Aihe

Helosan vai Bepanthen

rasva.

Kumpaa rasvaa olet käyttänyt tatuoinnin hoidossa (tai kenties kumpaakin?) Miksi käytät juuri valitsemaasi rasvaa?

Olen kuullut, että Helosan olisi parempi voide, sillä se antaa ihon hengittää toisin kuin Bepanthen?? Aiheuttaako Bepanhtenin käyttö kenties suuremman tulehdusriskin?

Luin viestiketjun jossa Helosanin käytön yhteydessä väitetään muodostuvan herkemmin arpikudosta.
Tatuointini tulee olemaan siro ja ohutviivainen ja haluan todella sen näyttävän hyvältä ja mietin vaikuttaako arpikudoksen muodostuminen lopulliseen kuvaan.

Onko näillä kahdella voiteella siis merkittäviäkin eroja käytännössä??

31

13340

  Vastaukset

  • niin käytin sen rasvaukseen helosania. Muistaakseni jopa tatuoija suositteli käyttämään sitä.

   • käytin bepanthen voidetta,ihan siksi koska sitä kotona oli
    Tatuoija sanoi että voi käyttää kumpaa vaan.

    Hyvin,ja nopeasti ainakin oman kokemukseni mukaan bepanthenilla parani!


  • Artistit taitavat suositella jompaa kumpaa. Itse olen käyttänyt aina pari päivää Bebanthentiä ja sitten Helosanilla tai muulla rasvalla jatkaen. Itse jotenkin koen bebanthenin enempi hoitavana ja Helosanin kevyenä päivittäisenä rasvana.

  • Minä käytin punaista bebanthenia, koska tatuoija kehotti käyttämään sitä. Ja hyvin tatuointi parantui.

  • No mä ainakin käytin sinistä Bepanthenia, ja hyvin paranee :) en tiedä, olisiko Helosan kesäkuumalla sit parempi, mut ei oo Bepanthenin kans ollu mitää ongelmaa kun oon ohuelti levittäny kuvan päälle useita kertoja päivässä. :)

  • Ja kokemuksen syvällä rintaäänellä: Bebanthen on rasvaisempi ja sotkee vaatteita enemmän. Paranemisen kannalta ei merkitystä mutta Helosan on käyttäjäystävällisempi. Jos tatuoijasi (huom.ei palstalainen) kertoo sinulle että jompikumpi rasva lisää arpikudoksen kasvua, vaihda rivakasti tatuoijaa.

   • Suosittelisin kuivalle iholle Bepanthenia, koska helosan imeytyy nopeammin, jos normaali tai rasvainen iho, niin molemmat aivan yhtä hyviä. helosan tuoksuu paremmalle, ja siksi olen itse käyttänyt sitä....


  • Jos tatuointikohta on todella kivulias, suosittelen helosania. Bepanthen on niin kiinteää että levitys sattuu, ainakin itselläni. Helosan levittyy todella hienosti ja kivuttomasti!

  • Kumpaakaan ei pitäisi käyttää lainkaan, Helosan kerää nestettä kudokseen ja tekee enemmän rupea ja sitä kautta väriä lähtee helpommin. Bepanthenille puolestaan hyvin useat reagoivat. Haavavoiteet on tarkoitettu haavojen hoitoo(pienet alueet) Tatuoinnin hoitoon löytyy nimenomaan tatuoinneille tarkoitettuja voiteita ja tatuointiliikkeiden pitäisi myös tietää tämä. Hyvästä liikkeestä pitäisi löytyä hoitoon tarkoitettua voidetta.

  • Kyllä se tatuointi Helosanilla paranee, ihan siinä missä Bepanthenillakin. Nykyään löytyy kaikentietävää tekopätevää porukkaa, jotka rupeavat viisastelemaan asioilla, mistä ei ole mitään faktoja tai todisteita. Se että joku on käyttänyt Helosania ja tatuointi on haalistunut, tarkoittaa että tatuointia ei ole hoidettu oikein. Haalistuminenhan johtuu siitä, että rupi irtoaa liian aikaisin vetäen tatuointiväriä mukanaan verinahasta, johon tatuointi on tehty. Eli tatuointi ei todellakaan ole ihon pinnalla, vaan alemmassa kerroksessa, eli verinahassa.

