MIKSI TODELLISEN VASTAUKSEN ANTAMISTA MIELENTERVEYSONGELMIIN KIERRETÄÄN JA KAARRETAAN?

vierestäseurannut

Tänä aamuna Aamulehdessä oli mielenkiintoinen kirjoitus aiheesta

"Hermomyrkkyä ei pidä laillistaa"

Kirjoittajana ei enempää eikä vähempää kuin ...
TERVEYSTIETEIDEN MAISTERI.

Han kirjoittaa mm....

"KANNABIS. Muutama euroehdokas kamppanjoi kannabiksen laillistamisen puolesta. Asenne
asiaan on outo, jos asiaa tarkastellaan terveyden ja sosiaalihuollon näkökulmasta.
Kannabiskeskustelun lähtökohtana on oltava yhteiskunnan näkökulma, missä on
ensisijaisesti arvioitava yhteiskunnalle ja ihmisille kannabiksen laillistamisesta aiheutuneita
haittoja haittoja ja kuluja.
Kannabiksen laillistaminen ei vähennä kannabiksesta aiheutuneita haittoja. Laillistamisen
myötä lisääntyivät käytöstä aiheutuvat erillaiset ongelmat kuten rikollisuus sekä kannabiksen
käyttäjilleen aiheuttamat terveydelliset haitat.
Miksi haitoista ei haluta puhua tai niitä vähätellään, sillä erillaisten päihteiden käytöstä aiheutuneiden haittojen hoitamiseen tarkoitetut varat ovat ollet jo vuosia peruspalveluittemme leikkausten kohteena."

En nyt kirjoita koko kirjoitusta (joka mm. käsittelee kannabiksen aiheuttamia ongelmia mm. aivoissa sijaitsevassa HIPPOCAMPUKSESSA joka säätelee ihmisen mm. muistia jne.

Mutta tärkeänä pidin hänen peräänkuuluttamaansa asiaa...

"Miksi haitoista ei haluta puhua, tai niitä vähätellään"?

Esim tänä aamuna tuli myös TV 3:sta Studio 55 aihe---
Mielenterveysongelmat.

Siellä eräs äiti kertoi tyttärestään, jolla oli hänen kertomansa mukaan puhjennut skitsofrenia
17-18 vuotiaana.
Mielestäni hänen kertomansa merkit olivat juuri sellaiset jotka syntyy kannabiksen käyttäjällä. Silti hän ei osannut yhdistää lainkaan asiaa mahdolliseen kannabiksen käyttöön.

Kysyttäessä asiaa paikalla olleelta mielenterveysasiantuntijalta, niin hänkin kierteli vastauksensa kanssa kuin "kissa kuumaa puuroa" eikä missään vaiheessa uskaltanut sanoa että syy voisi olla myös mahdollisessa kannabiksen käytössä, olisi hän ainakin voinut herattää siitä kysymyksen, mutta ei.
Ainoa milla hän viittasi mahdolliseen syyhyn, oli ohimenevä lausunto "nykyisestä nuorisokulttuurista" .

Eli tärkeä kysymys kuuluu-----

Miksi varotaan puhumasta todellisesta vastauksesta mielenterveysongelmiin, joka useimmissa tapauksissa on kannabis.?

Niin kauan kun tätä asiaa kierretaan ja kaarretaan, niin kauan mielentertveysongelmiin ei saada apua.

Eli terveystieteiden maisteri teki aivan oikean kysymyksen.

27

2211

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Miksi väärää tietoa?

      Tässä on niin montaa kohtaa, joista voi olla eri mieltä perustellusti ja tutkimusten tukemana, mutta otetaan vaikka pari poimintaa näin aluksi.

      Aluksi: olen samaa mieltä, että haitoista tulee puhua. Mutta ei voida puhua vain haitoista, koska silloin syntyy kuva, että kyseinen aines (kannabis) on vain haittoja aiheuttava aine. Jos se sitä olisi, kukaan ei sitä käyttäisi. Ei kukaan.

      Kannabis ei ole hermomyrkky. Se ei tuhoa hermosoluja. Jotta niin tapahtuisi, kannabista pitäisi käyttää enemmän kuin mitä on mahdollista. Kyseinen terveystieteen maisteri voisi esittää dokumentin (mitä kukaan ei ole vielä esittänyt), että millä perusteella kannabis olisi hermomyrkky.

      "Kannabiskeskustelun lähtökohtana on oltava yhteiskunnan näkökulma, missä on
      ensisijaisesti arvioitava yhteiskunnalle ja ihmisille kannabiksen laillistamisesta aiheutuneita
      haittoja haittoja ja kuluja."

      Nimenomaan. Missään ei olla havainnollistettu, että laillinen kannabis olisi yhteiskunnalle merkittävä ongelma. Ei missään. Ei varsinkaan niissä maissa, jossa sitä saa rankaisematta käyttää tai itselleen kasvattaa. Laittoman kannabiksen ympärillä taas pyörii rikollisuutta ja siihen kyllästyneet tahot haluavat dekriminalisoida kannabiksen tai laillistaa sen. Perustellusti, sillä kokemukset ovat olleet hyviä. Esim. mm. Portugali, joka ei estä minkään huumeen käyttöä.:

      "Portugalissa huumeiden dekriminalisointi on johtanut huumeiden aiheuttamien terveysongelmien voimakkaaseen laskuun. Tiedot käyvät ilmi Yhdysvaltalaisen Cato Instituutin tutkimuksesta. (http://cato.org/pub_display.php?pub_id=10080 )
      Portugalissa heinäkuussa 2001 voimaan astunut laki dekriminalisoi kaikki huumeet, mukaan lukien kokaiinin ja heroiinin. Lain myötä huumeiden hallussapito ja -käyttö pysyivät kiellettyinä, mutta ne eivät johtaneet rikosoikeudellisiin toimenpiteisiin. Huumeiden myynti ja välittäminen pysyi kuitenkin tiukasti laittomina.
      Viisi vuotta lain voimaan astumisen jälkeen vuonna 2006 huumekuolemat putosivat Portugalissa 400 vuosittaisesta tapauksesta 290 tapaukseen. Lisäksi uusien HIV-tartuntojen määrät romahtivat 1400 tapauksesta 400 tapaukseen. Laki siis vähensi huomattavasti huumeiden aiheuttamia terveysongelmia, eikä se lisännyt maan pääkaupungin Lissabonin suosiota huumeidenkäyttäjien keskuudessa. Dekriminalisoinnin myötä huumeiden käyttäjät ohjataan vankilan sijasta hoitoon.
      Tutkimuksen mukaan laki ei lisännyt huumeiden käyttöä, joka oli jo ennestään alhaisempaa kuin useissa muissa Euroopan maissa. Portugalin liberaali huumepolitiikka on lisännyt suosiota maassa, ja sen tuloksia pidetään kaiken kaikkiaan positiivisina.
      YLE Uutiset"

      Mitä tulee sinun liki vainoharhaisiin kuvitelmiin siitä, että kaikki maailman mielenterveysongelmat johtuvat kannabiksesta (näin olet myöntänyt ajattelevasi) niin olet taas kerran pahasti metsässä. Jos öiti kertoo skitsofreniaan sairastuneesta tyttärestään niin totta kai se muistuttaa oman poikasi kohtaloa; on oletettavaa että poikasi kärsii skitsofreniasta. Ja sinun luulotautiisihan kuuluu tietenkin, että kaikki skitsofreniat johtuvat kannabiksesta. Sinun luulotautiisihan kuului myös se, että koulusurmaajat olivat kannabisteja. Sinun luulotautiisi kuuluu, että kaikki mielenterveyshäiriöt johtuvat kannabiksesta. Jos kertoo sinulle käyttäneensä kannabista, sinä keksit hänelle jonkun sairauden. Mutta sinun luulotautisi osoittaa, että kannabista ei tarvitse käyttää ollakseen mieleltään sairas.

      • joo ja ei

        Hyviä ja huonoja puolia löytyy kannabiksestakin. Olen samaa mieltä edellisen kirjoittajan kanssa, että dekriminalisointi saattaisi olla ihan järkevä : ei käyttäjien rankaisu hävitä minkään päihteen häviämistä markkinoilta (olisivat kai ne jo sitten hävinneet/vähentyneet).

        Mielenterveyttä ja muutakin terveyttä tässä maassa horjuttaa aineista eniten alkoholi, tästä ei kenelläkään luulisi olevan epäselvyyttä. Eikä kieltolailla viina lakannut virtaamasta, ehkä pahensi kovakänni-perinnettä? Psyykkisten ongelmien syyt moninaisia perinnöllisyydestä elämäntapahtumiin. Päihteiden (siis Suomessa alkoholin) käyttö voi olla mielenterveysongelmien syy TAI seuraus.

