Koira esteenä

Koiranvirka

Tyttöystävä otti sitten koiran yhteiseen asuntoomme, oikeastaan kysymättä minulta mitään ja vastoin "yhteistä päätöstä". Siis en voinu vaikuttaa asiaan. Koira on dopermanni. Tästä on nyt puolitoista vuotta aikaa.

Ongelmia siis tiedossa, koira on liian hallitseva. Se murisee jo minulle kun yritän olla naisystäväni kanssa kahdestaan. Pilaa yleensä metelöinnillään koko illan jos ei pääse olemaan naisystäväni vieressä. Sitten kun siirrän, niin murina alkaa. Sitte hermostuu tyttöystävä ja ihmettelee mitä oikeen tungen, teen ja sitte ei yhteisestä illasta tule mitään kun homma käy hieman ahdistamaan. Sitten ilta jotenkin menee typerästi ja lähden hänen viereltään pois.

Jos olen koiran kanssa kahdestaan, se tekee tuhoja ja yrittää olla hallitsevampi jotenki. Jos komennan jne. alkaa murina. Nykyään olen lukinnu sitä huoneissiin ja sitten saan kuulla paskaset huudot, jos näin olen tehnyt. Kuulemma jahtaan sitä niin se ei tykkää. No minkä hemmetin teen sille? En kait voi antaa olohuoneessa sen tuhoja tehdä. Jotenkin tuntuu etten mahdu rakin kanssa saman katon alle. Muuttaakohan tyttöystävä rakin kans pois, jos kehotan yhteisestä asunnostamme ongelman poistamaan. Eli koira lähtee. Jotenki tuntuu, että koko suhde on menny pilalle siitä lähtien kun kirppukasa tuli taloon. Pikkuhiljaa yhteinen aikamme jäi vähiin toisen juostessa kaikenmaailman koulutuksissa jne. Illalla en pääse kavereille edes, kun arvon rouva on ottanut auton ja kuskaa koiraa tai annappa olla kun on viikonloppu. Kaverit joutuu hakemaan matkaan ja jos olen jossain, alkaa soittelu, missä olet, mitä teet, miksi meet...

Mitä hemmettiä teen oikeen ton kans. Alussa meillä meni tosihyvin, seksi ja kaikki, nyt on koira välissä kaikkeen. Oon ajatellu aikasemmin että menisinkö kihloihin hänen kanssaan, rakastan mutta mikä eteen?

323

12836

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • hfrwioe

   Typerästi tehty tyttöystävältäsi.
   Jos koiran kanssa kuitenkin haluaisit vielä jotenkin pärjätä, sinun varmaan pitäisi olla se, joka sinne koulutukseen sen kanssa menee. Koira näköjään kokee sinun olevan laumassa alemmalla tasolla ja homma pitäisi saada käännettyä toisinpäin. Dobermanni on muutenkin senverran "hankala" koirarotu, ettei sellaista ensimmäiseksi koiraksi kannattaisi ottaa.
   Tyttöystäväsi pitäisi myös ymmärtää, että sille koiralle osoitetaan se, että se on ihmistä alempi arvoasteikossa. Sen koiran paikka EI ole tyttöystävän vieressä murisemassa, kun koitat sitä siirtää. Tuossa vaiheessa pitäisi tyttöystäväsikin laittaa koiran käytökselle stoppi.
   Tuntuu siltä, että kasvatusta kaipaavat sekä tyttöystäväsi että se koira. Mieti sinä, jaksatko tuohon kasvatukseen ryhtyä. Tuntuu, ettei neitokaisella hirveesti järki pakota päätä...

   • Summerpink2009

    Hmmm......mä en edes aloita seurustelua miehen kanssa, jos hänellä on koira. Ymmärrän hyvin kirjoittajan mielipiteen ja ajatusmaailman.


   • khyyyl

    Dobermannirotu on todellakin hankala rotu, agressiivinen, tempperamenttinen ym. Wikipediassa väitetään että se on myös seurakoira, mutta, mutta sen takia se varmaan haluaa olla emäntänsä lähellä koska se on suojelukoira, mutta kyllä sen pitäis saman katon alla asuvankin oppivan hyväksymään ! Sanot sille muijalles et koira lähtee, ja perusteluina että se tekee tuhojaan ja et koira ei anna olla teijän kahestaan yhtään.


   • EDES KIRJOITIT?
    Summerpink2009 kirjoitti:

    Hmmm......mä en edes aloita seurustelua miehen kanssa, jos hänellä on koira. Ymmärrän hyvin kirjoittajan mielipiteen ja ajatusmaailman.

    ??????????????????????????????????????????????????????????????????????????


  • eräs koiranomistaja

   Katsoppas tuolta ohjelmia nimeltään "Isännän ja koiran käytöskoulu".
   http://nettitv.nelonen.fi/default.asp?videoID=&vd=5&cc=1
   Löytyvät sieltä Liv- TVn alta ja näkyvät ilmaisina nettitv lähetyksinä, eli klikkaat vaan ohjelman alkamaan niin alkaa pyöriä tietsikan näytöllä. On erittäin hyvä ohjelmasarja juuri tän tyyppisistä ongelmista, kannattaa katsoa tyttöystävän kanssa heti, ennen kuin jaksot poistuvat.

   Istukaa illalla yhdessä katsomaan, niin tyttöystäväsikin voipi ymmärtää mikä on ongelman nimi. Doberman on vaativa rotu, ehdottamasti ei tulisi ottaa jos ensimmäinen koira. Kärsii eroahdistuksesta kun metelöi kerta tyttöystäväsi perään ja yksi nyt näkyvistä jaksoista kertoo juuri saman tyyppisestä ongelmasta.

   Muuten suosittelen, että alat osallistumaan itse koiran kanssa toko harjoituksiin ja ulkoiluttamaan sitä, jotta saat koiraan otteen. Tuo, että se murisee sulle on vakava asia. Sun ja tyttöystäväsi tulee ymmärtää, että nyt on viimeiset hetket puuttua asiaan ja alottaa koulutus tuollaisesta pois, muuten voit joutua vakavan pureman uhriksi. Koira ei ole luonnevikainen, mutta sitä ei ole koulutettu oikein kotona, etkä ole ottanut siihen oikeanlaista asennetta, nähtävästi siksi, ettet sitä alunperinkään halunnut. Hyökkäävä doberman voi vammauttaa sinut, tai esimerkiksi raadella kasvosi. Itse miettisin kaksi kertaa toisinko lapsivieraita kylään, jos koirani käyttäytyisi noin. Jokaisen koiranomistajan täytyy ymmärtää, että vaikka se olisi tiibetinspanieli, joka dominoi, murisee ja jopa näykkii, niin etenkin lasten kanssa pienenkin koiran purema voi aiheuttaa pahaa jälkeä.

   Teidän koira on vielä hyvinkin poisopetettavissa tuossa, mutta vaatii otteen teiltä molemmilta asiaan. Ja siihen saatte loistavia vinkkejä noista ohjelmista. Ei ole suururakka eikä vaikeaa, mutta vaatii molempien osallistumisen asiaan.

   PS Mielestäni tyttöystäväsi teki väärin tuon koiran hommaamisessa, ei voi mitään. Vastuutonta ottaa vielä tuon rotuinen, jonka koulutus pitää ottaa kaikkien talouteen kuuluvien tosissaan, muuten ei hommasta tule mitään...

   Mutta pistäkää tuulemaan,homman voi vielä ottaa haltuun.

  • ..oli ottaa koira kysymättä myös sulta.

   Ja vielä isompi virhe oli ottaa sellainen koira jota ette selvästikkään hallitse!

   Koiralle pitää se paikka näyttää siinä laumassa...kirjoituksistasi päätellen sä olet nyt siinä lauman hierarkiassa alempana kuin koira!!

   Eihän toi voi mitenkään noin toimiakkaan...

  • Typerää

   Tyttöystäväsi on melkoinen idiootti koiranomistajaksi ja hän se tässä koulutusta tarvitsee. Ei tuollaista rotua oteta perheeseen ilman kaikkien suostumusta ja koulutuksestakin olisi hyvä jotain ymmärtää. Teillä on arvojärjestys täysin pielessä ja pahimmassa tapauksessa murinan sijasta tulee pian hampaasta.

   Puhu, puhu ja puhu tyttösi kanssa, näytä vaikka täältä nämä viestit, mutta hänen täytyy ymmärtää, ettei koiran voi antaa käyttäytyä noin. Jos hänen suhtautumisensa koiraan järkevöityisi hieman, voisi se auttaa teidän suhdettannekin. Voihan se olla hauskaa olla lässynlää koiransa kanssa, mutta kyllä varsinkin vaativan (vaikka kyllä kaikkien muidenkin) rodun kanssa täytyy ymmärtää koiran paikka perheessä (eli se ei todellakaan ole kenenkään pomo).

  • Koiranvirka

   Arvasin mitä tuleman pitää... Siis no otin asian puheeksi tänään.

   Itse en halua osallistua toisten harrastuksiin kun on töitä päivisin, ei vaan jaksaisi. Aloin siitäkin sanomaan, etten noin vaan voi vaan harrastaa kun ei koirat sillee kiinnosta. Siitä tuli heti rispektiä. päläpäläpälä sinunvika. Minähän tässä "perheessä" tienaan, ettei voi valittaa ainakaan ja ruoatkin teen kun hän ei osaa.

   No sitten meni tuossa tunti sitten suihkuun ja tuli pois, ja muistutin myös siitä, että koira murisee mulle jo keittiössäkin kun meen jääkaapille. Mun mielestä on oikeus ja kohtuus kuitenkin sen joka koiran omistaa, pitää huoli siitä myös. En osaa kouluttaa ja ymmärrä niistä mitään kertakaikkiaan. Kerroin myös mitä kirjotettiin eräällä keskustelupalstalla asiasta ja muistutin kuinka tärkeää olisi huomioida minutkin. Ei korviaan lotkauta ja puhuu kolmannessa persoonassa. Muistutin, että se saattaa purra minua aikanaan. On aivan hullua ostaa taistelukoira ensimmäiseksi koiraksi. Arvatkaa miten reagoi, "alkaako hän luettelemaan minkälainen olen", "valivalivali"... Kysyin, että huomasitkos kun minulla oli asiaa, kohta ei enään ole piste. Mut siis tollasta, ei mitään vaikutusta!

   Minusta alkaa pikkuhiljaa oikein tuntumaan, en ole kertonut, mutta haluan eron! Niin huonolle ajatukselle kuin se tuntuukin, niin erottava on kai? Siis kun ei haluakaan käsittää mistä on kysymys.

   • katsokaa nyt

    ne ohjelmat LIViltä mistä tuossa ylempänä kirjoitettiin. Siis niissä on nimenomaan pariskuntia eron partaalla, kun honosti käyttäytyvä koira terrorisoi toista/perhettä. Tyttöystäväsi ei tajua sun puolta asiasta, eikä ole sille vastaanottavainen kun on juuttunut puolustusasemiinsa, mutta ne jaksot on oikeasti tosi hyviä, niissä osoitetaan kuinka terrorisoi ja kuinka tilanne korjataan. Niissäkin yleensä toinen osapuoli paapoo koiraa ja toinen vihaa, mutta tasapaino löytyy.

    Sen verran voisit kuunnella nyt neuvoa täältä itse. Istuta puoliskasi koneen ääreen ja katsokaa pari jaksoa, kestää jotain 20min yksi jakso.


   • :-(

    No kyllä se tilanne vaan vähän sellainen taitaa olla, että ellet ole valmis sen koiran kasvatukseen osallistumaan, ette sen kanssa saman katon alle mahdu. Edes tyttöystäväsi ei sitä pysty aisoissa pitämään, ellet myös itse ota sitä paikkaasi tuossa laumassa.

    Dobermanni voi olla maailman kultaisin koira, kunhan sillä on sen luonnetta ymmärtävät ja sen kasvatukseen panostavat omistajat. Sellaiseen huusholliin, jossa vain osa asukkaista kasvattaa sitä koiraa, se ei kuitenkaan sovi. Se varmasti ottaa paikkansa ihmistä ylempänä, jos sille siihen annetaan mahdollisuus. Itse en uskaltaisi dobermannia ottaa, vaikka koirien kanssa paljon tekemisissä olenkin tottunut olemaan ja yhden todella ihanan dobermanninkin tunnen. Epäilen, pystyisinkö olemaan niin johdonmukainen kasvattaja, kuin mitä tuo rotu vaatii...

    Tyttöystäväsi asenne vaikuttaa vähän siltä, että jos tuo jatkuu, on hänen ihana koirulinsa kohta kiertopalkintona "pitovaikeuksien" tähden. Tai sitten se todella käy johonkin kiinni ja päätyy piikille.

    Ymmärrän oikein hyvin, jos sinua ei kiinnosta koiraan panostaa. Etenkin, jos tyttöystäväsi on tuolla lailla sen teille tuonut. Hänen käytöksensä tuntuu todella ajattelemattomalta ja lapselliselta. Mietipä sitä, kun tyttöystävääsi iskee vauvakuume? Tekaiseeko lapsenkin sinun mielipiteestäsi piittaamatta? Hyvin kärjistettyä, tiedän, mutta aika kypsymättöntä tuo hänen käytöksensä.

    Olette ilmeisesti molemmat vielä suht nuoria. Kannattanee miettiä, kuinka pitkälle tuossa suhteessa pötkitään, jos asioista ei pystytä keskenään sopimaan. Ei sitä toinen voi yksinään niitä päätöksiä tehdä. Ja se rakkauskin tuppaa kuolemaan sen arjen alle, jos vain intetään puolin ja toisin. Valitettavasti täytyy todeta, että ei kovin hyvältä näytä. Ei koiran, eikä teidän kummankaan kannalta.


   • Koiranvirka
    katsokaa nyt kirjoitti:

    ne ohjelmat LIViltä mistä tuossa ylempänä kirjoitettiin. Siis niissä on nimenomaan pariskuntia eron partaalla, kun honosti käyttäytyvä koira terrorisoi toista/perhettä. Tyttöystäväsi ei tajua sun puolta asiasta, eikä ole sille vastaanottavainen kun on juuttunut puolustusasemiinsa, mutta ne jaksot on oikeasti tosi hyviä, niissä osoitetaan kuinka terrorisoi ja kuinka tilanne korjataan. Niissäkin yleensä toinen osapuoli paapoo koiraa ja toinen vihaa, mutta tasapaino löytyy.

    Sen verran voisit kuunnella nyt neuvoa täältä itse. Istuta puoliskasi koneen ääreen ja katsokaa pari jaksoa, kestää jotain 20min yksi jakso.

    Suostun katsomaan itse ensin ne, tyttöystävä kun tulee 20.00 niin koitan saada sen katsomaan myös.


   • Koiranvirka
    :-( kirjoitti:

    No kyllä se tilanne vaan vähän sellainen taitaa olla, että ellet ole valmis sen koiran kasvatukseen osallistumaan, ette sen kanssa saman katon alle mahdu. Edes tyttöystäväsi ei sitä pysty aisoissa pitämään, ellet myös itse ota sitä paikkaasi tuossa laumassa.

    Dobermanni voi olla maailman kultaisin koira, kunhan sillä on sen luonnetta ymmärtävät ja sen kasvatukseen panostavat omistajat. Sellaiseen huusholliin, jossa vain osa asukkaista kasvattaa sitä koiraa, se ei kuitenkaan sovi. Se varmasti ottaa paikkansa ihmistä ylempänä, jos sille siihen annetaan mahdollisuus. Itse en uskaltaisi dobermannia ottaa, vaikka koirien kanssa paljon tekemisissä olenkin tottunut olemaan ja yhden todella ihanan dobermanninkin tunnen. Epäilen, pystyisinkö olemaan niin johdonmukainen kasvattaja, kuin mitä tuo rotu vaatii...

    Tyttöystäväsi asenne vaikuttaa vähän siltä, että jos tuo jatkuu, on hänen ihana koirulinsa kohta kiertopalkintona "pitovaikeuksien" tähden. Tai sitten se todella käy johonkin kiinni ja päätyy piikille.

    Ymmärrän oikein hyvin, jos sinua ei kiinnosta koiraan panostaa. Etenkin, jos tyttöystäväsi on tuolla lailla sen teille tuonut. Hänen käytöksensä tuntuu todella ajattelemattomalta ja lapselliselta. Mietipä sitä, kun tyttöystävääsi iskee vauvakuume? Tekaiseeko lapsenkin sinun mielipiteestäsi piittaamatta? Hyvin kärjistettyä, tiedän, mutta aika kypsymättöntä tuo hänen käytöksensä.

    Olette ilmeisesti molemmat vielä suht nuoria. Kannattanee miettiä, kuinka pitkälle tuossa suhteessa pötkitään, jos asioista ei pystytä keskenään sopimaan. Ei sitä toinen voi yksinään niitä päätöksiä tehdä. Ja se rakkauskin tuppaa kuolemaan sen arjen alle, jos vain intetään puolin ja toisin. Valitettavasti täytyy todeta, että ei kovin hyvältä näytä. Ei koiran, eikä teidän kummankaan kannalta.

    24vee minulla ja tyttöystävällä, no naisystävällä 25vee. Koitan sopia asioista, mutta kun ne velloo kuukausitolkulla, niin ei huvita kohta enään.


   • .............

    Mä en muuten sun kengissä olis enää hetkeäkään samassa rakennuksessa ton koiran kanssa. Ei pahalla koiraa kohtaan vaan sitä koiran omistajaa.

    1. Hän ei huomioinut sinua mitenkään kun hommasi koiran asuntoonne.
    2. Hän ei välitä pätkääkään osoittaa koiralle, että sinä ja tyttöystäväsi olette perheenpää eikä sinulle murista. Tolla voi olla sellaset seuraukset, että mä osottaisin likan koirineen muualle.

    Se on tuossa kohtaa herttaisen sama oletko vaikka maailman huonoin poikaystävä, mutta sinun EI tarvitse pelätä omassa asunnossasi, että koira puree nilkkaan. Hän voi huutaa niin paljon kuin haluaa ja syytellä, mutta koira lähtee asunnosta ja tyttö voikoot häipyä sen mukana. Tyttöystäväsi ei osaa olla vastuullinen koiranomistaja eikä ottaa huomioon toista osapuolta parisuhteessa. Hyi että yököttääkin, jos oma mies tekisi tuollaisen tempun.

    Onhan tuo nyt totaalinen osoitus, että parisuhteenne (koira saakot murista ja hyppiä väliin, sinulla ei vaikutusvaltaa omassa kodissasi), turvallisuutesi ja mukavuutesi eivät ole mitenkään merkittäviä asioita.


   • Nainen vaan.
    ............. kirjoitti:

    Mä en muuten sun kengissä olis enää hetkeäkään samassa rakennuksessa ton koiran kanssa. Ei pahalla koiraa kohtaan vaan sitä koiran omistajaa.

    1. Hän ei huomioinut sinua mitenkään kun hommasi koiran asuntoonne.
    2. Hän ei välitä pätkääkään osoittaa koiralle, että sinä ja tyttöystäväsi olette perheenpää eikä sinulle murista. Tolla voi olla sellaset seuraukset, että mä osottaisin likan koirineen muualle.

    Se on tuossa kohtaa herttaisen sama oletko vaikka maailman huonoin poikaystävä, mutta sinun EI tarvitse pelätä omassa asunnossasi, että koira puree nilkkaan. Hän voi huutaa niin paljon kuin haluaa ja syytellä, mutta koira lähtee asunnosta ja tyttö voikoot häipyä sen mukana. Tyttöystäväsi ei osaa olla vastuullinen koiranomistaja eikä ottaa huomioon toista osapuolta parisuhteessa. Hyi että yököttääkin, jos oma mies tekisi tuollaisen tempun.

    Onhan tuo nyt totaalinen osoitus, että parisuhteenne (koira saakot murista ja hyppiä väliin, sinulla ei vaikutusvaltaa omassa kodissasi), turvallisuutesi ja mukavuutesi eivät ole mitenkään merkittäviä asioita.

    Siis miten joku nainen voi olla niin itsekäs että hankkii koiran yhteiseen kotiin kysymättä toiselta osapuolelta mitään. Voisihan se toinen olla vaikka allerginen koirille,oliko tällaisesta asiasta koskaan puhetta.

    Mielestäni parisuhteessa (jos yhdessä asutaan) isommista asioista pitäisi neuvotella yhdessä.

    Minä lähtisin kävelemään jos mies hankkisi koiran minulta lupaa kysymättä. En siedä koiria. Pelkään niitä ja varsinkin tuollaisia murisijoita.


   • hmm...

    Realiteetit:

    Et halua elää koiralauman ehdoilla:
    - Itse en halua osallistua toisten harrastuksiin kun on töitä päivisin,

    Et voi etkä halua voida:
    - etten noin vaan voi vaan harrastaa kun ei koirat sillee kiinnosta.
    - En osaa kouluttaa ja ymmärrä niistä mitään kertakaikkiaan.

    Haluat elää ihmisiksi, ihmislauman ehdoilla:
    - muistutin kuinka tärkeää olisi huomioida minutkin.°°°

    Tyttöystäväsi haluaa elää koiralauman ehdoilla, ei ihmislauman ehdoilla.
    Tyttöystäväsi haluaa sinunkin elävän koiralauman ehdoilla, vai haluaako?.
    - rispektiä. päläpäläpälä sinunvika.
    - Ei korviaan lotkauta ja puhuu kolmannessa persoonassa.

    Kuka on lauman johtaja?
    - sen joka koiran omistaa, pitää huoli siitä myös.

    Lauman johtaja ei osaa käsitellä laumaa tai haluaakin lauman pienenevän.
    - ei haluakaan käsittää mistä on kysymys.

    Laumassa on joku joka ei siihen kuulu?
    - Arvatkaa miten reagoi, "alkaako hän luettelemaan minkälainen olen", "valivalivali"...

    Laumassa lauman tavalla tai laumasta pois?
    - Mut siis tollasta, ei mitään vaikutusta!

    Lähdossä laumasta?
    - Kysyin, että huomasitkos kun minulla oli asiaa, kohta ei enään ole piste.

    Tilanne ei ole vain vaikea, se on vaarallinen:
    - se saattaa purra minua aikanaan.

    Jos tilanteen syy ei pian muutu, on seuraus selvä, ja käytännössä järkevin mahdollinen.
    - haluan eron!


   • Vanha Täti

    Menes "jesse" vaikka tuonne nuoret palstalle tuntojasi purkamaan. Täällä aikuiset yrittää keskustella asioista.


   • kari vaan
    Vanha Täti kirjoitti:

    Menes "jesse" vaikka tuonne nuoret palstalle tuntojasi purkamaan. Täällä aikuiset yrittää keskustella asioista.

    Tossa voipi olla vinha perä. En jaksa uskoa ikäkysymykseen mitenkään perskules. Täälläkin päin on näitä houkkia jotka koriaan kuskaavat potkureissaan ja laukussa.

    Minul on tytär joka on kanssa vauhkona koiriin ja niijen perrään. Paapotaan aamusta iltaan ja harjataan. Ennen lemmikki oli sielä pihalla aitauksessa ja metsälle lähtiessä otettin matkaan. Sisään jos pirttiin koira tuli, niin emännys heivas sisään päästäjätkin kartanolle. Jo vain on nähty tänäpäivänä kuinka asiat ovat. Ei kaikki miehetkään koirista piittaa, vävykokelas koitti olla marrastamatta ja ymmärtää tytärtäni. Niin vain kävi, että valinnan teki koiraan. Minuu syletti koko asia, en voi käsittää, koitin järkiäkin puhuu päähän, et elukoita net vain on. Houkka saa olla, ettei järkipuhetta ymmärrä. Se on nuo sossut ja muut mitkä on helpottanna monenkii elämää, voipi valinnan tehä vaikka koiriin. Ennen jos näin teki, saatto isäntä kaivaa kaapista haulikon ja suuttua aikalailla. Ei ole mies koiraa alempi, eikä tule olemaan ellei hameväki halua.

    Tyttärelleni oon sanonu, jotta lopettaa tuommosen tai ilikiä ees kylällä liikkua ennään. Kahtoovat että mikä pöljä tuo on.


   • ..........
    Nainen vaan. kirjoitti:

    Siis miten joku nainen voi olla niin itsekäs että hankkii koiran yhteiseen kotiin kysymättä toiselta osapuolelta mitään. Voisihan se toinen olla vaikka allerginen koirille,oliko tällaisesta asiasta koskaan puhetta.

    Mielestäni parisuhteessa (jos yhdessä asutaan) isommista asioista pitäisi neuvotella yhdessä.

    Minä lähtisin kävelemään jos mies hankkisi koiran minulta lupaa kysymättä. En siedä koiria. Pelkään niitä ja varsinkin tuollaisia murisijoita.

    Itse henk.koht. koirapelkoinen ihminen ja ei tulis kuulonkaan ja ihan periaatetasolla tuollainen tempaus osottaisi millainen PARIsuhde kyseessä. Saati, että koira olisi sellainen, jota koiranomistaja ei osaa käsitellä ja kasvattaa siitä murisevan ja isottelevan koiran. Ei omassa kodissaan pitäisi joutua olemaan varuillaan.

    Ja harmi koiran puolesta, saa nähdä kuinka kauan koiraa pystyy pitämään ja millaiseen kiertoon joutuu.


   • hmm...
    Vanha Täti kirjoitti:

    Menes "jesse" vaikka tuonne nuoret palstalle tuntojasi purkamaan. Täällä aikuiset yrittää keskustella asioista.

    Olihan siinä asiantynkääkin:

    °°°ottaa elukoita ja sitte ne ei hoida ees.°°°

    Jos ny joku väärä välimerkki, ni onks se sit ihan kauheeta sentäs...


   • eki68_
    Vanha Täti kirjoitti:

    Menes "jesse" vaikka tuonne nuoret palstalle tuntojasi purkamaan. Täällä aikuiset yrittää keskustella asioista.

    En lukenut kaikkia viestejä, mutta muistan itse aikoinaan kun entinen eukko otti isoleukaisen koiran. Ei voinut rakastellakkaan rauhassa, kun piti koiraa huomioida - kas kun piski haukkui kun oven laittoi kiinni - eläinrääkkäystä sen mukaan... no anaway eukko meni jollekkin joka on hyvä hälle - nyt minun talouteeni ei tule koiraa ikinä!


   • Jani38
    Koiranvirka kirjoitti:

    24vee minulla ja tyttöystävällä, no naisystävällä 25vee. Koitan sopia asioista, mutta kun ne velloo kuukausitolkulla, niin ei huvita kohta enään.

    Ei muuta kun otat eron vaan. Olet vielä nuori ja teillä ei ole edes lapsia. Helppoa.!Näyttää selvästi siltä, että tyttöystäväsi haluaisi itse erota, mutta käyttää tilannetta ja sinua hyväkseen.

    Kokeilepa näin. Sano, että koira lähtee ja jos ei onnistu niin laita sitten koira JA akka pihalle.


   • JUST NÄIN .

    SANOT SELVÄSTI ETTÄ KOIRA LÄHTEE VITTUUN TÄSTÄ TALOSTA JA JOS MUIJAS VIKISEE VASTAAN NI SANOT ET VOIT LÄHTEE SEN DOGIS KANS . KYL KOTONAAN PITÄÄ SAADA OLLA RAUHASSA EIKÄ PELÄTÄ ETTÄ HULLU KOIRA TULEE RAATELEMAAN.


   • Tsatsuma
    kari vaan kirjoitti:

    Tossa voipi olla vinha perä. En jaksa uskoa ikäkysymykseen mitenkään perskules. Täälläkin päin on näitä houkkia jotka koriaan kuskaavat potkureissaan ja laukussa.

    Minul on tytär joka on kanssa vauhkona koiriin ja niijen perrään. Paapotaan aamusta iltaan ja harjataan. Ennen lemmikki oli sielä pihalla aitauksessa ja metsälle lähtiessä otettin matkaan. Sisään jos pirttiin koira tuli, niin emännys heivas sisään päästäjätkin kartanolle. Jo vain on nähty tänäpäivänä kuinka asiat ovat. Ei kaikki miehetkään koirista piittaa, vävykokelas koitti olla marrastamatta ja ymmärtää tytärtäni. Niin vain kävi, että valinnan teki koiraan. Minuu syletti koko asia, en voi käsittää, koitin järkiäkin puhuu päähän, et elukoita net vain on. Houkka saa olla, ettei järkipuhetta ymmärrä. Se on nuo sossut ja muut mitkä on helpottanna monenkii elämää, voipi valinnan tehä vaikka koiriin. Ennen jos näin teki, saatto isäntä kaivaa kaapista haulikon ja suuttua aikalailla. Ei ole mies koiraa alempi, eikä tule olemaan ellei hameväki halua.

    Tyttärelleni oon sanonu, jotta lopettaa tuommosen tai ilikiä ees kylällä liikkua ennään. Kahtoovat että mikä pöljä tuo on.

    Heippa... Onko tullut mieleen että joillekin lemmikit on perheenjäseniä ja todeilla tärkeitä... arvoasteikolla monia ihmisiäkin tärkeinpiä... Oikein koulutettuna ja pidettynä koirat ovat erinomaisia ystäviä... Jokainen tekee omat päätöksensä mistä pitää ihminen joka ei pidä eläimistä on varmaankin mahdoton yhtälö olemaan ihmisen kanssa joille eläimet ovat tärkeitä koska eläimet voivat olla joillekin tärkeinpiä kuin monet ihmiset ... Perheessä tietenkin ihmiset ovat "laumassa ennen eläimiä ja etenkin koirilla joilla on suuri suojelu vietti tai ovat muuten dominoivempia pitää näyttää jo pentuna paikkansa laumassa." Eläimen hankita perheessä pitäisi olla kaikkien yhteinen päätös.
    kaikille koirille olisi hyvä opettaa perustottelevaisuus...


   • Mariella

    Kuulostaa kyllä sillä, että koira on tyttöystävälles tärkeämpi kuin sinä. Taitaa olla aika laittaa tyttösi valitsemaan: joko sinä tai koira.


  • lakoonistoden

   No,nainen voi pärjätä kasvattamassa omaa dobbista.Se tosin vaatii asiallista koirahandelringiä.Imago on,että naisella jolla on dobberi,on rikostaustaa,tai oma farmi täynnä hevosia talleittain.

   Siten yhteisö ei yleensä edes valmenna dobberkenneleitä naiskouluttajiin.Sosiaalinen klishée jota otsa rypyssä protokolloidaan.

   Oma rakkaimmat haukkurodut-listani on tässä,motivoin perään:
   leonberger,saksanpaimenkoira,pitkäkarv.collie,novascotiannoutaja,pyreneittenmastiffi,berninpaimenkoira,huskey,akitainu, basenji, borzoi, flattieretriever, howawart.
   Yksikään suosikkiroduistani, ehkä collie sittenkin, ei soveltuisi huomaani.En mitenkään oamisi rannevoimaa saksarin ulkoiluttamiseen hihnassa.Silti - mun sankarini kaikessa ja jälleen kaikessa, on aina Rex.Kulta, pusu!!

   • pöllähdysasioistaansa.

    Mun besserwisseröintini kismittää sitä TOKO-tuomaria,joka määrää mulle rauhoittavia jo heti nähdessään.Silti mä uskallan kirjanpitää koira"faktoja"!

    Collie
    ----------
    Skotlanninpaimenkoira hurmaa pitkässä turkissa (soopeli,tric.,bluemerle).Lyhyttäkin karvaa löytyy,eri osastolta kenneleillä.
    Hyvin naturelli koirarotu.Viihtyy mäkimaastoissa,villikko.Tykkää omasta ihmisestään,luja kiintyjä,piiloneuroottinen,arka pakenija,nopea purija.
    Berninp.koira
    -----------------
    Jos tallilla näen niin satulasta tipun ihastuksesta.
    Uljaat tricolorit sävytykset,herrainrotu joka sopii itsetietoiselle maaisännälle.

    Leonberger
    --------------
    Mahonkileijona.Maailman seesteisin näky poseessaan,kuin sfinxi.Vetten rantakaislikossa polskuttelee.Ilolla kalan noukkii hampaisiin.

    Pyreneittis
    ---------------
    Kaunis lumoaja.Tippa linssissäni unelmoin.Symbolisoi rakkautta mulle.
    howawart
    ----------------
    Suosikkivärini on black-and-tan.Tehokas ateljeevahti taidepiireissä.

    Schäferi
    ----------------
    The Real McCoy.

    Novascotia
    ----------------
    Trollerisöpis.Hae minut vedestä, ammuttuna ankkana,pää poikki.

    Borzoi
    -----------
    Missä olet? Ohhoh, kevyttä kamaa, kevyttä kamaa.

    Flattie, basenji = liian erikoiskarvaisia mulle..


  • Koiranvirka

   Kyllä nyt mnee yli hilseen. Tuli normaalia aikasemmin koirahommasta jne. Mutta kun ehdotin netistä ohjelman katsomista, ei ollu moksiskaan. Sanoi vain, että kyllähän koirat oppii. Mutta syy on kuulemma minun eikä koiran. Siis hemmetti, hemmetin hemmetti, ei tuolle saa mitään jakeluun, en ole halunnu koiraa ja se on suhteen esteenä. Jos ei este niin suoranainen hidaste. Varmaan päädyn kohta sen hurtan myrkyttämiseen ellei ratkasua ala löytymään. Ohjelmaa vain vilkasi ja piti asiaa piruiluna häntä kohtaan. Rasittavinta on takapiru kaverinsa joka tuli mukaan ja koitti selvittää (myöskin koira) minulle, kuinka minussa on se vika. Olkoon, mutta kun omistaja huolehtikoon koirastaan! Oliskos se ihmisten vika ja ympäristön jos koira purisi ohikulkijoita ja murisi niille? Entäs jos pure vieraita? Miten tää asia on muka minun vika? En vaan ymmärrä mitä mulle koitetaan selvittää. Mun asenne on se, etten voi elää jatkuvassa arvaamattomassa tilanteessa. Onko siinä joku vika?

   • koira käyttäytyy

    siten, kuin käyttäytyy, on suurelta osin sinun vikasi - siis koiran kannalta katsoen. Eli olet sen antanut ottaa sen paikkansa, mikä sillä nyt on.

    Se ei liity mitenkään siihen, että sinun täytyy luovia tyttöystäväsi kanssa, koira ei siitä välitä.

    Sinulla on nyt perimmiltään kaksi vaihtoehtoa:
    Joko otat paikkasi takaisin tai koira ulos.

    Periaatteessa on helppoa tehdä järjestys selväksi koiran kanssa, olkoonkin, että dobermanni on aika kova pala. Varsinaisen ongelman siitä tekee tyttöystäväsi. Tarkoitan, että hän ei todennäköisesti tule hyväksymään sitä varsinkaan, kun siinä on varmaakin varmemmin edessä fyysinen koitos, mikä sinun on ehdottomasti voitettava.
    Eli ei riitä, että pistät koiran järjestykseen, sinun on pistettävä tyttöystäväsikin.
    Jos sinulla on todella runsaasti kanttia, TEE SE!
    Nyt tyttöystäväsi ei noteeraa sinusta mitään, sen jälkeen hän joko lähtee tai sitten sinusta tulee pomo. En tarkoita diktaattoria, vaan ihan hänen arvostuksissaan.

    Toisena vaihtoehtona ilmoitat, että koira lähtee, piste. Silloin sinun täytyy orientoitua siihen, että tyttöystäväsi lähtee myös.

    Koiran paikka, varsinkin ison koiran, on siellä, mihin sen paikka määrätään. EI sohvalla, EI ruokapöydän alla, kun syödään, EI poikaystävän paikalla tyttöystävän kainalossa...

    Ja nyt kaljalle!


   • ...........

    nyt täysin yhdentekevää mitä syitä sinusta löytyy ja kuinka paljon. Älä missään nimessä niihin jää vellomaan ja selittelemään ja vänkkäilemään. En usko kyllä, että jotenkin tyttöystäväsi päätä saat käännettyä. Keskustelulla ei näytä ja tuskin tuleekaan olemaan minkäänlaisia tuloksia. Näen lähinnä kaksi vaihtoehtoa:

    1) Annat asian olla näin kuin on. Hyväksyt asemasi tyttöystävän ja koiran jälkeen ja yrität mahdollisimman hyvin turvautua puremilta ja hyökkimisiltä, jos tyttöystäväsi ei välitä osoittaa koiralle ettei kimppuusi hyökätä. Ja hyväksyt sen, että tilanne tulee tod.näk. pahenemaan. Koirahan jo osoittaa mustasukkaisuutta sinuun isännästään.

    2) Sanot, että se on loppu ja koira menee eri osoitteeseen. Ei selvinnyt asutteko vuokralla vai omistusasunnossa (yhteisessä vai toisen). Sen perusteella ratkaistaan kuka lähtee minnekin. Jatkatte joko seurustelua erillään tai sitten ette. Mutta muutatte erilleen. Tappiona erilleen muuttaminen ja mahd. tyttöystävän menettäminen, joka vaikuttaa erittäin itsekeskeiseltä ja ajattelemattomalta tapaukselta. Voittona riitojen loppuminen ja tieto siitä, että voit töiden jälkeen kotonasi olla ilman pelkoa.

    Itse henkilökohtaisesti kallistuisin turvallisen kakkosen puolelle.


   • nainen vaan.
    ........... kirjoitti:

    nyt täysin yhdentekevää mitä syitä sinusta löytyy ja kuinka paljon. Älä missään nimessä niihin jää vellomaan ja selittelemään ja vänkkäilemään. En usko kyllä, että jotenkin tyttöystäväsi päätä saat käännettyä. Keskustelulla ei näytä ja tuskin tuleekaan olemaan minkäänlaisia tuloksia. Näen lähinnä kaksi vaihtoehtoa:

    1) Annat asian olla näin kuin on. Hyväksyt asemasi tyttöystävän ja koiran jälkeen ja yrität mahdollisimman hyvin turvautua puremilta ja hyökkimisiltä, jos tyttöystäväsi ei välitä osoittaa koiralle ettei kimppuusi hyökätä. Ja hyväksyt sen, että tilanne tulee tod.näk. pahenemaan. Koirahan jo osoittaa mustasukkaisuutta sinuun isännästään.

    2) Sanot, että se on loppu ja koira menee eri osoitteeseen. Ei selvinnyt asutteko vuokralla vai omistusasunnossa (yhteisessä vai toisen). Sen perusteella ratkaistaan kuka lähtee minnekin. Jatkatte joko seurustelua erillään tai sitten ette. Mutta muutatte erilleen. Tappiona erilleen muuttaminen ja mahd. tyttöystävän menettäminen, joka vaikuttaa erittäin itsekeskeiseltä ja ajattelemattomalta tapaukselta. Voittona riitojen loppuminen ja tieto siitä, että voit töiden jälkeen kotonasi olla ilman pelkoa.

    Itse henkilökohtaisesti kallistuisin turvallisen kakkosen puolelle.

    Samaa mieltä edellisen kirjoittajan kanssa ja kallistuisin kyllä vaihtoehtoon 2.

    Minusta tuntuu, että se tyttöystäväsi ei usko sinun kykenevän irrottautumaan hänestä, siis hän ei ota sinua tosissasi jollet oikeasti tee jotain.

