Paheet

Pentti Linkolaa haastateltiin 12.12 Hämeenlinnassa.
-Elätkö kuten opetat?
-Tietyin kompromissein. Halveksin esimerkikisi punakuorista edamia, ostan vain kalleinta appenzelleria.
-Saako sitä kyläkaupasta?
-Ei vaan Herkku-Stockmannilta.
(Lainaus äitini kotiliesi-lehdestä)

Onko sinulla paheita jotka sotivat periaatteitasi ja arvojasi vastaan?

Hieman huvitti ajatella, miten herra Linkola hakee Sääksmäen torpaltaan kaukaa tuodun juustonsa. Lentokoneella vai postitse:P

Mun pahe on lihansyönti .Olin n. 10v. kasvissyöjä, mutta sitten lihanhimo voitti...

P.S
(Häivyn hetkeksi tekemään yhden duunin, mut palailen)

23

673

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ainaki toi urheilu ajaa toistaseks ihmissuhteiden ohi 6-0 tosin jos sen laskee kavereiden kaa vietetyks ajaks niin onkohan se nyt niin huonoo... Joku muu tosin on varmasti VOIMAAKKAASTI toista mieltä kuhan se aika tulee...

    • KoppavaHoro

      ensimmäisenä tulee mieleen autoilu, ja vieläpä bensa-Focuksella. Tosin ilman sitä ei olisi duunipaikkaakaan, tai ainakaan tätä.
      Syön ihan liikaa juustoa ja ylipäätään maitotuotteita. Kokeilin veganismia kerran, mutta ei ollut mun juttuni. Tykkään liikaa juustoista, ja mä olen varma, että kroppani TARVITSEE niitä.
      Ylipäätään kulutan liikaa kaikkea ja erityisesti kosmetiikkaa. Enkä edes osta eettisen tarkastelun kestävää kosmetiikkaa, vaan pitäydyn suosikeissani.
      Hajuvedet ovat täysin turhia, mutta käytän niitä joka päivä. Vaikka en laittaisi meikkiä ja pysyisin koko päivän sisällä, pitää minulla on parfyymia.
      Matkustelen paljon. Tai siis ennen, silloin kun oli vielä varaa ja aikaa...
      Suihkustakin selviäisi lyhemmällä ajalla, jos oikein yrittäisi.
      Kierrätyspuoli mulla on suhteellisen hyvin hanskassa kyllä, se täytyy myöntää. Ja mä korjailen innokkaasti rikki menneitä vaatteita, tuunaan kirppislöytöjä jne.
      Ja hei, mä sentään lopetin tupakanpolton! Aikamoinen ekoteko, eiks je? :)

      Tunne- ja suhdepuolella mennään usein vielä enemmän metsään. Mä osaan olla todellinen narttu, vaikka yritän olla kaikkea muuta. Mutta oon kyllä aina rehellinen, usein jopa myös itselleni.

      • maitotuotteiden käyttöä epäeettisenä, mutta jokaisella on tietysti omat katsantokantansa. Tietysti ne juustot, jotka on roudattu kaukaa on eri asia... ja mun pahe myös:(

        Meikeistä ja hajuvesistä mulla menee toisinpäin. Tuoksuja olen vähentänyt radikaalisti. Tuntuu, että mun hajuaisti on nykyään niin kehittynyt, etten siedä kuin juuri oikeita, tiettyjä hajuvesiä ja niitäkin pienen määrän. Enkä ollenkaan päivittäin. Dödökin on hajutonta. Meikkiä (vähintään huulirasvaa, yleensä muutakin) mun on pakko laittaa joka päivä, vaikken poistuisi kotoani minnekään enkä tapaisi ketään koko päivänä. Muuten mä en voi kävellä peilin ohi:D


    • En oikeastaan elä periaatteideni vastaisesti, mutta teen paljon sellaista, jonka tiedän olevan moraalisesti tai eettisesti väärin.

      Toisaalta yritän elää terveellisesti, vaikka juon liikaa ja poltan. Kannatan ympäristönsuojeua, vaikka silti teen paljon lomamatkoja lentäen. Haluan tehdä työni hyvin, mutta toisaalta sorrun yhtenään laiskotteluun.

      Mutta sallin tämän kaiken itselleni, koska tunnustan olevani luonteeltani heikko ja mukavuudenhaluinen. Lisäksi itsensä syyllistäminen on täysin turhaa, jos se ei johda konkreettisiin tekoihin.

    • ~Vanilla~

      kysyä: Aina välillä kuulee, että joku pitkään kasvissyöjänä ollut on alkanut syödä uudelleen lihaa, enkä oikeasti käsitä, että miten voi! Eikö se iljettänyt sinua? Mulle ihan ensimmäinen asia, mikä kasvissyönnissä muuttui oli se, että aloin näkemään liharuoan kuolleina eläiminä. Ei todellakaan ole kertaakaan näiden 14 vuoden aikana tehnyt edes mieli! Miten sitä voi himoita?

