tekemistä lapsille..

nanny911

tunne olevani tosi huono au pair, sillä minun on todella vaikea keksiä lapsille tekemistä! lapset ovat poika 6 ja tyttö 9. Haluaisivat mieluiten pelata Pleikkaria tai katsoa telkkaria, mutta kun tahtovat tehdá jotain nii tekemistä ei meinaa riittaa kuin maksimissaan puoleksi tunniksi. Varsinkaan nukeilla tai barbeilla tms leikkiminen ai ole mun juttu, joten tunnen oloni tosi epämukavaksi ja samalla huonoksi lapsenvahdiksi... :/
olisiko teilla vinkkejä tekemisiksi, jotka eivät tekisi minustä aivan kuivaa lapsenvahtia?
Kiitos!

13

5166

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kehno au pair

      Sama täällä! En tiedä ovatko ajat niin paljon muuttaneet että ekaluokkalainen ei muuta tekemistä keksi kuin telkkarin katsominen. Hirvittää sekin että nimenomaan se leikkiminen on tosi "out", lapsellista touhua. Olen yrittänyt kaiken näköistä, piirtäminen, maalaaminen, askartelu, erilaiset pelit ja mitä muuta "vähemmän lapsellista", mutta jotenkin tulee aina sellainen olo että tyrkytän vain typeriä ideoitani. Äh, kahden pienemmän kanssa menee hyvin mutta jotenkin isoimman ikävystymisen aistii jopa seinien läpi jos hän on omassa huoneessaan. Keksikään jotain, pliis!

      • exaupair

        No mitä vaan mieleen tulee! Olin aupparina saksassa puoltoista vuotta sitten. Perheessä oli 5 lasta. Aina oli tekemistä! Tehkää vaikka "retki" yläkertaan ja iso maja sinne. Majan rakentamiseen kuluu paljon aikaa ja sitten majassa voi lukea jne. Vesivärittää, piirtää, askarrella, leipoa, lautapelejä, ulos, puistoon. Mun perheessä lapset sai ehkä kerran viikossa katsoa telkkaria.. :D


      • kehno au pair
        exaupair kirjoitti:

        No mitä vaan mieleen tulee! Olin aupparina saksassa puoltoista vuotta sitten. Perheessä oli 5 lasta. Aina oli tekemistä! Tehkää vaikka "retki" yläkertaan ja iso maja sinne. Majan rakentamiseen kuluu paljon aikaa ja sitten majassa voi lukea jne. Vesivärittää, piirtää, askarrella, leipoa, lautapelejä, ulos, puistoon. Mun perheessä lapset sai ehkä kerran viikossa katsoa telkkaria.. :D

        No siinä se varmaan kiikastaakin ku ei telkan katsomiselle ole annettu minkäänlaista ohjetta, eli minun pitää itse vain sanoa milloin saa luvan riittää. Kun telkka sammuu, olen ilonpilaaja:(
        Pienempien kanssa rakennamme majoja viikoittain, mutta tämä isoin ei tahdo tulla mukaan. Lauta- ja korttipelit nyt menevät jotenkin onneksi. Puisto on täysin pikkulasten juttu...koita siinä keksiä kehittävää tekemistä kun kaikkiin saa vastaukseksi vain tylsistynyttä silmien pyörittelyä.


      • lillililli
        kehno au pair kirjoitti:

        No siinä se varmaan kiikastaakin ku ei telkan katsomiselle ole annettu minkäänlaista ohjetta, eli minun pitää itse vain sanoa milloin saa luvan riittää. Kun telkka sammuu, olen ilonpilaaja:(
        Pienempien kanssa rakennamme majoja viikoittain, mutta tämä isoin ei tahdo tulla mukaan. Lauta- ja korttipelit nyt menevät jotenkin onneksi. Puisto on täysin pikkulasten juttu...koita siinä keksiä kehittävää tekemistä kun kaikkiin saa vastaukseksi vain tylsistynyttä silmien pyörittelyä.

        vanhemmiltakin voi kaiketi kysyä esim. ohjeita just tvn katselusta, oma-aloitteisuus on jees. ja sit sulla on jotain perusteita kiellolle. tai jos niiltä ei tuu mitään rajoja, voithan ite ehdottaa jotain systeemiä, tunti tai päivärajoja.

        telkan sulkemista saa kyl helposti huutoja. mut kannattaa se sulkea silti! :p


    • aupair 3x

      Moi!

      Itse aupairaikoinani olin monesti saman pulman edessä...tuntuu, että nykylapset on niin kovin tottuneita siihen pleikkarin pelaamiseen ja telkkarin tuijottamiseen, että mielikuvitusta ei enää ole tai sitä ei haluta tai osata käyttää. Lapset ei varsinkaan aluksi keksineet itse oikein mitään, aina piti järjestää ohjelmaa tai muuten he vaan kinuivat telkkarin kattelua! Mutta kun yhdessä harrastimme ja leikimme niin joka perheessä lapset alkoi lopulta ihan itsekin ehdottamaan tekemistä ja halusivat uudestaankin tehdä niitä juttuja mitä yhdessä leikimme! Eli sinnikkyys kannatti joka kerta!

