finnit pois?

Miten saisin finnit pois kasvoiltani lopullisesti kun ne ei tunnu lähtevän. Ongelma ei ole mieletön, mutta on olemassa kuitenkin.

Olen käyttänyt jo apteekeista saatavaa peruspuhdistusaineita Sebamedia ja Eucerinia. Kysyinkin apteekkarilta mikä olisi hyvä kasvoilleni ja hän sanoi, että juuri perustuotteet. Vaan eipä ole auttanut.

Joitakin viikkoja olen käyttänyt Lumenen Pure Zonea. Sekään ei ole kauheasti auttanut.

Ihoni rasvoittuu aika helposti, mutta olen sen saanut kuivumaankin runsaanlaisella Eucerinin/Sebamedin läytöllä. Auttaako esim. kuorintavoiteet? Vai kannattaako mennä kosmetologille?

Onneksi kesä alkaa tulla, niin tämä etenkin talvinen ongelma alkaa jo itsestäänkin hiipua...
Ilmianna
Jaa

13 VastaustaHuomenta!
Mene kosmetologille, sieltä saat melko varmasti apua. Hyvää kevättä sinne!
Ilmianna
Jaa
Kuinka pahasta ongelmasta nyt on kyse? Jos finnejä on runsaammin kasvoilla tai ne ovat erityisen sinnikkäitä, niin kannattaa mennä ihan suoraan terveyskeskulääkärille ja pyytää lähete erikoislääkärille (ihotauti). Jos saat jonkun kuurin sieltä niin KELA yleensä korvaa puolet lääkkeisiin menevistä rahoista. Voit esimerkiksi ottaa ensin antibioottikuurin ja jos se ei sovi sinulle voit kokeilla Roaccutan kuuria. Toki se usein esitellään vaikeisiin akneihin, mutta kyllä sitä usein saa ihon mietoihinkin kunhan on kokeillut edes nimellisesti jotakin muuta lääkettä. Noin 90% lääkkeen syöjistä saa apua kahdesta kuurista ja oliko se noin puolet ihan ensimmäisestäkin. Eli, lääke todella auttaa ja se on vanha ja hyväksi todettu. Lääkäriltä saat lisää tietoa mahdollisista sivuvaikutuksista, joita ovat mm. limakalvojen ja silmien kuivuminen (esim. nenän pielet ja huulet).

Mikäli ongelma ei ole niin paha että haluaisit lähteä sitä lääkkeiden avulla selvittämään osta hyvät tuotteet (esim. apteekista jokin ihonhoitosarja kuten Avene, ROC, Vichy tai Louis Widmer) ja käytä niitä säännöllisesti. Jos tämä ei auta sinua niin, sitten suosittelen hakeutumaan lääkärin puheille. Mikäli finnejä tulee paljon kasvoillesi, niistä jää myös usein arpia joiden hoitaminen tulee kalliimmaksi ja vaikeaksi mitä enemmän niitä on. Mitä aikaisemmin hakeudut lääkäriin, sitä paremmat mahdollisuudet sinulla on arvettomaan ihoon. :-)

Alkuun kannattaa ostaa ainakin tuo Lumenen turvenaamio/ Freemanin avokado-kauranaamio (Lumenen on kuivattavampi, Freemanin tasapainottaa kuivaa ja rasvaista ihoa) ja käyttää ennen sitä Lumenen kuorintavoidetta. Kerran tai kaksi viikossa tehtynä auttaa paljon ihon kunnossapidossa. Tuotteita kannattaa käyttää joko saunan tai kuuman suihkun jälkeen. Lisäksi voit ostaa pussin kamomillaa, lämmittää kattilassa vettä ja ripotella sinne noita yrttejä jonka jälkeen laitat kasvosi kattilan päälle, otat pyyhkeen ja odottelet kunnes kasvosi ovat ihan hikiset. Kamomilla toimii puhdistavasti, joten saat kaiken hyödyn irti höyryttämisestä. Höyrys avaa ihohuokosesi niin että ne päästävät epäpuhtaudet helpommin ulos ja hoitavat aineet pääsevät paremmin vaikuttamaan. :-)

Lopuksi.. Tuli mieleeni muuten tuosta viimeisestä lauseestasi että kuivatat ehkä turhan paljon ihoasi. Sekään ei ole terveellistä ja iho taistelee sitä vastaan tuottamalla vielä enemmän talia (josta syntyy puolestaan näppylöitä). Eli yritä olla kuivattamatta ihoasi noin paljon, käytä alkoholipitoista kasvovettä ja kevyttä mutta kosteuttavaa kosteusvoidetta. Apteekin väki varmastikin neuvoo mielellään sinua, etsi vaikka miesmyyjä ja vetäise hihasta. :-)
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Itse hain apteekista Louis Widmerin hoitotuotteita rasvaiselle iholle. Apteekin työntekijä sanoi että toimii vasta kuukauden päästä kun iho alkaa uusiutua... Olen nyt viikon käyttänyt ja naamaan pukkaa finniä enemmän kuin koskaan ennen.. Näpyt ovat aika ärtyneitä. Onko tämä normaalia? Ajattelin jos joku on kokeillut samaa merkkiä..? Auttoiko?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Oikea paikka on lääkäri.

