Olen saanut kuluvana vuonna hyvät korotukset

tyytyväinen duunari

Korotuksia on tullut noin 250 euroa :) Tyytyväinen olen tuohon, palkkani onkin nyt 2300e/kk tehdastyöläisenä.

Kyselin opettajakaveriltani mielenkiinnosta hänen palkkaansa, kun puhetta oli, että hänkin saa ensi syksynä korotuksen. Hänen palkkansa noin 2500e/kk. Mutta sitten se palkankorotus. Saa 4% korotuksen siitä, kun on ollut 5v töissä :D Tekeekös se nyt 100e sitten kuukaudelle lisää. No, eipä kateeksi käy, enemmänkin sääliksi.

Tätä vauhtia saan tuon kaverini palkan kiinni parissa vuodessa :D

Totta näyttää olevan, ettei kouluttautuminen kannata Suomessa. Onneksi menin töihin enkä fiiniin yliopistoon. Jos laskeskelen yleensäkin ansioita, olen ansainnut 7v kivat rahat samaan aikaan kuin kyseessä oleva kaverini on päntännyt kirjojaan. Ei riitä 200 euron palkkaero kuromaan kiinni noita ansioita ainakaan noin hurjilla (4 % ;D) korotuksilla kerran viidessä vuodessa.

Luulin, että opettajat saavat parempaa palkkaa :O No ei toi palkka surkeinkaan ole mutta nuo korotukset, heh.

7

676

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tuttelinmaiskuttaja

      Ihan ok korotukset, itse olen saanut peruspalkkaani yhteensä noin 20% verran korotuksia suhteessa toukokuuhun 2008. Tulospalkkio ei ole muuttunut, mutta taantuman takia nitä ei ole tullut kohta vuoteen, joten vaikka peruspalkka on noussut hyvin, kokonaistulon kasvuksi vuodessa arvioin noin 12%. Kolmessa vuodessa kokonaistuloni ovat nousseet 42%. Ja kun tuohon lisätään vielä tulevien hyvien aikojen tulospalkkion, aletaan olla lähellä 50%.. olen tyytyväinen.

      Mitä tulee arvostelevaisuuteesi toisen työstä, ei se palkka ole kaikki kaikessa. Opettajan ammatti on usein kutsumusammatti, enemmän tai vähemmän. Voiko samaa sanoa tehdastyöläisestä?
      Arvelisin opettajan työpäivänkin olevan hiukka mielenkiintoisempi kuin kokoomalinjalla tai pakkaajana varastossa tai liukuhihnalla, tms.

      Itse tekisin mieluummin mielenkiintoista ja vaihtelevaa, stressitöntä duunia vaikkapa 3000 eurolla kuukaudessa - verrattuna kiireiseen stressiduuniin, jossa tehdään pitkää päivää..vaikka siitä maksettaisiin tuplat. Elämä (mun mielestä) ei ole rahan ansaitsemista, vaan ihan elämistä varten.

      • tyytyväinen duunari

        En arvostellut hänen työtään. Ihmettelin vain tuota palkkaa ja onnetonta korotusta. Kyllä mulla loppuisi työmotivaatio, jos saisin 5v odottaa 4% palkankorotusta.

        Kyllä kaveristakin välillä näkee, ettei se opettajan työ ihan sitä helpointa taida olla. Yhteisiä harrastuksia on ja joutuu välistä sopimaan ajat uusiksi, kun tämä kaveri joutuu kuitenkin työpäivän päätteeksi tekemään kotonaan vielä jotain kouluun liittyviä töitä tai tuli jotain yllätyksiä eteen, jonka takia meneekin pitempään koululla. Arvostan kyllä hänen työtänsä, mutta en minä jaksaisi kotona enää samoja juttuja, mitä koko päivän olen töissä tehnyt. Mieluummin olen täällä tehtaassa töissä mukavien ja aikuisten ihmisten parissa ja leppoisassa työssä eikä töitä tarvitse viedä kotiin.

