onko eteläsuomalaisia

miniöitä

joilla savolainen anoppi? Minä olen sellaisen riesakseni saanut.

Voi sitä kieroilun ja asioiden vääntämisen määrää. Mikään ei ole koskaan niin kuin sanotaan ja sovitaan vaan ihan niin kuin anopille itselleen sopii. Tosi raivostuttavaa, kun asioista ei voi puhua suoraan ja asiallisesti vaan kaikki on pelkkää kieroilua ja sanojen vääntämistä. Ja koko elämä pyörii vain oman navan ympärillä - koskaan ei kiinnosta toisten ihmisten kuulumiset tai uutiset. Niin kauan on rouva tyytyväinen, kun me muut maan matoset muistamme pyydellä anteeksi olemassaoloamme ja osoittaa kiitollisuutta hänelle siitä, että hän suvaitsee edes olla samassa tilassa meidän kanssamme.

Tosi raskas ihminen!

15

984

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lähtöisin

      täältä etelä-pohjanmaalta, ei täällä enää niitä rehtiä ja suoria naisia ole, eikä varsinkaan niitä vanhoja naisia jois asuus se paljon mainostettu viisaus.

      • anopin juuret onkin

        jostain sieltä päin :-)


    • x-anopin retale

      Moi, Kuule täällä on etelä/länsi suomalainen mies jolla oli aikanaan savolainen anoppi. Se mitä kirjoitat pitää paikkansa minunkin kohdalla - siis siltä osin mitä x-anoppini edes vaivautui puhumaan minulle. Eukko oli täysi kusipää! (anteeksi tämä suora ilmaisu). Minulle ja eron jälkeen lapsille tämä savolaiseukko on todennut päin naamaa: olet täysin vieras. Ikävintä tässä on, että lapseni ovat saaneet myös kuulla eron jälkeen tälläistä. Ennen naimisiinmenoa tapailin pitkään hämäläistä naista. Henen äitinsä oli loistotyyppi! En voi näin jälkikäteen muutakuin todeta, että menin täysin väärän naisen kanssa naimisiin. En siis tarkoita anoppia :) Eräs ihminen totesi minulle kerran: kun menet naimisiin, et mene naisiin vain siippasi kanssa vaan myös hänen sukunsa. Se pitää todellakin paikkansa.

      • alkuperäinen.............

        mun anoppi on myös sanonut tyttärelleni (3v), että "sinun äitisi ei ole minulle minkään arvoinen". Siis ihan itse olen tämän kuullut. Siellä taitaa olla sellainen meininki, että jos ei jostakusta pidetä tai tulla toimeen, niin sitten se ihminen mitätöidään eikä yritetäkään tulla toimeen. Joo, mulla oli ennen miestäni kolme varsinaissuomalaista anoppiehdokasta ja kaikki ihan upeita tyyppejä ja tultiin hyvin juttuun. No, jossain oli juuri juttu siitä, että varsinaissuomalaisten ja savolaisten geneettinen ero on suurempi kuin varsinaissuomalaisten ja keskieurooppalaisten. Joten, ehkä se selittää jotain...


    • vaan...

      paha Pohojalaanen!

    • miniäxi

      ihan järkyttävää......en suosittele.

    • minävaan

      Meillä anoppi ei ole koskaan minua hyväksynyt. Eri on ollut eri anoppi ehdokkaiden kanssa. Heidän kanssa on voinut jutella ja keskustella ja vitsailla mutta ei tämän. Syö ruoat kaapista käydessään, sotkee (oikeasti) kirjaimellisesti. Hänen luonaan ei voi edes olla liinaa pöydällä etten minä vain sotkisi. näin on sanonut. Ja en todellakaan ole sotkuinen. Hän juttelee vain ja ainoastaan pojalleen, näyttää asioita niin että varmasti olisin ulkopuolinen. Mennessämme hänen mökilleen, ja kun kysyttiin tuodaanko kaksi pulloa viiniä tullessamme, haluaako hän, mutta hän ilmoitti että ei halua. joten toimme vain muulle porukalle, eli yhden pullon.noh, anoppihan lipitti melkein koko pullon itse. ja itse ottamalla. kysymättä. myös kysyttiin, otetaanko omat peitot mukaan vai ei, hän ilmoitti ettei tarvitse, hänellä on. kun saavuimme, hän ilmoitti että muille on, minulle ei. se siitä. en enää sinne mene. en väkisin tyrkytä seuraani. Hän tietää myös ainoan ruoka-allergiani, niin joka kerta, hän tekee ruokaa jossa nimenomaan tuota raaka-ainetta on ja paljon. joka kerta hän muka unohtaa. soittelee pojalleen mm. ottaako hän tietokoneen mukaansa kun menee mökilleen. tai ottaako hän kumisaappaat....ihan kun ketään kiinnostaisi? huomionkipeä muija!

