saaristolaisleipä. se vaan on hyvää ja maukasta.
PARASTA LEIPÄÄ
9
1137
Vastaukset
En vastusta suoranaisesti väitettäsi, mutta tällaisena saariston lapsena täytyy kyllä kysyä, että kenen saaristolaisleivästä nyt kirjoitat?
Sillä nimellä kun näyttää nykyään kulkevan useita erilaisia teelmiä ja aidoissakin saaristolaisleivissä on paljon erilaisia valmistustapoja.
Olen ihmetellyt, ettei sille perinteiselle Iniössä tai Ahvenamaan puolella tehtävälle leivälle ole jo haettu jotain alkuperäsuojaa kun näkee, että yksi ja toinen paakari sisäsuomessa ja Helsingin seudulla raiskaa saaristolaisleivän nimeä aivan surutta - teelmillä ei ole juuri mitään tekemistä alkuperätuotteen kanssa.- Vanha kokki
Että miten ratkaisemme mikä on paras leipä?
Henkilökohtaisesti olen mieltynyt itäsuomalaisiin ja lähinnä savolaisiin leipiin.
Ruisleivistä ja etenkin limpuista parasta olen syönyt Pietarissa.
Tampereella oli aikoinaan Linkosuon Jussin riävä aamukahvin kanssa vain voilla siveltynä aivan lyömätön.
Porin seudulla on Ullan Pakarin kaurajuntta tänäpäivänäkin aivan pistämätön.
Kotimaisen leivän pilaajia ovat suuret leipomot bulkkituotteillaan.
Saaristolaisleipä saattaa olla monelle sisämaan asukkaalle aikatavalla vieras, vaikka niistäkin löytyy todella maukkaitakin.
Niin on monia makuja kuin on maistajiakin. - alkuperäissuojaa
hakea, luultavasti myönnettäisiin.
- saatavuus
sisämaassa ei kovin hyvä.
- likka!!
Minusta tamperelaiset riävät ovat vielä parempia. Leivon Arinarievä kärkikastia.
Lienee todella vaikea hakea ns. parasta leipää kun ensiksi tulsii määritellä tuo "parhuus". Ja makuasioissa on ylivertaisuutta vaikeata valita.
Ja jokaiselle on se kotoseudun leipä tietysti lähes makoisinta.
Jos nyt voin sitten mainita muutaman oman seutuni, lajinsa hyvän edustajan, niin Iniö Bageri on varsin hyvä saaristolaisleivän tekijä, Ylhäisten Leipomo Alastarolla tekee mainittavan hyvää reikäleipää ja kakkoa - Peltopoikaa, Naantalin Aurinkoisella on hienot leipomotuotteet, Rostenin Crusta-leivät ovat hyviä kaikki tyynni, Turun Stockmann - missä tehtäneenkään? - myy tosia hyviä leipiä jne.
Mikähän lienee se ylivertainen ruisleipä Suomessa - pohjassa vielä hiilenmurenia, koputettaessa kumahtaa kauniisti, kuori tiivis, mutta vähän repeillyt, kuoressa tuoreen leivän hapan maku ja sisältä pehmeää täynnä... Leipä, joka vain paranee vähän vanhentuessaan ja hiotessaan.- SA-int -70
vanikka - kovaa ja _hyvää_!
- Mutta kun sekin
Nykyään valmistetaan ruotsissa, eikä se ole Ylhäisten tekemää, niin ei voi kehua enää sitäkään!
- hugoh
hyvä leipä, olipa se mikä hyvänsä, kyllä tarvitsee ehdottomasti voi päälleen.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Nainen, yrittäessäsi olla vahva olet heikoksi tullut
Tiedätkö mitä todellinen vahvuus on? Selviätkö, kun valtakunnat kukistuvat? Miten suojaudut kun menetät kaiken? :/1851384Miettimisen aihetta.
Kannattaa yrittää vain niitä oman tasoisia miehiä. Eli tiputa ittes maan pinnalle. Tiedoksi naiselle mieheltä.1231188- 49901
- 70880
Just nyt mä
En haluais sanoa sulle mitään. Voisi vaikka istua vierekkäin hiljaa. Ehkä nojaten toisiimme. Tai maata vierekkäin, ilman53800Nainen miltä tuntuu olla ainoa nainen Suomessa, joka kelpaa ja on yheen sopiva minulle
Sydämeni on kuin muuri, valtavat piikkimuurit, luottamusongelmat, ulkonäkövaatimukset, persoonavaatimukset ja älykkyysva50776- 56762
- 101741
- 33702
- 60699