Itse kärsin kovasti pahasta aknesta teinivuosina, ja hullusti olisi varmaan käynyt, ellen olisi mennyt lääkäriin - aikani pelleiltyäni kaikilla Clearasileillä.

Ensin pari antibioottikuuria (tetrasykliiniä). Eivät auttaneet, värjäsivät vaan luuta keltaiseksi (hampaat siis vähän keltaiset, ja myös muu luusto, ilmenee esim. leikkauksissa, kuten viisaudenhampaan poistossa tehdyssä leukaluun sahauksessa *nam*).

Sen jälkeen tuli lähete ihotautilääkärille, joka tosiaan tiesi mitä teki. Pahuksen tehokas nainen, joka koko ajan puhui sanelukoneeseensa ja kuvaili tilannettani ja määräsi samantein Roaccutan-lääkettä. Tuo oli siihen aikaan sikakallis, kuurin (3kk) hinta oli 1000 mummoa kuussa, mutta milloin tahansa maksaisin tuplasti tuon hinnan jos joutuisin harkitsemaan uudestaan (nykyhinta on käsittääkseni laskenut, KELA korvaa myös). Lääke on VAHVA, hirveät varoitukset kyljessä ettei missään tapauksessa saa tulla raskaaksi (vakavien sikiövaurioiden vaara), ei saa oleskella auringossa jne. mutta oikein käytettynä käsittääkseni ihan turvallinen (ei kai sitä muuten lääkkeeksi hyväksyttäisi).

Vaikutus oli aika tehokas, ihan kuin jokin ihokuorinta - ensin mentiin voimakkaasti pahempaan suuntaan ja sitten finnit lähtivät pois. Ihan kokonaan, ilman arpia. Kasvoissa on jotain pienen pieniä arpia, mikä on tosi vähän ottaen huomioon sen mikä voisi tilanne olla ilman oikeaa lääkitystä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Viimeksi kun ostin itse vuosi sitten oli hinta noin puolet siitä mitä alunperin, eli todella huima hinnanlasku. :-)
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Itsekkin jouduin aikoinaan tuohon lääkkeeseen turvautumaan. Oli silloin jo melko huonoks iho päässy menemään. Ei tosiaan ollu Clearasileista ym. tuotteista mitään apua, vaikka aamuin illoin käytin. Roacutatia kun otti, niin alko finnit lähtemään. Arvet on tosin vielä jäljellä, mutta eipä oo enää naama ihan hirveän näkönen enää. Eikä naisetkaan enää karttele, niinkuin silloin ku akne oli pahimmillaan. Oireitahan se kuiten aiheutti; huulet ja silmät kuivu, lisäksi piti maksa-arvot käydä hoidon aikana mittauttamassa. Muuten ei ollu kyllä ongelmaa pääasia, että pääsi finneistä eroon. Ei ne tietenkään aivan lopullisesti kaikonneet, mutta huomattavan suurelta osalta kuitenkin. Nokkaan tulee vieläkin mustapäitä, mutta puristelemallahan ne saa lähtemään. Kannattaa ihmeessä mennä vaan lääkärin juttusille, joka sitten hommaa ajan ihotautien erikoislääkärille, josta apu löytyy. Paranee mielenrauhakin huomattavasti. Ei vaan kaikille ole Clearasili riittävän tehokas aine aknen torjuntaan. Hoitokuuri on kyllä kallis, mutta jälkikäteen aatellen maksasin sen vaikka opintolainalla jos ei muuten. Sen verran tehokas se kuiten on, onneksi sen silloin kuiten Äiti kustansi, josta kiitokset hänelle. Pitkä pinna vaan pitää olla, sillä finnit ei katoa hetkessä! Tsemppiä vaan kaikille finninaamoille!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Sokoksen kauneudenhotiopäivillä kysyin eräältä kosmetologilta mikä auttaisi. Sain Juvenan perushoitotarvikkeita (oli edustamassa kyseistä merkkiä :P). Tarvii kattoo miten käy.

