Aihe

Helosan vai Bepanthen

rasva.

Kumpaa rasvaa olet käyttänyt tatuoinnin hoidossa (tai kenties kumpaakin?) Miksi käytät juuri valitsemaasi rasvaa?

Olen kuullut, että Helosan olisi parempi voide, sillä se antaa ihon hengittää toisin kuin Bepanthen?? Aiheuttaako Bepanhtenin käyttö kenties suuremman tulehdusriskin?

Luin viestiketjun jossa Helosanin käytön yhteydessä väitetään muodostuvan herkemmin arpikudosta.
Tatuointini tulee olemaan siro ja ohutviivainen ja haluan todella sen näyttävän hyvältä ja mietin vaikuttaako arpikudoksen muodostuminen lopulliseen kuvaan.

Onko näillä kahdella voiteella siis merkittäviäkin eroja käytännössä??

31

13966

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • tatskan otin

   niin käytin sen rasvaukseen helosania. Muistaakseni jopa tatuoija suositteli käyttämään sitä.

   • eka tatuointi

    käytin bepanthen voidetta,ihan siksi koska sitä kotona oli
    Tatuoija sanoi että voi käyttää kumpaa vaan.

    Hyvin,ja nopeasti ainakin oman kokemukseni mukaan bepanthenilla parani!


  • daivaaja

   Artistit taitavat suositella jompaa kumpaa. Itse olen käyttänyt aina pari päivää Bebanthentiä ja sitten Helosanilla tai muulla rasvalla jatkaen. Itse jotenkin koen bebanthenin enempi hoitavana ja Helosanin kevyenä päivittäisenä rasvana.

  • käytin

   Minä käytin punaista bebanthenia, koska tatuoija kehotti käyttämään sitä. Ja hyvin tatuointi parantui.

  • dinggggggg

   No mä ainakin käytin sinistä Bepanthenia, ja hyvin paranee :) en tiedä, olisiko Helosan kesäkuumalla sit parempi, mut ei oo Bepanthenin kans ollu mitää ongelmaa kun oon ohuelti levittäny kuvan päälle useita kertoja päivässä. :)

  • Brasva

   Ja kokemuksen syvällä rintaäänellä: Bebanthen on rasvaisempi ja sotkee vaatteita enemmän. Paranemisen kannalta ei merkitystä mutta Helosan on käyttäjäystävällisempi. Jos tatuoijasi (huom.ei palstalainen) kertoo sinulle että jompikumpi rasva lisää arpikudoksen kasvua, vaihda rivakasti tatuoijaa.

   • iholle

    Suosittelisin kuivalle iholle Bepanthenia, koska helosan imeytyy nopeammin, jos normaali tai rasvainen iho, niin molemmat aivan yhtä hyviä. helosan tuoksuu paremmalle, ja siksi olen itse käyttänyt sitä....


  • --------------

   Jos tatuointikohta on todella kivulias, suosittelen helosania. Bepanthen on niin kiinteää että levitys sattuu, ainakin itselläni. Helosan levittyy todella hienosti ja kivuttomasti!

  • tat24u

   Kumpaakaan ei pitäisi käyttää lainkaan, Helosan kerää nestettä kudokseen ja tekee enemmän rupea ja sitä kautta väriä lähtee helpommin. Bepanthenille puolestaan hyvin useat reagoivat. Haavavoiteet on tarkoitettu haavojen hoitoo(pienet alueet) Tatuoinnin hoitoon löytyy nimenomaan tatuoinneille tarkoitettuja voiteita ja tatuointiliikkeiden pitäisi myös tietää tämä. Hyvästä liikkeestä pitäisi löytyä hoitoon tarkoitettua voidetta.

  • Voice Of The Incubus

   Kyllä se tatuointi Helosanilla paranee, ihan siinä missä Bepanthenillakin. Nykyään löytyy kaikentietävää tekopätevää porukkaa, jotka rupeavat viisastelemaan asioilla, mistä ei ole mitään faktoja tai todisteita. Se että joku on käyttänyt Helosania ja tatuointi on haalistunut, tarkoittaa että tatuointia ei ole hoidettu oikein. Haalistuminenhan johtuu siitä, että rupi irtoaa liian aikaisin vetäen tatuointiväriä mukanaan verinahasta, johon tatuointi on tehty. Eli tatuointi ei todellakaan ole ihon pinnalla, vaan alemmassa kerroksessa, eli verinahassa.