        Kohtuukäyttö olisi ihannetila. Koukuttavia huumeita syytäkin karttaa - pahimpia tässä siis viina ja muutamat ns.kovat huumeet. Ajoittainen pössyttely tuskin sen vaarallisempaa kuin alkon kohtuukäyttö. Todellinen pulma se, miten liikakäyttöön ajautuvat hoidetaan ja miten suurkulutukseen luisuvat voisivat saada homman hallintaan.


    • åke pakana

      tästä aiheesta olisi tietysti mukavampi keskustella terveystieteiden maisterin kanssa kuin vs:n, mutta yleensä keskustelun avaaja voisi heittää myös vähän perusteita esimerkiksi seuraaviin väitteisiin:

      1. Kannabiksen laillistaminen ei vähennä kannabiksesta aiheutuneita haittoja.

      kaikkialla, missä kannabis on laillistettu tai paremminkin diskriminalisoitu, kannabiksen yhteiskunnalle aiheuttamat haitat ovat vähentyneet.

      2. Laillistamisen myötä lisääntyivät käytöstä aiheutuvat erillaiset ongelmat kuten rikollisuus sekä kannabiksen käyttäjilleen aiheuttamat terveydelliset haitat.

      miksi laillistaminen lisäisi rikollisuutta?
      jos polttamani kannabistuote on laiton tai laillinen, miten ihmeessä se vaikuttaa terveyteeni?

      tässä näyttää olevan perustana helluntailainen ajatus siitä, miten laillistaminen lisäisi käyttöä. tämän logiikan mukaan vs:kin rientää 2011 (kun kannabis laillistuu) ostamaan kannabista, käyttää sitä 24/7 ja saa lopulta psykoosin, ellei sitä ennen ole siirtynyt heroiiniin ja sitä kautta saunan taakse tai jonnekin.

    • Mjep

      Miksi koitat vedota auktoriteettiin kirjoittajan kirjoittaessa opiskelemansa aiheen ohi? Ei terveystieteen maisterin luulisi tietävän yhteiskuntatieteistä sen enempää kuin esim minä. Olen valmistuva filosofian maisteri, se ei tee minun sanastani yhtään painavampaa kuin sinun tai kenenkään muukaan. Kirjoittaja ei todellakaan ole enempää tai vähempää kuin maisteri, eli ihminen. Miksi hehkutus?

      "Kannabiksen laillistaminen ei vähennä kannabiksesta aiheutuneita haittoja."

      Tätä irtonaista lausetta ei perustella ollenkaan.

      "Laillistamisen
      myötä lisääntyivät käytöstä aiheutuvat erillaiset ongelmat kuten rikollisuus sekä kannabiksen
      käyttäjilleen aiheuttamat terveydelliset haitat."

      Mihin tämä väittämä perustuu? Kaikki tilastot mitä olen nähnyt kannabiksen dekriminalisoineista maista ovat näyttäneet päinvastaista, toinen on ilmeisesti tulkinnut tilastoja väärin. En tosin ymmärrä miten tämä on mahdollista.

      http://4.bp.blogspot.com/_MnYI3_FRbbQ/SdyuHyVma8I/AAAAAAAABuQ/dxAPG-ZgFAY/s1600/portugal1.png

      Jokainen voi siitä katsoa vaikka vähän esimakua Portugalista, jossa kaikki huumeet dekriminalisoitiin vuonna 2001. Jos kannabiksen käyttö vähenee dekriminalisoinnin myötä, niin mistä tämä maisteri nimettömän väittämä rikollisuus ja lisääntyneet terveyshaitat sitten tulevat?

      "Miksi haitoista ei haluta puhua tai niitä vähätellään, sillä erillaisten päihteiden käytöstä aiheutuneiden haittojen hoitamiseen tarkoitetut varat ovat ollet jo vuosia peruspalveluittemme leikkausten kohteena."

      Tämän kyllä allekirjoitan siinä mielessä, että minustakin on todella tyhmää leikata varoja ongelmaisten hoitamisesta. Se nyt ei ainakaan ole järkevää päihdepolitiikkaa.

      "Miksi varotaan puhumasta todellisesta vastauksesta mielenterveysongelmiin, joka useimmissa tapauksissa on kannabis.?"

      Tämä nyt on jo sekavaa horinaa, jos oikeasti uskot mielenterveysongelmien suurimmaksi aiheuttajaksi kannabiksen. Suomessa on arviolta 200.000 kannabiksen käyttäjää ja arviolta 50.000 skitsofreenikkoa (ja skitsofrenia ei todellakaan ole ainoa mielen sairaus), joten joka neljännen kannabiksenkäyttäjän pitäisi sairastua skitsofreniaan. Teräksenluja logiikka.

      "Niin kauan kun tätä asiaa kierretaan ja kaarretaan, niin kauan mielentertveysongelmiin ei saada apua."

      Itse sanoisin, että niin kauan kun keskitytään vääriin asioihin, ei saada mielenterveydenhuoltoon parannuksia.

    • yleisönosastokirjoitus

      Aamulehden yleisönosastolle kirjoitellut terveystieteiden maisteri ei selvästikään tiedä mistä puhuu. Hänen mukaansa mm. "Kannabis on voimakkaampi psykomotoriikan heikentäjä kuin alkoholi." Puhumattakaan siitä, että kannabis olisi "hermomyrkky", kun se todellisuudessa ei ole myrkyllinen ollenkaan. Asiallisesti kirjoittaja puhuu kyllä kirjoituksensa lopussa alkoholin haitoista hippocampukselle, mutta jättää kertomatta, että nämä tuhot ovat ihan eri luokkaa kuin kannabiksen aiheuttamat muutokset.

      VS:n mukaan taas ("Miksi varotaan puhumasta todellisesta vastauksesta mielenterveysongelmiin, joka useimmissa tapauksissa on kannabis.?") kannabis olisi useimpien mielenterveysongelmien takana. Suomessa taisi olla siis varsin vähän mielenterveysongelmaisia ennen 1960-lukua, josta lähtien mielenterveysongelmat ovat lähteneet selkeään nousuun, vai mitä?

    • Vastausta odotellessa

      "Miksi varotaan puhumasta todellisesta vastauksesta mielenterveysongelmiin, joka useimmissa tapauksissa on kannabis.?"

      Mihin perustat väitteesi? Onko sanoillasi katetta? Väitätkö ettei mielenterveysongelmia ole ilman kannabista? Nyt on uskottavuutesi koetuksella, joten oletan sinun vastaavan.

      Ihmisillä on toisinaan taipumus etsiä vastausta "kaikenkattavasta" teoriasta. Jumalasta ja milloin mistäkin. Eräällä näyttää olevan mielenterveysongelmien ratkaisemiseksi yksi lopullinen ratkaisu: kannabiksen käyttämättömyys. Jos tällainen ihminen saa mellastaa aiheen (mielenterveysongelmat) parissa vaikutusvaltaisena niin jälki voi pidemmän päälle olla melkoisen karmaisevaa.

      Mitä hoitoon tulee niin kannabiksen ongelmakäyttäjät näyttävät hakeutuvan helpoimmin hoitoon maissa, joissa itse käyttö on dekriminalisoitu. Skitsofreenikko ei sitä välttämättä tajua tehdä ja kohtuukäyttäjällä ei taas ole mitään syytä. VS:n pojan tapausta on jo niin paljon riepoteltu, ettei siihen enää viitsi ottaa kantaa, mutta tapausta tuntemattomille täytyy mainita, että kyseisen tapauksen pohjalta (poikansa sairastuminen skitsofreniaan/kannabispsykoosiin) on eräälle huumevalistajanakin vaikuttaneelle syntynyt käsitys, että kannabis aiheuttaa liki kaikki ellei kaikki mielenterveysongelmat. Kyseinen valistaja on sitä mieltä, että kaikki kannabiksen käyttäjät saavat kannabiksesta mielenterveysongelmia, jotka johtavat ennemmin tai myöhemmin psykoosiin. Hänen mielestään on kuitenkin tapauksia, joiden "aivokapasiteetti" on kestänyt kannabiskokeilun ilman suurempia vaurioita. Hänen mukaansa kannabis on vaarallisin huume. Häntä onkin sitten kuunneltu mm. asiantuntijana kannabiskysmyksissä. Haloo!!!!

      • happomäään

        Niin ja se poika veteli myös tuota LSD:tä ilmeisen reippaasti, mutta senhän tämä "valistaja" aina yrittää unohduttaa, kun se ei sovi tähän hänen lapselliseen ja itsekeksimäänsä kannabisrasvateoriaan. Ei todellakaan ole siis ihme, että Suomen päihdevalistus on ollut surkeaa, kun siitä on vastannut tämän herran perustama hihhulointiporukka, ja valistusmateriaalin on äijä keksinyt suurelta osin itse. Sitä on sitten muutamillakin veromiljoonilla levitetty joka kouluun tässä maassa.


