"suomalaisessa tutkimuksessa todettiin, että margariini aiheuttaa atooppista ihottumaa ja muita allergioita lapsilla
- luonnollisen rasvan teollinen kovettaminen synnyttää elimistölle vieraita aineyhdistelmiä, jotka lievimmillään sekoittavat aineenvaihdunnan, pahimmillaan aiheuttavat syöpää
- margariinien lisäaineet aiheuttavat lisäaineille tyypillisiä reaktioita joissakin ihmisissä (ihottuma, allergia, heikentynyt vastustuskyky)
- margariinia valmistamalla syntyy rasvaseos, jonka oletetaan vaikuttavan hermokudokseen (fosfolipidien tasapaino) ja uskaliaammat pitävät dementian ja margariinin yhteyttä mahdollisena
- margariinin sisältämät rasvat heikentävät immunosuppressiota, joka saattaa johtaa heikompaan ihonsuojaukseen auringonsäteitä vastaan (ihosyöpä ja lievemmät ihomuutokset)
- margariinia valmistetaan palmuöljystä ja jotkut ovat kritisoineet palmuöljyn tuontia laivoissa sen takia, että laivan säiliöihin on saattanut jäädä edellisistä kuljetuksista vaarallisia kemikaaleja, jotka sitten sekoittuvat palmuöljyyn.
http://sundqvist.blogspot.com/2009/05/lopeta-margariinin-syonti.html
Älä syö margariinia
35
1091
Vastaukset
- rypsiöljykin
aiheuttaa noita. Jopa vauvaiässä on havaittu IgE välitteisiä rypsiöljyyn liittyviä allergioita ja atooppista ihotumaa. On se kumma aine. Olen kuullut rypsiöljyallergisista, mutta en oliiviölyallergisista Suomessa. Kaikenmaailman rypsit voivat myös sisältää erukahappoa ja kuumennettaessa syntyy toksisia HNE-yhdisteitä. Margariineissa nuo lisäaineetkaan eivät oikein kiehdo, kuvottavasta mausta puhumattakaan.
- aiheuttaa noita
... myös oliiviöljy. Kylmäpuristettu rypsiöljy on erittäin hieno, terveysvaikutteinen tuote!
Ja kotimainen margariini tehdään usein siitä. Itse käyttämäni margariini perustuu vain rypsiöljyyn - tuota pahamaineista palmuöljyä en käytä lainkaan. aiheuttaa noita kirjoitti:
... myös oliiviöljy. Kylmäpuristettu rypsiöljy on erittäin hieno, terveysvaikutteinen tuote!
Ja kotimainen margariini tehdään usein siitä. Itse käyttämäni margariini perustuu vain rypsiöljyyn - tuota pahamaineista palmuöljyä en käytä lainkaan.niin miksi Pekka Puska ei vastaa Antti Heikkilän kysymykseen kun sen pitäisi olla helppoa.
"2. kysymys on Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen pääjohtaja Pekka Puskalle: Mihin tieteelliseen tosiasiaan perustuu eläinrasvojen vaarallisuus? Mihin tutkimukseen tai tieteelliseen tosiasiaan perustuu väitteenne, että rypsiöljy olisi terveellistä?"
http://www.anttiheikkila.com/
Itse en koske rypsiöljyyn tai sitä sisältäviin tuotteisiin viiden metrijn kepilläkään.aiheuttaa noita kirjoitti:
... myös oliiviöljy. Kylmäpuristettu rypsiöljy on erittäin hieno, terveysvaikutteinen tuote!
Ja kotimainen margariini tehdään usein siitä. Itse käyttämäni margariini perustuu vain rypsiöljyyn - tuota pahamaineista palmuöljyä en käytä lainkaan.Palmuöljyä on kyllä vaikea välttää jollei tee kaikkea ruokaansa itse. Silloinkin pitää lukea tuoteselosteet erittäin tarkkaan kun termi 'kasviöljy' on aika monesti juuri tuota.
