Yötyö tyhmentää

vai mitää

Itse olen ollut melkein 2v jatkuvassa yötyössä klo 22.00-05.39
Olen huomannut, että muisti ei oikein toimi kuin ennen. Muisti tai järki ei oikein oo skarpimpi kuin ennen yövuoroa..Esim jos on lukenut jonkun lauseen niin pitää lukea se uudestaan, että tajuaisi sen tai muistaisi sen..

Onkohan muilla yököillä samanlaisia ongelmia..?

9

1754

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • työnraskaanraataja joskus ollut

      seuraukset tuntuvat vieläkin, ajatus katkeilee, black-out-kohtauksia, että unohtaa jonkun sanan, tai ei ymmärrä. Pelkkä yötyö on tietysti vielä raskaampaa. Yötyön seurauksia lienee myös "infoähky", ei yksinkertaisesti jaksa seurata asioita.

    • yö/päivätyöläinen

      itse tein yötyötä vajaan vuoden. ja kyllä huomasin yön aikana ettei ajatus kerta kaikkiaan kulkenut. lukiessa joku lause voi olla että sitä ei ymmärrä vaikka lukisi viiteen kertaan ja tietäisi joka sanan mitä siitä on. silti asia jäi hämärään. ja vaikka kuinka ymmärsi lukemansa niin ei tarvinnut kuin selata lehti kannesta kanteen niin olin jo unohtanut mistä se oli alkanut, ja saatoin selata saman lehden kolmeen kertaan muistamatta siitä juuri mitään. aamuvuorolle olisi ollut aika turha pitää minkäänlaisia raportteja jos ei olisi yön aikana kirjoitellut tekemisiään ylös. ja muisti oli tosi hatara. kerroin kuuteen kertaan samat asiat niin työparille kuin avopuolisillekin ja silti vaan oli sellainen olo että enhän tästä ole puhuttu kun ajattelin vaan äsken sitä.

      Sosiaalinen elämäkin kärsi sinä aikana. kavereita ei tullut juuri nhtyä kun kaupassakin kävi vasta sulkemisajan kynnyksellä ja vaikka asuin avomieheni kanssa tuntui että pari suhde etääntyi koska toinen eli jatkuvatsi päivärytmiä ja itse keinotteli muutaman päivän sykleissä kahden 'maailman' välillä.

      • työnraskaanraaatajajoskusollut

        Olin itsepalvelukahvilassa yötöiden jälkeen, unohdin maksaa, eikä kukaan huomannut. Sitten raksutti, ja menin oikaisemaan kassalle.


    • yöökö

      Teen n. 6 yövuoroa kuukaudessa, muuten iltavuoroja. Välillä on toki tehokkaita öitäkin, mutta kyllä yleisesti työteho on korkeintaan puolet normaalista ja äly ei juuri välähdä. aivojen pätkimisen huomaa selviten sanojen sekoittamisesta ja unohtamisesta, välillä sanat/lauseet tulee mieleen vieraalla kielellä (jos kattonut paljon töllöä :) ) eikä millään pysty kotosuomeksi niitä kääntämään.

      yleensä onneksi olleet lähinnä koomisia nämä tilanteet.

      • Owlila

        ei toimi laskupää ja reaktiot hidastuu jo 1 valvotun yön jälkeen,varsinkin ikääntyessä lähestyttäessä 50kymppiä
        alkaa univaikutuksia tulemaan,kaippa niitä päivä töissäkin mutta niistä pieniä haittalisä saa ,terveyttä ei voi ostaa.


      • yöyöyöyöyöyöyöyöyöyö
        Owlila kirjoitti:

        ei toimi laskupää ja reaktiot hidastuu jo 1 valvotun yön jälkeen,varsinkin ikääntyessä lähestyttäessä 50kymppiä
        alkaa univaikutuksia tulemaan,kaippa niitä päivä töissäkin mutta niistä pieniä haittalisä saa ,terveyttä ei voi ostaa.

        Itse tehny 5 vuotta yötyötä Sunnuntai illasta alkaa ja perjantai aamusta päättyy (22-6). Kaks "vapaata" päivää välissä ja taas jatkuu.

        Aikaa on normaalia enemmän kuin mitä olisi aamu/iltavuorossa. Ja jos teillä on "ongelmia" muistin kanssa, niin se kertoo sen että TEILLE EI SOVI yövuoro. Toki on tehty tutkimuksia että yötyöläiset ovat alttiimpia kaikille taudeille, uni häiriöitä, verenpainetta ja mitä lie muuta! ja en yhtään epäile sitä!

        En aio tehdä enää yövuoroa viittä vuotta, perheen lisäys tulossa ja työpaikan vaihdos myös. Meitä on nykyisessä työpaikassa 7 työlaistä.


    • lehtiä persuksiin

      tästä juuri tyhmemmäksi voi muuttua

    • jst muusta

      Varsinaisesti se ei johdu yötyöstä. Vaan siitä että ei nuku riittävän paljoa ja laadukasta unta.
      mutta voi siihen olla aivan muutkin syyt, jos mieltäsi ja muistia kuormittaa jotkin asiat.

      Ja jos olet ikääntynyt yli 50 v. silläkin voi olla oma syy. Jos on tullut paljon utta opittavaa tai työnkuormitus on lisääntynyt.

      LEPÄÄ riittävästi
      PIDÄ KUNNON LOMA

    • hhhfddddlglglggl

      Minulle on jostain syystä juuri yötyö aina sopinut parhaiten. Tein muutaman vuoden putkeen pelkkää yötyötä ja tunsin olevani juuri oikeaan aikaan ylhäällä. Sain sitten painua aamusella nukkumaan ja herätä ilman huonoa omaatuntoa iltapäivällä ja vielä jäi aikaa ennen kuin piti taas mennä töihin. Kaikkein rankinta on ollut mielestäni keskeytyvä kolmivuorotyö. Aamuvuorot meinasivat tappaa minut ja en saanut millään nukutuksi yöllä kunnolla.

      Tietysti tavallisesti ihmiset ovat päiväotuksia, mutta olen jo itse alistunut siihen, että öisin ei nukuta. Välillä se häiritsi minua, mutta ei enää. En ole enää työelämässä edes mukana, mutta vielä vaan menen vasta aamuyöllä nukkumaan. Kesäisin aurinko on tavallisesti noussut ennen kuin minä olen nukahtanut ja jostain syystä tämä rytmi sopii minulle. Varmaan jotain vikaa jossain :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5075
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3197
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1837
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1790
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1655
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1511
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1315
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1276
    9. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1267
    10. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1257
    Aihe