      • vierestäseurannut

        Kysyin...

        "Miksi varotaan puhumasta todellisesta vastauksesta mielenterveysongelmiin, joka useimmissa tapauksissa on kannabis.?"

        Haluat lisäselvitystä...

        Mihin perustat väitteesi? Onko sanoillasi katetta? Väitätkö ettei mielenterveysongelmia ole ilman kannabista? Nyt on uskottavuutesi koetuksella, joten oletan sinun vastaavan.

        Vastaan..

        Jos ja kun kannabiksen on todettu myös lääketieteellisissä tutkimuksissa aiheuttavan psykoosia ja skitsofreniaa, niin on vähähintäänkin outoa, että mielenterveysasiantuntijana esiintynyt henkilö ei aseta selväsanaisesti yhdeksi mahdolliseksi syyksi myös kannabiksen osuutta asiaan, eli olisi ainakin voinut todeta, että juuri tuossa iässä on monilla opiskelijoilla vaarana kokeilla miedoksi huumeeksi mainostettua kannabista sopivassa kaveripiirissä. ja että joillakin herkillä kavereilla on vaara sairastua ko. aineen aiheuttamiin mielenterveys sairauksiin.

        En ole koskaan väittänyt, että mielenterveysongelmia ei tule muusta kuin kannabiksesta, voisitko ystävällisesti esittää linkin, missä olisin niin typerästi asian ilmaissut.

        "Mitä hoitoon tulee niin kannabiksen ongelmakäyttäjät näyttävät hakeutuvan helpoimmin hoitoon maissa, joissa itse käyttö on dekriminalisoitu."

        Varmasti asia voi näinkin olla, ja sellaisissa maissa totta totisesti hoitoa tarvitaankin. Mutta kyllä Suomessakin on asia jo niin järjestetty, että syytettä ei tule rikoksesta, jos kaveri hakeutuu itse hoitoon.
        Kannabisen käyttäjä vain hyvin harvoin hakeutuu hoitoon koska hän ei hyvin äkkiä tiedosta sairauttaan. Sen sairauden näkee helpommin läheiset, mutta ei käyttäjä itse. Hoitoon ei pääse, jos ei kaveri itse halua.

        "eräälle huumevalistajanakin vaikuttaneelle syntynyt käsitys, että kannabis aiheuttaa liki kaikki ellei kaikki mielenterveysongelmat."

        Ystävällisesti pyydän ettet valehtelisi.

        "Kyseinen valistaja on sitä mieltä, että kaikki kannabiksen käyttäjät saavat kannabiksesta mielenterveysongelmia, jotka johtavat ennemmin tai myöhemmin psykoosiin."

        Ystävällisesti pyydän ettet valehtelisi.



        " Hänen mielestään on kuitenkin tapauksia, joiden "aivokapasiteetti" on kestänyt kannabiskokeilun ilman suurempia vaurioita."

        Painottaisin sanaa "suurempia" Pienempiä vaurioita kun ei noteerata.
        Poikani tapauksessa on jo pakko noteerata.

        Esim sinun tapauksesi on edellämainitunlainen.


      • Mjep
        vierestäseurannut kirjoitti:

        Kysyin...

        "Miksi varotaan puhumasta todellisesta vastauksesta mielenterveysongelmiin, joka useimmissa tapauksissa on kannabis.?"

        Haluat lisäselvitystä...

        Mihin perustat väitteesi? Onko sanoillasi katetta? Väitätkö ettei mielenterveysongelmia ole ilman kannabista? Nyt on uskottavuutesi koetuksella, joten oletan sinun vastaavan.

        Vastaan..

        Jos ja kun kannabiksen on todettu myös lääketieteellisissä tutkimuksissa aiheuttavan psykoosia ja skitsofreniaa, niin on vähähintäänkin outoa, että mielenterveysasiantuntijana esiintynyt henkilö ei aseta selväsanaisesti yhdeksi mahdolliseksi syyksi myös kannabiksen osuutta asiaan, eli olisi ainakin voinut todeta, että juuri tuossa iässä on monilla opiskelijoilla vaarana kokeilla miedoksi huumeeksi mainostettua kannabista sopivassa kaveripiirissä. ja että joillakin herkillä kavereilla on vaara sairastua ko. aineen aiheuttamiin mielenterveys sairauksiin.

        En ole koskaan väittänyt, että mielenterveysongelmia ei tule muusta kuin kannabiksesta, voisitko ystävällisesti esittää linkin, missä olisin niin typerästi asian ilmaissut.

        "Mitä hoitoon tulee niin kannabiksen ongelmakäyttäjät näyttävät hakeutuvan helpoimmin hoitoon maissa, joissa itse käyttö on dekriminalisoitu."

        Varmasti asia voi näinkin olla, ja sellaisissa maissa totta totisesti hoitoa tarvitaankin. Mutta kyllä Suomessakin on asia jo niin järjestetty, että syytettä ei tule rikoksesta, jos kaveri hakeutuu itse hoitoon.
        Kannabisen käyttäjä vain hyvin harvoin hakeutuu hoitoon koska hän ei hyvin äkkiä tiedosta sairauttaan. Sen sairauden näkee helpommin läheiset, mutta ei käyttäjä itse. Hoitoon ei pääse, jos ei kaveri itse halua.

        "eräälle huumevalistajanakin vaikuttaneelle syntynyt käsitys, että kannabis aiheuttaa liki kaikki ellei kaikki mielenterveysongelmat."

        Ystävällisesti pyydän ettet valehtelisi.

        "Kyseinen valistaja on sitä mieltä, että kaikki kannabiksen käyttäjät saavat kannabiksesta mielenterveysongelmia, jotka johtavat ennemmin tai myöhemmin psykoosiin."

        Ystävällisesti pyydän ettet valehtelisi.



        " Hänen mielestään on kuitenkin tapauksia, joiden "aivokapasiteetti" on kestänyt kannabiskokeilun ilman suurempia vaurioita."

        Painottaisin sanaa "suurempia" Pienempiä vaurioita kun ei noteerata.
        Poikani tapauksessa on jo pakko noteerata.

        Esim sinun tapauksesi on edellämainitunlainen.

        Ja näin taitavasti vierestäseurannut taas väisti tärkeimmät pointit ja tarttui pelkästään turhiin kärjistyksiin, joiden tarkoitus oli ilmeisesti vaan provota lisää argumentteja.

        "Jos ja kun kannabiksen on todettu myös lääketieteellisissä tutkimuksissa aiheuttavan psykoosia ja skitsofreniaa, niin on vähähintäänkin outoa, että mielenterveysasiantuntijana esiintynyt henkilö ei aseta selväsanaisesti yhdeksi mahdolliseksi syyksi myös kannabiksen osuutta asiaan, eli olisi ainakin voinut todeta, että juuri tuossa iässä on monilla opiskelijoilla vaarana kokeilla miedoksi huumeeksi mainostettua kannabista sopivassa kaveripiirissä. ja että joillakin herkillä kavereilla on vaara sairastua ko. aineen aiheuttamiin mielenterveys sairauksiin."

        Ehkä hän ei tahtonut lähteä spekuloimaan, koska syitä voi olla yhtä monta kuin skitsofreniatapausta. Ihme, ettet ole ottanut tämän enempää skitsofreniasta selvää, vaikka poikasi sitä sairastaa. Olisiko hänen pitänyt sanoa: "Voisin kuvitella, että kyseisessä tapauksessa skitsofrenian on voinut laukaista ihan mikä vaan päihde", olisiko tämä kuulostanut viisaalta? Vai olisiko hänen pitänyt sanoa "Voisin kuvitella, että kyseisessä tapauksessa skitsofrenian on voinut laukaista kannabis", jolloin hän olisi unohtanut 9999 muuta mahdollisuutta, joka sen olisi voinut laukaista? Mielestäni kumpikaan näistä ei ole viisas vaihtoehto.

        ""Mitä hoitoon tulee niin kannabiksen ongelmakäyttäjät näyttävät hakeutuvan helpoimmin hoitoon maissa, joissa itse käyttö on dekriminalisoitu."

        Varmasti asia voi näinkin olla, ja sellaisissa maissa totta totisesti hoitoa tarvitaankin. Mutta kyllä Suomessakin on asia jo niin järjestetty, että syytettä ei tule rikoksesta, jos kaveri hakeutuu itse hoitoon."