Palmuöljyn käyttö on lisääntynyt juuri keksien, murojen ynnä muun moskan mukana kun niihin tarvitaan rasvaa, joka ei pilaannu muutamassa kuukaudessa. (Kovetettu) palmuöljy on sulamispisteeltään juuri sopiva eli kiinteää huoneenlämmössä mutta sulaa suussa niin ei maistu rasvaiselle (talimaiselle). On halpaakin.- ja se tiedetään
kj.mattila kirjoitti:
niin miksi Pekka Puska ei vastaa Antti Heikkilän kysymykseen kun sen pitäisi olla helppoa.
"2. kysymys on Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen pääjohtaja Pekka Puskalle: Mihin tieteelliseen tosiasiaan perustuu eläinrasvojen vaarallisuus? Mihin tutkimukseen tai tieteelliseen tosiasiaan perustuu väitteenne, että rypsiöljy olisi terveellistä?"
http://www.anttiheikkila.com/
Itse en koske rypsiöljyyn tai sitä sisältäviin tuotteisiin viiden metrijn kepilläkään.http://www.deski.fi/page.php?page_id=9&tiedote_id=6951
http://sundqvist.blogspot.com/2008/06/kylmpuristettu-rypsiljy-on-terveellist.html
http://www.tohtori.fi/?page=1923450&id=3662336
http://www.kuntolehti.com/main.php?id=135
http://www.juustomestarit.fi/index.php?Itemid=37&id=23&option=com_content&task=view
Rypsiöljyn terveysvaikutukset perustuvat samoihin tutkimuksiin, mihin perustuvat monityydyttymättömien rasvojen terveysvaikutukset yleensä. - Varmasti
mrx-08 kirjoitti:
Palmuöljyä on kyllä vaikea välttää jollei tee kaikkea ruokaansa itse. Silloinkin pitää lukea tuoteselosteet erittäin tarkkaan kun termi 'kasviöljy' on aika monesti juuri tuota.
Palmuöljyn käyttö on lisääntynyt juuri keksien, murojen ynnä muun moskan mukana kun niihin tarvitaan rasvaa, joka ei pilaannu muutamassa kuukaudessa. (Kovetettu) palmuöljy on sulamispisteeltään juuri sopiva eli kiinteää huoneenlämmössä mutta sulaa suussa niin ei maistu rasvaiselle (talimaiselle). On halpaakin.Kyllä palmuöljyä saa varmasti itse kukin pieniä määriä einesten yms. mukana. Se on sitten eri asia onko noin pienillä määrillä merkitystä.
aiheuttaa noita kirjoitti:
... myös oliiviöljy. Kylmäpuristettu rypsiöljy on erittäin hieno, terveysvaikutteinen tuote!
Ja kotimainen margariini tehdään usein siitä. Itse käyttämäni margariini perustuu vain rypsiöljyyn - tuota pahamaineista palmuöljyä en käytä lainkaan.Palmuöljyä on kyllä vaikea välttää jollei tee kaikkea ruokaansa itse. Silloinkin pitää lukea tuoteselosteet erittäin tarkkaan kun termi 'kasviöljy' on aika monesti juuri tuota.
Palmuöljyn käyttö on lisääntynyt juuri keksien, murojen ynnä muun moskan mukana kun niihin tarvitaan rasvaa, joka ei pilaannu muutamassa kuukaudessa. (Kovetettu) palmuöljy on sulamispisteeltään juuri sopiva eli kiinteää huoneenlämmössä mutta sulaa suussa niin ei maistu rasvaiselle (talimaiselle). On halpaakin.- nämä?
ja se tiedetään kirjoitti:
http://www.deski.fi/page.php?page_id=9&tiedote_id=6951
http://sundqvist.blogspot.com/2008/06/kylmpuristettu-rypsiljy-on-terveellist.html
http://www.tohtori.fi/?page=1923450&id=3662336
http://www.kuntolehti.com/main.php?id=135
http://www.juustomestarit.fi/index.php?Itemid=37&id=23&option=com_content&task=view
Rypsiöljyn terveysvaikutukset perustuvat samoihin tutkimuksiin, mihin perustuvat monityydyttymättömien rasvojen terveysvaikutukset yleensä.Entäs rypsiöljyn korkea omega-6 pitoisuus? Ja niiden hapettuminen? Nehän kumoavat rypsiöljyn kaikki "terveysvaikutukset"...
