Auto- ja MP-kauppa/huolto -kokemuksia

team-u

ARVOSTELU MP-liikkeistä ja huolloista sekä autoliikkeistä ja huolloista

Tämä arvostelu on kirjoitettu kokemuksistani vuosilta 1999-2009.

Nämä ovat siis vain omia kokemuksia. Yritin välttää mainitsemasta merkkejä tms. koska autot/pyörät ovat monelle tunneasia enkä halua moittia jotain tiettyä merkkiä, eikä tässä tarkoitus ole sellaista tehdäkään vaan arvostella huoltoa ja myyntiä. Jotkut liikkeet ovat lakanneet toimimasta joten niitä en ole arvostellut paitsi bikeworld, jonka mainitsin, mutta lauttasaaressa heillä ole toimipiste jota ei enää ole mutta toimivat edelleen. Toivottavasti näistä on apua jollekulle.

MP-HUOLLOT

Kisa, Imatra
Ihan mukavia tyyppejä, huollot kohtuuhintaisia.

Hanski Jokinen, Helsinki
Vanha pappa oli OK ja ystävällinen, teki kohtuuhinnalla huollot ja pesi pyöränkin pyytämättä ilman lisäveloitusta. Mutta tilalle tuli uusi huoltaja, joka käytännössä ryösti asiakkaan hinnoillaan ja hänen asiakaspalvelu surkeaa. Lopetin huoltamisen täällä

HD-Center, Helsinki
Valohoitoa ja palvelu epämääräistä. Hinta korkea. Luovutushuollon lisäksi kerran huolsin enkä toista kertaa vienyt. Luovutushuoltokin oli tehty puutteellisesti, kun itse tein tarkistukset, yrittivät laskuttaa ekan huollon yhteydessä siitä mitä yritin korjauttaa luovutuksen puutteista (esim. jäähdytysnestesäiliö vajaa, täytätin ekassa huollossa).

Ykkös-MP, Järvenpää
Eka kokemus oli positiivinen. Huoltomies vaikutti pätevältä, hinta kohdallaan. Asiakaspalvelu hyvää. Käytiin vielä läpi kohta kohdalta huoltolistasta mitä oli huollettu. Olen vienyt uudelleenkin. Huoltomies vaihtunut ja homma hieman muuttunut, mutta silti homma hoituu ihan asiallisesti. Hinnat ihan kohtuutasolla.

Bikeworld, Helsinki muistaakseni lauttasaaressa
Surkeaa toimintaa. Tilasin huollon ja muutamaa päivää ennen huolto peruivat huollon puhelinsoitolla, kun huoltomies oli sairastunut, sanoivat soittavansa uuden ajan kun tietävät. Soittoa ei kuulunut. Olin jo viikon sisällä tilannut huollon muualta. En vie bikeworldiin huoltoon.

MP-jälleenmyyjät:
Kisa, Imatra
Hyvää palvelua, ostin pyörän, ostaisin ehkä uudelleenkin.

HD-center, Helsinki
- Palvelu ihan hyvää. Vaihtotarjous ihan hyvä. Myyjä suositteli myymään itse, koska siitä saa paremman hinnan, myin itse ja ostin pyörän heiltä. Näin olisin tehnyt muutenkin.

Helsingin pyörä ja mopo
Palvelu oli ihan hyvää, pääsin koeajollekin. Vaihtotarjous entisestä pyörästä oli huono, ilmoitin että toisesta paikasta oli tarjottu X euroa paremmin. Suostuivat kyllä tähän miettimisen jälkeen. En kuitenkaan ostanut heiltä.

Ykkös-MP, Järvenpää
- Palvelu on ollut hyvää, pääsin koeajolle ongelmitta. En kuitenkaan vaihtanut pyörää, koska aika ei ollut vielä otollinen. Harkitsemisen arvoinen, koska oli ihan kiva blondi myymässä pyörää.

Autoliikkeet:

Rinta-Jouppi, Helsinki
Palvelu oli hyvää, pääsi koeajolle helposti ja ostin autonkin

Länsi-auto magneetti, Vantaa
Palvelu ihan kohtuullista, koeajolle pääsi helposti. En kuitenkaan ostanut, koska auto ei miellyttänyt.

