Miles Davis on

suurin

Taannoin oli esitetty että Amstrongin Louis olisi suurin muusikko. Kehtaan olla eri mieltä. Totta kai Miles Davis on musiikin tunnetun historian suurin tapaus. Fakta on ja pysyy tällaisena.

14

665

  Vastaukset

  • Taannoin oli esitetty että Davisin Miles olisi suurin muusikko. Kehtaan olla eri mieltä. Totta kai John Coltrane on musiikin tunnetun historian suurin tapaus. Fakta on ja pysyy tällaisena.

   • Kertokaapa herrojen Davis ja Coltrane albumit, joista kannattaa aloittaa tutustuminen tuotantoihinsa.   • iaerpoiglögnbkmd kirjoitti:

    Kertokaapa herrojen Davis ja Coltrane albumit, joista kannattaa aloittaa tutustuminen tuotantoihinsa.

    Miles Davisin tuotantohan on aika laaja käsite, sillä Bitches Brew'n jälkeen herra ei enää palannut perinteisen akustisen jazzin pariin.
    Mutta Kind Of Blue olisi mielestäni hyvä aloituslevy.


   • No mutta kyllä nyt on sillai että ei ne amerikan pojjaat ole paljon paskaakaan. ettekö tienneet
    touhottajat että siellä tukholmasa on ne nalenit moseksenbackit ja fasinngit ja Köpiksessä ne montmartret jne. Ja sitten jumankauta, red mitchell oli ja asui tukholmassa ja viihtyi 25 vuotta ja sehän se vasta maailmankuulu oli ja muusikko. Ja ihan tossa naapurissa.
    Joo ja sitten dexter gordonki asui köpiksessä kuten ben webster. että siinä sitä vasta oli muusikko se ben webster. Että kyllä ne parhaat levyt löytyy ihan tästä lähiympäristöstä. Kuten stamppenista ja montmartresta ja sieltä mitä lie tulee esille aarteita. Stten on paljon tuolla euroopassa kuten jazz festarreilta ja televisiosta. Katto vaikka blues into closet jim hall ja mitchell ja attila zoller daniel humar. Ihan kamalasti on musaa kun saisi ne arkistoista esille.

    Niin ja onhan Joe Passikin käynyt Fasingissä plus paljon muuta Voi voi vaikka mitä on ollut ja on vieläkin. Kysymyshän on onko laittaa milesia taI JOHNIA RINNALLE ESIM STAN GETSIN VIIMEISEEN KONSERTTIIN JOSSA JO PIANISTIKIN ON ihan mahtava.

    joo lisää keskustelua ja pikku kinastelua toivoo
    ja ONKO jazzista kiinnostuneita naisia olemassakaan ?

    limmo


   • Mutta herranjestas Te, mitä Te plörisette täällä palstalla. Kyllä se nimittäin on sillai että Larry Coryell on se paras jazz musikko kautta aikojen. Oletteko katsoneet hänen Kalevala tulkintansa Larryn sanoihin ja sovitukseen Love has come here to stay. Siinä sitä musiikkia on.
    googlelta löytyy se muutaman painalluksen jälkeen. se on melkein yhtä hyvä kuin Red Baron Trio missä mitchell ja Baron soittavat ihan punaisena.....

    limmo


  • Louis oli ensimmäinen, joka 'lauloi' ja tulkitsi läpi soittimensa ja toi aivan uuden ulottuvuuden etenkin kaikille puhaltajille soittimen hallintaan. Siinä mielessä Miles on vain Louisin yksi lapsi. Niille, jotka soittavat ihmiskehosta kaukaisempia soittimia (kitaroita, rumpuja...), tämä voi olla eri akselilla oleva asia.

   • Joo hitto viekööt eihän se nyt niin ole. Eihän Louis ollut kuin kauhea piereen. Mileskin mutta sitten duke ja count. Nehän oli jotain. ajatella cootie willjams ja jog´hny hodges ja koko bändi ja latrissa istui louis bellson.
    Hyi hitto vikööt. Olihan jotain Joo ja sitten ne yhden ihmemiehen Joe Pass yhtyeet, että ei nyt tiedä kuka mitäkin on.

    Pyhiä

    limmo


  • no nih, no nih, johan on taas mielipiteitä kerrakseen...kukahan ois musiikin kuningas. No tietysti kaikkien meidän oma GOD sieltä Ferryday Lousianasta lähtöisin. Kumarretaan kaikki, elävälle legendalle!

  • Vaikea sanoa. Molemmat oli hanuriin puhaltajia.

  • Armstrong oli korkeammalla. Se kävi kuussa.

  • Miles oli fantastinen. Hänen ``laiskuutensa`` säveltäjänä antoi bändikavereille tilaisuuden loistaa. Loputtomassa skaalojen toistamisessa on tietysti vaara että se alkaa maistumaan vaskelta. Oma suosikkini on ``In a silent way``

  • Kyllähän Miles Davis on ihan paskaa paitsi alkuaikoien tuotanto. Ylimielinen narkkarikusipäämulkku joka ei jaksanut itse edes soittaa vaan keskittyi vittuilemaan muille.
   Ilmekin kuin sammakolla koska pää oli huumeista sekasin.

  • Kyllä tietääkseni Big Joe Turner oli suurin - ainakin kokonsa puolesta ja Shake Rattle and Roll on klassikko!

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Martina jatkaa säälin kerjäämistä, kaikki on Stefun syytä

   Martina jatkaa säälin kerjäämistä ja myynnin kasvattamista tällä kertaa MeNaisissa. Odotettu valkopesuhaastattelu on ilmestynyt, onnittelut kaikille j
   Kotimaiset julkkisjuorut
   217
   5852
  2. Kuinka keskustella rikoksista Suomi24:ssä

   Hei kaikille! Suomi24 on aina ollut paikka, jossa keskustellaan laajasti monenlaisista aiheista. Uutiset, ihmissuhteet ja elämän koko kirjo näkyy pal
   Suomi24 Blogi ★
   55
   2407
  3. Maisa jatkaa Jari-Matin mollaamista

   Seiskassa avautuu Maisa taas JM:n ”pettämisestä” (kätevästi unohtuu että maisa oli se varsinainen pettäjä) ja ”taloussotkuista”. On kyllä muijalla po
   19
   1259