- unohtaa?
nämä? kirjoitti:
Entäs rypsiöljyn korkea omega-6 pitoisuus? Ja niiden hapettuminen? Nehän kumoavat rypsiöljyn kaikki "terveysvaikutukset"...
Rypsiöljyn omega-6 / omega-3 suhde on ihanteellinen, ei ole mitään syytä unohtaa omega-6:sta. Se on ihmiselle välttämätön rasvahappo.
unohtaa? kirjoitti:
Rypsiöljyn omega-6 / omega-3 suhde on ihanteellinen, ei ole mitään syytä unohtaa omega-6:sta. Se on ihmiselle välttämätön rasvahappo.
suhde ei ole ihanteellinen. Päinvastoin. Liika omega-6 saanti aiheuttaa terveyshaittoja. En koskekaan rypsiöljyyn. Kookos- ja oliiviöljyt riittävät minulle ja tietysti jos rasvoista puhutaan niin voi on terveellistä.
- se omegasuhde
kj.mattila kirjoitti:
suhde ei ole ihanteellinen. Päinvastoin. Liika omega-6 saanti aiheuttaa terveyshaittoja. En koskekaan rypsiöljyyn. Kookos- ja oliiviöljyt riittävät minulle ja tietysti jos rasvoista puhutaan niin voi on terveellistä.
on suht koht ok, niin omega-6 absoluuttinen määrä on valtava. Lisäksi rypsiöljystä pitää muistaa alleriat, erukahappo ja kuumennettaessa tapahtuva monityydyttymättömien hapettuminen sekä kuumennettaessa syntyvät HNE-yhdisteet. Ei rypsäriä, kiitos.
- ++++
se omegasuhde kirjoitti:
on suht koht ok, niin omega-6 absoluuttinen määrä on valtava. Lisäksi rypsiöljystä pitää muistaa alleriat, erukahappo ja kuumennettaessa tapahtuva monityydyttymättömien hapettuminen sekä kuumennettaessa syntyvät HNE-yhdisteet. Ei rypsäriä, kiitos.
että kasviperäistä omega3- happoa pystyy elimistö hyödyntämään vain noin 5% hyötysuhteella. Liiat kutoset jää sitten verenkiertoon tulehtumaan.
++++ kirjoitti:
että kasviperäistä omega3- happoa pystyy elimistö hyödyntämään vain noin 5% hyötysuhteella. Liiat kutoset jää sitten verenkiertoon tulehtumaan.
Osa ALA:sta pystytään konvertoimaan DHA:ksi ja EPA:ksi, loppu käytetään muuten (loppupelissä energiaksi). Ei se ALA jää verenkiertoon pyörimään, muutama tunti niin se on kudoksissa.
Tämä O6:O3 -suhde ottaa kyllä huomioon sen ALA:nkin ja se on kyllä rypsiöljyssä parempi kuin missään muussa kuin rasvaisessa kalassa (pellavansiemenessä on korkeampi kuin rypsiöljyssä). Koko O6:O3 -suhdehässäkkä on lähtöisin (jälleen kerran) USA:sta, jossa ihmisten O6:O3 -suhde on helposti 20:1 kun käyttävät muita kasviöljyjä kuin rypsiöljyä. Ei se O6:O3 suhde ole edes noin hyvä voissa (riippuu naudan ruokavaliosta, vaihtelee 1:1-7:1 [heinällä ruokittu parempi]), talissa tai ihrassa.