   Tatuoinnin rasvaamisen tarkoitus on pitää iho puhtaana ja pehmeänä, jotta parantuessa ainoastaan ylempi ihokerros uusiutuu ja peittää tatuoidun verinahan, eikä niin että se kuivuu, rupeutuu voimakkaasti ja ruven mukana lähtee myös verinahassa oleva tatuointiväri. Tatuointia ei ikinä voi rasvata liikaa, tuli sitten kuka tahansa selittämään ihohuokosista ynnä muusta, liian paksu rasvakerros saattaa ainoastaan hidastaa parantumista, koska iho ei pääse hengittämään, mutta tatuointi tulee parantumaan kuukauden sisällä joka tapauksessa. Ilman kelmua/muovia kannattaa olla aina kun mahdollista, tosin peittämättä tatuointia tuolloin vaatteella ja aina kun kelmua/muovia tulee pidettyä, tulisi rasvaa olla reilusti, jottei kelmu/muovi tartu tatuointiin tai hinkkaa sitä.

   Ja nuo "tatuointia varten tarkoitetut rasvat" ovat sitten täyttä paskaa, joilla yritetään vain kasvattaa tatuointiliikkeiden tuottoa.

   • Sanottiin liikkeesä

    Ei reilusti rasvaa, kun laittaa kelmun päälle. Antaa sen imeytyä kokonaan ennen kuin laittaa elmua päälle. Eikä tuo kelmu näytä tarttuvan ei. Kun on kelmu hyvin, niin ei se tatuoinnista nouseva nestekään kuivu sinne kelmun alle ja saa mitään tarttumaan.


   • Miggok

    No nyt oli asiallinen kommentti. Elikkä juurikin näin!


  • lovelockdown

   käytin itse helosania ja tatuointini oli juuuri "siro ja ohutviivainen" myös.
   suosittelen ehdottomasti.

  • kuvioitu

   Sitä käytin (punainen Bepanthen) ja hyvin parani kuva.. Tässä seuraava jo suunnitteilla, iso Bepanthen jo varattuna hoitoon :D

   • mp9

    Tatuoija suositteli, keskikokoinen tatuointi parani sitten kuukaudessa. Mulla on kuulemma sellainen iho, johon on "ilo" tatuoida, tai näin olen ainakin saanut kuulla...

    Jostain syystä verta ei tuu tatuoidessa ollenkaan, eikä mustetta mene niin paljoa kuin yleensä, ehkä siksi minuun on kiva tatuoida...


   • mp9 kirjoitti:

    Tatuoija suositteli, keskikokoinen tatuointi parani sitten kuukaudessa. Mulla on kuulemma sellainen iho, johon on "ilo" tatuoida, tai näin olen ainakin saanut kuulla...

    Jostain syystä verta ei tuu tatuoidessa ollenkaan, eikä mustetta mene niin paljoa kuin yleensä, ehkä siksi minuun on kiva tatuoida...

    Mulla paranee tatuoinnit 4-7 päivässä kun käytän punaista Bepanthenia. Jos joku huutelee Helosanin puolesta argumenttinaan 30päivän paranemisaika suosittelen harkitsemaan ja pitkään. Niin ja siis tatuointien koot on ollu 15x10cm, 17x15cm ja 20x30cm. Jokaisen iho on erilainen joten käytä sitä mikä tuntuu hyvältä. Jollakulla toimii toinen ja toisella toinen. Ihan niinku jotkut juo kaljaa ja jotkut sidukkaa. Kuuntele kehoasi.


  • tfyntynt

   itse olen molempina kertoina käyttänyt punasta bepanthenia, rupi muodostui ja lähti reilun viikon kuluessa. kun rupi oli lähtenyt vaihdoin aqualaniin. myöskin ensimmäiset reilu pari viikkoa huuhtelin tatuoinnin joka kerta ennen kun laitoin uutta rasvakerrosta.

   tokalla tatuointikerralla tatuoija kysyi itse että miten olen hoitanu aiempaa kuvaa ja käski hoitaa toisen samalla tavalla kun on toiminut niin hyvin. lienee siis yksilöllistä mikä menetelmä toimii parhaiten.

  • T.L90

   Itse ajattelin tässä hiljaa mielessäni että voiko tatuoinnille levittää hajustamatonta ja väritöntä kosteusvoidetta nyt kun helosania ei ole

  • Iso Pee

   Itselläni helosan toimii paremmin, sitä kuluu vähemmän ja se on halvempaa kuin bepanthen. Myös muovipaketti parempi kuin bepanthenin metallinen joka usein hajoo taskussa aiheuttaen voiteen vuotamiseen taskun pohjalle. Mutta kokeilemalla selviää kumpi on sulle parempi.

  • KMJW

   Olen ammattitatuoija n. 20v kokemuksella. Suosittelen Bepanthenia tai Easy Tattoo rasvaa. Kiellän asiakkailtani Helosanin käytön, koska on tilastonäyttöä vuosien ajalta että sillä hoidettuja kuvia korjaillaan ja uudelleenväritellään huomattavasti useammin.

  • muutama tatska takan

   Itse käytän bepanthen puna/sini sekasin, ihan mitä sattuu löytymään kaapista parit ekat päivät. Sen jälkeen siirryn helosaniin, koska levittyy helpommin

  • mie112

   Voice of the incupuksen teksti täyttä asiaa, just näin.

  • Mustetahratesti

   Itse kehotan asiakasta käyttämään joko Bepanthenia tai rasvoja jotka on tatuoinneille tarkoitettuja. Viimneksimainituissa on kyllä eroja, mutta eivät ole kaikki täyttä bullshit'iä kuten tuolla jo ehdittiin mainita.
   Viimeksipidetyssä hygienia-seminaarissa annettiin itseasiassa varoitus Helosanista. Tuotteen koostumusta on muokattu ja tämä on aiheuttanut jo komplikaatioita muutamassa tapauksessa. Olen huomannut kyseisen tuotteen yhä sponsoroivan joitakin tatuointeihin liittyviä tapahtuvia ja medioita, siinä saat sitten pähkiä mikä on rahastusta, ja onko "helpolla levittymisellä" niin iso rooli sen reilun parin viikon aikana kun tatuointi paranee.

  • Artisti_

   Kumpi vaan käy. Nykyään vaan bepanthen todettu "paremmaksi", sen takia itse suosittelisin sitä.

   • f.t.a.a

    Itseasiassa Helosanin koostumusta on muutettu ja sitä ei enää suositella tatuoinnin hoitoon ollenkaan! (itse kyllä käytän edelleen).
    Fiksuinta olisi käyttää tatuointien hoitoon suunniteltuja voiteita.


  • juupajooo

   Ehdottomasti Bepanthen. Olen sitä käyttänyt kaikkiin tatuointeihini. Olen kuullut Helosanista pahaa, vaikka monet sitä suosittelevatkin.

  • Kookosrasva

   Koko selän poikki menevään tatuointiin käytin kookosrasvaa. Tatuointi parani täydellisesti, ei rupea eikä mitään muutakaan ongelmaa. Suosittelen!

  • Huisentään

   Miksi ihmeessä te teette itsellenne kipeää? Sitten kysellään täältä helpotusta. En ymmärrä koko tatuointitouhua, mutta ei kai minun sivistyneenä ihmisenä tarvitse ymmärtääkään....

   • kkdkdkdkd

    Hienoa että olet sivistynyt. Jos olet sivistynyt kuten sanot, niin ymmärrät varmaan tatuointien kulttuurillisen merkityksen?


   • Anonyymi

    No niin, aina löytyy yksi trolli joka keskusteluun.
    Senkin uhalla, että heitän vettä myllyyn, niin tatuointien ottamisen järkevyydestä tässä ei nyt lainkaan keskusteltu, ja "olon helpotuksesta" ei myöskään ole kyse. Ainoastaan asiallisesta kysymyksestä oman kehon koristuksen hoidosta, josta on syytä huolehtia, jotta vältytään tulehduksilta. Ei luulis olevan sulta mitään pois.


  • TattuuBoi

   Hustle Butter aivan parasta aftercarea. Onhan sillä hintaakin, mutta elämänpituisen kumppanin kanssa ei kannata säästellä.

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kapakat auki 18.4. ei hyvää päivää !

   Kepu taas kiristänyt kapakat auki. Viime keväänä kapakat oli kiinni 1. kesäkuuta asti ja nyt ne avataan puolitoista kuukautta aiemmin vaikka maassa 50
   Maailman menoa
   398
   12854
  2. Seiska: Sofia Belorf sai ehdollista vankeutta! Rahanpesua ja huumausainerikos...

   Sofia Belórf tuomittiin tänään käräjillä rahanpesusta ja huumausainerikoksesta. Napsahti ehdollista ja joutuu korvaamaankin ison tukun rahaa: https://
   Kotimaiset julkkisjuorut
   336
   9472
  3. Megasexy! Erika Vikman kiehnää sängyssä punaisessa lateksipuvussa: "Ilman häpeää..."

   Ensin tuli Cicciolina, sitten Syntisten pöytä ja nyt Häpeä. Superseksikkäästi pukeutuva Erika Vikman osaa todellakin kohahduttaa vai mitä mieltä olet?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   295
   8586
  4. Hallituksen salainen muistio: Paluu normaaliin lykkääntyy

   heinäkuun loppuun – syynä rokotusten viivästyminen https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/ce988c84-9b0c-4e6d-86cc-40bd35d51bb5 Miten käy kuntavaalien?
   Maailman menoa
   186
   5534
  5. Ex-missi Sabina Särkkä heivattiin tylysti ulos Selviytyjistä: "Se oli kyllä pahin juoruilupaikka!"

   Olipa tyly tiputus. Ex-missi, somevaikuttaja Sabinalla on pari sanaa sanottavana Selviytyjät-kisasta, eikä ihme. Voimia! https://www.suomi24.fi/viihd
   Kotimaiset julkkisjuorut
   27
   2959