Ulkomailla tehty työ

vuor.vapaa

Lasketaanko yk:n rauhanturvatyö mukaan työhistoriaan?

Ulkomailla tehty työtä ei yleensä kai kelpaa, mutta tästä työstähän on maksettu eläkemaksut suomeen, työnantaja on puolustusvoimat/suomen valtio, eikö sen pitäisi kerryttää työeläkettä ja - historiaa. (?)

8

1340

Vastaukset

 • ...päätoiminen työskentely, jota ei huomioida työssäoloehtoon: työskentely YK:ssa tai sen erityisjärjestöissä taikka muussa kansainvälisessä järjestössä, jonka toimintaan Suomi osallistuu....

  Eli YK:n rauhanturvatehtäviä ei hyväksytä työssäoloehtoon, mutta tuo voi olle peruste sille, että 28 tai 24 kuukauden tarkastelujaksoa voidaan pidentää.

  • Entä tämä samaisella tyj.fi sivulla ollut lainaus, joka oli ennen tuota sinun lainaamaasi pätkää:

   TYÖSKENTELY KANSAINVÄLISTEN JÄRJESTÖJEN PALVELUKSESSA

   Kansainvälisten järjestöjen palveluksessa tehtyä työtä ei hyväksytä työssäoloehtoon lukuun ottamatta työtä YK:n rauhanturvaajana.

   Lukuunottamatta työtä YK:n rauhanturvaajana -kohta, eli YK:n rauhanturvapalvelus olisi työssäoloehdon täyttävää työtä, mutta päteekö se sitten vuor.vapaan kysessä ollessa, onkin eri juttu., sen takia alunperin kirjoitinkin tänne.

   Mikseivät palvelunumerot voi palvella viikonloppuna?


  • Niin, voihan sen tarkistaa, mutta kun tuo työssäoloehto on lakiin kirjattu, ei se asiaa miksikään muuta. Eli asia on juuri niin, kuin tuo ensimmäinen vastaaja sanoi.


  • Kiitos vastauksista. Tarkistaisinkin nyt, mutta kun on lauantai ja eivät palvele viikonloppuna.


  • vuor.vapaa kirjoitti:

   Kiitos vastauksista. Tarkistaisinkin nyt, mutta kun on lauantai ja eivät palvele viikonloppuna.

   Kyllä e rauhanturvaajana työskentely hyväksytään. Työnantaja siinä on ollut suomalainen (puolustusvoimat) ja eläkemaksut ovat tulleet Suomeen. Kyse ei siis ole mistään YK:n alaisesta tms. kv.järjestöstä. Jos olisit ollut varsinaisesti YK:n palveluksessa, niin asia toinen.


 • Niin tuliko siihen selvyyttä että hyväksytäänkö vai ei. Olis samanlainen tilanne itellä?

  • työhistoriaotteen, josta asia selviää, saat yksityisellä työskennellessäsi etk.fi, valtiolla, kunnassa jne työskennellessäsi keva.fi. te-toimistojenkin pitäisi tietää...
   soveltamisohjeet mm. tem.fi, työ, työlainsäädäntö-osuudessa


Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.