Tästä löytyy eräs taulukko:
http://www.elitefitness.com/forum/attachments/bodybuilding-supplements/24256d1101476348-what-does-omega-3-do-efas.pdf- Anonyymi
se omegasuhde kirjoitti:
on suht koht ok, niin omega-6 absoluuttinen määrä on valtava. Lisäksi rypsiöljystä pitää muistaa alleriat, erukahappo ja kuumennettaessa tapahtuva monityydyttymättömien hapettuminen sekä kuumennettaessa syntyvät HNE-yhdisteet. Ei rypsäriä, kiitos.
Minä käytän rypsiöljyä mieluummin kuin margariinia. Margariinin käytön olen asettanut minimiin.
Lisäksi magrariini ei pärjää aidolle voille maussa. Voita en itse juurikaan käytä vaan oivariinia koska se on helpompaa käyttää. Tuo allergiapointti on muuten hyvin kiusallinen jos on allerginen sorbiinihapolle/sorbaateille niin ei oikein voi syödä missään tien päällä kun sitä voi olla riittäviä määrä vaikka missä.
Musta koko kiinteän rasvan levittäminen leivälle on vanhaa hapatusta.tämä margariini jo maultaankin. Voissa on se aito maku. Yleensäkään en levitä mitään rasvaa leivälle koska hiilihydraatti ja rasva eivät sovi yhteen. Se vaan näyttää olevan vanha perinne että syödään voileipää ja vaikka voileipää ei enää nykyään syödä missään niin margariinileipä on samaa vanhaa hapatusta josta kirjoitat. Sääli vaan että virallisissa suosituksissa edelleenkin kehotetaan sivelemään rasvaa leiville.
- ei voi kiistellä
Minusta rypsiöljypohjainen margariini taas maistuu erinomaiselta!
Voista en osaa sanoa kun en ole tuotetta yli kahteenkymmeneen vuoteen syönyt...
- kuulleet
mainostettavan esimerkiksi margariinissa paistettuja muikkuja? Minä en. Miksi pilata hyvät muikut luonnottomalla tuotteella. Onko olemassa margariinisilmäpullia tai margariinileipiä. Ei, ne ovat voisilmäpullia ja voileipiä! Se on oltava aitoa voita, hätätapuksessa käy rasvaseoksetkin esim. Oivariini, eikä mitään hemmetin levitteitä.
- kalamarkkinoilla
rypsiöljyssä paistettuja muikkuja.
NAM! - itse en leivitä
kj.mattila kirjoitti:
on pyöritellä ne jauhoissa. Kyllä voissa paistettu muikku on hyvää ilman jauhojakin.
mitään kaloja. Pannulla menee voissa niin kuhat, ahvenet, lohi ja hauki. Ei niitä tarvitse jauhoissa pyöritellä. Voi antaa väriä, ei tarvitse jauhoja käristää väriä antamaan, tosin kuin margariinilla paistettaessa, mikäli ne edes paistamista kestävät.
- christer_sundqvist
En muista missä kuulin tämän alunperin, mutta tässä ajatus margariin värjäämisestä kuitenkin:
"Margariini joudutaan teollisen valmistuprosessin loppuvaiheessa värjäämään. Eihän sellaista harmaata mönjää kukaan suostuisi syömään. Miksi ei värjätä margariinia kirkkaanvihreäksi? Vihreä viestittäisi paremmin luontoarvojen puolesta mainosviesteissä ja margariini erottuisi näin paremmin voista? Nythän margariini elää kullankeltaisen voin maineen varassa."
Kaikkea saa ehkä kysyä. Vastauksia ei tarvitse antaa.Yllättävää kyllä myös voita on värjätty. Talvivoi on ollut nimittäin kohtuullisen väritöntä ja kesävoi taasen huomattavasti keltaisempaa (ero on tasoittunut aiv-rehun myötä). Margariinin värjäys on ollutkin paikoitellen kiellettyä ja jossain päin USA:a harmaan (oikeastaan hailakan valkoisen) margariinipaketin mukana tuli väriainetabletti.