        Eikö sinulle jo annettu taulukoita ja tutkimuksia, joissa todetaan SELKEÄSTI, että huumeiden dekriminalisointi on VÄHENTÄNYT huumeidenkäyttöä? Miksi sivuutit sen, vai ovatko nämä kaikki taulukot ja tutkimukset tehnyt sylttytehdas? Ainut luotettava taho on ilmeisesti terveystieteen maisteri, eli tyyppi joka on 3 vuotta lukenut terveystietoa. Ja hän tietää asioista paremmin kuin monista tutkijoista kasatut tutkimusryhmät? En välillä ymmärrä logiikkaasi.

        Ja sitten vielä tuo suomen käytäntö eli : Sakot tai hoitoon, tarvitsit sitä tai et. Tällä tavalla amerikassakin saadaan tilastot näyttämään, että tuhannet kannabiksenkäyttäjät menevät hoitoon. Siellä tosin sen hoidon toinen vaihtoehto olisi vankila. Eikö tämä ole mielestäsi huomattavan arvoinen asia? ns. "Sano, että sulla on ongelma, niin et joudu linnaan" -mentaliteetti on omiaan tekemään "luotettavia" tilastoja.

        "Painottaisin sanaa "suurempia" Pienempiä vaurioita kun ei noteerata.
        Poikani tapauksessa on jo pakko noteerata.

        Esim sinun tapauksesi on edellämainitunlainen."

        Pidät kaikkia kannabista polttavia mielenvikaisena? Miksi kaksi kuukautta sitten käydessäni psykologisissa testeissä (liittyi työnhakuun) minua ei sitten diagnosoitu hulluksi? Jo on kumma maailma kun internetin välityksellä VS saa ihmisestä selville enemmän kuin vieressä jutteleva lääkäri.

        Niin ja muuten

        "Miksi varotaan puhumasta todellisesta vastauksesta mielenterveysongelmiin, joka useimmissa tapauksissa on kannabis.?"

        Tässä annat selkeästi ymmärtää että kannabis on _USEIMMISSA_ tapauksissa mielenterveysongelmien takana. Miten paljon suuremman psykoosi-riskin ja suuremman kuluttajakunnan omaava alkoholi ei aiheuta kannabista enemmän mielenterveysongelmia mielestäsi? Vai puhutko vain ympäripyöreästi mitä sylki suuhun tuo ja sitten korjailet jälkikäteen..?

        Etkä vieläkään ole kertonut, miksi paljon suuremmat annokset omaavat lääkekäyttäjät eivät menetä mielenterveyttään. Tämänhän pitäisi niillä annoksilla teoriasi mukaan tapahtua alta aikayksikön. Vai onko lääkäri vaan tutkinut kaikilla lääkekäyttäjillä keskivertoa vahvemman psyykeen? En ymmärrä.


      • Psykhe
        vierestäseurannut kirjoitti:

        Kysyin...

        "Miksi varotaan puhumasta todellisesta vastauksesta mielenterveysongelmiin, joka useimmissa tapauksissa on kannabis.?"

        Haluat lisäselvitystä...

        Mihin perustat väitteesi? Onko sanoillasi katetta? Väitätkö ettei mielenterveysongelmia ole ilman kannabista? Nyt on uskottavuutesi koetuksella, joten oletan sinun vastaavan.

        Vastaan..

        Jos ja kun kannabiksen on todettu myös lääketieteellisissä tutkimuksissa aiheuttavan psykoosia ja skitsofreniaa, niin on vähähintäänkin outoa, että mielenterveysasiantuntijana esiintynyt henkilö ei aseta selväsanaisesti yhdeksi mahdolliseksi syyksi myös kannabiksen osuutta asiaan, eli olisi ainakin voinut todeta, että juuri tuossa iässä on monilla opiskelijoilla vaarana kokeilla miedoksi huumeeksi mainostettua kannabista sopivassa kaveripiirissä. ja että joillakin herkillä kavereilla on vaara sairastua ko. aineen aiheuttamiin mielenterveys sairauksiin.

        En ole koskaan väittänyt, että mielenterveysongelmia ei tule muusta kuin kannabiksesta, voisitko ystävällisesti esittää linkin, missä olisin niin typerästi asian ilmaissut.

        "Mitä hoitoon tulee niin kannabiksen ongelmakäyttäjät näyttävät hakeutuvan helpoimmin hoitoon maissa, joissa itse käyttö on dekriminalisoitu."

        Varmasti asia voi näinkin olla, ja sellaisissa maissa totta totisesti hoitoa tarvitaankin. Mutta kyllä Suomessakin on asia jo niin järjestetty, että syytettä ei tule rikoksesta, jos kaveri hakeutuu itse hoitoon.
        Kannabisen käyttäjä vain hyvin harvoin hakeutuu hoitoon koska hän ei hyvin äkkiä tiedosta sairauttaan. Sen sairauden näkee helpommin läheiset, mutta ei käyttäjä itse. Hoitoon ei pääse, jos ei kaveri itse halua.

        "eräälle huumevalistajanakin vaikuttaneelle syntynyt käsitys, että kannabis aiheuttaa liki kaikki ellei kaikki mielenterveysongelmat."

        Ystävällisesti pyydän ettet valehtelisi.

        "Kyseinen valistaja on sitä mieltä, että kaikki kannabiksen käyttäjät saavat kannabiksesta mielenterveysongelmia, jotka johtavat ennemmin tai myöhemmin psykoosiin."

        Ystävällisesti pyydän ettet valehtelisi.



        " Hänen mielestään on kuitenkin tapauksia, joiden "aivokapasiteetti" on kestänyt kannabiskokeilun ilman suurempia vaurioita."

        Painottaisin sanaa "suurempia" Pienempiä vaurioita kun ei noteerata.
        Poikani tapauksessa on jo pakko noteerata.

        Esim sinun tapauksesi on edellämainitunlainen.

        >Jos ja kun kannabiksen on todettu myös lääketieteellisissä tutkimuksissa >aiheuttavan psykoosia ja skitsofreniaa, niin on vähähintäänkin outoa, että >mielenterveysasiantuntijana esiintynyt henkilö ei aseta selväsanaisesti yhdeksi >mahdolliseksi syyksi myös kannabiksen osuutta asiaan,

        Vanha keskustelu ja yksityiskohtaan puuttuminen, mutta kuitenkin: Kannabiksen käytön ei ole osoitettu aiheuttavan psykooseja missään tutkimuksissa. On havaittu yhteyksiä kannabiksen ja mielenterveysongelmien välillä, mutta ei varsinaista syy-seuraussuhdetta.


      • vierestäseurannut
        Psykhe kirjoitti:

        >Jos ja kun kannabiksen on todettu myös lääketieteellisissä tutkimuksissa >aiheuttavan psykoosia ja skitsofreniaa, niin on vähähintäänkin outoa, että >mielenterveysasiantuntijana esiintynyt henkilö ei aseta selväsanaisesti yhdeksi >mahdolliseksi syyksi myös kannabiksen osuutta asiaan,

        Vanha keskustelu ja yksityiskohtaan puuttuminen, mutta kuitenkin: Kannabiksen käytön ei ole osoitettu aiheuttavan psykooseja missään tutkimuksissa. On havaittu yhteyksiä kannabiksen ja mielenterveysongelmien välillä, mutta ei varsinaista syy-seuraussuhdetta.

        "Psykhen" on hyvä lukea kirjoitukseni lopussa oleva linkki( kirjoitus, joka muodostui pidemmäksi kuin oli tarkoitus) ajatuksella.

        Jos nyt ihmettelet, että "missä on asia tutkittu, että tällaiseen johtopäätökseen, -- mitä "linkissä" on kirjoitettu --on päästy ?"

        Ymmärtänet, että ei kannabiksen käyttäjää voida eettisistä syistä laittaa laboratorion pöydälle tutkimuksia varten, vaan seuraamukset mm. psykoosit on nähtävissä kannabiksen käytön jälkeen monissa kavereissa. Toisissa se näkyy jo pienemmälläkin käytöllä mutta toisilla saattaa kestää vuosia jopa vuosikymmeniä, ennenkuin psykoosi noteerataan sellaiseksi, että siihen olisi hyvä puuttua.
        Niinkuin olemme voineet jo todeta--esim. poikani, niinkuin muidenkin tapauksessa, että psykoosi on jatkuvaa käyttäjässä jos käyttökin on jatkuvaa.

        Ei lääkärit tee linkissä mainittuja johtopäätöksiä kannabiksen yhteydestä psykoosiin, jos siihen ei olisi selvät todisteet.
        Poikani ja muut hänen kaltaisensa--joita näilläkin palstoilla on nähty pilvin pimein-- ovat myös selvä todiste kannabiksen aiheuttamasta psykoosista.

