Geelikynnet

Avonitar

Kyselen tässä, että kuuluuko sattua kynnen pintaan, jos laittaa geelikynnet ja kynnen pinta hiotaan, nimittäin yhdessä paikassa viimeeksi kun laitatin siis ammattilaisella niin kynnen pintaa sattui hirveästi ja ns. poltti. Joten kuuluuko se asiaan vai onko liikaa hiottu? Tiedän että kysymykseni voi vaikuttaa ns. lapselliselta mutta ei ole kokemuksia niiden tekemisestä.

10

4526

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • joskus ... ...

      Mulla ainakin, kun on hiottu paljon. Tykkään, että geelikynteni koristellaan kunnolla "timanteilla", joten hionta sen mukaan huollettaessa, että saadaan timanttien jämät pois. Kun on paljon hiottu, uunissa sitten polttaa. Helpottaa, kun ottaa käden hetkeksi ulos.

      • --------------

        Ei sen pelkän geelin viilaminen pitäis mitenkään vaikuttaa siihen uunissa polttamiseen.


      • tekijä sanoi
        -------------- kirjoitti:

        Ei sen pelkän geelin viilaminen pitäis mitenkään vaikuttaa siihen uunissa polttamiseen.

        mulle, että siksi polttelee.


    • tyttö 90-

      Onko sinulla tipillä olevat kynnet vai pelkkä geelivahvistus?

      Jos sinulla on tipilliset kynnen tai vaikka vain geelivahvitus, todennäköisesti omaa kynttä on viilattu turhan paljon. Kynsihän koostuu useista ohuista kynsilevyistä . Kynsipatja joka sijaitsee kynnen alla on matkaa, mutta etenkin rakennekynsiä tehdessä, helposti voidaan karhentaa kynttä turhan paljon jolloin pystytään helposti viilaamaan "syvälle" vai miten sen nyt sanoisi kynteen jolloin ollaan lähempänä kynsipatjaa. Meillä koulussa viilattiin vielä tipin reuna pois eli häivytettiin omaan kynteen jolloin voi myös hyvin helposti viilata omaa kynttä. Tässä kohdassa tulisi vain tipin reunaa häivyttää niin ettei omaan kynteen osuta. Tämän jälkeenhän ei viilata enää kuin puffaus vaiheessa plus loppuviimeistelyssä kynnen muotoa.

      Sinua sattui kun kynsiä tehtiin? Sattuuko enää? Näkyykö kynnessäsi / tai kynsissä tummanpunaista läikkää tai kohtaa? Tätä et tietenkään näe jos sinulla on kynsilakkaa tai värillistä geeliä. Jos sinua on sattunut silloin kun kynttä on karhennettu, on todennäköisesti viilattu liian paljon. Se on ensimmäinen merkki, että nyt ollaan liian lähellä kynsipatjaa.

      Itselläni ei kynttä karhentaessa sattunut millään tavalla. Ylipäätänsä kun kynsiä tehdään ei se saa sattua. Kun itselläni oli kynnet valmiit, näkyi geelien lävitse punainen täplä joka merkitsi sitä että kynttä on viilattu liikaa. Toisilla kynnet ovat herkempiä kuin toisilla ja aina tulee sanoa rakennekynsi tekijällä, että nyt tuntuu oudolta kynnessä.

      • Avonitar

        Tipilliset kynnet on laitettu, kynnen pinta oli pitkään punainen ja kynsien ympärillä oleva iho, mihin viila oli vähän käynyt. Meni pitkään laiton jälkeen että kynsistä loppui särky. Sanoin siitä tekijälle ja lopetti mutta muutaman laiton jälkeen taas sattui. Ehkä on aika vain vaihtaa tekijää joka tekee paremmin, ilman että tarvitsee silmiin tulla tippoja ja kärsiä siitä poltteesta.

        Kiitos selvennyksestä kynsien hionnasta yms. tiedän nyt sitten sanoa jos joku tekee samalla tavalla että sattuu.. "Leikkiä viisaampaa" niinkuin meillä on suvussa tapana sanoa.


    • ......

      Toki polttaa jos kynttä viilatu liikaa, mutta se ei ole ainoa syy.
      Silloin kun kynnellä on paksumpi kerros geeliä, se monella polttaa kovettuessaan. Geeli nimittäin kutistuu kovettuessaan. Toisilla on herkemmät kynnet kuin toisilla ja tarvittaessa voi kynnet tehdä useilla ohuemmilla kerroksilla.

      • ammattilainen

        jos polttaa kun geeli kutistuu, KÄSI POIS UUNISTA! Ja takaisin vasta kun polte lakkaa.


    • kynnet2002

      Sun kysni on viilattu puhki, siksi se sattuu. Kynnessä voi uunissa ollessa tuntua polttavaa tunnetta, mutta se menee ohi kun kynnen ottaa pois uunista, sillä geeli supistuu kynnen pinnalla kovettuessaan. Mutta jos se kipu on jotain muuta kuin uunista johtuvaan niin, eipä siinä paljon muuta vaihtoehtoa ole kuin liikaa viilattu. Vaikea sanoa näkemättä. Valitettavan usein noissa " itämaisissa" paikoissa kun hinnat on poljettu alas ja kiire saada asiakkaita kuin liukuhihnalta niin sähköviilalla hinkataan asiakkaan kynsi puhki. Minulla ollut näitä "heidän" asiakkaita turhan paljon =(

    • oinoi

      poltteen tunne syntyy oikeastaan ilmiöstä kitka. sekä sähköviilalla että manuaaliviilalla voidaan saada tämä aikaan. yleensä se kuitenkin liitetään enemmän sähköviiloihin sillä harvan käsinviilaus on verraten yhtä nopeaa kuin mitä sähköviilaa on mahdollista pyörittää.
      ammattilaisen tulisi osata tietää millä viilakarheuksilla kosketaan luonnonkynteen ja mitkä on ainoastaan rakennemassoille. poltteen tunne sekä kynnen puhki viilaaminen eivät kuitenkaan ole synonyymejä. kitkapoltetta voi tunta ihan oikein valitulla viilakarheudella ja pyörimisvauhdeilla mikäli terä on liian kauan samassa paikassa.

      jos joka ikinen kerta kynsihuolto tuottaa kipua tekee tekijä todennäköisesti jotain väärin. ihmisillä on erilainen herkkyys (ns kipukynnys) mutta itse ainakin siirryn käsinviilaukseen jollei asiakas kertakaikkiaan kykene kestämään sähköviilaa. näin on käynyt tasan kerran 8v kynsilaittourani aikana.
      markkinoilla on viiloja mmoneen lähtöön. niiden pyöritysnopeuksissa on eroja ja ammattilaisen pitäisi osata niistä ostaa laadukas. pitää pyöriä tarpeeksi hitaasti mutta pitää myös yltää tiettyihin nopeuksiin. paljon on sellaisia jotka eivät kata joko toista tai kumpaakaan ääripäätä.

    Ketjusta on poistettu 8 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      124
      2833
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      258
      1193
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      101
      1191
    4. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1031
    5. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      63
      973
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      970
    7. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      926
    8. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      43
      857
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      40
      848
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      42
      754
    Aihe