Octavia vai Ceed

kumpikampi

Tässä pähkäillään vaimon kanssa skodan ja kian välillä.Mielipiteitä itäautojen asiantuntijoilta pyytää:Katri&Kalle Kouvolasta.

25

1444

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • itäauto?

      Ceed tehdään kyllä Slovakiassa mutta en sitä silti itäautoksi laskisi koska merkki on korealainen. Skoda on perinteisempi itäautomerkki vaikka uudet mallit ovat tasoltaan länsiautoja. Olisikohan Dacia ennemmin teidän autonne jos haluatte perinteistä ankeaa itätunnelmaa.

      • Daciasta :!!!!!!!

        kuin hullu puurosta


      • En ole kokeillut

        8armaa kantaa en osaa toki ottaa, kun en ole edes koeajanut... Venäläinen Rellu on kuitenkin yhden moskovalaisen taksimatkan kokemuksen perusteella yhtä ankea kuin Ranskassa tehty.


      • Gulf

        Idässähän se Koreakin on kun tarpeeksi matkustaa itään ;) Onhan nuo kaksi laadultaan hieman erilaisia. Octavia on ajettava ja laadukkaamman oloinen sisältäkin, sekä sen saa varusteltua mieleisekseen. Ceed taas on edullisempi ja pidempi takuu, mutta melko karu se on kuten korealaiset yleensä. Tämä siis jos ostat autot uutena. Käytettynä et toki varusteisiin voi vaikuttaa, mutta yleisesti nuo Octaviat on paremmin varusteltuja.


      • ankea :!!!!
        En ole kokeillut kirjoitti:

        8armaa kantaa en osaa toki ottaa, kun en ole edes koeajanut... Venäläinen Rellu on kuitenkin yhden moskovalaisen taksimatkan kokemuksen perusteella yhtä ankea kuin Ranskassa tehty.

        Dacia on reippaan työkalumainen!!!!


    • tai ainakin ymmärtämään

      Skoda ja Kia eivät kumpikaan ole itäautoja tämän palstan määrittelyn muaisesti.

      • ............................

        Skoda on itäauto ikuisesti, piste.


      • lopeta###

        Heittäydytkö fiksu ihminen taas noin tyhmäksi.


      • kiitos mielipiteestäsi
        ............................ kirjoitti:

        Skoda on itäauto ikuisesti, piste.

        Osaisitkohan vielä millään tavoin perustella väitettäsi, vai oletko ikuisesti niin typerä kuin annat ymmärtää, piste.


      • en lopeta
        lopeta### kirjoitti:

        Heittäydytkö fiksu ihminen taas noin tyhmäksi.

        Mitä vikaa oli jutussa, etteivät em. merkit ole itäautoja "tämän palstan määrittelyn mukaisesti". Heittäydytkö fiksu ihminen taas noin tyhmäksi?


      • Autokauppias evp.
        ............................ kirjoitti:

        Skoda on itäauto ikuisesti, piste.

        Mulla oli aikanaan niin monta Skodaa ja Warrea, sekä muita itäplokin vimputtimia myynnissä, että nykyisestä Skodasta ei voi puhuakaan samana päivänä, oli ne niin eri autoja.
        Eihän sillä vanhalla "kunnon" sosialismin aikaisella Skodalla voinnut olla talvella liikenteessä ilman turkishaalareita, ei sen puoleen, että haalarit olisivat aina tarvinneet olla päällä ajettaessa, mutta usein jäi tienpäälle, taikka sitten todella lämmityslaite ei taas kerran toiminut.
        Lada oli laadukkain näistä itäautoista, mitä omien kokemusten perusteella voin sanoa. Warrekin oli kuin vappupallo ajettaessa, vaapui sinne ja tänne. Skoda oli jo 40tkm ajettuna varsin epäluotettava ja vaihtoautona melko arvoton. Warrella ajeli n. 100tkm varsin huoletta ja Ladalla n. 200tkm. Mosse oli ihan oma lukunsa... Jaltalla ei edes uutena päässyt aina perille, siis jo autoliikkeestä asiakkaalle oli monasti työn takana, talvella se onnistui paremmin, mutta kesähelteellä ei ollut koskaan varmaa missä kohtaa leikkaa moottori kiinni.
        Tämän päivän Skoda on volkkari siinä missä toisetkin.


