Sormien epämuodostumat

poropeukalo

Oikean käteni peukalo on jotenkin epämuodostunut, enkä ole koskaan huomannut kenelläkään samanlaista. Se on paljon leveämpi kuin vasen peukalo ja kaartuu ylemmän nivelen yläpuolelta hieman pois päin muista sormista. Kynnen halkaisee pystysuora ohut valkoinen viiva, joka on samaa kovaa materiaalia kuin kynsikin. Se on siis kynnen alla jonkilaisessa kapeassa vaossa ja tuntuu kovana piikkinä sormen päässä, jos sitä ei ole vähään aikaan leikannut tai viilannut.

Peukaloni on aina ollut tällainen. Olen miettinyt, että onkohan se jossain melko varhaisessa kehitysvaiheessa lähtenyt jakautumaan, eli tuloksena olisi voinut olla kuusi sormea, jos kehitys ei olisi keskeytynyt? Entä onko kellään muulla mitään vastaavaa jossakin ruumiinosassa?

11

5060

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sivusta-ajattelija

      Ehkä sormi on joskus lapsuudessa vahingoittunut ja siitä sitten olisi seurauksena kaikki nuo kuvailemasi ominaisuudet.

      Itselläni on hieman vastaavanlaista toisessa pikkurillissä seurauksena murskavammasta.Mm. kynnessä oon kasvualueen vaurioitumisen seurauksena juuri tuollainen paksumpi keskilinja.

      Minun tapauksessani on kyse puhtaasti vamman aiheuttamasta epämuodostumasta. Tiedän tämän, koska muistan miten sormi ruhjoutui. Luu ja kynsi voivat vahingoittua syntymän jälkeen tai ennen sitä, eli se, ettei muista kädelle tapahtuneen jotain ei vielä poissulje ihan mekaanisen vaurion mahdollisuutta.

      Ei se aluilleen jäänyt ylimääräinen sormikaan mikään ihme olisi. Ykköstyypin preaksiaalinen polydaktylia lienee oikea termi puhuttaessa peukalon kahdentumisesta. Sille on myös tavallista, että se on vain toispuoleista. Uskoisin, että asian voi varmistaa röntgenillä.

    • peukalon muoto

      Hei, minulla on myös samanlainen peukalo. Oikeassa kädessä, mutta ilman kynnen halkaisevaa viivaa. Kyseessä ei minun tapauksessani ole lapsuuden ajan onnettomuus, vaan peukalo on aina ollut erikoinen.

      Hauska juttu muuten, tiedän omalla synnyinpaikkakunnallani muutamalla muullakin olevan samanlaisen peukalon. Epäilen sitä perinnölliseksi. Olen kotoisin pohjoisesta. Kysyin kerran eräältä perinnöllisyystieteeseen perehtyneeltä henkilöltä syytä peukalon muotoon ja hän kertoi joskus sormien olevan "epäsäännöllisen" muotoisia, jos likaa samaa geneettistä perimää omaavia ihmisiä on hankkinut jälkeläisiä. Tällöin yleensä pikkurillin muoto on jotenkin omituinen,viimeinen nivel on eripituinen. Peukalossa voi olla syynä jokin muu.

      • Kiusattu--

        Olen 13-vuotias ja minullakin on hirmu leveät peukalot ja sama koskee minun keskisormia, nimetöntä ja etusormea. Minua on aina kiusattu tästä koulussa. Siksi en ole kertonut edes kavereilleni tästä. Sormieni kynnet on kamalan leveät. Minun pappani äidillä on ollut samanlaiset peukalot. Äidillänikin on sellaiset peukalot. Katson aina onko ihmisillä myös samanlaisia peukaloita. Olen nähnyt muutamalla samanlaisia peukaloita.


      • Anonyymi
        Kiusattu-- kirjoitti:

        Olen 13-vuotias ja minullakin on hirmu leveät peukalot ja sama koskee minun keskisormia, nimetöntä ja etusormea. Minua on aina kiusattu tästä koulussa. Siksi en ole kertonut edes kavereilleni tästä. Sormieni kynnet on kamalan leveät. Minun pappani äidillä on ollut samanlaiset peukalot. Äidillänikin on sellaiset peukalot. Katson aina onko ihmisillä myös samanlaisia peukaloita. Olen nähnyt muutamalla samanlaisia peukaloita.