        Vaikka töitä ei ansaitsemisen takia tehdäkään, niin kyllä se vaan lämmittää kummasti mieltä, kun saa palkankorotukset ja bonukset. Opettajillehan ei kait bonuksiakaan maksella? Jos mä oikein ymmärsin, niin opettajat saa vain tietyt palkankorotukset eikä niin kuin meillä, että käydään pyytämässä pomolta korotuksia listapalkkojen päälle. Taitaa olla aika säädeltyjä nuo opettajien palkat lopulta.

        Ja en ole kateellinen niistä kesälomista. Kyllä tuosta kaveristakin päältä jo näkee, miten syksyllä on kuin uusi ihminen ja keväällä kuin ojassa ryvennyt. Ehkä se opettajan työ joillekin on kutsumusammatti, mutta aika kova kutsumus saa olla siihen. Omilta kouluajoilta kun muistelin, niin ei tulisi mieleenkään olla yläasteella opettajana. Varmaan maailman paskinta duunia. Oikeasti. Minä en jaksaisi, joten hatunnosto niille, jotka jaksavat.


    • tuohon

      Onhan toi 2300 euroa mummommarkoissa vajaa 14000mk/kk!! Varmasti moni on tyytyväinen kun muuttaa eurot markoiksi eivät ole vaatimassa tonnia lisää liksaa niin kuin näillä pullamössösukupolvilla on tapana. Lisää lisää lisää, kun ois fantsuu asuu Eirassa ja omistaa mökki Marbellassa.

      No opettajien palkkojen on aina tiedetty olevan surkeat. Ei toi mikään yllätys ole ja nuo korotukset ovat kyllä NAURETTAVIA, mutta mitäs ovat kunnalla töissä eivätkä vaadi parempaa palkkaa.

      Kyllä ainakin aineopettajille nille joilta löytyy oikea tieteellinen maisterintutkinto ja opettajan tutkinto pitäisi maksaa enemmän palkkaan kuin pelkälle "opettajalle". Onhan heidän ainehallintansa ihan eri luokkaa ja voivat tehdä tutkijan töitäkin muualla kuin opettaa koulussa. Tavisopettajalta ei riitä rahkeet tutkijan töihin eikä koulutustaustakaan.

      • edellinen kirjottaja

        Jatkoa vielä tohon, että en ihmettele jos opettajat lähtevät muihin töihin. Niin lähtisin minäkin.

        Kutsumusammatti nimen käyttäminen vasta-aseena on kyllä naivia. Ei sillä kutsumusammatilla edetä, elätetä perhettä ja hankita asuntoa. Ja kyllä ns. kutsumusammatista pitää maksaa palkkaa.

        Opettajien palkkoja ollaan verrattu esim lääkärien palkkaa ja aloituspalkka sama. No kuinka moni lääkäri saa vaan saman kuin opettaja eli listapalkan? Opettajalla ei oo mahdollisuutta ottaa päivystyksiä ja kalliita viikonloppuja ja saada näin järkevää palkkaa koulutukseensa nähden. Lääkärillä on, sairaanhoitajalla on, kaupankassalla on, tehdastyöläisella on ja monilla muillakin on.

        Meni minunkin puolisoni tänään töihin hakemaa ylitöistä extrat kotiin. Saa muuten yhdellä viikonlopun ylityöllä enemmän kuin opettaja vaikka tehtaassa töitä tekee.

        Mutta kyllä mä sanon että on niissä opettajissakin vikaa kun suostuvat kaikkeen mitä kuntapuoli esittää. Muilla aloilla oltaisiin lakossa koko ajan.


    • Seikkaa aa

      Mihin kiinnitin huomiota.
      1.Palkka on tuntemillani opeteilla aika paljon isompi ja mitä olen verolehdestä katsellut muittenkin opettajien ansioita.

