Haluaisin aloittaa vhh:n, mutta kovat rasvat "pelottaa"

niinpä niin*

Niin, haluisin aloittaa vhh:n mutta jotenkin se jatkuva kovien rasvojen syönti pelottaa tavallaan. pelkään että pilaan terveyteni. kyllähän täällä on saanut lukea juttuja että vaikka ihmiset on syöny kovia eläinrasvoja jne. niin kaikki arvot on hyvässä kunnossa. ja sitten toisaalla taas sanotaan että just se rasva tukkii suonet ja pilaa terveydet. en tiedä. onko siihen nyt olemassa mitään oikeaa tietoa, että onko ne eläinrasvat nyt pahoja vai ei? ehkä en vaan saa mielenrauhaa jos syön paljon kovaa eläinrasvaa vaan yritän välttää sitä enemmälti määrin. Kai sitä niinkin voi vhh:ta noudattaa?

12

605

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Koff III

      se olet sinäkin ja eläinrasvalla toimit. Söitpä sitä taikka et. Hiilareista ja proteiineista tehdään eläinrasvaa vaikka ravinnossa sen määrä olisi nolla. Ongelmat tulevat sitten ajan myötä, jos ovat tullakseen juuri tuossa rasvantuotannnossa. Kannattaa rasittaa mieluummin eläimen maksaa kuin omaa, ainakin minun mielestäni.

    • Veijo

      Täältä löytyy niin monta tieteellistä tutkimusta ja luentoa siitä että rasva ei ole vaarallista.
      Sitä vastoin ei löydy täältä eikä muualtakaan yhtään joka sanoisi että rasva ON vaarallista.
      Se rasva mitä väitetään vaaralliseksi on samma tyyppiä kuin rasva äidi n maidossa ja kuten edellinen kirjoittaja huomautti valmistaa elimistösi saman tyypin rasvaa hiilihydraateistasi.

    • pelottaa kun tämä Pekka Puska on pelotellut jo kohta neljäkymmentä vuotta että kova rasva tukkii suonet ja tappaa. Ei se kuitenkaan niin mene ja kun itse olen jo viidettä vuotta VHH:lla syönyt vain kovia rasvoja niin voin vakuuttaa että pelkosi on turha. Syö vaan luonnollisia rasvoja kuten voita ja kookosöljyä. Ne ovat niitä terveellisiä rasvoja sanoi joku Puska mitä tahansa. Hän on vain margariinimannekiini eikä mitään muuta.

      • jukelista juu

        pitää jättää hiilarit veke, jos päättää syödä rasvaa! Yhdessä (rasva hiilihydraatit) huono yhdistelmä. Mikään ei johdu yhdestä tekijästä, aina taustalla on muitakin...


      • Anonyymi
        jukelista juu kirjoitti:

        pitää jättää hiilarit veke, jos päättää syödä rasvaa! Yhdessä (rasva hiilihydraatit) huono yhdistelmä. Mikään ei johdu yhdestä tekijästä, aina taustalla on muitakin...

        Onko näin? Hiilarit ja kova rasva huono paketti? Suklaa, pulla, ...? Mitä jos syön kasvirasvapullaa? Onko hyvä? Eiköstä siemenöljyt olleetkaan myrkkyä nekin?


    • kerrottu...

      Kova rasva ei suonia tuki. Ei se edes siellä suonissa sellaisenaan kulje. Verisuoniplakki muodostuu kalsiumista, monityydyttymättömistä rasvahapoista ja pienipartikkelisesta LDL-kolesterolista.

      - Kalsiumia voi verenkierrossa olla runsaasti siksi, että elimistössä ei ole riittävästi D-3 -vitamiinia. D-vitamiinia tarvitaan jotta kalsium sitoutuu luustoon. Nykysuositus 7,5 µg/vrk on aivan liian alhainen, asiantuntijat ovat sitä mieltä, että sen tulisi olla vähintään 50 µg/vrk.

      - Monityydyttymättömiä rasvahappoja saamme runsaasti kasviöljyistä ja margariineista, eli ns. pehmeistä rasvoista.

