"Mies ei puhu tunteistaan"

Onko näin?

Onko niin, että naisen valittaessa siitä että mies ei puhu tunteistaan, hän tarkoittaa nimenomaan sitä, ettei kuule mielestään riittävästi tunteenosoituksia nimen omaan häntä, naista kohtaan - eikä suinkaan sitä, että hän haluaisi kuulla enemmän miltä miehestä ylipäätään tuntuu? Tähän johtopäätökseen olen itse tullut, kun olen itse yrittänyt vastata tuohon tunteista puhumattomuuteen nimenomaan puhumalla omista tunteistani yleisesti ja naisen vastaus tähän on ollut aika...odottamatonta. Sen sijaan, jos olen itse ollut tavallista tunteikkaammassa ja romanttisemmassa vaiheessa nimenomaan naista kohtaan, en muista kertaakaan tätä tunteista puhumattomuudesta valituksia kuulleeni. Ja näin on tapahtunut useamman kuin yhden naisen kanssa ollessa. Miten on, onko olettamukseni oikea?

41

5370

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ol.

      Itselleni olisi paljon tärkeämpää kuulla useammin mitä miehelle kuuluu kuin saada jotain päivityksiä siitä kuinka paljon se tänään rakastaa minua. Mutta kaikki vastaukset mitä kuuluu, mikä fiilis, miten menee, onko kivaa, pelottaako, vituttaako, ahdistaako, huvittaako tms. -tyyppisiin kysymyksiin on jotain väkinäistä möhinää ja maksimissaan yksi sana. Saati sitten, että mies itse kertoisi oma-aloitteisesti fiiliksistään jotain tiettyä asiaa tai tilannetta kohtaan.

      • ..........

        Minusta rakkaus ja välittäminen tulevat paljon paremmin esille teoissa ja käyttäytymisessä kuin puheessa. Huomionosoitusten sijaan kuulen mielelläni, miten miehellä menee ja mitä tuntemuksia vastaantulevat asiat hänessä herättävät. Kaikkea ei tietenkään tarvitse raportoida, eikä tunteiden kuvailun tarvitse olla eksaktia muutenkaan. Usein se kaikkein tarpeellisin keskustelu käydään juuri silloin, kun joku asia tai tapahtuma herättää jotain epämääräisiä, hankalasti hahmotettavia, mutta kuitenkin merkitsevän oloisia tunteita. Sanotaan nyt vaikka, että jos haluaisin miehen tulevan seuralaisenani ystäväni häihin, mutta hänestä se on epämiellyttävä ajatus. Silloin olisi hyvä puhua tunteistaan ja vähän eritellä niitä sen sijaan, että tulee sinne tilaisuuteen murjottamaan :)


    • Muttamuttamutta

      Tämä riippuu siitä, miten vakaalla pohjalla (eli miten turvatuksi nainen tuntee suhteen) suhde on. Jos nainen toivoo kosintaa, hän toivoo, että mies kertoisi, mitä toivoo tulevaisuudelta ja tuntee naista kohtaan. Eli puhuu tunteistaan naista kohtaan. Jos ollaan jo naimisissa, niin nainen varmasti haluaa tietää, mitä mies tuntee eri asioista tai tilanteista. Miltä miehestä tuntuu olla töissä, miksi mies on ärtynyt, mistä hän on iloinen, miksi hän potkii ovea, miksi häntä ei näy kotona jne. Eli nainen haluaa selityksen miehen käyttäytymiseen, joka on eittämättä yhteydessä miehen tunteisiin. Esimerkiksi mies on pahalla päällä, eikä kerro miksi. Nainen haluaisi, että mies kertoo tunteistaan, koska hänelle tulee tunne, että hän itse on esimerkiksi tehnyt jotain, mikä on aiheuttanut miehen pahan olon. Nainen haluaisi auttaa miestä pääsemään pahasta olosta pois.

    • JuupaJaapaJoopa

      Tuo on aika yksilökohtainen juttu, joka jakaa mielipiteet kahteen osaan. Juuri tuohon, että haluaa kuulla miltä miehestä tuntuu taikka että mies osoittaisi rakkauttaan enemmän. Miehet ovat vain monesti se "kovempi" puoli, joka ei niin usein tunteitaan osoittele kuin naiset. Kun naiset tekevät sitä, odottaisivat he tietenkin että miehetkin tekisivät myöskin sitä. Joskus sitten turhauttaa varmasti, jos ei saa ns. "saman" verran takaisin, vaikka tunteet molemmilla yhtä vahvat ja samat olisivatkin. Miehet nyt vain ovat sellaisia, että tunteet ovat siellä jossain, vaikka ei niitä kaiken aikaa olisikaan näyttämässä. Joten tuon.. "Mies ei puhu tunteistaan" voi aikalailla ymmärtää jokotai. Mitä kukakin haluaa kuulla. On ymmärrettävää, että teot todistaa ja jos naiselle osoittaa hellyydenosoituksia, tämä siinä myös tietää sen mitä mies tuntee, kun tällaisia osoituksia osoittaa. Siinä vaiheessa ei tarvitse kysellä miltä miehestä tuntuu, kun se heijastuu siinä hellittelyssä. Luulisin?

      • Onko näin?

        Jos mies helliteleekin naistaan, niin eihän se tarkoita, että hänellä on kaikki maailmassa hyvin? Töissä voi vallan hyvin olla kireää, tai jokin muu asia miestä suuresti ahdistaa, ja se muualla koettu ahdistus vaan hakee ihan omista tarpeista hakemaan tukea naisesta esimerkiksi nyt hellyyden kautta. Jos näin nyt sattuu olemaan ja alkuperäinen olettamukseni on oikea, niin silloinhan naisen mielestä kaikki on parhaimmillaan, kun itse asiassa miehellä meneekin huonosti?


      • ..........
        Onko näin? kirjoitti:

        Jos mies helliteleekin naistaan, niin eihän se tarkoita, että hänellä on kaikki maailmassa hyvin? Töissä voi vallan hyvin olla kireää, tai jokin muu asia miestä suuresti ahdistaa, ja se muualla koettu ahdistus vaan hakee ihan omista tarpeista hakemaan tukea naisesta esimerkiksi nyt hellyyden kautta. Jos näin nyt sattuu olemaan ja alkuperäinen olettamukseni on oikea, niin silloinhan naisen mielestä kaikki on parhaimmillaan, kun itse asiassa miehellä meneekin huonosti?