    • Skoda

      ollut n. vuoden. Toimii ihan hyvin ja on kohtuullisen hyvä ajaa. Kia:aa kokeilin mutta ei miellyttänyt.

      • ei paha

        Golf vaihtui Octaviaan lähinnä välirahan takia. Yhtä hyviä suurinpiirtein,mutta sakemannin istuimet huomattavasti paremmat.


    • tyttokuski

      menossa. Ollaan oltu tosi tyytyväisiä. ei mitään ongelmia ole ollut ja uutena ollaan kumpikin ostettu.

    • Enkä kadu

      Itse päädyin Octaviaan. Tuulilasin testin voitti Skoda Octavia, Kia Ceed oli viimeinen. Kian pitkä takuu maksatetaan kallilla huolloilla.

    • laatuinsinööri

      Otsikko perustuu siihen, että ajelin reilut 15 vuotta Mazdoilla, ja ne olivat laadultaan ehdottomasti autojen eliittiä! Vaihdon aika tuli, eikä Mazdan mallistosta löytynyt sopivaa minulle. Farmaria halusin ja käytännössä loppusuoralle valikoituivat Kia Cee'd Sporty Wagon, Hyundai i30 CW ja Skoda Octavia Combi. Automaattivaihteistolla olin ajanut viimeiset 10 vuotta, joten se oli "must". Hyundai jäi kolmanneksi pienimmällä tavaratilallaan, varsinkin kun takapenkit ovat käytössä. Korealaisissa automaattivaihteistot ovat vanhoja (kylläkin luotettavia) 4-lovisia momentinmuunninlatikoita. Jos on oikein tarkka hankintahinnan suhteen, nin nämä korealaiset saa Octaviaa halvemmalla.

      Skodan erittäin hyvät tilat, keskitasoa parempi laatu ja luotettavuus, hyvät ajo-ominaisuudet sekä ennenkaikkea taloudelliset mutta tehokkat TSI-moottorit ja modernit DSG-vaihteistot ratkaisivat pelin. Ehkä manuaalivaihteista autoa hakiessani valinta olisi ollut hiukan vielä vaikeampi, mutta nyt ei ollut kahta sanaa: valinta oli Octavia! Olin valmis maksamaan Octaviasta noilla ominaisuuksilla hieman enemmän kuin korealaisista. Ero oli kuitenkin aika pieni verrattuna esim. Audi A4 Avantin hankintaan, joka suunnilleen samoilla vermeillä olisi tullut maksamaan lähes 44000 €. Sitä en katsonut tuon lisäkustannuksen väärtiksi, sillä minun itsetuntoni ei ole nokalla olevien "munkkien" varassa!! ;)

    • JJ.

      Jos myyjä antaa Skodaan saman takuun kuin Ceed'iin niin tilanne on tasaväkisempi. Tsekatkaa myös Hyundai i30, jonka takuu on 5 vuotta ilman km-rajaa.

      • tutkijahemmo

        Niin, se että autoon myönnetään 5 tai 7 vuoden takuu, ei suoraan kerro sitä onko auto laadukkaampi vai ei. Asiaa pitäisi tutkia ja perustella aivan muulla tavalla. Onhan Mazda 6:ssakin ollut mittavat ruostumattomuus- ja maalitakuut. Mutta on sittenkin osoittautunut tässä suhteessa heikkolaatuiseksi! Tarpeeksi kun saadaan myyntiä, niin on hieman varaa maksaa korjauskustannuksiakin. Sitäpaitsi 7 vuoden takuuseen liittyvällä huolto-ohjelmalla Ceedin ylläpito tulee jo aika kalliiksi. Toisaalta kai tuollainen pitkä takuu antaa tietyn perusvarmuuden siitä, että vaikka auto ei täysin virheetön olisi, niin kyllä sen kanssa ainakin nuo vuodet selvitään.

        Ainakin toistaiseksi Kia ja Hyundai ovat jälleenmyyntiarvoltan jääneet Octavian jälkeen. Ehkä tämäkin kannattaa muistaa, jos euroja lasketaan.