      - LDL-kolesteroli on pienipartikkelista silloin kun triglyseridit ovat korkealla. Runsas hiilihydraattien syönti (virallisesti suositellaan syötävän hiilareita 50-60 E%) nostaa triglyjä. Hiilihydraattien rajoittaminen puolestaan alentaa triglyjä. Tällöin LDL muuttuu suuripartikkeliseksi ja vaarattomaksi.

      Rasvoista todella ongelmallisia ovat kasvirasvat (ns. pehmeät), jotka sisältävät runsaasti helposti hapettuvia omega-6 -rasvahappoja. Hapettuminen aiheuttaa tulehduksia ihmisen elimistössä. Tulehdukset ovat monien sairauksien taustalla. Ateroskleroosi eli valtimonrasvoittumistauti on hyvä esimerkki taudista jonka syntyyn tulehdukset vaikuttavat.

      Jos löydät jostain tutkimuksen, joka todistaa kovan rasvan tukkivan suonet, laita siitä linkki tälle palstalle, me muutkin haluaisimme tutustua tuollaiseen tutkimukseen. Tähän mennessä kukaan ei moista tutkimusta ole löytänyt, viakka niitä joidenkin puheiden mukaan pitäisi olla jopa tuhansia...

      • Anonyymi

        Missä on tutkimus väitteesi tueksi? Kyllä se on kova rasva ja huono kolesteroli joka suonet tukkii. Vai väitätkö lääketieteen olevan väärässä?


    • unilever tietää

      täytyy heidän tietää, koska heidän mainoksessa oli maininta notta maitorasvat trukkii verisuonet. tai jos heillä ei ole näyttöä niin he ovat solvanneet maidontuottajia.

    • Anonyymi

      Kovia rasvoja kannattaa käyttää vähän ja suosia pehmeitä. Näin se on tutkimusten mukaan, vaikka foliohatut muuta väittää.

    • Anonyymi

      Pelolla on helppo hallita ihmisiä, jotka on helposti manipuloitavissa.

    • Anonyymi

      Jatkuva kovien rasvojen syönti? Miksi?
      Syö kaloja! Silakkaa, muikkua, siikaa, lohta jne.
      Syö vähärasvaista lihaa! Rasvatonta sikaa. Broileria, niukasti marmoroitunutta nautaa ja lammasta.
      Ei täysin hiilarivapaa safkaaminen merkitse kovien rasvojen ahmimista.
      Tosin itse en ollut kovin tarkka. Raaat kalat paistoin voissa maun vuoksi. Sian kyljykset ja fileet siitä irroitetussa läskissä. Broilerit kypsensin uunissa.
      Liuskat värjääntyivät ja laardi väheni. Kuten myös alkuun nestepitoisuus ja koko ajan hiljalleen myös lihasmassa joka palautui yllättävän nopeasti järkevällä treenillä.

    • Anonyymi

      "Niin, haluisin aloittaa vhh:n mutta jotenkin se jatkuva kovien rasvojen syönti pelottaa tavallaan"

      Onpas täällä trollailtu hiilihydraattitietoisuuden tiimoilta.

      VHH tarkoittaa vähähiilihydraattista, VHH ei ole lyhennys "kovien rasvojen syönti" -dieetistä. Kovat rasvat voi kuulua kenen tahansa esim RHH -eli runsashiilihydraattiseen dieettiin tai ns suositusruokavalion noudattajiin. Kuka kenenkään lautasen sisältöä tietää.

      Samat ihmiset, jotka syö ne kovat rasvat hampparin välistä, syö yleensä sen pullankin ja ranut päälle ja sitten hurskastelee karppaajien kovien rasvojen vaaroista.

      Vähähiilihydraattisuus ei määrittele rasvan laatua mitenkään. Se on yhtä lailla jokaisen oma valinta, luin hiilareiden valinta samoin kuin muukin syöminen. Kovat rasvat + tärkkelys ja tyhjät hiilarit, sokerit, valkoiset vehnäjauhot jne voi kuulua ihan samaan pakettiin, on kuuluneet jo kauan ennen karppauksen yleistymistä.

      T kn

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      30
      2069
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      6
      1832
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      15
      1311
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      7
      1204
    5. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      21
      1175
    6. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      11
      1107
    7. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1051
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      7
      1015
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      6
      1014
    10. 12
      997
    Aihe