        Huomaa jako kahtia: tunteista puhuminen = huomionosoitus naiselle JA tunteista puhumien = mies kertoo, mitä hänelle kuuluu. Kaksi eri asiaa. Hellittelemällä menee monessa tapauksessa paremmin perille se viesti, että mies tykkää naisesta. Puhumalla taas selviää paremmin se, mikä ja miksi miestä ahdistaa, esimerkiksi nyt sitten vaikka töissä.


    • sinulle:

      ei ole.

    • noin mene....

      Jos minä sanoisin, että "mies ei puhu tunteistaan", niin tarkoittaisin, että hän ei puhu ongelmistaan. Eli miehellä ei ole hyvä olla, mutta hän ei myöskään puhu mitään. Monilla miehillä on vaikeuksia puhua nimenomaan ongelmistaan ja "negatiivisista" tunteistaan. Moni mies olettaa myös, että oma nainen on jonkinlainen ratkaisija tässä asiassa. Ainakin minulle on useampi mies sanonut: "Olet ainoa nainen joka ymmärtää minua." Tuntuu sikäli hassulta, että tuskin olen ainoa ihminen maailmassa, joka heitä ymmrärtää. Tällainen rajoittunut tapa ajatella on miehille aika tyypillistä ja myös aika ongelmallista. Uskon, että moni mies itsekin ymmärtää tämän. Mieheni ilmaisi minulle halunsa mennä terapiaan, muttei koskaan sinne mennyt. Kynnys oli liian suuri. Mutta jo se, että hän sen sanoi ääneen, oli minusta paljon mieheltä - mies siis puhui tunteistaan.

      • normi mies

        Minun mielestäni miehet puhuvat ongelmistaa hyvinkin paljon ja et ehkä vain ymmärrä meidän miesten tapaa kommunikoida asioista. Me vain esitämme asiat usein selkeästi ilman pitkää ja niin helposti sekavaa tarinaa. Lisäksi emme yleisesti pidä jossittelusta ja rivienvälistä lukemisesta. Esim: jos Pena juo niin nainen saattaa olettaa että Pena juo suruunsa kun hänen vaimonsa Ulla onkin käyttäynyt ehkä hieman kummasti viimeisen 13 päivän ajan. 13 päivää sitten oli Irmelin synttärit ja nainen melko selkeästi huomasi kun Irmeli katsoi penaa oudosti. Vai voisiko se johtua... Mies taasen menee vaikka kysymään kaveriltaan Penalta "Jaahan olet ollut viime aikoina aika paljon viihteellä?" Johon Pena vastaa "No saakeli on pakko vähän nollata kun ottaa pannuun kun tulee vissiin lomautuksia." "Olet ainoa nainen joka ymmärtää minua." saattaa olla hyvinkin totta sillä mielestäni vain noin 1/30 naisesta ymmärtää mitä mies hänelle oikeasti puhuu. Mies taas ymmärtää toista miestä melkein aina. Loppuen lopuksi terapeuttikin on ihan samanlainen ihminen kuin sinä itsekkin. Yhtä lailla hänellä voi olla alkoliongelma tai aivioero vireillä kun kommunikointi parisuhteessa ei toimi. Harva siis viitsii maksaa toiselle siitä että hän kuuntelee tai sitten maksaa inhimillisen hinnan (käskee vaikka kaverinsa saunomaa ja tarjoaa muutama bissen).


      • ...

        ..."normi miehen" ja "Beefcaken" kommentit, niin saatat ymmärtää, että todellakin olet harvinainen poikkeus, koska käytät asioista samoja nimityksiä kun mies. Eli, jos sinä kehottamalla miestä puhumaan tunteistaan tarkoitat juurikin sitä, että mies saa puhua tunteistaan yleensä, ei ole ihme että olet heille "ainoa nainen joka ymmärtää". Valitettavan usein nainen asettaa miehelle pieniä kokeita tutkiakseen, ymmärtääkö mies häntä, eikä siksi kerro aina kaikkea. Se, mikä jää kertomatta, pitäisi miehen itse tajuta. Saman epäilen tässäkin olevan. Kovin usein kun nainen sanoo "miksi et puhu tunteistasi?" hän jättää sanomatta "...minua kohtaan" ja odottaa että mies ymmärtää tämän piilomerkityksen. Ja kun mies ei sitä ymmärrä vaan uskoo saaneensa luvan avoimesti purkaa tunteitaan, alkaakin kertomaan siitä kuinka elämä ottaa päähän. Ja kun nainen saakin tätä synkkää sadetta kun odotti ihanaa ylistystä, suuttuu, ja mies jää miettimään mitä hän nyt teki väärin. Ja tilanne jatkuu. Koska mies ei läpäissyt piilomerkitystestiä, koe uusitaan jonkin ajan kuluttua, samalla kysymyksellä. Siihen mennessä mies on jo oppinut, ettei hänen oikeasti kannata puhua tunteistaan naisen niin kehoittaessa, tai ottaa pikauusinnan edellisestä kerrasta. Ja tämä johtaa ajan kanssa siihen, että naiset valittavat kun miehet eivät puhu tunteistaan, ja että miehet eivät puhu tunteistaan edes pyydettäessä...


      • ...

        Yksi: se että sinusta miehen puhuminen aidosti ja vapaasti tunteistaan on OK, on (tietenkin) yksinomaan hieno asia ja sulka hattuusi. Kaksi: ei taatusti ole perätön väite miesten vastahakoisuus henkisen avun hakemiseenkaan. Monelle miehelle tuntuu olevan ongelmia sen myöntämisessä, että tarvitsisi apua. Joillekin niin suuri, että päättävät jopa ennemmin päivänsä, ja järkyttävimmissä tapauksissa koko perheensä päivät. Lieneekö jokin kiero "vakka kantensa valitsee" -juttu tässä, että miehet jotka olisivat valmiita puhumaan tunteistaan, pariutuvat muista syistä sellaisten naisten kanssa, jotka eivät halua avautuvia miehiä, ja naiset jotka arvostaisivat avautuvaa miestä, päätyvät taas (jälleen kerran ihan muista syistä) sellaisten miesten kanssa, jotka pitävät henkisen maailmansa sisällään.