      2.Todella pitkät lomat iso plussa itse jo tipauttaisin niitten lomien takia 1000€ kk palkkaani.

      3.Lyhyet työpäivät. Esim me ollaan emännän kanssa vuoroduunareita on todella vaikea lasten hoito kikkailut yms.
      Tunnen montakin opettajaa ja hyvin onnistuu lasten hoidot viemiset ja hakemiset kun lomatkin on samaan aikaan.

      4. Siisti työympäristö ei tarvitse olla räntäsateessa ja pölysissä ja kuumissa paikoissa siisti sisä homma.

      5.Vkl vapaat itse olen useasti töissä tai jos en itse niin vaimo iso

      6. Ei tarvitse öitä olla töissä iso

      lomaa kesällä melkein 3kk jouluna 2-viikkoa siihen päälle kevät ja syysloma ja tietysti talviloma unohtamatta juhlapyhiä..Kyl se ois hienoo

      Toki pääsen ansioissa samaan kun teen vkl ja juhlapyhät ja yöt ylitöin samaan ,mut onko tää duunarin(koiran virka) kivaa !?
      Ollaan niinku pohja sakkaa alemma ei pääse pomot siellä fiineissä huoneissaan miettivät lounaitaan ja mitä vkl tehdään ,kun ite painat ku hullu ja teet kaikki työt.

      • ope....

        >1.Palkka on tuntemillani opeteilla aika paljon isompi ja mitä olen verolehdestä
        >katsellut muittenkin opettajien ansioita.

        Opettajien palkat korottuu vuosiansioden mukaan. Aineopettajalla, peruskoulu:
        - peruspalkka: 2480,83 euroa
        - 5v työsuhde: 4 %
        - 8v työsuhde: 6 %
        - 10v työsuhde: 6 %
        - 15v työsuhde: 6 %
        - 20v työsuhde 6 %

        Riippuu kuinka monta vuotta se opettaja on tehnyt töitä, niin sen mukaan tulee palkka. Toki opettajat voivat tehdä extra-tunteja, jolloin peruspalkka nousee, mutta tässä on kaksi ongelmaa:
        1) kaikilla opettajilla ei ole mahdollisuutta ottaa lisätunteja (niitä ei yksinkertaisesti ole tarjolla)
        2) monilla opettajilla, varsinkin aineopettajilla, voi ryhmäkoot olla - etenkin lukiossa 40 oppilasta - joten ei ole enää mielekästä ottaa yhtäkään ylimääräistä tuntia, jotta pystyy pitämään opetuksen laadukkaana. Sen lisäksi vastavalmistuneilla työmäärä on oikeasti aivan kamala.


        >2.Todella pitkät lomat iso plussa itse jo tipauttaisin niitten lomien takia
        >1000€ kk palkkaani.

        Niin, se loma... Ne lomat ovat palkattomia, että siinä mielessä vähän kaksipiippuinen juttu. Haluaako pitää pitkän loman, jona aikana ei tienaa (nyt eikä eläkettä varten), vai tyytyykö 4-5 vkon kesälomaan. Minä tyytyisin tuohon ja tekisin muun ajan töitä, koska lomalla ollessa ei asuntoa maksella eikä eläkettä kerrytetä. Kuitenkin monet, etenkin aineopettaja, ovat jo 27-30v ennen työelämää.

        > 3.Lyhyet työpäivät. Esim me ollaan emännän kanssa vuoroduunareita on

        Ajattelet ilmeisesti nyt vain oppitunteja. Opetusvelvollisuus on itselläni 21h/vko. Tämän lisäksi joudun tekemään koulussa muitakin töitä: kouluhallinto, yhteydenpito kodin ja koulun välillä, yhteydenpito muihin oppilaitoksiin, opettajiin ja virkamieheen (lääkäri, sosiaali/psykologi, muut viranomaiset).. Tietysti joudun myös suunnittelemaan oppitunnit, materiaalin. Kokeiden aikoinen on kokeiden korjaus, muut oppilastyöt jne.