   Tatuoinnin rasvaamisen tarkoitus on pitää iho puhtaana ja pehmeänä, jotta parantuessa ainoastaan ylempi ihokerros uusiutuu ja peittää tatuoidun verinahan, eikä niin että se kuivuu, rupeutuu voimakkaasti ja ruven mukana lähtee myös verinahassa oleva tatuointiväri. Tatuointia ei ikinä voi rasvata liikaa, tuli sitten kuka tahansa selittämään ihohuokosista ynnä muusta, liian paksu rasvakerros saattaa ainoastaan hidastaa parantumista, koska iho ei pääse hengittämään, mutta tatuointi tulee parantumaan kuukauden sisällä joka tapauksessa. Ilman kelmua/muovia kannattaa olla aina kun mahdollista, tosin peittämättä tatuointia tuolloin vaatteella ja aina kun kelmua/muovia tulee pidettyä, tulisi rasvaa olla reilusti, jottei kelmu/muovi tartu tatuointiin tai hinkkaa sitä.

   Ja nuo "tatuointia varten tarkoitetut rasvat" ovat sitten täyttä paskaa, joilla yritetään vain kasvattaa tatuointiliikkeiden tuottoa.

   • Ei reilusti rasvaa, kun laittaa kelmun päälle. Antaa sen imeytyä kokonaan ennen kuin laittaa elmua päälle. Eikä tuo kelmu näytä tarttuvan ei. Kun on kelmu hyvin, niin ei se tatuoinnista nouseva nestekään kuivu sinne kelmun alle ja saa mitään tarttumaan.


   • No nyt oli asiallinen kommentti. Elikkä juurikin näin!


  • käytin itse helosania ja tatuointini oli juuuri "siro ja ohutviivainen" myös.
   suosittelen ehdottomasti.

  • Sitä käytin (punainen Bepanthen) ja hyvin parani kuva.. Tässä seuraava jo suunnitteilla, iso Bepanthen jo varattuna hoitoon :D

   • Tatuoija suositteli, keskikokoinen tatuointi parani sitten kuukaudessa. Mulla on kuulemma sellainen iho, johon on "ilo" tatuoida, tai näin olen ainakin saanut kuulla...

    Jostain syystä verta ei tuu tatuoidessa ollenkaan, eikä mustetta mene niin paljoa kuin yleensä, ehkä siksi minuun on kiva tatuoida...


   • mp9 kirjoitti:

    Tatuoija suositteli, keskikokoinen tatuointi parani sitten kuukaudessa. Mulla on kuulemma sellainen iho, johon on "ilo" tatuoida, tai näin olen ainakin saanut kuulla...

    Jostain syystä verta ei tuu tatuoidessa ollenkaan, eikä mustetta mene niin paljoa kuin yleensä, ehkä siksi minuun on kiva tatuoida...

    Mulla paranee tatuoinnit 4-7 päivässä kun käytän punaista Bepanthenia. Jos joku huutelee Helosanin puolesta argumenttinaan 30päivän paranemisaika suosittelen harkitsemaan ja pitkään. Niin ja siis tatuointien koot on ollu 15x10cm, 17x15cm ja 20x30cm. Jokaisen iho on erilainen joten käytä sitä mikä tuntuu hyvältä. Jollakulla toimii toinen ja toisella toinen. Ihan niinku jotkut juo kaljaa ja jotkut sidukkaa. Kuuntele kehoasi.


  • itse olen molempina kertoina käyttänyt punasta bepanthenia, rupi muodostui ja lähti reilun viikon kuluessa. kun rupi oli lähtenyt vaihdoin aqualaniin. myöskin ensimmäiset reilu pari viikkoa huuhtelin tatuoinnin joka kerta ennen kun laitoin uutta rasvakerrosta.

   tokalla tatuointikerralla tatuoija kysyi itse että miten olen hoitanu aiempaa kuvaa ja käski hoitaa toisen samalla tavalla kun on toiminut niin hyvin. lienee siis yksilöllistä mikä menetelmä toimii parhaiten.

  • Itse ajattelin tässä hiljaa mielessäni että voiko tatuoinnille levittää hajustamatonta ja väritöntä kosteusvoidetta nyt kun helosania ei ole

  • Itselläni helosan toimii paremmin, sitä kuluu vähemmän ja se on halvempaa kuin bepanthen. Myös muovipaketti parempi kuin bepanthenin metallinen joka usein hajoo taskussa aiheuttaen voiteen vuotamiseen taskun pohjalle. Mutta kokeilemalla selviää kumpi on sulle parempi.

  • Olen ammattitatuoija n. 20v kokemuksella. Suosittelen Bepanthenia tai Easy Tattoo rasvaa. Kiellän asiakkailtani Helosanin käytön, koska on tilastonäyttöä vuosien ajalta että sillä hoidettuja kuvia korjaillaan ja uudelleenväritellään huomattavasti useammin.