      • mutta...
        normi mies kirjoitti:

        Minun mielestäni miehet puhuvat ongelmistaa hyvinkin paljon ja et ehkä vain ymmärrä meidän miesten tapaa kommunikoida asioista. Me vain esitämme asiat usein selkeästi ilman pitkää ja niin helposti sekavaa tarinaa. Lisäksi emme yleisesti pidä jossittelusta ja rivienvälistä lukemisesta. Esim: jos Pena juo niin nainen saattaa olettaa että Pena juo suruunsa kun hänen vaimonsa Ulla onkin käyttäynyt ehkä hieman kummasti viimeisen 13 päivän ajan. 13 päivää sitten oli Irmelin synttärit ja nainen melko selkeästi huomasi kun Irmeli katsoi penaa oudosti. Vai voisiko se johtua... Mies taasen menee vaikka kysymään kaveriltaan Penalta "Jaahan olet ollut viime aikoina aika paljon viihteellä?" Johon Pena vastaa "No saakeli on pakko vähän nollata kun ottaa pannuun kun tulee vissiin lomautuksia." "Olet ainoa nainen joka ymmärtää minua." saattaa olla hyvinkin totta sillä mielestäni vain noin 1/30 naisesta ymmärtää mitä mies hänelle oikeasti puhuu. Mies taas ymmärtää toista miestä melkein aina. Loppuen lopuksi terapeuttikin on ihan samanlainen ihminen kuin sinä itsekkin. Yhtä lailla hänellä voi olla alkoliongelma tai aivioero vireillä kun kommunikointi parisuhteessa ei toimi. Harva siis viitsii maksaa toiselle siitä että hän kuuntelee tai sitten maksaa inhimillisen hinnan (käskee vaikka kaverinsa saunomaa ja tarjoaa muutama bissen).

        kyllä miehellä voi olla oikeasti niitä ongelmia, joista hän haluaisi puhua, muttei osaa/voi, ja ne myös näkyvät. Kyllä nainen näkee miehensä ongelmat, kun tuntee miehensä hyvin. Aivan samoin kuin miehen hyvä kaveri näkee ne samat ongelmat. Ei naisen ja miehen välisessä suhteessa ole välttämättä ollenkaan tällaista ymmärtämättömyyden muuria, jota kuvaat. Mies voi tuoda ongelmansa eri tavalla esiin kuin nainen. Kummankin täytyy osata myös lukea toista oikein. Se, mitä yritin viestissäni sanoa, ei ilmeisesti oikein auennut sinulle. Minähän nimenomaan olen ymmärtänyt miestäni/miehiäni, ja miehet ovat itse tästä samaa mieltä. Mutta ei se pelkkä ymmärtäminen riitä, jos mies ei esim. itse halua auttaa itseään mitenkään (viittaan tähän terapia-asiaan). (ja voi olla, että kuulun todellakin tähän 1/30 kastiin... eivät kaikki naiset ole kuten minä, tiedän sen)


      • varmasti on...
        ... kirjoitti:

        Yksi: se että sinusta miehen puhuminen aidosti ja vapaasti tunteistaan on OK, on (tietenkin) yksinomaan hieno asia ja sulka hattuusi. Kaksi: ei taatusti ole perätön väite miesten vastahakoisuus henkisen avun hakemiseenkaan. Monelle miehelle tuntuu olevan ongelmia sen myöntämisessä, että tarvitsisi apua. Joillekin niin suuri, että päättävät jopa ennemmin päivänsä, ja järkyttävimmissä tapauksissa koko perheensä päivät. Lieneekö jokin kiero "vakka kantensa valitsee" -juttu tässä, että miehet jotka olisivat valmiita puhumaan tunteistaan, pariutuvat muista syistä sellaisten naisten kanssa, jotka eivät halua avautuvia miehiä, ja naiset jotka arvostaisivat avautuvaa miestä, päätyvät taas (jälleen kerran ihan muista syistä) sellaisten miesten kanssa, jotka pitävät henkisen maailmansa sisällään.

        En tosiaan varmaankaan ole ihan "tyypillinen" nainen. Olen aina ollut miesten kanssa sillä tavalla "tasa-arvoinen", että en osaa suhtautua mieheen eri tavalla kuin naiseen; ts. mieskin on minulle ihminen. Miehet yleensä pitävät minua aika hyvänä tyyppinä. Olenkin ollut hyvissä väleissä miesteni kanssa erojeni jälkeenkin. Ongelmani onkin sitten ollut se, että koska miehet kokevat että ymmärrän heitä ja annan heille aika suuren vapauden, niin ovat sitten saattaneet käyttäytyä aika ikävästi minua kohtaan suhteen aikana. En ole sellainen nainen, että takertuisin mieheen ja onnistuisin pitämään miehen jossakin narussa koko ajan. En halua mitään tällaista. Joskus tuntuu, että on miehiä, jotka kyllä haluaisivat enemmän tätä narussa pitoa, ja jotain "vastusta" (lue: tappelua ym.)... En toisaalta ole mikään yli-ymmärtäväinenkään nainen, joka hoivaa miestään... Olen aika vapaudenhaluinen ihminen, tarkoitan että haluan oman reviirin. En ole ns. vaimotyyppiä. Kaltaiseni naisen ei ole ihan helppoa löytää sopivaa miestä. Mitä se "sopiva" sitten tarkoittaakin...