Mäkelän auto, Järvenpää
Palvelu huonoa, myynti ei kiinnostanut ja koeajolle ei päässyt kun kyseinen auto oli ”lainassa”. Lupasivat soitella kun auto on palautettu, mutta soittoa ei kuulunut. En asioi enää kyseisessä liikkeessä.

Järvenpään autokulma
Palvelu hyvää, pääsin koeajolle nopeasti. Auto ei kuitenkaan vastannut sitä mitä olin etsimässä, mutta jos olisi, niin olisin kyllä ostanut. Vaihtotarjouskin oli hyvä. Tällaista toimintaa pitäisi olla monessa muussakin paikassa.

Auton huollot:
Mäkelän auto, Järvenpää
Rahastusta ja valohoitoa, kalliita huoltoja. Eräskin yksinkertainen korjaus olisi maksanut lähemmäs parisataa euroa. Hoidin kyseisen korjauksen muutamalla kympillä maaseudulla olevalla korjaamoyrittäjällä mökillä käydessä.

TB-huolto, Järvenpää
- huollot kohtuuhintaisia ja palvelu hyvää. Vien kyllä uudelleenkin.

Ja lopuksi neuvoja niille jotka ensimmäistä kertaa ostavat moottoripyörää tai autoa tai ovat vaihtamassa ensimmäistä kertaa:
nykyisin on internet, vertaile hintoja. Voi olla suuriakin eroja. Samasta tuotteesta ei kannata maksaa liikaa. Älä siis mene sokkona kauppaan katselemaan. Jos käytettyä ostan, niin seuraan kyllä netistä hintatasoa ja pyydän tarjouksia, sei ei maksa mitään, mutta maksaa jos et sitä tee.
myy itse jos vain mahdollista, laita myyntiin nettiin, katso hintataso muiden pyyntien perusteella
kierrä liikkeitä tai pyydä vaihtotarjousta puhelimitse/sähköpostilla eri liikkeiltä, hintaero voi olla merkittäväkin, jos olet vaihtamassa
Älä etsi pelkästään kotisi lähistöltä, joskus voi kannattaa mennä yli 100 km päähään ostamaan vaikka se veisikin enemmän aikaa. Paskan ostaminen läheltä ei kannata, jos kauempaa saa laatua samalla hinnalla.
Hinnoissa on ilmaa, uuden ostaessa on varaa tinkiä ja pyydä tarjousta eri paikoista
Älä hyväksy vaihdossa tarjottavasta sitä mitä tarjotaan, jos tarjous on todella alakanttiin verrattuna hintatasoon. Sellaiset liikkeet pyrkivät vain isoihin katteisiin. Osa tarjoaa kuitenkin paremmin. Tottakai kaupat tekevät voittoa ja se on ymmärrettävää, mutta jos kauppa tarjoaa 15 000 euroa ja voit saada itse myymällä 20000 euroa, myy itse, älä suostu tuollaiseen ansaan.
Yritä vaihtaa. Yksityisten välillä tapahtuvassa vaihtossa yleensä molemmat voittavat, jollei toinen myy pommia.

Joku voi tietysti loppujen lopuksi olla eri mieltä kaikesta, mutta palautetta saa antaa.

15

6390

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • turisti2006

      Auton/MP:n voi hakea itse helposti myös Saksan markkinoilta .
      Myynnissä yli miljoona vaihtoehtoa (www.mobile.de , www.autoscout24.de)

      Miksi maksaa liikaa ???

    • Harvinaista täällä

      ....

    • Tässä jatkoa arvosteluhin, tällä kertaa testeihin pääsi autoliikkeet Järvenpäässä ja Tuusulassa.

      Autokomeetta, Järvenpää: Palvelu ei mitenkään huimaa. Juuri minun autoni olisi ollut se huonosti kaupaksi menevä, jonka lähinnä säälistä olisivat ottaneet vaihdossa.

      Autotalo2002, Tuusula: Palvelu ihan ystävällistä, mutta ei silloin tarjolla sopivaa autoa minulle.

      Autoareena, Tuusula: Palvelu hieman ylimielistä, näytti yhden miehen putiikilta. Ei kovin suurta intoa myydä, koeajollekaan ei päässyt.

      Hyrylän keskusauto, Tuusula: Missä myyjä/myyjät? Ja vielä lauantai-päivänä.

