SAKSOFONISTA..

emsku

AUTTAKAA SAKSOFONISTIT!!!

Olen tässä jo muutaman vuoden haaveillut saksofonin soitosta. Olen päässyt kokeilemaan soitinta ja muutenkin soittokokemusta ja "musiikkikorvaa" löytyy mm. viulusta ja pianosta.

Musiikkiliikkeissä kuunneltuani ja kokeiltuani olen mieltynyt tenoriin joka on kuulemma aloittelijalle hieman vaativampi kuin esim. altto.

Soittamisen halu on ajoittain kova ja muutaman tunninkin ajattelin alkuun ottaa mutta suurimmaksi ongelmaksi on muodostunut oikean soittimen löytäminen:perinteisestihän foni on "kultainen" ja kun en voi sietää sitä väriä niin...ehkä pinnallista mutta kuitenkin niin tärkeää olisi että soitin olisi "hopeinen"!

Jostain liikkeistä ja netistä olen jotain onnistunut löytämään mutta hinta tulee usein vastaan, ajattelin alle 2000€ fonia.

Nytpä kyselenkin vinkkejä mistä löytää unelmien soitin, kannattaako ostaa uusi vai käytetty, onko hirrmu vaikea soittaa..ym. mitä vaan tulee mieleen.KIITOS!

11

3626

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jonkun sortin

      Ilmeisesti alttosaksofonia todellakin on jossain määrin helpompi alkaa soittamaan, koska niin suuri osa sillä aloittaa. Itse aloitin tenorilla, johon kuitenkin totuin aika nopeasti. Alttoakin kokeilleena voin sanoa, että tenorissa on huomattavasti enemmän sitä niin sanottua "munaa" =). Ja tottahan toki aloittamista helpottaa jos löytyy jonkinmoista aiempaa kokemusta musiikin saralla.
      Mutta tuo ongelmasi, saksofonin väri, on minulle kokonaan uusi ongelma. En ole tavannut vielä ketään, jolle se olisi ongelma. Ilmeisesti mahdollista kuitenkin sekin ;). Tietenkin mieltymyksiä on ja saakin olla. Itseäni himottaisi saada vanha vehje josta olisivat lakkaukset jo kuluneet pois, tai sitten joku uusvanha peli. Mutta joka tapauksessa, liikkeellä on hyvin paljon hopeisiakin foneja (varmasti myös alle 2000€), joita ei auta kuin etsiä. En voi enempää sanoa kun ei ole torvenvaihto ihan heti ajankohtainen. Kannattaa vaan pitää silmät auki ja kysellä aktiivisesti liikkeistä (ehkä ulkomailtakin).
      Jos fonin saat niin kyllähän sitä aina soittamaan oppii, se tuskin muodostuu ongelmaksi.

    • fonisti

      Tenori vaatii vähän enemmän keuhkoja, mutta se on helpompi saada soimaan, sillä se ei vaadi yhtä tiukkaa ansatsia (huulten ym. tekemää työtä). Tenori on saundiltaan monipuolisin, seksikkäin jne. Tosin jos aiot soittaa poppia tai muuta munattoman saundin musiikkia, niin altto on kai parempi. Jazz, blues, balladit, rock jne. on tenorin heiniä.

      Mutta kaikkiahan sitä tulee lopulta soitettua barista sopraanoon kumminkin, jos vain rahaa on ostaa...

      • fonisti

        Saksofoni on sellainen easy to get going, hard to master. Eli otteet ovat puhaltimista kaikkein helpoimmat, kohtalaisen soundin saa nopeasti jos jaksaa harjoitella säännöllisesti ja joskus vähän kurinalaisesti (skaaloja, etydejä jne. mutta ei liikaa). Erilaisia uusia saundeja ja kikkoja riittää opeteltavaksi loppuelämäksi. Monipuolisin ja hienoin soitin mitä löytyy!

        (Olen soittanut vanhainkodeissa, kirkoissa, baareissa, ulkokeikoilla, kadulla jne., ja joka tilanteeseen löytyy saundi ja fiilis. En tiedä mitään muuta soitinta joka pystyy samaan ja kulkee vielä mukana.)


      • fonisti
        fonisti kirjoitti:

        Saksofoni on sellainen easy to get going, hard to master. Eli otteet ovat puhaltimista kaikkein helpoimmat, kohtalaisen soundin saa nopeasti jos jaksaa harjoitella säännöllisesti ja joskus vähän kurinalaisesti (skaaloja, etydejä jne. mutta ei liikaa). Erilaisia uusia saundeja ja kikkoja riittää opeteltavaksi loppuelämäksi. Monipuolisin ja hienoin soitin mitä löytyy!

        (Olen soittanut vanhainkodeissa, kirkoissa, baareissa, ulkokeikoilla, kadulla jne., ja joka tilanteeseen löytyy saundi ja fiilis. En tiedä mitään muuta soitinta joka pystyy samaan ja kulkee vielä mukana.)