      • ...........
        ... kirjoitti:

        Yksi: se että sinusta miehen puhuminen aidosti ja vapaasti tunteistaan on OK, on (tietenkin) yksinomaan hieno asia ja sulka hattuusi. Kaksi: ei taatusti ole perätön väite miesten vastahakoisuus henkisen avun hakemiseenkaan. Monelle miehelle tuntuu olevan ongelmia sen myöntämisessä, että tarvitsisi apua. Joillekin niin suuri, että päättävät jopa ennemmin päivänsä, ja järkyttävimmissä tapauksissa koko perheensä päivät. Lieneekö jokin kiero "vakka kantensa valitsee" -juttu tässä, että miehet jotka olisivat valmiita puhumaan tunteistaan, pariutuvat muista syistä sellaisten naisten kanssa, jotka eivät halua avautuvia miehiä, ja naiset jotka arvostaisivat avautuvaa miestä, päätyvät taas (jälleen kerran ihan muista syistä) sellaisten miesten kanssa, jotka pitävät henkisen maailmansa sisällään.

        "ja naiset jotka arvostaisivat avautuvaa miestä, päätyvät taas (jälleen kerran ihan muista syistä) sellaisten miesten kanssa, jotka pitävät henkisen maailmansa sisällään." ... tai sellaisten miesten kanssa, joilla ei edes henkistä maailmaa ole.


    • normi mies

      Ikävä kyllä yleisesti naisten maailmassa miehen tunteellisuuden on kohdistuttava nimenomaan siihen naiseen jonka kanssa juuri silloin juttelet. Päivän selväähän on se että ei kukaan jaksa minään terapeuttina olla tai mitään porua ihan kamalasti kuunnella, mutta miksi ihmeessä miehen on puhuttava tunteistaan juuri naista kohtaan. Miksi ei voi puhua miltä itsestä tuntuu ja miten kokeen asioita. Ei ei kun täytyy puhua asioista niin että tämä nainenkin on jotenkin jutuissa mukana ennenkuin asiasi voi olla mitenkään tunteellista läppää naisen mielestä. Eli olettamuksesi on täysin oikea. Olen puhunut ja puhun paljon ihmisten kanssa, niin miesten kuin naistenkin. Mielestäni miehet ja naiset ovat yhtä tunteellisia, mutta yleisti ottaen kaikki naiset ovat sitä mieltä että naiset ovat tunteellisempia. En tiedä mistä kasvatuksesta tämä johtuu vai johtuuko se naisten ja miesten sähkökemiallisesta eroavuuksista aivoissamme. Naiset vain tuntuvat olevan keskimäärin huomattavasti minäkeskeisempiä kuin miehet. Nainen jos olet eri mieltä niin kommunikoi asiasta selkeästi äläkä suutu vaikka mielesi tekisi.

      • olet oikeassa

        "Naiset vain tuntuvat olevan keskimäärin huomattavasti minäkeskeisempiä kuin miehet." Naisten seksuaalisuuskin on huomattavasti minäkeskeisempää kuin miesten.


      • Grehart
        olet oikeassa kirjoitti:

        "Naiset vain tuntuvat olevan keskimäärin huomattavasti minäkeskeisempiä kuin miehet." Naisten seksuaalisuuskin on huomattavasti minäkeskeisempää kuin miesten.

        Jos nainen ei saa on aina syy miehessä. Mies ei taida esileikkejä tai ei ole tunnetasolla mukana tai jotain muuta vastaavaa... Oletko koskaan kuullut että mies valittaisi siitä että hän ei laukea naisen kanssa ja vika on naisen?


    • Olen itse ainakin tän ymmärtänyt kun tota naisten logiikkaa tässä koitan saada avattua. Eli tunteen osoitukset on jees jos ne on positiivisia, kuten "mä rakastan sua" tai "sä oot ihana, haluan olla vain sun kanssa" yms. Negatiivisten tunteiden kuten "mua vituttaa tää elämä" tai "alkaa toivo menemään tässä elämässä" on täydellinen turn offi naiselle. Mä oon myös aika pitkälti sitä mieltä, että yksi syy siihen miksi miehet eivät puhu negatiivisista tunteistaan naisille on juuri se tieto siitä etteivät naiset pidä siitä. Eli et halua näyttää heikolle naisen silmissä, koska naiset haluavat miehen olevan miehekäs ja vahva eikä mikään ruikuttava luuseri. Naisten yksi tärkeimmistä vaatimuksistahan miehelle on juuri tuo itsevarmuus eikä se osoita mitään itsevarmuutta kun kerrot olevasi heikko tai masentunut tms. Tää sitten ajaa siihen missä ollaan vain turpa kiinni ja niellään se kaikki paska kunnes pallo on täysi ja se puhkeaa.

      • normi mies

        Mies ei saa olla porukolli, mutta silti pitäisi tippa linssissä pyytää hänen kättään soperrellen höpöjä. Suotavaa miehelle ei ole kuin määrätynlainen tunteiden ilmaisu. Sitä katsotaan kauhituneena kun vastaat kysymykseen että "Vituttaa ihan rajattomasti ja mieleni tekisi repiä jonkun pää irti.". Aniharva mies sitä nyt oikeasti rupeaa yrittämään kenenkään päätä repimään irti vaikka niin sanookin :)


      • Muttamuttamutta
        normi mies kirjoitti:

        Mies ei saa olla porukolli, mutta silti pitäisi tippa linssissä pyytää hänen kättään soperrellen höpöjä. Suotavaa miehelle ei ole kuin määrätynlainen tunteiden ilmaisu. Sitä katsotaan kauhituneena kun vastaat kysymykseen että "Vituttaa ihan rajattomasti ja mieleni tekisi repiä jonkun pää irti.". Aniharva mies sitä nyt oikeasti rupeaa yrittämään kenenkään päätä repimään irti vaikka niin sanookin :)

        Tämähän riippuu ihan suhteesta. Tapailuvaiheessa ei ole kiva puhua vain toisen ongelmista ja negatiivinen ilmapiiri luo ikävän tunnelman. Toisesta ihmisestä halutaan iloa elämään ja uskoa tulevaisuuteen. Pidemmässä suhteessa ylä- ja alamäkiä tulee itsekullekin. Tällöin suhteelle elinehto, että ikävistäkin asioista voidaan puhua ja että myös mies puhuu niistä ongelmistaan. Muutenhan käy niin, että mies jonain päivänä vain ilmoittaa, että ei ole onnillinen suhteessa ja haluaa erota. Tällöin nainen ihmettelee, miksei mies ole voinut heti sanoa, kun jokin asia on ollut huonosti. Ei voi luoda hyvää suhdetta, jos ei voi toiselle puhua kaikesta, myös ikävistä asioista. Eihän asioita voi korjata, jos niistä ei voi keskustella. Jos joku leimaa tunteistaan kertovan miehen homoksi tai ruikuttajaksi, se on toinen mies.


