuus on pahentunut. "Ketipinori vaikuttaa minulla niin että tuntuu kuin aivotoimintaa säädettäisiin pienemmälle. Tuntuu todella epäterveeltä ja luonnottomalta konstilta nukahtaa. Aivan kuin kokisi hetkellisen lobotomian. " Minulle tuli aivan sama reaktio, säikähdin aivan hulluna, kun tuntui, etten pystynyt ajattelemaan.

   Ja mikä pahinta, mokoma #"%#"% ei edes tuonut unta, otin vielä unilääkkeen ja makasin suurimman osan yöstä koomaisena ajatus jumissa, oli levottomat jalat ja aamulla on leposyke ollut yli 100 ja meinasi pahaa tehdä syödä aamupalaakin, kun raajat oli levottomat, pää jumissa, silmät luppasee ja sydän tykytti hulluna. Ja aamullakaan ei ole ajatus juossut, ja tämän hirviölääkkeen poistuminen elimistöstä kestää 1,6 päivää. Hienoa. Onpa kyllä karsea lääke, ois pitäny ottaa puoli 25 mg:sta. En tajua miten joku voi vetää tätä jotain 800:aa ilman totaalista aivokuolemaa.

  • Huono vaihtoehto antipsykootti unilääkkeeksi.
   >>
   Psykoosilääkkeiden suotuisa vaikutus unettomuuteen selittyy pääasiassa lääkkeiden H1-vaikutusten kautta.
   Psykoosilääkkeistä unettomuuden hoidosta on hyvin vähän näyttöön perustuvan lääketieteen kriteerit täyttäviä tutkimuksia. Unettomuuden hoidossa eniten käytetty psykoosilääke on ketiapiini. Siitä on jonkin verran tutkimusnäyttöä. Olantsapiinista ja risperidonista on vain yksittäinen tutkimus 19.
   Psykoosilääkkeiden vaikutusta pitkäaikaisen unettomuuden hoidossa ei ole tutkittu, eikä niitä mahdollisten haittavaikutustensa takia voida varauksetta suositella pitkäaikaiseen unettomuuden hoitoon
   http://www.kaypahoito.fi/web/kh/suositukset/suositus?id=hoi50067
   >>

  • Minua on elämä kolhinut. Varakkaasta yrittäjästä vankilan kautta köyhäksi eläkeläiseksi. Eläkkeelle siirryttyäni vaivasi unettomuus hieman ja sain 25 mg:n reseptin. Olen ottanut illalla siis yhden tabletin ja nukun loistavasti 7-9 tuntia putkeen. Useimmiten herään samalta kyljeltä mille olin asettunut. Aamulla herään pirteänä. Minkäänlaisia haittavaikutusta en ole havainnut. Näin on mennyt kohta 4 vuotta.

   Älkää uskoko mitään huuhaa tutkimuksia. Ne kustantaa aina kilpailevan pillerin valmistaja. Mitään vaikutuksia psyykeeni en ole havainnut.

   Ketjussa on kirjoittajia joiden vrk- annokset ovat hirmuluokkaa. Näillä on kai haettu apua johonkin muuhun ja niistä en tiedä.
   Tällä annostuksella on Ketipinor mitä parhain unentuoja.

   • Itse kokeilin syödä ensin 25, sitten 50 ja lopulta 75 mg Ketipinoria. Millään annoksella en nukkunut, ei väsyttänyt eikä mitään muutakaan vaikutusta.


  • ketipinor nimenomaan pienenä annoksena 25-50mg on unilääke, isommilla annoksilla, siis tyyliin 150- jopa 1000mg mieliala/psykoosilääke. Moni ei ymmärrä tätä. itse olen vain muutaman kerran ottanut ketipinor 25 mg illalla ja tuo itselle tajuttomuuden kaltaisen unen, sama kuin edellisellä, saatan herätä 10-12h myöhemmin samasta asennosta. olo on itsellä herätessä silloin semmoinen kuin makais jossain lämpimässä hyytelössä, millään ei jaksais nousta ylös, mutta ei kuitenkaan siis huonolla tavalla .

  • Tuo ketipinorin laaja käyttö unettomuuden hoidossa on kohtalaisen riskialtista touhua, koska tämän lääkkeen pitkäaikaisen käytön turvallisuudesta ei ole tietoa. Tuttuni menetti yöunet pitkäaikaisen ketipinorin käytön seurauksena, eikä siis pysty nukkumaan ilman ketipinoria. Tavanomaiset uni ja nukahtamislääkkeet eivät auttaneet.