      • Himoja, mielitekoja, tykkäämisiä on aika vaikea selittää. Jossain vaiheessa vain jotkut tuoksut alkoivat olla kutsuvia. Grillatun, hyvin maustetun lihan tuoksu esimerkiksi. Aloitin riistaruuasta, koska pidän siitä ja ennen kaikkea koska se on eettisesti vähiten arveluttavaa. Tehomaataloustuotteita vieläkin karsastan periaatteesta, mutta kyllähän niitäkin tulee käytettyä.

        Aloitukseen liittyen. Onko sulla lainkaan paheita?


      • ~Vanilla~
        yksinkertainen.blondi kirjoitti:

        Himoja, mielitekoja, tykkäämisiä on aika vaikea selittää. Jossain vaiheessa vain jotkut tuoksut alkoivat olla kutsuvia. Grillatun, hyvin maustetun lihan tuoksu esimerkiksi. Aloitin riistaruuasta, koska pidän siitä ja ennen kaikkea koska se on eettisesti vähiten arveluttavaa. Tehomaataloustuotteita vieläkin karsastan periaatteesta, mutta kyllähän niitäkin tulee käytettyä.

        Aloitukseen liittyen. Onko sulla lainkaan paheita?

        pizza, mehujäät, kaikki hyvä ruoka yleensäkin... Haluaisin olla vegaani, mutta en ainakaan toistaiseksi ole pystynyt siihen. Lisäksi olen laiska, mukavuudenhaluinen, jne... Näitä riittää.

        Mä en vain oikein ymmärrä, että miten jonkun voi sitten enää tehdä mieli lihaa, kun minua se alkoi iljettää melkein välittömästi...


    • Michiko_

      Vegaanit sanovat, että juustosta luopuminen on vaikeaa. Kokeilin sitä viime syksynä kun laihdutin vähän, käytin vaan enemmän tofua. Sitten aloin haaveilla jostain juustopizzasta... Joitakin nahkaisia vaatteita on, esim. kaksi takkia, jotka on kierrätetty jostain kavereiden äideiltä. Tekonahkakengät kestävät huonosti pakkasta. Lisäksi käytän villaa ja (kiinalaista) silkkiä, joista voisi valittaa. Autoa en tarvitse, yleensä kävely ja pyöräily riittävät. Matkusteltua tulee, kun joku muu kustantaa osan kuluistani tarvitessaan matkaseuraa ja kielitaitoa. Kaikkein hölmöintä on tupakointi (n. 2 askia viikossa), ja sen aion lopettaa sitten kun mies hankkii itselleen vieroituslääkkeet.

      Luonnonvarojen kulutustestin mukaan kulutan paljon vähemmän kuin keskiverto suomalainen, mutta silti enemmän kuin kestävä taso olisi. En muista, mikä lisäsi kulutusta niin paljon, olikohan sähkönkulutus/lämmitys? Laskin kyllä viime talvena huonelämpötilaa parilla asteella...

    • uk-ko

      paheita tuossa mielessä, pitäis vaan keksiä että mitä...

      Noh. Ainakin se, että liikun luonnossa ihan törkeän vähän, siihen nähden, että ilmoitan sen tärkeimmäksi harrastuksekseni... Mutta kun tossa pihallakin on jo aika luonnossa... niin ei tarvi retkeillä aina kauheen pitkälle.

      Sitten tykkään ruuanlaitosta - mutta teen oikeeta ruokaa ehkä kerran viikossa.

      Kuulostaa siltä, että mun varsinainen pahe on - laiskuus? Kuuluuko se kuolemansynteihin?

      • ...

        Kuolemansynneistä ehkä vaikeimmin tunnistettava on ylpeys.


      • uk-ko
        ... kirjoitti:

        Kuolemansynneistä ehkä vaikeimmin tunnistettava on ylpeys.

        Moitit mua ylpeyden synnistä?
        Olet oikeassa ainakin sikäli, että en sitä itsessäni tunnista...


      • uk-ko kirjoitti:

        Moitit mua ylpeyden synnistä?
        Olet oikeassa ainakin sikäli, että en sitä itsessäni tunnista...

        mutta mäkään en kyllä tunnista sussa ylpeyden pahetta;)


      • uk-ko
        yksinkertainen.blondi kirjoitti:

        mutta mäkään en kyllä tunnista sussa ylpeyden pahetta;)

        opiksi kaikille: se on vaikeasti tunnistettava.


    • sininen_sitruuna

      kahvia ja tupakkaa. Ja siihen päälle naiselliset käytöstavat, joihin sisältyy mm. runsas valikoima erilaisia kirosanoja.

      • kenties

        yh?


    • Energiajuomat ja tietokonepelit. Sekakäytän myös noita.