      • ...............

        miehelle vaikkei naiset haluakaan kuunnella miesten huolia. Ja jos mies ei halua kuunnella naisen huolia, hän on tyhmä juntti joka ei osaa käsitellä naisia.


      • .................
        Muttamuttamutta kirjoitti:

        Tämähän riippuu ihan suhteesta. Tapailuvaiheessa ei ole kiva puhua vain toisen ongelmista ja negatiivinen ilmapiiri luo ikävän tunnelman. Toisesta ihmisestä halutaan iloa elämään ja uskoa tulevaisuuteen. Pidemmässä suhteessa ylä- ja alamäkiä tulee itsekullekin. Tällöin suhteelle elinehto, että ikävistäkin asioista voidaan puhua ja että myös mies puhuu niistä ongelmistaan. Muutenhan käy niin, että mies jonain päivänä vain ilmoittaa, että ei ole onnillinen suhteessa ja haluaa erota. Tällöin nainen ihmettelee, miksei mies ole voinut heti sanoa, kun jokin asia on ollut huonosti. Ei voi luoda hyvää suhdetta, jos ei voi toiselle puhua kaikesta, myös ikävistä asioista. Eihän asioita voi korjata, jos niistä ei voi keskustella. Jos joku leimaa tunteistaan kertovan miehen homoksi tai ruikuttajaksi, se on toinen mies.

        "Jos joku leimaa tunteistaan kertovan miehen homoksi tai ruikuttajaksi, se on toinen mies." ... ja tämä johtuu vain siitä että se toinen mies on oppinut tämän asenteen naisilta.


      • Muttamuttamutta
        ................. kirjoitti:

        "Jos joku leimaa tunteistaan kertovan miehen homoksi tai ruikuttajaksi, se on toinen mies." ... ja tämä johtuu vain siitä että se toinen mies on oppinut tämän asenteen naisilta.

        Ja perustelet tämän oppimisen mistä? Mä olen huomannut, että pojat oppivat jyrkän asenteen "neitimäisiin miehiin" isiltään, eikä äideiltää. Naiset ovat huomattavasti avarakatseisempia esimerkiksi homoseksuaaleja kohtaan kuin miehet. Mistäs se johtuu?


      • ---
        Muttamuttamutta kirjoitti:

        Ja perustelet tämän oppimisen mistä? Mä olen huomannut, että pojat oppivat jyrkän asenteen "neitimäisiin miehiin" isiltään, eikä äideiltää. Naiset ovat huomattavasti avarakatseisempia esimerkiksi homoseksuaaleja kohtaan kuin miehet. Mistäs se johtuu?

        Tuossa pitää erotella aidosti homot miehet, jotka kai naisten näkökulmasta ovat ns. "ulkona pelistä" ja heidän kanssaan voi olla rennosti, koska he ovat kaverimateriaalia. Neitimäiset heteromiehet aiheuttavat kai iskuyrityksissään ja muutenkin lähinnä ylimielistä röhönaurua ja epäuskoista päänpuistelua. Ainakin näin ei-machon ja ei-neidin näkökulmasta katsottuna.


      • Muttamuttamutta
        --- kirjoitti:

        Tuossa pitää erotella aidosti homot miehet, jotka kai naisten näkökulmasta ovat ns. "ulkona pelistä" ja heidän kanssaan voi olla rennosti, koska he ovat kaverimateriaalia. Neitimäiset heteromiehet aiheuttavat kai iskuyrityksissään ja muutenkin lähinnä ylimielistä röhönaurua ja epäuskoista päänpuistelua. Ainakin näin ei-machon ja ei-neidin näkökulmasta katsottuna.

        Tuskin nyt kuitenkaan naurunhörähdyksiä. Toisaalta eri naisilla on eri maku. Joku haluaa miehekkäämmän ja toinen vähemmän. Ja ajat muuttuu nykyajan fruittarit olisi 50-luvulla naurettu suohon. Eihän moni mieskään arvosta miehekkään oloisia naisia. Eikö tässä ole siis kysymyksessä makujen ero ja tasapeli.


      • normi mies
        Muttamuttamutta kirjoitti:

        Tuskin nyt kuitenkaan naurunhörähdyksiä. Toisaalta eri naisilla on eri maku. Joku haluaa miehekkäämmän ja toinen vähemmän. Ja ajat muuttuu nykyajan fruittarit olisi 50-luvulla naurettu suohon. Eihän moni mieskään arvosta miehekkään oloisia naisia. Eikö tässä ole siis kysymyksessä makujen ero ja tasapeli.

        Miesmäiset naiset ovat ihan parhaita. Siis puhun henkisistä ominaisuuksista. Eivät turhaa lue rivienvälistä, eivät puukota selkään, eivät kerro kaikkia asioita kavereilleen/puolitutuille, eivät esitä prinsessaa, ei ole peukalo keskellä kämmentä, eivät ole uusavuttomia, eivät kiukuttele kiukettelemisen takia, eivät vetoa pms-oireisiin, ovat oikeesti tasa-arvon kannalla, heille ei tarvi maksaa kaikkea, eivät pidä miehen tiskausta romanttisena, osaavat keskustella suoraa päin näköä, eivät oleta, ovat reiluja,.. Kiinnitä nyt huomiota vähän enemmän vaikka kaveripiiriisi niin huomaat että parhaiten miesten kanssa tulee toimee ulkoisesti neitimäinen, mutta sisäisesti miesmäinen nainen.