        Kian ja Hyundain suurin valtti ainakin minusta on Octaviaan verrattuna hinta. Ne saa halvemmalla. Mutta saako yhtä hyvän auton, se on toinen juttu. Ceed ja i30 ovat kuitenkin ihan hyviä autoja, joten ei ihme että nekin näinä aikoina kuitenkin kaupaksi käyvät. Ja erilaisia näkemyksiä ja arvostuskohteita kuitenkin on. Henkilökohtainen tutustuminen autoon ja perusteellinen koeajo ratkaisee paljon. Itsellensähän jokainen autonsa kuitenkin ensisijaisesti ostaa!!


    • Isokölinen

      Luottakaa Skodaan.Vihreä kukko keulassa takaa laadun.Ei luikertele.

    • BUZZIN HORNETS

      Skoda kuuluu VW-konsernin omistukseen ja Skodat ovat samoja autoja kuin Volkkarit. Eivät siis todellakaan mitään "itäautoja" vaan laadukkaita länsiautoja. (Tsekki on muuten paljon lännempänä Euroopassa kun esim. Suomi.) Jos Kia ja Hyndai olisisvat Pohjois-korealaisia merkkejä, ne voitaisiin kategorisoida itäautoiksi siinä mielessä kuin esim. Lada, Moskvich, Wartburg ja Trabant olivat eikä Daewookaan olisi Chevrolet. Etelä-korea kuuluu USA.lle siinä missä Japanikin. Mitä sitten tulee korealaisten autojen laatuun, niin mulla on sellanen käsitys, että Hyndai on ihan OK mutta Kia ei vakuuta eikä myöskään Daewoo/Chevrolet. Itselläni on ollut kaksi japanilaista: Toyota Corolla -86 ja Honda Prelude -89. Molemmissa oli kestävä tekniikka mutta pelti muuttui näkkileiväksi. Nyt on Detroitin rauta Chrysler Stratus -98 mutta niin kesii pellit siinäkin. Dodge Charger HEMI tai Ford Mustang Shelby olisivat ihan nastoja vehkeitä.

    • ent.itäautoilija

      Itä-auto tarkoittaa vain ja ainoastaan Itä-Euroopan sosialistisissa maissa valmistettuja kulkupelejä, ei siis Tsekkiläisiä, Saksalaisia, Korealaisia vaan ja vain ITÄ-EUROOPASSA (siis siinä poliittisesti IDÄSSÄ=kommunistimaissa valmistettuja autoja)!!!!!!!!!
      Miksi Te Idiootit jatkuvasti kirjoitatte tänne Aaasian autoista
      Silloin kun Itä-Auto termi oli käytössä, ei Aasiasta tuotu yhtäkään ajoneuvoa Eurooppaan, joten olet noin 20vuotta myöhässä (voit myös olla täydydellisesti tietämätön asioista joista kirjoitat) noine "tietoinesi".
      Olisiko viisainta mennä kirjoittamaan oikealle palstalle, ellet tosiaan ole aikeissa osataa -50 luvun Skoda Oktaviaa, tai saman aikaista Kiaa: huom: Valmistetiinko niitä edeas silloin?

      • hee hee poika

        jopa olet itse aivoton.hee heeee haaa hahahahaahah


      • Ent itäautoilija
        hee hee poika kirjoitti:

        jopa olet itse aivoton.hee heeee haaa hahahahaahah

        Emil von Skoda perusti yhtiönsä 1859 Itävalta-Unkarissa, joten sieltä se on lähtöisin!


    • TSEIKKI

      Ota Octavia. Tseikeissä on jo ihan länsimainen meininki aika monessa asiassa.

      • Entitäautoilija

        Ei tietääkseni ole itäblokin maa, oletkohan noin kaksi vuosikymmentä myöhässa noine asenteinesi: ITÄauto tarkoittaa ITÄ-EUROOPAN kommunistisissa maissa valmistettuja ajoneuvoja, joita ei ole enää valmistettu kahteenkymmeneen vuoteen!
        Mistä näitä ymmärtämättömiä hörhöjä tänne aina ilmaantuu?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 113
      2353
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      65
      2197
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      16
      1991
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1707
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1628
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      13
      1432
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      12
      1374
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      27
      1373
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1347
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1282
    Aihe