        Mutta se virhe, mikä nykyisessä yhteiskunnassa vallitsee on siinä, että ensinäkään ei puututa laittoman aineen vähättelevään mainostamiseen vaan sallitaan se nykynuorisossa olevien herkimpien jäsenten tuhon kustannuksella.

        Kun siis kerta ei puututa tuohon järjettömään kannabiksen mainostamiseen, niin vähintä olisi mitä yhteiskunnan pitäisi tehdä, on sen asian ymmärtäminen, että kannabis psykoosissa oleva henkilö ei halua itse hoitoon (koska psykoosissa on kiva olla) ja näin ollen tällainen kannabispykoosissa oleva herkkä nuori jää hoitoa vaille.

        Hän on siis väliinputoaja terveydenhoitosysteemissämme.

        Jos päättäjät ymmärtäisivät, että nimenomaan kannabiksen kohdalla psykoosi on erikoislaatuinen (eli omaa tahtoa parantua kaverille ei tule) niin silloin laki tällä kohtaa muutettaisiin siten, että tahdonvastainen hoito voisi toteutua vanhemmallekkin kuin alle 18 vuotiaalle. Turha alkaa vetoamaan johonkin "Natsi-Saksan" systeemiin, etteikö tällaisen lain järjestäminen olisi mahdollista.
        On vain järjestelykysymys, että hoitoonmäärääminen tapahtuu takuu varmasti potilaan parhaaksi ja että todetaan psykoosi --ja että se tarvitsee hoitoa, ei luulisi olevan mahdotonta toteuttaa.





        Niinkuin aikaisemmin olen jossain kohtaa kirjoittanut, että kun nuori alkaa pössyttelemään kannabista esim 15 vuotiaana ja tuo pössyttelly todellakin voi tapahtua vanhempien tietämättä vuosia ja seuraamukset tulevat monillekkin vasta esim. yli 20 vuotiaana, niin hoitoon pääseminen nykyisen lain puitteissa on mahdoton asia--paitsi jos ei yritä itsemurhaa tai vahingoittaa jotain toista.

        Tässä tämä linkki lääkärilehdestä
        (Ps toivottavasti linkin siirto onnistuu, esikatselussa kun tuo linkin osoite ei muutu siniseksi, että voisi olla varma siirron onnistumisesta)

        http://www.laakarilehti.fi/uutinen.html?opcode=show/news_id=5003/news_db=web_lehti2006/type=1


      • Psykhe
        vierestäseurannut kirjoitti:

        "Psykhen" on hyvä lukea kirjoitukseni lopussa oleva linkki( kirjoitus, joka muodostui pidemmäksi kuin oli tarkoitus) ajatuksella.

        Jos nyt ihmettelet, että "missä on asia tutkittu, että tällaiseen johtopäätökseen, -- mitä "linkissä" on kirjoitettu --on päästy ?"

        Ymmärtänet, että ei kannabiksen käyttäjää voida eettisistä syistä laittaa laboratorion pöydälle tutkimuksia varten, vaan seuraamukset mm. psykoosit on nähtävissä kannabiksen käytön jälkeen monissa kavereissa. Toisissa se näkyy jo pienemmälläkin käytöllä mutta toisilla saattaa kestää vuosia jopa vuosikymmeniä, ennenkuin psykoosi noteerataan sellaiseksi, että siihen olisi hyvä puuttua.
        Niinkuin olemme voineet jo todeta--esim. poikani, niinkuin muidenkin tapauksessa, että psykoosi on jatkuvaa käyttäjässä jos käyttökin on jatkuvaa.

        Ei lääkärit tee linkissä mainittuja johtopäätöksiä kannabiksen yhteydestä psykoosiin, jos siihen ei olisi selvät todisteet.
        Poikani ja muut hänen kaltaisensa--joita näilläkin palstoilla on nähty pilvin pimein-- ovat myös selvä todiste kannabiksen aiheuttamasta psykoosista.

        Mutta se virhe, mikä nykyisessä yhteiskunnassa vallitsee on siinä, että ensinäkään ei puututa laittoman aineen vähättelevään mainostamiseen vaan sallitaan se nykynuorisossa olevien herkimpien jäsenten tuhon kustannuksella.

        Kun siis kerta ei puututa tuohon järjettömään kannabiksen mainostamiseen, niin vähintä olisi mitä yhteiskunnan pitäisi tehdä, on sen asian ymmärtäminen, että kannabis psykoosissa oleva henkilö ei halua itse hoitoon (koska psykoosissa on kiva olla) ja näin ollen tällainen kannabispykoosissa oleva herkkä nuori jää hoitoa vaille.

        Hän on siis väliinputoaja terveydenhoitosysteemissämme.

        Jos päättäjät ymmärtäisivät, että nimenomaan kannabiksen kohdalla psykoosi on erikoislaatuinen (eli omaa tahtoa parantua kaverille ei tule) niin silloin laki tällä kohtaa muutettaisiin siten, että tahdonvastainen hoito voisi toteutua vanhemmallekkin kuin alle 18 vuotiaalle. Turha alkaa vetoamaan johonkin "Natsi-Saksan" systeemiin, etteikö tällaisen lain järjestäminen olisi mahdollista.
        On vain järjestelykysymys, että hoitoonmäärääminen tapahtuu takuu varmasti potilaan parhaaksi ja että todetaan psykoosi --ja että se tarvitsee hoitoa, ei luulisi olevan mahdotonta toteuttaa.





        Niinkuin aikaisemmin olen jossain kohtaa kirjoittanut, että kun nuori alkaa pössyttelemään kannabista esim 15 vuotiaana ja tuo pössyttelly todellakin voi tapahtua vanhempien tietämättä vuosia ja seuraamukset tulevat monillekkin vasta esim. yli 20 vuotiaana, niin hoitoon pääseminen nykyisen lain puitteissa on mahdoton asia--paitsi jos ei yritä itsemurhaa tai vahingoittaa jotain toista.

        Tässä tämä linkki lääkärilehdestä
        (Ps toivottavasti linkin siirto onnistuu, esikatselussa kun tuo linkin osoite ei muutu siniseksi, että voisi olla varma siirron onnistumisesta)

        http://www.laakarilehti.fi/uutinen.html?opcode=show/news_id=5003/news_db=web_lehti2006/type=1

        Koskien Lancetissa jukaistua meta-tutkimusta:

        "The researchers said they couldn't prove that marijuana use itself increases the risk of psychosis, a category of several disorders with schizophrenia being the most commonly known."

        http://www.usatoday.com/news/health/2007-07-26-marijuana-study_N.htm


        Krtiikkiä edelleen ja tietoa toisesta tutkimuksesta:

        http://blog.norml.org/2009/07/01/study-debunks-claims-that-pot-smoking-causes-mental-illness/


      • J
        Psykhe kirjoitti:

        Koskien Lancetissa jukaistua meta-tutkimusta:

        "The researchers said they couldn't prove that marijuana use itself increases the risk of psychosis, a category of several disorders with schizophrenia being the most commonly known."

        http://www.usatoday.com/news/health/2007-07-26-marijuana-study_N.htm


        Krtiikkiä edelleen ja tietoa toisesta tutkimuksesta:

        http://blog.norml.org/2009/07/01/study-debunks-claims-that-pot-smoking-causes-mental-illness/

        http://www.usatoday.com/news/health/2007-07-26-marijuana-study_N.htm

        Jatkoa tuolle poimimallesi pätkälle. "There could be something else about marijuana users, "like their tendency to use other drugs or certain personality traits, that could be causing the psychoses," Zammit said."

        "They found that people who used marijuana had roughly a 40% higher chance of developing a psychotic disorder later in life. The overall risk remains very low. ... The scientists found a more disturbing outlook for "heavy users" of pot, those who used it daily or weekly: Their risk for psychosis jumped to a range of 50% to 200%."

        "Scientists cannot rule out that pre-existing conditions could have led to both marijuana use and later psychoses."

        "Scientists think it is biologically possible that marijuana could cause psychoses because it interrupts important neurotransmitters such as dopamine. That can interfere with the brain's communication systems."

        Tämän tutkimuksen valossa The Lancet ottaa kantaa myös edeltäviin kannabistutkimuksiinsa:
        "In 1995, we began a Lancet editorial with the since much-quoted words: “The smoking of cannabis, even long term, is not harmful to health.” Research published since 1995, including Moore's systematic review in this issue, leads us now to conclude that cannabis use could increase the risk of psychotic illness. Further research is needed on the effects of cannabis on affective disorders. The Advisory Council on the Misuse of Drugs will have plenty to consider. But whatever their eventual recommendation, governments would do well to invest in sustained and effective education campaigns on the risks to health of taking cannabis."