      • ---
        normi mies kirjoitti:

        Miesmäiset naiset ovat ihan parhaita. Siis puhun henkisistä ominaisuuksista. Eivät turhaa lue rivienvälistä, eivät puukota selkään, eivät kerro kaikkia asioita kavereilleen/puolitutuille, eivät esitä prinsessaa, ei ole peukalo keskellä kämmentä, eivät ole uusavuttomia, eivät kiukuttele kiukettelemisen takia, eivät vetoa pms-oireisiin, ovat oikeesti tasa-arvon kannalla, heille ei tarvi maksaa kaikkea, eivät pidä miehen tiskausta romanttisena, osaavat keskustella suoraa päin näköä, eivät oleta, ovat reiluja,.. Kiinnitä nyt huomiota vähän enemmän vaikka kaveripiiriisi niin huomaat että parhaiten miesten kanssa tulee toimee ulkoisesti neitimäinen, mutta sisäisesti miesmäinen nainen.

        "ulkoisesti neitimäinen, mutta sisäisesti miesmäinen nainen." Jesss! Siinä paras nainen. Toki saa olla naisellisia eleitä jne. mutta ajattelutapa voi olla aika miesmäinen, ehkä vähän empatiaa enemmän kuin miehillä.


      • Muttamuttamutta
        normi mies kirjoitti:

        Miesmäiset naiset ovat ihan parhaita. Siis puhun henkisistä ominaisuuksista. Eivät turhaa lue rivienvälistä, eivät puukota selkään, eivät kerro kaikkia asioita kavereilleen/puolitutuille, eivät esitä prinsessaa, ei ole peukalo keskellä kämmentä, eivät ole uusavuttomia, eivät kiukuttele kiukettelemisen takia, eivät vetoa pms-oireisiin, ovat oikeesti tasa-arvon kannalla, heille ei tarvi maksaa kaikkea, eivät pidä miehen tiskausta romanttisena, osaavat keskustella suoraa päin näköä, eivät oleta, ovat reiluja,.. Kiinnitä nyt huomiota vähän enemmän vaikka kaveripiiriisi niin huomaat että parhaiten miesten kanssa tulee toimee ulkoisesti neitimäinen, mutta sisäisesti miesmäinen nainen.

        Tarkoitinkin äijämäistä naista. Jolla on lököfarkut, poikatukka, miehekkäät eleet jne. Eikös heitä jotkut sano rakkamieslesboiksi? Ei varmaan kiihota sua vai? Mä olen juuri kuvaamasi kaltainen nainen, mutta en todellakaan pidä itseäni miehekkäänä. Kuvaamasi ominaisuudet ovat tasapainoisen ihmisen ominaisuuksia, eivät miehekkään naisen. Naisellinen nainen ei ole kikattava bimbo, joka on rasittava ja vaikea. Naisellinen nainen on juuri kuvaamasi nainen, joka käyttää mekkoa lököfarkkujen sijaan. Naisellisuus on enemmän ulkonäköä ja olemusta kuin sisäistä toimintaa.


      • ärsyttää
        normi mies kirjoitti:

        Miesmäiset naiset ovat ihan parhaita. Siis puhun henkisistä ominaisuuksista. Eivät turhaa lue rivienvälistä, eivät puukota selkään, eivät kerro kaikkia asioita kavereilleen/puolitutuille, eivät esitä prinsessaa, ei ole peukalo keskellä kämmentä, eivät ole uusavuttomia, eivät kiukuttele kiukettelemisen takia, eivät vetoa pms-oireisiin, ovat oikeesti tasa-arvon kannalla, heille ei tarvi maksaa kaikkea, eivät pidä miehen tiskausta romanttisena, osaavat keskustella suoraa päin näköä, eivät oleta, ovat reiluja,.. Kiinnitä nyt huomiota vähän enemmän vaikka kaveripiiriisi niin huomaat että parhaiten miesten kanssa tulee toimee ulkoisesti neitimäinen, mutta sisäisesti miesmäinen nainen.

        luonteeltaan sellaiselta "jätkämäiseltä" naiselta jonka kanssa nauttisi elämästä ja sängyssä olemisesta, jotenkin harvinaisen suorasukainen, mutta silti kiltti olemus ja nyt puhun pelkästään luonteesta. Eli siis nainen joka on mukana Myytinmurtajissa: http://img1.tvloop.com/img/showpics/d8/3c/l35ac29320000_1_5579.jpg


      • ärsyttävää
        Muttamuttamutta kirjoitti:

        Tarkoitinkin äijämäistä naista. Jolla on lököfarkut, poikatukka, miehekkäät eleet jne. Eikös heitä jotkut sano rakkamieslesboiksi? Ei varmaan kiihota sua vai? Mä olen juuri kuvaamasi kaltainen nainen, mutta en todellakaan pidä itseäni miehekkäänä. Kuvaamasi ominaisuudet ovat tasapainoisen ihmisen ominaisuuksia, eivät miehekkään naisen. Naisellinen nainen ei ole kikattava bimbo, joka on rasittava ja vaikea. Naisellinen nainen on juuri kuvaamasi nainen, joka käyttää mekkoa lököfarkkujen sijaan. Naisellisuus on enemmän ulkonäköä ja olemusta kuin sisäistä toimintaa.

        "Naisellisuus on enemmän ulkonäköä ja olemusta kuin sisäistä toimintaa." No huhhuh olipa väite. Kyllä naisellisuus on myös sitä millainen nainen on luonteeltaan ja minä liitän sanaan "naisellinen" nyt kun asiaa mietin, yllättävän paljon negatiivisia ominaisuuksia. Kummallisesti taas naiset yrittävät kääntää asioita päälaelleen. Olkaapa miehet tarkkana.


      • ärsyttää
        Muttamuttamutta kirjoitti:

        Tarkoitinkin äijämäistä naista. Jolla on lököfarkut, poikatukka, miehekkäät eleet jne. Eikös heitä jotkut sano rakkamieslesboiksi? Ei varmaan kiihota sua vai? Mä olen juuri kuvaamasi kaltainen nainen, mutta en todellakaan pidä itseäni miehekkäänä. Kuvaamasi ominaisuudet ovat tasapainoisen ihmisen ominaisuuksia, eivät miehekkään naisen. Naisellinen nainen ei ole kikattava bimbo, joka on rasittava ja vaikea. Naisellinen nainen on juuri kuvaamasi nainen, joka käyttää mekkoa lököfarkkujen sijaan. Naisellisuus on enemmän ulkonäköä ja olemusta kuin sisäistä toimintaa.