    Itse lähtisin jo siitä syystä että mielestäni koiran hankkimisesta olisi pitänyt keskustella. Sinua ei kuultu asiassa. Voin vain kuvitella mitä se tyttöystäväsi seuraavaksi keksii sinulta lupaa kysymättä, jos sinun mielipiteelläsi ei ole hänelle mitään arvoa.


   • hmm...
    koira käyttäytyy kirjoitti:

    siten, kuin käyttäytyy, on suurelta osin sinun vikasi - siis koiran kannalta katsoen. Eli olet sen antanut ottaa sen paikkansa, mikä sillä nyt on.

    Se ei liity mitenkään siihen, että sinun täytyy luovia tyttöystäväsi kanssa, koira ei siitä välitä.

    Sinulla on nyt perimmiltään kaksi vaihtoehtoa:
    Joko otat paikkasi takaisin tai koira ulos.

    Periaatteessa on helppoa tehdä järjestys selväksi koiran kanssa, olkoonkin, että dobermanni on aika kova pala. Varsinaisen ongelman siitä tekee tyttöystäväsi. Tarkoitan, että hän ei todennäköisesti tule hyväksymään sitä varsinkaan, kun siinä on varmaakin varmemmin edessä fyysinen koitos, mikä sinun on ehdottomasti voitettava.
    Eli ei riitä, että pistät koiran järjestykseen, sinun on pistettävä tyttöystäväsikin.
    Jos sinulla on todella runsaasti kanttia, TEE SE!
    Nyt tyttöystäväsi ei noteeraa sinusta mitään, sen jälkeen hän joko lähtee tai sitten sinusta tulee pomo. En tarkoita diktaattoria, vaan ihan hänen arvostuksissaan.

    Toisena vaihtoehtona ilmoitat, että koira lähtee, piste. Silloin sinun täytyy orientoitua siihen, että tyttöystäväsi lähtee myös.

    Koiran paikka, varsinkin ison koiran, on siellä, mihin sen paikka määrätään. EI sohvalla, EI ruokapöydän alla, kun syödään, EI poikaystävän paikalla tyttöystävän kainalossa...

    Ja nyt kaljalle!

    Valtataostelujen aatelia, valitettavasti.


   • hmm...

    °°°Varmaan päädyn kohta sen hurtan myrkyttämiseen ellei ratkasua ala löytymään.°°°

    Kyllähän tuo taitaa olla jo käytännössä aika kuallu.
    Arvo muuttumassa negatiiviseksi. Tarvitaan enää kunnon puraisu.
    Muija sinetöi kohtalon. Sinä viimeistelet.


   • sfasdga

    Ei syy ole SINUN eikä KOIRAN, vaan sun AKKAS! Se on koiran hankkinut ja ilmeisesti huonosti kasvattanut. Sinä et ole koiralle johtaja, ainoastaan tyttöystäväsi on. En kyllä osaa sanoa mitä tuossa vaiheessa enää pitäisi tehdä, kun koira on kuitenkin noinkin vanhaksi kerennyt kasvamaan. Sinuna ehkä pakkaisin kamppeet ja lähtisin...


   • Koiranvirka
    sfasdga kirjoitti:

    Ei syy ole SINUN eikä KOIRAN, vaan sun AKKAS! Se on koiran hankkinut ja ilmeisesti huonosti kasvattanut. Sinä et ole koiralle johtaja, ainoastaan tyttöystäväsi on. En kyllä osaa sanoa mitä tuossa vaiheessa enää pitäisi tehdä, kun koira on kuitenkin noinkin vanhaksi kerennyt kasvamaan. Sinuna ehkä pakkaisin kamppeet ja lähtisin...

    Jos luit aikaisempia kirjoituksia, tyttöystävä tosin lähti, kun tämä on minun huoneisto.


   • ihmisen paras ystävä

    Siis sun asenne koko koiraa kohtaan ja koira vaistoo sen ja siksi käyttäytyy niin. Väärin oli tyttöystävältäsi koira ottaa ilman sinun lupaa, mutta aika hepponen perustelu se erolle olisi. Koirapelolle saa apua eri terapioista, siis jos rakastat tyttöystävääsi ja haluat elämäänne jatkaa.Jotenkin ihmiset on niin nykyään niin itsekkäitä, eikä välitä luonnosta ja eläimistä, ettäi han hirvittää toi sun asenne. Entäs sitten, kun siinä on lapsi äidin vieressä ja itkee, jos hänet siirtää(mitä varmaan haluat), niin valitatko siitä täälä palstalla.


   • Kokemusta on
    Koiranvirka kirjoitti:

    Jos luit aikaisempia kirjoituksia, tyttöystävä tosin lähti, kun tämä on minun huoneisto.

    Suhteen (huononkin) päättymisestä seuraa usein hankala surutyö. Tulevaisuudessa tulet kuitenkin toteamaan, että kyseisen suhteen päättyminen oli eräs elämäsi parhaista asioista.


   • hmm..

    Asiahan on nyt niin, että koira ei koe sinua osaksi laumaa. Et tee mitään mukavaa koiran kanssa kuten ulkoiluta sitä, tai käsittääkseni anna edes ruokaa. Kuulostat suorastaan koiravihaiselta ja koirat kyllä vaistoavat tämän. Jos et ole valmis yhtään tutustumaan koiraan "mukavissa" merkeissä kuten lenkkeilyttämällä tätä, eipä tuossa teidän yhteiselossa ole paljon järkeä. Jos tyttöystäväsi merkkaa sinulla jotakin, voisit ehkä osallistua koiran hoitoon, tai vaikka mennä koulutuksiin yhdessä jotta sinäkin oppisit miten dobermannia tulisi käsitellä.

    Tyttöystäväsi tulisi kuitenkin näyttää heti koiralle sen paikka. Se ei saa murista muille ihmisille, eikä se saa komennella ihmisiä. Dobermannin paikka EI ole sohvalla!! Jos sinä tulet huoneeseen, tyttöystävän tulisi laittaa dobsu "jäähylle" toiseen huoneeseen kunnes se tajuaa että murina ei voi jatkua. Kuulostaa siltä että koira on vielä nuori, mutta huonompaan suuntaan kyllä menee jos murinaa ei nyt saada loppumaan.

    Vasta oli telkkarissa ohjelma vastaavanlaisessa koulutus tilanteesta. Kyseessä oli kuitenkin vain pieni sylikoira joka murisi perheen tyttärelle. Murina saatiin loppumaan kun koira ei saanut enää nukkua sängyssä vaan sille annettiin oma kori, ei saanut vahtia sohvalla murisemalla, vaan laitettiin lattialle. Ruoan antaminen on myös tärkeää. Kaikkien perheenjäsenien olisi hyvä antaa ruokaa, jotta koira tajuaa, että hän on arvoasteikoilla alhaisin ja riippuvaisin teistä kummastakin.

    Jos ette ole kumpikaan valmiita muuttamaan mitään käytöksessänne, niin sitten ei varmaan kannata muuta kuin erota.


   • äly hoi
    ihmisen paras ystävä kirjoitti:

    Siis sun asenne koko koiraa kohtaan ja koira vaistoo sen ja siksi käyttäytyy niin. Väärin oli tyttöystävältäsi koira ottaa ilman sinun lupaa, mutta aika hepponen perustelu se erolle olisi. Koirapelolle saa apua eri terapioista, siis jos rakastat tyttöystävääsi ja haluat elämäänne jatkaa.Jotenkin ihmiset on niin nykyään niin itsekkäitä, eikä välitä luonnosta ja eläimistä, ettäi han hirvittää toi sun asenne. Entäs sitten, kun siinä on lapsi äidin vieressä ja itkee, jos hänet siirtää(mitä varmaan haluat), niin valitatko siitä täälä palstalla.

    "Väärin oli tyttöystävältäsi koira ottaa ilman sinun lupaa, mutta aika hepponen perustelu se erolle olisi. "

    Voi helvetti mikä asenne, kyllä koiran ottaminen on niin iso asia, että siitä pitää ja on kyettävä sopimaan ennen hankkimista. Jos suhteessa toinen tekee näin isoja päätöksiä yksipuolisesti toista kuulematta, niin silloin joku asia kusee pahasti.


   • saa nähdä kuinka akkasi tulevaisuudessa suhtautuu kun koiransa on sitten jotakuta näykkäissyt =/ Siinäkin kait tiuskii yhä ettei ollut koiran vika. Koska koira kuulostaa todella dominoivalta (mainitsemasi murina), on vain ajankysymys koska moinen tapahtuu.. Toivottavasti käyttäytyy edes hivenen asiallisemmin lajikumppaniensa kanssa, koska muuten on luvassa exälläsi melkoisen kivinen tie koiranomistajana =/

    Toivonmukaan tulevaisuudessa tiellesi osuu kumppani jolta löytyy tuota kultaista maalaisjärkeä hitusen enemmän ja osaa katsoa asioita avarammasta kulmasta :)

    Hyvää kesää, Koiranvirka!

    -kissanomistaja-


   • 567804

    vaan ole MIES! Laita typerä nainen pellolle koiransa kanssa vai onko asunto hänen. Jos et näytä kaapin paikkaa, niin kärsit siitä...

    Siis ole MIES!


   • että kun koira hyökkää
    jefrma kirjoitti:

    saa nähdä kuinka akkasi tulevaisuudessa suhtautuu kun koiransa on sitten jotakuta näykkäissyt =/ Siinäkin kait tiuskii yhä ettei ollut koiran vika. Koska koira kuulostaa todella dominoivalta (mainitsemasi murina), on vain ajankysymys koska moinen tapahtuu.. Toivottavasti käyttäytyy edes hivenen asiallisemmin lajikumppaniensa kanssa, koska muuten on luvassa exälläsi melkoisen kivinen tie koiranomistajana =/

    Toivonmukaan tulevaisuudessa tiellesi osuu kumppani jolta löytyy tuota kultaista maalaisjärkeä hitusen enemmän ja osaa katsoa asioita avarammasta kulmasta :)

    Hyvää kesää, Koiranvirka!

    -kissanomistaja-

    jonkun kimppuun niin syy on satavarmasti tämän tampion mukaan siinä kenen kimppuun koira hyökkäsi. Tälläinen aivoton tapaus kehittelee AINA syynsä jonkun muun niskoille tapahtui sitten aivan mitä tahansa. Luonnevikaisia molemmat.


   • pancho puuvilla
    ihmisen paras ystävä kirjoitti:

    Siis sun asenne koko koiraa kohtaan ja koira vaistoo sen ja siksi käyttäytyy niin. Väärin oli tyttöystävältäsi koira ottaa ilman sinun lupaa, mutta aika hepponen perustelu se erolle olisi. Koirapelolle saa apua eri terapioista, siis jos rakastat tyttöystävääsi ja haluat elämäänne jatkaa.Jotenkin ihmiset on niin nykyään niin itsekkäitä, eikä välitä luonnosta ja eläimistä, ettäi han hirvittää toi sun asenne. Entäs sitten, kun siinä on lapsi äidin vieressä ja itkee, jos hänet siirtää(mitä varmaan haluat), niin valitatko siitä täälä palstalla.

    "Siis sun asenne koko koiraa kohtaan ja koira vaistoo sen ja siksi käyttäytyy niin. "

    Älä puhu paskaa. Meillä 6-vuotias schäferi ja se ei kukkoile kellekään kaks- eikä nelijalkaselle. Ihan sama mitä vaistoaa. Eihän se nyt niin voi mennä että jokaisen maailman ihmisen pitää näyttää paikkansa jokaiselle maailman koiralle. Vasta kunnon koulutus tekee koirasta ihmisen parhaan ystävän. Ja suloisen.


  • Koiranvirka

   Asumme siis yhdessä, omistusasunto jota makselemme pois. Rivitalo kolmio. No se siitä, asiaan.

   Yöllä se hurtta teki viimisen temppunsa, tuli yhteiseen sänkyyn murisemaan. Lopputulos oli se että paloi pinna. Heitin peiton sen päälle ja heivasin sen makuuhuoneesta pois. Alkoi näykkimään ja haukkui heti kun ovi paukahti kiini.

   Tyttöystävä heräsi ja alkoi sättimään mua, sanoin että turpa kiinni, keskellä yötä nukutaan ja minähän en murinoita kuuntele yötäpäivää. Teen töitä ja rahotan asuntoa. Täällä pitäs määrätä minä puoliksi. Nyt en voi täällä asua normaalisti. Kauhea riita siitä seurasi. En voi kuulemma vain päättää luontokappaleen paikkaa joka on maksanu 1800euroa. Se on perheenjäsen, hän huusi... Mun on pakko myöntää, en käsitä miten joku elukka voi olla ihmiseen rinnastettava perheenjäsen? Ei oo mitään järkeä taaskaan.

   • hmm...

    Asut kumppanisi kanssa yhteisessä asunnossa. Eräänä päivänä huomaat että kotonasi on joku vieras ihminen. Kumppanisi on ottanut vuokralaisen. Ei vuokrasopimusta, ei tuloja ja järjestyssääntöjä asumiseen laatii vuokralainen. Vuokralainen vaeltelee asunnossa kumppanisi seurassa ja huutelee oventakana jos olette kahden.

    Kumppanisi on poissa ja vuokralainen potkiskelee huonekaluja, pudottelee virnistellen esineitä lattialle. Saat lukittua hänet yhteen huoneeseen, mutta saavuttuaan kotiin kumppanisi huutaa sinulle, ettei vuokralainen tykkää tekemisistäsi.

    Mietit lähteekö kumppanisi hänen kanssaan jos heität vuokralaisen pihalle.

    Kumppanisi kuljettaa autollanne vuokralaista ja on muutenkin paljon poissa. Tavataksesi viikonloppuna ystäväsi, nämä noutavat sinut. Kumppani kyselee missä olet, mitä teet ja miksi?

    Et halua pitää vuokralaiselle seuraa, onhan työ, ruoanlaittoa ja vain vähän vapaa-aikaa, minkä viettäisit kumppanisi kanssa ilman vuokralaista. Kumppanisi halveksii asennettasi.

    Käyt jääkapilla ja vuokralainen istuskelee tuijottaen sinua, leipäveistä näyttäväst pyöritellen ja ajatellen ehkä samalla: "Et kai meinaa eväitäni syödä, sitä mitä olette minulle ostaneet, parempi olisi jos jättäisit koskematta?". Mainitset asiasta, mutta asiaasi ei kuunnella, vaan saat muistutuksen vioistasi. On täysin oma vikasi ettet osaa olla uhkaavakäytöksiselle vuokralaiselle mieliksi, minkä ihminen aggressiiviselle luonteelleen voi.

    Mietit haluatkohan erota kumppanistasi.

    Nukkuessanne vuokralainen kömpii väliinne ja toimitat hänet oventaakse. Nujakassa tunnet veitsen lipovan käsiäsi. Hän rähjää oventakana röyhkeää kohteluaan. Kumppanisi herää ja alkaa sättiä sinua. Käsket tämän olla hiljaa keskellä yötä, ja että haluat nukkua rauhassa ja hoitaa työsi, jotta rahaa olisi asunnonmaksuun.

    Seuraa kamala riita, sinulle karjutaan ettet voi päättää vuokralaisen paikkaa, koska hän on kumppanillesi tärkeä ja perheenjäsen.

     

    Oiskohan hermot jo kireellä kuin viulunkielet ja tekisköhän niillä mieli soittaa kumppanille sitä Nastamurjaanin Huit-Hapelitanssia?

     
     

    °°°miten joku elukka voi olla ihmiseen rinnastettava°°°
    Sanotaan että pikkusen tiukkaa tekee, mut menettelee sekunnin pari.

    Tukka kuahkeeks ja silmät sirrilleen kun asenne on Magnum!
    (- like Dirty Harry -)


   • Vannoutunut koiraihminen

    Tuollainen koira voi olla hengenvaarallinen! Tapauksia, joissa ylivallan saanut koira ottaa hengen "alemmaksi" katsomaltaan ihmiseltä (yleensä lapselta) tapahtuu vuosittain. Entä, jos tyttöystäväsi seuraavaksi päättää tehdä sinulle lapsen tähän tilanteeseen?

    Oletko ajatellut, että mitä syytä sinun on jatkaa toisen koiraharrastusterrorin takia kärsimistä ja asunnon maksamista, jos et saa itse naiselta mitään: Ikävä kyllä vaikuttaa vähän siltä, että sinua käytetään nyt hyväksi. Ja aika törkeästikin vielä. Punnitse suhteenne etuja ja haittoja tarkasti, ja mieti, onko mitään syytä jatkaa? Luulisin, että saat itsellesi sellaisen sinua tasa-arvoisena kumppanina kohtelevan naisen helpommin, kun naamasi ei vielä ole raadeltu.

    Itselläni on ollut koiria aina, ja ne ovat minulle perheenjäseniä ja rakkaita, mutta koskaan en ole edes voinut kuvitella, että antaisin niiden määrätä perheessä ketään. Myös lapset on pienestä asti opetettu niitä kouluttamaan siten, etteivät koirat kuvittele olevansa niiden johtajia, ihan siksi, että koira laumaeläimenä katsoo itsensä oikeutetuksi komentamaan alempiaan. Niin niitä hengenvaarallisia tilanteita juuri tapahtuu: Koira ei tee sitä ilkeyttään, vaan etsii paikkaansa laumassa. Tätä on monen sellaisen vaikea tajuta, jotka rinnastavat koiran ihmiseen = kun minä olen kiva sinulle, niin sinä olet kiva minulle.

    Elämää kokeneenpana ihmisenä voisin sinulle sanoa, ettei tuollainen vallankäyttösuhde tule koskaan toimimaan pidemmän päälle...


   • Koiranvirka
    hmm... kirjoitti:

    Asut kumppanisi kanssa yhteisessä asunnossa. Eräänä päivänä huomaat että kotonasi on joku vieras ihminen. Kumppanisi on ottanut vuokralaisen. Ei vuokrasopimusta, ei tuloja ja järjestyssääntöjä asumiseen laatii vuokralainen. Vuokralainen vaeltelee asunnossa kumppanisi seurassa ja huutelee oventakana jos olette kahden.

    Kumppanisi on poissa ja vuokralainen potkiskelee huonekaluja, pudottelee virnistellen esineitä lattialle. Saat lukittua hänet yhteen huoneeseen, mutta saavuttuaan kotiin kumppanisi huutaa sinulle, ettei vuokralainen tykkää tekemisistäsi.

    Mietit lähteekö kumppanisi hänen kanssaan jos heität vuokralaisen pihalle.

    Kumppanisi kuljettaa autollanne vuokralaista ja on muutenkin paljon poissa. Tavataksesi viikonloppuna ystäväsi, nämä noutavat sinut. Kumppani kyselee missä olet, mitä teet ja miksi?

    Et halua pitää vuokralaiselle seuraa, onhan työ, ruoanlaittoa ja vain vähän vapaa-aikaa, minkä viettäisit kumppanisi kanssa ilman vuokralaista. Kumppanisi halveksii asennettasi.

    Käyt jääkapilla ja vuokralainen istuskelee tuijottaen sinua, leipäveistä näyttäväst pyöritellen ja ajatellen ehkä samalla: "Et kai meinaa eväitäni syödä, sitä mitä olette minulle ostaneet, parempi olisi jos jättäisit koskematta?". Mainitset asiasta, mutta asiaasi ei kuunnella, vaan saat muistutuksen vioistasi. On täysin oma vikasi ettet osaa olla uhkaavakäytöksiselle vuokralaiselle mieliksi, minkä ihminen aggressiiviselle luonteelleen voi.

    Mietit haluatkohan erota kumppanistasi.

    Nukkuessanne vuokralainen kömpii väliinne ja toimitat hänet oventaakse. Nujakassa tunnet veitsen lipovan käsiäsi. Hän rähjää oventakana röyhkeää kohteluaan. Kumppanisi herää ja alkaa sättiä sinua. Käsket tämän olla hiljaa keskellä yötä, ja että haluat nukkua rauhassa ja hoitaa työsi, jotta rahaa olisi asunnonmaksuun.

    Seuraa kamala riita, sinulle karjutaan ettet voi päättää vuokralaisen paikkaa, koska hän on kumppanillesi tärkeä ja perheenjäsen.

     

    Oiskohan hermot jo kireellä kuin viulunkielet ja tekisköhän niillä mieli soittaa kumppanille sitä Nastamurjaanin Huit-Hapelitanssia?

     
     

    °°°miten joku elukka voi olla ihmiseen rinnastettava°°°
    Sanotaan että pikkusen tiukkaa tekee, mut menettelee sekunnin pari.

    Tukka kuahkeeks ja silmät sirrilleen kun asenne on Magnum!
    (- like Dirty Harry -)

    Nyt tyttöystävä on kuitenkin ottanu yhteyttä veljiinsä, omistaa hekin koiran. Ei mitään älliä päässä. "koskekin koiraan, niin..." No en koske. Ei siinä mitään. Mutta asunto on minun, no pankin vielä seuraavat 12 vuotta. Viranomaset saa hoitaa asian puolestani. Asunto on kuitenkin minun nimissäni vaikka yhdessä asummekin. Otin tavallaan tyttöystävän jälkeenpäin asumaan. Eli hällä ei pitäs olla mitään oikeuksia omaisuuteeni. Avoliitossa asutaan. Voinko soittaa poliisit ja pyytää poistamaan kotieläimen asunnostani? Voiko avopuoliso asialle yhtään mitään?


   • .............
    Koiranvirka kirjoitti:

    Nyt tyttöystävä on kuitenkin ottanu yhteyttä veljiinsä, omistaa hekin koiran. Ei mitään älliä päässä. "koskekin koiraan, niin..." No en koske. Ei siinä mitään. Mutta asunto on minun, no pankin vielä seuraavat 12 vuotta. Viranomaset saa hoitaa asian puolestani. Asunto on kuitenkin minun nimissäni vaikka yhdessä asummekin. Otin tavallaan tyttöystävän jälkeenpäin asumaan. Eli hällä ei pitäs olla mitään oikeuksia omaisuuteeni. Avoliitossa asutaan. Voinko soittaa poliisit ja pyytää poistamaan kotieläimen asunnostani? Voiko avopuoliso asialle yhtään mitään?

    Voi poliisiin ottaa yhteyttä jos tyttöystävän ja koiran haluat pois asunnosta. En tiedä miten menettelevät pelkän koiran kanssa, koska sen omistaja asuu samassa taloudessa kanssasi.

    Sinuna tosiaan en tuhlaisi aikaa, koska homma voi muutenkin venyä. Ilmoitat, että tyttöystävä ja koira lähtee välittömästi asunnosta. Soitat X. päivänä poliisille jos näin ei ole käynyt. Jos tyttöystävä saa koiran sitä ennen väliaikaiseen hoitoon muualle, saa tyttö sen aikaa katsoa asuntoa ja muuttaa pois.

    Tosiaan vaikuttaa miltei hyväksikäytöltä. Joten sinuna en enää ollenkaan ummistaisi korvaani noille tytön jutuille, joissa tavoitteena se, että hän ja koira saa jäädä siipeilemään ja sinä kokisit olevasi tarinan pahis ja menisit ruotuusi sinne lauman alimmaiseksi. Voit vaikka sanoa, että keksi niin paljon valheita kuin haluat, mutta tämä asunto on minun ja hengenvaarallinen koirasi lähtee.


   • Jos muija häipyy mukana
    Koiranvirka kirjoitti:

    Nyt tyttöystävä on kuitenkin ottanu yhteyttä veljiinsä, omistaa hekin koiran. Ei mitään älliä päässä. "koskekin koiraan, niin..." No en koske. Ei siinä mitään. Mutta asunto on minun, no pankin vielä seuraavat 12 vuotta. Viranomaset saa hoitaa asian puolestani. Asunto on kuitenkin minun nimissäni vaikka yhdessä asummekin. Otin tavallaan tyttöystävän jälkeenpäin asumaan. Eli hällä ei pitäs olla mitään oikeuksia omaisuuteeni. Avoliitossa asutaan. Voinko soittaa poliisit ja pyytää poistamaan kotieläimen asunnostani? Voiko avopuoliso asialle yhtään mitään?

    lähetät laskun rakin aiheuttamista tuhoista ja maksamattomista asumiskuluista kun kerran on pitänyt koirahotellina asuntoasi.

    Muista että luja katse suoraan koiran silmiin ja puhut näyttäen hampaitasi ja katsot sitä rakkia aina alaspäin niin tajuaa isompikin piski missä mennään ja kuka onkaan ylempänä. Lyhyet ja voimakkaat käskyt eivät jätä tulkitsemisen varaa.


   • usuttaa
    Jos muija häipyy mukana kirjoitti:

    lähetät laskun rakin aiheuttamista tuhoista ja maksamattomista asumiskuluista kun kerran on pitänyt koirahotellina asuntoasi.

    Muista että luja katse suoraan koiran silmiin ja puhut näyttäen hampaitasi ja katsot sitä rakkia aina alaspäin niin tajuaa isompikin piski missä mennään ja kuka onkaan ylempänä. Lyhyet ja voimakkaat käskyt eivät jätä tulkitsemisen varaa.

    dobermannin hyökkäämään ap:n kimppuun? Noilla neuvoilla koira karkaa taatusti kiinni kun jo nyt murisee. Jos muristessa huuli nousee ja kulmahammas välähtää on erittäin todennäköistä, että koira hyökkää.

    Suora katse on uhkaus. Hampaat ovat uhkaus. Lyhyet, voimakkaat käskyt on sen sijaan hyvä juttu, etenkin vakaalla äänellä, ei kimeästi. Mutta siinä täytyy olla jo ymmärrys siitä, että mikä tilanne on, jos alkaa käskyttämään. Koiran jännittynyt olemus ja edes kulmahampaiden vilaus ennakoivat selkeästi hyökkäystä. Silloin koira pitää saada rauhalliseksi ja purkaa tilanne, ennen kuin voi koittaakaan käskyä.

    Jos koira käyttäytyy agressiivisesti, voit välttyä hyökkäykseltä pitämällä kätesi kiinni vartalossa ja kääntymällä koiraan sivuttain, älä missään nimessä ota suoraa katsekontaktia koiraan, vaan käännä pääsi poispäin (voit jopa haukotella vahvistaaksesi rauhoittavaa elettä). Nämä ovat niin sanottuja rauhoittavia eleitä, mitä koiratkin käyttävät toisilleen. Jos koira hyökkää, yritä heittäytyä maahan polvillesi/mahallesi ja suojaa pään aluetta ja kaulaa käsilläsi. En ikinä, missään tilanteessa, suosittele dobermannin tai oikeastaan minkään muunkaan koiran provoisoimista hyökkäykseen. On järkyttävää, että annat tuollaisia neuvoja. APllä ei ole selvästikään edes valmiuksia tulkita koiraa tai ymmärtää millaiseen vaaraan neuvosi voivat hänet saattaa. Erittäin vastuuton neuvo sinulta.


   • Koiranvirka
    Vannoutunut koiraihminen kirjoitti:

    Tuollainen koira voi olla hengenvaarallinen! Tapauksia, joissa ylivallan saanut koira ottaa hengen "alemmaksi" katsomaltaan ihmiseltä (yleensä lapselta) tapahtuu vuosittain. Entä, jos tyttöystäväsi seuraavaksi päättää tehdä sinulle lapsen tähän tilanteeseen?

    Oletko ajatellut, että mitä syytä sinun on jatkaa toisen koiraharrastusterrorin takia kärsimistä ja asunnon maksamista, jos et saa itse naiselta mitään: Ikävä kyllä vaikuttaa vähän siltä, että sinua käytetään nyt hyväksi. Ja aika törkeästikin vielä. Punnitse suhteenne etuja ja haittoja tarkasti, ja mieti, onko mitään syytä jatkaa? Luulisin, että saat itsellesi sellaisen sinua tasa-arvoisena kumppanina kohtelevan naisen helpommin, kun naamasi ei vielä ole raadeltu.

    Itselläni on ollut koiria aina, ja ne ovat minulle perheenjäseniä ja rakkaita, mutta koskaan en ole edes voinut kuvitella, että antaisin niiden määrätä perheessä ketään. Myös lapset on pienestä asti opetettu niitä kouluttamaan siten, etteivät koirat kuvittele olevansa niiden johtajia, ihan siksi, että koira laumaeläimenä katsoo itsensä oikeutetuksi komentamaan alempiaan. Niin niitä hengenvaarallisia tilanteita juuri tapahtuu: Koira ei tee sitä ilkeyttään, vaan etsii paikkaansa laumassa. Tätä on monen sellaisen vaikea tajuta, jotka rinnastavat koiran ihmiseen = kun minä olen kiva sinulle, niin sinä olet kiva minulle.

    Elämää kokeneenpana ihmisenä voisin sinulle sanoa, ettei tuollainen vallankäyttösuhde tule koskaan toimimaan pidemmän päälle...

    Sitä tässä pelkäänkin. Poliisin mukaan nuorten naisten osuus näkyy tilastoissa pinennä piikkinä jos ajatellaan kotieläimiä ja niiden aiheuttamien tuhojen tms. määrää. Jotkut perheriidat jopa johtuu elämistä pelkästään. Kuulemma yleistä on, että häätöjä tehdään koiran tai kissan aiheuttamien tuhojen ja järjestyshäiriöiden vuoksi hyvin paljon. Viimeviikolla oli joku piski kuulemma purrut samassa kaupungissa nelivuotiasta hiekkalaatikolla akilesjänteeseen, ei tiedetä saako kuntoon miten enään. Etten kuulemma ole ensimmäinen.. Poliisista ja sen käynnistä kerroin aikasemminki, pikkusen tarkennan, että halusivat näin lähestymällä ihmismäisemmän näkökulman aika herkkään tilanteeseen. Sanoivat vain, että erota ei sais suotta. Pitäs keskustella asia selväksi ennemmin.


   • ärsyttävät lemmikkinne
    usuttaa kirjoitti:

    dobermannin hyökkäämään ap:n kimppuun? Noilla neuvoilla koira karkaa taatusti kiinni kun jo nyt murisee. Jos muristessa huuli nousee ja kulmahammas välähtää on erittäin todennäköistä, että koira hyökkää.

    Suora katse on uhkaus. Hampaat ovat uhkaus. Lyhyet, voimakkaat käskyt on sen sijaan hyvä juttu, etenkin vakaalla äänellä, ei kimeästi. Mutta siinä täytyy olla jo ymmärrys siitä, että mikä tilanne on, jos alkaa käskyttämään. Koiran jännittynyt olemus ja edes kulmahampaiden vilaus ennakoivat selkeästi hyökkäystä. Silloin koira pitää saada rauhalliseksi ja purkaa tilanne, ennen kuin voi koittaakaan käskyä.

    Jos koira käyttäytyy agressiivisesti, voit välttyä hyökkäykseltä pitämällä kätesi kiinni vartalossa ja kääntymällä koiraan sivuttain, älä missään nimessä ota suoraa katsekontaktia koiraan, vaan käännä pääsi poispäin (voit jopa haukotella vahvistaaksesi rauhoittavaa elettä). Nämä ovat niin sanottuja rauhoittavia eleitä, mitä koiratkin käyttävät toisilleen. Jos koira hyökkää, yritä heittäytyä maahan polvillesi/mahallesi ja suojaa pään aluetta ja kaulaa käsilläsi. En ikinä, missään tilanteessa, suosittele dobermannin tai oikeastaan minkään muunkaan koiran provoisoimista hyökkäykseen. On järkyttävää, että annat tuollaisia neuvoja. APllä ei ole selvästikään edes valmiuksia tulkita koiraa tai ymmärtää millaiseen vaaraan neuvosi voivat hänet saattaa. Erittäin vastuuton neuvo sinulta.

    jättävät jotkut ihmiset tyystin rauhaan? Niille on niiden omalla kielellä näytetty että ne eivät ole mitään. Se tosin vaatii sitä että että et epäröi omaa auktoriteettiasi ja osaat olla välinpitämätönkin.

    Sä ajattelit nyt yksioikoisesti vastarähinää.

    "Yleensä tuo vasikan kokoinen räyhärakki hyppii kaikki vieraat ja ajaa niitä pois sohvalta mikäs nyt on kun se makaa lattialla rauhassa?"


   • eläinystävä

    et osaa käsitellä koiraa...olet uhka sille!

    Koira huomaa kun olet KIREÄ ja HUUDAT sille!

    Huutamisella ja huitomisella ei saa kun PAHAA aikaa!

    Rauhotu itse ensin ja sitten meette käytös kouluun,ootte tehnyt koirasta
    sekopään kun tappelette ja pidätte sitä riitely kappaleena!

    Koirasta saa ihanan ja uskollisen kaverin...kun osaa hoitaa ja kouluttaa sitä OIKEIN!

    Koiralla pitää olla oma paikka....sänky,siihen se opetetaa pennusta asti!
    pentu koiralle pitää olla koulutus alussa kivaa...siitä se lähtee leikin varjolla
    ja namu palojen kera!

    hoitakaa oma parisuhde ensin kuntoon ja sitten keskittykään koiraan!

    Sellainen koira kun omistajakin!


   • tästäkin koirasta
    eläinystävä kirjoitti:

    et osaa käsitellä koiraa...olet uhka sille!

    Koira huomaa kun olet KIREÄ ja HUUDAT sille!

    Huutamisella ja huitomisella ei saa kun PAHAA aikaa!

    Rauhotu itse ensin ja sitten meette käytös kouluun,ootte tehnyt koirasta
    sekopään kun tappelette ja pidätte sitä riitely kappaleena!

    Koirasta saa ihanan ja uskollisen kaverin...kun osaa hoitaa ja kouluttaa sitä OIKEIN!

    Koiralla pitää olla oma paikka....sänky,siihen se opetetaa pennusta asti!
    pentu koiralle pitää olla koulutus alussa kivaa...siitä se lähtee leikin varjolla
    ja namu palojen kera!

    hoitakaa oma parisuhde ensin kuntoon ja sitten keskittykään koiraan!

    Sellainen koira kun omistajakin!

    ja suhteesta sekopään? Oikea vastaus; Avovaimo, jos et mistään mitään tajua.


   • neuvoja2
    Koiranvirka kirjoitti:

    Nyt tyttöystävä on kuitenkin ottanu yhteyttä veljiinsä, omistaa hekin koiran. Ei mitään älliä päässä. "koskekin koiraan, niin..." No en koske. Ei siinä mitään. Mutta asunto on minun, no pankin vielä seuraavat 12 vuotta. Viranomaset saa hoitaa asian puolestani. Asunto on kuitenkin minun nimissäni vaikka yhdessä asummekin. Otin tavallaan tyttöystävän jälkeenpäin asumaan. Eli hällä ei pitäs olla mitään oikeuksia omaisuuteeni. Avoliitossa asutaan. Voinko soittaa poliisit ja pyytää poistamaan kotieläimen asunnostani? Voiko avopuoliso asialle yhtään mitään?

    Heivaa nainen pihalle ja ryhdy katsomaan parempaa tilalle. Lukemani perusteella ei muuta neuvoa ole...


   • koirat pihalle
    neuvoja2 kirjoitti:

    Heivaa nainen pihalle ja ryhdy katsomaan parempaa tilalle. Lukemani perusteella ei muuta neuvoa ole...

    Nykyään naiset kun on sossu joka hoitaa tai vanhemmat. Kylä isi ja äiti hoitaa, voi surkeuden surkeus.


   • Yksikään

    dobberi ei maksaa 1800 euroa, heh....!!!!!


  • toimikaa

   Näytä koiralle, että olet mies talossa! Meillä on myös vahvaluonteinen koirarotu ja sille pitää tehdä aika ajoin selväksi ketkä tätä perhettä ohjaa.

   Seuraavan kerran kun koira isottelee, kaada selälleen ja aseta kätesi kurkulleen ja katso tiukasti muristen silmiin. Eli käytät näin koirakieltä sanoen kuka on herra talossa ja nyt riittää. Tämä ojentaminen on kuitenkin tehtävä hyvässä varmuudessa ja pelkoa tuntematta. Muista kuitenkin molempien turvallisuus ns. kovissa otteissa. Ja jos tuntuu ettei se vielä onnistu, kerää rohkeutta tyttöystäväsi kanssa.

   Ja TOKO on ihan must laji teille, jos ette muuten kerran koiraa kouluta. Sopikaa yhteiset tavat olla ja elää koiruuden kanssa, niin kyllä asiat suttaantuu paremmaksi.

   Koirassa ei ole vika, vaan teissä, kun ette osaa sitä käsitellä. Muttei suhdetta silti kannata lopettaa koiran takia. Elämä vaatii...

   • onnistuu

    tuossa tilanteessa Apltä enään ilman, että saa puremia/tulee raadelluksi. Ei osaa käsitellä koiraa, ei ole kokenut ja mielestäni vanhanaikaista tietoa koiran hallinnasta koko ehdottamasi toimenpide. Voi jopa todella laukaista dobermannin hyökkäämään jos tuollaista yrittää.

    Koska aptä ei kiinnosta koirat, niin en usko että yhteistä tulevaisuutta on. Koti ei ole enää turvallinen aplle ja nainen on valintansa jo tehnyt.

    Muuten kannattaa lukea koirankoulutusoppaita ja tutustua nykyaikaiseen tietämykseen laumaeläimen hallinnasta, arvojärjestyksestä ja koulutuksesta. Tokoon mukaan kouluttamaan koiraa, jotta saa oikeaa itsevarmuutta kouluttaa koiraa oikein. Jollei tällainen kiinnosta se on ero. Koira on vaarallinen aplle.

    Mutta kiinnostaisi miksi dobberi on maksanut noin paljon? Huomattavasti, melkein tuplat enemmän kuin normaalisti. Ainoa asia, miksi epäilen nyt aptä provoksi.


   • ............
    onnistuu kirjoitti:

    tuossa tilanteessa Apltä enään ilman, että saa puremia/tulee raadelluksi. Ei osaa käsitellä koiraa, ei ole kokenut ja mielestäni vanhanaikaista tietoa koiran hallinnasta koko ehdottamasi toimenpide. Voi jopa todella laukaista dobermannin hyökkäämään jos tuollaista yrittää.

    Koska aptä ei kiinnosta koirat, niin en usko että yhteistä tulevaisuutta on. Koti ei ole enää turvallinen aplle ja nainen on valintansa jo tehnyt.

    Muuten kannattaa lukea koirankoulutusoppaita ja tutustua nykyaikaiseen tietämykseen laumaeläimen hallinnasta, arvojärjestyksestä ja koulutuksesta. Tokoon mukaan kouluttamaan koiraa, jotta saa oikeaa itsevarmuutta kouluttaa koiraa oikein. Jollei tällainen kiinnosta se on ero. Koira on vaarallinen aplle.

    Mutta kiinnostaisi miksi dobberi on maksanut noin paljon? Huomattavasti, melkein tuplat enemmän kuin normaalisti. Ainoa asia, miksi epäilen nyt aptä provoksi.

    Kannattaa ensin tutustua ylivaltaisten koirien käyttätymiseen kunnolla, ennenkuin tulee arvostelemaan toisen antamia ohjeita. Kirjoitin myös mielestäni siitä, ettei pidä ojentaa, jos asiaa ei hallitse. Ja turvallisuus ennenkaikkea.

    Kun itse joudut tekemisiin dominoivan koiran kanssa, tulet huomamaan että koiran oma kieli auttaa paremmin kuin EI:n hokeminen.

    Yleensähän ne opettaa jotka ei itse edes kasvata....