      Tässä joitain juttuja mitä olen joskus kokeillut aupairperheideni lasten kanssa ja mistä he ovat tykänneet. Osa on ideoita mitä tuli nyt mieleen. Poimi ideoita ja kokeile jos sunkin hoidokit innostuis jostain näistä :)

      PUISTOISSA TAI PIHALLA
      - jalkapallo/sulkapallo/minitennis(pikkumailoilla)
      -frisbeen heittelyä
      - vesi-ilmapallojen heittely ja vesipyssyt kesällä :)
      - yleisesti pallottelu (temput, polttopallo,hipat)
      - jättisaippuakuplien puhaltelua (sokeria saippuaveteen niin pallot kasvaa!)
      - leijan lennätys
      - lintujen/oravien ruokkiminen
      - tavallisiin leikkipuistoihin meno
      - EVÄSRETKI on takuuvarma valinta :-), tehkää vielä eväät yhdessä niin varmasti odottavat retkeä innolla
      - hulahulavanteiden pyöritys, hyppynarut mukaan
      - leikkimieliset olympialaiset (tarkkuusheittoa, nopeus- ja ketteryyskisoja jne.)
      - tutkikaa suurennuslasilla pikkuotuksia ja kukkia

      KOTONA
      - aarteenetsintä kartan perusteella tai sitten ilman karttaa tyyliin "kuumenee, kylmenee, nyt polttaa eli on ihan lähellä aarretta...jne.)
      - piirtäminen, maalaaminen, värittäminen, muovailu, savityöt, virkkaaminen, kaikenlainen askartelu (netissä paljon ideoita askarteluun!) ja sitten teette vaikka vanhemmille taidenäyttelyn
      - kokeilkaa salakirjoitusta eli piirrätte ensin valkoisella liidulla "näkymättömän" salasanoman ja sitten loihditte sen esiin vesiväreillä
      - kirjoittakaan kirja äitien-/isänpäivälahjaksi ja kuvittakaa se! Jos liian pieniä kirjoittamaan niin lapset sanelee ja sinä kirjoitat.
      - tehkää itse lautapelejä ja pelatkaa niitä, myös esim. twister onnistuu itse tehden
      - tehkää kortteja jokaisen juhlan lähestyessä
      - tehkää naamiaisasuja vanhoista lakanoista
      - pitäkää muotinäytös hassuilla vaatteilla ja OTTAKAA KUVIA! Niitä on hauskaa katsella sitten yhdessä koneelta ja lapset on innoissaan! Jos eivät innostu muotinäytöksestä niin ottakaa sitten urheilukuvia, taidekuvia, muuten vain hassuja kuvia ilmeillä jne.ja ihailkaa tuotoksia...
      - istuttakaa siemenestä vaikka appelsiinipuu joka muksulle kukkaruukkuun ja seuratkaa sen kasvamista
      - tehkää kasvomaalauksia
      - LUKEKAA yhdessä!
      - soittakaa ja laulakaa, leikkikää idolsia, nauhottakaa lasten laulua ja soittoa tai vaikka tarinoita -> kuuntelevat ihastuneena omaa ääntään
      - tehkää leffa jos perheellä on videokamera
      - leikkikää piilosta
      - eväsretki majaan
      - tehkää pastasta koruja, ruoalla leikkiminen on kivää ;-)
      - pidä tietokilpailu ja palkinto voittajalle
      - pantomiimiesityksiä
      - leikatkaa lehdistä kuvia ja tehkää kuvista uusia kuvia/tauluja
      - prässätkää kasveja
      - tehkää maitopurkeista, jugurttipurkeista jne. vaikka linnoituksia, pikkuautoille autotalleja tai barbille huonekaluja tms.
      - lainatkaa kirjastosta taikatemppukirja ja harjoitelkaa niitä
      - tehkää teatteriesitys
      - piirtäkää erilaisia aarrekarttoja ja reittejä karttaan ja sitten yrittäkää kulkea niitä
      - maalatkaa isoihin kiviin kuvia
      - liikkukaa talossa niin ettei lattiaan saa koskea (tyynyjen, mattojen, tuolien jne. päällä)
      - lainaa kirjastosta lapsille suunnattu luonnontieteiden kirja, missä olis erilaisia käytännön kokeita ja kokeilkaa niitä, ne on oikeasti lapsista aika mielenkiintoisia!