      Hyrylän autokulma, Tuusula: Myyjät ystävällisiä, vähän liiankin. Kertoivat ja kehuivat autoja yli äyräiden (ei ne nyt niin hyviä voi olla). Pakko sanoa, että alkoi epäilyttää kyseinen paikka. Koeajolle kyllä pääsi.

      • petetty

        Hyvän kuvan Hyrylän autokulmasta saa kun kyselee montako autokauppaa sillä on kuluttajariitalautakunnan käsittelyssä kun on pettänyt asiakasta


      • Kuvaan tässä huonoa kokemusta eräästä Keski-Uudenmaan autokorjaamosta, joka toimii erään tunnetun kaksikirjaimisen ketjun alla. Nimeä en viitsi vielä mainita, koska valitus kuluttajaneuvojan kanssa on kesken. Mutta laitetaan se viestin jatkoksi, jos korvausasiat eivät selviä. Jääpähän googlelle hakutuloksiin kyseisestä korjaamosta jälki, joka näkyy korjaamon nimelle tehtävissä hakutuloksissa. Voivat asiakkaat miettiä kannattaako sinne viedä autoaan.

        Auton moottoritilasta havaitsin sinne kuulumatonta ääntä (raksuttavaa, lievästi kilkattavaa ääntä). Vein kyseiseen korjaamon ja kuvasin vikaa. Korjaamo vaihtoi laturin, koska ääni oli lähtenyt siitä, maksoi lähemmäs 380 €. Ajettuani jonkin aikaa ja pysäköityäni kuuntelin moottoritilaa havaitsin saman äänen kuin ennenkin. Valitin korjaamoon, ettei vikaa oltu korjattu. Korjaaja päätti vaihtaa hihnan pyörimiseen tarvittivia ohjainrullan, meni rahaa taas reilu 50 €. Ajettuani taas jonkin aikaa, kuuntelin moottoritilan ääntä, vikaa ei edelleenkään oltu korjattu vaan sama ääni kuului edelleen. Totesin korjaajan vaihtavan arpapelillä osia ja vein merkkikorjaamon, jossa vika paikallistettiin heti. Apulaitteiden käyttöhihnan kiristin oli rikki, jonka vaihto maksoi reilu 230 €. Onhan se tietysti melko paljon, mutta huomattavasti vähemmän mitä laitoin ei-merkkikorjaamoon, ja ennen kaikkea vika korjaantui.

        Merkkikorjaamo havaitsi siis vian heti ja korjasi sen, mitä tällainen ei-merkkikorjaamo kyennyt tekemään. Lisäksi ei-merkkikorjaamon kylvin rahaa 430 € turhaan. Tein reklamaation korjaamolle, mutta palaute oli melko negatiivinen ja asiakaspalveluhenkisyys oli todella kaukana. Korjaajan mielestä korjaukset olivat tarpeellisia, mutta mielestäni ei, koska vika ei ollut korjaantunut. Itse vältän jatkossa kyseistä korjaamoa ja vien mieluummin merkkikorjaamolle jatkossa. Vaikka tietysti kaikki merkkikorjaamotkaan eivät toimi kovin hyvin, mutta tuosta merkkikorjaamosta, jossa olen autoa käyttänyt, on ihan hyviä kokemuksia. Näköjään selviää halvemmallakin.

        Kuluttuajariitalautakunnassa käsitelty vastaavanlainen tapaus [01/34/491, 12.11.2002] asiakkaan hyväksi.

        Ps. Kaupanpäälliseksi vaihdettu laturi rikkoontui 2 kk päästä vaihdosta, mutta se vaihdettiin takuun piikkiin, onneksi, mutta silti ottaa päähän tuollainen toiminta.


      • team-u kirjoitti:

        Kuvaan tässä huonoa kokemusta eräästä Keski-Uudenmaan autokorjaamosta, joka toimii erään tunnetun kaksikirjaimisen ketjun alla. Nimeä en viitsi vielä mainita, koska valitus kuluttajaneuvojan kanssa on kesken. Mutta laitetaan se viestin jatkoksi, jos korvausasiat eivät selviä. Jääpähän googlelle hakutuloksiin kyseisestä korjaamosta jälki, joka näkyy korjaamon nimelle tehtävissä hakutuloksissa. Voivat asiakkaat miettiä kannattaako sinne viedä autoaan.