   • kari vaan
    ............ kirjoitti:

    Kannattaa ensin tutustua ylivaltaisten koirien käyttätymiseen kunnolla, ennenkuin tulee arvostelemaan toisen antamia ohjeita. Kirjoitin myös mielestäni siitä, ettei pidä ojentaa, jos asiaa ei hallitse. Ja turvallisuus ennenkaikkea.

    Kun itse joudut tekemisiin dominoivan koiran kanssa, tulet huomamaan että koiran oma kieli auttaa paremmin kuin EI:n hokeminen.

    Yleensähän ne opettaa jotka ei itse edes kasvata....

    Eipä ole heleppoa, perskules pitäs olla ja uskaltaa koiraa kouluttaa vaikka kokoajan pelkää enemmän sen puremaa jo.


   • olet itse
    ............ kirjoitti:

    Kannattaa ensin tutustua ylivaltaisten koirien käyttätymiseen kunnolla, ennenkuin tulee arvostelemaan toisen antamia ohjeita. Kirjoitin myös mielestäni siitä, ettei pidä ojentaa, jos asiaa ei hallitse. Ja turvallisuus ennenkaikkea.

    Kun itse joudut tekemisiin dominoivan koiran kanssa, tulet huomamaan että koiran oma kieli auttaa paremmin kuin EI:n hokeminen.

    Yleensähän ne opettaa jotka ei itse edes kasvata....

    asiaan perehtynyt, niin tiedät varsin hyvin, että asiassa on kaksi kuppikuntaa. Toiset kasvattavat juuri alistamalla, perusteena susilauman käyttäytyminen (mikä on vahvasti kyseenalaistettu uusissa susitutkimuksissakin, tuo että johtaja alistaisi väkivaltaisesti tai huvikseen) toiset kasvattavat koiralähtöisen koirapsykologan kautta, ajatuksena että koira on jo eriytynyt niin paljon sudesta, että sitä pitää lähestyä koiran oman lajikäyttäytymisen mukaan. Molemmissa on puolensa, mutta koska AP ei ole ollenkaan perehtynyt kumpaankaan kasvatustapaan ja koira on jo lähtökohtaisesti häntä kohtaan hallitseva, niin luuletko dobermannin suvaitsevan ehdottomaasi menettelyä? Puremiin pitää kyllä vähintäänkin varautua ja tuossa tilanteessahan ei sitten ihminen saa antaa periksi, vaan se on mentävä loppuun asti, luuletko sen oikeasti onnistuvan apltä?

    Mielestäni pitää huomioda se, että Ap on maallikko eikä tyttöystävälläänkään ole selkeästi tajua asiasta, joten antamasi neuvo on vaarallinen ja jos todellakin sinulla on kokemusta ongelmakoirista niin olet vastuuton kun neuvot tuollaisia. Huomauttaisin vielä, että en ole puhunut "ein" hokemisesta mitään. Enkä ole ongelmakoirakouluttaja, mutta koirien kanssa kasvanut ja harrastanut koko ikäni. Tällaisissa tilanteissa on minusta tärkeintä se, että pahin ei tapahdu. Pitää huomioida omistajien kyvyt ja osaaminen. Parasta olisi jos koiran meinaavat pitää hommata paikalle eli kotiin, missä ongelmakäytös esiintyy, kokenut ongelmakoirankouluttaja, joka voi neuvoa miten koiran kanssa edetään ihan kädestä pitäen. Se, mitä metodia kouluttaja noudattaa, on sitten omistajan valinta.


  • Koiranvirka

   Sanoivat että näyttäs olevan luonnevikaakin. Kuulemma on koiran kouluttaja toinen poliiseista. Ihan vaan kylässä kävivät ja keitin kahvit. He tuli vapaa-ajalla hiukan tuossa, kun naapurustossa asuvat ja kuuli ongelmasta kollegoiltaan kun soitin laitokselle kysyäkseni toimintaohjeita. Halusivat keskustella koiran sijoittamisesta toisaalle vain kanssani, kun tyttöystävä oli poissa. Kehoittivat ilman muuta hankkiutumaan eroon, mutta toisten omaisuutta ei sillälailla voi viedä pois ellei se ole ihan selvästi vaaraksi terveydelle tms. Eli pitäs antaa vissiin hyökätä kimppuun totesin lakoonisesti. Näin on... Pahottelivat asiaa, mutta jos pelottaa, niin voi soittaa uudestaankin, sitten jututtavat tyttöystävääni myös ja silloin on virka-asu päällä.

   • paljonkin hyviä neuvoja

    mutta muistutan vielä, että sinulla on vain ne kaksi vaihtoehtoa, mitkä aikaisemmin esitin. Koira ja muija kuriin tai koira (ja muija?) ulos. Kun asutte avoliitossa, on asuntosi sinun. Riitautettaessa olet vahvoilla.

    ÄLÄ ala koiran kanssa "neuvottelemaan", jos et tunne hallitsevasi tilannetta, äläkä varsinkaan suutuspäissäsi. Koira on kokolailla täysikasvuinen, etkä missään tapauksessa selviä ehjänä, vammoja tulee varmasti. Niitä tulee kokeneillekin koiraihmisille.
    Itse olen palaveerannut parivuotiaan rotikan kanssa. (pakkotilanne!!) Asia tuli kuntoon, koira ei aristellut paikkojaan parin viikon päästä ja kämmenluitteni murtumatkin aikanaan paranivat. Sen jälkeen meillä ei neuvoteltu, vaikka joitakin erimielisyyksiä joskus olikin.

    Yhtä kaikki, ei ne asiat sillä kuntoon tule, että soittelet poliisille tai jollekin muulle. Toimi! Ilmoitat plikalle, että ulos. Siinä se.

    Jos et toimi, tulee joskus se päivä, jolloin koira pistää sinut järjestykseen, ja se on rumaa jälkeä.

    Ja nyt kaljalle!


   • Koiranvirka
    paljonkin hyviä neuvoja kirjoitti:

    mutta muistutan vielä, että sinulla on vain ne kaksi vaihtoehtoa, mitkä aikaisemmin esitin. Koira ja muija kuriin tai koira (ja muija?) ulos. Kun asutte avoliitossa, on asuntosi sinun. Riitautettaessa olet vahvoilla.

    ÄLÄ ala koiran kanssa "neuvottelemaan", jos et tunne hallitsevasi tilannetta, äläkä varsinkaan suutuspäissäsi. Koira on kokolailla täysikasvuinen, etkä missään tapauksessa selviä ehjänä, vammoja tulee varmasti. Niitä tulee kokeneillekin koiraihmisille.
    Itse olen palaveerannut parivuotiaan rotikan kanssa. (pakkotilanne!!) Asia tuli kuntoon, koira ei aristellut paikkojaan parin viikon päästä ja kämmenluitteni murtumatkin aikanaan paranivat. Sen jälkeen meillä ei neuvoteltu, vaikka joitakin erimielisyyksiä joskus olikin.

    Yhtä kaikki, ei ne asiat sillä kuntoon tule, että soittelet poliisille tai jollekin muulle. Toimi! Ilmoitat plikalle, että ulos. Siinä se.

    Jos et toimi, tulee joskus se päivä, jolloin koira pistää sinut järjestykseen, ja se on rumaa jälkeä.

    Ja nyt kaljalle!

    Tää tyttöystäväni kaveri kävi juoruamassa tietysti ketäs täällä kävi tänään. Kuulemma sitä salassa on neuvoteltu asioista. Sanoin että ei varmasti niin yksityiskohtasesti kuin arvon leidit minusta ja varmaan munan mittakin on selvitetty! Kyllä meni hiljaseksi. On taidettu puhua. Osaan olla kyllä ilkeäkin. Jos puhuttas minun turvallisuudesta ja siitä mitä mieltä ihmiset on tästä tilanteesta. Koira lähtee ja siihen tulee poliisi heti huomen aamulla kello 8.00. Jos ei lähde, lähtee omistajakin. Sovin poliisilaitoksen kanssa asiasta, koska tilanne on aivan tulehtunut ja minun elämisestä ei tule mitään. Aamulla sitten tulee maija hakemaan jos ei siihen mennessä ole mitään tapahtunut. Ikävä kyllä, riitelin liki tunti sitten aivan kunnolla asiasta. Koira näyttelee hampaita jo kunnolla ylähuuli ylhäällä. Sanoin vaan, että seksi on loppunu suhteesta 2 viikkoa sitten, ja vähentyny koska mua ärsyttää ja stressaa. En jaksa! Kuulemma pitäs hakeutua ennemmin vaikka terapiaan tai jotain kun ei jaksa. Kävis hitto vie itse töissä niin tietäisi mitä on olla varuillaan 24/7.

    Mutta päätös on nyt tehty, hurtta ulos ja jos ei sitte muu auta, niin omistaja kanssa samaa tietä. Tietysti "naapurikaveri" parin huoneiston päästä aivan eri mieltä. Ei vaan satu muistamaan, kuka asunnon omistaa. On kuulemma törkeetä heittää ongelmat vaan pihalle. En vaan jaksa!! Kun asia ei ole minusta kiinni pelkästään!


   • ..............
    Koiranvirka kirjoitti:

    Tää tyttöystäväni kaveri kävi juoruamassa tietysti ketäs täällä kävi tänään. Kuulemma sitä salassa on neuvoteltu asioista. Sanoin että ei varmasti niin yksityiskohtasesti kuin arvon leidit minusta ja varmaan munan mittakin on selvitetty! Kyllä meni hiljaseksi. On taidettu puhua. Osaan olla kyllä ilkeäkin. Jos puhuttas minun turvallisuudesta ja siitä mitä mieltä ihmiset on tästä tilanteesta. Koira lähtee ja siihen tulee poliisi heti huomen aamulla kello 8.00. Jos ei lähde, lähtee omistajakin. Sovin poliisilaitoksen kanssa asiasta, koska tilanne on aivan tulehtunut ja minun elämisestä ei tule mitään. Aamulla sitten tulee maija hakemaan jos ei siihen mennessä ole mitään tapahtunut. Ikävä kyllä, riitelin liki tunti sitten aivan kunnolla asiasta. Koira näyttelee hampaita jo kunnolla ylähuuli ylhäällä. Sanoin vaan, että seksi on loppunu suhteesta 2 viikkoa sitten, ja vähentyny koska mua ärsyttää ja stressaa. En jaksa! Kuulemma pitäs hakeutua ennemmin vaikka terapiaan tai jotain kun ei jaksa. Kävis hitto vie itse töissä niin tietäisi mitä on olla varuillaan 24/7.

    Mutta päätös on nyt tehty, hurtta ulos ja jos ei sitte muu auta, niin omistaja kanssa samaa tietä. Tietysti "naapurikaveri" parin huoneiston päästä aivan eri mieltä. Ei vaan satu muistamaan, kuka asunnon omistaa. On kuulemma törkeetä heittää ongelmat vaan pihalle. En vaan jaksa!! Kun asia ei ole minusta kiinni pelkästään!

    tarvikaan. Jos oikeasti on tollasta menoa, niin ei sitä voida olettaa vain sietävän. Ja turha sun vaivata mieltäsi sen suhteen, että ei saisi ongelmia lakaista pihalle. Samaahan tyttöystäväsi tehnyt kokoajan tuon koirajutun suhteen. Naapurikaveri voi vaikka tytön ja koiran ottaa hellään huomaan, jos on eri mieltä. ;)


   • Ymmärtäjä5
    Koiranvirka kirjoitti:

    Tää tyttöystäväni kaveri kävi juoruamassa tietysti ketäs täällä kävi tänään. Kuulemma sitä salassa on neuvoteltu asioista. Sanoin että ei varmasti niin yksityiskohtasesti kuin arvon leidit minusta ja varmaan munan mittakin on selvitetty! Kyllä meni hiljaseksi. On taidettu puhua. Osaan olla kyllä ilkeäkin. Jos puhuttas minun turvallisuudesta ja siitä mitä mieltä ihmiset on tästä tilanteesta. Koira lähtee ja siihen tulee poliisi heti huomen aamulla kello 8.00. Jos ei lähde, lähtee omistajakin. Sovin poliisilaitoksen kanssa asiasta, koska tilanne on aivan tulehtunut ja minun elämisestä ei tule mitään. Aamulla sitten tulee maija hakemaan jos ei siihen mennessä ole mitään tapahtunut. Ikävä kyllä, riitelin liki tunti sitten aivan kunnolla asiasta. Koira näyttelee hampaita jo kunnolla ylähuuli ylhäällä. Sanoin vaan, että seksi on loppunu suhteesta 2 viikkoa sitten, ja vähentyny koska mua ärsyttää ja stressaa. En jaksa! Kuulemma pitäs hakeutua ennemmin vaikka terapiaan tai jotain kun ei jaksa. Kävis hitto vie itse töissä niin tietäisi mitä on olla varuillaan 24/7.

    Mutta päätös on nyt tehty, hurtta ulos ja jos ei sitte muu auta, niin omistaja kanssa samaa tietä. Tietysti "naapurikaveri" parin huoneiston päästä aivan eri mieltä. Ei vaan satu muistamaan, kuka asunnon omistaa. On kuulemma törkeetä heittää ongelmat vaan pihalle. En vaan jaksa!! Kun asia ei ole minusta kiinni pelkästään!

    Pysy lujana ja heitä hullu nainen koirineen ulos. Asunto on sinun ja oikeus puolellasi!


  • hmm...

   Teet (olet tekemässä) mielestäni täysin oikein ja niin kohtuullisesti kuin yleensä voin ajatella tehtävän.

   Koira, virka ja valta.
   Vallitsee urbaani kaaos. Kolme osapuolta taistelee vallasta ja paikasta.
   Tilanne on hallitsematon, vaarallinen, tulossa nopeasti kriittiseksi ja on saatava hallintaan mahdollisimman pian. On käytettävä tällä hetkellä käytettävissä olevaa valtaa.

   Valta ja vastuu on omistajalla. Omistaja päättää omaisuuteensa kohdistuvista toimenpiteistä, ja poliisi voi antaa tähän virka-apua.

   Koira on väärässä ympäristössä ja aiheuttaa vaaraa.
   Poliisi: "Kehoittivat ilman muuta hankkiutumaan eroon."

   Mies omistaa asunnon ja näinollen hänellä on valta tapahtumapaikkaan.
   Miehellä on vastuu tapahtumapaikasta = ympäristön turvallisuudesta.

   Nainen omistaa koiran ja näinollen hänellä on valta vaaran aiheuttajaan.
   Naisella on vastuu koirasta ja sen käyttäytymisestä = ympäristön turvallisuudesta.

    

   Ympäristö on viipymättä tehtävä vaarattomaksi:

   Nainen on haluton tekemään omaisuuttaan vaarattomaksi. Ympäristö pysyy vaarallisena.
   Mies haluaa tehdä omaisuutensa vaarattomaksi. Ympäristö muuttuu vaarattomaksi.

   Ongelmia ja ratkaisuja.

   Miehen asunto on miehen ja naisen (myös koiran) yhteinen koti.
   Mies ei voi poistaa koiraa (vaaran aiheuttajaa) naisen omaisuutta, naisen kodista.

   Nainen asuu miehen asunnossa kuitenkin vain miehen luvalla.
   Miehellä on oikeus kieltää naisen asuminen omistamassaan asunnossa.

   Kiellosta seuraa että asunto on vain miehen koti, se ei ole naisen (eikä koiran) koti.
   Miehellä on oikeus poistaa koira (ja nainen) kodistaan.

   Mahdolliset valtavajaukset voivat käytännössä vielä estää aiottuja toimenpiteitä.
   Mies pyytää virka-apua poliisilta tarpeellisiksi katsomiinsa poistotoimenpiteisiin.

   Koira poistuu ja ympäristö muuttuu turvalliseksi.
   Tämä on myös miehen VELVOLLISUUS!

    

   Kenelläkään ei ole oikeutta omaisuudellaan aiheuttaa ympäristöön vaaraa tai pelkoa.
   Vaara tai pelko on poistettava ja velvollisuus on omistajalla.

   Nainen laiminlyö velvollisuutensa, jolloin vain mies voi poistaa vaaran ja pelon ympäristöstä.
   Muita vaihtoehtoja ei jää.

   • Koiranvirka

    Oon kyllä samaa mieltä kanssasi.

    Valitettavasti homma meni todella farssiksi. Aamulla keskustelin poliisin kanssa ja heidän mielestään koira pitäs viedä piikille. Se on luonnevikainen. Se yritti käydä poliisin päälle ja he saivat sen aisoihin heti onneksi kokemuksellaan. Kuulemma ihmettelivät, ettei vielä ole käynyt mitään. Koira pääsi karkuun pihalla vielä siis ja yritti purra.

    Naapurin kakarat (tyyliin 16 vee) vollottivat koiran uikutukselle ja minua pidetään jonkinsortin murhaajana vähintään. Käytös on taas sen mukaista. Yllättävää miten naapurit on voimakkaasti reagoineet aamulla jopa huudoin asiaan. Lieneekö tyttöystävän takapiru hommassa mukana. Tyttöystävä lähti mukana ja sanoin et tästä kun menet, takasin ei ole tulemista. Se lähti. Menkööt! En tiedä jos se sitte anteeksi älyäis pyytää koskaan. Tuleeko takaisin hakemaan edes tavaransa tai jotain, eilen se pakkasi laukkuaan, äitinsä asuu n.200km päässä. Menkööt sinne miettimään asioitaan. Todellakin kiitos neuvoistanne muutenkin, en ole oikein saanu tukea muualta kuin kavereilta ja täältä teoilleni.

    Soitin töihin että myöhästyn pari tuntia ja se siitä. Mun on vaan kohta lähdettävä takaisin varmistamaan, että saan avaimet pois, mahollisesti kohta exäl:täni. 3 vuotta olis tullu täyteen kuukauden päästä. En tiedä mitä tästä nyt sitte loppujen lopuksi seuraa, kykeneekö sen kans olemaan koskaan. Tai kykeneekö se olemaan mun kans... Surettaa vaan ajatus miten hän ei tajua tilanteen vakavuutta, ongelmia, haittaa...


   • Vannoutunut koiraihminen
    Koiranvirka kirjoitti:

    Oon kyllä samaa mieltä kanssasi.

    Valitettavasti homma meni todella farssiksi. Aamulla keskustelin poliisin kanssa ja heidän mielestään koira pitäs viedä piikille. Se on luonnevikainen. Se yritti käydä poliisin päälle ja he saivat sen aisoihin heti onneksi kokemuksellaan. Kuulemma ihmettelivät, ettei vielä ole käynyt mitään. Koira pääsi karkuun pihalla vielä siis ja yritti purra.

    Naapurin kakarat (tyyliin 16 vee) vollottivat koiran uikutukselle ja minua pidetään jonkinsortin murhaajana vähintään. Käytös on taas sen mukaista. Yllättävää miten naapurit on voimakkaasti reagoineet aamulla jopa huudoin asiaan. Lieneekö tyttöystävän takapiru hommassa mukana. Tyttöystävä lähti mukana ja sanoin et tästä kun menet, takasin ei ole tulemista. Se lähti. Menkööt! En tiedä jos se sitte anteeksi älyäis pyytää koskaan. Tuleeko takaisin hakemaan edes tavaransa tai jotain, eilen se pakkasi laukkuaan, äitinsä asuu n.200km päässä. Menkööt sinne miettimään asioitaan. Todellakin kiitos neuvoistanne muutenkin, en ole oikein saanu tukea muualta kuin kavereilta ja täältä teoilleni.

    Soitin töihin että myöhästyn pari tuntia ja se siitä. Mun on vaan kohta lähdettävä takaisin varmistamaan, että saan avaimet pois, mahollisesti kohta exäl:täni. 3 vuotta olis tullu täyteen kuukauden päästä. En tiedä mitä tästä nyt sitte loppujen lopuksi seuraa, kykeneekö sen kans olemaan koskaan. Tai kykeneekö se olemaan mun kans... Surettaa vaan ajatus miten hän ei tajua tilanteen vakavuutta, ongelmia, haittaa...

    Selkä pystyyn ja uusia tuulia haistelemaan!

    Tuo teidän tarina kuulosti ihan siltä, ettei siitä olisi välttämättä tullut mitään ilman koiraakaan: Puolisoa pitää kunnioittaa tasavertaisena, ja sen tunteet ja mielipiteet pitää ottaa huomioon, jos kerran yhdessä meinataan elää... Kiitä onneasi, ettei teillä ole yhteisiä lapsia - seuraava sota suurella todennäköisyydellä käytäisiin niiden tapaamisesta ja aivopesusta...


   • ..............
    Koiranvirka kirjoitti:

    Oon kyllä samaa mieltä kanssasi.

    Valitettavasti homma meni todella farssiksi. Aamulla keskustelin poliisin kanssa ja heidän mielestään koira pitäs viedä piikille. Se on luonnevikainen. Se yritti käydä poliisin päälle ja he saivat sen aisoihin heti onneksi kokemuksellaan. Kuulemma ihmettelivät, ettei vielä ole käynyt mitään. Koira pääsi karkuun pihalla vielä siis ja yritti purra.

    Naapurin kakarat (tyyliin 16 vee) vollottivat koiran uikutukselle ja minua pidetään jonkinsortin murhaajana vähintään. Käytös on taas sen mukaista. Yllättävää miten naapurit on voimakkaasti reagoineet aamulla jopa huudoin asiaan. Lieneekö tyttöystävän takapiru hommassa mukana. Tyttöystävä lähti mukana ja sanoin et tästä kun menet, takasin ei ole tulemista. Se lähti. Menkööt! En tiedä jos se sitte anteeksi älyäis pyytää koskaan. Tuleeko takaisin hakemaan edes tavaransa tai jotain, eilen se pakkasi laukkuaan, äitinsä asuu n.200km päässä. Menkööt sinne miettimään asioitaan. Todellakin kiitos neuvoistanne muutenkin, en ole oikein saanu tukea muualta kuin kavereilta ja täältä teoilleni.

    Soitin töihin että myöhästyn pari tuntia ja se siitä. Mun on vaan kohta lähdettävä takaisin varmistamaan, että saan avaimet pois, mahollisesti kohta exäl:täni. 3 vuotta olis tullu täyteen kuukauden päästä. En tiedä mitä tästä nyt sitte loppujen lopuksi seuraa, kykeneekö sen kans olemaan koskaan. Tai kykeneekö se olemaan mun kans... Surettaa vaan ajatus miten hän ei tajua tilanteen vakavuutta, ongelmia, haittaa...

    koira piikille vai onko jossain omistajaa odottamassa? Olen luullut, että eläinlääkärit yleensä luonnevikaisuudesta päättävät, mutta toki jos noin agressiivinen oli niin eihän siinä muuta vaihtoehtoa. Ja tosiaan nämä teinit nyt varmaan samaan suuntaan ajattelevia kuin tyttöystäväsi. Ääni kellossa olisi varmasti muuttunut, jos koira olisi heidän kimppuun hyökännyt.

    Mutta kyllä pistää kiukuksi tuo tyttö. Sen lisäksi, ettei välittänyt toisten asukkaiden mielipiteistä koiran ostamisesta, vaaransi vastuuttomalla käytöksellään muut ihmiset kuten nämä naapurit. Sitten olisi ollut turha raivota ja lauko "mutku mämämä" kun olisi jonkun lapsen nilkkaan iskenyt hiekkalaatikolla. Ja nytkin tästä vastuuttomuudesta sai kärsiä muut ihmiset ja koira. Jos luonnehäiriö, niin eihän siinä olisi ollut mitään tehtävissä, mutta koiranomistajalla on suuri vastuu lemmikistään ja siihen ei kannata suhtautua EVVK-asenteella.

    Mutta nauti sinä nyt täysin siemauksin koittavasta rauhaisasta viikonlopusta ja tepsuttele vapaasti asunnossasi ilman pelkoja. :)

    Onhan tuo surullista, mutta toisaalta jos suhde menee plärinäksi, niin säästyt monelta vaivalta. En usko ihmeherätykseen sen suhteen, että yhtäkkiä pystyisi näkemään asioita muiden ihmisten kannalta.


   • hmm...
    Koiranvirka kirjoitti:

    Oon kyllä samaa mieltä kanssasi.

    Valitettavasti homma meni todella farssiksi. Aamulla keskustelin poliisin kanssa ja heidän mielestään koira pitäs viedä piikille. Se on luonnevikainen. Se yritti käydä poliisin päälle ja he saivat sen aisoihin heti onneksi kokemuksellaan. Kuulemma ihmettelivät, ettei vielä ole käynyt mitään. Koira pääsi karkuun pihalla vielä siis ja yritti purra.

    Naapurin kakarat (tyyliin 16 vee) vollottivat koiran uikutukselle ja minua pidetään jonkinsortin murhaajana vähintään. Käytös on taas sen mukaista. Yllättävää miten naapurit on voimakkaasti reagoineet aamulla jopa huudoin asiaan. Lieneekö tyttöystävän takapiru hommassa mukana. Tyttöystävä lähti mukana ja sanoin et tästä kun menet, takasin ei ole tulemista. Se lähti. Menkööt! En tiedä jos se sitte anteeksi älyäis pyytää koskaan. Tuleeko takaisin hakemaan edes tavaransa tai jotain, eilen se pakkasi laukkuaan, äitinsä asuu n.200km päässä. Menkööt sinne miettimään asioitaan. Todellakin kiitos neuvoistanne muutenkin, en ole oikein saanu tukea muualta kuin kavereilta ja täältä teoilleni.

    Soitin töihin että myöhästyn pari tuntia ja se siitä. Mun on vaan kohta lähdettävä takaisin varmistamaan, että saan avaimet pois, mahollisesti kohta exäl:täni. 3 vuotta olis tullu täyteen kuukauden päästä. En tiedä mitä tästä nyt sitte loppujen lopuksi seuraa, kykeneekö sen kans olemaan koskaan. Tai kykeneekö se olemaan mun kans... Surettaa vaan ajatus miten hän ei tajua tilanteen vakavuutta, ongelmia, haittaa...

    °°°Valitettavasti homma meni todella farssiksi.°°°
    Kuten odotettavissa oli.

    °°°Aamulla keskustelin poliisin kanssa ja heidän mielestään koira pitäs viedä piikille. Se on luonnevikainen.°°°
    Koira käyttäytyy ihmisen kannalta väärin.

    °°°Kuulemma ihmettelivät, ettei vielä ole käynyt mitään.°°°
    Se on oppinut käymään ihmisen kimppuun, mutta ei ole tehnyt sitä vielä täydellä raivolla.
    Itsehillintääkin sillä kai on (paljon?).

    °°°Se yritti käydä poliisin päälle…
    Puolustaa laumaansa tunkeilijoita vastaan.

    °°°Koira pääsi karkuun pihalla vielä siis ja yritti purra.°°°
    Koiralle luonteenomaista on pureskeleminen. Lemmikin omistajan tehtävä on opettaa, ettei se ole ehkä aina niin hyvä idea. Vähintään se että ihmistä ei purra missään olosuhteissa! Tämä jätettiin tekemättä (lähes aktiivisella tavalla).

    °°°Naapurin kakarat (tyyliin 16 vee) vollottivat koiran uikutukselle ja minua pidetään jonkinsortin murhaajana vähintään.°°°
    Ollaa koiraa tappamassa ilman syytä? Koira on syytön, mutta miksi poliisikin vaikuttaa niin murhanhimoiselta?

    °°°Käytös on taas sen mukaista. Yllättävää miten naapurit on voimakkaasti reagoineet aamulla jopa huudoin asiaan.°°°
    Jos näkee vain seuraukset (tappamisenhalu), mutta ei syitä (puremisenhalu), onko käytös yllättävää?

    °°°Tyttöystävä lähti mukana°°°
    Kuten arvata saattoikin.

    °°°sanoin et tästä kun menet, takasin ei ole tulemista.°°°
    Kiihtyminen on inhimillistä. Itse olen kyyninen, tylsä viilipytty. En olisi päästänyt tilannetta lähellekään tuota pistettä, tai jos se siihen olisi mennyt, olisin sanonut että odotan takaisin ilman koiraa (tosin vain keskustelemaan asioista, mutta se olisi kai viisasta jättää kertomatta).

    °°°En tiedä jos se sitte anteeksi älyäis pyytää koskaan.°°°
    Minulle älyäminen olisi se pointti. Anteeksipyyntöä en edes odottaisi. Hellyyttävää tietysti silti sekin. Anteeksipyyntö Ilman älyämistä olisi edelleen paha ongelma. Taidan olla katkera menneeseentakertuja, kykenemätön antamaan anteeksi ja unohtamaan. Luonnevikainen?

    Tuleeko takaisin hakemaan edes tavaransa tai jotain, eilen se pakkasi laukkuaan, äitinsä asuu n.200km päässä. Menkööt sinne miettimään asioitaan. Todellakin kiitos neuvoistanne muutenkin, en ole oikein saanu tukea muualta kuin kavereilta ja täältä teoilleni.

    °°°avaimet pois, exäl:tä°°°
    Lisälukko pidättelee, mutta särkyykö sitten ikkuna?

    °°°En tiedä mitä tästä nyt sitte loppujen lopuksi seuraa, kykeneekö sen kans olemaan koskaan. Tai kykeneekö se olemaan mun kans... °°°
    Sitä ei tiedä kukaan. Mitä kannattaisi tehdä, kuka sitäkään tietäisi?

    °°°Surettaa vaan ajatus miten hän ei tajua tilanteen vakavuutta, ongelmia, haittaa...°°°
    Sepäse. Tekisi mieli auttaa tajuamaan, mutta, mutta…
    Keskusteluyhteys on jatkon kannalta välttämätön.

    Mikä mahtaa olla tämän naisen kokemus?

    Jos yrität ottaa yhteyttä, nainen saattaa ajatella: "Ensin heittää pellolle ja sitten ruikuttaa perään. Yrittää tuputtaa vain omia arvojaan, eikä ajattele minua ollenkaan. Itsekeskeinen kusipää?

    Jos odotat hänen yhteydenottoaan, nainen saattaa ajatella: "Melkein kolme vuotta meni hyvin, sitten yhtäkkiä hylkäsi. Selvä narsisti, käytti vain hyväkseen, kai löysi jonkun toisen, paremman?

    Tai sitten jotain ihan muuta.

     

    "My love is stronger than the universe… Why do You have to be a heartbreaker..."


   • hmm...
    .............. kirjoitti:

    koira piikille vai onko jossain omistajaa odottamassa? Olen luullut, että eläinlääkärit yleensä luonnevikaisuudesta päättävät, mutta toki jos noin agressiivinen oli niin eihän siinä muuta vaihtoehtoa. Ja tosiaan nämä teinit nyt varmaan samaan suuntaan ajattelevia kuin tyttöystäväsi. Ääni kellossa olisi varmasti muuttunut, jos koira olisi heidän kimppuun hyökännyt.

    Mutta kyllä pistää kiukuksi tuo tyttö. Sen lisäksi, ettei välittänyt toisten asukkaiden mielipiteistä koiran ostamisesta, vaaransi vastuuttomalla käytöksellään muut ihmiset kuten nämä naapurit. Sitten olisi ollut turha raivota ja lauko "mutku mämämä" kun olisi jonkun lapsen nilkkaan iskenyt hiekkalaatikolla. Ja nytkin tästä vastuuttomuudesta sai kärsiä muut ihmiset ja koira. Jos luonnehäiriö, niin eihän siinä olisi ollut mitään tehtävissä, mutta koiranomistajalla on suuri vastuu lemmikistään ja siihen ei kannata suhtautua EVVK-asenteella.

    Mutta nauti sinä nyt täysin siemauksin koittavasta rauhaisasta viikonlopusta ja tepsuttele vapaasti asunnossasi ilman pelkoja. :)

    Onhan tuo surullista, mutta toisaalta jos suhde menee plärinäksi, niin säästyt monelta vaivalta. En usko ihmeherätykseen sen suhteen, että yhtäkkiä pystyisi näkemään asioita muiden ihmisten kannalta.

    °°°Siis viedäänkö koira piikille vai onko jossain omistajaa odottamassa?°°°
    Mitä karkaamisen jälkeen tapahtui?

    °°°eläinlääkärit yleensä luonnevikaisuudesta päättävät°°°
    Minulla ei hajuakaan asiasta, mutta jos poliisi päättä tai pääsee kertomaan tapahtuneesta, kai se sitten entinen koira on.

    °°°Jos luonnehäiriö, niin eihän siinä olisi ollut mitään tehtävissä,°°°
    Tarkoitatko että koiran luonteessa olisi vikaa? Minusta koiran luonne on täysin terve, se vain 'opetettiin puremaan ihmistä'. Sitä että koira on sen oppinut, mm. sanotaan luonneviaksi. Villikoiralaumassa eläessä ei olisi mitään ongelmaa. Ihmislaumassa on ongelma koiralle kuolemaksi.

    °°°mutta koiranomistajalla on suuri vastuu lemmikistään ja siihen ei kannata suhtautua EVVK-asenteella.°°°
    Ihmisen on käyttäydyttävä koiran ehdoilla, silloin kun koira on paikalla, muuten se voi oppia jotain mikä ei ole ollenkaan tarkoitus ja seurauksena on 'luonnevika'.

    °°°Mutta kyllä pistää kiukuksi tuo tyttö.°°°
    Jos tuo olisi tapahtunut minulle, tuntisin avuttomuutta. En oikein osaisi tehdä mitään. Olisin ihan puhki ja kai jotenkin lamautunut (hylsy). Tuntuu että reagointini on usein erilaista kuin toisten.

    °°°Mutta nauti sinä nyt täysin siemauksin koittavasta rauhaisasta viikonlopusta ja tepsuttele vapaasti asunnossasi ilman pelkoja. :)°°°
    Nautintakykyni olisi melko vaatimatonta luokkaa.

    °°°Onhan tuo surullista, mutta toisaalta jos suhde menee plärinäksi, niin säästyt monelta vaivalta.°°°
    Säästyy, mutta vaivalloinen toipumisprosessi on edessä.

    °°°En usko ihmeherätykseen sen suhteen, että yhtäkkiä pystyisi näkemään asioita muiden ihmisten kannalta.°°°
    Todennäköisesti ottaa aikaa ja paljon.


   • Hieno juttu!
    Koiranvirka kirjoitti:

    Oon kyllä samaa mieltä kanssasi.

    Valitettavasti homma meni todella farssiksi. Aamulla keskustelin poliisin kanssa ja heidän mielestään koira pitäs viedä piikille. Se on luonnevikainen. Se yritti käydä poliisin päälle ja he saivat sen aisoihin heti onneksi kokemuksellaan. Kuulemma ihmettelivät, ettei vielä ole käynyt mitään. Koira pääsi karkuun pihalla vielä siis ja yritti purra.

    Naapurin kakarat (tyyliin 16 vee) vollottivat koiran uikutukselle ja minua pidetään jonkinsortin murhaajana vähintään. Käytös on taas sen mukaista. Yllättävää miten naapurit on voimakkaasti reagoineet aamulla jopa huudoin asiaan. Lieneekö tyttöystävän takapiru hommassa mukana. Tyttöystävä lähti mukana ja sanoin et tästä kun menet, takasin ei ole tulemista. Se lähti. Menkööt! En tiedä jos se sitte anteeksi älyäis pyytää koskaan. Tuleeko takaisin hakemaan edes tavaransa tai jotain, eilen se pakkasi laukkuaan, äitinsä asuu n.200km päässä. Menkööt sinne miettimään asioitaan. Todellakin kiitos neuvoistanne muutenkin, en ole oikein saanu tukea muualta kuin kavereilta ja täältä teoilleni.

    Soitin töihin että myöhästyn pari tuntia ja se siitä. Mun on vaan kohta lähdettävä takaisin varmistamaan, että saan avaimet pois, mahollisesti kohta exäl:täni. 3 vuotta olis tullu täyteen kuukauden päästä. En tiedä mitä tästä nyt sitte loppujen lopuksi seuraa, kykeneekö sen kans olemaan koskaan. Tai kykeneekö se olemaan mun kans... Surettaa vaan ajatus miten hän ei tajua tilanteen vakavuutta, ongelmia, haittaa...

    Teit sen! Olen ylpeä sunst! Vaihdata asuntoon lukko tai siis sarjoita avain uudestaan. Tai laitata turvalukko vanhojen lisäksi. Hullulla avovaimollasi voi olla kopio avaimesta ja hän voi aiheuttaa harmia jatkossa.


  • hmm...

   Kaikki yrittävät tehdä mielestään oikein ja pitää haluamansa.
   Kaikki silti häviävät, menettävät niin paljon, niin kamalan paljon!

   Mies haluaa pitää rakastamansa naisen.
   Nainen haluaa pitää miehen tai ehkä sittenkin mieluummin koiransa.
   Koira haluaa pitää henkensä.

   Tilanne ajautuu kriisiin ja jokainen taistelee jo kaikin keinoin.
   Mies varjelee terveyttään, henkeään (välttyy puremilta, hengenvaarallisiltakin) ja toimii niillä keinoilla mitä käytettävissä on (hätävarjelu).

   Mies menettää rakastamansa naisen.
   Nainen menettää miehen ja ehkä sitten vielä koiransa.
   Koira (todennäköisesti) menettää henkensä .

   Voiko enää masentavampaa olla? Luonteenomaista on surra, itkeä ja kuolata?
   Tarvittiinko 'kaiken pilaamiseen' yksi, kaksi vai se kolmaskin?

   Elämä ON!

  • koiraihminen123

   Olipa paskainen temppu ja teidän täytyy ihan tosissaan jutella tuosta. Meinaako tyttöystävä lapsetkin tehdä kysymättä sinulta, jättää vaan pillerit pois ja ilmoittaa kun pullat on uunissa? Todella lapsellista käytöstä, ja suoraan sanoen petos ja valehtelua.

   Et voi muutenkaan jäädä suhteeseen, missä tehdään tuollaisia ratkaisuja kysymättä sinulta, sinun on saatava asia selvitettyä. Tuollainen on sellasta käytöstä, että on todella katsauksen paikka. Älä nyt ainakaan kihloihin mene, vaan mieti kaksi kertaa ja keskustele asiasta. Ja siis keskustele, älä huuda tai lähde huutoon mukaan, vaan nyt on korkea aika keskustella kuin aikuiset.

   Nyt vaiton luontokappale kärsii, ja sitäpaitsi, luontokappale, joka on täysin väärää rotua noin kokemattomille ihmisille. Todellakin tulee ongelmia. Sinun on otettava ohjat käsiisi sanoi tyttöystävä mitä vaan. Ei Dobermannia saa päästää isoksi kouluttamatta, sitä on käytettävä koirakoulussa, ja molempien on saatava ja osattava komentaa sitä. Joten molempien on myös syytä käydä siellä. Muuten, ihan siis oikeasti, se koira on vaarallinen teille ja muille.

   Siis ota tämä varoitus vakavasti, dopperi on ihana koira, mutta oikein kasvatettuna ja koulutettuna, sen täytyy saada tooteuttaa itseään, paljon liikuntaa ja olla tiukasti lauman viimeinen, muuten se kärsii ja:
   se tulee hyökkäämään jonkun kimppuun jonain päivänä. Se on todella vaarallinen, niinkuin kaikki isot koirat, osaamattomissa käsissä.

