saaristolaisleipä. se vaan on hyvää ja maukasta.
PARASTA LEIPÄÄ
9
1124
Vastaukset
En vastusta suoranaisesti väitettäsi, mutta tällaisena saariston lapsena täytyy kyllä kysyä, että kenen saaristolaisleivästä nyt kirjoitat?
Sillä nimellä kun näyttää nykyään kulkevan useita erilaisia teelmiä ja aidoissakin saaristolaisleivissä on paljon erilaisia valmistustapoja.
Olen ihmetellyt, ettei sille perinteiselle Iniössä tai Ahvenamaan puolella tehtävälle leivälle ole jo haettu jotain alkuperäsuojaa kun näkee, että yksi ja toinen paakari sisäsuomessa ja Helsingin seudulla raiskaa saaristolaisleivän nimeä aivan surutta - teelmillä ei ole juuri mitään tekemistä alkuperätuotteen kanssa.- Vanha kokki
Että miten ratkaisemme mikä on paras leipä?
Henkilökohtaisesti olen mieltynyt itäsuomalaisiin ja lähinnä savolaisiin leipiin.
Ruisleivistä ja etenkin limpuista parasta olen syönyt Pietarissa.
Tampereella oli aikoinaan Linkosuon Jussin riävä aamukahvin kanssa vain voilla siveltynä aivan lyömätön.
Porin seudulla on Ullan Pakarin kaurajuntta tänäpäivänäkin aivan pistämätön.
Kotimaisen leivän pilaajia ovat suuret leipomot bulkkituotteillaan.
Saaristolaisleipä saattaa olla monelle sisämaan asukkaalle aikatavalla vieras, vaikka niistäkin löytyy todella maukkaitakin.
Niin on monia makuja kuin on maistajiakin. - alkuperäissuojaa
hakea, luultavasti myönnettäisiin.
- saatavuus
sisämaassa ei kovin hyvä.
- likka!!
Minusta tamperelaiset riävät ovat vielä parempia. Leivon Arinarievä kärkikastia.
Lienee todella vaikea hakea ns. parasta leipää kun ensiksi tulsii määritellä tuo "parhuus". Ja makuasioissa on ylivertaisuutta vaikeata valita.
Ja jokaiselle on se kotoseudun leipä tietysti lähes makoisinta.
Jos nyt voin sitten mainita muutaman oman seutuni, lajinsa hyvän edustajan, niin Iniö Bageri on varsin hyvä saaristolaisleivän tekijä, Ylhäisten Leipomo Alastarolla tekee mainittavan hyvää reikäleipää ja kakkoa - Peltopoikaa, Naantalin Aurinkoisella on hienot leipomotuotteet, Rostenin Crusta-leivät ovat hyviä kaikki tyynni, Turun Stockmann - missä tehtäneenkään? - myy tosia hyviä leipiä jne.
Mikähän lienee se ylivertainen ruisleipä Suomessa - pohjassa vielä hiilenmurenia, koputettaessa kumahtaa kauniisti, kuori tiivis, mutta vähän repeillyt, kuoressa tuoreen leivän hapan maku ja sisältä pehmeää täynnä... Leipä, joka vain paranee vähän vanhentuessaan ja hiotessaan.- SA-int -70
vanikka - kovaa ja _hyvää_!
- Mutta kun sekin
Nykyään valmistetaan ruotsissa, eikä se ole Ylhäisten tekemää, niin ei voi kehua enää sitäkään!
- hugoh
hyvä leipä, olipa se mikä hyvänsä, kyllä tarvitsee ehdottomasti voi päälleen.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Klaukkalan onnettomuus 4.4
Klaukkalassa oli tänään se kolmen nuoren naisen onnettomuus, onko kellään mitään tietoa mitä kävi tai ketä onnettomuudes1024537Yleltä tyrmäävä uutinen
Ylen uutisen mukaan Raamattu on keksitty n. 2600. Putoaako kristinuskolta pohja kokonaan alta pois? https://yle.fi/a/743831335- 1861062
Pakko kertoa mies
Äitini tietää, että olen ihastunut sinuun. 😳 halusin että hän näkisi sinun kuvan ja pyysin googlaamaan sinua. Kommentti1091042Sinä vain tulit elämääni
Ja joku tarkoitus sillä on ollut. Näyttämään mitä olen ja kuinka arvokas voisin olla. Se muutti ja käänsi elämäni suunna86950Millaisia ajatuksia on kaivatusta ja tilanteestanne tänään?
Kerro omista mietteistäsi tai lähetä terveisiä. Ehkä hän lukee ja lähettää sinulle takaisin omia mietteitään.47911- 64891
Riitta-Liisa ja Toni Roponen: Ero! Riitta-Liisa Roponen kertoo asiasta Instagramissa.
Riitta-Liisa ja Toni Roponen eroavat. Riitta-Liisa Roponen kertoo asiasta Instagramissa. – Talvi on ollut elämäni synk11872- 64866
Onko se niin
Että meillä molemmilla on niin isot egot ettei voi alentua myöntämään kuin tykkää toisesta64826