Nissan Navara vs. NP300

sormi nenässä

Onko vertailevia kokemuksia näistä kahdesta Nissanin mallista toisiinsa nähden, etenkin maantieajon melutasosta, ja jousituksen nypytyksestä ?

Kokeilin NP300:sta, ja oli se kyllä meleko karkeaa meininkiä. Vehkeessä oli farmikate päällä, oliskohan hiljaisempi matalalla katteella ?

Sinänsä NP300 liikkui ihan liukkaasti tyhjänä, ja olin positiivisesti yllättynyt "ketteryydestä", odotin paljon jäykempää kulmien kiertoa. Ohjaus tosin tuntui vähän liiankin herkältä minun makuuni.

Toinen juttu tuosta jousituksesta, olisko järkee pistää 250 kg rautalevyjä lavan pohjalle jousituksen esikuormaksi ? Kulutushan siinä vähä nousee eli sikäli tyhmää.

Ei kukaan osaa Suomessa virittää kevyempää lehtijousipakkaa, jos ei satu tarviimaan esim. 500 kg kantavuutta ? Olisko "laillinen" teko ?

3

1541

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • hmmm...

   Jos paljon ajat tyhjänä, niin harkitse vaikka Mitsun L200:n comfort jousitettua mallia, siinä on nimenomaan tuota varten pehmennetty jousitus. Mutta se on niille, jotka eivät aja aina täydellä kuormalla. Kuluttaakin vähempi, jo ilman lisäpainoakin.

   • Ropalis

    Np300 on tarkoitettu ennemminkin pelkäksi työkaluksi kuin yleisautoksi joten jos on pitkän matkan ajoa niin silloin navara on parempi. Ja liikkuu vielä liukkaammin 170 hv koneella mitä np 130 hp koneella ;) Mutta kokeilemallahan sekin asia selviää.


   • Ex King Cab
    Ropalis kirjoitti:

    Np300 on tarkoitettu ennemminkin pelkäksi työkaluksi kuin yleisautoksi joten jos on pitkän matkan ajoa niin silloin navara on parempi. Ja liikkuu vielä liukkaammin 170 hv koneella mitä np 130 hp koneella ;) Mutta kokeilemallahan sekin asia selviää.

    Pehmenee melko paljon vuosien myötä. Omistin D22 Nisun, jolla ajoin 180tkm. Jousitus oli melkoisen paljon pehmeämpi kuin uudessa, jolla kävin koeajolla. Samansuuntaisia kokemuksia myös nykyisestä Hiluxista, ajettu n 90tkm ja keväällä ajaessani vastaavalla uudella oli alusta huomattavasti jäykempi kuin "vanhassa". Autot ovat identtisiä, pl. ajettu kilometrimäärä.
    Ja ajan pääasiassa hyvin pienillä kuormilla tai lava tyhjillään.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Töistä lomautettu Jasmiina äimän käkenä Big Brother -voitosta - 30 000 euroa rikkaampana kotiin!

   Hämmentynyt Jasmiina voitti kireässä kisassa Big Brother Suomi -realityn. Jasmiina sai äänistä 50,1% ja Aki 49,9%. Voittiko mielestäsi oikea kisaaja?
   Big Brother
   179
   7609
  2. Esko Eerikäinen tuo kolumbialaisen äitinsä tv:seen: Pieni Esko tuli vain 10-vuotiaana yksin Suomeen

   Tiesitkö, että pieni Esko lähetettiin Kolumbian vaaroista yksin vain 10-vuotiaana Suomeen? Lähtiessään Kolumbiasta Esko sai äidiltään muistoksi yhden
   Kotimaiset julkkisjuorut
   78
   5762
  3. Some liekeissä! Mikko Leppilampi jättää TTK:n - Kollegat ylistävät: "Huikea ja uniikki", "The best"

   Mikko Leppilampi teki kyllä huikean uran Tanssii Tähtien Kanssa -juontajana, yhteensä 10 kautta. Mitä luulet, kuka mahtaa astua Leppilammen saappaisii
   Kotimaiset julkkisjuorut
   47
   2869
  4. Onnea Tanssii Tähtien Kanssa -kisan voitosta, Ernest Lawson!

   TTK:n voitti pystymetsästä tanssiparketille tullut Ernest Lawson ja Anniina-ope. Valitsiko kansa oikein ja voittiko oikea pari, mitä mieltä olet? ht
   Suomalaiset julkkikset
   63
   2094
  5. Onko Saramon Pekka Kiira Korven nyksä?

   Eikös Saramo lopettanut, Kiirahan sanoi, että ei ole urheilija ENÄÄ, voi olla entinen!
   Kotimaiset julkkisjuorut
   5
   1629
  6. Pikkaraisen ulosanti instassa

   Onko sillä kaikki kotona yläkerrassa... Miten lapsellisia kommentteja sillä on insta kuvissa. Laitan auringon nukkumaan. Mennään ostamaan kaunoluisti
   Kotimaiset julkkisjuorut
   226
   1276
  7. Tässä täytyy olla jotakin erikoista

   En voi ymmärtää muuten, miksi niin koukutat minua, ja minun kokemukseni on, että me kohtaamme jollakin syvällisemmällä tasolla. Eikä tunne muutu eikä
   Ikävä
   72
   1149
  8. Kyllä noita sun silmiä

   kattelis mielellään.
   Ikävä
   48
   1076
  9. Olen rakastunut suhun

   Joten kerro miten mun pitää toimia, että saan sun tunteet selville ilman kiusaantunutta ilmapiiriä? 💘
   Ikävä
   57
   1047
  10. En vain pääse sinusta irti

   Alussa yritin, yritin tosissani, mutta se kesti vain n. kuukauden, ja palasi vanhoille uomilleen. Olen pahoillani nainen. Olet linnoittautunut sydämee
   Ikävä
   66
   993
  Aihe