        Työaika viikossa on 50h. Lyhyet työpäivät kyllä, koska hyvin paljon teen kotona töitä ja viikonloppuisin.

        >4. Siisti työympäristö ei tarvitse olla räntäsateessa ja pölysissä ja kuumissa >paikoissa siisti sisä homma.

        Aika harva muukaan toimisto/tehdastyöläinen räntäsateessa työskentelee. Jos olet lukenut uutisia, niin aika monessa koulussa kärsitään huonosti sisäilmasta (kiitos kaikkien säästöjen). Ilmapiiri on kireä, henkisesti välillä raskasta. Fyysisesti rankkaa: niska- ja hartiaseutu, ääni sekä ranteet. Oikeastaan koko ajan seisomista luokassa, välitunneilla ei ehdi levähtää, koska pitää vaihtaa luokkaa - tai mahdollisesti koko rakennusta - ja vaihtaa myös seuraavan tunnin materiaalit.

        >5.Vkl vapaat itse olen useasti töissä tai jos en itse niin vaimo iso

        Kaksi puolta. Ei mahdollisuutta vapaisiin viikolla, joten viikonloput ovat ainoat vapaat. Ei myöskään mahdollisuutta viikonloppulisiin.

        >6. Ei tarvitse öitä olla töissä iso

        Aika harvassa muussakaan työpaikassa tarvitsee. Ainoastaan paikoissa, joissa on 3-vuorotyö. Toisaalta 3-vuorotöissä on aika hyvät palkat ilta-/yölisineen.

        >lomaa kesällä melkein 3kk jouluna 2-viikkoa siihen päälle kevät ja syysloma ja >tietysti talviloma unohtamatta juhlapyhiä..Kyl se ois hienoo

        Tarkennetaan, että palkatonta vapaata ;) "Pakkovapaa" Itse olisin mieluummin töissä kuten muutkin työntekijät, koska silloin juoksisi palkkakin. Kyllä kuukauden kesäloma minulle riittää. Osan kesästä teen seuraavan vuoden oppimateriaaleja, koska se säästää aikaa ja ennen kaikkea vähentää stressiä kuluvana vuonna, kun osa on jo valmiina. Semmoinen, mitä nyt pystyy ennakkoon tekemään - kaikkea ei pysty, koska on paljon kiinni oppilaista, miten ja millaista materiaalia voi käyttää. Kaikille ei käy samanlainen opetus.

        >Toki pääsen ansioissa samaan kun teen vkl ja juhlapyhät ja yöt ylitöin samaan >,mut onko tää duunarin(koiran virka) kivaa !?

        Jaa enpä tiedä. Olen ollut itsekin tutkimustöissä, koska olen FM koulutukseltani ( opettaja). Pidin tutkimustyöstä liukuvine työaikoineen ja mahdollisuuksista pitää pitempi viikonloppuvapaa, tehdä töitä sisään ja pitää vapaita silloin kuin halusi.

        Opettajien lomilla on myös yksi nurjapuoli; Ne ovat aina sesonkiaikaan. Paikat ovat täynnä ja hinnat sesonkihintoja.


      • Se on tuokin
        ope.... kirjoitti:

        >1.Palkka on tuntemillani opeteilla aika paljon isompi ja mitä olen verolehdestä
        >katsellut muittenkin opettajien ansioita.