    • sellasta3

      juu, meillä myös sama. ei ole anoppi hyväksynyt tässä vuosien varrella. aina vain samanlainen kylmä. Parasta asiassa on, että hän haukkuu savolaisia, kuinka kieroja ja inhottavia ihmisiä ne ovat ja kylmiä...mutta ei näe sitä että itse on samanlainen. Hän on sellaisten ihmisten kaveria joista voi hyötyä jotain, muiden ei. hänen lempi puuhaansa on se, että hän esittää kysymyksen, vaikkapa ihmetelläkseen, missä jokin saari sijaitsee. jos tiedän, niin olen yleensä vastannut vain että minun mielestäni/muistaakseni se on siinä ja tässä ja lähellä sitä mannerta ym. no, hän esittää oman mielipiteensä, sijainnista, poika komppaa aina äitiään näissä. noh, sitten hän jostain asian tarkistaa jossain vaiheessa ja kailottaa kovaan ääneen kuinka hän ja poikansa oli oikeassa ja minä olin ihan metsässä, vaikka todellisuudessa asia on ollut toisinpäin. sillä mikäli en varmaa vastausta tiedä, niin yleensä kyllä sen myönnän ja sanon että en tiedä. noh, hän ei sitä voi tehdä.
      Sähköposteja vaihtuu hänen ja pojan välillään kymmeniä päivässä, ja illalla pitää hänelle vielä soittaa, kysyäkseen hänen kuulumisia, muiden kuulumisista hän ei ole kiinnostunut vaan lopettaa puhelut lyömällä luurin korvaan kun on saanut asiansa pälätettyä. nykyään hänen äänensäkin jo saa karvat nousemaan.

    • anopiton

      No kurkatkaapa tuonne anoppi-appi-palstalle!
      Siellä sitä on anoppia aina Hangosta Petsamoon, Perähikiän perukoilta Helsingin Bulevardille. Ja kaikki, ihan kaikki kamalia käpyhaukkoja ja notia! :-D

      Anoppi on anoppi vaikka voissa paistais! :-D

      • hauskaa :D

        "anopiton" No tässähän sitä just ollaan siellä anoppi ja appi palstalla :D


    • rgegr

      Joskus sitä toivoo että voisi ottaa jonkun vanhoista anoppiehdokkaista ja vaihtaa sen nykyiseen. Harmi kun anoppiaan ei voi vaihtaa.

    • Huh huh

      Parikymppiseksi asti olin sitä mieltä, että kaikki ihmiset ovat samanarvoisia erillaisuuksista huolimatta. Astuimpa sitten sisään savolaisten ovesta! En ymmärtänyt edes kieltäkään! Olisi pitänyt siinä vaiheessa kääntyä ja painaa ovi tiukasti kiinni jälkeensä, olisi säästynyt paljolta ikävyydeltä ja pitäisi ehkä ihmisistäkin enemmän.

    • toisenlainen1

      No nuo luonteen piirteet ei varmaan johdu siitä että anoppisi on savolainen...meinaan äitini on savosta, eikä hän ainakaan ole tuollainen kin anoppisi. Äitini on rakastava ja hän ei koskaan valehtele eikä kieroile tms. Olen kyllä kuullut sanonnnan että "savolainen ei oo ihminen eikä lapikas oo saapas", mutta tuo ei näköjään koske kaikkia :) Äiti on myös minijöilleen ollut aina hyvä ja hoitanut lapsia kun on pyydetty, mutta ei ole koskaan tuppautunut kenenkään lastensa elämään.

    • savolaisminiä

      Minun anoppini on Hämeeseen asutettu Karjalan siirtolainen. Ja varsinainen hirviö, kuin suoraan pilanäytelmästä! 35:een vuoteen ei löytänyt muuta kuin haukkumista, moittimista ja motkottamista tekemisistäni. Tarkasti joka käynnillä kaapit ja komerot, kokeili pölyt sormella ikkinalaudalta, vaikersi lastenhoidostani ym tekemisistäni, rahankäytöstäni, jne, jne. Ja miehen ollessa paikalla ei herttaisempaa mummelia löytynyt maan päältä.
      Jotta eivätpä ilkeys ja kierous todellakaan ole pelkästään savolaisten ominaisuuksia!

    • etete3

      itselläni karjalan juuret omaava joka asuu savossa, ja haukkuu savolaisia. itse on ehkä jopa pahempi.moittii minua ja käskyttää "tee sitä ja tätä", kuitenkin teen oma-aloitteisesti asioita enemmän kuin hän koko viikolla, ja kun on jotain muita paikalla, niin on herttaista muijaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

      Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
      Maailman menoa
      328
      2816
    2. Vernu Vasunta

      On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
      Suomussalmi
      100
      2114
    3. En kelpaa sinulle

      Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
      Ikävä
      120
      1610
    4. Taidat vanhempi nainen

      Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
      Ikävä
      73
      1154
    5. Hetkeäänkään miettimättä ottaisin sinut

      Mutta mitä mieltä miehesi siitä olisi?
      Ikävä
      71
      1022
    6. Olisi kiva tietää miksi pidät minusta?

      Miehelle kysymys :)
      Ikävä
      61
      983
    7. Voi nainen...

      Kun luovutit meistä liian aikaisin, just kun aloin oppimaan sinua. Jos oisin alussa jo lukenut aiheesta oisin voinut toi
      Ikävä
      41
      950
    8. Venäjä aikoo yksipuolisesti muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa

      Venäjä aikoo muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa Venäjän saarten eteläpuolella. Ylen jutussa kerrotaan mm.
      Maailman menoa
      146
      908
    9. Suomi lähettää tarkkailijoita merialueelle

      Venäjä on ilmoittanut aikovansa ylittää Suomen merialueen rajat kysymättä lupaa kertomalla että Suomen merialueen raj
      Maailman menoa
      290
      842
    10. Naiselle kysymys

      Mitä oikein näet minussa?
      Ikävä
      40
      744
    Aihe