        Heip! Nyt olet jo aikuinen 😍 onko sormet vaikuttanut sun elämään? Uskon että opiskelemaan pääsit, valmistuit ammattiin ja nyt sulla on työ ja mahdollisesti puoliso ja perhe🥰 tsemppiä❤❤❤


      • Anonyymi

        Minulla myös oikean käden peukalo lyhkäsempi ja levenee nivelen jälkeen. Suku pohjoiskarjalasta ja epäilen että sieltä tullut.


    • Onneksi

      Ei silti ihan poroa kuitenkaan peukalossasi kasva. Sille pitäisi ola aina taskussa jemmassa jäkälää, ja papanat valuis hihaan...

      ;P

    • Mie vain

      Mulla on aina ollut suht leveät peukalot, kummassakin kädessä. Ne ovat lähes identtiset.
      Minua ei ole onneksi kiusattu koskaan asiasta, kiusaaminen kun on kovin ikävää ja lapsellista, varsinkin jos kiusattu ei voi asiaan vaikuttaa. Tosin viimeksi tänään hämmästeltiin yhdessä leveitä peukaloitani ja siksipä ryhdyinkin etsimään tietoa ja juttuja, jotka ehkä selittäisivät asiaa mulle. En ainakaan tiedä että kellään isovanhemmallani tai muutenkaan sukua olevalla olisi samanlaiset peukalot.
      Pikkurillini eivät ole suorat, mutta se ei minua niin kovin askarruta koska näen että ne on vaan luutunut vähän vinoiksi ja käyriksi (:

      Luin muuten aika mielenkiintoisen jutun yhdestä tiedelehdestä, ja se saattaa selittää osan sormien "epämuodostumista". Siinä kerrottiin että leveät tai muuten poikkeavat sormet (oli myös paljon muita ruumiinosia joiden erilaisuus saattoi johtua samasta asiasta) saattoivat olla peräisin jostakin hyvin kaukaa menneisyydestä, lajeista joista lopulta kehittyi ihminen. Että aika jännä sinänsä, että niinkin kaukaa sitten voisi periytyä joitakin ominaisuuksia jotka näkyisivät vasta monien monien sukupolvien päästä uudestaan muttei täydellisinä, vaan niiden ominaisuuksien "jäännöksinä".

      Ja mun mielestä ei todellakaan ole häpeä omistaa erilaisia sormia tai muutakaan, päin vastoin, koska ainakaan sellaisia ei ole jokaisella vastaantulijalla! ; D

    • Manta-mummo

      hana nimimerkki. Kikatin sitä ilahtuneena.
      Minä olen "lapiokäsi" mutta epäilen että kasvuiässä tekemäni raskaat fyysiset työt ovat levittäneet luita.

      Minä olen lukenut tiedelehdistä saman suuntaisia juttuja mitä tässä aiemmat kirjoittjat väläyttelivät..
      Sikiöaikainen testosteronitaso määrää sormien pituussuhteita. Miksei siis myös geenikirjo...

      Joskus homeopaatti hypisteli käsiäni ja väitti kiven kovaan, että minulla on kilpirauhasen vajaatoiminta, koska etusormen kynsissäni oli valkeat "kuut" kynsinauhassa. Asia oli juuri tutkittu lääkärin toimesta ja lääkäri sanoi ettei vajaatoimintaa ole. Parin vuoden päästä tauti todettiin ja aloin syödä purkista tyroksiinia. Nyt ne valkoiset "puolikuut" ovat poissa...

      Kyllä meidän sormista ja kynsistä näkee varmaan paljon asioita kun tiede menee eteenpäin..

    • minääääääääää

      tää on tosi vanha juttunäköjään mut haluun vaan sanoo että mulla, on aika leveät kädet tai kämmen, no mun peukalot on molemmat samanlaisia mut kans leveät, ja kai aika lyhyet..muut sormet on silleen normaalit, saattaa olla ehkä hiukan leveämmät kun muilla TYTÖILLÄ :ss en oikeestaan pidä käsistäni mut oon tottunu niihin jo, kiusattu ei oo onneks ikinä, ei oo mitään sanottu koskaan nii en tiiä oks siihen sit kiinnitetty huomiota.. mut itte aina kattelen kaikkien ihania siroja käsiä ku ittelläni on täälläset lapiot ... oon siis 14v tyttö:) äitilläni on kans samanlaiset kädet ja tädillä on toinen peukalo kans levee (:

    • Jonessy1

      Minullakin on peukalot, siis molemmissa käsissä ja jaloissa leveät. Sen verran tiedän että kyse on geneettisestä poikkeamasta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14881
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3069
    3. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3066
    4. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3065
    5. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3065
    6. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3064
    7. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3064
    8. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3060
    9. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3054
    Aihe