        Kannabiksen on todettu myös nostavan syöpäriskiä. (tutkimus vuodelta 2009)
        http://pubs.acs.org/doi/abs/10.1021/tx900106y


      • Jouko Puukatto
        J kirjoitti:

        http://www.usatoday.com/news/health/2007-07-26-marijuana-study_N.htm

        Jatkoa tuolle poimimallesi pätkälle. "There could be something else about marijuana users, "like their tendency to use other drugs or certain personality traits, that could be causing the psychoses," Zammit said."

        "They found that people who used marijuana had roughly a 40% higher chance of developing a psychotic disorder later in life. The overall risk remains very low. ... The scientists found a more disturbing outlook for "heavy users" of pot, those who used it daily or weekly: Their risk for psychosis jumped to a range of 50% to 200%."

        "Scientists cannot rule out that pre-existing conditions could have led to both marijuana use and later psychoses."

        "Scientists think it is biologically possible that marijuana could cause psychoses because it interrupts important neurotransmitters such as dopamine. That can interfere with the brain's communication systems."

        Tämän tutkimuksen valossa The Lancet ottaa kantaa myös edeltäviin kannabistutkimuksiinsa:
        "In 1995, we began a Lancet editorial with the since much-quoted words: “The smoking of cannabis, even long term, is not harmful to health.” Research published since 1995, including Moore's systematic review in this issue, leads us now to conclude that cannabis use could increase the risk of psychotic illness. Further research is needed on the effects of cannabis on affective disorders. The Advisory Council on the Misuse of Drugs will have plenty to consider. But whatever their eventual recommendation, governments would do well to invest in sustained and effective education campaigns on the risks to health of taking cannabis."

        Kannabiksen on todettu myös nostavan syöpäriskiä. (tutkimus vuodelta 2009)
        http://pubs.acs.org/doi/abs/10.1021/tx900106y

        Tuon VS:n pojan psykoosi on kyllä ihan lähtöisin isästä. Äijä hakkaa mukulan mielisairaalaan ja poika auttaa isäänsä vetämällä LSD:tä kuin namuja, ja sitten kun suvun todella heikosti naulattu liiterinkatto lentää avaruuteen, vanha patu alkaa tekojeesustella huumeista kuin paraskin avohoitopotilas ja pakkomielteinen. Perustaa vielä järjestön, joka levittää äijän itsekeksimiä "huumefaktoja" veronmaksajien rahoilla.

        Skitsofreeninen poika taas karkaa väkivaltaista isäänsä viime talvena Tanskaan ja asuu teltassa, jossa ollut pian jo vuoden. Hyi vittu mikä kuvottava perhekuvio, ja vanha köpö kyttää vain Pakoa telkusta ja levittää itsekeksimiään huumevalheita netissä, joiden tueksi hänellä ei ole koskaan ollut mitään muuta kuin vain oma mielisairautensa. Pojastaan tuumaa, että eihän kuolema ole pahin, joten se siitä rakkaudesta. Jos olisi minun isäni, turpaan saisi että soisi ja haisisi.

        Jokainen päihde voi olla psykoosistimulantti, kahvit ja kannabikset, alkoholit ja amfetamiinit.

        Kannabiksen psykoosistimulaatio ihmisen psyykessä toisaalta ei ole lähelläkään alkoholin luokkaa, ja tämä kannattaa muistaa kun psykosikoi ja pelottelee "pöpiydellä". Eikä se psykoosikaan ole alkoholin fataaliin yliannostukseen verrattava maailmanloppu yksilötasolla.

        Kun tuo yksi täälläkin jo mainittu pörssiukko on polttanut yli 115 000 kannabissavuketta lääkekäyttäjänä, niin eipä se syöpä- tai muutkaan kannabiksen riskit nyt niin isoja taida olla, eikä tuo sinun tutkimuslinkkikään muuta kerro kuin selkeästi sen, että asetaldehydi (joka on suora alkoholin aineenvaihduntatuote) on syöpävaarallinen, ja EU luokittelee se jopa ykkösluokkaan, asbestin kanssa samaan kastiin. Eli alkoholi on syöpää aiheuttava, ja tekee hommansa todella hyvin. Kuten syöpätilastojen jatkuva nousu länsimaissa kertoo, elimistöt hajoavat suurelta osin viinakuormankin alla.

        Muuten oli taas tuokin tutkimus tätä tyypillistä "kannabis saattaa olla, mutta voi olla, että ei ole" -tyyliä.

        Joten ei ole.


      • Psykhe
        J kirjoitti:

        http://www.usatoday.com/news/health/2007-07-26-marijuana-study_N.htm

        Jatkoa tuolle poimimallesi pätkälle. "There could be something else about marijuana users, "like their tendency to use other drugs or certain personality traits, that could be causing the psychoses," Zammit said."

        "They found that people who used marijuana had roughly a 40% higher chance of developing a psychotic disorder later in life. The overall risk remains very low. ... The scientists found a more disturbing outlook for "heavy users" of pot, those who used it daily or weekly: Their risk for psychosis jumped to a range of 50% to 200%."

        "Scientists cannot rule out that pre-existing conditions could have led to both marijuana use and later psychoses."

        "Scientists think it is biologically possible that marijuana could cause psychoses because it interrupts important neurotransmitters such as dopamine. That can interfere with the brain's communication systems."

        Tämän tutkimuksen valossa The Lancet ottaa kantaa myös edeltäviin kannabistutkimuksiinsa:
        "In 1995, we began a Lancet editorial with the since much-quoted words: “The smoking of cannabis, even long term, is not harmful to health.” Research published since 1995, including Moore's systematic review in this issue, leads us now to conclude that cannabis use could increase the risk of psychotic illness. Further research is needed on the effects of cannabis on affective disorders. The Advisory Council on the Misuse of Drugs will have plenty to consider. But whatever their eventual recommendation, governments would do well to invest in sustained and effective education campaigns on the risks to health of taking cannabis."

        Kannabiksen on todettu myös nostavan syöpäriskiä. (tutkimus vuodelta 2009)
        http://pubs.acs.org/doi/abs/10.1021/tx900106y

        Ethän sinä J tuonut vastauksessasi esiin mitään, mikä osoittaisi kannabiksen aiheuttavan psykooseja. Pikemminkin nuo lainaukset antoivat ymmärtää muiden tekijöiden kuin kannabiksen käytön olevan syynä kannabista käyttävien ihmisten psykooseihin.

        Mahdollistahan se tietysti on, että joskus pystytään osoittamaan kannabiksen aiheuttavan psykooseja yhtä selvästi kuin on osoitettu vaikkapa tupakoinnin aiheuttavan syöpää. Toistaiseksi tällaista suhdetta ei ole löydetty.


    • hyvä VS!

      Viestisi oli todellinen rimanalitus, mistä selviää hyvin kuinka pihalla sinä olet kannabiksen suhteen. Olet sokea kaikelle sille hyvälle, mitä hamppu saa aikaan (mm. lääkkeenä), ja näet vain poikasi ja hänen skitsofreniansa. Ja siinäkin tapauksessa et halua uskoa mitään muuta mahdollisuutta, kuin että kannabis olisi aiheuttanut hänelle jotain. Ikäänkuin hänen lapsuuden ja nuoruuden kokemuksillaan ei olisi mitään tekemistä asian kanssa. Ymmärrän kyllä, että lähelle on vaikea nähdä, ja omaa syyllisyyttäsi et halua tunnustaa. Kaikki paha johtukoon siis kannabiksesta! Olet lähes yhtä vainoharhainen kuin poikasi.

      "Kysyttäessä asiaa paikalla olleelta mielenterveysasiantuntijalta, niin hänkin kierteli vastauksensa kanssa kuin "kissa kuumaa puuroa" eikä missään vaiheessa uskaltanut sanoa että syy voisi olla myös mahdollisessa kannabiksen käytössä, olisi hän ainakin voinut herattää siitä kysymyksen, "

      Tämä kertoo osaltaan sitä, miten haluat nähdä kaiken johtuvan kannabiksesta. Olet ikionnellinen kaikesta "tiedosta", mikä kertoo kannabiksen haitallisuudesta. Kaikki muu tieto tuleekin sitten "sylttytehtaalta". Hakeudu hoitoon.

    • John Locke

      Kyllä se vaan on sillä lailla että VS:lle on aivan turha kertoa siitä kuinka hyviä tuloksia esim. juuri Portugalista ollaan saatu dekriminalisoimalla huumeet. Vaikka tulokset näyttää kuinka hyviltä ei tämä kaveri suostu kuulemaan eikä uskomaan. Sylttytehdas sitä ja sylttytehdas tätä... Hohhoijaa.