        Auton moottoritilasta havaitsin sinne kuulumatonta ääntä (raksuttavaa, lievästi kilkattavaa ääntä). Vein kyseiseen korjaamon ja kuvasin vikaa. Korjaamo vaihtoi laturin, koska ääni oli lähtenyt siitä, maksoi lähemmäs 380 €. Ajettuani jonkin aikaa ja pysäköityäni kuuntelin moottoritilaa havaitsin saman äänen kuin ennenkin. Valitin korjaamoon, ettei vikaa oltu korjattu. Korjaaja päätti vaihtaa hihnan pyörimiseen tarvittivia ohjainrullan, meni rahaa taas reilu 50 €. Ajettuani taas jonkin aikaa, kuuntelin moottoritilan ääntä, vikaa ei edelleenkään oltu korjattu vaan sama ääni kuului edelleen. Totesin korjaajan vaihtavan arpapelillä osia ja vein merkkikorjaamon, jossa vika paikallistettiin heti. Apulaitteiden käyttöhihnan kiristin oli rikki, jonka vaihto maksoi reilu 230 €. Onhan se tietysti melko paljon, mutta huomattavasti vähemmän mitä laitoin ei-merkkikorjaamoon, ja ennen kaikkea vika korjaantui.

        Merkkikorjaamo havaitsi siis vian heti ja korjasi sen, mitä tällainen ei-merkkikorjaamo kyennyt tekemään. Lisäksi ei-merkkikorjaamon kylvin rahaa 430 € turhaan. Tein reklamaation korjaamolle, mutta palaute oli melko negatiivinen ja asiakaspalveluhenkisyys oli todella kaukana. Korjaajan mielestä korjaukset olivat tarpeellisia, mutta mielestäni ei, koska vika ei ollut korjaantunut. Itse vältän jatkossa kyseistä korjaamoa ja vien mieluummin merkkikorjaamolle jatkossa. Vaikka tietysti kaikki merkkikorjaamotkaan eivät toimi kovin hyvin, mutta tuosta merkkikorjaamosta, jossa olen autoa käyttänyt, on ihan hyviä kokemuksia. Näköjään selviää halvemmallakin.

        Kuluttuajariitalautakunnassa käsitelty vastaavanlainen tapaus [01/34/491, 12.11.2002] asiakkaan hyväksi.

        Ps. Kaupanpäälliseksi vaihdettu laturi rikkoontui 2 kk päästä vaihdosta, mutta se vaihdettiin takuun piikkiin, onneksi, mutta silti ottaa päähän tuollainen toiminta.

        Korjaamon nimi on AD Autokorjaamo Viputin, Järvenpää. Ei halunnut neuvotella edes kohtuullisesta korvauksesta, joten asia etenee kuluttajariitalautakuntaan.


      • HR
        team-u kirjoitti:

        Korjaamon nimi on AD Autokorjaamo Viputin, Järvenpää. Ei halunnut neuvotella edes kohtuullisesta korvauksesta, joten asia etenee kuluttajariitalautakuntaan.

        imatran Kisa laskuttaa huolloista jouita se ei edes ole tehnyt. määräaikais huollossa kun on muutakin kuin öölin vaihto .lasku kuitenkin oli sen suuruinen että mittaukset ja muut korjaukset oli muka tehty.
        Olisivat edes rättiä näyttäneet säätöruuville..heh.


      • HR kirjoitti:

        imatran Kisa laskuttaa huolloista jouita se ei edes ole tehnyt. määräaikais huollossa kun on muutakin kuin öölin vaihto .lasku kuitenkin oli sen suuruinen että mittaukset ja muut korjaukset oli muka tehty.
        Olisivat edes rättiä näyttäneet säätöruuville..heh.

        Mun kokemukset muutamien vuosien takaa, joten hommahan voi olla muuttunut. Taloudellinen tilanne heikko, ahneus iskenyt tai huoltomiehet vaihtuneet?


    • nääääääääääääin

      Jos saat omastasi kovan hyvityksen tai jos saat kuninkaan palvelua, liike on hyvä. Ammattitaidolla viis.