      LEIPOMINEN JA KOKKAILU
      - tehkää yhdessä ruokaa niin lapset innostuu syömäänkin, koristelkaa annos hauskasti (esim. kurkuista silmät, ketsupista suu, porkkanasta nenä, spagetista hiukset jne.)
      - tehkää eväät retkille yhdessä
      - leipokaa keksejä, pullaa jne. Koristelkaa ne!
      - tehkää mehujäitä pakkaseen
      - yllättäkää äiti ja tehkää koko perheelle iltaruoka, lapset on tohkeissaan ku ovat auttaneet;-)...

      MUUT
      - menkää uimaan, museoon, kirjastoon
      - sisäleikki"puistot"
      - kyläily yhdessä omien aupairkavereiden ja heidän hoidokkien kanssa


      No joo, eiköhän näillä alkuun pääse. Jos tulee mieleen vielä jotain niin kirjoittelen sitten.

      • aupair espanjassa

        Kiitos aupair 3x noista vinkeistä! ei tosiaankaan oo vaikee toteuttaa, mutta empä oo tullu ite ajatelleeks! kokeilenkin jotain noista heti huomenna, jos vaikka kelpais. Meillä on niittäin vähän ongelmana, että mitkään jutut ei kelpaa paitsie tv ja jollain pikkuhirviöillä leikkiminen, mikä ei minulta valitettavasti niin luonnekkaasti onnistu... :D


      • nanny911

        Oi kiitos todella paljon vikeistä!! En olis itse kyenny moiseen listaan, mutta tämä tulee todella tarpeeseen ja käyttöön huomisesta láhtien :) Ihana huomata että muillakin on välillä vaikeuksia tekemisen keksimisessä, ajattelin etta olen ihan surkimus! Mutta kiitos vielä!

        Hei ja nimimerkki kehno au pair voimia sullekin ja eiköhän tuosta listasta löydy kaikille jotain josta innostua!


    • ainakin innostuttiin meillä

      Moi,

      Mun 11-vuotias tyttö, joka on kiinnostunut muodista, oli ainakin tosi innoissaan kun painetttiin kangasväreillä paitaan kuva. (ostaa kangasväriä, ja t-paidan, ja sit esim. vähän piirtoheitin kalvoa paksumpaa muovia ja askarteluveitsen ja meikkisieniä värin tuputteluun)

      Tyttö on tosi ylpeä omasta yksilöllisestä paidasta jota ei ole kenelläkään muulla!

      Luulen, että vois sopia pienemmillekkin, mutta vois painaa esim. oman kädenkuvan jne.

      • ikkunakoristeita

        meitin vain että kaikista askartelukaupoistahan saa niitä värejä josta saa tehtyä ikkunaanliimattavia tarroja..niitä on hauska tehdä kun ovat värikkäitä.

        Ja samoin luulisi että lapset innostuu sormiväreistä jos saa todella isolle paperille maalailla tai vaikka ihan jalankuviakin siihen paperille painaa. Ja ainahan voi ostaa kaikenlaisia helmiä ja tehdä koruja.

        JUST luulen että kaikki ulkoilupelit on lapsille mieluisia, pöyräily, rullaluistelu ym. riippuu tietenkin minkä ikäisiä lapset ovat:D

        mutta itse olen sitä mieltä että ei joka päivä tarvitse jtn spessuu keksiä, ihan tavallisetkin asiat on lapsista hauskoja, ellei sitten oo aivan tylsistynyt lapsi:D


    • RENNOSTI :D

      :DDDDD

    • Berlin fan

      Muissa viesteissä onkin jo annettu mahtava määrä hyviä vinkkejä, mutta vielä muutama tuli minun mieleeni:

      - lainaa kirja, jonka avulla voi luonnossa tunnistaa lintuja, perhosia, pikkueläimiä - koettakaa löytää mahdollisimman monta eri lajia
      - saduttaminen (nuoremmalle); lapsi kertoo sadun, ja sinä kirjoitat sen sanasta sanaan ylös (et saa korjata virheitä tai yrittää oikaista lasta, ajatus on nimenomaan vapaa kerronta), lapsi voi kuvittaa sadun
      - askartelu syksyisistä lehdistä (tietenkin maahan pudonneista)
      - tehkää varjoesityksiä (erilaiset muodot käsillä) pöytälampun avulla
      - aarrekarttojen reunat saa hienoiksi polttamalla ne varovasti

    • annukka7

      Käykää testaamassa toi uus sisäleikkipaikka Murulandia! Meidän Mattia oli vaikea saada pois sieltä ja tykättiin että oli ohjattu kierron paikan ympäri joka kuulu hintaan. Suosittelen!

    • auuppaarii

      Vie lapset joskus "yllätysretkelle" pihalle. Eli sillä välin, kun lapset tekevät muuta valmistele piknik takapihalle eli laita sinne liinat, syötävää jne. Sitten sido lapsilta silmät ja taluta silmät sidottuna pihamaalle. Pihalla ota liinat silmiltä ja nauttikaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      91
      6390
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      25
      2614
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      32
      2170
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      63
      1847
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1651
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      6
      1437
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1357
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1341
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1279
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1233
    Aihe