      Haitat ovat pienentyneet MERKITTÄVÄSTI, mutta sillä ei ole mitään väliä, koska VS on päättänyt olla toista mieltä eikä siihen paljoa faktat ja tilastot auta. Oma mielipide on se paras mielipide, faktoilla ja tilastoilla ei ole niin suurta väliä...

      Alkaa tällä kaverilla kyllä mopo keulia ja pahasti... Kannabis on kaiken pahan alku ja juuri ja jos telkkarissa on ongelmainen teini, niin syy tähän on tietenkin mikäs muukaan kuin kannabis ?! Kaikkiin maailman ongelmiin siis löytyy syypää joka on "vaarallinen hermomyrkky, eli kannabis" ?

      Mutta joo, jokainen tyylillään. Toiset ajattelee järjellä, VS ajattelee tunteella. Teet kyllä VS laillistamisen puolesta puhujille suuren palveluksen kirjoituksillasi, sinun vainoharhaiset ja valheelliset jorinasi on melko helppo kumota.

      Näiden tekstien lukijalle jääkin sitten vaikea tehtävä;
      Uskoakko tuoreimpia uutisia ja tutkimustuloksia, vai miestä jolla ei ole tarjota mitään muuta kuin oma mielipide asiasta. Mielipide joka on TÄYSIN päinvastainen kuin mitä nämä uutiset, tutkimukset ja tilastot kertovat.

      Jostain kumman syystä minä luotan ennemmin ensimmäiseen vaihtoehtoon.

      Jatkakaa.

      • kannabisti

        laita faktat tiskiin tutkimustulosten kanssa niin vs sanoo. sylttytehdas.
        puhu kokemuksista niin vs huutaa. mut kun mun poika!
        se on vitun sama mitä sanoo hurahtaneelle, ei se enää miksikään muutu.
        vs on päätöksensä tehnyt ja sen mukaan kaikki paha on kannabiksen syytä.
        naurettava kääpä joka kuitenkin naurettavuudellaan vie uskottavuuden rippeetkin
        valestukselta jota itse nimittää valistukseksi.


    • John Locke

      "Siellä eräs äiti kertoi tyttärestään, jolla oli hänen kertomansa mukaan puhjennut skitsofrenia
      17-18 vuotiaana.
      Mielestäni hänen kertomansa merkit olivat juuri sellaiset jotka syntyy kannabiksen käyttäjällä. Silti hän ei osannut yhdistää lainkaan asiaa mahdolliseen kannabiksen käyttöön.
      Kysyttäessä asiaa paikalla olleelta mielenterveysasiantuntijalta, niin hänkin kierteli vastauksensa kanssa kuin "kissa kuumaa puuroa" eikä missään vaiheessa uskaltanut sanoa että syy voisi olla myös mahdollisessa kannabiksen käytössä, olisi hän ainakin voinut herattää siitä kysymyksen, mutta ei."



      Sinun mielestäsi oikea tapa toimia tässä tilanteessa olisi siis ollut se että kärsivä nuori leimataan ja aloitetaan syyttelyn omainen kuulustelu TV:ssä tuhansien Suomalaisten katsoessa, ilman mitään perustavaa laatua olevia todisteita tai viitteitä !? Pelkkä "MINUN MIELESTÄNI tuo tyttö on käyttänyt kannabista" ei oikein riitä, onneksi.

      Mutta joo... Turha kai tässä on päätään enempää seinään lyödä, sen kun jatkat satujasi.

    • Asioista tietävä

      Ihmettelen miksi ihmeessä jaksat kritisoida näiden savuapinoiden juttuja vuosikaudet, vaikka poikasi tilanne johtuu LSD:sta! Lopeta tuo turhan jankuttaminen ja kohdista vihasi sen ansaitseviin aivopesuporukoihin.

      Et voi mitään Amerikan päästä ohjatulla hamppupropagandalle, mutta se mikä on vielä estettävissä on monen nuoren hurahtaminen näihin psykedeelikultteihin. Muutama yhteisö jonka kehityksestä olen itse hyvin huolissaan on taikasieniforum, psyvault ja psyvault(tarkasta nämä!, törmäät moneen täältä tuttuun kirjoittajaan).
      Muutamat näiden hörhöjen projekteista on jo kaatunutkin, mutta nämä mainitsemani jäljellä olevat yhteisöt kätkevät sisäänsä pahimmat hamppupropagandistit, mikä on heille vain se ensimmäinen askel toteuttaa massojen aivopesua näiden psykedeelien avulla. Heidän päällimmäisenä tarkoituksenaan on levittää sanaa heidän New Age uskonnoistaan, joihin he aivopesevät ihmisiä LSD:n, taikasienten, DMT:en ja monien kymmenien muiden psykedeelisten päihteiden avulla.

      Sitten kun noiden yhteisöjen jäsen yrittää erota lahkostaan, otetaan käyttöön raaempi aivopesu, tähän tyyliin: "Ymmärrät kai kun kerran olet valinnut tämän polun, niin sinun on välttämättä seurattava tätä sillä se mitä pidät elämänä on vain kulttuurin tuputtamaa illuusiota." yms. muuta pseudotieteellistä roskaa.

      Oletko kysynyt pojaltasi onko hän joutunut tuollaisen aivopesun uhriksi? Uskon että hän vastaa siihen kyllä tai on vastannut jo.

      • Asioista tajuava

        Syyllinen on kuule tää rappeuttava kulttuuri joka on saanut meidät käyttäytymään kuin huonosti ohjelmoidut robotit. Asioista tietävä ei taida oikeasti tietään asioista oikestaan mitään. Oot tehnyt tietysti omat päätelmäsi käyttämällä tätä objektifetissikulutuskulttuuria totuuden torvina. Älä HÖRHÖILE! :)
        http://www.youtube.com/watch?v=0gbNoPhQses


      • vierestäseurannut

        Olet oikeassa siinä, että kannabiksen käyttäjissä on vähintään kaksi "uskonsuuntaa", hupikäyttäjät ja ne, jotka etsivät kannabiksesta "tajunnan laajennusta", el uskovat kannabiksen laajentavan heidän tajuntaansa esim. ymmärtämään tämän maailman mädännäisyyden ja jos pienennetään piiriä, niin Suomen politiikan madännäisyyden.

        Tuolla Amerikoissa kuuluisa edesmennyt huumeprofeetta Timothy Leary ( ei Timo Larmela, vaikka yrittääkin samaa politiikkaa SKY:N avulla Suomessa) ajoi takaa psykedeelistä vallankumousta LSD:n avulla, mutta ei väheksynyt kannabiksen roolia samassa asiassa.
        Hän ymmärsi kuitenkin, että kannabista ei rasvaliukoisuutensa takia voinut ajatella vesijohtojärjestelmään sekoitettavaksi.


        Timothy Learyn mielestä vesiliukoinen LSD olisi ollut mainio aine sekoitettavaksi esim. jonkin suurkaupungin vesijohtojärjestelmään ja sitä kautta olisi suuret määrät ihmisiä psykedeelisen aineen vaikutuksen alaiseksi ja näin manipuloimalla ihmisten psyykettä eli muuttamalla ihmisten ajatusmaailmaa voidaan muttaa koko maailmaa.

        Epäilemättä poikani kuului ainakin alkukokeilujen jälkeen (alkukokeilut noin 1-2 vuotta) tuohon tajunnanlaajennus porukkaan (maailmanparannuskannabisti) eli etsi psykedeelistä intuutiota itselleen kannabiksesta mutta oman kertomansa mukaan pari kolme kertaa käyttänyt myös LSD:tä.

        Hänen psykoosinsa kuitenkin on kehittynyt kannabiksesta.
        Sen todistaa esim. se että hän parani psykoosistaan kun pakoitettiin olemaan (hoidossa ollessaan) ilman kannabista muutaman viikon.

        Psykoosi palasi takaisin,kun himo aineeseen voitti ja pössyttely alkoi uudestaan

        Tämä toinen kannabisuskonsuunta on hupikäyttäjät, he etsivät kannabiksesta vain sitä päihtymistä eli pilvessä oloa.
        Näistä kuitenkin osa siirtyy ajan kuluessa ja kerääntymien kasvaessa aivosoluissa, tähän psykedeelisiin maailmanparantajiin.


      • DarkNinjaHiiri
        vierestäseurannut kirjoitti:

        Olet oikeassa siinä, että kannabiksen käyttäjissä on vähintään kaksi "uskonsuuntaa", hupikäyttäjät ja ne, jotka etsivät kannabiksesta "tajunnan laajennusta", el uskovat kannabiksen laajentavan heidän tajuntaansa esim. ymmärtämään tämän maailman mädännäisyyden ja jos pienennetään piiriä, niin Suomen politiikan madännäisyyden.