        Onko tämä todiste siitä että naiset vastailee näihin ketjuihin aina sen mukaan, miten he saavat varmistettua itselleen parhaan aseman keskustelussa? Yleensä kun aletaan puhua naisten ulkonäöstä ja naisellisuudesta, kaikki naiset ryntäävät vastaamaan "Voi kun te miehet olette niin pinnallisia, kasvakaa vielä pikku-pojat muutama vuosi niin tajuatte että naisen naisellisuus tulee ennen kaikkea pääkopan sisältä eikä siitä kuinka lyhyitä hameita käyttää". Ja nyt sitten asia onkin toisinpäin, naisellisuus tuleekin ennenkaikkea ulkoisista eikä sisäisistä ominaisuuksista.


      • normi mies kirjoitti:

        Miesmäiset naiset ovat ihan parhaita. Siis puhun henkisistä ominaisuuksista. Eivät turhaa lue rivienvälistä, eivät puukota selkään, eivät kerro kaikkia asioita kavereilleen/puolitutuille, eivät esitä prinsessaa, ei ole peukalo keskellä kämmentä, eivät ole uusavuttomia, eivät kiukuttele kiukettelemisen takia, eivät vetoa pms-oireisiin, ovat oikeesti tasa-arvon kannalla, heille ei tarvi maksaa kaikkea, eivät pidä miehen tiskausta romanttisena, osaavat keskustella suoraa päin näköä, eivät oleta, ovat reiluja,.. Kiinnitä nyt huomiota vähän enemmän vaikka kaveripiiriisi niin huomaat että parhaiten miesten kanssa tulee toimee ulkoisesti neitimäinen, mutta sisäisesti miesmäinen nainen.

        Kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta. Vähän sama kuin pizza mikä on terveellistä, kuulostaa niin täydelliselle ettei sellaista voi olla olemassa. Vielä kun tohon lisätään, että tämä nainen olisi kiinnostunut urheilusta, eli voisin esim. ottaa sen naisen mukaan katsomaan lätkämatsia ja hän oikeasti pitäisikin siitä niin voitaisiin sanoa sen olevan täydellinen nainen mulle. :)


    • lkkölkö

      En usko että nainen haluaa loppujen lopuksi mitään negatiivisia tunteita sinulta kuulla. Kuka täällä palstallakaan sellaista haluaa? En lähtisi myöskään kovin homahtavalle linjalle romantiikassa, lähinnä naiselle positiivisten tunteiden aiheuttamista siinä varmaan haetaan.

      • dsgds

        Sitten kun tulee ensimmäinen negatiivinen asia niin eroat kun et kestä negatiivisuutta suhteessa? Elämä on ylä ja alamäkeä ja komppaan edellisiä, että nainen haluaa kuulla mitä ajattelee tuntee menneistä, nykyisestä ja tulevista asioista. Siis että kommunikoi, pitää suhteen Up-dated missä mennään ja hankalista mieltä painavista asioista pitää jutella. Kyllä sen ilon ja onnellisuuden huomaa kun menee hyvin suhteessa ja siitä voi sanoa hyvällä omatunnolla omalle naiselle.


      • lkllkjl
        dsgds kirjoitti:

        Sitten kun tulee ensimmäinen negatiivinen asia niin eroat kun et kestä negatiivisuutta suhteessa? Elämä on ylä ja alamäkeä ja komppaan edellisiä, että nainen haluaa kuulla mitä ajattelee tuntee menneistä, nykyisestä ja tulevista asioista. Siis että kommunikoi, pitää suhteen Up-dated missä mennään ja hankalista mieltä painavista asioista pitää jutella. Kyllä sen ilon ja onnellisuuden huomaa kun menee hyvin suhteessa ja siitä voi sanoa hyvällä omatunnolla omalle naiselle.

        Ei kyse ole siitä, etten minä kestäisi. Naiset eivät vain halua välttämättä kuulla negatiivisia juttuja. Ei Tosimiehella (TM) mitään "hankalia ja mieltä painavia" asioita ole. Ainakaan pitkään. Olet vähän naiivi.


    • olet oikeassa

      "Onko niin, että naisen valittaessa siitä että mies ei puhu tunteistaan, hän tarkoittaa nimenomaan sitä, ettei kuule mielestään riittävästi tunteenosoituksia nimen omaan häntä, naista kohtaan - eikä suinkaan sitä, että hän haluaisi kuulla enemmän miltä miehestä ylipäätään tuntuu?" Juurikin noin. Naiset haluaa että mies/miehet valelee heidän itsetuntoaan ja seksuaalisuuttaan jatkuvasti. Ei sillä ole mitään tekemistä sen kanssa että naista kiinnostaisi miehen oma tunne- ja ajatusmaailma. Sama juttu on kyseessä kun naiset sanovat haluavansa "romanttisen" miehen, sillä naiset ei tarkoita miestä joka arvostaa myös itseensä kohdistuvia huomionosoituksia vaan miestä, joka ilman vastapalveluksia palvoo naista. Sama juttu myös silloin kun naiset sanovat haluavansa "huumorintajuisen" miehen, naiset tarkoittavat sillä miestä joka on hauska. Naiset eivät tarkoita sillä miestä jolla on huumorintajua noin yleisesti ottaen. Kun naisia osaa lukea tarpeeksi hyvin rivien välistä, osaa jättää monta idioottia väliin.

    • .........

      No mä kyllä naisena ymmärrän tunteista puhumattomuuden ihan niin että mies ei kerro mitään miltä tuntuu, eikä se välttämättä tarkoita mitään itseeni kohdistuvaa.