   • Kiitos tuosta. Olen käyttänyt Ketipinoria monet vuodet 200 mg iltaisin ja olen pystynyt nukkumaan, mutta ilman en. Nyt olenkin tod huolestunut, kunka voisin sen lopettaa ja tilalle jokin muu parempi unilääke. Minulle määrätty masennukseen Venlafaxinin kanssa


   • Samaa tekevät muutkin unilääkkeet, kun käytät niitä tarpeeksi kauan, niin et saa unta ilman niitä.. et ainakaan heti, myöhemmin nukkuminen voi onnistua, kun aivot ovat taas tottuneet olemaan ilman lääkettä. Ihmettelen sitä, kun moni kirjoittaa, että lääkäri määräsi lääkkeitä, ei lääkäri voi ketään määräillä ellei ole pakkohoidossa.


   • mielimatala kirjoitti:

    Kiitos tuosta. Olen käyttänyt Ketipinoria monet vuodet 200 mg iltaisin ja olen pystynyt nukkumaan, mutta ilman en. Nyt olenkin tod huolestunut, kunka voisin sen lopettaa ja tilalle jokin muu parempi unilääke. Minulle määrätty masennukseen Venlafaxinin kanssa

    Lisäksi masennuslääkkeiden teho on tutkitusti placeboa tai jopa vielä huonompaa.. masennus on lisääntynyt sitä mukaa kun masennuslääkkeiden käyttö on lisääntynyt. En minäkään tunne ketään, jota masennuslääke olisi auttanut pidemmän päälle, kaikki ovat lopulta lopettaneet ne tehottomuuden ja haittavaikutusten takia. Jotkut luulevat, että ne auttavat ja siksi syövät niitä, no periaatteessa siinä mielessä ok, että sama kait se auttaako placebo vai lääke, placebonkin vaikutus vaan lakkaa yleensä aina jossakin vaiheessa.


  • Nyt on näyttöä pitkäaikaisen käytön turvallisuudesta tietoa. Olen siis käyttänyt Ketipinoria 4 vuotta eikä ole mitään haittoja ollut. En edes harkitse sen poisjättöä, se on lääkedosetissani.
   Eikä ole hintakaan este; reilut 7 euroa/100 kpl.

  • 200 mg iltaisin monen vuoden ajan. Olen pystynyt nukkumaan, mutta viime aikoina masennuksen taas tullessa, se ei ole auttanut kuten ennen. Nyt olen lähinnä huolestunut Ketipinorin käytöstä yleensä ja haluaisin vaihtaa sen johonkin "harmittomampaan" unilääkkeeseen. Sitä on minulle määrätty masennukseen yhdessä Venlafaxinin kanssa, enkä haluais jatkaa tätä psykoosilääketä

  • 400mg ketipinoria iltaisin kaksisuuntaiseen ja samalla unilääkkeeksi. Hyvin on toiminut, parin tunnin kuluttua ottamisesta alkaa väsyttämään, 8-10 unet. Edellinen kirjoittaja toivoi harmittomampaa unilääkettä, ne tuli kaikki kokeiltua ennen ketipinoria, imovane,stilnoct,tenox mm. ja niihin kasvoi hyvin nopeasti toleranssi ja olisi vaan pitänyt koko ajan suurentaa annosta, että olisi saanut unta. Ketipinoria käyttänyt nyt reilun vuoden, ja annos pysynyt koko ajan samana.

  • Joo mä nukuin aikoinaan Mirtatzapiinillä 10h putkeen herämäättä kertaakaan, sitten mulle määrättiin Seroquel 300mg, aluksi meni hyvin, mutta sitten alkoi heräily 4-5h jälkeen. Lopetin lääkkeen 2011 ja hirveitä univaikeuksia. Kaksi vuotta oli tuskaa univaikeuksien kanssa, lisäksi oli masennusta. Oli pakko ottaa Sero uudelleen käyttöön annoksella 50-100mg. Nukuin hyvin kolme kuukautta ja kaikki masennus ymym oireet lähti. Sitten lääkkeestä lähti teho(lopetin sen) ja kaikki tuskaisuudet palas. Puolen vuoden päästä lääkäri määräs mulle sairaalas uudelleen annoksella 100mg taas meni muutama kuukausi hyvin ja sitten lääkkeestä lähti teho.

   Oli erittäin vaikea nukahtaa jo tuon 300mgeen jälkeen ja tuntui, että mun aivojen unikeskus ei toimi enään normaalisti. Mutta nämä kaksi viimmeisintä Seroquel kuuria lisäsi mun heräilyn muutamasta 20-30 kertaan yöstä ja oli lähes mahdotonta nukahtaa. Luonnollista väsymyksen tunnetta ei enään ollut.

