Apua!

Liemessä

Mut sanottiin yt-neuvottelujen yhteydessä irti jokunen kuukausi sitten. Nyt työnantaja soitti ja tarjosi kesätöitä n. puolella palkalla siitä mitä aiemmin sain. Laskin että palkka olisi luultavasti pienempi kuin ansiosidonnainen. Eikö tälläinen ole laitonta? Saanko karenssin jos kieltäydyn? Niin, enkä valitettavasti ole liitossa, vaan työttömyyskassan jäsen.

3

982

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • kysy kysy

   Olisit tehnyt itsellesi palveluksen ja jättänyt vastaamatta hänen puheluunsa. Kyllä tuo hämärältä kuulostaa. Ota yhteyttä työsuojeluvaltuutettuun ja kysy hänen mielipidettä asiaan.

  • Entinen inssi

   Terve!

   Kuulostaa hyvin tutulta kyllä. Vallan tylsät ja totiset irtisanomisilmoitukset, aamulla ei työnantajan puolesta edes "Huomenta"-sanaa sanottu, kehdattiin kehua että "kyllä nyt on paljon hyviä avoimia työpaikkoja auki tällä seudulla" juuri aamulla olin katsonut tilanteen 3 kpl löytyi sopivia joista nekään ei omanalan tietämyksen sisällä :)

   Kk päästä tarjottiin kesätöitä, kovasti soiteltiinkin. Eka kerralla muka olin kiinnostunut asiasta ja leikin työpaikan kiinnostavuutta :) Lopuilla kerroilla en edes vastannut. Ilmoittivat kuitenkin että "voi voi, erittäis hyvä ja loistava kesätyötilaisuus meni ohi suun, valitsimme opiskelijan" Palkka alle puolet normaalista, epäsäännölliset työajat (1 kertaa ehkä viikossa) ja niin edelleen.

   En jaksanut edes kiinnostua asiasta olisiko laiton tai ei - samapa se minulle.

   Hyviä puolia on enemmän irtisanomisessa enemmän kuin huonoja: pitkä yli 5kk kesäloma, en tykännyt koko firmasta enkä kyseisestä työstä että tavasta käsitellä markkinataloudessa työntekijöitä, en pitänyt siitä pintaliito asenteesta joita monet kuvitteli saavan ison firman nimellä itselleen, saan hienon loman eikä edes taloudellisesti eroa töissä olelmistakaan, sain uuden paremman työ millaisesta olen edellisen kerran hakiessa aikonutkin, palkka nousi reilusti.

   Huonoja puolia ei tule nyt mieleen :)

   En ole katkera enkä vihainen. Lähinnä se oli huvittava tilanne, rennoin mielin kun asian ottaa.

   Häntä pystöön, ehkä irtisanomisesi tarkoitus on aloitus jossain paremmassa paikassa töissä ja se on jonkun muun hyvän alku sinullekin kaikkien muiden joukossa. Tsemppiä ja nauti lomasta!

  • Nimimerkki:

   Ei tuossa mitään laitonta ollut. Oikeasti työnantajan oli pakko tarjota paikkaa sinulle, jos olit irtisanottu tuotannolisista ja taloudellisista syistä. Aika oli muistaakseni puoli vuotta, jonka aikana työnatajan on tarjottava entistä työtä vastaavaa työtä irtisanotulle ennenkuin voi tarjota työtä "ulkopuoliselle".

   Tarjouksen sisältö, jos se oli kertomasi mukainen, oli vain muodollisuuden täyttäminen eikä työtarjous.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Paras olisi vain unohtaa

   Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
   Ikävä
   81
   1760
  2. Voisitko laittaa

   Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
   Ikävä
   76
   1384
  3. Suomalaisia naisia lennätetään seksimatkoille

   https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/1f5f5e20-8c36-4907-9640-8e0c3b017c5a Gambia on jo vuosia ollut yhtä kuin munanhaku ma
   Lieksa
   189
   1313
  4. Mietitikö nainen koskaan

   Miksi me ollaan päädytty tähän pisteeseen. Lähestmistapaa ei ole. Tarvitaanko me oikeasti enää tätä.
   Ikävä
   106
   1298
  5. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

   Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
   Ikävä
   163
   1081
  6. huono omatunto

   johtuu siitä, että minulla on tunteita sinua kohtaan. Se vaikuttaa asiaan. Kaipasin sinua tänäänkin.
   Ikävä
   64
   1063
  7. Päätin juuri että

   En odota että meidän välillä enää tapahtuisi mitään. Tämä on aivan liian monimutkaista ja kyllä sinäkin olisit joskus mi
   Ikävä
   32
   912
  8. Onnistuit sohaisemaan mua

   Kaikkein herkimpään kohtaan ja kyseenalaistamaan mun luottamuksellisuuden. Kun sitä ei ole niin ei ole mitään muutakaan
   Ikävä
   62
   886
  9. Huomenna se

   Tulee kohta, odotatko?
   Ikävä
   61
   836
  10. Mitä kaipaat

   Usein elämässäsi
   Ikävä
   94
   804
  Aihe