      • vaiheessa erittäin riippuvainen tietokonepeleistä. Edelleen koneellani on noin 6-7 hyvää peliä joita tekee mieli pelata mutta ei ole järkeä eikä aikaa :D Sitten kun on kunnolla luppoa niin on hyvä uppoutua peliin.. Siinä menee vaan aikaa niin pirusti. Tosin kyllä niistä oppiikin, ainakin näistä englanninkielisistä roolipeleistä.


    • En.kerro

      Puren kynsiä, karkkiaddiktio ja kiusaan miehiä :)

    • Suklaa ja makea.

    • väliaika

      harvemmin opetan mitään. En tykkäisi elää ristiriidassa.

      Olkoot se (täällä paljastettava) pahe sitten vaikka muutama hyvä tumma lager viikossa.

      Jos liharuoasta pitäminen on pahe, niin sitten olen syntinen.

    • sirpamaikkarilta

      vätys. Yks asia mistä on nyt niin huono omatunto on kun edesmenneellä reissulla söin suklaakastiketta marjapiirakan päällä. Olen vannonut etten kaakaopapua käytä ellei se ole luomua. En vaan kehdannu olla syömättä kun ne myyjätytöt oli siihen piirakalle laittaneet pöytään tuodessaan.

      Sen lisäksi en liiku lähellekkään tarpeeksi. Vaikka liikunta onkin jotain niin nautintoa tuottavaa. Eihän se liikkumattomuus haittaisi jos pystyisi olemaan ilman kaikkia herkkuja. Mutta kun ei voi, niin ei voi.

      En pidä koirieni turkkeja läheskään niin hyvässä kunnossa kun pitäisi pitää. Tälläkin hetkellä terrieri-parka on aivan rakkendaalin näkönen kun ei vaan jaksa nyppiä sitä.

      Jos tästä nyt vielä edemmäs jatkaa niin loppua ei tule. Siitä sitten seuraa se että alkaa ahistaa.

      • eikös se vähän helpota kun huomaa kuinka paheellisia muutkin ovat?
        :D


      • sirpamaikkarilta
        yksinkertainen.blondi kirjoitti:

        eikös se vähän helpota kun huomaa kuinka paheellisia muutkin ovat?
        :D

        Kun pääsis eroon siitä tunteesta että tekee paheita. Ei kai oikeesti ketään muuta kiinnosta että syönkö luomusuklaata vai en syö. =(


    Ketjusta on poistettu 11 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ole rohkeampi kuin koskaan

      ja kerro tähän suoraan kaivattusi nimi
      Ikävä
      113
      2575
    2. Oulussa puukotettu lasta

      Onko perussuomalaiset huolissaan julkisten tilojen turvallisuudesta. Miten sisäministeri Rantanen suhtautuu lapsiin kohd
      Perussuomalaiset
      450
      1894
    3. Milloin olet viimeksi nähnyt

      Kaivattusi ja missä? Onko ikävä vastaa rehellisesti.
      Ikävä
      113
      1639
    4. Nyt pärähtää - Uusi lavatanssiohjelma starttaa tv:ssä!

      Oletko toivonut lavatanssiohjelmaa televisioon? Puoli seiskan kesäilta tuo lavatanssit suomalaisiin koteihin. Juontajin
      Tv-sarjat
      28
      1547
    5. Mitä tekisit jos

      täällä ois viesti sulle, otsikossa sun etunimi ? Ja viestissä sanotaan "minä rakastan sua" ja allekirjoituksena kaiva
      Ikävä
      91
      1443
    6. Kokki Akseli Herlevin ex-rakas Emmi Suuronen kisasi Diilissä - Nyt Selviytyjissä: "Vaikka olen..."

      Emmi Suuronen ja Akseli Herlevi ovat ex-pariskunta. Nyt Emmi nähdään taas tosi-tv-ohjelmassa. Takana on jo Diili ja mis
      Suomalaiset julkkikset
      14
      1399
    7. Onpas punavihreät taas ärhäkkäinä

      😺 Ihan tuntuu kuin syyttäisitte meikäläisiä/meikäläistä Oulun puukotuksesta. Tapaus on hyvin ikävä ja tuomittava. En
      Luterilaisuus
      350
      1375
    8. Ääripersu puukotti taas.

      Kamalaksi on mennyt. Persut ammuskelee ja puukko heiluu..
      Oulu
      209
      1201
    9. Miten ihmeessä

      on kaksi niin samanlaista. Älä ymmärrä väärin, en yritä mitenkään itseäni ylentää mutta eiköhän me jollakin radioaallol
      Ikävä
      53
      1149
    10. Hauskaakin jopa...

      Että moni nainen olettaa, että kyse on vaan siitä kaanustinloukusta, kun mies jotain ehdottaa. 😄 Ja miettiikö monikaan
      Sinkut
      225
      1061
    Aihe