   Eli Seroquelista lähti teho ja samalla huomasin keväällä kokeillessa, että Mirtatzapiini ei väsyttänyt enään ollenkaan. Doxalia kokeilin vuonna 2012 annoksella 25mg ja sillä nukuin silloin 9,5h yhteen menoon, mutta näiden kahden Seroquel kuurin jälkeen tarvitsin 200mg ja se riitti käytännössä vain nukuttamaan mut, mutta heräilyä se ei poistanut.

   Ja tuolla Mirtatzapiinillä nukuin oikesti akoinaan erittäin sikeää unta. Samoin Doxalilla. Nyt harmittaa, että piti tuollaiset oppirahat maksaa. Olisin noilla kahdella pärjännyt vallan hyvinkin. Toiminta kyky oli parhaimmillaan juurikin Seroquelilla. Mutta musta tuntuu, että pitemmässä juoksussa nuo kaksi olisi siltikin voinut olla parempaa. Ja tuskin mun heräily olisi ollut näin pahaa, jos olisin noita kahta lääkettä hoksannut aikoinaan syödä. Mutta ekalla kerralla kuuntelin lääkäriä ja myöhemmin näin tuon Seroquelin parempana vaihtoehtona, kun Doxalin.

  • Minulle on määrätty 25mg Ketipinorira iltaisin 1-2 unettomuuteen. Jos otan illalla pari tablettia, niin n. tunnin päästä rupeaa nukuttamaan. Nukahdan kyllä siinä vaiheessa, mutta sitten alkaakin se jokaöinen riesa: herään parin kolmen tunnin päästä, valvon puolesta tunnist tuntiin ja nukahdan taas tunniksi pariksi ja herään taas. Lääke määrättiin minulle kymmenisen vuotta sitten, mutta tuo nukkuminen on ollut vähän sitä sun tätä. Viimeisen parin vuoden aikana olen nukkunut yhteenmenoon vain kaksi kertaa yli 6 tuntia yhtämittaista unta.

  • 25mg ketipinoria vaihdettiin viime kesänä mirtazapiinin tilalle. Kysyin ihan pokkana lääkäriltä: Onko minulla sinun mielestäsi joku mielenterveysongelma? Lääkäri ei vastannut kysymykseeni. Söin koko loppukesän ketipinoria "unettomuuteen". Nukutuksi sain n. kaksi tuntia yössä, painajaisia, kipeät jalat varsinkin yöllä jne. kuten aika moni on kertonut. Unta odottelin toiset kaksi tuntia ja kävin välillä syömässä. Joskus nukahdin joskus en. Painoni kyllä nousi tuolla kuurilla ja nilkat olivat turvoksissa. Lääkäri määräsi nesteen poistoon furesista 1 aamulla ja vielä puolikas päivällä.
   Nyt olin sairaalassa ihan muusta syystä ja sanoin lääkärille, että en saa nukutuksi, vaikka minulle loppukesällä määrättiin melatoniinia 3mgx 2 tablettia illalla ketipinoorin lisksi. Sain ensin vyöruusun heti kun olin aloittanut melatoniinin. Vyöruusua en ole aiemmin sairastanut. Kovan kutinan takia menin terveydenhoitajan vastaanotolle ja lääkäri kirjoitti heti sopivan lääkityksen. Ruusu on poissa, mutta unta en saa.
   Nyt olen ottanut stilnoctia ja pari yötä olen nukkunut rauhallisesti. Ketipinor ja melatoniini ovat tauolla.

   • kommentoin itseäni nimimerkkillä stressiäkö
    melatoniinia 6mg ketipinoorin lisäksi


  • Mulle määrätty ketipinoiria 100-200 mg illalla "mielen tasaaksi". Hyvin toimii,nukun n.9-10 tuntia kuin tukki,ei aamuväsymystä,masennusta. Lisäksi otan iltakuudelta zyprexaa 20-30mg "mielen tasaajaksi" kuten lääkäri on tarpeen määritellyt ja sekin on toiminut jo melki 16 vuotta,ei aivojen kutistumista ym. Vaikka zyprexan maksimi käyttömäärä on lääkefirmojen mukaan 20mg/vrk niin minunpa läääkärit ovat määränneet sitä jo yli 10 vuotta 30-40mg/vrk ja olen ihan ok. kunnossa,iloinen,pirteä 53-v muori.Ainoa haittapuoli on se ettei vaihdevuosilääkkeet toimi kun prolaktiinit on vissiin"katossa" zyprexan ja ketipinoirin tähden,rinnoista valuu maito. En anna periksi,älkää tekään. Ketipinoir on aivan ihana lääke unettomuuteen. Joskus käytin seroquel prolongia 1200mg/vrk kun zyprexa oli hetken "tauolla". Eipä hassumpi lääke sekään.Suuta vain kuivasi.

