Verbaalisesti lahjakkaita?

Ajan kello,

Hyvin usein kuulee, että tytöt olisivat verbaalisesti lahjakkaampia kuin pojat.

Mutta mitä on verbaalisuus? Onko se sitä, että moinisanaisesti tehdään helpoista asioista vaikeita vai harkiten vaikeista asioista helppoja.

Tarkoitan sitä, että naiset tunaroivat ja sen jälkeen selittelevät, että mikä meni pieleen. Miehet harkitsevat, näkevät ongelman, korjaavat sen ja toteavat: "Näin on".

Mielestäni verbaalisuus ei ole siis sitä, että puhua pälpätetään ummet ja lammet (jopa sivistys sanoja hyväksikäyttäen)vaan sitä, että sanat todella tarkoittavat jotain.

9

11992

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Siis verbaalisesti lahjakas, varsinkin kirjallisesti. Olen monella muullakin tapaa lahjakas. Monesti olen törmännyt ajatukseen, etten mitenkään voi olla naisen veroinen missään näistä asioista, koska en pidä lahjakkuudestani jatkuvaa meteliä enkä höpötä tauotta itsestäni, kuten vain nainen osaa. Tarvitsen ehkä hiukan enemmän aikaa muotoillakseni ajatukseni täsmällisesti enkä aina pysy mukana keskustelun virrassa. Pyrin ilmaisemaan todellisia merkityksiä, en toistelemaan itsestäänselvyyksiä tai poliittisesti korrekteja hokemia. Ne, jotka haluavat nähdä tämän tyhmyytenä tai verbaalisena kömpelyytenä, ovat tietysti oikeutettuja mielipiteeseensä.

    • Verbaalinen lahjakkuus on kykyä ilmaista itseään sanallisesti. Ei sitä että tehdään joku asia ja todetaan että "näin on". Verbaalisesti lahjakas ihminen osaa viestiä taidokkaasti puhumalla tai kirjoittamalla. Hän voi tehdä sanoista taidetta tai tehdä abstraktit asiat helposti ymmärrettäviksi. Sanat ovat työkalu jota tällainen ihminen osaa taidokkaasti käyttää.

      Sanoja taitavasti käyttävä ihminen voi aivan hyvin olla kiero, ilkeä tai pahantahtoinen, jaarittelija, päättämätön jne, mutta näistä piirteistä huolimatta verbaalisesti lahjakas. Se, että käyttää mahdollisimman vähän sanoja, ei ole tae verbaalisesta tai mistään muustakaan lahjakkuudesta. Kyky tiivistää on lahjakkuutta sekin, mutta se ei ole synonyymi nimenomaan verbaaliselle lahjakkuudelle.

      • Anonyymi

        Näin on.


    • myyttiin kuin

      se että tytöt kypsyvät nopeammin, naisilla on tunneälyä, blaa blaa fuckin blaa...

      Tiivistettynä sanottuna: Ei pidä paikkaansa.

    • jussin kunniaks

      Eiköhän tuon useimmat aikuiset tiedäkin, että verbaalinen lahjakkuus on eri asia kuin puheliaisuus tai kovaäänisyys. Tietysti nämä ominaisuudet voivat olla samassakin yksilössä, mutta eivät välttämättä. Eihän vähäinen ja hidas puhekaan automaattisesti merkitse viisautta ja harkintakykyä. Ympäristöä tarkkaillen oppii myös, että kaikki naiset eivät ole kälättäjiä, eivätkä miehet suinkaan sanattomia.

    • dgklkdfgkd

      Verbaalista lahjakkuutta on se, että osaa sanallisesti ilmaista ajatuksiaan ja tuntojaan juuri niinkuin haluaa. Pystyy tarkkaan kertoomaan, mitä todella tarkoittaa. Pystyy osuvasti lmaisemaan omia ajatuksiaan. Ei ole siis mitään vaikeuksia pukea sanoiksi ajatuksiaan. Osaa käyttää kieltä monipuolisesti, vivahteikkaasti, on laaja sanavarasto, tietää paljon synonyymejä eikä joudu sortumaan latteisiin ilmauksiin.

      Verbaalisten taitojen puutteellisuuden huomaa viimeistään, kun puhuu muita kieliä. Mutta kun äidinkieltään puhuessa saman päivän aikana käyttää yhtenään samaa kiva -sanaa, voi huomata ettei ole verbaalisesti kovinkaan lahjakas. On sekin taito ja kuuluu verbaaliseen lahjakkuuteen tai sitten vaan sivuaa sitä, jos pystyy puhumaan paljon pälpätetään ummet ja lammet, siinä missä joku toinen olisi (lahjattompi) tuppisuuna sen takia, että on verbaalisesti niin köyhä. Oikeesti verbaalisesti lahjakkaat lukevat usein paljon, mikä senkin on omiaan lisäämään kielellistä osaamista.

      En usko, että tytöt olisivat sukupuolensa takia jotenkin verbaalisesti lahjakkaampia. Verbaalisesti lahjakkaita löytyy molemmista.

      Verbaalisesti lahjakas keksii vaivattomasti hyviä nimimerkkejä ja otsikoita.

    • kokeilevaikka

      Ota pätkä tekstiä. Jokin parin virkkeen lausuma sanonta tai muu, jolla on sinulle jokin erityinen merkitys. Ymmärrä, että joka kerta kun luet sen, ymmärrät sen uudella tavalla vaikka et heti huomaisikaan sellaista. Lue se sisällä talossa ja maistele. Kävele ulos aurinkoon, lue se siellä ja maistele. Pidä taskussa ja maistele missä menetkin. Se kirjoitelma ei ole dataa eikä kyse ole koskaan pelkästä tiedonsiirrosta vaan merkitys elää sinussa ja ympäristössäsi.

      Verbaalinen lahjakkuus ei koskaan sulje merkitystä vain joihinkin ennaltasovittuihin määriteltyihin kanaviin. Banalisaation kautta voidaan kyllä rakentaa kaikenlaista kiinnostavaa kuten kaikki laitteet, mitä meillä on. Mutta elämä on jotain muuta. Rakennelmat eivät ole kuin pieni osa elämää, jota pitää osata punoa ja koristella. Ei pidä rajoittaa. Jos on rajoittanut niin sitten on avarrettava keinolla millä hyvänsä.

      Jos naisilla on luontainen taipumus jättää rajoittamatta liikaa, niin hyvä naisille. Mielummin vähemmän kuin enemmän. Jos miehet osaavatkin suosia banaalia ja kilpailla sillä niin silloin olisi myös loistavaa, jos osaisi tulla itse kans takaisin sieltä pihkasta.

    • Anonyymi

      Ei teistä eroon helvetin iilimadot pääse.

    • Anonyymi

      Puhumalla sivistävän kuuloisesti ja ympäripyöreätä paskaa saa yllättävän paljon asioita ja huomiota. En tiedä mikä siinä on takana mutta itse olen aina inhonnut tällaista toimintaa. Asiat pitää sanoa suorasti ja jämptisti keskittyen ytimeen ei maalailla mitään tauluja sinne taustalle. Voi kestää tuntikausia jaarittelu jonka saisi sanottua alle minuutissa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      284
      2978
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      215
      1890
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1562
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      2
      1350
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      77
      1218
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      262
      1162
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      80
      1052
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      52
      1021
    9. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      80
      961
    10. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      143
      821
    Aihe