   Koiran ei kuulu olla laumassa kenenkään ihmisen yläpuolella, sitä ei kuulu jahdata, lyödä eikä sitä pitäisi tarvita lukita minnekään, jos se on oikein kasvatettu. Koiran ei kuulu murista eikä yrittää hallita ketään perheen jäsentä ja auktooriteetti on oltava selvä ilman väkivaltaa. Niin, teillä tyttöystäväsi saattaa aiheuttaa jopa sen, että koira tulee puremaan sinua jonain päivänä ja se on teidän oma vikanne. Nyt järki käteen!

   Mikäli et saa tyttöystävääsi uskomaan hyvällä, soita kasvattajalle, ja ilmoita asiasta, ja myös siitä, että katsoo hieman tarkemmin kenelle koiransa antaa.
   Soita rotuliitolle ja kysy kasvatusneuvoja, mielellään paperisena ja anna ne tyttöystäväsi luettavaksi.
   Teillä on todella isoja ongelmia tulossa, niin koiran, kun suhteenne kanssa, jos et ala tarttumaan asioihin, ota ohjia omiin käsiisi ja ala järkkäillä, keskustella ja osallistua. Te voitte selvitä kyllä ja koira saadaan kuosiin, mutta se on tehtävä nyt heti.

   Joten, sinun ei auta kun todenteolla ryhdistäytyä ja todella, ottaa niin sanotusti miehen paikka taloudessa, tai olette kusessa.

   • hmm...

    Olisin muuten täysin samaa mieltä kaikesta mitä sanoit, mutta aika vain muuttaa / on muuttanut, koko kuvion. Ollaan jo ohitettu piste, mistä ei ole paluuta entiseen.

    Siksi ajattelen koirasta: Kiire meni ohi.

    °°°molempien on saatava ja osattava komentaa sitä.°°°
    Intressiristiriita, kun mies ei halua koiraa.

    °°°Mikäli et saa tyttöystävääsi uskomaan hyvällä, soita kasvattajalle, ja ilmoita asiasta, ja myös siitä, että katsoo hieman tarkemmin kenelle koiransa antaa.°°°
    En osaa ajatella miten tämä muuttaisi nykyistä tilannetta mitenkään.

    °°°koira saadaan kuosiin, mutta se on tehtävä nyt heti.°°°
    Omistaja tuskin tekee, ja luultavasti estää muiden tekemiset.
    Vakavia lisävahinkoja odotettavissa (riski kasvaa koko ajan).
    Ei enää käytännössä pelastettavissa (kallis ja epävarma tulos teoriassakin).

    Ihmisistä: Kaikkea muuta kuin kiire.

    °°°ottaa niin sanotusti miehen paikka taloudessa,°°°
    Taitaa olla yhden hengen talous?

    °°°tai olette kusessa.°°°
    Ollaan jo niin syvällä. Mitähän tapahtuu jos suunsa avaa?


    Jos olen väärässä, se on vain plussaa, ihan parasta!


  • puuttumatta

   (ja mielestäni vikaa on eniten tyttöystäväsi korvien välissä) kerron mitä itse tein samankaltaisessa tilanteessa.

   Aloin seurustella miehen kanssa jolla oli puoli vuotias rotweiler-uros. Aika pentu siis. Koira päätti nopsaan että minä olen se viimeinen siinä talossa joka määrää, ja alkoi näykkiä minua ja työntää pois sohvalta jos olin miehen vieressä ja muuta vastaavaa. Mies komensi koiraa kyllä mutta sanoi lopulta että se on nyt sellainen juttu että ei auta miten hän sitä komentaa, minun on otettava koiralta itse luulot pois, jos meinaan sen kanssa pärjätä. No ei se muu auta, ajattelin, ja kun seuraavan kerran koira ohi kävellessä näykkäisi kättäni (siis ihan tosta vaan), otin koiraa niska-perse-otteella kiinni, heitin lattialle selälleen, pidin kurkusta kiinni ja huusin kurkku putkella. Kun lopetin, koira murisi ja näykkäisi uudestaan. Ei muuta kuin sama taas, koira lattialle ja itse päälle huutamaan. Tämä riitti. Koira taisi ajatella että tuo hullu ämmä tekee tuota vaikka maaiman tappiin asti, ja oli sen jälkeen minulle kuin eri koira. Jos vein sen ulos, se ei koskaan vetänyt (mies jos vei, veti kyllä), opetteli kanssani kaiken maaiman joutavia temppuja (mutta hauskoja) ja minulla ei ollut koiran kanssa mitään ongelmia enää.

   Täytyy muistaa että minulla oli miehen lupa ottaa koiralta luulot pois.

   • hmm...

    °°°Mies komensi koiraa kyllä mutta…ei auta miten hän sitä komentaa,°°°
    Lepsu pomo.

    °°°…minun on otettava koiralta itse luulot pois, jos meinaan sen kanssa pärjätä.°°°
    Jäi teidän kahden väliseksi asiaksi.

    °°°koira lattialle ja itse päälle huutamaan. Tämä riitti.°°°
    Sillä ei ollut pomon lupaa purra.

    °°°tekee tuota vaikka maaiman tappiin asti, ja oli sen jälkeen minulle kuin eri koira.°°°
    Väit selvisivät.

    °°°Jos vein sen ulos, se ei koskaan vetänyt°°°
    °°°opetteli kanssani kaiken maaiman joutavia temppuja (mutta hauskoja) ja minulla ei ollut koiran kanssa mitään ongelmia enää.°°°
    Harvinaisen selvät välit, koira tykkäs.

    °°°(mies jos vei, veti kyllä)°°°
    Se lepsuus.

    °°°Täytyy muistaa että minulla oli miehen lupa ottaa koiralta luulot pois.°°°
    Juuri näin. Tätä pomon lupaa ei ollut tässä tapauksessa (= pureminen ok).
    Eikä ollut miehen motivaatiotakaan (tosi vaikea, vaarallinen juttu).


   • Koiranvirka

    Näin olen ymmärtänyt... mutta nyt kun asiat etenivät niin pitkälle, ja että vielä tyttöystävä oli "koskemattomuuden puolella"... hampaita alati irvistelevä hullu koira puree vielä kunnolla. En oikein tohtinu enään olla lähelläkään.


  • koiruuksia_

   Melkoinen stoori sun kirjoituksesi... ja tilanne tuntui jotenkin riistäytyvän käsistä. Tuli käsitys melko kypsymättömästä ihmisestä kun kerroit tästä tyttöystäväsi käytöksestä; on varsin vastuutonta, myös koiraa kohtaan, ottaa ensimmäiseksi koiraksi rotu, joka vaatii koulutusta mitä suurimmassa määrin, sillä on voimakas suojeluvietti.

   Jos koira otetaan perheeseen, pitää se olla koko perheen päätös, tässä tapauksessa siis myös ehdottomasti sinun! Tuossa alkupään teksteissä oli liuta hyviä ja käyttökelpoisia neuvoja. Tartuit niihin, mikä minusta oli oikein hyvä, osoitit halukkuutta ratkaista asia yhdessä, perheenä. Yksin on kuitenkin vaikea yrittää, mikä lie estänyt tyttöystävääsi näkemästä kokonaistilannetta. Jääräpäisyys? Melko huonon paikan valitsi, sillä tässä jutussa ei nyt näytä olevan voittajia, jokainen hävisi jotain, sinä tosin ehkä vähiten...

   Odottiko hän että asiat säilyisivät ennallaan? Koira joka tapauksessa olisi voinut tehdä sinun suhteesi oman ratkaisunsa, joten olet ainakin välttynyt sairaslomilta, pahemmilta vammoilta ja antibioottihoidoilta. Ei ole kenenkään etu (ei koirankaan) että perheessä jyrää valtoimenaan koiran tahto.

   Voi harmillista, mutta turha itkeä kaatunutta maitoa... Mietin vain että millaisen käsityksen sait koirista yleensä tämän kokemuksen jälkeen.

   Kovin on vaivalloista keksiä mitään kaiken naulaavaa loppukaneettia, mutta toivon sinulle jatkossa tsemppiä miten ikinä tämä tarina jatkuukaan. Sinä ainakin yritit...

   • Koiranvirka

    Loput kamat on haettu "yhteisestä asunnostamme"... Järkyttävää itsellenikin miten mahdollinen elämänkumppani valitsee mielummin koiran. Mietin mitä hän mahtaa tuolla saavuttaa omassa elämässään. Koitin keskustella asioista vielä, mutta tuloksetta. Hänen isäänsä tuntuu kyllä ymmärtävän minua ja on käynykin pari kertaa tässä juttelemassa. Sanoi vain tyttärelleen, että poistuu myös heidän kodistaan... Vaara on nyt joutua heillä purruksi. Asiathan eivät muuttuneet mihinkään hän sanoi tyttärelleen. Ainostaan ongelmat siirtyivät katon alta toiseen.


   • Ymmärtäjä
    Koiranvirka kirjoitti:

    Loput kamat on haettu "yhteisestä asunnostamme"... Järkyttävää itsellenikin miten mahdollinen elämänkumppani valitsee mielummin koiran. Mietin mitä hän mahtaa tuolla saavuttaa omassa elämässään. Koitin keskustella asioista vielä, mutta tuloksetta. Hänen isäänsä tuntuu kyllä ymmärtävän minua ja on käynykin pari kertaa tässä juttelemassa. Sanoi vain tyttärelleen, että poistuu myös heidän kodistaan... Vaara on nyt joutua heillä purruksi. Asiathan eivät muuttuneet mihinkään hän sanoi tyttärelleen. Ainostaan ongelmat siirtyivät katon alta toiseen.

    Luin vasta nyt viestiketjun. Olen pahoillasi vuoksesi, vaikutat niin kunnolliselta. Sinulla ei ollut muuta vaihtoehtoa enää. Itselläni on myös kolmen vuoden suhde katkeamassa mm. näiden syiden takia ja todella tuntuu, että kukaan ei ymmärrä. Koskakohan minulla on rohkeutta lähteä?


   • Koiranvirka
    Ymmärtäjä kirjoitti:

    Luin vasta nyt viestiketjun. Olen pahoillasi vuoksesi, vaikutat niin kunnolliselta. Sinulla ei ollut muuta vaihtoehtoa enää. Itselläni on myös kolmen vuoden suhde katkeamassa mm. näiden syiden takia ja todella tuntuu, että kukaan ei ymmärrä. Koskakohan minulla on rohkeutta lähteä?

    Luin, ja tuntuu tyhjältä. Kuion elämä joka on menettänyt merkityksensä. Ahdistaa ajatella. Minullahan ei ole nyt ketään enään. Ei sitä noin vain voi mennä hakemaan elämänkumppania ravintoloista. Kaverit sanoo, onhan maailma naisia täynnä. On, mutta tilanne on se, ettei edes kiinnosta lähimpään vuoteen mikään varmasti.


   • Eki68_
    Koiranvirka kirjoitti:

    Loput kamat on haettu "yhteisestä asunnostamme"... Järkyttävää itsellenikin miten mahdollinen elämänkumppani valitsee mielummin koiran. Mietin mitä hän mahtaa tuolla saavuttaa omassa elämässään. Koitin keskustella asioista vielä, mutta tuloksetta. Hänen isäänsä tuntuu kyllä ymmärtävän minua ja on käynykin pari kertaa tässä juttelemassa. Sanoi vain tyttärelleen, että poistuu myös heidän kodistaan... Vaara on nyt joutua heillä purruksi. Asiathan eivät muuttuneet mihinkään hän sanoi tyttärelleen. Ainostaan ongelmat siirtyivät katon alta toiseen.

    Kuulostaa mun vanhalta heilalta. Kiertosysteemi on parempi tästä. Itse ainaskin vältän pitkäkuonoisia ja kaukaa


   • ...
    Koiranvirka kirjoitti:

    Luin, ja tuntuu tyhjältä. Kuion elämä joka on menettänyt merkityksensä. Ahdistaa ajatella. Minullahan ei ole nyt ketään enään. Ei sitä noin vain voi mennä hakemaan elämänkumppania ravintoloista. Kaverit sanoo, onhan maailma naisia täynnä. On, mutta tilanne on se, ettei edes kiinnosta lähimpään vuoteen mikään varmasti.

    Voi olla että turhaan tätä yritän sanoa, mutta kyllähän se rakastamasi nainen on jo kauan sitten kadonnut jonnekin historiaan ja muistoihin, joten mitä itse asiassa menetit?

    Parit eroavat ihan ilman vastaavia ristiriitojakin, ihan sellaisen vuoksi ettei oikein enää synkkaa. Tässä tapauksessa exäsi on jo syyllistänyt sinut kaikesta eikä ole osoittanut itse rakentavaa suhtautumista asiaan.

    Joskus ihmiset vaan muuttuvat.


   • teosta!!!
    Koiranvirka kirjoitti:

    Loput kamat on haettu "yhteisestä asunnostamme"... Järkyttävää itsellenikin miten mahdollinen elämänkumppani valitsee mielummin koiran. Mietin mitä hän mahtaa tuolla saavuttaa omassa elämässään. Koitin keskustella asioista vielä, mutta tuloksetta. Hänen isäänsä tuntuu kyllä ymmärtävän minua ja on käynykin pari kertaa tässä juttelemassa. Sanoi vain tyttärelleen, että poistuu myös heidän kodistaan... Vaara on nyt joutua heillä purruksi. Asiathan eivät muuttuneet mihinkään hän sanoi tyttärelleen. Ainostaan ongelmat siirtyivät katon alta toiseen.

    Tulet vielä huomaamaan jälkikäteen tunteiden laannuttua kuinka tyytyväinen olet päätökseesi. On mahtavaa, että on olemassa tällaisia keskustelupalstoja, jossa saa apuja hankalaan tilanteeseen puolueettomasti. On järkyttävää kuinka ihmisiä manipuloidaan syyllistymällä toinen täysin viaton osapuoli.

    Olen 100%:n varma, että jos ko. koiraa ei lopeteta saamme joku päivä lukea ikäviä uutisia iltapäivälehtien sivuilta koiran hyökätessä viattomien kimppuun, jonka jälkeen se piikki tulee viimeistään. Miten joku voi olla noin aivoton tapaus?


   • piikille vaan
    teosta!!! kirjoitti:

    Tulet vielä huomaamaan jälkikäteen tunteiden laannuttua kuinka tyytyväinen olet päätökseesi. On mahtavaa, että on olemassa tällaisia keskustelupalstoja, jossa saa apuja hankalaan tilanteeseen puolueettomasti. On järkyttävää kuinka ihmisiä manipuloidaan syyllistymällä toinen täysin viaton osapuoli.

    Olen 100%:n varma, että jos ko. koiraa ei lopeteta saamme joku päivä lukea ikäviä uutisia iltapäivälehtien sivuilta koiran hyökätessä viattomien kimppuun, jonka jälkeen se piikki tulee viimeistään. Miten joku voi olla noin aivoton tapaus?

    Ei me täällä pohjosessa ainakaan ymmärretä miksi paskarakkeja pitää ottaa sisälle asumaan. Ulos vain! Kiinnihän ne käy ja todellakin iltalehden palstoilla lukee aina jotain vastaavista tilanteista. Akkoja kait vaivaa joku vika päässä. Perheenjäseniä! Voi helvetti sanon minä.


   • kunhan
    Koiranvirka kirjoitti:

    Luin, ja tuntuu tyhjältä. Kuion elämä joka on menettänyt merkityksensä. Ahdistaa ajatella. Minullahan ei ole nyt ketään enään. Ei sitä noin vain voi mennä hakemaan elämänkumppania ravintoloista. Kaverit sanoo, onhan maailma naisia täynnä. On, mutta tilanne on se, ettei edes kiinnosta lähimpään vuoteen mikään varmasti.

    et jää asuntoosi käpertymään. Hanki harrastuksia, jos kapakkielämä ei kiinnosta. Naisia on maailma täynnä ja kaverisi ovat oikeassa.


   • Koiranvirka kirjoitti:

    Luin, ja tuntuu tyhjältä. Kuion elämä joka on menettänyt merkityksensä. Ahdistaa ajatella. Minullahan ei ole nyt ketään enään. Ei sitä noin vain voi mennä hakemaan elämänkumppania ravintoloista. Kaverit sanoo, onhan maailma naisia täynnä. On, mutta tilanne on se, ettei edes kiinnosta lähimpään vuoteen mikään varmasti.

    Yksi asia kerrallaan. Hoida tämä asia kunnolla loppuun äläkä sitten murehdi tulevia. Kun olet saanut asiasi järjestykseen, voit kunnioittaa itseäsi. Sitten opettelet tulemaan toimeen omillasi etkä yritä ripustautua heti johonkin naiseen lohduttautuaksesi. Kurjalta ja yksinäiseltä tulee tuntumaan, mutta alä jää katkeruuteen märehtimään. Tässä on aikuistumisen paikka. Parin vuoden kuluttua olet kypsempi ja valmiimpi parisuhteeseen. Olet nuori eikä sinulla ole kiire mihinkään. Toivut nyt ihan rauhassa kokemastasi pettymyksestä. Onnea matkaan!


  • Kaikkea sitä kuulee

   Kaikenmaailman rakki-ihmiset, ei helvetti. Koira jos ohittaa ihmisen, on päässä vikaa. Painukoot naimisiin koiran kanssa saatana.

   • kokemusta..........

    Usein naisille koirat on ihmisiä tärkeempiä, monille miehillekin on mutta naisille suurempi ongelma! Usein naisilla on jonkinlainen henkinen epätasapainotila ja tarvisivat muutenkin terapiaa. Jos koira menee ihmisiä edelle, se on sairasta. On hienoa, että koirista pidetään huolta ja tykätään, mutta ensin ihmiset ja sitten vasta eläin!! Ensimmäisiä hälymerkkejä on, jos nainen puhuu tyyliin, vauva, äitin oma jne..ja jos eläimelle sanoo esim:en mä raaski. Koira on laumaeläin ja haluu koiran kohtelun, ei koiraa saa kohdella ihmisenä!! Eräät maailmankuulut koirakouluttajatki moittii usein naisia, koska koira/koirat menee usein kumppanin ohi ja se on väärin!!!!!


   • luettavaa!
    kokemusta.......... kirjoitti:

    Usein naisille koirat on ihmisiä tärkeempiä, monille miehillekin on mutta naisille suurempi ongelma! Usein naisilla on jonkinlainen henkinen epätasapainotila ja tarvisivat muutenkin terapiaa. Jos koira menee ihmisiä edelle, se on sairasta. On hienoa, että koirista pidetään huolta ja tykätään, mutta ensin ihmiset ja sitten vasta eläin!! Ensimmäisiä hälymerkkejä on, jos nainen puhuu tyyliin, vauva, äitin oma jne..ja jos eläimelle sanoo esim:en mä raaski. Koira on laumaeläin ja haluu koiran kohtelun, ei koiraa saa kohdella ihmisenä!! Eräät maailmankuulut koirakouluttajatki moittii usein naisia, koska koira/koirat menee usein kumppanin ohi ja se on väärin!!!!!

    Miten joku voiki olla noin tyhmä! Siis mikä noissa nykyakoissa mättää oikein? Onko päässä vikaa vai mikä?

    Mulla on yks naapuri joka väittää koiraa muuten perheenjäsenesi, mun mielestä elukat on elukoita, aivan kipeetä.


   • on se
    luettavaa! kirjoitti:

    Miten joku voiki olla noin tyhmä! Siis mikä noissa nykyakoissa mättää oikein? Onko päässä vikaa vai mikä?

    Mulla on yks naapuri joka väittää koiraa muuten perheenjäsenesi, mun mielestä elukat on elukoita, aivan kipeetä.

    Viikko sitten tuli hännänheiluttaja ohjelma ja siinä parisuhde oli kriisissä, koska naiselle koira oli tärkeämpi kuin oma mies, nainen ei huomioinu miestä ollenkaan ja seksielämäki loppui koska koko ajan koira oli ykkosenä, sitten kouluttaja pisti naisen kuriin :) kyllähän se niin on, että koiraa pitää hoitaa hyvin mutta se ei saa olla tärkeempi kuin parisuhde, se on sairasta jos koira menee ihmisen yläpuolelle


   • Mies 29v
    on se kirjoitti:

    Viikko sitten tuli hännänheiluttaja ohjelma ja siinä parisuhde oli kriisissä, koska naiselle koira oli tärkeämpi kuin oma mies, nainen ei huomioinu miestä ollenkaan ja seksielämäki loppui koska koko ajan koira oli ykkosenä, sitten kouluttaja pisti naisen kuriin :) kyllähän se niin on, että koiraa pitää hoitaa hyvin mutta se ei saa olla tärkeempi kuin parisuhde, se on sairasta jos koira menee ihmisen yläpuolelle

    Seurustelin kerran naisen kanssa jolla oli koira. Nainen ei tykänny olla minun kanssani kaksistaan, aina piti olla koira vieressä ja kun koira oli sängys ja sohvalla, koiraa hän silitti ja puhui lempeästi ja mua ei koskenu ja puhunu mukavaan äänensävyyn, jatkuvasti oli koira pääosis. Niinki pieni asia mutta vaivas minua, naisella oli paljon valokuvia koirasta ja meistä kaikista mutta koirakuvat oli vain esillä, kysyin kerran, missä mun kuvat on? Hän vastas, häh miksi ihmees sun kuvia pitäis näkyä jossain? Yks kaunis päivä kyllästyin ja jätin naisen, hän vain sanoi moikka. Kului 3kk ja koira jäi auton alle, kas kas nainen soitti minulle ja pyysi takas, sanoin en tule, osta uus koira :)


   • hmm...
    on se kirjoitti:

    Viikko sitten tuli hännänheiluttaja ohjelma ja siinä parisuhde oli kriisissä, koska naiselle koira oli tärkeämpi kuin oma mies, nainen ei huomioinu miestä ollenkaan ja seksielämäki loppui koska koko ajan koira oli ykkosenä, sitten kouluttaja pisti naisen kuriin :) kyllähän se niin on, että koiraa pitää hoitaa hyvin mutta se ei saa olla tärkeempi kuin parisuhde, se on sairasta jos koira menee ihmisen yläpuolelle

    °°°sitten kouluttaja pisti naisen kuriin :) °°°
    En katsonut ohjelmaa. Miten sellainen tapahtuu?
    Sillä on varmaan jotain tekemistä sen kanssa että ymmärtää koiria?


   • yyytuty
    hmm... kirjoitti:

    °°°sitten kouluttaja pisti naisen kuriin :) °°°
    En katsonut ohjelmaa. Miten sellainen tapahtuu?
    Sillä on varmaan jotain tekemistä sen kanssa että ymmärtää koiria?

    Kouluttaja avasi naisen silmät, jotta ymmärsi kuinka väärin kohteli miestä, kouluttaja pisti miehen ja naisen treffeille ihan kaksistaan :)


   • hmm...
    kokemusta.......... kirjoitti:

    Usein naisille koirat on ihmisiä tärkeempiä, monille miehillekin on mutta naisille suurempi ongelma! Usein naisilla on jonkinlainen henkinen epätasapainotila ja tarvisivat muutenkin terapiaa. Jos koira menee ihmisiä edelle, se on sairasta. On hienoa, että koirista pidetään huolta ja tykätään, mutta ensin ihmiset ja sitten vasta eläin!! Ensimmäisiä hälymerkkejä on, jos nainen puhuu tyyliin, vauva, äitin oma jne..ja jos eläimelle sanoo esim:en mä raaski. Koira on laumaeläin ja haluu koiran kohtelun, ei koiraa saa kohdella ihmisenä!! Eräät maailmankuulut koirakouluttajatki moittii usein naisia, koska koira/koirat menee usein kumppanin ohi ja se on väärin!!!!!

    °°°Usein naisille koirat on ihmisiä tärkeempiä, monille miehillekin on mutta naisille suurempi ongelma!°°°
    * Poliisin mukaan nuorten naisten osuus näkyy tilastoissa pinennä piikkinä jos ajatellaan kotieläimiä ja niiden aiheuttamien tuhojen tms. määrää. *

    Eläimillä voi olla oikeutensa, mutta ei yleensä vastuuta teoistaan.
    Vastuu on ihmisellä, eläimen omistajalla. Eläimen ongelma = ihmisen ongelma.

    Eli toisinsanoen: Jos ajatellaan nuorten naisten aiheuttamien tuhojen tms. määrää.

    Pojat tekevät nuoruudenhöperöinä pahojaan (vrt. nuorisorikollisuus).
    Pojat on aina poikia, mutta tytöt on…'kilttejä'!

    Tyttö ilman sarvia ja hampaita? Tekohapaat ne on koirallakin?
    Hämärtyykö rötöstelyn vastuu, kun teko on välillinen (välissä on eläin)?

    Ei se aikuistenkaan oikeustaju kovin hääppönen monestikaan ole. Tuttuja sanontoja:

    "Kyllä minulla on oikeus tehdä...!"
    Siihen on oikeus, mitä laki ei rajoita! (laki ei yleensä rajoita vastuuta, mutta saattaa lisätä sitä)
    Oikeudesta ja vastuusta huolimatta teolla on seurauksia.

    "En kyllä vastaa (tekoni) seurauksista…!"
    Vaikka ei joutuisikaan vastuuseen teoistaan (ei rangaistavaa tai vältää mahdolliset rangaistukset), niiden seurauksien kanssa joutuu silti elämään. (tehtyä ei saa tekemättömäksi).

    Vastuuta itselleen ei voi kiertää!

    Velvollisuuksiakin on (laissa määrättyjä). Voi joutua tilanteeseen missä syyllistyy rikokseen silloin kun ei tee mitään. (tekemätöntä ei saa tehdyksi)

    Tosikkoajatusleikki: Testaa parisuhteesi kestävyys!
    Mieti toteutuuko parisuhteessasi Suomen laki ja ihmisoikeudet!
    Jos (minimi?) ei toteudu, oletko törmäyskurssilla?

    Onko ryhtynyt itse rikolliseksi ja tekeekö kumppanistaan lainsuojattoman? Wanted - dead or alive!
    Kehittyykö kumppanista pakolainen, henkipatto, vanki tai jotain muuta? Seuraako mielenosoituksia, mellakoita, sisällissota, vallankumous? (rakastuminen joukkoliikkeenä) Syrjähypyllä loikkaus polittisen rajan yli ?

    Lain kirjainta ei tarvitse noudatta jos lain henki toteutuu, sillä mikä ei ole kohtuus, ei voi lakikaan olla. Näinollen kohtuus on tärkeämpi kuin laki. Mikä on kohtuullista ja kenelle?

    °°°On hienoa, että koirista pidetään huolta ja tykätään, mutta ensin ihmiset ja sitten vasta eläin!!°°°
    Aloittajan kertomuksesta en oikein pysty hahmottamaan mikä tälle naiselle on se ykkönen? Nainen ei saa toimimaan mitään?

    °°°Ensimmäisiä hälymerkkejä on, jos nainen puhuu tyyliin, vauva, äitin oma jne..ja jos eläimelle sanoo esim:en mä raaski.°°°
    Viimeisiä hälymerkkejä kai pitäisi olla poliisin väliintulo, että tajuaisi tekevänsä jotain väärin?
    * jututtavat tyttöystävääni myös ja silloin on virka-asu päällä. *

    °°°Koira on laumaeläin ja haluu koiran kohtelun, ei koiraa saa kohdella ihmisenä!!
    Sitä ei tapahtunut, eikä nainen kohdellut ihmisiäkään ihmisinä. (ei koirinakaan?)

    °°°Eräät maailmankuulut koirakouluttajatki moittii usein naisia, koska koira/koirat menee usein kumppanin ohi ja se on väärin!!!!!°°°
    Silmiinpistävää tapauksessa on, ettei siitä löydä mitään sellaista, mitä voisi edes naisen kannalta olla 'oikein' eli toimia naisen tarkoituksen mukaan. Tie menestykseen vai menetykseen?

    Toiminta tuntuu olevan vähintäänkin rikollisuuden rajamailla. Voi pohtia sitäkin onko lakia jo rikottu:
    - eläinrääkkäys?
    - kuolemantuottamus eläimelle?
    - toisen omaisuuden luvaton käyttö? (koira omin luvin asuntoon)
    - kotirauhan rikkominen,
    - uhkailu ja/tai pelottelu, omaisuuttaan käyttäen?
    - vaaran tuottaminen toiselle, omaisuudellaan?
    - kunnianloukkaussotkuja?
    jne.????

    Jos tästä pääsee kuin koira veräjästä, niin mitä sitten?
    Jos ihminen ei ota vastuuta koirastaan, niin pääseekö koira veräjästä?
    Joutuuko koira vastuuseen ihmisestään, vastaamaan lopulta teoistaan ja maksamaan siitä hengellään?

    Käytännöllinen moraali? Voiko olla rikollinen vaikka ei jää kiinni?
    Joustava moraali? Saako rikoksia tehdä, kunhan ei jää kiinni?

    Pääseekö vastuutaan pakoon? Ei ehkä joudu vastuuseen toisille oikeuden edessä, mutta joutuu vastuuseen itselleen realiteettien edessä.

    Toiminnallaan nainen menettää:
    - parisuhteensa? (oliko mies perheenjäsenenä?)
    - 'turvasatamansa'? (vanhempiensa kodin)
    - isänsä? (lapsuutensa perheenjäsenen, eihän sentään, eihän?)
    - koiransa? (perheensä jäsenen)
    - ehkei kavereitaan, mutta sekin on spekuloitavissa?
    - varojaan omaisuuden muodossa? (koiran arvo, mahdolliset vahingonkorvaukset, sakot)
    Piteneekö lista vielä? Pitääkö hän huolta itsestään? Mitä hän saavuttaa, saa itselleen, jää kokonaan arvoitukseksi. Mitä kaikkea lopulta realisoituu?

    Kuinka noista seurauksista keplottelee? Näyttääkö tulevaisuus TURHAN autiolta?
    Tekisikö mieli holhota, vai jättää Siperian opetettavaksi?
    (vapaudenriisto, heitteillejättö)

    - Auttakoon ken voi ja pelastautukoon ken voi! -

    Too hot for me... I'm cool. (uuh!)


   • hmm...
    yyytuty kirjoitti:

    Kouluttaja avasi naisen silmät, jotta ymmärsi kuinka väärin kohteli miestä, kouluttaja pisti miehen ja naisen treffeille ihan kaksistaan :)

    °°°kouluttaja pisti miehen ja naisen treffeille ihan kaksistaan :)°°°

    Jotain arvaamatonta tapahtui että silmät aukesivat?
    Mitä sitten oikein tapahtui?
    Mistä nainen hoksasi pointin?


   • Ihan oikein
    Mies 29v kirjoitti:

    Seurustelin kerran naisen kanssa jolla oli koira. Nainen ei tykänny olla minun kanssani kaksistaan, aina piti olla koira vieressä ja kun koira oli sängys ja sohvalla, koiraa hän silitti ja puhui lempeästi ja mua ei koskenu ja puhunu mukavaan äänensävyyn, jatkuvasti oli koira pääosis. Niinki pieni asia mutta vaivas minua, naisella oli paljon valokuvia koirasta ja meistä kaikista mutta koirakuvat oli vain esillä, kysyin kerran, missä mun kuvat on? Hän vastas, häh miksi ihmees sun kuvia pitäis näkyä jossain? Yks kaunis päivä kyllästyin ja jätin naisen, hän vain sanoi moikka. Kului 3kk ja koira jäi auton alle, kas kas nainen soitti minulle ja pyysi takas, sanoin en tule, osta uus koira :)

    Kipeetä edes alkaa aneleen takas... Olkoot vaan jonku muun riesana. Mulla oli muija jolla oli kani, sama helvetti periaatteessa. Sitä kyllä paijattiin ja hiplattiin. Sitten samoilla käsillä mun munaa koitettiin hiplata, jotenki mua ärsytti sanoo, et pesitkö kätes. Kuulemma olin romantiikan tappaja. Juu, hienoo.


   • !!!!!!!!!!
    luettavaa! kirjoitti:

    Miten joku voiki olla noin tyhmä! Siis mikä noissa nykyakoissa mättää oikein? Onko päässä vikaa vai mikä?

    Mulla on yks naapuri joka väittää koiraa muuten perheenjäsenesi, mun mielestä elukat on elukoita, aivan kipeetä.

    Jos et eläimistä pidä, niin älä sellaista hommaa. Tiedän ukon, joka ajaa, ruuvaa, hinkkaa ja kiillottaa moottoripyöräänsä päivittäin usean tunnin ajan. Kavereiden kanssa pitää päästä ajamaan stressi pois ja autotallissa viihtyy paremmin kun kotona. Jos voisi, niin varmaan toisi mokoman kapistuksen talveksi olohuoneeseen suojaan pakkaselta. Voiko tuon miehen vaimoa syyttää siitä, että hän pitää koirastaan enemmän kun miehestään? Koira kun on aina kotona ja haluaa viettää kaiken aikansa omistajansa kanssa...


  • koko väki

   ja äkkiä, jos haluatte yhdessä pysyä.

   • psykologin tehtävät

    Eix kallonkutistaja ole se oikeampi henkilö auttamaan ihmisiä vai viiraako koiran omistajilla niin paljon päästä, että sanomaan kelpaa joku muukin.


   • jarkkopee

    Miksi vaivautua mihinkään typeriin juttuihin? Eikö voi vaan elää kunnolla? Mä en alkaisi ainakaan mitään aikuselle muijalle opettamaan elämistä.

    Rakki-ihmiset ei ole kovin hyvässä huudossa nyt muutenkaan.


  • siiri_i

   Koitas ny tajuta, jos naisetkin koiralle kuria saa, miksei silloin mieskin. Mielestäni mies on epäonnistunut miehen tehtävässään ;D ;D

   Miksi naisia syyllistetään tässä asiassa, yhtälailla pöljiä koiran omistavia miehiäkin voi olla. Naisena sanoisin ettet todellakaan osannut luovia suhteessa ja silloin peli on menetetty jopa koiralle.

   • kohdella eläimenä

    kuten koiraa ja laittaa kuriin? OK.


  • nokkimisjärjestyksessä..

   Koira pitää olla "lauman" alin jäsen eli sen pitää kunnioittaa kaikkia lauman ihmisiä. Dopermann varsinkin pitää "alistaa". Silloin se on onnellisempi koira eikä teillä ole niin paljon ongelmia. Sinun pitää alkaa ruokkia sitä niin nouset "arvoasteikolla" eikä missään tapauksessa antaa sen päättää koska aloittaa syömisen. Sinä annat ruoan ja määräät koska koira saa koskea ruokakuppiin. Lisää ohjeita koirankasvattajilta tms.

  • nokkimisjärjestyksessä..

   Koira pitää olla "lauman" alin jäsen eli sen pitää kunnioittaa kaikkia lauman ihmisiä. Dopermann varsinkin pitää "alistaa". Silloin se on onnellisempi koira eikä teillä ole niin paljon ongelmia. Sinun pitää alkaa ruokkia sitä niin nouset "arvoasteikolla" eikä missään tapauksessa antaa sen päättää koska aloittaa syömisen. Sinä annat ruoan ja määräät koska koira saa koskea ruokakuppiin. Lisää ohjeita koirankasvattajilta tms.

  • K2

   Olet nössö kouluta ensin itsesi ja sitten koira!
   Tai sitten ajat tyttö ystäväsi pois kotoasi, todenäköisesti hän saa kumminkin enemmän munaa koiralta kuin sinulta.
   Lopeta nössöily ja ryhdistäydy!

  • Just jooo

   Heh heh. Eiks duunissa ollut muuta tekemistä?

  • et pärjää

   koiralle. Olet tehnyt sen verran hallaa omalle pärjäämisellesi tälle koiralle, ettei tuon eläimen kanssa ainakaan tule tuon kummempaa. Tee vaan se päätös että joko koira tai minä. Et selvästikään ole koiraihminen ei se siitä miksikään muutu, iso koira on sen verran "iso" perheenjäsen ettei onnistu jos joku ei tykkää. Ja jo aluksi on koiralle oltava selvää mikä talon arvojärjestys on, olet todellakin koiranvirassa. Etsi uusi kumppani joka tykkää enemmän sinusta - sinusta ei koiraihmistä kuullun perusteella tule.

   • Koiranvirka

    Miksi edes pitäisikään tulla. Joidenkin mielestä on aivan pakko alkaa yhtäkkiä pitämään koirista vaikka koulutuksen kautta. Ei se minun tykkäämisastetta muuttaisi suuntaan taikka toiseen.


   • e
    Koiranvirka kirjoitti:

    Miksi edes pitäisikään tulla. Joidenkin mielestä on aivan pakko alkaa yhtäkkiä pitämään koirista vaikka koulutuksen kautta. Ei se minun tykkäämisastetta muuttaisi suuntaan taikka toiseen.

    Luin viestiisi tänään. En voi muuta kun onnitella. Ei kannata käyttää koko elämää kärsimiseen ja vieläpä vapaehtoisesti. Minusta olet odotellut jo aika pitkään. Itse olisin pistänyt kumppanin pihalle jo ekana iltana, viimeistään silloin kun koira murisi minulle. Totta on että koiria pitää kouluttaa, mutta kuka on sanonut että niistä on pakko pitää?

    Onnittelut vielä kerran. Olet onneksi nuori ja elämä on onneksi edessä.


   • Tane33
    Koiranvirka kirjoitti:

    Miksi edes pitäisikään tulla. Joidenkin mielestä on aivan pakko alkaa yhtäkkiä pitämään koirista vaikka koulutuksen kautta. Ei se minun tykkäämisastetta muuttaisi suuntaan taikka toiseen.

    Oikea ratkaisu. Tuo koiran ottaminen ja käytös sen jälkeen oli tyttökaveriltasi selvä osoitus siitä, että kumpi on tärkeämpi. Koira oli tärkeämpi kuin sinä. Olisit saanut katua ja kärsiä loppuelämäsi noin käyttäytyvän kumppanisi kanssa muidenkin asioiden kanssa, jos asia ei olisi ratkennut eroon. Katselehan itsellesi vaan rauhassa sellainen kumppani, joka arvostaa sinuakin.


  • naisena

   jättäisin heti tuollaisen torvelon. Onhan koira kaikin puolin tärkeämpi ja mukavampi kuin joku valittava miehen rääpäle. Tyttöystävällesi pitäisi tämä kertoa, kun ei ole vielä tajunnut.

   • ...

    ...jutussa mainittu tyttöystävä, tai sitten muuten vaan trolli.


   • KOIRISTA PITÄVÄ NAINEN

    Kyllä mies puhuu aivan asiaa. Koiran hankinta on yhteinen ja harkittu päätös. Ymmärrän miestä aivan hyvin. Itse aikoinaan olisin halunnut koiran, keskusteltiin asiasta kauan ja mietittiin rotua, joka on erittäin tärkeä asia, kun on tehnyt ensinnäkin päätöksen koiran hankinnasta. Naisesi itsenäinen päätös ja tuo rotu on aivan ÄLYVAPAA temppu. Koiraihmisenä kuitenkin sanon Sinulle, että ottaisin ritolat, koska naisen toiminta on jo aivan loukkaavaa. Tämä kommentti on alkuperäiselle kirjoittajalle ja sulle NAISENA, etkö ole koskaan tavannut miestä???? Ei kaikki ole rääpäleitä, muttei kaikkien miesten tarvitse muistuttaa Dopperiakaan! Kuulut itse samaan ÄLYVAPAASEEN SRK.N


   • mieltä...