        Tuolla Amerikoissa kuuluisa edesmennyt huumeprofeetta Timothy Leary ( ei Timo Larmela, vaikka yrittääkin samaa politiikkaa SKY:N avulla Suomessa) ajoi takaa psykedeelistä vallankumousta LSD:n avulla, mutta ei väheksynyt kannabiksen roolia samassa asiassa.
        Hän ymmärsi kuitenkin, että kannabista ei rasvaliukoisuutensa takia voinut ajatella vesijohtojärjestelmään sekoitettavaksi.


        Timothy Learyn mielestä vesiliukoinen LSD olisi ollut mainio aine sekoitettavaksi esim. jonkin suurkaupungin vesijohtojärjestelmään ja sitä kautta olisi suuret määrät ihmisiä psykedeelisen aineen vaikutuksen alaiseksi ja näin manipuloimalla ihmisten psyykettä eli muuttamalla ihmisten ajatusmaailmaa voidaan muttaa koko maailmaa.

        Epäilemättä poikani kuului ainakin alkukokeilujen jälkeen (alkukokeilut noin 1-2 vuotta) tuohon tajunnanlaajennus porukkaan (maailmanparannuskannabisti) eli etsi psykedeelistä intuutiota itselleen kannabiksesta mutta oman kertomansa mukaan pari kolme kertaa käyttänyt myös LSD:tä.

        Hänen psykoosinsa kuitenkin on kehittynyt kannabiksesta.
        Sen todistaa esim. se että hän parani psykoosistaan kun pakoitettiin olemaan (hoidossa ollessaan) ilman kannabista muutaman viikon.

        Psykoosi palasi takaisin,kun himo aineeseen voitti ja pössyttely alkoi uudestaan

        Tämä toinen kannabisuskonsuunta on hupikäyttäjät, he etsivät kannabiksesta vain sitä päihtymistä eli pilvessä oloa.
        Näistä kuitenkin osa siirtyy ajan kuluessa ja kerääntymien kasvaessa aivosoluissa, tähän psykedeelisiin maailmanparantajiin.

        >>Timothy Learyn mielestä vesiliukoinen LSD olisi ollut mainio aine sekoitettavaksi esim. jonkin suurkaupungin vesijohtojärjestelmään ja sitä kautta olisi suuret määrät ihmisiä psykedeelisen aineen vaikutuksen alaiseksi ja näin manipuloimalla ihmisten psyykettä eli muuttamalla ihmisten ajatusmaailmaa voidaan muttaa koko maailmaa.


      • DarkNinjaHiiri
        DarkNinjaHiiri kirjoitti:

        >>Timothy Learyn mielestä vesiliukoinen LSD olisi ollut mainio aine sekoitettavaksi esim. jonkin suurkaupungin vesijohtojärjestelmään ja sitä kautta olisi suuret määrät ihmisiä psykedeelisen aineen vaikutuksen alaiseksi ja näin manipuloimalla ihmisten psyykettä eli muuttamalla ihmisten ajatusmaailmaa voidaan muttaa koko maailmaa.

        Tuollainen toiminta olisi terrorismia, keamillista sodankäyntiä ja törkeää pahoinpitelyä.


      • Asioista Tietävä
        DarkNinjaHiiri kirjoitti:

        Tuollainen toiminta olisi terrorismia, keamillista sodankäyntiä ja törkeää pahoinpitelyä.

        Tuttua toimintaa tuollainen terrorismi teille pimeän puolen kulkijoille olisi. Tietenkään et voi täällä ketään siihen kehottaa, mutta jos sinulla olisi 20 g:a LSD:a ja pääsy paikalliseen vesitorniin, tekisit sen varmasti... Sitä on turha lähteä kieltämään, sillä kaikki me lukijat tiedämme teidän psykedeeli(hippi)kulttinne sloganit kuten tämän "Kaikkien pitäisi ottaa happoa, niin maailmassa ei olisi sotia, mielisairauksia eikä väkivaltaa." Tosin suurin osa meistä ei usko tuollaiseen Timpasta lähtöisin olevaan propagandaan. Timppahan oli maahantulokiellossa omaan kotimaahansa USA:an tyhmien ihmisten aivopesun takia, siinä varsinainen esikuva sinulle.


        Ennen vanhaan ainoat huumeista jokaisen saatavilla olevat tekstit olivat huumevastaisten järjestöjen USA:sta kopioituja kirjoitelmia, nyt myös kansainvälinen psykedeelikulttipuoli saa suomentajia. Sitä kautta meidän kehityksestä jälkeenjääneet poliisivoimatkin oppivat, he kun eivät ole käsittääkseni edes lähivuosina tunnistaneet näiden psykedeelistenpäihteiden valmistusmenetelmiäkään. Olenkin tästä tiedosta tyrmistyneenä ja ahkerana päihdekulttisivujen seuraajana ilmoitellut poliisille aina kun olen nähnyt materiaalia, josta voisi olla hyötyä heille. Olen saanut moneen kertaan kiitokset valveutuneesta toiminnastani.


      • Asioista Tietävä
        Asioista tajuava kirjoitti:

        Syyllinen on kuule tää rappeuttava kulttuuri joka on saanut meidät käyttäytymään kuin huonosti ohjelmoidut robotit. Asioista tietävä ei taida oikeasti tietään asioista oikestaan mitään. Oot tehnyt tietysti omat päätelmäsi käyttämällä tätä objektifetissikulutuskulttuuria totuuden torvina. Älä HÖRHÖILE! :)
        http://www.youtube.com/watch?v=0gbNoPhQses

        Onnittelut olette löytäneet viime vuosituhannen propagandapätkiä ja suomentaneet niitä... Todella hienoa. Sisältöä ei kyllä kukaan vakavasti otettava ihminen niele, kun tuntee SATUsetänne kieltäneen mm. BigBang-teorian.
        Viihdearvoa tuollaisella hörhöilyllä kuitenkin on, mutta kun olen tutustunut niihin jo vuosikymmen sitten niin ei jaksa oikein enää naurattaa... Surettaa vaan että ihmiset jaksavat vieläkin kuunnella noita useasti vääriksi todettuja oletuksia. No mutta samat ihmiset ovat vastuussa Nibiru-jutuista, niin mikä ihme se on ettei tiedettä ymmärretä.


      • DarkNinjaHiiri
        Asioista Tietävä kirjoitti:

        Tuttua toimintaa tuollainen terrorismi teille pimeän puolen kulkijoille olisi. Tietenkään et voi täällä ketään siihen kehottaa, mutta jos sinulla olisi 20 g:a LSD:a ja pääsy paikalliseen vesitorniin, tekisit sen varmasti... Sitä on turha lähteä kieltämään, sillä kaikki me lukijat tiedämme teidän psykedeeli(hippi)kulttinne sloganit kuten tämän "Kaikkien pitäisi ottaa happoa, niin maailmassa ei olisi sotia, mielisairauksia eikä väkivaltaa." Tosin suurin osa meistä ei usko tuollaiseen Timpasta lähtöisin olevaan propagandaan. Timppahan oli maahantulokiellossa omaan kotimaahansa USA:an tyhmien ihmisten aivopesun takia, siinä varsinainen esikuva sinulle.


        Ennen vanhaan ainoat huumeista jokaisen saatavilla olevat tekstit olivat huumevastaisten järjestöjen USA:sta kopioituja kirjoitelmia, nyt myös kansainvälinen psykedeelikulttipuoli saa suomentajia. Sitä kautta meidän kehityksestä jälkeenjääneet poliisivoimatkin oppivat, he kun eivät ole käsittääkseni edes lähivuosina tunnistaneet näiden psykedeelistenpäihteiden valmistusmenetelmiäkään. Olenkin tästä tiedosta tyrmistyneenä ja ahkerana päihdekulttisivujen seuraajana ilmoitellut poliisille aina kun olen nähnyt materiaalia, josta voisi olla hyötyä heille. Olen saanut moneen kertaan kiitokset valveutuneesta toiminnastani.

        Onnistunut provo. Joten pakotit vastaamaan ja olen toki vastuussa kunnes luistan ne kuin tuppeen sahatuusta puusta.

        http://vimeo.com/6937785

        http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Ennakkotuomioita ei tarvita/1135223769213

        http://www.estetty.fi/

        http://www.angelfire.com/blues2/haisuli16/

        http://www.verkkouutiset.fi/index.php?option=com_content&view=article&id=2981:hamppumarsseilla-ajettiin-ruohon-kaeytoen-laillist...

        http://www.sieni.us/?id=1


    Ketjusta on poistettu 22 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      34
      2754
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      9
      1975
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      17
      1433
    4. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      21
      1325
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      8
      1300
    6. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      17
      1221
    7. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1131
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      7
      1075
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      6
      1044
    10. 21
      1038
    Aihe