    • Anonyymi

      Minun avopuoliso ei juurikaan puhunut jos häneltä kysyin hänen voinnista. Kaiveli vain hammastikulla tai jollain muulla tikulla hampaitaan. Hän on Varatuomari. 😳. Mikäli ehdotin hänelle jotain esim lenkille lähtemistä hän käänsi asian ja ehdotti jos lähdettäisiinkin käymään urheiluliikkeessä ostaa jotain. Jos tuntui, että tekisi mieleni ravistella hänet jostain horroksesta, mutta jätin sen tekemättä. Kerroin hänelle myös, että en ole ajatusten lukua joten sano jotain. Raapi päätään ja vilkaisi vain ja mykkäkoulu jatkui. Emme riidelleet, kerran ärähdin hänelle. Istui sängyssä kännykkä kädessä ja tekstaili jollekin. Kysyin onko sinulla joku hyvinkin tärkeä henkilö jolle pitää noin antaumuksella kirjoittaa. Kertoi, että ilmoittaa meidät syntymäpäiväjuhliin jonne meidät on kutsuttu. Vastasin että jaa, kenenkään synttäreitä kyse, kun et ole sanonut minulle asiasta mitään. Sanoi, että on, mutta totuus ei ollut noin. Raskasta oli hänen kanssaan välillä olla. Mutta onneksi pääsin hänestä eroon, sillä hänen käytöksensä oli sen mukaista. Suuttui myös siitä kun tapasin työkavereita jääkiekko-ottelussa jossa olimme. Jäin juttelemaan heidän työkavereiden kanssa joita en tosiaan ole tavannut varmaan puoleen vuoteen. Minun olisi kuulemma pitänyt nähdä hänen katseesta, että hän ei pitänyt siitä. Olin hämmentynyt. No siitä seurasi pitkä puhumattomuus, olin kuulemma katkaissut hänen selkärangan käytökselläni ja hänen jääkiekko-ottelu oli mennyt minun käytökseni vuoksi pilalle. Siis en olisi saanut jäädä heidän kanssa juttelemaan !,,No hänen käytöksensä oli muutoinkin outo näin jälkeen päin kun katselen.

    • Anonyymi

      "Tunteista puhuminen" on sama asia kuin projektipäällikkö seuraa alaistensa edistymistä kulloisessakin projektissa. Nainen näkee parisuhteen prosessina ja valvoo prosessin etenemistä; "tunteista puhuminen" on siis tuntiseurantaa, etappien tavoittamisen valvontaa sekä varmistusta siitä että tekijä on oikea eikä tarvi laittaa ihan heti uutta rekryä päälle.

      Jos mies ei discloussaa asioita niin se tarkoittaa että mies ei "toimi oikein", umpinaisuus on naiselle merkki siitä että työaik... parisuhdeaikaa käytetään naisen kannalta epäolennaisiin asioihin ja kaukaiset tavoitteet ovat vaarassa olla saavuttamatta.

      Usein on myös niin että suhdetyön duunari on yksinkertaisesti leipiintynyt duuniinsa, tietää suoriutuvansa minimitasolla, haluaisi vain kuitata rästiin jääneet vuosilomansa (joita työelämässä taataan lailla; perhe- ja suhdeelämässä ei tunneta.) Miehen kannalta tunteista puhumattomuus on sitä että hän haluaa ettei hänen sarakaansa puututa, kyllä minä tämän hoidan - ja usein hoitaakin. Mies on siinä vaiheessa jermu joka ei tarvi tai kaipaa ohjausta tai kyyläystä.

      Suhteet kun luodaan naisten ehdoilla, naisille ja naisen näkökulmasta niin siinä on sellainen valitettava sivuoire että miehen tunteet ja oleminen on usein alusta saakka ollut kakkossijalla. Kulttuurimme peittää tämän osattomuuden juroudella ja todellisuudessa "miehen näköinen suhde" on todella harvinaista, koska miehen malli elää näitä asioita olisi hyvin erilainen kuin naisen määrittelemä malli. Miehet jotka pyrkivät toteutumaan suhteissa ovat hyvin usein väliaikaisia koska se että MIES on se miehekkäästi tunteellinen aktori ja toiminnan kohde on naisille sekä vierasta että kulttuurimme vastaista.

      Miesten osuus suhteissa ja tunne-elämässä on lähtökohtaisesti niin ohut ettei meillä ole puhuttavaa. Me täytämme tuon tilan toiminnallisesti, rakennamme vaikka talon. Tai korjaamme auton. Laitamme asiat toimimaan. Meidän on rakennettu niin. Nainen kuitenkin muodostuu tunteiden pomo-olennoksi jolla on avaimet määrittää mikä on oikein ajateltua tämän asian tiimoilta ja mikä ei. Hierarkiassa mies asettuu tässä asiassa naisen varjon alle luottaen että nainen hanskaa homman kun on kaikissa muissakin tunneasioissa niin johtavassa asemassa, määrittelijä ja toiminnan kohde.

      Omassa elämässäni tämä näkyy niin että olen suhteessa aina kun palvelen naisen tunne-elämää ja jos ajattelen että olen itse oikeutettu samaan niin sinkkunahan sitä hyvinkin nopeasti ja pitkään.

    • Anonyymi

      Mä en valita, mutta sellaisia tilanteita on ollut joissa toivoisin mielen ilmaisevan enemmän tunteensa ja mielipiteensä. Ja tämä ei tarkoita tunteenilmaisuja minua kohtaan (niitä tulee enemmän kuin riittävästi - suullisesti ja muilla eleillä). Vaan juurikin mitä miehen mielessä liikkuu. Ja lähinnä tilanteissa missä itselle tulee vaikutelma että miestä ahdistaa/on stressaantunut jne. ja toivoisin että jakaisi huolensa jos pystyisin jotenkin helpottamaan tilannetta. Ja yleensä kun tämän kertonut ja malttanut antaa aikaa, niin mies kyllä kertookin sopivaksi näkemällään hetkellä. Ja toinen tyypillinen tilanne on arkiset oman mielipiteen/haluamisen ilmaisut; mitä mies haluaa katsoa telkusta tai tehdä illalla, mitä ruokaa syödä/mihin ravintolaan jne. Joskus tulee olo, että mies näissä kohdissa yrittää lähinnä arvella mitä minä haluan tai komppaa minun ajatuksia. Hieno piirre, mutta iloa tuottaa sekin että voisi tehdä miestä mielyttäviä asioita.

      • Anonyymi

        Kumppanin on helpompi olla, jos kertoo vain yksinkertaisesti, että nyt väsyttää/vituttaa, koska ....


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      129
      3299
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      109
      1331
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      267
      1285
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      65
      1116
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      15
      1062
    6. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1061
    7. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      57
      989
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      976
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      42
      944
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      46
      854
    Aihe