        Opettajien palkat korottuu vuosiansioden mukaan. Aineopettajalla, peruskoulu:
        - peruspalkka: 2480,83 euroa
        - 5v työsuhde: 4 %
        - 8v työsuhde: 6 %
        - 10v työsuhde: 6 %
        - 15v työsuhde: 6 %
        - 20v työsuhde 6 %

        Riippuu kuinka monta vuotta se opettaja on tehnyt töitä, niin sen mukaan tulee palkka. Toki opettajat voivat tehdä extra-tunteja, jolloin peruspalkka nousee, mutta tässä on kaksi ongelmaa:
        1) kaikilla opettajilla ei ole mahdollisuutta ottaa lisätunteja (niitä ei yksinkertaisesti ole tarjolla)
        2) monilla opettajilla, varsinkin aineopettajilla, voi ryhmäkoot olla - etenkin lukiossa 40 oppilasta - joten ei ole enää mielekästä ottaa yhtäkään ylimääräistä tuntia, jotta pystyy pitämään opetuksen laadukkaana. Sen lisäksi vastavalmistuneilla työmäärä on oikeasti aivan kamala.


        >2.Todella pitkät lomat iso plussa itse jo tipauttaisin niitten lomien takia
        >1000€ kk palkkaani.

        Niin, se loma... Ne lomat ovat palkattomia, että siinä mielessä vähän kaksipiippuinen juttu. Haluaako pitää pitkän loman, jona aikana ei tienaa (nyt eikä eläkettä varten), vai tyytyykö 4-5 vkon kesälomaan. Minä tyytyisin tuohon ja tekisin muun ajan töitä, koska lomalla ollessa ei asuntoa maksella eikä eläkettä kerrytetä. Kuitenkin monet, etenkin aineopettaja, ovat jo 27-30v ennen työelämää.

        > 3.Lyhyet työpäivät. Esim me ollaan emännän kanssa vuoroduunareita on

        Ajattelet ilmeisesti nyt vain oppitunteja. Opetusvelvollisuus on itselläni 21h/vko. Tämän lisäksi joudun tekemään koulussa muitakin töitä: kouluhallinto, yhteydenpito kodin ja koulun välillä, yhteydenpito muihin oppilaitoksiin, opettajiin ja virkamieheen (lääkäri, sosiaali/psykologi, muut viranomaiset).. Tietysti joudun myös suunnittelemaan oppitunnit, materiaalin. Kokeiden aikoinen on kokeiden korjaus, muut oppilastyöt jne.

        Työaika viikossa on 50h. Lyhyet työpäivät kyllä, koska hyvin paljon teen kotona töitä ja viikonloppuisin.

        >4. Siisti työympäristö ei tarvitse olla räntäsateessa ja pölysissä ja kuumissa >paikoissa siisti sisä homma.

        Aika harva muukaan toimisto/tehdastyöläinen räntäsateessa työskentelee. Jos olet lukenut uutisia, niin aika monessa koulussa kärsitään huonosti sisäilmasta (kiitos kaikkien säästöjen). Ilmapiiri on kireä, henkisesti välillä raskasta. Fyysisesti rankkaa: niska- ja hartiaseutu, ääni sekä ranteet. Oikeastaan koko ajan seisomista luokassa, välitunneilla ei ehdi levähtää, koska pitää vaihtaa luokkaa - tai mahdollisesti koko rakennusta - ja vaihtaa myös seuraavan tunnin materiaalit.

        >5.Vkl vapaat itse olen useasti töissä tai jos en itse niin vaimo iso

        Kaksi puolta. Ei mahdollisuutta vapaisiin viikolla, joten viikonloput ovat ainoat vapaat. Ei myöskään mahdollisuutta viikonloppulisiin.

        >6. Ei tarvitse öitä olla töissä iso

        Aika harvassa muussakaan työpaikassa tarvitsee. Ainoastaan paikoissa, joissa on 3-vuorotyö. Toisaalta 3-vuorotöissä on aika hyvät palkat ilta-/yölisineen.