    Huomaahan sen jo tännekin tulleista vastauksista minkälaisia uunoja miehet ovat. Kuvittelevatko olevansa parempia kuin koirat?

    Koira on naisen paras kaveri ja minäkin heittäisin tuollaiset avuttomat valittajamiehet ulos. Nykyään oikeita miehiä on todella harvassa, mutta esimerkiksi hevostalleilla ja koiraharrastuksissa olen törmännyt useaankin järkevään ja miehekkääseen yksilöön.


   • `´`´-`´`´
    mieltä... kirjoitti:

    Huomaahan sen jo tännekin tulleista vastauksista minkälaisia uunoja miehet ovat. Kuvittelevatko olevansa parempia kuin koirat?

    Koira on naisen paras kaveri ja minäkin heittäisin tuollaiset avuttomat valittajamiehet ulos. Nykyään oikeita miehiä on todella harvassa, mutta esimerkiksi hevostalleilla ja koiraharrastuksissa olen törmännyt useaankin järkevään ja miehekkääseen yksilöön.

    BWAHAHahahahhah!


  • ei koira saa hallita talossa. jos ei itse saa koiraa hallittua, käytä koiran kouluttajan apua.
   itse olen joutunut alistamaan koiran useasti ennen kun koira otti paikkansa. ja koiran paikka ei todella ole, isäntä talossa.
   doopermanni on palvelus koira ei todellakaan mikään seurakoira, oikein koulutettuna hyvä perhekoirakin. mutta ikävä kyllä monet pilaa hyvän koiran väärällä koulutuksella.
   asiaan on puututtava pian, myöhemmin on myöhäistä ja ainoaksi ratkaisuksi luonnevikaan joka on aiheutunut väärästä kasvatuksesta, on koiran lopettaminen.

  • hmm..

   Tyttöystävä teki väärin ottaessaan koiran kysymättä sinulta, varsinkin kun tajusin ettei kyseessä ole tyttöystävä vaan avovaimo. Jos ette kuitenkaan asu yhdessä, niin ei silloin niin paha juttu mutta ihmetyttää miksei silti kertonut että on koiraa hankkimassa.

   Mutta teksti kuulostaa jotenkin lapselliselle.. En välttämättä (kaikkeahan en tiedä) voisi tuollaisen miehen kanssa olla parisuhteessa, milloin esteenä olisi koira, milloin kissa, milloin lapsi..

  • uytutu

   Kyllä minä ainakin pidän koiraa yhtä paljon perheenjäsenenä kuin ihmisiäkin. Sehän on PERHEESEEN otettu. Mutta ei sitä tarkoita, että sille saa antaa valta tai että se menisi miehen edelle. Jos lemmikin hankkii, ihmisen pitää ottaa vastuu sen opettamisesta kunnioittamaan niitä kahta perheen päätä. Sudestahan koira polveutuu, ja se tarvitsee lauman johtajan. Dobermanni tietysti hankala rotu muutenkin enkä edes ymmärrä miksi joku noin lapsellinen ja vastuuttoman oloinen akka hankkii sellaisen itselleen. Mutta joka tapauksessa, ei se ole koiran vika jos ihminen sen huonosti kasvattaa. Tietysti tämä pitkälle edennyt jalostus on tehnyt koiriin sekä fyysisiä että henkisiä vaivoja, eli sekin ihmisen syytä.

   Mutta hyvä jos pääsit tuosta naisesta eroon. Etkai halua sellaisen ihmisen kanssa viettää lopun elämääsi, joka ei oikeastikkaan tajua miten helvetin typerästi on käyttäytynyt? Varsinkin kun kaikki muut tällä palstalla näyttää tajuavan. Eikä edes anteeksi osaa pyytää.

  • Niinpä niin

   Eipä taida tyttöystävälläsi kaikki olla kotona kun on noin lepsu koiran kanssa ja yleensäkkin kun on ottanut koiran yhteiseen asuntoonne ilman asiasta keskustelua.

   Kannattaisi ottaa asia puheeksi, sillä jos koira kuvittelee olevansa seuraava arvoasteikossa tyttöystäväsi jälkeen niin silloin on ongelmia tiedossa. Varsinkin kun koira on vanhempi. Meillä oli koira joka luuli olevansa isännän jälkeen seuraava arvoasteikossa ja se hyökkäsi ihmisten kimppuun ilman mitään ihmeempää syytä ja sitä ei kukaan saanut aisoihin paitsi tietty isäntä. Sama juttu on eräällä tutulla jossa koira käy kenen tahansa kimppuun ja heilläkin koira on se dominoivampi osapuoli.

   Koiralle pitää painaa heti kalloon että se on arvoasteikossa siellä pohjalla.

   Jos tyttöystäväsi ei näe ongelmaa ei hän selvästikkään ole hyvä koiranomistajaksi. Ja siinä tehdään hallaa koirallekkin. Sehän tässä joutuu lopetusuhan alle jos se käy jonkun kimppuun ja kokemuksesta voin sanoa että niin voi hyvinkin tapahtua jos koira alkaa pomputtaa alempiarvoisiaan, ja ketjun aloittaja on selvästi tällainen.

   Ja koira tuntuu pikemminkin pitävän sinua uhkana kun ei anna sinun viettää kaksistaan aikaa tyttöystäväsi kanssa. Ja asia menee pahemmaksi jos tyttöystäväsi, joka on näköjään koiran ainut johtaja perheessä, ei tee asialle mitään. Hän on yksi avain tekiä joka voi saada jotain kuria aikaiseksi koiralle. Jos hän on välinpitämätön niin.... kertoo jotain ihmisestä.

   Sinun pitänee vain ottaa puheeksi mahdollisuus että koira joudutaan lopettamaan jos se sinun kimppuusi jossain vaiheessa käy. Ehkä tulisi toinen ääni kelloon koiranomistajalle.

  • TOSI KOIRA

   LOPETA ININÄ JA AMMU ITSESI,KOIRA ON VIISAMPI KUIN SINÄ.

   • ~*~*~

    ..olla tämän tarinan tyttöystävä, hus pois!


  • Lolita77

   Jotenkin sain sen kuvan kirjoituksestasi että et pidä koirasta laisinkaan. Voisitko harkita toisenlaista näkökantaa asiaan. Mitä jos tutustuisit koiraan oikein kunnolla, alkaisit vaikka lenkkeilemään sen kanssa, tai muuten viettäisit aikaa koiran kanssa ulkoilen esim. liikkuisitte metsässä tms.
   Tällä hetkellä koira näkee sinut ainoastaan uhkana, siksi murisee sinulle.
   Tuhotyöt johtuvat siitä että koiralla ei ole tarpeeksi tekemistä. Vaikka dobermanni onkin haastava koira, niin sen kanssa pystyy myös tekemään töitä niin, etttä saatte siitä kivan perheenjäsenen. Sinun olisi myös hyvä antaa koiralle ruokaa, sillä silloin se oppii sen että sinä olet se joka antaa ruuan, kunnioitus kehittyy sinua kohtaan.

   Vaikka tyttöystäväsi tekikin väärin, ottaessaan koiran ja kysymättä sinulta mitään. En kuitenkaan luovuttaisi parisuhteessa tai koiran kanssa. Koira on vielä pentuiässä, eli sinulla on vielä mahdollisuus kehittää suhdettasi koiran kanssa. On sääli jos koira joutuu toiseen kotiin ongelmien kanssa, joita se on saanut teillä ollessa. Helli koiraa, anna makupaloja, ulkoile sen kanssa ja näytä sille, että sinun kanssasi on mukava viettää aikaa. Ole tiukka käskyissäsi, pidä pintasi kun olet komentanut tai komennat koiraa. Mutta muista, että koiraa ei saa komentaa jo tehdyistä pahoista teoista, vaan sinun pitää saada se kiinni itseteosta.
   Hyviä koulutusohjeita löytyy netistä.

   Naisen näkökannalta sanoisin vielä, että kun tyttöystäväsi näkee että vietät aikaa koiran kanssa, sekä huomioit sen parisuhteen ohella. Hän varmasti kiinnittää sinuun enemmän huomiota, sekä parisuhteesi kohenee. Sitä oikeaa on vaikea löytää, joten älä heitä hukkaan sellaista mitä et voi takaisin saada.

   • Koiranvirka

    Mitäs tosiaan jos joku muukin alkaisi harrastamaan postimerkkeilyä tuosta vain. Tutkimaan historiaa ja taustoja jäljitystyön helpottamiseksi tai ostaisi yhteiseltä matkalta myös itselle aina arkin tai pari kokoelman täydentämiseksi. Minulla on jo harrastuksia! En tarvitse koiraa mihinkään. En oikein ymmärrä miksi pitäisi alkaa harrastamaan jotain kun toiset vaan päättää ostaa. En ole kiinnostunut käymään joka viikonloppu jossain aglityissa tms.


   • marsu_pilami
    Koiranvirka kirjoitti:

    Mitäs tosiaan jos joku muukin alkaisi harrastamaan postimerkkeilyä tuosta vain. Tutkimaan historiaa ja taustoja jäljitystyön helpottamiseksi tai ostaisi yhteiseltä matkalta myös itselle aina arkin tai pari kokoelman täydentämiseksi. Minulla on jo harrastuksia! En tarvitse koiraa mihinkään. En oikein ymmärrä miksi pitäisi alkaa harrastamaan jotain kun toiset vaan päättää ostaa. En ole kiinnostunut käymään joka viikonloppu jossain aglityissa tms.

    Onnea ap:lle, että sait vaikean tilanteen päätökseen ja ehjin nahoin ;)

    Mielestäni on vastuullista, että et suostu elämään koiran kanssa, koska se ei sinua oikeasti kiinnosta. Ei se olisi oikein koiriakaan kohti. Ja varsinkin tapauksessasi, jossa selvästi käytöshäiriöitä sekä emännällä että koiralla. Mielestäni tuollaisille ei pitäisi edes myydä koiraa (siis kuten teillä, että koiran hankinnasta ei ole yhteisesti sovittu, vaikea rotu jne).

    Itse olen haaveillut koirasta KAUAN, pidän niistä ihan hirmuisesti. Mies ei halua koiraa, vaikkakin hän myös pitää koirista. Lukiessani todella mietin jälleen kerran, että ei se niin helppoa ole, eikä pelkästä halusta kiinni. Olen mieluummin koiratta, kuin hankkisin "salaa" koiran.

    24-vuotiaana olet niin nuori, että kyllä niitä emäntiä sulle löytyy, sitten kun siltä taas alkaa tuntumaan. Tsemppiä!


  • ei ihan selkeästi

   osaa olla koiran kanssa tarkoitan siis koulutuksen ja kohtelun puolesta. Sama vinkki sinulle koiralle täytyy osoittaa kuka talossa määrää doppis on vaikea luonne eikä todellakaan sovi millekään päähän taputtelijalle (tällä en tarkoita että koira pitäs piestä tms en missään nimessä) Koiralta täytyy ottaa luulot pois nyt vähän munaa molemmille niin hyvä siitä tulee jos ei tyttöystäväs siltikään tajua niin hankin itselles ammattilaisen esim eläinlääkärin sana tueksesi. Meillä oli kanssa ongelmia (mnä olen se ns koiraihminen mutta yhteistuumin koira hankittiin) koira kun oli pentu niin teki tarpeitaan sisälle:( ja siitä'kös matsit saatiin aikaiseksi. Se on se hoivavietti meissä naisissa joka vissiin estää suuttumasta. Koettakaa jaksaa

   • mikä juttu!!
    Toinen toistaan viisaammat täällä jakelee neuvoja yhdelle tyhmälle vitun urpolle!!
    Siis jos ukko on niin tyhmä että on antanut noin kauan sen naisensa koikkua talossa villin koiransa kanssa niin johan on onnetonta...Taitaa kyllä nyt kiikastaa jostain ihan muusta kuin koirasta?
    Ja sitä paitsi dobberi ei ole yhtään sen hankalampi kuin mikään muukaan rotu joka on hellyydellä, rakkaudella ja ymmärtämyksellä kasvatettu. Koiran kasvatus ei ole mikään väkivalta ja alistamislaji. Koiran kasvatukseen tepsii ihan vaan maalaisjärki ja terve logiikka. Hyvällä saa aikaan hyvää ja agressiivisuus herättää agressioita, myös koirassa!!! Jos haluat lempeän koiran, kohtele sitä pennusta asti lempeästi, johdonmukaisesti ja varmasti, älä huuda (koiralla on sairaan hyvä kuulo, kuiskaus on paljon tehokkaampi tapa saada koira valppaasti kuuntelemaan), älä paisko, älä "mene sen päälle makaamaan ja huuda kurkkutorvi väärällään" kuten yksi neuvo kuului. Ei voi tajuu miten joku tekee niin puoli vuotiaalle pennulle joka "näykkäisee" siis niin sairasta kun olla voi. Jos et ota tollaista niin tosissaan niin pentukaan ei ota...jos nostat siitä tuollaisen hälyn niin pentu oppii ihan kerrasta miten tuollaiset tilanteet ratkotaan..väkivallalla...
    Huh, huh, en edes jaksa kirjoittaa enempää kun vituttaa niin että sattuu, suurimmalta osalta ihmisiä pitäisi kieltää eläinten pito ehdottomasti, ja sen näkee jo löytöeläinten määrästä..ensin otetaan ITSE ja VAPAAEHTOISESTI joku elukka parka ja kun huomataan (kuten em. tilanteessa, jossa ukko huomas yli vuoden kuluttua) että nyt ei enää pärjätä niin laitetaan elukka kiertoon ja hyvä tuli.
    Vittu, miettikää enen kuin otatte elukan, minkä tahansa, ainakin sata kertaa kaikkee sitä vaivaa, paskaa, rahanmenoa, pilalle menneitä parisuhteita ennenkuin otatte elukan. Ja sitten vielä kerran mieti ja JÄTÄ OTTAMATTA!!!!!


   • Koiranvirka
    aip kirjoitti:

    mikä juttu!!
    Toinen toistaan viisaammat täällä jakelee neuvoja yhdelle tyhmälle vitun urpolle!!
    Siis jos ukko on niin tyhmä että on antanut noin kauan sen naisensa koikkua talossa villin koiransa kanssa niin johan on onnetonta...Taitaa kyllä nyt kiikastaa jostain ihan muusta kuin koirasta?
    Ja sitä paitsi dobberi ei ole yhtään sen hankalampi kuin mikään muukaan rotu joka on hellyydellä, rakkaudella ja ymmärtämyksellä kasvatettu. Koiran kasvatus ei ole mikään väkivalta ja alistamislaji. Koiran kasvatukseen tepsii ihan vaan maalaisjärki ja terve logiikka. Hyvällä saa aikaan hyvää ja agressiivisuus herättää agressioita, myös koirassa!!! Jos haluat lempeän koiran, kohtele sitä pennusta asti lempeästi, johdonmukaisesti ja varmasti, älä huuda (koiralla on sairaan hyvä kuulo, kuiskaus on paljon tehokkaampi tapa saada koira valppaasti kuuntelemaan), älä paisko, älä "mene sen päälle makaamaan ja huuda kurkkutorvi väärällään" kuten yksi neuvo kuului. Ei voi tajuu miten joku tekee niin puoli vuotiaalle pennulle joka "näykkäisee" siis niin sairasta kun olla voi. Jos et ota tollaista niin tosissaan niin pentukaan ei ota...jos nostat siitä tuollaisen hälyn niin pentu oppii ihan kerrasta miten tuollaiset tilanteet ratkotaan..väkivallalla...
    Huh, huh, en edes jaksa kirjoittaa enempää kun vituttaa niin että sattuu, suurimmalta osalta ihmisiä pitäisi kieltää eläinten pito ehdottomasti, ja sen näkee jo löytöeläinten määrästä..ensin otetaan ITSE ja VAPAAEHTOISESTI joku elukka parka ja kun huomataan (kuten em. tilanteessa, jossa ukko huomas yli vuoden kuluttua) että nyt ei enää pärjätä niin laitetaan elukka kiertoon ja hyvä tuli.
    Vittu, miettikää enen kuin otatte elukan, minkä tahansa, ainakin sata kertaa kaikkee sitä vaivaa, paskaa, rahanmenoa, pilalle menneitä parisuhteita ennenkuin otatte elukan. Ja sitten vielä kerran mieti ja JÄTÄ OTTAMATTA!!!!!

    No nyt on sitten testosteronitaso taas turhan korkealla. Minä en pysty ymmärtämään, miksi kaikki asia pitäisi alkaa kilpailemaan jonkun koiran kanssa ja alentua semmosen systeemin tasolle johon tyttöystäväkin koitti alistaa. Sehän on sairasta. Pitäs tajuta ettei normaaliin rakkaussuhteeseen kuulu toisen alistaminen teoille jotka voi välttää puhtaalla järjen käytöllä. Itse et taida siis olla järjen riemuvoitto ainakaan. Pullistelua ja "minäkyllätiedän" -asenteella et pääse pitkälle elämässä. Itse en ollut koiran varsinaisessa "ottamisessa" edes mukana millään tavalla. Annoin asioiden vain tapahtua. Nyt kävi näin, joku pelasi itsensä ulos yhteisestä asunnostamme. Hänenkin koti olisi voinut olla, siis tyttöystävän.


   • ELÄINYSTÄVÄ
    aip kirjoitti:

    mikä juttu!!
    Toinen toistaan viisaammat täällä jakelee neuvoja yhdelle tyhmälle vitun urpolle!!
    Siis jos ukko on niin tyhmä että on antanut noin kauan sen naisensa koikkua talossa villin koiransa kanssa niin johan on onnetonta...Taitaa kyllä nyt kiikastaa jostain ihan muusta kuin koirasta?
    Ja sitä paitsi dobberi ei ole yhtään sen hankalampi kuin mikään muukaan rotu joka on hellyydellä, rakkaudella ja ymmärtämyksellä kasvatettu. Koiran kasvatus ei ole mikään väkivalta ja alistamislaji. Koiran kasvatukseen tepsii ihan vaan maalaisjärki ja terve logiikka. Hyvällä saa aikaan hyvää ja agressiivisuus herättää agressioita, myös koirassa!!! Jos haluat lempeän koiran, kohtele sitä pennusta asti lempeästi, johdonmukaisesti ja varmasti, älä huuda (koiralla on sairaan hyvä kuulo, kuiskaus on paljon tehokkaampi tapa saada koira valppaasti kuuntelemaan), älä paisko, älä "mene sen päälle makaamaan ja huuda kurkkutorvi väärällään" kuten yksi neuvo kuului. Ei voi tajuu miten joku tekee niin puoli vuotiaalle pennulle joka "näykkäisee" siis niin sairasta kun olla voi. Jos et ota tollaista niin tosissaan niin pentukaan ei ota...jos nostat siitä tuollaisen hälyn niin pentu oppii ihan kerrasta miten tuollaiset tilanteet ratkotaan..väkivallalla...
    Huh, huh, en edes jaksa kirjoittaa enempää kun vituttaa niin että sattuu, suurimmalta osalta ihmisiä pitäisi kieltää eläinten pito ehdottomasti, ja sen näkee jo löytöeläinten määrästä..ensin otetaan ITSE ja VAPAAEHTOISESTI joku elukka parka ja kun huomataan (kuten em. tilanteessa, jossa ukko huomas yli vuoden kuluttua) että nyt ei enää pärjätä niin laitetaan elukka kiertoon ja hyvä tuli.
    Vittu, miettikää enen kuin otatte elukan, minkä tahansa, ainakin sata kertaa kaikkee sitä vaivaa, paskaa, rahanmenoa, pilalle menneitä parisuhteita ennenkuin otatte elukan. Ja sitten vielä kerran mieti ja JÄTÄ OTTAMATTA!!!!!

    LEMMIKKIELÄIN ON PITKÄAINEN, EI VOI OSTAA KUIN LELUN ANTTILASTA. KIRJOITAT AIVAN ASIAA, VAIKKA V...T, MUTTA YMMÄRRÄN HYVIN KANTASI, ET VI...AA MOISET, MUA AIVAN SAMOIN!


   • fiksu mies
    Koiranvirka kirjoitti:

    No nyt on sitten testosteronitaso taas turhan korkealla. Minä en pysty ymmärtämään, miksi kaikki asia pitäisi alkaa kilpailemaan jonkun koiran kanssa ja alentua semmosen systeemin tasolle johon tyttöystäväkin koitti alistaa. Sehän on sairasta. Pitäs tajuta ettei normaaliin rakkaussuhteeseen kuulu toisen alistaminen teoille jotka voi välttää puhtaalla järjen käytöllä. Itse et taida siis olla järjen riemuvoitto ainakaan. Pullistelua ja "minäkyllätiedän" -asenteella et pääse pitkälle elämässä. Itse en ollut koiran varsinaisessa "ottamisessa" edes mukana millään tavalla. Annoin asioiden vain tapahtua. Nyt kävi näin, joku pelasi itsensä ulos yhteisestä asunnostamme. Hänenkin koti olisi voinut olla, siis tyttöystävän.

    Sä olet just sitä. Sulla on fiksuja ajatuksia. Ei nää höyrypäät tajua varmaan mitään "suden kuoppiin astumisesta" joiden yli koitat harppoa parhaasi mukaan. Jos olisin nainen, ottaisin sinut, mutta kun olen mies.


   • tttthfghfg
    Koiranvirka kirjoitti:

    No nyt on sitten testosteronitaso taas turhan korkealla. Minä en pysty ymmärtämään, miksi kaikki asia pitäisi alkaa kilpailemaan jonkun koiran kanssa ja alentua semmosen systeemin tasolle johon tyttöystäväkin koitti alistaa. Sehän on sairasta. Pitäs tajuta ettei normaaliin rakkaussuhteeseen kuulu toisen alistaminen teoille jotka voi välttää puhtaalla järjen käytöllä. Itse et taida siis olla järjen riemuvoitto ainakaan. Pullistelua ja "minäkyllätiedän" -asenteella et pääse pitkälle elämässä. Itse en ollut koiran varsinaisessa "ottamisessa" edes mukana millään tavalla. Annoin asioiden vain tapahtua. Nyt kävi näin, joku pelasi itsensä ulos yhteisestä asunnostamme. Hänenkin koti olisi voinut olla, siis tyttöystävän.

    vähät siitä muijasta tai sen älykkyydestä,mut toi koira kuulostaa aika pelottavalta tapaukselta sanoo nämä koiraihmiset mitä tahansa.meillä on ollu isoja koiria(sakemanneja Ja kaukaasian paimen koira) kotona niin pitkälle ku pystyn muistamaan,enkä pelkää koiria. pidän koirista ja yleensäkin kaikista eläimistä mutta kyl siinä vaiheessa ku koira meinaa käydä perheenjäseneen noin vain kiinni toistuvasti, saa haulikko laulaa.


   • Koiranvirka kirjoitti:

    No nyt on sitten testosteronitaso taas turhan korkealla. Minä en pysty ymmärtämään, miksi kaikki asia pitäisi alkaa kilpailemaan jonkun koiran kanssa ja alentua semmosen systeemin tasolle johon tyttöystäväkin koitti alistaa. Sehän on sairasta. Pitäs tajuta ettei normaaliin rakkaussuhteeseen kuulu toisen alistaminen teoille jotka voi välttää puhtaalla järjen käytöllä. Itse et taida siis olla järjen riemuvoitto ainakaan. Pullistelua ja "minäkyllätiedän" -asenteella et pääse pitkälle elämässä. Itse en ollut koiran varsinaisessa "ottamisessa" edes mukana millään tavalla. Annoin asioiden vain tapahtua. Nyt kävi näin, joku pelasi itsensä ulos yhteisestä asunnostamme. Hänenkin koti olisi voinut olla, siis tyttöystävän.

    olen päässyt ja pitemmälle menen. Ja tossa mun viestissä ei llu mitään pullistelua eikä minkyllätiedän muista kuin niistä asioista jotka varmasti tiedän yli 40 v kokemuksella koirista!!!!
    Ja jos alunperin olisi molemmat vähän käyttäneet älyään niin TEILLÄ EI OLISI KOIRAA OLLUTKAAN!!!!
    Miksi et heti eka päivänä saanut suutasi auki? Jos vaimokkeesi oli noin nuija niin mikset sinä ollut viisaampi?

    HYVÄÄ KESÄÄ teille molemmille ja toivottavasti viaton elukka ei menetä henkeään teidän urpojen tolloilun takia.

    Ja nyt sitten pillität naisesi perään....säälittävää....ja sääli on sairautta!!


   • joopaj0000..
    aip kirjoitti:

    olen päässyt ja pitemmälle menen. Ja tossa mun viestissä ei llu mitään pullistelua eikä minkyllätiedän muista kuin niistä asioista jotka varmasti tiedän yli 40 v kokemuksella koirista!!!!
    Ja jos alunperin olisi molemmat vähän käyttäneet älyään niin TEILLÄ EI OLISI KOIRAA OLLUTKAAN!!!!
    Miksi et heti eka päivänä saanut suutasi auki? Jos vaimokkeesi oli noin nuija niin mikset sinä ollut viisaampi?

    HYVÄÄ KESÄÄ teille molemmille ja toivottavasti viaton elukka ei menetä henkeään teidän urpojen tolloilun takia.

    Ja nyt sitten pillität naisesi perään....säälittävää....ja sääli on sairautta!!

    taitaa rouvalla olla vaihdevuodet menossa ja ikäkin valehdeltu... lue enskerralla _koko_ teksti, sisäistä se, asetu kummankin puolelle ja tee johtopäätöksesi.. nyt kyllä vedit maton alta niin että naurattaa... 40 v. kokemus :D:D muistutat lähinnä 12 v. naapurin pentua


  • toi on paha

   Toi koira on sulle vaarallinen. Joku päivä se ei enää murise, vaan tunnet sen hampaat nahassas. Pidä varas sen kanssa. Jos tyttöystäväs ei ymmärrä tilannetta, niin ei hänellä taida kauheesti tunteitakaan sua kohtaan olla. Ja toiseks, tollanen koira voi purra myös jotain täysin vierastaki ihmistä. Ole varovainen sen koiran kanssa. Ei kenenkään tarvitse kotona pelätä koiraa, puolisoa tai jotain muuta. Koti on turvapaikka.

   • tuttu juttu

    dopperi on just tollanen rotu joka alistaa muita eli se koittelee rajojaan siskollanikin on dopperi ja sillä on just sama ongelma eli se uskoo kyllä siskoani mutta ei hänen poikaystävää eli dopperihan on just tollanen yhden ihmisen koira eikä ikinä kenenkään oma koira eli sinun kannattaa näyttää sille että kuka määrää eli jos se on vaikka sängyllä tyttöystäväsi vieressä niin sanot sille tuimasti että nyt pois ja jos se ei usko niin sanot vaan kovemmin ja ei saa ikinä pelätä sitä sillä se vaistoo pelkosi eli alat vaan näyttään sille että kuka on pomo ja kannattaa kiyllä myös sanoa tyttö ystävällekkin jos koirankaa ei ala sujua niin että se on joko minä tai koira sillä ei toi ole mikään suhde että tyttöystävälle on koira tärkeämpi kuin miesystävä.


   • moooikku

    dopperi on just tollanen rotu joka alistaa muita eli se koittelee rajojaan siskollanikin on dopperi ja sillä on just sama ongelma eli se uskoo kyllä siskoani mutta ei hänen poikaystävää eli dopperihan on just tollanen yhden ihmisen koira eikä ikinä kenenkään eka koira eli sinun kannattaa näyttää sille että kuka määrää eli jos se on vaikka sängyllä tyttöystäväsi vieressä niin sanot sille tuimasti että nyt pois ja jos se ei usko niin sanot vaan kovemmin ja ei saa ikinä pelätä sitä sillä se vaistoo pelkosi eli alat vaan näyttään sille että kuka on pomo ja kannattaa kyllä myös sanoa tyttö ystävällekkin jos koirankaa ei ala sujua niin että se on joko minä tai koira sillä ei toi ole mikään suhde että tyttöystävälle on koira tärkeämpi kuin miesystävä...


   • moooikku

    dopperi on just tollanen rotu joka alistaa muita eli se koittelee rajojaan siskollanikin on dopperi ja sillä on just sama ongelma eli se uskoo kyllä siskoani mutta ei hänen poikaystävää eli dopperihan on just tollanen yhden ihmisen koira eikä ikinä kenenkään oma koira eli sinun kannattaa näyttää sille että kuka määrää eli jos se on vaikka sängyllä tyttöystäväsi vieressä niin sanot sille tuimasti että nyt pois ja jos se ei usko niin sanot vaan kovemmin ja ei saa ikinä pelätä sitä sillä se vaistoo pelkosi eli alat vaan näyttään sille että kuka on pomo ja kannattaa kiyllä myös sanoa tyttö ystävällekkin jos koirankaa ei ala sujua niin että se on joko minä tai koira sillä ei toi ole mikään suhde että tyttöystävälle on koira tärkeämpi kuin miesystävä.


   • nipottaja
    moooikku kirjoitti:

    dopperi on just tollanen rotu joka alistaa muita eli se koittelee rajojaan siskollanikin on dopperi ja sillä on just sama ongelma eli se uskoo kyllä siskoani mutta ei hänen poikaystävää eli dopperihan on just tollanen yhden ihmisen koira eikä ikinä kenenkään oma koira eli sinun kannattaa näyttää sille että kuka määrää eli jos se on vaikka sängyllä tyttöystäväsi vieressä niin sanot sille tuimasti että nyt pois ja jos se ei usko niin sanot vaan kovemmin ja ei saa ikinä pelätä sitä sillä se vaistoo pelkosi eli alat vaan näyttään sille että kuka on pomo ja kannattaa kiyllä myös sanoa tyttö ystävällekkin jos koirankaa ei ala sujua niin että se on joko minä tai koira sillä ei toi ole mikään suhde että tyttöystävälle on koira tärkeämpi kuin miesystävä.

    Mikään ei oo oikeesti raivostuttavampaa kuin lukea keskustelupalstalta kirjoituksia, joissa ei ole yhtään välimerkkiä tai isoa kirjainta. Ja jos sama tulee vielä kolmeen kertaan niin voihan vattu.

    Niin että parannapas kirjoitustapasi, niin minäkin lopetan tämän nipotuksen.


  • ...

   KVoi kuulostaa typerältä, että jostain kirjasta todella voisi löytyä apu ongelmaan, mutta käy lainaamassa kirjastosta Jan Fennellin kirja "Kuuntelen koiraani". Itse löysin avun ongelmakoirani kanssa tästä koulutusmenetelmästä. pyydä myös naisystävääsi lukemaan kirja.

   • ...

    ..vielä, että ei sinun ei tarvitsekaan koirasta tykätä,(etenkin kun se on ilman lupaasi hankittu) mutta se kuulostaa erittäin vaaralliselta koiralta ja vääränlainen "alistaminen" ja komentaminen voivat pahenta ongelmaa. En haluaisi ainakaan itse joutua dopermannin kaltaisen koiran hyökkäyksen kohteeksi.


  • Make60

   Otat siltä koiralta luulot pois koska koiralle pitää tehdä selväksi kuka on isäntä koska jos varsindin dopermanni yrittää ottaa isännän otteet jos se ei tiedä kuka on isäntä. Jos koira uhittelee niin vie se vaikka nurmikentälle ja jos kukkoilee niin kaulapannasta kiinni ja pyörität sitä maassa niin kauan kun se rupeaa olemaan kukkoilematta niin kyllä se koira rupeaa sinua kunnioittamann. Kerrot tyttöystävällesi että tämä koira haitta parisuhdetta ja häiritsee yhteistä aikaa ja kerrot että seksiäkin saisi olla enemmän niin eiköhän tyttöystäväsi ala miettimään tai sitten sille on koira tärkämpi kun oma poikaystävä. Onnea yritykselle.

  • Koiranvirka

   Tuossa aikasemmissa postauksissani kerroin,että naisystäväni muutti pois. No ajoin pois ja poliisin avustuksella selvisin tilanteesta ehjin nahoin loppuvaiheessa. Oli kuulemma enään varmasti tunneista kiinni, ettei koira käynyt päälle kunnolla. Lukekaa ihmeessä. Takaan, että seuraavalla tyttöystävällä, jos tulee olemaan, ei ole ikinä koiraa. Ei varsinkaan mitään villipetoa joka sotkee avo- tai avioliiton.

   • Ymmärrän hyvin tilanteesi. Koira sitoo aika paljon ihmistä, ei voi mennä ja tulla, aina ajateltava koiraa, kuinka se pärjää. Tuollainen joka on mustasukkainen emännästään, sen kanssa tulee noita vaikeuksia.

    Harmi kun ette päässeet sopuun asiasta, ja molemmat joutuivat lähtemän, (Tyttö teki sen valinnan).

    Hyvää kesää joka tapauksessa :))))))


   • hyvä,mä ainaski pistäsin rakin pannuun ja söisin.


   • NO NYT TAISTO OHI

    TSEMMPIÄ SINULLE, NÄIN ON PARAS!


   • koirallinen.

    Kyllä sinäkin varmasti koiran kanssa toimeen tulisit ja oppisit pitämään, mutta nyt oli rotu ja kumppani aika pielessä. Älä siis turhaan ala koirallisia naisia välttelemään :)


   • riina23

    Älä lyttää kaikkia koiraihmisiä ja rotuja. Kaikki on niin erilaisia!
    Ymmärrän sinua ja tilanteesi, mitä muuta olisit voinut tehdä? Et mitään!
    Meillä on aika iso koira, mutta tietää kyllä rajansa! Rakastaa lapsia ja pitää muutenkin kaikista jotka meillä tulee käymään! Ei ole ikinä edes yrittänyt isotella kun on selkeät säännöt!
    Jos joku tulee käymään, häntä heiluen menee ovelle, mutta ei hauku. Sellainen tilanne jos tulee, että joku käy oikeasti käsiksi minuun niin sitte kyllä puolustaa. Ei tarkoita sitä, etteikö huoneeseen voisi mennä, laittaa oven kiinni ja jättää koiraa ulkopuolelle!
    Mutta ei tietenkään toinen vain voi hankkia koiraa puhumatta siitä! Jos koiran ottaa se pitää myös hoitaa! Eikä se saa isotella samassa taloudessa asuville!


  • että...

   lauseesi "Jotenkin tuntuu etten mahdu rakin kanssa saman katon alle". Sinähän olet jo oivaltanut asian!!

   Mitä vielä itket?? Kerää ny hyvä miekkonen kamas ja häivy! Kyse näyttää olevan tyttöystäväsi ja koiran `rakkaudesta` ja ellet siihen sopeudu, ULOS!

   Niitäkin naikkosia löytyy, jotka ei tykkää rakkaista karvakasoista (koirista) vaan haluu nyysätä sun napanöyhtäs kanssa.

   • yhnik

    Asunto on kyseisen herran ja hän ajoi hullun avovaimonsa korineen ulos. Onnittelut hänelle hyvästä ratkaisusta!


  • Miksi muuten roikkua tuollaisessa suhteessa jossa omat intressisi eivät paina toiselle yhtikäs mitään? Olet tehnyt virheen kun olet antanut tilanteen luisua tuohon pisteeseen. Vaan kukapa meistä erehtymätön olisi, paitsi kaikkitietäjät omasta mielestään.

   Muijasi ei ole ansainnut sinulta pitkämielisyyttä. Anna hänelle tehtäväksi tehdä valinta: koira kuriin tai koira mäkeen eli koira tai sinä. Anna päätökselle lyhyt, selkeä ja ehdoton aikaraja. Muuten suhde lähtee ihan käsistä ja muuttuu täten arvottomaksi.

   Sinne koulutukseen pitäisi mennä kaikki te kolme: sinä, muijasi ja koira. Koulutuksen aiheeksi tietysti koirakuri eikä mitään karvojennyppimistä yms. toisarvoista. Koiran kasvatuksessa kuri on aina tärkeysjärjestyksessä se ykkönen, varsinkin kun on kyse isosta koirasta.

   Marssijärjestys on seuraava: ensin muija kuriin, sitten vasta on koiran vuoro.

   • koirallinen...

    Siellä joku lässyn lässyn "mies" ei sitten osannut ottaa herruutta koiralta ja vikisee nurkissa. Tyttöystäväsi voisi heittää sut pellolle ja ottaa itselleen MIEHEN eikä asua hiiren kanssa. Mulla on aina ollut koira ja en ole edes seurustellut miehen kanssa joka ei pidä koirista.


   • purulelut
    koirallinen... kirjoitti:

    Siellä joku lässyn lässyn "mies" ei sitten osannut ottaa herruutta koiralta ja vikisee nurkissa. Tyttöystäväsi voisi heittää sut pellolle ja ottaa itselleen MIEHEN eikä asua hiiren kanssa. Mulla on aina ollut koira ja en ole edes seurustellut miehen kanssa joka ei pidä koirista.

    et seurustele nytkään :D


  • sillon toine mies

  • lapset

   ovat parisuhteen tappajia. :-|

  • Löy

   Löy sitä koiraa kuonoon hyvin niin khyl se huomaa kuka tääl hallitsee mul on kans koira ja jos se luulee et hän on isäntä talos niin otan niska villoista kiinni ja jos ei viel sen jälkeen tottele niin kunnon näppäsy kuonoon niin khyl tottelee koska se on sen arka kohta ja se tietää et oon kummiskin hyvä sil

  • Ojennusta

   ..ei niinkään este.

   Kuulostaa pahasti siltä, että koira ei tiedä kuka se isänstä oikeasti on. Jokatapauksessa koiranne pitää palauttaa maantasalle nokkimisjärjestyksessä.

   Koiralle on helppo opettaa paikkansa yksinkertaisilla konsteilla esim..
   - Ovesta kulkeminen ihmiset ensin ja koira viimeisenä, jos yrittää luikahtaa, niin niskasta pihalle, kun malttaa odottaa vuoroaan niin sitten on ok.
   - Annat ruoan, mutta saa vasta luvalla aloittaa syönnin, eli ruoasta ei murista.
   - Oma "lepopaikka" koiralle, jonne voit koirasi komentaa ja siellä on pysyttävä, kun käsky käy.
   - Sohville ja tuolille hyppisen kieltäminen vain "pomot" istuu sohvalla. Jos koira pakkauttuu sohvalle, niskasta alas ja komento omalle paikalleen.
   - "Valtataistelussa" joutuu ehkä käyttämään vähän rajumpia otteita, mutta tuolloin on tehtävä kerralla selväksi kuka määrää. Itse olen huomannut parhaimmaksi tavaksi koiran selätyksen ja otan purenta otteen hampaillani kaulan alueelta niin kauan, että se antautuu (muuttuu ihan veltoksi). Näin emokin tekee pennuilleen... Tärkeintä on, ettei luovuta otettaan vaikka koira vinkuisi ja huutaisi, sillä tuossa vaiheessa irtipäästäminen on koiralle voitto.

   • purulelut

    Mielestäni on turha tänne enää kirjoitella mitään koirienkoulutus-vinkkejä, edes keskustelun alkupuolellakaan. Tärkein pointti tässä keskustelussa on mielestäni se, että nainen hankki koiran keskustelematta miehen kanssa. Miksi miehelle täytyy sitten antaa koirankasvatusvinkkejä, jos hän ei ole missään vaiheessa halunnut koiraa? Miksi miehellä pitäisi olla velvollisuus kasvattaa koiraa, jos koiran hankinnasta ei ole yhdessä päätetty? Mutta kuten ketjusta jo ilmi kävi, suhde on valitettavasti nyt ohi. Näin ulkopuolisena on helppo todeta, että parempi niin. Mies säilyi puremitta, ja mikäli suhde oli tuolla tasolla, että nainen teki päätöksiä yhteisen elämän suhteen yksin, oli varmaan parempi, että suhde päättyi.