Tämä kometologi sanoi, että ongelma on hormonaalista ja menee iän myötä pois. Suositteli myös käymään kosmetologilla ihonpuhdistuksessa. Kaippa sinne sitten täytyy raahautua :) Eli tuskinpa mitään tehokuureja tarvitsen.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Tuli laitettuu väärä nimimerkki.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Mulla oli pari vuotta sitten rastat, iho meni ihan vitusti huonompaan suuntaan silloin, siis todella huonoksi. Kun leikkasin rastat pois, äiti haki apteekista Dalacin-merkkistä liuosta (olikohan reseptillä..?). Finnit kaikkosivat parin kuukauden sisällä, ei vienyt niinkään kauaa.. Mutta aine on tehokasta, suosittelen lämpimästi kaikille iho-ongelmista kärsiville!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Sen oon todennu, ettei ainakaan tavan antibiottikuuri(6kk) auttanu ongelmaan täysin. Tosin meni kyllä siedettävälle tasolle tuon jälkeen.
Nyt tuossa joulun aikoihin kävin ihotautilääkärillä, ja sain sieltä jonkimmoisen hevoskuurin voiteita/pesuaineita. Ensinnäkin ideana oli pestä iho Basiron Wash -nimisellä aineella, ja sen jälkeen laittaa iholle Skinoren -nimistä voidetta. Tulos oli se, että iho suunnilteen karisi naamalta naaman ollessa tulipunainen ja helvetin kipeä.
Luin myöhemmin ohjeista(aineiden mukana olleet, ei siis lääkärin ohjeet), et niitä ei ois saanu käyttää yhessä. Tosin huolimatta siitä, se lääkäri kyl ties mitä määräs, ku 2vko:n päästä ei ollu yhtään finnii(se punotus näien käytön yhteydessä väheni ajan myötä). Tässäkin oli varotuksena semmonen, ettei saannu mennä ottaan aurinkoo.
Pien varotuksen sana sitte vielä lisää: ne aineet on niin kovii, et ne vie pyyhkeist värit, on tullu tuhottuu muutamaki pyyhe...
Kuukauden satsi oli jonkiin verran alle sata eeroo.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
-Ei rajuja kuorintoja akne-iholle!
-Ei saippuaa puhdistukseen: Sebamed käy. Puhtaus on tärkeää, mutta LIKA ei aiheuta aknea. Liika jynssääminen on pahasta.
-Kokeile reseptivapaata paikallishoitoa: BREVOXYL-voidetta (bentsoyliperoksidivoide), jatka sitä säännöllisesti usean kk:n ajan.
-Jos akne on paha, mene lääkärille, niin saat sisäisen lääkityksen. Aluksi kai tetrasykliinikuurin. Rajuin lääke on Roaccutan, mutta se on maksatoksinen ja vaatii laboratorioseurantaa.

UNOHDA KOSMETIIKKA JA KOSMETOLOGIA! (Ne kelpaavat vain mahd. finnien peittämiseen esim. iltaisin)

KÄYTÄ LÄÄKETUOTTEITA JA LÄÄKÄRIÄ

ALOITA Brevoxylillä! (Apteekkiin mars!)
Ilmianna
Jaa
Mulla tuli aluksi finni nenään ja raavin sen vaan pois. Siitä tulipunainen jälki ja sit viikon päästä mulle tuli toinen finni aivan samaan kohtaan enää en pysty raapimaan ku on kosketus herkkä nyt mun nenä on kokonaan punainen ja siinä on iso finni.
Ilmianna
Jaa
Itselläni tuli stressin vuoksi tosi paljon finnejä suunympärille jotka vaivasivat vuoden verran ennen kuin sain ne häviämään lopullisesti.

Basironia levitin noin 2vk ajan alueelle joissa finnejä oli ja käytin samalla kuorintavoidetta 2-3x viikossa. Tämän jälkeen iho alkoi hiukan hilseilemään.

basironin ja kuorintavoiteen käytön lopetin siis 2vk jälkeen. Aloin käyttämään raakaa etikkaa aina iltaisin suihkun jälkeen jonka liuotin vanulappuun ja kävin finnialueet kauttaaltaan läpi (kirveli mutta kannatti kestää). Tämän toistin viikon ajan, ja aina etikkakäsittelyn jälkeen rasvasin perusvoiteella alueen aamun illoin.

Finninen iho tavallaan kuoriutui pois, eikä ole uusia enään ilmaantunut.
Ilmianna
Jaa

Vastaa alkuperäiseen viestiin

finnit pois?

Miten saisin finnit pois kasvoiltani lopullisesti kun ne ei tunnu lähtevän. Ongelma ei ole mieletön, mutta on olemassa kuitenkin.

Olen käyttänyt jo apteekeista saatavaa peruspuhdistusaineita Sebamedia ja Eucerinia. Kysyinkin apteekkarilta mikä olisi hyvä kasvoilleni ja hän sanoi, että juuri perustuotteet. Vaan eipä ole auttanut.

Joitakin viikkoja olen käyttänyt Lumenen Pure Zonea. Sekään ei ole kauheasti auttanut.

Ihoni rasvoittuu aika helposti, mutta olen sen saanut kuivumaankin runsaanlaisella Eucerinin/Sebamedin läytöllä. Auttaako esim. kuorintavoiteet? Vai kannattaako mennä kosmetologille?

Onneksi kesä alkaa tulla, niin tämä etenkin talvinen ongelma alkaa jo itsestäänkin hiipua...

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta