Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Missä olin ennen syntymää?

äiti kysymysten edessä

Käyn täällä harvoin, joten olen pahoillani, jos kysymykseni on kovin yleinen ja tylsä.

Mutta, naapurissamme kuoli lapsi ja tämä herätti paljon kysymyksiä meidän lapsissa. Puhuimme Jumalasta ja taivaasta ym.

Sitten kuopukseni, jonka mielikuvitus on erittäin rikas, kysyi: " Missä olimme ennen syntymää?"

Yritin ottaa asiasta selvää googlettamalla, mutta vain jälleensyntymis-oppissa oli siihenkin vastaus, ei kristinuskossa.

Mitä Raamattu sanoo/tulkitsee tätä asiaa?

21

4257

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kaikki tiet johtavat täytty...

      Ihmisen aineellinen osa periytyy biologisesta ketjusta, mutta aineeton osa, eli todellisuutemme jatkaa olemassaoloaan. Sielu muuttaa asuinsijaa vain oman vahvistumisensa mukaan. Meihin on kirjoitettu kaikki se mitä joskus olemme olleet ja mitä olemme kokeneet.
      Jokainen ainutkertainen elämänne antaa elämiemme helminauhalle oman värisävynsä. Hengelliset lait ohjaavat, että kaikkien olemassaolon helminauha saa lopulta kirkkaan värin.

    • halonhakkaaja

      Sananlaskuissa on eräs paikka jossa kerrotaan ajasta ennen luomista., snl 8:22-31.

      Eräs juutalainen tarina kertoo taivaassa olevan tietyn määrän sieluja jotka kukin vuorollaan syntyvät maailmaan. Sielujen ehtyessä aika on tullut täyteen...

      Oma kuvani menee näin... Kaikki ihmiset tulevat taivaasta. Olimme viattomia ja vilpittömiä. Elimme enkeleiden ilona. Taivaassa syntyi kapina, meihin istutettiin epäilyksen siemen. Tulimme vallan välikappaleiksi, viattomuuden aika oli ohi.

      Maasta tehtiin temmellyskenttä. Lucifer tahtoi todistaa että Jumala oli väärässä, todistuskappaleet olivat ihmiset. Mikäli ihmiset olisivat hänen puolellaan, olisi se todiste siitä että Jumala on väärässä.

      Jumala tahtoo nähdä pidämmekö vilpittömyytemme ja viattomuutemme kaiken saastan keskellä. Turmelemmeko sielumme, myymmekö itsemme.

      Jokainen epäitsekkyyden, nöyryyden ja rakkauden tien valinnut ihminen on Luciferille kauhistus. Todistus siitä että ihmisen on mahdollista säilyttää hyvyys. Todiste hyvyyden lopullisesta voitosta. Oikein valinneet ihmiset toimivat todistajina vimeisellä tuomiolla...

      Maailma on Jumalan luomus ja Jumalan omaisuutta. Ihmiset toimivat omaisuuden haltijoina. Me olemme vastuussa sen turmelemisesta ja saastuttamisesta. Olemme vastuussa teoistamme ja itsestämme Jumalalle.

      Kyseessä on kamppailu sieluistamme, Jumalan luomistyön turmelemisesta... Aika on lopuillaan.

    • pohdiskelua

      Aivan sama kuin miettisi mitä on pohjoisnavan pohjoispuolella.

    • Sanoo hengestä:

      "Ja tomu palajaa maahan, niinkuin on ollutkin, ja henki palajaa Jumalan tykö, joka sen on antanutkin"

      Siis. Henki tulee Jumalalta.
      Henki on se joka eläväksi tekee"

    • Maija Poppanen

      Lapsilla on toki kiintoisia kysymyksiä, kuten miksi maapallolla on vain maha tai mihin avaruus loppuu. Tai missä olikaan meidän Mirri ennen syntymäänsä tai penkereelle ilmestynyt leskenlehti ennen kuin työnsi keltatukkaisen päänsä mullasta? Kuitenkin kyseisten kysymysten asettelussa piilee virhe. Sillä maapallolla ei ole mahaa eikä avaruus vastaa ihmiselle tyypillistä tilan, paikan, rajan tai ajan käsitystä. Jos avaruuden tutkiminen lienee vielä kovin keskeneräistä, ihmisen kehitys alkiosta sikiöksi ja vauvaksi tunnetaan sentään nykyään jo melko tarkkaan. Mitään erillistä henkeä ei meihin heitetä sen enempää kuin siihen leskenlehteen eikä se siis missään vaellakaan ennen elämäänsä tai sen jälkeenkään.

      Paljon kiintoisampaa kuin kuvitelmat on kuitenkin se mitä on saatu selville, kuten että kaukainen tähti, jonka valon kirkkaana yönä näemme, on saattanut sammua jo 200 vuotta sitten eikä siis ole enää periaatteessa olemassa mutta koska valonnopeudella kestää aikansa kulkea maapallolle näemme vielä tuon valon yli 200 valovuoden takaa. Samalla logiikalla on myös kiintoisaa tietää, että tyttösikiöllä on jo äidin kohdussa olemassa kaikki ne munasolut, joista osa tulee myöhemmin kiertoon ja joista muutamasta ehkä kehittyy joskus uusi ihminen. Elikkä tavallaan puolet minusta ja sinusta on jo ollut olemassa ennen oman emomme syntymää.

    • AVKT

      tavallisesti en lue muita, nyt olen.
      Koska ulottuvaisuuksia on paljon, en tiedä mikä on totuus, sillä aikaa mikä on ollut voi nähdä, ei kaikki, mutta lapset yleensä ja eläimet. Raamattua ei tiedä, mutta on ehkä "huone" jossa on odotus aika tulevalle elämälle, aikaa ei ole koska sitä ei voi mitata.

    • SamiA

      Sielujen kaivossa.
      Kun kaivo tyhjenee, aika loppuu.
      Tällä hetkellä syntyneitä on enemmän, kuin koskaan eläneitä.

      • Maija P.

        No jopas! Niin kuin sammakon poikasetko me siellä sielujen kaivossa uiskennellaan?


    • Murtunut saviruukku

      Kirjasta "Tunnuskirjana Pyhä Raamattu" s.97-98

      Jumala muovasi maan tomusta ihmisen ja puhalsi hänen sieraimiinsa elämän henkäyksen. Näin ihmisestä tuli elävä olento. 1. Moos. 2:7

      Tuo elämän henkäys oli elämää antava "Kaikkivaltiaan henkäys" Job 33:4 -elämän kipinä

      Mitä elämän henkäys sai aikaan? Kun Jumala muovasi maan alkuaineista ihmisolennon, hän suunnitteli ja muotoili kaikki elimistön osat: sydämen, keuhkot, munuaiset, maksan, pernan, aivot jne. Ne olivat kaikki täydellisiä - mutta elottomia. Sitten Jumala puhalsi tähän elottomaan aineeseen elämän henkäyksen ja "näin ihmisestä tuli elävä olento".

      maan tomu (alkuaineet) elämän henkäys = elävä olento eli elävä sielu.

      Tämä "elämän henkäys" ei rajoitu vain ihmisiin. Se kuuluu kaikille eläville olennoille. Raamattu osoittaa, että eläimissäkin on elämän henkäys 1. Moos. 7:15,22

      Se heprean kielen termi, joka on käännetty "elävä olento" tai "elävä sielu" (1.Moos. 2:7), on nefes hajjah. Tämä ilmaus ei tarkoita yksinomaan ihmistä, vaan sitä käytetään myös tarkoitettaessa vesieläimiä, hyönteisiä, matelijoita ja villieläimiä (1.Moos. 1:20,24;2:19)

      Nefes (olento, sielu) tulee verbistä nafas, jonka merkitys on "hengittää". Sen vastine Uuden testamentin kreikan kielessä on psykhe. "Koska hengitys on selvimmin havaittavia elämän merkkejä, nefes kuvaa ihmistä elävänä olentona, persoonana. Kun sitä käytetään eläimistä, kuten luomiskertomuksessa, se kuvaa niitä Jumalan luomina elävinä olentoina.

      On tärkeää huomata Raamatun sanovan, että ihmisestä tuli elävä sielu. Mikään luomiskertomuksessa ei viittaa siihen, että ihminen olisi saanut sielun - jonkinlaisen erillisen rakenneosan, joka luomisessa olisi yhtynyt ihmisruumiiseen.

    • olit.

      Etkös tuota tiedä: vitussa.

    • kuolematon sielu

      vain saat selville asioita tuonpuoleisesta.
      Olimme eräänlaisessa "lähtöterminaalissa", ja katselimme sieltä tulevien vanhempiemme touhuja.
      Yhdessä enkelien (eräänlaisen neuvoston) kanssa olimme valinneet karmaamme ja tulevaan tehtäväämme sopivan maan, olosuhteet ja vanhemmat.
      Ja sukupuolen.

      • kuolematon sielu

        ja meitä vanhempien tsiigaajia on joskus ollut jopa kahdeksan kappaletta kerralla.


    • miehen kupeissa.

      Naisen osuus tulee odottamisessa ja synnyttämisessä.
      Siis siitä ei mainita erikseen.
      Teidän perheessänne on aihetta ottaa Raamattu käsiin. Hyvänä apuna olisi Aapeli Saarisalon Raamatun sanakirja.
      Yksinkertaisesti voi myös pyytää Jeesusta tulemaan perheeseen sydämiin. Silloin kaikilla olisi taivastoivo ja pelko väistyisi.

      • ei vastausta

        ettei kristinuskosta löytynyt vastausta vaan
        jälleensyntymisopista.


    • maristronautti

      Kuopuksesi kysymys ei ehkä ollut mielikuvitusta, vaan hiljaista tietoa, muiston häivähdys siitä, että olemme olleet olemassa. Oma poikani (3,5v) selvitti asiaa näin tässä eräänä päivänä:
      " Ensin me ollaan pieniä, sitten me kasvetaan ja kuollaan ja sitten me ollaan taas pieniä ja kasvetaan, välillä voi joutua sairaalaan, että jaksaa kasvaa, sitten taas kuollaan ja ollaan taas pieniä..." Ja selvennykseksi tähän, että en ole puhunut hänen kanssaan siitä, mitä minun mielestäni tapahtuu, olen vain kysynyt hänen mielipidettään asiasta. Hän on myös aiemmin kertonut asioita ajasta "sillon kun mä olin iso..."

    • Anonyymi

      Jokisen tapsa imee usein kyrpää nykyään ykkös vaihtoehtona on Kari Linnan kyrpä

    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Puhut typeriä. Kuoleman jälkeen me kaikki menemme onttoon maapalloon! Terrastraalitasoilla jytää!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Puhut typeriä. Kuoleman jälkeen me kaikki menemme onttoon maapalloon! Terrastraalitasoilla jytää!

        Onpas meidän terrastraaliapina hereillä aikaisin!

        Nuku, että aivosi saavat riittävästi lepoa, muuten hukut sinne onttoon kalloosi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onpas meidän terrastraaliapina hereillä aikaisin!

        Nuku, että aivosi saavat riittävästi lepoa, muuten hukut sinne onttoon kalloosi.

        Huolesi on aiheeton. Me onton maapallon todelliseksi tietävät vietämme erittäin säännöllistä elämää. Irrotan lihakasani joka yö vähintään 8 tunnin ajaksi seikkailleksani terrastraalitasojen ihmeellisessä maailmassa. Aivan mahtavaa!


      • Anonyymi

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      2015
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1763
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1634
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1430
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      60
      1337
    6. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      18
      1298
    7. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1282
    8. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1264
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1221
    10. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      69
      1216
    Aihe