  • Itse käytän bepanthen puna/sini sekasin, ihan mitä sattuu löytymään kaapista parit ekat päivät. Sen jälkeen siirryn helosaniin, koska levittyy helpommin

  • Voice of the incupuksen teksti täyttä asiaa, just näin.

  • Itse kehotan asiakasta käyttämään joko Bepanthenia tai rasvoja jotka on tatuoinneille tarkoitettuja. Viimneksimainituissa on kyllä eroja, mutta eivät ole kaikki täyttä bullshit'iä kuten tuolla jo ehdittiin mainita.
   Viimeksipidetyssä hygienia-seminaarissa annettiin itseasiassa varoitus Helosanista. Tuotteen koostumusta on muokattu ja tämä on aiheuttanut jo komplikaatioita muutamassa tapauksessa. Olen huomannut kyseisen tuotteen yhä sponsoroivan joitakin tatuointeihin liittyviä tapahtuvia ja medioita, siinä saat sitten pähkiä mikä on rahastusta, ja onko "helpolla levittymisellä" niin iso rooli sen reilun parin viikon aikana kun tatuointi paranee.

  • Kumpi vaan käy. Nykyään vaan bepanthen todettu "paremmaksi", sen takia itse suosittelisin sitä.

   • Itseasiassa Helosanin koostumusta on muutettu ja sitä ei enää suositella tatuoinnin hoitoon ollenkaan! (itse kyllä käytän edelleen).
    Fiksuinta olisi käyttää tatuointien hoitoon suunniteltuja voiteita.


  • Ehdottomasti Bepanthen. Olen sitä käyttänyt kaikkiin tatuointeihini. Olen kuullut Helosanista pahaa, vaikka monet sitä suosittelevatkin.

  • Koko selän poikki menevään tatuointiin käytin kookosrasvaa. Tatuointi parani täydellisesti, ei rupea eikä mitään muutakaan ongelmaa. Suosittelen!

  • Miksi ihmeessä te teette itsellenne kipeää? Sitten kysellään täältä helpotusta. En ymmärrä koko tatuointitouhua, mutta ei kai minun sivistyneenä ihmisenä tarvitse ymmärtääkään....

   • Hienoa että olet sivistynyt. Jos olet sivistynyt kuten sanot, niin ymmärrät varmaan tatuointien kulttuurillisen merkityksen?


   • No niin, aina löytyy yksi trolli joka keskusteluun.
    Senkin uhalla, että heitän vettä myllyyn, niin tatuointien ottamisen järkevyydestä tässä ei nyt lainkaan keskusteltu, ja "olon helpotuksesta" ei myöskään ole kyse. Ainoastaan asiallisesta kysymyksestä oman kehon koristuksen hoidosta, josta on syytä huolehtia, jotta vältytään tulehduksilta. Ei luulis olevan sulta mitään pois.


  • Hustle Butter aivan parasta aftercarea. Onhan sillä hintaakin, mutta elämänpituisen kumppanin kanssa ei kannata säästellä.

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Tiesikö Martina miehensä taustat?

   Turkkilainen miljonääri onkin irakilainen jolla huikea rikostausta? Askarruttaa tiesikö Martina mistä on kyse vai tuliko yllätyksenä. Joka tapauksessa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   391
   23957
  2. Korona räjähtämässä käsiin 618 uutta tartuntaa 5 uutta kuolemaa

   Marin ja Kiuru karjaisivat kunnille mm. HUS-alueelle viime hetkellä, eivät ne pysty hoitamaan asioitansa vaan tarvitaan Marinin hallituksen tiukkaa oh
   Maailman menoa
   727
   16125
  3. Greta Thunberg kritisoi Suomen hallitusta

   ”Tämä on epäonnistuminen”. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006515088.html Thunberg on liittänyt mukaan perustamansa Fridays for Future -liikkeen
   Maailman menoa
   393
   14858
  4. Seiska: Sedu Koskinen vaihtaa nimensä eksoottiseksi Zedu Di Lucaksi!

   No nyt! Ja nimen takana vanha ystävä Andy McCoy... https://www.suomi24.fi/viihde/seiska-sedu-koskinen-vaihtaa-nimensa-eksoottiseksi-zedu-di-lucaksi-ni
   Kotimaiset julkkisjuorut
   99
   11734
  5. Sedu Koskinen aikoo järjestää isot juhlat

   Näihin julkkiksiin ei näköjään päde mitkään lait tai korona tartu. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637821.html Kyllä esim. taviksen ylioppilas
   Kotimaiset julkkisjuorut
   142
   5918