        Kannattaa ehdottomasti hankkia joku fonisti mukaan kun etsit soitinta. Kalleimistakin malleista löytyy surkeita yksilöitä ja kohtuuhintaisissa voi olla helmiä. Varsinkin käytetyn osto on todella tarkkaa hommaa.

        Lisäksi soitin on yksilöllinen, joten paras olisi jos saisit pariksi viikoksi pelin lainaan/vuokraan. Sen jälkeen olisi paljon helpompi ostaa.

        Suukappale on täysin henkilökohtainen. Hinta ei kerro juuri mitään eivätkä toisten ihmisten mieltymykset. Siihen kannattaa todella käyttää aikaa ja etsiä.


    • Annika

      Olen soitellut tässä musiikkiopiston alttofonia muutaman vuoden ja oon nyt ajatellu oman soittimen ostamista. Oon aina himoinnu tenorifonia just sen soundin takia (se on ehdottomasti maailman seksikkäin soitin) Asiasta kukkaruukkuun, ainaki miulle tuli semmonen ongelma eteen, ku kokeilin soittaa tenoria, et fysiikka yksinkertasesti loppu kesken. Miulla on aivan liian pienet kädet tenorin soittamiseen, sillä läppien välit on aivan liian suuret miulle eikä pikkurilli meinaa millään ylettää esim. gis:ään =) Nyt työ sit naureskelette siellä :) Eli miulle jäi tuo tenorin soittaminen ihan haaveeks *niisk* Pitää vissiin pyydystää semmonen mies joka osaa soittaa tenoria ;)

    • emsku

      Kiitti kaikille jotka vastaili.. Etsintä jatkuu!

    • eppu

      Mikäli uskallat tilata postimyynnistä, niin suuresta saksalaisesta nettikaupasta löytyy mm. Keilwerth-merkkistä tenorifonia hopeanvärisenä hintaan 1369 e, mihin kuuluu myös suukappale ja kotelo. Lienee ihan hyvä saksalainen valmistaja tuo Keilwerth, itselläni ei tosin ole kokemusta merkistä.

      http://www.netzmarkt.de/thomann/thoiw3_artikel-146902.html
      (tuossa kuvassa kyseinen soittopeli näkyy tosin olevan kullanvärisenä)

      Itse olen kyllä asioinut Thomannin kanssa useasti, paketit tulevat nopeasti (jos on varastossa, kannattaa varmistaa etukäteen!), postikulut ovat edullisia ja palvelu pelaa suomeksi.

      Kullanvärisiä löytyy tuolta toki edullisemminkin :-)

      • jh k

        Itse ostin uuden alto saksofonin suomesta ja sain halvemmalla mitä saksassa olis maksanu... Kannattais mennä Soitinlaineelle kattelee.. merkkikin oli tuo sama Keilwerth... ja tosi hyvä onkin...


      • Lightstorm
        jh k kirjoitti:

        Itse ostin uuden alto saksofonin suomesta ja sain halvemmalla mitä saksassa olis maksanu... Kannattais mennä Soitinlaineelle kattelee.. merkkikin oli tuo sama Keilwerth... ja tosi hyvä onkin...

        Tere.

        Nuo ST-90 sarjan Keilwerthit valmistetaan tiettävästi taiwanissa eivätkä ole ihan niin hyvää laatua kuin SX (jotka tehdään saksassa) ja muut mallit. Tosin kukaan ei ole sanonut että ne huonojakaan olisi. Halpoja ainakin, joten aloittelijalle luultavasti erittäin hyviä.

        -Lightstorm


    • minä tyttö 12 vee...

      Eli kertokaas ammatti-ihmiset nyt saksofonista minulle!! Paljon maksaa? Mistä saa tunteja? (taustaa klarinetista ja pianosta) Kannattaako alkuun ostaa oma? ym... Haluisin alkaa soittaa saksofonia koska siinä on niin ihana ääni. Mutta Pieksämäen seudulla ei taida löytyä opetusta... Ja maksaahan se soitinkin... Oon kuullu myös että saksofoni ois ihan helppo soitin...? Riittääkö minun keuhkot jo siihen soittimeen? Kiitos jo etukäteen!!

    • Joku tyyppi

      Suosittelen ettet tilaa mistään vaan käyt paikan päällä kattelemassa sillä niiden soitinten laatua ei voi tietää. Ite kävin ostamassa musiikkikullakselta ja siel oli kaks saman merkkistä ja ne oli samaa mallia, oktaaviläppä oli ihan eri kohassa toisessa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      34
      2398
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      8
      1912
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      17
      1373
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      8
      1260
    5. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      21
      1235
    6. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      17
      1171
    7. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1101
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      7
      1055
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      6
      1034
    10. SOSIALI DEMOKRATIA

      AATE , JOKA ETENEE.
      15
      1014
    Aihe