      • Käsittääkseni automyyjän työ hyvin pitkälti asiakaspalvelutyötä. Ammattitaito ei paljoa autoa, jos asiakasta kohtelee huonosti tai ei ole halua palvella, jää silloin yleensä kaupat syntymättä. Huonot hyvitykset olivat seurausta nousukaudesta, kun asiakkailla ja kauppialla oli hyvä taloudellinen tilanne. Nyt kun lama iski niin olen huomannut muutoksen ja välirahat ovat parantuneet. Asiakkaat ovat hintatietoisempia ja kauppiailla käy kauppa huonommin. Väistämättä seuraa myyminen pienemmillä katteilla kuin aikaisemmin. Ahneella autokauppiaalla kauppa käy huonosti, vähemmän ahneella käy paremmin ja saa edes pienempiä katteita kun ei saisi ollenkaan.


    • rutiruti

      Kokemuksia Mäkelän Auton huollosta Järvenpäässä. En suosittele kenellekkään. Kallis, asiantuntematon työnjohto ja muutenkin huono palvelu.

    • kl

      f

    • gg

      jos haluatte huonoa huoltoa nii viekää TEAM ÖRTHEN liikkeeseen kun oma kevari oli kuukausi sitten siellä 5 viikkoa huollossa ja sitten ku sain sen takaisin nii piti viedä kahden päivän päästä uudelleen kun he eivät huoltaneet kunnolla kevaria.

    • snd1

      Mäkelän auto, Järvenpää
      = erittäin huonoa palvelua, jos he edes vastata puhelimeen.
      ja ei ole mielekästä järki jättää soittopyynnön, koska ne eivät koskaan soittaa

    • Anonyymi

      MP auto-kone Oy, lempäälä. Juuri "katsastettu" Yaris täysi pommi. Varustelistalla: ilmastointi (ei toimi, järjestelmä tyhjä), toiset renkaat (toisen mallisiesta Yarisista tuumaa liian pienet ja täysin loppu) . Korjaamolta saatu korjauslista lähes loputon

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Hyvästi, mies

      Tulen nyt tänne harvoin. Lakkasin unelmoimasta meistä. Päästin irti tästä meidän välisestä tilanteesta. Vaikka mitään ei
      Ikävä
      27
      2351
    2. Sä saisit kenet

      Sä vaan haluaisit
      Ikävä
      79
      1736
    3. Oikein hyvää perjantai päivää

      Hyvää huomenta ja kaikkea hyvää. ☺️🤍🍁✨🧡
      Ikävä
      222
      1062
    4. Hiihtäjälegenda Juha Mieto avautuu Farmin "leidien" käytöksestä - Tämä yllätti: "Me miehet oltiin.."

      Juha Mieto on mukana Farmi Suomi: Revanssi -realityssä. Tsemppiä Farmille, Mietaa! Lue Juha Miedon haastattelu: https:
      Suomalaiset julkkikset
      18
      989
    5. Semmonen juttu, että..

      ..ikävä iski. Mietin kaikkea sitä, mitä sä antaisit mulle ja mitä mä antaisin sulle. Millasta meillä olisi yhdessä, kos
      Ikävä
      28
      934
    6. Nuorempi mies, vanhempi nainen

      Olen aivan sekaisin itseäni n. 20 vuotta vanhemmasta naisesta. En saa häntä mielestäni millään, vaikka olen yrittänyt. E
      Ikävä
      61
      911
    7. Parisuhteettomuus- kyse valinnasta, kelpaamisesta vai siitä ettei osaa hakea

      Parisuhteettomuus- kyse valinnasta, kelpaamisesta vai siitä ettei osaa hakea? Ikivanhan aloituksen provosoimana mietin m
      Sinkut
      122
      891
    8. Mennäänkö sitten mies

      Naimisiin joskus? Haluaisitko?
      Ikävä
      43
      829
    9. Mietin vain sua

      Kuinka saat pään ihan pyörälle. Oltaisiin hyviä yhdessä. Joku uskomaton kemia meidän välillä. Ulkopuolisista varmaan näy
      Ikävä
      11
      771
    10. On ilta jälleen joten

      Uusi iltaketju tähän. Mukavaa iltaa vaan. Susi se täällä aina yksin tallustaa. 😊🐺🌃🌙☕🧡
      Ikävä
      118
      720
    Aihe