  • Mullämössöt..

   Eihän teillä reppanoilla oo ees tallia tms. mihin elukan laittais esm yöksi.. Se elkukka voi PILAA PARI -kome.kin Suhdetta..

  • Tarvitsee isännän.

   Dobermannin kanssa ei ole leikkimistä. Koska rotu vaatii ehdotonta koulutusta, kotona sääntöjä, kuria, johdonmukaisuutta, lisäksi tarvitsee liikuntaa paljon.
   Koiraa ei ole hyvä teljetä huoneeseen, siitä tulee noin vihainen ja vaarallinen.
   Sinun on parasta puhua, tämä koira asia selväksi tyttöystäväsi kanssa.
   Ja koira on vietävä koulutukseen, jossa olet mukana.

  • Hullu yhdistelmä

   Siis akoilla on joku on ja off nappi otsassa... ihan samanlaisia kokemuksia. Harrastus pitää viedä äärimmäisyyksiin. Ainaista tappelua sijoituspaikasta lomille lähtiessä. Ei uskottu ennenkuin se tosiaan kävi kiinni lapseen. No maksumiestä ei minusta tullut ja akankin heitin pihalle kun ei ymmärrä järkipuhetta.

   Eipä ole koiraämmät sielä listojen kärjessä. Ravintolassa olen monelle sanonu stopin. Kerran Kotkassa läksin yhden kissanomistajan matkaan. Opettaja oikein oli, ja hyi hemmetti miten kissan kuselle haisi koko kämppä. Pakko lähtee meneen samantien. Pässejä kaikki elukan omistajat.

   • purulelut

    "Eläimellisten" naisten kanssa ei kannata ryhtyä suhteeseen: se oma farmi kun menee aina miehen edelle parisuhteessa. Oli kyseessä sitten käpylehmä, koira taikka vaikka hamsteri :D


   • .kaisaleena.
    purulelut kirjoitti:

    "Eläimellisten" naisten kanssa ei kannata ryhtyä suhteeseen: se oma farmi kun menee aina miehen edelle parisuhteessa. Oli kyseessä sitten käpylehmä, koira taikka vaikka hamsteri :D

    Näitä ei vaihda kalsareita, autoa ja turun sinappia. Paska housussa tutisee jonku koiran vuoksi. Naiset vaihtoon, voi jee.


   • purulelut
    .kaisaleena. kirjoitti:

    Näitä ei vaihda kalsareita, autoa ja turun sinappia. Paska housussa tutisee jonku koiran vuoksi. Naiset vaihtoon, voi jee.

    Kyllä se paska kieltämättä alkaa tutisemaan "jonku koiran" takia, kun kyseessä dobermanni :D


   • miehetkin

    Eikä kyllä vain naisilla! Miehen koiraharrastus voi yhtäläillä mennä liian pitkälle, kun koiralla on paikka miehen vieressä mutta vaimolla ei, koska koira tuli ennen vaimoa taloon!


   • .kaisaleena. kirjoitti:

    Näitä ei vaihda kalsareita, autoa ja turun sinappia. Paska housussa tutisee jonku koiran vuoksi. Naiset vaihtoon, voi jee.

    meininkiä, niin mikä tahansa sotkee parisuhteen! kaikki rupee ärsyttään, kun ei yhteistä säveltä löydy. pitää rehellisesti kertoa heti suhteen alussa mieliteoistaan ja sit toisaalta rakastamansa ihmisen tekosiin löytyy varmaan ymmärrystä. kaks kertaa eronneena voin sanoa, et patenttiratkaisua ei ole;)


   • Siis mllä logiikalla
    .kaisaleena. kirjoitti:

    Näitä ei vaihda kalsareita, autoa ja turun sinappia. Paska housussa tutisee jonku koiran vuoksi. Naiset vaihtoon, voi jee.

    Miten ovat koira, kalsarit ja auto verrannollisia. Ei taida hissi akoilla oikeen kulkee ylöspäin tänään.


   • verto
    purulelut kirjoitti:

    "Eläimellisten" naisten kanssa ei kannata ryhtyä suhteeseen: se oma farmi kun menee aina miehen edelle parisuhteessa. Oli kyseessä sitten käpylehmä, koira taikka vaikka hamsteri :D

    Joo ei kiitos elukanomistajia mullekaan enää. Paras oli kun nainen sanoi iltaisin koiralleen että rakastaa sitä, mutta minulle ei mitään vaikka seisoin vieressä.


  • mies23v

   itse tapailin erästä naista kolme kuukautta, ja aina, kun kävin hänen luonaan, hän unohti minut ja keskittyi näyttelyitä voittaneen koiransa hoivaamiseen ja sen kanssa leikkimiseen ja pusutteluun, tietenkin. Silti nainen jätti miehensä takiani, pyysi minua päivästä toiseen aina treffeille ja milloin mihinkin, tykkäsi seurastani.

   Mutta jos hänen koiransa oli hänen seurassaan, niin se vei kyllä voiton minusta. Saattoi hyvässä tapauksessa huomata minut heillä ollessamme, jos koira viisailla aivoillaan päätti lähteä hänen sylistään ja kipaisi vaikka toiseen huoneeseen. Lopulta kyllästyin moiseen pelleilyyn ja sanoin hyvästit kyseiselle naiselle. Olihan siinä muutakin, mutta siis lyhyesti sanottuna hänen huonot ominaisuutensa veivät hyvistä voiton.

   Jos haluat jatkaa suhdettanne, niin ehdotan, että menisitte sinne koirakouluun, niin kuin tässä joku / jotkut aiemmin ehdottivat. Näin ulkopuolisen miehen näkökulmasta katsottuna olisi myös looginen ratkaisu, että löisit kovan kovaa vastaan ja sanoisit, että se on joko tai: sinä tai kirppukasa. Kuinka vähän hän välittää mielipiteistäsi? Ei sinun jumalauta tarvitse tuollaista katsella! Maailma on täynnä sellaisia naisia, jotka miehen rakkautta ja huolenpitoa vastaan kuuntelevat, kunnioittavat ja rakastavat miestään sellaisena kuin hän on, esittävät kohtuullisia vaatimuksia, eivätkä sooloile tuolla tavalla.

  • mies23v

   itse tapailin erästä naista kolme kuukautta, ja aina, kun kävin hänen luonaan, hän unohti minut ja keskittyi näyttelyitä voittaneen koiransa hoivaamiseen ja sen kanssa leikkimiseen ja pusutteluun, tietenkin. Silti nainen jätti miehensä takiani, pyysi minua päivästä toiseen aina treffeille ja milloin mihinkin, tykkäsi seurastani.

   Mutta jos hänen koiransa oli hänen seurassaan, niin se vei kyllä voiton minusta. Saattoi hyvässä tapauksessa huomata minut heillä ollessamme, jos koira viisailla aivoillaan päätti lähteä hänen sylistään ja kipaisi vaikka toiseen huoneeseen. Lopulta kyllästyin moiseen pelleilyyn ja sanoin hyvästit kyseiselle naiselle. Olihan siinä muutakin, mutta siis lyhyesti sanottuna hänen huonot ominaisuutensa veivät hyvistä voiton.

   Jos haluat jatkaa suhdettanne, niin ehdotan, että menisitte sinne koirakouluun, niin kuin tässä joku / jotkut aiemmin ehdottivat. Näin ulkopuolisen miehen näkökulmasta katsottuna olisi myös looginen ratkaisu, että löisit kovan kovaa vastaan ja sanoisit, että se on joko tai: sinä tai kirppukasa. Kuinka vähän hän välittää mielipiteistäsi? Ei sinun jumalauta tarvitse tuollaista katsella! Maailma on täynnä sellaisia naisia, jotka miehen rakkautta ja huolenpitoa vastaan kuuntelevat, kunnioittavat ja rakastavat miestään sellaisena kuin hän on, esittävät kohtuullisia vaatimuksia, eivätkä sooloile tuolla tavalla.

   • pattiin

    luuserit, jotka ottavat palveluskäyttöön jalostettuja koiria täysin vailla kykyjä ja ymmärrystä niiden pitämisestä.

    Ei tässä koirakoulua tarvita. Ihmiskouluun teidän pitäisi mennä, sellaiseen jossa kerrotaan miten koirien kanssa ollaan.

    Vaihtoehtona on, että luovutte dobermannista ja otatte fifin. Mieluiten sellaisen täytetyn.


  • en viitsis

   Elää tuollaisessa tilanteessa. Molemmat ulos. Ei näytä hyvältä tulevaisuus muutenkaan tossun alla. Hanki parempi elämä.

  • itte oon koiraihminen ja eläin rakas mut toi menee jo munkin hilseenyli kyllä toisenkin mielipide elimen hankintaan tarvitaan ja jos koiralla on tuollaisia oireita jo pentuna niin siittä ei hyvä seuraa.. laita eukko vaihtoon tai koira pois. mutta on kolmaskin ratkasu tee koiralle selväksi kuka on talossa pomo ja akalle kans. oot lauman alimmainen ihan selvästi ja koirakin on huomannut sen.. ei pahalla.

  • mivvi

   Ongelmasi on tämä,vaikka ette asiasta keskustelleet,eli otatteko koiran vai ette...etkä sitä ilmeisesti ole halunnut niin sinun olisi ihan pennusta asti pitänyt olla koiran joka päiväsessä elämässä mukana. Näin koira olisi oppinut kunnioittamaan myös sinua eikä pelkästeen naisystävääsi.

   Tuohon tilanteesseesi ei auta se että lukitset koiran aina johonkin huoneeseen kun hän alkaa tehdä tuhojaan,sinun täytyy osoittaa koiralle että sinä olet se joka määrää talossa silloin kun olette kaksin.

   Ongelmana tietysti voi ilmetä sitä että koiranne on jo päättänyt että sinä olet laumassa alempiarvoisempi kuin hän. Mutta tarvitset vain aikaa koiran kanssa ja pitkää pinnaa että voit sitten elää myös tyttöystäväsi kanssa sitä elämää mitä teillä on ollut.

   Minä en suosittelisi sanomaan tyttöystävällesi että koiran täytyy lähteä sillä todennäköisesti myös tytysi lähtee,ja jos oikeasti häntä rakastat niin tuskin sitä haluat.

   Koira murisee sinulle siksi että haluaa näyttää sinulle että on ylempänä laumassa kuin sinä,siitä ei kannata välittää (minä en välittäisi) sinun täytyy vain osoittaa koiralle että sinä olet johtaja teistä kahdesta (sinusta ja koirasta). ja koska koira on vielä noin nuori niin kyllä hän sen vielä oppii...

   Meillä käytetään suihkupulloa jos koira tekee jotain tuhoja eikä usko EI sanaa..se on toiminut hyvin. (kolme kertaa sanotaan EI jos ei usko niin suihkastaan vettä naamalle)

   Koitappa pärjätä :)

   • SIKIÄÄÄÄ???

    """Ongelmasi on tämä,vaikka ette asiasta keskustelleet,eli otatteko koiran vai ette...etkä sitä ilmeisesti ole halunnut niin sinun olisi ihan pennusta asti pitänyt olla koiran joka päiväsessä elämässä mukana. Näin koira olisi oppinut kunnioittamaan myös sinua eikä pelkästeen naisystävääsi"""

    VITTU OLET LAHOPÄÄ! EI KOIRAA KUKAAN TERVEJÄRKINEN SUHTEESSA ELÄVÄ OTA ILMAN TOISEN SUOSTUMUSTA, JOS VÄHÄÄNKÄÄN VÄLITTÄÄ TOISESTA!!! KÄYTKÖ VÄHÄN HITAALLA! LUITKO TARINAA..SIINÄ NIMENOMAAN KERROTAAN ETTÄ KOIRA OLI ERÄÄNÄ PÄIVÄNÄ ILMESTYNYT TALOON..KOLME VUOTTA HE OLIVAT YHESSÄ..NOPEELLA LASKUOPILLA PUOLITOISTA VUOTTA OLIVAT OLLEET ENNENKUIN TYTTÖYSTÄVÄ OLI PÄÄTTÄNYT ETTÄ KOIRA TULEE TALOON (KYSYMÄTTÄ MIEHELTÄ MITÄÄN)!..JOTEN EIKÖ SILLOIN MOLEMMAT "PERHEESEEN" KUULUVAT OLE KOIRAN YHTÄPITKÄÄN TUNTENEET!!!

    """"Tuohon tilanteesseesi ei auta se että lukitset koiran aina johonkin huoneeseen kun hän alkaa tehdä tuhojaan,sinun täytyy osoittaa koiralle että sinä olet se joka määrää talossa silloin kun olette kaksin.""""

    IHAN OIKEIN TOIMI,JOS KOIRA KÄYTTÄYTYY NOIN, KOIRA ULOS NIIN KAUAKS AIKAA KUNNES EMÄNTÄ TULEE KOTIA, PAKKAA VAAN EMÄNNÄN TAVARAT VALMIIKS JA HEITTÄÄ VAAN PERÄSSÄ ULOS!

    ""Ongelmana tietysti voi ilmetä sitä että koiranne on jo päättänyt että sinä olet laumassa alempiarvoisempi kuin hän. Mutta tarvitset vain aikaa koiran kanssa ja pitkää pinnaa että voit sitten elää myös tyttöystäväsi kanssa sitä elämää mitä teillä on ollut."""

    ÄIJÄ KÄSITTÄÄKSENI ODOTTI JO PUOLTOISTA VUOTTA, KAUANKO SEN SINUN MIELESTÄSI PITÄIS ODOTTAA,HÄH??? VITUN TALIAIVO!

    """"Minä en suosittelisi sanomaan tyttöystävällesi että koiran täytyy lähteä sillä todennäköisesti myös tytysi lähtee,ja jos oikeasti häntä rakastat niin tuskin sitä haluat.""""

    JOS MUIJA PISTÄÄ KOIRAN MIEHEN EDELLE JA KÄYTTÄYTYY KUIN JÄLKEEN JÄÄNYT LAPSI NIIN PIHALLE VAAN,EI SE OLE SUN RAKKAUTESI ARVOINEN!!!

    """""""Koira murisee sinulle siksi että haluaa näyttää sinulle että on ylempänä laumassa kuin sinä,siitä ei kannata välittää (minä en välittäisi) sinun täytyy vain osoittaa koiralle että sinä olet johtaja teistä kahdesta (sinusta ja koirasta). ja koska koira on vielä noin nuori niin kyllä hän sen vielä oppii...""""

    VOI JUMALAUTA, EI SULLAKAAN KAIKKI OO YLÄKERRASSA JÄRJESTYKSESSÄ!!!
    AI EI SIITÄ KANNATA VÄLITTÄÄ TÄN ÄIJÄN JOS KOIRA VAAN MURISEE JA NÄYTTÄÄ HAMPAITAAN,EIKÄ SAA LIIKKUA OMASSA KOTONAAN NIINKUIN HALUAA, EI HELVETTI PUOLTOISTA VUOTTA JOS TOI SITÄ JO KESTI NIIN TÄYTYY NOSTAA HATTUA,HÄIRIINTYNEESTÄ KOIRASTAHAN TÄSSÄ OLI KYSE,EI SIIHEN AUTA ODOTTELUT TAI KOULUTTELUT!

    """"Meillä käytetään suihkupulloa jos koira tekee jotain tuhoja eikä usko EI sanaa..se on toiminut hyvin. (kolme kertaa sanotaan EI jos ei usko niin suihkastaan vettä naamalle)""""

    ONKO TEILLÄ DOOBERMANNI????? LUULETKO ETTÄ ISO RAIVOTAUTINEN PISKI TYKKÄÄ HYVÄÄ JOS ÄIJÄ MENEE JONKU VESIPULLON KANSSA SOHII SEN NAAMALLE,,HÄH?????

    """Koitappa pärjätä :)""""

    MÄ LUULEN ET TÄMÄ KIRJOTUKSEN KAVERI PÄRJÄÄ HUOMATTAVASTI PAREMMIN TÄSSÄ ELÄMÄSSÄ KUIN SINÄ!!!

    OOT VARMASTI JOKU PIKKU TSIHUA HUAN OMISTAJA JOLLA EI HISSI IHAN YLÖS ASTI AINA MEE!


   • -hannes-
    SIKIÄÄÄÄ??? kirjoitti:

    """Ongelmasi on tämä,vaikka ette asiasta keskustelleet,eli otatteko koiran vai ette...etkä sitä ilmeisesti ole halunnut niin sinun olisi ihan pennusta asti pitänyt olla koiran joka päiväsessä elämässä mukana. Näin koira olisi oppinut kunnioittamaan myös sinua eikä pelkästeen naisystävääsi"""

    VITTU OLET LAHOPÄÄ! EI KOIRAA KUKAAN TERVEJÄRKINEN SUHTEESSA ELÄVÄ OTA ILMAN TOISEN SUOSTUMUSTA, JOS VÄHÄÄNKÄÄN VÄLITTÄÄ TOISESTA!!! KÄYTKÖ VÄHÄN HITAALLA! LUITKO TARINAA..SIINÄ NIMENOMAAN KERROTAAN ETTÄ KOIRA OLI ERÄÄNÄ PÄIVÄNÄ ILMESTYNYT TALOON..KOLME VUOTTA HE OLIVAT YHESSÄ..NOPEELLA LASKUOPILLA PUOLITOISTA VUOTTA OLIVAT OLLEET ENNENKUIN TYTTÖYSTÄVÄ OLI PÄÄTTÄNYT ETTÄ KOIRA TULEE TALOON (KYSYMÄTTÄ MIEHELTÄ MITÄÄN)!..JOTEN EIKÖ SILLOIN MOLEMMAT "PERHEESEEN" KUULUVAT OLE KOIRAN YHTÄPITKÄÄN TUNTENEET!!!

    """"Tuohon tilanteesseesi ei auta se että lukitset koiran aina johonkin huoneeseen kun hän alkaa tehdä tuhojaan,sinun täytyy osoittaa koiralle että sinä olet se joka määrää talossa silloin kun olette kaksin.""""

    IHAN OIKEIN TOIMI,JOS KOIRA KÄYTTÄYTYY NOIN, KOIRA ULOS NIIN KAUAKS AIKAA KUNNES EMÄNTÄ TULEE KOTIA, PAKKAA VAAN EMÄNNÄN TAVARAT VALMIIKS JA HEITTÄÄ VAAN PERÄSSÄ ULOS!

    ""Ongelmana tietysti voi ilmetä sitä että koiranne on jo päättänyt että sinä olet laumassa alempiarvoisempi kuin hän. Mutta tarvitset vain aikaa koiran kanssa ja pitkää pinnaa että voit sitten elää myös tyttöystäväsi kanssa sitä elämää mitä teillä on ollut."""

    ÄIJÄ KÄSITTÄÄKSENI ODOTTI JO PUOLTOISTA VUOTTA, KAUANKO SEN SINUN MIELESTÄSI PITÄIS ODOTTAA,HÄH??? VITUN TALIAIVO!

    """"Minä en suosittelisi sanomaan tyttöystävällesi että koiran täytyy lähteä sillä todennäköisesti myös tytysi lähtee,ja jos oikeasti häntä rakastat niin tuskin sitä haluat.""""

    JOS MUIJA PISTÄÄ KOIRAN MIEHEN EDELLE JA KÄYTTÄYTYY KUIN JÄLKEEN JÄÄNYT LAPSI NIIN PIHALLE VAAN,EI SE OLE SUN RAKKAUTESI ARVOINEN!!!

    """""""Koira murisee sinulle siksi että haluaa näyttää sinulle että on ylempänä laumassa kuin sinä,siitä ei kannata välittää (minä en välittäisi) sinun täytyy vain osoittaa koiralle että sinä olet johtaja teistä kahdesta (sinusta ja koirasta). ja koska koira on vielä noin nuori niin kyllä hän sen vielä oppii...""""

    VOI JUMALAUTA, EI SULLAKAAN KAIKKI OO YLÄKERRASSA JÄRJESTYKSESSÄ!!!
    AI EI SIITÄ KANNATA VÄLITTÄÄ TÄN ÄIJÄN JOS KOIRA VAAN MURISEE JA NÄYTTÄÄ HAMPAITAAN,EIKÄ SAA LIIKKUA OMASSA KOTONAAN NIINKUIN HALUAA, EI HELVETTI PUOLTOISTA VUOTTA JOS TOI SITÄ JO KESTI NIIN TÄYTYY NOSTAA HATTUA,HÄIRIINTYNEESTÄ KOIRASTAHAN TÄSSÄ OLI KYSE,EI SIIHEN AUTA ODOTTELUT TAI KOULUTTELUT!

    """"Meillä käytetään suihkupulloa jos koira tekee jotain tuhoja eikä usko EI sanaa..se on toiminut hyvin. (kolme kertaa sanotaan EI jos ei usko niin suihkastaan vettä naamalle)""""

    ONKO TEILLÄ DOOBERMANNI????? LUULETKO ETTÄ ISO RAIVOTAUTINEN PISKI TYKKÄÄ HYVÄÄ JOS ÄIJÄ MENEE JONKU VESIPULLON KANSSA SOHII SEN NAAMALLE,,HÄH?????

    """Koitappa pärjätä :)""""

    MÄ LUULEN ET TÄMÄ KIRJOTUKSEN KAVERI PÄRJÄÄ HUOMATTAVASTI PAREMMIN TÄSSÄ ELÄMÄSSÄ KUIN SINÄ!!!

    OOT VARMASTI JOKU PIKKU TSIHUA HUAN OMISTAJA JOLLA EI HISSI IHAN YLÖS ASTI AINA MEE!

    Eipä auta koiralle mikään suihkupullo tms. JOS se on vielä jo aivan hyökkäämäisillään jo. Idioottimaisia ehdotuksia. Menis kokeileen vaan suikuttelua, saattaa olla kättä lyhempänä pian.


  • TARINASEPPO

   VÄHÄN HAISKAHTAA JONKUN MIELIKUVITUKSEN TUOTTEELTA KOKO TÄMÄ TARINA, TAI AINAKIN HYVIN VÄRITETYLTÄ!

   MITEN KERKEET VÄLILLÄ SOITTAA POLIISIT PAIKALLE, VÄLILLÄ KUUNTELEE NALKUTTAVAA TYTTÖYSTÄVÄÄ, VÄLILLÄ NALKUTTAVAA KAVERIA..KUITENKIN KOKO AJAN KIRJOTTAA TÄNNE(LÄPPÄRI SYLISSÄ KOKOAJAN??) JA TÖISSÄ OLEMAAN (OMIEN SANOJESI MUKAAN). EI KUULOSTA KOVIN USKOTTAVALTA ETTÄ PUOLTOISTA VUOTTA KUUNTELIT NALKUTUSTA SIT PARISSA PÄIVÄSSÄ KIRJOTAT TÄNNE KUINKA EROATTE NÄISSÄ PARISSA PÄIVÄSSÄ! HEI HALOO! PERUS SUOLI24 KESKUSTELUA!

   MUTTA ASIAHAN ON MIELENKIINTONEN, KOSKA VARMASTI TÄLLÄSIÄ YLI ELÄINRAKKAITA NAISIA ON (EHKÄ MYÖS MIEHIÄ!)

   MUTTA TÄLLÄSEN TARINAN TAPAUKSESSA, OIKEESTI HEI.. EI MUIJALLA VOI OLLA KAIKKI KOHDALLAAN YLÄPÄÄSSÄ! JOS JOKU IHMINEN LAITTAA LEMMIKKINSÄ MIEHENSÄ EDELLE NIIN EIHÄN SE SILLOIN VÄLITÄ MIEHESTÄ PASKAN VERTAA!!! PIHALLE VAAN JA ÄKKIÄ!!!

   KUULOSTAA IHAN USKOMATTOMALTA, KOIRA HANKITAAN ILMAN KYSYMÄTTÄ "MIEHELTÄ JONKA TALO LOPPUJEN LOPUKSI OIKEASTI ON"

   KOIRA SÄNGYSSÄ...SIIS MIEHEN JA NAISEN VÄLISSÄ..TAI YLIPÄÄTÄÄN SÄNGYSSÄ.. EI MUUTA KUN PIHALLE VAAN!!!!

   JOS ELÄMÄ ON YHTÄ KOIRAA VAAN..EI MUUTA KUN PIHALLE VAAN..NEUVO SUKSIKOON VITTUUN KOIRANSA KANSSA HARRASTAMAAN JA ELÄMÄÄN MUITA ARKISIA ELÄMÄN ASKAREITAAN JOITA PARISUHTEESSA NORMAALIT IHMISET TEKEVÄT!!!

   HÄIRIINTYNYTTÄ ,EI VOI MUUTA SANOO,PIHALLE VAAN!

   KYLLÄ NYT MIEHESSÄ MUNAA PITÄÄ SEN VERRAN OLLA ETTÄ PISTÄÄ ASIAT TÄRKEYSJÄRJESTYKSEEN JOS VÄHÄÄKÄÄN MIEHELLÄ YLÄPÄÄSSÄ MIKÄÄN TOIMII!

   KAMAT KANTOON.COM SINNE NE LUMPUT MENNEET ON!!!

   • omenapäärynä

    "MITEN KERKEET VÄLILLÄ SOITTAA POLIISIT PAIKALLE, VÄLILLÄ KUUNTELEE NALKUTTAVAA TYTTÖYSTÄVÄÄ, VÄLILLÄ NALKUTTAVAA KAVERIA..KUITENKIN KOKO AJAN KIRJOTTAA TÄNNE(LÄPPÄRI SYLISSÄ KOKOAJAN??)"

    ensinnäkin ota se vitun caps lock pois päältä nii näyttää asiallisemmalta,
    toiseksi jos olet YHTÄÄN lukenut tapahtumia niin kyseinen tyttöystävä on ollut TÖISSÄ sillä välin kun tänne on kirjoittanut jne.


   • mieltä

    Tuleeko poliisit poikkeamaan "kahville" sivareissa koska olivat kuulleet tapauksesta päämajassa? Juoruaako poliisit kaikki asiat kahvipöytänsä äärellä, että varmasti kaikki huolestuneet virkamiehet voivat tulla vapaa-ajalla pitämään kädestä kiinni? Olisiko koira oikeasti selvinnyt jatkamaan lähtöä/muuttoa emännän kanssa jos oikeasti olisi alkanut olemaan agressiivinen poliiseille?

    I think not.


   • mauser
    omenapäärynä kirjoitti:

    "MITEN KERKEET VÄLILLÄ SOITTAA POLIISIT PAIKALLE, VÄLILLÄ KUUNTELEE NALKUTTAVAA TYTTÖYSTÄVÄÄ, VÄLILLÄ NALKUTTAVAA KAVERIA..KUITENKIN KOKO AJAN KIRJOTTAA TÄNNE(LÄPPÄRI SYLISSÄ KOKOAJAN??)"

    ensinnäkin ota se vitun caps lock pois päältä nii näyttää asiallisemmalta,
    toiseksi jos olet YHTÄÄN lukenut tapahtumia niin kyseinen tyttöystävä on ollut TÖISSÄ sillä välin kun tänne on kirjoittanut jne.

    "jos olet YHTÄÄN lukenut tapahtumia niin kyseinen tyttöystävä on ollut TÖISSÄ sillä välin kun tänne on kirjoittanut jne."

    öööh... eikö se jätkä ole tätä tarinaa leiponut meille? Vai oliko kyseessä huano soome? Tuo sivulause vaan viittaisi siihen, että tyttöystävä tänne kirjoittaa ollessaan töissä.


  • boobeli

   Ongelmasi on tämä,vaikka ette asiasta keskustelleet,eli otatteko koiran vai ette...etkä sitä ilmeisesti ole halunnut niin sinun olisi ihan pennusta asti pitänyt olla koiran joka päiväsessä elämässä mukana. Näin koira olisi oppinut kunnioittamaan myös sinua eikä pelkästeen naisystävääsi.

   Tuohon tilanteesseesi ei auta se että lukitset koiran aina johonkin huoneeseen kun hän alkaa tehdä tuhojaan,sinun täytyy osoittaa koiralle että sinä olet se joka määrää talossa silloin kun olette kaksin.

   Ongelmana tietysti voi ilmetä sitä että koiranne on jo päättänyt että sinä olet laumassa alempiarvoisempi kuin hän. Mutta tarvitset vain aikaa koiran kanssa ja pitkää pinnaa että voit sitten elää myös tyttöystäväsi kanssa sitä elämää mitä teillä on ollut.

   Minä en suosittelisi sanomaan tyttöystävällesi että koiran täytyy lähteä sillä todennäköisesti myös tytysi lähtee,ja jos oikeasti häntä rakastat niin tuskin sitä haluat.

   Koira murisee sinulle siksi että haluaa näyttää sinulle että on ylempänä laumassa kuin sinä,siitä ei kannata välittää (minä en välittäisi) sinun täytyy vain osoittaa koiralle että sinä olet johtaja teistä kahdesta (sinusta ja koirasta). ja koska koira on vielä noin nuori niin kyllä hän sen vielä oppii...

   Meillä käytetään suihkupulloa jos koira tekee jotain tuhoja eikä usko EI sanaa..se on toiminut hyvin. (kolme kertaa sanotaan EI jos ei usko niin suihkastaan vettä naamalle)

   Koitappa pärjätä :)

   • !!!!!

    """Ongelmasi on tämä,vaikka ette asiasta keskustelleet,eli otatteko koiran vai ette...etkä sitä ilmeisesti ole halunnut niin sinun olisi ihan pennusta asti pitänyt olla koiran joka päiväsessä elämässä mukana. Näin koira olisi oppinut kunnioittamaan myös sinua eikä pelkästeen naisystävääsi"""

    VITTU OLET LAHOPÄÄ! EI KOIRAA KUKAAN TERVEJÄRKINEN SUHTEESSA ELÄVÄ OTA ILMAN TOISEN SUOSTUMUSTA, JOS VÄHÄÄNKÄÄN VÄLITTÄÄ TOISESTA!!! KÄYTKÖ VÄHÄN HITAALLA! LUITKO TARINAA..SIINÄ NIMENOMAAN KERROTAAN ETTÄ KOIRA OLI ERÄÄNÄ PÄIVÄNÄ ILMESTYNYT TALOON..KOLME VUOTTA HE OLIVAT YHESSÄ..NOPEELLA LASKUOPILLA PUOLITOISTA VUOTTA OLIVAT OLLEET ENNENKUIN TYTTÖYSTÄVÄ OLI PÄÄTTÄNYT ETTÄ KOIRA TULEE TALOON (KYSYMÄTTÄ MIEHELTÄ MITÄÄN)!..JOTEN EIKÖ SILLOIN MOLEMMAT "PERHEESEEN" KUULUVAT OLE KOIRAN YHTÄPITKÄÄN TUNTENEET!!!

    """"Tuohon tilanteesseesi ei auta se että lukitset koiran aina johonkin huoneeseen kun hän alkaa tehdä tuhojaan,sinun täytyy osoittaa koiralle että sinä olet se joka määrää talossa silloin kun olette kaksin.""""

    IHAN OIKEIN TOIMI,JOS KOIRA KÄYTTÄYTYY NOIN, KOIRA ULOS NIIN KAUAKS AIKAA KUNNES EMÄNTÄ TULEE KOTIA, PAKKAA VAAN EMÄNNÄN TAVARAT VALMIIKS JA HEITTÄÄ VAAN PERÄSSÄ ULOS!

    ""Ongelmana tietysti voi ilmetä sitä että koiranne on jo päättänyt että sinä olet laumassa alempiarvoisempi kuin hän. Mutta tarvitset vain aikaa koiran kanssa ja pitkää pinnaa että voit sitten elää myös tyttöystäväsi kanssa sitä elämää mitä teillä on ollut."""

    ÄIJÄ KÄSITTÄÄKSENI ODOTTI JO PUOLTOISTA VUOTTA, KAUANKO SEN SINUN MIELESTÄSI PITÄIS ODOTTAA,HÄH??? VITUN TALIAIVO!

    """"Minä en suosittelisi sanomaan tyttöystävällesi että koiran täytyy lähteä sillä todennäköisesti myös tytysi lähtee,ja jos oikeasti häntä rakastat niin tuskin sitä haluat.""""

    JOS MUIJA PISTÄÄ KOIRAN MIEHEN EDELLE JA KÄYTTÄYTYY KUIN JÄLKEEN JÄÄNYT LAPSI NIIN PIHALLE VAAN,EI SE OLE SUN RAKKAUTESI ARVOINEN!!!

    """""""Koira murisee sinulle siksi että haluaa näyttää sinulle että on ylempänä laumassa kuin sinä,siitä ei kannata välittää (minä en välittäisi) sinun täytyy vain osoittaa koiralle että sinä olet johtaja teistä kahdesta (sinusta ja koirasta). ja koska koira on vielä noin nuori niin kyllä hän sen vielä oppii...""""

    VOI JUMALAUTA, EI SULLAKAAN KAIKKI OO YLÄKERRASSA JÄRJESTYKSESSÄ!!!
    AI EI SIITÄ KANNATA VÄLITTÄÄ TÄN ÄIJÄN JOS KOIRA VAAN MURISEE JA NÄYTTÄÄ HAMPAITAAN,EIKÄ SAA LIIKKUA OMASSA KOTONAAN NIINKUIN HALUAA, EI HELVETTI PUOLTOISTA VUOTTA JOS TOI SITÄ JO KESTI NIIN TÄYTYY NOSTAA HATTUA,HÄIRIINTYNEESTÄ KOIRASTAHAN TÄSSÄ OLI KYSE,EI SIIHEN AUTA ODOTTELUT TAI KOULUTTELUT!

    """"Meillä käytetään suihkupulloa jos koira tekee jotain tuhoja eikä usko EI sanaa..se on toiminut hyvin. (kolme kertaa sanotaan EI jos ei usko niin suihkastaan vettä naamalle)""""

    ONKO TEILLÄ DOOBERMANNI????? LUULETKO ETTÄ ISO RAIVOTAUTINEN PISKI TYKKÄÄ HYVÄÄ JOS ÄIJÄ MENEE JONKU VESIPULLON KANSSA SOHII SEN NAAMALLE,,HÄH?????

    """Koitappa pärjätä :)""""

    MÄ LUULEN ET TÄMÄ KIRJOTUKSEN KAVERI PÄRJÄÄ HUOMATTAVASTI PAREMMIN TÄSSÄ ELÄMÄSSÄ KUIN SINÄ!!!

    OOT VARMASTI JOKU PIKKU TSIHUA HUAN OMISTAJA JOLLA EI HISSI IHAN YLÖS ASTI AINA MEE!


  • Tuollainen yksin tehty päätös osoitta sen ettei teillä tulisi muutenkaan menemään hyvin pidemmälllä aikavälillä. Et ehkä ole herättänyt tyttöystävässäsi sellaisia tunteita että hän hankki sen hellinnän kohteen koiratarhasta.

  • tee_hoo

   Tietenkään täydellistä kokonaiskuvaa ei voi tällaisen tekstin perusteella saada teidän parisuhteestanne ja siitä, oletko onnellinen. Itse sain tästä sen kuvan, että kyse ei todellakaan ole edes KOIRAongelmasta, vaan nimenomaan NAISongelmasta.

   Ongelma saattaa myös olla sinussa itsessäsi, jos et kunnioita itseäsi tarpeeksi pystyäksesi jättämään tuollaista naista.

   Ole itse oman elämäsi päähenkilö, älä anna sitä roolia kenellekään muulle!

  • tee_hoo

   Tietenkään täydellistä kokonaiskuvaa ei voi tällaisen tekstin perusteella saada teidän parisuhteestanne ja siitä, oletko onnellinen. Itse sain tästä sen kuvan, että kyse ei todellakaan ole edes KOIRAongelmasta, vaan nimenomaan NAISongelmasta.

   Ongelma saattaa myös olla sinussa itsessäsi, jos et kunnioita itseäsi tarpeeksi pystyäksesi jättämään tuollaista naista.

   Ole itse oman elämäsi päähenkilö, älä anna sitä roolia kenellekään muulle!

  • rakit

   noo ne rakit ajaa kaikkien ohi,sinänsä koirissa ei ole vikaa,mutta ei niile pidä valtaa antaa,nirppanokat ei osaa koiraa kasvattaa,niille pitää kuri olla.

  • yks nainen vaan

   Anteeksi alkuperäiselle, kun tulen tähän ketjuun sotkemaan...

   Asia on tavallaan ajankohtaista meilläkin, paitsi että meillä ei ole (vielä) koiraa ja sukupuoliasetelma on toisinpäin. Poikaystäväni haluaa koiran - minä en ainakaan juuri nyt.

   Pidän koirista ja minulla on ollut koira lapsuudenkodissani, joten tiedän myös mitä koiranpito vaatii. Tiedän myös että erirotuisissa koirissa on eroja niin luonteen kuin vaatimustenkin osalta. Poikaystävälläni ei ole koskaan ollut koiraa tai mitään muutakaan lemmikkiä. Hän on vain änyt muiden imisten koiria, eikä hänellä tunnu olevan hajuakaan siitä, ettei koiranpito ole ain oastaan sitä minkä hän konkreettisesti näkee muiden koiranomistajien tekevän.

   Poikaystäväni on eläinrakas ja vastuuntuntoinen ihminen. Ongelma meillä on siinä, että hän ei nyt vain jostain syystä (läheisen kokemuksen puute koirista?) ymmärräkaikkea mitä siihen liittyy.

   Hän ei ymmärrä ensinnäkään sitä, että hän ei jo omien työaikojensa puolesta kykene yksinään suoriutumaan koiranhoidosta. Hänen työaikansa on virallisesti 9-tuntinen (jo tunnin enemmän kuin se perus), mutta työpäivät venyvät aina pidempään ja lisäksi matkoihin menee vähintään puolituntia/suunta. Jo tästä syystä koiranhoidosta jäisi JOKA PÄIVÄ osa minun harteilleni, tahtoisin tai en.

   Luulen, että hänen kuvitelmansa koiranpidosta johtuu tasan siitä, että hän ei ole ikinä elänyt koiran kanssa. Hnen ystävillään ja tuttavillaan on koiria, mutta hän on nähnyt koianomistajan arjesta vain siivun - lähinnä niitä parhaita paloja. Otin asian esiin juuri hänen ystävensä (lapsuudesta saakka) aikana, joiden perheissä on ollut koiria ja kehotin näitä mm. kertomaan poikaystävälleni sen tosiasian, että pitkäkarvainen koira harjataan päivittäin siitä huolimatta, että poikaystäväni ei ole ikinä nähnyt yhtään koiraa harjattavan. Nämä kaverit kertoivat hänelle, että asia on niin vaikkakaan he eivät ole joutuneet sitä lapsena tekemään koska ÄITI on sen tehnyt ja ehkä osa totuudesta näin valottui. Hän on toki käynyt ystäviensä kanssa poikana lenkillä näiden koirien kanssa, mutta hän ei ehkä tajua sitäkään että koira ei tarvitse yhden lenkin päivässä, vaan enemmän. se yksi lenkki päivässä on ollut ehkä sen kaverin kotityö lapsuudenkodissa, mutta vain murto-osa koko perheen päivittäisestä koiranulkoilutuspanoksesta. ARGH!