Margariinin pohjaväri on ollut aika pitkään hailakan valkoinen, sellaisen vaseliinin kaltainen. Aikoinaan ei näet ollut mahdollisuutta valkaista rasvaa. Valkaisun sivutuotteista mulla ei ole havaintoa mutta ei kyllä hämmästyttäisi vaikka olisivat käyttäneet klooria valkaisuaineena aiemmin.- värjätään
... myös. Sehän harmaantuu ikääntyessään eikä suinkaan ole kauniin punaista...
Ja tämä taitaa olla suomalaisten oma tapa. värjätään kirjoitti:
... myös. Sehän harmaantuu ikääntyessään eikä suinkaan ole kauniin punaista...
Ja tämä taitaa olla suomalaisten oma tapa.-Nitraattia ja -nitriittiä kyllä käytetään makkaroihin ja kinkkuun mutta suurempana syynä on kyllä säilyvyys kuin värjäys. Naudan/sianliha palana säilyy kyllä punaisena, paistaminen tietysti harmaannuttaa sen mutta niinhän käy kalallekin. Nitriitti näet reagoi lihan myoglobiinin kanssa paistovaiheessa, säilöntäaineena se toimii ennen sitä.
Jos ei käytetä nitriittiä niin sitten pitää käyttää säilöntäaineena suolaa ja paljon.
Nitraattia ei pitäisi enää olla makkarassa kun se on käyttökunnossa, nitriitinkin määrä vähenee. Glukoosilla saadaan muuten vähennettyä nitraatin ja nitriitin määrää kestomakkaroissa kun maitohappobakteerit laskevat sen PH:n nopeasti alas.- Anonyymi
Onhan sitä jo pinkkiä margariiniä. On etovan näköistä.
- suhtautuu Pekka Puska
Pensaasta on kovin helppo heitellä komentteja mutta nyt voisi palstalla viihtyvä Puskaklubilainen vähän selventää asiaa.
- yx kysyjä
Jos hiilarit aiheuttavat daibeteksen niin miksei kaikki ole jo sairastuneet siihen? Hiilihydraatit ovat nykysivilisaatiossa olleet ihmisen ravintoa jo vuosikymmeniä.
4,5 miljoonalla suomalaisella ei ole diabetesta, vaikka VHH:laisia on vain vajaan sata tuhatta? Ja margariiniakin käytetään kolmessa miljoonassa taloudessa, voita hyvin harvassa.
Kertokaas se?
(Vastaus: diabetekseen sairastuvat vain ne jotka ahmivat runsaasti eläinrasvaa. Ennen he kuolivat nopeasti pois, nykyään heidät pidetään väkisin hengissä.)Voita käytetään hyvin harvassa taloudessa ja margariinia kolmessa miljoonassa taloudessa mutta silti diabeetikkoja ovat ne jotka ahmivat runsaasti eläinrasvaa. Siis kuka sitä ahmii?
Myönnä jo, että diabeetikoita tulee lisää niiden joukosta jotka syövät margariinia nykysuositusten mukaan.
- tästä ajattelee?
Muistikohan Sundqvist kysyä?
- Anonyymi
Margariini syypää aivosyöpään
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Miehille kysymys
Onko näin, että jos miestä kiinnostaa tarpeeksi niin hän kyllä ottaa vaikka riskin pakeista ja osoittaa sen kiinnostukse1293617- 851865
Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap151651Haluaisin jo
Myöntää nämä tunteet sinulle face to face. En uskalla vain nolata itseäni enää. Enkä pysty elämäänkin näiden kanssa jos541372Ylen uutiset Haapaveden yt:stä.
Olipas kamalaa luettavaa kaupungin irtisanomisista. Työttömiä lisää 10 tai enempikin( Mieluskylän opettajat). Muuttavat1151206VENÄJÄ muuttanut tänään ydinasetroktiinia
Venäjän presidentti Vladimir Putin hyväksyi tiistaina päivitetyn ydinasedoktriinin, kertoo uutistoimisto Reuters. Sen mu911202- 681089
Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi28982- 65964
Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k99953