   • Toimii minullakin 100mg iltaisin, oli alkuun 200mg, mutta itse vähensin 100mg.hen ja lisäksi Venlafaxin ja Mirtazapin.


  • Siis anteeksi,enpäs huomannut mainita kaikkea. Mulla on skitsofreniadiagnoosi taustalla ja 16,5 vuoden kokemus sekä zyprexasta että ketipinoirista/seroquel prolongista.Hyvää jatkoa kaikille.

  • Onko kenelläkään tietoa mitkä ovat ketipinorin haittavaikutuksetl, jos on syönyt kolme vuotta tai reilu ketipinoria?

  • Mitkä ovat ketipinorin pitkä aika haittavaikutukset jos syö 600mg ketipinoria?

   • Ainakin rasva- arvot heittää häränpyllyä. Ja diabeksen puhkeaminen suurella todennäköisyydellä.
    Paska lääke.


  • Minulla on vaikea masennus ja unettomuus, lähes 20 vuutta. Lääkkeet tällä hetkellä: Mirtazapin 30mg, Seroquel prolong 800mg, Promazin 200mg, Neulactil 20mg, Ketipinor 50mg, Stella 20mg. Nukun näiden kanssa noin viisi tuntia heräillen 2 - 3 kertaa yössä. Ei ole tyhmentymistä ilmentynyt.

  • Ketipinor kamala lääke, kerran unettomuuteen kokeilin ja henki ei meinannut kulkea ja sydän hakkasi.

  • Joskus naivina tuli tuota ketipinoria unettomuuteen kokeiltua, hirveä lääke eli kaikki nuo vaivat´+ muut ikävät kokemukset mitä yllä jo joku kirjoitti.

   • Täytyy kommentoida että ketipinor aiheutti sydämentykytystä aluksi mutta ajan kanssa loppui.Maksa - ja munuaiskokeissa käyn parin vuoden välein ja aina olleet ihan normaalit.Ketipinoria olen käyttänyt unettomuuteen kohta 10 vuotta. Mitään sivuoireita ei väsymyksen lisäksi ole ollut. Tai onko väsyttävä vaikutus sivuoire kun tavoitteena on nukkua.Nukun yössä noin 9 tuntia. Mulla ei ole mitään pahaa sanottavaa.Mutta kaikille ei ketipinor sovi. Mainittakoon että lääkitys unettomuuteen ollut kohta 18 vuotta.

    Ja voin sanoa että jos sattuu, että yöunet jää 7 tuntiin niin eipä se ole aiheuttanut mulle päivisin mitään oireita. Voin sanoa kokemuksesta että valvominen aiheuttaa mulle 100 % enemmän ongelmia kuin ketipinorin käyttö.


  • ei kannata käyttää mitään...kannattaa pitää rytmi hallinassa ilman lääkkeitä

   • No kannatatko valvomista?Mitä kun ihminen haluis mennä viimeistään puolen yön aikoihin nukkuu mutta ei nukuta?


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa tahtoo Mikon kanssa yhteisen lapsen

   On kuitenkin kiire sillä sairaus voi paheta ja se kaataisi vauvahaaveet: "Lentoemäntänä työskentelevä mediapersoona Maisa Torppa, 29, kertoo tuoreess
   Kotimaiset julkkisjuorut
   139
   11232
  2. Maisuliini vongannut vieraalta mieheltä

   Käsi pystyyn kenelle tuli yllärinä: https://www.seiska.fi/Uutiset/Maisa-Torppa-taas-suhdeskandaalissa-Yritti-iskea-kaasonsa-miehen-ystavat-hylkasivat
   Kotimaiset julkkisjuorut
   287
   5582
  3. Jättiselvitys: He saivat 100 000 euroa Business Finland tukea

   Jättiselvitys Business Finlandin koronatuista: he saivat 100 000 euroa, yli tuhat peruutti hakemuksensa https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000007660
   Maailman menoa
   77
   3852
  4. Turun seudulla löydetty ensimmäiset uudelleen koronaan sairastuneet

   Taitaa rokotukset mennä hukkaan, kun ei tulekaan immuniteettiä. https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/5039e73d-b54b-4edd-a962-a3c841d846d7
   Maailman menoa
   96
   3293
  5. Onkobmaisasta rikostutkinta päällä?

   Vauva palstalla oli lähipiirin viestit julkaistu mitä siellä täydellisessä pikku perheessä todellisuudessa tapahtuu... Aivan järkyttävää tekstiä jos p
   Kotimaiset julkkisjuorut
   175
   1858