   Yksi raivostuttavimmista asioista tässä meidän "perheen" koira-asian käsittelyssä on se, että poikaystäväni on valitsemassa koiraa pelkän ulkonäön perusteella. hän ei kertakaikkiaan suostu ymmärtämään sitä tosi asiaa, että roduissa on muitakin eroja, kuin ulkonäkö. Mikä tahansa koira on aktiivinen, vaatii liikuntaa ja koulutusta ja hoitoa jne. joten oleellista on, että miten paljon.

   Kaiken lisäksi meillä on nytkin aika vähän yhteistä aikaa johtuen poikaystäväni työajoista. Minä en ole halukas luopumaan yhteisestä ajasta tai jakamaan sitä koiran kanssa. Meillä on aivan ihana parisuhde, eikä meillä ole mitään ongelmia, eikä edes tämä koira-asia ole sellainen (vielä), mutta minä en myöskään halua meille ongelmia. En nyt, enkä tulevaisuudessa. Minä haluan nauttia meidän suhteestamme, en koirasta - ainakaan juuri nyt.

   Minä olen eläinrakas ihminen ja näkemykseni mukaan eläinrakkaus on sitä, että mikäli eläimiä hankitaan, niiden kaikista tarpeista huolehditaan: liikunta, ruokinta, terveys ja kaikki muut aktiviteetit. Jos ei ole ihan varma omista kyvyistään tai jaksamisestaan eläimen hoidon suhteen, on eläinrakkautta olla hankkimatta eläintä! Minä en kertakaikkiaan kestä nähdä kun eläintä kohdellaan huonosti, tai sen tarpeisiin ei vastata täysillä. Jos pokaystäväni hankkisi koiran ja huomaisin, että koira ei ole täysin onnellinen, en kykenisi olla puuttumatta sen hoitoon ja hups olisin ykskaks siinä tilanteessa, että koira onkin minun vastuullani. Minä en halua tuota vastuuta! Jos haluaisin, olisin hankkinut koiran aikapäiviä sitten!

   Poikaystäväni painiskelee tällä hetkellä hermojaraastavan (minun hermojani raastavan) koirakuumeen kourissa. Minä en todella tiedä miten ratkaista tämä tilanne. Voin sieluni silmin nähdä itseni juurikin ap:n kuvaamassa tilanteessa tai muten vain totaalisen kyrpiintyneenä koko koiraan - johon kaikenlisäksi olen mitä suurimmalla todenäköisydellä vielä kiintynyt.

   Miten ihmeessä saan poikaystäväni tajuamaan, että juuri tässä elämäntilanteessa, jossa me nyt elämme koira-ajatus on mahdoton. Hän hankkikoot koiran, jos se on hänelle tärkeää, mutta siinä tapauksessa hankkiutuu myös minusta eroon. Olen tätä hänelle ihan ystävällisesti ja kantani perustellen koettanut selvittää jo kuukausikaupalla, mutta minusta tuntuu että hän ottaa sen kiristämisenä tai jotain, sillä pahoittaa aina mielensä (ei saa mitään itkupotkuraivaria, mutta menee hiljaiseksi ja selvästi surulliseksi). Minä haluaisin, että koko kora-asiasta ei tarvitsisi enää keskustella. Asia voitaisiin ottaa uudelleen käsiteltäväksi sitten joskus tulevaisuudessa, jos/kun elämäntilantemme on kokonaisuudessaan suotuisampi koiran kannalta

   • mmmm

    näytä hänelle tämä tekstisi. Hyvin analyyttistä, hyvin selkeää, hyvin hyvin valaisevaa, jos ei tästä ymmärrä, on tyhmä ja ansaitsee kenkää. Ole kuitenkin valmis neuvottelemaan, kun ajankohta on oikea ja rotu oikea, voisi koira teille sopia.


  • eläinystävä

   Onhan se väärin jos toinen vaan päättää koiran tulosta perheeseen...varsinkin kun toinen ei edes ole koira ihminen?
   Koirassa tuskin on mitään vikaa......se on se vika siinä hihnan päässä eli ihmisessä.
   Ja niinhän itsekkin totesit......jos sulla on haluja ja välität koirista ...niin saat kyllä uskollisen ja hyvän kaverin Dobberista!
   Varmasti jännität/pelkäät vähän mikä ihan ymmärrettävää.....kuhan ,ette ala huutaa ja lyömään koiraa niin asia on viellä korjattavissa.
   Enkä usko,että koiran laittamista lukkojen taakse helpottaa tuhoamis tilannetta.....koira kaipaa paljon ulkoilua/lenkkejä!Varsinkin noin iso koira ja sitä aktiviteettia! Mee ulos koiran kanssa / lenkille....ole sen kaveri ja pikkuhiljaa se kiintyy suhun,lopulta se on kotona rauhallinen eikä vahdi kun olet naisesi kainalossa! Kun koira saa ulkoilua,ruokaa ja hyvää hoitoa niin se nauttii illalla leväten ja antaa teille kahden keskistä aikaa!
   Jos koiraa eivie ulos tarpeeksi niin se kerjää huonioo koko illan ja naiseltas jos se ainoa joka välittää koirasta!
   Koira on perheen jäsen!!

   Meillä on kaksi koiraa.......saan möyrii rauhassa mieheni kainalossa ,koska viemme koirat kunnon lenkille töiden jälkeen ja leikitään niiden kanssa!
   Yöt ja illat on meidän kahden keskistä aikaa =o)

  • RattoMac3

   Ei ihmekkään, että koira on ottanut sinusta yliotteen jos olet tuollainen "joojoo" mies! En sano pahalla tota, mutta on sinun aikasi herätä!!!!

   Tyttöystäväsi on velvollinen koiran emäntänä pistämään rakin aisoihin ja jos ei laita niin sitten sinun on käskettävä valitsemaan sinun ja koiran välillä. Tolla tavalla näet mikä on sinun arvosi koiraan nähden. Toisaalta väärin panna valitsemaan, mutta tuo alkaa olemaan pakkorako tollaselle tempulle.

   Kai tiedät, että terveytesi voi olla vaarassa joku kaunis päivä ku koiralla naksahtaa nupissa ja siihen noi dobermannit on "oikeita" koiria.
   Isäni dobermanni/irlanninsusikoira puri minulle 18 reikää käteen ku sil vaan naksahti päässä. puri pari reikää ekaksi ja pidin pannasta kii ja huusin faijalle et auta, mut eipä auttanut ja koira meni maahan ja sai purtua raivohulluna lisää reikiä...oma suojelukoulutettu sakemanni kuuli auta huudot ja tuli ku luotijuna faijan rakin kurkkuun kii. Multa murtu ranne ja hiusmurtuma tuli ylemmäksi. tapahtui 98 vuonna ja vieläkin on jäljet näkyvillä. Tiedän mistä puhun, olen omistanut n.160 koiraa pennut mukaan lukien,sakun pentuja sekä sekarotuisia. ongelmakoiria tullut ihmisiltä n.20 ja jokaisen olen kouluttanut uusiksi sopeuttanut uuteen perheeseen.

   Itellä nyt 5 koiraa, sakuja ja niiden sekotuksia. olen toiminut maalimiehenä suojelussa joten purevat koirat ja ongelmakoirat on olleet minulle takavuosina arkipäivää.

   Koirasta tulee sellainen millaiseksi omistaja sen luo. 90% pystytään vaikuttamaan millainen koirasta tulee. Naisesi on epäonnistunut täysin ja on liian huono auktoriteetti koiralle. Miksi ihmeessä tyttölapset ottaa tollasia rotuja ku joka toinen muija on ainakin helisemässä koiriensa kanssa?
   Hahhah mun ex-avovaimon koira roikku suojahihas kii 3min ja ei irrottanut omistajan käskystä ja exä vaan totes etten uskalla ku käskin irrottaan rakin. mun koira ku olis tollasta tehny niin olis lentäny korvista helvettiin.

   Vaihda hyvä mies naisesi pois jos et ole tyytyväinen nykyiseen kotielämääsi. nainen otti luvatta koiran ja koira alistaa sinua...oletkohan liian lepsu luonne, kun ylitsesi jyrätään?

   Et voi jatkaa noin ja muija kävelköön koiransa kanssa ja auto parkkiin, ei niitä lenkkejä koirien kanssa autolla tehdä.
   Muijasi koira on varmaan sille "mamman pieni" joka on vain reppana jota et vaan ymmärrä

  • Sissi 2

   Paha tilanne. Olen sitä mieltä, ettei tyttöystäväsi rakasta sinua. Hän haluaa hallita sinua koiransa kautta ja nautii sadistisesti tilanteesta. En anna omaa neuvoani. Mutta olen oikeassa kun kerron tämän. Hyvää kesää ja tulevaa parempaa suhdetta.

   • Lähde pois

    Lähde pois siitä suhteesta.


   • naiset hoitaa

   • yks nainen vaan
    naiset hoitaa kirjoitti:

    koiria;)

    http://www.iltalehti.fi/uutiset/200906239813024_uu.shtml

    tai sitten tuon naisen mies on hankkinut koirat, joiden hoito on jäänyt naisen vastuulle...

    Juuri tuollainen on yksi mahdollinen kauhuskenaario minun tilanteessani. Olen 45-kiloinen nainen ja poikaystäväni haluaa hankkia esim. rotweilerin. Olen koettanut sitäkin vääntää meidän korakeskusteluissamme, että mikäli JOSKUS tulevaisuudessa kora hankitaan, se ei tule ikinä olemaan kokonsa puolesta sellainen joka pystyy lennättämän minua miten sattuu. Poikaystäväni on itse kuin ladonovi, mutta on päivänselvää, että yhteisesä arjessa tule eteen tilanteita, jolloin hän ei koiran kanssa lenkille ehdi/pääse.


   • alusta alkaen
    yks nainen vaan kirjoitti:

    tai sitten tuon naisen mies on hankkinut koirat, joiden hoito on jäänyt naisen vastuulle...

    Juuri tuollainen on yksi mahdollinen kauhuskenaario minun tilanteessani. Olen 45-kiloinen nainen ja poikaystäväni haluaa hankkia esim. rotweilerin. Olen koettanut sitäkin vääntää meidän korakeskusteluissamme, että mikäli JOSKUS tulevaisuudessa kora hankitaan, se ei tule ikinä olemaan kokonsa puolesta sellainen joka pystyy lennättämän minua miten sattuu. Poikaystäväni on itse kuin ladonovi, mutta on päivänselvää, että yhteisesä arjessa tule eteen tilanteita, jolloin hän ei koiran kanssa lenkille ehdi/pääse.

    äläkä arvaile päin mäntyä

    "tai sitten tuon naisen mies on hankkinut koirat, joiden hoito on jäänyt naisen vastuulle... "


   • yks nainen vaan
    alusta alkaen kirjoitti:

    äläkä arvaile päin mäntyä

    "tai sitten tuon naisen mies on hankkinut koirat, joiden hoito on jäänyt naisen vastuulle... "

    viittasin tuolla kommentillani lähinnä aikaisepaan kirjoitukseeni tässä samaisessa ketjussa. Minä kun en näe tätä aihetta sukupuolikysymyksenä, vaan koira- ja parisuhdekysymyksenä.

    Siis tuo oli kamala uutinen ja voisin itse kuvitella itseni tuon naisen tilanteeseen; ulkoiluttamassa koiraa, jolle en pärjää. Minun tilanteessani se vain tarkoittaisi sitä, että en olisi tekemässä sitä (koiran ulkoiluttamista) vapaaehtoisesti. Minä kun en tosiaan koiraa halua, vaan poikaystäväni. Yhtenä ykkösrotuvaihtoehtona hänellä on mielessään rotweiler ja on minun kokoni huomioon ottaen on päivänselvää, että en sellaiselle fyysisessä taistossa pärjäisi.


   • yks nainen vaan
    alusta alkaen kirjoitti:

    äläkä arvaile päin mäntyä

    "tai sitten tuon naisen mies on hankkinut koirat, joiden hoito on jäänyt naisen vastuulle... "

    juuri sinun ymmärtäneen väärin viestini.
    Kommentoin tuolla arvailullani tässä ketjussa ollutta linkkiä:
    "Näin naiset hoitaa koiria ;)"
    http://www.iltalehti.fi/uutiset/200906239813024_uu.shtml
    ja sen ohessa omaa tilannettani/aikaisempaa postaustani samassa ketjussa. Alkuperäiselle en ollut osoittanut tuota kommenttiani.


   • sen itsekin
    yks nainen vaan kirjoitti:

    juuri sinun ymmärtäneen väärin viestini.
    Kommentoin tuolla arvailullani tässä ketjussa ollutta linkkiä:
    "Näin naiset hoitaa koiria ;)"
    http://www.iltalehti.fi/uutiset/200906239813024_uu.shtml
    ja sen ohessa omaa tilannettani/aikaisempaa postaustani samassa ketjussa. Alkuperäiselle en ollut osoittanut tuota kommenttiani.

    tajusin ;)


  • kärsivällisyyttä

   kyllä koira tarvii napakamman otteen sulta, niin alkaa totella ja kunnioittaa sua.mene vaikka koirakouluun ja näin saat johtajuuden sille "rakille".siitä se parisuhdekin toipuu kun tyttöystävä huomaa että hallitset koiran.

  • zaainah

   Hei,

   Joo,siis kyllä munkin mielestä tyttöystäväsi teki väärin,kun otti koiran yhteiseen asuntoonne sinua kuulematta. Itse olen myös nainen ja minulla on dobermanni uros ja on ollut aikaisemminkin dobbereita.En todellakaan anna kuitenkaan koiran pilata suhteitani. Koiran kuuluu kuitenkin olla ihmisten alapuolella ja jos koira yrittää esim.murista kun istut tyttöystäväsi viereen niin teidän kummankin täytyy näyttää että se ei todellakaan ole hyväksyttävää, vaan komennetaan koira pois. Tekstistäsi saa sellaisen käsityksen että naisesi pitää koiran puolia ja ehkä haluaakin että koira on siinä vieressä etkä sinä? Sun täytyy nyt puhua naisellesi järkeä ja sanoa sille että laittaa koiran ojennukseen. Tosta tulee jatkossa vielä pahempia harmeja,jos ette saa sitä koiraa ojennukseen. Nyt vielä murisee,mutta voi vielä puraista,jos katsoo että on sinun yläpuolellasi ja sinä alat sitä määräilee.
   Eli nyt samantien otat ohjat käsiisi,etkä myönny koiran murinoille.

   • TÄYTTÄ ASIAAA

    TÄYTTÄ ASIAA!!!!


  • Ei koiranvihaaja

   Pistä molemmat nartut pihalle. Siis edellyttäen että koira on narttu...

  • kehittynyt

   Ei se koira tosiaan tuota parisuhdetta pilaa, vaan tyttöystäväsi. Hän ilmeisesti kuvittelee, että koirasta tulee automaattisesti hyväkäytöksinen lemmikki. Dobermannit ovat usein aika dominoivia, joten kyllä omistajan typerän asenteen kera on sitten ongelmia tiedossa. Tuossa tilanteessanne koira tekee sen mitä se luonnossakin tekisi: kun sen paikkaa laumassa ei ole selvästi osoitettu, se yrittää sen itse ottaa. Ja aina mahdollisimman ylhäältä. Koira ei siis ole "hullu" tms.

   Nyt on vakava keskustelu paikallaan. Et voi elää tuollaisessa tilanteessa, olet käsittääkseni jo nyt kestänyt liikaa. Koira ei siitä itsekseen "asetu". Tyttöystävän tulisi jo tiedostaa ongelma (luulisi irtaimiston tuhoamisenkin jotain hälytyskelloja kilkuttavan...). Jos hän ei ole valmis yrittämään, ei ole mielestäni ollenkaan kohtuutonta pyytää häntä heivaamaan koiran ja mahdollisesti sitten itsensäkin pois kämpästä. Oman mukavuutesi - ja turvallisuutesi - takia.

   • DR. Phill

    Joko sinä tai koira. Noin sanot tyttöystävällesi, jos hän sinusta välittää niin hän arvostelisi sinun tarpeitasi ja varsinkin siinä tapauksessa jos muuten siitä olisi haittaa teidän suhteellenne. POIS TOSSUN ALTA


  • Annie M.

   Itse olen koiraihminen, rakastan kaikenlaisia koiria...Kotonamme on kaksi koiraa, molemmat yhteisellä päätöksellä hankittuja. Kutsun miestäni välillä "koirarajoittimeksi" :), sillä ottaisin itse mielelläni lisää koiria. Mutta! Yhtäkään koiraa ei tule yhteiseen kotiin ilman yhteistä päätöstä. Eli ilmeisesti tulemme elämään kahden koiran kanssa :) Kenenkään ei pitäisi ottaa koiraa/kissaa/gerbiiliä tai mitä ikinä lemmikkiä kysymättä asuinkumppanilta. En osaa sanoa ratkaisua tilanteeseen, mutta jos sinulla on motivaatiota pitää tyttöystäväsi (ja siinä samalla koira), luultavasti vaihtoehdoksi jäisi esim. ongelmakoirakouluttajan luona vierailu perheen voimin. Molempien ihmisten pitää olla laumassa johtajia suhteessa koiraan...

   • Heli

    meidän perheeseen tuli pieni koiranpentu huhtikuussa. YHTEISELLÄ päätöksellä. Reilu puoli vuotta asiasta keskusteltiin, kunnes kävi ilmi, että mieheni rakastama sekarotuinen on syntynyt! Miehelläni on kokemusta samoista vanhemmista peräisin olevista pennuista, joten päädyimme tämmöiseen ratkaisuun. Pentu on kyllä todellakin ihan erilainen kuin ne 2 aikaisempaa, jotka mieheni tunsi. Mutta ihana se silti on =D välillä tuntuu, että minä olen se, joka jää huomiossa toiseksi, mutta vielä se ei ainakaan ole haitannut. Pentu otti nimittäin miehestä ni emon itselleen, se kun oli 2 viikkoa kotiintulonjälkeen pennun kanssa 24/7.

    Yhdessä vaiheessa, en saanut mennä antamaan edes suukkoa miehelleni, mutta tilanne selvisi sillä, että suukottelimme mahdollisimman paljon ja osoitimme toisillemme rakkautta koiran nenän edessä. Pian koira oppi, että se ei ole se, joka vain saa rakkautta.

    Koiralla on tietyt paikat missä se saa olla: Sänkyyn se ei tule ikinä, sohvalle vain jos annetaan lupa ja sinnekään ei silloin kun olemme siinä mieheni kanssa kahden.

    Meillä on ollut onnea koiranvalinnassa: Meillä on myös 5 vuotias poika, jota pentu uskoo myös. Ei hyvpi, ei pompi, ei pure, ei tee mitään pahaa. Ja kuitenkin se on vasta sen 3kk;n ikäinen. Mutta sitkeällä opettamisella, asiat selviää ja kouluttaa kun jaksaa niin kyllä se koira oppii...

    Mutta. Kaikesta tärkeintä kyllä on, että koira, tai mikä tahansa lemmikki, otetaan yhteisellä päätöksellä. En olisi voinut kuvitellakaan ottavani koiraa ilman mieheni lupaa.

    Kun tekee jotain ilman toisen lupaa, menettää luottamuksen, eikä sen jälkeen voida enää olla yhessä.

    Mutta tämähän on vain sitten minun mielipiteeni.


   • Annie M.

    No niin, mun viesti oli vastaus viestiketjun alun juttuihin, en lukenu kokonaan..
    Voimia tähän tilanteeseen. Olet toiminut ihan oikein, oikein itsellesi.
    Aurinkoista ja mukavaa kesää!!


  • vaan puhdas dopermanni

   Vika ei ole koirassa vaan sen koulutuksessa. Tyttöystäväsi ja sinun täytyy ottaa yhteiseksi asiaksi kouluttaa koira pois huonoilta tavoilta. Lähinnä ongelma kirjoituksesi perusteella on tyttöystävässäsi, joka ei kuuntele ainakaan sinua koiraa koskevissa asioissa (onkohan "Minä tiedän paremmin kuin sinä"-asennetta?). Ota yhteys johonkin koirien kouluttajaan joka on erikoistunut ongelma koiriin ja osaa sanoa suoraan asiat tyttöystävällesi ja sinulle ja opastaa teidät kouluttamaan koiranne mukavaksi koko perheen lemmikiksi. Ei koiran kuulu tulla isäntä väen parisuhteen tielle, eikä erityisesti käytännössä väliin intiimeissä tilanteissa. Koiran paikka on niille hetkillä jossakin toisessa huoneessa! Mutta se on täysin ihmisistä kiinni missä se on.

   • Olen samaa mieltä, että vika ei ole koirassa ja se pitää saada tietää oma paikkansa nyt eikä 15. päivä. Koiraa pitää rakastaa, mutta ei liikaa, kun koira ottaa isännänpaikan nii siintä ei seuraa mitää hyvää.
    Itse haluaisin koiran poikakaverini kanssa, mut ei tiedetä minkä rotuinen. Kultainen noutaja olis ihana.=)


  • Nitro makkaraan

   pian on sillä koivet oikosenaan.Ykx hullu naapuri,ampu likan kissan,seuraavana päivänä äijän koira oikas koipensa,sydän kuulemma pentti ;)
   Seuraava vinki potkase ämmä ja kapinen rakki pihallle.

   • sekarotuisen omistaja

    muutimme mieheni kanssa nuorina yhteen ja yhteissestä sopimuksesta otimme koiran, tutkimme ensiksi koirakirjoja ja oppaita koiran koulutukseen ja kasvatukseen, vaikka meillä molemmilla koko ikämme kokemusta koirista on ollutkin. lopulta löysimme sitten tuttavan kautta ihanan hylätyn sekarotuisen koiranpennun, joka lähti matkaamme samantien kun näimme hänet. koira oli pentnuna aika kovatahtoinen luonne, veti hihnassa,näykki ja haukkui kun osoitimme mieheni kanssa toisillemme hellyyttä. aloimme ihan tosissamme kouluttaa koiraa, sanomalehti toimi kotona piiskana, mikäli koira teki pahaa sai hän siitä pepulleen (sanomalehti ei satu, siitä kuuluu kova ääni) ja lenkillä koiran alkaessa vetämään otettiin niskasta kiinni ja pyöräytettiin koira selällen ja itse käsivarsi kaulan päälle ja napakka komennus. nyt tuo samainen koira on jo 7vuotias ja erittäin hyväkäytöksinen ja kiltti karvapallero. lapsiakin siunaantui ja kun koira potettiin heti alusta asti mukaan vauvan "hoitoon" niin koira hyväksyi uudet perheenjäsenet mukisematta, nyt koira on lasten paras leikkikaveri, antaa lasten möyhiä itsensä vierellä ja menee lasten leikkeihin mukaan. koira myös pysyy osittain aidatulla pihallamme, ikä lähde toisten koirien mennessä ohi omasta pihastaan. vieraita saattaa haukkua aluksi, mutta kun omistaja hyväksyy vieraan niin koirakin hyväksyy.


  • lukija.......

   luin noita sun kirjotuksia, koiranvirka. ja muijas teki väärin kun otti koiran, sulta kyselemättä. tai entinen muijas. mut itekkin mokasit kun et ees yrittäny hyväksyä koiraa, koira aisti sun tunteet ja ja ties myös olevansa sun pomo. mut muijasi olis pitänyt laittaa koira kuriin, eikä antaa sen johtaa kaikkea, koirahan kärsii myös ite tilanteesta ja todellakin puree jotain ihmistä. kun omistajana sellanen aivoton apina. ei pahalla. jolle ei ois kenenkään pitänyt koiraa myydä. koiran pulesta harmittaa, kun tollaselle avoittomalle muijalle joutunut. ite en en ees surustelis miehen kanssa joka ei pidä koirista. siitä kun ei seuraa mitään hyvää, joku kärsii kuitenkin. mut toivottavasti saat ittes "kuntoon" ja löydän jonkun joskus, ja sellasen jolla ei koiraa. =)

   • lukija2

    siis puolesta ja seurustelis ei surustelis =) =)


   • lukija2

    siis puolesta ja seurustelis ei surustelis =) =)


  • Idioottimaisiahan ne on
  • olen itse hyvin eläinrakas mutta mielestäni muijasi päätös hommata koira yhteiseen asuntoonne vaikket sinä olet asian kannalla, oli TODELLA itsekästä. Uskoisin että jos koira käyttäytyisi kiltisti myös sinua kohtaan ja olisi muutenkin hellyydenkipeä, sinusta olisi voinut tuntua "jaa no eihän tämä nyt niin paha juttu ollutkaan", mutta kuulostaisi siltä ettei tyttösi tiedusta että koira saattaisi tarvita käytöskoulutusta :( Itse tiedän kuinka vaikeaa jo on hevosmaailmassa jos hevonen käyttäytyy kiltisti VAIN yhdellä ihmisellään- hoitajaa on mahdoton saada, puhumattakaan uudesta omistajasta jos muutos elämäntilanteessa asiaa vaatisi. Itselläni on kaksi kissaa- toinen oli minulla jo ennen suhdetta, toinen tuli minulle puolivuotta suhteen alun jälkeen. Ensimmäinen kissani, oikea äidin pikku prinsessa, kohtelee ukkoani kuin ilmaa- häntä ei ole--> ei tarvitse totella. Jos herra ruokkii neiti seuraa tilannetta muutaman metrin päästä, hyvä kun safkaan koskee! :D Kun taas leikattu poikakissani on oikein hyvää pataa mieheni kanssa ja menee vaikka viereen nukkumaankin.

   Tosiaan kuulostaa siltä että tyttöystäväsi tulisi uudelleen punnita ja laittaa tärkeysjärjestykseen tärkeät asiat elämässään. Tokihan se koira on varmasti hänelle tärkeä, ovathan minunkin kisuni minulle, mutta jos kissani raapauttaisi ukkoani niin kyllä tulisi semmoiset torut ja läimäytys pepulle ettei uudelleen tekisi! Muutenkin jos kissani rupeaisi huonosti käyttäytymään, ukkoni otuksia tai ei, EHDOTTOMASTI antaisin hänelle toruntaluvan! Onhan tämä MYÖS hänenkin kotinsa..! :)

   Yritä rauhassa selittää miten asiasta ajattelet tyttöystävälles, ja jos hän vain kiivaasti sanoo että olet vain katkera koiran hommaamisesta ja muka sysäät syyt sen niskaan.. jaa-a, tauon paikka suhteessa? Kenties hetkellinen ero sinusta, rakkaimmasta (oletan että tuo arvo on säilynyt), saisi häntä vähän ymmärtämään sinunkin näkökulmaasi? :)

  • rotikan kans elävä

   vaikuttas hiukka siltä siltä et sut on lykätty arvojärjestyksessä alimmaiseks...kaikkihan selostaa että puhu koiralle kauniisti ja anna aikaa...paskat!enemmän vaan kokeilee...koitettu on oman koiran kans ja joka kerta kun oma koira alkaa kokeileen kumpi meistä komentaa nii koira löytää itttensä lattialta selällään... näyttelee hampaita ja murisee...siltä on vaan otettava rohkeesti luulot pois...sen voit tehä ku tyttöystäväs on pois kotoo nii voitte kattoo koiran kans kumpi komentaa...koira on loppujen lopuks niinku pieni mukula

  • .kaisaleena.

   Ihan siitä lähdetään. Jos on tossu, niin on tossu, saa koiran kohtelun.

   • maailmankuva

    Mene itse komentelemaan jos siltä tuntuu! Et varmaa tajunnu ees tilannetta. Räpätäti, Mies oli mies talossaan, toimitti kaikki pihalle jotka kävi hermoille.

    Et varmaa lukenu muitakaan tekstejä. Mietippä sitä kuule. Nyt on naisen isällä sama ongelma, ongelmia vain siirrellään, kohta puree ja sitte onki isompi juttu edessä.


   • Billy Rosewood

    Tähän on ihan helvetin yksinkertainen ratkaisu taas tähänkin. Lakkaat olemasta tossun alla ja lähdet siitä liikkeelle, että nykyään niinkuin on nähty, tällaisen 22 -kaliiperisen Sig Sauer Mosquitonhan saa minkälainen reppana tahansa. Hommaat virallista tietä tämän ja sitten joku kaunis ilta, naisystäväsi läsnäollessa, otat pistoolin ja kylmän viileästi ammut piskiä silmien väliin. Tällainen on siinämäärin selkeä viesti kumppanillesi, että en usko, että hän hommaa enää uutta koiraa.


  • yksi kuoluttaja

   kyllä se niin on että ei koiraa saa päästää hallitsemaan ketään ihmistä,siitä ei tule kuin harmia.KOira tulee kouluttaa pennusta asti kunnioittamaan ihmisiä,ihminen on aina arvoasteikolla ylempänä kuin koira.Jos tilanne on päinvastainen siitä voi seurata hyvin pahaa jälkeä,varsinkin kun kyseessä on dopermanni,mikä ei todellakaan ole mikään seurakoira,eikä sovi ensimmäiseksi koiraksi,ei edes toiseksi.Se on todella kova luonteinen,ei mikään syli koira siis.Tälläinen koira kuuluu mielestäni vain kokeneelle kouluttajalle.
   Sinun pitäisi miettiä haluatko alkaa kouluttamaan koiraa,ja koska rotu on kova niin on myös työ,koira selvästi pitää sinua alempanaan,vaikkei pitäisi ja siksi työ on kaksinkertainen.ja ehkä jopa pahempi.Mutta työ on todella palkitsevaa.Kun koira pitää itseään "johtajana" sitä ei siltä pallilta niin vain otetakaan.Mutta pienillä ja määrätietoisilla otteilla se sieltä alas kuitenkin tulee,koira on aina koulutettavissa,vaikka olisi vanhakin.
   Viestistäsi sain kuvan ettet oikein ole koirasta pitänyt alusta alkaenkaan?Koira vaistoaa tälläiset asiat ja usein tulos on tälläinen.Mutta myös tyttöystäväsi teki todella väärin ottamalla koiran josta ei edes keskustellut kanssasi ja pitää sitä korkeammalla kuin sinä olet.Mikä on todella väärin ja johtaa ennen pitkää siihen että koira vielä puraisee sinua tai jotain muuta ihmistä.
   Olen aina ollut sitä mieltä että koiraa ei saa rankaista ihmisten tekemisistä.Olen monesti lukenut lehdistä kuinka dobermanni raateli ihmisen tai kuinka se puraisi jotakin ihmistä.Nämä olisi voitu ehkäistä jo aikaisemmin jos kyseiset omistajat olisivat lukeneet kyseisestä rodusta,ja muutenkin koiran luonnosta.
   Naisystäväsi tuskin luopuu koirasta,kun ei ole sitä tähänkään mennessä tehnyt.Jos siis haluat rauhallisisa koti-iltoja ilman että koira murisee ja rähisee,niin kouluta koiraa.Niin sinun ei tarvitse luopua tyttöystävästäsi,koska kuitenkin rakastat häntä.Koirasta voi tulla pahin vihollisesi väärällä asenteelle mutta myös maailman paras ystävä koulutuksella. :)
   Joten älä vaivu synkyyteen,koirankoulutus on mukavaa kun sen vain aloittaa.Tyttöystäväsi voisi tosin ymmärtää senkin että sinulla ei ole mitenkään hyvä olla kun tilanne on tälläinen joten keskustelkaa rauhassa ja sen sijaan että sanot koira tai minä,niin sano että haluat osallistua koiran kulutukseen,käydä sen kanssa ulkona jne.(ihan siis miten itse haluat).Näin saat koiran tottelemaan pikkuhiljaa:) Lue krjoja koiran luonteesta ja käyttäytymisestä,dobermannin koulutuksesta jne.
   Toivottavasti pärjäät ;)

   • jos oi ole koiraihminen

    niiin miten vit..n takia pitää alkaa olemaan? Valitkoon puolison sen mukaan. Nämä ei ole toisen päätettävissä olevia asiota samoin kuin lastenteko.

    Jos sinä et tykkää metsästyksestä niin vieko puolisosi sinut metsään ja laittaa sulle pyssy kouraan ja sanoo ammu toi eläin ja sä ala tykkäämään tämän jälkeen metsästmisestä, hä?


  • yksi kuoluttaja

   kyllä se niin on että ei koiraa saa päästää hallitsemaan ketään ihmistä,siitä ei tule kuin harmia.KOira tulee kouluttaa pennusta asti kunnioittamaan ihmisiä,ihminen on aina arvoasteikolla ylempänä kuin koira.Jos tilanne on päinvastainen siitä voi seurata hyvin pahaa jälkeä,varsinkin kun kyseessä on dopermanni,mikä ei todellakaan ole mikään seurakoira,eikä sovi ensimmäiseksi koiraksi,ei edes toiseksi.Se on todella kova luonteinen,ei mikään syli koira siis.Tälläinen koira kuuluu mielestäni vain kokeneelle kouluttajalle.
   Sinun pitäisi miettiä haluatko alkaa kouluttamaan koiraa,ja koska rotu on kova niin on myös työ,koira selvästi pitää sinua alempanaan,vaikkei pitäisi ja siksi työ on kaksinkertainen.ja ehkä jopa pahempi.Mutta työ on todella palkitsevaa.Kun koira pitää itseään "johtajana" sitä ei siltä pallilta niin vain otetakaan.Mutta pienillä ja määrätietoisilla otteilla se sieltä alas kuitenkin tulee,koira on aina koulutettavissa,vaikka olisi vanhakin.
   Viestistäsi sain kuvan ettet oikein ole koirasta pitänyt alusta alkaenkaan?Koira vaistoaa tälläiset asiat ja usein tulos on tälläinen.Mutta myös tyttöystäväsi teki todella väärin ottamalla koiran josta ei edes keskustellut kanssasi ja pitää sitä korkeammalla kuin sinä olet.Mikä on todella väärin ja johtaa ennen pitkää siihen että koira vielä puraisee sinua tai jotain muuta ihmistä.
   Olen aina ollut sitä mieltä että koiraa ei saa rankaista ihmisten tekemisistä.Olen monesti lukenut lehdistä kuinka dobermanni raateli ihmisen tai kuinka se puraisi jotakin ihmistä.Nämä olisi voitu ehkäistä jo aikaisemmin jos kyseiset omistajat olisivat lukeneet kyseisestä rodusta,ja muutenkin koiran luonnosta.
   Naisystäväsi tuskin luopuu koirasta,kun ei ole sitä tähänkään mennessä tehnyt.Jos siis haluat rauhallisisa koti-iltoja ilman että koira murisee ja rähisee,niin kouluta koiraa.Niin sinun ei tarvitse luopua tyttöystävästäsi,koska kuitenkin rakastat häntä.Koirasta voi tulla pahin vihollisesi väärällä asenteelle mutta myös maailman paras ystävä koulutuksella. :)
   Joten älä vaivu synkyyteen,koirankoulutus on mukavaa kun sen vain aloittaa.Tyttöystäväsi voisi tosin ymmärtää senkin että sinulla ei ole mitenkään hyvä olla kun tilanne on tälläinen joten keskustelkaa rauhassa ja sen sijaan että sanot koira tai minä,niin sano että haluat osallistua koiran kulutukseen,käydä sen kanssa ulkona jne.(ihan siis miten itse haluat).Näin saat koiran tottelemaan pikkuhiljaa:) Lue krjoja koiran luonteesta ja käyttäytymisestä,dobermannin koulutuksesta jne.
   Toivottavasti pärjäät ;)

   • vain rottia

    Kyllähän se on niin, että melkein minkä tahansa eläimen pitämisen perheessä pitäisi olla kaikkien yhteinen harrastus. Mikäpä sen mukavampaa kuin käydä vaikka agilityssä yhdessä. Olikohan alkuperäisellä kirjoittajalla naisensa kanssa muutakaan yhteistä tekemistä? Eikö nainen koskaan osallistunut miehensä harrastuksiin, koska ei itse ollut niitä ensin keksinyt? Kyllä kai jos toista rakastaa, on jollain tasolla kiinnostunut hänen harrastuksistaankin?

    Mitäpä mieltä olette tällaisissa tapauksissa myyjän vastuusta? Eikö vastuullinen koirankasvattaja olisi kieltäytynyt myymästä dobermannia kokemattomalle kasvattajalle ensimmäiseksi koiraksi? Eikö hän neuvonut rodun erikoispiirteistä, ja ohjannut heti alussa käytöskouluun?


  • Ja tyttö

   Pihalle.Eiköhän sitten tule järkiinssä!!

  • Mies Kauhavalta

   Täälläkin oli eräs nainen jolla oli just vastaavia ongelmia omassa päässään. Aivan varmasti. Jo suhteen alussa kävi selväksi se, että minun kuuluisi hyväksyä hänen koiransa. No mitä mitä... Se oli sitten orastavan parisuhteen este. Ämmät valitsee koiran, se on nähty.

  • DanB

   Hyvä käytäntö: sanot että tyttöystäväsi voi valita: koira tai sinä...

   • lemmikinomistajalta kysyä. Vähän sama kuin kysyisit kumppaniasi valitsemaan joko sinä tai hänen vanhempansa. Jos kumppanillasi on hyvät lämpimät välit vanhempiinsa, kysymykseen on MAHDOTON vastata. Itse rakastan avomiestäni suuresti, mutta jos minun pitäisi valita hänen ja kissojeni väliltä? --kissat. Ja nyt puhun ihan pitkäkarvaisista maatiaiskissoista, enkä juokse missään kissanäyttelyissä. Kissafania kyllä luen. Eikä voi sanoa etteikö ukkoni pitäisi eläimistä; ei hän kauheasti kissoista perustietopohjalta tiedä, mutta on jutellut että semmoinen iso maine coon olisi kuulemma joskus kiva :)

    Moisen vaatimuksen heittäminen vain lisää kitkaa tuleen. Nainen selvästi välittää koirasta ja koira hänestä eritoten. Naisen tulisi avata silmänsä ja ymmärtää että koira ei saa lähteä muita ihmisiä pomottamaan, murina ei tule kuuloonkaan! Minua suorastaan hämmästyttää se että kertojan perusteella MIES on se joka saa moitteita otuksen pomottaessa HÄNTÄ, eikä koira..!?


   • Gonamies
    jefrma kirjoitti:

    lemmikinomistajalta kysyä. Vähän sama kuin kysyisit kumppaniasi valitsemaan joko sinä tai hänen vanhempansa. Jos kumppanillasi on hyvät lämpimät välit vanhempiinsa, kysymykseen on MAHDOTON vastata. Itse rakastan avomiestäni suuresti, mutta jos minun pitäisi valita hänen ja kissojeni väliltä? --kissat. Ja nyt puhun ihan pitkäkarvaisista maatiaiskissoista, enkä juokse missään kissanäyttelyissä. Kissafania kyllä luen. Eikä voi sanoa etteikö ukkoni pitäisi eläimistä; ei hän kauheasti kissoista perustietopohjalta tiedä, mutta on jutellut että semmoinen iso maine coon olisi kuulemma joskus kiva :)

    Moisen vaatimuksen heittäminen vain lisää kitkaa tuleen. Nainen selvästi välittää koirasta ja koira hänestä eritoten. Naisen tulisi avata silmänsä ja ymmärtää että koira ei saa lähteä muita ihmisiä pomottamaan, murina ei tule kuuloonkaan! Minua suorastaan hämmästyttää se että kertojan perusteella MIES on se joka saa moitteita otuksen pomottaessa HÄNTÄ, eikä koira..!?