        >lomaa kesällä melkein 3kk jouluna 2-viikkoa siihen päälle kevät ja syysloma ja >tietysti talviloma unohtamatta juhlapyhiä..Kyl se ois hienoo

        Tarkennetaan, että palkatonta vapaata ;) "Pakkovapaa" Itse olisin mieluummin töissä kuten muutkin työntekijät, koska silloin juoksisi palkkakin. Kyllä kuukauden kesäloma minulle riittää. Osan kesästä teen seuraavan vuoden oppimateriaaleja, koska se säästää aikaa ja ennen kaikkea vähentää stressiä kuluvana vuonna, kun osa on jo valmiina. Semmoinen, mitä nyt pystyy ennakkoon tekemään - kaikkea ei pysty, koska on paljon kiinni oppilaista, miten ja millaista materiaalia voi käyttää. Kaikille ei käy samanlainen opetus.

        >Toki pääsen ansioissa samaan kun teen vkl ja juhlapyhät ja yöt ylitöin samaan >,mut onko tää duunarin(koiran virka) kivaa !?

        Jaa enpä tiedä. Olen ollut itsekin tutkimustöissä, koska olen FM koulutukseltani ( opettaja). Pidin tutkimustyöstä liukuvine työaikoineen ja mahdollisuuksista pitää pitempi viikonloppuvapaa, tehdä töitä sisään ja pitää vapaita silloin kuin halusi.

        Opettajien lomilla on myös yksi nurjapuoli; Ne ovat aina sesonkiaikaan. Paikat ovat täynnä ja hinnat sesonkihintoja.

        Puhut varmaan määräaikaisista ?

        Tietämäni opet kyllä saavat ihan joka kuukausi palkkaa jopa sen todella pitkän kesän ilman mitään velvotteita.

        Työpäivät/viikkotunnit ovat näillä ainaskin lyhyitä..Kuulemma ns. kotityöt tulee pitkälti hoidettua kouluaikana.Toki jotain jää kotiinkin ,mut todella on vähäistä.

        Kaikkien palkkaa en tarkkaan pysty sanomaan ,mut kyllä on isommat.
        3000-4000€/kk väliin sijoituu kaikkien tuntemani open(4kpl) liksa ja kuulemma ihan normaali ja keskivertoa.

        Omasta työstä iltalisä 1.02€/h yölisä 1,91€/h lauantailta ei mitään lisää.

        Toki meilläkin on sisätiloissa hometta siinä vetoisessa surkeassa parakissa ,mut vähän siellä kerkeää olemaan kun töitä on painettava.
        Työskentelyä tapahtuu todella kuumissa olosuhteissa 280 asteinen öljy pyörii vieressä tai sitten ulkona (on paljon hiilivetyjä räjähdysvaaran takia prosessi on ulkotiloissa.)
        Emme tee stabiilia tuotetta vaan kehittelemme kokoajan uusia tuotteita ,joten kaikki muuttuu nopeasti kaikkea pitää opiskella ja oppia uusia asioita kokoajan
        Meillä on paljon erinlaisia myrkkyjä huonot varusteet teemme työtä reaktoreiden ja linjojen kanssa jossa on painetta 20-70bar. joitten takana on räjähtäviä hiilivetyjä joita siellä yöllä revimme auki.
        Olemme jatkuvasti alimiehityksellä.Kiire ja paine on kova tehdä uutta tuotetta.


        Nyt tämä aika saa ope kaverini varmasti hankkimaan paremmin kun meiltä on lyöty ylityömahdollisuudetkin jäihin kaiken muun lisäksi.
        Työaikanani on varmasti yli 1000h/vuodessa pitempi kuin ope kavereillani tai ainaskin oli ns. hyvinä aikoina jolloin "sain" tehdä vaikka 10yövuoroa putkeen ja pääsin ope kavereitteni ansioihin.

        Voi olla että kaverini ovat poikkeuksia tai sitten sinä tai sitten et puhu totta !?

        Määräaikainen olet ainaskin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      155
      11111
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      56
      3103
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      215
      2962
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2167
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1928
    6. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      14
      1746
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      18
      1739
    8. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      52
      1672
    9. 85
      1648
    10. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1627
    Aihe