    "Minua suorastaan hämmästyttää se että kertojan perusteella MIES on se joka saa moitteita otuksen pomottaessa HÄNTÄ, eikä koira..!?"

    Nythän on niin, että kaikkia ihmisiä ei huvita lähteä leikkimään jotain kullinmittausleikkiä jonkun koiran kanssa. Ei minua ainakaan. Varsinkin jos joku räpättävä lapsellinen ämmä vielä yrittää sabotoida koko koulutustapahtuman asettumalla koiran puolelle.

    Todennäköisesti katselisin itsekin aikani ja siinä vaiheessa kun hampaita väläyteltäisiin, alkaisi sitten pesäpallomaila laulaa. Avaaja toimi kyllä oikein kun soitti tuossa vaiheessa poliisit. Tiedä vaikka ämmä olisi nostanut syytteen jostain eläinrääkkäyksestä tms, jos olisi itse ryhtynyt toimenpiteisiin. Jos nimittäin ämmä on niin sekaisin, että ei ymmärrä jatkuvasti murisevassa koirassaan olevan jotain vikaa, niin kyllä se varmaan yhteenotonkin kääntää miehen viaksi.

    Jos ihminen ottaa koiran, sen kasvattaminen on HÄNEN vastuullaan. Vittumaista on jo se, että yrittää vierittää tuota vastuuta muille, saati että ryhtyy puolustamaan murisevaa piskiä. Toistan, että on paljon ihmisiä, jotka kokevat koiran tai kenen hyvänsä kanssa nokittelun lapselliseksi toiminnaksi.

    Ei kannata vetää siitä johtopäätöksiä ihmisen muista ominaisuuksista. Olen nähnyt, mitä sitten tapahtuu kun tällaisilta hiljaisilta tulee mitta täyteen. Kaikki eivät vain jaksa arvovaltaleikkejä vaan vetävät sitten lopulta varoittamatta turpaan kun saavat tarpeekseen.


   • Gonamies kirjoitti:

    "Minua suorastaan hämmästyttää se että kertojan perusteella MIES on se joka saa moitteita otuksen pomottaessa HÄNTÄ, eikä koira..!?"

    Nythän on niin, että kaikkia ihmisiä ei huvita lähteä leikkimään jotain kullinmittausleikkiä jonkun koiran kanssa. Ei minua ainakaan. Varsinkin jos joku räpättävä lapsellinen ämmä vielä yrittää sabotoida koko koulutustapahtuman asettumalla koiran puolelle.

    Todennäköisesti katselisin itsekin aikani ja siinä vaiheessa kun hampaita väläyteltäisiin, alkaisi sitten pesäpallomaila laulaa. Avaaja toimi kyllä oikein kun soitti tuossa vaiheessa poliisit. Tiedä vaikka ämmä olisi nostanut syytteen jostain eläinrääkkäyksestä tms, jos olisi itse ryhtynyt toimenpiteisiin. Jos nimittäin ämmä on niin sekaisin, että ei ymmärrä jatkuvasti murisevassa koirassaan olevan jotain vikaa, niin kyllä se varmaan yhteenotonkin kääntää miehen viaksi.

    Jos ihminen ottaa koiran, sen kasvattaminen on HÄNEN vastuullaan. Vittumaista on jo se, että yrittää vierittää tuota vastuuta muille, saati että ryhtyy puolustamaan murisevaa piskiä. Toistan, että on paljon ihmisiä, jotka kokevat koiran tai kenen hyvänsä kanssa nokittelun lapselliseksi toiminnaksi.

    Ei kannata vetää siitä johtopäätöksiä ihmisen muista ominaisuuksista. Olen nähnyt, mitä sitten tapahtuu kun tällaisilta hiljaisilta tulee mitta täyteen. Kaikki eivät vain jaksa arvovaltaleikkejä vaan vetävät sitten lopulta varoittamatta turpaan kun saavat tarpeekseen.

    toivokaamme että kyseinen naishenkilö jonain päivänä tulee järkiinsä. Ellei, vaarassa ovat kaikki sivulliset ja lemmikkinsä heidän hihnojensa päässä =/


  • Tomppak

   Vaimo otti joskus koiran meille ilman että minä sitä olisin halunnut, siis vastoin minun mielipidettäni.
   Kesti noin vuoden kunnes sain tarpeekseni eräänä aamuna kun koira oli syönyt uusista nahkasohvista käsinojan.
   Se ei tietenkään ole koiran vika, mutta vaikka tiesin että se varmasti hankalana luonteena näin tekee, niin vaimo ei kuunnellut.
   Siltä seisomalta kun näin tapahtui, lähti koira löytöeläin tarhaan ja jätin sen sinne, vaimo oli mukana ja sanoin ettei se koira enää ikinä tule takaisin, se on varma.
   Ole varovainen koiranne kanssa, jos se murisee sinulle saattaa se olla joskus vielä vaarana sinulle.
   En ole mikään koira asiantuntija, mutta itse hoitaisin koiran välittömästi pois!
   Tyttöystävän on ymmärrettävä asia, vaikka siitä sota tuleekin aivan takuulla..:(
   Ihminen on aina koiran edellä joka asiassa, koira ei saa määrätä tai hallita perhettänne!

  • _koiramies

   Näin koiranomistajana sanottava, että ehkäpä se paras vaihtoehto tuossa toteutui. Tilannettahan on vaikeata arvioida netin välityksellä. Jossain vaiheessa koiran paikan näyttäminen olisi varmasti ollut mahdollista, mutta se ei olisi muuttanut sinua kohtaan tehtyjä ratkaisuja miksikään. Eihän toisten puolesta voi päättää tuollaisia asioita. Harvinaisen typerältä vaikuttava ihminen, jos on totta nuo kirjoittamasi. No oli tai ei, niin tällaiset asiathan ovat vain hyviä esimerkkejä olla esillä.

   Kyllä omistajan täytyy koiralle paikka osoittaa.
   Ja myöskin paikan osoittaminen sinulta on kohtuuton pyyntö, jos edes omistaja ei sitä tee.

   • uskomaton elli

    Minä ihmettelen sitä, että täällä uskotaan kaikki, mitä joku sanaseppo näppiksiltään syöttää. Vai että oikein poliisilla on aikaa tulla kesken päivän katsomaan jotain koiraa jonka kanssa on ongelmia:)))

    Koko juttu on ihan ufoa alusta loppuun.


   • niinon..
    uskomaton elli kirjoitti:

    Minä ihmettelen sitä, että täällä uskotaan kaikki, mitä joku sanaseppo näppiksiltään syöttää. Vai että oikein poliisilla on aikaa tulla kesken päivän katsomaan jotain koiraa jonka kanssa on ongelmia:)))

    Koko juttu on ihan ufoa alusta loppuun.

    se oli se kohta missä alkoi viimeistään mättämään, mutta keskustelu aiheesta on kuitenkin varsin kiintoisa.

    Toinen täysin vilpitön ja koiran omistaja mistään välittämätön kusipää..

    :D :D

    Koiramies.


   • _koiramies
    niinon.. kirjoitti:

    se oli se kohta missä alkoi viimeistään mättämään, mutta keskustelu aiheesta on kuitenkin varsin kiintoisa.

    Toinen täysin vilpitön ja koiran omistaja mistään välittämätön kusipää..

    :D :D

    Koiramies.

    toinen loistava kohta oli, kun emännän piti saapua kotiin klo 20.00
    niin ensimmäinen pitkä riita oli käyty jo 20:01 ;)

    ... nopeata toimintaa ja viestikin on jo siinä keritty kirjoittaa. Helvetillinen 30 sekunnin riita ja nettiin tilittämään :D :D


  • ............

   Jos nainen oikeesti haluis sun kanssa aikaansa viettää, niin eiköhän itse siirtäisi koiran pois... :D Oli väärin, että nainen otti koiran yhteiseen asuntoonne kysymättä sulta ja tuo mustasukkaisuus viikonloppuisin ihan muijan syy, ei koiran. Koira ei arvosta sua tippaakaan, vaikka oot sen kaa ymmärtääkseni ollut iha yht kauan kuin naises on ollut? Ja tämän vuoksi purat sit kaiken koiraan, koska se ei sua kunnoita eikä siis tottelekaan. Dopermanni EI OLE agressiivinen tms, se ON seurakoira, joka tarvii kuitenkin kaikkien koirien lailla rajat ja rotunsa vuoksi tarpeeks tekemistä. Koira aistii, ettet pidä siitä, joten miks se pitäisi susta?

   Jos mulla oisi mies, joka valittaisi koirastani, arvaa kumpi lähtis? :D Avomieheni ei oo koskaan valittanut, vaik mullon pari hevosta, neljä saksanpaimenkoiraa ja pikkukoira. Sen sijaan mies rakastaa lemmikkejämme, antaa niille aikaa, kuten minäkin ja eläimet myös kunnoittaa. Yhteistä aikaa on vaikka kuinka ja suhde todellakin pelittää. Yhteinen lapsi on jo, toinen tulollaan :)

   • Tietäjä!

    Varmasti ois akkoja, jotka halusi viedä vaikka koko nuorenmiehen omaisuuden! Asunto oli miehen nimissä, asuivat vain yhdessä!


   • ................
    Tietäjä! kirjoitti:

    Varmasti ois akkoja, jotka halusi viedä vaikka koko nuorenmiehen omaisuuden! Asunto oli miehen nimissä, asuivat vain yhdessä!

    Juuuuu no on kyl niin harvinaisen tyhmä mies, et varmasti muija olikin kanssaan vain omaisuuden vuoksi. Eihän tollasii hiirulaisii muuten kukaa kattele O.o Ja jos asuvat yhdessä niin eiköhän ole yhteinen koti. Niin meillä ainakin. Ja tämän vuoks yhteiset päätökset, ei mun, vaikka kämpän omistankin. Ja koirat...


  • lähtee niin

   se olet sinä. Anna sen naisen olla rauhassa lemmikkinsä kanssa!

  • tabu11

   moi minun mielestäni teijän kannattaisi tehdä niin että ette päästä koiraa sänkyyn,sohville,ja ei koko ajan huomiota koiralle koska ihminen päättää milloin ihminen leikkii tai rapsuttaa koiraa älkää rapsuttako silloin kun koira tulee rapsutettavaksi tai tuo lelun teille niin älkää silloin leikkikö voitte vähän ajan päästä pyytää koiran luoksenne ja rapsuttaa ja sitten alkaa leikkimään sen kanssa. suurin syy tohon tuhoamiseen on koiralla on liian vähän tekemistä kun koira tylsistyy se alkaa tuhoamaan ,ja sain kasvattajalta neuvon että kannattaa tehdä koiralle pelisäännöt selviksi heti!!! eikä luistaa niistä ne pätevät aina ja tuottavat tuloksia. vaattii kärsivällisyyttä.eli laitatte vaikka sille maton johonkin paikkaan joka on sen oma paikka.mihin se käskettään kun haluatte olla kahdesttaan tai toinen vaihtoehto on että aina lenkin jälkeen laitatte koiran näyttely häkkiin ja vaikka se kuinka haukkuisi tai ulvoisi niin ette noteeraa millään tavoin annatte olla ensiksi niin kauvan että se lopettaa sen haukkumisen ynm.metelöinnin ja kun se on rauhoittunut ja meteli loppunut niin sitten päästätte sen häkistä pois.ja kun puhuit tuosta että tuhoaa silloin kun olet koiran kanssa kahdesttaan niin tiukka kuri että niihin mihin ei saa koskea ni niihin ei koskaan kosketa ja teet sen koiralle selväksi heti kun se on alkamassa tuhoamaan ja otat vaikka niskavilloista kiinni ja torut sitä että mitä sä teet tollasta ei tehdä ja päästät irti ja sanot hyi häpeä.ja missään vaiheessa ei saa koiralle näyttää pelkoaan,jos saan kysyä niin onko se ostettu kennelistä? ja teette tyttöystäväsi kanssa yhdessä säännöt ihan alkuun mitä koira saa tehdä ja mitä ei ja ostakaa sille puruluita,pehmoleluja,ja vinkuleluja ja semmonen aktiiviteettipallo eli mihin laitettaan koiran omia ruoka papanoita.ja annatte sen itse leikkiä sillä ja teijän pittää olla johtaja ette saa anttaa koiralle periksi missään asiassa.minulla on seropi joka on juuri aina lenkin jälkeen näyttely häkissä niin kauvan et rauhoituu ja sitten myös yöt.niin koira oppii kunnioittamaan laumanjohtajaa.mutta jos sitä lellittään niin se voi joku päivä käydä teijän jomman kumman kimpuun.ja koira ei saa kerjätä kun syötte sen pittää ola eri huoneessa,jos käsket istua näytä sormella alas,ja jos haluat koiran menevän kyttäämästä kun syötte niin sanot ei kyttää mees tonne noin ja osoitat sormella sinne päin mihin koiran pittää mennä minulta voi kysyä lisää ohjeita koska olen koira-koluttaja ja kolutan myös muitten ihmisten koiria 10epäivä ja minä aijon perustaa kennelin. tässä minun sähköpostiosoite aha17@suomi24.fi

   • neuvontaa

    tabu11: minusta on uskomatonta että sinä neuvot ottamaan koiraa niskavilloista kiinni kun juuri on kerrottu että koiralla on esim tapana murista.
    Toivottavasti lukija ymmärtää että koirien käytösongelmat ovat niin arkoja asioita että niihin ei netissä voi saada toimivia neuvoja. Ongelmat vaativat aina koko tilanteen arvioimista paikan päällä. Ja siihen tarvitaan jo koirien rotutuntemusta ja käyttäymisen erittäin hyvää lukutaitoa


  • ................

   Koiran ei tarvii kunnioittaa ja kuunnella KETÄÄN muuta kuin omistajaansa/haltijaansa. Tuollainen koira ei kuuntelekaan ja se on vain hyvä. Jos haluat koiran sua kuuntelevan, toimi niinkuin pitää äläkä uikuta. Oot vain säälittävä ja todella ala-arvoinen koiran silmissä.

   Ihminen vihaa sitä mitä pelkää. Älä ole raukkis, vaan osallistu koiran kasvatukseen ja tee sille selväksi, että olet johtaja, sua totellaan ja kunnioitetaan. Huomaa, että tätä EI TEHDÄ väkivalloin.

   • ..........

    ei tarvitse omassa asunnossaan sietää raivohulluja rakkeja. Deal with it.

    Jokainen itseään kunnioittava koiranomistaja arvostaa muita ja koiraansa sen verran, ettei kasvata koirastaan kanssaihmisille vaarallista elikkoa.


   • ............
    .......... kirjoitti:

    ei tarvitse omassa asunnossaan sietää raivohulluja rakkeja. Deal with it.

    Jokainen itseään kunnioittava koiranomistaja arvostaa muita ja koiraansa sen verran, ettei kasvata koirastaan kanssaihmisille vaarallista elikkoa.

    Omapahan on vikansa, jos ei oo alusta asti oo ollut niin mukana jutussa, et oisi saanut koiraan valtaa. Tai sit pistänyt heti alkuun pihalle, ku ei kerta ollu yhteinen päätös koiraa ottaa. Idioottimaisinta on sit elää asian kanssa, mut olla niin vitu raukka, ettei ymmärrä ottaa paikkaansa laumaansa ja sit itkee netissä asiaa O.o

    Mun koirat on JOKAIKINEN nimenomaan vaarallisia kanssaihmisille, jos sellaiseen on tarvetta. Niin kauan, kun asiat menee niinkuin pitää, ovat mitä ihanimpia enkeleitä ja tottelevat jopa vieraita. Mut jos tilanne käy koiran kannalta uhkaavaks (esim.joku känniääliö tulee huuteleen meille, kun ollaan iltalenkillä tai lähestyy ilman lupaa), niin todellakin koirani käyvät kiinni, jos vaan annan. Se on turvallisuutta. Eivät siis ole VIHAISIA, vaan FIKSUJA. Vaan säpä et koirista mtn tiedä. (Ja kyllä, voin itse sanoa tietäväni 30 vuoden jälkeen kasvattajana & ongelmakoirakouluttajana.)


  • Kyllä lähtee

   JSS

  • voisitko....

   Kysymys: Voisitko kuvitella että teillä olisi koira jos se koira olisi sellainen esim kotona kuten koiran kuuluu olla. Toisin sanoen makoilisi tyytyväisenä ja purkaisi sitten suurimmat energiat lenkillä ja koulutuksella eikä haastaisi sinua valtataisteluun. (siis oletan että tyttöystäväsi on nyt sen verran fiksu että on ottanut palveluskoirarodun ja myös harrastaa sen kanssa kuten tuossa kirjoititkin).ja samaten tyttöystäväsi järjestäisi myös teille yhteistä aikaa.

   Eli onko se ongelma se koira varsinaisesti, vai se että se vie mielestäsi liikaa tyttöystäväsi aikaa?

   Kun ongelmahan on ensinnäkin varmasti se että kumpikaan teistä ei osaa tuota koiraa tällä hetkellä ihan täysin käsitellä. Tuo sinulle murina ei ole mikään leikin asia. Se on koiran tapa kertoa että haluaa etäisyyttä ja minusta koiran ei tarvitse haluta minkäänlaista etäisyyttä sen omistajista. Siitä seuraava askel nimittäin voi olla pureminen. Ok, koira toimii vaistojensa varassa, eli ongelmahan on siellä hihnan päässä, ei koirassa.

   Ja varmasti teidän tulisi yhdessä luoda selkeät säännöt että on hetkiä jolloin se koira pitää unohtaa ja voitte olla vain yhdessä.

   Jos minun koirani tunkevat väliin kun istun poikaystäväni (tullut jälkeen koirien;) kanssa sohvalla niin minä ärähdän ne pois, ei siihen tulla silloin kiehnäämään vaikka niillä se on ihan ystävällisimielistä. Eli sama tilanne teillä, jos se koira hakee tyttöystäväsi seuraa, HÄNEN tulisi ärähtää se koira siitä pois. Ei se siitä loukkaannu, päin vastoin. Koirakin tarvitsee rajoja.
   Makuuhuoneeseen ei meillä koirilla ole mitään asiaa paitsi silloin jos kutsumme ne sinne ja esim sänkyyn loikoilemaan sunnuntaiaamuna.
   Samaten lähdemme usein lenkille tai piknikille ilman koiria yms. Ja siis voin kertoa että oma elämäni tosiaan pyörii aika lailla kahden myöskin palveluskoirarotua olevan koiran koulutuksen ympärillä. Lähes joka ilta olisi jotain mutta kyse onkin siitä että halua järjestää aikaa myös poikaystävälleni.
   Ja mukava on ollut sekin että hänkin on nyt aloittanut toisen koirani kanssa harrastamaan meidän kanssamme. Ja yhteistyö toimii vielä huippuhyvin!


   Eli en minä voi oikeastaan ehdottaa teille kuin puhumista, ja asioista sopimista. KOirankin voi unohtaa hetkeksi ja luulisi että tyttöystäväsi sen ymmärtää. Oikea tapa ei välttämättä ole syyttää koiraa ja asettaa jotain uhkavaatimuksia että joko koira tai minä. niillä ei pääse puusta pitkälle.
   Yksi tapa myös voisi olla se että lähdet itse joka ilta koiran ja lelun kanssa pienelle lenkille, tai keksit jotain hauskaa puuhaa koiran kanssa. Näin se ei olisi ehkä sinustakaan se kaiken pahan alku ja juuri, eihän tämä sen koiran vikaa ole.

   • Koiranvirka

    Jos luit tuolta aikasemmista viesteistä, suhde on jo ohi. Se päättyi melkein käytännössä käsiin foorumilla juteltuani.

    Mutta vastaan nyt hiukan ehkä negatiivisempaan sävyyn mielentilastani johtuen kun mahdollinen elämänkumppani on poistunut.

    Koittakaa itse alkaa harrastamaan postimerkkeilyä, käykää etsimässä messuilta ja ties mistä mitä vois ostaa. Arkkejakin toisit itsellesi aina tuliaisiksi... siis ei voi noin vain alkaa harrastamaan koko koiran kanssa, jos ei ole mitään kokemuksia mistää ja mielihaluja ollut edes.

    Voin sanoa sen, että jos suhtautuminen itse elämäänkin ei olisi muuttunut, niin olisin ehkä kyennyt elämään jonkun bison frisen kanssa. Semmonen on yhdellä ystävällänikin. Dobermann on aivan erilainen käsiteltävä.


   • Kannustava mies
    Koiranvirka kirjoitti:

    Jos luit tuolta aikasemmista viesteistä, suhde on jo ohi. Se päättyi melkein käytännössä käsiin foorumilla juteltuani.

    Mutta vastaan nyt hiukan ehkä negatiivisempaan sävyyn mielentilastani johtuen kun mahdollinen elämänkumppani on poistunut.

    Koittakaa itse alkaa harrastamaan postimerkkeilyä, käykää etsimässä messuilta ja ties mistä mitä vois ostaa. Arkkejakin toisit itsellesi aina tuliaisiksi... siis ei voi noin vain alkaa harrastamaan koko koiran kanssa, jos ei ole mitään kokemuksia mistää ja mielihaluja ollut edes.

    Voin sanoa sen, että jos suhtautuminen itse elämäänkin ei olisi muuttunut, niin olisin ehkä kyennyt elämään jonkun bison frisen kanssa. Semmonen on yhdellä ystävällänikin. Dobermann on aivan erilainen käsiteltävä.

    Tämä ketju nyt lyö yli laidasta laitaan.

    Mielestäni juttu meni ainoalla oikealla tavalla. Koiraihmisen kanssa voi seurustella vain toinen samanlainen - yhdessä asumisesta nyt puhumattakaan. Tästä on ihan omakohtaista kokemusta ja jos jollain naisella on koira, en ikinä enää ala suhteeseen sellaisen kanssa.

    Ota opiksi, naisia riittää ja kierrä jatkossa koiraihmiset kaukaa. Seurustelkoot keskenään :-)


  • koiramiehen kaa

   Olen siis itse nainen ja sinkkukin, joten totta kai katselen miehiä sillä silmällä että josko, myös tuolla sätissä. Heti kun hoksaan että miehellä on koira, loppuu tuttavuuden rakentaminen mun puolelta siihen. En pidä koirien hajusta, en niiden karvoista, kuola oksettaa. Yksinäisen miehen koira on usein huonosti koulutettu tai liikaa annettu oikeuksia. Ikinä en alkais elää parisuhteessa eläimen ehdoilla.

   Tosihyvin sua ymmärrän. Varsinkin kun mielipidettäsi ei edes kysytty. Mieti missä kaikessa muussa tyttöystis jyrää sun yli, olethan nytkin koiraa alenpana.

   • "Heti kun hoksaan että miehellä on koira, loppuu tuttavuuden rakentaminen mun puolelta siihen. En pidä koirien hajusta, en niiden karvoista, kuola oksettaa. Yksinäisen miehen koira on usein huonosti koulutettu tai liikaa annettu oikeuksia. Ikinä en alkais elää parisuhteessa eläimen ehdoilla." sama juttu! lueppa mun vastaus tässä ketjussa nimim. "Freeweave" !


  • SE

   Tyttöystävä siitä koirasta luovu ja jos luopuisikin sinua syyllistettäisiin siitä lopun ikääsi, joten parempi kun eroatte heti. Varsinkin kun se noin typerän tempun teki nyt jo, niin mitäköhän se tulevaisuudessa keksii.

  • Koiria liikaa....

   pistä makkaraan jotain sopiva syötävää ja anna koiralle, niin eiköhän se siitä.....;)

   • joo.......

    Eiköhän vielä pari olis kannattanu........ tyhmiä..


  • ja paljon!!

   tai sit eroat akasta ja sit koira lähtee sen akan matkaa tai lopetatte

  • Jonze88

   Näytä koiralle paikkansa laumassa. Tosin voi olla melko myöhäistä jo, kun koira on jo tuon ikäinen, mutta ei koirakaan ole koskaan liian vanha oppiakseen uusia temppuja. Meillä on koira ja kissa, mutta koiran kanssa on ollut samanlaista ongelmaa jokunen aika sitten, tosin hieman pienenpi kuin dopermanni, murisi vieraille ihmisille, olivat ne sitten täällä sisällä tai kävelivät ulkona tai tuo kuuli vaan muuten ne.. se loppui sillä kun räksytyksen ja murinan alkaessa otin kiinni ja vein maahan.. monet kerrat se rähisi mullekin ja "puri", ei tietenkään tosissaan mutta tajus kuitenkin että oon sen yläpuolella. Tämä koira oli tyttöystävälläni ennen kun me tavattiin..

   Kannattaa ottaa yhteys kasvattajaan ja puhua sen tyttöystäväsi kanssa.. ei kannata kuitenkaan alkaa "uhkailemaan" minä tai koira- tyylillä.. Kyllä se siitä, mutta tiukka linja.

   Tsemppiä!

  • eräs ohikulkija

   ...koiran käyttäytyminen kertoo enemmän isännästä/emännästä kuin itse koirasta.

   Minusta teit oikean ratkaisun, sillä miten perheeseen saattaisi tulevaisuudessa kuulua vaikkapa lapsia, jos koiralle ei näytetä alusta alkaen oikeaa paikkaa "laumassa".

   Ero kirpaisee, mutta tyttöystäväsi teki selkeän valinnan. Hän ei ollut sinulle "se oikea".

   • k

    Ensinnäkin Dobermanni on todellakin nykyään seurakoira, eikä mikään suojelukoira. (pilalle jalostettu rotu)
    Toiseksi ole MIES taloudessa, jos tämä luppakorva murisee ja pompottaa sinua on homma jo pielessä ja pahasti, eli laita koiruus kuriin yhteistyössä muijasi kanssa.
    Jos ei onnistu, laita geeliä enemmän tukkaasi ja hommaa pinkki paita, niin ja tietenkin korvakoru korvaan.. (on varmaankin jo..)


  • koiran omistaja...

   Ei muuta kun koira kettinkeen ja eläinlääkärille piikitykseen. Ensinkin koira on pilalla, käytöshäiriöinen jos ei tunnista isäntää taloudes. Tollasia koiria ei sais ees yksityiselle antaa, ellei kyse on suojeluhommista. Käske muijan hommata puudeli jos koiran haluaa. Ja kasvattakoon sitä jos osaa. Sen jälkeen parisuhdekin toimiis. Paitsi jos kyse onkin ajaa isäntä taloudesta. Sillon toi koira kyll sen homman tekee. isäntä lähtee vaan sairaalan kautta ellei asialle tehä mitään. Koirat ei oo alkuaan pahoja, vain kasvatus (tai kasvattamattomuus) tekee niistä sellasia mitä ne on.

  • TietäjäMies

   ulkoruokintaan? Niin palaa rauha maahan. Kyllä avoliitossa pariskunnan pitää yhdessä sopia molempiin vaikuttavista asioista. Ei hän voi ottaa koiraa ja olla siitä yksin täysin vastuussa. Myös sinun on koulutettava koiraa tai muuten hänestä tulee/tuli sellainen kun nyt on. Sinä olet beta-uros ja koira on alfa-uros, jotenkin sain sen tuntuman, että koira on uros.

   Nainen joka hommaa koiran saattaa olla läheisyyden puutteessa. Koiran kanssa halailu tyydyttää hänen oksitosiinin tarpeitaan, jos ja kun mies ei siihen pysty tai halua.

   Mutta selkeästi koiran koulutus on jäänyt puolitiehen, jos se ei tottele sinua vaan alkaa murisemaan kun sitä kommennat. Joku kerta se käy vielä päällesi ja sittenhän se on melkein vietävä lopetettavaksi.

   Ennen koiran hankintaa pitäisi lukea psykologinen teos käyttäytymistieteistä. Tähän suosittelen Karen Pryor:in Don't Shoot the Dogia, joka soveltuu koiriin, muihin eläimiin ja jopa ihmisiin, sen takia sitä lukevat myös psykologit ja psykiatrit.

  • Koirallinen nainen

   Otan osaa tilanteeseesi. Ero on aina vaikea päätös, oli syy mikä tahansa. Saati sitten tälläinen. Tunnut edelleen rakastavan tyttöystävääsi, mutta kirjoituksiesi peruseella tunne on yksipuolista.

   Osa kirjoittajista tuntuu syyllistävän sinua, mutta olet tehnyt ihan oikein. Ei kannata alkaa leikkimään omalla terveydellään.
   Ja vaikkei nyt varmasti tunnukaan siltä, niin varmasti kohdallesi tulee sellainen nainen, joka osaa arvostaa sinua ja rakastaa sellaisena kuin olet.

   Mutta pyydän, ettet tuomitse kaikkia koiria yhden perusteella.

   Minulla itselläni on joskus vuosia sitten ollut luonnevikainen Rotikka narttu, jonka jouduin laittamaan pois, koska en tullut sen kanssa toimeen.

   Sitten tapasin miehen, joka ei ollut koira ihminen. Mietin, että tuleekohan suhteestamme koskaan mitään, koska itse olen koira ihminen.
   Mutta silloin minulla oli (on edelleen) kiltti collie narttu, jonka kanssa tämä mies tuli toimeen hyvin.
   Ja tämän "onnistuneen kokemuksen" kanssa oppi pitämään koirista.

   Myöhemmin menimme naimisiin, joten suhteemme kuitenkin onnistui.
   Tällä hetkellä meillä on kaksi koiraa (edellä mainittu collie) ja oikein kiltti Rotikka narttu. Itselläkin vähän hirvitti ottaa kyseistä rotua uudelleen, koska ensimmäisen kanssa kävi niin kuin kävi.

   Mutta tarinan opetus on se, että suurin osa koirista on kilttejä, kunhan ne kouluttaa oikein. Toki joukkoon mahtuu aina niitä mielenvikaisiakin.

   En toki tarkoita, että sinun pitää ottaa tulevaisuudessa koira, sehän on jokaisen oma asiansa. Mutta toivon, ettet kuitenkaan alan niitä pelkäämäänkää.
   Mutta tuli vain sellainen tunne, että jos tästä Tosi tarinasta olisi sinulle jotain hyötyä tulevaisuudessa.

  • olla "perheen pää"

   koira ihmisenä voin sanoa että koiralle on 1:nen tyttöystäväsi sitten hän ja 3:tena sinä näin ei pitäisi missään nimessä olla! ja dopperi on hemmetin vaativa koira ei mielellään osaamattomiin käsiin niin niistä aina sanotaan.

   kuullostaa myös hiukan ongelma koiralta vaikka koulutustakin on ilmeisesti harrastettu... että olisi hyvä saada joko koira tottelemaan myös sinua tai joku päivä käy viellä köpelösti.. tai sitten antaa se takaisin kenneliin josta se on otettu?

   ja kyllä päätökset olis yhteistuumin tehtävä jos isosta asiasta kuten koira kyse. eikö puhuminen auta sitten ehkä tyttöystäväsi onkin parempi lähteä koiran kanssa mäkeen?

  • joo--ooo-o

   jos tyttöystäväsi näkee tämän viestin hän varmasti alkaa miettimään että pitääköhän koira heittää helvettiin MUTTA jos näin ei tapahdu sanot hänelle kylmästi ehdot ja jos näni ei tapahdu niin ei auta muu kuin ERO. sinun ei tarvitse yhtään kattoo tommosta.

  • basenji

   Dobermanni on hieno koira. Valitettavasti se on nyt väärässä paikassa. Dobermanni ei ole perhekoira se hyväksyy vain yhden isännän/emännän. Tyttöystäväsi arvioi tilanteen väärin. Eikö joku sosiaalisempi koira olisi tullut kyseeseen. Virhearvio on myös alkaa kasvattamaan dobermannista jotain sellaista, mitä sen luonne ei hyväksy. Saatte vain vihaisen koiran ja teette sille väärin.
   Yrittäkää päästä yhteisymmärryksessä dobermannista eroon, vielä se ei ole pilattu koira(ehkä), myykää se jollekin, joka pystyy sitä pitämään ja jonka tieto ja taito riittää haastavan koiran kasvattamiseen.

   Terveisin basenjin onnellinen omistajaperhe.
   Basenjikin on haastava kasvatettava mutta todella hieno ja uskollinen ystävä ja perhekoira kun kasvattaminen onnistuu.

  • Seurustelin mukavan miehen kanssa joka oli toisesta kaupungista. Hänellä ei ollut lapsia ja itselläni on yksi. Hän oli aksvattanut pikkuterrierinsä kuin lapsen; nukkui samassa sängyssä ja tuli väliin kaikkeen. Kun leikittiin tyynysotaa tai kikatin äänekkäästi kun pelleiltiin jotain painia niin koira tuli siihenmurisemaan ja haukkumaan. Oma lapseni piti koirasta mutta pelkäsi sitä myös.
   Kun nukuimme koira ei nukkunut omassa sängyssään vaan koirankarvat (todella isoja tuppoja...!) ja koira nukkui sängyssä... Kun testattiin miten homma toimisi mun luona niin koira puri muovimattoa ja nukkui samalla tavalla MUN sängyssä vaikka oma peti oli s'ngyn vieressä.
   Aikani imuroitsin koirankarvoja, "oltiin helliä" niin että koira katsoi vierestä ja tuli joskus jopa keskeyttämään... kaiken huippu oli kun miesystävä "kesken kaiken" heitteli koiralle lelua että antaisi meidän olla rauhassa...!
   Automatkalla koira vikisi koko pitkän automatkan takapenkillä...ulinaa...! Ajo häiriintyi ja hyvä että kolaria ei tullut.
   Hän kysyi onko mulla mitään koiria vastaan jo suhteen alussa: sanoin että ei ole kun en tiennyt miten koira on kasvatettu. Kysyin häneltä että mitä tehdään kun hän ei saanut hoitajaakaan koiralle että oltaisiin voitu mennä viikonloppumatkalle; autoreissut koiran kanssa kun olivat mahdottomia ulinan vuoksi. "Tuleeko koirasta nyt joku ongelma"? Ja sanoin että tulee. Niin tuli ero KOIRAN TAKIA...! Tosin - kyllä tämäntyyppinen koirankasvatuskin jo kertoo itse miehestä hyvin paljon eli ei tainnu olla miehessä kaikki muutenkaan kohdallaan...! Tyttökaverisi teki täysin väärin kysymättä sinun mielipidettä koiran hankkimisessa. Hänen harrastuksensa koiran kanssa vie ytheistä aikaanne... Mun neuvo on että hommaan on tultava muutos tai sitten eroat. Kysyn vaan : Oletko mielestäsi mies vai mikkihiiri naisellesi jos hänelle on koira tärkeämpi?
   - Freeweave -

  • vaihtoon!

   Jos kerran muijasi otti doperin kysymättä sinulta mitään, niin jo se on todella alhainen teko. Ja nyt kun kerran sinä et tule koiran kanssa toimeen, niin ehdota muijallesi, että koira lähtee tai sitten lähtee sekä koira että muija? Koiraa ei voi syyttää. Koirantaluttajan täytyy tajuta, että koiraa pitää osata myös kasvattaa, ei vaan syöttää ja viedä ulos.

   • kyllästynyt nainen

    Naisten viaksi laitetaan kaikki aina ja itsessä ei nähdä mitään vikoja. Tämä on minun asunto sanoo hän ja potkasee molemmat ulos.


   • on kyse
    kyllästynyt nainen kirjoitti:

    Naisten viaksi laitetaan kaikki aina ja itsessä ei nähdä mitään vikoja. Tämä on minun asunto sanoo hän ja potkasee molemmat ulos.

    naisesta ja kukaan ei voi väittää vastaan etteikö nainen toimi tunteella järjenvastaisesti tällaisissa tilanteissa. Toisin on miehillä, joilla ajatusmaailma pyörii enemmän järkipohjalta.


   • Naiset pihalle
    on kyse kirjoitti:

    naisesta ja kukaan ei voi väittää vastaan etteikö nainen toimi tunteella järjenvastaisesti tällaisissa tilanteissa. Toisin on miehillä, joilla ajatusmaailma pyörii enemmän järkipohjalta.

    Sillä ne ongelmat ratkeaa. Voi hyvän tähden sentään. Mistä olette oppinne saaneet, kysyn vaan? Voitko väittää, että mies toimi jokatapauksessa oikein? Nythän koira on toisten riesana, muutti vanhempien luo.


   • Elämänkumppani myös
    kyllästynyt nainen kirjoitti:

    Naisten viaksi laitetaan kaikki aina ja itsessä ei nähdä mitään vikoja. Tämä on minun asunto sanoo hän ja potkasee molemmat ulos.

    Jos mieheni potkaisisi pihalle tai edes uhkailisi, ottaisin välittömästi eron itse. Mitä miehet muka kuvittelee voittavansa naista alistamalla? Johan se on perusoikeuksien rikkomista ja turvattomuuden tunteen aiheuttamista. Syystäkin mene halu elämään korjata asiat. Olisihan koiralle voinu ostaa vaikka leluja ja leikkiä hiukan sen kanssa. Tutuksi tuleminen uuden perheenjäsenen kanssa ei ole yhtään huono asia.


   • Eläinrakas mies 80
    Elämänkumppani myös kirjoitti:

    Jos mieheni potkaisisi pihalle tai edes uhkailisi, ottaisin välittömästi eron itse. Mitä miehet muka kuvittelee voittavansa naista alistamalla? Johan se on perusoikeuksien rikkomista ja turvattomuuden tunteen aiheuttamista. Syystäkin mene halu elämään korjata asiat. Olisihan koiralle voinu ostaa vaikka leluja ja leikkiä hiukan sen kanssa. Tutuksi tuleminen uuden perheenjäsenen kanssa ei ole yhtään huono asia.

    Kannattaisi ehkä lukea kaikki Koiranvirka-nimimerkin kirjoitukset.

    Pureva olento ei ole perheenjäsen.. Mitäs tämä nainen sitten voitti kun alisti miestään? Avoeron :D hah


   • Pelsepukki
    Naiset pihalle kirjoitti:

    Sillä ne ongelmat ratkeaa. Voi hyvän tähden sentään. Mistä olette oppinne saaneet, kysyn vaan? Voitko väittää, että mies toimi jokatapauksessa oikein? Nythän koira on toisten riesana, muutti vanhempien luo.

    Käsittääkseni mies yritti ratkaista ongelmaa muun muassa keskustelemalla. Viimeksi kun tarkistin, se oli naisten top-5 ongelmaratkaisutavoissa korkealla sijalla.,.

    Vai onko vain naisella oikeus keskusteluhalukkuuteen ja ongelmointiin?


   • Pelsepukki
    kyllästynyt nainen kirjoitti:

    Naisten viaksi laitetaan kaikki aina ja itsessä ei nähdä mitään vikoja. Tämä on minun asunto sanoo hän ja potkasee molemmat ulos.

    Jos nainen ei suostu järkevään keskusteluun, onko se miehen vika?


   • hiukan verran
    Pelsepukki kirjoitti:

    Jos nainen ei suostu järkevään keskusteluun, onko se miehen vika?

    järkevämpiä. Jos kyse on kuitenkin samasta asiasta, eli perheenjäsenen hävittämisestä, kyllä se voimille toistakin ottaa.